Új privát üzeneted érkezett!

kész a süti,Arwen isteni finom az egyik már majdnem el is fogyott.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: kérünk fényképet. Vagy már hiába? Úgy megkívántattátok velem, hogy ahogy lesz pici időm megsütöm. Addig is gondolj ránk, amikor eszed.
:)

meriann

Most nézem, hogy de rohamosan fogynak a centijeid Esztora.

meriann

Halihóóóó!

Nán-dorka: klassz a pociképed és ahhoz képest, hogy a 26. héten tartasz nem is nagy. A moháid is gyönyörű zöldek! :) Kérdezted ezt a dudorodást: fúúú… hát nagyon kidudorodik… például amikor azt a vékony valamilyét dugta ki a köldökömnél, akkor úgy éreztem, hogy mindjárt átlyukaszt. Szeret nagyon dudorodni, na meg hullámzik a hasam, akkor lehet, hogy bukfencel odabent? :shock: Akkorákat mozog, hogy nem igaz, szerintem már kezd a hely kicsi lenni neki.

Arwen: tuti fogod te is érezni és látni, hogy hullámzik a hasad, nekem napról-napra jobban csinálja és egyre jobban érzem. Nekem fantasztikus érzés, mindig jókat vigyorgok rajta. Fel is akarom majd venni a fényképezőnkkel kis videóra a hasamat… :lol: Jó lesz majd neki mutogatni, hogy miket csinált velem…
Nagyon jól néz ki a sütid, haaaaaaaammmmm… gondolom már nincs belőle. :)

Marietta: ez nagyon jó hír!!! :D Itt mindenki izgulhat érted, szuper!!! A na most megjön érzés van olyankor is, amikor babás vagy, nekem például mensis görcseim voltak… A legjobb az egészben, hogy a dokid letett erről a hónapról, na ilyenkor szokott az ember igazán meglepődni… :wink: Mikor tesztelsz??? Légyszi jelentkezz minél hamarabb, mielőtt itt lerágjuk az összes körmünket!!!

Adri: mi is AngelCare légzésfigyelőt vettünk, de mi nem bébiőröset, csak simát. Azt olvastam sok helyen, hogy ez a fajta nem riaszt be fölöslegesen.
Egyébként hogy vagy? Remélem reggel óta már sokkal jobban! Én januárban kétszer is ilyen beteg voltam, én inhaláltam kamillával, az nagyon sokat segített, teáztam (hársfa, csipkebogyó tea), köhögésre pedig a lándzsás utifű szirupot ettem, de elég nehéz volt így gyógyszerek nélkül kigyógyulni belőle. Neked hamarabb fog menni, a homeóbogyók segíteni fognak!!! Pihenj sokat és hipp-hopp meg fogsz gyógyulni!!!

Vicky: győzött az igazság!!! Gratulálok hozzá!!! Mostmár megnyugodhattok és jöhet a bébi!!! :D

Porsika: nekem teljesen szimpatikus volt a klinika, tetszett az egész… korábban, amiket hallottam, olvastam abból nem sokat vártam tőle, nagyon lehúzták, de kellemesen csalódtam és nekem tetszett minden úgy, ahogy volt!!! Itt egyébként roaming rendszer van, vagyis a baba ott lehet veled, a kórtermek is kultúráltak voltak. Maga a szülőszoba is, meg az apás szülőszoba is… szóval szerintem simán ki lehet bírni 5-6 napot ilyen helyen.

Hajni: gratula a 12. héthez!!!! :D

Esztora: tök jó áron szerezted be a mellszívót, gratula hozzá!

Meri: ma én is felfújtam a fitt labdámat. Nem is emlékeztem rá, hogy ilyen nagy, de olyan kényelmes rajta ülni. Nem is csodálom, hogy a párod rögtön lecsapott rá.
szerika

Meri probálok majd képet feltenni de tényleg isteni finom probáldi ki te is.
néztem én is hogy nagyon fogy a centim :lol:
hihetetlen hogy rohan az idő.
átküldöd nekem az oldalt ahhonét a labdát rendelted?nagyon tetszik nekem is.
a mellszivó tényleg nagyon jó vétel lett.most néztük szerdán hogy mennyibe kerül.ha esetleg nem lesz rá szükség (de remélem igen) tovább adjuk.beszéltünk ma az ügyfelünkkel akinek baba diszkontja van.egyeztetünk és megyünk babakocsit nézni.muszály szépen lassan a nagyobb dolgokat beszerezni.
Szerika 77 nap neked is nagyon gyorsan eltellik szerintem.
légzésfigyelőn elmélkedtem már,még nem sikerült eldöntenem hogy legyen.
azért remélem nem kell 5-6 napot kórházban lenni ,nem 3-4 nap a szokás?

