Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem kevesebb van neki, mnt amennyivel szuletett, de nem tul gyorsan hullik...
kami

Sziasztok!

Már ideje olvasgatlak titeket (kb. :roll: a 16. hét óta), akkor volt egy bevérzésem ami miatt itthon kellett feküdnöm, és nagyon jó volt velem egykorúakról olvasni :D

Most véglegesítettem a kórházi csomagot, de egy dologban bizonytalan vagyok...

Biztonság kedvéért beviszem az Avent mellszívót, aminek a különböző részeit szeretném előtte sterilizálni (mikrós sterilizáló)...csak azt nem tudom mibe érdemes csomagoni a steril cuccokat :?: :!:
vagy a kórházban sterilizálják nekem?

köszi előre is a tippeket!

nanica

Szia Nanica,
gondolom kórházfüggő. Ezen én is gondolkoztam előtte, de mondták (én a Schöfiben szültem), hogy fölösleges előre sterilizálni, mert a kórházban úgyis csak arra fogom használni, h a melleimen könnyítsek, nem adják oda a babának. Ő mást kapott, abban a kórházban teát és pasztőrizált anyatejet. És az elején én úgyis annyit bénáztam, h az már nem lett volna steril, mert először csak picit sikerült fejni, aztán néhány óra múlva többet stb, de mire értékelhető mennyiség lett volna, addig nem a hűtőben volt, csak ott az éjjeliszekrényen, úgyhogy kiöntöttem.
Persze lehet, h van olyan kórház, ahol azt is odaadják a babának, de gondolom az olyan helyeken a sterilizálás is megoldható.

(Ennek ellenére én is sterilizáltam előre, mert ki akartam próbálni a mikrós sterilizálót :P, aztán simán visszaraktam adobozába és annyi volt a sterilitásnak..)

Tényleg többiek, Ti mennyire sterilizáltok? Agyba főbe? Mert én egyelőre igen, de nem tudom mennyire kéne. Pl. nyugtatócumit naponta hányszor? Ha nem esik le sehova akkor nem kell?

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi:

Hát igen, nekem is csak a doboz van, amibe visszarakhatom, de megkérdezem a védőnőtől, hogy a helyi kórházban mi a szokás... remélem segítenek a sterilizálásbanm és azért odaadhatom a kicsinek a lefejt tejemet... nem szívesen önteném ki :(

Sterilizálás: amig nagyon pici, és a saját védelmi rendszere nem épül fel, gondolom addig "nem árt" a sterilizálás.
Bennem élesen él a kép, amikor öcsém kiejti a szájából a cumit, akkor anyu valamikor nem lemosta, hanem - bocsi - de lenyalta a koszt a cumiról és úgy adta vissza a gyereknek... (gondolj bele, lehet, hogy hülyén hangzik, de a melleidet sem sterilizálod, megvan rajta a saját baktériumflórád, amin már az első naptól osztozol a picivel)...

nanica

Sziasztok!
Gyors bekukk mert ez a pasi lefoglalja az időm nagy részét,amikor meg ráérek akkor van itt mit csinálni vagy csak én is lefekszem.
Petikém eddig már nagyon sok mindent produkált:24 órás szopi,éhezés,túletetés,nem alvás,most pedig két kemény hasfájásos rohama volt.Amúgy jó gyerek! :P

Bella,
Az Uzsokival én maximálisan meg voltam elégedve.A szülésznők nagyon rendesek voltak,a csecsemősöknek pedig minden este beadtam egy kis ezt meg azt,úgyhogy ők is rendesek voltak.Igaz mindenki tudta,hogy a szomszéd kórházból mentem.
Nekem nem jutott fizetős szoba mert teltház volt,de olyan szobába raktak ahol bent van a zuhanyzó és a wc,5 ágyas volt,de senki nem zavarta a másikat.Ez is okés volt.

Szülésről:
5-én egész nap már voltak fájásaim amik estére egyre erősödtek.Éjfélkor,3 perces fájásokkal mentünk be,de éreztem,hogy ennek a fájdalomnak sokkal erősebbnek kellene lennie még ahhoz képest is amennyire fájt.Hábi volt az ügyi,megvizsgált és elkeserített amikor mondta,hogy csak 2 ujjnyira vagyok nyitva.Burkot repesztett,és sajna elég meconiumos magzatvíz ürült.Na és akkor elkezdődött a várakozás és közben a fájások alatt a vizsgálás-iszonyat!!!2-kor még mindig csak két ujj,akkor jött az oxitocin,de az már fekve mert rámtették a ctg.Kb 1ö perc után egy újabb vizsgálat,változás semmi.Ekkor felállított a doki,mert mondtam ,hogy én ezt fekve nem bírom ki.és akkor ahogy felálltam két fájás között teljesen lelassult Petike szive.A szülésznő akkor rögtön el is tűnt a hátam mögül és Háűbi pedig elzárta az infúziót,lefektetett.Akkor már ott volt a katéter és az anesztes és közölték,hogy csaszi.Mondhatom rendesen beszartam,hogy baj van.Betoltak a műtőbe,megszúrtak és már 2.50-kor kint is volt Petike.Innentől már nyugodt voltam.Fél 4-kor kitoltak az őrzőbe és reggel 1-kor már át is sétáltam a kórtermembe és másnap már folyamatosan ott volt velem ez a kis manócska!Jaaaajjjjj nagyon jó érzés!!!!Na és aztán csütörtökön reggel b eton mellekkel ébredtem.Az egyik nővér egész nap csak az én mellemet maszírozta,fejte kézzel-géppel,de amikor nem ő akkor én kínoztam magam.Soha senkinek nem kívánok ilyen fájdalmat!!!Szerencsére péntekre minden rendeződött és mára már egy csomó tejcsim is van! :P Aztán szombaton hazajöttünk!!! :P

