Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi! Vigyázz magadra!

Lányok, köszi a sok bíztatást! Jól esik a lelkemnek :P

Megyek én is, nemsokára hazaér mostmár a férjem :) Holnap megyek reggel a kórházba, aztán meg anyukámhoz, de délután jövök!

Nyugis éjszakát mindenkinek :P
Vendég

Szia Sagi! Udv ujra itt :) (Tudom, mar voltal, miota hazajottel, de azert udvozolek megint :D Jo, hogy vagy!)

Nya: Aron akkor szeret igazabol olbe jonni, amikor megijed valamitol, arvakucunak erzi magat, babusgatasra vagyik. Egyebkent jol elvan ott, ahova leteszem - legyen az ajkar a mi agyunk, az ove, a babakocsi, a pelenkazo... a furdokad :D O is sokat eszik es o is lassan, epp tegnap mondta a vedono, hogy sanszos lesz nala a kolika (aminek a jeleit, istennek hala, eddig nem latom... de ezert is kapott tegnap cumit...)

Ma bukott egyet szegenyke. Nyafi volt, olbe vettem, epp beszeltem hozza, mikozben farkasszemet neztunk - es akkor majdhogynem kepen kopott. Szegenyke ugy meg volt rettenve, nem nagyon szokott semmit visszakopni, na, olyan elarvult fejet vagott, hogy majd' megzabaltam. Jo szorosan magamhoz oleltem, olyan kis aranyos volt! Nyoszorgott, aztan elaludt a hasamon... Ma nem tul elenk a kiskolok, remelem nincs semmi baja. Az utolso kakija is kicsit zoldes volt, nem a szokasos ustarszeru feher pottyos, hanem mustarszeru zold nyakos... a Picik es kicsik szerint ez normalis... remelem is!!! Ja, es egyre tobbet zabal, es a cicim is egyre "nagyobb", lathatoan egyre tobb a tejem... lehet, hogy bukni is ezert bukott, mert az elejen mindig habzsol, utana meg - gondolom - elfarad es atvalt csigaba... es most is zabalt az elejen...

Na, par foto megint:

Cumi kikopve, macika a hatterben:

Kép

Macika tamad:

Kép

Beszelgetes Macikaval

Kép

Igy alszik most (parnahuzatba takarozva...):
Kép
kami

Ági, mi az, h sokat eszik? Boldi se mohón, és a védőnéni ma azt mondta, h sokat (merthogy általában 50-80, de volt már 110 is). Inkább az a gond nálunk, h sokáig, kb 50 perc a két mellből,így ha 2 óránként akar szopni (az elejétől kell számítani?), akkor kb folyton eszik...

Elmo, én a Schöfibe kértem a hasi és kopony uh-ra időpontot 29-re 13:30-ra.
Az ortopédiai vizsgálatra azt mondta a gyerekdoki, hogy a Heim Pálba, ott ápr. 2-re kaptam időpontot, bár a védőnéni azt mondta, h a Schöfiben ha már úgyis ott leszünk kérdezzem meg, h nem csinálnák-e meg azt is egy füst alatt. Nemtom ez működik-e.
Ági, én csak ezekről a kötelező vizsgálatokról tudok, a gyerekorvos írt beutalót hozzájuk. Ill. a Schöfiben a zárójelentésen rajta volt, h kérjünk ott időpontot a hasi és koponya uh-ra.
Gyorsan kell cselekedni, mert nagyon sokára adnak időpontot. Asszem a koponya és hasi mindegy mikor történik, mi sietünk, h a Schöfi nehogy bezárjon. Az ortopéd meg talán a 6. hét körül kéne, de olyan nehéz időpontot kapni, h ez is csak kb.

Mazsi, Barbi, hajrá és türelem, amelyik épp aktuális.. :P

Kép
Kép
agiboldi

Sagi! Nekunk az ortoped mar megvolt, a kenyszertartas miatt kellett sietnunk. A koponyara tegnap kaptam meg a beutalot, nekunk a Madaraszba kell mennunk, szerintem majd nektek is. Hasi UH-ra meg nem is kaptam beutalot! Na, hetfon megint jon a vedoneni, rakerdezek majd, hogy azzal mizu...

Agiboldi! Ez vicces, hogy sokat eszik Boldi a vedonenid szerint - minket mar a korhazbol is ugy engedtek el, hogy alkalmankenti 70-80 grammot kell ennie a koloknek - es akkor volt kb 1 hetes. Eddig Aron inkabb 40-50 grammokat evett, en hittem azt, hogy nem eleg - de a gyarapodas megfelelo. 70-80 grammokat (folyamatosan) mindossze tegnap ota (!) eszik Aron, azelott hebe-hoba volt 1-1 70 vagy 80 vagy 120 gramm... de a 40-50 volt a jellemzol elott emge a 20-30... az elso heten... en ezert is szereztem be merleget...
kami

Az elején nekünk is 30-40 volt, most lett 60-80. De az egyszeri 110-től akadt ki a védőnéni, h az már a maximum, és hogy utána biztos alszik rengeteget és bukik. Mondtam, h nem alszik rengeteget utána sem, hanem folytatná.. És csak mostanában kezdett bukni, néhány napja, ő is megijedt, mint Áron, meg én is persze..

Ti tudtok valamit a babakötvényről, h mit kell csinálni?

Kép
Kép
agiboldi

Hellóka!

Móni:
Én is egyet értek Mazsival és Barbival. Illetve nálunk is azt mondta a doki, hogy valószínű hamarabb fog jönni.
Meg már annyira leereszkedett a hasam, hogy már kezd gyanússá válni.

Épp most zabálom itt olvasás közben a finom mákosgubát, isteni. Ti mit vacsiztok?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nekem valamelyik nap 150 (!!!) grammot mutatott a merleg :D Ezt azert mar en sem hiszem el... egyszer volt 120, de vagy 50 perc utan... az mondjuk realis is...
kami

Kami,
A védőnőd milyen jelekből gondolja, hogy kólikaveszély van? Azon kívül persze, hogy fiú...?
Kaka színbe sáfrány sárgától kellemes fűzöldig minden belefér. Szabi néha a kis sárgát nagy zöldbe csomagolja :D

Agiboldi,
Az elejétől kell számolni. Így, ha egy órát eszik, alig marad időd bmi másra. Ne aggódj, ez is totál normál, csak kicsit nehéz bírni.
:(
A szopi elején a tej elég vizes, az az innivaló. Megpróbálhatod az elejét egy picit kifejni, hogy tán akkor többet alszik, mert jobban tele van a poci. Ha olyan sokat szopik, akkor nem csak a tejért csinálja, hanem örömködik :lol:

Kép KépKép
lorca

Babakötvény:
A születés után kincstári számlán van. Ha nyitsz egy Start szlát bmelyik bankban, akkor oda utalják. Ha akarsz, akkor oda utalhatsz pénzt, ami után 30 % állami támogatás jár, de 18 éves koráig nem nyúlhatsz hozzá.

