Új privát üzeneted érkezett!

KataKépHa Gergõt rá tudom venni,hogy kinyissa a száját,akkor a nyelvével kezd el hülyéskedni,így nem látom a belsõ fogacskáit.Tegnap azért sikerült kitapintanom:a bal felsõ örlõ és a jobb alsó örlõ gõzerõvel bújik kifelé.A bal felsõnek az egyik fehér és éles kis hegyecskéje már át is törte az ínyét.
A Nesqikhez én nem adok cukrot,így is megissza.Reggelente kb 1dl-t.Sajna többet nem tudok belediktálni,de azért nem izgat annyira,mert egyébként meg mindenféle tejterméket szívesen és gyakran fogyaszt.Ami még bevált tejivás gyanánt,az a csokis gabonapehely uzsonnára - nagyon szereti,és a kiskanalat amivel etetem,igyekszem jól telimeríteni tejjel.
A fizikai erõ tényleg hihetetlen egy ekkora kis "törpeembertõl"KépKét hete Gergõ nagyon beteg voltKép (gégegyulladás,középfül gyulladás),sem enni,sem inni nem volt hajlandó napokig,a gyógyszert is csak erõszakkal tudtuk beadni neki.Na az volt ám a fizikai megpróbáltatás (no és persze lelki)!!!Egyedül gyakorlatilag képtelen voltam lefogni.
Az ágykérdésben hasonló a dilemmám,mint neked.Mi van,ha felébred,kimászik,kiesik,stb....Pedig az ismeretségi körünkben már több hasonló korú gyerkõcöt átszoktattak a rácsos ágyból gyerekágyba,és nincs belõle gond.Mindenesetre én még várok vele,ráadásul Gergõ imádja is az ágyát.
Egyébként az ideális ágyat már megtaláltuk - egy ismerõsünk kisfiának van olyan:Fotelágy szerû,de kanapé formájú,tele nagy és puha párnákkal,amikkel alvás közben akár körbe is lehet barikádozni a kicsit,hogy ne guruljon le,de ha mégis,akkor sem esik nagyot,mivel kinyitva olyan az ágy,mint egy szivacs.Nagyon tetszik!

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

Tomi ma reggel megtanulta kifújni az orrát!

Henke: drukkolok, hogy sikerült lett légyen ( Kép ) a vizsgád! Mennyivel egyszerûbb ezt angolul mondani Kép

Ma délelõtt itthon dolgozik családunk feje és én is besegítek. Aztán 3 napra elutazik Linzbe Kép Hozzá kell szoknom, hogy legalább havonta 1x Ausztria, havi 2-5x vidék Kép

pusz mindenkinek
bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Kedves Napsugár!
Ez a csodálatos nap is elérkezett: 1 éves lettél!KépKépKép
Nagyon sok boldogságot kívánunk és majd meséld el milyen fincsi volt a torta!Kép
Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok Mindenki!

Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat dupla 3-as születésnapunkra.KépKépKép

Dzsili!
Napocsnak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Beával KépKépKép , ha sikerül, akkor küldök e-mailt is. Eddig azért nem írt e-mail a Pityu sem, mert azt hittem, hogy elromlott a levelezõ szerverünk, de aztán tegnap éjjel rájöttem, hogy én vagyok a hunyó. Küldtem egy levelet a hétvégén, és beállítottam, hogy amikor végzett, akkor kapcsoljon le az internetrõl. Lekapcsolt, és ott volt a gixer, hogy elfelejtettem visszaállítani azt, hogy ne kapcsoljon le. Így amikor rámentem a lev. szerverre, mindig lelökött magáról a net. Azt hittem, hogy a hétvégi vírus elkapta a gépem, pedig csak én voltam az analfabéta.

Alvás, apa hozzáállása:
Nálunk az elejétõl kezdve én kelek fel a gyerekekhez, szerencsére nincs sok dolgom velük éjjel. Ma hajnalban viszont, Apa akkorát ugrott, hogy csak na. Hajnali negyed 5-kor a Bea akkorát sikított,KépKépKép hogy a ház szinte beleremegett. Valószínû rosszat álmodott. Apa még engem is megelõzött, hogy megnyugtassa pici lányát. Nem vettük ki az ágyból csak megsimogattuk, picit felrázta Apa, hogy magához térjen, én adtam neki inni, aztán lefeküdtünk. Amikor megnyugodott, akkor elkezdett beszélgetni, énekelni 1 órán keresztül.Kép Most meg alszik mint, akit fejbevertek. Ilyen nagyon ritkán van nálunk, sõt ennyire éles visítás még talán nem is volt.
Olyan már volt, hogy félálomban felállt, megnézte, hogy ott vagyunk-e és aludt tovább, mint ha mi sem történt volna.
A Miki fiam viszont beszél álmában. Kép Mondtuk is neki, hogy vigyázzon nehogy kibeszélje féltett titkát, mert akkor mindent megtudunk róla. Olyan jó pofa amikor motyog az orra alatt álmában.KépKépKép

Sziasztok, majd késõbb jövök, az azt hiszem már csak a du-i alváskor lesz.
Zsuzsa + Bea

beababa

Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Napsugárnak nagyon boldog elsõ születésnapot kívánok!

Henke+Barnika
gesztenye

Napsugárnak nagyon boldog elsõ születésnapot kívánok!

Henke+Barnika
gesztenye

Napsugár!
Boldog elsõ szülinapot! Kép

Borcsa!
Rékának gyógy Kép és vigyázzatok magatokra ti is!

