Új privát üzeneted érkezett!

Andi,
Ha nálunk megvárták volna a 180at, azt hiszem, még egy jó darabig maradtunk volna. Nekem jobb, hogy itthon lehetünk és így nyugisabban telnek napjaink. Veszély már nincs, meg a kórház is itt van pár percre. De az nem értem, hogy lehet ilyen nagy különbség két kórház között. A Péterfy koraszülött osztályra hozzák még a SOTEról is a gyerekeket, szakmailag szerintem eléggé a toppon vannak és nagyon lelkiismeretesek. A második napon 150, a harmadik napon 180 alatti szint a normális, onnan a tolerancia nő.

A képeket most jpeg helyett bitképként menti, amit már megint nem tudok átállítani, úgyhogy megy megint a kezdeti sikerek után a kísérletezgetés. Nem értem, ha mindent ugyanúgy csináltam, miért van különbség?!

Kép KépKép
lorca

lorca

amikor mented a képet alul ki lehet választani a file típust, azt állítsd át jpeg-re...hátha :D

kórházak
és még azt mondják mindenhol ugyanolyan eséllyel indul az ember ,merthogy ua.az ellátást kapja meg... :twisted: egy kh-i osztályon belül sincs egyetértés hát még kh és kh között... :shock:
és akkor legyen nyugodt az ember :x :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jaunapot!

Tegnap voltunk 1 honaposak!!

Kép

Ime az ajandek:

Kép

Nezegetjuk az ajcsit:

Kép

Hu, anyu, ez telleg az enyem???

Kép

Akkor jaccom vele :D

Kép

Az osszes figura zorog-csorog, igy amikor hallom, hogy csorog valami a szobaban, tudom, hogy Ajron jol elvan :D Annyira edes baba, egyre inkabb latszik, hogy felfedezi magat meg a vilagot, kezd csillogni az ertelem a kis szemeben es olyan jo erzes!!! Amikor ezt a jatekot folkotottem neki (forditva volt akkor meg, a zsiraf volt legelol), 1-2 perc utan megtapizta a zsirafot es rajott, hogy csorog! Hat az mekkora felfedezes volt! A lehetosegeihez merten boxolta szegeny zsirafot es kb 10-15 percig lekototte vele magat!!!
kami

Felteszem az új táblákat! :)

Már sokkal több a baba, mint a mama! :D :D

Kép

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Helló!

Nem szülök még! Mazsi, jól esett a hiányolás :)
De itthon van apa és mivel még ketteske sem köt a lakáshoz bennünket, így hacsak lehet megyünk-megyünk....

Timi-örülök hogy minden rendben, csak annyi, hogy igen, én sem szerettem szoptatni. Nem szerettem az egész tortúrát, és azon gondolkodtam, hogy tényleg megéri-e az a sok aggodalom, hogy van-e elég tej, olyat ettem-e, amit szabad, nem tudok elmenni stb.
x. órára egyedül, barátnőhöz hasonlítva, aki simán tápszert ad-mindegy mért, és jól érzik magukat mindketten.?!

Nekem akkortól lett jobb, mikor már evett mellette mást is(5-6. hónap) és a végére, amikor néha elkapta a nátha és tudtam, hogy legvégére, amikor már simogatott szopi közben. Na, addigra vége is lett a dolognak.
Egy dolog érdekel- amit szeretnék elkerülni- hogy hozzászokjon Bercike is a csak szopin alszom el-játékhoz!
Ezt hogy lehet elkerülni?Szerintetek?

Bocs, most csak erre reagáltam, de majd visszaolvasok.

Lorca- ja, mi az uzsokihoz közel lakunk zuglóban, ha tudod hol van. Szóval Róna utca- Gyarmat utca tája.

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!
Ma engedtek minket haza a kórházból.
Sajna visszaolvasni nem igazán van időm, csak bele bele olvastam.

Timocskának nagy- nagy gratula :D :D

Na igen az én "aprónak" mért babám eléggé megnőtt a pocakban :shock: amikor befeküdtem 3270g-ra mérték. ehhez képest eléggé meglepte a dokit is a mérete (engem is :wink: )
Indítással sikerült kicsalogatni a kisasszonyt, mikor beindultak a fájások nem volt az egész 2 óra. Viszont a burokrepesztés után, az eléggé kemény volt, és maga a kitolási rész is :cry:

Május 3: sajnos a méhlepény nem vált le magától, hozzá volt nőve a méhfalhoz, vártak 20 percet, addig 3-szor jól rátehénkedett a doki a hasamra :shock: :shock: sajnos így sem lett semmi. Emiatt kellett elaltatni és "kikaparták" a méhlepényt.

Majd még írok, most ennyi időm volt, sziasztok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Bocs-kitöröltem fél mondatot:...elkapta a nátha és tudtam, hogy egy kiadós szopizás és reggelre semmi baja sem lesz, és tényleg így volt általában.

Timi- a tábla fiatalít! - 36+6 vagyunk már!

Amúgy nem gond, majd ha ráérsz...

Bella

Kép

Kép
bella2

gabi
üdv itthon! Eszter fotóit megpróbáltam átmenteni ide ebbe a topikba is :lol:
Persze kíváncsiak vagyunk a további fotókra is, mindhárom csemotáról :lol:

bella
örülök hogy jól vagytok, már kezdtem azt hinni hogy megelőztél :lol:

most megyek pihizni egy kicsit

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jóreggelt!

Pocsék éjszakánk volt, kb kilátástalanul 2 óránként 40 percig ültem félálomban szopiztatva, és mikor le akartam tenni kiderült, h nem elég, alig aludtam valamit, reggelre tök ingerült voltam, akkor szerencsére az apja (aki addig aludt) kivitte a másik szobába és valahogy nagyjából csendben tartotta amíg aludtam 2-3 órácskát. Utólag kiderült, h mit csináltak! :P Hajszárító a kedvenc!!! Egy kis fújás a takaró alá, egy kicsi a fejére és elhallgat.. :?

