Új privát üzeneted érkezett!

[quote="egcsi"]M írta:egcsiegkérdezhetem ki mennyit hízott? 8)

megkérdezheted... de én nem mondom meg :oops: :oops: :oops: azt hiszem elromlott a mérleg...

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :)
:lol: Ne aggódj, majd lemegy. Én 6 kg-nál járok, de a doki mérlege mindig mást mutat.
Majd jövő héten megtudom a "hivatalos" eredményt. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

[quote="egcsi"]O írta:egcsirsi :)
:lol: Ne aggódj, majd lemegy.

a szopival?? :lol: :lol: :lol: én azzal 8 kg-t híztam a fiúkkal :D
no, mind1 ezen már nem rágódom.
Az a gond, hogy a fiúkkal nem mondom, hogy étvágytalan voltam, de nem ettem iszonyú sokat... most meg lassan már a vasszöget is megenném, és bár bevezettem jó pár szabályt, hogy mikor mit nem eszem már.... a mérleg mutatója csak kúzik felfelé.

(egyébként 6-7 kg amit híztam.... no, de a fiúkkal ekkor csak 3 kgnál jártam, ahhoz képest sokkoló!!!)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Én 1 hónapja tartottam a +24kgnál, remélem még jött azóta is rám. De én irtam extrém példa vagyok, mert a normál suly alatt voltam jóval, szoval kell a tartalék.
Holnapra már összecsomagoltam, aztán várjuk teljen bent az idö, szerencsére ide Orsit beengedik látogatni, a klinikán tilos lenne.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Egcsi! Én 3 kg-t hiztam, pedig étvágyam van rendesen, s iszonyat sok édességet is befalok. Persze mindig kapok a védőnőtől, de Péternél is igy volt. És a pocakom is picike, pedig először olyan jól nőtt. Brühühü.

Karmen! Kitartás a kórházhoz, várjuk majd a nagy hirt a babáról. :roll:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Karmen :)
Hajrá! Nem is tudtam, hogy van olyan hely ahova nem engedik be a gyereket látogatni. Ez még akkortájt volt divat amikor az öcsém született. 3O éve. :shock:

Andi :)
3kg! :shock: Hát nem viszed túlzásba a zsírlerakást. :lol:

Szerintem 6kg nem sok. Én csak mostanában kezdtem édességet enni, eddig nem bírtam. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Noémi
Privit küldtem

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Gyors bekukk, lesül a po.ámról a ..., hogy elhanyagoltam a netet.

Mot :) szívből gratulálok a 9 heteshez :), gyere gyakrabban, ha tudsz, mi van veletek??????

Lujza :) nagyon szépek a gyerkőcök, a kislányod hatalmas, és nagyon tetszenek a copfjai. Írhatnál tényleg a kétgyerekes életről, ágival lassan kilógunk az egyegyerekes anyukák közül :).

Ági :) válaszoltam, mindgyárt dobok fel fotókat a két kispasiról :)

Reditke :) kicsit elmosolyodtam azon amit írtál, hát így kívülről nézve tényleg talán kicsit túlaggódom a dolgot, bár azért szoktam én is eljárkálni itthonról, de kicsit korábban. Szoktatni kell a pasit, az tuti, felkötöm az alsógatyót. :)
Drukk a fogacskához Milánnal, nagyon durva amit írtál.

Cat :) mekkorák a pasijaid, hihetetlen. Nagyon tetszenek a fotók!
Elkezdtük ám a szittyókeresést, családban nem lehet megoldani, mert szívességet tesznek a vigyázással, úgyhogy fizetünk érte, az a tuti. :lol:

Karmen :) nagyon ügyesen kihúztad eddig is a babával, most már minden hét ajándék, csak így tovább. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön altatásban kivenni a picit.
Szerintem van jogod kérni az altatást, semmivel sem rosszabb neked, mint a spinális, ráadásul én úgy emlékszem, hogy a spinálishoz alá kellett írnom egy papírt, hogy beleggyezem, meg vállalom a kockázatait is. Márpedig ha nem rohamszülés, akkor erre mind a császi előtt kerül sor, akkor meg nincs kecmec, kérjél egy betegjogi képviselőt.

