Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

spenót: oxálsavtartalmánál fogva kálciumkárosító hatása van, ezért tejjel, tejszínnel készítik el.

[url=http://www.geocities.com/zold_gyum/spenot.html" TARGET="_top]http://www.geocities.com/zold_gyum/spenot.html[/url]

Solya,
azért jó, hogy a doki megnyugtatottKép. És elég szomorú, hogy egy csomó olyan dolog van, amirõl nem is tudjuk, hogy mi van benne. Pl. szerintem, aki nem dolgozott cukrászdában, az nem is tudja, hogy az ottani - egyébként nagyon finom - kókuszgolyó mibõl készül. VAgy a közértekben hogy tárolják a felvágottakat. Velem pucoltattak már penészes kolbásztKép, aztán be kellett olajozni és úgy rakták ki a pultba (ez úgy jó 13-14 éve volt, nyárimunkán dolgoztam közértben).

Szila
szila

Sziasztok!

Gorsi: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK PETINEK Kép Kép Kép

bogancsi és éppen síró-rívó Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

BMárti: nagyon jó utat kívánok nektek!

Henke: BMártihoz hasonlóan én is ismerek valakit, aki lusta dög, ezért nem jár talikra. Illetve, hogy nem járok, az így nem igaz, hiszen az elmúlt fél év alatt már háromszor is voltam! Kép Kép Kép

Eddig a párom itthon dolgozott és volt egy böszme nagy babakocsink, ez éppen elég indok volt ahhoz, hogy gyõzzön a lustaságom.
Most viszont a párom munkahelyet váltott (tehát sokat vagyunk itthon kettesben Romival) és van egy hiper-szuper könnyû babakocsink, tehát már elméletileg semmi nem akadályoz meg abban, hogy hétfõn ott legyek veletek a talin... Kép

Lányok, tényleg, hol lesz a tali? Hétfõn Beja kedvesen felajánlotta, hogy legyen náluk, közben pedig Rebi is bejelentkezett, hogy a Molnár utcával minden rendben. Szóval, hova menjünk?

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Megvagyunk ám, csak ez a "vihar" a másik topicban lekötött.

BMárti! Sajnálom, hogy 1-2 haecosabb LLL párti anyuka miatt neked is ez a véleményed az LLL-rõl! De lehet, hogy rosszul értelmeztem, amit írtál. Egyébként én már többször is írtam a Corának mailt, amikor nem voltam valamivel megélegdev és mindig korrekt választ adtak. A múltkor azért mert csak 1 színben volt egy bizonyos overall, pedig több színben hirdették, azt válaszolták, hogy a szállító nem hozott csak 1 színt és cserébe bármelyik overallból 10% kedvezménnyel vásárolhatok. Kép

Cory! Tényleg nem semmi, ami veletek történt. Hát én is csak azt tudom mondani, hogy ezek után ne nagyon eröltesd Balunak a kutyákat, de gondolom, nem is fogod! Egyébként meg kitartás a tornához!!!! Én most azzal kombinálom a tornát, hogy olyan "diétát vezettem be, hogy csak akkor eszem, amikor valóban éhes vagyok. Így sok nasstól megmenekülök.

Henke! Azért hátha sikerült az a vizsga!

Márti! Olyan jó, hogy ilyen Kép a hangulatod! Biztos lány lesz! Vilka. Kép

Norci! Szorítok, hogy megoldódjon az alvásproblémátok! Kakigondok már elmúltak?

Solya! Jó, hogy már te is jobban vagy! Jó nyelvtanulást! Szerintem meg nagyon legyél résen Mátéval. Mikor nézte a doki a fülét? Amikor lázas volt? Nem folyik a füle? Azért remélem, hogy csak "bészmadárkodom" itt és ne lesz semmi komoly baja! Kép

Laura! Egyébként jól vagytok?

GOrsi! Mi nem csinálunk zsúrt, mert a férjem nagyon nem szeretne, mert nagyon le van strapálva mostanában és enm érez semmi energiát egy sokemberes összejövetelhez. Hát ez van. Azért hétfõn lesz torta, meg persze ajándék is. Én attól tartok, hogy így majd külön külön kell majd fogadni a vendégeket, ami nem biztos, hogy jobb, mint egyszerre letudni mindet!

Helena is jelentkezik a "6 fogúak táborába". Tegnaptól. És már pár hete meg tudja mutatni magát is. Olyan nagyon édes ilyenkor! Kép

Sziasztok!
Menta és a mindjárt 1 éves Helena
menta

Menta!
Gratulálok a 6. foghoz! Nehezen bújt ki?
Arra a vizsgálatra gondolsz, amikor matt volt a dobhártyája, vagy a maira? Mert én nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy a fejrángatás nem a fülétõl van! Kép Most ugyan nem, de korábban már 2x is elõfordult, hogy minimális hõemelkedéssel (!) folyt a füle! Kép De õ tanulta, nekem nincs kukucskálóm sem, így rá kell bízzam magam. Én inkább Máté bólogatásaitól ijedek meg! Szerinted is a fejfájástól lehet? Olyan, mintha egy legyet akarna elhessegetni. Ja! És néha nyúlkál a füléhez is. Ráadásul, hogy minden vidám legyen, apjának még mûtötték is mindkét fülét! Kép
Mi az az LLL?
És a Cebion?