Barbi,
Én is nagyon utálok egyedül lenni, Nat születése után majd becsavarodtam ettől. Suliban dolgozva tömeghez voltam szokva, meg hogy naponta minimum 100 emberrel beszélek. Kismamabetegség, hogy mamik egy kicsit bekattannak a kialvatlanságtól, az álandó ismétlődéstől. Nekem az volt a nagy segítség, hogy van a házunkban egy másik baba, annak az anyukájával járunk össze kb 3 hós kor óta. Terhesen és a kórházból való hazajövet után is nagy segítség volt, pedig csak annyit csinált, hogy átjött pár órára és hozta a saját csemetéjét, akivel Nat nagy sikítozások közepette játszott, nem törődve Szabival. Életmentő.

Kép KépKép
lorca

Csajok, ugye a védőnőnek nem kell adni pénzt mikor így kijön kéthetente az elején? Mert én nem adtam csak egy nagy tábla csokit. Nem kellett volna pénzt?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Nem kell pénzt adni a védőnőnek, neki az a munkája, hogy HETENTE kijárjon az anyukákhoz az első 6 hétben. Utána havona. Erre külön napja van.
Nem érdemes mlben mérni a szopikat. Az a gyerek eszik jól, amelyik több hetet nézve alapul folyamatosan hízik. A 110 azt jelenti, hogy van tejed rendesen, ami igencsak jó dolog :P

Kami,
Nagyon jók a képek :) Úgy látszik, csak én vagyok olyan béna, hogy nem tudom a képeket megfelelő méretre összenyomni :roll:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Hát nem csodálom hogy többen már cumiztok... én is egyszer adtam a szájába, de egyrészt lelkiismeretfurdalásom van, másrészt félek a cumizavartól, harmadrészt igazából nem szeretném cumira szoktatni... viszont most pl 3szor raktam le aludni, amiből iszonyatos ordítás lett (3-3:30 óta fent van!!!), pedig hagytam egy ideig sírni, de aztán megsajnáltam... végül most beraktam a kendőbe és ott úgy tűnik elaludt. De ha kendő nem lenne, szerintem tutira már ő is cumizna.

Az az igazság, én is totál bizonytalan vagyok. Egyrészt látom hogy mikor nem tudok Szilvivel foglalkozni, mert Zsuzsa van terítéken, akkor egy pár perc bömbi után kidől. Egyszerűen bealszik. De pl mikor ma délután próbáltam ezt bevetni úgy hogy Zsuzsa nem volt itthon, hát nekem (legalábbis az idegeimnek) úgy tűnt, tovább bírja Szilvi szusszal, és szegény úgy belelovalta magát. :(

Ma elmentünk a szopis csoportba, tök jó volt! Kicsit kaotikus persze. De Zsuzsa nagyon jól érezte magát, én meg felfedeztem hogy sokkal jobban viseli mikor szoptatok ha egy szinten vagyok vele - magyarul a földön. Általában széken vagy a kanapén szoptatok úgy hogy még a szopipárna is az ölemben van. Ilyenkor akar még ő is az ölembe kéredzkedni. De ezután majd a földön ülve szoptatok.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, ezt tegnap este 6 óra tájban írtam de csak most jutottam oda hogy el is küldjem...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo reggelt.

Lorca: a vedono amiatt mondta a kolikat, hogy Aron mar eleve hasfajos, meg habzsol a kaja elejen es gyorsan no a sulya is - ezek kulon kulon is kolikakoszonto jelek... de en azert bizakodom, hogy minket megiscsak elkerul ez a hulye kolika...

Nektek nem szokott puuuuzni a babatok? Aron most ejszaka olyanokat puzott, hogy el se hittem, hogy o volt. Rendes embereseket eregetett! Es elotte mindig nyafogott - gondolom zavarta a benne levo levego es addig-addig forgolodott-kapalozott, mig vegul nyomott 1-1 irdatlan pukit. Ne tudtam eldonteni, hogy rohogjek-e, vagy sajnaljam (vagy magam sajnaljam, amiert nem tudok aludni :D)

Ja igen, meg regebben volt szo az ejszakai tisztaba tevesol. Na, azt olvastam, hogy epp az ejszaka egyik megkulonboztetoje kellene, hogy legyen, hogy a szopi utan se bofi, se tisztaba teves. En alapvetoen igy is teszek, csak akkor teszem tisztaba Aront ejjel, ha elotte hallom, hogy irdatlanokat rotyogtatott. Azt azert megsem akarom, hogy szarban usszon... de egyebkent nem nyulok a pelusahoz reggelig.
kami

Gabinak gratulálok, szép nagyranőtt a kislánya a pocakban.

Sági!
Köszi az infót az Uzsokiról, jó olvasni, h. Te is meg voltál elégedve.
Az nem derült ki, miért lassult le a szívverése Petinek, köldökzsinór vagy mi lehetett a gond?
Láttalak ám pénteken délelőtt a folyosón, ha Te voltál fehér köntösben férjjel a folyosón. Én meg vártam a ctg-t egy másik padon.
Uh-ra beutalót a gyerekdoki szokott adni.

Kami-képeken is látszik hogy szépen gyarapodik Áron baba!

Lorca, Róki-nagy érdeklődéssel olvasom, mire juttok a nagyobbikkal. Bár az enyém idősebb kicsivel, szerintem egész más gondok lesznek. A bölcsiben azt javasolják, ne vigyem egy hónapig, annyi kell hogy megszokja az új felállást.
Lorca, ti merre laktok?

Barbi- együttérzek veled, ha meg ilyen nyavalya striáid is lettek, akkor meg pláne. Nehéz elhinni, de tényleg el fognak halványulni. Lehet, a hétvégi aktívkodás fogja meghozni az áldást. Kiváncsi vagyok mit mond a dokid.

Móni- én is farkaséhes vagyok, alacsonyan is van a pocakom, csak körözök a konyhában egyfolytában, hogy mit is lehetne, aztán meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy ez most mind rakodik még. Te hány kilónál tartasz? Egyébként ezúttal én is türelemmel várom a sorsom és nem gondolom, hogy sokkal hamarabb eljön, meg nem is szeretném, akkor már kivárom a kosokat, legyen ő is az, mint az apja.

Na, csináltam vonalzót. Legközelebb képet is megtanulok kicsinyíteni.