Cory!
Tali jó volt, bocs hogy csak rövid ideig voltunk, de (lekopogom) kezd beállni a napirendünk, nem akartam felborítani. ÉS szerintem sem laktok messze Kép
ÉS megint rendesen vacsizott Vili Kép sajna éjjel kelt háromszor, de legalább nem cirkuszolt hozzá, és az esti altatás is könnyen ment.

Norci
norci

Sziasztok!

Bogancsi!
De ügyi!Kép Nagyon örülnék már én is ennek, bár már haladás, hogy Zsani legalább hagyja az orrszívást.

Cory!
Sajnos már egyszer pórul jártunk a J-nal. A pelenkakiütéses krémtõl Zsaninak dubla annyi kiütése lett, így már nem merem kipróbálni a babakrémet.(pedig rengeteg Johnsons termékünk van)
A cipõmvel kapcsolatban, mi úgy szoktuk csinálni, hogy mezitláb állva megjelöljük Zsani lábának elejét és végét, majd lemérjük a távolságot. Ezután megmérjük az aktuális cipõ talpának(kívül általában jelölve van a tényleges belméret) hosszát. Emlékezetem szerint 20-ig 0,5cm, 20-tól pedig 1 cm a méretek közti különbség. Zsani most 12,5cm-res praclival rendelkezik, ami egy 20-as(13cm) méretnek felel meg. Mi mindig új cipõt veszünk Zsaninak, ha kinõtte az elõzõt és az üzletbe biztos, ami biztos viszek centit.Kép

Ruhaméretek:
Nálunk az vált be, ha Zsani 2 cm-rel kisebb volt az adott méretnél, akkor már nem volt jó rá. Ez ma is így van, bár némelyik számozás tényleg nevetséges.

Ágykérdés:
Már mi is gondolkozunk a dolgon és már ki is néztünk egyet. Úgy néz ki, mint egy normál kanapé, viszont körbe egy kis részt leszámítva teljesen zárt. Így a gyerek ide-oda foroghat és akkor sem esik le az ágyról. Tudtommal a fekvõfelület is igény szerint alakítható és ha már nincs szükség a "biztonságos" oldalakra, levehetõek.

Fogak:
Gratula mindenkinek az új fogakhoz!Kép A Dentinoxot nagyon szerette Zsani, de az ízén kívül más pozitívumot nem tapasztaltunk. A fogmosást pedig tényleg idejében el kell kezdeni, mert késõbb lehet, hogy gyerek nem engedi. Mi az elsõ 2 fog kibújása óta(kb. 7-8 hónaposan) mossuk Zsani fogát, sõt már 3-4 hónapja egyedül is csinálja.

Szila!
A hidratáló receptje nagyon érdekelne, légyszi küld majd el.

Köszi mindenkinek a gyogyókat, remélem hamar kiheverem. Hát lányok, borzasztó éjszakám volt!Kép Egész éjszaka kapart a torkom, fájt az egész fejem és alig kaptam levegõt. Így tuti, hogy holnap nem viszem Zsanit oltásra, mert "közveszélyes" vagyok.
Zsani újabban körbe-körbe rohangál vagy becsukott szemmel közlekedik. Persze meglepõdik, ha valami közben "szembejön".Kép
Húúúú...egy picit hosszú lettem, bocsiKép

Szilvi, a bacigazdi
sztigris

Sziasztok!

Miután coryval beszélgettünk errõl a társalgóról, gondoltam bekukkantok.

Nekem egy Anna babám van, aki 2002. február 9-én született. Most lesz egy éves. Édes, aranyos kis zsivány

szilvike
szilvike

Szia SzilvikeKépÉn is új vagyok itt,16 hónapos Gergõ fiammalKép
SzilviKépNekünk nagyon bevált a DM körömvirágos kréme a popsira.Pedig Gergõ is érzékeny,sõt a kezén ekcémás is (örökletesen) - amire egyébként a bõrgyógyász azt javasolta,hogy kézmosásnál Dove-t használjunk.Tényleg jó!

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

Gyors leszek, mert ma rengeteg dolgom van.

Napsugár! Boldog elsõ szülinapot! KépKép

Szilvi! Jobbulást!Kép

Cory! Még egyszer köszi a talit! Remélem, Balu még kiélvezhette Csengét, miután eljöttünk.Kép

Tikk! Luca nem csak Balu ágyába mászik be rutinosan, hanem Barniéba is.Kép A kis erkölcstelen...Kép Ott könnyebb dolga van, mert hiányzik két rács. Itthon már csak játéktároló a kiságya, abból is kimászik, vagyis inkább vetõdik fejjel lefelé.
Jók a képek, nagyon gyors voltál! Jót nevettem "kuka-Lucán"Kép.

Borcsa! Rékának gyógypuszik mentek! KépKép

Rebi! Drukkolunk! Kép

Bogancsi! Tominak gratula az orrfújáshoz! Kép

Henke! Jó, hogy tudsz ma jönni! Majd hívlak, hogy mikor érünk be, Luca alvásától függ, meg pakolnom kell, mert holnap elmegyünk pár napra.
Andrisodnak boldog szülinapot!Kép

Mennem kell, késõbb még benézek.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Krisztike, Szilvike és minden új!
Örülök, hogy Ti is itt vagytok!Kép

Mostmár a popsival nincs gondunk, nagyon bevált a gyógyszertári 7-es krém, de köszi a tippet.Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Napsugár: Boldog szülinapot! Kép

Tikk: Boldog szülinapot! Kép

Ez a bólogatás, fejrázás tök érdekes. Balu már akkor rázta a fejét, mikor még nem tudott egy szót sem. És most is elõszerettel használja. A nemet már szinte mindig mondja, de az igent bólogatással jelzi Kép

Szilvike: üdv itt Kép Gyere gyakran Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Napsugár!
Sok-sok boldog szülinapot!