Barbi,
Óriási a pocakod és már teljesen lent van,mint egy nagy laszti!!! :P

Sterilizálás,
Csak módjával...Én fejek,úgyhogy azt szoktam minden este,de mást nem nagyon-nincs is mit.

Egyszerre ennyi,majd ha tudok jelentkezem.
sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Én még nem jártam nálatok, nekem egy 8 hónapos babám van, csak mindig olvasgatlak titeket, jó egy kicsit nosztalgiázni..:)

Csak a sterilizálás témához: én még mindig adok tejet egy másik babának is, köszönhető ez annak, hogy kisfiam, Andris 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát!! Nagyon szeretjük ezért (is:)

Én a picibaba miatt, akinek a tejet adom sterilizálom még a poharakat, meg a fejőt a chicco sterilizálófolyadékkal, kórház előtt is egyszer beáztattam ebbe hosszabb időre, és a kórházban fejések közt egyszerűen jó forró vízzel leöblítettem, ez a Szent Imrében volt. Odaadni szerintem elég macerás, mert nem biztos, hogy akkor éhes, mikor lefejed, akkor emiatt el kellene tenni hűtőbe, aztán amikor éhes felmelegíteni...a ciciben meg egyébként is van annyi, amennyi neki kell, még az elején úgysem esznek sokat, legalábbis a kórházban. Amint azt már előttem is írták, szerintem is kiöntheted, nem valószínű, hogy sok fog jönni, mert már egy egész kevés mennyiség is könnyít a melleken.

Mindig nagyon drukkolok, ha valaki szülésre készül, ha tudok, segítek más témában is. Nem nagyképűségből írtam ide, csak tényleg utólag könnyebb segíteni. Nagyon jól csináljátok mindannyian!!

Szeretettel:

Eszter
klarka

Bocs, még a mellborogításhoz annyit, hogy hozzám egyszer bejött egy csecsemős és azt mondta, hogy hideg vízzel borogassam(!!!). Erre én elkezdtem, mire bejött egy másik, aki jól leszidott, hogy miért nem meleg vízzel csinálom. Nyilván utóbbi volt hatásosabb, de hogy ennyire ne legyen köztük egy egységes vélemény. A meleg lényege, hogy kitágulnak tőle az erek, plusz a tejcsatornák is. Na, mindegy.

Sági, jó, hogy ilyen jól végződött a szülésed és nem lett semmi baj!!

Eszter
klarka

Jó reggelt!

Lenyúltam Gabi Eszterének sztárfotóját a nógrádi topikból... :lol:

Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Én is elmentem tegnap sétizni egyet ebben a gyönyörű napsütésben :P Mazsi, kb ugyanazt produkáltam, amit Te is írtál :D

Timi írt: "Már sokkal jobban vagyunk, tegnap óta van tejcsi is. Lilla hősiesen szopizik, nagyon fáj a mellbimbóm :( Ha a gyerekorvos engedi, holnap mehetünk haza!"

Hú, most olvasom: Gabinak nagy-nagy gratula Esztihez!!! Nagyon jó a fotó :D

Kami! Áronnak teljesen átszellemült a tekintete a cumival :D Na, meg Te is tudsz pihenni kicsit :P

Május! Ez az akármikor szülhetsz kijelentés így az utsó hónapban szerintem alap :) A pontozásról nem tudok nyilatkozni - nekem sosincs...

Sági! A lényeg, hogy Petivl végül minden rendben volt!!! Kérünk fotókat, ha van egy kis időd!! :P

Klarka! Köszi a segítséget, nagyon aranyos vagy! :P

Mazsi! Hogy vagy ma reggel? Nekem hajnalban kezdődött ilyen mensis görcsölés meg hasfájás... Ha ez a mensi miatt lenne, már rég bevettem volna vmi gyógyszert... Egyébként a hasam nem keményedik, és Emma is vígan mocorog :P
Vendég

barbi
én az este gondoltam azt hogy az éjszaka tuti menni kell... :lol:
a sétának vagy nem tudom minek köszönhetően de estére nnyira fájt a szeméremcsont környékén minden hogy alig tudtam kivonszolni magam klozetra :shock: Mindemellé 10percenként mensis görcsök...(úgy, hogy szerdáig még mindig szedem a 4x1 Mg-t)
De nem kellett indulni :lol: Holnap megyek CTG-re ill. a dokihoz.

