Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi,
Ne izgulj, biztosan minden rendben lesz! Szép nagy babód lesz :D

Barbi,
Hát lehet, hogy ez az időjárás az oka a nyügimnek, de most már én is úgy érzem, hogy szeretnék túl lenni a szülésen. Szerencsére már csak 9 nap!

Én is a baba miatt növesztettem meg a hajamat. Rövid hajjal 1,5 havonta járhattam fodrászhoz, hogy normálisan nézzen ki és ráadásul be is kellett minden alkalommal szárítani, pedig én imádtam a rövid hajat :(
Hát nekem is csak az első héten lesz segítségem, akkor feljön anyukám Keszthelyről és segít egy kicsit. Kíváncsi leszek, hogy fogom bírni.

Kép
móni23

Lorca-
vannak igen jó játszók a Keleti és közöttünk, majd talizhatunk. Én a városligetit is szeretem.
Na, én programokat tervezek, miközben egészséggel meg kell születni itt még az egyik szereplőnek!

:cry: Ma, nagyon érdekes, de alig mozog, vagy azt is mondhatom, nem mozog. Kiváncsi vagyok, meddig nem leszek ideges emiatt. :(
Többieknek -mozog?

Mazsi- semmi gond nem lesz ott, meglásd! Vigyél sok olvasnivalót.

Andi- már a másodikra is mersz gondolni? Hát ez nagyon helyes, sőt bátor hozzállás. Amúgy nem kérdés, kell a testvér, ha egy mód van. Bár én már csak akkor mertem erre gondolni, mikor újra vágyat éreztem a kisbabához, csak hogy legyen testvér, azért nem volt erőm belevágni.

Bella

Kép

Kép
bella2

Mazsi, nagyon szorítunk!!! :D

Kami, az nem baj, h van egy centi a bimbóvédőnél, ha tövig bekapja (és ez fontos) beleszívódik a bimbó, bimbóudvarostul és mehet.. de ha nem kell örülj neki! :D

Kép
Kép
agiboldi

Andi,
A szájpenész makacs egy dög, de egyszer csak elmúlik. Én azért izgultam, hogy apró gézszálak bennemaradnak a szájában és majd milyen rossz lesz neki. A száját meg automatikusan csukja, zárja, előbb-utóbb csak kiszabadul az ujjad :D Nekem az is gond volt, hogy ha benne volt az ujjam, nem láttam már be a pici szájában, úgyhogy vakon vakarászhattam. Szerencsére neki azóta nem jött vissza.
Szerintem nem lehet elrontani a gyereket. Óriási szeretetigénye van, él-hal a testközelségért. Most, hogy apuci kiszorult mellőlem, inkább babót veszem magam mellé, annyira utálok egyedül aludni. Akkor milyen lehet neki egyedül, aki eddig nem is ismert mást, mint hogy puha melegség veszi körül. Patetikusan hangzik, de valahogy meg kell magyaráznom, hogy nekem legalább akkora szükségem van az ő közelségükre, mint nekik, még Natinak is, az enyémre. :wink:
Hajvágás? Én is inkább növesztem. Pláne terhesen, akkor nőtt is, mint a bolondgomba. Mosás, ha van időm és nem ugraszt ki egy bömbi, szárítás max havi egyszer. Nekem sokkal kezelhetőbb, mint a rövid. Csak azt nem tudom, mi lesz, ha majd szaporodnak az ősz hajszálak...azt azért csak be kell festetni, igy, még 80 előtt. Egy nagy előnye a rövid hajnak, hogy a gyerkőc nem akar megfésülni, ami nálam már egy kicsit fájdalmas, amikor Nati belelendül :)

Pann,
Smink? Nekem már egy darab cucc sincs, mind lejárt. Még szerencse, hogy nem is voltam hozzászokva. Most örülök, ha meg tudom mosni úgy a fogam, hogy közben Nati nem akar leesni a mosógép tetejéről. Fodrászról, kozmetikusról ne is beszéljek...
Úgy tudom, hogy nagyon sok baba zörög, főleg a korababák. Egy kicsit nőni, fejlődni kell, és remélhetőleg szépen elmúlik.

Móni,
Apucit be kell fogni a melóba, különben nagyon nehéz. Mindhárman megsínylitek különben.

Kami,
Nem hangzik jól ez az alvás :shock: Mi lesz, ha majd elmúlik az újszülött kori álmosság? :? Remélhetőleg Áron alvásigénye nem fog csökkenni úgy középiskolás koráig. :D

Orsiról nem tudtok valamit? Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy ezer éve nem járt erre?

Kép KépKép
lorca

Bella,
Nekem az a vágyam, hogy kell még babó, még akkor is megvolt, amikor még Natival voltam a kórházban. És most is azon gondolkodom, hogy csak dokit váltsak, vagy megint keressek új kórházat :D Nekem is nagyon bejátszott, hogy Natinak kell a kistesó. Nővéremmel mi nagyon jóban vagyunk, a nagy távolság ellenére is ő az az ember, akire leginkább számítok. Ha más nem, telefonon :wink: Meg ő az, akinek anyukánk miatt panaszkodni tudok, és még meg is érti :D

Kami,
Mi is szenvedtünk vele, amikor kellett a bimbóvédő. Nat utálta és én is, állandóan lepotyogott, egyszóval szerencsétlenkedtem.

Kép KépKép
lorca

Dejó, az ember egyetlen fura fóbiájával sincs egyedül!! Lorca, pont ma paráztam ezen szájpensézkezelés közben, h egy gézszálat úgy vettem észre később, h lóg a szájából, és h mi van ha maradt még benn és lenyeli. Kicsit lejjebb is hagyott a lelkesedésem. Meg lehet, h nem is penész mert egész jól lejött.
Andi, amúgy ugyanezt játsszuk mi is, beszorul az ujjam, vakon kapirgászok és alig bírom kihúzni a vákumból :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi
Szorítunk neked, hogy minden ok legyen.Vigyázz magadra és úgyi légy. Mi is várjuk Leát.
Pann
Épp most ment el a védőnő, és mondta hogy valszleg mi is megyünk sebi kontrollra mert megint visszasárgultunk. :evil: :evil:
Viszont szájpenészt nem látott. Lehet hogy amit én gondoltam hogy látok az mégsem az volt? :shock:
Mindegy a végeredmény a lényeg!

Igen, azért vágattam le. Én így könnyebben boldogulok, 5 perc
egy hajmosás. Csak épp nem áll sehogy. Bár a tejfoltos póló mellé oly mindegy.

Sztem a fájásmérőre nem kell adni, attól is függ kinek mi a fájásküszöbe. Emlékszem szülés alatt a 40%-os fájásoktól vakartam a falat... Van aki pedig még a 80-100%-akat is alig érzi.
Nem biztos hogy így van, csak gondolom...

Ja, a bimbóvédő vicces, Benci anélkül fintorog. Csak a bimbóvédővel hajlandó...Anyósom nem hitte, azt gondolta csak kényeskedem, úgyhogy bemutatót tartottunk. Meg is lepődött.