Bridzsi

Kép
esztora

Éppen néztem én is, hogy 77 napom van, valahogy olyan kicsi számnak tűnik :)
Nem kell 5-6 napot eltölteni, csak a császárosoknak (én meg az leszek), egyébként gyorsan kidobják az embert, mert kell az ágy...
Még az is lehet, hogy a császárosokat is hamar hazaengedik, nem tudom, ezt csak hallottam...
szerika

tényleg ezt elfelejtettem.
ugye milyen kicsinek tűnik?

Bridzsi

Kép
esztora

Ez a természetes, hogy megnézheti az ember a szülőszobát, stb. ? Vagy külön ki kell járni?
Számomra nagyon megnyugtató lenne, ha tudnám hol, hogy néz ki, stb.

Esztora: https://www.r-med.com

meriann

Köszi Meri!
nálunk a szülés felkészitő keretén belül meg lehet nézni a szülőszobát is.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: a 122 nap se tűnik ám olyan soknak! :wink:

Nekem megvan a terhesség napról napra könyv és holnap már a 30. hétben leszek, valamint ma van a 203. napja, hogy elmaradt a mensim :D

Meri: én járok babaváró tanfolyamra és ott a védőnő, aki tartja szokott szervezni klinika és kórházlátogatást (ez utóbbit már gondolom nem sokáig). És ő végigvezet és megmutogat mindent. Szerintem ez nagyon jó dolog, hogy előre tudod, hogy mi van, ha beindul a szülés, hol kell csöngetned, mi várható, hogy fog kinézni a szülőszoba, milyen lehetőségek vannak, hol leszel utána, a gyereked hol lesz, mi az, amit csinálhatsz és mit nem...
Szerintem tuti, hogy ott nálatok is van ilyenre lehetőség, majd ha odajutsz akkor érdeklődj a védőnődnél utána!
szerika

Köszönöm, mindenkinek a bíztatást. Ma egy hangyányit jobban vagyok, de a fejem még mindig nagyon fáj. Infrázok, de csak kevest, azt mondta a dokim, hogy szabad, de ne vigyem túlzásba. Sajnos annyira rosszul voltam már, hogy igazi orrcseppel is csepegtettem az orromba egy kis levegőért reménykedve, remélem, hogy Gabi babának nem ártottam vele :( :( :(

Szeri
Az újszülöttek még olyan pici levegőt vesznek, hogy elképzelhető, hogy az első napokban az AngelCare is beriaszt (barátnőméknek ez volt) de aztán egy pár nap után már nem volt gond vele. Én is azt hallottam, hogy ez a legmegbízhatóbb.

Meri
Én amikor szóltam a szülésznőnek, hogy szeretném felkérni, akkor ő mondta rögtön, hogy amikor ügyeletes, akkor menjünk be hozzá és akkor megnézhetem a szülőszobákat (ne legyen olyan idegen minden), és elmond minden tudnivalót stb. Általában a szülésfelkészítő tanfolyamok keretén belül (ezeket a kórházak szervezik) lehet megnézni a szülőszobát. Mi ma mentünk volna, de nem hiszem, hogy nagyon örülnének nekem a szülészeten ilyen betegen. Pedig már annyira vártam :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
adrienna

Adri, örülök, h vmivel jobb - de ugye sokat pihensz is?

Szeri, melyik klinikán szülsz? Nagyon jó, h szimpi volt a hely, ez sztem sokat számít, h nem lesz teljesen idegen majd.

Hajni, a mi tapasztalatunk, h a sziklakert, ha egyszer megvan, nem sok törődést/földturkálást igényel. Szerezni kell pár jól szaporodó növénykét, aztán már csak akkor kell hozzányúlni, amikor kedved van hozzá. Nekem az okozott dilemmát, engedjem-e rámászni a fiamat. Szerencsére most már nem akar.

