Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Talán van még egy kis időm írni :D :D
Picúr alszik, Krisztián legózik :wink: :wink:

Épp nézegetm a táblát, hogy nemsokára már mindenki babázik :D :D :D

Timocska
nálunk a hossz nincs beírva, az 59 cm :wink:
Lilla is nagyon szép formás. Milyen jó kis hurkái vannak :D :D

Kami
Áron is már igazi nagyfiú :shock: mekkora haja van :wink:
Súlyilag mennyit hízott az 1 hónap alatt???

Lorca
bizony jól megnőtt a kicsim. Az utolsó hetekben 3-szor néztek uh-on, 3 különböző orvos, mind kicsi babát mondott, ehhez képest.....
36 hetesen 2600 g, 38 hetesen 2700g, 40 hetesen 3270 g, szóval nem tudom mennyit lehet alapozni az uh-os mérécskélésre.

A nyugodtág-sírás, én nem tudom nekem a pocon belül is a két lány sokkal aktívabb volt, és annyira nem díjazták, hogy ha simizem őket.
A fiam ennek ellentéte volt, már pocin belül simizni kellett, kinnt is sokkal anyafüggőbb volt. Őt sokat kellett fogni.
Esztike egyenlőre eszik, alszik, nézelődik :wink: :wink:
Jól bírja a zsivajt, zajt. a nagyok állandóan körülzsongják ha felvan.
sírás itthon még nem nagyon volt, a kórházban igen, de hát ott 5 baba volt egy szobában, és éjjel nem lehetett különbséget tenni közöttük, valamelyik mindíg sírt, így a fáradságtól a kis rezdüléseket nem hallottam meg amit itthon igen :D

Na meg szegénykémet a 2. napon napközben és ejjel is 2 óránként szurkálták, mert alacsony volt a cukorja :cry: :cry:

Ez a hó most komoly??? Én az esőtől is úgy elszontyolodtam. Tegnap csak jó 10 percre mentem ki, de az is olyan jól esett. Úgy biztam benne, hogy a héten is majd lehet kimenni :cry: :cry:
A picit csak a jövőhéten viszem, remélem addigra jó lesz az idő.

Pocakosoknak kitartás :wink: :wink: :wink:

Legközelebb talán lesz annyi időm, hogy a szülést is leírom.

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Móni! Én meg azért megyek reggel, mert csak délig van a dokim a kórházban :D Sebaj, majd szülés után találkozunk ;) :P
Mi is csütörtökön Pákozdon voltunk barátokkal, pénteken anyóséknál ebédeltünk, aztán sétáltunk egy nagyot Budaörsön, szombaton csak tettünk-vettünk otthon (Gáborra is rájött a fészekrakás? :lol: ), tegnap meg Sándor-napoztunk a nagymamáméknál, aztán kimentünk a Margitszigetre :P

Mazsi! Csak óvatosan azzal a mai progival! Én ma takarítok :?

Timi! Lehet, hogy Lillus csak az időjárás változást érezte meg! ;)

Bea, Lin! Mi a helyzet? Hogy vagytok?
Vendég

Sziasztok!

Nagy izgalommal léptem be hátha hatott valakire a front.Hát nem,de se baj,ami késik az el is jön! :D

Nekünk az éjszakáink jól telnek,3 óránként evés aztán alvás tovább.A nappalok azok változatlanul gázosak.Reggel 7-kor kaja és onnattól kezdve nincs alvás,esetleg ölben,kiságyban max 15 perc.Most van egy másik problémám.A bal mellemből 15 perc alatt eszik 70-100 grammot,elájul és egy fél óra múlva sír és rágja a kezét.Gondoltam éhes lett,megetettem megint és 10 perc múlva mindent kihányt sugárban.Viszont a jobb mellem az annyira gáz,hogy 1 óra alatt tud csak ennyi kaját kiszipózni mint a másikból és utána tök fáradt,nyűgös és még hamarabb éhes.Nem merek ráetetni,mert akkor fáj a hasa vagy megint hányhat.Mit csináljak,olyan mintha mindig éhes lenne,de szerintem nem az.Tapasztalt anyukák segítsetek!!!
Vendég

Ági!
Nálunk kaja ügyben hasonló a helyzet. Megetetem az egyik ciciből, aztán fél óra múlva cuppog és rágja a kezét. Ha újra cicire teszem, akkor bukik... szóval, túlzabálja magát. De akkor mit tegyünk?
Ja, a cumi már nálunk is játszik... :lol: Bár nem mindig fogadja el, de azért egyszer-kétszer igen.
Lehet, hogy jobb lenne, ha a jobb cicidből lefejnéd a tejcsit és úgy adnád oda neki. Tudom, hogy ilyen korban még nem szabadna keverni a cumisüveget és a cicit, de hátha segítene.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Már tegnap este azt csináltam 75 grammot lefejtem és úgy adtam oda neki,természetesen bejött és aludt mint a fene utána,de nem merem a cumisüvegre rászoktatni.a védőnő szerint kiskanállal kellene belepakolnom annyi kaját. :evil: Akkor ugyanott vagyok időben mintha cicilne.Na ez az mit tegyünk???Az okos védőnő szerint 20 perc kajálás nekik elég-szerintem ennek a nőnek nincs gyereke azért ilyen okos!
Vendég

Sagi, Timo, en is ezzel kuszkodom vagy 2 napja! A Miert sir a baba c. konyvben van egy dolog, ami szerintem lehet a mi esetunk.
-eleg a tejunk
- a babak is jol szopnak latszolag, DE:
Tul gyorsan esznek. Levegot is nyelnek es a pocakjuk gyorsan megtelik a hig, vizes elotejjel, ami csak telit, de csak laktoz van benne, feheje es zsir 8ami valojaban laktat), alig. Igy aztan hulyere eszik magukat tok gyorsan, de gyorsan fel is dolgozzak a kajat es hamarosan megint ehesek. Raadasul ezt a fajta tejet a gyomruk csak tok sok gaz kepzodesevel tudja lebontani, igy pukiznak is, ami nyomja a kis pocakjukat.
Szerintem nalunk tuti ez a helyzet. Most adtam neki 5 perc alatt 60 grammot es mar sir!!! Ugyhogy megyek is...
kami

Megjöttem!