Bella

Kép

Kép
bella2

Úgy látom, a hajnali 3-4 óra az egy standard ébredő idő. Most is 3kor kelt Szabi, vagy 5x kiporszívóztam az orrát, két peluscsere, mert mindkétszer beletrotyizott és jelezte nemtetszését, 1 óra szopi, részletekben. Pont erre vágyom. De rendes gyerek volt, fél 7kor kelt legközelebb, Nati is :D , majd mindkettő visszaaludt. Rendes gyerekek, fél 10ig hagytak minket aludni :D
Hívott a házunk közös képviselője, hogy mint számvizsgáló biz tag, nézzem át a 2006os ktgvetést. Pont most van erre időm! Szerintem tuti úgy időzített, hogy ne tudjak ott lenni a gyűlésen, máskor januárban szokott lenni, amikor még bőven lett volna alkalmam böngészgetni.

Bella,
Mi a Keletinél lakunk, a zuglói topicba, mind helyileg legközelebbibe irogattam csak, amolyan vendégként. Az más kérdés, hogy szivesebben laknék arra. :?
Úgy látszik, rendeződik Nati lelkivilága, de eddig még nem volt igazi érdekellentét. Általában ketten vagyunk a két gyerekre, az igazi teszt csak a jövő héten lesz. :shock: Várom, mint a foghúzást. Tuti nem vállalnék be még egyszer két év alatti korkülönbséget, sztem még ez a pár hónap is nagyon sokat számít. Már egész jól beszél, így tudunk kommunkiálni, de akár egy hónappal ezelőtt is sokkal nagyobb gond lett volna.
Jó a vonalzó :) Képeket még én sem tudom összenyomni, ha rájössz, szóljál. Ti merre laktok? Elméletileg közel, gondolom. Jó lenne Szabinak is egy közeli kortárs, Natival nagyon jó és hasznos mindkét félnek.

Ágiboldi,
A 24es villamos nem jár felétek? Keresek minél több "ráérő" anyukát Szabi korú bébivel :D Én kb 9 éve lakom Pesten, de még a saját kerületemet sem ismerem. A Károlyi kertet azt én is szeretem, de Natit nem vonza túlságosan az a játszi, inkább a Köztársaság téri.

Kami,
Ha Szabi trottyos, attól irdatlan módon ki tud akadni. Minden gyerek más, Natit még most sem zavarja igazán. :evil:
A kólika egyenlő a hasfájással. A zaba még nem feltétlenül jelent rosszat és a gyors növekedés sem. Nati egy zabagép volt, mégsem sírt, max napi 15-30 percet összesen. Remélem, Szabi is hasonló lesz, egyenlőre ő sem sírós és sokkal többet alszik. Zabálni annyit tud, hogy a hasa teljesen kidagad és fényli a bőre, annyira ki van töltve. Nem is merem ilyenkor mozgatni, félek, hogy kidurran :shock: De végülis van mit behoznia.

Roki,
Nálunk is úgy megy hiszti nélkül a szopi, ha Nati jól lát mindent. Igaz, ilyenkor kész küzdelem megvédeni Szabit, de legalább ehet, és nem arra kell koncentrálni, hogy visít a másik.

Kép KépKép
lorca

Kami,
Jobban jársz, ha szopi ELŐTT teszed tisztába. A korababás nővérek mindig leintettek, amikor trottyosomat kaja után akartam tisztába tenni. Tényleg jobb így. Ők is szépen megvárták, amíg ismét felébrednek a kicsik, etetés után nem végeztettek akrobatikus mutatványokat, mégsem volt piros popsi az osztályon. Témára kényes Szabi is bealszik, csak ha egy ébrenléti szakasz jön, akkor teszem tisztába, kb 20-30 perccel kaja után. Lehet, hogy ezért is van az, hogy pelusmentes állapotokat leszámítva max napi 10-15 percet sír.

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Te porszivozod az ujszulott orrincajat???? Nem korai az meg? Most meg kipruszkolik-kohogik a trutyit, ha nem betegek. Epp most beszeltem a dokinovel, most volt itt, epp errol: meg korai porszivozni, de lassan jo lesz beszerezni az orrszivot az esetleges betegsegekhez...

Na, en pont kaja utan szeretem atcsomagolni Aront, mert akkorra mar nem tud magarol es 10 mp alatt meg tudom csinalni. Mivel kaja kozben mindig rotyog (gondolom kitolja a regi kajat az uj), mire vegeznenk, ismet tele lenne a pelus... igy viszont tiszta popsival indulhat aludni. Raadasul ha kaja elott csinalnam, idegbajt kapna a turelmetlensegtol...

Haéistennem minden hisztivel egyutt Aron se sir napi 2 oranal tobbet, ugyhogy nem panaszkodom. Ez maradjon is igy, keruljon el minket a kolika!!! (Most eppen uvolt, mint a sakal - ehes, raadasul a dokineni is megbolygatta a lelkibekejet...) Kaptunk beutalot neurologiai vizsgalatra is. Hurra!!!

Most megyek es lenyugtatom.
kami

Micsodaaaa?! Lorca, Kami 30 perc 2 óra napi sírás?? Nálatok van olyan ébrenléti állapot hogy nem sír? :o Itt naggyyon ritka az olyan..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Igen,én is ezt akartam pont kérdezni,hogy csak ennyit sírtok? :shock:
De jó nektek!!!Peti sajna alszik,eszik és sír.Nagyon ritka,hogy csendben elvan magának!Minden evés után,ami 30-40 perc jön egy 40-60 perces sírás.Először azt hittem ez lesz a hasfájás,de érdekes módon az ölemben nem sír!!! :roll: Mihelyst leteszem elkezdi a bömbölést és ez akkor is így van amikor altatom,csak ölben és amikor leteszem felébred és sír.Éhes sem lehet mert az okosak szerint eleget eszik,sőt van amikor sokat is,70-100 gr.
Mit csinálok rosszul vagy ez teljesen normális?De akkor mi lesz később,már csak ölben fog létezni????Használ valaki ringatószéket?
Vendég

Ági, egészen hajszál mpontosan ugyanez a helyzet nálunk is!! Szó szerint. Evés után sírás, ölben nem, de letenni lehetetlen. Éjszakai alvás kritikus épp ezért, saját ágyban ki van zárva, esetleg velem, de evés után olyankor is bőgés.
Szólj ha tudod a megoldást! :wink:
Viszont van remény, hogy talán Kaminak igaza van, és a séta csodát tesz. Ma először kivittem az autóshordozóban a közeli (Mikszáth) térig, és 15 percet töltöttünk szabad levegőn. És tééényleg bealszik. De abban a pillanatban ahogy a bejárati ajtón átemeltem a hordozót. És azóta itthon vagyunk, álmában levetkőztettem! és még mindig alszik, pedig már az evéstől számított 3 óra is eltelt..

Kép
Kép
agiboldi

Nya szasztok.

Attol meg, hogy olben nem sir a baboca, fajhat a hasa - de az oletekben megnyugszik esetleg, a szagotoktol, a melegtol, az ismeros puhasagtol. Eloszor is.