Kata!
Sára 15 hónaposan kapott új ágyat, amit viszonylag hamar megszokott. Szerintem max. két hónap elteltével már nem esett le róla éjjelente. :o) Még ma is kipárnázom körülötte a földet. De muszáj volt, mert egyszerûen nem viselte el a rácsokat. Mi ott rontottuk el, hogy nem kanapét vettünk, aminek van az oldalán gyerekleesésgátló (ezt hogy hívják? :o)), hanem nagyobb, kivehetõ rácsos kiságyat. Ezért párnázok.

Zafi! Kata!
Mikor kicsi voltam, mindig a hintában aludtam el. De csak akkor, mikor ideje volt. Egyébként soha, semmi baj nem volt belõle, csak imádtam - és még ma is imádok - hintázni!

Lányok!
Abból lehet baj a késõbbiekben, ha nem szabályosan jönnek a fogak? Mármint ahogy a nagykönyv megírja a sorrendet? Mert úgy tûnik, Máténak jönnek az elsõ õrlõk, de a jobb alsó kettes még hiányzik, a bal alsó kettes pedig harmadikként bújt ki.

A múltkor kérdés volt, hogy mennyit nõnek a gyerekek. Nekem meg van a Doktor néni könyve és az is azt írja, hogy a 2. évben 12 cm, viszont szerinte az elsõ évben 25-30 cm-t kéne nõni. Ezel szerint Sára 54 cm-rel született + 25/30+12 most 91/96 cm-nek kéne lennie. Máté 58-cal születetett, így most kb. 82 körül kellene járnunk. 11 hónaposan?
Na mindegy!
Sziasztok!
Solya
Nektek ez bejön?
solya

Solya!
Zsaninál eddig bejött. 47cm-rõl 75-re nõtt, most pedig 78. A 12cm-bõl márcsak 9cm van hátra!Kép Eleinte azt hittem, hogy csak a "apró" babák nõnek ennyit, de barátnõm kicsi lánya megcáfolta mindezt! 56cm-rel született jelenleg 5 hónaposan 72cm!!! Zsani most nõtte ki a 80-ast, de a kis barátnõje lassan utóléri.Kép
Csak szeretnélek megnyugtatni, szerintem nem lesz semmi gond a "rossz" sorrend miatt. Zsaninak 11.-nek jött ki a jobb alsó kettesKép, miközben az örlõk már vígan hancúroztak.Kép A fogak úgyis helyet csinálnak magunknak a többi között.

Szilvi
sztigris

Szila!

Olvastam , hogy Hanga már pár lépést lépeget, nálunk is pont így van a Zolikával, õ is egésznap áll, aztán 5-6lépést megy és aztán leül, majd megint feláll ( egyedül kapaszkodás nélkül ) és újra elindul. Ádámnak esze ágában sincs elindulni, még állni sem hajlandó egyedül. Szerintem neki még kell kb. egy hónap mire utolérli az öccsét.
Õk is jelzik néha, ha éhesek, azt mondják: "mam-ham", és olyan jól eljátszanak egymással. Sokkal könnyebb az ikrekkel, mint a Lorával volt. Nagyon szeretik egymást gyakran még meg is puszilják egymást.
Végre meggyógyultunk! Ti jól vagytok?

Éva
p.éva

Köszi Szilvi!
Solya
solya

Dzsili!
Napsugárnak nagyon boldog elsõ szülinapot!KépKépKép

Most jöttünk a MÁV-os kontrollról, kiderült, hogy a múlt heti egészségesen elmérték a súlyát Rékának, nem 11kg, hanem 12,5kg!!! Kép

zafi
zafi

Sziasztok!

BMárti,
turit tudok Békáson (nem olyan szép, de jó cuccokat lehet találni, és árul új dolgokat is egész tûrhetõ áron): a hegy felõli oldalon kell feljönni, elmész a mûv.ház elõtt, és mész tovább egyenesen (jobbra van a kínai, a dm). A turi mellett van egy cipõbolt. Meg Szentendrén is van egy turi, azt csak hallásból ismerem, de állítólag ott is jó holmik vannak.
Én úgy emlélkszem, hogy általában a homeobogyókat nem szabad közvetlenül fogmosás után bevenni (legalább fél órának el kell telnie), mert a mentol ronthatja a hatást, vagy mi a szösz.
Holnap megyek egészségesrendelésre Hangával, utána elmennénk a Faluházba a Tücsökzenére. Viszünk elemózsiát is. Nincs kedvetek jönni?

Bogancsi,
gratula Tominak az orrfújáshozKép! MIlyen ügyes nagyfiú már!Kép

Éva,
köszi, mi jól vagyunk, Hanga is meggyógyult, csak ez a hülye fog nagyon megviseli szegénykémet. Jön a felsõ kettõ, nagyon be van dagadva, az egyiknek a fehérje már látszik is.

Solya,
hát nálunk nem nagyon jön be ez a növekedés. 54 cm-vel született Hanga, most olyan 76-77 körül lehet. Na jó, majdnem bejönKép.

Szilvike,
üdv ittKép!

