Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kóbor :) Neked is nagyon szépen köszönöm Kristóf szülinapi köszöntését! :lol: Fránya megfázás, de fő, hogy jobban vagy már!
Nem lenne kedved esetleg egy vonalzót csinálni? Ciki, de mindig elfeljtem, hogy pontosan hányadik hétnél tartasz :oops: :oops: :oops: Meg hogy honnan fogunk értesülni mini Kóbor születéséről???

Tündi :) Gyönyörű szép a pocód!!! :lol: Olyan jó erre az időszakra visszaemlékezni!!!

Babus :) Ha sikerült elintézni ezt a vérvételt, ha nem, én mindenképpen felháborítónak érzem az egészet! Mert mi van, ha nem vagy egészségügyis, csak egy sima halandó gyerekre vágyó nő??? :evil:

Juca :) Maximálisan egyetértek veled, azt meg külön sajnálom, hogy ilyen bizonytalanságban kell elkezdenetek a projektet! :cry: :cry: :cry:
Tudom, hogy téged ez nem érint közvetlenül, de az is nagyon gáz, amit itt Szegeden csinálnak. Itt ugye eddig két helyen lehetett szülni: a kh-ban és a klinikán (én a klinikán szültem). Eddig úgy volt, hogy a kh-ban bezárják a szülészetet, jópár szülésznőt és csecsemőst elküldtek (közben fullig van a kh szülészete) és mindent áthoznak a klinikára. Beszéltem múlt héten a dokimmal, aki azt mondta, nyár végéig leállították az összevonást. Erre hétvégén egy lány feltett a szegedi topikba egy linket, miszerint minden szegedi lakos (ergo én is) a kh-hoz tartozik és a Szeged környékiek pedig a klinikához. Na most nekem annyit nem tudnak fizetni, hogy betegyem a lábam a kh-ba, tehát nekem tuti ki kell majd csengetnem a 30%-ot. És a klinikáról több orvost el akarnak küldeni, remélem az enyém nem lesz köztük :cry: :cry: :cry:
Rohadjon meg aki ezt az egészet kitalálta azzal a szőke p...val az élen!!! :x :x :x

Teszek fel pár szülinapos képet.

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Sajnos mostanában ritkán jutok gépközelbe...

Timika!
Utólag is sok boldogságot kívánok Kristófnak!

Babus!
Nagyon jól teszed, hogy nem hagyod magadat. Sok orvos szereti hülyének nézni az embert. :cry: Ez a krházi helyzet nagyon gázos. Nem is értem, hogy merik ezt megcsinálni az emberekkel. :?

Tündi!
Nagyon sokat nőtt a pocid! :lol: Remélem a vérvétel is jó eredményeket ad majd.

Kóbor!
Én csak tisztelni és csodálni tudom azokat akik ennyi babát be mernek vállalni. Remélem sikerül is minden ahogy eltervezted :D .

Magunkról: mi jól vagyunk, Vivi szépen beszél már, énekel sokat. Mostanában nagyon tanulékony, mindent próbál csinálni amit én.
Lányok imádom a tavaszt! Olyan jó egész nap kint lenni és sétálgatni. Ha minden jól megy csütörtök reggel indulunk 4 napra le a Balcsira a nyaralóba. Ugyhogy már nem sokat jövök a héten.

Puszi mindenkinek!

Nicol

Kép
nicol

Timika
Nagyon szuperek Kristóf szülinapos képei :D Nagyon kis mosolygós ő is :lol: És a tortája is nagyon szép :D Te csináltad?
A kutyus nagyon jópofa :lol: , nem is láttam még ilyet, mi Kristófunknak is tuti nagyon bejönne :lol: Vau-mániás :lol: :lol:

Nicol
Jó Balcsizást :lol:
Irigyellek ám :D , jó lehet egy kis kikapcs :lol:

Többiek? Edina?
Vanda? Egyben még? Kinek írsz, ha meglesz Maja?
Judit? Hogy vagytok?
És mindenki más is!!! :D

Babus

Kép
babus2005

Nicol :) Köszi szépen, aranyos vagy! Érezzétek jól magatokat a Balcsin!

Babus :) Köszike!!! :lol: A tortát rendeltük, Kristóf szerencséjére nem én csináltam :lol: :wink:
A kutyás kismotort a Fairplay nevű játékboltban vettük, a Visegrádi u-ban vannak, ismered?
Kristóf jól van? Enyém megint náthás egy kicsit :(

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok! Sajnos nem túl jó hírrel jövök!

Tündi30 tegnap hajnal óta kórházban van; vérezgetett és belázasodott, vmilyen gyulladásra gyanakodnak, de még nincs teljesen kész a tegnapi laborja. A baba szerencsére jól van, a méhszáj teljesen zárt, viszont a lepény a méhszájon van, tehát császár lesz majd.
Az AFP eredménye jó lett.

KépKép

KépKép
timika

Timika

Mondd meg Tündinek, hogy kitartás, nagyon-nagyon drukkolunk neki, tuti nem lesz semmi baj :)
A császár már a legkevesebb, a lényeg, hogy minden rendben legyen :)
Annyira nem hiányzott ez már neki :( Ennyi várakozás után már egy problémamentes pocakosodásnak kellett volna jönnie:?
Ha tudsz bármit róluk, írjál! Huncutnak pedig nagy pocaksimi :D

A Fairplay-t ismerem, egyszer már voltunk ott, de akkor nem láttam ott ilyen jópofa kutyust, de már mindegy, mire még egyszer arrafelé járunk, már ki is növi :)

Babus

Kép
babus2005

Tündinek mennek a drukkok! A lepény a méhszájon nem feltétlenül császár, ugyanis nagyon gyakran arrébb megy, ahogyan nő a méh. Én is ugye emiatt véreztem három hónapon át, de most már nincsen a méhszájon, szülhetek természetes úton. Ha meg császár lesz, hát az lesz, az a fontos, hogy most minden rendben legyen!!!

Timi,
jók a képek! :) Klasszak az ajándékok is, meg a torta is, de a legjobb Kristóf vigyora a torta mellett! :)
Vonalzót csinálni dög lusta vagyok, bocs! :oops: Most vagyok amúgy 31 hetes, szóval már nincs túl sok hátra, ahogy most érzem magam, örülök, ha április végéig kihúzzuk (jó sokat jóslok, amikor frontok vannak). Amikor megszületik a kicsi, majd iratok apával. :)

Nicol,
jó nyaralást! :)

Mea,
remélem, már jobban vagytok!

Babus,
olyan gáz, hogy csak amiatt foglalkoznak normálisan veled, mert egészségügyis vagy. :evil: Mindenkinek normális ellátás kéne... Jó kacifántos egyébként a dolog... :roll:

Mi meggyógyultunk végre, egész nap az udvaron vagyunk, erre most olvasom, hogy hétfőtől hó lesz... :shock: Oké, valószínűleg csak éjjel esik, nappal elolvad, de vége a jó kis tavasznak, átmenetileg visszatér a tél. :?

Gyerekek is fejlődnek, a lányom annyit beszél, hogy szóhoz sem jutunk mellette, ráadásul már Csabi is mondja a magáét. :) Ő is énekel, Hinta-palintát, Zsip-zsupot, a Csip-csip-csókát úgy, hogy a sorok első felét mondja csak, nagyon vicces. :D Meg jó akaratos is, egyre jobban... De hát ez is a fejlődés része, csak furcsa, hogy nála több mint fél évvel korábban kezdődött, mint a lánykámnál.

Na, megyek, mert elméletileg ebédet csinálok éppen, amit ugye nem teszek, ejnye! :oops:

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Tegnap irtam egy nagyon hosszut, ami persze a Babanet martalekava valt. Olyan pipa lettem, hogy itt hagytam csapot-papot...

Tundi,
nagyon nagyon drukkolok, hgy ne legyen semmi baj. Remelem mar jobban vagy! Nagyon varjuk az uj hireket! :)

Mi jol vagyunk, szerencsere a 4 napban itthon van a ferjem es rengeteget segit Mateval. Most is csavarognak valamerre, ugyhogy nyugi van. Ki tudtam mosni nyugodtan a babaszekrenyt, atpakoltam a benne levo, jelenleg nem hasznalatos dolgokat es igy vegre lesz helye Maja ruhainak is, amiket most kezdtem el kimosni.

