Sziasztok!
Almodo!
Hát tudod, egy „kisangyallal” könnyű!
Nekünk „talpraesett”-ünk van, de kíváncsi lennék az angol eredetiben milyen szó szerepel, mert én tuti inkább „akaratos”-nak v. „türelmetlen” –nek fordítottam volna!
De egyébként egyetértünk abban, h. sokkal könnyebb a gyerekkel, ha van vmi rendszer az életében!
Mi sem órára etetjük a gyereket, ha előbb éhes, akkor előbb kap, de érdekes módon ettől nem jön minden etetése előre fél órával, hanem a következő marad a rendes időpontjában, egyszerűen többet alszik a 2 közt! Neki kb. 4 órás a két szopi közti intervallum. Saját magának állította be, a mi segítségünkkel persze. De vannak 3 órás babák is (azt viszont nem hiszem, h. vannak 2 és 1 órás babák
, ott inkább vmi gond van!)
Én valszeg most azzal szúrtam el az éjszakai alvást, h. megint megpróbáltam a láncetetést (6,8,10), mert azóta ébred hajnal 4-kor, de most az első a tejtermelés fenntartása és majd utána megint leszoktatjuk az éjszakai kelésről.
Rejo!
Hajrá! Csak így tovább! Mindig egy kis lépéssel előre!
Rendszer alatt ne katonás rendet érts! Mi is megcsúszunk rendszeresen hétvégén!
De pl. tudom azt, h. most tuti éhes, mert már fél órája ennie kellett volna, de éppen bevásároltunk v. aludt a kocsiban és nem ébredt fel. Vagy pl. tudom, h. most valószínűleg fáradt nagyon és azért nyöszörög, mert már 1,5 órája fenn van és ennyi idő alatt elfáradhatott. Ilyenkor sokkal könnyebb letenni, mintha várok még 10-15 percet, mert addigra túlpörög és onnantól jajj nekünk!
Nem kötött időpontok vannak, hanem időintervallumok, melyek relative rugalmasan kezelhetőek.
Persze, ha jön vmi (betegség, fogzás, vendégjárás) akkor itt is borulnak a dolgok
, de legalább tudja az ember, h. mi a gond!
Kandika!
Köszönjük a saját különbejáratú Táblicskut!
(Jut eszembe, mi lehet Mirrel?????)
Rólad nem tudunk meg semmit? Pedig tutira te is szoptattál és biztos voltak ilyen gondjaid! Kíváncsi vagyok te hogy oldottad meg!
Csillagfény!
Mi emiatt adtuk fel a mérést, h. Gergő annyira pattogott a mérlegen, h. több tízdekás különbségek voltak.
Ütögetés, rázogatás??????
Vigyázz, mert arra a cicire lesznek ám még jelentkezők!!!!!
Csajok! Óvatosan a cici lestrapálásával, mert rengeteg kárt lehet benne tenni!
(Sajnos ez is saját tapasztalat!
)
Espero!
Mit értessz fekveszopin? (Már, h. fukdoklik a gyerek
)
Mert nálunk a gyerek ugyanúgy az oldalán fekszik, mint ülveszopinál, csak én fekszem mellette az oldalamon, poci a pocihoz, alsó kar derékszögben kinyújt. (Nem tudom, miért egy csomó könyvben úgy van lerajzolva, h. az anyuka könyököl közben. Hát nálunk az vhogy nem jön össze.)
Csípőszűrésre mi is jó 2 hónapos korára kaptunk időpontot.
Addig figyeld a hurkák szimmetrikusságát!
Kir!
Nem tudom milyet néztél ki, többnyire a Medela gépi fejőjét dícsérik (valszeg Almodo kórházában is ez volt, nálunk is ez volt). Én egy Chicco kézit vettem, olyan gumipumpával, mint a vérnyomásmérőkön van. Hát nem szeretem!
De az injekciósfecskendő-szerű pumpásakat is szidják rendesen!
Szerintem inkább gépire hajts, hidd el, minden pillanat, amit pihenéssel tölthetsz rengeteget fog számítani!
Próbálj kölcsönözni, ha tudsz, v. börzéken próbálkozz, esetleg neten keresztül vegyél. Felesleges újat venni, úgyis sterilezni fogod v. kifőzöd! Ezek a dolgok túl drágák, h. újonnan vedd meg!