Egcsi :) pocakfotó? Szeritnem megvár a tanulás, a kistesó elsőbbséget élvez :)

Orsi :) a hízással ne is foglalkozz, nekem 20 kiló volt, pedig a 32. hétig csak 9-et szedtem fel, mert utána nagyon vizesedtem. Úgyhogy - bár nekem még csak egy babám van - azt mondják a nagyok :) hogy minden terhesség más. :) nőjjön az a baba, lehet, hogy most a szoptatással másképp lesz, mint a fiúknál. :)

Danink most betegedett le először (nem beleszámítva a kórházat), tegnap óta magas láza van, de semmi más baja. Reméljük, hogy csak a 3-napos láz, mert amúgy jól van. A doki szerint lehet, hogy megint ki akar bújni pár foga, de nem a felső 1-esek, hanem valami oldalsók, majd kiderül. Semmit sem eszik, nem iszik, csak anyatejet. Azt meg másfél óránként, remélem elég neki.

Találkoztunk Ágival meg Domcsival a múlt héten, felteszek róluk képeket, nagyon aranyosak voltak.

Puszi
Noémi

Kép
Kép
Kép
ez egy otthoni fotó, ilyen édesen vicsorog a két fogával :)
Vendég

Sziasztok!
Rég nem jelentkeztem csak érdeklődök hátha tudtok valamit. Azt olvastam hogy ha a kórház ahol szülni szeretnél nem a te ajánlott lakhely szerinti kórházad akkor tiéd a költség 30%-a max 100e ft. OEP oldalon olvastam. Ellenben ha beutalóval mész akkor nem írnak semmit menynibe kerül csak hogy akkor lehet ha az ottani betegeknek nem megy a rovására a te betegséged ...megáll az ész. Na mármost ha te szeretnél a régi helyen szülni ahol korábban is az ismert dokidnál ami nem a te kórházad akkor mi a frász van? Tud ő a saját kórházába beutalót adni? ez lenne a hivatalos útvonal amivel meg kell kerülni a fizetést? udtok ezekről valamit?
KÖszi Erika
hurki

Erika :D
beutaló: csak a háziorvos tud írni, és csak a körzetibe írhat bármilyen fekvőbeteg/járóbeteg ellátásról is van szó - tehát körzeten kívülibe nem írhat!.
az a frász van, hogy fizetni kell, ha nem sürgősségi esetet van éppen, és nem a körzetiben szülsz.

a sürgősségi esettel meg az a gond, hogy az már nagyon necces lenne, hogy épp a kórház előtt elfolyik a magzatvíz, és még a régi dokid is behívatod.

no, meg azt sem tudom, hogy szülésnél mi a sürgősségi eset, mert ugye fájásokkal, vagy akár elfolyt magzatvízzel, már nem 1 kismamát küldtek haza, utána nem mehetsz vissza már ugyanoda.

én fizetni fogok.... már eldöntöttem. saját dokit akarok.
(ha meg sürgősségi, akkor úgyis veszprém, de az tényleg csak sürgősségi esetben)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! De ez a fizetős dolog már ránk is vonatkozik? Vhol azt olvastam, hogy csak azokra, akik január 1. után választottak orvost. Bár ezt hogyan lehet ellenőrizni (ja, pl. kiskönyv). Most hogy is van ez? :x

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Noémi :)
Milyen nagy lett Dani! Nagyon aranyosak a srácok a képeken! :) Pocakfotó folyamatban. 8)

Ez a kórházas kavar otthon nagyon gáz. :roll: Ráadásul senki nem tud semmi biztosat... :?
A héten összetörték a vadiúj kocsimat. Nem lett olyan nagy baja, de nem hiányzott ez sem. A csaj sávot váltott, csak az volt a bibi, hogy én már ott voltam. Azt nem értem, hogy nem látott, amikor nem kicsi a kocsim. Ráadásul az egészet rám akarta kenni. :x
Egyébként jól vagyunk, voltam dokinál is, legközelebb mielőtt megyek meg kell innom a cukros lötyit amit most a kezembe nyomtak. Nem túl bizalomgerjesztő... :?
Egész héten nagyon jó idő volt, 3O fok, a gyerkőccel kint voltunk az udvaron pancsolni minden délután. :D

Üdv Mindenkinek!
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Andi28 :)
Igen, már mindekire vonatkozik. Sajnos fizetni kell, a beavatkozás 30%-át max. 100 ezer Ft-ot. A körzetik sajnos nem játszák meg, hogy máshova utalnak be, csak a körzeteshez.