Egyebkent rettenetesen belassultam, alig vonszolom magam neha. Szerencsere Mate mostanaban napkozben jokat alszik, igy en is le tudok dolni vele. Ennek persze az az ara, hogy este 10-kor alszik csak el, de azert kb 7-tol van mar segitsegem, igy az nem olyan veszes.
Neha teljesen hulla vagyok, a napi 1 ora levegozest is alig birom allva, de nincs mit tenni, menni kell. Es persze emellett minden nap fozes, mosas, rendrakas, hancurozas. Szoval kemeny, de en elvezem es kozben rettegek, hogy mi lesz, ha ketten lesznek? :lol:

Ma megyek dokihoz, nagyon kivancsi vagyok mar, hogy mit lat Majabol? Nagyon felek meg mindig a csaszartol, szeretnek mar tul lenni ezen az egeszen es tudni, hogy mindketten megusztuk a beavatkozast.
Igy a 35. hetben mar mindenre felkeszultem, hetfon megkapom a babataskat, ha bepakoltam vegre Majanak is es magamnak is, akkor picit megnyugszom majd.

Mate egyebkent tunderi, nagyon birom a mostani korszakat. Rengeteget dumal, olyan szavakat hasznal, hogy leesik az allunk, mikor meghalljuk. Mar mondatokat is probal szerkeszteni, de azert a ragozas meg nem megy. Imad kirakozni, rengeteget rajzol, tancol es persze ugral mindenhonnan, ugyhogy a fraszt hozza ram, amikor vetodik felem.

Megkapta azt a meregdraga oltast is, amit Babus is beadatott Kristofnak. Szerencsere jol turte, semmi mellekhatas nem jott elo.

A Kristofoknak tegnap is uzentem, hogy boldog nevnapot, ha tegnap tartottatok. Sajnos a tegnapi uzenetem ugyebar nem ert celba, de remelem meg ma is atadjatok a nagyfiuknak a gratulaciomat... :D

Nicol,
olyan jo nektek, hogy kiszabadultatok kicsit ebben a csodaszep idoben! Es milyen mazli, hogy ez a 4 nap ilyen szep idovel kecsegtetett, mivel hetfore megint havat mondanak. Brrrrrr :?

Azt hiszem mast nem irtam tegnap sem, mindenkinek tovabbi szep 4 napos unnepseget!

Vanda
vanda72

Sziasztok :D

Kóbor
Örülök, hogy meggyógyultatok :D
Jópofa lehet Csabi, ahogy énekel :lol: Kristóf is folyton dalol, még útközben is, a boltokban is, nagyon édi :lol: , viszont ő még semmi "értelmeset" nem énekel, csak saját költeményeket, babanyelven :lol: Pedig zenebölcsibe járunk, én is énekelek neki sokat (lehet ez ártott meg neki :lol: :lol: ), mégse :?
Kislányod mennyi idős is? És hogy is hívják? Mindig elfelejten :oops:

Vanda
Kitartás, már nem sok van hátra! :) Aztán persze lehet, visszasírod még ezeket az időket :D

Névnapi köszöntést köszönjük, bár mi július 25.-én tarjuk, hogy ne legyen olyan közel a szülinapjához :D De akkor is köszi :D
Nem tudom Timikáék mikor tartják, ha ők most, akkor én is boldog névnapot kívánok az ő Kristófjuknak :D

Hú, én tuti nem bírnám ki, ha Kristóf este 10-ig ébren lenne, szerencsére most már egyre inkább úgy néz ki, hogy a koránfekvő típusba fog tartozni, legalábbis remélem, hogy így fog maradni.
Krizsi 8-kor már horkol, max. negyed 9-kor, és reggel kb. 8-ig a hangját se hallani, de persze nappal max. 1 órát alszik csak. Bár én inkább örülök ennek, jó, hogy minden estém szabad, jól esik esténként nyugiban megfürödni, Barátok köztöt nézni és 10-kor már alukálni :)
Na persze hátra van még az utolsó 4 rágófog, ami valószínűleg "kicsit" be fog még zavarni ebbe az idilli hangulatba, csak azt éljük még túl, mert Krizsit nagyon meg szokta viselni a fogzás, (meg engem is), ő ugyanis egyszerre több fogat növeszt mindig. Egy évesen kijött neki egyszerre 8, más fél évesen megint egyszerre 8, azóta semmi :shock: Na olyankorse éjszakánk, se nappalunk, taccs taccs hátán, egész nap tiszta zizi, hiszti, durva, harap, és ilyenkor hosszú hetekre elromlik az alvókája :?

Oltásról jut eszembe, azt tudjátok, hogy a (nem kötelező, fizetős) agyhártyagyulladás elleni Neiss Vac C oltásból, amit a gyerkőcök kétszer kaptak meg eddig, kb. 7. illetve 9 hónapos korukban, abból idéntől kell még egy 3.emlékeztető oltás is? Eddig úgy volt, hogy elég 2, de kiderült, így nem nyújt megfelelő védelmet, így kell a 3.oltás is. Talán 1 évvel a 2.oltás oltás után. Mi most kapjuk majd jövő héten.
Azért tök jó, 16 ezer volt a Pneumococcus oltás, 5-6 ezer körül lesz a Neiss Vac, márpedig kénytelen vagyok beadatni, hisz akkor miért kapta meg anno az első kettőt belőle, ha most a 3.-at nem adatom be neki, hamarosan jár majd neki a kullancsoltás 3.emlékeztető oltása, szintén pár ezer, és végül csak úgy döntöttem, hogy beadatom a bárányhimlő elleni oltást, mivel itt most Gyöngyösön épp bárányhimlőjárvány volt, szerencsére megúsztuk, de még egyszer nem izgulom ezt végig, így inkább beoltatom, ami további több mint 7ezer Ft. A 23 ezres gyes nem fedezi az oltások árát :?
Na mindegy, ez van :?

Tündiről tud valaki valamit???

Nicol
Boldog szülinapot kívánok (tegnapra)!!! :lol:

Babus

Kép
babus2005

Babus,
hát igen, meggyógyultunk, de ma voltunk anyóséknál a férjem névnapját ünnepelni, és mivel a múlt héten lemondtam az ünneplést, lévén a sógornőm taknyos volt, és mi éppen előtte lábaltunk ki a takonykórból, én meg nem akartam megkockáztatni, hogy elkapjunk megint valami hasonlót, szóval most direkt "elfelejtettek" szólni arról, hogy nemcsak hogy nem gyógyult még meg, de még lázas is. :evil: Így most várom, hogy lebetegszünk-e... :? Na mindegy, nem akartam ott kicsapni a balhét, de ha betegek leszünk, akkor lesz egy-két szavam... Babanyelven éneklés is tök jó lehet! :) És nemsokára úgyis rákezdi úgy igazából, majd győzzétek leállítani. :wink:
A lánykámat Gabriellának hívják, nem nagyon szoktam ide írni róla, azt hiszem, azért nem emlékszel a nevére.
Asszem panaszkodtál még régebben, hogy Kristóf nem alszik sokat, hát, mostanában az én Csabim két órával kevesebbet alszik. 8-1/2 9 között alszik el, és újabban hatkor kel, délután meg egy órát alszik mindössze. :roll: Másfél hónapja még egy órával később kelt, és délután is két órát aludt a hidegben, de a jó időben valahogy keveset alszik délután. És én is élvezem, hogy hamar elalszik, de ez a hat órás kelés... :? Nem nekem találták ki.
Ezek az oltások nagyon drágák... Jó, hogy írtad a Neis-Vac-ot, mert azt Gabi is kapott anno, akkor majd megérdeklődöm a dokinénitől a teendőket.

Vanda,
én úúúúúgy irigyellek, hogy alhatsz délután! Az én lányom két éves kora óta nem alszik, így én sem tudok... Teljesen megértem, hogy már szeretnél túl lenni a szülésen, én is alig várom az április végét, már nagyon nehezen viselem a dologot. Pedig nekem még hátra van 6 hét legalább.
A két gyerekességbe meg belerázódsz, ne félj! :wink: Kell egy kis idő (pár hét), aztán már minden megy magától! :)
Máté tényleg nagyon édes lehet! :) Olyan zabálnivalók, amikor beindulnak beszédileg! :)

Na, mennem kell olvasni a lánykámnak, Csabit most altatja az apja (későn aludt délután, így elhúztuk kicsit a lefekvést).

Minden jót mindenkinek!

Kóbor
kóbor

Kóbor
Nem semmi sógornőd van :evil: Én is tuti kiakadnék. És még hogy ráadásul el is titkolja??! Hihetetlen, hogy egyesek nem értik meg, hogy egy kicsi gyereknél egy egyszerű, ártatlan nátha is milyen kínszenvedéssel jár. Pláne két gyereknél, egyik elkapja, aztán a másik is. Nagyon kiakasztanak engem is az ilyen emberek :evil: És sajnos rengeteg ilyen ember van :?
Azért remélem megússzátok :)

Nem teszel fel képeket Gabiról és Csabiról? :D

Nálunk tegnap és ma Kristóf tiszta zizzencs volt, gondolom a nagy szél miatt, akkor szokott ilyen lenni. Aludt éjszaka 12 órát, ebéd után 2-őt(!!), de még az élő fába is belekötött, mindentől elborult az agya és hisztizett, pl. attól, hogy miután hazaértünk, felkapcsoltam a villanyt :shock:
És holnaptól jön a pocsék idő, mi lesz velünk itthon bezárva? Már olyan tavaszi hangulatom lett ezen a héten, én már nem akarok telet, ha eddig nem volt, ne is legyen.
Ráadásul a héten dolgozni se tudok menni anyukámmal, a munkahelyére, mert anyósomék Hajdúszoboszlón vannak, egész héten, így nincs kire hagynom Kristófot. Egész héten itthon??? Annyira gáz lesz :?