Üdv
Szila
Szila

Lányok!
Szerintetek érdemes visszamenni dolgozni 2 éves kor elõtt?(persze az anyagiakat leszámítva) Még 10 hónapos volt a Zsani, amikor vissza akartak hívni napi 4 órára. Mentem is volna, de végül úgy alakult, hogy nem mentem. A minap ismét felhívott a fõnököm, de mostmár napi 8 órára kellene menni. Férjem már az elsõ próbálkozásnak sem örült, de most hallani sem akar róla. Az tény, hogy Zsani azóta nagyon ragaszkodó lett...és emiatt már bennem sincs az a nagy visszamenési kedv. Van aki dolgozik a pici mellett? Hogy oldja meg?

Szilvi
sztigris

Sziasztok!
Már Luca is lázas. Apacska köhögõs-dáthás, én csak torokfájós.
Mi vagyunk a Kriplikommandó!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!
Nem lehet könnyû, ha mindenki egyszerre kidõl...Sok-sok gyogyót az egész családnak!Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Vééééééégre ide is eljutottam .. 2 napja még olvasni sem tudtam, nemhogy írni .. márhogy ide a topikba Kép

A szülinaposoknak (kicsiknek-nagyoknak) NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT! KépKép

Tali: jövõ héttõl újra lehet a Molnár utcában! Kép

Az én édes kicsi tündérvirágszál lányom engedett tegnap este tanulni .. ahhoz képest, hogy csak kb. egy órát aludt délután, este 10-kor elaludt, talán ha 2x szopizott éjjel, de arra alig emlékszem... Szóval jó volt nagyon, lehetne ez minden éjjel így KépKép ... csak mondjuk tanulás nélkül .. Kép

.. és 5-ös lett a vizsgám ... Kép pont azt kérdezte a tanár, amit tegnap este olvastam el KépKépKép ... arra még emlékeztem is Kép De belekérdezett másba is, és meglepõ módon azok is mentek... Már csak egy vizsga van jövõ kedden (azt hiszem Kép)

.. és lehet, hogy nemsokára (fél éven belül) mi is tudunk költözni .. most elkezdek/-ünk gõzerõvel házat keresni ...Kép

Bogancsi
A kukoricapelusos a Csalogány u. 4valahányban van, a Széna térhez egészen közel, a Széna tér felõl menve (lehet egyáltalán abba az irányba menni az utcán?Kép) a jobb oldalon ... Mi is ott vesszük a pelust, de mi inkább A osztályút, mert a B-re egyszer ráfáztunk... ez azt hiszem 48/db.. elõször pár darabot érdemes venni, és kipróbálni, mert fiúknál nem mindig jön be .. Kép

pussssssssssz
Rebi

(CSengét elvitte az apja - babakocsi nélkül... a kis manovics elaludt a kezében a buszon .. Kép)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Borcsa!

Sok-sok gyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKép ... úgyogy most már kénytelenek vagytok nagggyon gyorsan meggyógyulni!

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Köszönjük mindenkinek!
Borcsa és a bretegek

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Szilvi: mekkora lányod van! Kép Kép Kép (Szerintem az én Romolám fele lehet Zsaninak Kép )

Napsugár: nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!

Borcsa: jobbulást kívánok az egész családnak!

Solya: méretek: nekünk bejött, Romi 27 cm-t nõtt az elsõ évben.

Szilvi: háááááááát, nem tudom... Én max. 4 órába mennék vissza dolgozni, de csak akkor, ha közel van a munkahely. De van errõl egy külön topic (bár a pontos nevét nem tudom), talán ott több okosságot tudsz errõl olvasni.

Rebi: nagy-nagy gratula az ötöshöz!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Bogancsi! Gratulálok Tomi új tudományához! Tanítottad neki valahogyan, vagy csak úgy magától rájött, hogy hogyan kell? Lacikának se ártana valami gyorstalpaló orrfújás tanfolyam, mert újabban nem engedi porszívózni, és sokszor már alig kap levegõt szegénykém.

Solya! A fogak sorrendje miatt ne aggódj. A gyerekek nem olvassák a nagykönyveket. Kép
Nálunk eddig bejött, amit a növekedésrõl írtál. Lacika 50 cm.-rel született, és 78 volt az elsõ szülinapján. Az elég jól ott van a 25 és a 30 között. Kép Sára mekkora most?

Éva! Érdekes, hogy még az ikrek között is ekkora különbség van a mozgásfejlõdésben. Lacika ebben inkább Ádámra hasonlít, bár már néhány másodpercig megáll kapaszkodás nélkül, ha nem veszi észre, hogy nem kapaszkodik (pl. nyújtja a kezét, hogy vegyem fel), de szerinte azért biztos, ami tuti, jobb, ha az ember fia kapaszkodik. Kép

Szila! Elveszítettem a fonalat az útleírásodban. A DM-ig világos, de utána merre tovább?
Tücsökzenére hány órakor mentek?

Szilvi! Én nem mennék vissza dolgozni, mondjuk nem is tudnék, mert a város túlsó végén van a munkahelyem, és a régi munkám se olyasmi volt, amit lehetne félgõzzel csinálni. Sajnos valószínûleg új munkahely után kell majd néznem, ha megint dolgozni akarok. De az még jópár év múlva lesz csak esedékes. Kép Viszont pl. a nõvérem tiszta hülye volt már a bezártságtól, mikor még egy éves se volt a legkisebb fia. (3 van neki) Az egész családja fellélegzett, mikor bevágta a kicsit a bölcsödébe, és visszament dolgozni. Kép Szóval ez szerintem nagyon egyéni.