A gyerekorvos azt mondta nekem mikor itt volt, hogy az anyát mindenképpen meg kell kérni hogy segítsen. A segítségük aranyat ér. Csak ők képesek ilyenkor lemenni négykézlábra, és a lányuk minden kívánságát teljesíteni feltétel nélkül, meg elviselni a kezdeti hisztiket. Volt benne vmi, nem volt könnyű elviselni a kezdeti napokban az ember átmeneti elmezavarát néha. Bocs a filozofálgatásért. Nem akart ijesztgetés lenni...( csak magamból indultam ki...)

Most elég jól alszik pöttöm.Na majd az éjszaka...

Kép
g.andi

Lorca-
nekem is van nővérem és hugom is, nagyon jóban vagyunk. Egy kicsit lánytestvért szerettem volna én is a lányomnak. De a fiúnak is örülök, persze, csak félek is, mert annyira lányos család vagyunk.

Kiságy meg melegség témára-tegnap belefeküdtem a lányom kókuszmatracos ágyába gyerekágy- a babágyát alakítottuk át, hát a kókuszmatrac olyan kemény hogy csak na!
Csoda-e ha szegény kisbaba a nagy puhaság és vizi lebegés után a kemény kókuszmatracon nem érzi jól magát?

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella
Lorcához hasonlóan gondolom én is egy testvér nélkül nem lehet... A hugom nélkül nem tudnék létezni én sem. A kor miatt meg sürgetős a dolog. Azért bevallom az első két hétben meginogtam...Nem gondoltam hogy egy csemete is ekkora energiát kíván. Biztos nem ezen a földön éltem eddig...
Kami
A cici fegyverként való alkalmazására még nem gondoltam... Jót nevettem rajta.

A vágatásba az is belejátszott egy kicsit hogy könnyebb festegetni így házilag, azt meg tudom oldani, hosszú hajnál már nem. Festeni sajna muszáj ("még így 80 előtt..."), mert 14 éves korom óta őszülök. Elég ciki...

Kép
g.andi

Bella
Majd a harmadik lány lesz...

A matrac tényleg kemény, meg hideg is. Gondolkodtunk is rajta hogy szivacsmatracot inkább... Aztán a gerince miatt, és a szellőzés, könnyebb tisztántarthatóság miatt győzött a kókusz...

Kép
g.andi

Bella, nekem mozog Emma rendesen! Tesz ez a gyerek magasról arra, hogy én mit szeretnék, meg hogy mi történik körülötte (frontok stb) :D
Tök igaz, amit a kókuszmatracról írtál :?

Andi! Így látatlanban egyetértek a gyerekorvosotokkal :D Mármint, hogy ez tipikusan az a szitu, amikor anyu körülugrálja az ember lányát - de ez igaz szerintem anyósra (ha jó természet ;) ) és a nagyikra is (ha vannak még - nálam szerencsére még mindkettő megvan!!) :P
Vendég

Nagyon egyetértek Andival az anyák tekintetében. Felbecsülhetetlen segítség volt. Nekünk csak a második héten jött az anyukám és kb sírtam a megkönnyebbüléstől. Olyan érzés volt, h megint - egy hét küszködés után - én is gyerek lehetek, és pl. alhatok délután és maximálisan nyugiban vagyok h a baba jó helyen van. Persze segítség az anyós is, de őt nem kérem meg olyan könnyen egy csomó dologra.
Andi, jól megijesztettél, vissza is lehet sárgulni? Még mi se sárgultunk ki teljesen, remélem nem lesz gond.

Kép
Kép
agiboldi

Lorca:

Akkor most nálatok mi a felállás? Azt hittem te egyedül vagy otthon a két gyerekkel és teljesen el voltam ájulva hogy még emellett netezni is van időd...

Bella:

Micsak angolul beszélünk Zsuzsával, ezért a legtöbb szava angol. Kivétel ez alól a csüccs, kukucs, hal, baba... ezeket magyarul mondja.

Játszó:

Most a négynapos hétvége alatt míg itt volt mindkét lány, délelőtt és délután is kimentünk pár órára a játszótérre. Én simán megszoptatom Szilvit publikusan, csak azért aggódom, nehogy közben Zsuzsa valami veszélyeset találjon ki. Pl már tud egyedül csúszdázni. :? És neki is indul önállóan a nagyvilágnak, még szerencse hogy el van kerítve a játszótér...

Súlygyarapodás:

Jaj, képzeljétek, voltunk méredzkedni egészséges rendelésen, és múlt hét óta 200 grammot hízott Szilvi... most 4400 gramm kereken. Még nincs 3 hetes. :)

Kis_plútó:

Gyönyörűek a gyerkőcök!!! :) Te hogy csinálod hárommal???

Ágiboldi:

A baba sokkal hatékonyabb mellszívógép mint maga a mellszívó... Ő általában minimum kétszer annyit le tud szívni mint amennyit te le tudnál fejni. Minimum.

Alvás:

Egyre inkább azt veszem észre, Szilvinek "szüksége van" egy jó kiadós kis ordításra mielőtt elalszik... éjjel már kezd belealudni a szopiba, ennek örülök mert nem szeretem hallgatni. De napközben ha teleette magát, már nem kér többet, megbüfiztettem, és kézben is nyűglődik, akkor hagyom egy picit ordítani és legtöbb 5 perc után békésen szunyókál. Érdekes, mert Zsuzsa ilyet nem csinált... ő szépen bealudt a szopiba és kész.

Pann / anyatej tárolása:

Hűtőben a tej simán eláll 24 órát, sőt, van akinek a teje még többet is kibír. Az anyatejben ugyanis jelen van többfajta enzim ami elősegíti az anyatej emésztését (többek között a laktóz emésztését szolgáló laktáz enzim is) és ezeknek a mennyiségétől is függ, hogy kinek meddig áll el az anyateje. A "hivatalos" álláspont a 72 óra 4C fokon amit biztonsággal lehet anyatejet hűtőben tárolni, szerintem érdemes megkóstolni a saját tejedet frissen és aztán tárolás után, hogy legyen összehasonlítási alapod, hogy milyen a friss és milyen a nem friss. (A lefejt tej tárolása: http://www.iboly.hu/faq_storing_milk.htm)

Viszont fagyasztott tejre meleget nem szabad önteni! A hűtőben gyűjtögetheted amíg össze nem gyűlik annyi amennyit érdemes lefagyasztani.

Igaz, hogy én csak Zsuzsának fejek, nem Vivinek, de abszolút nem sterilizálok semmit. Kézzel fejek (jó, azt megmosom előtte), Via Aventes poharakba amiket már hónapok óta használunk (jó, ezek el vannak mosogatva) és a lefejt tejet általában aznap este meg is kapja Zsuzsa lefekvéskor. Ha fagyasztok, akkor az Aventnek a zacskóiba átöntöm és abban rakom a fagyasztóba. (Az Avent zacskókat már nem forgalmazzák, nekem még maradt egy csomó Zsuzsa idejéből... de sacc per kábé ugyanazt tudják mint a Medela zacskók.)