Na, Arwen, a picim most éppen lefelé és hátra rugdos! Hú, most szünetet tartott és megint. Ilyenkor inkább helyzetet váltok, hátha mást csinál majd.. :)

Kép

Kép
nán-dorka

Kapaszkodj erősen
az angyalodba, és ő magával
visz téged.

enyém lurkó ma ugy gondolja hogy lefelé és hátra rúg de akkorákat!
most pihenek is egyet mert teraszon pakolok meg a lakásban zuhanyoznak a virágok.utána húsvéti dekor következik.R. felkellt elő is szedem a kellékeket.

Bridzsi

Kép
esztora

Bettinek új oldala van.ha van kedvetek nézzétek meg.
Meri nézd meg a kutyájukat Lenoxot olyan tündér.

"Kibulizzuk Betti gyógyulását!"
http://www.prok.hu/betti

Bridzsi

Kép
esztora

most nézem itt nincs kép Lenoxról :roll:
az iwiw-en láthatod az ismerőseim között :Kibulizzuk Betti gyógyulását!" -nál.

Bridzsi

Kép
esztora

Kép

ime az én ostoros rétesem Viva cicával.

Bridzsi

Kép
esztora

Helló csajok!

Semmi jó hír. :cry:
Tegnap megjött!!!!
Köszönöm mindenkinek a drukkokat nagyon arik vagytok. :D
A helyzet az hogy teszt nélkül is tudom hogy babás voltam de nekem csak eddig adatott meg ez a csoda.
Ezt onnan tudom hogy nekem nem késhetett volna mert gyógyszert szedtem most is mint már több hónapja és annak abbahagyása után rá 2 napra mindig megjön. Most meg 1 hétre rá. Fájtak a cicijeim nem is akárhogy. Ja és tegnap azt hittem elpusztulok olyan görcseim voltak. Szó szerint fetrengtem. És úgy véreztem hogy csak na. Nagyon sűrű és darabos a vérzésem. :oops:
Bocsi a részletességért.
Még attól félek hogy nehogy az legyen nekem is mint Bodzinak hogy visszajött az endóm. Mert akkor megőrülök ha kezdhetem újra a szurikúrát.
Hát lányok megmondom őszintén hogy eléggé elkenődtem és elegem van már abból is hogy "új hónap új remény"!!!!
Kofogok lábalni ebből de most elgem van mindenbből főleg ebből a küzdelemből a baba után amiből mindig én jövök ki vesztesen.
Ne haragudjatok hogy rontom a topic hangulatát!!!!
Nektek minden jót kívánok!!!!!!!!!!

Puszi.
csipcsab

Marietta! :( Nagyon sajnálom! :cry: :cry:

Sajnos el tudom képzelni, hogy mit érzel, hiszen te már sokkal régebb óta vágysz arra, hogy anyuka lehess, mint én, és sokkal nagyobb nehézségeken mentél már keresztül. Tudom, hogy ilyenkor milyen vigasztalhatatlan az ember.

(Nekem holnap kellene nemmegjönnie, de már előre készítem magam, hogy ne legyen nagyon világvége hangulatom, ha mégis...)

Ennek a babának csak ennyi adatott, mert biztosan nem lett volna egészséges és a Sors nem akarta, hogy beteg babátok szülessen.

Mindez egy olyan hónapban történt, amikor elvileg nem is volt esélyetek a dokik szerint, ugye?

Szerintem ez egy égi jel arra, hogy nem szabad feladni!!!!!!!!!!!! Hidd el, már nagyon közel van a perc, amikor a pároddal együtt szülőkké válhattok. :D Gondolj arra, hogy már mennyi akadályt leküzdöttél és ott vagy a célegyenesben! :D

Kép
vickybabe

Marietta nagyon sajnálom hogy igy történt.érthető hogy elkenődtél.
Vikinek igaza van ha ez esélytelen hónap volt akkor mi lesz ha még "esély" is lesz?

Bridzsi

Kép
esztora

Vicky,Esztora!

Köszi lányok!
Soraitokkal könnyet csaltatok a szemembe.
Annyira jó hogy vagytok és ismeretlenül is ilyen barátaim vannak!!!!!!!!!!!!
Köszi mindent!!!!
csipcsab

Marietta: sajnálom :( Szeretnék valami okosat mondani, de ilyenkor átélem a saját hasonló eseteimet és csak fájdalmat érzek. Veled vagyunk és osztozunk a fájdalmadban.

