Új privát üzeneted érkezett!

Cory!
Küldtem egy e-mailt, olvasd el. Sok sikert a munka kereséshez.

beababa

Sziasztok!

Zsuzsa: köszi a levelet, utánanézünk Kép

MÁrti: KépKépKépKép

Most hulla fáradt vagyok. Tegnap tornáztam, és most mindenem fáj, izomlázam van Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Márti
Ha egyszer az ember lánya elhatároz valamit, az úgy is lesz.Kép

Borcsa
Gratulálunk a foghoz és az ügyeskedésekhez.Kép

cory
Én tuti szívbajt kaptam volna, ha Petivel történik ilyesmi.Kép

Peti leszállt a nyügirõl.Kép Kíváncsi vagyok hányszor jön még ilyen 3-4 sz*r nap, míg fog lesz belõle.
Nagy takarításban vagyok, hogy hétvégére szép legyen a lakás a nagy szülinapi banzájra. Hihetetlen, hogy ilyenkor mennyi szemetet gyûjtök össze.Kép A fogyasztói társadalom mintapéldányai vagyunk.Kép

Olyan jó idõ van!Kép
Szép napot!
Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!

Lányok, ti hogyan tanítottátok meg a babákat pohárból inni? (Már aki túl van rajta. Kép )

Karácsonykor ugyanis Romola nyúlkált a párom pohara után (kóla volt benne Kép ), és apa itatott is vele pár kortyot.
Õ úgy csinálta, mintha egy felnõttet itatna: egyszerûen csak odatartotta Romi szájához a poharat, és "öntötte bele", persze lassan, óvatosan, kortyonként a folyadékot. Remekül mûködött is a dolog.
Másnap én is megpróbáltam itatni, de én csak a szájához tartottam a poharat, és Romi szopizta ki belõle a tartalmát. Ez elsõre egész jól sikerült, de azóta akármelyikünk itatja Romit, mindig több megy mellé, mint a szájába. Úgy tûnik, kicsit összezavarodott szegénykém.
Azóta fel is függesztetttük a próbálkozást, de most újra szeretnénk pohárból inni tanítani.
Szóval, ti hogy próbáltátok a babókákat itatni: "beleönteni" a szájába a folyadékot vagy kiszopiztatni a pohárból?

Másik kérdésem: szerintetek ehet már 14 hónaposan franciasalátát? (A majonézt én készíteném, és a benne lévõ nyers tojássárgája miatt kérdezem.)

És, ha már az álláskeresésnél tartunk: multimédiafejlesztõt nem keresnek valahol?

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Gorsi: szívbajra nem volt idõ (ott és akkor), mert azt láttam, hogy a kutya hajol Balura. Muszáj volt felkapnom, mert attól féltem, még meg is harapja. Utólag úgy tûnik, inkább segíteni akart. Aztán mikor hazaértünk, bõgtem egy kört, meg remegett kezem-lábam. De most már minden ok.

cory

cory
Budapest

Cory, te jó ég, ez ilyen komoly volt??????? Elõször amikor írtad, én azt hittem, hogy csak a két elsõ tappancsával felugrott Baluhoz, és megugatta.
Ez így, hogy rá is hajolt, azért tényleg nagyon durva.
Nem szeretnélek igesztgetni, de annak idején babakocsis korában a párom is így járt, mint Balu, és azóta is fél a kutyáktól.
Szegénykém... Tényleg szörnyû lehetett.

Én a kutyáktól nem féltem Romit, inkább a macskáktól. Nekünk (a négy kutya mellett) két cicánk van, elméletileg kint laknak, de ilyenkor télen jobban szeretnek inkább bent tanyázni (pedig a garázs csak miattuk van fûtve Kép ).
Romolát érdeklik is a macskák (mint minden újdonság Kép ), de amikor örömében sikítva botladozik feléjük, ez rettentõen rémisztõ szegény cicáknak, úgyhogy nagyon résen kell lennem, és ha látom, hogy kezdik hátrahúzni a fülüket, azonnal elveszem onnan Romolát.
Még belegondolni is szörnyû, hogy egy babaarc találkozik az éles cica-karmokkal... Kép

Szia: Laura
p_laura

Cory, bocsánat, most olvastam vissza: egy nagy kutya lerohanta és fellökte. Szegény Balu!
Azóta nem fél, ha kutyát lát?

Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura: azóta nem látott kutyát, úgyhogy nem tudom. Nekem is volt ilyen élményem gyerekként. Babakocsiban ültem, és addig féltem a kutyáktól, míg nekünk nem lett 14 éves koroban. Tartok, mi lesz vasárnap anyáméknál, mert ott is van egy kutya, és eddig sem voltak különösen jóban.

cory

cory
Budapest

Laura!
szerintem a nyers tojás nem jó ötlet! Sára volt szalmonellás, így tudom, milyen "leprásnak" lenni!
Hogy itattunk pohárból? Inkább csak annyira tartottam a szájához, hogy õ érezze, hogy tudja megoldani.

Programozó férjjel ellátott szerencsések!
Hátha tudtok segíteni! Amióta Andris installálta az xp-t, nem mûködik kifelé az outlook. A baj, hogy már ötlete sincs Andrisnak, mi lehet rosszul beállítva. Nincs ötletetek?

Köszi
Solya
SolyA

Cory! Az a kutyás horror iszonytatos lehetett!Kép Én is nmagyon bõgtem volna a helyedben! Még jó, hogy nem történt Balunak nagyobb baja! Kép Megnyugodott már azóta? És mit szól a kutyáklhoz, ha látja? Vagy azóta nem voltatok kint? Én alapból is nagyon félek a kutyáktól, engem biciklizés közben kapott meg egy - az Alföldön, a Tisza gátján: még menekülni sem volt hová. Nem vérzett, csak horzsolás volt, de az addigi tartózkodásom tõlük egy perc alatt félelemmé alakult. Azt, hogy tornázol, nagyon irígylem - vagyis a majdani hatását! Kitartás KépKépKép

Ármin tegnap megkergetett egy macskát: a Füvészkertben voltunk sétálni és Ármin nagyon sokat sétált! Kép Felszedett egy csomó hullott levelet, megpróbálta õket visszahelyezni a bokrokra, de nem ment neki! Belement minden pocsolyába, többször is jól beletoccsant a sárba, úgy nézett ki, mint egy igazi kisdisznó Kép és nagyon jól érezte magát! Kép

Bogancsi! Tominak gratula az orrfújáshoz, neked meg a szuperokos gyerekeidhez! Kép

Borcsa! Remélem, javultok mind! Kép Lassan mindenki utoléri Ármint fogakban, mert neki még mindig csak 6 van és nem nagyon jön újabb!