TÜNDIRŐL NINCS VALAMI HÍR???

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Hazaértünk! Nagyon klassz volt ez a 4 nap. Isteni jó időnk volt, reggeltől estig az udvaron voltunk, Vivi nagyon élvezte. Első nap még aludni is a teraszon aludt :lol: . Édesen mondta, hogy Balaton pancsika, hattyú és hápi, és persze az összes horgásznál megnézte a halacskákat. :lol: Volt olyan halasvödör aminél fél óráig állt és megállás nélkül mondta hogy 'hajacska' (halacska).

Babus!
Köszönöm a köszöntést!! Te aztán észben tartod a dátumokat :lol:
Örülök, hogy Kristóf mostanában jobban alszik.

Tündi!
Drukkolok, nem lesz semmi baj!!!

Vanda!
Kitartás, már nincs sok hátra. Tök jó gyerek lehet Máté. :lol:

Nicol

Kép
nicol

Hahó!

Babus,
nem a sógornőm nem mondta el, anyósékkal szoktunk egyeztetni lemenésügyben, de ők sem hívtak, hogy ne menjünk. :? Amúgy szegény sógornőmnek mára begyulladt mindkét arcürege és lázas is (mellesleg 28 hetes terhes) :( , szóval sajnálom azért rendesen. Viszont úgy tűnik, hogy én beteg leszek, érzem a jeleket, a gyerekeket még nem tudom... Kúrálom magam ezerrel, hátha sikerül az elején elkapni...
Képeket küldök priviben, újabban valahogy nem szívesen teszek fel nyilvánosan...
Csabi is tud ilyen eszement dolgok miatt hisztizni, pl. elmegyek pisilni, és ez nem tetszik neki. Azért a lányom nem volt ilyen (bár mostanában történt egy-két hasonló eset), lehet, hogy ez férfitulajdonság? :wink:
A telet én sem várom, már olyan jól elvoltunk kint...

Nicol,
örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Tündivel mi lehet???

Kóbor
kóbor

Sziasztok lányok!

Most csak Tündi miatt ugrottam be, este jövök majd.
3 napja láztalan, gyógyszert sem kap, de még vérezget. Ezt tegnap írta, azt mondta, lehet ma már okosabb lesz. Törpike meg ficánkol :D

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Timi,
köszi a híreket! Az nagyon jó, hogy már nincsen Tündinek láza, a vérezgetés meg valószínűleg a méhlepénytől van (ugye ismerem a dolgot sajna). Rengeteg pihi, semmi megerőltetés (emelni tilos!), és még így is eltarthat egy darabig, amíg elmúlik. De ezt biztos mondják majd neki a dokik is. Én az elején mindig újra vérezni kezdtem, amikor nem feküdtem legalább 22 órát egy nap, a maradék kettő a tisztálkodás-vécézések-kajálások voltak... Drukkok mennek, hogy minden rendben legyen!!!

Rólunk: lányom is taknyosodik...

Kóbor
kóbor

Újabb Tündi hírek:

A méhlepény nem fedi a méhszájat, csak nagyon közel van hozzá. Szigorú fekvés, ha a vérzés erősödik, vetélés is lehet. :cry: Amúgy jól vannak, Törpike egészséges, 44mm-es a feje és sokat rugdos :lol: :lol:

KépKép

KépKép
timika

Timika
Köszi a Tündi híreket :D
Nagyon örülök, hogy már jobban vannak :D És reméljük, a vérzés is hamarosan elmúlik :(
Tényleg pihizzen nagyon sokat!!! :)
Haza mikor mehet?

Kóbor
Nagyon-nagyon édesek a gyerkőcök :lol: :lol:
És szép nagy a pocid :lol:

Nicol
A dátumokat nem tartom észben :oops: , a wiw-en szoktam nézegetni, az "ünnepek" között, hogy éppen kinek van szüli- vagy névnapja :lol:

Agyhártyagyulladás elleni oltással kapcsolatban:
Akinek még nincs 2 éves a gyerkőce, és járna neki a 3. Neiss Vac oltás, az figyeljen oda, mert 2 éves korig "csak" 6000Ft az oltás, betöltött 2 éves kor után már nincs rá támogatás és így már 8600Ft :cry: :cry: , én ez utóbbit fizettem érte, azt hittem padlót fogok. (1 éves kor alatt pedig csak 3600FT) Így érdemes esetleg kicsit előre kiváltani.
Kész rablás :(

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Jaj,Tündi jobbulást kívánok és legyen minden rendben!!!!!!!

Mi jóól vagyunk, bár a lányom kezd hasonlítani Kristófra, egyre ritkábban akar napközben aludni, de este mint abunda és nem is ébred fel.

Mi is a négy rágó fogát várjuk mert 1 évesen kint volt a 16db :shock:

Hamarosan meg költözünk, de addig is sok sok puszit küldünk nektek!!!

Mea
mea

Sziasztok :)

Nálunk most tiszta alvás-hányás káosz van.
A tegnapi napunk szépen indult, szépen kipihenten, 13 órai éjszakai alvást követően reggel 9-kor ébredt, minden oké volt. Délben 1-kor már a kezemben horkolt, épp tettem volna be az ágyába, amikoris felcsengettek hozzánk :evil: , na Kristóf egyből felriadt, onnantól kezdve még 2 órán át altattam, de minden hiába, soha többé nem aludt el. Én már teljesen kész voltam.
Estére persze tiszta zizi volt, aminek egyenes következménye volt a nagy esti taccs :evil: , utána persze úgy kidőlt, hogy este 8-tól ma délelőtt fél 11-ig egyhuzamban, ébredés nélkül aludt.
Viszont még mindig nyűgös. Gondoltam eltoljuk kicsit az ebédet és alvást, du. 2 óra után kezdtem el altatni. Persze sikertelenül, és miután megunta az altatási kisérleteimet, inkább kihányt mindent :evil:
Most már végképp besokalltam, most épp életében először sarokban áll, azért mert hányt. Persze nem viseli meg a dolog, énekel közben, de rendes, mert kijönni nem mer. Megmondtam neki, addig áll ott, amíg én nem szólok, hogy kijöhet. Nem szokásom büntetni, de már elegem van, hogy ezt használja fegyverként.
És a legrosszabb az egészben, hogy estére, mivelhogy délben nem aludt, megint zizzencs lesz, amitől megint hányni fog.
Erre mondja valaki, hogy nem pszicés nála ez a hányás dolog.

Babus

Kép
babus2005

Húúú Babus, hát neked sem könnyű.... :(
Nem is tudom, mit tanácsoljak???

Úgy látszik az ilyen pörgős anyukáknak a gyerekeik is azokká válnak vagy nem tudom.....

Én is tanácstalan vagyok

Lívi reggel 7-kor kelt és nem aludt egy percet sem és még fent van.............. :?

Kitartás!!!!

Talán ovi segíteni fog vagy nem tudom :D

Mea
mea

Hellóóóóóóó Csajoook!

Neeem, nem otthon vagyok, kaptam pár napra egy laptopot nettel, csodálatos technika, úgyhogy tudok jelentkezni időszakosan :)
A helyzet lényegét Timika leirta (köszi a hiradózást). Vérezgetek sajnos most is, bár néha mintha enyhébb lenne. A szigorú fekvést igyekszem betartani, a nap nagy részét ágyban töltöm.
A sok pihinek köszönhetően a görcseim elmúltak, és mától kapom a magne B6-ot is. Jól vagyok teljesen, pocakom álltólag nem pici, és tök sokat érzem mocorogni Törpikét :) Irtó jó érzés!!!!!! Holnapra van időpontom genetikai UH-ra, már irtóra várom, várjuk! Amig ő jól van, addig nem érdekel, meddig kell feküdnöm vagy itt lennem. Hazamenetlről szó sincs, azért reménykedem, hogy ha csak 1-2 hónap múlva is, de majd hazaengednek.
Egyébként nem olyan rossz itt, nem az a tipikus fehér kórház ez, hanem szép, tágas, kényelmes, a nővérek kedvesek és a dokik többsége is. Szóval nem vagyok kiborulva, meg ilyesmik, mért is lennék, a baba egészséges, a többi meg nem számit :) Párom jól viseli, és a család is, azt hiszem a szüleink jobban aggódnak, mint mi :) Ja, férjecském megtanult mosni, hamarosan a takaritás csinját-binját is elsajátitja, mert eddig csak a porszivóval volt szoros barátságban :) Úgyhogy jó oldala is van enne ka kórházi létnek, férjecském felkészült lesz a baba születésére a házimunkából :wink:
Köszönöm szépen a sok kedves szót, és hogy drukkoltok értünk! Ha tehetem jelentkezem, vagy Timikával továbbra is üzenek :) Holnap UH után még biztosan tudok irni. Ja, még annyit hogy egyenlőre a baba UH alapján 3 nappal kisebb a koránál, de ez sem kell, hogy aggasszon :)

Szép napot nektek!