Anyatej fogyasztás:

A babák napi anyatej adagja 0-6 hónapos korig kb fél liter (4-600 ml). Ez azért érdekes adat, mert első látásra nem tűnik logikusnak, hogy egy újszülött és egy hat hónapos gyerek napi szükséglete ugyanannyi lehet. Ez azért van így, mert az első időkben ennyivel rohamosabban fejlődnek, ami növekedés 6 hónapos korra fokozatosan lelassul. Tehát hiába nagyobb a baba, nincs szüksége arányosan több tejre, mert nem növekszik olyan robbanásszerűen mint az elején.

Timocska!

Jobbulást!!! Hogy vagy?

Barbus:

Nálunk David néha felriad, ha Szilvi esetleg kicsit hangosabban röfög, vagy netán elkezd sírni... vagy én vergődöm az ágyon amint próbálok felülni és felvenni a gyereket... de általában békésen alszik tovább. Aztán van hogy én keltem fel ha már egy ideje nem tudom visszaaltatni Szilvit, hogy akkor most legyen szíves és menjen ringatni a fitness labdára. Egész jól tűri. :)

Apropó fitness labda: nálunk nagyon jó szolgálatot tett mind a terhességem alatt (jó volt rajta rugózni, tehermentesítette a hátam) és a gyerekek is imádtak rajta pattogni, először kendőben/kenguruban most meg Zsuzsa már a saját fenekén is, persze tartani kell. Szóval nálunk nagyon bevált a labda.

Ágiboldi:

Szerintem nyugodtan zuhanyozz le, még akkor is ha sír... mondom ezt én aki olyan csatakosan éldegéltem Zsuzsa mellett mint valami hontalan, mert nem volt szívem letenni hogy pisilni elmenjek, nemhogy zuhanyozni... de most mint "tapasztalt" (haha!) anyuka, azt mondom, rakd le, és szánd magadra azt a pár percet. Nem mondom, hogy akkor kell 45 perces kéjzuhanyozást tartani mikor ordít a gyerek, de az 5 percet kibírja, te jobban fogod magad érezni, és a bónusz az hogy még az is lehet, beájul az alatt az öt perc alatt amíg te gyorsan lezuhanyzol...

Kami:

Szex és fürdés: nekem a dokim azt mondta, mindkettő tiltva 6 hétig... amit egy kicsit túlzásnak tartok. Neked nem mondott ilyesmit?

ha a furdes ilyen nehezsegeket okoz, akkor gyurjatok lelkiekben (mar akinek nincs semmilyen segitsege... rajtam kivul van meg egyaltalan ilyen???) a kotelezo orvosi vizsgalatokra

Jaja, és akkor ezt szorozzátok be kettővel ha éppen az idősebbik akkor kap hisztirohamot mert éhes/álmos/nyűgös/nem kapott ropit pedig kért...

Egyébként általában én is egyedül vagyok Szilvivel, örülök ha David addigra haza tud keveredni, mire Zsuzsát hozza anyukám, mert nálunk is az esti órák a neccesek, mindkét gyerek nyűgös. De egyre merészebben bevállalom a kettőt egyedül is, de ennek az az ára, hogy van hogy egyik-másik (esetleg a kettő egyszerre) üvölt. Az ember idegzete meg edződik. :roll:

Testközelség:

Osztom Lorca érzéseit ezzel kapcsolatban. Imádok összebújni a gyerekeimmel, és nagyon de nagyon sajnálom hogy Zsuzsa már kiságyban alszik és nem lehet vele emiatt összebújni. Szilvi meg még túl picike, félek rárakni a karom pl nehogy megnyomjam a hasát, meg ilyenek...) Pár hónappal ezelőtt még a nap egyik fénypontja volt hogy bementem Zsuzsával az ágyába, megitta az esti tápszerét, hozzámbújt és 2 perc múlva már békésen szuszogott (persze amikor 45 percbe teltek az altatások, és Zsuzsa úgy hányta-vetette magát mint egy partra vetett hal, és minden praktikát be kellett vetni, énekelni, szoptatni, vizet adni, na akkor nem voltam ennyire elérzékenyülve tőle...)

A lényeg: a gyerekek mindent kinőnek. Nemcsak hosszú, de rövid távon is. Ezért élvezzétek amig lehet az ilyen összebújásokat, mert lehet hogy 2 hét múlva már utálják és mást akarnak...

Kami:

Lemaradtam valamiről... minek nektek a bimbóvédő???

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szoptatott babák súlygyarapodása:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/gr ... etric.html

Ezt a weblapot melegen ajánlom mindenkinek akinek nem probléma hogy angolul van... MINDEN szopis kérdésre megtalálni a választ.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

csak beléptem elbúcsúzni :cry:
köszi csajok a biztatást... :lol:

hát nem volt egyszerű a pakkot 2 hetire kiegészíteni... :shock: :lol:

Megy a drukk a sorstársaimnak :lol: Kitartás!

A babázó kismamiknak pedig sok-sok türelem és gyűjtsétek a tapasztalatokat, hogy legyen kit nyaggatnom ha hazajöttünk :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
A téli babás topicból vagyok. Megmaradt kb. 70 db. 3-6 kg-os babára való Pampers pelusom. Az én kislányom 5 kilós, de hurkácskák miatt nem kényelmes már neki. :D Ha esetleg valakit érdekelne, eladó, az árban szerintem meg tudunk egyezni, a párom pestieknek még el is tudja vinni.
Jó babázást mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bella,
A Városliget is jó, de az új játszin kész életveszély a csúszda. És persze Natinak az jött be leginkább. A másik "kedvencem" a régi részen lévő jó magas játszóka. Vicces lehettem, amikor bőven látszó pocival mászkáltam rajta és próbáltam Natit megakadályozni, hogy leessen 8)

Andi,
Nem minden anyuka viselkedik orvosod elvárása szerint. Csapzottan, csatakosan anyukám a kórház folyosóján üldözött a videóval, amit egyébként is utálok. Hogy rá mertem szólni, csak annyit ért, hogy ő meg visszaszólt, hogy ne hisztizzek. Még hogy viselik a hisztit :evil: Nálam az ért aranyat, hogy eddig nemigazán látogattak. Hogy arról ne is szóljak, hogy ha hoz kaját, kb minden 3-4. alkalommal hoz kelkáposztafőzeléket. És évek óta meglepődik, hogy ki nem állhatom. De azért rendületlenül hozza. Ha hagynám, persze ő is körülugrálna, de akkor mindennek úgy kellene lennie, ahogy ő akarja. Na azt már nem! Nekem inkább anyós jött be :D Nem kritizál, csak segít.
A szivacs sem rossz tisztántarthatóság szempontjából. Kimosom, kicentrizem mosógépben. Nem hiszem, hogy a kókuszt lehetne.

Puha kiságy:
Nálunk lepedő helyett egy polár van feltéve. Koraosztályon láttam és nagyon tetszik. Arra tesszük a textilpelust, és rendesen mosható is. Sokkal kellemesebb az érzése.