Szila!
Én nem az oxálsav-tartalomra gondoltam. Azt hiszem. Na, megkérdezem!
Én sem eszem paradicsomos-káposzta konzervet! Láttam, amikor a káposztát taposó pasi, a dézsából kijött, majd csizmaváltás nélkül elment pisilni és vissza a káposztára! Azt már remélni sem mertem, hogy kezet mosott! Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Zsu: könyv, kazetta biztos kell hozzá. Énekelni Márti vagy Zafi biztos segít nekünk Kép

Márti: én ismerek egy Vilkát, az öcsém ovis csoporttársa volt, és egy tündéri kislány Kép (már nagy ló Kép) Andi azt üzeni, hogy elférnek Kép

Szilvi: a tali mostantól megint a Molnár utcában lesz, ami a Ferenciek teréhez van nagyon közel Kép

Henke: remélem, nem lesz gond a kutyákkal, vasárnap kiderül, majd beszámolok Kép

Bogancsi: tornázom hajjaj! Meg sem tudok már mozdulni Kép Ez a szemölcs dolog meg KépKép

Solya: mikor jöttök haza? LLL: [url=http://www.lll.hu" TARGET="_top]http://www.lll.hu[/url] Cebion: c-vitamin csepp gyerekeknek.

Menta: ez tök jó (mármint a Corás), én a Pampers-szel levelezek rendszeresen, de mindig valami reklám szöveggel leráznak Kép Gratula az új foghoz Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!
Köszi, közben átmentem a "viharba" és rájöttem!
Március 10-én, végleg pedig 2004. márciusában.
Solya
Solya

Sziasztok!
Jelentés a kriplikommandóKép bázisáról
Lassan totyogunk kifelé a kórságokból. Tegnap én voltam a Fõkripli, úgy rémlett még arcüreg-gyulladásom lesz. De mostanra már csak a csöpögõ (és a törölgetéstõl bõrözetlen Kép) orrom maradt. A lányok viszont olyan jól vannak, hogy alig bírok velük. Apacska köhög kitartóan.
Zsu! Gyógykezelés: a lányok MaciLaci (a dokibácsink) kezdeményezésére amoxicillint esznek. A nagyok vajákolnak: C-vitamin, fokhagyma-kakukkfû kapszula, rengeteg tea, torokba fújkált Aloe First.
Cory! Szegény Balu!
BMárti! Jó hazautat!
Solya! Máténak sok gyógyKépKépKép! A Cebion gyerekeknek való C-vitamin csepp. Az LLL - La Leche Liga egy szoptatást segítõ nemzetközi szervezet. Bõvebbet a www.LLL.hu oldalon találsz.
Menta! Gratula a 6. foghoz!

Zárom soraim!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Menta,
én is szoktam levelezni rendszeresen a CorávalKép, de még ilyen kedvezményben sosem részesültem. Pl. rendszeresen szólok amiatt, hogy a bébikaják alatt soha nem a megfelelõ árak vannak kiírva, de még egyszer sem mondták, hogy vásárolhatok olcsóbban.

Norci,
a mail születendõben, nemsokára küldöm.

Szila
Szila

Sziasztok!

Menta!
Köszi, kaki gondok megoldódtak, van hogy naponta, van hogy két naponta, de akármikor is erõlködés nélkül. Amikor ébredt akkor azért mindig jött egy-egy puki is, de nem hiszem, hogy amiatt ébredne. Napközben is és akkor is erõlködés nélkül jönek azok is.
Most viszont fél 8 óta alszik és nem kelt fel fél óra múlva és a saját ágyában Kép Kép Kép

Szila!
Köszi, de én úgy úgy úgy reménykedem, hogy elég nálunk is fenyegetõzni , mint BMártinéknál.

Norci
norci

Norci,
mail ment. Hanga is fél 8 óta alszikKép, összebeszéltek?Kép

Szila
Szila

Sziasztok!

BogancsiKép , most megint kezditek elõlrõl ezt a tortúrát?

Edit, a VIII. ker.-ben merre lesztek? Elvileg Kõbánya sincs messze!Kép

Mi is megyünk a szüleimhez hétvégére, ott is esik a hó!Kép Mikor lesz már tavasz?

Cory!Kép Kösz a bizalmat az énekléshez!Kép Majd ha leküzdöttem gátlásosságomat, akkor természetesen vállalom!Kép Érdekes, hogy nagyon szeretek énekelni, jártam magánénekre is, meg szólóban is énekeltem nagy közönség elõtt, de ha szûk társaságban vagy a férjemnek kellene énekelni, annyira zavarba jövök, hogy hang nem jön ki a torkomon! Bár amióta Rékának rendszeresen énekelek és már kéri is a dalokat, valahogy nem izgatnak a gátlásaim!Kép

Gorsi! Petinek nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!KépKépKépKép Vettetek már hintát?Kép

Jó hétvégét mindenkinek!
Zafi
zafi

Sziasztok,

Kibujtam a dobozokbol, azt se tudom hol all a fejem, ma ocsem kifestette az etkezot, este ertünk haza, szegény kis Hanna nagyon elfáradt, de mi is. Holnap költözünk és egy darabig nem lesz netünk. Hétfön itt lesz egy nagyi, sajna nem tudunk menni talizni, utana meg videkezünk, de ahogy visszatertunk jelentkezek.
Már most nagyon hiányoztok.

