Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

ágiboldi!
sztm az urtica urenst nyugodtan szedheted, bajod tuti nem lesz tőle (már én is vettem :)), a legrosszabb ami történhet, h nem történik semmi..

sági!
már kérdeztem, de gondolom kisebb gondod is nagyobb volt az olvasásnál :), h használtad a vajúdásnál a homeopátiás cuccokat?

barbus
n kivi vagyok, mi lesz veled!! drukk! gondolom, már szeretnél szülni. én még nemtudom épp mit szeretnék, igaz, nekem ez még csak a 37. hét. az istvánban pont az ilyen esetekre mondták, mint amit írtál, h becsült súly miatt nem csinálnak alapból császárt, csak ha más is indokolja

kami
a szopizós áronképet beküldhetnéd vlmi pályázatra, n tetszik!!

kis_plutó
gyerekek irtó cukik, látom a fülbevaló is bekerült!

lányos kismamik!
megcsináltattátok végül a fülátszúrást?

nekünk volt ma ctg, uh, minden okés, kelét 2960gr-nak mérték. kivi leszek, mekkora lesz végül...

majus3

Móni,
Nekem egyszer sem tűntek fel az 5 percesnél ritkább fájások. A jóslófájásokat kicsit jobban megérezhettem, a sima szülésiek meg nem voltak olyan erősek, így fel sem tűnt, nekem tök egyformák voltak. Natival simán méregettem az 5 perceseket két órán keresztül úgy, hogy apucival végig együtt voltam, nem szóltam és fel sem tűnt neki . Csak akkor mondtam, hogy van valami, amikor elkezdett készülődni az alváshoz. Egy amolyan rendesebb fájásnál az ember már nem beszélget és igencsak meglátszik. Szabinál még viccesebb volt a helyzet. Azt elég részletesen leírtam (127.old, azt hiszem). Ha biztos, ami biztos alapon nem rendel el a doki még egy CTGt a szülőszöbán, lehet, hogy a kórteremben szülök meg és apa meg dokim is lemaradnak a nagy eseményről. Bár Robi negyed olyan lelkes sem volt, mint elsőre :evil: Első szülés nem megy roham tempóban, akkor még totál dugóban is beérsz, mire kellemetlenebbek lesznek a fájások. Vagy burokrepedéssel indul, és akkor az elég egyértelmű (általában :D )

Ágiboldi,
Normálisan szopizó babáknál az ok, ha csak 2-3 hetes korukra érik el a kezdő súlyt. A 210g egy héten nagyon jó! Gondold el, hogy kb fél éves korig rendületlenül gyarapodnak. 210x26 az azért jó súly! Nálunk van, hogy 5 perc után bealszik, nem tudom, mennyit eszik, csak az első héten volt mérés a kórházban. A mennyiségtől nem függött se az alvás se a szopi ideje. Szabinak kora este van egy éber szakasza, amit szinte végig szopival tölt. Most ez 3,5 óra volt. 2 peluscsere, kb 2 óra szopi, min. fél óra séta. Meg megnéztük a Dr House-t. Pont láttam már, milyen bosszantó :evil: , pedig alig láttam belőle részt és most először néztem tv-t, amióta Szabi megszületett. Most reményeim szerint alszik vagy 3-4 órát. De ez tegnap sem jött be. Én nem hiszek a homeokban, csatlakozom Kamihoz, inkább akkor fejjél, ha az megnyugtat :wink: Ha így gyarapszik, akkor mindegy, mit mutat a mérleg vagy milyen elvárásaid vannak a sebességgel kapcsolatban, jól szopizik. Natival amíg nem evett rendesen én is végig aggódtam a szopikat. Utána volt igazán jó, amikor a lényeg a komfortszopin volt, nem pedig az etetésen. Amikor olyan 4-5 hónapos volt, óriási megelégedést jelentett, hogy képes vagyok arra, hogy kizárólag én, a saját biológiai lényem képes egy emberi lényt több, mint egy éve életben tartani. Nem vagyok tápszerellenes sem, de ilyen önbizalmat az nekem nem adott volna. Erre az önbizalomra meg nagyon is szükségem volt, egy csecsemő nem egy egyszerű lény :wink: Szerintem minden küzdelmet és aggodalmat megér a szopi.
Ha szereted a sört, szerintem nyugodtan ki lehet próbálni, max ha babónak nem tetszik, volt pár kellemes estéd :D Szénsavast nem ajánlják, igaz, de még senki nem magyarázta meg nekem értelmesen, hogy miért is nem. A 3 liter folyadék csak vízből nekem elég unalmas, csak én nem szeretem a sört, és már így is elég gombóc vagyok, nem szeretném magam teával tovább hizlalni :wink:
Ha fejsz, nem kell sterilizálni, ha nem sajnálod kiborítani a csapba a tejet. A lényeg a termelés fokozása. Akkor pedig rögtön a szopi után.

Kami,
Natival próbáltam fejni, de volt, hogy 10 ml sikeredett, így rövid távon feladtam. Meg uncsi is volt. Meg veszettül kell ügyelni a sterilizálásra, én meg nem vagyok egy pedáns lélek. Arra viszont jó volt, hogy sétához, ha messzebb kellett menni 20-30 mlt vigyek, amivel legalább otthonig kihúzta Nati.