majus
a pontozásról vki már mintha írt volna.A fájáserősséget pontozzák 0-100%-ig ha jól emlékszem a 10-es gondolom =100% ami szülés előtt szokott jönni :shock: :lol: (nekem a CTG eredmény legalsó görbéje a fájásgörbe aminek az elején vannaka százalékok jelezve) biztos ezért mondta a dokinő hogy bmikor jöhet bébi...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

gondoltam reggeli program gyanánt picit rendbe hozom a lábaimat...
a bal lábamon sikerült a "manikűrt" végrehajtani, a jobbal kicsit bajban vagyok vmiért nem tudom olyan jól felemelni, hogy kényelmesen elérjem, ja és miután itt az ágyon "balettoztam" a művelet közben beesett a körömcsipeszem az ágy alá és nem érem el :evil: , fel kellene emelni :shock: :lol: (de azt inkább kihagyom) úgyhogy most itt állok a félig kész tappancsaimmal :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Ezt én is eljátszott a múltkor :D Levegő kifúj, láb oldalra felemel, és cselekvés amilyen gyorsan csak lehet :D

Az előbb olyan hévvel kezdett el Emma helyezkedni, hogy a nyilallások iszonyatosan felerősödtek, mozdulni alig tudtam és mindkét lábam bezsibbadt :shock: Mit csinál odabent???
Vendég

HELYEZKEDIK!!!! :lol: :lol: :lol:
Most látom, ma vagytok 38 hetesek?! :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Tegnap este iszonyatos szúró fájdalmaim voltak.
Mazsi: én se nagyon tudtam mozogni, de muszály volt kimennem pisilni.

Ma reggelre meg enyhén fáj a fejem, szédülök, hányingerem van.
Nem tudom, hogy ez most a melegtől van?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

8) köszi Klarka a tippeket! Tényleg sokat segít a fórum (néha nincs is mit megkérdeznem a védőnőtől, mert itt már minden kérdésemre választ kaptam :lol:

nanica

lin
úgy tűnik a végét járjuk :shock: :lol:
elképzelhető egyébként hogy ez a hülye melegfront kavar be...
mérted a vérnyomásodat?

igyál sokat hátha elmúlik a fejfájásod...nekem akkor szokott fájni a fejem ha nem iszom eleget.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jo reggelt!

Latom a ket versenyzonk aktiv ma is :D

Nekunk nagyon szep ejszakank volt. Igaz, Aron ejfel elott nem volt hajlando elaludni, de utana reggel 5-ig (!!!) nyomta, fel 3 korul volt egy kis hasfajos hiszti, de csak nyuszogott, forgolodott, fol sem ebredt kozben...

Tegnap megint egyedul furdettem a nagy kadban. Gedeiapu az uj kollegaival vacsizott. Na de konnyu dolgom volt - Aron fiam megint bealudt a kadban, ime:

Kép
Kép

Torulkozeskor kicsit magahoz tert:

Kép

Aztan jott a mazsalas:

Kép

Majd a jol megerdemelt szopizas es cumizas (amikorra is teljesen folebredt, miert is ne :D)

Kép

Ja, es egesz ejjel a sajat kisagyaban aludt, cumi nelkul (!), csak az 5 oras szopi utan hagytam magam mellett, mert annyira kaba voltam, hogy nem voltam kepes visszatenni a tolem 1 m-re levo agyikojaba... Aztan most fel 9-kor volt egy masik szopi, utana egy kis ebrenlet, egy minimalis nyuszi es most - elvileg - megint alszik a fiam. Azt tervezem, hogy 11-12-ig alszik, aztan ujabb kiados szopi, beajulas es mehetunk setalni. Nisoralt kell vennem (korpasodik a baba feje, ezt hivjak koszmonak... pedig sima korpa, aszittem a koszmo valami speci babadolog, de nem...), igy a mai menetet a Madarasz korhazhoz tervezem...

Vihogva olvasom a pedikuros probalkozasaitokat, lanyok. Emlekszem, en is megkuzdottem a labkormok apolasaert a testemmel. Vegul beszeltem egy pedikuros csajjal, hogy az utolso heten jojjon el hozzam es tegyen rendbe a korhazra. Addig meg novesztettem a labkormeimet. Mondanom se kell, mivel Aron hamarabb jott, a pedikurre sose kerult sor - oriaskarmokkal kerultem a korhazba, de szerencsere mindig volt rajtam zokni :D
kami

kami

akkor mégsem volt gond a tegnapi bűnözésed után...?!