Rokica,
Robi itthon volt két hétig, most hétfőn ment vissza dolgozni :cry: Egy darabig anyukám és főleg anyós jön vmikor kora délelőtt, hogy Natit átvegye. Csak Szabi teljesen az enyém és próbálok Natival annyit lenni, amennyit tudok a fennmaradó időben. Reggel próbálom úgy intézni, hogy mire Nati felkel kb f8-8 között, addigra Szabinak meglegyen az anyaadagja, és aludjon. Ha lement a reggeli szeánsz, jöhet ismét egy kis Szabizás és fél percenként az órára pislogva várom, hogy jöjjön a felmentő sereg. Ma a jó kis tervbe hiba csúszott, Natinak még kellett egy kis anyázás, amikor Szabi rájött, hogy tele a pelus. Így kb negyed óra üvöltés volt, Nati az ölemben, Szabi mellettem. Ha csak megmoccantam, Nati visított és még közelebb húzott :shock: Így sikerült már reggel 10re kidőlnöm. :?
Nati nem olvasta a növekedésről szóló szakirodalmat :D Ő nemigen lassult le a növekedésben, fél évesen már egy helyes malackára emlékeztetett :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nem igazán tudtam visszaolvasni, csak annyit, hogy Mazsi nagyon drukkolunk, hamarosan kinn lesz az a babó! Ügyes légy és kitartás!!! :)

Már jobban vagyunk, elmúlt a lázam. Tegnap voltunk az István Kórház szoptatási ambulanciáján, ahol mindent nagyon jól elmagyaráztak. Megmutatták a helyes mellretételt stb. Írtak fel augmentint, ha lázas lennék, de nem kellett bevennem. Valszeg a tejcsatornák nem ürülnek ki rendesen, ezért lázasodtam be. A dokinő szerint jó sok tejcsim van, ezért szopi után mindig fejjek egy kicsit, míg puha nem lesz a cicim. Aztán azóta bimbóvédő nélkül próbálok szoptatni, de a bal mellbimbómat nagyon szétcsócsálta ez a gyerek, fáj... remélem túljutunk ezen is, mert ez így merő gyötrelem... a szülés a szoptatáshoz képest kismiska!!! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!

Na de 6 hónaposan már nem heti 2-300 grammokat gyarapodott Nati akármilyen kis hurkás volt!!! :)

Zsuzsa egyébként 6 hónapos koráig kb 2szer akkorának nézett ki mint a kora mert HATALMAS baba volt... van olyan babatalis kép, ahol ő 2 és fél hónapos, a többi baba átlag 4-5 hónapos, és messze nem Zsuzsa a legkisebb... most meg szerintem átlagos... 18 hónapos, 80-as rucikat hord, és 10,5 kg.

Egyébiránt most megnyugtattál hogy nálatok is kb az a helyzet mint itt. Zsuzsa akkor szokott balhézni, ha magaslati pozícióban szoptatom Szilvit, akkor tuti hogy az ölembe akar kéredzkedni. Viszont ha földön ülve szoptatok, akkor megelégszik azzal, hogy rámmászik. Szilvi tisztába tevését nem szokta nehezményezni, sőt, jön és mondja hogy "button!" (=belly button=köldök) mivel azt szereti ha a köldökét tisztítjuk mert akkor ő is kap egy fülpiszkát. Jobban mondva akkor kikövetel magának egy fülpiszkát, az egész lakás tele van szétcincált fülpiszkálókkal. :? Meg szereti mutogatni a testrészeit, és minden egyes alkalommal felkiált a kakis pelenka láttán hogy "orange!". Mert szép sárga széklete van Szilvinek. :)

Egyébként az Zsuzsa korához mérten egész jól bevált, hogy megkérjük, hogy segítsen, hozzon pelenkát meg ilyesmit. Próbáld meg Natit belevonni a Szabi körüli munkálatokba, talán mivel ő idősebb, fogékonyabb rá mint Zsuzsa. Mert nála még nem mindig megy ez az irányítgatás.

Bár pl a vizes ruhát a mosógépből már rendszerint ő pakolja ki, IMÁDJA... csak aztán vigyázni kell mert hajlamos a nyakába terítve széthordani a nedves ruhákat a lakásban. Jobb esetben kis kupacokban rárakja őket a szárítóra. Csak figyelni kell ám sasszemekkel, mert eltüntet dolgokat. Tegnap összeszedte Szilvi sapkáját és úgy eltűntette hogy félórát kerestem míg végre Zsuzsa kiságyában találtam meg. :?

Rólunk:

Tegnap elmentünk Monorra (Újpestről!!!! :shock:) babatalizni a két lánnyal, mindenki nagyon jól érezte magát. Szilvi nagyokat aludt, Zsuzsa pedig nagyokat játszott. Csütörtökön is megyünk babatalira. Szívből ajánlom a talikat megbuggyanás elkerülése végett.

Autóval már egész jól boldogulok velük, csak a kicuccolás okoz fejtörést, hogy a két gyerek plussz a kellékeik (plussz az enyémek) hogyan kerüljenek ki az autóba úgy hogy egyik gyereket se kelljen egyedül hagyni se a lakásban se az autóban... de megoldottam.

Ma meg el akarok menni Szilvivel bevásárolni amíg Zsuzsa anyukámnál van... meg gyógyszertárba is kell menni, mert kaptunk új szemcseppet a szemére mert még mindig váladékozik. :(

És az ő arca is kis ragyás lett... főleg a szája mentén meg alatt.

Rakok is fel képeket, ezek tegnap készültek. Természetesen nem én fényképeztem, nekem sose sikerülnek a képeim...:

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Én is csak bejelentkezem, el kell intéznem egy rakás dolgot a városban, úgyhogy hamarosan felkerekedem és usgyi teszek egy nagy sétát....:)

Timi, örülök, hogy a lázad lement, most már biztosan egyenesben leszel, főleg, ha szakszerű tanácsokkal is elláttak.....:):)
:lol:

Barbi, csak azért kérdeztem ezt a fájásmérő dolgot, mert a múltkor tök lapos volt a vonalam, a mostani ctg-n meg ugrált 40-80-100% között. És ugyanúgy nem éreztem semmit, mint a múltkor. Vagyis biztosan rossz valamelyik gép, vagy érzékelő..... :cry:
Egyébként kíváncsi vagyok mikor bújik ki Emmátok!!! Már nagyon a finish-ben vagy!!! :lol:

bella, jelentem hidegfront van, nekem a múltkor egy ilyen napot aludt végig Szofi, de alvós reflex mozgásai azért akkor is voltak, csak nem volt olyan aktív, mint más napokon.
Tegnap óta mi a helyzet?

Bea

KépKép
babzsak27

jaj Róki, nem is említettem, de nagyon szépek a gyerkők!! Zsuzsa meg már egy igazi kis bájos hölgyemény..... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Róki,
majd egyszer elmondod, miért így döntöttél, mármint hogy angolul beszélsz Te is a kicsikkel? Vagy csak így alakult?

Matrac, hát fix, hogy valamit ráteszek majd, én egy percig nem tudtam azon feküdni, mint a börtönpriccs.
Na, jó az én anyányi súlyom más mint a 3 kilós gyereké, de az ő kis bőre, csontjai meg olyan érzékenyek.

Lorca- Kelkáposztafőzelékes sztori :D - hát, anyukád tényleg nem tipikus. Tipikus anyukák álmukban is fújjják gyermekeik kedvenc kajáit.

