Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tudtok nekünk ajánlani valami bababarát nyaralóhelyet, vendégházat, vagy bármit, ahová elmehetnénk? Tudom jókor kezdek el ezen agyalni, de a hétvégén úgy elmennék valahova, de nagyon ismeretlen helyre még nem szívesen mennék, de ha valaki tudna nekem ajánlani olyan helyet, ahol már volt és az ára is elfogadható, akkor leírná nekem?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Mindenkinek szép napot!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. 19 hets terhes vagyok és úgy néz ki,hogy megszüntetik a szülészetet ahol szültem volna. Kerületileg a Dél Pestihez tartozom, így itt keresek orvost, olyat aki végigkiséri a terhességem és augusztus első felében is dolgozik, mert akkorra vagyok kiírva. Kit tudtok ajánlani? Elérhetőség is érdekelne illetve a kórházról minden info.
cukorfalat

Finike!
Én nagyon tudom ajánlani a zalakarosi Hotel Spa szállodát. Kifejezetten bababarátok (még a szobába beteszik a rácsos ágyat, meg a játszószőnyeget is, ha mondod, hogy picivel mész, ill. csomó helyen van pelenkázó komód is kirakva). Igaz nem a legolcsóbbak, de nagyon jók!
www.karos-spa.hu
Mi nyaralni odamegyünk valszeg augusztus végén, ha már Réka is elmúlt 6 hetes.

Cukorfalat!
Mindenki tudja a saját orvosát ajánlani, mert mi akik itt szültünk és fogadtunk orvost, maximálisan meg vagyunk velük elégedve!
A kórházról nagyon sokat olvashatsz, ha vissza lapozol úgy 30 oldalt :D

Most megyünk sétálni!

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Köszi fricky. Neked ki volt az orvosod? Sok jót hallotam A hartmann doktorról. Eseteleg tudod az ő elérhetőségét, tarifáját?
cukorfalat

Cukorfalat,

Írtam prvit.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Judit: Köszi válaszoltam is rá.
cukorfalat

Sziasztok!

Ma meglátogattam a nőgyogyimat, megvizsgált és minden rendben van. :D Volt ott néhány pocakos kismama és megvallom őszintén irigykedtem egy kicsit, mert nekem olyan jó volt pocakosnak lenni. Megtárgyaltuk a dokimmal, hogy ugyanabba a közértbe szoktunk járni vásárolni, de még egyszersem futottunk össze. :roll: :wink: (Néhány utcával lakik lejjebb mint mi.)

Dóri,
Én csak ajánlani tudom ezt a fajta spirált nekem semmi bajom nincs vele. Az elején volt vérezgetés kb. 3 hónapig, aztán elmúlt. Mondtam neki, hogy a Babaneten van egy anyuka aki, nemrég szült ikreket nála és hogy Te is ilyesmit szeretnél, és egyből mondta a neved, emlékezett rád. Az enyémet még mindig nem tudja. :? Úgy látszik nekem is ikreket kell szülnöm ahhoz, hogy megjegyezze a nevem? :shock: :lol: Innen látszik, hogy nem jártam sokat hozzá, csak ami szükséges volt. :oops: 8)
Ja és Boldog Hónapfordulót a babáknak! :lol:

Eszti,
Köszi a tippet, majd megnézem. Lehet, hogy nem most hétvégén megyünk, mert most biztosan telve vannak a helyek, de már szeretnék menni a Kis Hercegnővel, na meg jól esne egy kis kikapcsolódás a párommal is. :oops:

Cukorfalat,
Egyetértek Esztivel, szerintem is mindenki orvosa nagy szakismerettel rendelkező, jó fej doki, így mindenki csak ajánlani tudja a sajátját. Az én dokimat Farkasinszky Tibornak hívják, és nagyon jó fej, és csak pozitív dolgokat tudok róla mondani.

Szandra,
Mizújs Veletek? Rég írtál. Tami és Edó hogy vannak?

Sid,
Vigyázzatok magatokra Balcsin, és jó pihenést Nektek, bár gondolom ezeket a sorokat már csak vasárnap este fogod elolvasni. :shock: Majd meséld el milyen volt, oké?

Mazsuzs, Pocilo, Mtücsök!
Hogy vagytok? Gyerkőcökkel mi a helyzet?
Mazsuzs,
Javult a helyzet? Mostmár néha alszik is a kis drága?

Figyuzzatok,
Akinek nincs vonalzója légyszi csináljon és akkor tudjuk, hogy kinek mikor van a szülinapja, kinek mennyi idős(ek) a gyerek(ei). Segítünk ha kell, nem egy nagy ördöngösség.

Ki mit tervez a hétvégére?
Csajok ez a századik oldal, de jó!!! :D :D
TALI...
Akkor március 27-e a nagy nap? Helyszín mi legyen? Bár gondolom most mindenki a hosszú hétvégére koncentrál, de ha valaki mégis benézne, írjon valami helyszínt, hogy szerinte hol talizzunk. Valószínű jó idő lesz, így szerintem legyen játszótér. Én egyet sem ismerek, mert még nem látogatom őket.

Megyek lassan összeütök valami finom vacsit. A menü tejszínes-fokhagymás pulyka rízzsel. Húúúúú én már most éhes vagyok! Jobbra el, irány a konyha.... :lol: 8)

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Hát alig van időm.... Igaz, hogy apa egész héten itthon van csak szombat meg vasárnap dolgozik de alig érem magam utól. Szóval...

Judit!
Gyerkőcök azok valami fantasztikusan édesek ezeken a képeken. Olyan nagy kedvet kaptam most az ilyen fotózkodáshoz, hogy csak na :shock: már csak le kell adnom egy 20-ast és én is bevállalom. :oops: :wink:
Különben nevettem ezt az egyforma cuccos dolgot mert én is pont beújítottam két uolyan cuccot a lédiknek. Nagyon hasonló az egyik új szerkónkhoz barna és rózsaszín csíkos felsőt vettem én is a H&M-ben. Ja és Szonjusnak boldog 4. hónapot. Egészen megöregedtek már ezek a csajok :wink: .

Cukorfalat!
Az én dokimat Csütörtöki Attilának hívják, ő is főnyeremény szerintem de amint olvastam neked ő nem lesz a legjobb mert egész augusztusban szabin van. Legalábbis eddig így volt.

Finike!
A fülbevaló szupi. Kérünk majd olyan képet is amikor már a helyén van. Én a kórházban nem merem kifuratni mert ott tűvel szúrják át és az szerintem olyan izé. Én kozmetikushoz vittem és ott fél másodperc alatt átlőtték géppel. Különben én is mindig kedvet kapok a terhességre ha látok egy pocakos anyukát. Igaz ma megvitattuk apával, hogy a 3. projektet nem visszük végbe. Talán úgy 6-7 év múlva ha akkor úgy gondoljuk de most nem.

Fricky!
Majd én is megnézem ezt a zalakarosi oldalt mert már igencsak ránk férne egy kis nyaralás mert eddig mindig csak a sógórnőmékkel :? voltunk Balcsin a nyaralójukban.

Sid!
Nagyon jó pihenést kívánok nektek! A vonalzód az tuti szupi csinálj egyet Bulcsúnak is. A kép kicsinyítése (átméretezése) nem nehéz csak Photoshop kell hozzá. Ott az File-on belül az open (megkeresed a képet amit akarsz átméretezni) ha megvan a kép akkor az Image menün belül az image size és akkor ott kell megadni a kép méretét, hogy 600x valahányas legyen. Aztán file menü save ass és kész. Remélem érthető volt. :roll:

Dóri!
Te fotózással foglalkozol? Milyen képeket szoktál készíteni?
A baj csak az, hogy elég keveset szoktál felrakni :wink: a manókról.

