Szia
Tirza, kedves bukásfoltos anyatársam!
Szóval a kérdéseid:
Zsófi most nővi ki a 68-as méretű ruhákat, a 74-es még nagy rá, de már azt vettem. Ezek C&A és H&M-es méretek, a többi méret közül van olyan, ami nagyobb, kisebb. Már rég nem azt nézem, hanem szemre is megvizsgálom.Nadrágból általában kisebb kell, bodyból nagyobb, de ez most változik, ahogy arányosodik a kis teste.
Nadrág:lehet kapni olyan gatyót, ami nem gumis, hanem pánt van rajta pamutból az ízé...korc? (vagy mi a neve a derékguminak) gyanánt. Én azt nagyon szeretem, van olyan ,ami zsinórral szabályozható és van olyan is, ami csak egy jó vastag csík. Nem nyom, és nagyon sokáig tudja hordani a baba, szinte kinőhetetlen. Aludni, játszani, overáll alá...tuti.
Pelus: Zsófinak születésétől Pampers pelust veszek, szerintem jó. Amikor kicsi volt, Ő is többször átpisilte, de ez fog változni, ha több szilárd kaját eszik és kevesebb tápszert. ( Több lesz a kaka...
)
Nincs olyan anyás hozzászólás, amiben ne kerülne elő a kaka!! Itt is témánál vagyunk...hihi!
Hozzátáplálás: hát, én fontolva haladó voltam. Megvártam a 6 hónapot, gyümölcslevekkel az 5 hónapot, de nem tetszett Zsófinak.
Az állagát fokozatosan változtattam, folyósabb felől a szilárdra.
Elsőnek almát, majd őszibarackot, utána a kettő keverékét, majd sütőtőköt, répát adtam krumplival. Először csak a levét kanállal, majd a legvégén a pépet.Ezután ezt a négyet változtatgattam. ( Répa+alma, sütőtök+krumpli+alma...stb.)
Szerintem nincs rossz íze a sűtőtöknek, több tök , kevesebb krumpli, esetleg egy kicsi alma bele...nyam-nyam. Ez csak természetes íz, és önmagától is olyan édes!!! Olyan sonkatököt vegyél, az sokkal édesebb.
A banán is jöhet utána...
Zsófi a nyers gyümölcsöket nem szerette, túl savas volt neki, így megpároltam egy kicsit, úgy turmixoltam össze, így nagyon ízlett .
Később, ha táplálóbb desszertet akarsz készíteni, akkor két evőkanál rizst főzz egészen puhára és a párolt gyümölcsökkel, vagy üveges bébidesszerttel turmixold össze...egy kis vaníliával igazi csemege. Zsófi sokat evett belőle, néha ebédre is ez volt.
Ha minezek már unalmasak, akkor később jöhet bele egy kiskocka csirke vagy pulykamell.
Nyolc hónapos korától reszelt sajt+tojásárgája, túró is mehet a főzelékbe.
Tízhónapos kortól vagy előbb is, ha nem fáj a pocakja a K betűs zöldségek: karfiol, kukorica, karalábé, brokkoli.Zöldborsó már előbb, főzve-paszírozva. ( Na, nálunk itt játszott be a bébiétel...a hajam hullott a paszírozgatástól) Ja, és paradicsom is előbb, mint 10 hónap...
6 hónapos kortól tojásmentes tésztát is főzhetsz és turmixolhatsz a kajához, később elég összetörni.
Elég izgi így főzni szerintem, jó próbálkozást! Szívesen segítek, ha valamiben tudok. A lényeg a fokozatosság, de ha ízlik , jó gyorsan lehet haladni! Sok ízzel ismertesd meg, mert később olyan válogatós lesz, mint Balázs!!
Zsófi pont most kezdi kinőni ezt a korszakot, már szívesebben eszik a mi ebédünkből és adok is neki abból, amit ehet. ( Nem hurkát, kolbászt...
) Turmixolva egyátalán nem eszik meg semmit, lassan már összetörni sem engedi, rág ezerrel.
Bocsi a tudálékos hsz.-ért, de nem rég még én faggattam a csajokat ezügyben és jól jött, hogy segítettek.
Puszi:
Gabszi
Ancsúr, én neked kívánok ilyen édes babót, minél előbb!!!!