Móni,
Nekem egyszer sem tűntek fel az 5 percesnél ritkább fájások. A jóslófájásokat kicsit jobban megérezhettem, a sima szülésiek meg nem voltak olyan erősek, így fel sem tűnt, nekem tök egyformák voltak. Natival simán méregettem az 5 perceseket két órán keresztül úgy, hogy apucival végig együtt voltam, nem szóltam és fel sem tűnt neki . Csak akkor mondtam, hogy van valami, amikor elkezdett készülődni az alváshoz. Egy amolyan rendesebb fájásnál az ember már nem beszélget és igencsak meglátszik. Szabinál még viccesebb volt a helyzet. Azt elég részletesen leírtam (127.old, azt hiszem). Ha biztos, ami biztos alapon nem rendel el a doki még egy CTGt a szülőszöbán, lehet, hogy a kórteremben szülök meg és apa meg dokim is lemaradnak a nagy eseményről. Bár Robi negyed olyan lelkes sem volt, mint elsőre
Első szülés nem megy roham tempóban, akkor még totál dugóban is beérsz, mire kellemetlenebbek lesznek a fájások. Vagy burokrepedéssel indul, és akkor az elég egyértelmű (általában
)
Ágiboldi,
Normálisan szopizó babáknál az ok, ha csak 2-3 hetes korukra érik el a kezdő súlyt. A 210g egy héten nagyon jó! Gondold el, hogy kb fél éves korig rendületlenül gyarapodnak. 210x26 az azért jó súly! Nálunk van, hogy 5 perc után bealszik, nem tudom, mennyit eszik, csak az első héten volt mérés a kórházban. A mennyiségtől nem függött se az alvás se a szopi ideje. Szabinak kora este van egy éber szakasza, amit szinte végig szopival tölt. Most ez 3,5 óra volt. 2 peluscsere, kb 2 óra szopi, min. fél óra séta. Meg megnéztük a Dr House-t. Pont láttam már, milyen bosszantó
, pedig alig láttam belőle részt és most először néztem tv-t, amióta Szabi megszületett. Most reményeim szerint alszik vagy 3-4 órát. De ez tegnap sem jött be. Én nem hiszek a homeokban, csatlakozom Kamihoz, inkább akkor fejjél, ha az megnyugtat
Ha így gyarapszik, akkor mindegy, mit mutat a mérleg vagy milyen elvárásaid vannak a sebességgel kapcsolatban, jól szopizik. Natival amíg nem evett rendesen én is végig aggódtam a szopikat. Utána volt igazán jó, amikor a lényeg a komfortszopin volt, nem pedig az etetésen. Amikor olyan 4-5 hónapos volt, óriási megelégedést jelentett, hogy képes vagyok arra, hogy kizárólag én, a saját biológiai lényem képes egy emberi lényt több, mint egy éve életben tartani. Nem vagyok tápszerellenes sem, de ilyen önbizalmat az nekem nem adott volna. Erre az önbizalomra meg nagyon is szükségem volt, egy csecsemő nem egy egyszerű lény
Szerintem minden küzdelmet és aggodalmat megér a szopi.
Ha szereted a sört, szerintem nyugodtan ki lehet próbálni, max ha babónak nem tetszik, volt pár kellemes estéd
Szénsavast nem ajánlják, igaz, de még senki nem magyarázta meg nekem értelmesen, hogy miért is nem. A 3 liter folyadék csak vízből nekem elég unalmas, csak én nem szeretem a sört, és már így is elég gombóc vagyok, nem szeretném magam teával tovább hizlalni
Ha fejsz, nem kell sterilizálni, ha nem sajnálod kiborítani a csapba a tejet. A lényeg a termelés fokozása. Akkor pedig rögtön a szopi után.
Kami,
Natival próbáltam fejni, de volt, hogy 10 ml sikeredett, így rövid távon feladtam. Meg uncsi is volt. Meg veszettül kell ügyelni a sterilizálásra, én meg nem vagyok egy pedáns lélek. Arra viszont jó volt, hogy sétához, ha messzebb kellett menni 20-30 mlt vigyek, amivel legalább otthonig kihúzta Nati.
Andi,
A szájpenész kezelés attól függ, mennyire távolítod el a gombákat. Én Natinál először simán ecsetelgettem, semmi hatása nem volt. Amikor megmutatta dokinéni, egy kicsit kimeredtek szemeim látva, hogy mit csinál, de utána viszonylag rövid idő múlva eltűntek. Csak nagyon határozottan kell ledörzsölni. Persze lehet, hogy szerencséd van, és simán lejön...
Ha a vércsop egyezik, akkor szerencse, mert a másodiknál nem valószínű, hogy rosszabb lesz. Nálam ez szinte törvényszerű, ha lesz 3.
Nálunk is ezért kellett sietni a kistesóval, én még szeretnék egy harmadikat is, és most töltöm a 33at nyáron. Persze nem gondoltam, hogy olyan expressz sebességgel összejön, mint ahogy történt.