Mazsuzs!
Nándika? Javult már a poci téma? Kitartás egyszer ennek is vége lesz! :roll: Kipróbáltatok másik tápszert?

Adra!
Ti hogy vagytok? Sokat vagytok kint a szabadban? Használjátok ki mert már megint rossz időt mondanak a jövőhétre.

Pocilo!
Fickók? Hogy bírod a férfi uralmat?

Zsókuci!
Hogy vagytok? Sokat olvasom a BMC-s oldalt szeretném a csecsemős jövőmben ezt is érteni. Sokat tanulok ám tőletek! Remélem nem baj :roll: .

Tücsök!
Na mi van már az eredménnyel? Nem mondod, hogy még mindig nem tudni semmi konkrétat? Vagy én lemaradtam valamiről? Írjál!

Nálunk már egy kicsit jobb a dátha de azért még mindig bennünk van. Anyósommal most épp mosolyszünet van (ő is itt lakik csak alattunk) besértődött pedig komolyan mondom, hogy semmi bántót nem mondtam csak nem engedem le hozzá a Tamit mert hiába kérem meg, hogy ne adjon édességet neki már csak azért is minden nap ad valamit. Elmentünk vásárólni apával meg az Edóval és megkértük, hogy vigyázzon a Tamira de ne adjon semmi édeset mert nálunk ez (itthon) nem szokás de ő mégis minden nap tömi valamivel. Aztán meg csodálkozom, hogy nem eszik semmi normálisat. Sokszor van úgy, hogy kérdem tőle mit adott a Taminak azt mondja semmit erre mikor felhozom a Tamit és megkérdem mit evett a mamánál akkor mondja, hogy csokit ami igaz is mert a foga tele van csokival :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vissza a sztorimhoz: Jövünk haza erre kikapja a Tami kezéből a poharat de a Tami egyből odaszaladt hozzám adott nekem egy puszit és mondta, hogy visszamegy mert issza a kakaót. Anyósom egy cseppet zavartan elmosolyodott és mondta, hogy mást nem akart inni a Tami csak ezt (hát persze mert nem hülye tudja, hogy kitől mit kell kérnie). Mondtam nem baj (persze azért nem örültem) egy kakaó (meg még ki tudja mi minden más) még nem a világ vége. Mondtam, hogy kimegyek az autóhoz mert az Edó bent alszik az apa meg felment pakolni. Kimentem de kb fél perc múlva visszamentem mert elfeljtettem valamit elmondani neki erre még zavartabban gyorsan elfordult kérdem tőle, hogy mit sunnyog, semmit semmit. Erre gyorsan odaléptem és megnéztem, hogy mit takargat hát még egy bögre kakaót gyorsan bekevert a Taminak gondolván azt úgysem veszem észre. Erre olyan mérges lettem, hogy a Tamit megragadtam (persze közben megmondtam neki, hogy most szívta meg a dolgot mert soha többet nem fogom leengedni hozzá a Tamit) és felvittem persze ő elkezdett sírni mert nem vágta a témát de elmondtam neki, hogy nem ő a hibás...... :roll: .

Elmeséltem apának a sztorit teljesen elfogadta amit csináltam. Mikor lement persze anyósom eljátszotta a hattyú halálát és ott sírt. Hát nem sírni hanem gondolkozni kellett volna. Ja és ma nem köszönt nekem. Még neki áll feljebb :evil: :evil: :evil: . HP (ezt nem írom le mert csak gondoltam) :wink: .

Hát élmény az anyós a családban.
Na most megyek
Remélem mindenki eszembe jutott. Ha valaki kimaradt akkor bocsi!

Szandra

szandrakiss

Judit!

Most nézem csak a vonalzódat, Szonjus már négy hónapos? Hogy rohan az idő... Boldog hónapfordulót Szonjusnak! Ja és elfeljtettem mondani, hogy a képek nagyon jól sikerültek, mi is akarunk majd ilyeneket. Amikor hárman vagytok az nagyon szép, és vidám kép lett! :D

Szandra,
Edinának is Boldog 4. hónapot! Megkésve bár, de jobb később mint soha. :oops: :D :wink:

Ma nagyon szétszórt vagyok! SORRY! :oops:

Szép estét Mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Szandra,
Edónak utólag is nagyon boldog hónapfordulót!
Meg tudlak érteni anyósoddal kapcsolatban... Az enyém sem egy főnyeremény, bár lehetne rosszabb is. Sokszor számoltam már el 10-ig, néha sokkal tovább.

Anyuék m elvitték Dancát, péntek de megyünk érte. Jó lesz egy kis pihi, de már most olyan üres nélküle a lakás :( Hihetetlen, hogy mennyire tudnahiányozni ezek a kis piszkok :lol:

Cukorfalat,

a második privit megkaptad?

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szia Judit!

Sajnos nem kaptam meg az utolsó prividet.
cukorfalat

Szziasztok Lányok!

Először is köszönöm mindenkinek a biztatást, és vigasztalást a tápszerrel kapcsolatban. Úgy látom sokan köztetek úgyanúgy megküzdöttek ezzel a kérdéssel mint én.
Kicsit eltüntem, mert kedden nem ment az internet, szerdán pedig nem volt időm írni. Megpróbálkoztam a vonalzóval is, nem tudom sikerül-e feltenni.

Judit! Annyira jók a fekete-fehér képek! És nem csak a gyerekek, de te is nagyon szuperül nézel ki rajtuk!

Dóri! A Milupa HA Start tápszert írta nekünk a doktornő. Nem tudom van-e ennél jobb, amitől nem fájna így a hasacskája, hiszen ez a "start" tápi.

Finike, a fülbevaló nagyon szép! Szinte ugyanilyet vettem a keresztlányomnak pár éve mikor megszületett. Egyébként köszi a kérdésedet megvagyunk, most nagyon örülök, hogy 4 napig a párom is itthon van. Elég zűrösek a napok. Éjféltől Nándika reggeli 5-ig jobb esetben 6-ig alszik, majd kaja, és utána visszaalszik 9-ig amikoris megint kaja. Ezekután ha szerencsénk van akkor még a déli evésig is visszaalszik, de utána már nem, na és ekkor jön a séta. A kocsiban ha nehezen is de elájul. Már két órát is sétáltam vele tegnap, én jobban élvezem mint ő... :-) Ha elalszik a kocsiban akkor a séta végén mikor kiveszem felébred és onnantól kezdve egészen éjfélig nem nagyon alszik vissza az etetések között. Sír és nézelődik, attól függ milyen a kedve és a pocija. Nehéz bármit is csinálni mellette így. Már csak egyszer legfeljebb kétszer rak a pelusba anyának ajándékot, de azt is csak délután, és nem tudom nem-e ez a baj. De többet ne várjak, hiszen tápszert eszik...

Szamikám! Köszi a tanácsot, miszerint a tápszeres babákat többet kell kézbe fogni, mert megnyugszanak. Csináljuk mi is, de néha van egy olyan pont Nándinál amikor nem kíván a kézbe lenni, és akkor hallgat el (rövid időre)ha letesszük. De sokszor volt már, hogy a vállamon aludt el és nem is tettem le egy ideig.

Fricky! Tényleg gyorsan megy az idő, mindjárt itt a második manócskád. Nem tudom, de pillanatnyilag el nem tudnám képzelni még egy babával a napjaim, pedig a terhességem elején még én is azt hangoztattam, hogy milyen kár, hogy nem ikreket várok, mert akkor lerendeztük volna a gyerektémát. :-) Most pedig még ezzel az egyel sem bírok.... Teljesen ki vagyunk dőlve mellőle. Azt hiszem ő a többemberes baba...