Barbi- A lányod szeretné kiélvezni, ami neki jár!
Vagy csak lassan szoktat, hogy hoppá, mostmár ő a főnök!
Én mára jobban vagyok, tegnap keményedett sokat, biztos azért nem mocorgott, de ma is visszafogott.

Ezen a héten nem szabad szülnöm, apa holnap elutazik két napra, egy barátnőm fog rám ügyelni, plussz Lucára. Nem örülök.
Hétvégén szülinapozunk. Utána jöhet az özönvíz.

Kami- tejcsispricc :lol:

Bella

Kép

Kép
bella2

Róki, nagyon jó az a link a szoptatásról, teljesen belefeledkeztem, kb kezdek megnyugodni az olvasottak alapján, h minden ok velünk :D

Kép
Kép
agiboldi

Ma döbbenetemre egyész 8ig mindenki aludt :shock: Így nem sikerült levezényelni a gyerekcserét, de csemeték egész jól tűrték. Csak kicsit nehéz, hogy ha mindkettő éhes, akkor kicsit nehéz megoldani, hogy a nagyszobában szoptassak békében és a konyhában csináljam a reggelit. Még egy pisilés is kész logisztikai csoda. Szerencsére anyukám időben jött, így elmaradt a reggeli zajongás, mindenki békésen és boldogan elvolt, most meg sétálnak.

Bella,
Luca már elég nagy ahhoz, hogy megértse a testvérdolgot? Várja már? Féltékeny típus?
Anyukámnak és nekem eléggé más elképzelései vannak a főzésről. Így ebből arra következtet, hogy én nem tudok főzni és válogatós vagyok. Szerintem tudok és csak nem szeretem a vegetás, csípős kajákat, zsíros húsokat. De feladtam, hogy erről meggyőzzem. Sajnos ennek az a következménye, hogy hozza fel Pestre a kajákat kis dobozokban, mi meg kidobjuk kb a felét. :oops: Mert még ráadásul sokat is hoz, én meg inkább a friss hamit szeretem, nem a több naposat.

Bea,
Amikor a szülőszobán rákérdeztem, hogy miért nem jelzi a CTG a fájásokat, a szülésznő gondosan, választékosan elmagyarázta : "Mert szar!"

Rokica,
A képen Szilvibaba roppant nyugodtnak és elégedettnek látszik!! :D Zsuzsa is nagyon szép a szöszi hajával és óriási szemeivel.
Nati 6 hónaposan állt le a hízással. Akkor volt 9 kg, kezdte a 80as ruhákat is hordani. A 3720ról. Tényleg kezdtünk megijedni, ráadásul még forogni sem akart, hason feküdni sem, csak zabálni. Akkor kezdett normalizálódni, amikor 5,5 hónaposan elkezdett ücsörögni, de akkor még nekem kellett felhúzni. Ha nem tettem, simán ordított. Most, 22 hónaposan 92es ruha, 12 kg és csupa energia, de hát melyik mini nem az?! Kész rémálom, ahogy a 4-5 évesekkel versengve próbál felmászni a nagy csúszdára. Mindig attól félek, hogy egyszer lelökik és repül lefelé. Nem sok félelemérzet szorult bele. :oops: De dokinénink jóslata sem jött be, hogy 1-2 év között van a legtöbb baleset. Eddig még egy rendes kék folt sem volt rajta, egyéb sérülés sem sok.
Nati is próbál segíteni, ha kiborul valami, azonnal hoz valamit, feltörli, felsöpör. Visszarakja a helyére a dolgokat, a vendégeket jól leordítja, ha nem veszik le a cipőjüket. :D És ő is boldogan eltüntet mindent. :wink: A pelenkázás meg a nap fénypontja. Van is jó sokszor, olyankor boldogan segít. Böködi Szabi fejét, lecibálja róla a textilpelust, amit azért raktam rá, hogy ne pisiljen le, csikizi a talpát, "Elment vadászni.."-t játszik, miközben csavarja az ujjacskáit. Tehát remekül érzi magát :D Szabi még nem tudja, mi érte, úgyhogy csak döbbenten néz :lol:

Kép KépKép
lorca

Nya szasztok.

A tegnapi nap az eddigi legrosszabb volt. Amellett, hogy Aron egesz nap sirt, bombolt es orditott, en is koki voltam, mert ugye elozo este kijottem szoptatni masik szobaba es terveztem a fejest is szopik elott, de k....faraszto volt, plusz a melegviz nalunk nem egybol jon, hanem enyhe faziskesessel, igy a fejogepet elmosni se tudtam rendesen, nem is jott sok tej, Aron nyekegett - egyszoval semmit nem aludtam azon az ejszakan es ez tegnap meg is latszott. Aron is inkabb pukizni kelt fol akkor ejszaka, mint enni, igy ehes is maradt... tegnap egesz nap ez volt: uvoltes, etetes, pukizas, siras- alvas meg semmi.

Amikor mentunk a dokinenihez 5-re, meg a liftben uvoltott - aztan halistennek elhallgatott es elaludt. Na, ekkor, az utcan, kezdtem el eloszor sirni... A dokinohoz 1,5 oras kesessel (!!!) kerultunk be, de szerencsere Aron ataludta a varakozasi idot (latjatk, minden rosszban van valami jo...) Ekkor sirtam megint: ahogy neztem, ahogy alszik a babakocsiban, jo kisbaba modjara, kisimult arccal, edesen, elkezdtem bogni. Csak abban remenykedtem, hogy senki nem kerdezi meg, ilyen sulyos-e a baj, mert asszem az lett volna a veg. De nem, hagytak magamra az elmebajommal, en jol kisirtam magam es mire bekerultunk egesz megnyugodtam.

Harmadjara a vizsgalatok alatt sirtam - Aron ugy uvoltott, hogy nem birtam ki. Egesz fura vizsgalatok voltak, raadasul Aron sikpuceron volt... nem csoda, hogy megijedt es sirt... Egyebkent nincs baj, a nyaka miatt mar ma du. jon hozza gyogytornasz (4.000,- Ft / 30 perc!!!!!), eleg gyorsan mennek a dolgok halistennek...

Naszoval, ez volt tegnap, ehhez hozzajott meg, hogy nem volt rendes melegviz a furdeteshez, ugyhogy csak cicamosdas volt a gyereknek, elmaradt a jo kis uszkalos buli. Aztan - miutan minden erofeszites ellenere ismet bombolt egy ideje, beletukmaltam 40 ml fagyasztott tejet, majd hagytam, hagy csocsalja a cicimet - es csodak csodaja, elaludt. Nem vettem ki az agybol, hatha kell neki a kozelseg... 3x kelt ejszaka, eloszor azt hittem, reggel 6 ora van, mondtam is az apjanak, hogy mennyit alszik ez a gyerek... aztan legkozelebb meg csak fel 4 volt... aztan meg reggel nemtommennyi...

Ma meg olyat jatszunk, hogy jonni akar velem mindenhova. Nem ehes, de ha leteszem, sir (pedig most nem is pukizik annyit). Igy aztan egyutt csinaltunk nekem kajat, elmondtam neki mindent, mit eszem, miert kell megmosni a paradicsomot stb, aztan egyutt betettuk a mosnivalot - mire mindennel elkeszultunk es megreggeliztem (meg akkor is a nyakamban logott!), elaludt. Ugyhogy megvolt a mai hason alvas is, ime nehany vaktaban keszult foto:

Kép Kép Kép Kép
kami

Sziasztok!