Rebi! Óriási gratula a vizsgádhoz! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Én mit csinálok rosszul, hogy nem nõnek a kölkeim? Különben is elegem, van, hogy nekem soha semmi sem sikerül. Most pl. két hete vérzem a Cerazette mellett és a dokim közölte velem, hogy ez a hormonok játéka! HA-ha-ha! És most kezdett el fájni a derekam, mint mensi elõtt... Andris még szombaton is dolgozik, egyébként hétköznap jó, ha hazajön 8 körül. A házimunkával el vagyok maradva és kedvem sincs hozzá. Ráadásul egy árva kukkot sem tudok senkivel se beszélni! Amióta itt vagyunk, méginkább eltûntek a barátok, mint a gyerekek születése után. Csoda ha sírhatnékom van? Elegem van az egészbõl!! Már azt sem tudom, mikor ültem le utoljára mesét olvasni, vagy játszani egy jót. A fiammal sincs idõm foglalkozni! Azt olvastam, hogy már integetnie kéne, meg megmutatni, hogy mi hol van az arcán, ehelyett csak mosolyog! A lányom elmúlt kettõ és még mindig pelenkázni kell... Mit csinálok én rosszul? Ami másnak csettintésre megy, az nekem miért nem?
Bocs, de ez most kijött.
Solya
solya

Laura!
Köszi, utánanézek a topicnak!
Zsaninál bejött a "majd megnõ idekint" jelmondat.Kép Most néztem meg a képeket, nagyon aranyos Romola és szerintem nincs nagy különbség köztük.Kép A pocaklakó miatt pedig nagggyon irigyellek ám!KépKépKép

Zsani felébredt a 2,5 õrás szieszta után, így kezdõdik a délutáni mûszakom. Sziasztok, holnap jövök!

Szilvi
sztigris

Nem tudtok egy cyber-pszichológust?
Solya
solya

Sziasztok!

BMárti,
a DM neked jobb felõl van, ha elhagytad a mûv.házat. Utána tök egyenesen kell csak menni, át az úttesten, még egyenesen menni és jóformán nekimész a boltnak. Mellette egy cipõbolt van.

Tücsökzenére úgy megyünk, hogy elõtte egészségesrendelés van. 9-kor eszünk, utána indulunk a rendelõbe, és ha ott végeztünk, ellátogatunk a Faluházba (azt hiszem 12-ig kezdõdnek foglalkozások). Hát ha jól számolom, olyan 1/2 11-11körül végzünk.

REbi,
gratula vizsgához!KépKépKép

Szila

Ui.: kicsit átvariáltam a profilképünket
Szila

Sziasztok!

Szilvi!
Munka, neked kell eldönteni. Ha neked szükséged van rá, akkor menj vissza. Inkább legyen a baba kevesebbet az anyjával, de az legyen egészséges. Ezt már írtam múltkor. Ha anyagilag nem vagy rászorulva és nem érzed úgy, hogy bekattansz az otthon léttõl, akkor ne menj.

Rebi!
Gondoltm ám rád, csak elfeljtetem írni reggel Kép Gratula Kép Nem vagy semmi, Csenge mellett tanulni is tudsz Kép

Fogmosás!
ÉS mivel mostok 8 hónapos kora óta fogat. Mi egyenlõre a fogkefe szoktatót használjuk, de gondolom már kellene rendes fogkefe is, hogy Vilinek is már kész fogsosra van.

Borcsa!
További gyógy Kép Kép Kép

Norci
norci

Solya!

Jó kedvet küldök Kép Kép Kép
A könyveket meg dobd ki. Apósom szokta nekem mondani, hogy olyan fejezet úgy sincs, hogy Vilike Kép

Most ennyi. Melóznom kell.

Nyuszimanó!
Mi van veletek? Tényleg olyan gázos a helyzet Finno-ban? Az itteni Inno is elég sz.-ban van. Vitya is ott fogja hagyni úgy néz ki, állítólag a kinti nno-ból is elküldtek mindenkit és összesen 6 emberbõl áll. (Többiek bocs az offért.)

Norci
norci

Solya! Jó, hogy kijött belõled, ezért (is) vagyunk itt neked!
Figyu, ahogy BMárti írta, a gyerekek nem olvassák a nagykönyveket, ez hülyeség, hogy ezt és ezt KELLENE csinálniuk! Azt hiszed, az én lányom meg tudja mondani, melyik testrésze hol van? Pedig tanítgatom neki rendesen!
Nem lehet, hogy egyszerûen csak tél van? És hogy ezért rossz a hangulatod? Minden borongós, semmi kimozdulás... Brrr. Kép Kép Kép
Nekem is szokott ilyen hangulatom lenni.
Az én párom nemrég ment új munkahelyre, és hetente többször is este 9-ig kell bent lenni, fél 10-re ér haza. Olyankor már nem is találkozik Romival, és ez sokszor napokon keresztül így van. Ráadásul náluk nincs se szombat, se vasárnap... Kép
Szerintem a társaság sokat segít, nem tudom, hogy tudsz-e kismamás társaságot keresni, az jót tenne neked.
Honnan tudod, hogy másnak mi megy csettintésre és mi nem? Emberek vagyunk, a szennyest senki sem szereti kiteregetni. Lehet, hogy aki 2 évesen már nem pelenkázza a babáját, az felkel még sokszor hozzá éjszaka, csak arról nem beszél.
Ha végleg nem tudsz kimászni a rossz hangulatból, nem tudsz hazajönni a gyerekekkel egy pár hétre?