Röviden ennyit, mert már megint hallom mocorogni, pedig most 9-ig az álmok mezején kellene lennie, legalábbis az elmúlt napok rendszere szerint, de úgy látszik ne akarjak sokat...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!

Mi is azt eszünk, amit ti :lol:
Blanka baba nálunk olyan szenvedős a pocijával, mint nándi.

H agondolod szerezz be egy kengurut amibe már újszülött kortól rakható, így legalább némi házimunkát tudsz végezni mellette.

Játszócumit nem szereti?
Nálunk az a csodafegyver.

Amúgy milyen cumiból etetitek?
Lehet, hogy az a baj.

Próbáltad már cicire tenni, hátha úgy megnyugszik?
Nem baj ha nincs tejed.

Mennyit szokott enni egyszerre és napi hányszor eszik?

Ha tudsz, hívj minél több segítséget(barátnők, akik szeretnek babázni, anyós, szülők stb...), és sétálj vele sokat, nem szabad elkeseredni, nem könnyű egy babával összeszokni, de ha ráéreztetek egymásra könyebb lesz, majd meglátod. :wink:

Szandra!

Anyós téma nálunk is hasonló, de én 3 hónapig nem beszéltem vele, 4 hónapos terhes voltam, amikor elmonduk nekik az ikreket.
Úgy vérig sértettek anyák napjakor (tudnak időzíteni). De én most már csak röhögni tudok rajta, igaz akkor eléggé megviselt :cry:
Ráadásul, előtte törtek be hozzánk, szóval tökéletesen időzítették a dolgot.

Amúgy igen, hobbi szinten szoktam fotózgatni. Tavaly előtt elvégeztem egy tanfolyamot is, és sokat jártam a csoporttal főleg természetfotózásra, de fotóztam műteremben és volt riport és szoci fotó is.
Nagyon élveztem, Ági 5 hónapos volt és nagyon jó volt kimozdulni otthonról. Mjad készülök komolyabban nekiállni a témának, másodállás szinten, de egyenlőre próbálom újra összeszedni a felszerelést, mert tavaly mindenemet ellopták (ez egy picit visszavetette a lelkesedésemet egy időre :oops: :? , mázlimra volt biztosítva, de azért senkinem nem kívánom, hogy a 8 éven át összekuporgatott kis felszerelését így elvigyék...) Viszont a sors ajándékaként utána lettem ikerterhes :lol: :D

Judit!

Jó, hogy Danca egy picit kirándul neki is és nektek is.
Az idő is szép, ma mi is voltunk kirándulni 8)

Finike!

Jó, hogy minden rendben volt a dokinál.
Holnap majd írok mailt, nem akarom ide írni a dolgot... 8) :P

Mi Alsópáhokon voltunk, jó drága, de írtó klassz, pld. van bébiétel, bébipép vacsorakor (gyermek kaja a nagyobbaknak), minden asztalnál etetőszék, minden házban baba-mamaszoba, mikróval, melegítővel, etetőszékkel, asztallal, mosogatóval, még az uszodában is van járóka az öltözőben! Bébimedence, babaúszással, szóval nagyon klassz.
címe:
http://www.kolping.hu

Na megyek fűrdetni.

Üdv:Dóri[/url]
Vendég

Rossz címet adtam meg, a jó:

http://www.kolping.hotel.hu
Vendég

Helló Dóri!

Köszi a tippeket. Nagyon jó, hogy ilyen pozitív gondolkodásod van, azok után amik történtek veled (betörés). De valószínűleg rosszabb lenne, ha nem ilyen lennél. Én sajna pont az ellenkező vagyok, mindig előbb a rosszabbik dolog jut eszembe bármiről is legyen szó.

Van kenguru amit állítólag újszülött kortól használható, de azt mondták a vásárláskor hogy csak saját felelősségre! (???) Inkább 2 hónapos kortól ajánlják. Na ezt most mi értelmeztük, vagyis még nem tettük bele...így kézben van sokat, és mozdulni sem lehet... Csak akkor azt nem értem miért úgy árulják a kengurut, hogy újszülöttkortól?

Játszócumi nem kell neki. Pedig Chico cumija van, azt hittem az jó, bár már mondták, hogy sok baba csak azt a cumit szereti aminek kerek, gombos a vége. Ennek a cuminak ugyanis nem az, így ki is köpi... Vegyek gombos végűt? (Gondolom tudod mire gondolok.)

Az etetőcumi AVENT-es, és úgy látom hogy beválik, mert nem engedi nagyon gyorsan folyni a kajcsit. Próbáltam már a MAM etetőcumit is, de az nagyon hamar átengedte a kajcsit. Egyébként mennyi az elfogadható idő a cumiból való etetésnél? Naponta átlagban 7-szer eszik és 90 ml-t.

Ti jól vagytok? A jó időben sokat vagytok most kint? Olyan tündériek a lányok, tegnap kerestem valamit a topicon és újra megnéztem a képeket. Egyszerűen ennivalóak...

mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem voltam, de ilyen szuper időben kint kertészkedem, nem volt idő semmire.

Marcus szépen kerekedik már 3850g 54cm és már mosolyt is kaptam tőle.Milán megbékélt a helyzettel sokat szeretgeti Marcust.

Mazsuzs!
Nem tudom, hogy szoptatsz e még vagy csak tápszert kap Nándika? Hány kiló a nagylegény?

Szandra!
Néha nehéz a férfi uralmat elviselni, de kezdem megszokni.

Megyek mert a férfi uralom "hivat"

SZIASZTOK JÓ HÉTVÉGÉT!!!! :D :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Mazsuzs!

Játszócumiból próbáld meg a Nuk-ot.
Az gombos végű.

Az Avent 1-es fejnek az a baja, hogy nagyon lassan jön belőle a kaja, így ha lusta volt szopizni, valószínű ebből sem eszi magát halálra, mert elfárad. Nem tudom, hogy van e 2-es fejetek, ha igen próbáld meg azzal, lehet, hogy már többet enne (habár 90 ml szép mennyiség) és ezért sír sokszor, mert éhes marad. A túl folyós sem jó, mert akkor meg túleszi magát és fáj a pocija. :? Nehezebb a tápos babaák etetése, mint a szopisoké, igaz akkor meg azon aggódik az ember, hogy jól lakott e.
A max. etetési idő 30 perc, ezt a gyermekorvosunk mondta. Min. 3 óra teljen el két etetés között, mert a táp nehezebben emészthető, mint az anyatej. Ha ráeszik az emészetlen tápra, akkor fájhat tőle a hasa.

Kenguru téma, nézd meg a gyártó honlapját, ott biztos fennt van. Én a Humana gyógynövényes teánál láttam azt, hogy míg németül az van rajta, hogy 1 hetes, magyarul már 4 hónapos kortól ajánlják. Nálunk mások a normák. Az is igaz, hogyha nem tartja rendesen a baba fejét, akkor tényleg meg kell vele várni a 2 hónapot :?

Mi megvagyunk, habár ma egész du. ment az üvöltés felváltva. Persze ölben mindenki jól elvan, de du. 4 kor meguntam, hogy még nem ettem ma semmit... :?

Nehéz az anyasors. :)

Vannak jobb és rosszabb napok.
Amíg ilyen jó idő van 2 órákat sétálunk :lol:

Köszi a dícséretet.

