Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Kriszta, köszi, természetesen beszámolok majd, milyen lett a véreredmény, remélem, hogy jó!

Szirom, az immunerősítő bigyóbogyónak tényleg kíváncsi lennék a nevére, meg hogy ezt recept nélkül is lehet-e kapni. Remélem, használ majd!
A vérvételes dologhoz annyit, hogy hiába vittem volna szendrót magammal, nem a 2 vérvétel után lettem rosszul, hanem a cukros szarság lenyelte után. És amikor már tudtam rá ásványvizet inni, akkor könnyebbült meg a gyomrom is. A 2. leszívás után már kutya bajom sem volt.
Mellesleg az volt még a gond az első vámpírozás után, hogy a férjemmel megdumcsiztuk, hogy értem jön autóval, csak előbb felszedi a munkatársát, én meg ha kész vagyok, telcsizek neki, hogy mikorra érnek vissza. Hát persze, hogy reggel elfelejtette bekapcsizni a telcsóját, úgyhogy a végén már amiatt is ideg voltam, hogy mi lehet vele. Nem tudtam, hogy most induljak haza, vagy menjek vissza a rendelőbe, hogy leülhessek, vagy mi.
Mindegy, végülis túléltem.

Anyapoc, majd igyekszem nem hullára idegeskedni magamat, bár ez nehéz lesz.

Kókusz, de hát most középidőben vagy, nem? Dokidat nem kérdezted még?
Vendég

Athiz

De ma van a 15. napom ... de a hőm alapján ez nem peteérés ... dokival nem beszéltem. :roll:
kokusz

Azért nem ártana erről kikérni a dokid véleményét, vagy ha gondolod, a neten vannak nődokik, azokat is megkérdezhetnéd, persze csak az előzmények leírásával.
Amúgy már láttam olyan hőgörbét, ami egyátalán nem sejtette, hogy volt az illetőnek peteérése, és az UH alapján mégis volt neki. Szóval bármi lehet ám, a hő irányadó lehet, de nem 100%-os módszer. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Látom,nem nagy a forgalom :?...

Kokusz

Még lehet PÉ szt,de lehet,hogy gyogyik nélkül ilyen furi? :roll:
Szt is konzultálj a dokival,csináljon egy UH-ot,hogy tutira menjetek...

Athiz

Akkor is NYUGI!!!!
Vagy esetleg van miért aggódni,Úgy értem,lehet terhességi cukrod?Vagy volt?

Tontica

Adj életjelet,ha tudsz,hogy minden rendben van-e!!!!

Kriszti

Mi újság???Vérezgetés,remélem elmúlt!!!! :evil: Írj,mert aggódok!

anyapoc

Sziasztok

Lányok én már totál be vagyok tojva mitől van ez ... van hogy semmi nem jön utána meg megint ... méhszájsebem sosem volt, nem hinném hogy az lenne, :?: legutóbb még semmit nem látott a doki. Akkor mi a fenétől lehet ez? Mostmár aggódok, és dokihoz csak a jövő héten tudok elmenni. Már 7. napja tart ...
kokusz

KOkusz

Ezeket találtam:
Ki kell deríteni a közti vérzés okát, ez egyrészt pontos kórelőzménnyel, illetve vizsgálatokkal tárható fel. Ha a közti vérzés oka - mint legtöbbször - hormonális probléma, hormon adása általában nem megkerülhető.
ha a közti vérzés okaként az ovuláció elmaradása miatti hormonzavar áll, sikeresen kezelhető a peteérést serkentő, nem hormonjellegű gyógyszerrel is.

Ezek szt ha a hőd nem mutata PÉ,akkor valszeg emiatt van a vérzésed...Legalább is én ezt tudom elékpzelni...De a doki tutira meg fogja tudni mondani,eaddig is ne aggódj ...tudom,könnyű ezt mondani :)!

anyapoc

Nem ritka jelenség, amit leírt, sok nőnél előfordul a ciklus közepén pecsételő vérzés, ami teljesen ártalmatlan jelenség, de kellemetlen lehet.

A méhnyálkahártya vérzéssel "reagál" a szervezeti női hormonszint viszonylag kis arányban bekövetkezett változására is. Napi 20 %-os meredekségű változás minden esetben méhvérzést vált ki. Ha nem szed fogamzásgátlót, akkor valószínűleg a saját hormonrendszere nem dolgozik kellő effektussal.

Pecsételő közti vérzés, elhúzódó, rozsdabarna hüvelyi váladékozás, levertség és ingerlékenység - ismerős Önnek is? Sokan azt hiszik, ez valamilyen fertőzésnek köszönhető, pedig az ok csak annyi, hogy nem termel elég progeszteront a petesejt kilökődése után keletkező sárgatest.

anyapoc

Helló!

Amit Anyapoc bemásolt ide, ezek szerint Kókusznak lehet pé miatt, vagy annak elmaradása miatt is köztivérzés.
Viszont Kókusz, nekem szinte mindig is volt méhszájsebem, és sosem volt köztivérzésem, csak egyszer, amikor fogigátlót kezdtem szedni. Tehát valszeg csak a hormonok miatt lesz ez nálad, vagy tényleg a petedolog végett. Ha nem ömlik belőled a vér, márpedig tudtommal nem, akkor ne legyél annyira kétségbe zuhanva, a dokiddal mindenképpen vizsiztesd meg magadat, az a bizti, de szerintem semmi komoly!