Puszi

Tündi
tündi30

Jaj, de jó olvasni soraidat Tünde!
Kitartás, és le a kalappal, milyen jól bírod!!!! :wink:
Vigyázz magatokra!!! :)

Mea
mea

Tündi

Elképesztő ez a sok :D a leveledben :lol:
Csodálatra méltóan optimista vagy :lol:
Ne érts félre, csupa jó szándékból, de én végigmosolyogtam az írásodat :D , csupán pár hónap kórház, szigorú fekvés, vérezgetés, de te akkor is boldog vagy :D
Persze értem én, a pocaklakó mindent feledtet, de akkoris, nem semmi vagy :lol: Pozitív értelemben :lol: Csak így tovább :lol:
Holnapi UH-ról feltétlenül számolj be :lol: És azt ki ne hagyd, hogy mi van a lába között :lol:

Mea
Na én ma nagy nehezen, de ágyba dugtam délben Kristófot. Megizzadtam vele rendesen, de akkoris, megfogadtam, hogy alszik és kész. Egyszerűen nem bírja még ki déli alvás nélkül, tiszta zizi, ha nem alszik, kibírhatatlan esére, csak kötözködik, hisztizik, nem vacsizik, hány, ez senkinek se jó.
Azt se bánom, ha csak fél órát, de aludjon.
Délelőtt jól lefárasztottam, végigsétálta a fél várost, volt babakocsi, de ő akarta, hihetetlen távolságokat képes végiggyalogolni :D Etettünk galambokat is :D
Jó fej, mert már annyira megtanulta, hogy az úttestre nem szabad lelépnie egyedül, hogy egész úton azt magyarázza, hogy "oda,oda(mármint az úttestre) nem, nem!!!" és még másokra is rászól, hogy "Néni! Nem, nem!!", még állatokra is rászól, az autókra meg akkor, ha felparkolnak a járdára :lol:
Ha meg motorozik a kismotorjával (most ez a sláger), akkor is, amint közeledik a járda végéhez, leszáll róla, szól, hogy fogjam meg a kezét, átsétálunk kézenfogva, és vigyem át kézben a motorját is a túloldalra :lol:
Hiába, még az utcán is rendmániás :D Ha pl. lát valami szemetet eldobva, akkor meg azt mondja, hogy "nem, nem, kuka!!!" :lol:
Pedig nem mondtam el neki, max. 1-2-szer ezeket, de egyből megjegyez mindent, nagyon okos kispasi :lol:

Most nekiállok fényképeket alakítgatni, aztán ha még nem ébred fel addigra pasim, akkor felrakom őket :D

Babus

Kép
babus2005

Babus! :)

És aludt Kristófka?
Mert Lívi ma is 1 órája van a iságyában és csak dumál, játszik a macijaival.... :?
De én mindjárt kiveszem és nem erőltetem....
Okos kispasas Kristóf! :wink:
Olyan kis koraérett ő is, ügyes nagyon.
Lívi is hihetetlen a korához képest, rengeteg szót tud, mindent megért és örökmozgó ő is.

Ma pl. lefeküdt úgy a kanapéra, hogy a feje a kanapén, a lábai az asztalon voltak.
Le is fényképeztem, majd feldobom :D
Kész akrobata a csajszi :D :D :D

Egyszer szívesen meglátogatnánk Titeket, ha ráérnétek.
Reggel mennénk, este jönnénk, majd ha már tuti jó idő lesz.
Imádom azt a környéket :wink:

Mea
mea

Íme a képek:

Múlt hétvégén a gyöngyösi mini-állatkert-játszóparkban voltunk.
Ezek ott készültek:

Kép Kép

"Egyetek nyuszik!!!"
Kép

Kép

Kép

Kép

A jövő foci-reménysége :lol: :
Kép

Végül itthon, a keresztanyutól kapott fürdő-festékkel:(imádja, és jó, mert direkt arra van, hogy akár magára kenje és nyom nélkül letakarítható :D )
Kép
Kép

A végeredmény :lol: :
Kép

Bocsi, "kicsit" rengeteg lett :oops:
Egyébként közben fel is ébredt Manó :( , kb. 30 percet aludt :?

Babus

Kép
babus2005

Mea
Persze, persze, szívesen látunk titeket :lol: Gyertek nyugodtan :lol: Ez nagyon jó ötlet :lol: :lol:
Majd szólj és egyeztetünk :lol:

Amúgy kb. 30 percet aludt Kristóf, de én délben addig énekelnek neki, míg be nem ájul, de csak egyetlen dal jó neki, egy Mackó brummog kezdetű, azt éneklem neki zsinórban, akár 15-20 percen keresztül :?
Ma beájult tőle, és többségében így is történik, csak tegnap és tegnapelőtt nem sikeredett neki.
Ha délben ébren tenném ágyba, ő se aludna el, pl. tegnap is próbáltam. Este elalszik egyedül, délben viszont álomba kell ringatni és énekelni :?

Na megyek is, ebédelek már egyet így fél 3 magasságában, míg a kissrác ilyen jól elvan, begyűjtötte az összes kisautóját ás azokkal parkolgat át a szoba egyik végéből a másikba :D
És szállítja a röfit talicskával :shock: Most meg már motoroztatja :lol:
Imád hülyülni :lol: Haláli egy pasas :lol:

Babus

Kép
babus2005

EDINA

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! :D

Babus

Kép
babus2005

Eltűnt mindenki :?

Kép
babus2005

Sziaztok!

Én vagyok az Nicol, csak valamiért az eredeti loginommal nem enged be a babanet. Már üzentem a szerkesztőnek, azt igérte megnézi. :D Addig is csináltam magamnak egy újat. :?

Én rendszeresen olvaslak titeket, csak írni nehéz a Vivitől. Mostanában annyira anyás hogy 1 percre is nehéz otthagyni valakire. Ha elmegyek este fürdeni és az apjával kell maradnia 5 percet, visít mint a malac. Nem tudom mi lelte :?

Tündi!
Látom az optimizmus tombol benned. Csak így tovább :lol: . Pihenj amennyit csak tudsz. Ja és én is nagyon kiváncsi vagyok mi van a lába között??? :lol:

Babus!
Nagyon édi Kristóf a képeken. Nem is nézné ki az ember belőle hogy rosszkedvű is tud lenni, mindig csak Vigyorog :lol:

Nicol

Kép
[/url]
fnikol

Sziasztok!

Na megvolt a genetikai UH, minden a legnagyobb rendben van :) Törpike teljesen egészséges, jól van, de nem tudtuk meg, hogy kisfiú vagy csajszi. Sebaj, majd legközelebb :)
Na meg a doki sem volt éppen a toppon, férjem tök kiakadt rá hogy milyen köcsög. Nem volt éppen közlékeny. Úgyhogy párom kicsit csalódott volt, de szerintem estére megnyugszik, és már csak örülni fog, hogy látta a babát :)
Amúgy tegnap óta semmi vérzés, a ma reggeli viziten mondta a doki, hogy ha igy marad még pár napig, lehet hogy jövő hét elején hazaengednek :) :lol: A délutáni viziten a főorvos ezt nem mondta, ő még megvétózhatja az elképzelést.
Köszönöm a drukkokat nektek!!!!!!!

Babus
Nyuszis képek nagyon aranyosak, Kristóf is meg a nyuszik is :) Na ilyen fürdő festékről még nem hallottam, de nagyon jó ötlet :)

Mea
Új ház, költözés? :)

Nicol
Drukk megy ám továbbra is! :wink:

Most elköszönök egy időre, amint tudok, jelentkezem!