Laura! Ármin úgy iszik pohárból, mint a felnõttek - persze, tartani én tartom, de rendesen kortyol. Igaz, üvegbõl jobban tud, mert a Kubusnak a mérete szerintem épp gyerekszájra méretezett, nincs honnan melléfolynia.

Andi! Na, elfértek? Jól érzitek magatokat? Itt gyönyörû az idõ - igaz, állítólag estére jön a tél megint!

Gorsi! SAjnos szemétügyben nálunk is ez a helyzet - igazából nem is értem, honnan jön össze ennyi minden????? Milyen tortát kap végül Peti?

Voltam ma a termgyógyász belgyógyásznál: javasolt néhány készítményt, amiket érdemes szedni, de visszafejleszteni szerinte sem lehet Kép Diétázni viszont muszáj Kép Meg ajánlotta még, hogy menjek akupunktúrára heti kétszer - hát, azt nem tudom, hogy lehet Ármin mellett megoldani.

Solya! Legalább nem kell fitnessbérletet venned! A hólapátolás is felér egy tornával! Kép Hóembert építettetek?

Na, elküldöm, mielõtt elszáll, már vagy 2 órája írom Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Cory,
azt mondták a szervízben, hogy szarul tervezték a kocsit, és kihagytak a bolygóból egy lemezkét, ami meggátolja, hogy a kosz bemenjen a bolygószerkezetbe. Miután rájöttek erre a hibára, a szervízeknek küldtek ezekbõl a micsodákból. Ha nem garanciális a javítás (ami 6 hónap), akkor anyagáron: 1500 körül van a javítás.

Solya,
férj kérdezi:
"ennyi informaciobol semmit nem lehet megallapitani.

Amit minimalisan tudni kellene:
- Oprendszer verzioja (Windows 95/98/Me/NT3.51/NT4/2000/XP/?)
- Outlook tipusa (Outlook v Outlook Express, hanyas verzio, stb.)
- Beallitasok (felhasznalonev es jelszo nelkul is eleg), de SMTP es POP3
szerver cim mindenkepp kell
- KONKRET hibauzenet"

Márti,
Hanga messzi van még, hogy Ármint utólérje a fogzással, most nõ csak a felsõ kettõ 1-es. Neked a Chamomilláról nincs vmi írva a gyerek homeós könyvedben?

Szila
szila

Márti!
Építettünk, de mire épp lefagyott a kezem, mert miért ne kesztyû nélkül? Sára drága nekirohant a partvisával! Kép Rövid életû hóember volt! Se szeme, se szája, se gombok, az orráról nem is beszélve. de tetszett neki! Kép

Szila!
Köszi, ha Apa jön leírom, mert én csak annyit tudok, hogy XP és Microsoft Outlook, de hogy hányas?
Azt mondja, hogy a kiszolgáló visszautasított a címzettek közül vkit. És innen hosszú és bonyolult most, majd APA!
A POP3-ról gõzöm sincs, de az SMTP az mail.onlinehome.de

Szóval semmit nem tudok! De az egészbõl csak annyit értek, hogy állandóan a freemail-re kell felmennem, ha írni akarok! Kép

Köszi
Solya
Solya

Sziasztok
Köszi a képekröl a dícséreteket!

Cory
Én is csak most nézem , hogy szegény Baluval mi is történt. Sajna itt vidéken sok a kóbor kutya vagy amelyik ki tud bújni a kerítésen én nagyon féltem föleg az egyedül járós kis fiamat ha jön az oviból. Napsugárnak még a közelébe sem engedem öket mert a babakocsit nehéz védeni a kutya mégis csak gyorsabb mint én,nem tudom pontosan mi is történt de remélem hamar kiheveri kicsi fiad! Küldünk Balunak KépKépKép

Szilvi
Napocsnak nagyon izlett a torta, finom is volt csoki torta, fözött krémmel nem olyan nagyon édes vajas kevert cuccal.Egy vékony szeletet simán megevett egy másikat meg másnap szerintem sokkal többet is bevágott volna ha hagyom.

Laura
Napsugár már régen pohárból iszik mert a cumis üvegböl nem tudott mindíg fuldoklott meg félre nyelt, pedig sok félét próbáltunk alig jött belöle olyat is, de nem kellett neki, pedig lehet hogy nem a legjobb megoldás, de szerintem ha iszik cumis üvegböl míg kicsi könnyebb a babával.
Tehát már pár hónaposan is ivott néhány kortyot így, aztán úgy fél éves korától rendszeresen, de csak két három hónapja iszik többet.
Szerintem az óvatosan kortyonként az jó megoldás és olyan pohár kell amelyiknél látod hogy mennyi megy a szájába aztán szépen folyamatosan többször is próbálni amíg rá jön hogyan tud kortyolni, nem is olyan egyszerü neki.
Napocs már profi néha mégis félre nyel, és idönként kiköpi a szájából az utolsó kortyot ki tudja miért,Ö akkor szokta kifolyatni a száján ha nem kér, de ez más Romi még nem érzett rá a dologra és sok kerül a szájába.
Ez is türelem játék.
Remélem tudtam segíteni!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Ezek szerint Vilinek igen gyorsan kijöttek a fogai Kép

Cory!
Ez a kutyás sztori tényleg gáz. Szegény Balu.
A kutyáktól én is félek, a macsekokat meg ki nem állhatom.