Anyapoc, igazából nem lenne okom az aggodalomra a vércuki miatt, előző terhességnél sem volt semmi, igaz, a vége felé mindig kérdezték, hogy nem vagyok-e cukros, mert sok volt a magzatvíz. Viszont most meg inkább picit kevés. Meg az előző terhességnél több, mint 20 kg-t híztam, most meg inkább fogytam. És ez sokat számít, elvileg nem lehetek cukros. Remélem. De én mindig minden kutyakakin izgulok. Már csak ilyen vagyok. :)
Mondjuk ha valakinek ettől a sok cukros izétől nem megy fel az egekbe a vércukra, akkor az már nagyon edzett lehet édesség terén. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Épen es egeszségesen megérkeztünk bár hosszú volt az út de nem barnáztam, nem fájtam, kutya bajunk. Ratico irtora elvezi az ittlétet és én is, szupi a csaladdal lenni. Dokihoz majd a jövő héten jelentkezünk be. Vettem egy ikres könyvet /remélem nem potyára!/ és ma a legnagyobb élvezet a túro rudi volt meg a vukkos zokni amit vettem a fiamnak. :lol:
Ja, és van ékezetem! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Szia Tontika! Üdv MGOn :lol:
Vendég

Sziasztok!

Üdv itthon Tonti, örülök, hogy minden rendben volt az úton! :D

Kókusz! Sajnos nekem fogalmam sincs a közti vérzésről, sosem volt, pedig úgy segítenék. Nem tudok.

Athiz! Hogy fogytál? Engem már megint a farkaséhség gyötör :?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Na újra itt

Tontica örülök hogy jól vagy és élvezed az apró örömöket :)

Szirom semmi gond :) aranyos vagy. Olvastam a másikon hogy elég érzékeny vagy :) kitartás

Anyapoc, köszi a sok infót. A hőmet igazából nem mértem már 3 napja, de előtte nem volt semmi peteérésre utaló jel. Most elmúlt a vérzés, már délután óta nem volt semmi. Remélem így is marad. Aztán hétfőn felhívom a dokimat. Meg majd hétfőn mérek hőt is, hátha mutat valamit.
kokusz

Sziasztok!

Athiz

Na,akkor megint csak NYUGI!Majd sűrűn írogatom neked és akkor megnyugszol :D:D:D!
Ezek szt tényleg minden terhesség más :)....na én egyikkel sem fogytam és híztam is vagy 16 kilót (magamhoz képest ez is sok),bár Villőnél a végét nem mértem...Buli volt,mert az első NST-nél megcsinálták a papírokat,ami ugye elvileg a szüléskori adatokat tartalmazza...és hát kérdezték a súlyom... :shock: Hát,mondom mittudomén,hogy akkorra mennyi leszek...ez a 36. héten volt :?....
Na szóval, a lényeg,ha nincsenek előzményeid,akkor tutitra minden rendben lesz :).Ja, a lényeg nem az,hogy mennyire szökik magasra a cukor,hanem hogy elinduljon visszafelé a következő vérvételre.Nálatok csak kétszer böknek? Vagy egy éhgyomorra és kettő utána (nálunk így...).

Szirom

Farkaséhség :).De jó neked,én nem tudtam enni legalább 6-8 hétig.. :?...vagy ha igen,azt is kínkeservesen... :(:( Szegény férjem nem győzte főzni a zacskós leveseket,mert csak azt bírtam megenni (pedig nem szoktam levest enni,csak nagyon ritkán és akkor sem ilyet :shock: ).Jó kis egészséges életmód :wink:!

Kokusz

Mit írtak a lányok a PCOS-ban???Kíváncsi lennék,náluk volt-e iylen!
Remélem, a dokit csak jót fog mondani :).Ahogy Athiz írta,lehetett homrontól,PÉ hiányától,vagy mert éppen PÉ volt. :)

Tontica

ÜDv itthon,tutira minden rendben lesz,szl jó az a könyv :).
Túrórudi :).Miért nem szóltál,préseltem volna a könyvbe egyet neked :D:D:D!
Mit szóltak otthon a "bálnaságodhoz"? :)

anyapoc

Sziasztok!

Tontica
Üdv itthon!Örülök,hogy minden jól ment! :)

Anyapoc
Tegnap megint vérezgettem :( Asszem az volt a baj,a reggeli utro kifolyt.Sztem már beveszem szájon át,mert úgy tuti a felszívódás.

Szirom
Akkor napra pontosan egyidősek vagyunk,legalábbis a görbéink alapján! :)

Kokusz
Nem tudom mitől vérezgetsz ,de nagyon sajnálom!Nekem a fogigátló elkezdésekor volt ilyen egy hónapig.

Athiz
Fogytál? :shock: 25 hetesen klevesebb kiló vagy,mint baba előtt?Ezt hogy csinálod?Nem esik jól a kaja?

KépKép

KépKép
okr

Kriszti

:(
Szájon át :shock: !Hát nem semmi...olvastam ,hogy Angel is úgy szedte...Azért a hüvelyi felszívódás csal jobb,nem?Mert ha arra gondolok,hogy amikor a bélen keresztül szívódik fel,előbb a májba megy,ami méregtelenít... :roll: Lehet,hogy az én logiklám rossz,de gondolom,nem véletlen adják hüvelyen keresztül,mármint hogy közvetlen a helyén hasson...Nem lehet,hogy amit szájon át kell szedni,más dózisú?
Mikor kell menned UH-ra legközelebb?