Puszi nektek

Tündi
tündi30

Tündi
Nagyon szuper, hogy minden rendben volt az UH-on, az meg pláne, hogy ma már nem is vérezgettél :lol:
Remélem, tényleg hazamehettek hamarosan :lol:

És figyeld meg, kis-Tündi lesz a pocakodban :lol: (A tudományos magyarázat lekörözi majd a megérzéseimet, miszerint kisfiú lenne :D )
Abból gondolom, hogy én azt vettem észre, hogy akinél a 19.-20.hét táján a genetikai UH-on nem veszik észre, hogy fütyije lenne a babának, az azért van, mert nincs is :lol:
Merthát akármennyire is felületesnek tűnik egy doki, csak kötelessége jól megnézni azt a babát, és egy kuki többnyire azért feltűnik, feltéve ha van :lol: és ha netán nem úgy helyezkedik el a baba, hogy mindent takar :D
A fiúkat már annyira hamar észreveszik UH-on, van akinél már a 12.héten látni a kukit, figyeld meg, kislány lakik a pocidban :lol: Ez az én tippem :lol:
Max. pofára esek :lol:
De a lényeg akkor is azt, hogy jól vagytok :lol:
4D UH-ra nem mentek?

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Babus :) Látom te is megszenvedsz Kristóf altatását illetően :? A gyerekeink nagyon egymásra ütöttek: azt már nem is tudom, hogy az enyém éjjel hányszor ébred, mert csak félálomban odafordulok hozzá, cicizik egy kicsit, aztán visszaalszik. A lényeg, hogy ma reggel 8-kor végleg felébredt, 13:15-kor sikerült elaltatnom, és egy órával később úgy döntött, ő már kialudta magát :( Egyszerűen hihetetlen, mennyire kevés az alvás igénye.
Nagyon klasszak a Kristófról feltett képek, tök jó lehet ez a kisállatkert-játszó :D
Fürdőfestéket játékboltban lehet kapni (gondolom igen, csak még nem hallottam róla)?
A Kristóf napot mi is július 25-én ünnepeljük, ugyanabból a megfontolásból :lol:

Neked mikor kell most dokihoz menned? Vonalzó?

Edinka :) Én is boldog szülinapot kívánok! Nagyon el vagy tűnve, mi újság veletek?

Vanda :) Hogy bírod az utolsó heteket?

Ezvicc-Judit :) Írj egy pár sort, ha van egy kis időd. Javult azóta a helyzet vmit?

Tündi :) Örülök, hogy minden rendben van Törpivel és a vérzésed is elállt! :lol:
UH-s doki no comment :x :x :x

Mea .) Várjuk a képet Líviről :)

Egyébként jól vagyunk, meg voltunk fázva, de mostmár nagyjából kilábaltunk belőle. Hétvégén voltunk az Állatkertben, de sajnos a nagy eszemmel pont most hagytam itthon a fényképező gépemet. :evil: A "profi" szülinapi képek viszont elkészültek, dobok majd fel párat.

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy mikor ti vittétek a gyerekeket 1 éves szemvizsgálatra, nektek kellett előtte 5 napig otthon tágítani a pupillát?

Puszó

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Mar vagy 3x irtam az elmult heten, de mindig eltunt vagy lefagyott a gep es teljesen kiborultam tole, ezert nem irtam ujra.

Nagyon orulok Tundi, hogy mar nem verezgetsz es remelem, hogy tenyleg jovo heten mar otthonrol irogatsz!

Timi,
en nem vittem Matet szemvizsgalatra 1 eves koraban, nem is tudtam, hogy kell es a dr nenink sem mondta.

Babus,
hogy telnek ujabban a nappalaitok es ejszakaitok?

Mi jol vagyunk, Mate kivetelesen alszik mar fel 9 ota, mivel ma csak 20 percet aludt napkozben, azt is autoban, igy le tudtuk tenni normalis idoben.

Voltam ma az elso CTG-n, szerencsere minden rendben volt, de Maja annyit ficankol, hogy folyamatosan at kellett pakolni azt a tarcsat a hasamon, hogy halljuk a szivecskejet. Mar megbolondult tole a komplett szemelyzet :lol:

Mult heten volt egyebkent 2650gr, es mivel mar nem emlekszem mit irtam es mi szallt el, (ismet) leirom, hogy aprilis 17-en szuletik majd meg.

Szerencsere meg nem kell fizetnunk a szulesert, mert akinek januar 1-en mar volt terheskonyve, arra meg nem vonatkozik ez a szabaly.

Mozogni most eppen nem birok 2 napja, mert a csipomben vagy forgomban valami ideg nyomodik folyamatosan, igy egy 10 meteres tavolsagot viccen kivul kb 1 perc alatt teszek meg. Nagyon kemeny.

Most megyek, remelem ezt vegre el tudom kuldeni es akkor igerem gyakrabban jelentkezem! :roll:

Sziasztok,
Vanda
vanda72

Fürdőfestéket mi kaptuk, egyébként én is játékboltokban láttam :)

Szemészet: Mi 2-szer is voltunk Kristóffal szemészeten, egyszer Pesten a Szemészeti Klinikán, egyszer itt Gyöngyösön (azért kétszer, mert kisebb korában kancsalnak látszott, de mint kiderült, egyáltalán nem az :D ), szóval nekünk mindkét alkalommal csak ott a helyszínen csepegtettek Kristóf szemébe, egyszer, utána várni kellett vagy 15 percet és már vizsgálták is.
DE, egy gyerekszemészeten dolgozó anyuka egyszer mesélt valami olyasmit, hogy ez így nem is jó, mert valójában előtte napokig kéne csepegtetni, úgyhogy szerintem Timika, a ti verziótok lehet a tökéletes, a többi helyen gondolom csak elsietek a dolgot, vagy nem tudom, miért.

Vanda,
az meg nagyon furi, hogy nektek nem is mondott ilyet a dokinéni, én akárhol akárkit ismerek, Pesten, Gyöngyösön, mindenhol kötelező az 1 éves szemészeti szűrővizsgálat. Nem tudom nektek miért nem kell??!

És jobbulást!!! Nagyon kellemetlen lehet ez a fájdalom :(
Április 17.? Milyen fura, hogy előre lehet tudni :lol:
Kitartás, már nem sok van hátra :D

Még kérdezted, hogy telnek napjaink.
Hát, nagyon nyűgi manapság Kristóf, egész nap nyűglődik, kötözködik, húzza a száját, semmi se jó neki, kedvetlen, délben nehezen alszik el, aztán alszik vagy 30 percet.
Megint hányós korszakba léptünk, tegnap kivételesen délben is hányt, arra ébredt 30 perc múlva, hogy üvöltött és összehányta magát.
Este újra. Simán elalszik ugyan, magától, szépen, már 8-negyed 9-kor alszik, aztán 1 óra múlva ismét ordítás, szaladok be hozzá, vígasztalom, de már késő, taccs megint. Fene tudja miért már megint :?
Enni se akart ma, kész koplalda volt.
Talán jön a foga?! Vagy csak mindig erre fogom. Nem tudom, mert éjszaka meg (kopp-kopp) nagyon jól alszik, másnap reggel 8-fél 9-ig hangja sincs, ha pedig jönne a foga, gondolom nem így lenne. De ha nem a foga, akkor mitől zizzencs?? Fogalmam sincs.

Most viszont már mennem kell, megpancsiztak a srácok :lol:

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Valtottam egy gyors sms-t Judittal. Szerencsere nehany napja rendezodni latszik a helyzetuk, miota kiderult, hogy Andris lusta szopizni.
Igy most eszik 100-at cicibol, utana meg 1x ennyit uvegbol, es igy ejfeltol alszik reggel 6-7-ig :D

Judit most nagyon boldog, hogy megvan a titok nyitja, de sajnos azert netezni meg nincs ideje, ezert kert meg engem, hogy tovabbitsam a hireket!

Vanda
vanda72

Sziasztok:)

Tényleg régen jártam erre felé :oops:
De olvaslak ám benneteket,csak hát néha Vikim csak ezt engedi!!!!!

TÜNDI:)

Annyira örülök,hogy minden rendben van veletek,és hogy ilyen
pozitivan állsz hozzá.
Remélem nem sokára már otthon lehetsz!!
De a lényeg tényleg az bárhol is vagy hogy a babáddal minden rendben van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vanda:)

Emlékszem nekem is ilyen konkrét időpontom volt a szülés várható időpontjára!!!
Mivel nekem is programozott császár volt!
Addig használj ki minden pihizésre való idődet,mert ha megszületik a kistesó a pihire nem lesz idő :P
Lásd Judit!

Babus:)

Szomoruan olvasom hogy Kristi megint betegeskedik:( :( :(
Képzeld Viktóriának nagyon tetszik Kristóf mivel a multkor vele nézztem a képeket amiket fel tettél és sikongatott meg a monitort puszilgatta :lol:
JA.és nagyon szépen köszönöm a Szülinapi köszöntésedet!!!!
Ari vagy!!!!

Mea:)

Szerencsére nekem Viktória alszik napközben max 1 óra hosszát ezt vagy ebéd elött vagy utánn,ha nem aludna tiszta zombi lenne!!!
NA,meg én is :D

Nikol:)

Milyen volt a Bajcsin??
VAgy még ott vagytok??