Andi,
A szájpenész kezelés attól függ, mennyire távolítod el a gombákat. Én Natinál először simán ecsetelgettem, semmi hatása nem volt. Amikor megmutatta dokinéni, egy kicsit kimeredtek szemeim látva, hogy mit csinál, de utána viszonylag rövid idő múlva eltűntek. Csak nagyon határozottan kell ledörzsölni. Persze lehet, hogy szerencséd van, és simán lejön...
Ha a vércsop egyezik, akkor szerencse, mert a másodiknál nem valószínű, hogy rosszabb lesz. Nálam ez szinte törvényszerű, ha lesz 3. :(
Nálunk is ezért kellett sietni a kistesóval, én még szeretnék egy harmadikat is, és most töltöm a 33at nyáron. Persze nem gondoltam, hogy olyan expressz sebességgel összejön, mint ahogy történt.

Kép KépKép
lorca

Május,
Natinak nem lett kilyukasztva a füle és nem is lesz. Majd ő eldönti, ha elég nagy lesz.

Fiús mamik,
Titeket is álandóan le akar pisilni mini pelusozás közben? :evil: Szabi kb minden másnap lelocsol. Ma szerencsém volt, 2x is próbálkozott, de én nyeretm :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Kicsit fárasztó napunk volt, most végre van egy kis nyugi. Szerintem mostanra kiütötte magát a sok nyűgivel. Ez volt az első alkalom, hogy semmi baja nem volt, csak éppen nem akarta, hogy letegyem. Elkezdett kihasználni! :shock: :lol:

Az én védőnőm is javasolta a hígabb tej lefejését szopi előtt, de ő ezt a hasfájás elkerülésére javasolta. Eddig még nem próbáltam, csak szopi után fejegetek néha, ha úgy érzem, hogy túl sok tej maradt benn és feszít. A sterilizálós macerát viszont én is utálom, úh van hogy csak lefejem, aztán kiöntöm. Sajna a steril tejet is van hogy bentfelejtem a hűtőben és akkor azt is lehet kiönteni. :( Szerintetek a mélyhűtőben lévő, már megfagyott tejre rá lehet önteni a következő adagot? :roll:
Egyébként a lefejhető mennyiség teljesen változó, van hogy csak 10ml, van hogy 70ml is lejön. Én úgy érzem, hogy a tej mennyisége csak a bevitt folyadék mennyiségétől és az alvással töltött időtől függ.

Homeo-bogyók: nekem bevált az Arnica montana (gátsebre), de a Gergőnek nem igazán hatott a hasfájására a Lycopodium clavatum.

Megint sír, mennem kell. :shock: :?
Vendég

Koszi Majus :D Pedg ugy fotoztam, hogy nem is lattam a kijelzot, majdnem a szememmel egy magassagban volt a gep (mintha negativot neztem volna a valosagoz kepoest :D)

En nem is annyira az en egeszsegem, hanem a baba pocakfajasai miatt nem szednek semmibogyot / teat - a legtobb szopis teaval is az a baj, hogy tejet ugyan csinal, de lebontaskor a baba pocakja nagyon faj... de ez CSAK az en velemenyem!!!
kami

Lorca! Meg ha csak minket pisilne le Aron! De soksszor magat is fejen pisili, nem egyszer szembe es szajbapisilte mar magat a kis lokott!!!

Ime egy pisis foto (furdes elott...):

Kép
kami

Na, apája kezeli a síró porontyot. :lol:

Lorca: nálunk a pisilés örökké napirenden van. Ha nem sikerül kipisilni a pelusból, akor legalább tisztábatevés közben körbelocsolja a pelenkázót, ruháját, paplanját stb. Nagy öröm! :? Ha netán ez sem jött volna össze a nap folyamán, még mindig ott a fürdés, amikor nagyon jó érzékkel választja ki - gondos szülei lepisilésére - azt a pillanatot, amikor pucéran felemeljük és tennénk be a kádba. :lol:

Gyarapodás: még mindig nagyon megy a szekér, kétnaponta mérjük (mert utálja a mérést) és kb. 200g-okat tudunk elkönyvelni, úh most egy kg-mal több, mint a születési súlya. Előbb-utóbb kisgömböc lesz, ha így folytatja.
Ebbe persze számítsátok bele, hogy holnap kéne megszületnie, szóval a 9. hónapban felszedett egy kilót mi itt kint szedtük fel.

Mennem kell, nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Sterilizalas: amit en csinalok az az, hogy fjes utan meleg vizben mososzerrel elmosom az alkatreszeit a fjogepnek es hagyom lecsepegni. Aztan fejek vele megint. 2-3 naponta 1x fertotlenitem a mikroban, bugyborekolo-forro vizbe teszem a nem-szilikon alkatreszeket 5-10 percre. A szilionosokat csak bedobom es mar veszek is ki.

A mososzeres modszert a csecsemosok mondtak a korhazban - csak legyintettek a minden alkalom elotti sterilizalasra. Eddig ne lett baj - igaz, nem vagyok egy nagy fejos, igazabol csak most kezdenem ezt az elso tejes fejegetest... kiderul!

Pann, a mar lefagyasztott tejre nem szabad ujat onteni. Hutoben a tejet 24 oran at lehet tarolni, aztan vagy odaadod a babanak, vagy kiontod, vagy lefagyasztod. Ketfele tejet csakis lehutott allapotban onthetsz ossze - Agiboldi: en 24 keresztul fogom most gyujteni (lefejni-huteni-osszeonteni) a tejcsit, azaz holnap du. 6-ig, aztan 100 grammjaval lefagyasztom. Tehat azt nem csinalhatod, hogy a frissen lefejt tejet raontod a mar hutoben levo, de meg 24 oran beluli hideg tejre. hogy mirt, nemtom, de igy kell. Utoljara ma kerdeztem ra a vedononel mert en meg azt nem tudtam, hogy lehet fagyi-tejet kiolvasztani. Mar tudom: meleg vizbe kell tenni a tartalyt. mikrozni nem jo az anyatejet, mert bar steri lesz, sajna a jotevo lenyek is elpusztulnak benne... (amik a hidegtol nem pusztulnak el, csak a melegtol...)