Timi, én se élvezem a szopiztatást, mikor félálomban kornyadozok és inkább aludnék, de fekve nem megy.
Légzésfigyelő: Ha visszaolvasol feb 27-re (amire most nem lesz időd) látod, h ugyanez volt. Előbb kétszer riasztott, aztán egy órán belül 3-szor. Nem kívánom azt az érzést senkinek, félálomban mint egy anyatigris rohantam oda, szerencsére békésen aludt. Persze az utolsónál már mi se ijedtünk meg annyira. Ez nem az a márka mint a tiétek, de mi érzékenyebbre állítottuk, és azóta nem riaszt.
És a folyamatos pánikérzés is dettó. Folyton gyomorgörcsben rettegtem a következő eseménytől, h valami baj lehet stb. Kicsit enyhült, de még nem múlt el. Felbecsülhetetlen megnyugvás ha az anyukád odamegy kicsit, olyan mintha megosztaná a felelősséget, pedig ő se emlékszik mindenre.
Én csak a bölcsőtartást használom, a fekve nem jött be, az oldal végülis bejött, nem is tudom miért nem csináljuk, na majd ma!

Barbi, melltartóbetét nagyon kell, belőlem szakad a tej, az összes pólóm, paplan, minden a világon csupa tej, folyik a szőnyegre stb, amit csak el tudsz képzelni. (ezzel együtt nem hiszem, h túl sok tejem van, csak nem marad benn valahogy) Otthonra én Babylove-ot, mert az jóval olcsóbb, és egy hétig se tart egy doboz. Az Avent eggyel jobb de drágább. Legjobb nekem és ledrágább a Medela vagy micsoda, ez lesz a "kimenős" betétem, talán a sarki boltig kibírja...

Kép
Kép
agiboldi

Szopi:

Én csak arra emlékszem, hogy mikor Zsuzsával kezdtük, bőgve és fogösszeszorítva tettem fel a költői kérdést, hogy hogy a francba fogom én ezt 6 hónapig bírni? És számláltam vissza az órákat hogy mikor lehet már abbahagyni (a 6 hónapos korig értendő :lol:) ...

És ennek ellenére 13 hónapos koráig szopott Zsuzsa, és még én sajnáltam mikor abbahagyta! Ezzel azt akarom mondani, hogy az elején szerintem teljesen természetes hogy szinte mindenki utálja! Fáj, sebes a mellbimbó, nem hagy aludni a baba, az ember kivan idegileg, tombolnak a hormonok, stb, stb. Az lenne a csoda ha mindezt még élvezné is az ember. De ez mind egyre jobb lesz, higyjétek el!

Az első hat hetet én csak mint túlélőtábort tartom számon.

Ágiboldi!!!

A fekveszopit gyakoroljátok!!! Életet ment! Nekem se ment előszörre, aztán találtam egy weblapot ahol szájbarágósan leírták hogy kell, és még képek is voltak. A lényeg, hogy a szája egy vonalban legyen a melleddel, ez idáig gondolom még egyértelmű, de a másik ami fontos, hogy az ő hátát is meg a sajátodat is támaszd meg úgy, hogy annyira hátra tudjál dőlni (fekve) és rátámaszkodni a mögötted levő párnára/takaróra, hogy a mellbimbód felemelkedjen az ágy síkjáról, és pont a baba szájával egy magasságban legyen. A végeredménynek úgy kéne kinéznie, hogy a kezeddel ne is nagyon kelljen irányítani a melled, mert pont ott van a bimbód ahol az ő szája.

Még az jutott eszembe nézvén a vonalzódat, hogy esedékes nálatok a 3 hetes növekedésugrás... lehet ezért akart ennyit szopizni.

Tejcsorgás:

Hja, hát én feladtam a küzdelmet. Tök mindegy mit veszek fel, kb fél pillanat alatt valaki lehány, belémtörli a kezét/orrát/száját vagy saját magam tejezem össze mikor fejek vagy csak úgy spontán.

Timi:

Valamit kérdeztél... :oops: Asszem a fejésről??? Jajj, vissza kéne olvasnom... (ha ezután nincs másik hozzászólásom, akkor valamelyik lány felébredt...)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja már emlékszem!

TImi!

Ha sebes/gennyes a mellbimbód, akkor érdemes lenne utánajárni, hogy jól kapja-e be Lilla! Mert valamennyi érzékenység oké, de ha nem múlik el, akkor az azért van, mert rosszul veszi be a szájába, nincs elég mélyen és vagy az ínyével, vagy a szájpadlásával dörzsölgeti/horzsolgatja! A kenőcsök csak akkor tudják elősegíteni a gyógyulást, ha utána nem sérti fel újra meg újra a rossz technikájával a baba a melled!

A két legegyszerűbb dolog amit ellenőrizhetsz, hogy mindkét (alsó, felső) ajka kifelé fordul-e mikor szopizik, és hogy mennyit kap be a bimbóból? Mert a bimbóudvar nagy részének a szájában kéne lennie, hogy amellbimbód már a kemény szájpad után legyen, különben dörzsöli. Ha nem egyértelmű, dugd be az ujjad a szájába és tapogasd ki, hol kezdődik a puha szájpad!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ágiboldi:

Nálunk Szilvi vagy alszik, vagy kézben van... vagy ordít, de ezt nemigen szoktuk hagyni. Le fog szokni róla, de egyelőre igényli a testközelséget. Akkor szoktam lerakni, ha valamit muszáj nélküle csinálni, vagy ha a kezemben is ordít. Akkor tökmindegy hogy hol van. :? A kendőt úgy vettem észre az elmúlt egy-két napban hogy kevésbé tolerálta, a kengurut szeretné, mert abból pislogott kifelé érdeklődően, de annyira nyekli-nyakli, hogy még csak próbaképpen raktam bele, nem merem benne hordozni.