Nizoral? nem elég egy kis olajjal letisztogatni és azután megmosni?

hogy haladtok a tornával ? mit mondtak mikorra rendeződhet a helyzet?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nem, meg is lepodtem, epp ma reggel mondtam az apjanak, hogy nem igazan erre szamitottam a fel lityi kolalajt utan... ugyhogy lehet, hogy ma is veszek fel lityit :D

Hat en meg nem szantam ra magam a tornara. Inkabb elobb az eronletemet akarom visszakapni, erre jok a nai 1,5-2 oras setak. Aztan ha megint izomma valik a testmen a hus, akkor lesz mit erositeni - akkor majd johet a futas meg a DVD-k. De addig csak lajtosan. Ez a terv... Ja, es jelzem, en maris nehezebbnek erzem Aront, pedig meg csak 4. hetes. De siman erezheto a fel kilo tobbletsuly! Mi lesz itt kesobb??? Ha akarom, ha nem, erosodni fogok... a karom es a derekam biztosan... A hasam is, mikor ugy kelek fol az agybol, hogy Rotyika az olemben van...

Nemtom ti hogy vagytok vele, de en imadom Aron szagat! Azert irom igy, hogy "szagat", mert nem a babaszagra gondolok, hanem mondjuk amikor mar tele van a pelusa, de meg rajta van. Vagy a masnapos kis fejszagat. Szoval amikor nem csilivili. Beteg vagyok???

Tegnap a vedono a Nizoralt javasolta... milyen olajra gondolsz, Mazsesz? Babaolajra? Olivaolajra?
kami

:lol: :lol: :lol: Áron tornájára gondoltam, bocsesz, nem voltam egyértelmű :D

Hát nem tudom, a Nizoralra kérdezz rá előbb a gyerekorvosnál.

Egyébként igen a fürdetés előtt babolaj vagy sima növényi olaj a buksijára , néhány percet hagyni "ázni" és a fürdés során lemosni.

De a tapasztalt anyukák biztos tudják a tuti tippet erre... :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hellóka!

Most már én is gyanakodok egy kicsit, mert az előbb még egy kis hasmenésem is volt.

A rosszullétem kezd egy kicsit javulni, kimentem 10 percre a levegőre, és úgy néz ki jót tett.

Apa ép most ment be a városba, de mondta hogy siet és szóljak ha valami gond van.

Kami:
Mazsi szerintem babaolajra gondolt. Én is úgy tudom, hogy azzal kell a baba fejét bekenni és utánna jól átkefélni a hajkefével.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kami! A Nizoral nekem is furi kicsit :? Kérdezd meg szerintem a gyerekorvost is!

Hú, én ma nagyon lusti vagyok, még mindig hálóingben flangálok :oops: :D
Vendég

Sziasztok!

Tegnap délután nálunk több órán át áramszünet volt, utána meg a babanet nem akart működni :twisted: :twisted: Szóval ezért nem tudtam aztán írni.

Én most keltem fel, mert hajnalban nem nagyon aludtam. Iszonyatos görcseim voltak, de cask 20 percenként és szerencsére elmúltak, pedig én már azt hittem mehetünk a kórházba.

Lányok,
Nincs most valami front vagy ilyesmi, hogy mindenkinek fáj a pocija?

Kami,
Nagyon jók a cumis képek Áronról. Én is vettem egy cumit biztonság képpen, de ha lehet nem szeretném használni.

Sági,
Elhiszem, hogy megijedtél, amikor mondták, hogy csaszi én is megijedtem volna, de a lényeg az, hogy minden rendben van Petikével.

Gabi,
Gratulálok Eszterhez. Nagyon szép baba :D

Május,
Nálunk nincs ilyen pontozás, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mit jelent a 10 pont.

Móni

Kép
móni23

próbálom az üvegmatricákat készíteni, de csak íróasztalnál megy ami Leának nem nagyon tetszik és egyfolytában rugdossa a hasamat... :shock: :shock: :lol:
itt-ott hullámos lesz kontúr :lol:

lehet hogy hamarabb kellett volna neki állnom? :shock: :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Agiboldi,
Nem tudom, hol laktok, de a 8ker legjobb sétahelye a Fiumei úti temető. A régi részén nincsen szinte senki, még alkalomadtán szoptatni is lehet, csendes és jó a levegő. 50 méterre a kerítéstől döbbenetets a változás. Mi is oda fogunk járni a jövő héttől.

Ami gyakorlatokat írtam, az első 1-2 hét, utána lehet rendesen rádolgozni. Csak ugrálni nem :lol: Szerintem keress rá az interneten, vagy nézz ki egy könyvet. Most már simán csinálhatsz szinte bármilyen gyakorlatot.

Kendő:
Felfedeztem, hogy nem a kendővel van baj, hanem én tettem bele fordítva a bébit. Lehet, hogy mégsem reménytelen. De azt hiszem, a kenguru fog győzni, csak addig még van jópár hét, így marad ez.

Orrszívó:
Most totál élőben használhatom :( Natitól nem csak rózsaszín zoknikat és takarót kapott, hanem egy jó kis nózifolyást is. Ránézésre még bakteriális is. Csak hogy ne örömködjek túlságosan. 4től ment a műsor, végül úgy aludtam el, hogy a mellkasomon feküdt. Kb egy óra múlva ébredtem, a nyakam igencsak panaszkodott :D De legalább kialudtam magam.