Mindenkit puszilunk, vigyázzatok magatokra

Tikk
tikk

Sziasztok!

GOrsi!Petinek nagyon boldog szülinapot kivanok!Kép

Zafi!Az tök jo lenne!KépTôlünk 5 perc a metro(Klinikak) és 2 perc a 9-es busz.Raadasul anyukam kôbanyan lakik és sokat jartam oda egy ex-hez.Kép

Cory!Hat értem én a célzast!KépKépDe köszi a batoritast,menni fogunk!KépNem akartalak felidegesiteni!Kép

Bogancsi!Szegény Tomi!Kép

Borcsa!Tovabbi gyogulgatast kivanok!Kép

Menta!Gratulalok a 6.fogacskahoz!Tényleg régen jartal erre!
Probald meg rabeszélni a férjedet a zsurra!Mondd azt,hogy Helena kedvéért!KépBiztos nem tud nemet mondani!KépKép
Mi 3-an pont uton leszünk,ezért elôre kivanok nagyon boldog szülinapot Helenanak!KépKépKép

Henke!Hétfôn este érkezünk haza,mar nagy a készülôdés!

Solya!De jo,hogy nincs komolyabb és remélem nem is lesz!

Mar nagyon almos vagyok!Nem biztos,hogy tudok jönni utazas elôtt,mert hétvégén mar pakolaszunk.Otthon meg nem lesz netünk.KépKép
Vigyazzon magara mindenki!

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit: azért leírom, hátha még olvasod. A telefonszámom: 06-30-222-47-54, ha tali ügyben kérdésed lenne Kép Szívesen látunk KépKépKépKép

Tikk: jó pakolást! Kép

cory

cory
Budapest

Cory!
Köszönöm szépen!Kép
Edit
edith16

Sziasztok!

Gorsi!
Elõször is nagyon boldog elsõ születésnapot kívánunk Petinek!

Márti!
Hogy sikerült meggyõzni a párodat a Vilka név elõnyeirõl? Egyébként tényleg nagyon aranyos név!

Borcsa!
Gratula Luca új fogacskájához és mielõbbi gyógyulást kívánok nektek!

Dzsili,Andysj, Szilvi!
Most azonnal megyek képeket nézegetni!

Tikk!
Bár ki tudja mikor olvasod, de azért sok szerencsét a mai költözéshez! És gratula Hanna 10 kilójához!

Bogancsi!
Szegény Tomi, hát már sosem lesz vége? Mit mondtak a kórházban?

Rebi,Norci!
Együttérzésem az éjszakák miatt! Én nem írok semmit, csak annyit, hogy eltûntek a táskák a szemem alól.(legalábbis azok, amiket az éjszakázás okozott)

Peti sajnos kedd óta köhög és folyik a nozija, így mi hétfõn biztosan nem tudunk taizni, sajnos! Csütörtökön hányt is egy nagyot, igaz, hogy elõtte jól be is kajált. Tegnap megnézte a gyerekorvosunk és szerencsére a tüdeje tiszta és a torka sem gyulladt. Szedjük a Cebiont és orrszívózunk ezerrel. Remélem pár nap alatt kitisztul szegénykém, olyan rossz hallgatni amikor felköhögi azt a hülye váladékot és utána visszanyeli.
Megyek, mert ahhoz képest, hogy beteg, még elevenebb, mint volt!

Szilvi és köhögõ Peti(aki ma 9 hónapos)
bszilvi

Sziasztok!

Boldog Szuletesnapot Peti! (Gorsi)
Kép

Borcsa!
Gratula Luca masodik fogacsijahoz!

Solya!
Jobbulast Matenak! Sok gyogyKépKépKép

Szilvi!
Nagyon jo a profilod es persze Zsanett nagyon szep!

Dzsili!
Nagyon jok a kepek, egyiken szebb, a masikon meg szebb. Kép

Marti!
Nagyon szep nevet talaltatok! Kép

Bogancsi!
Szegeny Tomi Kép!

BMarti!
Jo utat, jo hetveget!

Menta!
Gratula Helenanak a 6.fogacsihoz!

Jo hetveget mindenkinek!
Andysj
andysj

Peti!

NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Sára, Máté és Solya
solya

Sziasztok!

GOrsi! Petinek nagyon sok boldog elsõ szülinapot kívánunk!

Henke, Andi3! A segítségeteket szeretném kérni. Apa csak akkor enged el talira, ha életem elsõ "babakocsival a BKV-n" akcióját nem egyedül teszem meg.
Jöttök hétfõn talira? Találkozhatunk az Örs vezér téren? (Arról jártok ti is, ugye?)

Várom válaszotokat: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Peti!

Nagyon-nagyon Boldog 1. Szülinapot Kívánunk!
Kép
Helena és Menta
menta

Sziasztok!

gorsi

PETINEK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!

Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Látom a kis szülinaposunk már fent nevedgél, jó ötlet volt Rebi! KépKépKép
Akkor hát mi is szeretnénk nagyon boldog születésnapot kívánni Petinek!

Kép

Dzsili és Napsugár
dzsili

GOrsi!
Petinek boldog szülinapot Kép Kép Kép

Szila!
Mailt megkaptam köszi. Apa olvassa a könyvet most. Az éjjel nem is volt vészes. 12 órát aludt este fél 8-tól reggel fél 8-ig és közben háromszor kelt. Ezt ki lehet bírni.
Nálatok mi volt? Apa ezerrel olvassa most a könyvet.