Egyébként mi azt játsszuk, hogy mindig egyik szülő van párosítva egyik gyerekkel, és néha váltunk. Ha Szilvi szopizik, akkor velem van és David próbálja Zsuzsát lekötni, ha Zsuzsa nyűgizik és Szilvi már nem szopizik, akkor gyereket cserélünk.

Most azért vagyok időmilliomos, mert csodák csodája, a két lány egyszerre alszik...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, eléggé meggyőző, tényleg meg kellene tanulnunk a fekve szopit. De így is folyton azt álmodom mikor a saját ágyában van, h ott felejtettem a mellemen és magunkra húztam a takarót és nem kap levegőt. Állítólag ha éjszaka felébredek azt szoktam kérdezni félálomban, h "hol van" "nem eszik?" De remélem ez az aggodalom csökken és aztán jöhet a fekve szopi :)

Lányok, a szájpenész hogy ismerhető fel? Az ínyén nincs semmi, csak a szájpadlásán egy fehér folt. Lorca, azt írtad, h ami a nyelvén van az nem az. És a szájpadlás? És milyen gyakran kell bekenni ha tényleg az?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok.
Aron is jo sokat csung rajtam, ha teheti - van, hogy nem zavar, ilyenkor olvasom a picik es kicsiket vagy a miert sir a babat - van viszont, hogy inkabb neteznek vagy valami... ilyenkor turelmetlenebb vagyok. De teny es valo, ha hagyom, orakon keresztul el tud rajtam nyamnyogni. Ezzel csak egyetlen baj van: ha egyedul vagyok (altalaban), van, hogy csak delutan jutok kajahoz. Es a viz is hiaba van odakeszitve mellem - van, hogy csak 1 m-re van tolem, megsem erem el, mert Aron eppen szopizik... mindenesetre en ugy vagyok vele, nekem most ez a dolgom. Ha szalad a lakas, akkor szalad. Ha enni nincs idom, arra vegkepp nincs, hogy takaritsak... Amikor aztan Aron melyen bealszik, rohanok persze mosogatni es a tobbi dolgot intezni... de persze nem sokra jut idom...

Szopizashoz kifejlesztettem 2-3 pozt: egy fekvot, 2 ulot. Mind jo, es jo, hogy lehet valtogatni, mikor mit akarok csinalni. A fekvot szeretekm legjobban, de szerintem ha ulok, akkor valahogy jobban tud szopizni, tobb tejcxsi jut a szajaba. Aztan lehet, hogy ez hulyeseg es fekve is epp annyit tud kiszivni... nemtom...

Menni kell most is, az apja probalja lenyugtatni (miutan ratehenkedett szegeny kicsi labfejere...), megprobalom cicivel "lehuteni"... szegenykem, hupp-hupp...
kami

Kép

Egy Natikép.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ebben a randa szeles időben nem tudunk menni sétálni! :evil: :evil:

Szopi: Mi éjjel mindig fekve szopizunk, ha jól el tudok helyezkedni, akkor még a fejemet sem kell támasztani, hanem szépen fekszem az oldalamon. Ilyenkor Gergőt is oldalra fordítom, mert csak így van "szintben". :lol: Nagyon kényelmes, csak nagyon könnyen elalszom közben... :?
Nappal általában fotelben ülve szopizunk, szopipárnával. Tök aranyos, ha hallja a szopipárna zörgését, már tudja, hogy szopi lesz és kicsit visszavesz az üvöltésből! :lol:
Elvileg mi váltott mellel dolgozunk, de kéne nekem egy piros szalag vagy akármi, mert soha nem tudom, melyik mell van soron!

Büfi:éjjel csak nagyon kicsit veszem vállra, napközben meg gyakorlatilag a büfézés megy át szundiba. :)

Szörcsögés: Gergő azóta szörcsög mióta hazajöttünk, de változó intenzitással. Tegnap már megpróbáltam orrszívóval leszívni a nóziját, de nem mertem eléggé benyomni ahhoz, hogy bármi is történjen, aztán úgy döntöttem, hogy nem is szörcsög annyira... :oops: :oops: :oops: Olyan pici az orra, olyan nagy a szívó és úgy mozgatja a fejét, hogy nem mertem vállalni. :?

Kiságy: Gergőnek ez nem okoz gondot szerencsére! Bealszik szopi után a vállamon a böfiztetésbe és már megy is a kiságyba. Viszont a hordozóját ki nem állhatja! Ahogy beletesszük üvölt, mint akit nyúznak. Nesze neked hintáztató funkció! Gyakorlatilag két helyet tolerál: a kiságyát és azt ha fent van kézben. Ja, meg a babakocsit is, de csak akkor ha mozgásban van.

Légzésfigyelő: még nem volt hamis risztásunk, de mindig elfelejtjük kikapcsolni ha kivesszük a Gergőt, így már elég jól hozzászoktunk a hangjához! :lol:

Melltartóbetét: Nubyt vettem a Mini-Manóban, még a szülés előtt és még mindig van egy csomó. Nem szöszöl, külön-külön be vannak csomagolva és ragasztócsík is van rajta. Egyelőre nem nagyon használom, mert rájöttem, hogy csak szopik alatt csöpög a cicim, egyébként nem. Szopik alatt pedig a pelenkás módszert használom én is. :lol:

Gergővel ma jól ment az éjszaka, felhagyott a 5-től 7-ig tartó nyűgivel, ami azért volt különösen fárasztó, mert 4-kor evett, 4:30-kor letettem és 5-től kezdődött a műsor. Na remélem ezt most elfelejthetjük! :roll:
Folyamatosan kapja az Infacolt és egyre jobban tűri szegény, csak abban nem vagyok még biztos, hogy tényleg hat. :?
Pelus ügyben azt hittem révbe értünk a Huggies-al, de tegnap háromszor ázott át teljesen, pedig már a fütyi irányára is figyelek! :evil: :evil: :evil:
Apropó fütyi: fiús anyukák, szerintetek mit kell csinálni a fitymával? Mi eddig nem húztuk fel, nem foglalkoztunk vele, de kellett volna? Vagy mikortól és hogy kell "kezelni"? Erről eddig nem nyilatkozott sem a védőnőnk, sem a doktornő. :?
Vendég

lorca
micsoda átszellemült buborékfúvás :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kicsi vagyok :( még mindig egyedül vagyok és vszínű jön a hidegfront mert egész nap keménykedett a pocakom, nem jó csak félig ülő helyzetben... :shock:

pocakos csajok ti hogy vagytok?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Andi, most látom, h Te írtad, szájpadláson is van szájpenész?