Koszmó:
Korpával indul, barna, kicsit olajos ragacs. Ha száraz, még nem az. Nem veszélyes, csak elhanyagolva gombásodhat. Főleg a hosszabb hajú babákat érinti. Nekem a Nizoral nagyon durvának tűnik, én nem használnék kemikáliákat. Natinak volt, néhány próbálkozás után felhagytam a piszkálásávál, szépen elmúlt, de egy év múlva is találtam apróbb foltokat. Azt szokták ajánlani, hogy olajjal dörzsöld be, hagyd kicsit ázni, majd sűrű fogú fésüvel fésüld át. Én még kocsiban üldögélve szoktam lekapirgálni a felesleget. Persze nem ez a tuti tipp, ha pont vezetsz. Ha nagyon nagy kiterjedésű, akkor talán bébisamponos mosás után hajszárító, kicsit gyakrabban. Mi hetente szoktunk hajat mosni. Olajból mi a gyógyszertárban kapható napraforgót használtuk. Nem szeretek semmi illatanyagot tartalmazó dolgot használni, de ez csak az én heppem. Bébiolaj is tökéletes.

Miért van olyan érzésem, hogy ami negatívum van, azon mi mind átmentünk??

Mazsi,
Látom, te is ott tartasz, ahol én a 9. hónapban. Valami leesett? Sebaj, majd apa hazajön, és felveszi! A kórházban még jobb volt, ott sem tudtam hajolni, Robi meg szép sorban betette a hűtőbe a túrókrémeket. Az első párral még boldogultam, aztán csak néztem, és reménykedtem, hogy csak jön valaki, aki ki tudja szedni őket onnan.
A CTG százalékairól annyit, hogy volt, hogy 0ra esett. ezért a kutyának se tűnt fel, hogy épp szülök.

Kép KépKép
lorca

kinyírom most már a szomszédot :evil: :evil: :evil:
diszkózik reggel óta, ráadásul olyan zene megy (Tankcsapda, V-Tech? de csak tippelek, mindegy ezekkel egy kategóriába tartozó zeneművek) amit én utálok :evil:
eddig úgy oldottam meg hogy én is feltekertem hangerőt viszont most Lea miatt nem lehet mert szegényke kiugrik a pocakomból! :shock:

séta
temetőben? :shock: elég bizarr :lol: vagy már átalakították parknak?

lustaság
nem volt kedvem főzni rendeltem egy pizzát :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hali!

Lányok, nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan megbabásodtok! :D Alig várom, hogy érkezzenek az új picik! Főleg a "másik" Gergőt várom, kíváncsi vagyok, milyen a kis druszánk! :D

Egyébként a mi jól elvagyunk, eszünk, alszunk. Egy szavam nem lehet, még mindig nagyon rendes gyerek ez a mi Gergőnk, nem tudom, mivel érdemeltük ki! :lol: Most már három (esetenként majdnem négy) óránként eszik, ami jó, mert több időm van, viszont rossz, mert mire felébred nagyon éhes és emiatt nagyon mohón eszik és nyel egy csomó levegőt. :? Próbálom változtatni a szopi pózokat, hátha van olyan, amiben nem nyel olyan sok levegőt, de úgy tűnik, hogy nem rajtam múlik, hogy mennyi bubit juttat a kis gyomrába. :( Így most gyakran megszakítjuk a szopit, hogy böfizzen, meg esszük a homeo bogyókat és nincsenek nagy hasfájós hisztik. Főleg mióta a tejet kihúztam az étlapomról. :wink:

Ja, cumink kezdetektől van és lelkiismeretfurdalás nélkül adnám neki, de nagyívben kiköpi ha a szájába teszem, és úgy tűnik úgy döntött, hogy inkább ujjszopó lesz. :(

Ági! Azt hiszem még tegnap kérdezted, hogy hová menjetek sétálni a Kálvin tér környékén. Első körben én biztos megcéloznám azt a gyönyörű parkot a Petőfi Irodalmi Múzeum mögött! Sokat jártam oda csak úgy, meg tanulni is.... tényleg nagyon szép és ahhoz képest, hogy a város közepén van elég nyugis.

Kami! Én is folyton szaglászom a Gergőt! :lol: Naponta többször behajolok a kiságyba, csak hogy megszimatoljam! Tényleg olyan jó szaga van!

A koszmó az nem vmi sárgás, korpánál vastagabban hámló dolog? :roll:
Vendég

Mazsi, én hasonló okok miatt hagytam abba a puzzle-t... :(

Móni! Szerintem tuti ez a nagy meleg is belejátszik a pocifájásba :roll:
Nekem ráadásul úgy dagadnak a lábaim ha nem fekszem, hogy nem tudom, hogy el tudok-e menni ma egyáltalán sétálni :( Pedig ebben a szép időben olyan rossz egyedül itthon :cry:

Panni! A próféta szóljon belőled :lol:
Pont most hívott a nagyim, hogy a hétvégén nagy családi banzáj lesz náluk, és ha bírom, akkor természetesen szeretettel várnak minket is. Nem akartam mondani neki, hogy remélem, hogy nem tudunk menni :oops: :D
Vendég

Sziasztok, ismet itt.