Zsuzsa!
Tényleg jobb lenne többet megtudni arról a munkáról is. Mailben értekezzenek az érintettek, a úgy jó? LEhet az én címemen keresztül is az a profilomban van.

Az éjszaka: tragikus volt, ill. ahogy vesszük mert n.-re nem szoptattam meg Vilit hanem magunk közé vettem és ott picit ugrált majd elaludt, 5 órát aludtam végre egyben. Apa mozdulni sem mert, kiment a dolgozószobába aludni. (Szerencse, hogy minden szobában van ágy nálunk)

Lányok Aludj jólt! elolvastam.
Sok minden szimpatikus benne, meg meggyõzõt arról pl. hogy hasfájás tuti nem lehet, hiszen olyan nincs, hogy csak éjszaka fáj a hasa a gyereknek, no meg Vili feláll és ezerrel vigyorog mikor bemegyek hozzá. Szóval kénytelenek leszünk a módszert mi is bevetni, csak még apa is elolvassa a könyvet. Akik csináltátok mi az amit nem egészen úgy mint a könyvben? Lécci írjátok le mailben a tapasztalataitokat és elõre is ezer köszönet érte!
A könyvben a kajálásról írottakat viszont az igény szerinti szopival nehezen tudom összeegyeztetni. Errõl mi a véleményetek?
Ja és egy olyan 8 hónaposra is igaz, hogy 10-12 órát át tud aludni (én 8-nak is örülnék), aki szopizik és max. 150-200 grammnyi pempõs kaját eszik/nap?

Norci
norci

meggyõzött
norci

Cory

Szerintem nagyon jó ötlet ha a talikon zenéltek és énekeltek.
Mi is szoktunk itthon a fiukkal és a kicsi lánnyal minden nap énekelünk képzelheted, ha nekiállunk zeng a ház de mi szeretjük. Néha apa is beszáll ha itthon van hát az borzalmas mert neki és nekem annyira más a hang fekvésünk hogy olyan hamis lesz..... de nem ez a lényeg örülünk neki, idönként még a kocsiban is szoktunk dalolászni, föleg amikor még Napocs kisebb volt hogy ne sírjon ha nem tudott elaludni. Most már a leányzó is be ugrik némi fej bólogatás és LaLALA már megy .

Napsugár ma egész nap szó szerint kétszer 10 percet szundikált mert ahogyan letettem ébren volt, most a zokniját próbálja meg fel húzni, olyan édes, kiváncsi vagyok mikor döl ki mára.

Na sziasztok: Dzsili
dzsili

NorciKépÉn az elsõ perctõl betartottam egyfajta napirendet úgy az evésben,mint másban (természetesen rugalmasan,Gergõhöz igazodva).Sosem próbáltam az "igény szerinti" szoptatást,hanem én diktáltam a napi ritmust.És lassan másfél év távlatából mondhatom:beváltKép

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

MINDENKINEK: A fickóm ma kapott Cebiont egy gyógyszertárban Kép

cory

cory
Budapest

Cory,
hol? Mert én ma kérdeztem a Patikában és azt mondták, kb. 1 hónap, mire lesz megint.

Szila
Szila

Ja, és még valami:

Krisztinke és Szilvike: léci írjátok megint meg az adataitokat, hogy frissíthessem a táblázatot!

Addig is felteszek egyet:

Kép

Szila
szila

Sziasztok!

Szila: a fickóm a Móricz Zsigmond körtéren vette a Karinthy útnál. Egy ismerõsöm meg a Bocskai út-Zsombolyai út sarkánál. Mindkettõ 11. kerület.

cory

cory
Budapest

SzilaKépMegtiszteltetés,hogy bekerülhetünk a táblicskubaKép
Az adataim:nick nevem-krisztinke , kisfiam-Gergõ , szül.-2001.09.19. , Szabadszállási szülõotthon , lakhelyünk-Kecskemét

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

Márti!KépKépKép Szép név!Kép

Laura! Mi kifelé forduló szélû pohárral próbálkoztunk és egyszerre csak keveset teszek a pohárba. Fõleg szívta belõle és lefetyelt, mint egy kiskutya!Kép

Cory! Én is csak most fogom, hogy mi volt azzal a kutyával!Kép Szerintem azért próbáld majd meg összebarátkoztatni Balut valami kutyával, azért félnie nem kell tõlük.
Réka meg imádja õket, kicsit sem fél, bár ha nekirontana egy, biztos összecsinálná magát! Réka megsértõdik, ha nem állok meg vele kutyát nézegetni!Kép

Éljen a 11.ker.! Látom, ott kapható a Cebion! Egyre jobban körvonalazódik, hogy odaköltözünk, még az is lehet, hogy idén!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok

Készítettem egy új albumot a gyerekeimnek ha gondoljátok nézzetek be!

Napsugár képeit [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/283/9971.html?1032815324" TARGET="_top]ezen az oldalon[/url] találjátok.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Cory!
Balunak küldöm,hogy felejtse el a rossz élményt a kutyaval.

A hugomnak van egy kis yorkija.Mar elkezdtem vau-vauzni Rikinek,hogy tudja mirôl van szo,ha talalkozik a kutyaval.Raadasul annyibol könnyebb a dolgom,hogy a falinaptarunk egy yorkit abrazol.Ugyhogy mindig odaviszem Rikit,vauvauzok és a kezével simogatjuk a naptart.KépKép

Lanyok!Ugy eltüt Méri,Mégegykata és Igika is.Mi lehet velük?Sôt Eszter is!