Túléltem a nagy sétát és mindent elintéztem :lol:
A derekam majd be szakad na de sebaj ,hátha indulunk az éjjel :shock: :lol:

Tuti megnőtt a pocakom, mert a postán ezren álltak a sorokban (rendes kismamához illően beálltam a sor végére...) és egy idősebb bácsi megszánt és maga elé engedett :lol: :lol: :lol:
A háziorvosnál már kicsit csúnyábban néztek rám a betegek :twisted: amikor szó nélkül bementem a rendelőbe :lol: (mentsségemre legyen szólva iután eü-s vagyok engedélyem van rá a dokinőtől :lol: )

Venni akartam karnist a falvédőhöz (ez még kimaradt a gyerekszobából), de nem volt csak arany és ezüst színben nekem pedig fehér kellene, úgyhogy továbbra sem kerül fel a falra... :cry:

Ma nincs kedvem főzni :wink: Úgyhogy megbeszéltem a párommal vigyen el menüzni :oops: :D

Barbi!
Takarítás? :lol: Tudod ablakpucolás vagy nagybevásárlás cipekedéssel a tuti befutó szülésindításra :lol:

Timi
Lilla biztosan a frontot érzi vagy csak szolidáris a többiekkel, akik szintén "randalíroznak " éjszakánként :shock: :lol:

Sági
bár nem vagyok szakértő de annak a 70-100 g-nak elégnek kell lennie
Felváltva szopizik jobb és bal mellből? Nem ugyanaannyi tejnek kellene mindkét mellben termelődnie? (főleg ha váltva szoptatunk?)Vagy rosszul gondolom?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lehet vmi abban amit kami ír...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ja, Pluto, kerdesedre valaszolva: tegnap este 4,23 kg volt Aron. Eddig a 31 nap alatt folszedett 630 g-ot.
kami

Az éjjel Szabi 1,5-2 óránként ébredt, szortyogott. 7kor már fent maradt, nagy szerencsémre Nati csak 8kor kelt, alig pár perccel azután, hogy elaludt egy jó fél órára. Addig őt meg tudtam etetni, felöltöztetni. Anyós f10re jelentkezett be, lett belőle n11. Kb 2 percenként néztem meg, mikor érkezik már. Most lent van Natival. Szabi meg elaludt. Nem tudom, hogy csinálják ezt azok, akik egyedül vannak egész nap két minivel :shock: , engem még az a 3 óra is kifárasztott. Persze már az sem segített, hogy nem aludtam éjszaka, de ez sem egyéni probléma :oops:

Móni,
Dokik általában nem szokták tűrni, hogy 2 ujjnyira nyitva rohangláljon az ember lánya. A tiéd nem indít?

Gabi,
Már az a két hetes több, mint fél kilós ugrás is erős. Ennyi erővel simán megtapizhatná a hasad és mondhatna egy számot :twisted: Kb ugyanakkora eséllyel találná el. :lol:

Sági,
Hogy a két mell nem egyforma, egész megszokott. Lehet, hogy nem éhes, inkább csak rágcsálni akar egy kicsit. Az segíti, hogy elaludjon és a pelust is könnyebb telerakni :wink: Remélem, örülsz, hogy most a mellednek már ilyen felemelő funkciói is vannak :D Ha kihányja, az elég jó jele a túlevésnek. Ha csak rágcsálni akar, és túl sok a tej, Szabi is többször visszaadta a tejet. Tegnap jól meg is rémített, annyit bukott vissza. Cserélni kellett rugit, bodyt, lepedőt, még az én nacim is elázott. De aztán békésen elaludt. Babáknál a sugárban hányás azt jelenti, hogy mondjuk a válladon büfiztetve fél, egy méterre toccsan a falon az összes kaja és utána ordít. Remélem, azért nem ezt értetted alatta. Mert az gond, ha többször előfordul.
Ilyenkor vetheted be az egész megnyugtató repertoárt, amit csak ismersz. Séta, zene, a háta ütögetése, beszélj hozzá, ülj az ágyra, rakd a felhúzott lábaidra, adj ki idétlen hangokat...a hájszárító volt az eddigi legkreatívabb, amit itt olvastam.
A húsz perc kaja ok lenne, amit a védőnőd mondott, de a babáknak nem csak evésre kell a szopi. Minden védőnő ilyen alulképzett? Amikor újra sír, ugyan arra a mellre teszed vissza? Akkor kisebb az esély, hogy bukjon. A kiskanál meg külön jó buli, szórakozzon ő ilyenekkel. Tény, hogy így nem lesz cumizavaros, de...
A fejéssel nem serkented a tejtermelést annyira, mint a szopival, így még kevesebb lehet. Hozzá fog szokni, ahogy Nati és Szabi is a különböző tálaláshoz.