Jobbulást kívánok a lelkednek! Hátha ettõl jobban leszel: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Szia: Laura
p_laura

Solya!

[url=http://www.zoltanvass.hu/tanacsadas/tanacsadas.htm" TARGET="_top]http://www.zoltanvass.hu/tanacsadas/tanacsadas.htm[/url]

Ha még érdekel...

Laura
p_laura

Köszi mindenkinek! Megerõsítettetek abban, hogy tényleg jobb lesz inkább Zsanival maradni és a kistesó projectben szorgoskodni.Kép

Rebi!
Aki baba mellett tanulni is tud és még sikeresen le is vizsgázik, annak csak GRATULA!

Norci!
Mi elejétõl fogva kimondottan babafogkefét használunk, persze fogkrémet még nem.

Solya!
Van olyan, hogy az embernek minden egyszerre összejön.(Én kb. 1 hete voltam hasonló cipõben)Kép Nem igaz, hogy neked semmi sem sikerül, hiszen van 2 gyönyörû babád!KépKépKép Máté fejlõdése miatt ne aggódj, Zsaninak még a mai napig sem biztos az "arctudása". Biztos van olyan dolog, amit korához képest még "nem kéne" tudnia és Máté mégis tudja!Kép
Sára szobatisztasága felõl pedig ne aggódj! Általában 2-3 év között érnek meg a gyerek a szobatisztaságra, persze ha nem erõltetik! Sára nincs elkésve, hiszen mégcsak most töltötte a 2-t!Kép

Na, tényleg pá, mert a kisasszony már reklamál!
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Norci: mi Balunak OralB gyerek fogkefét vettünk, de csak azért, mert ez volt az egyetlen, amin volt alsó korhatár, és az 4 hónap volt. Eleinte utálta Balu, de most már rendesen fogkrémmel mos fogat.

Solya: kitartás! Kép Balu sem egy növõ bajnok. Az elsõ évben 24 cm-t nõtt (50-rõl 74-re), folyamatosan aggódom is, hogy törpe marad.
A házimunkáról meg beszélhetnének a többiek, akik itt voltak a talin. Nálunk eléggé káosz van a lakásban, de már rég nem érdekel. 15 hónapja lakunk itt, de még nincs minden doboz kipakolva. Valahogy majdcsak lesz Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SZiasztok!

Napocska! Boldog elsõ szülinapot! Kép

Danimama, ZSuzsa! Nektek is! (ha nem is elsõt Kép)

Cory! Olyan jó volt tegnap a tali, köszi! Kép

És mindenkit olyan jó volt látni, babát és mamát egyaránt! KépKép

Ármin induláskor öltöztetés közben elaludt, aludt a villamoson, vásárlás közben, a metrón, a liftben meg itthon is még a nyitott ablakban a kocsijában, pedig ilyet nem szokottt! Kép És most is alszik épp, azért tudok írni - csak ki tudja, meddig?

Solya! Nem tudod felhívni a családodat, barátaidat, hog hallj egy kis magyar szót? Talán jobb kedvre hangolna egy kicsit, még ha nem is túl olcsó mulatság! Vagy nem tudsz legalább egy magyar adót hallgatni/nézni? Nekem még itthon is nagyon rossz, ha András sokáig dolgozik, el tudom képzelni, hogy neked még nehezebb! Az, hogy melyik gyerek mennyi idõsen mit tud, szerintem is nagyon változó, az eddigi írásaid alapján nem hiszenm, hogy el lennének maradva! Kép Én is küldök neked egy csokor jókedvet, hátha használ az is valamit! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Rebi! Nagyon ügyes vagy! Kép Vagy mégis Csengét küldted be magad helyett? Kép

Borcsa és családja! GYógyuljatok! KépKépKép

Henke! De örülök, hogy végre megoldódott a szopigond! Kép Kár, hogy nem jutottatok el tegnap Coryhoz, de remélem, hamarosan találkozunk egy következõ talin! Kép

Ágyügy: épp akartam írni, hogy Ármin mostanában szinte minden éjjel lemászik/esik/gurul az ágyáról és a földrõl szedem össze, ha felébredek Kép Szerencsére már nyár óta matracon alszunk, így fel sem ébred a leguruláskor! A kiságyából mi is kiszedtünk két rudat, hogy tudjon ki-bemászni, de õ sosem aludt ott, úgyhogy ez csak játék. És Ármin is "beszél" álmában: ma nagyokat vigyorgott, azt mondta, hogy nenene (ébren ezt nem szokta), aztán ásítozni kezdtett és aludt tovább Kép Én is alvajáró voltam gyerekkoromban, beszélni meg még mostanában is szoktam néha Kép

Nálatok is így tombol a szél? Néha úgy megrázza az erkélyeajtót, mintha kopognának Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Szia Solya!