Junko

Tényleg,megjöttetetk már a síelésből?????Mutass egy napbarnította képet magadról :D:D:D!

Angel

Tudom,hogy semmi különös :wink: ,de azért jelentkezz be :).Kíváncsi vagyok erre a szájon át Utrora! :)

Móni

Régen jelentkeztél,mi újság felétek? Te is kifelé mész :):)....
Porontyok mit szólnak a kistesóhoz? :)

anyapoc

Hahó!

Anyapoc! Akkor tényleg nem volt farkaséhséged, ha azt mondod, hogy az jó :wink: Nekem nagyjából olyan, hogy folyamatos hányinger, aztán egyszercsak elkap egy olyan éhség, hogy szinte fáj, úgy érzem, hogy rosszul leszek, ha azonnal nem ehetek, és tényleg, kaja nélkül meg sem javul. Kell enni. És a saláta nem segít. Az evés alatt és még utána 10 percig jó, majd újra hányinger és ez így megy folyamatosan. Miksánál is ez volt, de akkor legalább éjszakára abbamaradt. Mondjuk éjjel nem eszem, ha beledöglök se :wink:
Ez a farkaséhség különben a legjobb hízókúra, pedig nekem nagyon nem kéne hízni :oops:

Okr! Napra pontosan? :wink: De te már láttál szívhangot, ugye? Én kedden megyek, már nagyon várom. Előtte 5+2-n voltam, akkor még csak petezsák volt.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Tontica, üdv itthon! Tömjed csak magad túrórudival, kell az a kis spanyoloknak :D

Kriszti, amúgy hogy vagytok? Remélem most már felhagysz ezzel a vérezgetéssel!

Szirom én ugyanígy voltam, csak hánytam és hánytam, aztán jött hogy ennem kell, na de hiába volt tele a hűtő én mindentől csak bokákoltam, nagyon nehéz volt "ehető" kaját találnom. Nyugi ilyen erős terhességi tünetek mellett tuti jól van a baba.

Athiz, nyugi rendben lesz az a vérvétel :wink:

Nálunk tegnap apa szülinap volt, ma disznóvágásban voltunk, úgyhogy hamar telnek a napok.
Tegnap telefonált a tesóm (9. hétben van), hogy rózsaszín pecsétje volt egy kicsi, de hogy most kellett volna másodszor megjönnie. Én mondtam neki, ha csak kicsi volt akkor dőljön le egy kicsit, vegyen be magnéziumot (bár azt mondta nem görcsöl). Aztán utána hív, hogy elmentek az ügyeletre és a doki kb. 10 percen keresztül ultrahangozta, de nem talált szívhangot, pedig mikor 2 hete volt uh-n, akkor már volt szívhang is. A dokiját nem tudja most elérni, az előbb beszéltem vele és úgy éreztem a hangjából, hogy nem is reménykedik a változásban. :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Robcsi, ne már, ez nagyon szomorú történet. Szegény tesód! Nagyon sajnálom. Remélem, ti jól vagytok!

Szirom, elhiszem, hogy farkasétvágy gyötör, Szilivel én is állandóan enni akartam. Nem tudom, miért, de most nem tudok sokat enni, valahogy kedvem sincs, meg sokszor úgy érzem, hogy tele a gyomrom. Igaz, Szilinél ettem rendesen a terhességi vitamint, most meg nem akarom nagyon szedegetni, csak ritkán, meg kálciumot iszom csak, mert különben én is állandóan zabás lennék. :lol:
Hát a fogyást nem úgy értettem, hogy a babásodás előttihez képest fogytam, hanem úgy, hogy a terhesség elején elkezdtem hízni, majd később meg abból a súlyból fogytam.
Tehát elárulom, 80 kilcsivel indultam, aztán itthon pár hétre rá mértem magamat, akkor 84 kg voltam, majd a köv. dokilátogatáskor 81 kg-t mértünk. Meg itthon is kevesebbet, tehát tutira fogytam. De nem bánom, így is nagyon dagi vagyok, csak az izgat, hogy a baba sem nagyon hízik. És ez bizony azért gond. Jó lenne, ha összeszedné magát a picikém!

Anyapoc, nálunk "csak" kétszer böknek, de nekem ez is pont elég. Ezt is ökörségnek tartom, na de mindegy, ez az én véleményem.

Tonti, üdv itthon, klassz lesz, majd meglátod. Jó rudizást! :D
Vendég

Robcsi
Nagyon sajnálom! :( Lehet csak vmi technikai zűr volt?!Gondolom,most ez a hétvége csigalassúsággal telik a tesódnak. :(

Kérdésedet köszike,jól vagyok a folytonos barnától eltekintve.Nincs hányingerem sem,illetve nagyon ritkán.