Ma is odaégettem egy lábast :evil: Ezentúl csak mikróban szabad főznöm. Tök büdi van a lakásban :oops:

Kami,
Az elején ivásra kell a tej. Megpróbálhatsz egy kicsit fejni. Az ilyenfajta hasfájás miatt szokták mondani, hogy inkább egy ciciből egy alkalommal. Ha majd kicsit nagyobb lesz a pocija, már nem lesz olyan nagy probléma, bőven belefér és kell az innivaló is :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

barbi, móni, akkor sikerült a hétvégéteket megint aktívan tölteni, az nagyon jó, ki tudja mikor lesz megint csavargásra alkalom, no meg a kettesben töltött idők....... :wink:

timi, szerintem se aggódj még Lillus éjszakája miatt, remélhetőleg csak átmeneti dolog volt.... :lol:
A szopival kapcsolatban biztosan igaza van Kamimaminak.

Mi is letudtuk már kora reggel a CTG-t, rendben voltak a kicsi eredményei. Eleinte csak aludt, aztán a szobszéd ágyra rátettek egy másik kismamit és tök hangos volt a babája szívhangja, úgyhogy mi is felkeltünk. Na onnantól meg tök aktív volt, majd lerúgta a tappancsokat......:):)

A dokim leállította a magnéziumot, de az elevitet szedhetem még. Kíváncsian várom a magnéziumhiányos hatásokat...... :cry: Mazsi, te szedted tovább, ugye?
2 napja egyébként nekem is van éjszaka lábgörcs, de nem vészes. 1-2 lábfej gyakorlat, aztán tudok tovább aludni.

Engem a hüvelyváladék jobban idegesít, vagyis hogy nő a mennyiség, de próbálom magamnak a keményedések gyakoriságával is magyarázni, illetve mostanában nem fogom magam vissza takarítás, főzés, pakolászás terén sem.

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Megjöttem a ctg-ről. Minden renben volt, már produkáltunk egy 50 %-os fájást, meg egy-két aprócskát.
Azt mondta a doki, hogy arra készüljek, hogy legkésőbb hétfőn befektett a kórházba.
Tehát a legkésőbb azt jelenti, ha addig nem szülünk meg, de ctg-re is csak akkor kell mennem leközelebb.
Hát majd kiváncsi leszek mit alakít a front, én úgy érzem a héten meg lesz.

Most megyünk apával csavarogni egy kicsit, majd délután jövök.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi,
Igaza lehet a többieknek, a babákat jobban megviselik ezek a frontok, mint minket.

Barbi,
Akkor ti is aktívak voltatok a hétvégén :D

Sági, Timi,
Sajnos a szopis dolgokhoz nem tudok hozzászólni, de Kaminak igaza lehet.

Mazsi,
Mostanában nekem is mindig átadják a helyet a metrón. A hétvégén csinált rólam képet a párom és én is meglepődtem, hogy mekkora a pocakom :shock:

Lorca,
Az én dokim nem szokott indítani. Úgy gondolja, amíg minden rendben van odabent (uh, ctg), addig biztosan jól érzi bent magát a babó.

Bea, Lin,
Örülök, hogy minden jó volt a ctg-n.

Bea,
Nekem is több kicsit a hüvelyváladék, de rákérdeztem és azt mondta a szülésznő és a doki is, hogy ez normális.

Lin,
Miért kell már hétfőn befeküdnöd? Akkor még nem hordod túl, vagy igen???

Móni

Kép
móni23

Kami!
Ebben lehet igaz, azért én mostanában úgy csinálom, hogy megetetem az egyik ciciből és ha érzem, hogy maradt még benne, akkor a következő szopit is azzal a cicivel kezdem és utána átteszem a másikra. Kiváncsi vagyok bejön-e! :D

Nálunk most volt itt a védőnő és mondta, hogy a jobb ciciben több a tej és sokkal nehezebben ürül. Ezért van az, hgoy Sági Peti egy óráig is cummog azon a cicin.
Lehet, hogy bután hangzik, de nekem az a legfontosabb, hogy egyen a baba és jóllakjon, mindegy milyen formában: bimbóvédővel, cumiból vagy ciciből. Én is szerettem volna mindent a nagykönyv szerint csinálni, hogy csak szopi mindenféle segédeszköz nélkül, de ez babafüggő. Ha neki jobban esik cumiból enni, akkor legyen úgy. Lényeg, hogy anyatejet kapjon. Ez az én véleményem és lehet megkövezni!!! :shock:

Lin!
Miért akar befektetni a dokid? Van valami oka?

Móni!
Mikor mész legközelebb dokihoz? Lesz még uh?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Szerdán megyek legközelebb ctg-re, uh-ra és dokihoz is.
Amúgy elképzeléseim nekem is vannak, hogy mit, hogy szeretnék, de biztos, hogy sok mindenen változtatni fogok majd. Én is annak vagyok a híve, hogy a babának legyen jó, még ha mások másképp is gondolnak sokmindet.

Kép
móni23

Timi! Ne aggodj emiatt, egyetertek veled, fo, hogy a baba jollakjon, ahogy tud, mindegy, hogyan. En ha nagyon bizonytalan vagyok (akkor fordul elo altalaban, amikor feloras szopizasnak tuno tevekenyseg utan a merleg egy nagy 0-t ir), akkor a bent maradt tejcsit lefejem, mindegy, mennyi (legfeljebb a masikbol is hozzateszek kicsit) es beadom neki meg azt is cumibol. Vagy pedig hagyom nyammogni a megkezdett cicin - akkor mar ha barmit szopizik is, valszeg a hatso tej lesz, ami ugyebar laktat...