Rebinek gratulalok a vizsgahoz!Kép

Zsuzsa!
Senki nem irta meg hol van a Madarhazas topic,pedig én sem tudom és ugy szeretném megnézni a képeket!Valaki légyszi irja le!Kép

Laura!
Nalunk most folyik a poharbol ivas tanitasa.Allitolag könnyebb,ha kifelé hajlik a pohar széle.Na,most Rikinek ilyen van,de sokaig több ment mellé,mint amennyit lenyelt.Eleinte én is kortyonként adagoltam és amiota lattam,hogy mar profibb Riki,azota annyira döntöm meg a poharat,hogy lassan tudja adagolni sajat maganak.Riki még nagyon keveset iszik,sôt van,hogy csak harapdalja a pohar szélét,vagy dörzsölgeti vele az inyét.A kis csibész!

Borcsa!
Lucanak gratulalok a masodik fogacskahoz!Kép

Andysj!
Megnéztem a képeket!Tündériek a lanyok!
Madike aranyos lehet,ahogy énekelget és tancolgat!Kép

Lanyok!Ha jol emlékszem valaki a IX.kerületben lakik.Csak azért kivancsiskodok,mert a VIII.-ban fogunk lakni,amig otthon leszünk és gondoltam sétalhatnank néha együtt!

BMarti!
A Coras sztorihoz szeretném irni,hogy itt ugy oldjak meg,hogy az akcios arukat MINDIG egybôl a bejatarhoz teszik ki,igy az emberek tudjak,hogy mindig ugyanott kell keresni a szorolapokon,ujsagokon latott akciokat.Ugye milyen egyszerü?
Nem tudom otthon mikor lesz vége ennek a kizsakmanyolasos,atveréses stilusnak!Kép

Jo éjszakat mindenkinek!

Edit
edith16

Cory!
Lemaradt Balu ajandéka!KépKépKépKépKép

Edit
edith16

Edith: tali képek: Társalgó/ismerjük megy egymást/madárházas tali

cory
Budapest

Edit

Babanet Társalgó: Ismerjük meg egymást: Madárházas tali

Dzsili
dzsili

Cory!Dzsili!
Köszi szépen!Bekukkantottam!
Edit
edith16

Andysj

Nagyon szépek a lányok, nekem Madison a fürcsis képen tetszik a legjobban a kis sárga kalapos az olyan édi, persze nagyon csinik voltak Karácsonykor is! KépKépKép

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Ugyan a madárházas topicban jött elõ a kérdés, de úgy érzem, jobb, ha itt válaszolok:
Tali: Félreértések elkerülésére: MINDENKI (régi és új, budapesti és vidéki, külföldön élõ (persze hazalátogatáskor Kép) és itthon élõ, rendszeres talira járó, és nem rendszeresen jár) jöhet, és jöjjön nyugodtan talira!!! Mindenkit szeretnénk megismerni, akikkel itt beszélünk (azt hiszem nyugodtan beszélhetek többesszámban), mert sokkal könnyebb a dolog úgy, ha tudunk a hozzászólásokhoz arcot is kötni!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Már megint nem ment a netünk, plusz eléggé bretegek lettünk Dorottyával, már egy hete szenvedünk. Tünetek: elõször csak egy kis kaparás a torokban, majd köhögés, utána nagy nátha, babánál persze láz is. Dorka kezd jobban lenni, de mintha én esnék vissza, gyorsan beveszem a béres cseppemet!

Minden szülinaposnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Cory: nagyon jó az ötlet, a zenés tali, nekem sok kazettám van és mondókás gyüjteményem, ezekkel tudok szolgálni, csak kellene valaki, aki vállalná a vezetõ énektanár néni szerepet, akihez mindenki igazodna, ja és magnóKép Megpróbálunk ebben az évben gyakrabban talizni, de most éppen a betegség miatt nem mertünk menni.

Laura: pohárra szoktatás szerintem egy jó pohárral sikeres, keres Rominak olyan poharat, ami kényelmes és érdekes neki, abból biztosan könnyen fog inni. Dorka nagy pohárõrült, minden új poharat kipróbál, eddig a kicsi snapszos poharak jöttek be neki, azt maga is meg tudja fogni.

Solya: Németországban engem is néha elkeserített az egyedüllét, de aztán szerencsére túltettem magam és megpróbáltam más szemszögbõl nézni a dolgokat. Biztosan sok pozitívuma is van annak, hogy ott éltek, nézd errõl oldaláról a dolgokat. No-ban olcsó a net, legrosszabb esetben chatelj többet, ha egyedül érzed magad. De régebben is írtam, hogy szinte minden városban vannak Volkshochschule-k, ahol elég olcsón lehet különbözõ tanfolyamra járni (fõzõ, számítástechnikai, nyelvkurzusok...) és a helyi egyházak is nyítottak, biztosan vannak családos programjuk, elég befogadóak, szerintem bátran keresd fel õket. Emlékszem szomszéddal vagy a férjem kollégáival egy szót sem beszéltünk, elég hülyén viselkedtek, de ezzel te ne törõdj, a németek ilyen hidegek, de ha megismernek, akkor már normálisabban is tudnak viselkedni, fõleg egy közösségben nem mint szomszéd vagy kolléga felesége... Vagy járj könyvtárban, nagyon jó könyvtáraik vannak, sok mindent lehet kölcsönözni és ott is vannak programok. És járjatok hétvégente együtt el Trödelmarktra/Flohmarktra (bolhapiac) nagyon hasznos, érdekes és szabad levegõn van az egész család, a helyi újságokban olvasható, hol van trödel. A gyerekek miatt pedig ne aggódj, ahogy írták a lányok, minden gyerek és anyuka is más. És õk is más környezetben vannak, nekik is meg kell szokni az újat. Van autód, te tudsz kimozdulni egyedül is (férj nélkül, de gyerekekkel)?

Jó hír, lehet hogy találtunk egy komolyabb vevõt a lakásunkra, lehet, hogy nyárra nekünk is lesz nagyobb lakásunk?!Kép

Engem aggaszt ez a háborús hangulat...

Nõvérem kisfia kruppos lett és most bent fekszik az intenzíven, szerintetek az normális, hogy altatják, hogy nem mozogjon annyit?