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok,

Ma visszaszereztük Dancát. Anyu alig akarta visszaadni :D Teljesen fel volt dobva, mindent elmesélt, ami az elmúlt 2 napban történt vele. Itthon mindent újra felfedezett. Mintha hetekig nem lett volna itthon:-)
Vasárnap megkockáztatunk egy normafai kirándulást. Remélem, még akkor is jó idő lesz. Állítólag, jövő héten pocsék idő lesz. Már előre félek, hogy fogom bírni ezzel a kis energiabombával a lakásban.
Szonjus változatlanul nagyon jó baba. Ha ébren van, szinte megállás nélkül mosolyog. Mostanában kezdni megtalálni az ujját, illetve az ujjait. A középző és a gyűrűs ujját szopizza. Ha bemegyek este a szobába, csak a cuppogást lehet hallani :D
Ma megkapta a 4 hónapos oltását, legközelebb csak 15 hónapos korában bántják. NBár, ahogy magamat ismerem, beadatom neki az agyhártyagyulladás és a bárányhmlő elleni oltást is.

Mazsuzs,

A MAM cumiból is van olyan, amin lassan jön át a tápi. Most már mi is érintettek vagyunk a cumisüveg témában. Szonjus az Aventből egyszerűen nem hajlandó enni. Nekünk a MAM cumisüveg vált be. Tök jó, hogy le lehet csavarni az alját is. Így sokkal könnyebb elmosni. Szerintem érdemes kísérletezni eg kicsit. Egy darabig azt hittem, hogy nem kell neki a tápszer, közben csak az Avent cumit nem szerette.

Dóri,

Ügyesek vagytok, hgoy ilyen sokat sétáltok. Én már alig várom, hgoy még jobb idő legyen és ne kelljen a fél szekrényt rájuk adni.
Alsópáhokról én is csak jónak hallottam.

Pocilo,

Marci tényleg szépen gyarapszik!

Jó éjszakát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szép jó reggelt!

Gyorsan írok, még mielőtt kisüt a nap, és megint megyünk :D

Megnéztem Alsópáhokot, és kértem is tőlük árajánlatot!!

A zalakarosit, ha gondoljátok, velük már beszéltem:
nyáron csinálnak akciókat, idén is lesz nekik olyan, hogy 6 éjszakát fizet, 7et marad. A 3 év alatti gyerekekért egyáltalán nem kell fizetni, a 2 felnőtt-2 gyerek összeállításnál pedig az apartman szobákat ajánlották, és ott 17400 Ft/fő/éj mindennel (félpanzióval, medencék használata, stb). Szóval ha megyünk apa, anya, Bence, Réka, akkor 4ünknek 34800 Ft/nap lenne. Szerintem ez nem is olyan vészes egy 4 *-os szállodáért. Persze van ennél olcsóbb is, de higgyétek el, a szálló nagyon király!

Cumi: Nálunk a NUK vált be minden tekintetben anno. Etetni is, meg cumizni is.

Nálunk egyébként minden rendben, Réka sokat mocorog, de szerintem még mindig keresztbe fekszik. Bár néhány napja olyan vircsaft volt éjjel odabent, hogy lehet elkezdett fordulni, de ez majd másodikán kiderül.

Bence nagy zsivány! Még mindig nem hajlandó a saját nyelvén kívül megszólalni. Ha mondom neki, hogy ez mi? mondad, akkor egyszerűen szó szerint kiröhög, és rázza a fejét, hogy akkor sem mondja, majd csak ha ő akarja. Bezzeg az állatokat ezerrel utánozza, meg megy a "hoppá" ha történik vmi, de ennyi.

Most megyek, meghozta a zuram a reggelit! :wink:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, van-e valakinek ötlete,hogy hogyan lehet a vizesedést valamelyest csökkenteni. Van-e valamilyen tapasztalatotok ez ügyben? Már próbáltam a zöldség és gyümölcsnapot, a sószegény kaját :? ,de egyik sem vált be. :(
Jázminnal is vizesedtem,de nem ennyire. Már reggelre sem lohadnak le a lábaim és a kezeim,alig tudok valamit csinálni tőlük. Én nem tudok sokat üldögélni egyhelyben,de ez sem segít amúgy sem.
Na most jól kipanaszoltam magam :roll: ,bocs,de gondoltam hátha van valami tuti tanácsotok.
Üdv. mindenkinek

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok Lányok?

Hogy tellik mindenkinek a hosszú hévtége? Elég szép idő volt, kár, hogy du.- ra elromlott. Úgy néz ki, hogy tényleg jőn a rossz idő.
Szofinak már javul a náthája de még azért porszizzuk.
Képzeljétek, már két napja úgy alszik napközben és este is, hogy mellé fekszem, cicizik és elalszik! Ez nálunk nagy szó, mert idáig úgy aludt, hogy a hordozóba kellet ringatni.
Jó lenne ha ez így maradna!

Dalmácska!

Sok jó tanácsom nincs sajnos. Az utolsó időben már én is nagyon vizesedtem. Azt tudom, hogy a zeller gumo. az alma nagyon jó vízhajtó, de ha már tartottál zöldség és gyümölcs napot akkor lehet, hogy ez sem fog segíteni.
Sajnos több ötletem nincs talán más tud segíteni.

Mazsuzs!

Nagyon tudom ajánlani Nektek a hordozó kendőt. Azt első perctől lehet használni. Fektetni is tudod benne a a babát Illetve hasonló pozicióba is teheted mint a kenguruba, azzal a különbséggel, hogy ez sokkal jobban és biztonságosabban megtartja és nem nyeklik benne. Nekem volt mind a kettő és sokkal jobban szerettük mint a kengurut és a kialakítása miatt könnyebbnek tünik benne a gyerek.

Mindenkineksok puszit küldünk.Betegség és hasfájás mentes napokat!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Végre van egy kis időm, már megebédeltünk (remélem nem lesz hasfájás :oops: ) de a mákos gubába bele kellett ennem nekem is :lol: :oops: :roll: . Ja és persze az sem elhanyagolható, hogy nem foglalt a gép mert nálunk mindig valaki előtte ül.

Dalmacs!
Sajnos nincs tippem vizesedés ellen :( . Nagyon sajnállak, hál istennek nekem nem volt semmi ilyen problémám de láttam az egyik barátnőmnél milyen dúrva is tud lenni a dolog. De már nem sok van hátra :roll: . Tudom ez most kevésbé vígasztal de én nagyon szorítok neked, hogy el tudd viselni ezt az időszakot. Ja és küldök privit.

Szami!
Szofi babának nagyon boldog 8. hónapot kívánok. Remélem ez az alvásos dolog így marad ahogyan szeretnéd. Ez mondjuk nálunk is nagyon bejött, hogy magam mellé tettem a Tamit alváskor cici a szájában és amint elaludt már le is tudtam cuppantani a töltőállomásról. Az nem semmi, hogy eddig ringatni kellett és amikor elaludt akkor kivettétek onnan és betettétek az ágyba? Akkor nem ébredt fel?

Fricky!
Megnéztem ezt a zalakarosit én is a neten. Tényleg szimpi hely lehet, hogy betervezünk mi is egy ilyen kis nyaralást.

Igaz, hogy már baromi régen voltam nyaralni de azért ezek az árak egy kicsit megdöbbentőek. Ha el akarunk menni egy hétre akkor az 2kilóba kerül :shock: . Nagyon duvicsek. Az a Kolpingos is nagyon szép helyen van. Rendesen csúrgott a nyálam.

A cumisüveg témához nem tudok hozzászólni mert soha nem ivott cumisüvegből a Tama.