Etetes: nalunk az van, hogy Aron ha nyoszorog, altalaban nem varom meg, mig ordit, mar kapom is fol, cici a szajaba tom, hagyom, hagy egyen, amig akar. Altalaban mikor bealszik, kifordul a szajabol a cicim. Na, ezt nem mindig varom meg, de amikor elveszem tole, mar nem nagyon tud altalaban magarol... Jo esetben tartos az alvas, rossz esetben nem - olyankor ujbol eljatsszuk az egeszet, altalaban napkozben van ez.

Aron leginkabb akkor sir, ha pukiznia kell, vagy rotyog a hasa. Vagy ha tok egyedul erzi magat (mert mondjuk nem lat engem sehol - pl amikor gepelek it nektek...). Hasfajasban az Infacol sokat segit - az 2-3. heti orditos sirasok megszuntek halistennek. Nem adok minden kaja elott, mi tobb, probalok egyre ritkabban adni neki, napi 4-5 alkalommal kap max. Neha segit, ha olbe veszem, neha nem. Amikor nem, akkor megint jon a cici... az mindig jo... olyan nincs, hogy az ne kelljen neki... es szep lassan megnyugszik. Es most par napja ugye itt a cumi... ha csak nyugos es nem faj semmije es unatkozik, tul.keppen ez a baj, akkor pont jo a cumi. Egyeb esetben szerintem nem hasznalhato... de mar ezzel is kilottem egy adag huppogest.

Azt sose hagyom, hogy az olemben aludjon el. Max olyan van, hogy hanyatt fekszem es a hasamon elalszik. Akarhol is aludjon el, amikor melyen alszik, fogom es atpakolom a kisagyba. Ha ott folkel, kezdodik a buli elolrol. Szerencsere altalaban nem kel fol. Napkozben a legtobb idot a mi agyunkpn tolti, de ha elalszik, probalom akkor is atpakolni. Este pedig ertelemszeru, hogy a sajat agyaban landol elobb-utobb.

A seta az maga a csoda. Ma pl megjartam vele a Plazat: postan csekkeket befizettem, aztan DM, aztan a Gyongyosi setanyon cukraszda... aztan szepen haza. Ujabb 1,5 ora. Napi 1,5-2 ora a minimum. Ma meg mennunk kell a Nover utcaba beutaloert meg receptert - az is babakocsis seta lesz...

Hat en ezeket csinalom. Ha hallom, hogy sirni fog, gyorsan felkapom. Ha nem nyugszik, cicit betomom a szajaba. Turelem kell hozza, meg az a szar, hogy altalaban tok mast csinalnek, vagy epp abbahagytam valamit, hogy megnyugtassam, es turelmetlenul varom, mikor terhetek vissza az eredeti dolgomhoz. Szar anya vagyok, na :D Igy aztan minimalisra tudom redukalni az atsirt orak szamat. Es jol elvagyunk, en se vagyok hullafaradt, o se tul nyuglodos... Remelem eze semmifele kolika nem fog valtoztatni!!!

Remelem tudtam valamit segiteni...
kami

Ma seta elott igy aludt ez a pernahajder:

Kép Kép Kép Kép
kami

Most pedig igy alszik (ebbe a parnahuzatba szeretem bebugyolalni, ez flanell, puha, szellos, nem fulled bele es jo szorosan korbe tudom takargatni vele...):

Kép Kép
kami

Nnnnna, most kopte ki a cumit, hallottam... es persze doglik tovabb :D Ime:

Kép Kép

Csajok, ugy szegyellem magam, hogy mindig az en fotoimmal van tele a forum, de hat annyira imadom Aront fotozni :( Szoljatok, ha alljak le, OK???
kami

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de most nem tudok visszaolvasni.
Most értem haza a dokitól, a méhnyak teljesen megrövidült a méhszáj 2 ujjnyi (lehet hogy mégis én leszek a következő?). De sajna amikor megvizsgálta a doki (pedig nagyon óvatosan vizsgál, szinte nem is érzem) megsérült a méhszájsebem és elég erősen elkezdett vérezni. Mostanra nagyjából elállt, de a pocakom még mindig fáj egy kicsit, úgyhogy megyek lepihizek.

Kami,
Jók a képek.

A többi kismama hol van?

Móni

Kép
móni23

Móni, nekem is így kezdődött a szülés, dokinál vizsgálat, erős vérzés, hasfájás. Aztán délutánra enyhült, majd éjszaka beindult az egész. Na én mindenesetre szorítok :lol: most vagy később

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Móni! Pihizz sokat, ha meg Gergő jönni akar, akkor úgyis jön ;)

Kami! Jöhetnek a képek!!! :D
A többi babás témához egyenlőre nem tudok hozzászólni... Csak látatlanban az érdekel, hogy ha bealszik a pici kaja közben, akkor álmában teszitek tisztába? Vagy felébred rá?

Nálunk minden OK: szívhang, áramlás és az én vérképem is ahogy a nagykönyvben meg van írva :D Mivel panaszom nincs most meg sem vizsgált a doki - tervek szerint jövő szerdán találkozunk újra.
UH is volt, megerősítették, hogy kiscsaj van a pocakban :D
Méretek, amikre most így kapásból emlékszem: fejátmérő 99 mm, fej és pocak körméret mm-re ugyanaz: 340 valamennyi..., combcsont 70 mm. A súlyára most 3390 grammot mondtak, úgyhogy tényleg statisztika az egész :?
Na megyek, mert anyumnál vagyok, Gábor meg mindjárt jön értem :D Holnap meg irány Pákozd! Ha Emma is úgy akarja ;) Most úgy érzem, hogy igen :D Ja, és egész jó kedvem van, bár ez lehet, hogy múlandó :?
Vendég

Nem múlandó, Barbi, jó mulatást holnapra!

Nekem azt mondták a kórházban, hogy sose tegyem tisztába evés után, mert akkor bukhat és mivel kapkod benyelheti. és ott helyben illusztrálták is, mivel pont akkor értek rá megmutatni a tisztába tevést mikor nem sokkal előtte evett és tényleg bukott, és tényleg alig kapott levegőt, én pedig végérvényesen befostam ettől a jelenettől és sose teszem kaja után tisztába, mindig csak előtte. De gondolom ezt is gyereke válogatja, ha Áronra eddig nem volt jellemző, akkor alakinél működik.
Amúgy keveset bukik, csak nagyon ritkán.

Kép
Kép
agiboldi

Kami,
Muszáj porszívózni a nózit, totál fullon van éjjel. Natitól kaphatott el valamit, ő is egy kicsit taknyos. Csak őt apa porszívózza :roll: Egy jól fellazult adag trutyival tele van a szívóka :( De érdekes módon, csak hajanli 3-4 körül szörcsög, két napja. Pontosabban alig kap levegőt. Én nem prüszköli ki :wink: Csak szenved.