Bszilvi!
Köszi a részvétet, remélem nálunk is okés lesz minden. ÉS írigyellek.

Lányok "Az aludj jól"-lal kapcsolatban kérdeztem, de senki nem válaszolt. Szóval igaz, hogy egy 8-9 hónapos baba már simán át tudná aludni az éjszakát? (Fõleg, ha anyatejen kívül egy kevés fõzeléket és egy kevés gyümit eszik csak?)
Nekem sem az 1- éjszakai szopi ellen van kifogásom, csak a nagyon sûrû ébrdések miatt.

Norci
norci

Norci
Van ám külön topik ebbõl a témából, meg sokszor volt szó róla már itt is .. használd légyszi az archívot!

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

PETI! NAGYON-NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT! KépKépKépKépKépKépKép

MOst nem tudok sokat írni, mert mindjárt indulunk a nmoziba Kép, de:

Edit! Mi lakunk a Nagyvárad térnél, vagyis bármikor sétálhatunk együtt, a SZigony utca tõlünk 5-10 perc gyalog! Kép Már alig várom, hogy gyertek!

Norci! Mi nem aludj jól-ozunk, így csak drukkolni tudok nektek Kép, segíteni nem Kép!

ZSuzsi! GYógyuljatok! KépA Vilka név a Vilma becézése (amirõl azt hittem eddig, hogy én találtam ki, de Cory most rta, hogy nem Kép)

Borcsa! Ti is gyógyuljatok! Kép

Cory! Az énekléssel hasonlóan vagyok, mint Zafi: szóval nagy "tömeg" elõtt már rég énekeltem, az meg, hogy van énektanításra is jogosítványom, valóban igaz ugyan - se azért én sosem készültem éneket tanítani! De majd összekapom magam!

A legújabb képek közül megnéztem ZSanit Kép, Napsugárkát Kép és Madisont Kép - egyik szebb, mint a másik! KépKépKép

Solya! Én meg piros hóval... Kép

Na, megyek, mert ma 2!!!!! filmet is megnézünk a moziban! KépKépKép Egymás után! Kép Jujj, de izgi!!! KépKépKép

És találtunk egy új játszóteret, ahol szaladgálhat Ármin, mert be van kerítva, van ajtaja, tiszta és jópofa - remélem, nem amortizálják le még tavaszra sem! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Rebi!

Köszi, az említett topicot ismerem, sõt olvasgatni is szoktam, de a konkrét kérdésemre konkrét választ még nem találtam, ezért bátorkodtam itt feltenni, na és persze mert titeket ismerlek Kép és még bízom is bennetek Kép
Ha idegesítenek a hozzászólásaim akkor lécci szólj!

Márti!
Két film, hú ez igen Kép ÉN terhesen nem mertem moziba menni, az elején a hányinger miatt a végén meg a pisilés miatt Kép Na azért egyszer voltunk.

Norci
norci

Sziasztok!
Köszönjük a sok jókívánságot, hatnak! KépKép
És Luca köszöni a gratulációkat.

A zenetali szerintem is jó ötlet. Van egy Mákosrétes kazettánk, meg egy olyan, amire házilag vettünk fel mindenféle Hálász Csutak meg Konzerv Zsuzsi néni dalokat. Mp3ban ennél jóval több minden van, de hordozható lejátszó sajnos nincs. (Vagy egy átjátszókábel, hogy átvegyem kazettára.) A hangom elég khmmm szerintem, de ha ti bátrak vagytok, akkor én is!!

Márti! Jó mozizást!
Edit! Jó utazást!
Bogancsi! Szemölcsök KépKép! Igazán vége lehetne már!!

Peti! Boldog elsõ szülinapot!!
Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

GOrsi,
Petinek nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!!Kép

Kép

BMárti,
én vettem Kiskecskés bébikaját a Corában, amihez nagyon jó zokni volt (269 volt a két kaja+zokni).Kép

Norci,
egyszer ébredt csak felKép, de reggel 7-kor teljesen felkelt. Most meg másodjára alszik, úgyhogy nem tudom, mi lesz itt este, hogy lesz ebbõl alvás.

Márti,
azért a két filmért nagyon irigyellek ám, nem is tudom, mikor voltam moziban utoljára...

Szilvi,
Petidnek sok-sok gyógy: KépKépKépKépKépKépKép!!!

Tikk,
remélhetõleg már réges rég túl leszel a dobozokon meg a költözködés összes nyûgén, amikor ezt olvasod.Kép Biztos simán zajlik majd mindenKép.

Üdv
Szila
szila

Norci!
Nálunk Máté elvileg nem ébred, már kb. 4-5 hónapja csak a hajnali szopijára, ami sokszor el is marad. Szóval szerintem át tudná aludni, ha nem szopizna, de az a fontos, mi a jobb mindkettõtöknek! Igaz én ott tettem le az Aludj jólt, amikor azt mondta hagyjam sírni. Én nem tudtam. Így néha felébred vagy cumit kap, vagy cicit és ha az utóbbit, hármasban folytatjuk az éjszakát, míg Sára meg nem jelenik, húzva maga után a takaróját. Kép
Hát így fogadj el tanácsot és észrevételt tõlem! Kép

Puszi
Solya
solya

GOrsi!

