Sziasztok!
Megőrjít a babanet
Több mint fél órája írok és kidobott
De nem hagyom magam
Szóval:
Judyt!
Gratulálok a kanállal evéshez, ha ez vigasztal, nálunk még mindig disznóól van evés után
Gyes:
rosszul tudja a munkahelyed, illetve félig jól: ha letelik a gyes, a 3 év akkor ha visszamegy valaki dolgozni, akkor 30 nap múlva lapátra tehetik. Illetve akkor, ha úgy megy vissza, hogy lemond a gyesről, mert vagy nem tudja, hogy gyes mellett lehet 8 órát dolgozni, vagy mert többet dolgozik ennél és akkor nem vehet igénybe gyest. Ja, és még akkor küldhető el, ha jogutód nélkül megszűnik a cég. Egyéb esetben nem!
Azaz ha mi visszamegyünk, még jobb helyzetben vagyunk, mert nekünk nem is 3 év, hanem dupla gyes jár, így velünk jól megszívta a munkáltató
Az ügyvédnő aki az előadást tartotta még mondott is egy példát, a csaj gyógyszercégnél dolgozott, visszament mert hívták, aztán egy hónap múlva elküldték. Megkereste, írtak egy levelet a cégnek, mire a gyógyszercég ügyvédje a válaszban csak annyit kérdezett, hogy mekkora lenne az az öszeg, amivel elégedett lenne és elállnának a pereskedéstől?
De áprilisban vizsgázom a Közalkalmazotti trv-ből meg a Munka Trvkönyvéből, akkor majd okosabb leszek, ez csak előadáson ragadt rám. Direkt többször is rákérdeztem, mert persze engem is nagyon érint.
Cat!
Gondolom már nem aktuális, de csak most érek rá írni: nekem ritkán köhögnek ennyire, hányni meg sosem hánytak, illetve Csenge egyetlen egyszer, de ha jobban köhögnek a csajok én Parlazint szoktam adni. Ez egy antihisztamin csepp, kicsit nyugtatja a nyálkahártyát. Meg ha Petrára rájön az "ugatás" akkor nem várom meg megint a laryngitist, hanem este kap egy Rectodelt kúpot, és másnapra már csak simán köhög
Ez szteroidos kúp, tudom, hogy sokan félnek tőle, de szerintem nem kell olyan szörnyűnek nézni a szteroidokat. Az a sok mellékhatás amiket leírnak soha nem egyszeri adagnál jelentkezik, hanem a tartós szedés esetén alakul ki, mert bekavar a hormonrendszerbe. Viszont egyszeri adag csodákra képes, én nagyon szeretem. Persze Csenge nem szokott kapni, ő nem úgy köhög, de ha volt már laryngitises köhögésetek akkor fel fogod ismerni, hogy mire gondolok. Így leírva nem tudom elmagyarázni.
Pepe késsel-villával evése egy időben volt a hóbortja, mikor megkapták a babákhoz az evőszközöket, tányérokat. A képen is a baba késével eszik
Engem az lepett meg, hogy magától is milyen ügyesen fogja. Mondjuk bal kezes, ezt is fordítva csinálja
Az abrosz miatt nem aggódom, a tetején van egy átlátszó viaszosvászon (ugye így hívják a műanyag terítőt...
)
Szóval csak letörlöm és kész
Van is mit
Kata!
Köszi:)
A kertben ősszel füvesítettünk, egész jól megmaradt
Igen, tavaly még csak homoksivatag volt, az építkezés nagyon elvitte a pénzünket, nem futotta kertre is (meg még sokminden másra sem, a szalonnasütő helye még most is kopasz, meg ahogy látszik is, a terasz sincs még leburkolva... szóval vannak még hiányosságok, de még így is sokkal jobb mint panelban
)
Nyaralás: mi tavaly a Balatonon voltunk, egy házat béreltünk ki, hogy ne legyen nagyon ciki a szállodában
, de nagyon jó volt, így nem volt gond ha rohangásztak, visítoztak, bármikor ki mehettek a kertbe, ha hiszti volt meg nem égett a fejem
Ráadásul nem tudom mások hogy oldják meg, de mi ha egy szobában alszunk velük, akkor velük együtt fekszünk, villanyoltás van, így meg egyszerűen lefektettük őket és simán kimentünk, miénk volt a nappali és fent lehettem szokás szerint hajnalig
Mondjuk piszok rossz időt fogtunk ki, de azért így is jó volt, legalább kicsit együtt volt a család.
Brigi!