Judit!
Néha hogy tudnánk örülni egy kis nyuginak aztán meg mikor megkapjuk akkor meg nagyon hiányoznak ezek a drágák. :?
Hát nekünk semmi nem jó?! :roll: :wink:
Mi majd csak a jövőhéten kapunk szurit (meg az 5. hónapban akkor az agyhártya gy elleni 2.) mert még mindig tart egy kicsit a betegeskedés. Szerintem holnap sem megyünk usziba. Lassan el is fogja felejteni a Tami amit eddig tanult :roll: .
Úgy látszik jól kifogtuk ezeket a gyerkőcöket mert sok mosolyt osztottak a születésüknél mert rengeteget mosolyog az Edóka is. Már nem nagyon emlékszem de mintha a Tami nem lett volna ennyire heppi.

Mikor a Tami született nekünk a védőnő azt javasolta, hogy inkább cumi mint kéz mert a cumit akármikor el tudjuk venni tőle de az ujja az minig ott lesz. Akkor ezt teljesen jónak gondoltam de most az Edónál simán hagyjuk az ujját szopizni (apával megbeszéltük, hogy mind a kettőnknek hiányzott az a kép mikor szopizza az ujját). Komolyan mondom írtózatosan nagyon aranyos.

Dóri!
Irigyellek a fotózás miatt. Mi is szoktunk hobbi szinten fotózni főleg repülőket ha már itt lakunk Vecsésen :) . Na meg persze a milédibédiket. Teszek is fel nektek egy két képet mert annyira arik.

Judit után szabadon! Egyforma body-s képek.

Na jó csak ha elaltattam a Tamit mert még át kell méreteznem a képeket.
Most meg már itt a szunya idő.

Szandra

szandrakiss

Nnnnna, vége ennek a gyönyörű és hosszú hétvégének! Jönnek a szürke hétköznapok, amik persze mindig tartogatnak vmi meglepit a drágaszágaink miatt :lol: 8)

Szandra!
Hát igen, ennyibe kerül a nyaralás.
Ja, megjött a válasz a Kolpingból, és augusztusra már egyáltalán nem tudnak helyet biztosítani, mert teltházuk van!!
De végül is belegondoltam, hogy tavaly egy hetet voltunk lent Horvátországban, és az is közel ennyibe volt, sőt ott még a szállásért külön nem is kellett fizetni, mert apósoméknak ott van ilyen apartman izéjük, hogy minden évben egy hét az övék. Lehet, hogy tengerpart, de mi így is inkább a medencében voltunk Bence miatt, és addig meg autóztunk oda 16 órát, vissza 9et. Szóval akkor inkább Zalakaros :wink:

Irtó jók ezek a képek (is)!
Meghát azt hiszem a MI gyermekeinkről nem is készülhetnek rossz képek :roll: :lol:

Judit!
Vhogy én is így voltam vele a múltkor, pedig anyuék v. anyósék csak egy-egy napra szokták elvinni Bencét, de amint kilépnek a házból, olyan nagyon csönd van!!! És már várom a délutánt, hogy jöjjenek haza!

Dalma!
Sajna a vizesedés ellen én sem tudok sok hasznossal szolgálni! Én csak a legeslegvégén voltam kicsit vizes a "múltkor" is, és akkor mág nagy ívben tojtam rá, az volt a legkisebb problémám 8)

Pocilo!
Gratula a szép kis paraméterekhez!

Mazsuzs!
Nekem Bébé Comfort kengurum van, és van hozzá ilyen szűkítő szerű merevítő, és bele lehet tenni a picit háttal is meg hassal előre is, és így valóban használható újszülött kortól.

Szami!
Remélem meggyógyultatok!!

Ja, képzeljétek nem bírtam magammal, és én is megvettem Rékának a fülbevalót 8)
Már csak az a kérdés, hogy még a kh-ba betetessük, vagy sem. Már minden verziót hallottam, de azt hiszem már ott árfuratom a fülét.
Már csak az lesz vicces, ha ne adj Isten pocikám kitalálja, hogy inkább mégis kisfiú! Na, akkor az szívás! A sok rózsaszín gönc, a füli :lol: :lol:
De csak nem!!!

Na, most megyek élek egy kis családi életet!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Nálam is nemrég derült ki, hogy a Jáhn Ferenc Kórházban szülök október elején! Én abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy honnan lehet megtudni az ottani orvosok (visszaolvasás alapján assziszem a Csütörtöki doktort választom, de ez még nem biztos) rendelési idejét?
Valaki esetlen össze tudná foglalni, hogy milyen is ez a kórház? Próbáltam visszaolvasni, de nem nagyon találtam olyanokat például, hogy hány ágyas szobák vannak, milyen a fürdőszoba állapota stb.

köszönöm előre is!

Pmacs
pmacs

Pár kép...

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Dóri, Szandra,

Nagyon édesek a csajok!!!!

Sajnos nemcsak a hosszú hétvégének van vége, hanme a jó időnek is. Bele sem merek gonolni, mit fogok Dancával kezdeni jövő héten, ha esik az eső. Az hiszem, előveszem a vetítőt...

Ujjszopi: én próbáltam a cumit Dancánál is, Szonjusnál is. Egyiknek sem kellett. Eddig az ujja sem kellett Szonjusnak. Nem igazán örülök neki, mert én is szoptam az ujjam, és nagyon nehezen szoktam le róla. Az tény viszont, hogy nagyon édesen cuppog.

Ma kihasználtuk az utolsó jó idős napot, és felmentünk a Normafához. Ettünk egy kis rétest, sétáltunk. Danca úgy rohangált az Anna réten, mint egy kis őrült. Hazafelé lógó fejjel aludt a kocsiban.
Tesómék voltak Bécsben, és hoztak a manóknak egyen Benetton pulcsit. Azt hiszem, abban lesz a következő fotózás :D
Jól számolom, hogy már alig több, mint egy hét van a találkáig? Van ötlet a helyszínre? Kellene egy B terv is rossz idő esetére. Persze, először nem ártana egy A terv sem :lol:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Megjöttünk, és nagyon jól éreztük magunkat. Balatonkeresztúron a Janette hotelben voltunk és innen mentünk át Zalakarosra és Kehidára élményezni. A szálloda nagyon jó volt és nem volt drága. /20eft 4éj/fő félpanzióval/ nyáron picit drágább. az udvaron van játszótér. etetőszék, kiságy ezeket nem kell vinni ide sem.

Fricky! KarosSPA-ban voltak a barátnőmék és nekik nagyon tetszett. Ráadásul ez a legolcsóbb sztem ebben a kategóriában. Pénteken megnéztük kívülről és irtó jól néz ki a medence rész. És Zalakaros gyönyörű nagyon jókat lehet sétálni, fagyizni Én most már szinte végigzongoráztam az összes szállodát és kb 300e fT-re jön ki az apartmann 2 gyerekkel fp-vel.

Pmacs ! 4 ágyas/nagy kórterem/ 2ágyas és 1ágyas kórtermek vannak. MInden kórteremben van WC+tusoló. Állapota sztem jónak mondható. Csütörtöki dr jó választás /én nem nála szültem/.
hívd fel a kórházat/szülészet és ott el tudod érni őt is.

Judit ! nálunk itt van egy jó kis játszótér, csak lehet hogy a többieknek nagyon messze vagyunk /főleg Mtücsöknek/. Felétek nincs vmi jó játszó? vagy aki tud vmi jót ajánlani ez ügyben tegye már meg

Szandra, Dóri! nagyon jók a képek!!!