Nagyon boldog elso szulinapot kivanok Petinek!

Kép
Danimama
danimama

Sziasztok!

GOrsi: Petinek nagyon boldog szülinapot! KépKépKép

Segítség!! Kutyasztori folytatódik Kép Ma találkoztunk két kutyával is, és az egyik távolról ugyan, de megugatta Balut, ettõl teljesen megijedt, és visított (apja kezében volt közben), és utána anyáméknál is megijedt a kutyától. Mit csináljak? Holnap megyünk a szüleimhez ebédelni, és ott leszünk 2-3 órát minimum. Nem tudom elzárni a kutyától, azt meg nem tudom, hogy fogom ennyi ideig kézben tartani. El vagyok keseredve Kép

Éjszaka: irigylek mindenkit, aki 2 órát tud egyben aludni! Nálunk 7 foga jön egyszerre Balunak (egy rágója már kint van (HURRÁ!!)), és ez nagyon megviseli. Rendszeresen felsír. De, majdcsak kijönnek, és jobb lesz. A 3-4 órás alvásokra már beálltam Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

GOrsi Petije, nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!! Gratulálunk! Kép

Látom, már a Molnár utcában lesz a tali hétfõn, akkor ezek szerint a profilomban lévõ "odatalálási útmutató"-ra már nincs szükség... Ha minden jól megy, mi is mennénk hétfõn a Molnárba...

Tikk! Bár már nem olvasod, de hajrá a költözködésnél!!!

Cory, kitartás, így van: egyszer majdcsak kint lesznek azok a fogak és vége... Nálunk most nagy csend van fogak-ügyben (kopp-kopp), de ami késik, az egyáltalán nem múlik. Szerintem ha egyszer mi ismét fogzani kezdünk, egyszerre fog jönni nekünk is...

Szila!!! Szia! ÖRÖK HÁLÁM ÜLDÖZZÖN az ABC Pilot babakocsi bolygójával kapcsolatban!!! Ugyanis Apa pénteken elvitte a Brendonhoz a szervízbe a kocsinkat, ÁLLATI jó lett!!! Olyan könnyen fordul, olyan jó! Ha nem írod, hogy Ti elvittétek, szerintem én így szenvedtem volna végig, míg babakocsi a babakocsink... Még egyszer nagyon köszi a tippet!!! KépKépKép
Cory, Ti is vigyétek el, míg garanciás, fú, nagyon jó lett! Egy piros bizgentyût tettek a bolygórésznél a két sötétkék elem közé... hát nem gyõzök örülni!

Norci! Ha segít: nekünk Karácsony után volt egy kb. 2 hetünk, mikor Bálint bepróbálkozott a nem-alvással, az éjjelenkénti 3-4 ébredéssel (sírással egybekötve), és én bevallom, a "hagyd-sírni"-tanácsot követtem, mégpedig úgy, ahogy a legtöbb helyen olvastam-hallottam: kb. 5 percenként bementünk hozzá "jelezni", hogy itt vagyunk, nem mentünk el, de bizony végetért a nap, aludni kell, este van. Csak egy fél percre maradtunk bent nála, aztán kijöttünk. Bevallom, egyszer volt, hogy én is sírtam Bálinttal együtt, annyira szívszaggatóan sírt. Asszem 4 este telt el így, ötödik napra mintha elvágták volna, azóta jófiú.
Még valamit hagy kérdezzek, ha szabad, és ha nem bántalak meg vele: nem lehet, hogy éhes? Esetleg valamit kéne estidõben etetni vele, végül is Vili már 8 hónapos nagyfiú, lehet, hogy ha "belakna", nyugodtabb lenne az éjjel is. Kérlek, ne vedd tolakodásnak, amit írtam, de nekem ez jutott hirtelen az eszembe.

Na megyek, jó éjt mindenkinek, további kellemes hétvégét. Remélem, hétfõn találkozunk!

Cupp mindenkinek,

Beja és Bálint
beja

Beja!

Köszi. Nem tolakodás, eszik este már régóta, kb. 100 gramm gyümölcsöt . Délben meg fõzit. Két óránként nem hiszem, hogy megéhezne, meg amikor ébredt direkt két mellbõl etettem meg (éjjel korábban csak egy cici volt, hogy vissza altassam) de a kiadós szopi sem segített a dolgon, ráadás akkroákat bukott. Most este bejön a kendõben ringatás zenére, 10 perc és alszik mint a bunda. Kárdás hány órát egyben. Ha két óránál többeket, akkor nem görcsölök. Ja és mióta eszik rendesen kb. 6szor szopizik egy nap a napi egymillió helyett, tök furcsa, tényleg nagy fiú.

Solya!
Neked is köszi.

Cory!
Kitartás. A szüleidnél Balu már ismeri a kutyát. Legrosszabb esetben csak be lehet zárni azt az ebet valamelyik szobába.

Pusz.
Norci
norci

Sziasztok!

Beja,
igazán nincs mit, én is hasonlóan éreztem, amikor apa hazahozta a szervízbõl a babakocsitKép. Sõt, bele is ültettem Hangát, és lakásban rodeóztunk egy kicsitKép, tök jó volt. Tényleg tök sz*r volt úgy tolni, hogy nem jó a bolygója. A nagy Graco kocsiját könnyebb volt tolni, ami azért kicsit már gáz volt, úgyhogy addig nyúztam apát, míg elvitte.