Ágiboldi,
Ha ébren van, nem pelusozom vagy veszem ki pont a kádból, akkor nem sír. Amit utál, ha kilógnak a virgácsai a rugiból. De néha azt is sikerül sírás nélkül. De egyenlőre kb 5-6 órát van még csak ébren, sok pici szakaszban. Ha felébred, inkább dünnyög, full hangerőt nagyon ritkán használ.

Sági,
Elméletben 30-40 perc szopi és a 70-100 ml tökéletesen elegendő. A napi 2 óra sírás az átlag, amiben mi is benne vagyuk a fél óránkkal, úgyhogy a túloldalon is bőven van még tűréshatár. Ha visszanyomod a szájába a cicit, akkor is sír? A hideg kiságy néha felébreszti őket. Próbáltad előmelegíteni?
Natival sokat olvastam, mivel hasonló volt a helyzet. Nem sírt ugyan ő sem, de ha letettem, felébredt és azonnal követelte vissza a cicit a szájába :evil: Egy órás szopi után is akár. Pedig még cumink is volt! Nem te lennél az egyetlen, aki nem tudja használni a kiságyat. Ha Klára olvasgat, ő is megmondhatja, van, akinek egy gyereknél sem megy :wink:

Barbi,
Jó kirándulást! Emma várjon egy kicsit, hagy szórakozzanak még a szülei kettesben :D

Séta: Ma kb 1,5 óra alatt megetettem és begyömöszöltem a kendőbe. És egy órát sétálgattunk 4esben. Fantasztikus!

Kép KépKép
lorca

Na, ez nekem uj, amit irsz, Agiboldi! Monsjuk Aron is csak keveset bukik es azt is az elmult 3 napban produkalta, ami eddig volt... vagy 4x... pelusozas kozben meg sose bukott...

Na de most hogy jartam! Eltoltam Aront az orvosi rendelobe egy receptert meg egy beutaloert - a dokineni azzal engedett el, hogy meg ma kevertessem ki a cuccot, hogy a 4 nap alatt tudjuk hasznalni.OK - elso gyogyszertarban vegigalltam a sort, csak hogy kideruljon: nem tudjak megcsinalni. Irany egy masik gyogyszertar, ahol szinten vegigalltam a sort - csak hogy kideruljon, elobb fizetni kell . Itt mar okosan rakerdeztem, de el tudom-e meg ma vinni. El-el, csak fizessek. OK, bealltam masik sorba - egy idos bacsika 10e Ft-nyi gyogyszert vett, szegenykem, kb 1/2 oran at tartott az admin. Atalltam egy masik sorba. Amikor ram kerult volna, Aron folebredt es elkezdett bombolni. Ott alltam, mint egy f...sz, egy ordito kisgyerekkel - az elozo sorban a penztaros elore hivott, hogy akkor gyorsan intezzuk el a kisbabaval levo anyukat. Amellett, hogy legalabb 3 onkentes is elobukkant a tomegben, aki tudta, mi Aron baja (ra van huzva a szemere a sapka, nincs cumi a szajaban meg meg mittudomemmi), egy szazas meg kellett volna a jo kis k...draga kencehez es a kartyas fizetes abban a sorban volt, ahonnan athivtak... Egett a fejem, mint a rongy, a megint szar anyanak - mindennek a tetejebe mikor vegre elszabadultunk, meg ki se tettuk a labunkat-kerekunket a patikabol, Aron fogta es elhallgatott :D

De legalabb jot setaltunk megint :D Szerintem egyszeruen csak melege lett a fiamnak, ebben a patikaban mar nem boncoltam ki a ruhajabol, pedig ha epuletbe megyek, mindig leszedem a labzsakot, a pledet es kizippzarazom a kabatajat, meg a sapijat is felrehuzom... hat most nem akartam vele vacakolni, meg is lett az eredmenye...
kami

Kami,
Kisgyerekes anyukánál mindig, mindenki jobban tudja :D :twisted: Ez még csak a kezdet. Nálunk az veri ki a biztosítékot, amikor valaki este 7-8 fele megjegyzi, hogy miért is nincs ez a gyerek még ágyban. Gondolom ő olyan, aki szeretne hajnali 4-5 felé ébredni egy energiagombóc randalírozására. Fura, de én nem.

Kendő:
Egy Kismamás kendőnk van, annak a leírásával. Vagy két tucat kötési móddal. Nem tudja valaki, hogy melyik is való egy kéthetesnek? Van egy rakás fekvő. Eddig csak az elsőt próbáltam, benne van jópár munkaórám, de nemigazán tetszik, hogy a gyerkőc valahogy fel van rám tekeredve :? Neki nem volt vele gondja, de nekem kicsit idegen. Persze az is lehet, hogy csak én csináltam vmit rosszul. Nincs lelkierőm végigpróbálgatni őket, még ezzel sem vagyok profi. Képek alapján enyhén problémás megértenem térbeli dolgokat, ha van bennem vmi tipikus női, hát ez az :roll:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Bár úgy látom senki nem keresett, azért leírom, hátha valaki olvassa soraim. Mi kórházban töltöttük az utóbbi 4 napot.

A 34. hetes kontrol vizsgálat alkalmával kiderült, hogy a gyerek szíve teljesen le van lassulva, ez volt pénteken. A dokim átküldött egy CTG-re, ami szintén megerősítette, hogy 112-es szívverést produkálunk, abszolút kevés kis mozgással. Azonnal befektetett megfigyelésre, illetve UH-ra küldtek.
Teljes volt a pánik számomra, nagyon megijedtünk.

Szerencsére az UH-n jó volt az áramlás, a következő CTG-ken pedig nagyon jól produkált a kisasszony, így 4 nap megfigyelés után jöttünk haza.

A diagnózis az lett, hogy olyan mély alvásperiódusa volt a gyerkőnek éppen akkor, hogy le volt lassulva minimálisra a szívverése, illetve hidegfront volt pénteken, még ez is közrejátszhat. Más magyarázat nem volt, és azóta igen aktív a leányzó, de az tuti, hogy az ember csak akkor nyugszik meg amikor kint van és egészségesen a karjában tarthatja az ember gyermekét.

Gratulálok nektek TIMI!!!!! Nem is lett pici a babó, tudom, te is sokat agyaltál a súlyon!!! (mostanában én is...:)
Üdv indekint LILLA!!!!!!

Gabi!!!! Gratulálok nektek ESZTER lányotokhoz!!!! Nagyon szép súllyal született!!!

Ha kijöttök mindenképp írjatok, meséljetek, hogy volt, mint volt!!!!!