Borcsa: ti mit szedtek ez ellen a torokfájós-köhögés-nátha ellen? Remélem jobban vagytok, mi szó-szó...Kép

Márti: érdekes név, és te találtad ki vagy ez már létezõ ritka név? mit jelent? anyósod mit fog szólni?Kép
a következõ gyógynõvényekrõl hallottam, hogy jók:
epehajtó- katángkóró
epe- és májbetegségek gyógyítása- máriatövis
máj-epebántalmak- orbáncvirág
vesekõ esetén, vízhajtó- zsurlófû

legyetek jók! mindenkinek jó egészséget!
Üdv: zsuzsiék

P.S.: Corában tényleg szépek a cuccok, de még nem minden érkezett meg, ami megvan akciósan hirdetve.
zsu26

Sziasztok!

Aki Norcinak ír az "Aludj jól"-os tapasztalatairól, megtenné, hogy küld egy cc-t nekem is az mbakos@axelero.hu-ra? Elõre is ezer köszönet! Kép Egyébként tegnapra virradó éjjel éjfélig cirkuszolt, az ölemben azonnal elaludt, ha letettem azonnal üvöltött. Éjfélkor kidõltem, felébresztettem az Apját, hogy csinájon valamit a Büdös Kölkével, mert én mostmár kivágom. Na, Életem Párja átballagott, felvette, kettõt ringatott rajta, a kölök meg csapott-vágott és forgolódott kifelé az ölébõl. Erre letette, megsimogatta, a gyerkõc meg bealudt, és reggelig egy kukkja se volt. Kép A fene se érti a kisbabákat... Kép Tegnap este meg kétszer kellett elaltatni, de utána csak fél1kor volt egy pici nyüsz-nyüsz, átmentem, keresztbe volt fordulva az ágyban, és amikor megmozdult, mindig beverte a fejét a rácsba. Na, a helyére igazítottam, odaadtam a cumiját, õ meg már horkizott is tovább reggelig. Kép Szóval kezdek óvatosan reménykedni, hogy nálunk elég fenyegetõzni az "Aludj jól"-lal... Kép

A CORA sztorihoz még egy kis adalék: Megvettem az akciós zoknikból 5 párat. A katalógus szerint az összetételük: 75% pamut, 12% poliamid, 2% elastán. Itthon megnéztem, ott nem ellenõriztem, mégse vagyok eléggé bizalmatlan. Kép Kimostam, kiveszem a gépbõl, hát, szinte száraz a tapintása. Kép Gyanús lett, kiszedtem a papírját a kukából, hát, azon bizony ez állt: 80% acryl, 20% spandex. Kép Igaz, gõzöm sincs, mi az az acryl és mi az a spandex, de az tuti, hogy pamutot messzirõl se látott a zokni. Kép Létezik (mûködik?) szerintetek Magyarországon olyan, hogy fogyasztóvédelem?!?! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szila!
Köszi a segítséget! Tegnap Andris megnézte, hogy mit csinált eddig a beállításokkal és láss csodát! Meggyógyult az Outlook!

Zsuzsi!
Szerencsére a helyzet korántsem olyan szörnyû, mint amennyire kiakadtam. Sokmindent hordozok a lelkemben és ez most egy kicsit szûk lett. Rájöttem, a baj forása az volt, hogy megítam a gyerekek szüléstörténetét és túl sokat foglalkoztam vele. (Egy félig eltemetett történet.)
Egyébként imádok itt élni! Kép A szomszédok kedvesek, kivéve az oroszokat, a közvetlen szomszédunk egyenesen tündér! Egészéletében külföldieket istápolt és most is ezt teszi. Velünk! Kép
A házban lakik egy magyar lány a kisfiával és még legalább két szász család is, akik szintén beszélnek magyarul! Én nem németül, de sínen vagyok, csak még a szótanulást kell megoldanom, mert nem ragad mnden, fõleg úgy, hogy teljesen 0-ról indultam.
Tanfolyamra nem tudok járni, mert Andris csak vasárnap van itthon szezonban. de korábban jártam nyelvtanfolyamra. Most pedig megbeszéltem Csillával - sajnos õ is sokat dolgozik és már ezer éve itt él, így saját baráti köre van - hogy segít az elsõ lépéseknél a kondi teremben, ahol biz. idõközökben van gyerekfelügyelet! aztán ha egy kicsit jobban beszélem majd a nyelvet, eljárogatunk krabbelgruppera is. (jól írtam?)
Autó van, már biztosítva is, csak régen vezettem és bele kell jönni újra.
Szóval minden OK, csak egy kicsit kibõgtem a feszültséget! Kép
Jobbulást!

Lányok!
Szerintetek mit csináljak? Máté tegnap belázasodott. Popsiban 38,9, elõtte két nappal 38,5, közte semmi. Egy hónapja náthás, többször szívom porszívóval és néha rángatja a fejét, mintha legyet akarna elhessegetni róla - veszélyesen néz ki. Mielõtt visszajöttünk, a fülész azt mondta, mindkét dobhártyája matt. DE FOGZIK! Vigyem el orvoshoz, vagy várjak még?

szisztok!
Solya
solya

Sziasztok!

Cory!
A talival kapcsolatban köszi a biztatást, már gondolkoztam rajta, hogy el kéne menni valamikor.Kép Viszonylag hamar beérünk vonattal Pestre, csak kérdés onnan hova kell menni. Az biztos, hogy február 10-én(hétfõ a talik napjaKép) megyünk be Pestre ortopédiára, 13-15 között kell odaérnünk a dokihoz. Elõtte szivesen megismerném az "osztályt"!Kép

Lányok!
BMárti zoknis sztorija miatt is szeretném megkérdezni, hogy hol lehet tutira 100% pamutzoknit venni a gyerkõcnek? Zsaninak estére csavarni lehet a zokniját, pedig 60-80% pamut.
Köszi

Szilvi

Ui.: Kedvet kaptam én is montázshoz, a végeredmény már a profilomban van.Kép
sztigris

Sziasztok!

Borzasztó, hogy soha nem tudok írni nektek, de azért próbálom nyomon követni az eseményeket.