Hudeokos vagyok hirtelen!

Nya, Aront megszoptattam, kivancsi vagyok, meddig alszik! Remelem 2 elott nem ebred fol!!!! Most megyek, meg elmosom a fejokeszletet es beugrom az agyba a parom melle... Joccaka kismamik es ujdonsult anyukak!!!
kami

Sziasztok!

Május,
Bocs!Szóval nekem nem használtak a homeos bogyók a vajúdás alatt pedig nagyon rendesen szedtem,de semmi hatás! :evil:

Ági,
Én naponta 3-4 alkalommal fejek közvetlenül szopi után és változó,hogy mennyi jön le,de olyan 30-70 ml.A homeos bogyót én csak 2x szedem,attól biztos nem lesz baja a babónak,se hasfájás se más.Sterilizálni naponta szoktam,előtte mosószeres vízzel jól elmosom aztán 15 percre beáztatom a fert.folyadékba.Nekem is a csecsemősök mondták,hogy naponta egyszer azért illik fertőtleníteni a cuccot.
Különben miért aggódsz,tök jól gyarapodik Boldi.Peti 3470 gr-mal jött ki a kórházból és most 3810 volt tegnap.

Pisilés :lol:
Kétszer már bejött neki!!! :lol:
Vendég

Vendég

Jó reggelt kismamik és anyukák!

Barbi, ezek már nagyon jó jelek, húú, izgulok érted!
barbi, móni, a fájásmérő nektek szokott működni ctg-n?

b.lin, nálatok is biztosan meg lesz Gréta baba 1, max. 2 héten belül, bár ha olyan gyakoriak a fájásaid, inkább a héten vagy te is esélyes.....:):) Főleg a hülye időjárás miatt is.
Nekem tegnap beállt a fejem egy 20 percre, pedig nem igazán jellemző a fejfájás..... :cry:

Gabi, nagyon édesek a gyerekeid, minden gyerek gyönyörű!!! Fiad pedig igazi nagy huncut már!!! :D

kami, tök jók a legújabb fotók, szerintem simán szakmát válthatnál, hacsak nem fotós voltál eddig. Hogy lehet elkapni egy spontán pisiliést????? ügyes vagy!!!:):) :lol:

róki, milyen nyelven beszéltek a gyerkőkkel?

mazsi, szerintem én is folytatni fogom egy picit saját szakállra a magnéziumot. Este be kellett vennem egyet, mert nem tudtam a keményedésektől aludni, a keményedések miatt meg a gyerek volt tök eleven, úgyhogy bevettem egyet aztán jót szunyáltam.
Persze nem tudom attól-e, de nyugodtabb is voltam.

Nekem a köv. 2 hétvégén konferencián lesz a dokim, úgyhogy gyúrnom kell arra, hogy legalább még 2 hétig pocóban legyen Pöttöm Pannám, de legalábbis ne a hétvégét válassza születésnapnak..... :lol:

timi, lecsengett a Lilla tegnapelőtti nyűgije? Bár az időjárás nem sokat változott..... :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Hahó! Itt vagyok... :? Éjszaka kétszer ébredtem fájásra - mostmár fájt is úgy rendesen, de aztán semmi nem lett a dologból :( Csak "kóstolgat" engem ez a gyerek :lol:
Majd még később jövök!
Vendég

Barbi,
Tudod szinte mindenkinél így kezdődött aztán pár nap múlva jött a babóca. :D Sokat gondoltam Rád este,éjszaka.Akkor mostantól még erősebbengondolok rád és Emmára. :D :D :D
Vendég

Kösz Sági :D

Babák hogy viselik ezt a hülye időt? Nincs több nyűgi?
Vendég

Barbi, pedig azt hittem tegnap éjszaka Emma előbújik :P Sebaj, még van egy hete, jól kihasznál!

Aludtunk éjszaka!!!!! :D :D Fél 1-től 6-ig!! Újjászülettem, tele vagyok energiával! (Ez a mennyiség régen simán zombivá tett volna olyan kevés, de most úgy érzem, h egy évszázadot aludtam)

És ráálltam a tej projektre az útmutatásaitok alapján. Ma reggel csak egy mellből kapott, mert láttam, h megevett 90-et, akkor minek rakjam a másikra is, nemde? Bár bőgött mikor leszedtem magamról, dehát mikor nem bőg?
A másikat meg lefejtem (70 ml, ennyit még sose sikerült fejni). Kami, köszi az instrukciókat, most hűtöm, és majd a kövit is hűtöm, és aztán öntöm össze. Arra legalább jó lesz amit Lorca ír, h ha messzebb kell menni és nem érünk haza. Kérdés: ilyen esetben hűtés nélkül eláll azért pár óráig amíg sétálunk, ugye?
És nem utolsó sorban az apja is meg tudja majd etetni, ha valahova elszaladnék és nem érek haza.. megváltom a szabadságomat

Ági, hát ez az, Boldi is 3470-nel jött ki (aztán itthon még kicsit csökkent), és tegnap volt 3790, ami majdnem annyi mint Peti, de Boldi másfél héttel idősebb. Na sebaj, ezen már nem parázok, hízik és kész
:P
Ági, még egy homeos kérdés: azt mondták, h 3-4 napig szedjem (3x5), aztán szünet. Te is így csinálod csak napi 2x? És meddig szünet?