Dóri! nekem is ez a fajta spirálom van és ua tette fel aki neked is fogja!!!
:D

Finike! második gyerek után már tudni fogja a nevedet is. Most meg annak örülj hogy nem tudja. addig jó míg az orvos nem köszön már előre az embernek :? :)

GYerköc "kölcsönadás" tényleg olyan hogy az ember alig várja a napot amikor elviszik egy kicsit és amint elment egyből hiányzik :D

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Borzasztó! Egész éjszaka a hülye gép előtt ültem és neteztem. Aludni azt meg majd reggel mikor kelni kellene.

Pmacs!
Olyan közép kategóriás a kórház, semmi extra viszont a dokik nagyon jók. Amit írt Sid azt már nem részletezem. Nekem a Csütörtöki a dokim. Napközben a kórházban lehet megtalálni délután pedig a magánrendelőjében hétőn és pénteken. Ez az Üllői úton van kb a 2/3-nál kifelé Pestről.

A kórházban van szülésfelkészítő és ott meg lehet nézni a szülőszobát is, erről a kórház központi számán kérhetsz bővebb infót.

Dóri!
Tündériek a drágáid!

Sajnos talira lehet, hogy csak a B terv kell mert elég gáz időt mondtak egész hétre. Most megyek és megálmodom :wink: .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

sidney, szandrakiss köszi a válaszokat! Látom itt mindenkinek már megvan a baba, nagyon irigyellek titeket! Abban tudnátok segíteni, hogy fizetni mennyit kell/illik? Sokhelyről sokfélét hallottam már, de mivel ti itt szültetek tuti infót tudnátok nekem adni. köszi

Pmacs
pmacs

Jó reggelt!

Sajna esik az eső :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: , utálom!!!

Szandra!

Nagyon cukik a csajok a ruhában! Megértelek anyós témában, nekem is az a halálom, ha mondok valamit és direkt az ellenkezőjét csinálják és utána még nekik áll feljebb.

Dóri!

Nagyon cukik a csajszik, már jó sokat nőtek. Jól látom, hogy az egyik sokkal nagyobb mint a másik, vagy csak a kép csal????

Vizesedés: nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy a vérnyomásoddal van valami??? Nekem a barátnőm pont így vízesedett mint te és a végén kiderült, hogy nagyon magas a vérnyomása. :(

Fülbevaló: mi is a kórházban tetettük be neki, amit egyáltalán nem bánok. Az első perctől kezdve hozzá szokik, soha nem piszkálja, nagyon szépen tették be neki. Viszont két barátnőm is utólag rakatta be és mind a kettőnek elrontották, persze lehet, hogy ők a szerencsétlenebbek közé tartoznak.

Véreredmény: az még mindig nincs, egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy mi lehet. Elég érdekes, hogy már vagy három-négy hete voltunk és még mindig nincs kész :cry: :cry: :cry: :cry: . Kicsit érdekesen mennek az egészségügyi dolgok is ebben az országban, és úgy látom ez egyre rosszabb lesz :cry: :cry: :cry: .

Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Boldog Szülinapot Dórikának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
karpijudit

Helló Lányok!

Lám, mindenki kihasználta a 4 napos hétvégét és a jó időt, alig van pár bejegyzés a hétvégén.

Pociló! Kérdésedre válaszolva, szinte már csak tápszert kap Nándi baba, ha jó nap van akkor napközben egyszer egy 50-60 ml tej van neki, de előfordul az is, hogy csak 20-30 ml tej jut neki. Ez nagyon kevés, de ez van, már nem idegesítem magam. Egyébként pénteken mértük és akkor volt 3,87 kg. Most nagyon megemelte az elmúlt két napban az étkezési adagot 110-120 ml-re, de viszont nem csökkentette az étkezések számát (7 alkalom), ezért félünk, nehogy (túletessük) és elhízzon...:-)

Dóri! Köszi a játszócumira a tippet. Megnézem ha kijutok a házból valamikor. Egyébként teljesen igazad van, a tápos gyerekek etetése sokkal nehezebb mint ha csak rácsatlakoztatnánk őket a "töltőre". Az utolsó képek amiket feltettél a gyerekekről, nagyon-nagyon jók!

Dalmacska! Vizesedésre sajnos nekem sincs tippem, az utolsó 2-3 hónapban én is enyhén vizesedtem, pedig a vérnyomáson soha nem volt magasabb 110/60 (70)-nél. Világéletemben alacsony volt a vérnyomásom Nem tudom miért lehetett... Igaz azért nem ettem sótlanul, de nem is sóztam agyon az ételeket, így még ezt sem tudnám felhozni indoknak.

Szamikám! Van hordozókendőnk, még anyukám vette, de nem tudjuk használni. Valószínűleg egy tanfolyamra el kellett volna mennem, ahol megmutatják hogy lehet hordani, itthon néztünk, van leírásunk hozzá egy kis füzetnyi, de az alapján nem tudjuk felrakni.

Szandra! A lányok tüneményesek! Szerintem nagyon hasonlítanak egymásra.

Fricky! A mi kengurunk Graco Kyo ami - mint írtam - a leírása szerint újszülöttkortól használható és szintén beletehető a gyerek mindkét irányba. Egyenlőre nem merem, mert félek, hogy esetleg többet árt mint használ.

Tegnap egyébként jó napunk volt, szinte minden étkezés után visszaaludt Nándi baba (kivéve egyet). Még soha nem volt ilyen szuper nap(unk). Ma sajnos már nem ez a helyzet, nyűgös, és evés után másfél órával már muzsikál... Ráadásul most hogy ilyen hideg van (10 fok) még hosszú sétára sem lehet menni...pedig jobban vártam már a sétákat mint őurasága...
Egyébként mit gondoltok? Ebben az időben azért ki lehet vinni valamennyit egy majdnem négy kilós (egy hónapos) babát levegőzni?

Finike! Veled mi újság? Hogy van Viki?

Most azt hiszem ennyi elég is, megyek mert mindjárt kajcsizik a manó.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs,

Szerintem nyugodtan vidd ki Nándit, persze, ha nem szakad az eső. A múlt héthez képest tényleg sokkal hűvösebb van, de azért egyáltalán nincs hideg.
Tényleg ne izgasd magad a tápi miatt. Ráadásul az sem biztos, hogy az anyatejes babák etetése sokkal könnyebb. Fizikailag tényleg könnyebben kivitelezhető. Viszont - magamból kiindulva - állandó izgulás, hogy van-e elég tej. Én Dancánál állandóan ezen agyaltam. Egy percre sem nyugodtam meg ezzel kapcsolatban. Azért is hagytam abba a szoptatást 10 hónapos korában, mert már elegem volt az állandó stresszelésből. Meg persze már alig volt tejem.
Szonjus most felesben kap tápit és anyatejet, a héten elkezdjük a gyümölcsöt is.
Ja, majdnem elfelejtettem: Boldog hónapfordulót a kisembernek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!!

Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége!

Dóri79!
nagyon klasszak a képek, a csajok tünemények!
Kár, hogy nekem nincs ilyen jó fotóim.

Szandra!
Tami és Edó tünemény az egyforma ruciba!Jól vannak a csajok?

Mazsuzs!
Végre volt egy kis pihitek még ha csak kevés is.Nem kell foglalkozni, hogy tápszeres nem azér kérdeztem, csak nekem most a narancslé nagyon bejött, gondoltam hátha kipróbálod.

Mtücsök!
Dórikának BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!
Kép
Edina!
Nagyon jónak hangzik ahol voltatok és nem is olyan drága.
Friky!
Csak nem tévedtek UH és Réka lakik a pociba.Nem is olyan sokára megtudod a személyes találkozásnál.
Hogy bírod?A füliről rasz fel képet?

Marcus csak eszik, alszik nagyon jó baba(igaz tornáznia kellene a lába és a nyaka miatt).Holnap megyünk a kardiológiára UH-ra remélem minden OKÉ lessz!