Cory, szegény Balu és szegény te, elég sokkoló lehetett a kutyás eset! Azért kár lenne, ha emiatt egész életében félne Balu a kutyáktól, nem? Mindig elfelejtem írni neked, bár lehet, hogy már nem is aktuális (egy darabig), hogy Rákóczi úton Bambi (?) gyerekbolt kirakatában egész jó cuccokat láttam múltkor, mindenféle méretben, nem horroráron. Kép Blahától felfelé jobbra, Lottó áruház után. Kép Talival kapcs. osztom a véleményedet!!! Nem is értem, aki megtehetné, mert budapesti, miért nem jön gyakrabban? Kép

Borcsa, gyógyulgattok, ugye? Küldök: KépKépKép Köszönöm az infot Réka zenei fejlõdésérõl! Fogacskához, dobozoláshoz gartulálok! Kép Nekünk 4 fogunk jön most egyszerre...

Dzsili, nagyon édes Napsi a szülinapi képeken! Házügyben szorítok! Van valami fejlemény?

Márti! Jól hangzott a recept! Tetszik a Vilka! És ha kisfiú? Kép

Hétfõn végül hol lesz a tali??? Szeretnénk menni nagyon, persze miután megtudtam a vizsgám eredményét... Most úgy érzem, nem sikerült, de akkor legalább rendesen megtanulom... Kép Zenetali jó ötlet!

Zsuzsi, nektek is jobbulást! Igen, én is nagyon félek!!! Õrültségnek tartom az egészet, és azt hiszem, beláthatatlan következményei lesznek ennek a dolognak... Kép M. miért támogatja???

BMárti! Üdv a földön! Kép Igen, sajnos ilyen a hiperek üzletpolitikája, sok látványos akció, és közöttük el lehet adni a drágább, lejárt, ócska, stb cuccokat is... Ne tudd meg, milyen szabályok határozzák meg, melyik áru hol helyezkedhet el a polcokon pl. És az emberek bekajálják... Hányszor hallottam innen-onnan (nem buta emberek szájából is): ezt megveszem, biztos jó, hiszen reklámozzák!!! Grrrrrrrrr. Na jó, nem azt mondom, hogy minden rossz, ami multi, meg reklámozott, csak nagyon résen kell lenni, és tudatában mindezeknek...

Rebi, gratulálok a vizsgádhoz! De jó neked!

Úgy látom, mindenkin erõtvett a költözés láza! Én is nagyon izgulok! Tikk, ma alszotok ott elõször? De jó!

Nyuszimanó, veletek mi a helyzet???

Edit, mikor jöttök haza?

Megyek, mert már csupa tollfirka vagyok, Barni itt rajzolgat az ölemben. Mi amúgy jól vagyunk, tegnap kapott oltást, KETTÕT, nappal jól volt, de éjjel elég vacakul aludt(unk), egész éjjel cicizett, többször felnyögött. De nagyon édesen mutatja, hogy szúrta meg a doktornéni: tükk! És felírták nekünk a másik agyhártyagyulladás elleni oltást is. Ja, és nagyon korán kelt reggel...

Puszilok mindenkit,
Henke
gesztenye

Sziasztok!

Márti: nagyon kedves név a Vilka Kép Kép Kép

Laura: Tomi már jó régóta iszik pohárból, de üvegbõl is tud. Egyszerûen odatartom a szájához úgy, hogy a folyadék kicsit "befedje" a száját és már iszik is.
Nyers tojást én nem adnék, elég veszélyes a szalmonella miatt.

cory: hú, tényleg tornázol??? Én mindig csak mondogatom magamnak, hogy kéne, aztán nagy semmi Kép

Zsuzsi: gyógyuljatok!!! Dorka a snapszos pohárból snapszot szopogat? Kép
Nagyon rosszul hangzik ez az altatás dolog a kruppos kisfiúnál. Remélem, már jobban van!

Tegnap éjjel megjött férj Ausztriából- végre! Kíváncsi vagyok ma este, mikor Tomi meglátja apját, mondja-e neki, hogy papa! Olyan jó lenne!!! Kép
Tegnap bementünk Bp-re Tomival és elmentünk a Csalogány utcai bababoltba. Megvettük a pelust (kétfélét is). Nagyon tetszik a hely, végre egy boltocska, ahol a vevõt nem nézik ki, sõt még ajánlanak is dolgokat, beszélgetnek, szóval azt hiszem törzsvevõk leszünk. Ráadásul még Volán-busszal se probléma bemenni, mert kb. 200 méterre van a végállomástól.

Nálatok is olyan csúnya hideg szél fúj, mint itt??? Kép Lehet, hogy ma ki se megyünk Tomival csak délután autózunk, amikor Daniért kell menni a focira.

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Még annyit, hogy megint újabb szemölcsök jelentek meg Kép Kép Kép Most hívom a kórházat, mikorra menjünk be, hogy azokat is leszedjék Kép Nem akarooooooooooom!!!

szomorú bogancsi és Tomi, aki még nem tud semmirõl Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Szia Henke!

De jó, hogy elõkerültél, már hiányoltalak! Igaz, mostanában én is le-le maradozok, dehát ha egyszer süt a nap, akkor nincs mese, sétálni kell menni. Kép

Szóval ez a kemény itt az arcom alatt a föld? hmmm... Kép

Tali ügyben: én ismerek egy budapestit, aki megtehetné, és azért nem megy talira, mert egy lusta dög. Kép De remélem, hogy ha kitavaszodik végre, akkor felébred a szokásos téli passzivitásából, és szivesebben kimozdul majd! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Gyorsan összekapom magam, mert egy csomó régebbi válasszal "tartozom", utána futás csomagolni, mert a hétvégére hazamegyünk a szüleimhez. Jaj, olyan régen nem voltunk!