Hazatértem a maratoninak tűnő sétából. Már nem megy ez úgy, ahogy én gondolom, főleg a bolti bevásárlás miatt...... :cry:
De végül hazaértem, és tök sokmindent sikerült elintézni, tenni-venni. Többek között a hétvégi lakodalomra is sikerült beszereznem egy felsőt, amit szülés után is tudok hordani. Ennek nagyon örülök, mert már nagyon el voltam keseredve, hogy én leszek a legtopisabb asszonyság egy amolyan harang-zsák ruhában....... :lol: De nem!!! Nem adtam még fel!

Kami, a fotók ismét szuperek! Korábban is ennyi haja volt Áronnak? Olyan nagyfiús már!!!: :lol:
Sajnálom, hogy kibuktál tegnap, megértelek, biztos jól ki lehettél.......De az a lényeg, Áronnal minden rendben és túl vagytok ezen is.... :wink:

Barbi, te iszod a málnalevél teát?

És egy általános kérdésem is lenne, UH-t csinálnak még szülés előtt közvetlen? De gondolom igen, hiszen addig még bárhogy fordulhat a baba.....

Bea

KépKép
babzsak27

Hat ja, nem volt egyszeru, es bar nem sir allandoan, tegnap tuti 24-bol 6-ot atorditott... ha nem tobbet... es ilyenkor en is el tudok am keseredni...

Aron ennel tobb hajjal szuletett, azota csak ritkul - no es lapul neki :D

Kép

Agiboldi! Tietek a hajszaritos otlet? Vagy Pannieke? Akarkie is - tegnap kiprobaltuk a furdoszobaban, hat fenomenalis. Aron imadja! Csak ugy libeg a forro szelben a kis haja! :D

Es azert akarmilyen szar is volt a tegnapi nap, azt el kell, hogy mondjam, hogy vagy tiz masodperc erejeig most eloszor a fiam ram mosolygott. Az ugy volt, hogy tele volt a bele pukival, en meg fogtam a labat es elkezdtem folfele nyomni neki, tudjatok, olyan, mint a "biciklizes", csak egyszerre tornaztattam a kettot. Akkorat fingott, lanyok, ne tudjatok meg - mindenesetre abbahagyta a sirast (ja, mert sirt am!), ram nezett, en mar vigyorogtam, mert hirtelen rohoghetnekem tamadt - es o is elmosolyodott. Nem tudom, hogy csak leutanzott-e, vagy az erzes, hogy megkonnyebbult, csakta a mosolyt az arcara, mindenesetre em az a reflexes 1-2 mp-es dolog volt, hanem tudatosnak tunt, sokaig is tartott. Aranyos volt - persze ezt nem tudtam lefotozni... na majd legkozelebb!!!
kami

Babzsák,
Az uh szülés előtt kórház és dokifüggő. Normál esetben uh nélkül is érezniük kell, hol a feje, hogy fekszik. Meg amikor már nyitott vagy, érezni, látni a kis buksiját, ha befordult. Natinál utoljára a 35. héten csináltak, Szabival pár órával a szülés előtt.

Kami,
Sajnálom, hogy ilyen rossz kedved van. A tornáztatás sokat tud segíteni. Remélem, azért elkerül a gyermekágyi depi :? Kimerültség, tehetetlenség érzése. Nem a legjobb koktél. Úgyhogy üvöltés közben nézegesd sokat a szundis képeket :D És reménykedj, hogy hamarosan az a szakasz jön. És apát befogni!!!

Nekem egy ismerős mesélte, akinek nagyon sírós volt a gyereke, hogy amikor már nem bírta, hogy a gyerek vörös fejjel üvölt, ha csak fél méterre távolodik el tőle, úgy döntött, hagyja, hogy kiordítsa magát. Biztonsággal becsatolta a hintaszékébe az ordító gyereket, elment fürödni, egy órát pepecselt. Úgy gondolta, ennyi elég, kipihenten bement a szobába. Ahol a gyerek változatlanul, vörös fejjel üvöltött. :evil: Vannak ilyen szakaszok :wink:

Mosoly: Szabinak szopi közben tud elég elalélt feje lenni. Két cummantás között, félálomban elmosolyodik, majd pár mperc múlva folytatja. Egyszer olvastam, hogy a babák azért mosolyognak, hogy vonzóbbak legyenek. Bölcs a természet. Mit nekem 6 óra üvöltés, ha pár másodpercig cserébe elmosolyodik :P

Kép KépKép
lorca

Na, Kami, akkor túl vagy a kiboruláson! Most jobb lesz egy ideig :) Nekem már volt vagy 3 ilyen... szörnyű a tehetetlenség. Tegnap pl. annyira borzasztó kétségbeesetten sírt, keringett benne egy puki gondolom, olyan szörnyű képet tud vágni, annyira megsajnáltam, és bűntudatom volt, h biztos én ettem valami olyat :cry: Másik bűntudatos érzés mikor csak 5-6 perc után mentem oda, h sír, és szegény előtte bukott, már nem sírt, csak feküdt nézelődve, a kis arca a "tócsában" (persze oldalfekvésben, de akkor is). Úgy megsajnáltam..

Igen, a hajszárító fantsztikus, a mi ötletünk, eredetileg a haját szárítottuk vele, de aztán általános megnyugtató eszközzé léptettük elő! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Kukucs!

Volt itt anyukám tutujgatott kicsit! :) Már hazament, de vasárnap jön vissza és itt lesz jövő héten! :)

Lilla ügyileg nem panaszkodom, eszik, alszik. Két nyűglődős időszaka van egy nap, reggel és este.. szerintem olyankor fáj a pocija, most vettünk Espumisan cseppeket és adtam neki kétszer is. Lehet, hogy használ.
Éjszaka kétszer kel, úgyhogy eddig még nem vészes.

Kami!
Fel a fejjel, ne keseregj! Én napi szinten sírok, ugyan nem tudom miért, de azért mindig eltörik a mécses. Ja, mostanában szopi közben, mert annyira fáj a mellbimbóm, mikor Lilla rácuppan! :evil: Gondolkodtam rajta, hogy visszaveszem a bimbóvédőt, de egyenlőre bőszen tűrök!!
Amúgy örülök, hogy nincs baj Áron nyakával, de ez a gyógytornász elég húzós áron dolgozik!!! :shock:

Ágiboldi!
Én lemaradtam a hajszárítós sztoriról! :lol:

Hogy vagytok kismamik?
Móni, Barbi, Bea, Lin, Bella?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csak gyorsan :wink:

Rokica
hát egyedül a 3 gyerkőccel eddig kb. két órát voltam eddig kétszer. Nem is lenne gond, mert a kicsi elég sokat alszik, viszont mostanában a két nagy verekedik :cry: :cry: na de egyik sem hagyja ám magát :? :?
Jó mert ha fel is van Esztike, és pont vacsizunk elnézelődik a babakocsiban, persze a két nagy összeveszik rajta, hogy míg elkészül a vacsi melyikük totogassa :shock: :shock:
Úgy hirtelen fel tud ám menni a cukrom, de elszámolok 3-ig :D :D