A terv eddig bevalt, idaig aludtunk :D Most lecsereltem a pelust es mindjart megyek szoptatni. (Na, nagy nyihogas a masik szobaban :D)

Hat ha az a koszmo, amit Lorca irt, akkor nekun megse koszmok van. Aron siman csak "korpasodik" - semmi sargas trutyi. Egyszeruen szerintem csak szaritja a viz a fejet, mint ahogy a combjat es a karjait is. Mi naponta mossuk a hajcskajat, vagyis minimum vizezzuk. Edig azt csinaltam, hogy ahol lattam, hogy jon, folvakarasztam neki, majd a szarazanyagot kifujtam a hajabol. De gondoltam van valami, ami egyben lehozza es nem kell fujkalnom... De akkor varok meg azzal a Nizorallal. vakarasuok-fujkalok tovabb es megvarom az igazi koszmot...

Na, megyek, betomom a szajat a nyihogo kis Rotyikanak...
kami

kami
fürdetésnél használtok fürdetőkrémet? olyan jó kis hidrofiles gyógyszertári fürdetőkrémek vannak és ha ezt használod nem szárad a bőre...ezt akár a fejére is kenheted...de szerintem sem kell naponta hajat mosni...

én magam is ilyen hidrofiles fürdetőket használok.sajna elég érzékeny a bőröm...a Johnsonos babolajtól pedig frankón kiütéses lettem, úgyhogy ennyit a hipoallergén babaolajról :shock: :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi:
Én is így vagyok. Vasárnap lesz apósom névnapja és valahov amegyünk ebédelni, amin én már remélem nem veszek részt.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mazsi,
Az ilyen hangoskodó szomszédokat én sem szeretem. A mi szomszédunk viszont este kezdi el és sokszor éjfélig ordíttatja a hasonló zenélet :twisted:

Pann,
Hát már mi is nagyon várjuk Gergőt, de nem siettetem a dolgot, van még 2 hete.

Barbi,
Biztosan ez az idő okozza a pocifájásunkat.
Sajnos nekem is dagad a lábam, tegnap mire hazaértem alig bírtam levenni a cipőmet, mert teljesen beledagadt a lábam.

Barbi, Mazsi, Lin,
Miért szeretnétek ennyire, hogy most szüljetek, hisz még legalább 2 hetetek van hátra? Én ha lehet még kihasználnám ezt a hosszú hétvégét a párommal, elmennénk sétálni, vacsizni egy moziba.

Kép
móni23

Móni! Nem prioritási sorrendben:
* nagyon kíváncsi vagyok a lányomra :D alig várom, hogy elkezdődjön az életünknek ez a fejezete! :P
* fizikailag már nem érzem embernek magam... alig tudok mozogni, fáj mindenem, dagad a kezem és a lábam, de ha lefekszem akkor a gyomorsav tör fel...
* a pocakomon a köldököm körül szanaszét repedt a bőr, kb úgy nézek ki, mint egy térkép :? ami valószínűleg alkati kérdés, mert anyunak ugyanez volt, és ugyan neki 90%ban NEM maradt meg szülés után, mindenesetre most nagyon kellemetlen: iszonyat érzékeny, kimondottan fáj ha bármi csak hozzáér már akkor is :(
* gyűlölök egyedül lenni (hosszú történet, anno a szüleim válása utána nagyon sokat voltam egyedül), de már annyira korlátozva vagyok a mozgásban, hogy nem nagyon tudok emberek közé menni, mert mire eljutok odáig, kb addig tart ki az erőm
* már a picúr mozgása is többször kellemetlen, mint kellemes :?
* ha tényleg annyi a súlya, amennyinek az UH alapján mondták, akkor már most 4 kiló körül járhatunk (holnap kiderül)...
* azért tartok kicsit a szüléstől, és szeretnék már "túl lenni" rajta

Kb ennyi...

Nem panaszkodni akartam, csak már úgy érzem több a negatívum mint a pozitívum ebben a szakaszban, na meg a sok-sok babafotó láttán már annyira vágyom rá, hogy a kezembe foghassam a sajátomat :P
Vendég

csatlakozom barbushoz :lol:

mozizni? amikor 2 percenként pisijárat?
ráadásul dolbyban szól ,elég hangosan amitől lányom ki akar törni a pocakomból :shock: (szóval marad az itthon mozizás:-))

vacsizni?
falatokban eszem (miután nincs több hely) kicsit furán néznék ki az étteremben, amint órákon át csipegetek :lol:

szép, szép a hosszúhétvége, csakhogy energy nincs hogy kimenjek sétafikálni :lol:

és már olyan jó lenne babázni :lol:
de azért előbb Te jössz Móni, barbussal úgyhogy mi linnel csak azután :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ja, mi még csütörtökre tervezünk egy kis "kirándulást" a barátokkal: ugyanaz a társaság, akikkel együtt szilvesztereztünk. Az egyik párnál született januárban Zsombor, a másiknál meg tegnaphoz 1 hétre érkezik majd Rozi (csaszi lesz, akkora baba), meg mi. Pákozdra vagy Martonvásárra tervezünk menni, az ebédet még nem találtuk ki - vagy út közben, vagy főzőcskézünk egyet a másik kismamáék telkén, ami útba esik - ez még képlékeny :P Na, ezt még én is szívesen kivárnám egyben :D
Vendég