Szilvi! Ezek szerint létezik a 31 darabos is abból a buta Huggies pelenkából?! Én olyat még soha nem láttam, azt hittem, csak kitalálták. Kép Mi is a Huggies Freedom M-es méretét hordjuk, abból a CORA-ban most a nagy csomagos (62 db.) darabára 50 forint alatt van. Azt tényleg érdemes megvenni, már ha megtalálja az ember lánya. KépKép

Laura! Hát igen, a rövidség és a tömörség a legfõbb erényeim közé tartoznak. Ezek mellett már szinte eltörpül, amennyire szép és szerény is vagyok! Kép Emlékszem, az irodalom érettségire. Kiadtak egy ketté hajtott A3-as lapot, szóval a fejlécet leszámítva is maradt 3,5 oldal az irományoknak. A tanárnõ közölte, hogy akinek nem lesz elég, az kérhet pótlapot. Lett némi röhögés, egyik másik fiú megjegyezte, hogy õ is szivesen átadja a papírja felét, meg hogy még marad is egyéb célokra, stb. Hát, én nekiültem, félidõben kiballagtam még egy lapért, aztán mégegyért, aztán már igyekeztem rövidre fogni a mondandómat, mert fogytán volt az idõ. Kép Kedvenc témám volt, akkoriban éppen imádtam József Attilát (ma már csak szeretem Kép). Nagyon büszke vagyok rá, mert a volt magyartanárom azóta is beviszi a mûvemet, mikor József Attilát tanítja, és közreadja az ifjúságnak, hogy na, így kell érettségi dolgozatot írni (csak kevesebb helyesírási hibával Kép)!
Viszont engem a sarki boltban is mindig becsapnak. Kép Lehet, hogy egy balek vagyok? KépKépKép

Solya! A mi gyermekorvosunk Dr. Nagy Erzsébet, és tényleg ruhadtul nem vagyok vele megelégedve. Látszik, hogy nem régen olvasol minket, ezért lehet, hogy csak a másik topikban olvastad róla a véleményemet. Kép Mindig tele szoktam panaszkodni az osztályt is, mikor kiakaszt. Kép
Igen, a Szérûskert u. Kaszásdûlön van, nem messze a HÉV megállójától.

Szila! Nekem a cipõk eszembe se jutottak. Korábban kinéztem a Siesta boltot a SÜBA-ban, most ott is akciók vannak, és mint liftreklám-olvasó +10% kedvezményt kapok, úgyhogy oda terveztem elmenni. Azért lehet, hogy érdemes lett volna a CORA-ban is megnézni õket.
Megtaláltam a boltot, amirõl írtál, köszi az útbaigazítást. Az zavart meg, hogy ruha és játék üzlet van kiírva, de az nem, hogy használt ruha is van.
Szoktad a békási topikot olvasni? Hédi ajánlott eladásra 86-92-es cuccokat, de lehet, hogy megint nem sikerül összehoznom vele a találkozót, mert most is eltünt, amint valami konkrét talit akartam megbeszélni vele. Azért, ha van türelmed próbálkozni, lehet, hogy neked érdemesebb lenne felvenned vele a kapcsolatot, mint nekem, mert lánya(i?) van(nak?).
Írtad a Szoptatás, kitõl ne fogadj el topikban kialakuló vitát. Beleolvastam, hát, alig-alig érzem magam érintettnek, mégis elöntötte az agyamat a lila köd. Szerencsére mire idõm lett volna beleszólni, mások már nagyjából megírták a véleményem, így sikerül megállnom, hogy jól beolvassak, de azóta is felforr az epém, ha eszembe jut. Mindenesetre mostmár értem, miért volt, hogy hiába mondtam két anyukának is a családomban, hogy ha gondja van a szoptatással, akkor forduljon LLL-es tanácsadóhoz... Kép Egyik gyerek se szopott már 3 hónapos korában, minkét anyuka tényleg sajnálta ezt, de azt mondták, hogy ha LLL-est szabadítok rájuk, megölnek, kitagadnak, stb. Kép Mostmár megértem õket. KépKépKép Micsoda szerencsém volt, hogy én Bóbitát ismertem meg elõször! Kép

Edit! Szerintem az lenne az ideális, ha az akciós árúkat kitennék a bejárathoz, mint írtad, ÉS ott is lenne belõlük, ahol elvileg a helyük van. Esetleg egy piros árcimkével meg lehetne jelölni, hogy melyik termék az akciós. Így nem a legdrágábbat venné meg az, aki siet, és nincs ideje az akciós polcokat végigböngészni.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Zsuzsa köszi a mailt.

Lányok!
ÁGci! Szila! Gorsi!
És akik csináltátok az aludj jólt pleaseee írjatok! Ki fogom tépni az összes hajamat a végén.

Vilikét ma megint magunk közé vettük, de így is kelt a ciciért két óránkánt, nappal nem lehet elaltatni, kivéve az erkélyen, már a kendõben sem ment, cicrõl meg lependerül mert nem érdekli inkább elmászik, feláll, stb. És aztán mérges lesz, mert ngyon haragszik arra aki ezt az álmosságot csinálja vele.

Persze tegnap könnyen írtam, hgoy no majd Aludj jólt alkalmazunk meg szimpatikus, de én egy percig nem bírom Vilikét sírni hagyni, de most már tényleg nincs más választás. Akik csináltátok írjatok egy kis bíztatást!!!

Norci
norci

Sziasztok!

tali

HÉTFÕN MÁR ÚJRA LEHET A MOLNÁR UTCÁBAN! kb. 11-tõl (igyekszem idõben odaérni Kép)

Rebi

ui: az alvásról már nem írok semmit... fél óránál hosszabb idõt nem aludtam egyfolytában .. ebbõl ki lehet találni .. Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Írtam egy nagyon hosszút és elszállt! KépKépKépKép Pedig szinte mindenkinek írtam Kép A francba! Nincs kledvem most újrakezdteni! Már kb. fél órája csak gépeltem! KépKépKép

Csupa Kép-os dolgot egyébként! Na, majd késõbb...

Márti++
márti

Sziasztok!