Timi! Hogy vagy?? Láz?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Barbi, az en babam egesz jol viseli. Ejszaka szepen aludt, eloszor hn 2-tol f3-ig volt fenn, aztan f5-tol f6-ig, aztan meg fel 7 korul kelt fel 8-ig volt font, de a mar csak rovid alvas volt. Most eppen eves utani csuklas van, egyebkent gogicsel, nezelodik. Ahelyett, hogy aludna!!! Eddig kb 6 orat aludt a mai napon (direkt szamolom, kivancsisagbol...)

Nya, kivancsi vagyok, mikor szulsz. Mar nem sok orad lehet hatra...

Sagi! Neked csuklik Peti kint is? Milyen gyakran?

Babzsak! Koszi a dicseretetet :D Oszinten szolva imadok fotozni es a gyerek kornyeken mindig ott a gep, hogy ha vicceset latok, csak ertekapjak es mar lohetem is a fotot. Van mar egy rakas kepunk, pedig sokat nem is tartok meg... lesz majd min rohognie a nagyfiamnak 20 ev mulva...

Ma neurologiara megyunk Aronnal du. 5-re. Remelem epp akkor nem fog esni az eso es azt is remelem, hogy Aron fiam megismetli a tegnapi tunemenyes viselkedeset!!!

Most megyek, kicsit jatszom vele - szegenyke ott fekszik az apja helyen az agyban es csak csulik, csuklik, csuklik... es kozben gogiccsel...
kami

Nyaaa, Agiboldi, gratula!!! :D

Lehet vinni lefejt tejet setalni, legjobb lenne a termosz ami tartja a hot, de ha nincs, jol csavard be az uveget rongyba / ruhaba, minel tovabb maradjon meleg.

Mosma telleg megyek, Aron kezdi feladni...
kami

Ja, sterilizálás: én a mikrohullámú gőzölős sterilizálót használom, ami végülis 6 perc alatt megvan, szerintem azért sterilizálok agyba főbe.. előtte én is elmosom mosogatószerrel.
A tejet meg mikor berakom a hűtőbe és még úgyis öntögetni kell majd később össze, és még nem a végleges műanyag Avent pohárban van, addig alufóliával fedem le, a tejgyűjtő állomáson is így csinálták a Schöfiben.

Kép
Kép
agiboldi

Kami, Boldi folyton csuklik, fél órákig tart. A kedvencem amikor már épp elaludna, és mi is reménykedve fekszünk az ágyunkban, h hátha mindenki a saját ágyában alhat és nem kell az apjának kiköltözni a nappaliba stb. Szóval ebben a pillanatban kezdődik a csuklás és 15 perc alatt maximumra bosszantja a már majdnerm alvó gyereket.. oda a nyugis éjszaka..
Nappal csak vicces, iszonyú hangosan csinálja :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Csak gyorsan beugrom, aztán megyek vissza feküdni. Tegnap óta 39 fokos lázam van, iszonyúan fájnak a melleim. Pedig nincsenek bedurranva, jó puhák, hisz már Lilla vagy megevett mindent belőle vagy kifejtem.. :shock: Nem tudom mitől lehet, de nagyon rossz...
Egész éjszaka semmit nem aludtam, mosott kaki vagyok! :(

Ráadásul Balinak vérzik a füle belül, menni kell a fülészetre, lehet, hogy felszúrják neki. Úgyhogy most jól összejött minden!

Amint tudok jövök!

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi! Na, végre egy kis alvás :P

Lányok, mi van Timivel? Én siklottam át valamin :oops: , vagy telefonon beszéltetek vele? Begyulladt a melle?
Vendég

Timi, szerintem a kimerültség miatt van részben. Nekem is a 2. héten jött a láz, amikor egész puhák voltak a melleim. Próbálj aludni!

Kép
Kép
agiboldi

Timi! Mielőbbi jobbulást nektek!!
Vendég

Kami,
Peti is sokat csuklik,naponta 3x biztos 10-15 percig.Őt nem zavarja csak amikor éjjel kezd hozzá akkor engem,hogy nem tud visszaludni.

Ági,
Szünetet kell tartani?Ezt nem tudom én folyamatosan szedem.Sehol nem is írnak ilyet.De most pont elfogyott,akkor most lesz a szünet! :lol:

Barbi,
Petit nem viselte meg az idő,sőt...11-től 3-ig aludt,fél óra evés pelusozás után aludt reggel fél 7-ig,evés-pelus-játszás és most megint alszik.KISÁGYBAN!!!!!
Vendég

Igenigen Barbi, Timinek a melle fájt, tegnap kérdezte sms-ben este, h én mit csináltam anno mikor jött a láz, sajna már nagy mellbedurranás szakértő vagyok.. ha jól számolom nálad 2 hét múlva jön ez a probléma, bármikor kérj tanácsot, tudod, itt éjszaka is mindenki ébren van.. :wink: :wink: Na hátha nem lesz rá szükséged, remélem!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági, KISÁGYBAN?? Ezt hogycsináltad? :D
Mondjuk most elégedett vagyok, mert éjszaka Boldi is KISÁGYBAN aludt, hurrá, lassan behozza a méregdrága kókuszmatrac az árát, már 3-szor aludt rajta a gyerek :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Jutottatok eszembe éjszaka, amikor először ébredtem fájásra, hogy na, most tuti nemcsak én virrasztok :D
Köszi előre is a segítséget! :P

Csajok, amikor éjszaka keltek, akkor apukák közben békésen alszanak tovább? Vagy hogy megy ez? Tudom, hülye kérdés :oops:
Vendég

Ági! Jót röhögtem a kókuszmatracon :lol: :lol: :lol:
Nekem ez először a légzésfigyelővel kapcsolatban jutott eszembe, amikor többen írtátok, hogy nem okés, és lehet, hogy inkább nem használjátok - na ahhoz azért "kicsit" drága volt :?
Vendég

Jó reggelt!