Mi az Infacolt lecseréltük Espumisan cseppekre, gyanús, h nem tett neki jót és azért sírt éjszaka talán.

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
Nekünk a doktornő azt mondta, hogy nem szabad a fitymát 1 éves koráig visszahúzni.

Ági,
Vigyázzatok az Espumisan adagolásával, mi is elrontottuk, mert a leírásban az van, hogy 25 csepp, de az nincs odaírva egyértelműen, hogy ez az egész napi adag. A nagyobbakhoz már oda van írva, hogy "naponta". Bajt nem lehet vele csinálni, nem szívódik fel.

Ma Peti nagyon jó volt, 3,5 órát aludt a babakocsiban, félig az erkélyen félig a szobában. Aztán 15 perc alatt 110-et szopizott, alvás folyt.köv.
És gyorsan kaptam az alkalmon és elhúztam a TESCO-ba, addig apa vigyázta az álmát. Büszke vagyok az apukára... :P
Vendég

Szisztok!

Nagyon aranyosak a fényképek, Zsuzsáról és Natiról is, Illetve Áronról és Petiről is.
Áron olyan aranyosan kémleli a játékát.

Hát tegnap azt hittem, hogy megyünk szülni. De mindig csak becsap minket a kisasszony.
Már este 15 percenként voltak fájások, olyan másfél órán keresztül, aztán volt egy 10 perces is, amikor felkelltem az ágy ból sétáltam, kimentem pisilni. Hát ezek után már csak 25 perc múlva jött a fájás, meg még egyszer 25 perc múlva és utána el is aludtam
Már volt valamelyik nap is hasonló, de akkor fél órással kezdtünk.
Így apuci meg is sértődött a lányára, hogy így megszívatja.

Tegnap este jött anyunak a tesvére a feleségével és a 11 hónapos Alexával. Gyönyörű kiscsaj, egyfolytában mosolyog, huncutkodik. Egész nap nem volt még ma egy hangja se. Nagyon édes.
Délelött csináltunk egy lányos napot, csavarogtunk a városba, a fiúkat otthon hagytuk.

Nálunk is nagy szar idő van van, fújj a szél nagyon és be is van borulva. Nekem is elég sokat keményedet a pocakom. Kiváncsi vagyok ez az időjárás kinek hozza meg a babáját.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ági! Most nem egyértelmű: az Infacol vagy at Espumisan nem tett jót? Ha jól értem, talán az Infacolra érted. :roll:
Vendég

Igenigen, az Infacol nem tett jót. Mintha még többet nyűglődött volna utána. Én nem vagyok benne biztos, de az apja meg van róla győződve, úgyhogy most leálltunk vele és jöhet az Espumisan.

Ági, nagyon jó, h mondod! Az nekem is feltűnt, h az van ráírva, h szopi előtt vagy után, de nincs ott, h naponta hányszor, a gyerekek adagjánál viszont már ott van, h napi 3-szor. De tényleg úgy értettem, h 25 csepp 1 adag, pedig valszeg egy napi. Mondjuk a 25-öt én ösztönösen sokalltam, úgyhogy kb 15-öt adtunk, de ennél is kevesebb kéne akkor alkalmanként.

Kép
Kép
agiboldi

Kép

Kép

Kép

Kép

Szasza kétnaposan, még a kórházi ruciban van. Jó sárga, de itt még azt mondták, hogy ok a szint.

Kép KépKép
lorca

Sági,
Rosszul írhattam. Ha ébren van, akkor van kézben, kb napi 4-5 órát. A kb 15 órában a kiságyban van és szundizik. A fennmaradó idő ágyon, amikor mindketten alszunk.

Mazsi,
Nemcsak kórház és osztály között van különbség, de még a betegek sem egyenrangúak. Amikor bent voltam, volt egy cigány lány, aki napokig vajúdott. Kész gyalázat volt, amit vele csináltak. Már sírt a folyosón(!) a kimerültségtől és a fájdalomtól, de senki nem foglalkozott vele, mondván, hogy nem szül, csak jóslófájásai vannak. Semmi fájdalomcsillapítót nem ajánlottak fel. Hajnali 4kor annyi volt csak az infoja, hogy délutánig azért várnak, hátha történik valami. Nem volt választott orvosa és a dokik jöttek-mentek, de egyik sem gondolta, hogy tán neki kéne valamit csinálni.

Gabi,
Milyen gyorsan nőnek ezek a babák odabent! :D Hát ennyit a pontos uh-ról. Kár azért a méhlepény dologért, gondolom nemigazán hiányzott a boldogságodhoz.

Ágiboldi,
Az éjszakai ülve kornyadozásokhoz anno használtam egy felfújható utazó párnát. Nem dobott sokat, de legalább egy picit kényelmesebb volt. Így minden 5 percben tudtam aludni egy felet. Apucival mi Natit megosztottuk, amikor már nagyon ki voltam merülve. Én szopiztattam, ő sétált vele és számolta az autókat.
Ha kicsit olyan túró jellegű, akkor szájpenész. Érdemes megvárni a védőnőt, de szólj neki előre, hogy hozzon receptet. Én akkor próbáltam levakarászni, amikor pont eszembe jutott. Pontosabban amikor ordított evés előtt, mert akkor jó nagyra nyitotta a száját. Ha nagyon drasztikusnak tűnik amit csinálsz, akkor csinálod jól.