Képzeljétek ma voltunk a Bethesdában Samuval, mert csúnyán köhög, és tök sok gyerek volt az agglomerációból, akikkel mind fizettettek, mert nem oda tartoznak. Volt például váci család 2 beteg gyerekkel, de nem hajlandóak a váci kórházba menni, mert itt érzik csak jó kezekben a gyerkőcöket. Mi szerencsére ide tartozunk, de nagyon úgy látom, hogy ez az új eü. törvény csak a kaszálásról fog szólni, mert a befizetett TB ellenére mindenki inkább fizetni fog, főleg ha a gyerekéről van szó. :?

Cat
Kép
cateye

Nagyon helyesek a kispasik. Olyan a képen mintha tesók lennének! :lol: :lol: Hol készültek a képek? (a nem otthoniak)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Ez a kórház mizéria tényleg nagyon gáz. Csak a sokadik bőrt húzzák le az emberről. És pl mi van akkor, ha a hétvégi ügyeletre nem a körzetes kórházba viszem? Akkor vizitdíj vagy valami extra összeg?
Azt utálom az egészben, hogy abszolút alultájékoztatják a népet, az emberek nagy része nem tudja (köztük én sem), hogy akkor most ki hova tartozik, mi van ha nem oda megy, mennyit fizet stb.

Cat :) Jól tudom a Kolpingba fürdőköpenyt csak a felnőtteknek adnak, ugye?
nem tudtok valami helyet ahol normális minőségű, de azért nem tizenezer forintos fürdőköpenyt lehet kapni. 104-es méret körül.
Pl. a fiaidé tetszik :)

És mi van Samuval?

Noémi :) Nagyon édes a manód:) Majd mesélj mire jutottatok bébiszitty ügyben.
Fura, hogy a vigyázás szivesség, enyém mamák meg vannak őrülve, hogy mikor adom őket oda (bár ez abból is adódik biztos, hogy ritkán látják a fiúkat a 200 km miatt :( )

Egcsi :)
autó:(
30 fok :)
Készítsd azt a fotót!!!!!

Most csak ennyi. Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Orsi köszi Cat is köszi! Ez rémes. Akkor mindek járjon az ember lánya a régi doki magánrednelőjébe ha nem is szülhet majd ott nála?
gyors számolgatás: a terhesgondozás kb:10 e ft, menni kell 6-7 alkalommal, plusz a szülés 80e ft, plusz a kórházi szla 100e ft, plusz az Eda-spinálos doki a csecsemősnővér a szülésznő...és még vajon ki tratja a markát még. És akkor ha nem a te kórházad és odamész vérvételre, meg 18heti genetikai uh-ra, 35-36.héttől ctg-re? és ha kell flowmetria meg tudomisén kicsi probléma van? Ez tényleg a kaszálásról szól.
És hogy itt sem mi, sem a kórház nem jár jól, sőt abban is biztos vagyok hogy egy csomó nőgyógyászt is paffra tesz mivel elveszít egy halom páciensét.
...bár a dokim legutóbb csinált rákszűrést, ultrahangot, benn voltam 10 percet és 11 eft-ba került. Egy emberre max15 perc jut így van a beosztása heti 2szer rendel 4-4 órát az 32 ember= 352eft/hét, 1.400e ft/hó...legyen 1mill mert nem csinál mindenkinek rákszűrést..na akkor is...., 2 hétre előre kell minimum bejelentkezni és akkor már a maradék hely van...úgyhogy nagyon mégsem kell sajnálni. Nem vagyok általában anyagias de ez úgy szíven ütött. Valóban akórházi fizetés lehet hogy nevetséges..ehhez képest pláne.
Jaj eldugulok mert olyan negatív vagyok :)
Erika
hurki

Csajok!
Gyerekek után vizitdíjat nem kell fizetni!!! a járóbeteg ellátáson nem lehet kérni!
anyu legalábbis nekem ezt mondta.

a terhesgondozás + hozzát tartozó vérvételek MINDENhol ingyenesek, annak kell lennie, akkor is ha nem körzetes intzménybe mész.
a szülés az, amiért fizetni kell.

egyébként meg tényleg nem politizálni szeretnék, de van 1-2 kórház az országban, ahol nincs orvosválasztás, és az orvosok ugyanolyan jól megélnek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ügyeleti díjat kell fizetni gyerekeknél is. A Bethesdában ki van írva, hogy aki nem körzetes az fizet. Oda csak a XIV. és a IV. kerület tartozik, más körzetesek fizetnek. :? Szomorú, de így van. Előttünk mindenki pengetett.