Móni, pihengess, hacsak nem történt valami tegnap este...::):):)

Barbi, jó utat és kirándulást nektek!

Bea

KépKép
babzsak27

Jó reggelt!

Megjavult a gép, úgyhogy megint itt vagyok :lol:

babzsák
nekem akár hiszed akár nem épp tegnap jutott eszembe hogy régen hallotunk felőled... :shock: :lol:
nem irigyellek :shock: az emberre a frászt tudják hozni...
nem tudtátok felébreszteni sem?
örülök hogy rendben vagytok :lol:

valami biztos volt azon a hétvégén mert (nem tudom visszaolvastál-e) Lea is úgy bealudt, hogy fel sem tudtam ébreszteni, úgyhogy volt egy riadó körünk a kh-ba...persze a kh kapuban felébredt :wink: de azért bementünk és egy tuti CTG eredményt produkált :lol: (3 nappal előtte pedig 180-200 al tekert a kicsi szíve :shock:

kami
és ez a gyógyszertári sztori gondolom csak a kezdet a megpróbáltatásaink között...én nem értem miért nincs annyi tolerancia az emberekben hogy előre engedjenek :shock:

hogy álltok a koszmóval?sikerült eltüntetni?

barbi
jó pihenést a hétvégére!
Emma nem is lesz mégsem olyan nagy baba :wink: :lol:

móni
hogy vagy? 2 ujjnyi? az már vmi... :wink: akkor Te jössz!? :lol:

lin
én is imádom a mákosgubát :lol: Ati már rötyög amikor kiflit hozatok vele, mert naponta tudok belőle több tonnányit enni :lol:

rólunk
tegnap voltunk NST-n. minden rendben.
a doki megvizsgált méhszáj még mindig zárt, de a Mg-t leállította, hát majd meglátjuk meddig marad az... :lol:
jövőhéten kedden megyünk UH-ra is, kíváncsi vagyok mekkora a kisaszony :lol:

na jó most megyek pakolászok egy kicsit,porszívóznom is kellene :shock:
kellemes napot mindenkinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

bella, lorca
milyen képnézegető programot használtok? hátha tudok a kicsiinyítésben segíteni...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jo reggelt.
Aron ma megint velunk aludt - rajottem, hogy lusta vagyok ideod pakolaszni ejszaka. Pedig o elaludna a sajat agyaban is... na, mostantol jokislany leszek es erre odafigyelek.

Ja, gyoccertar-sztori: raadasul ugy alltam egyik sorbol a masikba, hogy abban mar boven utanam jott emberek alltak... egyiknek se jutott eszebe azt mondani, hogy "hohooo, maguk mar a kisbabaval akkor is itt voltak, amikor en erkeztem tessek parancsolni elem allni" vagy valami... pedig eleg feltuno jelenseg az egyetlen babakocsi egy gyogyszertarban... nya, sebaj, tuleltuk. Ejszaka nagyot fingadoztunk, sokat kajaltunk, most pedig gugyogunk anyuek agyikojaban...

Megyek is Rotyeszhez. Babzsak, jo mely alomba tudnak ezek a rosszeletuek szenderedni, mi? :D Kar, hogy nem mindig akkor ebrednek fol, amikor kell :D
kami

Sziasztok!

Kezd nyekeregni, úh gyors leszek:

Tegnap kiengedett a védőnéni sétálni, úh alig húzta ki a lábát én már csomagoltam is Gergőt és nagy sétát tettünk a környéken! :D :D Sajna rá kellett jönnöm, hogy az itteni járdák nincsenek épp a legjobb állapotban a babakocsizáshoz! :evil:

Tegnap elkezdtük az Infacol szedését, mert tegnapelőtt óta az etetések után nagyobb volt a nyűgi, mint előtte, így gondoltam megpróbáljuk, hátha segít. Egyelőre nem derült ki, hogy hatásos-e, de az egy pillanat alatt világos lett, hogy Gergő utálja, és gyakorlatilag csak bele lehet tömni, hiába írják, hogy narancs ízesítésű. :? Úgy sajnálom szegényt, mégis megetetem vele. :( :oops:

Gyorsan felteszek két képet. Mindkettő tegnapi, az egyik a séta, a másik pedig egy szopi utáni nézelődés: Kép Kép
Vendég

Pann,
Eddig nem mehettetek sétálni? Egy hónap bezárva :shock: Rosszul hangzik.
Nagyon édes kis gombóc :D Látom, ti is Gracoval nyomultok. Üdv a klubban.

Kami,
Én ilyen jó élmények elkerülése végett apucit küldöm a gyógyiba. Tegnap 2x is megjárta, mivel kezelni kell Szabi köldökét egy ecsetelővel. Ami egész addig jól el volt, amíg dokinéni nem kezelte :evil:

Mazsi,
Apuci gyorsan megszerelte a gépet. Nálunk a gyorsan megszerelem a gépet minimum egy hétig szokott tartani. :wink: És egy csomó pénzbe kerül, mert rájön, hogy mi is kéne még a boldogsághoz.
Képnézegető típus? Hm. A Windowst használom, simán rákattintok, hogy villámnézet, majd megnyitás szerkesztésre. Nem tudsz valami netről letölthető hülyéknek való verziót? Anno középiskolában programozóként végeztem. Jó régen voltam 18!! :lol:

Babzsák,
Már csak két hetet kell kihúzni, és már nem koraszülött. Ez a nem mozgás teljesen kikészíthetett. Mielőtt Szabi megszületett, nem mozgott egy órát és nem is tudtam felébreszteni. Annyira pánikolva hívtam apucit, hogy nem tudtam beleszólni a telefonba, csak hüppögtem. Szegényke, jól ráijeszthettem, de legalább nem csak én éreztem rosszul magam :roll:

Szabi kezd barátibb időben ébredni. Ma csak 5kor jött el az ébrenlétije és csak egyszer kellett porszívózni. Most meg egész jól elvan egy ideje a Sláger rádióval. Ráadásul sikerült egy kicsit tornáznom is.

elkiabáltam...ébred

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :D :D

Itton vagyunk, minden olyan új és fura! :) De nagyon jó újra a megszokott környezetben lenni!
Jól vagyunk, már nem fáj annyira a pocakom, csak mozgáskor. Holnap megyek varratszedésre.
A cicijeim nagyon fájnak, totál kemény mindkettő. Massziírozom és fejek is belőle, de nem tudom... ha hozzáérek eléggé fájnak. Ha szopizik Lillus, akkor sokkal puhább lesz, de kábé 1 óra múlva megint kemény... ez mitől van?
Fejni nem merek sokat, mert akkor még több tejcsi lesz. Amúgy is van bőven.
Szívesen várok minden tanácsot!!!
Képeket is teszek fel és majd vissza is olvasok!

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

Gratulálok Réka és Eszter babához! Sok-sok tejcsit...