Rólunk:)

Hát,Vikim még mindig elég akaratos-hisztis!!!
Nem tudom,más gyerek,hogy van de vele ott kell ülni és játszani ,mert egyedül nem játszik el:(
Nincs nagy játék igénye mármint ha kinnt vagyunk ő azzal el foglalja magát hogy ide-oda pakolja a köveket,meg a fűvet szagatt :lol:
De nagyon szeret kinnt lenni,szerncsére!!!

KAja szempontjábol minden rendben van,csak már másnap nem szivesen eszi meg ugyan azt a kaját mint előző nap!!

ugyhogy röviden ennyi rólunk telnek a mindennapok lassan már kell menni dolgozni:)

puszi mindenkinek
és bocsika hogy ilyen hosszú lettem de hát ki tudja mikor jövök legközelebb:) :) :) :)

Kép

Kép
edinka

Örülök, hogy Juditéknál rendeződtek az éjszakák :D
2*100gr-ot eszik egyszerre Andris?! :lol: Jó kis haspók :lol: :lol:

Edina
Nem, Kristóf most szerencsére nem beteg, már min. 1 hónapja jól van, csak épp ismét hányós korszakba léptünk :( Ez nálunk már -szomorú-, de lassan már normális :?
Bár tegnap szerencsésen megúsztuk hányás nélkül, ma meg még nem tudom mit hoz az este :?
Vannak jobb korszakai, amikor boldog és kiegyensúlyozott és nem hány, és van ilyen, mint most, amikor nyűgi, hisztis, durva, agresszív és hány.
Az "okos" dokik szerint nincs semmi baja, akkor most mitévő legyek???!! Hangulatember a drágám, és ha rossz hangulata van, hány. Fura, de ez van.
Hány, ha nem akar aludni, hány, ha beteg (de akkor zsinórban, a kiszáradás határáig), hány, ha fáj valamije, hány ha felhergeli magát bármi okból és alapból hány mindentől, ami sírással jár, egyszerűen nem tud sírni, ha pl. éjszaka nem engem szólítva ébred, hanem sírva, már tudom, rossz vége lesz, a sírás felfordítja a gyomrát :? Minden negatív dologra hányással reagál.
Aztán elmúlik ez a korszak és hetekig, sőt, ha mázlink van, akár 1-2 hónapig se hány. Semmitől. Aztán újra.
Na mindegy, hosszú és bonyolult.

És mész vissza dolgozni? Mikortól? És Viki? Megy bölcsibe?

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Ugy latom, doglodik a topic, megprobalom megtorni a csondet!

Nem mintha barmi pozitivrol tudnek beszamolni, mert mar nagyon nehezen viselem magam. Valtozatlanul nem tudok jarni, megint hajnali 3-tol gyomorgorcsom volt kb delutan 2-3ig, es persze aludni sem tudok, foleg igy, hogy Mate alig eszik es ehesen felebred ejszaka. Ma reggel 1/2 6-tol voltunk ebren vele.

Szerencsere anyukam nagyon sokat itt van velunk es segit Mate lefoglalasaban, de rettenetesen sajnalom szegeny gyereket, hogy ilyen kripli anyja van.

Ti mit vesztek a gyerkocoknek Husvetra? Szerintetek erdemes ilyen muanyag csuszdat vagy hazikot venni? Marha dragak es nem tudom, megeri-e a beruhazas vagy ugysem foglalja le a gyerekeket tul sokaig.

Holnap megyek ujra ctg-re es szerintem most lesz UH is, kivancsi vagyok no-e meg ugyanolyan nagy utemben Maja, mint eddig.

Edinka,
Mate is most kezdi a hisztit es akaratossagot, nagyon kemeny idoszak, megertelek, hogy nehezen viseled!

Sziasztok,
Vanda
vanda72

Sziasztok!

Hétfő óta itthon vagyok végre, de látjátok, annyira pihentem, hogy nem is értem ide :) Jól vagyok, minden rendben, dolgozni már nem mentem/megyek vissza, 2 hét kórház után már nem mertem bevállalni. Törpike rugdalózik, érdekes megfigyelnem, hogy rosszabb időben nem olyan aktív, még kaja után sem, és amikor leülök pihizni, szinte mindig jelet ad magáról. Reagál ha a pocimra teszem a kezem, de apuci kezére még nem annyira. Egyszerűen imádom amikor rugdalózik, boxol vagy nem tudom mit csinál, olyankor teljesen elolvadok, még a tévét is tök lehalkítom, hogy teljesen rá tudjak figyelni, és bíztatom a szavaimmal, hogy még, még sokat rugdalózzon, mert a mami azt nagyon szereti :) De szerintem nem kell nektek ezt ecsetelnem.
Persze a nagy tunyulásban azért szépen lassan puccba kell vágni a lakást, konkréten kb. 3 hete nem láttak a polcok portörlő rongyot és egyebek, páromnak nem volt erre ideje, én meg nem kapkodok, minden nap igyekszem picit behozni a lemaradásból, de ha elfáradok, akkor igenis pihi van. Csak hogy ne kapjak dorgálást tőletek, lássátok, hogy vigyázok magunkra :)

Babus
Szerintem továbbra is kislány rugdalózik a pocimban, változatlanul ez a megérzésem, de nem azért nem mondta a doki, mert nem látta, hanem mert nem is akarta látni inkább. Tényleg olyan flegma-féle volt. 4D-re megyünk majd mindenképpen, 30. hét tájékán tervezzük, az június első hetére esik. A 18 hetes genetikain bent volt a párom is, és felvettük az UH-t a digi géppel, következő UH-ig ebből táplálkozunk :) Hamarosan csinálok belőle képeket, és akkor rakok fel nektek is. Na meg pocakfotó is aktuális most már, bár szerintem a 17 heteshez képest most nem szembetűnő a változás.

Vanda
Maja tök jó fej, hogy ennyit ficánkol :) Mi az, hogy nem kell fizetni a szülésért annak, akinek jan. 1-én már volt kiskönyve? Hogy van ez? Arra gondolsz, hogy ha behívják a dokidat, a kórháznak le kell perkálni a 25 ezret?
Húh, már csak 2 hét van vissza, én is kitartást kívánok, meg hogy ez az idegbecsípődés-féle mielőbb „kicsípődjön”, és normálisan tudjál közlekedni!

Judit
Azért remélem, hamarosan tudsz majd jelentkezni te is itt. Hazamentetek már, vagy még Pécsen vagytok? Sajnos a látogatásom elmaradt :(

MA VAGYUNK FÉLIDŐSEK! HURRÁÁÁÁÁ!!!! :lol:

Tündi
tündi30

Sziasztok!

Bocsi, hogy így betörök Hozzátok, a másik "Babaproject előtt állók" topicból jöttem.

Tündi!
De jó, hogy már jobban vagytok, és főleg, hogy otthon :D Timika megírta nálunk is, hogy mi történt Veled, és ott is nagyon aggódtunk Értetek!
Örülök, hogy amennyire lehetett rendeződtek Veletek a dolgok, és annak is, hogy mennyi erő, és mekkora optimizmus sugárzik az üzeneteidből :D .
Vigyázz nagyon Magatokra, pihengess sokat, és ha van egy kis időd és kedved írj majd Magatokról Nálunk is :D !

dido
dido

Szép estét!

Látom, mindenki csendben van, sebaj, én írogatok :)

KÉrdésem lenne hozzátok táppénz ügyben. A kórházban ugye megkaptam a zárójelentéssel együtt a kórházi igazolást is, de ez nyilván csak 26-áig szól, hisz addig voltam bent. Hétfőn délután még elmentem a háziorvoshoz leadni a zárójelentést és hogy másnaptól vegyenek táppénzre. Meg gondoltam a záró alapján adnak táppénzes papírt a március 27-31-ig szóló időszakra, hisz a munkáltató elsejétől 31-ig számol el. De nem adott az asszisztens hölgy, hanem ráírta a kórházi igazolásra, hogy "tovább telen" (nem tom, mér nem lehet kiírni hogy keersőképtelen....) és lebélyegezték, de ebből szerintem ne mderül ki, hogy az a háziorvos igazolása. Hiába kérdeztem az asszisztenst, hogy nem kell táppénzes papír külön, ez alapján el fogja számolni a munkátatóm a fennmaradó 5 napot? azt mondta, hoyg igen. Hát nekem kétségeim vannak efelől, tudtok erről valamit? Az amúgy is nevetséges fizumból ugye a kórházi tp közel 2 hétre 65%-os, na és ha az utolsó 5 napot nem számolják el ezért, akkor nagyon morcos leszek......
Meg mondta az asszisztens, hogy legközelebb hozzak igazolást a dokimtól, és az alapján kapok táppénzes papírt 2 hétre. Hát ezt nem értem. Én havonta 1 alkalommal megyek terhesgondozásra, nem 2 hetente, és akkor kérjek 2 igazolást? Vagy 1 alapján 2 táppénzes papírt kiállít a háziorvos? Nem értem, hogy van ez :(
Légyszi írjátok le nekem olyan jó szájbarágósan, jó? :) Köszönöm! :)

Kedden vettünk egy hidegpárásító elektromos készüléket, mert ugye panelben nem éppen van megfelelő páratartalom, és a babának sem lesz jó ez a rettentő száraz levegő. Amióta üzemel a kütyü, nem kellett éjszakára orrsprayt használnom, sőt, ha el is dugul az orrom, nem annyira, hogy ne tudjak tovább aludni, ha épp felébredek valamire. Szóval tök jó, nagyon örültünk ennek a kis beruházásnak :)
Csak dicsekedni akartam picit ;)

Hátha beindul a topik ismét :)

Tündi
tündi30

Sziasztok!