Szirom
Hüvelyi UH-val,és color doplerrel látszott csak a pulzálás,mert még nagyon pici volt.Mensi szt 6+6,amúgy meg 6+1.De még a korát sem tudták megmondani,csak én számoltam ki a 6+1-et a görbéhez,meg annyi látszott hogy 3 mm hosszú.
:D

Az émelygést sajnálom! :( Bizti lányka lesz,hogy így megvisel! :) De sztem nem is bánnád,ugye?! :)

Athiz
Akkor jó,ha így fogytál!Már azt hittem sok kilot,és a normál súlyodból.Azért most már ne menj lefelé! :lol:

KépKép

KépKép
okr

robcsi :cry: Sajnalom a tesodat!

baratodildi

sziasztok

Anyapoc a pco-s topikra mintha be se írtam volna ... kb annyi reakció volt a hsz-emre ... :evil: na mindegy, jó tanulság
Ma megint volt kis vérzés, majd hétfőn mérek hőt hátha attól okosabb leszek.

Robcsi sajnálom ami tesóddal történt :(

Okr ááá kezdek hozzászokni hogy rosszul vagyok összerakva ....

Ma meg jól beiszogattunk a barátnőmmel ... legalább ellazultam picit. Úgyhogy irány az ágy ...
kokusz

Kokusz
Jól tetted,hogy lazultál picit! :)
Még az jutott eszembe,biztosan nem vagy babás?Mert én is így vérezgetem,ahogy Te.Végülis van akinak megjön a mensije,mégis van ott valaki.

Pótlólagosan a tesztjeim: :oops: :oops:
KépHát nem látszik vmi jól! :x

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Robcsi

Sajnálom :(.Én tegnap olvastam a hőmérősben :(...

Szirom

De ismerem azért a farkasétvágyat,csak nekem a 12 hét után kezdődött :shock: ..Szt addig azért is nem ettem,mert vagy hánytam,vagy ingerem volt,vagy aludtam (qaddig legalább jól voltam :D).Amikor visszamentem dolgozni,én is rengeteget ettem :),most csak egy zsömléből készült szenyót eszem délelőtt,akkor két hatalmas kenyeres szandvics mindenféle baromira nem egészséges cuccal megpakolva!Minden szünetben ettem :shock: ...Gondolom,ezért is nem áálltam meg 8 kilónál... :D Asszem félidőben hagytam abba.De azért szó mi szó,inkább ez8Ha kontrollálható),mint a hányás :?.Bulcsúvel éjjel én is keltem,mert fájt a gyomrom a gyomorsavtól.Két falat babnán és vissza tudtam aludni :).
HOgy van a lurkód????Műtét végül lesz?

Athiz

Szt sem sok értelme van a terhelésnek így.Én aszondom (és van,ahol így is csinálják),hogy csak tesztreggeli és akinek az nem lett jó (mondjuk ismétlésre sem),akkor mehet a terhelés.De így csak kínzás szt is :?... nekem pl volt olyan,hogy este bekakaóztam 8nálam az renegeteg kakaópor :D) és másnap a védőnő bizony kimutatta a cukrot a pisiből :roll: ...

Kokusz

Hát,sanálom :(...azt hittem,ott tudnak megoldást a bajodra :?.... Aztán beleolvastam,mert nem hagyott nyugodni :).De tény,hogy nem sokra mentél vele :(.De azért volt,aki örült neked :).
Lazulás :):)...de jóóó,na én egy darabig ezt megint kihagyom :?....

OKr

Kérdeztem és úgy elfelejtettél,mint a pinty :evil: :evil: :evil:
Csak azért bocsátok meg,mert ugye tudjuk,hogy a terhesség milyen hatással van a női agyra :lol: :lol:
Teszt:láááátszik ez :).

Na megyek,mert lerobbant a kocsi,kerítek szerelőt,vagy nemtom mi lesz :?.Apáért meg megyek du,még jó,hogy tesóm oda tudta adni a kocsiját... :(

Pusztok!

anyapoc

Anyapoc
Bocsika :oops: :oops: láttam,és gondolatban már válaszoltam is. :oops:
Szóval már egyszer bevettem szájon át,de azt olyankorra tartogatom,amikor a dugdosás nem menne.Így legalább bejut vhogy,mégha esetleg rosszabbul szívódik is fel.

UH-ra pénteken megyek,és utánna védőnő.Már ugye,ha jó lesz az eredmény,de megpróbálok pozitív lenni :P Április 1-től pedig már nem szeretnék dolgozni sem. :oops:

Teszt:Élőben sokkal jobban látszik. :wink:

Étkezési két véglet rossz lehetett.Hányinger-farkasétvágy. :x szerencsére nálam még egyik sem jelentkezet (kop-kop-kop)

KépKép

KépKép
okr

Hahó!

Dolgozom, épp csak beugrottam.

Athiznak adós vagyok az immunerősítő nevével: Ribomunyl, és receptes, a gyerekdokink írta föl. Gyengített baktériumtörzseket tartalmaz, úgy tudom. Épp ezért még nem kezdtem el adni, mert jobb lesz szerintem, ha holnap megbeszéljük a gégésszel. Nehogy bekavarjunk a műtétbe. Ha lesz. Ez majd holnap dől el, de tényleg nem látszik más kiút.

Kilókkal én is hasonlóan állok :oops:

Okr! Szép tesztek :wink: Így is látszik :wink:

Anyapoc! Nekem Miksával a 14. hétig tartott ez a farkasétvágyas-hányingeres időszak. Aztán tök jó lett. Ezenkívül már csak a végén viselt meg a 2 hét túlhordás. Közben kicsit az alvással nyűglődtem, de nem volt vészes.