Nem tudom, hogy most az időjárás visel meg ennyire, vagy már a vége, de folyamatosan ingadozik a vérnyomásom és szédülök.

Barbi:
Nekem is ma volt az első éjszaka, hogy felébredtem két-három fájásra, bárcsak túl lennénk már rajta és már nagyon nehezen bírom.

Kami: Tényleg nagyon jók a képek, a pisilést tényleg nagyon jól el tudtad kapni.

Plútó:
Gyönyörű a kiscsaj és nagyon édesek együtt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Barbi, hát az úgy van nálunk, h optimális esetben elalszik Boldi a kiságyban, mi ketten meg vele egy szobában a franciaágyban. És mikor hajnalban indul a bőgicsélés, akkor az apja kiköltözik a nappaliba, ahol mostanában folyton nyitva a kanapé, és oda van készítve egy lepedő, Boldi meg beköltözik mellém a franciaágyba és szopizik, utána ugyanis szinte semmi esély, h vissza lehetne tenni a kiságyba, akkor már ott marad mellettem reggelig, az apja meg tud aludni merthogy ő dolgozik napközben. Állítása szerint ő se tud aludni mert felébred a sírásra nyivákolásra, de én hallom, hogy a gyerekordítással PÁRHUZAMOSAN horkol a másik szobában, szóval szerencsére tud aludni.. Mondjuk ma pl. olyan későn (6-kor) kelt Boldi, h már nem is volt érdemes kiköltözni, és a szopi után én rohantam zuhanyozni, addig ők ketten a franciaágyban barátkoztak.
Hétvége kicsit jobb, olyankor én csak szoptatok, de ha éjszaka olyan nyűglődés van amihez nem kell a mellem, akkor azt az apja rendezi, meg a tisztábatevést is és én alhatok. Sőt hétvégén reggel kiviszi a nappaliba és én visszabújok aludni.

Erről jut eszmbe: nektek van időtök zuhanyozni, hajat mosni délelőtt? Azt mikor csinálja az ember lánya (anyja)? Hagyjam ott bőgve a kiságyban és menjek zuhanyozni? Vagy várjam, h hátha elalszik? De akkor nem hallom ha baja van. És ha nem alszik el, akkor nem zuhanyozok?

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Ahol Zsombor baba van a barátnőméknél, ott mesélte a csaj, hogy ő akkor most hajat, amikor pl. a tesója felugrik látogatóba :lol:
Egyébként jogos a kérdés :shock:

Mazsi! Merre vagy???
Vendég

Sziasztok!

Elnézést, hogy benéztem, de én már nagy pocakos voltam, amikor Ti elkezdtétek itt és jó látni, hogy mindenkivel minden ok. :

Csak jótanács fürdés ügyben:

én paramama vagyok, ezért én nem hagyom ott a kiságyban, ha fent van. Akkor jön velem babahordozóba, v. pihenőszékbe. Közben dumákolok hozzá, élvezi is, hogy "nézelődhet", pár hetesen a hajszárító hangjára általában be is aludt :lol:
Ha viszont alszik a kiságyban, akkor babafigyelővel szoktsm elmenni.

A babák egytől-egyig gyönyörűek, a finishelőknek kitartás és hajrá! :wink

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Nálam nem működött délelőtt a babanet :twisted:
Nem volt valami jó éjszakám. Már mindenhogy kényelmetlen a fekvés is és elég sokat keményedett fáj a pocakom, de még mindig semmi. És most jött ki rajtam is a nyűgösség semmihez nincs kedvem, azt hiszem azért takarítok egy kicsit, hátha meg lesz az eredménye :D

Látom nem született új babó az éjszaka, pedig Barbi és Mazsi is nagyon gyanús volt tegnap.

Timi,
Jobbulást neked!!

Lorca,
Akkor már a keményedések gyakoriságát is figyelem, nehogy későn érjek a kórházba :D

Móni

Kép
móni23

Ó, te szegény!!! Timi, jobbulást neked!!

Igen, Mazsi, hol vagy?

Bea

KépKép
babzsak27

Agiboldi! En 2-3 napja Aronnal egyutt ulok a kadban, apu ott gubbaszt mellettunk. Aztan mikor ido van, kiveszi a gyerkocot a kadbol es en gyorsan lemosdok tusfurdovel (addig csak azunk a vizben). A hajmosasnal, amit egyedul intezek a furdoszobaban furdessel egybekotve, hetvegen altalaban, apu lelkere kotom, hogy ha sir a gyerek, vegye fol es maszkaljanak, hallgassanak Goran Bregovicsot vagy akarmit, csak foglalkozzon vele (volt mar olyan, hogy a gyerek uvoltott, de gyanusan egy helyrol jott a hang - kineztem a furdoszobabol, a kisagyban bombolt, az apja meg a masik szobaban netezett es b...tt foglalkozni szegenykevel... meghgy osztonos apa...)