Én is időnként bekukkantok megnézni kivel mi történt, de írni alig vanidőm.

Tündi!
Örülök, hogy vége otthon vagy. Így sokkal többet pihizhetsz. A táppénzes papírhoz nem tudok mit írni, már nagyon nem emlékszem nálam hogy is volt. :wink: Írj sokat én szívesen olvasom a soraidat. Kell egy kis öröm ebbe a topicban. :D

Vanda!
Csak kitartást tudok kívánni, lassan de biztosan letellik ez a két hét. És remélem utána már ez a becsípődés is megoldódik. Már nagon várom, hogy láthassam a kis Maját. :D
Amúgy nekünk van műanyag csúszda a kertben és Vivi imádja. Minden nap csúszkál rajta. Érdemes várni amíg a tesco elkezdi árulni, mi 9990 Ft -ért vettük tavaly ott, feleáron adták mint máshol. Házikót pedig a párom csinál a Vivikémnek fából. Már nemsokára kész lesz. Akkor majd lefényképezem és megmutizom :lol:

Edinka!
Hiszti ügyben: nekem 2 dolog nagyon bevált, az egyik, hogyha enyhébb a hiszti akkor lespriccelem gy kis vizzel, attól úgy meglepődik, hogy el is felejt tovább hisztizni :lol: , ha pedig nagy a hiszti otthagyom sírni, mondom neki, hogy ha megunta jöjjön és játszunk valamit. Bemegyek leülök a szobában egy babájával. Nem tellik bele 3-5 perc a gyerek abbahagyja a hisztit és jön játszani. Utána jó ideig nem próbálkozik újra a hisztivel. És lassan le is szokik róla ha nem ér el vele semmit. :D

Mi jól vagyunk. Kedden megyünk az első szurira kullancs ellen. Most valahogy nagyon sok van belőle, nem győzöm őket kihalászni a kutyákból :cry: . Az étvágya továbbra is nagyon rossz, nem is hízott semmit, még mindig csak 9700 gramm.
Ami kis fejlődés, hogy nagyon szépen beszél és már sok minden angolul is mond. Ilyenkor nagyon büszke magára. Az időátállás nem nagyon működik nálunk, így minden egy órával csúszik nálunk. Ez csak az esti lefekvésnél gáz, mert így sokszor még fél 10-kor is kukorékol. Ja és nagyon rákattant a tvre. Állandóan jön hozzám,hogy mesét kér. Kedvence a Shrek és a Jégkorszak. Ezt a kettőt már vagy 50-szer látta.

Hú de hosszú lett....

Nicol

Kép
[/url]
fnikol

Sziasztok!

Visszaolvasni remenytelen dolog, egyszeruen nincs erom, idom. Mindenkit puszilok, kellemes husveti unnepeket. Azert bizom egyszer majd minden a regi lesz, vagy ha nem is, hat kicsivel jobb. Volt ket jo ejszakank, aztan azota minden a regi, csak most nem azert sir, mert ehes, hanem mert sokat eszik, es faj a hasa. Szoval...

Aprilis elsejei trefa: megjott :( Tegnap volt Andris 7hetes. Hihetetlen, hogy ezzel a gyerekkel is minden rossz csostul jon, mint Attinal. Azert legalabb az Atti helyre jott, O este 8tol alszik reggel 8-9ig, es delben is lefekszik egy masfel-ket orara. Jo, ez nem reg kezdodott, es nem is fog szerintem sokaig tartani. Persze, nehogy azt higgyetek, hogy akkor le tudok fekudni, no nem, akkor jon a kicsi :) Amiota megszuletett minden este 9tol szorakoztat hajnal 1-ig, de akkor 3kor mar kel is, vagy pedig egesz hajnal 3-4ig. Ordit, ha nem adok cicit. Volt mar, hogy 5oran at volt valtogatva persze a cicin, nehogy a csaladot felorditsa. Aztan adtunk potlast, es lam csodat aludt reggelig (2ooml evett osszesen, amiert a doki nenink, vedononk megszidott, mert max 13o ehetne ebben a korban, ezzel a sullyal) Volt ket jo estenk talan, aztan megint ebrenletek. Mar annyira ki voltam penteken borulva, hogy osszefogott itt a csalad, es elkuldtek aludni, mert attol feltek bekattanok. Hetek ota non stop ebren vagyok. Annyira kivagyok, hogy a tejem is elkezdett apadni a sok stressztol, mert mint kiderult a dragam lusti kiszopizni a cicibol a tejcit, es csak 8o-9o eszik igy. Ha adok a masikbol, akkor 13o eszik, es meg hapog, hogy enne. PErsze eloszor azt hittem nincs tejem, de a 8o eves utan meg 6o le tudtam fejni. Na de a fejesektol, es a sok tejcsinalo cucctol jo kis mellgyulladast kaptam, imar masodjara (39 fokos laz, levertseg, hidegrazas, iszonyatos mell fajdalom) Szoval kijutott dogivel a terhesseg alatti hanyasok mar szinte hianyoznak :):):) Azert bizom lesz ez meg igy sem :)

Felkelt a kicsi, mennem kell. Amugy mig Atti porszivokent 1operc alatt szopizott, addig Andrissal ez egy ora, es meg ehes utana. SZoval...

Ezert nem jovok, mert csak panaszkodnek

Tundi!
Most lattam mi tortent Veled! Ugy sajnalom, es azt is, hogy nem tudtam rola, mert bementunk volna latogatni, mig Pecsett voltunk. Orulok, hogy most mar minden rendben!

Vanda!
Kitartast!
Kivanom, hogy nagyobb szerencsed legyen a Majaval, es igy is lesz. O at fogja aludni az ejszakakat elso perctol kezdve. Tuti! Csak ilyenekre gondolj, ne stresszelj!

huuu, de ordit :) ha hallanatok :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

leirom a tegnap estet
8-kor Atti lefekudt, kezdtem a kicsi furdeteset, eteteset. Tartott ejfelig. Aztan alvas egeszen hajnal 1.38ig :) majd etetes, fel 3kor meg mindig ebren. Kiolvasztottam 120ml tejet, na ezt 10perc alatt megitta. Gondoltam majd alszik, hat nem. fel 5kor aludt el, de mar 8kor kelt a ket gyerek, azota mind a ketto fent van. Sztrajkolnak, nem akarnak aludni.
Csak gondoltam megosztom ezt veletek. Most sir mind a ketto. Gondoltam megprobalom, hatha majd ez segit nekik az elalvasban, de nem.
Szoval egy darabig nem jovok. Minden jot mindenkinek.

Draga Vanda!
Megkaptam a leveledete. Ide gyorsabb nekem a valaszt megirni. Koszonom! Neked kitartast, es jelentkezz ha van valami. Majd probalok en is :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit
Örülök, hogy jeletkeztél :D
Viszont sajnálom, hogy ennyire nem alakulnak jól a dolgok és hogy ennyire kimerült vagy :(
Nem lehetne, hogy legalább pár éjszaka 1-2-szer a férjed kelljen fel Andrishoz és cumisüvegből etesse meg, te pedig aludnál. Rengeteget számítana.
Hidd el, ha kicsit ki tudnád magad pihenni, te is szebb színben látnád a dolgokat :D

Tündi
Örülök, hogy már otthon vagytok :lol:
Aztán tényleg pihizzél rendesen :lol: A porcicák meg ráérnek :lol:
Pocakfotót és babaképeket pedig nagyon-nagyon várjuk :lol:
Ezt a táppénzes dolgot pedig én se értem :?
Én annyit tudok csak, hogy nekem úgy volt, hogy a dokim, mármint a szülész, minden hónapban 1-szer adott egy igazolást, miszerint veszélyeztett terhesség miatt táppénz javasolt, ezt kellett utána mindig elvinnem a háziorvoshoz, aki adott táppénzes papírt, ezt pedig minden hónap végéig (talán 26.-ig) el kellett postáznom a munkahelyemre. Ennyi. Hogy azóta változott-e valami, nem tudom.