Ne keseredj el! Az, hogy a gyerekek milyen ütemben nõnek, alkati kérdés. Majd behozzák, az a lényeg, hogy egészségesek! Teljesen megértelek, az én férjem is örökké késõn jár haza, a házimunka összecsap az én fejem felett is, és nekem is oda lett az egész baráti köröm a költözés és a családalapítás miatt. Sebaj, lettek és még lesznek is új barátaim, pl. mindjárt itt vagytok ti Kép, és neked is van kihez szólni, hiszen itt vagyunk mi! Kép Szard le a házimunkát, és ülj le a gyerekekkel játszani! A tiszta konyha soha nem fogja megölelni a nyakad, és nagy, nyálas puszit se mázol az arcodra! Kép
Az én kisfiam elmúlt 13 hónapos, és még nem is áll meg kapaszkodás nélkül. 10 hónaposan állt fel elõször. Na és? Õ ilyen. A te kisfiad is biztosan tud egy csomó olyasmit, amit a kortársai nem, vagy amit már tud, azt jobban, szebben, ügyesebben csinálja. Mint az enyém. Kép Késõn állt fel, de második próbálkozásra sikerült neki, és soha többé nem esett el (csak hisztibõl). Meri valaki azt mondani, hogy nem csoda ügyes?!?! Kép Az meg, hogy egy két éves gyerek még nem szobatiszta, egyáltalán nem nagy dráma. A nõvérem védõnõ, és 3 fia van. Na, õ már csak profi anya lehet, nem? Õ legalábbis meg van errõl gyõzõdve... Kép Na, az õ harmadik fia 3 éves volt, mikor elõször méltóztatott szólni, hogy dolga van. Nem is volt bilije, rögtön a felnõtt WC-t vette birtokba. Kép
Ne hidd, hogy más anyáknak csak úgy MÜSZI, és minden megy.
Persze, hogy vannak az embernek rossz pillanatai, amikor belefárad már az egészbe, és legszívesebben világgá menne. Nekemis volt egy ilyen periódusom a nyár végén. Jót tehet, ha szervezel valami programot, változatosságot, bármit. Persze nehéz ilyen elfoglalt férjek mellett, de biztosan ki tudsz találni valamit, ami neked jó, ami rólad szól, amitõl jobban érzed magad! Szorítunk neked, hoyg sikerüljön, és hamar felvidulj! Addig is küldök neked egy kis jókedvet: KépKépKépKépKépKépKépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Köszi a sok-sok jó kívánságot , olyan jól esett kedvesek vagytok!
Szila és Hanga el tesszük a képet, édes lett nagyon! Tényleg hogy ennyit gondoltatok ránk még külön munkáztatok is! Igazán.....

Egyenlöre még nem olvastam csak a jó kívánságokat,most mennem kell esti müszak van majd jövök de ezt még fel akartam tenni...

Kép
dzsili

Köszi mindenkinek!
Nagyon aranyosak vagytok!
Most megyek fürdetni, Andris már itthon van! Voltunk - este - sétálni is a gyerkõkkel, meg bevásároltunk. Most egy picit jobb. De itt mindig annyira nyálasak a reggelek. Aztán persze mindig kisüt a Napocska! (Lásd fennt :o)

Köszi
Solya
solya

Sziasztok

Kicsit nagy lett így is a képünk foglal némi helyet bocsi kivételesen!

Solya
Az én lányom 60 cm-rel született tehát minimum 85 cm-esnek kéne lennie? Ez durva lenne kicsit! A nagy fia esne ebbe éppen hogy bele ö volt 56 cm és egy évesen 80,a mai napig nem picurka 150 cm 10 évesen! Napocskám bizony nagyon alul maradna a centik szerint mert ö most 78 cm és szerintem ez tökéletes méret számára!
Házi melóról már mindent megírtak a többiek csak csatlakozni tudok a kutya nem fogja sosem megköszönni neked a takarítást a gondoskodást viszont megháláják a gyerekek!

Miért gond hogy nem mutogat testrészeket meg ilyesmi? Ez nem cirkusz! Ha mutatod neki elöbb utóbb ö is fogja majd!
Napsugaram a szemet tudja csak azt is a babának vagy nekem magánál nem , pedig jó párszor mondom meg mutatom neki, de nekem eszembe se jutott, hogy ez gond lenne.
A " nagy könyv" nem létezik csak egyesek takaróznak vele ha jobb nem jut az eszükbe , ne is törödj vele.
Mosolyog "csak" ? Miért azt tudott amikor megszületett? Most mégis tud!
A kicsi fiam is 2 és fél évesen lett szoba tiszta ezzel mi a gond? Gondolom szépen próbálod már rávezetni, ami neked nem is könnyü hiszen ott a kicsi is nálatok,ami plussz idöt és energiát von el töled, ha majd eléggé megérti mit szeretnél töle és rá érez hogyan tudja uralni a saját testén amit lehet szépen ö is szobatiszta lesz. Szerintem még nem kóros késöbb ha még egy év múlva sincs haladás érdemes szakemberhez fordulni.
Laurának nagyon igaza van abban hogy aki már nem pelusozza a két évesét, mint én a nagyot valamikor, Ö bizony kel éjjel többször is hiszen sokáig nem tudja tartani a vizeletét sem, fölg ha iszik is este, muszály biliznie.
Márk is szépen bilizett és másfél évesen már nem volt pelusa csak ha mentünk valahova, de nem tudtam aludni rendesen három éves koráig!!!!!!!!!
KépKépKépKépKép Fel a fejjel, nagyszerü ember vagy két kicsi gyereket nevelsz jóformán egyedül mert apa dolgozik, erre gondolj!
KépKépKépKépKépKépKép

Napi lány mindenhová felmászik, ágyra fotelba aztán böszen ugrál le is tud mászni csak magasan van no meg keskeny is az ágyhoz képest az ülö garnitúra úgy hogy nem igazán tetszik az új mutatvány!
Megtanult hisztizni is!!!! Le dobja magát mint a béka a földre kezek lábak szét órdít és veri az öklével a földet! Igazán muris!
Tegnep este meg úgy szaladgált a szobában hogy attól féltem neki rohan a szekrénynek tiszta "bolond gomba" volt.
Persze a bátyus úgy röhögöt hogy muszály volt nyargalásznia,hiába mondom neki /miért is? / hogy lassabban!
Most katonázik a Márkal, Mátém már alszik.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

sziasztok!