Robcsi! Én nem hányok, és nem is tudok. Pedig próbáltam :wink:
A tesód hogy van?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Egyetlen egy dologért jöttem: Kókusz figyu teljesen megtudlak érteni (teljes bizonytalanság), de az odaát feltett kérdésre sem válaszoltál. Teszteltél?? Mert lehet hogy babás vagy,és a progi hiány miatt barnázol / vérzel...... ergo AZONNAL doki!
Ha nega a teszt, akkor meg csak tényleg a hormonok szórakoznak veled.....ergo keress fel egy endrokrines dokit.

Mintha Okriszti is erre próbálna rávezetni: a tesztelésre.

Hőmérés jó ötletnek tűnik, de ha jól tudom Clostizol. Az meg emeli a hőt.

:twisted: :twisted: :twisted:

Bee
beebeey

Bocsi a helyesírásért de nem igazán érzem jól magam........... nem is akartam ma csak olvasgatni
beebeey

Na sziasztok

Bee köszi aranyos vagy hogy írtál ide. Nem teszteltem, ugyanis 1. cn-en volt uh-m. Akkor a doki semmit nem látott, bár lehet ez semmit nem jelent. Nem clostizok, nem szedek semmit a metforminon kívűl. Ma reggel mértem hőt 37 volt. Viszont még mindig barnázgatok, ma megpróbálom a dokimat felhívni hogy mi legyen ... aztán ehet majd veszek mégis egy tesztet.
kokusz

Sziasztok!

Kókusz,
nem sikerült elérni a dokit? Engem is idegesítene, mi lehet ez... nagyon kíváncsi vagyok!
Valami hormon-dologra gondolok, ahogy Anyapoc is írta.
Méhszájseb sztem sem, az inkább kontaktvérzést okoz!

Kriszta,
szerintem szájon át jobban felszívódik, már ahogy azt a mennyiséget elnézem, ami a hüvelyesből kifolyik! :wink:
Azért ajánlják a hüvelyeset - úgy tudom - mert úgy kevésbé terheli a májat!

Anyapoc,
Ja, a pár nappal ezelőtti kérdésed jó, de nem hiszem, hogy stimu utáni 3. ciklusban még lenne utóhatás a PÉ-re :)
Meg mégis mekkorára nőnének? :D Jáááj! :shock:

Tontica,
üdv újra itthon! :)

Robcsi,
sajnálom, ami tesóddal történt :(
angel37

Sziasztok!

Kriszti

Szerencséd :D:D:D...sajna a telepátia még nem működik,így amit gondolsz,nem jut el hozzám :D!
Igen,igazad van,a lényeg,hogy vmennyi bejusson az Utroból,ha meg kifolyik,tutira nem :(.,
UH,akkor megdrukk,de tuti minden rendben lesz és vigyázz magatokra :)!

Szirom

Nekem emlékszem,Bulcsúval akkor javult a helyzet,amikor megmozdult,de még utána is néha elkapott a hányinger.Akkor legalább a mentolos cuccok jók voltak az elkerülésére,de Villőnél nem :shock: ...sőt,csak rosszabbul lettem tőle.Vele valami borzalom CBA-s rágót rágtam,azzal vmivel jobb volt :D!
Immunerősítés:én Echinácea cseppet adok nekik,főleg,mikor betegek,mert kúraszerűen kell adni,nekünk eddig hatásos volt.Ha lebetegszenek,akkor megemelem az adagot és tök hamar gyógyulnak :).Mondjuk én homeopátia-mániás vagyok :D!

Bee

Neked már mióta akarok gratulálni a szívhanghoz!!!!Mert ugye kukkoltam ám :wink:!
Meg ugye ide nem jöttél dicsekedni :twisted: !
És mikor lesz vonalzód????

Kokusz

A hőd viszont elég jó,sőt.Nem is tudom,szokott-e ilyen magas lenni? :roll:
Mindenképpen csináljatok szt UH-ot!!!
Meg szt egy teszt is elmenne... :roll:

Angel

Ja :shock: :shock: ...Azért ha dudorodik már az oldalad,legyen gyanús a dolog :lol: :lol: :lol:
[quote]A írta:zért ajánlják a hüvelyeset - úgy tudom - mert úgy kevésbé terheli a májat!
Meg nem lehet,hogy mivel helyben szívdik fel,a máj nem méregteleníti és így több hatóanyag jut a helyre? :roll: De logikus,hogy ha kifolyik,úgy tuti semmi :D!És milyen az íze? :shock: Na jó,ez csak vicc volt... 8)

anyapoc

Anyapoc,
de, tul.képp az is lehet amit írsz, bár azt nem tudom, hogy progeszteront méregnek tekinti-e! :wink:

Az íze? Hát annál gyorsabban lenyeltem, minthogy megtudjam, de szójabab lecitin és földimogyoróolaj is van benne, annyira rossz nem lehet! :mrgreen:
angel37

Sziasztok!

Csak gyorsan leírom a nálunk történt eseményeket, ha nem haragszotok!
Akit untatok, előre is bocsi!

Szóval ma megtudom, ha minden igaz a vércukor eredményeket, remélem, minden okés lesz!

Hétvégén megvolt a szülinapi buli, Szilikém nagyon örült a vonatos tortának, meg az összes ajinak is. Nagyon édi volt.