A ma reggeli 60 gramm utan meg nyammgott egy kicsit Aron, aztan elaludt a hasamon - most tettem le, mert ma meg alig ettem-ittam valamit es lassan keszulodni is kell a koponya es hasi UH-ra - OK, hn 3-ra megyek es csak ide a Madaraszba, de minden papirt ossze akarok szedni, etetni is szeretnek egyet meg indulas elott, az kb fel ora (remelem nem sokkal tobb!) es hat ugye az oltoztetes meg egy jo ido, raadasul a vedono is befuthat valamikor, ma kellene jonnie... szoval tokre varom ezt az uh-t a kenyszertartas miatt, Aron koponyaja nem eppen szimmetrikus, bar mar sokkal jbb a helyzet, mint volt, mindenesetre nagyon varom, hogy megtudjam, mennyire vegleges a mostani forma, vagy mennyit tud meg alakulni a dolog... ti valszeg a kepekrol eszre se veszitek, hogy kicsit "felreall mindene "a fejen, de en ugye, az anyja, rogton latom... kiiis vizitunder, most is olyan edesen alszik... tegnap este is olyan jol elrugkapalt a kadban, annyira edes!!!!! Tegnapelott meg szopizott is a kadban, annyira elemeben erzi ott magat!!!!!

Nya, megyek, vegzem a tennivalokat...
kami

Hahó!

Timi! Teljesen egyetértek veled! A lényeg, hogy a picúrnak jó legyen! ;)

Lin, miért fektetnek be egy héttel korábban??

Móni az én dokim is hasonló elveket vall :D Nekem ez szimpi ;)

Képzeljétek, megszületett ma délelőtt a barátnőm kislánya, Rozi. Programozott csaszi volt, mégpedig azért mert az utsó UH 4 kiló 20 dekára saccolta a súlyát. Na, ehhez képest 3 kiló 80 dekával és 55 centivel született, ami szerintem teljesen normális :shock: Nem értem, hogy a dokija miért nem hagyta természetes úton szülni :shock: :?
Vendég

Barbi! Nem lehet, hogy azert nem hagyta a baratnodet a dokija termeszetesen szulni, mert az UH-ra alapozott? :D
kami

Hahó, én is azt hittem mára biztosan született valaki :P Na jó, ha nem, akkor még várok tovább türelmesen, elvégre nem az én hasam nő egyre nagyobbra, és nem az én kezem dagad... :wink: Nekem is az ízületeim fájtak nagyon az utolsó hetekben

Én csak meglepve olvasom, h nektek 5-10 perc alatt miket szopnak a gyerkőcök! Boldi ráérősen komótosan 50-60 perc alatt szopja ki a maga 60-120 g-ját két mellből. Ha hamarabb le akarom tenni, vagy az egyik mellett ki akarom hagyni, 5 perc múlva ordít. De ha kivárom az 1 órát, akkor egész jó eséllyel indulok, h talán le lehet tenni.
Mondjuk éjszaka pont nem sikerült, 1 óra szopi után ordítás. Viszont, csajok, megtanultam babaordítás mellett aludni. ott feküdt mellettem az ágyban, tudtam, h evett és max a hasa fáj de nem örül a böfiztetésnek se, szóval feküdtem mellette, fogtuk egymás kezét, gyerek ordít, én meg úúúgy elaludtam mint a bunda. Arra ébredtem, haz én! ujjamat szopja és elégedetten bóbiskol.. :lol:

Most meg elaludt a jó hangos trojan drum massive zenémre.. Igaz, már pocakosan is ezt hallgattuk, hátha emlékszik.

Kép
Kép
agiboldi

Kami! De, de! Tuti azért ("költői" kérdés volt csak :D ), csak furcsállom, mert ugye mindenki mindenhol azt szajkózza, hogy az UHos súlybecslésre nem szabad adni :shock: Mondjuk lehet, hogy úgy volt vele, hogy a becslés alábecslés lehet :shock: :shock: :shock:
Én azok után nem adok erre, hogy a 36. héten 3 kiló 60ra saccolták Emmát, 2 hétre rá meg 3 kiló 40re... Úgy, hogy a pocakom meg láthatóan nőtt közben :wink:
Vendég

Lorca:

Zsuzsa sose aludt kiságyban, csak mióta kórházban voltunk vele most januárban. :( Nem tud belőle kimászni, jó mélyen van a matrac. Kórház előtt saját felnőtt méretű ágyon aludt, de mióta hazajöttünk a kórházból, csak a kiságyában akar aludni. Kicsit visszás, hogy másfél éves korában szokott bele a kiságyba... de hát ez van. Végül is nem baj, mert a nagy ágyból szabadon kimászott és jött kifele, ebből nem tud... és az altatások is tök leegyszerűsödtek, csak berakom az ágyába a tejes üvegével (rizstej vagy anyatej, napszaktól függően), betakarom mint egy madarat, hogy a feje se látsszon ki, és már alszik is. Mondjuk nekem baromira hiányoznak az összebújások, mivel terhességem feléig szopival aludt el. Most meg már ellök magától ha próbálom neki felajánlani, bár tudja nagyon jól, hogy tej jön a mellemből.