Mielott egyutt furodtunk, az ugy volt, hogy lezuhiztattuk Aront, mazsalas, szopizas es amikor eloszor bekabult, kiszaladtam rapid-zuhanyozni. Az is mukodott, de ez az igazi...
kami

Ja, akartam meg irni: ha a furdes ilyen nehezsegeket okoz, akkor gyurjatok lelkiekben (mar akinek nincs semmilyen segitsege... rajtam kivul van meg egyaltalan ilyen???) a kotelezo orvosi vizsgalatokra:

- megeteted a gyereket, hogy bekabuljon
- feloltozteted, retegesen, hogy az epuletben majd le tudd kicsit vetkoztetni
- megszoptatod, mert kozben magahoz ter es uvolt
- lesed az orat, amikor is indulni kell, kulonben lekesed az idopontod...
- probalsz mindennel elkeszulni indulasra
es ha addigra a kolok nem nyugszik meg, kenytelen vagy egy uvolto poronttyal elindulni, aki hidd el, mindenkinek vonzza a tekintetet...

Fasza! Nekem tegnap oszejott, a multkor a gyogyszertarban a vege fele nem annyira es ma is lesz egy teszt, 5-re megyuk a neurologiara... Remelem Aron ma is nyugis lesz, reggel ota meg nem nagyon aludt, viszont annal tobbet evett-fosott-fingott-sirdogalt... ilyenkor csak a faradtsagara tudok szamitani...
kami

Kami, eltaláltad, ettől parázok már egy ideje: 29-én megyek Boldival kettesben a hasi és koponya uh-ra. Hogy menjek (gyalog 15 perc egyedül)? Babakocsival (akkor biztos lesz kb 45 perc)? Be tudok menni? Mennyi ideig tart, tuti, h ott kell szoptatnom, de hol? Stb... vagy menjek taxival? az meg hülyeség, kivéve ha esik az eső..

Kép
Kép
agiboldi

Babakocsival menj, meg ha huvosebb is van. Vagy eso. (Tegnap szemerkelt az eso, de meg se kottyant...) A babanak nem art (persze megfelelo ruciban) es neked sem. En a Madarasz utcaiban voltam - oda be lehet menni babakocsival. Egybol ram kerult a sor, le kellett vetkoztetni Aront pelusra, aztan jott a hasi, majd a koponya UH, visszaoltoztetes (na ekkor kezdett el bogni) es szopizasra a recepciosokat kertem meg, hogy segitsenek talalni helyet 5 percre. (Döbbenet, hogy egy ilyen helyen NINCS hely szopizasra a foldszinten!!!) Az egyik recepcios lany anyukaja (ha jol ertettem) a bejaratnal levo szobaban dolgozik, oda be tudtam menni, 5 perc szopizas, Aron beajult, johettem haza. Nagy makom volt - kivancsi vagyok, ma mi leszl Szinten kozel van a mai rendelo, 15 perc gyalog - de ki tudja, mi jon kozbe!!!
kami

Sziasztok4

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül bekopogtatok ide! Szoktalak olvasgatni Titeket, részint Rokica miatt, aki a mi topikunk lakója is (2005 őszi), részint meg nagyon izgi, ahogy bújnak elő a babák szép sorban! Akik mind-mind nagyon tüneményesek!

Most Timi miatt írok!

A mellgyuszi nem feltétlenül jár megkeményedett mellel. Nekem is volt, és nem ismertem fel, mert még csk csomót sem éreztem (mint utóbb kiderült teljesen középen volt), csak a nagyon magas lázat, iszonyú levertséget és végtag ill. izületi fájdalmat. AMikor már a kardigánomat is alig bírtam begombolni mégis elmentem a nőgyógyászhoz, hogy nézzen már meg, és kiderült ugye, hogy mi a baj. Az én kisfiam is rendesen kiszopott mindent, igény szerint, gyakran szoptatott baba volt, a hátam mögött pedig már 25 hónap szoptatás volt a lányommal. És még az a klasszikus piros csík sem jelentkezetett, amit minden leírásban olvasni.
Timi, ha nem gyógyul, menj be a kórházba, ott tudnak rajta segíteni!
Ha megérzed mégis a csomót, akkor kend be krémmel és fordítsd Lilla állát úgy, hogy masszírozza a csomót szopi közben. Mindig azzal kell kezdeni, ahol baj van.
Remélem gyorsan múlik!!! (azért írtam, mert tudom, milyen vacak dolog)

Hajrá Barbi és Mazsi!!! :D

ayse

Agiboldi,
A fürdőszobába én csak akkor jutok el, ha apuci is itthon van. Natival volt, hogy későn végzett, úgyhogy rendszeresen csak éjfél után jutottam be egy kis fürdőzésre. És Nati tudta, mikor fürdök. Alig, hogy megtelt a kád, máris ordított :evil: Én meg jöhettem ki csepegve, mert minél lassabb voltam, annál jobban üvoltött és annál nehezebb volt lenyugtatni. Őt kizárólag szopival lehetett. Most meg még úgysem fürödhetek, még ha alig vérezgetek is. De most is csak akkor, ha van itthon valaki.
Orvoshoz én az elején nem vittem Natit egyedül. Volt, hogy Robi inkább szabit vett ki, vagy anyukám felutazott Pestre. Ezer cucc kell, öltöztetni, és én idegbajos voltam mindig. Kellett valaki, aki a romjaimat kisöpörte a rendelőből. Hidegben mi nem használtunk babakocsit, ami a májusi Natinál november-márciust jelentett.
Zavarja a csuklás? Szabi is sokat csuklik, szerencsére őt nem érdekli. Olyankor szopiztatom még egy kicsit, attól többnyire elmúlik. Most nemrég olvastam az egyik babás magazinban, hogy a csuklás attól van, hogy a jól evő babák teletömik a pocijukat, ami odanyomódik a rekeszizomhoz, izgatja azt és már kész is a csuklás. Amikor egy kicsit érettebbek, akkor már nincs gond.