Idéznék Dr. Doreen Virtue Őrangyalod üzenetei c. könyvéből egy részt: (elsősorban alsótáblásoknak)
„ Gyermekáldás
Két lélek szent uniója, amely együtt behív egy harmadik lelket – a gyermek lelkét - , a Földön létező legszentebb rituálék egyike. … Az ego a teljesítésre ösztönöz, miközben a lélek csupán arra kér, hogy élvezd az aktust. Ha az ego szerepet kap, akkor egyfajta erőlködés is létrejön, mintha valamit mindenképp meg akarnál valósítani. A lélek legfontosabb célja ellentétben áll ebben az értelemben az egóéval. …Ezért van az, hogy nagyon sok pár, aki rettenetesen vágyik gyermekre, gyermektelen marad. Ők ugyanis megengedték, hogy az erőlködés és aggodalom belevegyüljön a gyermeknemzés szent folyamatába, ahelyett, hogy gyakorolnák az örömteli tudatosságot. Nincs még egy olyan szituáció a gyermeknemzésen kívül, melyre ennyire igaz lenne: Segíts magadon, Isten is megsegít. Ha sikerül felhagyni az erőlködéssel kikerülsz a nyomás alól, mely megakadályoz abban, hogy a gyermeked megfoganjon! A szeretkezés ideje alatti hálával eljövendő gyermeked lelkének legmagasabb értelmét hívod magadhoz.
A gyermek lelke vonakodik, amikor azt érzékeli, hogy a szülők erőlködnek. A béke és öröm pillanatát keresi, hogy az embrió a lehető legideálisabb körülmények között foganhasson meg. Miért választana egy gyermek olyan testet, mely kedvezőtlen körülmények között jött létre, amikor a lehető legjobb esélyt szeretné arra, hogy növekedjen és erősödjön? Jobb, ha vár addig a pillanatig, amikor az egyesülés édes szeretetben valósul meg. Olyankor az anya méhe meleg és hívogató, s a gyermek örömmel vállalkozik a test megfogantatására. …
… Amikor a gyermekáldás szándékával kerül sor a szeretkezésre, a bölcs szülők szívüket örömmel és hálával töltik meg. Kedvüket lelik gyermekük bölcsességében, hogy akkor jönnek el, amikor számukra az időpont megfelelő. Ahelyett, hogy erőltetnék a helyzetet, inkább hálával borulnak egymás karjaiba minden egyes perc tökéletességében. Szeretetbe bugyolálva a méh szeretettel lüktet, mely ellenállhatatlan az eljövendő gyermek számára. Ezáltal a gyermekáldás elkerülhetetlenné válik. "

meriann

Meri, ez nagyon szép!!!!

Arwen, nagyon fini lett a süti! Bár az enyém nem olyan szép, mint a tietek, mert kifolyt a csoki. De a lényeg, hogy isteni finom lett!!!!!

Kép
vickybabe

Esztora: nagyon fininek néz ki. nyam-nyam.
Ez az igazi diétás, így nézni. :lol:

Mi az egész napot a kutyikkal és cicukkal töltöttük. Isteni volt. Közben eldöntöttük, hogy hétvégén hosszú hétvége lesz, így felugrunk a hegyekbe. És alszunk, ahol ránk esteledik és szállást kapunk. Tőlem ez hatalmas szó, hogy semmi előre tervezés csak durr bele a világba. Már nagyon várjuk.

A taposógép szuper. A narancsbőröm irtó sokat javult, pedig heti 2X1 órát taposok. És olyan kemény a combom, hogy csak na. Igaz még duci is, de legalább nem puha. Már az is valami. De a fő, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben és kezdenek nagyok lenni a nacijaim.

Szaffi cica előkerült már??? Biztos elkapta a hancúr vágy. Elvégre tavasz van. A mieink már nem lányok, így nyugodtan vagyunk és ők is nyugisabbak, mint a többi környékbeli cica.

Most megyek aludni, mert fájdogál a fejem. Lehet a nap nagyon megsütött. Gyönyörű idő volt nálunk egész nap. Jó éjt!

meriann

Amikor kapcsolatba
lépünk az angyalokkal,
felvesszük az ég ritmusát,
és úgy haladunk tovább
utunkon.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Drága Lányok!

Marietta:D
Annyira sajnálom!! :cry: :cry: :cry: :cry: Nem tudok semmi okosat mondani, csak azt, hogy nagyon veled érzek és nagyon drukkolok Neked, hogy mihamarabb elfelejthesd ezt a rengeteg, fájdalmas küzdelmet egy tündéri Kisbabával a pocidban! És egyetértek Vickyvel és Esztorával.