Ma voltunk urológián vele, és mondták, hogy sajna a heresérve nem múlt el, tehát műtét. Ápr. 5-én megyünk be a kórházba, ha minden okés, akkor másnap már jöhetünk majd haza. Hát remélem, de kész ideg vagyok.
Tegnap sikerült megemelnem Szilit úgy, hogy azóta fáj a pocakom. Nem vészes, de érzem. Merem remélni, hogy nem lesz semmi gáz.

Elnézést, hogy most nem írok külön senkinek, de a háttérből olvasok, és drukkolok természetesen mindenkinek! Puszi
Vendég

Sziasztok! :lol:

Kókusz hát nem tudom. Ha visszaszámolunk: 1 cn-en ha babás vagy, akkor még nem sok minden látszodhat uh-n. Valami modernebb uh azért már kimutatja... Nem tudom. Mertha nem szedsz perpill clostit csak metformint, akkor annak nem szabadna barnázni, hacsak más problémáid nem lettek. Na de azt miért nem látta a doki eddig - gondolok sebre vagy valami másra.
Nagyon kiváncsi vagyok mit is mond neked az orvosod!
Viszont mint Anyapoc is mondja ez a hő...... hát én ennek kismamaként nagyon örülök ám, ha nekem ilyenem van! :lol:
Pro és kontra: a végszó muszáj hogy lásson egy doki.
Azért még egy javaslat: a www.pcos.hun van egy Kérdezz-felelek rovat. Petrányi doki válaszol, ha írsz.
Én december be voltam tojva, írtam. Hát nem kecsegtett sok jóval, viszont adott hasznos tanácsokat. Április végén hazajön (Cipruson él) s tart egy PCO-s közönségtalálkozót (erről Baratodildi többet tud mondani). Ha gondolod....... Azért is mondom neked ezt, mert a nagy átlag vagy 1-2 hónap metformin után babásodik, vagy egy év után. Ha te most 5. hónap óta szeded, s no baba, akkor ha lépj tovább ebben a témába. Kérj vércukor és inzulin vizsgálatot (több pontosat!!!)! Ezt viszont nagyon kevés nődoki írja ki. Ezért mondtam az endós dokit. Én 7 hónap metformin szedés után kértem ezt a vizsgálatot és nagyon megdöbbentem: kiderült hiperinzulinizmuson van. Észbe kaptam fogytam 8 kilót, s a második peteérést el is kaptuk apával. :lol: Hajrá Kókusz nem szabad feladni, s ha nem boldogulsz egy dokinál tovább kell lépni. Ez az állapot (PCO) életmódváltást követel, s sok-sok türelmet. Én az avatarodba kirakott képről megítélve azt mondanám hogy nincs sok gond a testsúlyoddal, viszont ettől még lehet gond az inzulin szinteddel. De pcos.hun mindent megtudsz. Ne add fel, ne kenődj el, hisz eddig még minden PCO-s kismami lett/ lesz!!!! Bocsi ha hosszú voltam....

Anyapoc én vagyok a legszörnyűbb kismami. :lol: Nagyon halkan mondom, de még mindig nem hiszem el. :oops: Igen látott a doki szívhangot (7+4-en), ma 8+3-on vagyok. Viszont: nemsok kismami tünetem van. :roll: S ez egy kissé kétségbeejt. Jó hát nem akarom én VUK-ot macerálni örökké, de már a cicim sem fáj. Ha jól tudom ez a kevés progi jele.
Úgy beszéltem meg magammal, hogy 12. héten keresek egy tickert. :lol: Itthon paramama vagyok. Para oka: két évvel ezelőtt progi mellett pont ilyentájt halt el a babóm.
Legközelebbi UH-ra április 10 körül megyek. Hát nincs itt....
Szóval tele vagyok bizonytalansággal, de már csökkent mióta láttam, s hallottam azt a HANGOT.))))

Én is olvaslak benneteket! :lol: De igazából még nem merek örülni! 12. hét után is lesz mit idegeskedni, de úgy érzem, hogyha elérek odáig, akkor már fél siker! :lol:

Viszont azt nem értem, s motoszkál bennem: utrot orális úton elfogyasztani. :lol: Ha marja a hüvelyt, akkor nem marja a nyelőszerveinket :roll: :?: Vagy nagyon naivat kérdeztem??

No megyek tiplizni, mert vinnem kell a kocsit szerelőhöz. Aztán meg lakógyűlés. Amióta itthon vagyok még egy DVD-t sem tudtam megnézni.... :roll: - nem félreérteni: nem panasz! :lol:

Gondolom már Junkó visszatért a sielésből. Remélem egy egészben.

További kellemes napot!

Bee(8+3)
beebeey

Beebey,
az Utrót meddőségis doki mondta így, nem saját kútfő! Nekem is fura volt első hallásra, de mégis! :D
A nyelőcsövön csak átcsúszik, nem marad annyi ideig, mint a hüvelyben! :wink:

Örülök, hogy már 8+3, lesz ez még 40 is! :) Szerintem a tüneteken ne aggódj, sokan nem éreznek semmit! De értem a parát! :?

Athiz,
kitartás nektek, a legjobakat Szilinek április 5-re!!!
angel37

Utrohoz - utoljára! :)

A dokiját azért mindenki kérdezze meg erről, ha aktuális v. ha érdekli, végülis nyilván nem én vagyok a hiteles forrás! Senkit nem akarok megvezetni ezzel! :?