Timocska,
A mellgyulladást elzáródott tejcsatorna okozza, nem biztos, hogy érzed, hol van. A hirtelen láz, akár hidegrázás inkább a jel, no meg hogy fáj. Császárosoknak további jó esélye van, hogy valami begyullad, úgyhogy szerintem fel kéne keresni a dokit.
Mit mondott a füldoki?

Barbi,
Nálunk Robi szépen végig tudja aludni a gyereküvöltést, meg azt is, hogy kiporszívózom a gyerek nóziját. Jobb esetben kinyitja a szemét, megállapítja, hogy én még élek, tehát neki nincs dolga. Ha viszont ő ügyel, szépen felébred és csinálja, amit kell. Igaz, hogy dolgozik, de ő csak 8 órát, én 24 órában vagyok ügyeletben, úgyhogy nálunk nem szerencsés megemlíteni, hogy De hát én dolgozom. :twisted: Ennél már csak egy rosszabb mondat van, házimunkát illetően: De hát te egész nap itthon vagy és csak játszol a gyerekkel!

Sétálás tejjel:
Én általában egy belső zsebbe szoktam tenni az üveget, akkor én tartom kb testmelegen, ami ideális. De mivel nem vagyok valami lelekes fejés ügyben, nem sokszor csináltuk. Natival bevált a cumi, Szabi meg nagyívben kiköpi. Pedig kettőt is vettem, aminek szép kupakja is van. Micsoda pazarlás :evil:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Timi
Együttérzésem. Marha fájdalmas tud lenni ... Nekem 1.5 hét múlva sikerült összeszedni, de nem volt puha, hanem kőkemény. Anya és a párom felváltva maszíroztak és fejtünk egész éjszaka. Rémálmaimban se jöjjön elő. Most is állandóan rettegek nehogy megint...
Lorca
Beleadok apait, anyait, de annyira nem tzudok benyúlni a szájába mert állandóan ráharap az ujjamra, alig tudom néha kihúzni a gézt belőle. Bár lehet azért mert már annyira éhes, hogy semmi, már a szájába került dolgot nem enged kifelé...Szopi után viszont nem nyitja ki. Nálunk is non-stop pisi van, ha ki van bontva. Meg üvöltés, nagyon utálja a tisztába tevést. Nem szeret tiszta lenni.
Mazsi
Vajon jól van? Vagy már Leázik?
Lányok
Max. 4 hét múlva már mindenkinek meg lesz a babája! Hogy repül az idő...

Hála égnek nekünk már nem kell UH-kra menni. Megcsinálták a kórházban mindegyiket mielőtt hazajöttünk.
Benci ma 1 hónapos. Éjszaka mostanában nagyon nyűgös, sőt nappal is. Hajnalban csak a hasamon volt hajlandó elaludni, úgyhogy úgy aludtunk 3-6 ig. Egyre rosszabb alvó, és egyre hisztisebb. Lehet hogy elrontottam vmit...

Kép
g.andi

Ja, azt elfelejtettem: mi is babaörzővel zuhanyozunk. A szép hosszú hajamtól is ezért váltam meg. Nem hiszem a gyerek megvárta volna a 3/4 órát amíg megmosom és megszárítom. Így viszont már sajna végképp olyan érzésem van hogy szülés után teljesen le vagyok amortizálva. :cry:
Nektek néha nincs ilyen érzésetek?
Csak az vigasztal, hogy babó mindent, megér mégha hisztis is"néha". :lol:

Kép
g.andi

hali csajok!

Vagyok csak vizsgálatokon voltunk...
CTG rendben
UH viszont az átlagosnál több magzatvzet ír le úgyhogy olnap reggel be kell feküdjek és vszínű már nem is jövök a szülésig haza :cry:
Kéárdezték hogy a cukrom rendben van-e.Igen.Meg is nézettem igaz csak D-Conttal(ujjbegyből) de rendben a családban egyébként nincs cukros.
Akkor mi lehet az oka?Hát ezt fogják vizsgálgatni...Újabb UH,áramlás mérés, méhlepény vastagság, gyerek veséi,belei, szíve újabb alapos UH.Szóval izgulhatok megint... :shock: :lol:

Az UH-os csaj egyébként azt mondta hogy a gyerkőcön mindent rendben lát,hát nem tudom. :cry: Most egy kicsit utána néztem mi lehet az ok? A cukorbetegség ,fertőzések :shock: ill a gyerek beleinek,veséi nek rendellenessége esetén lehet több a víz...
Aztán sokszor semmi nincs a háttérben és ebben bízom hisz eddig minden rendben volt.

Szóval szorítsatok!

