Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na, készülök a kórházba! Vagyis még nem készülök, csak készítgetem a csomagom, hogy ha majd kell, akkor kéznél legyen. Egyesek szerint már rég meg kellene lennie.

Kikérdeztem a mostanában szült barátnőktől, akik abban a kórházban szültek ahol én fogok, hogy mikre lesz szükség és beszerezgettem a dolgokat. Egyedül a mellszívóval vagyko gondban. Egyesek szerint "ah, nem kell szoptatni, kééézzel fejsz és kész", mások szerint: "az összes holmi közül a profi mellszívó a legeslegfontosabb dolog!". Ezek között pedig többféle "árnyalat", de mindenkinek más és más a véleménye. Én eldönt9öttem, h vásárolok egyet, azt is eldöntöttem, hogy milyent és a tegnap elmentünk bevásárolni, de pontosan olyant nem kaptam. :(( Így nem vettem semmlyent, de a férjem legalább tudja hol kell keresni, hogy kell kinézzen, stb. Persze még keresgélek, ha meg nem találok, akkor majd férjecsek utolsó percben fog futni érte.

És a legjobban foglalkoztat mostanában a szoptatás gondolata. Nagyon remélem, hogy lesz tejem elég, fogok tudni szoptatni sokáig. stb.stb. Nagyon optimistán állok hozzá, aztán ha nem úgy lesz, akkor jól pofára esek...

Mindegy, ezt az egészet csak azért írtam le, mert látom itt is a szopiztatás a téma... tehát nem csak engem foglalkoztat a dolog :)

Üdv mindenkinek!
Mostmár nagyon várom, hogy megszülessen a babám, bár tudom, hogy még minimum 2 hetet benn kellene ücsülnie... hát az is eltelik valahogy...
Pussz, Kir

Kép
k.ir

Espero!

próbáld esetleg akkkor bimbóvédő nélkül, amikor nem éhes és jó kedve van, pl. két etetés között. Csak gyakorlásképp, hátha olyankor könnyebben elfogadja, mert nem türelmetlen. Aztán ha sikerül esetleg így begyakorolni, akkor utána már lehet "élesben" is próbálkozni.

Mi a XI. ker.-ben lakunk, ott a Fehérvári úti sztk-ban gyakorlatilag azonnal kaptunk időpontot csípőszűrésre. Nem lehet esetleg ide bejelentkeznetek? Vagy van még gyermek ortopédia a Kassák L. utcában (azt hiszem Rehab Kft., de az tuti, hogy a Kassák és Dózsa Gy. út sarkán van), oda is lehet tb alapon menni, és barátnőmék gyorsan kaptak időpontot ide.

Csillagfény!

Én is mértem minden kajánál, csak ruha nélkül mértem hetente egyszer, és azt ugyanabban az időpontban.
Amikor ilyen pici volt Márk, még nekünk sem volt kialakult napirendünk, csak a túlélésre hajtottunk :lol: . Ő is mindig éhes volt, de legalábbis gyakran nyűgös, és nem tudtam, hogy éhes, vagy épp mi a baja. Utólag azt gondolom, hogy sokszor csak a fáradtságtól nyűglődött, de ezt akkor még nem ismertem fel. De mivel ő nagyon szépen gyarapodott, úgy döntöttem, hogy nem lehet éhes :lol: ...

Kép
almodo

Helló Kir!

Szerintem jó dolog a mellszívó, én az első időben egyáltalán nem tudtam kézzel fejni. Egyrészt azt sem tudtam, hogy hogyan kell, másrészt pedig még nem voltak a melleim bejáratódva, és sokkal nehezebben jött még géppel is, mint most.

Mostmár kézzel fejek, mert lusta vagyok előszedni a gépet, de szerintem még most is sokkal alaposabban le tudnám fejni géppel, mint kézzel. Csak mostmár nem érdekel, mert látom, hogy így is van bőven tejem, de az elején még aggódtam, és próbáltam alaposan kiüríteni mindig a cicit...

Nálunk a kórházban volt egyébként elektromos mellszívó, nekem nagyon jó volt, mert 3. nap annyira bedurrantak a melleim - a gyerek meg még nem szopott - hogy nem is tudom mit csináltam volna, ha nem segítettek volna a csecsemős nővérek leszívni. Tuti, hogy egy mellgyulladással indítottam volna... :lol:

Kép
almodo

Kir!

És még két dolog a szoptatáshoz!
Én az egyik mellemet maszírozgattam néha a szülés után, de még a tejbelövellés előtt (a másikat nem tudom miért, arra valahogy sosem jutott időm), és ez a mellem sokkal jobb volt utána, könnyebben jött a tej, és sokkal több. Kb. 2 hónap kellett a másik mellemnek, hogy utolérje hozamban az elsőt. Persze lehet, hogy ez nem a maszírozás miatt volt, de érdekes egybeesés...

És a fejőt én mindig úgy használtam, hogy közben maszíroztam a mellem, így sokkal könnyebben és több jött ki. Főleg krémmel maszíroztam (pl. bepanten, amit nem kell lemosni szopi előtt), így nem strapáltam agyon a bőröm...

Kép
almodo

Espero:

LLLéknél azt mutatták, hogy megfogod a melledet, a szája széléhez tartod, és amikor nagyon nagyra nyitja a száját, akkor jól magadhoz húzod, hogy szinte a torkáig menjen a cici. Ez ott sikerült is, többször is, aztán itthon, volt, hogy csak 10ikre. Most már 70-80%ban müxik. az enyém akkor köpi ki 10 másodperc után, ha nem sikerült vákumot képeznie.

Én nem érzem még mindig, hogy mikor ürítette ki teljesen a cicit.

Kir, A masszirozás tényleg jó, meg az ütögetés, rázogatás, fejés is a tejtermelésre. Szerintem egy jó mellszivó mindenéppen kell.
Ha kevéd a tej, azért, hogy több legyen, ha sok, azért, hogy tudjál fagyasztani, ne kapj mellgyulladást.
csillagfény

Sziasztok!

Almodo!

