Sziasztok!
Minden névnap -szülinap-hónapfordulós babának és mamának Sok Boldogságot kívánok!
Mazsuzs,
Jól esett, hogy érdeklődsz felőlünk...
Viki jól van, sokat mosolyog és pakol folyamatosan. Tegnap etetéstől- etetésig aludt. Lehet, hogy ez a rossz idő az oka?
Szerintem, a kisfiad azért eszik most ilyen sokat, mert három hétig nem kapott annyi kajcsit amennyi elég lett volna neki, így most beakarja pótolni a lemaradást. Viki is ezt csinálta.
Egy ideig ez lesz, de aztán beáll a mennyiség, ha ennyit kér hát ennyit adj neki. Az elhízástól egyáltalán ne aggódj. Az a lényeg, hogy a pocak legyen tele, és akkor ő is sokkal nyugodtabb lesz és persze Te/Ti is. Amint behozta a lemaradást látod rajta, hogy sokkal nyugodtabb lesz, többet fog aludni is. Annyit változnak a babák, kb. 6 hétig nyúlnak, aztán 6 hétig híznak. Viki majd most kezd gömbölyödni, aztán megint nyúlni fog. Ez így van rendjén. Amint rendesen tele lesz Nándi kis pocija, máris nyugottabb lesz, hacsak hasfájás nem fogja zavarni és reméljük nem. Mi is azt hittük az elején, hogy biztos a hasa fáj, közben meg nem kapott annyi tejcsit amennyit szeretett volna és non-stop sírt.
De amint tápszerből annyit evett amennyit nem szégyellt máris kisimúltak a ráncai.
Két hónapos korára állt be a rend, hogy négy óránként egyen 4x170-et, majd később már a 200-at is megette. Mindenki csodálkozik a mennyiségen, de ő csak négyszer eszik ennyit, és nem is látszik meg rajta. Ne aggódj, ha el is hízik, majd ha mászni, vagy menni fog ledolgozza, hidd el.
Nándi semmilyen cumit nem fogad el? Az is megnyugtatná, azért próbálgasd.
Séta..
Ha jól felöltözteted Nándit nemhogy árt neki a levegő, hanem még használ is. Erősíti az immunrendszerét, egy félóra - 40 perc nem árt, sőt! Ha takarója hideg, de a baba meleg, illetve a tarkójánál meleg, akkor biztosan nem fázott. Gondold el aki igazán télen szül (mint pl. én) nekem is ki kellett vinnem valahogy a Vikit, pedig nem igazán +15 fokok repkedtek. A "friss" levegő a lényeg.
Etetéssel kapcsolatban, nekem már rémálommá változott a szoptatás, amennyit én kinlódtam 5 hétig, és nagy megkönnyebbülés volt a tápszerre való áttérés. Tudom furin hangzik, de teljesen szétidegeltem magam, hogy a kisasszony nem akarja leszívni, pedig majd szétrobbant a mellem, állandóan folyt a tej, mindenem úszott a tejtől és mégsem kellett neki.
Persze egy olyan baba, mint pl. Szonjus aki 10-15 perc alatt leszívja az adagját, egy ilyen babával biztosan ez a könnyebb, hogy csak rácsatlakozik és feltőltődik. Nekünk ez jutott.
Eszti,
Réka fülbevalója is szép, én is gondolkodtam egy ilyenen, de végül a páromnak ez tetszett, amit felraktam. Már csak keresnem kell egy kozmetikust aki szépen megcsinálja.
Dalmacska,
Én is vizesedtem úgy mint Te. Csak a lábammal tudtam mit kezdeni, úgy hogy felpócoltam őket. A kezemre nem volt semmi megoldás elviseltem, bedagadtak, és hajlítani sem tudtam őket, még a redőnyünket sem tudtam felhúzni, csak nagy nehezen, elég hosszú ideig tartott, de szülés után egyből elmúlt. Már nincs sok neked sem, kitartás! Próbálj meg mindél többet pihenni, feküdni. Tudom nem könnyű.
Csajok,
Most akkor 27-én talcsizunk? Játszóházban? Jó lenne lefixálni mielőbb, hogy Gyuridokiék is tudjanak időben jelezni, hogy tudnak jönni vagy sem. Szerintem legyen játszóház az biztos, ebben a bolond időjárásban.