A mozival több bajom is van...
Nincs nagyon olyan film, ami érdekelne - legalábbis annyira, hogy ezreket kiadjak a jegyért - a mostani filmek már nem másfél, hanem lassan mind min. 2 órásak, amikhez nincs türelmem, azon túl, hogy nem tudok egyféle pózban ülni ennyi ideig.
Ja, azt kihagytam a listából, hogy nyűgös vagyok :lol:
Vendég

Ja, az előbb kiültem az erkélyre (ha már a séta nem jött össze...), de úgy felforrósodott a pocakom, hogy nem mertem kint maradni :roll:
Vendég

Persze, Mazsi, a gyogyszertari kremet hasznalom furdeteshez, amit a gyerekdoki irt fol, Naturlandos termek.

Most ertunk haza a setabol. Epp 2 ora volt... most pedig enni adok elsoszulottemnek, mert mar szarra ragja a cumit (most tettem be a szajaba, mert mire folertunk a lakasba, elkezdett uvolteni, es meg at kellett oltoznom... de mosma kesz vagyok, cumi ki, cici be, kezdodhet a buli!!!)
kami

Barbi, Mazsi,
Teljesen megértelek titeket, a tünetek nagyrésze nálam is meg van sajnos, de úgy gondolom, hogy nem véletlen tart 40 hétig egy terhesség, odebent még biztosan jobb neki.

Mozi:
Kb. 2 hete is voltunk, direkt sor végére kértük a jegyet így ki tudtam menni és csak egyszer kellett :) Azt nem vettem észre, hogy Gergőt zavarná a film hangereje, ugyan annyit mocorgott, mint máskor.

Vacsi:
Mazsi, akkor neked még lehet, hogy nem szállt le a pocakod? Mert én kb 2 hete újra rendesen tudok enni, előtte nekem is csak kisebb falatok mentek le és ráadásul rengeteg volt a gyomorsavam, de most újra állandóan ennék :)

Séta:
Na ezt még én is meggondolom. Nem tudom hogy vagytok vele, de ha állok, vagy megyek sokkal többször kell pisilnem, mint ülve. Úgy simán kibírom 2 órán keresztül, de séta közben fél óránként kell mennem és hát a városban elég kevés a nyilvános Wc :(

A végén meg az lesz a legviccesebb, hogy ha én meg itt holnap szépen megszülök, de persze én lennék akkor a legboldogabb és egyáltalán nem érdekelne, hogy mit is tervezetm a hétvégére :D

Kép
móni23

Barbi, jaj de átérzem a helyzetet :P
A Fiumei út sajna messze van, mert inkább a Kálvin tér felől lakunk a 8. kerben, viszont asszem tudom melyik aza aprk Pann, nem azt hívják Károlyi kertnek? Sajna mivel nem vagyok pesti nem ismerem ki magam nagyon a városban..

Mi fürdetőkrémet használunk, de elég kevset, és naponta mossuk (vizezzük) a fejét is, aztán pedig hajszárító, ami !a gyerek kedvence!!! azonnal elhallgat és boldogan sütkérezik a hajszárító alatt... fura kis gyerek :P

Boldinak parizerszaga van :P :lol: Imádom!

Lorca, én is fordítva tettem a kendőbe. De valahogy olyan furcsán össze van benne gömbölyödve még ha jól is rakom be. Már én is a kengurura vágyom.

Klarka, a mellborogatásssal ugyenez volt a Schöfiben. Egyik ápolónő hideget mondott, a másik meleget. Ráadásul az egyik disznózsírt ajánlott, a másik tiltotta...

És a chicco sterilizáló folyadék (mert nekem olyan is van a mikrós sterilizáló mellett, csak még nem mertem használni), szóval azt le kell utána öblíteni? Akkor hogy marad steril? És nem olyan érzés mintha valami kemikália maradna a cuccokon tőle?
Én csak néha fejek, és olyan kevés, hh nem érdemes elrakni, de valahogy sose érzem sterilnek..

Sági, hú de ismerős a melles sztorid! Nekem is volt egy éjszakám, amikor az egyik nővér folyamatosan az én mellemet masszírozta, fejte stb.

Barbi, szerintem nekem is azért siettették kicsit a babát (ha siettették, nem tudom, de lehet és nem bánom), mert nagyon nagy volt már hozzám képest.