Hát, ma szörnyû volt, amit Hanga mûvelt vacsira: alig evett valami rendes kaját (próbálkoztam vagy 3 féle dologgal, még a mi kajánkkal is). Kb. 1/4 üvegnyi kaját evett meg, meg egy pohár joghurtot (az majdnem mindig bejön), de hát nem élhet örökké joghurton. Viszont fürdés után megmértük: 8,5 kg.Kép Jaj, nagyon rossz ez, hogy ilyen keveset eszik, ti hogy bírjátok/bírtátok?

Szila
Szila

Sziasztok!

Cory: Norcihoz hasonlóan nekem is az jutott eszembe: nem lehet bezárni a kutyust valahova, amít ott vagytok?

Szila: rossz-evés ügyben azt hiszem, elég sok tapasztalatot szereztem. Kép Kép
Nekem ugyan nincs összehasonlítási alapom, de úgy látom, Romola alig-alig eszik. És anyukám is csak hüledezik, hogy ahhoz képest, hogy annak idején akár én, akár valamelyik unokatestvérem milyen jó étvággyal ettünk, hát ahhoz képest Romi csak falatokat eszik.
Szóval, én belefáradtam. Néhány dolgot szem elõtt tartok, a többi pedig Romolán múlik.

1. Mindig azonos idõpontban eszünk.
2. Étkezések között nincs nasi, és kevés cukrot teszek a teájába is.
3. Arra vigyázok, hogy ne legyen álmos hami-idõben, mert álmosan nem eszik.
4. Jó hangulatban telnek az étkezések; én is vele eszem, nem csak õt etetem.
5. Ha valamiért nem kér, nem erõltetem. (Ha egyetlenegy étkezés kimarad, attól nem fog éhen halni.)
6. "Eszi, nem eszi, nem kap mást." Belefáradtam abba is, hogy 3-4 féle étellel kínáltam meg egy-egy étkezéskor. És azt sem szeretném, hogy nagyon válogatós legyen.
(Ez persze nem vonatkozik azokra az ételekre, amit még soha nem kóstolt: a gyerekek állítólag bizalmatlanok az új ízekkel szemben.)
7. Minden nap kimegyünk a levegõre, és bent is mozog eleget.

Több most nem jut az eszembe.
Biztos vagyok, hogy nálatok is hasonlóképpen történnek az étkezés körüli dolgok, de hangsúlyozom, én belefáradtam az örökös aggódásba és abba, hogy sokszor számoltam: Romola hány katonát, hány falatot evett meg. (Tegnap pl. 3 falatot ebédelt. Kép )
Úgy érzem, megteremtem a körülményeket ahhoz, hogy éhes legyen, kedve legyen enni, stb., ezek után tényleg rajta múlik.
Pedig aggódhatnék miatta, mert az átlagosnál kisebb is, vékonyabb is. De Apa is csak azért eszik, hogy ne haljon éhen, és olyan vékony, mint egy szúnyogcsõdör. Hát, náluk ez egy családi vonás, ez van. Nem örülök neki, de beletörõdtem.

Sziasztok: Laura+NemEvõ+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Borcsa!Köszönjük szépen!Reméljük problémamentes lesz!Bar ahogy elnézem szinte mindenhol esik a ho!Kép

Marti!Zafi!Küldtök nekem mailben telefonszamot holnap estig?

Cory!Balut nagyon kinézték maguknak a kutyak!KépTalan a szüleidnél nem lesz gond,ha hozzaszokik a kutyusok allando jelenlétéhez.Nagyon rossz,hogy ez igy alakult,de talan még orvosolhato.Kép

Norci!Riki délutan 5-6 körül eszik 200 ml fôzeléket és este 1/2 9-kor mar meg tud enni 100-130 ml gyümölcsöt és igy is éjszaka felébred kétszer szopizni.Nem lehet,hogy sok idô telik el az ebéd és a vacsora között?Lehet,hogy hülyeség,csak segiteni akarok.

Még van egy csomo dolgom!
Puszi mindenkinek!Otthon talalkozunk,remélem sokmindenkivel közületek!

Edit
edith16

Sziasztok!

PETINEK NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

Képzeljétek, "bulizni" voltam a barátnõmmel, nemrég értem haza, apa altatta Barnit (nem tudom hánykor, de nagyon édesek összebújva) KépKépKép

Majd még jövök,
puszi,
Heni
gesztenye

Sziasztok!

Sajnos a szüleimnél nem megoldható a kutya szobába zárása, mert harmónika ajtók vannak, és kinyitja az orrával. És ma a szüleimnél is voltunk, és attól a kutyától is megijedt Kép Pedig semmi nem történt! Az apja kezében volt, és tõle 1,5 méterre (panel lakásban ez kvázi nagy táv) megmozdult a kutya (lefeküdt), és ettõl már visitott Kép Nem tudom, mi lesz holnap. Tartok tõle egy kicsit.
Most meg azért vagyok fent, mert 1-ig tanultam, aztán Balu felébredt fogára, kapott Panadolt, most altatja az apja. Rettenetesen szenved ezektõl a rágóktól.