Beszéd: egy csomó szót "tud" csak ismerni kell az ő nyelvezetét... pl:

mük: milk: tej
ta: star: csillag
ba: bottle/bug/ball: üveg/bogár/labda
ondzs: orange: narancs
dzsu: juice
bí: bee: méhecske
a: water: víz
hát: hot/hot dog: forró/virsli
pí: pee: pisil

Nem mindig egyszerű kitalálni, mit is akar. :?

Timocska:

Nálunk is vannak ilyen éjszakák, hogy óránként-háromnegyed óránként kel Szilvi. :( Én is elég nehezen bírom... Nekem az a jó éjszaka, ha "csak" háromóránként kel. Bár most már hiába nézem az órát, reggelre fogalmam nincs, hogyan is voltak a kelések.

De az rémlik, hogy első elalvás után egy hosszabbat alszik, majd a hajnal folyamán egyre gyakrabban ébred. És mintha Zsuzsa is ezt csinálta volna...

Sági:

Emlékszem Zsuzsa is csinált olyat hogy túlette magát és mindent kihányt... erre az idő jelentett megoldást, hogy megtanulta, meddig szabad enni és később már láthatóan más technikát alkalmazott ha csak cumizni akart a mellemen... meg te is megismered majd, hogy mikor éhes és mikor akar csak komfortszopizni... a komfortszopihoz mindig ugyanarra a mellre tedd vissza ahonnan evett különben túleszi magát és kibukja.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Egyre több a szopi téma, úgy látom.

Barbi-én sem értem miért császároznak meg valakit baba saccolt mérete alapján, ami ráadásul nagy, de nem extrém nagy!
Vagy a csaj nagyon filigrán és félt hogy nem fér ki? Kérdés, hogy anyuka hogy áll a dologhoz. De fura a dokitól azért.

Sági- szopi ügyben nincs szerintem általános jó tanács, mert ugye minden alkalom és minden helyzet más. Már egyszer írtam Ágiboldinak talán, de azért megint, mert akkor te még bizti nem olvastad, hogy szerintem az igény szerinti szopit óvatosan kell kezelni, és próbálni időt hagyni az emésztésre. Mert ha megnt ráetetsz, akkor amíg eszik örül, mert szeret szopni, de utána jön a gubanc.
Én a magam káráról tudok beszélni, mert én annak idején átszoptattam a napot az elején, csak hogy csend legyen.
De a megoldás végül az lett, hogy ha sírt is (akár pocifájás, akár anyahiány, akár éhség miatt) mindig 10 perccel növeltem az időt két szopi között. Hogy ürüljön a gyomra.

DE: ehhez lehet, nagyobb baba kell, meg sok minden más lehetséges, és hallgatni h. sír az szörnyű, úgyhogy elfogadom, h. nem mindig erről van szó. Csak, ugye igény szerinti szopi-mit jelent ez? Könnyű mondani, de nehezen értelmezhető.

Bea- Hüvelyváladék növekszik? Na, azt már el tudom képzelni h. jel. Dokim anno, mindig azt mondta, bizti nem lesz szülés, mert száraz a méhnyak, nem is lett jó ideig.

Gabi-
te milyen időközönként szoptatod a gyereket. Merthogy ezek szertint csend van nálatok, meg te már a leggyakorlottabb vagy közülünk úgyis?

Lorca- na, mekkora szempillái vannak a gyerekeidnek!
Én egyedül leszek a két gyerekkel! Vagyis egy hónapig valaki itt fog tanyázni, aztán meg majd néha felutaznak. A nyártól félek, amikor a nagyobbal játszózni kell, a kicsi meg aludna, kint meg 35 fok.

Bella

Kép

Kép
bella2

Hellósztok!

Igazábból konkrétan nem kérdezetem, hogy miért. Szerintem a ctg alapján, meg mondtam neki a 15 perces fájásokat is. Illetve, amit már azt hiszem írtam is, hogy ő is úgy gondolja, hogy hamarabb fog jönn.

Babzsák:
Nekem is több folyásom van olyan két hete, de én is úgy tudom ez normális.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Róki-
az angolt preferáljátok beszélgetéseknél? Merthogy szinte csupa angolt szó, amit használ Zsuzsa.

Mazsi- dagadáshoz, neke is reggelre dagd be inkább. Sztem azért mert éjszaka mégiscsak kevesebbet pisilünk mint nappal. Reggeli kávé stb ügyek után nekem apad az ödémám. Na vettem málnalevelet.

Timi- Még mindig ilyen rózsaszín a kislányod arca, vagy csak a szülés után volt olyan? nagyon hamvas.

B.

Bella

Kép

Kép
bella2

Aztán lehet, hogy én értettem férre. Mert csak ennyit mondott, hogy legkésőbb hétfőn befekszek. De lehet, hogy a kiírt nap utáni hétfőre gondolt.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Remek, anyós még mindig Natizik! Csak nehogy hozzászokjak :lol:

Babzsák,
Magnéziumot én egyáltalán nem szedtem, nem voltak anélkül sem lábgörcsök, csak amolyan hellyel-közzel.
Gondolom te sem bánnád már, ha valami történne :D
Az a váladékozás engem is idegesített. Utálatos volt a csatakos tisztasági :oops:

Móni,
Látatlanban kedvelem a dokid :) Nem jó, ha ránéznek egy kismamára és már azon jár az eszük, hogy mit is lehetne csinálni vele.

Kami,
A tartás miatt kell valamilyen tornát, masszázst csinálni? De gondolom, anélkül is rendbejön pár hét/hónap alatt.