Lorca
nekem Krisztián csak úgy "alanatur" nem viseli jól, hogy a hugica keze állandóan ökölben van :roll: :roll: ő is mindíg nyitná ki az ujjait :lol: :lol: Ha esetleg sír, ami szerencsére ritka befogja a fülét, hogy hangos, csináljak vele valamit :lol:
Amúgy ő is segít :wink: :wink: a pelust kiviszi, és patentolni imádja a kisruhájait :wink: :wink:

Mazsi
csak ügyesen :wink: :wink:

Barbi
hú, már Te is nemsokára babázhatsz :D :D :D

Kami
Áron tök édi, ahogy be tud ájulni szopi után. :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Most értem haza a dokitól. Ctg, uh rendben. A méhszájam nem nyílt tovább múlt hét óta.
Azt mondta a doki, hogy szép nagy a baba, súlyt nem mondott, mert szerinte is elég sokat tud tévedni az uh, de most már itt az ideje, hogy megszülessen, úgyhogy felírta nekünk az aktív házaséletet :D

Bea,
Az egyik ctg-n tényleg nem működik a fájásmérő, lehet, hogy pont ezt fogtad ki?

Barbi,
Neked mit mondott a doki reggel?

Timi,
Örülök, hogy már jobban vagy.

Kami,
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a tegnapi napotok, biztosan az időjárásváltozás viselte meg ennyire Áront.

Róki,
Nagyon szépek a lányok :D

Ági,
Nem rossz ez a hajszárítós dolog :D
Anyósom azt mesélte, hogy a férjem meg a pórszívó hangjára nyugodott meg mindig, úgyhogy csilli-villi volt mindig a lakás :D

Móni

Kép
móni23

Móni!
Akkor hajráááá házasélet!!! :D :D :D (nekem már nagyon hiányzik :oops: :oops: )

Timi
Kép Kép
timocska

Dobok fel új képeket:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:43-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Nya sziasztok.

Most ment el a gyogytornasz, Deveny Annas, es vegul 50 perc 5500 Ft volt. Es azt kell mondjam, nagyon ugyes a noci. Aron neha sirdogalt, neha uvoltot, neha pedig aludt (!) - a cumi itt nagyondenagyon hasznos!

Sirdogalni egyebkent en is szoktam, leginkabb, mikor Aron a hasamon alszik es aTV-ben szulos musor van, vagy az a T-com reklam, amit asszem Pluto is irt, hogy neki tetszik... de ez a tegnapi ez egyetelmuen kiakadas volt, aramszunet...

Aron masszazs elott:

Kép

Masszazs alatt:

Kép Kép Kép Kép

Most pedig igy alszik:

Kép Kép Kép
kami

Eltevedt az egyik masszazs-kep :D

Timo, Lilla itt huppoges utan van?

Moni, hamarosan a te babad is itt lesz :D Hat igen, valaki irta, hogy nemsoka mindenki megszul... fura, mi? Hogy szalad az ido!

En 2 het mulva megyek Tibahoz kontrollra - utana mar lehet, hogy akar szexelek is :D
kami

Kami!
Olyan cuki Áron, ahogy a torna közben alszik (a kis lusti) :lol: :lol: Amúgy nagyon hosszú baba, hány centi most? (vagy csak a képen látszik ilyen hosszúnak)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Aha, épp az esti nyűgis idején készült a kép! :) Ennyire látszik? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hat en asszem eleg jol felismerem mar a siras utani arcocskat :D De nagyon szep kis pofija van Lillanak!!!

Nemtom hany centi Ajron, csak a sulyat nezzuk estenkent... majd jol elobanyaszok mar egy szalagot aztan megnezem a hsszat is...
kami

A mi mérlegünk szerint Lilla tegnap este 2960 gramm volt! :) Tehát, már több, mint amivel született! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, az remek! Ram csak az hozta a fraszt anno, hogy Aron zarojelentesen az elbocsatasi sulyt ugyananyinak tuntettek fol, mint a szuletesi sulyt (3,6 k) - ehhez kepest aznap este, amikor hazahoztam a merleget, csak 3,5 kg volt. Aszt hittem, nalam fogyott vissza, pedig tudtam, hogy a korhazban is volt mar 3,54 kilo... tok hibaztattam magam... mostmar azt hiszem a korhaz svindlizett valamit... csak miota itt a merleg, azota hiztott vagy fel kilot... tegnap este 4,3 kilo volt!
kami

itt vagyok én is, bár én mindig kimaradok a felsorolásból, ha kismamákról van szó hüp-hüp :(

kami
jó kis bömbi napod volt tegnap, de hát nem is csoda, azért bele kell rázódni ezekbe a dolgokba, nem beszélve a hormonokról, tuti, h az is hozzátesz. nekem is n nehéz időszakom van, n hamar eltörik a mécses, és sokat szomorkodom, h senki se szeret/figyel rám, stb. pedig alapból nem vagyok ennyire mimóza

timi
tökjó, h elmúlóban a láz. írnál még a szoptatási ambulanciáról, h zajlott? gondolom be kell jelentkezni... normálisak voltak? kell érte fizetni?

babzsák
nálunk a 38. héten van egy utolsó uh, de gondolom szülés előtt is megnézik még biztos ami biztos...
nekünk két esküvői meghívásunk van, egy májusra, egy meg júliusra, na én ezektől tartok, h fogok kinézni, mit fogok tudni felvenni. mert most még nem annyira gáz a helyzet, mert a hasam elég nagy ahhoz, h elterelje a figyelmet a többiről :wink: , de ha már nem leszek terhes, akkor nem tudom, mi lesz...

majus3

május, én is abban bízom, hogy még a hétvégén a hasammal tudom leplezni a felszedett fölös kilókat, meg a pufók fejem, de jó kérdés, hogy utána miben jár az ember lánya ilyen alkalmakra?

A barátnőmtől megkérdezte 2 hete egy idegen lány, hogy mikor fog szülni, közben meg már otthon volt neki az 1 hónapos kislánya..... Ciki volt, dehát kell idő míg az ember visszarendeződik, kisz 9 hónapig csak nőtt minden....... Egyébként, sajna én sem a Timi kategória vagyok, akin csak 2 kg maradt szülés után...... :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Mazsitól sms: Ma CTG volt, azon OK minden. Hlnap nagylabor, hogy van-e gyulladás. UH contr. hétfőn, mert hamarabb állítólag nincs értelme. Méhszáj már csak 1000, de zárt. Keményedések, szurkálások vannak bőven, nem bánnám, ha a jövő héten már babázhatnék. Üdv mindenkinek.

Kép KépKép
lorca

Hihetetlen, de igaz: Aron azota is alszik! Pedig mar atpakoltam az agyikojaba is... de nem ebredt fol... Mi tobb: en is aludtam egy jo masfel orat! most keltem fol es meg arra is volt idom, hogy elmossam a szopugep-alkatreszeket es elmosogassak a konyhaban...

Most igy alszik:

Kép
kami

Hali!