Henke: irigyellek a buliért Kép Nekem jövõ hét szombaton lesz kimenõm Kép

cory, aki kezd kómás lenni, pedig még elõtte az éjszaka

cory
Budapest

Márti
Túrótortát.

Norci
Mi úgy csináltuk, ahogy a könyvben le van írva. De csak akkor kezdjétek el, ha nem fogzik! Nem simiztem meg Petit, nem vettem ki az ágyból. Nagyon nyugodtan mentünk be hozzá a megadott idõközönként, ugyanazzal a szöveggel. Nálunk elsõ alkalommal kb. háromnegyed óra volt, míg elaludt, de azt nem üvöltötte végig, inkább a kezdeti 5 perc után idõnként sírt egyet. A leggázosabb nem is az elalvás volt, hanem éjjel volt egy idõszak, amikor kb. 1 óráig nem akart visszaaludni, na az nehéz volt. De egy hét alatt szépen rendezõdtek a dolgok. A férjem is sokat segített, biztatott és éjjel általában õ ment be Petihez, hogy még véletlenül se jusson eszébe Petinek a cici. Most csak az az egy bajunk van, hogy 6-kor általában már felébred a kis lurkó és nem akar visszaaludni, én meg hulla vagyok még, mert éjfél körül fekszünk. szóval nekem is át kell állnom. A szopival nem tudom mit csinálj, mert valóban az a jó alvás szempontból, ha viszonylag rendezettek az evésidõpontok.

Solya
Szerintem párizsit és virslit sem ajánlatos 1 éves kor elõtt adni, akár tejes akár nem.

Menta
Gratulálunk a foghoz.Kép

Zafi
Apa pajti nem akar hintát a lakásba.KépAzt mondta, hogy vehetünk, de csak a nagyszülõknél szerelhetjük fel, mert nem lakásba való. Na ettõl totál magamba zuhantam. Õ nem látta, mennyire örült Peti ennek a mókának.

BSzilvi
Gyógyokat küldünk!KépKépKép

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat!Kép
Rebi: nagyon köszi a képet!Kép Szila: Szuper ez az autósKép

Majd teszek fel képet a szülinapról. Peti alig evett 2 kanálkával a tortából, pedig fincsi volt és szerencsére nem olyan édes. Nem igazán értette, hogy mi van, de azért jó napunk volt. Menta: nálunk is több részletben jönnek köszönteni, ma is. Rég volt ilyen nagy vendégjárás, úgyhogy élvezem.Kép Még nem volt idõnk nosztalgiázni, úgyhogy ma délelõtt képeket nézegetünk, elolvassuk Peti naplóját, amit úgy-ahogy vezetgetek.Kép

Bocs a hosszúságért.
Talira megyünk.
Üdv: Gorsi és Peti
gorsi

Szila!

Nehezen! Amit Laura pontokba szedett, akár én is írhattam volna, Sárával kapcsolatban. Mert ott tartunk, hogy Máté sokszor többet eszik, mint a nõvére. Sára tegnapi ebédje 4 teáskanál, vacsorája 7 teáskanál borsófõzelék volt. Pedig szereti. Máté ehhez képest bevágott egy tányérral ebédre. Igaz lehet, hogy emiatt sikongatott egész éjjel, mert egy-egy pukkancs után édesdeden aludt tovább.
Eleinte ki voltam borulva, hogy mi lesz, de a lányom látszóleg rendben van, majd' 13 kg, így inkább nem izgulok. Vannak ilyen és olyan napok az életünkben. Máté megeszi helyette is. Kép

Cory!
Lehet, hogy hülyeség, de ne tartsd végig kézben, különben azt erõsíted benne, hogy jogos a félelem! Próbáld meg elmagyarázni neki, és megbarátkoztatni a kutyikkal! Tudom, hogy nehéz, de ha most "elül" a félelem, akkor nagyon nehezen tudtok majd megszabadulni tõle. Ismered a mondást: Kutyaharapást szõrivel! Kép Kiskoromban engem is megharapott egy kutyus, anyuék féltettek, és azóta is rettegek. Most, hogy gyerekek vannak, csak a józan eszem kondizása segít, hogy ne rohanjak át a túloldalra, ha kutyát látok, nehogy ez a magatartás rögzüljön a gyerekekben! Kép

Solya
Solya

GOrsi!
Sajna a másodiknál az ember könnyebben csábul, fõleg, ha a kis torkos kiköveteli ugyanazt a kaját, mint a nõvére! De teljesen jogos!

Solya
Solya

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Gorsi!
Biztosan nem fogzik most Vili.

Tényleg jön a szél Vilibõl minden ébredéskor. Mégiscsak arra ébred fel? Akkor az hogy egyedül is vissza tudjon aludni csak rész megoldás. LEgjobb lenne ha fel se ébredne.