Hát tudod, egy „kisangyallal” könnyű! :wink:
Nekünk „talpraesett”-ünk van, de kíváncsi lennék az angol eredetiben milyen szó szerepel, mert én tuti inkább „akaratos”-nak v. „türelmetlen” –nek fordítottam volna! :twisted:
De egyébként egyetértünk abban, h. sokkal könnyebb a gyerekkel, ha van vmi rendszer az életében!
Mi sem órára etetjük a gyereket, ha előbb éhes, akkor előbb kap, de érdekes módon ettől nem jön minden etetése előre fél órával, hanem a következő marad a rendes időpontjában, egyszerűen többet alszik a 2 közt! Neki kb. 4 órás a két szopi közti intervallum. Saját magának állította be, a mi segítségünkkel persze. De vannak 3 órás babák is (azt viszont nem hiszem, h. vannak 2 és 1 órás babák :twisted: , ott inkább vmi gond van!)
Én valszeg most azzal szúrtam el az éjszakai alvást, h. megint megpróbáltam a láncetetést (6,8,10), mert azóta ébred hajnal 4-kor, de most az első a tejtermelés fenntartása és majd utána megint leszoktatjuk az éjszakai kelésről.

Rejo!

Hajrá! Csak így tovább! Mindig egy kis lépéssel előre! :D
Rendszer alatt ne katonás rendet érts! Mi is megcsúszunk rendszeresen hétvégén! :oops:
De pl. tudom azt, h. most tuti éhes, mert már fél órája ennie kellett volna, de éppen bevásároltunk v. aludt a kocsiban és nem ébredt fel. Vagy pl. tudom, h. most valószínűleg fáradt nagyon és azért nyöszörög, mert már 1,5 órája fenn van és ennyi idő alatt elfáradhatott. Ilyenkor sokkal könnyebb letenni, mintha várok még 10-15 percet, mert addigra túlpörög és onnantól jajj nekünk! :shock:
Nem kötött időpontok vannak, hanem időintervallumok, melyek relative rugalmasan kezelhetőek.
Persze, ha jön vmi (betegség, fogzás, vendégjárás) akkor itt is borulnak a dolgok :( , de legalább tudja az ember, h. mi a gond!

Kandika!

Köszönjük a saját különbejáratú Táblicskut! :D
(Jut eszembe, mi lehet Mirrel?????)
Rólad nem tudunk meg semmit? Pedig tutira te is szoptattál és biztos voltak ilyen gondjaid! Kíváncsi vagyok te hogy oldottad meg!

Csillagfény!

Mi emiatt adtuk fel a mérést, h. Gergő annyira pattogott a mérlegen, h. több tízdekás különbségek voltak. :twisted:
Ütögetés, rázogatás?????? :shock: :shock: :shock:
Vigyázz, mert arra a cicire lesznek ám még jelentkezők!!!!! :wink:
Csajok! Óvatosan a cici lestrapálásával, mert rengeteg kárt lehet benne tenni! :!: (Sajnos ez is saját tapasztalat! :cry: :cry: :cry: )

Espero!

Mit értessz fekveszopin? (Már, h. fukdoklik a gyerek :shock: )
Mert nálunk a gyerek ugyanúgy az oldalán fekszik, mint ülveszopinál, csak én fekszem mellette az oldalamon, poci a pocihoz, alsó kar derékszögben kinyújt. (Nem tudom, miért egy csomó könyvben úgy van lerajzolva, h. az anyuka könyököl közben. Hát nálunk az vhogy nem jön össze.)
Csípőszűrésre mi is jó 2 hónapos korára kaptunk időpontot. :evil: Addig figyeld a hurkák szimmetrikusságát!

Kir!

Nem tudom milyet néztél ki, többnyire a Medela gépi fejőjét dícsérik (valszeg Almodo kórházában is ez volt, nálunk is ez volt). Én egy Chicco kézit vettem, olyan gumipumpával, mint a vérnyomásmérőkön van. Hát nem szeretem! :evil: De az injekciósfecskendő-szerű pumpásakat is szidják rendesen! :twisted:
Szerintem inkább gépire hajts, hidd el, minden pillanat, amit pihenéssel tölthetsz rengeteget fog számítani!
Próbálj kölcsönözni, ha tudsz, v. börzéken próbálkozz, esetleg neten keresztül vegyél. Felesleges újat venni, úgyis sterilezni fogod v. kifőzöd! Ezek a dolgok túl drágák, h. újonnan vedd meg!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Csipőszűrés: nálunk már 2-2,5 hónapos lesz. Szerintem mindenütt így adják. Ha netán valami kiserülne, biztos lehet még ebben a korban segíteni.

Rambóka, milyen tapasztalataid vannak a cicistrapa következményeiről? Szerintem a szopi a legnagyobb strapa. Az ütögetés-rázogatást (persze csak finoman) llléknél olvastam, és utána még tényleg le tudok fejni 5-10 milit mindig.

Mi az a láncetetés???

Fekveszopi? Nekem sem megy, én úgy nem tudom a szájába tenni a cicimet, úgy, hogy be is kapja rendesen.

A medela kórházi szívója, tényleg klassz. Tejbeindítónak mindenképp. Kicsit húzós a bérlése (6500 egy hó) Asszem a huzogatós részéhez majd veszek egy házi elektromos motorkát, ha visszaadom, és már nem kell literszámra fejni.

Kir, ha kézi mellszívót szeretnél, nekem az aventos nagyon szipmi. A kórházban azt mondták, avent, vagy medela huzogatós. Nekem akkor az event jobban bejönne, csak huzogatóst kaptam, úgyhogy a kocka el volt vetve. Vegyél a teszveszen!

Kandika, írj valamit Te is magadról!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon klassz a táblica, de rád is kiváncsiak vagyunk!
csillagfény

Rambóka!

nem tudom, hogy "kisangyal"-e Márk, még sosem olvastam végig az egyes típusok jellemzőit, de majd megteszem. Ezt csak a szó hagyományos értelmében írtam, hogy egy kisangyal. De majd megnézem, hogy tényleg az-e... :lol:

Nekem Medela Mini Electric mellszívóm van, kölcsönbe kaptam, és tökéletesen elégedett vagyok/voltam vele. Igaz, másfajtát nem is próbáltam, így összehasonlítani nem tudom. De egy barátnőmnek van Avent kézi is, és mindkettőt használta, valahogy felváltva, és elégedett volt velük. Állítása szerint az Avent erősebb, ezért néha arra volt szükség...

Én is kiváncsi lennék, milyen strapára gondolsz, Rambóka? Én egyelőre még nem veszek észre változást a melleimen a szopi miatt - vagy ez csak most néz így ki, amíg tej van benne, és később tuti lesz különbség?

Kép
almodo

Ja, és igen, a kórházban is Medela elektromos volt, csak az jóval nagyobb teljesítményű. De a Mini Electric is majdnem ugyanolyan jó, igazából a legnagyobb különbség, amit tapasztaltam, hogy kicsit hangosabb a Mini motorja. De erősségre szinte ugyanaz. És árban azért gondolom lényegesen jobbb. :lol:

Csillagfény!