Kami! Tök jók a képek, de nálatok ilyen meleg van, hogy Áron nem fázik egy szál pelusban? Egyébként nagyon macsós! :lol:

Úgy látszik, mi vagyunk a kivételek, mert nekünk nem jött be a hajszárítós trükk. :( A fürdés utáni öltöztetés alatti üvöltést próbáltuk vele kiküszöbölni, de semmi javulást nem tapasztaltunk. :(

Ágik! Vettem Infacol helyett Espumisant, de nem világos, hogy hogy kell szedni. Mintha a 25 cseppet alkalmanként írná...ha jól emlékszem, ti azt írtátok, hogy ez a napi adagnak felel meg. Ti mennyit adtok alkalmanként, és mikor, és hogy? Szopi előtt vagy után? És anyatejben feloldva? Vagy? :roll:

Szex: még csak álom. :( Amíg látom a varratokat, addig biztos nem megyek bele ilyesmibe! Jövő héten megyek a hat hetes kontrollra, majd a doki is mond vmit, de szerintem még nem fogja javasolni.

Ma egy csomót telefonálgattam, próbáltam időpontokat szerezni a sok orvosi vizsgálatra. :? Egyet sem sikerült, csak arra kaptam időpontokat, hogy mikor lehet időpontot kérni! :shock: :evil: + a SOTE max. a fejlődésneurológiai vizsgálatot vállalja, de még ebben sem biztosak, majd érdeklődjek hó végén, úh a többivel irány a Madarász u. :evil: Kami jól emlékszem, hogy azt írtad, hogy babakocsival járható a kórház?
Vendég

Babzsák,
A szülésig minden ok, szerintem nem szólnak meg egy dundi kismamát. De tény, hogy utána hamar kezd kellemetlenné válni a dolog. Engem sokkolt, hogy jóval több maradt, mint első alkalommal. És nem is akar lemászni :shock:

Amit nagyon sokan ajánlanak, az egy hasleszorító bugyi. A rendes fölé véve akár egy is elég, és segít a visszarendeződésben. Sajna nekem a hátsóm a gond, azon meg csak egy jó kis fogyás segítene, de így szoptatósan, meg lustán nincs sok esély :(

Május,
A mimóza lét főként szülés után fog előtörni :) Ez még csak a vihar előtti csend ahhoz képest :D

Kép KépKép
lorca

pann
Az Espumisanból mi 25 cseppet adunk NAPONTA, azaz 8x3 cseppet. Van hogy 4 csepp is belemegy a kiskanálba és etetés előtt adjuk be.
Vendég

Nya szasztok!

Pann! Alapjaraton nincs marhameleg nalunk, DE egy szal badiban is melegkiutest kapott, amugy meg nekik nem kell meleg, 20 fokon altatni teljesen normalis pl ejszaka. Szeretem ha csak pelus van rajta, de mindig betakarom a pocijat es zokni az is mindig van rajta - ez a ket hely, ahol a babak folfaznak. Szerintem ram utott - en mindig minimum ruhaban vagyok itthon (ha egyaltalan van rajtam valami :D) A fotokon egyebkent ugyan nem latszik, de megy a hosugarzo, szoval akkor tuti nem fazott...

Hajszarito: haat, nekunk NAGYON bejott. Eddig 2x hasznaltuk - eloszor folallt Aron kukija (bocs, de telleg), ossze is neztunk Apaval, hogy ejjjha, ezt sem lehet eleg hamar elkezdeni (foto nincs, de gyanitom lesz meg ra alkalom :D). Ma meg a mosogep tetejerol siman belepisilt haton fekve a mosogeptol jobbra levo furdokadba. Profi modon, vakon celzott - es talalt!

Infacol: a mai napon egy csepp, nem sok, annyit se kellett neki adni. Pukizik ugyan, meg neha sirdogal, de nem elviselhetetlen modon, abszolute nem volt indokolt az Infacol (oszinten szolva azt se tudnam hirtelen megmondani, hova pakoltam, annyira eszembe se jutott, hogy adjak neki). Ennek orulok am nagyon, persze korantsem jelenti azt, hogy eldobhatjuk az infacolt, de folyamatosan csokkentem a mennyiseget egy ideje mar es ebbol a szempontbol a mai nap tokeletes volt.

Kilok
: en 100 kilora mentem fol a 80-81-rol vegul (legalabbis a spinalist 100 kilora mertek) es most 91 vagyok. Mar akkor is ennyi voltam, amikor itthon voltam egy hete. 95-tel jottem haza a korhazbol. Biztos "jo" hatassal van a sulyomra a rendszertelen es kapkodo eves, meg a majdnem mindennapos 2 oras seta, de hat ez van. Legalabb ennyi haszna legyen ennek a furcsa eletmodnak... fontosabbnak tartom az ivast egyebkent, mint az evest, de azert igyekszem napi 5x enni, ha keveset is, de valamennyit legalabb.

Fotok: ujabbakat teszek most fol, ezalkalommal Gedeiapu oleben tronolt Aron a kadban, mert itt volt a tesoja is (fiu), aki vegignezte es aki elott nem vetkoztem le :D

A nagybacsival furcsi elott:

Kép Kép

Furcsi apucival:

Kép Kép Kép

A kis pirosszemu... A tobbit nem teszem fol, mar igy is elegge kompromittaltam Gedeiaput :D

Na, vegul amilyen szar volt a tegnapi nap, ez a mai annyira volt jo. Aron rendesen evett most 100 grammot furdes utan, megneztem kivancsisagbol) es nem nagyon nyafizott, talan 2x spontan es neha a masszazs alatt. Masszazs utan en is aludtam masfel orat, nagyon jo volt. Ma mar tobbet nem jovok, majd holnap igyekszem. Puszi nektek! Szoritok Mazsinak kulon!
kami

Helló!

Eltűnt egy délutáni irományom. :x
Bea, Majus-én figyellek és szemmel tartalak benneteket!
Bea- dejó, hogy találtál olyan cuccot, amiben jól érzed magad. Szörnyű, hogy az átlagember úgy képzeli el a kismamálkat, hogy olyan négy hónapos pocak a szép és csinos rajtuk. Merthogy ugye az újságokban csak úgy látszanak. Ezért a sok hüledezés, hogy hű, mekkora, hű mekkora!

Timi- Te is szűkszavú lettél, de megértem, azért majd a te uzsokis tapasztalatod is érdekelne.

Lorca- ja, ha anyukád nevelési célzattal főzi a főzeléket, az más, azt hittem, elfelejti, hogy mit szeretsz.
Ja, a Luca nagyon aranyos, nem féltékeny típus, önálló már sok mindenben, sok mindent meg lehet vele beszélni. Most keresem neki az ovit. De hogy a kistesó hogy fog bekavarni nála, rejtély.

Barbi- nem volt ma! Mi történhetett?

Kami- olyan jókedélyűek az írásaid, nem gondolnám, hogy depis vagy még! Remélem, a nagy alvás most feltankolt egy időre megint.

Én vettem egy hasleszorító bugyit, meg olyan övem is van, de az brutálisan vastag, nem lehet rá öltözködni.

Na, remélem nem felejtettem el semmit és senkit, pedig biztos.

Bella

Kép

Kép
bella2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?