Tegnap elmentek anyuék, este írtam is aztán amikor kész lett elszállt...
Nem tett jót az idegeimnek...
Kami
Szép megtermett baba ez az Áron. Igazi pasi...
Pann
Gyönyörű baba Gergő!Nekünk is ilyen babakocsink van,de nincs hozzá babahordi, én meg nem merem anélkül beletenni.
Lehet 3 hós kor előtt használni anélkül szerintetek?
Lorca
Szabi milyen "színű"?
Mintha Benci még kicsit sárga lenne, vagy ez normális még egy darabig? Tudtok adni praktikát szájpenész kezeléshez?Már az is van...

Kismamik! Már csak pár hét, nem lehet semmi baj. Megy a szorítás mindenkinek!!!!!

Benci pár napja hajfájós éjjel-nappal. Most is megy az üvölde... Megyek. Majd még megprobálunk jelentkezni.

Kép
g.andi

Sziasztok!

Timi,
Üdv nektek otthon!!!Ügye milyen jó? :P
Cicire nekem sajna csak a fejés jött be,meg néha egy kis hidegvizes borogatás,de csak rövid időre.amúgy már nem kell annyit fejnem mint az elején és már nem fáj a cicim.Szerintem neked is be fog állni! :P

Pann,
Gergő nagyon édes!Egy hónapig nem mehettetek ki?Ó szegények!!!Mi Espumisant adunk Petinek kaja előtt,de már lassan megpróbálom elhagyni.Ennek egész jó íze van,Peti csak úgy nyeli befelé. :P

G.Andi,
Sárgaság az normális még,lassan rendeződik a szine,a lényeg,hogy a labor rendben van.Napoztasd amennyit tudod,de csak óvatosan a tűző nappal.Szájpenészre a borax glicerin jó.

Kami,
Petinek eddig csak egyszer volt szélgörcse,de akkor aztán senki és semmi nem tudta megvigasztalni.Ölben,cicin,mindenhogy visított szegénykém a görcstől és rendesen lehetett érezni a sírásból mikor jön és mikor enyhül a fájdalom.Ne tudd meg milyen szörnyű!!!

Móni,
Hajrá-hajrá!!!! :lol:
Lányok,használjátok ki az utolsó heteket!!!Fantasztikusan jó,hogy itt van velünk Peti,de sokat eszembe jut még,hogy milyen volt amikor még a pocakomban volt és csak az enyém volt.Gonosz vagyok,tudom! :?

Két napja minden délelőtt kint alszik Peti az erkélyen,nagyon tetszik neki is és nekünk is! :lol: Kaptunk tegnap egy ringatószéket-klassz találmány!!! :lol:
Vendég

Jaj,nem forgattam be a képet.Na majd máskor.
Vendég

Egy pár fotó Petiről! :P

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Szaisztok,

jaj, annyi mindenre akartam reagálni, tuti, h a felét elfelejtem.

Timi, néhány nap, és nem fog két etetés közt fájni a melled. Bekeményedik, de nem lesz olyan h nem lehet hozzáérni. Nyugi, már lábalsz kifelé. Én nem nagyon fejek már mert annyira utálom, h szerintem részben ezért nem is sikerül. A gyerek le bír szoni egy mellből akár 70-et is (bár nehezen hiszem a mérlegnek), de ha szopi helyett én próbálkozok a szivattyúval, akkor max 10 g :shock: Tudom, h szép dolgokra kéne gondolni és lazítani, de csak arra bírok gondoln, h mikor lesz már vége..

Csajok, ugye nem vagyok rossz anya ha olvasok szoptatás közben??? Van, h 50-60 percet eszik, és annyira türelmetlen tudok lenni. Lorca, Te írtad, h olvastál közben?

Nekem is olyan kendőm van, én is az első megkötést próbáltam de olyan instabil volt, h nem tetszett.

Kami, jó a patikás sztori. Mostanában gondolkoztam, h hogy lehet közlekedni egy ilyen kocsival? Pl. ha esetleg bemennék egy boltba, ahol bent mozgólépcső van (pl. Mammut Libri, vagy Váci u. Mango, bár oda még nem megyek mert még nem vagyok az eredeti méretem...). Szóval hogy megy fel az ember a mozgólépcsőn??

Andi, Boldi még mindig sárga, a pofija, pedig holnap lesz 3 hetes. Asszem Ságinak igaza van, ez lassan múlik. Remélem múlik.

Cukik a képek Gergőről és Petiről :P

Bea, szegény, jól megijedhettél. Már csaknem mindenki rohant már be a kórházba pánikban, én anno egy vérzés miatt.. :?

Most megyünk sétálni, pann, ugye milyen jó? Én is csak tegnap voltam először, de még enm kocsival, csaka hordozó.

Kép
Kép
agiboldi

Timocska,
Sok gratuláció Lillus bábához! Sok örömöt, hosszú, átaludt éjszakákat minél előbb :)
Próbálhatsz meleg vízzel tusolni. Ha picit rásegítesz, kifolyik a felesleg. Van, akinek a hideg víz jó, borogatásra. Meg amennyire tudod, kevéssé serkentsd további termelésre. Ha egy ciciből szoptatsz, ugyan az a tejmennyiség tovább elég. Persze a másikkal is kell valamit csinálni :wink: Marad a fejés, amíg be nem áll. Azt is csak addig, amíg spriccel/folyik és már nem fáj. A többi maradhat. A duzzanat le fog lohadni hamarosan. Ez nem csak tej, hanem ödéma is. Később ugyan annyi tejjel kellemesen puhának fogod érezni a ciciraktárt :D

Andi,
Szabolcs kezd rózsaszínben játszani. Ez mondjuk az agresszív kezelésnek köszönhető. A sárgaság a fejtől indul, úgy megy lefele, majd amikor múlik, akkor lentről indul, úgyhogy az arcán még sokáig láthatod a sárgaságot. A szeme fehérje is elég sokáig marad olyan kicsit tört fehér. Csak az elején, 2-3 nap körül vészes, utána egész magas értékeket is jól tolerálnak. Meg persze soha nem megy le nullára. Bőven benne vagytok a normálisban három hetesen és sárgán. Nati színe nagyon makacs volt, de szerintem eleve sötétebb bőrű egy kicsit, mint Szabi. Milyen bilirubin értékeitek voltak? (nap, Sebi=serum bilirubin)
Nem tudom, hogy doki kell-e hozzá, de a gyógyszertári borax, amit Sági írt, jól működik. Egy sterlil gézlapot (gyógyis) tekerj az ujjadra, itasd át vele, és szedd le a fehér lepedéket az ínyéről. A nyelven lévő fehérség az nem szájpenész, csak az, ami az ínyén van. Valószínűleg ordítani fog, lehet, hogy még vérezni is fog, nem ijedj meg. Csak bekenni nem elég, le kell szedni. Figyeld a popsiját, átmehet a bélszakaszon, bepirosodhat. Szopi előtt fertőtlenítsd le vele a mellbimbót. Csúnya gyulladást szedhetsz össze, ha átviszi, vagy szépen visszakapja, ha már meggyógyult. Cumit is, ha van. És sajna ha nincs szerencséd, jó sokáig kezelgetheted és vissza is jöhet. Nem káros, nem fáj neki, egy idő után magától is eltűnne, csak jobb, ha nincs gombája :D Amikor Natin meglátta apukám, csak annyit mondott, hogy ó, nekem hónapig volt. Azt hogy kezelni is lehet, nem is tudta. Most mégsincs :D