Rambóka a Suttogó c. szakirodalom kifejezéseit használja :lol: :lol: :lol:
Szerintem nagyon jó könyv, érdemes beruházni bele, de még jobb ajiba kérni! :lol: Egy (szerintem) középutas megközelítést képvisel (az anya is létezik számára, nem csak a baba, mint lll-éknél) és számomra sok használható tanács volt benne... :lol:

Kép
almodo

Hát én úgy jártam, h. szülés után elkapott a csalánkiütés és maradt is vagy 4-5 hétig. Viszketett, mint a veszedelem, és a ruhát is alig bírtam elviselni magamon. :evil: Még a szteroidos folyadék sem használt, meg ugye mellre szopi miatt nem is nagyon lehetett volna kenni. :cry: Emiatt nem favorizáltam a melltartó hordását, mert kb. 5 perc után le tudtam volna marni magamról.
A melleim viszont jól tele voltak tejcsivel és megvolt a maguk súlya!
Sajnos ennek meglettek a látható következményei! :cry: :cry: :cry:
De sebaj, megbeszéltük apával, h. az utolsó gyerek után megcsináltatjuk hetykére és majd mi is azt mondjuk, mint a rubintréka, h. a szoptatástól lett ilyen feszes! :lol: :lol: :lol:
(amiben van is némi igazság, ha áttételesen is! :twisted: )
Szóval csajok, melltartó, melltartó és melltartó!!!!! Éjjel-nappal!
És ne gyötörjétek a cicit, csak szépen gyengéden masszírozni! :wink:

rambóka

Csajok!

Tegnap annyira megszivattam a gyereket!
Reggel bekészítettem neki a cumisüveget, ahogy szoktam.
Anyuéknál megkapta, dolgozott rajta erősen, egy idő után elvettük tőle, h. nehogy túl sokat igyon. Nem is figyeltem, mennyi fogyott.
Délután megint megkapta a sógornőméknél, de ott már kezdett feltűnni, h. 20 perc után is nagyon tele van, a gyerek viszont küzd rajta erősen.
Nem csekély agymunkába került mire rájöttem, h. az Avent 0-s cumi - rostos körtelé párosítás nem volt nyerő. A rost ugyanis azonnal eltömte azt a pici lukat és még én is alig tudtam kiszívni belőle a levet. :shock: Szegénykém egész nap alig ivott vmit! :oops:
Viszont ebből kiderült, h. miért volt szar a 3 állású cumi a múltkor. Mert abba akkor kapott először szűrt alma-szőlő levet, ami viszont nem rostos és emiatt ömlött a szájába, nyakába!
Szóval ezentúl erre is figyelni kell: rostos levekhez a 3 állású cumit, szűrt levekhez a 0-s cumit kell szerelni!
Bonyolult dolog ez az anyaság! :twisted:

rambóka

Sziasztok,

olvasgatok, olvasgatok, de valahogy nem nagyon tudok hozzászólni. :oops: :lol:

Hiába, Bogi mindjárt 10 hónapos, öregnek érzem magunkat. :lol: Hihetetlen, hogy 4-5 hónap is milyen sokat számít ebben az életkorban. Rengeteget.

Ráadásul a szopi téma - megmondom őszintén - frusztrál keményen. :( Nekem az egy csőd volt, és ettől az egy dologtól rettegek, ha még megadatik nekem, hogy még egyszer szüljek. Nem tudom, hogy lehetnék majd ügyesebb, mert istenemre mondom, úgy érzem most is, mindent megtettem, ami csak lehetséges volt. De amikor olvaslak titeket, elkeserít, hogy mindenki tud szoptatni fél éves korig, csak én nem tudtam... na mindegy, nem menekülök önsajnálatba.

3 napot Sonnentherme-ben voltunk, Bogi először volt kisgyerek közösségben játszani. Érdekes volt megfigyelni a viselkedését, mi a háttérbe húzódtunk. Kicsit önmagamat láttam benne. Nem kezdeményezett, kicsit tartózkodó volt, de érdeklődő. Ha meg akarták fogni a kezét, nyújtotta az övét. Viszont ami érdekes volt, hogy ha valamit meg akart szerezni, akkor átmászott a másik gyereken. :lol:
Azt is jó volt látni, hogy mozgásban többé-kevésbé felzárkózott a korosztályhoz, bár a bal oldala mászáskor még mindig merevebb, mintha húzná. Viszont dundi. Ő volt a legdundibb. És még mindig nincs egy foga egy szál se. :shock:
Arra is rájött a férjem, hogy nem tudna így elfogadni egy öribabát, a sajátja után. :cry: De legalább őszinte volt és most korrekten elmondta. Úgyhogy ha nem jön össze többször spontán, akkor Bogi egyedüli gyerek marad.
:(

Ja, odakint a Suttogó 2-t olvastam, ami a kisgyerekekről szól. Még csak a harmadánál járok, de gyakorlati tanácsot eddig nem sokat olvastam. Én azt sem tudom, Bogi milyen típusú gyerek. Babaként Mimóza volt, most meg abszolút vegyes. Néha zavar a kategorizálás. Nálunk a napirend is spontán, fél éves kora után alakult ki. Nem is tudom...
Vendég

Rambóka, nekem a melltartókkal az a bajom, hogy ezek a szopisak nem tartanak semmit, a merevítőst meg állítólag nem jó hordani, a tejcsatornák miatt. Nekem a gina ford könyve van meg, az is köztes megoldás. Egyébként az lll nekem egyre szimpibb, főleg amióta segítettek szoptatni. :D
Nézd, végülis szerintem a gyerek személyisége szempontjából a korai időszak a legfontosabb. Minél korai anál fontosabb. És ha neki kiegyensúlyozott személyisége lesz, az megér nekem 1-2 álmatlan hónapot.
csillagfény

Norka!

A szopi miatt igazán ne frusztráld magad, szerintem úgy volt jó Boginak, ahogy csináltad. Kapott anyatejcit, sokkal-sokkal többet még így is, mint sok más baba.

Egyébként annak ellenére, hogy nekem van tejem, egyáltalán nem érzem úgy, hogy mennyire sikeres voltam, inkább azt érzem, hgoy ez a szoptatás csak egy küzdelem volt számomra is. Nagyon sokat fájt a mellem (valami egyéni deffekt, amit nem tudtak biztosan megmondani, hogy mi, de nagyon szar), állandóan fejnem kellett, hogy legyen elég, vagy éppen hogy ne akarjon szétdurranni, minden mindig a szoptatás körül forgott, és még most is túlságosan... :lol: Aztán most meg azzal kínlódunk, hogy van rengeteg, de a gyerek nem eszik... Szóval irígylem azokat, akiknek csak úgy megy minden nehézség nélkül (ha egyáltalán van olyan).