Azt hiszem konzultánom kellene egy normális gyerekorvossal, hát a mienkkel lehetetlen, ezt korábban leírtam, hogy miért. Jóformán nincs is egészséges rendelés. Mindenkit írigylek, aki ilyeneket mond a talikon, vagy ír, hogy nekem a doki, vagy a védõnõ ezt meg ezt javasolta, hát nekem nem javasolt senki semmit. A védõnõt kértem, hogy mielõtt kijön jelezze, hogy jönni fog, mivel mindig a legrosszabbkor állított be. No azóta is jelzi, idõnként összefutunk az utcánm, de kb. 4 hónapos kora óta nem volt itt, igaz még egyetlen épkézláb tanácost se kaptunk tõle. Amikor koszmóra gyanakodtam rákédeztem, hogy az, azt mondt hogyá, közben az volt.
Vilit doki akkor látta utoljára mikor beteg volt kb. két és fél hónapja. Szerencse, hogy mérjük itthon, de azért eggyel nyugodtabb lennék, ha doki is látná. És ennyit a kötelezõ védõnõi hálózatról, hogy senki ne essen ki az ellátásból. Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Menta: gratulálok a 6. foghoz! De legfõképp nagyon boldog 1. szülinapot Helenának!!! Kép

Zafi, cory, bszilvi, Andysj, Borcsa: köszi az aggódást mindenkinek. hétfõn reggel megyünk a Heim P-ba és akkor leveszik az újakat.
Ettõl függetlenül - de csak akkor, ha az orvos azt mondja, hogy mehet közösségbe -, szeretnénk menni a hétfõi talira. Olyan jó lenne végre látni Titeket élõben is!

Gorsi: nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk Petinek!!! Tomi elõször Peti lett volna különben Kép
Apa nálunk se enged hintát a házba, majd a kertben lesz.

cory: jaj, nem irigyellek az éjszakákért Kép meg a kutyák miatt sem. El kellene jönnötök hozzánk, hogy megismerjétek a mi Doki kutyánkat, õt biztosan megszeretné Balu Kép

Szép vasárnapot mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Gorsi: dupla szülinap - most láttam, hogy teljesen szenilis vagyok és egyszer már írtam Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

utcán, Vili 4 hónapos kora óta

Norci
norci

Norci!
Ez akár a mi védnõnk is lehetne! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Cory
Úgy látszik Balu és Csenge megint "összebeszéltek"... nálunk is horror volt az éjszakaKép... Mivel ez már két hete így van (kivétel volt a múlt hétfõ, akkor egy kis tündér volt), és már totálkáros vagyok, kicsit kiakadtam, ettõl még nyûgösebb lett... bár az éjszakai hancúrban benne lett volna, mert az tetszett neki, hogy a hasamra ült, és elkezdett ugrálni rajtam... nekem már kevésbé tetszett... Fél óra alatt tudtam elaltatni, és amikor már azt hittem, hogy mélyen alszik, akkor elkezdett sivítani ... és ez ment egész éjszaka... Nem gondoltam volna azt sem, hogy az eddigieknél is anyásabb tud lenni ... de tud ...
Nincs vmi nagyon-nagyon-nagyon kedves aranyos megbízható kutyus a közelben, aki meggyõzné Balu arról, hogy a kutyoktól nem kell félni?

.. mennem kellene tanulni ... egy szóra sem emlékszem az eddigiekbõl, pedig szegény picúr megint "le lett passzolva" a nagyszülõkhöz...

sziasztok,
Rebi

rebi

Sziasztok!

Bejelentkezem én is, pár napig nem voltunk itthon a lányokkal. Visszaolvasni még nem volt idõm, így nem is reagálok mindenre.

Gorsi! Petinek mi is boldog szülinapot kívánunk! Kép

Bogancsi! Gyógypuszikat küldünk Tominak! Jó lenne, ha tényleg tudnátok jönni talizni.

Rebi! Éjszakáért Kép. Luca is nyûgösebben aludt az elmúlt pár éjjel, sokszor ébredt, és szinte egész éjjel cicizett. Ma viszont már ebéd közben nagyon laposakat pislogott, az utolsó falatot úgy szúrta fel a villájára, hogy közben rátámaszkodott, és leragadt a szeme. Kivettem a székbõl, ráborult a vállamra, és már aludt is. Ilyet most csinált elõször.

Márti! Dupla moziért irigy-irigy. Ja, és tényleg elfértünk, tudod, sok jó ember kis helyen is... Majd mesélek.

Henke! Örülök, hogy jó volt a buli, végül nem hívtalak, mert nem jött összeKép. Legközelebb bepótoljuk. Jöttök holnap?

Laura! Szívesen találkozom veletek holnap reggel, de mi elég korán megyünk be az Örsre, mert Zsófit oviba kell vinni. Megvan a számom? Csörögj rám, ti mikor jöttök, és megbeszéljük.

Kómás Cory! Kép Balunak gyógyokat küldök a fogára! Még az jutott eszembe kutya ügyben, hogy esetleg nézegessetek mesekönyvben kutyákat, és mesélj neki a "jó" kutyusról, játszatok el történeteket plüsskutyával. Lehet, hogy még túl friss az élmény, azért sír minden kutyus láttán. Te próbáld neki mutatni, hogy nem minden kutya ilyen szörnyeteg.
Remélem, tudtál tanulni a vizsgára.

Edit! Jó készülõdést, és jó utat! Remélem, mi is tudunk talizni itthon.

Menta! Helenának is boldog szülinapot!! Kép Gratula a fogacskához!

Nálunk annyi az újság, hogy úgy néz ki, Luca rájött az evés ízére.Kép Egész héten annyit evett, hogy öröm volt nézni! Persze a cicizések száma változatlan.Kép
Holnap mi is megyünk talizni!

Puszi mindenkinek!
Andi

Andi
andi3

Andi! Köszönöm, próbálgatlak hívni.

Laura
p_laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?