Biztos van doki, aki azt mondja, hogy hogy lehet hüvelyit szájba, hülyeség, nehogy! Logikus, kapásból rávágnám én is!

De a dokim azt mondta, mehet, külön rákérdeztem, hogy a hüvelyit is bevehetem?, bíztam/bízom benne, bevettem és nem lett semmi bajom! :)

Kriszta,
végülis neked írtam annak idején, mint javaslatot. Te is kérdezd meg a dokidtól! Ha eddig nem tetted, és ellenérzésed van a dologgal, akkor inkább alulról vedd be továbbra is! :)
angel37

Sziasztok!

Kókusz, mi újság, beszéltél a dokiddal?

Athiz, remélem akkor gyorsan és amennyire lehet fájdalommentesen túllesztek a műtéten.

Okr, most már nem a csíkok számítanak, ott van a baba és minden ok lesz veletek! Jól is teszed, ha nem dolgozol tovább.

Anyapoc, kocsi meggyógyul?

Ma voltam uh-n, minden ok és úgy néz ki ismét kislány érkezik hozzánk :D

Tesóméknál helyzet változatlan, ma volt megint uh-n úgy néz ki, hogy nő a baba, de szívhang az továbbra sincs. Most csütörtökön megy vissza, hátha addig megtörténik a csoda.

Kép
Kép
robcsi03

Na sziasztok

Akkor sorban :

Először is reggel felhívtam a dokimat hogy szerinte mi a fene ez. Kérdezte milyen jellegű a vérzés, nem-e alvadékos stb. Szerinte a Puregon utóhatása (azt mondta ilyen előfordul mert nincs annyi fsh normálisan a szervezetemben mint a Puregonnal) Annyit mondott hogyha nem múlis még pár napig akkor mindenképpen menjek megnéz uhval nem-e más :lol: miatt van. Ja és veszek egy tesztet holnap, de szerintem totál negatív lesz e legalább megnyugszom.

Anyapoc, majd holnap is mérek hőt azért, meglátjuk. Aszem én lennék a legjobban meglepődve ha tényleg más miatt vérezgetnék, de sose lehet tudni.

Angel :) biztos fincsi a progeszteron ebben a formában :)

Bee köszi hogy ennyit írtál nekem :) Petrányinak majd lehet írok, kíváncsi vagyok neki mi a véleménye. Tény hogy labort régen csináltattam, arra is sort kéne keríteni de most próbálok tényleg lecuppanni a témáról.
Te pedig ne izgulj biztos minden oké lesz nálad, bár az ápr. 10 még tényleg messze van.

Athiz Szilinek szurkolok :) ne aggódj nem lesz baj ... de még jó hogy időben kiderült.

Robcsi gratula a kislányhoz :) tesódnak meg szurkolok
kokusz

Hú, köszönjük szépen a Szilinek szóló jókívánságokat!

Kókusz, akkor még minden lehet, akár meglepi is! Remélem, hogy kellemesen csalódsz a tesztben!

Robcsi, ezt nem nagyon értem! Ha a tesód babája nőtt, akkor hogy lehetséges, hogy nincs szívverése és keringés. Valami itt biztosan nem stimmel! Legalábbis én ilyet még nem hallottam! Vagy bénák, hogy egy szívet nem találnak, vagy elmérték a babát most meg a múltkor. Mert ugye ha nincs szívverés, és ezáltal vérkeringés, akkor ugye a baba meghalt, akkor viszont kizárt, hogy nőne!
Na bocsi, hogy ennyit fejtegettem, csak ez kicsit érthetetlen számomra! Remélem, hogy kiderül, csak béna volt az UH-os, vagy ilyesmi! :wink:

Bee, totál megértelek para ügyben, én is mindenen aggódom, még most is, a 25. héten! Ha meg megszületik, akkor meg majd másért aggódunk, ez így van rendjén valahol!
A tünetekkel én is így voltam ezzel a 2. babával, szinte van, hogy olyan, mintha nem is lennék várandós, és ez nyugtalanító érzés, főleg, ha fél napig nem érzem, hogy rúgdos, meg mocorog. A terhesség elején meg ugye ez még nem aktuális dolog. Így akkor még rosszabb a helyzet. De ezen is túlleszel, és jöhet a többi dolog, amin idegölheted magadat. Mint nálam, hogy nem volt annyi gramm a bébim, mint kellene. És ugye csak a 28. héten tudok legközelebb UH-ra menni, ill. tudnék hamarabb is, de nem szeretném túl sokszor átvilágíttatni a bébit.

Puszi mindenkinek!
Vendég

Athiz végülis igen de én úgy gondolom nem :) na de majd meglátjuk
kokusz

Sziasztok csajok,
Bee :)

Igen megjöttem a síelésből és egyben. Jó volt, meleg volt, rövid volt.

Bee!
Próbáld elhinni. Bár megértem hogy aggódsz, minden rendben lesz. Mindjárt túl vagy a kritikus időszakon.

Erős szűrőn olvastam csak a fórumot, mert sok ez nekem így egyszerre. Azt látom babások megvannak, és Kókuszért lehet szorítani.

Ja Robcsi!
Gratuláloka kislányhoz. Apa el lesz kényeztetve 3 nővel. Erről apukám tudna mesélni... :)
Vendég

Sziasztok!