Megyek mert Milka nyügi.

Pocilo :)

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok,

Nálunk van egy jó játszótér, a Miskolci és az Öv utca sarkán, már akinek ez mond valamit. Viszont én kocsival vagyok, így elmegyünk szívesen bárhová :D

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló!

Pociló! A kórházba mész vissza a kardiológiára? Te is kaptál időpontot amikor megkaptad a zárójelentést? Nekem ma délelőtt arra nem volt időm, hogy telefonáljak időpont miatt. Lehet, hogy azért nem kaptam a távozáskor mert nem pesti vagyok? És te beutalót honnan kaptál a vizsgálathoz?
Holnap mindenféleképpen telefonálnom kellene....

Kivittem Nándi babát 40 percre, remélem nem fázott meg mert ő meleg volt, de a takarója és még a zsákja is kívülről elég hideg. Lenne még egy kérdésem, hátha tud rá valaki valami jó megoldást.
Miután megetetem és büfizünk, a legtöbbször elalszik a vállamon. Általában várok egy 15-20 percet mielőtt leraknám. De az utóbbi időben mikor lerakom felébred, és utána már nem alszik el. Vagy még esetleg ha sikerül is visszaraknom az ágyba és nem ébred fel azonnal akkor is elkezd össze-vissza mozgolódni és nyögni az ágyba majd mondjuk egy fél óra múlva ébred fel. Miért? (Jó kérdés, ugye?) Szóval mit csinálhatnék hogyha beteszem az ágyba ne ébredjen fel?
Előre is köszi a tippeket.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!

Nem a Délpestibe megyünk. A kardiológia beutaló a gyerek orvos írta mert Szilárdomnak volt szívműtét, ezért Milkánál és Marcusnál is nézzik.Milkánál minden OKÉ volt most Marcus jön.
Nándika biztos nem fázott meg nincs hideg csak esik ez a fránya eső.Nekem is a büfi közben alszik el, de jó szorossan becsomagolom a plédbe, és ezt nagyon szereti, úgy kell felkelteni néha enni
A gyereknevelés folyamatos kisérletezés, bátran kell kisérletezni.

Boldog hónapfordulót! :D

pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Hááát, nem lett túl jó a kép, de a lényeg látszik.
Milyen a formája.
Apró kicsi kövek vannak arany foglalatban. Kép

Kép Kép
fricky

Ja, mindenkinek akinek hónap-év-hét fordulója van

az Istenke éltesse sokáig!!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Köszi,hogy válaszoltatok a vizesedés témára,még ha nincs is tippetek. Beletörődöm,ez van,ezt a kis időt már kibírom. Bár elég kellemetlen. A jobb kezemen az ujjaim végei el vannak zsibbadva már több napja. Azt mondják,hogy a picur nyom egy ideget és ez szülésig már így marad. Ez is tuti jó,mert jobbkezes vagyok :roll: .
Így a számítógépezés sem megy már valami könnyen. :? Ez van.

Mtücsök!
A vérnyomásom hálisten rendben van,gyakran nézik mert az elején párszor felszökött. Igaz a magas pulzusomra gyógyszert szedek,de ezt nem nevezték meg a vizesedés okozójának. :roll:
Egyébként a magas vérnyomástól tényleg lehet,én is úgy tudom.
Azért köszi a tippet.
Dórikának Sok Boldog Születésnapot! Kép

Szandra!
Anyós témában teljesen együttérzek veled,bár én még így nem vesztem össze az enyémmel,de állandóan harcolnom kell vele az édességek ellen. Én nem tiltom itthon az édességet,de csak nagyon mértékkel engedem fogyasztani. Ő pedig állandóan azzal etetné. Na meg mindent megcukroz,még a tejet is. Ettől teljesen kivagyok :evil:
A privit sajnos nem kaptam meg. :(
Gyönyörűek a lányaid!!! :D Az már tuti hogy az enyéimre is fogok majd egyen pólót feladni. Nagyon édesek így együtt.

Dóri!
Szintén csak azt tudom mondani hogy nagyon szépek a kis drágáid! :D :D :D

Mazsuzs!
Jó tudnom,hogy ez a hordozókendő nem is olyan egyszerű téma. Pedig én is terveztem,hogy majd veszek,mert nagyon hasznosnak tűnik.De még átgondolom. :?
Jázmin is gyakran felébredt amikor letettem büfizés után. Sajnos sokszor csak cicin aludt vissza,mellettem. Elég rossz alvó volt. Ahogy megérezte hogy nem vagyok mellette,felébredt. Ennek az lett a következménye,ha aludni akartunk,odavettem a nagyágyba közénk. :? Nem a legjobb megoldás,de amikor már nagyon fáradt az ember... 8) :roll: Ezt mondjuk nem tanácsolom,mert a kis rafkósak könnyen rászoknak a dologra.
Sajnos tuti tipp nincs,szerintem ez minden gyereknél más,hogy mitől nyugszik meg és mitől merül mély álomba. Kísérletezni kell.
Nándikának Boldog Hónapfordulót!

Szami!
Szofinak is Boldog Hónapfordulót!

Örülök,hogy sokan el tudtatok menni kikapcsolódni a hétvégén. :) Mi itthon maradtunk.
Sajnos a találkozóra sem tudok elmenni. Vidéken lakunk,autó sem áll a rendelkezésemre és már nehezen bírom magam. :roll:

Ma Jázminkám megkapta a hároméves oltását. Nem is volt olyan nagy hiszti,pedig eléggé tartottam tőle. 8) Már nagyon vártam hogy túlessünk a dolgon.
És egy picit dicsekszem is :wink: ,mert megmérték: 15,5kiló és 95 centi. Mostmár tudom,hogy miért érezzük olyan sószsáknak. :wink:

Mostmár teljesen bezsibbadtam,úgyhogy megyek. Üdv nektek.
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Szandra!

Köszönjük a köszöntést. A csajszik nagyon édesek. Az alvás továbbra is müködik, remélem igy is marad. Igen mostanáig a hordozóba ringatuk, hát nem volt egyszerű. Napközben félórákat aludt így akkor nem mozgattuk, este pedig megvártuk mig jól elalszik és akkor lehetett mozgatni. Az alvás nem az erősségünk. Még nem aludtuk át az éjszakát.

Dóri!

Nagyon édesek a gyerekek. Az ikrek egy vagy két petéjüek? Bocsi ha már írtad.

Tücsök, Pocilo, Mazsuzs!

A gyerekeknek boldog hó és évfordulót kívánunk!

Fricky!

Köszönjük már lényegesen jobban vagyunk. Csak támogatni tudom, hogy a kórházba tegyék be Rékának a fülit. Szofinak is ott tették be a csecsemősök amikor haza jöttünk. Nagyon szép lett és semmi baja nem lett tőlle. Nekem is azt mondták, hogy minnél kisebb korba jó betetettni.
Annak idején az enyémet is korházba tették be.

Mazsuzs!

Ha gondolod tudok adni egy nevet és telefonszámot Hordozókendő ügyben. Ő elég gyakran tart tanfolyamot különböző helyeken. Úgy tudom annak akinek van kendője ingyenes. Össz-vissz egy óra hátha eltudnál szabadulni annyi időre.

Lányok hányadikán lesz a tali? A helyszin illetően mi is autóval közlekedünk igy elég rugalmasak vagyunk!

szamikám

Dalmácska!

Köszönjük. Hordozókendő- nem olyan ördöngös mint amilyennek látszik és nagyon nagyon jó.