Melltaróbetét: Ma elmentünk Árkádozni, már muszáj volt :D Kezdett kicsit emberhiányom lenni. Feltúrva a fél lakást rájöttem, hogy az utolsót is elhasználtam. De legalább már tudom, hogy egy helyes kis tisztasági betét is megfelel vész esetére :lol:

Pann,
Ha orrszívót használsz, érdemes úgy lefogni a fejét, hogy a homlokára teszed az egyik kezedet és befogod a szemeit. Így nem lesz olyan érzésed, hogy ki akarnád nyomni. Utálni fogja, mert attól tudnak igazán pánikolni, ha le van fogva a fejük.

Kép KépKép
lorca

Lorca, mennyire aranyosak :D és Szabi milyen pici Natihoz képest! :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

lorca, nagyon jók a fotók, látom belejöttél!!!!! Így tovább, rakj fel majd minél többet a gyerkőkről! Mindkettő nagyon szép, büszke lehetsz rájuk. :D

Nálunk semmi helyzet. Tegnap sétáltunk a párommal a "hurrikánban", de már nagyon rám fért. Én is keményedtem, de semmi extra.

b.lin, ez már gyanús, hogy ilyen gyakran fájt a pocód!!!! Lehet, hogy már csak napok vannak hátra a szülésig... :lol: :lol: :wink:

ágiboldi, tök jó ez a hajszárítós gyerekkábítás..... :lol: Mire nem vetemedik az ember egy kis nyugalomért...... :lol: :lol: Nagyon jó 5-let.... :lol:

Én főzök valami ebédet, aztán pihenőre veszem a napot..... :lol: :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Jó reggelt!

Az előbb hívott apa, mert dolgozik éppen és reklamált, hogy a front miatt egész éjszaka ronhangáltak a mentőkocsik a szülő nőkért az ő lány meg még mindig bent van.
Olyan aranyos volt, már nagyon szeretné láttni az ő kis szemefényét.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Babzsák:
Remélem már csak pár nap van hátra, már tényleg nagyon nehéz.
Holnap reggel megyünk ctg-re kiváncsi vagyok mit mutat majd.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

b.lin, már nincs is 2 hét és vihet téged is a kórházba szülni....... :lol: :lol: De szerintem már nincs annyi idő...... :lol: Pihizz és használd ki az utolsó napokat :wink: :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Agi!
Szürkésfehér lepedékszerű vmi van a szájpadlásán. Minden kaja előtt kenjük mi is,mert utána nem hajlandó kinyitni a száját...
Timi
Nyugi, mi sem élvezzük még a szopit, és még bimbóvédőn keresztül is fáj...Melltartóbetét vmi kommersz van, de nem használom, könnyebb pólót mosni...Csak végszükségre ha elmegyünk otthonról.
Barbi
Bimbóvédőre nem 100% hogy szükség lesz, nekünk apa vett és hozta be amikor kiderült hogy kell...De nagyon jó dolog sztem, és Benci anélkül (neha azért bepróbálkozunk hátha megy máshogy) nem is hajlandó.
Lorca
Szabi és Nati nagyon hasonlít. Szép nagy hajú fiacskád van. A kép alapján tiszta mama...
Nálunk a gyerekkórházban ez a protokoll, 180 alatt mennek a babák haza. Elkerülvén hogy később visszakerüljenek. Nekünk 2.5 naposan 250 volt az előző napi 160 ról azért vitték át, azt mondták határeset, és rá 4 napra még ugyanennyi volt hiába volt fény alatt. Gondolom oka lehetett az is hogy 6 nap kellett hozzá hogy meginduljon a tejem...
Babzsák
Jót nevettem a szalonnazsíros barnazsemlén...
Lin
Lassan itt az idő...Bár apa szakmájából adódóan már megszokta a folyamatos készenlétet...
Mazsi
Milyen matrica? Biztos szép lett.
Sági!
Petike elégedettnek látszik, jó széke van!
Kami! Gratula az 1 hónapos Áronkához! Szép ajándékot kapott.
Róki
Mi is probálkozunk a fekveszopival mert majdnem mindig bölcsőtartásban van szopi, de az első próbálkozáskor annyira be akartam igazítani hogy az addig megevett tej kijött szegénykémből.. Azóta még egyszer próbáltuk, akkor reggel 5 kor bealudtunk közben, és mindketten csak 1/2 9 kor ébredtünk.

Megyek, üvöltés...

Kép
g.andi

Sziasztok! :)

Hogy vagytok? Hogy telt az éjszaka?

Nálunk most nem riasztott az a vacak, nyugodtabban aludtam. Remélem most már mindig így lesz. Lilla 2-szer kelt, ahogy a nagykönyvben meg van írva, éjfélkor és 3-kor. Aztán 6-kor, és fél 8-tól ébren van. Legalább 4-szer megszopiztattam már, most kidőlt! :lol:

Honnan lehet tudni, hogy megfelelő-e a tej tápértéke?

Vajon Móni hol van? Lehet, hogy már babázik? De gondolom egy sms-t küldött volna!

Lin!
Nekem is az utolsó napok voltak a legnehezebbek, türelmetlen is voltam nagyon! Kiváncsi vagyok, mit mondanak holnap! :)

Pann!
Lillus is elég furán szörcsög, gondoltam rá én is, hogy leszívom az orrát, de még nem vitt rá a lélek! :)

Lorca!
Nagyon jók a képek, szerintem hasonlítanak egymásra a gyerkőcök!

Gabi!
Nagyon jó, hogy már itthon vagytok, majd gyere mesélni és tegyél fel képeket, ha lesz időd!

Sági, Kami!
A csaszi után mennyire véreztek még? Mert nekem egy tisztasági betét bőven elég!! :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:42-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt.