Vannak pillanatok, amikor tényleg jó, olyan meghitt és örülök, hogy szoptatok, de összességében sajnos nem ez az emlék fog megmaradni... :cry:

Küldesz egy linket erről a hotelról? Érdekelne...

Kép
almodo

Norka!

Tudod ez a szopi dolog, az egyik legnehezebb dolog az elején, szerintem.
Én úgy futottam neki, h. semmi baj nem lehet, anyámnak is volt teje bőven, nekem is a császár ellenére a 3. napon bedurrantak a melleim. Annyi tejem volt, h. majd beledfulladt a ded.
Aztán bejött az első mensi és hirtelen leesett a tej mennyisége. Nagyon bepánikoltam. De az csak tovább rontotta a dolgot.
Azóta már tudom, h. minden mensinél ez lesz és ez talán még rosszabb, mert már előre stresszelem magam miatta, amitől még szarabb a helyzet. :cry:
Most jött ez a dolog, h. egy hónap alatt semmit nem gyarapodott a gyerek. Holnap megyünk ítélethirdetésre, h. kell-e tápi v. elég a püré-főzelék kiegészítés. Nem vagyok nyugodt! :shock:

Szóval megértem, h. te mennyit küzdhettél annó, és mekkora csalódás lehetett neked ez az egész! :cry:
De szerintem nyugodtan szólj hozzá te is, hiszen nektek is megvoltak annó a problémáid, amiket elmesélhetsz és szerintem megvannak most is!
Van itt pár ember, akinek már van nagyobb korú gyereke, talán ők fognak tudni segíteni neked is!

Ami az előre rettegést illeti a következő babád szoptatásával kapcsolatban, azt hiszem mindjárt jön Rejo és mesél pár dolgot az előző és a mostani szoptatásáról! :wink:

rambóka

Megint egyet kell értenem Almodoval!

Nekem sem az az idilli emlék lesz a szoptatás, amilyennek gondoltam!
Az elején a csalánkiütés kínzott. Majd a candida miatt fájt a szopi. Utána, amikor már majdnem idilli volt a dolog, jött a mensi. Most fognövesztés van és egyre kevésbé érdekli a dedet a szopi.
Nem nagyon hittem el annó, amikor azt olvastam, h. a kisbaba elválasztja saját magát ilyen korán, de sajnos úgy tűnik ez történik nálunk is! :cry: Képes lecuppanni a ciciről, ha meglátja h. iszom szopi közben!
Szóval én nagyon szeretném minimum egy éves koráig szoptatni és küzdeni is fogok érte, de lehet, h. nem fog sikerülni.
Pedig most, h. elmúlt a mensi, megint van tejcsi, csak éppen a ded szerint apa kajája sokkal érdekesebb!

Kép

rambóka

Köszi a sok tanácsot lányok!

Voltunk a 7végén bevásárló körúton. Nem vettem mellpompát, mert nagyon tanácstalan voltam. Láttam Chicco-t, meg Avent-et, de ezek iszonyú drágák voltak.
Volt egy "Primii Pasi" markaju, de nem mertem megvenni. Ez egy roman gyarto, midnenfele babacuccokat árulnak, dícséri midnenki a termékeiket, de a mellpompájukról pont semmit sem hallottam. Többen dícsérték az "Angel" nevut, de olyan sem volt ahol néztük.
Mostmár biztosan veszek valamilyent, csak még nem tudom, hogy milyent is?

Hogy mondjak Nektek cifrát is: én már totál ki vagyok akadva ettől a hülye vércukroszinttől. Megint mértek a múlthéten, de csak éhgyomrit. Ez eddig mindigis idális volt, de most az alsó határ alatt csíptük el! És persze mostanában ébredek úgy, hoyg érzem, muszáj benyalnom egy kiskanál mézet/lekvárt/valami édeset. És persze lelkiismeretesen kerülöm az ilyensmit, eszem valami "rendes kaját". Nagyon ritkán volt, hgy mégis becsábultam, ilyenkor egy picuri kanálka mézzel indítottam a napot és presze qrvanagy lelkiismeretfurdalással... Erre meg kiderül, hogy túl kicsike az éhygomri cukrom. Én már semmit nem értek ebből és elegem kezd lenni a hülye cukorszintekből.

Jövő hétfőn megyek dokihoz, annyi kérdés merült fel bennem, hogy sztem az elmúlt 8 hónapban nem kérdeztem annyit, amennyit most fogok.

Na sziasztok, minden jót Nektek!
Kir

Kép
k.ir

Norka drága!!!!!!!!!!

A szopi szerintem rosszabb mint a szülés, komolyan. Fáj, folyton sebes, és olyan félgyulladt (nem gyulladt, de meleg, és rózsaszínes) a mellem, minden ekörül forog, állandó izgulás van-e elég, lesz-e elég, fejés, stb.
Nézd, tuti az anyatejci a legjobb, de ha nem megy, akkor nem megy. Én is apró célokat tűzök ki, egyenlőre örülnék a 4 hónapnak is. Fogalmam sincs, hogy tudnék egy gyerek mellett még egyet szoptatni, nagymama nélkül tuti sehogy.
Egy llles csaj mondta egyébként, hogy pcosoknál gyakori a kevés tejci.

Könyörgöm ne légy pesszimista! Ha Bogi összejött, akkor lesz kistesó is. csak szépen szorgalmasan metformint szedni. Apropos, hogy állsz vele?

Kir, szerintem ha mellszívót veszel, vagy jót vegyél, vagy semmilyet. Egy köztes megoldás a medela huzogatósa. Ez kb 5ezer ft, és ha kevésszer van rá szükséged, akkor elhuzogatod, ha látod később, hogy jobban kell, akko vehetsz hozzá egy kis motort, adaptert. Nekem is ilyen volt, a kórházban ehhez adták a gépet, amit most bérlek, ha visszaadom, valszinű kismotor lesz belőle.
csillagfény

Szió!

Imádnivaló ez a Gergő :D
Vendég

Almodo, köszi a tippeket. Eddig csak akkor próbálkoztam, amikor már levettem a bimbóvédőt, mert azt hittem végeztünk, de még kért repetát a kis éhenkórász. Mondtam neki, hogy most már csak csupasz cici van, de kiköpte :-))

Csillagfény, neked nem sírt Marci, amikor bimbivédő helyett cicit kapott? Türelmesen várta, hogy tizedszerre is újra próbáld?
Az egyik újságban találtam egy listát anyatejelosztó állomásokról itt Bp-en. Melyik kerület érdekel? De azért remélem már nem aktuális a kérdés :-)

Rambóka, a fekveszopi nálunk is úgy néz ki, hogy oldalt fekszünk egymással szemben, de valamiért mégis félrenyeli a tejcit. Arra gyanakszom, hogy mivel ilyenkor máshol ingerli a mellet, esetleg jobban jön a tej, mint az ülő poziciónál. Megnéztem a hurkákat, eddig szimetrikusak vagyunk :-))

Kir, nem emlékszem, hogy hol szülsz majd, de nekünk azt mondták az Sotés előkészítőn, hogy a kórházban lehetőség van többféle mellszívó kipróbálására, hogy aztán majd azt tudd megvenni, amelyik neked bevált. Nekem a kézi mellszívóval az a gondom, hogy egyik kezemmel ráfogom a cickóra a tölcsért, a másikkal pumpálok és nem maradt kezem a kimasszírozáshoz. A gépinél a gép pumpál, így a maradék kezemmel tudom közben masszírozgatni a csomókat. Ki is béreltünk egy ilyen komolyabb szerkezetet, Medela Lactina Electric Plus, szerintem az első két hónapban nagyon hasznos. Most már ritkán fejek (csak akkor, ha csomót érzek), ezért a kézit használom, ami Aventes.
Ja és persze, hogy lesz elég tejed!

A szájpenészt honnan lehet felismerni? Lehet, hogy most ez jön nálunk......

Kép

Képurl]
espero

Ticker-siker, látom berakta :-)

Kép

Képurl]
espero

Sára is csodaszép...
Vendég

Jajj, de aranyos kismanó! :D :D :D

Szájpenész felismerése:
Nappal napsütésnél, v. közvetlen lámpafénynél benézel a szájába amikor teleszájjal ordít. (nálatok is van ilyen, ugye????)
A pofazacskók belső oldalán láthatsz fehéres, túrószerű felrakódást, ill. az alsó ajak belső felszínén kerek fehéres foltocskákat, köröket. Lehetőleg szopi előtt nézd meg, mert a visszaböfizett tej megtévesztő lehet!
Nálad az jelezheti a gondot, ha élesen fáj a mellbimbód szopi közben, ill. ha a bimbó körül ki van fényesedve a bőr.
Kép

Nem saját kép! LLL-éktől van. :lol:

rambóka

Sziasztok!

A leggyakoribb mondásom, de csak magamban mondogatom, mert már nagyon unná a férjem, hogy ez a szoptatás egy nagy küzdelem... Csillaggal együtt én is boldog leszek, Norka, ha 4 hónapig csak szopik a gyerek (miközben arról ábrándozom, hogy bárcsak felírna a doktornő egy kis tépit, mert szerintem a 80 kevés neki, és szívesen adnék a szopik után 20-30 milit, nem többet, megitatva, nem cumiból). Ugyanis egyre csökken a súlygyarapodása. Az elmúlt 10 napban 9 dekát "hízott". Ha ezt megszorzom hárommal, az 27 deka... :(

És amióta elmúlt a mellgyulladásom, alig szopik a balból, 3-5 perc után abbahagyja, mint kiderült, azért, mert annyi idő alatt kiüríti... A védőnővel oda lyukadtunk ki, hogy mivel a jobbot favorizáltam a mellgyulladás miatt, a balban lecsökkenhetett. Erre a mellszivót javasolta, és képzeljétek, a szopi után 1 kiskanálnyit alig tudtam a kettő mellből kifejni... Vagyis Vili nagyon hatékony, csak a mellek nem annyira. Ma este lemértem, és változatlanul 80 mili.

Vizsont tegnap éjjel 8 órát!!! aludt egyhuzamban... Sajnos nem mértem le, mert szerintem úgy 150-et szopizhatott utána a két minilufimból, amelyekből már csordogált a "lé".

Hát ez van felénk... Megyek aludni.

Almodo: köszönöm a leírást.

Vöcsök
vöcsök

Kir!

Nekem volt/van Medelám is (elektromos), de áttértem az Avent kézire, mert a Medela jó ugyan, lehet rajta az szíváserősséget szabályozni, de a gyorsaságát nem, és szerintem nagyon lassú, a kézivel gyorsabban megvagyok (kb. 2-3x gyorsabban).

Mindkettőt még az első gyereknél vettem, és most csak elővettem az Aventet, 4,5 év után is jó minden, csak egy kicsit megsárgult a gumi része.

Vöcsök
vöcsök

Írtam egy nagyon hosszút, és elszállt.... :(

Nincs türelmem újra, úgyhogy csak tőmöndatos válaszok.
Vöcsök, olvasd el, amit lllék írtak a tejtermelés fokozásáról. lll.hu nekem bejött, estére mindig tudok fejni 80-100 milit kiegészítésnek. !!!!!

Espero, gyönyörű a kiscsajszi! :D
De sírt, 10 másodperceket a próbálkozások közben. Nem tragédiaként éltem meg. Egyébként is ez önvédelem. Korábban is próbálkoztam, de azért a tanácsadás óta sokkal könnyebb. de az is lehet, hogy én voltam béna. :o
csillagfény

Köszi a sok tanácsot, profi ez a topic, innen fogok megtanulni fejni, szoptatni, stb :D
Ez itt Románia, Kolozsváron fogok szülni, fogalmam sincsen, hogy van-e mellpompa a kórházban, de ilyent nem mondtak a barátnék, úh szerintem nincsen. Vagy ha van is, de tutti, hogy nem bérelhető...

Megyek egyet ebédelni, mert már nagyon éhes vagyok.
Mindne jót!
Kir

Kép
k.ir

Amikor az ember már csak röhög kínjában:

1.Holnap megyünk vérvételre, mert sajnos a gyerek tényleg alig gyarapodott 1 hónap alatt. De vizeletet is kell vinni.
Hogyan szerezzünk vizeletet egy alig fél éves csecsemőtől? :shock:
Kifertőtlenítettem egy tiszta poharat és belógattuk a célszervet, amit a két szülej felváltva fújt kétoldalról, mert azt már kitapasztaltuk, h. a hűs levegő pisilteti a dedet. A ded egy darabig érdeklődve figyelte a tevékenységünket, majd végül kegyeskedett megtisztelni minket pár milivel a becses nedűből! :lol: :lol: :lol:
(Ezt át kellett volna tölteni a gyerekorvos által adott steril kémcsőbe, amin azonban csak egy papírvatta dugó zár le. Vajon hogy gondolták a szállítását? :evil: )

2. Végül mégis ki kellett váltanom a tápit, amit felírtak. :cry:
Bekevertem egy kicsit, egyenlőre csak próbaképpen, h. mit szól hozzá a gyerek.
Hát nem ízlett neki.
Erre jön a párom, h. majd ő megmutatja a gyereknek, h. ez finom és, h. hogy is kell ezt megenni! :wink:
Reakció az első kanál után: "Ezt a sz@rt azzal kéne megetetni, aki kitalálta! Hogy lehet ilyen vackot adni egy gyereknek?"
Szóval jön apa és megmutatja..... :lol: :lol: :lol:
Mindegy, holnap majd a szokásos gyümölcspépjeihez keverem hozzá, úgy majd megeszi!