Szami

szamikám

Köszönjük szépen a Fanni üdvözléseket, milyen figyelmesek vagytok!Sajnos ritkán írok, de azért olvaslak titeket!

Azért a taliba lehet, hogy beneveznénk, ha lehet!

Képek eszméletlen jók, főleg a fekete-fehér kompozíciók!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Na végre végre egy kis lendület, komolyan mondom nem foglak elengedni benneteket hosszú hétvégézni mert én itthon szét untam a fejem és nem írt senki :wink: .

Mazsuzs!
Hát igen ez az alvás nem nagyon erőssége egyik gyerkőcnek sem. Amit én javasolnék az az, hogy ha elalszik akkor nyugodtan tedd le (kivéve ha olyan édesen alszik, hogy nincs szíved megmozdítani :wink: :) , nálunk nem egyszer van ilyen) az nem baj, hogy mocorog v. fészkelődik. A Tami nekem is mindig csak ilyen kevesett aludt aztán ez a kevés összeállt egy nagyobbá kb fél éves korára. Attól mert fent van nyugodtan hagyhatod a járókában vagy az ágyban. Az is egy jó módszer, hogy egy takarót fél állapotban alákészítesz és mikor bealudt akkor bebugyi és letenni lehet, hogy neki a meleg jön be. Nálunk például az Edó napközben a hasán este pedig a hátán alszik. Azért hozzá kell tennem, hogy Edóka sem viszi túlzásba a napközbeni alvást. Este mondjuk átalussza az éjszakát, sőt egyedül is alszik el nem kell altatni. Beteszem az ágyába nézelődik magyaráz 1000rel aztán kéz a szájba és csönd :) . Mondjuk nálunk szerintem azért alussza át az éjszakát mert szinte 2x kap vacsit. Megetetem fél 7 felé aztán 3/4óra-óra múlva rátankolunk és akkor tuti tele van a pocakja így nyomja a szunyát reggelig. Olyan 8 óra felé teszem le és általában reggel 5ig alszik akkor megetetem úgy, hogy tök sötét van nem gyújtok villanyt, nem cserélek pelust és így kaja után félálomban nyom egy laza büfit és viszzateszem az ágyába. Múltkor akkorára sikerült ez a laza büfi, hogy azt hittem leesek az ágyról úgy megijedtem mert én is csak félálomban nyomom ilyenkor a dolgot. Aztán 7-8 felé felébred akkor hagyom egy kicsit az ágyban nézelődni, utána kiveszem be a nagyágyba és ott tankolunk egyet amivel elvan délig. Most jó sokat dumáltam neked, de csak azért meséltem el hogyan telik egy napja a kisasszonynak, hogy ha következetes vagy és nagyjából követed a napi ritmust akkor ez egy idő után be fog állni. Az első hónap nálunk is horror volt mert éjszaka csak kézben aludt és sokszor mi nem is tudtunk aludni aztán már megszokta, hogy mindig ua a dolgok jönnek egymás után és akkor már nem reklamál. Este például ha már megszokta, hogy jön a nagy alvás és reklamál akkor lehet, hogy még kell neki büfizni és azért sír mert szeretné ha még segítenétek neki. Ezt lehet, hogy 2x igényli. A lényeg az, hogy mindig próbáljátok meg kitalálni, hogy mi lehet a baja. Tudom ez egy kicsit hülyén hangzik de ő tényleg csak jelezni akar valamit amit mi sokszor nem értünk. 3 hónapos korukig nem tiszta annyira a tudatuk, hogy tudjanak "manipulálni". Lehet, hogy igényli jól betakarjátok (szinte bebugyolálni, persze a kézfej és a fej maradjon szabad mert ezek a hőleadók és így nem melegszik túl). Hát most aztán írtam mindenfélét bocsi :oops: :roll: .

Túletetni nem hiszem, hogy tudjátok mert a felesleg az úgyis távozik. A súllyal ne foglkozz látod a Judittal mind a ketten óriásbébiket nevelünk. Ez van. :)

Dalmacs!
Nagyon szorítok már neked, hogy minél előbb túllegyél rajta. A privit megpróbálom még egyszer elküldeni. Kár, hogy nem fogsz tudni jönni a bulira, jó lett volna egy óriáspocakot látni és persze Jázmint is jó lett volna megismerni. Nevettem a paraméterein mert a Tami egy az egyben ugyanezeket a méreteket produkálta nemrég mikor voltunk a védőnéninél. Mondom én nektek, hogy az én gyerekem simán elmegy 3 évesnek. (Koravén :wink: :) )

Különben a hordozókendőről én is csak jókat hallottam. Az egyik ismerősöm vett a harmadik gyerekénél és veri a fejét a falba, hogy az első kettőnél miért nem használt ilyet.

Fricky!
Nagyon jó ez a fülbevaló! Én is imádom a fehéraranyat (sajnos anyósomtól rendes arany fülbevalót kapott mind a két gyerek és nem nagyon akaródzok betenni nekik), a baj csak az, hogy anyu meg vett mind a kettőnek fehér aranyosat. :roll: :roll:
Komolyan mondom mingig megnehezítik az ember hétköznapjait ezek a szülők, és persze mondanom sem kell, hogy utálják egymást így tuti valamelyik meg fog sértődni előbb vagy utóbb. Keresek régi képet a Tamiról ahol látszik az első fülbevalója mert szinte ui csak már kinőtte mert olyan pici volt.

Szami!
Hát le a kalappal előttetek is alvás ügyben. Szorítok, hogy most már így is maradjon.

Nem is tudom még milyen hülyeségeket akartam írni nektek... :oops: :roll:

Ja a tali. A hely nekünk is tök mindegy. Annyi, hogy úgy látom nem lesz valami szupi idő :roll: . Lehet, hogy a B tervet kéne erősíteni?

Tücsök!
Elhiszem, hogy tiszta ideg vagy már az eredmény késlekedése miatt én tuti már a falat kaparnám. Reméljük minnél előbb meglesz most már.

Adra!
Mi újság veletek? Csak nem elutaztatok valahova így a hosszú hétvégén?

Pmacs!
Fizetni általában a magánrendelés összegének 10szeresét szokták. Persze ez lehet dokifüggő, meg pénztárcafüggő.

Na most már megyek mert tegnap hajnal 2ig neteztem és nem sokat aludtam.

Mindenkinek millió pussz. Bocsi a sok vakerért :wink: .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szami!
Köszi az infót,akkor mégis kipróbálom a hordozókendőt. :D

Szandra!
Megkaptam a privit és válaszoltam is,remélem megkapod.Kérlek jelezd majd,ha nem.
Köszi,hogy így szorítasz nekem,már alig várom hogy túllegyek rajta. Tami egy igazi kis vasgyúró lehet. :) Gyönyörű a képeken,mellesleg :wink: a fülbevaló is szép.
A sok fülcsi témát olvasva már komolyan gondolkozom rajta,hogy már a kórházban betetetem neki én is. Csak még gyorsan kéne venni egyet. :roll:
Örülök,hogy te is jókat hallottál a kendőről,így mostmár a ti megerősítésetekkel ki fogom próbálni.

Jaj,ma voltam védőnőnél,hazafele pedig vásárolgattam Flórácskának. Turiban is találtam jó kis rugikat itthonra,na meg a bababoltban csodaszépeket. :D Olyan jó ilyeneket venni,imádom! :lol: Jázminnak is nagyon tetszettek,igazi kis nő már ő is. :wink: Hétvégére sütöm majd neki a tortát,mindig én csinálom neki. Imádok vele elbíbelődni. Remélem jól is fog sikerülni... :roll:

Szép estét mindenkinek
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: