Új privát üzeneted érkezett!

Húú csajok, már úgy vártam, hogy jöhessek, ezer kérdésem van, úgyhgoy remélem nem untatok senkit! :)

Gabi, Zsuzsi!
Nagy gratula nektek, Isten hozta a lánykákat! :D

Barbi, Mazsi!
Nagyon kiváncsi vagyok, ki szül hamarabb. Ahogy sikerült nagyjából visszaolvasnom, mindketten nagyon affelé haladtok! Már csak az a kérdés, hogy ki jön hamarabb! :D :D

A szülésről:
Péntek este 9-én még elmentünk a van Gogh kiállításra, teljesen jól voltam. Éjjel 11-kor ébredtem fel, hgoy fáj a pocim. De úgy voltam vele, hogy eddig is fájt, visszaalszom. Nem sikerült, éjfélkor elkeztem nézni az órát. 3 percenként jöttek a fájások és hát eléggé fájtak. Kimentem lezuhizni, hátha elmúlik. Nem múlt, így hajat is mostam (én lökött, csúnyán csak nem mehetek szülni) :lol: Bali meg pont felébredt, mert rosszat álmodott. Csak nézett a nagy kómás szemeivel, hogy mi a fenét csinálok éjjel fél 1-kor. Mondtam, hogy megyünk szülni. Na, erre 2 perc múlva nagykabátban állt, hogy mehetünk, miközben én még a fürdőben voltam! :D 1 körül értünk be, csináltak ctg-t és mondták, hogy hívják a dokimat. Közben előkészítettek: beöntés, borotválás, katéter, infúzió. Megjött a dokim, beadták a spinált és kábé 10 perc múlva már kinn is volt Lillus! Kivitték az apukájához, ellátták, addig engem összestoppoltak. Hajnal 4 körül vittek át az őrzőbe és 2-kor már a saját lábamon kellett a kórterembe mennem. Hát az első két nap nagyon rossz volt, de mára már sokkal jobb! Csak a felállás és oldalra fordulás fáj még! :D
A cicijeim nekem is bedurrantak, még most is ahogy írtam, eléggé fájdalms. De bízom benne, hogy napról napra jobb lesz.

Lilla tündéri kislány. Normális, hogy egy-egy szopi után 4 órákat alszik? És akkor is fel kell ébreszteni? Kábé fél órát szopizik, aztán újra alszik. Kiváncsi leszek az első itthon töltött éjszakára!

Nekem a csecsemősök azt mondták, hogy felváltva tegyem mellre. Így egyszer a bal, máskor a jobb ciciből eszik. Szopi után fejek kicsit (de nem teljesen üresre), mert így kevéssbé feszül. Ha nem fejek, akkor kábé 1 óra múlva megint tele van tejjel. Ja, és csorog a tejcsim. A hálóingem, a pólóim mind tejesek. Melltartót és betétet nem akarok felvenni, mert totál ki van sebesedve a mellbimbóm és az még rosszabb neki. Mivel lehet kezelni a kisebesedett, gennyes cicibimbót?

Rajtam 2 kiló maradt szülés után.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, még írok majd, csak még olvasgatok.

Timi
Kép Kép
timocska

:lol: :lol: :lol: timi
ez a hajszárítás haláli :D nem tudom lesz-e lelkierőm hajatszárítani indulás előtt... :shock:
pont emiatt másnaponta hajat mosok, ha kell ha nem :lol:

2 kg? :shock: GRATULA! :lol:

tök furi, hogy már szinte mindenkinek megváltozott a vonalzója :wink: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
A szülés előtt én is úgy voltam, hogy bármelyik pillanatban menni kell, ezért én is másnaponta mostam hajat! :D :D
Ne izgulj, hamarosan a tiéd is megváltozik! :) Már nagyon várjátok, gondolom!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi elég bátor húzás volt ez a hajszárítás. Nekem nem let volna rá időm! Kibújt volna Réka hajszárítás közben! :P
Mondjuk nekem az volt a szerim (biztos éreztem, hogy szülni megyünk), hogy aznap mostam pont hajat. Így meg voltam magammal elégedve szülés közben.
Neked mennyit eszik Lillus egy evésre? Nekem 80g-ot, ha nagyon éhes, ha nem akkor 60g-ot. Az elég? Mondjuk utána alszik mint at tök.

Jó babázást!

zsuzsibo

Sziasztok!

Még egyben vagyok, sőt a vérzés is elmúlt és a pocim sem fáj.

Timi,
De jó, hogy végre otthon vagytok. Tegyél majd fel képeket Lilláról.
Én is azon gondolkodom, hogy még biztosan mosok hajat indulás előtt :D
A 2kg nagyon jól hangzik, mennyit is híztál a terhesség alatt?
Sajnálom, hogy fáj a melled, a lányok biztosan mondanak valami okosat.

Mazsi,
Hogy vagy? Valami előjel?

Lányok,
Nagyon jók a babás képek :D

A hétvégén csak ritkán tudok jönni, de ha bármi van küldök valakinek sms-t.

Móni

Kép
móni23

móni
a hét elején még zt gondoltam megszülök... :shock:
ma tök jól voltam ezt mutatja a mai produkcóm is a lakásban.
Atit épp most hoztam haza és "lecseszett" hogy csili-vili minden :lol: talán szülni akarok?-kérdezte :lol:
mondtam ne izguljon, ha szülünk akkor úgyis éjjel, úgyhogy most egy pár órát pihizhet a nagy munka után :lol: na erre még jobban meglepődött, mi az hogy éjjel indul a szülés :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Timi:
Örülök, hogy hallhatunk rólatok. Mindenki kiváncsi volt , hogy eljutottatok-e a kiállításra.

Nagyon aranyosak a képek.

Sági:
A második képen nagyon aranyos Peti.
Láttom apának is tetszik ez a helyzet.

Mazsi:
Remélem mi nem ma szülünk. Így is ideges vagyok egy kicsit. Férj uram most ment éjszakára dolgozni és sajnos ha valami nagyobb balhé lesz fönt Pesten őket is felküldhetik. Remélem nem lesz semmi probléma. De azért egész éjszaka be lesz kapcsolva a telefonom, ha bármi van mosdtam, hogy küldjön egy sms-t.

Egyépként mi jól vagyunk.
tegnap délután volt, hogy kb 3 óráig félórás fájások voltak, azt kb egy óra másfél kihagyás aztán megint egy kicsit rendszeresebb, de a fél óránál lejebb nem ment és el is bírtam aludni. Azért készültem már rá, hogy talán igen, de hát így jártunk.
Apa mondta is a lányának, hogy már odabent szívat minket, akkor mi lesz ha megszületik.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Timi üdv itthon!!! Gratula Lilla babához és +2kg-hoz! :lol: Szeretnénk majd látni Lilláról újabb képeket! :)
Nem sárga még egy kicsit? Mert attól aluszékonyak a babák.

mazsi! Én is egy ilyen "jaj de jól vagyok, takarítok" nap után kerültem a kórházba... :roll: Remélem össze vagy pakolva! :lol:

Lorca! Hát igen, tényleg sok volt az egy hónap bezártság, főleg a két hét kórház. :? :(

Andi! Nekünk van a babakocsihoz hordozó is, de abban nem akarom sétáltatni, mert a félig ülő pozíció nem tesz jót a gerincének, míg a kocsiban gyakorlatilag vízszintesen fekszik.
Lorca téged is kérdezlek: le lehet cserélni ezeket a kerekeket gumi kerékre? Ez az egy dolog nem tetszik ebben a kocsiban, mert egyébként tök jó, könnyű, jól irányítható, csak sajnos a bp-i útviszonyoknak nem felelnek meg a kerekek. :?

Sági! Már eljutottam odáig, hogy kipróbáljuk az Espumisant, de most még 3 napig ezzel kell küzdenünk. :( Mellesleg van előnye is az Infakol szedésének: már azt is tudjuk, hogy Gergő köpni is tud...Infakolt. :shock: :lol:

Ági! Én tévét nézek szopiztatás közben. :oops: :oops: :oops: Közben pedig lelkiismeretfurdalásom van, ezért lehalkítva vagy hang nélkül nézem. :oops:
Sárgaságunk még nekünk is van. :( Én nem látom, de a védőnő mondta, hogy még mindig látszik az arcán. Azt is mondta, hogy most a februári gyerekeknél valahogy lassan múlik a sárgaság.
Tényleg a hordozóban vitted sétálni a Boldit? :shock: Jó erőben lehetsz! Én alig bírtam ma az autóig elcipelni a hordozót. :oops:
Vendég

Hú, ma jól megijedtem... Szopi közben Lilla bukott! :shock: Tudom, hogy hülyén hangzik, de annyira megijedtem!!! Mitől szoktak bukni? Utána evett tovább 60g-ot. Viszont a szopi után nem igazán büfizik. Le lehet így tenni aludni?

Nektek mindig büfizik a bébi????

Móni!
Örülök, hogy jól vagy, olvastam, hogy már 2 ujjnyira nyitva vagy! :) Hamarosan kibújik Gergő is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:41-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, 2 kiló???? Én a felszedett 15 kg-ból mikor a varratszedésnél (4 nappala szülés után) néztem, csak 6 ment le! Itthon nincs mérleg, de gyanítom, h a helyzet változatlan, köszönhetően az anyukám, majd anyósom itt tartózkodásának... Mától jobban figyelek, és nem tömöm magamba a töltött csokoládét, mert nem akarom 1 db farmerben élni az életem, az is a húgomé..

Pann, igenigen, tévét is nézek :oops: Én is lehalkítom, de közben gondolom, h így is hallja, h lőnek, ordítoznak stb.. szegényke :oops: Kellemes műsorok nem nagyon vannak, bár hajnali 4 körül már csíptem el politikai beszélgetős műsor ismétlését..

Mi először Infacolt használtunk, most meg Espumisant, egyformán nem tudom, h jók-e. Nemtom, néha sír kaja után, néha nem annyira, nem látom a rendszert. Szerencsére megeszi bármelyiket. Meg a vitaminokat is. Ez a gyerek mindent megeszik amit a szájához közelítünk :lol:

És aki felváltva etet egyik mellből, majd másik mellből, az honnan tudja, h elég-e a gyereknek? Lásd fenti kérdésem.. :shock: Mert egy mellből megeszik 70-et, és ha nem adom a másikat akkor ennyyit evett, ha meg adom, akkor még 30-at a másikból. A sírás nem mérvadó, az kb mindig van. Az se mérvadó, h kéri-e a mellett, mert olyan még nem volt, h ne kérte volna..

Hát a hordozóban csak a sarokig vittem, jó nehéz volt az igaz.. :)

Egy barátnőm mondta, h megfigyelte, h a baráti körében, magát is beleértve, nem ismer senkit aki ne mosott volna hajat szülni menés előtt :lol:

Móni, Barbi, Mazsi, Lin - úgy várom már a következő babát :D

Kép
Kép
agiboldi

Timi, Boldi szinte sose böfizik. Kötelességtudóan várok egy kicsit függőlegesen tartva, de semmi értelme, mert alszik, és pl. éjszaka mindeközben én is, úgyhogy én le szoktam tenni aludni.
Én is nagyon megijedtem mikor először bukott, sugárban kiköpött egy marék tejet :shock: Szerencsére viszonylag ritka. Mióta többet eszik néha hajlandó böfögni, de éjszaka kb hanyagoljuk, úgy emlékszem Lorca már jóváhagyta :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Timi, nagyon szép a kislányotok!!! Apa is nagyon büszkén mutatja!!:):)
+2 kg? Ezt hogy csináltad? Mennyivel mentél szülni? A részleteket és diétás recepteket szívesen veszem.....:):):):)

Egyébként én is szeretnék még hajatmosni, rendbetenni magam szülés előtt. Engem a hétvégi kórházi bentlét alatt az aggasztott, hogy nem szülhetek még, hiszen tiszta szőr a lábam...... :lol: Megbeszéltem a kicsivel, hogy várja meg a gyantázást...... :lol: :lol:

mazsi, b.lin, móni, barbi, én is kíváncsi vagyok, ki jön?? Már mindenkinél vannak előjelek :lol: Úhhhhhh.... :P :lol:

mazsi, én is úgy tervezem, hogy éjszaka indulunk szülni. Jövő héten lesz a legjobb barinőm esküvője, azt még megvárjuk, kipihenjük és utána egyik este a Helyszínelők után kezdődhetnek a fájások....... :lol: :lol: Jó kis terv.... ???:lol: :lol:
Nekünk kb 1 óra míg beérünk, de autópályán, ráadásul ha apát is hajtja majd az izgalom, szerintem 30 perc lesz.... De ehhez kell az éjszaka, a napközbeni dugókra nem is merek gondolni..... :cry:
Kíváncsi vagyok majd az utazásotokra, de szerintem minden rendben lesz :wink:

lorca, nekünk xn view képnézegetőnk van. Ha beírod a keresőbe, biztosan találsz free letöltést. Itt hasonló tematikával, mint ahogy mazsi is említette a másik szoftvernél, átméretezheted a képeket.
Egyébként akartam tőled kérdezni, hogy utolsó UH-n mennyire saccolták Szabi súlyát? Végül mennyi eltérés lett?
Tudod, nekem most ez a súlykérdés a mániám..... :lol:

Anyukák, de jó már nektek, hogy együtt sétálhattok a babyvel!!!!! Hmmmmmmmmm........ :lol:

Mi mára nyársalást tervezünk apával a kertben..... Alig várom, hogy dél legyen és süssük már azt a szalonnát, meg kolbászt .... :lol: :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Jó reggelt!

Hú, remélem Mindenkinek olyan jól sikerült a tegnapi napja mint nekünk! :P

Bea! Dehogynem érdekel ittmindenkit, hogy mi van veled! Ha tudom, hogy bent vagy, akkor meg islátogattalak volna amikor CTGre mentem! Örülök, hogy minden renden veletek! :)
Ilyen nem tudom felébreszteni dolog nekem is volt egyszer, kb 1 hete: kint ülök békésen az erkélyen, a gyerek vígan mozog a pocakban, majd ráng 3-4 nagyobbat, és nem mozdul.... :shock: Elkezdtem böködni a hasam, semmi. Aztán ráztam, ugráltam, minden amit el tudsz képzelni, de semmi. Na itt fakadtam sírva és hívtam a védőnőt (előtte ment el), hogy hadd menjek át a rendelőbe szívhangot hallgatni. Persze foglalt volt, majd a 2. próbálkozásomnál Emma lustán megmozdult, és ott folytatta ahol abbahagyt a :D

Mazsi! Én kb a 6. héttől min. napi 2x2magnéziumot szedtem, és nagyon be voltam sz..va, hogy mi lesz, ha abbahagyatja velem a doki, de semmi ;) így a végén, meg már itt az ideje ;)
Nálunk a szomszédban olyan másfél-2 év körüli lehet a gyerek: napont 3-4 alkalommal olyan keservesen, ordítva sír, hogy akármit csinálok, hallom :( Nagyon rossz hallgatni, olyan mintha bántanák :( Nem hisztis sírás, hanem az a totál elkeseredett, kétségbeesett bömbi :( Tegnap reggel Gábor is hallott egy ilyen 15-20 perces (!!) bömbölést, és ő is kész volt tőle... Persze nem tudjuk, hogy mit csinálnak a gyerekkel, de iszonyat érzés hallgatni :(

Pann! Írtad a járdák állapotát: ez csak téged zavart, vagy Gergőt is? Csak mert tegnap Pákozdon az arborétumban is voltunk, jó nagyot sétáltunk, és minden volt, csak betonút nem, de Zsomborúgy aludt a babakocsiban, mint akit lelőttek :D Pedig nem ilyen extra terep akármi, hanem sima közepes kerekű cucc volt! :) Egyébként nagyon jók a fotók! Olyan aranyos kis pofija van :) És szerintem a szeme a tiéd ;)

Timi! De jó nektek már otthon! :P Nagyot nevettem, hogy apa milyen hamar startra kész volt :D Nálunk Gábor éjszaka már minden nyöszörgésemre felébred (ami én nem, ő arra is :D ), és kérdezi, hogy "Na, mi van? Megyünk?" :D Pedig egyébként olyan méllyen alszik, hogy embre legyen a talpán, aki lelket ver belé :D A hajmosást én is tervezem ;)
Nagyon édesek a képek! Lillus szája tisztára a tied :D Az elsőfotón olyan volt, mintha szőkés-vörök sprőd lenne a haja, de most látom, hogy babahaja van :P Kérünk mééég kéépeet!! :P

Sági! Nagyon jók a képek! Apuka meg olyan büszke, hogy a mosolya eltakarja Petit :D :D
Én is tervezem az erkélyen altatást ;)

Móni! Örülök, hogy jobban vagy! Kicsit mostmár én is tartok a jövő heti vizsgálattól (pedig az én dokim is nagyon óvatos!) - már a 40. héten leszünk :shock:
A tegnapi kirándulásnál azt hittem, hogy este majd meg sem tudok már moccanni, de semmi nem volt, tök jól vagyok, és egyáltalán nem érzem, hogy most a hétvégén szülnénk :? Persze tudom, ez semmit nem jelent ;)

Mi ma anyósékhoz megyünk ebédre: rakott krumpli, csúsztatott palacsinta lesz a menü - nyam-nyam :D
Vendég

Jóreggelt! :)

Túlvagyunk az első itthon töltött éjszakán! :) Lillus nagyon jól viselkedett, kétszer ébredt. Egyszer negyed 1 körül, aztán negyed 4-kor. Kajcsi után aludt vissza. :)

Barbi!
Hidd el, hamarosan te is babázhatsz már! :) Persze, ezernyi új érzés és aggodalom kerít majd hatalmába. Én totál kivagyok magamon, mindenért idegeskedem: miért tüsszög, miért nem büfizik, miért bukik, miért veszi hangosan a levegőt stb... tiszta gyomorgörcs vagyok! :shock: Remélem ez hamarosan elmúlik! :)
Nálunk nem tudom mi lesz az ebéd. Jön tesóm valamikor délelőtt, mi meg megyünk varratszedésre.
Ja, ilyenkor a bébik már jóval kevesebbet és lomhábban mozognak. Nem is biztos, hogy minden mozgását érzed, ő meg közben jól érzi magát! :)

Bea!
Sajnálom a kórházas dolgot, lényeg, hogy most minden okés! Már csak 2 hetet kell kihúznod és nem lesz koraszülött a bébi! A súly miatt meg ne izgulj, az uh elég sokat téved. Az én esetemben mondjuk csak 20 dkg-ot, de van, akinél jóval többet!

Ágiboldi!
Most kicsit megnyugtattál, hogy nem lesz semmi baja a bébinek, ha nem büfizik mindig. Én kábé 10 percet várok szopi után simizve a hátát, ha addig nem jön semmi, akkor leteszem az oldalára aludni.

Anyukák!
Ti hogy altatjátok a gyereket: háton, oldalt vagy hason???

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt.

Timo - Aron tok ritkan bufizik. Akkor is max 1-et. Ejszaka nem is kiserletezem a bufiztetessel, napkozben igen, de a 10 perc alatt 1 nagyot sikerul csak kiadnia altalaban. Aron is elkezdett bukni, ez a legujabb most, vagy 3-4 napja neha visszacsorog a tej a szajabol - de nem am azonnal kaja utan, hanem vagy negyedoraval kesobb.

Ezek a dolgok viszont normalisak, ne is torodj veluk. Hapcizas-kohoges: a babak igy tisztitjak a legzojarataikat. 2 hapci es mar ki is kerult az ingerlo szoszmosz az orrukbol. Ez is normalis. Ne aggodj. Rofoges-szuszogas-hangos levegovetel: szinten normalis, nemtommijuk meg nem porcosodott meg teljesen, puhak a porcok (??) es amiatt jonnek az oregemberes hangok. A vedonenim szerint - es en hiszek neki. Aron tegnap kepzeljetek horkolt es folvettuk videora :D Majd' beszartam :D
kami

Mazsi,
Köszi a tippet, majd megpróbálom. Azért megnyugtat, hogy nem csak én nem boldogulok a Win képnézegetővel :D

A szomszédodhoz hasonlóaktól megyek egyszerűen a falnak. Minek az ilyennek gyerek?! Ahogy írod, ez már a családvédelem területe lenne. Kár, hogy nálunk működik. Én egyszer már majdnem oda jutottam, hogy hatóságilag intézkedek. Az egyik gyerkőcömnek törte be az orrát apuci. Totál reménytelen. Amikor apucit kedvesen megfenyegettem, hogy látlelet stb a kezemben van, simán feljelenthetem súlyos testi sértésért, csak annyit mondott, hogy jó, ha nem csinál ilyent (visszaszólt a lány) a gyerek, többet ő sem üti meg. :evil:

Ágiboldi,
Hogy én is tudjak mondani valamit, hogy mennyit szopizik, lemérem egy evést. 20 perc, 90ml. A mérés nem tetszett neki, nyügi is volt utána, megszokta, hogy álombaszopizza magát és szépen úgy marad, én meg kétszer is megmértem közben. 10 perc után meguntam, de akkor még csak 60 volt, úgyhogy visszaraktam.
Én a második naptól csak egy oldalról szopiztatok, nem fejek. Kb 30 mlvel kezdtünk, koraosztályon mértek minden evést. 5. napra lett 60-80. Néha csak 40 sikeredett, utána visszatettem, de már nem mérték újra. Ha nem érzed, hogy nagyon tele van a másik, megpróbálhatod visszarakni ugyan arra a mellre. Legtöbben a kétcici verziót ajánlják, de ahogy látom, mindegy mit csinálsz, csak csináld :D Amikor átteszed, hirtelen ismét nagyobb mennyiségű tejet kap, attól is fájhat a pocija. Amikor Szabival próbáltam a duplázást, simán visszaköpött vagy fél deci tejet. Így legalább van tartalék arra az esetre, ha kicsit többet szeretne, és az ébrenléti szakasz végén teljesen tele tudom tömni.
Hogy elég-e a tej, onnan tudod, hogy a hét végén eleget gyarapodott-e. Ráadásul az az "eleget" is gyerekfüggő :D Egy-egy mérés, egy-egy nap még nem mond semmit. Reggel és este másmilyen a tej, az eleje hígabb, mint a vége. Ezért kell a szopihoz inkább önbizalom, mint tej. Az utóbbi megjön, ha van az első.
Vigyázz, mert a szopinál pont úgy lehet hízni, mit a terhességnél! Csak épp nincs a végén poén, amikor is ledobsz jó néhány kilót.

Pann,
Mekkora mennyiségű Infakolt kell beletömni? Nem kellett, úgyhogy nem tudom, milyen az állaga, de legkönnyebben fecskendővel tudsz neki beadni ilyesmit. Vagy vegyél Nurofent, ami sajna tuti kell a szavatossági idő lejárta előtt. Abban nagyon jó kis fecskendő van. Azzal a torkába lehet spriccelni egy msperc alatt, nincs esélye kiköpni.
A kerekeket nem tudom, hogy le lehet-e cserélni. Az elején engem is zavart, főleg a macskaköves részeken. De Natit egyáltalán nem, én meg azóta megszoktam.
A kórházba inkább bele sem godolok, amikor kiderült, hogy tovább kell maradnom, mindkétszer bőgtem. Pedig csak egy illetve két nap extrát jelentett a sárgaság.

Hajmosás:
Mielőtt bementem a kórházba, én is hajat mostam. Nem szülni indultam, de arra gondoltam, hogy esetleg bent foghatnak. Én meg direkt vártam a hajmosással, hogy amikor bemegyek, előtte mosok, és úgy tovább tart a tiszta érzés.
Engem inkább az zavart a kórházban, hogy elfelejtettem borotvát csomagolni, és pár nap után kezdett zavarni, hogy kilógnak a lábaim a hálóing alól. :) Aztán apucival hozattam egyet.

Timocska,
Hagyd az anyatejet rászáradni a mellbimbókra, az mindig kéznél van, antibakteriális. Ha olyan szopis melltartód van, amit le lehet csatolni, hordjad. Alul támaszt, amire nagyon is szükség van, de nem fed. Általában Garmastant szoktak ajánlani a csecsemősök, van benne enyhe fájdalomcsillapító. Gyógyszertári kenőcs, relatíve drága. Vékonyan kell bekenni vele, szopi előtt lemosni. Ha a Keleti felé járna valakid, oda tudom adni, két napig használtam, sajnálom kidobni. De ha még kell, akkor addigra biztos lejár már a szavatossága :wink: Robival megbeszéltük, hogy nem lesz még egy gyerek kevesebb, mint 2 év különbséggel.
Büfi miatt ne aggódj, hónapokig normális. Egyrészt éretlen gyomor, nem tudja visszatartani, másrészt ha a buborék már jönne, kidobja a felette lévő tejcsit. Ha bukósabb, nem mozgasd szopi után. Miután abbahagyta, elaludt, tartsd az öledben egy picit, azzal is nyugszik. Büfiztetéshez pedig hajolj rá, úgy rakd a válladra. Ha emeled tartás nélkül, összenyomódik a pocija. 5-10 perc séta után lerakhatod. Érdemes megfigyelni, neki mennyi kell. Ha negyed óra után is büfizik, hát ez van. Egyébként semmi baja nem lesz tőle fekve sem, szépen kituszkolja a szájából.
Ha tejbelövellés előtt váltott cicivel szoptatsz, durvább lesz a dolog.
Az aggódás nem múlik el. Anyukám még mindig parázik :D És rajtam csapódik le a dolog :evil: Amikor hazajöttünk Natival, még azért is aggódtam, hogy mi lesz, ha engem elüt egy autó, otthon meg a gyerek csak sír, csak sír, mert éhes. Meg milyen rossz lesz neki, hogy anya nélkül, félárván kell felnőnie. De egy normál háztartásban tényleg annyi veszély leselkedik egy gyerekre, hogy ez a sok aggodalom tényleg kell is.
Normál újszülötteket háton altatnak, kora babákat hason. Az oldalt fektetést van doki, aki szigorúan tiltja, mondván, hogy nem tesz jót a csípőjének. Ennek ellenére még párnát is vehetsz, amivel ki lehet támasztani. Szabi a kórházban hozzászokott a hason alváshoz, máshogy nem hajlandó. Mindegy, melyik pozícióban alszik, reflexszerűen kiköpi a tejet, ha büfizik.

Szopi, altatás, gyereknevelés kérdésekben én nagyon liberális vagyok, nem törődök sokat a hivatalos "igy kell lennie" dolgokkal. Amellett, hogy azért többnyire legalább azokat is ismerem :wink: Amíg jó a gyereknek, nekem is jó. Ezt azért vegyétek figyelembe, amikor válaszolok kérdésekre :D

Babzsák,
Az utolsó uh nem egészen 4 órával volt a szülés előtt, még a "nem szülünk" szakaszban. Akkor 2500ra tippelt. Szabi végül 2890 lett. Sokat hízott az alatt a 4 óra alatt! Ez nemigazán van benne a 10 % os tűréshatárban, pedig most más doki, nagyon hosszan nézegette és méricskélte. Két héttel korábban a saját dokim 2700 körült mondott. Az egy egész jó tipp volt.
Te is együtt sétálsz a bébivel :wink: És még babakocsi sem kell :D

Este elég hangos bömbivel zártuk a napot :( Nati legalább egy órát nyafizott, Szabi meg érdeklődve szemlélte. Az éjjel egész jó volt, 10kor elaludtunk 6kor keltünk és közben csak 2-3ig volt egy kis pelusozás, etetés ringatás. Az orrszívást és sírást most teljesen megúsztuk.

Nálatok mennyi pelus fogy? Mintha Szabi a Rossmann oldalán állna, napi min 8at leamortizál :shock: Persze lehet, hogy Nat is ilyen volt, csak én felejtettem már el :D

Kép KépKép
lorca

Kami,
A lágy szájpadlás nem funkcionál még rendesen. Persze van, akinél ez maradandó, én nem múlik el a horkolás, ld férjem :twisted:

Kép KépKép
lorca

jó reggelt! :lol:

na azért ne irigykedjetek nem most ébredtem, de azért a tegnapi nap hatására sikerült 3/4 9ig durmolnom :lol:

timi
Lilla nagyon édes! olyan kis kerek, elégedett pofija van :lol:

barbi
ezek szerint túlélted a tegnapi napot,örülök hogy jól sikerült.
ezek szerint mégsem szülünk a hétvégén... :shock: :lol:
ahhoz képest hogy a hét elején még arra készültünk... :shock: :D

már nem leszünk koraszülöttek mi sem!!! :lol: :lol: :lol:

most megyek mert apával megyübk vásárolni, vmi ebédet kellene kotyvasztanom :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Lorca Sági Agiboldi
Kösz a tippeket. Megnyugtató hogy a sárgás szín még normális. 9 naposan 172 mmol/l-es sebivel jöttünk haza. Benci nem eszik olyan sokat. 50-60, néha 80, de azt van hogy 1,5 óránként.

Timi, Sági
Igazi szépség Lilla, Petike meg kis vasgyúró. Jó kis meze van. Glicerines boraxot használunk már a 3. üveggel, mert mire mindig mindent lekenünk... Bimbóvédőt is, sok fogy. Nem is gondoltam ilyen szerkezetet is kell majd használni... de amikor mrgtelik a cici, eltűnik a mellbimbó
:twisted:

Benci is ölbebaba, sőt egyre kevésbé alszik az ágyában...Sétálni mi kézbe megyünk egyenlőre, nem teszem bele semmibe, ha elfáradunk akkor apuci átveszi...A hordozó nagyon nehéz. A kocsit meg még nem üzemeltük be...

Mazsi Babzsák Barbi Linda
Már tényleg csak pár nap van vissza. Nekem anno azt mondtak hogy durván az uh pontossága +-0.5 kg. Ezt kicsit soknak tartom.
Nálunk mondjuk 3.2 kg-ot mondtak. utoljára. Benci 3170g volt.
Móni vajon jól van? Vagy már babázik?

Timi 2 kg-ja nem semmi. Nekünk 5 van, csak sajna ez derékban +8cm, csípőben szintén. Így nekem is mint Agiboldinak egy nadrág...

Ma vendégek jönnek, megyek pakolni...
Cső! Andi+Benci

Kép
g.andi

ebéd megfőzve, elpusztítva :lol: csirkecombokat sütöttem+egy kis rizi-bizi

tök szép idő van úgyhogy a kedvesemet rávettem egy kis sövénymetszésre,kertészkedésre...
dee előtte egy kis szieszta :lol:

szomszéd
amíg kisebb volt a gyerek többször jutottam el odáig, hogy na most tényleg feljelentem az anyát mert hallani lehetett ha veri a gyereket,káromkodottt, üvöltött velük... :evil: de aztán Ati azt mondta nem a mi dolgunk ne szóljunk bele :x
nem tudom minek szül az ilyen gyereket :twisted: :twisted: :twisted:

ma kicsit nyúzottabb vagyok :shock:
a pocakom furi alakot vett, szerintem megy lefelé...
melyikőtök írta hogy "kockásodik" a pocak így a végén? na az enyém olyasmi...
csináltam fotót, de még nem tudom feltölteni mert a szervíz után még nincs fent a fényképezőgép programja...de majd beszélek a "főnökkel" :lol:

megyek pihizni egy kicsit

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem tudtam, majd valószínűleg ha Zsuzsát újra elviszi anyukám, magyarul a hosszú hétvége után...

addig is, hogy el ne felejtsetek minket:

Sétálunk:
http://smg.photobucket.com/albums/v684/ ... img020.flv

Vivi baba:

Kép

Testvérek:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép

Ha minden igaz, sikerült feltenni Szabit félórás korában.

Kép KépKép
lorca

Mazsi,
Sokan gondolják úgy, hogy nem szabad beleszólni, ami sokszor jó. A gond, hogy évente több gyereket megölnek a szüleik és gyakran van súlyos sérülés is. Pedig az elején annyi történik, hogy a védőnőnek kell gyakrabban kijárni, hivatalból. Sokszor ennyi elég is.

G.Andi,
Ha megnyugtat, ennyire jó adatai Szabinak nem is voltak. Csak nem ezért tartottak bent titeket olyan sokáig? 300 alatt, csökkenő tendenciával el lehet hagyni a kórházat. 9 naposan mentünk vissza kontrollra, két nappal hazaengedés után, neki akkor 234 volt. Úgy ítélték meg, hogy remek, már nagyon jól halad.
Derék miatt ne aggódj, az nem a plusz súly :)

Kép KépKép
lorca

Andi!
Sajna én is csak bimbóvédővel tudok szoptatni, annyira ki van sebesedve a mellbimbóm. Vagy lehet, hogy túl kicsi, de nem akarja bevenni... ha nem sikerül neki, akkor bedühödik és csak rosszabb lesz a helyzet. Ezért döntöttem a bimbóvédő mellett, így viszonylag jól működünk!

Róki!
Nagyon édik a lánykák, Zsuzsa olyan ügyesen tolja a babakocsit, ami jóval nagyobb, mint ő! :D :D
Amúgy mennyi tej termelődik általában egy ciciben? Mert Lilla megeszik kábé 50 grammot egy ciciből, amiből még 40-et simán le tudok fejni és nincs kiürülve. Kiüríteni nem merem...

Lorca!
Nagyon ari Szabi! :) Én szégyen szemre néha elfelejtem átpelusozni Lillát! A doki mondta, hogy szopi előtt tegyem tisztába. De mikor felkel, rögtön adom neki a cicit és csak szopi közben jut eszembe. Utána már nem merem, mert Ágiboldi is írta, hogy utána bukhat is.

Mazsi!
Biztos rossz lehet egy ilyen szomszéd mellett élni! De igaza van a párodnak, ne szóljatok bele, mert lehet, még rosszabb lesz!
Kis pocaklakó mocorog sokat? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Andi, Timi, én is használok bimbóvédőt, nekem nagyon beválik. Az elején muszáj volt mert túl kemény volt a mellem és nem tudta bekapni, és fáj is nélküle néhány nap után.

Lorca, Timi, Róki, nagyon cukik a képek!

Boldi sokkal lustábban szopizik. Kb 50 perc, és az első mell kb. 50-60, a másik mé további 30 szokott lenni. Vajon ha nem a másikra raknám vissza, hanem ugyanarra, akkor még találna benne ennyit? De akkor nem csökken a termelt mennyiség? De bonyolult tudomány ez..

Ma is sétáltunk kocsiban. Viszont, egyértelmű, h egyedül nem fogok tudni, mert a ház kapuja előtt van 3 lépcső, és a kapu annyira nehéz, h nem bírom egyszerre nyomni befelé és felemelni a kocsit a lépcsőkön. Behátrálni se, mert úgy nem tudom felemelni a nagy kocsit és kulccsal nyitni a kaput... Ezt hogy fogom megoldani.. Fura, h most minden utcára, boltra új szemmel nézek: milyen az ajtaja, van-e lépcső stb.
Móni, már várom, h kipróbáljátok Ti is az ABC Travel stb kocsit
:wink: Eddig beválik nekünk.

Kép
Kép
agiboldi

Köszi a segítséget a képekkel! Most már boldogulok :)

Timocska,
Nincs átlagos tejmennyiség. Általában annyi, amennyi kell. :) 1-2 deci belefér, az tuti.

Ágiboldi,
Én most nem is tudom két mellből szoptatni Szabit, mert a másikból annyira csorog, hogy majd belefullad az elején, amikor ő csak élvezkedni akarna egy kis nyammogással. Csak a rend kedvéért, ma is mértem egy hamit, 110 volt. Többet nem mérek, még hozzászoknék :wink:

Ma anyósnál van Nati és Robi is. Úgyhogy mosás, mosogatás, szoba, konyha felmosás, rendrakás, tükrök... Kész csili-vili a lakás. Reggel megpróbáltam a két gyereket Robi segítsége nélkül összerendezni. Hát nem ment :shock: Natiról még hiányzott a naci, amikor Szabi egy kis pótlásért nyafizott, ráadásul az 5 perccel azelőtt pelust is telerakta. És hétfőig mennie kell :oops: Ráadásul Natit akkor sokként fogja érni, hogy apa sehol, amikor felébred, mivel még alszik, amikor Robi dolgozni megy. :roll:

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Nem tudod rögzíteni a kaput, mielőtt bemennél? Ha más nem, apucit vedd rá, hogy üssön be egy nagy szöget a falba, hogy oda kötözd az ajtót vagy vigyél egy pici éket. Nem a legjobb megoldás, de legalább tudsz közlekedni :wink: A közös képviselőnek is szólhatsz, de saját tapasztalat az, hogy akkor hónapokat várhatsz a megoldásra.

Kép KépKép
lorca

lorca
gratula a kép mellékléshez :lol: így akkor kérhetünk fotókat MÉÉÉÉG!! :lol: kíváncsi vagyok Natira is!

timi
igen mocorog ezerrel Lea, de vhogy megváltozott a mozgása :shock: nincsenek nagy pocak hullámzások, csak itt-ott dugdossa ki vmelyik tappancsát, kezét stb.
most már inkább csak "simogat" :oops: :lol: :lol:

barbi
hogy vagy a tegnapi nap után?nem is fáradtál el?

móni
remélem minden rendben!

babzsák
milyen lett az ebéd? :lol:

róki
nagyon szépek a csajok!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Lorca! tündérien szép a gyerkőc... :lol: , A Szabin látszik, hogy most bújt ki, a kis kezek tiszta ázottak. Benci is hasonlóan nézett ki a egyórás fotóin.... Nekünk olyan 5-6 pelus megy el naponta. A kórházban nálunk nagyon alaposak, azért tartottak eddig benn. Ott 180 alatt egedik ki a babákat.

Róki! Mindkét kislány gyönyörű. gratula hozzájuk. Lesz majd gondod az éhes fiúsereggel...

Timi! Tiszta apja a Lilla, le se tagadhatná!! Persze a haja és a szeme a mamié..Legalább is szerintünk. De az igazat megvallva Benciről mi sem tudjuk pontosan megmondani igazán, hogy kirhasonlít. Talán a kívülállók. Majd teszünk fel mi is papás-mamás fotókat és döntsön a nagyérdemű....

Pann!!
Kipróbáltuk a Graco sportkocsinkat a mai szép tavaszi napon. Igazad volt elég vízszintes a felület, meg jól rögzíthető a gyerkőc. Egy háromnegyed órás-órás sétához tökéletesen megfelel. Jó lehet, hogy ha egész nap benne lenne akkor az már nem egészséges de így rövidtávon ok. Nálunk a kertvárosi részben nagyon jók az utak és nem ráznak.

Kép
g.andi

Mazsi!

Valószínűleg kevés a hely benn azért simogat Lea. Nem baj hamarosan kibújik s már nem is fogod bánni ha majd te simogathatod. :roll:

Timi!
Nálunk bár a hátára fektetem mindig oldalra fordul Benci. Tegnap teszteltük a hasonalvást este és a hasfájásra nagyon bevált.. Öt órát húzta a bőrt apával az ágyon. Mármint a Benci, apa dolgozott mellette. :lol:

Kép
g.andi

Sziasztok!

lorca, gratu a képhez és köszi az UH-s súlyinfot.
Uhhh, mekkora körömmel született Szabi? :lol: Igen, várjuk a további képeket a kislányodról is...:)

andi, akkor nektek Benci súlyát egész jól megbecsülték... Hagyományos UH-val?

mazsi, az ebéd szuper volt!!! Magam nyugtatására bajor barna zsemlére csorgattam a szalonnát :lol: :lol: és rengeteg parit, paprit és hagymát faltam hozzá. Remélem estére szűnik a hagyma égetése, ha nem, akkor is megérte.... :wink:

barbi, tök jó, hogy még ilyen aktív tudsz lenni. Én mostanában kezdem lomhábbnak érezni magam és úgy érezni, hogy nincs kedvem sehová menni, persze megyek, de a keményedések ilyenkor gyötörnek is rendesen. Kocsival meg minden kátyut megérez a hasam.... :cry:
Egyébként nekem nem mondták az CTG-n a rossz eredmény után, hogy mozgassam meg a pocóm, amit azóta már bánok, mert ott ültem étlen, szomjan, utoljára reggel 7-kor ettem, a vizsgálat meg 13:00 körül volt, halál melegem volt és a gyerek aludt. Ha mondjuk rutinosabb versenyző lettem volna, lehet, hogy kajálok a ctg előtt és megmozgatom a hasam, hogy tessék felkelni. De ki tudta, hogy mit kell tenni, sosem volt még korábban ctg-nk.

Róki, aranyosak a képek!!! Nekem is valami hasonló vázas pegperego babakocsim lett gumikerekekkel. Remélem nem fogok csalódni, állítólag nagyon jó rugózása van terepen....:)

Anyukák, majdnem mindenkinek van bimbóvédője, nem? Azt elég akkor beszerezni, vagy ezzel lehet előre "fixen" készülni a kórházba?
A múlt héten megint volt előtejem, vagy mi, persze lehet, hogy sokat bámultam a gyerekosztályt, meg a koraszülött intenzívet, no meg a gyereksírás.....

Móni, meg vagy?

Bea

KépKép
babzsak27

Peti és a ringatószék... :D :D :D

Kép
Vendég

Lányok Nektek napközben mennyi időt van a gyerek a kiságyban?
Peti egész nap ölben, ringatóban, babakocsiban vagy a nagy ágyon fekszik, mert a kiságy "kidobja magából"...
Vendég

Sziasztok.
Rovid leszek, mert etzetes lesz. Kepzeljetek, mar egyutt furodtem Aronnal: en ulten a kadban, o a nyakamba csimpaszkodott es jo mely vizben egyutt udultunk. Nagggggggyon tetszett neki, az tortent, amit nem is vartunk: amikor kivettuk a kadbol (!!!!!), torkaszakadtabol elkezdett uvolteni, de igy meg nem hallottuk uvolteni!!! Ennyire emlekeztette volna ot a megszuletese elooti idore, amit szeretett??? Nem tudom, de komolyan elgondolkodom, hogy lesz-e meg ilyen furdetes, mert ha igy megszakad a szive utana, az nem jo :( Gyakorlatilag nyakig volt a vizben, csak a feje latszott ki belole es a haja is vizes volt...

Sagi, klassz a ringatoszek. Kerdesedre valaszolva, en csak akkor pakolom ot be a kisagyba, amikor mar alszik, vagy ugy van ebren, hogy tuti nem fog sirni. Olyankor eljatszogat - ma pl 1 honapos "szulinapjara" kapott egy ilyen kisagyracsra tekerheto izet, amin figyegnek csorgo-ilyen-olyan plussfigurak. Na, azzal jol elvolt egy darabig, utogette a zsirafot, ami csorgott... meg a tukrot is nezegette... de egyebkent a mi agyubkban pocol, szinte minden ott zajlik.

na, megyek, eddig irta siras nelkul furdes es etetes kozott. csasztok, minden babasnak nyugodt ejszakat, minden pocakosnak szulest vagy szulesmentes ejszakat, ki mit szeretne! :D
kami

Kami,
De jó nektek,együtt fürcsiztek.Peti nem nagyon csipázza a fürdést,csak azt a részt bírja amikor hason van.De lassan csak rájön,hogy ez jó dolog! :P
Sajna a mi Petink annyira kitanult már,hogy szinte minden alkalommal felébred amikor beteszem az ágyikójába,csak éjszaka nem eszmél semmire.Most volt kajcsi és beájult az ágyon,de nem lehet betenni az kiságyba mert felébred.Lehet nem alszik elég mélyen még amikor próbálkozom.Na mindegy ennek a jó világnak is vége lesz ha az apu visszamegy dolgozni.

Róki,
Nagyon édesek a csajok!!! :P Tök szuper az a testvérfellépő vagy mi a neve!

Lorca,
Még képet Szabiról!!! :P Nagyon édi kis dundi kezecskéje van!!!

Arra gondoltam,hogy milyen jó lesz ha már mindenkinek meg lesz a babóca,jó idő lesz és mehetünk csoportosan sétálni!!! :P
Szerintem hétvégén jön a következő baba,mert jön a hideg!Hajrá csajok!!!

Móni,Móni hol vagy....????? :P

Ági,
Az gáz ha nem tudsz egyedül menni sétálni.Valaki nem tud segíteni vagy nincs valami jó alternatív megoldás?

Még egy kérdés.Ha jól kiszívja a ciciteket a gyerkőc nektek nem fáj a melletek?
Vendég

móni és bella is eltűntek... :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Bea, én használok bimbóvédőt, szerintem egy párat vehetsz a biztonság kedvéért. A Medela márkájú jobb mint az Avent. Nekem kellett mert kemény volt a mellem, de a sebesedés esetére is jó. És nem vettem észre, h bezavarná a szopizási képességét. Nélküle is tud, csak nekem fáj egy-két nap után, úgyhogy mindig visszatérünk rá.

Sági, kiságy kérdésben ismét ugyanaz. Ahogy hozzáér a kókuszmatrachoz felébred. Esetleg éjszaka néha megmarad benne, de nappal a kinyitott kanapén "tévézik" a nappaliban. Kicsit aggódom is emiatt, h túl sok tévét hall. A pihenőszék beválik? Mert Petinek a viselkedése eddig gyanúsan hasonlít a Boldiéhoz, úgyhogy ha bejön a pihenőszék nektek lehet, h beruházunk..
Kb éjfélig a nappaiban van az ágya helyett, és csak akkor rakjuk bele ha mélyen alszik, akkor se sok sikerrel, most pl. nem nagyon jön össze..

Nekem két szopi között oldalt fáj, amikor a következő adag termelődik.

Kérdés, mert kicsit aggaszt: már a horkolást és röfögést megbeszéltük, de Boldi néha alvás közben hirtelen nagyon szuszog/liheg mint egy kutya, vagyis néhány ütemig kapkodja a levegőt, mintha megijedt volna vagy hüppögne álmában, aztán folytatja rendesen normális tempóban.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Bocs hogy csak a saját gondunk erejéig ugrom be, de Szilvinek betömődött az orra! Tisztára mint aki náthás, szürcsög-szörcsög, és nehezen kap levegőt!!!

Ilyenkor mit lehet egy két hetes babával csinálni? Már fújtam neki Sterimart (pedig azt hiszem csak 3 hetes kortól ajánlják) és kiszívtuk az orrát, jött is ki belőle takony, de utána ugyanúgy szürcsögött.

Természetesen már megint egy négynapos ünnep alatt történik valami.

Más ötletem nincs... gondolom Nasivint még nem szabad adni neki.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Na jól elszállt az első hozzászólásom!!! :twisted: :twisted:

Ág, nagyon édes ez a Peti fiú, olyan kis tündéri arca van, no de nem udvarolok tovább..... :lol: :lol:

Ágib, köszi a hasznos infot bimbóv. ügyben. :lol:

Róki, sajnos én nem tudok okosságot mondani a betömődött orra, de hátha az anyukák tudnak segíteni.
Nagyon rossz lehet ez egy ilyen pici babónak!!!! :cry:
Mielőbbi felépülést Szilvi babának!!!!

Jövő hét elején, vagy lehet, már vasárnap jön a hidegfront! Barbi, Móni, Linda, hajrá!!!!
Barbi, hivatalosan már csak 10 napod van hátra?????? Úhhhh.... :wink: :wink: Kíváncsi vagyok Emma meddig várat.... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Kész idegroncs vagyok!!! Hajnal fél 2 és 3 között háromszor riasztott a légzésfigyelő!!! :evil: :evil: :evil: Mint egy őrült rohantam a szobába, kikaptam a gyereket az ágyból, miközben ő meg békésen szuszókált!!! Tiszta agyrém!!! Aztán ugyanezt eljátszottuk még kétszer! Harmadjára már meg sem ijedtem. :shock: Most vagy kidobjuk a francba a légzésfigyelőt vagy nem tudom mi van! 3-kor megetettem, aztán többet nem jelzett az a vacak! Szerintetek mitől van?
Engem totál kikészít az anyaság! Még nem tudtam feldolgozni a nagy felelősséget, hogy van egy lény, akiért teljesen én felelek. Mindig gyomoridegem van, hogy mi lesz!! Nektek sosem volt ilyen? Ha így folytatom, jobban teszem, ha lefejem az összes tejcsim, mert jövő hétre nem marad! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi!
Lilla is hangosan szuszog, meg hüppög, meg ilyesmi. Szerintem természetes, bár én már úgyis mindenen aggódom!!!

Lilla mindig a kiságyban alszik, még nem altattuk máshol, nem is szeretném. Egyenlőre úgy tűnik, bírja, de majd idővel kiderül, hogy tényleg így van-e.

Bea!
Szerintem is vegyél bimbóvédőt, inkább legyen, minthogy neked is kisebesedjen a mellbimbód vagy küszködni kelljen a szopival!

Lehet, hogy gonoszul hangzik, de én nem igazán élvezem a szopit.. ez nagy gáz?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Róki! Nagyon aranyosak a lányok! Zsuzsa nagyon aranyosan tolja a babakocsit :D Tök jó a kép is róluk!
Remélem hamar meggyógyul Szilvi! Furi, hogy többen írtátok ezt a taknyászós hangot - lehet valami a levegőben?

Sági! Peti nagyon édes abban a pihenőszékben :P
Igazi férfiakkal vagyunk itt körbevéve: Áron horkol, Peti elalszik a "fotelban", stb :D

Timi! Nem is írtam, de nagyon ügyi vagy ezzel a +2 kilóval! Nekem popsin meg combon tuti marad valamennyi. Visszanéztem a pocakos kép sorozatot, és nagyon vicces, hogy a pár hetes pocakomra milyen büszke voltam, pedig kb úgy néztem ki, mint a kicsit többet evett :D Jó lenne hamar visszaállni a régi formámra :)

Lorca! Nagyon cuki szabi ezen a képen! Ha már így belejöttél, kérük még képet!!! :P
Drukkolok, hogy hétfőig összeálljon a koreográfia :D

Ágiboldi! Elképzeltem ezt az álmában sóhajtozást :P Nagyon édes lehet! Nem lehet, hogy csak álmodik?
Én régen ilyen nagy bérházban laktam, és ott is baromi nehéz volt a kapu, de ha teljesen nagyra kinyitotta az ember, akkor "kiakadt" és úgy maradt, aztán úgyanúgy be lehetett húzni - esetleg tetessetek fel egy ilyet a gondnokkal, nem egy ökör ára! (persze a ház fizesse, ne Ti!)

Mazsi! Azt hittem a kirándulás alatt, hogy este már meg sem tudok majd mozdulni, de nem! Még a derekem sem fájt kicsit sem! Tök meglepődtem, mert ahogy Bea is írta, már én is igen nehézkes vagyok, de most annyira sem voltam kész estére, mint úgy egyébként :)

Tényleg front jön? Ugye hó már nem lesz??? Én mondtam tegnap Gábornak, hogy most kicsit "lenyugodtam", úgyhogy vasárnap még találkoznék a családdal, aztán utána szülhetünk :D Végülis a jövő hét már papíron is az utsó :P

Móni megígérte, hogy küld sms-t ha van valami, egyébként meg szerintem kihasználják az utolsó hosszú hétvégét kettesben :P

Ja és ha kérdések, akkor felmerült bennem is 1-2:
Bimbóvédő apropóján: használtok melltartó betétet? Ha igen, akkor melyik jött be?
Szopipózok: ösztönösen váltogatjátok, vagy lehet valahol "művelődni"?
Vendég

Timi! Nyugi!!! Tök természetes, hogy aggódsz! :D
A lányok írták még a múltkor, hogy van, hogy kihagy 1-2t a légzésük a piciknek, aztán onnan folytatják, ahol abbahagyták - meg Ágiboldiéknál merült fel, hogy az érzékenységen lehet állítani!
Szopi kapcsán anyukám ugyanezt mondta, pedig nagyon jó anya - nekem most is a legjobb barátnőm :P Ezen ne aggódj! Biztos most azért is érzed így, mert kisebesedett a cicid, meg még nem állt be a mennyiség, és túl sok a macera vele :)
Vendég

Barbi!
Én vettem melltartóbetétet, de nem használom, mert a kisebesedett bimbóra jobb, ha szabadon van. Úgyhogy én itthon félmesztelenül vagyok! :oops: :oops: De tegnap a varratszedésre muszáj voltam betenni, mert folyik magától a tejcsi! :)

Szopipóz: nekem egyenlőre a bölcsőtartás jött be, oldalt fekve még nem nagyon meg, a hónaaljtartásban pedig félek, hogy megfullad szegényke, olyan mohón eszik! :D :D De biztos kipróbálom ezt is a későbbiekben.

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Nem tudod véletlenül, hogy a légzésfigyelőnél az 1-es vagy az 5-ös a legérzékenyebb mód? (sajna nem találom a papírját)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Megnéztem, felfelé növekszik az érzékenység, vagyis próbáld meg 4-esre állítani (elvileg alapból 3-ason kellene lennie)!
Vendég

Barbi,
Szabi képekkel nem tudom, mi van, a rendszer hibát jelez, pedig pont úgy csinálok mindent, mint az első képnél. :evil: Lehet, hogy mégis bennem van a hiba.
Anyóst sikerült beszervezni az egész jövő hétre. Majd "valamikor délelőtt" jön. :shock: Nem sikerült időpontot kicsikarni belőle, Robi beszélte le. Neki meg így is jó, nem érti annak a lényegét, hogy fontos tudni, hány perc van még hátra a felmentő seregig. Ma kb egyszerre ébredtünk, fél 8kor. Még Szabi pelenkázása közepén tartottam, félálomban, amikor Nati bedugta a fejét az ajtón. Kb 5 perc ment nyafi nélkül. :roll: Most Szabi alszik, Nat apucival.

Szopipóz: Alkalomhoz illően. Ha aludni akarok, fekvő, ha olvasni vagy napozni, bölcső. Meg ha ülök, kisebb az esélye, hogy kiborítom a tejet a gyerkőcből, amikor megpróbálom büfiztetni. Többre még nem futotta.

Melltartóbetét: Én egy textil pelust gyömöszölök a melltartóba itthon. Robi ma is jót vidult azon, hogy milyen szexis vagyok benne :evil: Betét van egy csomó, de ha beindul a tej, mondjuk mert Szabi elsíra magát, csorog, és a betét azonnal szétázik. Az Aventos elég jó, annak van egy kis ragasztója is, hogy nem mászkáljon el és elég nagy is. Meg ha szopiztatom, egyszerűbb a feje alá gyűrni, mivel már amúgy is kéznél van.

Timocska,
Szerintem nem Lillának és a többi babának kell bírni a kiságyat, hanem adott anyucinak :D Nekem az első Natis hetek után nagyot lazultak az elveim. A szigorúan kiságy és ne is vegyünk cumit mert úgysem fogom használni repültek ki az ablakon.
Szerintem az elején semmi élvezetes nincs a szopiban. Nekem először kb 6 hétig volt begyulladva a mellbimbóm, a seb nem akart gyógyulni, csinálhattam akármit. Sokszor a véres seb beleragadt a melltartóba, betétbe, hát minden volt, csak kényelmes nem. Próbáltam fejni, azt adni, a másikból szoptatni, bimbóvédő is volt, pihentetés stb. Vszínűleg a szájpenész miatt is tartott ilyen sokáig. Aztán elmúlt, jött a para, hogy eleget eszik-e. Nat a 2 órát se nagyon bírta ki. Azután elmúlt, és jöttek a jó dolgok. Pillanatok alatt meg lehet vele nyugtatni, kellemes érzés. Nem a szex miatt érzékenyek a mellek :lol: az csak a melléktermék. Éjszaka, amikor felsír, mert éhes, nem kell a hűtőhöz rohangálni, szerencsétlenkedni, hanem csak a szájába vele és meg van oldva a világ minden problémája. Amíg ismerősök szenvedtek az altatással, ordított a gyerek, addig Natit még 19 hónaposan is elég volt egy picit mellre tenni, és már békésen aludt is. A leszoktatás sem volt gond, amikor nem kellett és már tej sem volt, minden probléma nélkül lemondott róla és két hónap múlva, amikor Szabit látta szopizni, nem is ismerte fel, hogy mi történik. Ja, és van az az egészséges bla-bla.
Ki ne aggódná halálra magát? :D

Rokica,
Mi csak a szokásos anyatejes csöpögtetést használjuk. Natitól ugyanis elkapott valami takonykórt. Egy picit hagyom bömbizni, akkor még jobban fellazul. Teljesen szürcsögésmentesre nem tisztít, de rendesen kap levegőt :wink: És békésen szopizik tovább. Nem adtunk mást, ezzel is jól elvan.

Ágiboldi,
A nagy szuszogások talán azért lehetnek, mert egy kicsit felületesen vett levegőt, és pótol. Én is megfigyeltem, hogy néha lelassulnak, majd gyorsan néhány nagy levegővétel és utána ismét normális tempó. Úgy gondolom, ez normális, mivel még nem tudják rendesen szabályozni a dolgokat, csak amikor egy pici hiány alakul ki, akkor kapcsolnak rá.

Sági,
Szabi, ha alszik, napközben a kiságyban van. Ha bealvós szopi van, az kb 20 perc szopi, majd 10-20 perc "levezetés". Utána reményeim szerint vagy 2 óra alvás. Amikor ébren van, max 1-2 percet bír ki egyedül, végig kézben van. Napi mondjuk 15 órát biztos ott van.
A ringatószék jól néz ki, ha szereti, szerintem pont ugyan olyan jó, mint a kiságy. Így legalább mindig lát. Olvastam valami tanulmányban, hogy az európai és észak-amerikai bébik azért vannak relatíve elmaradva a mozgásfejlődésben az afrikai csemetékkel szemben, mert a mieink sok időt töltenek statikusan, pl kiságyban. Így nem fejlődik kielégítően az egyensúlyérzékük. Akkor ez majd rátok nem vonatkozik :D

Kép KépKép
lorca

Halihó!

az ebéd rotyog, apa elment a házhoz vakolgatni így most szabad a gép :lol:
A Mg hiánynak itt a hatása, éjszaka olyan lábgörcsöm volt 2x hogy a vádlim most is fáj :shock: :shock: :shock:
Ráadásul a pocakom is vmiért most már éjszaka gyakorlatozik,keményedik... :shock: :lol:

Majdnem kész az üvegmatrica dekorom :lol: De még mindig nem tudok képeket feltenni hiányzik a program...

rokica
egyszerűen csak öblögetni és leszívni...lehet hogy nem olyan látványos de legalább nem tömöd már itt az elején gyógyszerrel...
tud a szuszogásától aludni Vivi vagy csak nyűglődik?

timi
szerintem csak a fájdalom és a bizonytalanság miatt van rossz érzésed a szopiztatással kapcsolatban...ha javul a cickód állapota biztosan fogod élvezni is :lol: legfeljebb végig bimbóvédővel szopizik Lilla.Tuti nem Te vagy az egyetlen kismama aki így érez és szeintem tök természetes...Úgyhogy fel a fejjel!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Ági,
azt nem mondom,hogy maximálisan jó a ringatószék,de legalább szabad a két kezem és ülve lögdösöm.Néha nem bírja azt sem,de akkor más baja van,éhes-pisis-kakis vagy csak unja az egészet.
Szóval nem mondom,hogy mindig beválik,de nem rossz.mi lenne ha összezárnánk a két gyereket? :lol: :? :shock:

Timi,
Ne legyél ideges,ne aggódj!Mindent nagyon jól csinálsz.Látod mi itt szenvedünk Lilla meg eszik és alszik. :P
Nem lehet,hogy szorul a matrac a kiságyban?Ha feltart az ágy akkor is beriaszt.Nekünk 3-on van és még egyszer sem riasztott.Állítsatok az érzékenységen úgy ahogy Barbi is mondta.

Barbi,
Én használok betétet,mert ha az egyikből etetek a másikból folyik a tejcsi.3 félét próbáltam,avent,babylove,chicco-a legjobb a chiccco!!!Nekem a többi nagyon szöszölt és ráragadt a cicimre.

Lorca,
Köszi az infót!!!15 óra kézben??? :shock: :shock: :shock:
Akkor én nem is panaszkodom!!!
Vendég

Meg van Petinek a leendő foglalkozása!
GÁZTÖLTŐÁLLOMÁS ÉS KUKKOLDA ÜZEMELTETŐ!!! :lol: :P :lol: :P :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?