Nekunk is nyugis ejszakank volt, de szerintem a jobb cicim bedurrant, mert nagy volt a balhoz kepest), nehez es minden izuletem fajt, a szemem is egett es eleinte aludni se tudtam... ez eltartott az elso ejszakai szopiig, amikor annyira forro volt a cicim, hogy Aron fejet szabalyosan hidegnek ereztem. (Lazam egyebkent nem volt!!!) Aztan kifejtem-kimassziroztam kezzel a csap folott, amit Aron bent hagyott. Jo sok maradt bent, de letojtam a fejest es a gyujtogetest - nem akartam sokat pocsolni, csak vegre szabadulni mar. Amint kiurult a cicim, lass csodat, egybol el tudam aludni es mar nem fajnak az izuleteim, nem eg a szemem sem... Milyen furcsak ezek a dolgok!!!!

Timo, tok edi ez a gyermek! Egesz jol viseli a furcsizest! Ismeros ez a beka-poz :D

En mar nem hasznalok betetet, atlatszo trutty van meg egy kicsi, de nem sok. Halistennek.

Lanyok, erdekes (es idonkent ujbol es ujbol folmerulo) kerdes kovetkezik: hogy alltok a szules utani szexszel???
kami

Kami!
Csak tegnap nem sírt fürcsi közben, mert az apukája fürdette!
Úgy néz ki, hogy apás csajszi lesz, mert akárhányszor Bali a karjába veszi és duruzsol neki, érdeklődve nézelődik! :)
Hihetetlen amúgy mekkorára tudja nyitni a szemeit és olyan okosan nézeget! (persze, nem mintha látna valamit) :)

Szex: hááát, 6 hét tiltólista... bár én érezném már magamban a késztetést, hogy összebújjunk, de hát teljességgel lehetetlen. Majd egy hónap múlva... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Nagyvizi furdes:

Kép Kép Kép
kami

Sírás: Ismerősi körben azt láttam, ha nehéz volt a szülés, vagy sokáig nem kaphatta meg a mama a babát, akkor sokkal sírősabbak később. Semmi tudományos alapjáról nem tudok, hacsak nem azt, hogy azért éber az elején, mert akkor vésődnek be a dolgok, pl ki is az én mamim, és ha ezt kihagyja, akkor az egy kicsit megviseli. Nálatok mennyit töltött szülés után egyedül a baba? És mennyire sírós? Szabi nem egészen két órát, szülés, legalábbis neki nagyon is könnyű volt, és egyenlőre egyáltalán nem sírós, alig hallani a hangját. Olyan ordítást, mint amikor megszületett, talán csak 1x ha hallottam tőle. Kíváncsi vagyok, megállja-e az elmélet a próbát...

Andi,
Tej nélkül nemigen akar lemenni, főleg, ha teáztatják. A fénykezelés 1-2 nap alatt hat általában. :wink: Nekem sem működött a terv szerint.
Nekem, illetve Szabinak az volt a szerencséje, hogy a 2. napon már rendesen volt tejem. Akkor még ok volt a szint (226), csak 2,5 naposan ugrott nagyot (346), akkor kellett csak kezelni. Meg itt merült fel a transzfúzió, ha továbbra is így emelkedik. A mért max 356 volt, de már az 5. napon. Aztán 264gyel küldtek haza. Megnéztem Nati lapját is, a SOTEről 284gyel mentünk haza, ott is vissza kellett menni kontrollra. Lehet, hogy nálatok kicsit túlságosan is óvatosak. Mivel egészségkárosodást okozó szintet lassan érik el, szerintem jobb, ha hazaengednek. Még akkor is, ha utána vissza kell menni, legalább 2 napot otthon tölthettünk.
0-s vércsoportod van? Nálunk ez volt vszínűleg a gond, hogy én 0+ a gyerkőcök pedig B-. A következőnél vszínűleg rosszabb lesz :(
Az 5kor elalszik és f9kor kel szerintem ideális :D Én a helyedben ragaszkodnék ehhez a jó kis módszehez!

Timocska,
A tej tápértéke megfelelő. Még az enyhén alultáplált afrikai anyáknál is kimutatták, hogy a tej tápértéke nem csökkent. Reggel hígabb, ugyanúgy, mint az első pár kortynál. Este kevesebb van, de a hosszabb esti alvás érdekében táplálóbb. A bimbóvédővel kicsit azért vigyázni kell, mert hozzászokhat és azért nem az ideális megoldás.
Kb 20 centire egész jól látnak már. Ez a ciciző baba-mama távolság.

Barbi, Linda,
Remélem, most már ti is hamarosan átléptek a másik táblázatba. Ez az oldal sokkal jobb, mint terhesnek lenni :D

Kami,
Szex: Nati annyira kiütött mindkettőnket, hogy nem hogy a 6 hét nem okozott gondot, de volt vagy 3 hónap, mire egyáltalán eszünkbe jutott a dolog. Meg nem épp a legromantikusabb közben azon gondolkodni, hogy épp azért nem hallod, mert nem is lélegzik. Vagy ha hallod, az az, ami igazán elveszi a kedvét az ember lányának. Most az abszolút biztos fogamzásgátlást alkalmazzuk: apa a másik szobában. Szerintem kell még egy kis idő, amíg helyre rázódnak a dolgok.