Reditke :)
Csak torokgyulladása volt Samunak, de olyan görcsösen köhögött, és gyakorlatilag egyfolytában, hogy nem aludtunk 2 éjszakát. Gyakran hányásig hergelte magát a köhögéssel. Szerencsére nincs nagyobb gond, és már jobban is van, de mi törzsvendégek vagyunk a Bethesdában, mert az enyémek mindig 7végén vagy a több napos ünnepeknél betegek. :P

Cat
Kép
cateye

Cat :D
ez azért elég furcsa gyakorlat :? :shock:
mert szerintem gyereknél nem szedhetnének ill. anyu is erre jutott, hogy mind1, hogy honnan megy, ha ygerek akkor nem.

megpróbálok én is ennek utánajárni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csajok:)
Falubeli barátosné most volt 15-én kislányával heim Pálban ügyeleten, tüszős mandulagyula. Tuti nem oda tartozunk (bár én már nem vagyok semmiben biztos) és semmit nem kellett fizetniük.
Most akkor mi van??

Cat :)
fürdőköpeny kérdés? Mástól is érdekel hol lehet kapni. Ma tervben egy Decathlon kanyar.....de ha tudtok tutit odamegyünk.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Egcsi! Kocsit meg lehet javitani (bár tudom bosszantó), a lényeg, hogy Te meg a pocaklakó jól vagytok!
Cat! Samunak jobbulást! A leirásodból nekem rögtön a krupp jutott eszembe. :( Brrrr.

Szerintem ebben az eü-i reformban tényleg az a legdurvább, hogy igazából senki nem tud semmit. Én mondjuk szerencsére a körzeti kórházban akarok szülni, s mivel dokim egyébként sem vállal már szülést, csak terhesgondozásra járok hozzá, hát egyre inkább oda jutok, hogy az ügyeletes lesz a kiválasztott doki. :roll:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Sziasztok!

Karmen-drukk. Vajon melyikünk szül előbb?
Orsi, Cat-
Kórházas, vizitdíjas mizériához- nővéremék Pest mellett laknak, kb. 50 000-es község. Este viszi ügyeletre a fiát- hároméves, mert mikor vinné, ha dologzik.
És a helyi ügyeleten kimondták, hogy az felnőtt ügyelet és 1000 ft. a gyereknek! Akkor bejöttek már inkább a Heim Pálba, mert ott körzetesek.
Na, de akinek nincs autója, az üljön vonatba a beteg gyerekkel este? Vagy ezt most hogy képzelik?
Az az érzésem, hogy nem is a pénzről van szó, hanem a végiggondolatlanságról. :evil:
Cat- mi is mindig ügyletben jártunk a Bethesdába! Éjszaka, hétvége. Addig hergeltük egymást apával, hogy most nagy a gond vagy se, hogy akkor inkább az lett a vége h. felkerekedtünk, és valahogy ott a váróban mindig jobban lett a nagybeteg a sok gyerek látványától.

Orsi- a terhesgondozáshoz tartozó vérvételek csak ott ingynesek, ahová tartozol. A dokim betegei és asszisztense beszlték épp, mert a dokim az Uzsokiban van a betgei meg mindehonnan és az Uzsoki labor nem csinálja meg nekik a vérvételeket, illetve szó volt mindenféle díjakról, mennyi az afp ára stb.

Sziasztok.

Bella

Kép

Kép
bella2

sziasztok!

itt meg tudjatok nezni, ki mivel hova tartozik:)
http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5117

az elosztas is borzaszto, nekunk pl itt van a kistarcsai korhaz a szankban, de a sotera kell mennunk fullel-szemmel:( a szolnokiaknak meg debrecenbe :shock: bar asszem ez csak a fekvobeteg ellatasra vonatkozik, de akkor is vicces. Bar mintha azt mondtak volna, hogy ujragondoljak (jol is teszik).

ezen az oldalon vannak kerdesek es valaszok is, erdemes elolvasni azt is:) amugy szulesert nem kell pl fizetni, ha az eddig latogatott korhazban megszunik a szuleszet, akkor a dokit is lehet kovetni:) azt nem tudom mi van, ha adott korhazban megmarad a szuleszet, akkor lehet fizetni kell, bar ez szvsz meg senki elott nem tiszta.