Nem tudjátok, h. egy gyereket vajon hogyan lehet éhgyomorra vérvételre vinni, ha a vérvétel 8-tól van, a gyerek viszont ált. 6-kor eszik? Vagy nem kell éhgyomorra vinni?

rambóka

Rambóka, most elképzeltem a pisiltetést..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rambóka, tudom, már késő, de létezik vizeletgyűjtő zacsi pelenkás kisfiűknak. Lehet, hogy gyógyszertárban is lehet kapni. Mi a kórházban kaptuk, amikor Álmos kicsi korában beteh volt, még maradt is néhány. Olyan, mint a tejlefagyasztós zacsi, haoslít rá, szépen ráhúzod a fütyire a megfelelő irányban, bepelusozod, és elég szépen összegyűjti.

Vöcsök
vöcsök

De tényleg! Kislányoknál hogyan oldják meg??? :shock:

rambóka

Azt nem tudom :)
Vöcsök
vöcsök

Rambóka, pisizacsit lehet kapni gyógyszertárban! Ezt nem mondták? :evil: Mégis hogy gondolta a doki hogy a kémcsőbe pisiltesd?! :shock:

A HA tápszereknek tényleg borzasztó ízük van! :roll: Nekem szerencsém volt, Dorka megette - talán mert annyira kevés volt a tejem és nagyon éhes volt... Amikor megkóstoltam, sajnáltam őt nagyon :( Mit kaptatok?
Ha ezt a tápszert amit most kaptatok végképp nem eszi meg Gergő akkor írass másfajtát! Ismerősök között van gyerek aki egyik félét nem díjazta és egy másfajtára azonnal rácuppant!
És attól, hogy tápszert is kap Gergő, EGYÁLTALÁN NEM VAGY ROSSZABB ANYA!!! (tudom, én is keresztülmentem ezen azzal a különbséggel hogy 2 hetesen Dorka már kapott kiegészítést és 10 hetes korától csak tápszeres)

Nem mondta a doki azt sem hogy éhgyomorra kell-e vinni vérvételre Gergőt?! A mi első gyerekorvosunk volt hasonló... Szerencsére elköltöztünk és a mostani nagyon segítőkész... De ha a Tiétek ilyen gáz én a helyedben elgondolkodnék azon hogy keresek egy másikat...

Mi tegnap óvodát/bölcsit nézni voltunk és nagyon magam alá zuhantam... Oviba nem veszik fel mert novemberi, csak következő év szeptemberétől :evil: Az itteni bölcsi elkeserítő: csoportszobában málló vakolat, játék alig, 20 gyerekre 3 gondozó akik közül 1 foglalkozott csak a gyerekekkel, másik kettő nekik háttal olvasgatott... Mosdóban nincsenek törölközők, két gyerek pisilt, nem mosattak velük kezet utána... (és csak kb. 5 percet töltöttünk ott bent, ezalatt ennyit láttunk) Teljesen elkeseredtem :(

Kép

Kép
anyoooka

A zacsit kislányokra ugyanúgy fel lehet ragasztani. A lyuk úgy van kialakítva hogy a kis puncijuk belefér :)

Kép

Kép
anyoooka

Na hazaértünk a tortúráról.
1. Egy nagyon kedves, aranyos rezidenscsaj volt a vérszívó, de a feladat meghaladta a képességeit. :( Hálistennek a 2. sikertelen szúrás után kiküldött minket és telefonos segítséget kért (helyesen cselekedett, én is ezt tettem volna a helyében!).
Amíg megérkezett a felmentő sereg, Gergő aludt rajtam egy kicsit, miután benyomott 100 ml. gyümilevet, meg egy kis anyatejet.
A fővámpír már sikeresebb volt, bár neki sem volt egyszerű dolga!
Úgyhogy végülis a vér meglett. Eredmény péntekre.

2. A tegnapi fújkálásunk eredményét köszönettel elfogadták, de nekik tuti steril vizelet kellett, ezért pillanatok alatt ráragasztották a célterületre a fentebb már tárgyalt vizeletgyűjtő zacsit.
Sajnos a gyereknek más elképzelései voltak a dologról (mit tegyünk, ilyen a természete! :? ) így reggel 8-tól 10-ig nem volt hajlandó csorgatni. Szerencsére az egyik asszisztensnő volt olyan rendes, h. a kezünkbe nyomott egy (zárható!) steril kémcsövet, meg mégegy zacskót, hogy hátha otthon könnyebben fog menni!
Jelentem mostanra megvan a pisi! Mire hazaértünk a reggel felragasztott zacsi leázott és az a kevés, amit a gyerek termelt, mellément, de miközben tisztába tettem sikerült a kémcsőbe pisiltetnem! Így most délután vihetjük vissza a csövet!
(a kapott zacsit megtartom, jól jöhet, ha esetleg lesz még ilyen akció!)

Tanulságok:
- vérvétel előtt alaposan meg kell itatni a gyereket!
- a szokásos lémennyiség dupláját kell vinni, mert sír, izzad és kevés neki a folyadék!
- gyengébb idegzetűek inkább maradjanak kinn!
- célszerű beszerezni ilyen vizeletgyűjtős zacsit, és már reggel felragasztani a dedre!
- az Árkádban van szoptatós helység, a Gyereklinikán nincs! :evil:
- az ilyen kicsi babáknak hálistennek igen csöpp a memóriájuk! 5 perccel azután, h. végeztünk, már vigyorgott, mint a tejbetök és próbált becsajozni! :lol:

rambóka

Hát én már sajnos tapasztalatból tudom, hogy kislányoknál hogy oldják meg. Ugyanazt a vizeletgyüjtő zacsit kell ráragasztani a kis puncikájára és vagy belemegy a cucc, vagy nem. Mi pont tegnap reggel próbáltuk ki először. Ráragasztottuk, vártunk egy kicsit, nem történt semmi, aztán meleget tettünk a hasára és láss csodát. Még soha nem örültem igy 20 ml vizeletnek :D A veséje miatt kell 1-1,5 havonta megnézetni a pisijét, elsőre mázlink volt, de valami azt súgja, hogy nem lesz ez mindig így.