Timocska, Kami,
Jók a fürdetős képek :D Nálunk ilyen nem igen lesz, nincs aki fotózzon. Egy fürdet, egy próbálja megakadályozni Natit, hogy belemásszon/felborítsa a fürdőkádat.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Olyan ramaty éjszakám volt... :cry:
Szerintem megdöntöttem az ágyban forgolódás világrekordját :lol:
Sehogy sem jó :shock: 1/2 3-4 ig malmoztam az ágyban, aztán kezdődött a Forma1 amire Atit ébresztettem és 5-ig én is néztem azután sikerült még egy kicsit visszaaludnm,úgyhogy most egyenlőre jobban vagyok :lol:
Ki volt adva este hogy az éjjel nem szülhetek, mert F1 lesz és azt meg kell nézni :lol:

Most megyün kapósomat felköszönteni, szülinapja volt kedden,de így legalább nem kel főznöm :lol:

Nagyon szuperek a fotók és most már irigy,irigy vagyok :wink: :lol:

Most megyek is
Szép napot mindenkinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lorca:

Szép elmélet, de mi cáfoljuk... Szilvi elég sírós baba, és kézbenlevős... éber állapotban ha 5 percet elvan kézen kívül, az már jónak számít. Leginkább ezt is akkor ha éppen tisztába tevés van, érdekes módon azt szereti ha matatnak vele. Különben még kézben is hajlamos sírni, hacsak nem a fitness labdán ringatjuk. :? Előre látom, hogy ez így nem fog menni, ha David nincs itthon, akkor nem lesz aki a kis fenekét egész nap ringassa...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Szépek az elméletek, de nem mindig működnek :D Akkor marad az, hogy genetikailag nem sírósak a gyerkőcök. Szülés után mikor kaptad meg Szilvit? Nekem kész közelharcomba került, hogy ne vigyék el és tartogassák a csecsemősök.
Kendőt te hogy kötöd meg? Én eddig a közkézen forgó leírás alapján az első kettőt próbáltam. Éppenséggel benne van, de olyan kis szerencsétlenül néz ki, ahogy ott szorong. Normális, hogy be van passzírozva közém és a kendő közé? Nem látszik vmi kényelmesnek.
A testvérfellépőt Zsuzsa hajlandó használni? Ha a kendő nem működik kénytelen vagyok valami újat kitalálni.
David meddig marad? Nálunk holnap jár le Robi kimenője :shock:

Kép KépKép
lorca

Nálunk Lilla egyenlőre nem sírós baba, pedig a császár után 12 órával később kaptam meg! :shock: Csak akkor van ébren, ha enni kér, evés után kábé 5 perccel már alszik is. Este kicsit éberebb, akkor igényli a közelséget.

Mazsi!
Nemsokára csatlakozol te is a babás táborhoz! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!

Azonnal kézbe kaptam, és utána is mindössze félórát volt távol tőlem, de az első két órát együtt töltöttük a szülőszobán.

David eddig se volt. :( Sajnos pont azon a héten kezdte az új állását, mikor én szültem, ezért ugrott a tervezett otthonlét. :( Egyedül vagyok Vivivel. Zsuzsát anyukám átvállalta, a délutáni alvás után hozza vissza hétközben. Tehát a hosszú hétvége előtt csak pár olyan óra volt, hogy egyedül voltam a lányokkal...

Most négy napig úgy voltunk itthon, hogy anyukám egyáltalán nem vitte el Zsuzsát... nem azért, de így elég strapás, még akkor is ha ketten vagyunk a két gyerekre. David nem tolerálja a sírni hagyást, pedig most már én azon vagyok hogy néha muszáj. Pl Zsuzsa mostanában felébred 1 óra alvás után (a jelenlegi "adagja" 2 óra). David rohan hozzá és kihozza, Zsuzsa meg ezek után végignyűgizi az egész napot. Mikor ha hagyná pár percet nyűglődni az ágyában, visszaaludna. Ma is ez volt, pedig már többször megmondtam, hogy ne rohanjon hozzá azonnal. Kihozta, én visszavittem, beraktam a kiságyába, és aludt még egy órát. Szilvivel meg az van, hogy egy kis bőgés után kiüti magát és elalszik... kézben meg órákat van ilyen félig éber állapotban, és nem lehet letenni.

Szilvi úgy tűni, kézbebaba. :( Nem hajlandó ellenni csak kézben, bár lehet most hétvégén "elkapattuk" mert állandóan David kezében lógott. Hát hétközben ez tuti nem lesz így...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

csajok!

norm hogy a bedagadt kezem amellett hogy fáj, időnként már zsibbad is?
ja és újabban a rágóizületeim is érzékenyek :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Rokica,
Én sem bírom a sírni hagyást. Nati is felébred a délutáni szundi közben, és ha fel is kel, a helyzet ugyanaz, mint nálatok. Ha otthagyjuk, akkor viszont ő nem alszik vissza, hanem kijön. Szerencsére ilyenkor vissza lehet altatni, csak oda kell feküdni mellé. Így 2-3 óra nyugi van délutánonként. Ha Szabi is alszik, akkor ilyenkor rendezzük a családi sziesztát :D Zsuzsa még kiságyban alszik? Nem esik/mászik ki belőle?
Szabi is inkább kézben szeret lenni. Nem sír, szépen alszik rajtam. Amolyan boldog baba. Ha leteszem, szerencsés esetben úgy marad 2-3 órát. De ha ébren van, esélytelen a dolog. Szopi közben meg mindkettő rajtam szeret lenni. Még szerencse, hogy nem ikrek születtek. Így is választanom kell, hogy Szabi nyeklő-nyakló fejét tartsam vagy táncizó Nati hátsóját.
Szabi nagyon békés, nem lenne gond, ha egyedül lennék vele. Csak épp Nati van hozzászokva, hogy anya és mindenki más is ugrik, ha szeretne valamit. Ráadásul a megszokott barátnő sincs itt neki még két hétig. Látványosan hiányolja.
Zsuzsa hogy áll beszéd terén?

Mazsi,
Nemigazán kéne zsibbadnia, de így a végén már minden rossz. Mikor mész dokihoz legközelebb? Nati terhességből emlékszem arra, hogy annyira fájtak az ízületeim, csukló, boka, hogy majd elbőgtem magam és sokszor csak nyafizva feküdtem. Dokim azt mondta, hogy a terhesség ezzel jár.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok kedves Anyukák! :)

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Másodéves pszichológus hallgató vagyok a pécsi egyetemen, és idén a babafejlődéses órán "házi feladatot" is kaptunk.
Beszélgetést kell készítenem egy kismamával, először a babavárás 8. hónapjában, majd mégegyet, a picúr születése után kb. 3 héttel. A várakozásról, ráhangolódásról, majd a születés utáni első hetekről kérdezősködnék...
Sajnos azonban a baráti körben nem találtam most megfelelő alanyt, így szeretném megkérdezni, hogy nem vállalkozna-e valamenyikőtök mesélőmnek. Igazán hálás volnék a segítségért!
Ugyan Pécsen tanulok, de Budapest mellett lakom (Gödöllőn), úgyhogy mindkét környéken könnyen és szívesen mozgok.
Előre is nagyon köszi a segítséget, nyitottságot,
Kapornay Zsófi :)
zsoffi

Sziasztok!