MOndjuk az nekem is ugy jott le, hogy gyerekert tuti nem kell fizetni, plusz surgos esetben barmely korhazba lehet menni, na nekem az ugyelet az surgos eset kategoria....

orsoly
orsoly

Húúúú, Orsoly, én ezt most jól megnézegettem.
Mi a legtöbb mindenben a Semmelweis egyetemhez tartozunk (szülés, fülorrgége, gyerek és kardiológia). Csak nem tudom, hogy ennek hol vannak az intézetei.
Pl mi eddig a Heim Pálba jártunk ügyeletre és kardiológiára (plusz a GOKI-ba), most gőzöm nincs mi van ilyenkor.
Klassz :(

Edit
Kép

Kép
reditke

A köntösöket én a babaszobán vettem, egyenként vadászgattam össze őket. Gondolom erre már neked nincs időd. A C und A-ban láttam még helyes köntösöket, ott nézzétek meg esetleg.

Bella :)
Mi is ugyanígy vagyunk a betegséggel mint Ti. Egymást győzködjük a párommal, hogy ez most súlyos vagy sem, aztán végül mindig ott kötünk ki a Bethesdába, ahol a nagy betegnek a váróban elmúlika betegsége. Egy db-ot sem köhögött ott, a dokinak is alig tudott egy köhögést kipréselni, pedig előtte majdne megfulladt az autóban. :lol: :lol:

Eü törvény: Én is úgy értelmeztem, hogy gyerekeknek semmilyen körülmények között nem kell fizetni. Ha nem magam láttam volna a Bethesdát, akkor nem hiszem el. Szerintem akkora nagy még a fejetlenség, hogy mindenki úgy fordítja le a törvényt ahogy akarja. Ezért ez a fejetlenség, hogy egyik kórház így dönt, a másik úgy.

3 különböző szakágat néztem hogy hova tartozunk és 3 helyre aszerint. (Bethesda, Heim Pál, Sote). Még nagyon racionalizálásra szorul ez a dolog, mert óriási a fejetlenség. Nem beszélve arról, ahol kiírja, hogy odatartozik az ember, és kiderül, hogy nincs is még ott szakosztály. :(

Szerintem a vidékiek és az agglomeráció a legnagyobb vesztese ennek a mizériának. Akinek nincs autója az nagyon rosszul jár, és 50-100 km-eket is kell utaznia a beteg gyerekkel.

Csak egy eset, hogy miért éri meg kifizetni a Bethesdát, Heim Pált vagy valami nagyobb jobb kórházat: Hoztak be egy kisfiút akinek 4 napja 40 fokos láza volt. A doki azonnal vért vett tőle, Anyuka vitte a gyors laborba, vizeletet vettek tőle, rögtön vitték a laborba, és fél órán belül megvolt az eredmény, hogy milyen baktérium a kórokozó. Mindezt egy 4 napos ünnep alatt, amikor az ország nem dolgozott. Hát én ezért inkább fizetek. 8)

Cat
Kép
cateye

én azt hiszem ha egyszer bajunk lesz (remélem sosem) akkor mielőtt bárhova indulnánk felhívunk ezerféle helyet hogy ugyan mondják már meg hova menjünk hova tartozunk és mennyi pénzzel készüljünk az ingyenes orvosi ellátásért.
Erika
jó 300 ft nem a világ, még 100 ft is belefér lehet annyit úgyis adnánk zsebbe a dokinak, hát most nem zsebbe adjuk.
Ja és arról tudtok hogy ha nem a te kórházadban szülsz és fizeted a kórházi szla-t akkor a dokidnak még külön fizetsz-e vagy abból neki azért fognak adni valamit. VAgy tejelsz ide is meg oda is?
Igen ha nem a te kórházad de odajársz vérvételre, majd a kötelező ultrahangokra, ctg-re nst-re akkor ezért most kell fizetni vagy sem. Mert én is azt olvastam hogy terhesgondozásért nem kell, na de azt nem írja hogy ezek az apró "sallangok" is ingyenesek-e. Bella milyen érakat hallottál?
Cat és Te mit hallottál gyerekügfyeletről ha nem oda tartoztak azok a ygerekek?
Olyan szerencse hogy mi még sosem voltunk kórházban nem voltunk betegek ügyelet meg ilyenek...kívánom magnknak meg nektek is hogy ne legyen rá szükség...de jó tisztában lenni ezekkel az új szabályokkal. És ha már a tájékoztatás nem megfelelő hát akkor nekünk kell összedugni a fejünket és kiguberálni az információt mindenfelől.
Na de csajok azért azt mégsem tudom elképzelni, hogy Balázzsal fordult elő, hogy bementünk a kórházba egy leletért, dokival találkoztunk moindtam neki hogy megfáztam és sokat köhögtem ő meg mondta jöjjön Erika megnézem nem nyílt-e a méhszáj a sok köhögéstől. Akkor a rengeteg adminisztráció miatt ezután nem tesznek ilyen "könnyelmű" egészségvédő villámintézkedéseket??? t
Erika
Erika
hurki

Sziasztok!

Gyorsan 2 kép, mielőtt kezdődnek a dolgos hétköznapok és nem jut időm netezni. :? A pocakos képet Berci csinálta, bocs, ha nem tökéletes... 8)
Kép Kép

Üdv:Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Erika!

Hát én csak annyit tudok, ami feltétlenül rámragad, akár akarom akár nem most hogy terhesen járom az egészségügyi intézményeket.
De az feltétlenül kiderül, hogy a 300 az nem is 300,hanem 600 meg 1000, ami még mindig nem sok, csakhogy ezek halmozódnak.
A gyerek meg ezek szereint hiába gyerek, ha mindenféle ürügyek miatt fizetnie kell. És ha valakinek több gyereke van...
Meghát nem áll itt meg a dolog, hanem utána jönnek a gyógyszerek, életemben nem gondoltam volna, hogy ennyi pénzt fogok gyógyszertárban hagyni egy alapvetően egészséges gyerek mellett.
Na, mindegy, szóval én körzetes kórházba járok magándokihoz, úgyhogy ingyenesek a vizsgálatok (vérvétel, uh), de valami olyasmit hallottam, hogy ha a dokid nem a körzetes kórházadban van, akkor beutalóval a számodra körzetes terhesambulanciára küld vizsgálatokra.
Nálad is aktuálisak ezek a dologk vagy csak úgy általában érdekel? :wink:

Egcsi-nagy vagány lehet a fiad!

Bella

Kép

Kép
bella2

:D
hurki

Bella :)
Nagy vagány, soha nem gondoltam volna, hogy az én nyugodt babámból ilyen eleven kisfickó válik. :lol:

Hurki :)
Sokat sejtető ez a vigyor...ne izélj már, gratulálhatunk? :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

[quote="hurki"]: írta:hurkiD

na, nyilatkozz!!!!
holnap szülsz, mi? :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csak nem bekaptad a legyet? :lol: :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

:D
Tegnap voltunk az első UH-on, 13 mm-es :)
Meglepően jól sikerült a síelés :)
HUrki
hurki

Hurki :) éljen-éljen-éljen!!!! :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Hurki :) éljen-éljen-éljen!!!! :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

HUrki

ez a síelés Nektek mindig bejön :D :D :D
szuper!!! nagyon ügyesek vagytok!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hurki-
Szuper! Gratulálok.
Akkor hány hetes is?

Bella

Kép

Kép
bella2

Gratula! Most már gyakrabban kell jönnöd és tájékoztatni a jónépet! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hurki! nagy gratula! :lol:
Szösziről senki nem tud semmit?
Bella! Drukk a finishez! :)
Egcsi! Szép a pocakod! Vmikor én is csináltatok már egy képet apával az enyémről.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

GRAT :D :D :D

Sote gyermekosztályai (ambulancia, sebészet, fül-orr-gége stb) a Bókay utcában van, a Klinikák megálló mellett. Mi eddig is odatartoztunk, ezután is oda fogunk ezen szakokon. Ugyanakkor pl szülészet-nőgyógyászatra a Jáhn F. kórházba kéne mennem. Egyelőre kivárok, mert a dokim a Söfiben volt, magánba megyek hozzá szűrésre stb, de ha kistesóra kerül sor, komolyan el kell gondolkodjunk...
A másik kórházasdival felmerülő, teljesen OFFtopic problémánk, hogy Csabi ugye jár még onkológiára a Margit KH-ba. 2 kontroll van hátra, 3 hónap múlva vérvétel, 6 hónap múlva CT. Most azt olvastuk, hogy ezután a SOTÉ-ba kéne mennie. Egy vadidegenhez, ahelyett, aki 5 éve "kezeli". Tiszta gáz. Viszont a CT árát nem hiszem, hogy ki tudjuk pengetni :( :evil: Nah, mindegy.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu :D
indokolt esetben mehetsz a körzetesen kívül. Pl. ilyen, ha utókezelésben részesül egy beteg, vagy ha valahol évek óta szakorvosi kezelést kap.
a beutalót akkor abba az intézménybe kell kérni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

a 30% max. 100e Ft meg nem a járóbetegellátásra vonatkozik.
a CT-t ambulánsan csinálják nem?

Orsi
KépKépKép
icsilya

HUrki

Na Hurki jól besíeltetek! :lol: :lol: :lol: Gratulálok, boldog babavárást kívánok!

Egy csíkot gyárthatnál oda alulra!

Cat
Kép
cateye

Közben találtunk egy Dr Info vonalat, ahol azt mondták, amit te is, hogy mehet a Margitba, ahol eddig ellátták. :) Köszi az infót.

Kép
Kép
Kép
minyu

Hurki :) gratulálok a kistesóhoz! Megtanulok én is síelni :)
Tegyél fel centit légyszi meg UH fotót is ha van, olyan rég láttam már pici-manót

Cat :) IKEÁ-ban voltunk az Örsön Ágival. Klassz volt. Fiúk meggyógyultak?
Gyerekeknek én is úgy tudom, hogy nem kell fizetni az ellátásért, meg is bűntettek egy kórházat ezért, de nem tudom, hogy melyiket.

Egcsi :) alakul az a pocak, de mekkora lesz a végére? Nem is fog elférni a fotón! :P Szerencse, hogy épen megúsztad a balesetet, vigyázz magatokra, irigy-irigy-irigy a 30 fokra, itthon ma 7 fok volt! Majd megfagytunk!!!!

A mi Margit-kórházunkat is bezárják, a Jánosba fogunk tartozni, 55 ágyra napi 15 szülés fog kb. jutni. Eddig volt kb. 3, a Margitban pedig 40 ágy. A szülésznőm azt mondta, hogy megkapták a végkielégítést ami jár, és finito, mindenki a szélrózsa irányába. Elég gáz.

Karmen :) hogy van a pocakbaba? Nem akar kibújni erre a hidegre?

Reditke :) Mi lett Milán ínyével, felszívódott?

Pusz
Noémi
Vendég

Sziasztok! :)

Igen, a Heim Pált büntették meg, mert 5 ezer Ft kauciót kért a Tb kártya nélkül az ügyeletre beesökért, mert azt a pénzt nagyon nehezen tudjáp az OEP-töl behajtani. Ha bemutatták a TAJ kártyát, akkor utólag visszakapták a pénzt. De kifizette valami szülö a büntetést, mert méltánytalannak tartotta. 8)

Szerintem sem szabadna pénzt szedni gyerekeknél, de kénytelenek a kórházak, mert az OEP-tol nem kapnak pénzt az ellátásért. :cry: :evil: Ilyenkor az fordul meg a fejemben, hogy mi van ha az én gyerekem kerül oda, és közlik, hogy nincs pénz az ellátására. Akkor meg inkább szedjenek 1000-2000 forintokat, mert ezek nem zsebbe mennek, hanem a kórház kénytelen felhasználni a saját maga fenntartására.

Egcsi :)
Klassz a pocakfotó, Berci meg elég jó fényképész már most is. :lol:

Lányok :)
Beszélt valaki mostanában az Arnolddal ? Mi lesz a kórházzal? Csak azért érdekel, mert ha végleg bezárják, akkor el szeretném hozni a leleteimet, meg a kórtörténetemet az Arnoldtól, mielött az enyészeté lesz. Például a rákszüréseket stb.

Cat
Kép
cateye

Kösz az érdeklődést, de nem szívódott fel. Még mindig ugyanolyan ronda, de szemmel láthatólag nem zavarja, enni is eszik, nem is nyűgös extrán, úgyhogy várunk.

Cat :) Igen, ez a kórház kérdés engem is érdekelne. Meg, hogy utána akkor Arnival is mi lesz?
Egy barátnőm szül májusban a Ferencinél ott, 130 rugó+70 az orvosnak :(

Van egy kérdésem.
Alaphelyzet, Milán 10 hónaposan leállt a szopival, azóta tápszert kapott naponta 3x. Hajnali ébredésnél (5 körül), du-i alvás előtt és esti alvás előtt. Az alvások előttit magától abbahagyta, egyszerűen nem fogadja el, 1 hétig próbálkoztam, tovább már nem erőltetem. Semmi baj vele, mert mindent eszik és nem kis mennyiségeket.
A kérdés igazából az, hogy ezt a hajnali cumisüvegezést szerintetek mivel lehetne kiváltani? Ki hogy csinálta?
Azért szeretném felfüggeszteni, mert nem akarom, hogy cumisüveg függő legyen a későbbiekben, viszont olyankor éhes, mert megeszik vagy 350 ml-t minden nap és utána még alszik pár órát.
Érdekelnek a vélemények!
Köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszönjük szépen.
Ha vki segít szájbarágni hogyan kell 2 ilyen centit csinálni akkor boldogan megcsinálom.
8+1 naposak vagyunk és annyira boldogok.
25 km síelés és egy full-luxus wellnessezés után mi egyáltalán nem is reméltük, ráadásul hű na ezt elmondom. Szóval síeltünk, középidőben. Ciklus 2 felében elmentem a nőgyógyászomhoz akiről addig maximálisan hittem a legjobbakat, hogy néztze meg van-e vmi akadálya a köv gyereknek. Igen igen a még alulműködik a pfészek tele van cisztával, PCo igen rednesen szerinte hülyeség azt étreznem hogy van peteérésem mert ő eléggé kizárja, menjek vérvételre hogy lássuk. Jól elkeseredtem pedig éreztem hogy nincs baj a női cuccaimmal, de annyira szar volt hallani. Na ezek után nem jött meg teszt + lett. Merjünk örülni ennyi pocsék mondat ellenére? Lesz ebből valami egyáltalán nem téved a teszt ha egyszer doki enynire rossz helyzetjelentést adott. Na vártunk és a 7+6.napon elmentünk hozzá a kórházba Uh-ra. Nézi nézi nem látja, csodálkozik és mondja ez a méh üres. Robi majdnem kiverte a fogát mérgében :) mivel ő elsőre felfedezte az Uh-on a krumplit de mégiscsak laikusok vagyunk még ha túlképzettek is a témában. mondtuk hogy azért tüneteim vannak csak nem vagyok álterhes ennyire. Jó akkor még emeljem fel a csípőm és még beljebb dugta és akkor jé hát itt van és dobog a szivecskéje és mintha az ő hatalmas érdeme lenne mutogatta hogy mégiscsak ott van. Ezek után mondta látja érdemes volt eljönni a magánrendelőben hogy megtudták hogy semmi akadálya a babának. Szóval ez a mondat és a másik 2 felületes vizsgálat után végképp csalódtunk és messziről elkerüljük. A lényeg hogy jól vagyunk és minden a legnagyobb rendben és már ki is néztük ki lesz az új dokink. Szóval így indultunk és annyira jó és végre nem izgulunk, és vannak hasfeszítő tünetkéink na meg olyan fáradt tudok lenni hogy juj.
Hű hosszú lettem. Léci segítsetek majd centiügyben :)
Erika
hurki

Edit :)
Az én fiam még mindig kakaóval kezdi a napot, igaz nem cumisüveg, hanem szopókás pohár. Este is szokott kakaót inni, de azt már sokszor nem kéri. Ha a cumisüveg zavar akkor próbáld meg a poharat, bár hajnalban az elég gáz. Lehet, hogy jobb lenne várnál még kicsit, amíg később ébred. Elvégre nem olyan nagy még. :)

Dokiváltás jó ötlet! :roll: A centit sajnos csak csinálni tudom, magyarázni nem annyira, talán a computerszakik.(Cat,Orsi :D)
Boldog babavárást mégegyszer!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na én sem vagyok számítógép guru,de ez könnyen ment még nekem is. Szerintem neked is fog.
www.babafalva.hu
Ott a homokszínű keretben van három dolog, web shop, babafalva szabadegyetem és vonalzók. na ez a vonalzók kell neked.
Belemész és értelemszerűen kitöltöd és kiválasztod, ami szimpi.
Majd, ha megjött a mailedre a kész cucc, akkor fogod és itt a profilodba bemásolod az automatikus aláírásba.
Ennyi, ha valami fontosat kihagytam, akkor szóljatok csajok!

Egcsi :) kösz a kakaós hozzászólást. Bálint is kakaózik, de ő kizárólag rendes pohárból, vagy kortyolja vagy szívószál.
Azzal semmi bajom, attól tartok kicsit, hogy rákap a cumisüvegre, de igazad van, még nagyon pici :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?