Vérvételen is voltunk tegnap reggel és képzeljétek a fejéből vették a vért. Persze üvöltött szegénykém, próbáltam megvigasztalni egy pillanatra el is hallgatott, mire mondták a nővérkék, hogy ne vigasztaljam, mert ha sír, jobban jön a vér. Ez a tortúra megint annyira megviselte, hogy 1,5 óránként kell cicire tenni. Vagy a front miatt van, nem tudom.
Nekünk nem monták, hogy éhgyomorra kellene vért venni, nekem meg eszembe sem jutott. A műtét előtt 5 órán keresztül nem ehetett, de szerintem egy sima vérvételnél még nem számít ilyen kiskorban.

Kép

Képurl]
espero

Rambóka, ügyesek vagytok és jó hogy Gergő ilyen könnyen felejt :) !
Tényleg, hiszen a múltkori sikertelen vérvételünk után kifejezetten kérték, hogy etessem meg, mert úgy könnyebb lesz. Tök szita az agyam mostanában.
Én nem voltam hajlandó kimenni vérvételkor, pedig kérték, mondtam, hogy nem érdekel milyen szörnyű látvány, azt akarom, hogy a lányom tudja, hogy mellette vagyok, bármi is történjen.

Szerintetek lehet, hogy tegnap a levett vérmennyiség miatt nem mértünk gyarapodást az esti mérlegeléskor???

Kép

Képurl]
espero

Nálunk is a fejéből vették, mert a karjából nem tudták. És nálunk is ezt mondták, h. hadd üvöltsön, jobban jön a vér, de még így is alig csöpögött! :(
(Ezért írtam, h. jobb, ha a gyengébb idegzetűek kinn maradnak! Még nekem is rossz volt nézni, ahogy a tűvel túrtak a vénája után a kis fején, meg a karjában! :cry: :cry: :cry: )

rambóka

Azért biztos megviseli őt is, de szerencsére alapvetően vidám természetű gyerek!

Szerintem Sára manó súlygyarapodás elmaradását is a vérvétel okozza.
Én már attól rosszul voltam, amikor megláttam a 3 kémcsövet, meg azt a bazivastag tűt, amivel szúrták! :shock:

rambóka

Sziasztok!

Ma mi se gyarapodtunk túl sokat asszem. Kis csöppöm alig evett ma valamit, 50-70 milis szopik között is ébresztgetni kellett.
Vöcsök, tényleg hasonlóak vagyunk, nekem is az egyik mellemben alig van tej. Egyszer már felhoztam, 2 napja csak akkor fejtem belőle, ha avval kezdtem a szopit, most megint van benne vagy 20-30 mili. Egyszer már sikerült úgy felhozni, hogy mindig evvel kezdtem a sdzopit, és jól kifejtem utána. Persze a másikat is ki kell fejni, hogy ne apadjon el az se.

Rambóka szerintem az is szupcsi teljesítmény, hogy Gregő 5 hónapos 3 hetes koráig anyatejcsin élt. Tényleg, amikor megjött, és kevesebb volt, mit csináltál?????
Én nagyon örülnék ilyen teljesítménynek. Mindenesetre júliusban leszünk 6 hónaposak, utána nem fogok fejegetnni örökké az tuti.

Apropos: a mellszívón gondolkodom. Szeretnék venni egyet, egy nagyon jót. Sokat kell fejnem, minden szopi után, mert a tejcsatornáim nagyon nehezen működnek, ha egy napig nem fejek, másnap már kevesebb van, meg estére is kell a lurkónak, akkor meg már nagyon kevés tejcsim van.
Van tapasztalatotok a medela mini electrikkel, illetve az avent isis kézivel? A kettő között vacilálok. A védőnő az ventet javasolta, nekem is nagyon szipmi, csak nem tudom nem nagyon fárasztó-e minden szopi után 20 perceket pumpálni.

Vizeletgyűjtés?? Hmm, mi általában két pelenkázás között pisilünk, minden zsanaszét, úgyhogy nekünk az menne :lol:
csillagfény

Csillag nekem medela gépi van, nagggyyon jó, én nagyon ajánlom, Domival a napi hét fejést csak ezzel tudtam kivitelezni. a pumpástól nekem izomlázam meg inhüvelygyulladásom lett, utána a férjemnek is! :lol:
a motoros nem fárasztó, egy kézzel tudod tartani, közben a másik kezeddel olvashatsz (mármint tarthatod a könyvet. :lol: ), ehetsz vagy összedobhatsz egy könnyű vacsorát! :lol: ha már úgyis a konyhában vagy! :wink:

hálistennek most Johannánál csak elővettem, de egyszer sem használtam!!!! Hurrá!!! Norka igaza van Rambókának jövök is, ég és föld a második gyereket szoptatni. Nekem legalábbis Johannával ez a szopi maga volt az álom, nem kellett fejnem soha, beállt magától a mennyiség, nem gyulladt be egyszer sem a mellem, (Domival 3X), nem sebesedett ki a mellbimbóm, nem viszketett, nem repedt ki, nem volt szájpenész, szóval egy élmény volt, és csak rövid ideig fájt a szopi, kb. két hétig, míg meg nem edződött újra a mellem. És öt hónapos koráig még este is elég volt!Szóval csak bizz magadban!

Ma ettünk először este Sinlacot. A főzeléket nem eszi meg a kiscsaj még, a gyümi pedig max. 6 óra alvásra elég. Igaz nem kel két óránként, de hajnali 4-kor ugyanúgy kelnem kell.

Norka, a sinlac tényleg megfogja a székletet? Mit adjak hogy ne legyen székrekedése? A gyümi elég lesz?????

Kép

Kép
rejo

Mi az a Sinlac?

Ja, én is fejek napi 5-6x tuti. Nagyo uncsi, de muszáj. Igaz, nem az egész mennyiséget, csak a maradékot. Estre nár sose elég a tejcsim. 6 órától szegénykém 8kor 10-kor 60-70 milit szippangat, és nagyon nyügi. De este kap még 120-at, és arra bealszik.

Én még nem tudok bizni magamban, de egyre jobb. Minden nap félek egy kicsit, lesz-e még másnap elég tejem. Auzért az teljesen nem igaz, hogy szopi alatt termelődik a tejci. Mam Marci 1,5 óra altt is csak 60-at tudott szopizni este. :(

Megyőző volt, amit írtál. a mini electric van neked? én asszem az elmes variációt venném, van tölthető elemünk. meddig tart ki egy pár elem? nem szeretnék még adaptert is venni.