Barbi,
Nekem is teljesen normálisnak tünnek barátnőd kislányának az adatai. De még az a 4.2 sem hangzik olyan rosszul. Lehet, hogy az uh félresaccolás miatt lett csaszi? Nati kb hasonló méretekkel (3720/58) simán megszületett, 10 perc kellett mindössze a kituszkoláshoz. Vagy ő az a bizonyos beavatkozós fajta?

Rokica,
Akkor kb úgy álltok, mint mi, csak épp nekünk egy nyelv alapján kell kitalálni, ennyivel könnyebb a helyzteünk. Most a poén az, hogy ahogy javul, kezdi javítani a szavakat. Pl a kaaa eddig kanál volt, most pedig kalala. Pár száz szót használ, de azoknak egy része elég melós, amire rájövünk.

Bella,
Én is gondolkodom, milyen is lesz a játszizás. Tavaly 6-8 órát volt lent naponta Nati. Gond csak ott volt, hogy a nyáron már terhes voltam és álandóan pisilni kellett. Szerencsére elég árnyékos a játszink. Ha délelőtt 9 körül lemegyünk, akkor sincs olyan vész, max 11 körül hazamegyünk. A játszin szopi meg már amúgy is megy. Nálatok van jó kis játszótér? Ahogy nézem, a 7es buszok arra járnak, ha más nem, azzal sokfelé eljutsz, mondjuk egyedül két gyerekkel nem épp a legegyszerűbb. Ha gondolod, egyszer beiktathatunk egy közös játszizást vagy sétát a Fiumei temetőben.
Az ovi messze van tőletek? Érdekes lesz egy pár hetessel/hónapossal kb azonos időben bevinni :shock: Nekem olyan érzésem van már most, mintha a nappal és ejszaka öszefolyna, nem tudom, mi lenne velem segítség nélkül. 3 óránkénti ébredést bírom, csak ne legyen sűrűbben szopi.
A nyáron én már szeretnék tanítani, addig is valaki más szórakoztatja az aprónépet. Heti pár óra kész felüdülés :D

Linda,
CTG alapján nálam pár órával a szülés beindulása előtt nem mentek semmire. Jobb lenne azért nem bent dekkolni :( Úgyhogy szólj Gréta babának, hogy indulás :D

Kép KépKép
lorca

Na, én 10-15 percenként keményedek már órák óta, de fájni nem mindig fáj, amikor igen, akkor is alig :? Ez a folyás engem is idegesít, néha olyan mintha bepisilnék :oops: :shock: Utálom!! :D

Lorka! Nem ismerem a dokiját, de az UHos sacc miatt lett csaszi :?
Vendég

Barbi,
Hajrá, lehet, hogy lesz még ma baba!! 10-15 percesek nem feltétlenül fájnak, ha szerencséd van, az 5 percesek mellett is nyugisan tévézgethetsz. Remélem, apuci otthon lesz/van, ha indulni kell.

Hülye doki...

Kép KépKép
lorca

babzsak
igen én 5 napja hagytam abba a Mg-t.keményedés nem lett több (1-2 este már rendszeres de annyi) viszont az éjszakai lábgörcs "bejátszik"...kellemetlen :shock:

úgy tűnik a délelőtti séta megtette a hatását, mert hazajöttem lepihiztem és 1xcsak elöntött vmi :shock: na nem magzatvíz, de azóta nekem is több a váladék...lehet hogy elindult a dugó kifelé? :shock: :lol: nem bánnám :lol: a holnapi CTG majd kideríti vagy nem?!

ebéd után vigyáztam a barátnőm kislányára (20 hónapos) annyira édes! :lol: szaladni akart mert régen találkoztunk és mindent egyszerre akart megmutatni és mondtam hogy na az nem fog nekem menni... :shock: :lol: úgyhogy visszább vette a tempót :lol:
a legújabb szó amit mond "tapuci"=apuci :lol: :lol: :lol:
a pocakomra pedig folyton mutogat hogy baba, :D baba

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ezt a csaszi dolgot én sem értem :shock: :shock: :shock:
a medence méreteket le tudják mérni nem ? nekem azt mondta legutóbb a doki és kiderül hogy kifér-e tehát nem feltétlenül kell csaszi :lol:
nem is tudom melyik legyen csaszi v sima :oops: :shock: :lol:

Barbi
ez jól hangzik! :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jaja, Lorca, kell tornaztatni, meg hason fektetni (a mi hasunkon a legegyszerubb, mondta is a dokineni, hogy ha minden nap 10 percet szundizik a hasunkon, ez a gyakorlat ki is van love). 2 gyakorlat van, az egyik a "roptetes": fekszel a hatadon es a babat kinyomod fekve, o meg folemeli a labacskajat meg a fejet es igy vizszintes lesz a levegoben.A masik - szerintem ez a legkomolyabb), hogy a baba a hatan fekszik, a kezeddel lefogod a csipojet, a masik kezedet a hata ala a lapockajara teszed es "felulteted" - o meg jo esetben kiegyenesiti a nyakat, azaz folemeli a fejet. Napi 5x5-ot kell ebbol csinalni es amikor van kedve Aronnak, akkor szepen folemeli a kis fejecskejet. Amikor meg nincs, akkor lebicsaklik hatra a feje es ugy nezdegeli a nagyvilagot, mikozben sipolva veszi a levegot... :) Erdekesseg: amikor sir, siman kiemeli a fejet! Egyetlen haszna a mergenek :D