Athiz, teljesen igazad van. Pénteken volt az ügyeleten, amikor volt egy kis rózsaszínes izéje, akkor a doki próbálta hasi uh-val, meg hüvelyivel is befogni a szívhangot, kb. 10 percig próbálkozott, de semmit nem talált. Tegnap a saját dokija csinált uh-t, szívhangot ő sem talált, de semmiféle elhalásra utaló jelet nem talált. (viszont 2 doki már csak nem olyan béna, hogyha van szívhang akkor nem találja meg)
Mondjuk bármennyire is drukkolok nekik, ebből már szerintem nem sok jó fog kisülni. Tegnap este beszéltem is vele és ő is azt mondta, jobb lenne, ha vége lenne, mert ennek a felesleges időhúzásnak szerinte sincs sok értelme.

Kép
Kép
robcsi03

Junkó, köszi. Örülök, hogy épségben túlélted a sielést :D

Kép
Kép
robcsi03

Szia Junko, hát igen, az ilyen kiröffenések mindig rövidnek tűnnek!

Robcsi, na igen, ha már 2 doki sem látott szívhangot, akkor az már gázosabb! De még mindig nem vili, hogy akkor viszont hogyan nőhetett? Persze lehet, hogy úgy, hogy még akkor fejlődött, amikor még dobogott szegény kicsikének. Azért nagyon tragikus, és iszonyúan sajnálom! És most mire várnak tul.képpen? Mikor kell visszamennie vmi vizsgálatra?
Vendég

Sziasztok,

Kókusz,
na mi van azzal a teszttel? 8)

Junko,
üdv újra itthon! :D

Ezek szerint semmi gipsz! :wink:

Robcsi,
sajnos a témához érdemben nem tudok hozzászólni, de a legjobbakat a tesódnak!!!
angel37

Sziasztok!

Olvasgattam az elmúlt napokban a történéseket, láttam a rosszabb és jobb híreket is. :( :D
Én tegnap voltam dokinál a felfázásom/bacim óta, ami teljesen elmúlt 3 nap alatt egy homeopátiás bigyibogyó hatására. :D Mondtam a dokinak, és azt mondta, hogy ő nem bizgatná erős gyógyszerekkel, pláne, hogy a minták nem mutatnak semmit.
Rázúdítottam minden más nyűgömet is, és abban maradtunk, hogy májusig ad időt, hogy terhes legyek, és ha nem ,akkor elküld mindenféle vizsgálatra, amivel kideríti a peteérést, meg mindent, ami gond lehet. Azt mondta, hogy a görbémen ő sem lát semmit, de itt a tavasz, és májusig még akármi is történhet, csak "gyakorolni" kell :lol:

Kókusz! Kíváncsi vagyok az eredményedre, remélem a teszt nagyon pozitív lesz :D

eszter82
Budapest

Sziasztok

Nem teszteltem ma, hőm reggel 37,2 volt. Még mindig van barna és fáj a hasam. :roll:

Junko huuu biztos klassz volt a sielés. Mi ezen a télen :?: csak kétszer voltunk egy egy napot.

Angel :) a tesztet meg kéne venni .... először is :)

Robcsi megértem a tesódat, biztos jobb lenne ha már eldőlne hgy most akkor mivan mert ez a bizonytalanság nagyon rossz lehet. Majd hozd híreket, én azért szurkolok.
kokusz

Kókusz köszi, majd megírom mi a helyzet.
Akkor csak holnap tesztelsz? (szerintem ha esetleg terhes lennél, akkor már napközben is ki kellene mutatnia a tesztnek, szóval nem kell reggelig halogatni)

Eszter, örülök, hogy meggyógyultál :)

Angel, neked is köszi, aranyos vagy.

Kép
Kép
robcsi03

Kókusz,
nosza akkor! 8)
Nem lenne semmi ha ebből a furaságból és idegeskedésből az jönne ki, hogy babás vagy! :lol:

Eszter,
Kaptál kemény két hónapot! :)
Bizonyítsd be, hogy nincs is szükség semmiféle külső segítségre! :wink:
angel37

Megint csak beugrottam :oops: mar tiszta ciki kezd lenni.

Angel:
nekem is azt mondta a dokim, amit neked. Szajon es huvelyen at is lehet szedni, mindegy mi van a adobozra irva, mert ugyanaz van benne.
A huvelyi a majat nem terheli, a felszivodas helyileg tortenik, ezert javasoljak.

Kokusz:
:? Hat nem tudom mi lehet ez...

Athiz:
Vigyazzal az emelgetessel!

eszter:
Hat akkor majus... Mondjuk en sosem ertettem a dokik ilyenkor mire varnak :shock: A kivizsgalasok onmagukban is honapokat vehetnek igenybe. :roll:

Junko:
Orulok, hogy semmi bajod nem esett. :)

Robcsi:
:( Hat meg mindig itt szomorkodom tesod miatt. :( A kislanyhoz meg gratulalok!

Bee:
En is paraztam az elozmenyeim miatt, pedig nekem meg tuneteim is voltak. Megertelek. Bizni kell!

Akit kihagytam, bocsi :oops: Rohanok ez a hetem kesz orulet! :oops: :oops:

baratodildi

Bildi,
na végre valaki megerősít! :D
Na azt már nem mertem leírni, hogy mindkét fajtában tök u.az van! :wink: De hogy akkor miért nem egyfélét árulnak? :roll:

26hetesen azért óvatosan rohangálj! :wink:
angel37

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?