Egyébként a méretektől majdnem dobott egy hátast a nő
(és én is) :lol:
BPD:97mm
AC:354mm
FL:74mm
HL:61mm
OFD:121mm
súly:3809g :shock:

A lepény pedig III.fokban érett, szóval lehet hogy mégis hamarabb szülök :lol:
Szép hosszú és súlyos csajszi lakik odabent remélem csak azért mert a szülei sem aprónépek :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lorca száma megvan majd lejelentkezem ha már tudok vmit

most megyek átnézem a pkkomat aztán este megpróbálok még benézni

bocs hogy most nem reagáltam egyebekre de kicsit idegese vagyok... :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi, ha nagyon gáz az állapotod, szerintem is menj be a dokihoz, vagy kérd ki a véleményét. Azért remélem már jobban vagy és ha lassan is, de javulsz.... :lol:

Mazsi, ez igen!!! Csuda nagy Lea, ha igazak az UH adatok!!! Biztos ami biztos alapon benn akarnak tartani, nem baj az, ha fokozottan odafigyelnek rád, bár otthon is el lehetett volna ütni ezt a kis időt. De rá se ráncs, már ketten fogtok onnan kijönni és ez vígasztaljon!!!!!...... :wink: :wink:
Ki fog minket értesíteni ha törénik valami? :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Mazsi! Nyugalom! Minden OK lesz! Es meg mindig versenyben vagy Barbival :D

G.Andi! A baba miatt vagattad le a hajad? Nem vagy semmi!!! De miert kellett? Plane, ha nem erzed nelkule jol magad? Jajjj, te! Egyebkent en a fejestol erzem magam "allatinak". Nem tul szexi - plane amikor a parom meg elkezd cuppogni is melle! na, akkor a kezembe kapom az egyik cicimet es mar lovok is ra! Hiaba, mi orok gyerekek maradunk :D Es ebbol no majd ki Aron, az okos, intelligens, helyes urifiu :D
kami

Andi! Az amortizációt én is érzem. :( Örülök, hogy van időm reggelente felöltözni és megfésülködni. Frizura, smink, rendes ruha...csak álom. Kinek, minek, mikor? Főleg akkor érzem magam iszonyú rosszul, mikor mindezekhez még feltűrt pólóban rohangálok, hogy rászáradhasson a tej a mellbimbóra, miközben rossz esetben még csöpög is (mármint a tej) és közben Gergőt a vállamra akasztva böfiztetem. :shock: :( Na ez a mélypont.

Kami! Nekem sincs segítségem (ha ez vígasztal), és épp most hagyott itt a dokinéni egy csomó beutalót, úh biztos nem fogunk unatkozni a következő hetekben. Ja egyébként a Madarász utcába megyünk mi is, de csak akkor, ha valamit a SOTE-n nem akarnak megcsinálni. Kell egy fejlődésneurológiai vizsgálat (mert korababa) kell egy vérvizsgálat (mert még mindig sárga :shock: ) és kell egy kardiológiai vizsgálat (mert zörög a szíve). Ezen kívül "csak" az ortopédiára kell mennünk, meg a hat hetes kontrollra, meg a háziorvosomhoz, mert a vicc kedvéért még a jogsim is most járt le. :( :? A legnagyobb problémám az, hogy hogy jutok el az autótól a rendelőig. A hordozó dög nehéz, a babakocsi meg a lépcsőkön alkalmatlan (pl. a háziorvoshoz egy bazi hosszú lépcső vezet).

na, felébredt az utód, megyek megetetem
Vendég

Mazsi! Minden rendben lesz! Gondolj arra, hogy Lea érdekében szem előtt lesztek! Te is írtad, hogy nincs közel a kórház, így legalább biztonságban lesztek! ;) Fel a fejjel!!! :P
Tényleg szép hosszú gyerkőc lesz Lea :P

Bea, nem gyanús, hogy a fájásmérő nem okés! A múltkor keményedett 2 durvát a pocim, de semmit nem mutatott ki :shock:

Móni! Én egy kicsit "lenyugodtam" a hétvégén, de most, hogy össze-vissza fájogatok, nem merek menni sehova, és érzem, hogy kezdek "visszaesni"... :( Na meg az időjárás se segít sokat...
Vendég

Mármint: nekem gyanús...

Ja, Andi! Tényleg a picúr miatt vágattad le a hajad??? Én meg pont azért növesztettem, mert egy hosszú hajat könnyebb rendben tartani - szerintem :shock: Legalábbis az én rövid hajaimat mind be kellett szárítani, most meg csak megmosom, megszárítom, max össze is fogom.
Vendég

Nekem aztan hosszu a hajam, raadasul gondor is (de minimum jo hullamos), heti 1x mosom es sosem szaritom, megszarad az magatol. Ugyis gondor marad -hogy most merre neznek a hullamok, kit erdekel??? Raadasul mindig ossze is van fogva a baba miatt... neha meg ejszakara is ugy hagyom, hogy annal kevesebb dolog legyen szopi elott...

En szoptatos haloingben rohangalok itthon, ha jon vedono / dokino, folveszem a furdokopenyt is. Derekig vagyok csak kigombolva es meg bugyi sincs rajtam, hagy erje minel tobb levego a csaszi vagast. Szutty meg mar nem jon belolem halistennek.

Szoval engem ez az aldatlan allapot most hidegen hagy - csak en vagyok, meg Aron itthon (remelem ebbol az idobol semmire nem fog emlekezni - mire megjon a tudata, addigra trendi, apolt, lefogyott, csinos anyukaja lesz... valahogy... majdcsak :D), arra epp jo vagyok, ami a feladatom. Ha meg vendegek jonnek, feloltozom rendesen, de akkor altalaban Gedeiapu is itthon van es ugy azert konnyebb...

Aron ma MOST alszik eloszor. Es nem fog tudni sokat, mert legkesobb 4-kor ebreszto, oltozes, megyunk a dokihoz. Remelem nem fog uvolteni!!!

A hecc kedveert kiprobaltam egy normal meretu bimbovedot. Ha mar vettem belole egy parat. Hat ez nem jo semmire. Azt nem hiszem, hogy nekem a kicsi meret kellene, de ennek a vege meg a mellbimbom kozott van vagy 1 centi tavolsag! Es Aron nem is veszi be, biztos erzi, hogy muanyag.

Na, fel is ebredt. Hurra!!!
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?