Napsugárnak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk mi is Hannával.Kép

Cory! Köszi itt is a köszöntést.Kép

Majd jövök még csak mi is ünnepelünk.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Dzsili!
Levél ment Márknak.
A Bea 59 cm-rel született, és most 16 hónaposan a 92-es ruhák majdhogynem kicsik. Nem emlékszem már, hogy 1 évesen,mennyi volt.
A Pityukám 153 cm körül van. Az én 170 cm-mel, már-már kicsinek érzem magam mellette. Az orromig ér. Lassan tényleg sámli után kell néznem, hogy ha fel akarok érni az arcáig, akkor eléjem.

Annyit írtok a vizsgákról, hogy komolyan elgondolkodom, hogy valamit nekem is kéne okosodni, de én már félek belefogni bármibe. Arról nem is beszélve, hogy amikor megemlítem apának, akkor mindig lehurrog. Olyan érzésem van, mintha bántaná, ha én magasabb képzettségû lennék, mint érettségizett. De ezt lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. Hallottam én már ilyenrõl. Apának is érettségije van.

Mindenki aki baba mellett le tudott vizsgázni, és nem is akárhogyan, annak nagyon-nagyon gratulaKépKépKép

Na most egy kicsit befejezem, majd még jövök. Ez nem fenyegetés volt.

Zsuzsa

beababa

Tikk!

Ha jól értem, akkor Te is Vízöntõ vagy? Akkor neked is Boldog szülinapot kívánok. KépKépKép
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Kaptam Cora hírlevelet: jan.29-feb.18-ig baba-mama hetek vannak, és egy csomó akció van:
- libero pelenka: 3099 Ft (+jár hozzá egy utazó törlõkendõcsom.)
- pampers pelenka: 3169 Ft
- pampers törlõkendõ: 919/két cs.
- fixies pelenka: 1799 Ft
- bili: 239 Ft
- bokacipõ, bébicipõ: 3890 Ft (nagyon aranyos)

Van még egy csomó minden, de most ezek ragadták meg a figyelmem, és leírtam, hátha érdekel valakit.

Dzsili,
igazán szépen ünnepelt Napsugár!Kép Én is kedvet kaptam tõled a képszerkesztgetéshez, úgyhogy a profilomban át is variáltam Hanga képeit. (Nem a PhotExpresst használod véletlenül? Ha igen, akkor melyik változatot?)

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Bogancsi! Gratula Tominak az orrfújáshoz!Kép Erre picit irigy vagyok, bár Réka is jó úton halad, már nem fél a zsepitõl!Kép Na, látod, ebben meg Tomi körözte le Rékát! Kép

Borcsa! Jobbulást a kriplicsaládnak! KépKépKép

Rebi! Gratula!Kép

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Napsugár! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!!! Kép

Tikk, szülinapod alkalmából bokád érjen füledig! Kép

Borcsa és családja! Mihamarabbi gyógyulást kívánunk!!!

Cory, szia! Kérdezted hogy hogyan lehet megállapítani, hogy kinõtte a gyerek a cipõt. Egyszerû: ordít szegénykém... legalábbis nálunk ilyen durva volt a helyzet hirtelen. Vasárnap mendegélni akartunk az utcán és sehogyan sem akart. Aztán hétfõ reggel a szobában nézegettem rajta a cipõt, persze megint nem akart lábra állni, csak emelgette õket felváltva. Az ujjam egy ici-picit sem fér már be a sarkához, és mikor leültettem, mindenképpen le akarta venni. Megnéztem úgy is, hogy a cipõ talpához kívülrõl rásimítottam Bácu lábát, hát végigért...

Szila, szia! Cipõbolt Kispesten: ha kifelé mész a városból az Üllõin, elhagyod a Kispesti Centrumot, aztán jobbra lesznek sötétbarna kis boltocskák az Üllõi mentén. Itt van ez a cipõbolt is, könnyû megismerni: narancssárga rikító táblán van kiírva, hogy 20-30%-os árengedmény. Villamossal asszem a Centrum utáni megállóban kell leszállni (de lehet, hogy pont a két megálló közé esik).

Solya, szia! De hülyeség... mármint hogy az elsõ évben 30 centit kéne nõniük a gyerekeknek... Bálintnak így 88 centinek kéne lennie? Közben még csak alig 78... Szerintem ahány gyerek, annyiféle növekedés... Én nagyon nem szeretem ezeket a száraz könyvbéli adatokat... Ne is törõdj vele szerintem! Kép

Sziasztok,

Beja + Bálint
beja

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam megköszönni mégegyszer Cory-nak a nagyszerû vendéglátást és persze a vargabélest. Én is kedvet kaptam, gyorsan csináltam itthonra is egy adagot.
Andi a joghurtos is nagyon fini volt!
Jó volt látni milyen sokat változtak a gyerkõcök.

Tikk!
Szerintem is már egész jól elvolt a két gyerkõc! Meddig aludt Hanna?

Dzsili!
Napsugárnak nagyon boldog elsõ születésnapot kívánunk!

Rebi!
Nagyon ügyi voltál, gratulálok!

Megyek, mert már nagyon álmos vagyok és holnap korán kelek, mert vendégeket várunk, jön egy barátnõm az 5 hónapos kisfiával.

Szilvi és Peti
bszilvi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?