Megjartuk a Madaraszt (UH) es minden rendben van, izom nem serult a nyakaban, csak tornaztatni kell (folmerult legrosszabb eshetosegkent a mutet is, ezert kellett most megnezetni es nem kesobb). A vizsgalatot egesz jol viselte, aszittem a hideg UH zseletol uvolteni fog (mint ahogy anno en neha - uuutalom a hideg kremeket!!!! Gedeiapu meselhetne!!!) de utana elkezdett bombolni. Na, erre bekerecckettem egy szobaba szoptatni - 5 perc utan KO-val beomlott a babakocsiba. Itthon meg 5 perc szopi es azota alszik. Most megint nagyon remenykedem, hogy megtalaltam az igazi szopipozt es ki tudom utni hosszabb idokre (jelzem,ahhoz kepest, hogy o szerintem eber baba, nincs meg meg a napi 12 ora alvas sem, a mai napot eddig szinte ataludta... az uj, kivalo szopitechnikanak tudom be a javulast!) Eloszor is nagyon igaza van annak, aki aszondja, fejjuk le a hig, vizes elso tejet. Ma ezt tobbszor is megtettem - nem lefejtem, hanem egy textilpelusba spricceltem es csak a suru, hofeher tejet adtam Aronnak - 5 percek utan is tartosan kidolt... A vedonom megnezte, hogy szoptatok es o tanacsolta ezt. Remelem hosszutavon is bevalik es nem csak mondjuk az idojaras-valtozas hatasa ez a kokisag... mindenesetre igy csinaltam a Madaraszban is, indulas elott is, erkezes utan is es 2 etetes kozben alszik...

Egy par foto... tegnapiak...

Szopizas kozben:

Kép

Szopi utan:

Kép

Komoly lab:

Kép

Egy masik szopi utan:

Kép
kami

Szóltam apának, hogy lehetőleg ne ma tervezzen sokáig dolgozni :D Aztán lehet, hogy semmi nem lesz belőle, mindenesetre kora délelőtt óta folyamatosan keményedek :?
Vendég

Lorca:
Én se szeretnék befeküdni a kórházba.
Remélem a héten megszülünk, ami elő is fordulhat, amennyi fájásom szokott mostanában lenni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mai kepek:

Aron megadta magat indulas elott...

Kép
Kép

Mar itthon, UH utan:

Kép Kép

E pillanatban:

Kép
kami

Huuu, Barbi, izgulok am erted! Ne aggodj, minden OK lesz a szuleskor - de lehet, hogy nem ma :D
kami

Mazsi,
Aranyos lehetett a pici. Kedvenc életkorom :D :D Nálunk az apuci szó most egy kicsit átalakult. Sokszor Nyuszi vagy Lobííí. Robinak azért tetszik :)

Kami,
12 óra ébren??? :shock: :oops: :shock: Ez kb Nati adagja, ha fel van pörögve. Szabi szerintem minimum 18at alszik. Maradjon meg jó szokásánál!!! :D
Jó kis húspogácsa Áron, látszik, hogy van mit betermelnie a pocijába :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Dobok én is pár képet a legkisebbemről :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Hárman együtt :wink: :wink:
Kép

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Húú, tök jók a képek!
Kami, Áron nagyon jó fej :D
Gabi, igazi kislányos arca van Esztinek! Nagyon szép gyerek! Hárman együtt meg zabálni valók! :D
Vendég

Hat ja, Lorca, de szerintem - altalaban - meg 12 orat sem alszik, ha osszeadogatom. Kiveve ma, mert ma meg szinte csak aludt... de altalaban nagyon is fent van... nem abnormalis a dolog vannak un. "eber" babak... hat Aron is ilyesmi lehet...
kami

Barbi,
Izgulok nagyon érted :D
Ezt a csaszi dolgot én sem értem. Szerencse, hogy az én dokimnak nincsenek ilyen dolgai.

Mazsi,
Nálad is kezd izgi lenni :D

Lorca,
Mi az, hogy nem feltétlen fáj? Akkor honnan tudom, hogy elindultak a dolgok? Nekem kb fél óra a kórház dugóban ez akár másfél óra is lehet, így hogy érek be a kórházba?

Kami, Gabi,
Nagyon jók a képek :D

Móni

Kép
móni23

Kami, Gabi, nagyon jók a képek!!

Barbi, és pont holnap töltöd be a 39. hetet! Én pont azon az éjszakán szültem, szerencsés időpont :wink:

Lányok, ugye valaki ért a homeopátiás dolgokhoz? Mert tőlem nagyon távol áll minden ilyen, de emlékszem, ha szülés előtt írtatok róla. A védőnéni valami Urtica Urels (lehet h rosszul értettem) bogyót javasol, mert nagyon aggódom, h nem elég a tej. Használ valaki ilyet, vagy hallottatok róla?