Nicol
Nagyon ügyi Vivi, hogy már angolul is kezd beszélni :D
Kullancsoltást mi is megkaptuk, mi már tavaly az első kettőt, múlt héten pedig a harmadikat. Plussz még 2 hete az agyhártyagyuszi elleni 3.oltást, 1 hónap múlva pedig a bárányhimlő ellenit fogjuk, (mégiscsak beadatom neki, most volt bárányhimlő-járvány itt Gyöngyösön, és úgy beparáztam, hogy elkapja, hogy inkább felírattam neki :D ), úgyhogy oltás-dömping van nálunk :? Volt is nyűgösködés az elmúlt héten, egész nap csak nyűglődött, morgott, hisztizett, nem evett, hányt egy rakatszor, gondolom az oltások utóhatásai, mert már szombat óta jobb a helyzet :lol:
Időátállítást Kristóf nagyon jól viselte, már az átállítás másnapján este 8-kor horkolt :lol: és reggel fél 9-ig simán elalszik :lol:
Tényleg, mensiddel mi a helyzet? Nem-e már kis-Nicol van a pocidban, csak még titkolódzol??! :lol: :lol:

Nekem szombaton végre, több mint 3 hónap után, 2 doboz Norcolut hatására megjött :D
Holnaptól pedig Closty :lol: :lol: :lol:
Most már csak attól félek, mi van, ha az aktuális napon majd Kristóf csinálja a műsort és se kedvünk, se időnk nem lesz a dologra :lol:
Mindenesetre kockáztatok, és nem az UH szerinti peteéréskor lesz akció, hanem előtte 1-2 nappal és bevetem az ecetes hüvelyöblítést is (Czeizel Endre írta), mert én annyira, de annyira, de annyira kiscsajt szeretnék :lol: Meghalok egy kislányért :lol: :lol:

Visszatérve a hisztire:
Hiszti-helyzet nálunk is alakul :lol: , vagy inkább :(
Főleg a lépcsőházba bejönni illetve feljönni problémás. Egyik alkalommal különösen nagy balhét vágott le, még déli negyed 2-kor se akart hazajönni a játszótérről, ígyhát egyik kezemben a motorja+egyéb kacatok, másik kezemben pedig egy 15 kg-os üvöltő, kapálódzó gyerek, akit persze alig bírtam vinni, csúszott le a kezemből, a cuccokat ejtettem le, nem semmi látvány voltunk.
A lépcsőházba be kellett tuszkolnom, utána bentről verte a bejárati ajtót, üvöltött, rúgta az ajtót, sírt, kijött még az egyik nőci is a lépcsőházban, hogy mi van. Nagy nehezen felcipeltem, itthon nem akart levetkőzni, ki akart menni, de persze bezártam az ajtót, 10 percet még ordított, aztán nekiálltam csokitojást enni :lol: és egyből ott termett a huligán :lol:
Egyébként én is azt szoktam, hogy ilyenkor nem foglalkozom vele, csakhát az utcán problémásabb, mert ott nem hagyhatom, a szép szó olyankor nem hat rá, mindenképp haza kell cipelnem, hogy itthon aztán megeméssze a dolgokat...
Meg mostanság olyan hülyeségei vannak, hogy nem mindegy, hogy ki vetkőzteti, ki öltözteti, eteti, fürdeti, mindenből problémát csinál. Pl. elkezdem öltöztetni, aztán kitalálja, hogy a pulcsit csak apa adhatja rá, ha nem így van, törés-zúzás van :?
Az se mindegy ki ülteti be az etetőszékbe, az utcán ki kezét fogja, mindig minden pillanatban más a kiválasztott személy.
Reggeli felöltözés, elindulás is különösen nehéz,még fél 11-kor is pizsiben és éjszakai pelusban van, mert lehetetlen rávenni az öltözésre, így van 11 óra, mire bárhová is elindulunk :?
Szóval nem könnyű eset ő sem.

Vanda
Mi nagy dolgot nem veszünk Kristófnak, sőt, azt se tudom mit.
Házikó, csúszda biztos jó dolog, sajna nákunk ilyen nem férne el. Egy kisgyerekes ismerősünknél van műanyag csúszda, már nagyon kis korától a gyerkőcnek, de még mindig nagyon élvezi, meg Kristóf is, ha ott van :D

Szombaton voltunk Kristóffal cirkuszban, hát azért a fejért, ahogy nézte, már érdemes volt elmenni :lol:
Én sokszor nem is az előadást néztem, hanem Kristófot :D
Egy pici kis vándorcirkusz volt, de sikerült az első sorban, pont középre ülnünk, így telibe látott mindent. Volt bohóc, kutyusok, lovacskák, tűzdobálók, késdobálók, bűvészek, a szünetben pedig lovagolhatott egy pónilovon, ő akarta mindenáron, nagyon tetszett neki :D
Az előadást szájtátva nézte, folyton tapsolt, nagy komolyan, teljesen lenyűgözte, nagyon édes volt :lol:

Most aztán jó rengeteget írtam, be is fejezem, csak teszek még fel (jó)pár képet :lol: :

Cirkuszban, a pónilovon: (nem ám ilyen komor fejjel ült a lovon, csak épp ilyen kép sikerült róla)
Kép
Kép

A cirkusznál volt egy kisvonat is:
Kép

Végül egy pár egyéb kép jóképű kispasimról :lol: :
Kép Kép

Miki egér-fogú anyával :lol: :
Kép

Babus

Kép
babus2005

Most olvastam a 2007.tavaszi babás topikban, hogy Móni23-nak, biztos emlékeztek még rá, nagyon sokáig próbálkoztak a babával, mire sikerült, és tegnap este megszületett a kisfia, Gergő :lol: :lol: :lol:

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Hát a mensi sehol. Előzőleg 40 napra jött meg :cry: . Most a 27. napon vagyok, de a fene tudja mikor jön meg legközelebb. A 12. naptól a 22. napig csináltam peteérést mutató teszteket, de az is mind negatív lett. Így még azt sem tudom mi a helyzet nálam. Lehet hogy peteérésem sincs.
Nagyon édi Kristóf a képeken. Ez a hiszti jelenet nagyon ismerős :lol: Nem irigylem őt a sok oltás miatt.

Judit!
Kitartás. Apát is tessék befogni néha. Sajnálom, hogy ilyen rosszul alszik a picur. :cry:

Nicol

Kép
[/url]
fnikol

Nicol
Azok a tesztek szerintem nem sokérők. Nekem, még Kristóf előtt, akkoris napokon keresztül peteérést mutatott, amikor pedig UH-gal bizonyítottan 1000%, hogy nem is volt :?
Úgyhogy azért drukkolok nagyon :D

Én ma reggel elkezdtem zabálni a Closty-mat, egyelőre nincs semmi mellékhatása, pedig Kristóf előtt rendesen megszenvedtem tőle, hőhullámok, szemkáprázás, minden, ami nem kéne. Bár lehet, ez majd csak pár nap szedés után jön ki.
Jövő szerdán UH, a múltkori alternatív módon, kora reggel, még rendelés előtt kell beutalót kérnem a dokim volt asszisztensnőjétől, aztán meglátjuk.
Iszom aloe vera-s gélt, szedem már vagy 3 hónapja a kismami-vitamint, mostantól magamra erőltetem a sok tejterméket, főleg a joghurtot, egyrészt a méhnyálkahártya miatt, másrészt babonából :oops: , a kislányhoz állítólag sok tejtermék+mandarin+csoki kell :lol: :lol: Nem hiszek benne, de vétek lenne kihagyni :lol:

Babus

Kép
babus2005

Csajok!

Mennek a drukkok a kistesó projecthez!!!!!!!! :wink:

Babus!

Tuti tippem kislányhoz: kínai naptár szerint foganjon meg.
Eddig 6 ismerősömből mindegyikre igaz lett!!!!!!!!!!!!!!!

Volt olyan is, akinek a doki először kislányt mondott végig, és naptár fiút mutatott és tényleg fiú lett!!!!!!!!!!!

Én tuti a naptár szerint fogom csinálni :D :D :D

Neten meg lehet találni.
Bagy talán itt babaneten is!

Na megyek, ébred a csajszi

Pusza Nektek!

Mea
mea

Mea
A kínai naptár az, amelyikben az anya életkorától függ, hogy az adott hónapban fia vagy lánya fogan? Mert ha az, akkor az nekünk nem jött be Kristófnál, anno én is is direkt megnéztem, és eszerint Kristófnak lánynak kéne lennie :lol:
De azért megkukkantom, csak még nem tudom, hol találom meg a neten ezt a naptárt :?: :?:

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?