Ma elszaladtam a bababoltba további cumikért! még egy hálózsákért és még egy törölközőért. Csajok, ezekből nem elég 1-2 db, nem győzöm hangsúlyozni. Boldi rendszeresen belekakil a törölközőbe fürdés után, gondolom a hajszárító okozta gyönyörűségtől :P

Kép
Kép
agiboldi

Móni! De Te pontosan tudod, hogy mennyi az a 40 hét ;) Én meg nem, csak mindig azt mondják, hogy 2 héttel idősebbnek látszik. OK, OK, statisztika, de a fejátmérője már 35 hetesen 95 mm volt :shock:
Annál a barátnőmnél akiknél Rozi születik nemsokára, ott pl azért lesz csaszi (tegnap derült ki), mert akkora a baba, hogy a doki azt mondta, ne kockáztassanak! Nekem eddig ez meg sem fordult a fejemben saját magunkkal kapcsolatban, de mostmár ez is foglalkoztat :roll:
Vendég

Barbi,
Már nem emlékszem az utolsó uh-s adataidra, de ha tényleg ilyen nagy már Emma, akkor lehet hogy tényleg itt az ideje, hogy megszülessen :)

Kép
móni23

Mai nap remekül alakult. A délutáni szundira beterveztem egy jó kis alvást. Erre megjelent a védőnő, majd anyukám. Az ő szórakoztatásukkal telt el 3 óra, amit csodák csodája nyikk nélkül végigaludt. Most is alszik, csak kicsit felületesebben, rohangálhatok a gép és mini között.

Tegnap járt itt dokinéni, valamivel lekezelte a gyógyuló köldökét. Ennek hála, reggel azt vettem észre, hogy körbe le van maródva a bőr, még a bodyn, rugin is átürött a trutyi és egy kicsit még gennyes is. Hurrá! Ez nagyon kellett a boldogságunkhoz. Tipikus esete a ne javítsd meg ha nincs elromolva dolognak.
És volt egy jó megjegyzése: MÉG nincs szájpenésze, az jó! Bár azt már profi módon tudom kezelni, jó lenne megúszni.

Barbi,
Teljesen érthető, hogy nem érzed jól magad a bőrödben. Kész csoda, hogy eddig ilyen jó kedved volt. Nálam már a 8. hónapban borult a bili. Nem véletlenül akartam én már azonnal szülni, ahogy nem volt koraszülött Szabi. :(

Kép KépKép
lorca

Ne érts félre, nem akarom minden áron, csak magam miatt sürgetni a dolgot! Csak hát minden jel arra utal, hogy nem pont félidőben fogant ;) De majd eldönti ő, hogy mikor akar kibújni :D
Vendég

Pann,
Az ujjszopás sem gond. Ha eleget szopizik, szépen leszokik arról is. Nati először élt-halt a cumiért, elunta, majd az ujja ragadt bele a szájába pár hónapra, de azzal is magától hagyott fel kb 10 hónaposan. A ciciről is akkor szokott le, amikor nem volt tej, minden gond nélkül, 19 hónaposan. De ilyen korán még nemigen tudják szopni az ujjukat. De jó, ahogy próbálkoznak, Szabi is az egész öklét próbálja benyomni. A cumiért ő sem lelkesedik, egyszer még bukott is, annyira próbálta kiköpni.

Kép KépKép
lorca

Nnna, Aron ebben is kivetel. O siman tudja szopni az ujjat!!! Meghozza a MUTATUOujjat!!! Alig gyozom kirangatni a szajabol, de mostmar legalabb be is tudom tolni helyette a cumit... mos megyek, mert nyekereg. Odaveszem magamhoz es en is eldolok a TV elott...
kami

Sziasztok!
Barbi, Mazsi! Most már tényleg nem kell sokat várni! -persze.... tudom.... mindenki ezt mondja.... - Pláne Barbinak! Barbi! Neked ÓRIÁSI hasad van! Nem csoda, hogy így érzel.

Kami! Petrának is tök olyan a bőre-fejbőre, mint amit leírtál. A gyerekdoki gyógyszertári "vízes krémet" írt fel. Ezzel kenem fürdés után (a fejét is) és teljesen elmúlt! Kicsit féltem a hajára kenni, azt hittem, hogy zsíros lesz a haja tőle (ne nevessetek ki, lehet, hogy ez tök hülyeség), de nem.

Ágiboldi! Mi chicco sterilizáló folyadékot használunk. Nem kell leöblíteni utána. Nekem semmi bajom nincs vele.
Voltatok már koponya-hasi uh-n? Mi ma beszéltünk a OEB-vel, 5-én postázták Petra taj kártyáját. Pár napon belül biztos megjön. Holnap egyeztetek is időpontot a vizsgálatra.

Csípőszűrésre tudja valaki, hogy mikor kell vinni a babát? Ezeken kívül van még valami szűrés mostanság?
elmo

Sziasztok,
Peti rájött,hogy ő csak ölben szeret lenni...
Nektek mennyit szopizik egyszerre a babó?Peti túl sokat,de nem mohón és azt mondja a gyerekdoki,hogy ebből lesznek a hasfájós gyerekek.Mikor kell menni erre a hasi és koponya uh-ra?Beutaló kell hozzá?
Vendég

elképzelhető hogy 2 napig nem leszek mert szervíz alatt lesz a gépünk, apa szétkapja... :shock: :lol:

ha közben vmi lesz lorcanak írok sms-t :lol: de nem lesz!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

BARBI,
HAJRÁ-HAJRÁ-HAJRÁ :P :P :P

MAZSI,
KITARTÁS :P
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?