Este mintha kevesebbet szopna, persze tudom, h este kevesebb a tej, de annyira sok ideig szopik, kb 1 óra ahhoz képest, h nálatok 5-10 perc alatt leszívja azt a mennyiséget. És heti 210 grammot gyarapodott. (alkalmanként 60 - 120 g, de volt olyan este, h 20-at jelzett a mérleg) Jó az? Még mindig ezen a tejkérdésen gyötrődöm, pedig Lorca időről időre megnyugtattál :)

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Miert gondolod, hogy nem eleg a tej??? Ha igy gondolod, fejj inkabb! Semmi bajom a homeopatiaval, csak a baba pocakja es belei nagyon erzekenyek... en tuti inkabb a fejessel probalkoznek! (Epp most fejtem le a balbol 70 millit, hogy elerje Aron tutira a hatsotejet a kovetkezo evesnel... most 24 oraig gyujteni fogom a tejeket es eltenni fagyiba... kedvenc vedonenim tanacsara...)
kami

Ági,
Én szedem az Urticat,hogy attól van e tejem azt nem tudom,de azt mondják aki hisz benne annak használ.De mellette nagyon sok folyadékot iszom és minden este megiszom egy doboz alkoholmentes sört,na attól minden éjjel "átázom"... :lol:
Na meg ne izgulj azon,hogy van e elég tejcsid mert attól is kevesebb lesz!!!
Vendég

Ja igen a fejés is jó,nekem már 2x200 van a fagyin! :D
Vendég

Sagi, te szoktal fejni? Ha igen, mikor es mennyik jonnek le? Vagy barki, aki szokott fejni! Mennyi jon le szoptatas utan szoptatos mellbol es mennyi jon le siman teli mellbol ugy kb?
kami

Nekem aszondta a vedonenim, majd 100-asaval tegyem el. Es csak 24 orai mennyiseget... nem kell nagyon betarolni...
kami

Hát ez az, szopi után szinte semmi nem jön le. Fura, mert ő maga van, h 120-at megeszik, de ha csak 60-at akkor se tudok még 60-at lefejni, pedig logikus lenne. Két szopi között le tudok fejni max 50-et, azt elraktam.
Kami, mi az, h 24 órai mennyiséget? Hogy 1 napig mindig hozzáadom, és aztán egybe lefagyasztom?

Ági, nem baj, h az alkoholmentes sör szénsavas? Mert az lenne a legjobb megoldás, a sört imádom, még alkoholmentesen is ok, de aztán a szénsav miatt letettem róla.

De egy szopira elég a 60 - 120 ugye? Még ha lassan is eszi meg, de a mérleg szerint megeszi.

Ági, az Urticát 3x 5 golyót mondott a védőnéni. Te is úgy szeded? Még sose szedtem homeopátiást, szóval ha a hiten múlik nem biztos, h bejön, mindenesetre nem zárkózom el, hátha..

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi, Aron meg csak 1x evett 120 g-ot kinti elete soran, azt is 2 reszletben,1 ora alatt! (Meg egyszer egyszerre 150-et, de szerintem ott a merleg volt reszeg...) 120 g az nagyon jo! Szuletese ota mennyit gyarapodott Boldi?

En se tudok szopi utan 20 grammnal tobbet kiimadkozni magambol, de ez normalis!!! Emiatt ne szedjel semmit! Ez a kereslet-kinalat lenyege! Minek lenne a cicidben meg feleannyi mennyiseg, mint amit mar ugyis megevett???? Eeeeted!!!! En most a 70-enemet szopi ELOTT fejtem le, ezutan max 30 grammot fog tudni enni Aron (marmint ha nem alszik meg sokaig), de az full zsir es feherje lesz!
kami

Elfelejtettem múltkor az UH-ról kérdeztetek, nálunk van 4D és 2D is, az utolsó az utóbbi volt.

Gabi, Timi, Kami
Édesek a picúrok.

Gabi!Mindhárom lurkó nagyon cuki.

Barbi, Linda, Mazsi
Hajrá, hajrá!!!! Nekem szülés elött esténlént volt egy kis kéz és lábdagadásom. A szülés utáni 2 hétben (az lett volna a 39-40. hét) viszont olyan méreteket öltött , hogy lábraállni is alig tudtam.

Sági, Boldiági,Kami
Hasonló kérdéseim lettek volna, de így akkor már nem aktuális...

Benci is egyre nyűgösebb. Nem nagyon akar szopi után elaludni. Úgy látom hogy éhes még, aztán túleszi magát,aztán...ugyanúgy ahogy írtátok...
Nekem szopi után csak 10-20 jön le, de ha a gyereket visszateszem akkor meg dől belőle. Ki érti ezt...Úgyhogy így csak nagyon ritkán fejek.

Lorca
Majdnem elfelejtettem én B+ vagyok, úgyhogy vércsop. problémánk nincs.
A szájpenész kikezelése kb meddig tart? Több hét, vagy hónap?
Nem nagyon látok változást...

Lorca, Bella
Hát igen, két gyerek dupla gond, de dupla öröm is. Nekünk is gyorsan meg kell gondolni a tesó projektet, mert nyáron már 32 leszek, sokkal később meg már nem akarok szülni.

Megyek mert törökülésben gépelek, és már a zoknimra is csöpög a tej...

Andi+Benci

Kép
g.andi

Kami, 3470-nel jöttünk haza, és tegnap volt 3730 (azaz csak néhány napja érte el a születési súlyt). Heti kb 200 grammot nő.
Megnyugtató amit írsz, akkor lehet, h még nem szedem be a bogyókat, megpróbálok 2 szopi közt fejni valamit, bár nagyon utálom a macerát, főleg a sterilizálgatást. Dehát a tej éredkében bármit :D

Andi, szájpenész állítólag sokáig tart, az anyukám szerint nekem ovis koromig folyton kijött. Most már abban se vagyok biztos, h Boldinak az van, mert egész jól lejött, kivéve a nyelvének a hátsó felét, mert oda nem merek benyúlni, h nehogy öklendezni kezdjen.

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?