Sági,
Jók a képek :D Látszik apucin, hogy élvezi a helyzetet! Petiről nem is beszélve :D :D
Irigyellek az erkélyes altatásért. Itt max a gangra tehetném ki, de oda csak a konyhaablakból látok ki és mászkálnak, ha nem is előttünk, úgyhogy idegenkedek a dologtól. Ja, és nincs is mibe kirakni :wink:

Cicidolog, kórház előttieknek: Amikor kezd beindulni a tej a 2-4. nap körül, akkor sokkal jobb, ha csak egy ciciből szoptattok, addig pedig váltva. Különben túlságosan is beindulhat. Ha nem mondanák a csecsemősök...

Kép KépKép
lorca

Agiboldi,
Egy egész könyvtárat kiolvastam Natival a kezdetén. Ez a nyugi nem tart sokáig, utána hónapokig nem láttam betűt. Ültem a kis fotelomban és attól függően, hogy melyik kezem volt szabad, a jobb vagy bal oldalra rakott olvasmányt böngésztem. Nati fordult, újságcsere. :D
Szabi a kórházban egy hetesen 60-80got szopizott. Fejni egyszer kellett, amikor letiltottak az éjszakai szopiról. Kb fél óra alatt sikerült 45 ml. Elég sok küzdelemmel. Egy oldalról szoptattam, ez a mennyiség két oldalról jött össze, igaz szopi után.

Mozgólépcső: Csak haladóknak! Én még mindig nem szeretek egyedül mozgólépcsőzni. Inkább olyan helyekre megyek, ahol van lift, pl IKEA. Metro a legrosszabb :( Általában beállok a mozgólépcső elé, hogy senki ne legyen az előttem lévő 1-2 méteren. Addig torlaszolok. Elől babakocsi, mert akkor a mögöttem tolongók is messzebb állnak. Veszettül kapaszkodok, hátrahúzva beakasztom a lépcsőbe. Amikor leérsz, beakadhat a fésűbe a kereke, azt emeld át. Egyszer akadt be Nati, a mögöttem lévő majd fellökött, alig tudtam átdobni a babakocsit. Egyszer meg a mellettem lévő mozgólépcső állt meg hirtelen. Anyukának az volt a szerencséje, hogy egy pasi elkapta a repülő gyereket.

Kép KépKép
lorca

:evil: :evil: :evil:
megáll az ember agya...a szomszédban (akik rendszerint diszkóznak) lakik egy kb. 13 éves kissrác és az öccse kb 3-4 éves?most egyedül vannak itthon és több mint 1 órája csak azt hallom hogy a kicsi üvölt mint akit nyúznak, a nagy meg anyázik vele (ezt szó szerint vegyétek!) komolyan mondom össze kellene szednem magam hogy így tudjak káromkodni :shock: most éppen azon megy a vita hogy miért nem alszik a kicsi...
4. éve lakunk itt és ez a kicsi gyerek állandóan rinyál vele, de mondjuk az anyjuk (ha nagyritkán itthon van) szintén csak üvöltözik vele/velük

szerettem volna egy kicsit pihenni, aludni de még normálisan TV-t nézni sem lehet mert mindent hallani :shock: :evil:

ünnep ide vagy oda de egyedül vagyok :cry: a férjecském a készülő házunknál ezermesterkedik, most éppen vakol :lol: tegnap bejártuk kecskemétet és vettünk egy betonkeverőt és most "élvezkedik". Imádom hogy ilyen kis ezermester. :oops: :lol:

miután egyedül vagyok házitündérkedtem egy sort :lol:
vasaltam egy adagot,kimostam, -teregettem ,felporszívóztam sőt még fini ebédet is csináltam( rántott padlizsán,cukkini,karfiol sültkruplival+leves) :lol:
ki is dőltem rendesen :lol: ezért is szerettem volna aludni egyet... :twisted:

timi
de jó hogy itthon vagytok! :lol: kitartást nektek, biztosan kell egy kis idő míg Lillus és ti is megszokjátok az új helyzetet :lol:

kiskrapekok
nem is tudom melyiket válasszam a ki a lányomnak:lol:
olyan édes mindegyikük és tök sokat változtak már ezalatt a néhány hét alatt :lol:

Petinek még kell egy kis idő mire belenő abba a mezbe :shock: :lol:

sági
szerintem tök normális hogy sokat gondolsz az elmúlt 9 hónapra...én azt már nagyon várom hogy apa is részese legyen ennek a kis tündérkének és érezze őt de a gondolattól hogy anyósom,anyukám és mindenki más itt fog gügyögni, gyagyázni a gyerekkel már rosszul vagyok! :oops: :shock:

a párom is épp vmelyik nap jegyezte meg hogy nincs is kedve már családlátogatáshoz mert mindenki csak a gyerekről gyügyög...
persze ez vhol norm. lehet hogy nekünk kell hozzászoknunk...

mindegy! ÉLVEZZTÉTEK AZ EGYÜTTLÉTET! :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lorca
a windows képnézegetőjében nekem sem sikerült a méretet változtatni... :lol:

próbáld meg az IrfanView nevű programot letölteni a netről.
Ebben van egy olyan menüsor, hogy "kép" legördül a menü és a "méretváltoztatás" menüpont kiválasztásával olyan méretre alakítod a képet amit szeretnél....

a szomszédot még mindig nyúzzák...csak ordít, sikít folyamatosan :shock: :evil:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

móni merre vagy? pihizel vagy már ketten vagytok? :wink: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Most egyelőre mindkét mellből szopik, előbb egyik teljesen (amennyire ezt értelmezni tudom), aztán másik ameddig akar. De szeretnék áttérni az egy mellből szopira, mostanában már egy mellből megeszik 70-et, a kettőből 110, vagy most pl. 130 (ezt nem hiszem el a mérlegnek). Lorca, honnan tudjam, h mikor térhetek át egy melles szopira, és a másikat ugye nem muszáj lefejni? Vagy kéne a kétmelles mert kell neki a 110 g kaja?

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?