Sziasztok!
Ebben a randa szeles időben nem tudunk menni sétálni!
Szopi: Mi éjjel mindig fekve szopizunk, ha jól el tudok helyezkedni, akkor még a fejemet sem kell támasztani, hanem szépen fekszem az oldalamon. Ilyenkor Gergőt is oldalra fordítom, mert csak így van "szintben".
Nagyon kényelmes, csak nagyon könnyen elalszom közben...
Nappal általában fotelben ülve szopizunk, szopipárnával. Tök aranyos, ha hallja a szopipárna zörgését, már tudja, hogy szopi lesz és kicsit visszavesz az üvöltésből!
Elvileg mi váltott mellel dolgozunk, de kéne nekem egy piros szalag vagy akármi, mert soha nem tudom, melyik mell van soron!
Büfi:éjjel csak nagyon kicsit veszem vállra, napközben meg gyakorlatilag a büfézés megy át szundiba.
Szörcsögés: Gergő azóta szörcsög mióta hazajöttünk, de változó intenzitással. Tegnap már megpróbáltam orrszívóval leszívni a nóziját, de nem mertem eléggé benyomni ahhoz, hogy bármi is történjen, aztán úgy döntöttem, hogy nem is szörcsög annyira...
Olyan pici az orra, olyan nagy a szívó és úgy mozgatja a fejét, hogy nem mertem vállalni.
Kiságy: Gergőnek ez nem okoz gondot szerencsére! Bealszik szopi után a vállamon a böfiztetésbe és már megy is a kiságyba. Viszont a hordozóját ki nem állhatja! Ahogy beletesszük üvölt, mint akit nyúznak. Nesze neked hintáztató funkció! Gyakorlatilag két helyet tolerál: a kiságyát és azt ha fent van kézben. Ja, meg a babakocsit is, de csak akkor ha mozgásban van.
Légzésfigyelő: még nem volt hamis risztásunk, de mindig elfelejtjük kikapcsolni ha kivesszük a Gergőt, így már elég jól hozzászoktunk a hangjához!
Melltartóbetét: Nubyt vettem a Mini-Manóban, még a szülés előtt és még mindig van egy csomó. Nem szöszöl, külön-külön be vannak csomagolva és ragasztócsík is van rajta. Egyelőre nem nagyon használom, mert rájöttem, hogy csak szopik alatt csöpög a cicim, egyébként nem. Szopik alatt pedig a pelenkás módszert használom én is.
Gergővel ma jól ment az éjszaka, felhagyott a 5-től 7-ig tartó nyűgivel, ami azért volt különösen fárasztó, mert 4-kor evett, 4:30-kor letettem és 5-től kezdődött a műsor. Na remélem ezt most elfelejthetjük!
Folyamatosan kapja az Infacolt és egyre jobban tűri szegény, csak abban nem vagyok még biztos, hogy tényleg hat.
Pelus ügyben azt hittem révbe értünk a Huggies-al, de tegnap háromszor ázott át teljesen, pedig már a fütyi irányára is figyelek!
Apropó fütyi: fiús anyukák, szerintetek mit kell csinálni a fitymával? Mi eddig nem húztuk fel, nem foglalkoztunk vele, de kellett volna? Vagy mikortól és hogy kell "kezelni"? Erről eddig nem nyilatkozott sem a védőnőnk, sem a doktornő.