Szép estét, sziasztok!
csillagfény

A pneumococcus oltásról mit mondtok?
csillagfény

Húú csillag nem tudom hányféle motoros van a medelának, nem tudom van mini meg nem mini? :shock: :roll: Enyémet konnektorba kellett bedugni.

Sinlac rízs és szentjánoskenyérből készült cucc, olyan mint a tejpép (nestlé gyártmány), csak nincs benne tej, meg glutén, meg cukor, meg szója, meg semmi ezen kívül, ami allaergiát okozna vagy, később alllergiát vagy ekcémát idézne elő. ja és nagyon laktató. na ezt majd meglátom ma éjszaka, mennyire laktató.

Védőnőm szerint azt felesleges beadni, csak rizikós gyerekekenek (rákos meg ilyenek jujjj ne is beszéljünk ilyenről!!! :shock: :shock: :cry: )érdemes.szerinte bárányhimlő és agyhártya elleni oltást kell, meg kullancs ellen, ha sokat kirándulsz.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Rejó!
Hogy ízlett a Sinlac a babának? Álmi fiam nagyon szerette, mindig este adtuk neki, és átaludtuk az éjszakát... :D

Vili 10 hetes volt tegnap - és számunkra eddig tartott a tiszta anyatejes korszak... Mivel már fogyni kezdett az egy héttel korábbi súlyához képest, felhívtam a doktornőnket, aki ugyan azt mondta, hogy az egy hetes stagnálás önmagában nem gond, de az igen, hogy Vili a 4600 grammjához képest 6-6,5 decit szopik. Ezért kötelező jelleggel előírta a tápszert.
A védőnő tanácsára este egy alkalommal csak azt kap, és a többi alkalommal csak szopizik, mert őneki az a tapasztalata, hogy így is hat, ha viszont minden szopi után kap cumisüvegből, akkor egyre kevesebbet szopik - minek sportoljon hiába? - és gyorsabban leszokik a szopiról... És ami még fontos, remélhetőleg így nem lesz cumizavaros, mert az eslő hetekben, amikor minden szopi után még kapott anyatejet üvegből, Vili egy idő után elutasította a mellet...

Vagyis, Csillag, szerintem nagyon jól csinálod, hogy a nappal összegyűlt tejjel este jól megeteted...

Így hát tegnap este vegyes érzelmekkel megcsináltam neki az első adagot, és 20 perc alatt (hála az Avent 1-es cumi lassúságának) rezzenéstelen arccal megivott 130 milit. Örültem, hogy uátna azért 4 órával felkelt szopni.
Örülök, mert szerintem én elértem a határaimat (rendszeres laktoherb és homeopátiás bogyók mellett, nappal 2 óránkénti szoptatás és fejés mellett eddig jutottam...), és persze szomorú is vagyok egy kicsit...

De összehasonlítva a két gyereke:
- Álmi 3 hétig kapott csak anyatejet, Vili 10 hétig
- Álmi csak bimbóvédővel tudott szopni, Vili anélkül is
- Álmi 8+3 hónapig szopott a tápszer mellett, és remélem, Vili is legalább addig...
Ha lesz harmadik, azzal biztosan még jobbak leszünk...

Majd egy hét múlva beszámolok róla, hogy hogyan alakul Vili súlygyarapodása.

Vöcsök
vöcsök

Egyébként azért nem hadakoztam a doktornővel, mert az első 1,5 hónapban biztos, hogy elég volt neki, de ebben az utolsóban meg egész biztos, hogy sokat "éhezett". És én nem akarom, hogy éhes legyen, csak azért, hogy elmondhassam: csak anyatejet kap... Ugyanakkor érzem, hogy a 6,5 decivel elértem a határaimhoz.
vöcsök

Vöcsök, és a gyerkőc nem sír 6,5 deci után? Az enyém üvöltene egész nap.
Ma nekem sincs túl sok tejem, a lekecskm tegnap meg egész nap alig evett valamit, aludt, felébredt. hogy éhes, belealudt a szopiba. nem szerete, az ilyen napokat.

Add neki injekcióstűvel!Illetve fecskendővel.

Egy llles csaj mondta, hogy a pcoval együtt járhat a kevés tej. Nézd, tutkó jobb a tápi, mint az éhezés. Milyen tápit kap?
Ahol bébisintérkedtem, ott a csaj csak tápizta a gyerekeit, 3 csodás, gyönyörű, egészséges, teljesen normál súlyú gyerek. Ők humanat kaptak. Szóval ha tápi, akkor én humana párti vagyok.
csillagfény

Csillagfény!

De sír, 1,5 óra után elkezdi, és nagy nehezen kivárjuk a két órát - és akkor szopik. (Mindent megtettem az lll-es tanácsok szerint, csak ezt az egyet nem, én 2 órától gyakrabban nem szoptattam. Meg amit még képtelen voltam kivitelezni, hogy nappal is pihenjek és hogy ne legyen stressz...)

A fecskendővel csak az a gond, hogy ahhoz ébrenek kell lennie, tegnap álmában kapta a tápot. Álmos fiam PeptiJuniort és Nestlee Beba HA-t kapott, Vilinek Milupa HA Startot írtak fel.

A te fiad most mennyit szopik naponta?
(Most megint gyakrabban mérem a szoásokat, hogy lássam, hogy hat a nappali 80, éjszakai 100 milire a tápszer. Tegnap 4 órára 100-at szopott, ma reggel 2 órára 70-et.)

Vöcsök
vöcsök

Szerintem a folyadékbevitel, a stressz, a szoptatás gyakorisága és az alkati sajátságok egyaránt befolyásolják a tejmennyiséget. Ezek közül a stresszt nem tudtam csökkenteni és nekem tényleg kicsi a mellem, ha a kettő majd kidurran, az úgy max. 150 mili. De ezt a kidurranós állapotot csak 8 órára tudom produkálni. Amikor nem szoptatok, nincs az az A kosaras melltartó, ami ne lenne nagy, most meg egy szoptatós B kosarasban "lötyögök" :) Ez van.
vöcsök

Csillagfény!

Én Medela Mini Electric-et használtam, amit nagyon szerettem, és abba lehet tenni elemet (2 db ceruza), és van hozzá egy adapter is. Én próbáltam elemmel, mert nekünk is van tölthető elemünk, de azzal sokkal gyengébben szívott, nem is értettem, hogy akkor minek az elemes lehetőség, mert gyakorlatilag nem tudtam elemmel használni.

Kép
almodo

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?