Köszi a bókot
Azért a 62 nem a születési évem
- sőt, nem is az életkorom
Mindjárt 29 leszek
Igaz, mikor terhes voltam egy nő tartott nekem egy kiselőadást arról, hogy milyen felelőtlenek a mai fiatalok, csak jön a gyerek, aztán se fedél a fejük fölött, se szakma a kezükben... egy ideig hallgattam, aztán megkérdeztem miért mondja ezt, kiderült, hogy nekem szánja. Felhomályosítottam, hogy már van egy diplomám, nem hitte el
De volt olxan beteg is, aki egyszerűen kizavart a házából, hogy " orvost hívott ő, nem egy ilyen taknyot"
Na, mondjuk azt még a szomszéd utcában is hallották amit tőlem ezért kapott, pedig elég béketűrő fajta vagyok...
Azóta szerencsére a terhesség meg a két gyerek sokat öregített rajtam
Szeintem nyugodtan menj velük sétálni, én már tavaly tavasz óta egyedül sétálok velük, akkor voltak kb. 16-17 hónaposak. A babakocsit nyár óta egyáltalán nem használjuk (ideje lenne eladni...)
Hamar megtanulták, hogy az utcán mik a szabályok, nincs velük gond.
Mondjuk nekem elég kézfogósak, főleg Csenge, de ha szabadon mennek akkor sem rohannak nagyon el, vagy ha utánukkiabálok , akkor megállnak. Még kismotorral is rendszeresen járunk, pedig ott pláne az van, hogy egyik elől, másik hátul. De ha szólok, akkor azonnal megáll és megvár, még soha nem ment ki az útra. Ahogy nőnek meg ilyen szempontból egyre értelmesebbek.
Kiliman!
Nagyon irigykedem, csak még nem döntöttem el, hogy Mallorcára vagy a házias férjre
Lilla!
Popsitörlő nálunk is nagy sláger:( Jól sikerül a kép
Brigi!
Örülök, hogy van gyógytornász, remélem hamar rendbejön a kezed.
Lábméret: Pepe tovább vezeti az apró-listát: 22-es a lába majdnem 2.5 évesen
Csengéé 24-es, ezek szerint az sem túl nagy.
Munchen: az idő felében egyedül voltam a csajokkal, mivel a Zuramnak két nap is volt előadása, meg volt egy nap amin nagyon érdekelték a dolgok, így akkor is bement, meg délben alvásidőben a többi napokon, de akkor úgysem tudtunk volna mit csinálni. De egyedül is jól elvoltunk, sétáltunk a városban, találtunk egy játszóteret, összehaverkodtunk pár német kissráccal
A csajokat egyáltalán nem zavarta. hogy egy szót sem értenek a gyerkőc dumájából
Mondjuk ismeretlen helyen eleinte meg sem szólalnak, így a srácnak nemigen tűnt fel elsőre, hogy nem vagyunk földik
Ami meglepett, hogy nagyon sok apukát láttam egyedül a gyerekkel, meg hogy a nagy gyerkőcöket is babakocsiban toszigálják, simán volt sok 3-4 éves forma gyerek akik még kocsiban ültek, cumisüvegből ittak
Ehhez képest az enyémek naponta több kilométert gyalogoltak. Az apjukat eleinte bepalizták, hogy elfáradtak, vegye ölbe őket (nálam már nem nagyon próbálkoznak). Aztán mikor mondtam, hogy itthon is simán sétálunk ennyit, meg mikor egyedül vagyok velük akkor is, akkor ő sem vette fel őket, és lám miután rájöttek, hogy már apát sem lehet meghatni akkor bírtak rohangálni
A legjobb az egészben, hogy nem kell főzni és takarítani
Csak mosni hazajövetelkor...
Számukra a legnagyobb buli a kavicshajigálás volt (mint a mellékelt ábra is mutatta
), meg a hattyúk, vadludak, apácaludak etetése. Voltunk csónakázni is, csak oda elfelejtettem vinni a gépet
És ilyenkor tök jó, mert a férjem is egész jól elvan velük
Mondjuk mostanában nem panaszkodhatom, még kozmetikushoz is eljutottam, önként felajánlotta, hogy vigyáz rájuk. Vitte őket bankba meg indexet aláiratni. (Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy akkor biztos előre engedik és nem kell sokat várnia
)
azt hiszem ahogy telik az idő, végre összenőnek
Olyan jó, hogy mindenki már a nyaralást tervezi, vagy már meg is van, hogy hová, mikor... mi még azt sem tudjuk, lesz-e nyaralás
Nálunk 28-án lesz nyílt nap az oviban, már nagyon várom
A csajok is, azt mondják, szeretnének óvodába menni
De szerintem leginkább a játszótér része érdekli őket, mikor ott sétálunk, mindig menni akarnak mászókázni, én meg mondom, hogy oda csak a nagy ovisok mehetnek
Nem tudm, hogy mindenre válaszoltam-e, de nem akarom, hogy megint eltűnjön, inkább elküldöm.
Jó éjt, bocs hogy hosszú voltam
!
Ditke