Norci,
este küldök mailt, mert most nem tudok sokáig írni, mert itt téblábol a jánykám.

Lányok,
fogzásnál mennyit ettek nálatok a gyerekek? Hanga ma pl. tízóraira megette a gyümit, ebédre fõztem finom spenótot, de nem kellett neki, az üvegesnek a felét ette meg, viszont megevett egy pohár joghurtot meg egy fél szelet kalácsot.

Szila
Szila

BMárti!
Õt ne mismerem. Miért nem váltotok?
Azt olvastam, a szérûskerti ovi és bölcsi is jó.
Eldöntöttem! Ha hazamegyünk, azonnal állásty keresek közben pedig vmilyen tanfolyamra járok majd és leadom a gyerekeket szakértõ kezekbe!
Szóval nekem úgy tûnt, a Friedrich dr.nõ okés! A Sávai helyett Dr. Székely Zsuzsa lett. Na õt nem ajánlom. Lehet, hogy szakmailag Ok, de nem volt olyan, amilyennek egy doktornéninek kéne. Szerintem.
Solya
Solya

Sziasztok!

Solya: sajnos, nem tudom, mit tegyék a helyedben. Illetve attól függ, lemegy-e a láza.

Bogancsi: brrrrrr. Kép Kép Kép Nem lennék a helyedben.

BMárt: nem, nem vagy balek. Az ember egy idõ után sajnos belefárad abba, hogy folyton azt kell lesni, hol, mikor, mennyivel akarnak átvágni.
A fogyasztóvédelemrõl szerettem volna írni, hogy tul.képpen csak rajtunk múlik, mert csak ki kéne állni a jogainkért, és megharcolni az igazunkért... Ha-ha-ha. Kép
Aztán elképzeltem, ahogy 5 hónapos terhesen a 8 kilós Romival a karomban várok fél órát az adott üzletben a fõnökre, hogy reklamáljak, mert a polcra a fogkefe x Ft-ért van kiírva, a pénztárnál pedig x+40 Ft-ot fizetek érte. Ha-ha-ha. Kép

Végülis minden cég annyira szemtelen, amennyit a törvény megenged neki. A törvényhozókat pedig mi választottuk ugyebár...

Na megyek is, sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Solya! Azért nem váltunk, mert egyelõre nem találtam jobbat. De egyre elszántabban keresem! Azok a gyermekorvosok, akikrõl te írtál, Békásmegyeren, a Duna felõli oldalon rendelnek? Nem tûnik ismerõsnek a nevük, de lehet, hogy csak a kápos fejem az oka. Kép

Laura! Elég nehéz így harcolni a jogaimért. Pl. szóvá teszem, hogy nem 31 hanem 27 db.-os a pelenka. Megrándítják a vállukat, hogy az egy másik termék, és kész. Vagy a zokni összetétele. Rosszul volt a katalógusban? Nyomdahiba! A zoknin rajta van helyesen, miért nem néztem meg?! Ki van ez találva! Kép
A törvényhozókról meg annyit, hogy igen, mi választottuk õket, de milyen választékból?!?! Kép

Szila! Lacika is nagyon változó, hogy mennyit eszik. Viszont most azt tapasztalom, hogy ha a kezében van a q. drága új chicco kanala, amit végre jól meg tud fogni, és próbálhat vele enni, akkor én közbe bármit és bármennyit a szájába pakolhatok. Kép

GOrsi! Petinek nagyon boldog születésnapot kívánok! Majd holnap mond meg neki! Kép

Mindenkinek kellemes hétvgét! Szorítsatok nekünk, hogy szerencsésen hazaérjünk Anyukámékhoz az Alföldre. Most hívott a Tesóm, hogy ott már öklömnyi pelyhekben esik a hó. Próbált lebeszélni az elindulásról, de annyiszor halasztottuk el ezt az utat, hogy mostmár ha kereszteletlen zsidógyerekek potyognak az égbõl, akkor is HAZA AKAROK MENNI!!! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!
A Csobánka téren, vagyis a hegy felõl. Nem is tudtam, hogy a Duna felõl is van rendelõ.

Laura!
Köszi! Megoldódott, elmentünk, mert maradt a láz. És a Doktor néni könyve is azt írta, hogy téveszme, a fogzással max. hõemelkedés járhat együtt, magas láz nem. Akkor már vmi betegség is van, ami hamarabb kihozza afogat.
Diagnózis: fogzik. HOgy a láza miért van? Talán 3napos láz. A fejét meg azért ingatja, mint a kejfeljancsi, mert fáj neki - mondá a doki. A füle szerinte rendben. De lagalább megnyugodtam,így a hétvége elõtt, hogy nincs komolyabb baj, csak nagyon idegesít ez a fejrángatás.

Evés, fogzás
Nálunk Sára ilyenkor mindig kevesebbet és inkább pépeset evett. Máténak tök mindegy! Kép
Spenót: tudjátok, hogy nem szabad beleerõltetni a gyerekbe? Állítólag van vmi olyan tartalma, ami árthat, és a gyerek érzi, hogy szabad-e enni vagy sem. Ha érdekel, megkérdezem pontosan.
Tej: Nem régen hallottam, hogy egyes párizsik és virslik tartalmaznak tejet! Én is vigyáztam, nehogy véletlenül is korábban kapjanak, aztán tessék!Kép

Sziasztok
Solya
Solya

BMárti,
akkor járjunk együtt vásárolni, reklamálni: nekem eddig mindent kicseréltek/visszaadták a pénzt/stb. a CorábanKép. Jó hétvégét nektek, szánkózzatok sokat!

Én szeretem nagyon a havat, de most már inkább legyen tavasz!!!

A szérûskerti bölcsiben lesz vmi elõadás az étvágyról (gyerekekérõl), meg van valami játszóház is ott. Majd este elõkotrom a papírt, amire ezeket felírta a védõnõ.

Szila
Szila

BMárti!
Én ezt cigánygyerekekkel tudom és úgy jobban tetszik!Kép
Bocsi!
Solya
Solya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?