Mazsi,
Teljesen normális ha bedagad és zsibbad a kezed-sajna.Nekem egész korán kezdődött,úgy a 6-7. hónaptól zsibbadt éjszaka és reggelre mindig úgy bedagadt,hogy a wc ajtó kilincsét sem tudtam megfogni.De ahogy megszületett Peti másnapra ez is elmúlt. :P

Timi,
Nagyon édi kiscsajszi Lilla! :D
Vendég

Sziasztok!

Hát hidegfront ide vagy oda, 2 ujjny nyitottság Gergőkét egyáltalán nem zavarja nagyon jól érzi odabent magát, úgyhogy szerintem még simán megyek szerdán ctg-re és dokihoz.

Barbi, Mazsi, Lin, Bea,
Hogy vagytok? Még mindannyian egyben???

Mazsi,
Már nekem is nagyon dagad a kezem és a lábam. valamelyik nap séta után alig bírta a párom levenni rólam a cipőt, mert teljesen bele dagadt a lábam. Az ujjaimat meg sokszor már nem is bírom ökölbeszorítani annyira dagadnak.

Timi, Kami, Lorca,
Nagyon jók a képek :D Olyan édesek ezek a babók!

Móni

Kép
móni23

Jó reggelt!

Móni! Csatlakozom :D Emma sem mutatott különösebb érdeklődést a front iránt :lol: Majd meglátjuk mi lesz, ha tényleg jön a hó a héten :shock: Én már nem szeretnék telet... :(
Hányra mész szerdán CTGre? Én 8ra! Most se futunk össze?
Kéz- és lábdagadás detto...
Hogy telt a hétvégétek? Mi jót csináltatok? Az idő igazán kegyes volt most velünk :)

Tényleg édesek a képek! :P Tegyetek fel még!!! :P
Vendég

Jó reggelt!

Akkor megnyugodtam Sági :lol:
A dagadás tudom, hogy norm. csak azon lepődtem meg hogy főleg reggel zsibbadnak a kezeim :shock: Ez van. :cry: Napközben csak fogni nem nagyon tudok :lol: A lábaim csak hosszú séta után gázosak :D
Mindenesetre az megnyugtató hogy szülés után el is tűnik :lol:

Az éjjel kicsit nyugisabb volt,kivételesen aludtam is :D

Holnap megyek CTG-re és UH-ra már nagyon kíváncsi vagyok mennyire saccolják a kisasszonyt?!

Barbi
NEM JÖN A HÓ! OK? :lol: legalábbis nem szeretném :oops: :lol:

Most megyek, nekivágok a városnak,miután így kialudtam magam sétálok egyet, táppénzes papír, kommunális adó intézése (a múltkor nem sikerült) posta és ha még tudok hazavonszolom magam :lol:
Egyenlőre itt kellemes az idő,bár a nap nem süt,remélem nem ázok el :lol:

Ja nem is mondtam (vagy mondtam? :shock: ) "leszállt" a hasam a hét második felére :lol: Tudok enni! :P
Ati csak néz hogy mekkora pocakom lett,eddig kis hegyes csini, most meg csak egy nagy pocak cicitől a szeméremcsontig :lol:
A front bennünket annyira zargatott meg hogy tegnap volt a 2. este amikor 1,5-2 órán keresztül 20 percenként keményedik a hasam.

Na most megyek
Szép napot, majd jövök :P

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi,
Sajnos most szerdán sem tudunk találkozni, mert én megint délre megyek. A dokim szerdán 2-től rendel és azért megyek ilyen későn, hogy után rögtön tudjak menni hozzá és ne kelljen haza jönnöm közben. Most már egyedül nem is merek elindulni, úgyhogy jön velem a férjem is.

A hétvége nagyon jól telt :D . Sétáltunk ebben a szép időben, jókat főzőcskéztünk együtt, végül mozi helyett itthon dvd-ztünk. Egyik nap meg itt voltak az anyósomék.
De a doki annyira beleültette a bogarat a fülembe, hogy egész hétvégén azt vártam mikor kezd el fájni :shock: , de egy két kisebb görcsön kívül semmi nem volt :( .

Kép
móni23

Sziasztok! :)

Jelentem, elromlottunk... eddig éjszaka Lilla nagyon jó volt, szinte 3 óránként kelt fel. Ehhez képest ma éjszaka evett éjfélkor, fél 2-kor, fél 3-kor csak egy kis simire vágyott, és fél 4-kor megint kajcsi... remélem ebből nem lesz rendszer, mert hamarosan kidőlök! :)

Móni, Barbi!
Már nagyon ti jöttök a sorban, úgy izgulok! :) Már jöhetne egy új babó! :D

Mazsi!
Nekem reggelre a kezem dagadt úgy be, hogy fogni alig bírtam, és az ujjperceim nagyon fájtak. szülés utáni második nap már nyoma sem volt a víznek rajtam! :)

Lin, Bea!
Hogy vagytok?

Anyucik!
Hogy telt az éjszaka? :)

Lorca, Róki!
Hát nem irigyellek benneteket két kicsi miatt! Én folyton akkora frászban vagyok, hogy legalább 5 évig nem szeretnék kistesót! :shock: Persze, most ezt mondom, aztán lehet, hogy ha összeszokunk, akkor megváltozik az álláspontom.

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?