Meri:D
Gyönyörű ez az idézet! Most olvastam el a házas történetet, szegénykém, hát nem semmi helyzetben vagytok.:( Nagyon drukkolok, hogy mielőbb megoldódjon, és úgy, ahogy Nektek a legjobb. Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy amikor felhagytam a kereséssel, próbálkozással, mindíg valami olyan csodásat tett a Jóisten elém, aminél jobbat soha nem találtam volna, sőt, eszembe sem jutott...ezt kívánom Nektek is!
Tegnap én is egész nap kutyiztam, sétáltunk négyesben Apával, a kutya-és Embergyerekkel. :D Kiskutyám még fürdött is, igaz, kissé meglepődött, mert a szokásos vehemenciával vetette magát a vízbe (itthon ugye csak egy sekély medencéje van) és rögtön elmerült. De ügyes volt :D

Szeri:D
Olyan jó, hogy tetszik a szülészet, én is nagyon kíváncsi vagyok az Istvánéra. Képeket már láttam a neten, de élőben biztos más lesz, és sokkal nagyobb biztonságban érezném magam, ha előtte bejárhatnám. :D

Adri:D
Hogy érzed magad? Remélem, javul a fránya náthád!

Fioona:D
Mi van veletek? Hiányoztok. :(

Ágota is rég volt erre. :(

Képzeljétek, csajok, a Nővérem férjhez megy!! Úgy örülök, ha minden jól megy csak pár hónap lesz a babáink közt, mert rögtön utána nkei akarnak látni. :D Pont azt néztem, hogy tök jó, a következő 5 hónapomra megvan a program: áprilisban az Unokanővéremék esküsznek, májusban a Férjem Unokabátyja nősül, júniusban születik a Barátaink Babája (ja, meg államvizsgázom is. :)), júliusban a Tesómék esküvője, augusztusban pedig jön Ákosom...klassz lesz. :D
Millió puszi minenkinek

porsika

Marietta, nagyon sajnálom !!! És gyere csak nyugodtan akkor is, ha bánt valami!
A biztonság kedvéért ugye beszélsz az orvosoddal arról, h ez történt? Drukkolok, h minden rendben legyen és a továbbiakért is, nagyon!!!

Meri, olyan jó hallani (olvasni), h micsoda energiák vannak Benned. Én is töltekeztem belőle ezen az álmos reggelen!

Esztora, a cicátok is meg akarta kóstolni a kalácsot? :D Hogy van mostanában?

Remélem én is, h a kis kódorgó is előkerült!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Képzeljétek az éjszaka azt álmodtam, hogy született egy kislányom, hatalmas fekete haja volt. És szoptattam. Végig álmodtam vele egy teljes napot. Nagyon jó baba volt. Evett mindig szépen és nem volt sírós. Aztán ébresztett az óra. A szívem facsarodott, hogy vége a mesének. Annyira szenzációs érzés volt szoptatni, magamhoz ölelni. Már másodjára látom, ugyanezt a babaarcot. Érdekes nem?! Már álmodtam, csak rövidebb időszakot vele. Az is érdekes, hogy mivel mindenki kislányra vágyik (a párom, a nagyszülők) emiatt én fiúra hangolódtam be.

Hogy vagy Marietta?

meriann

De szép lehetett ez az álom, Meri!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Marietta: nagyon-nagyon sajnálom :( A dokidnak elmeséled mi történt?

Esztora: a te sütid is felfalnivaló :)

Nán-dorka: én a szegedi klinikán fogok szülni. Engem régebben nagyon sokat rúgdosott Balázs lefelé és hátra, de mostanában már inkább fönt és oldalt érzem. Ez utóbbi kellemesebb érzés. :D

Porsika: jó sűrű progitok lesz erre az évre. Gratula a nővérednek!!! :D

Adri: megrendeltem a szettet a Sejtbanktól. Már fel is hívtak. Jövő héten jön a szett és a szerződés. (remélem addig nem szülök)...

Meri: nagyon szép, amit belinkeltél. És az álmod nagyon szép volt :) , nem úgy, mint az enyém...

Képzeljétek csajok, arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy elfojt a magzatvizem (persze nem!!! csak ezt álmodtam) és hirtelen úgy megrémültem, majd kiesett a szívem a helyéből... Pedig eddig nem is volt semmi szüléssel kapcsolatos álmom, hogy ez honnan a fenéből jött? :shock: Nem is tudtam visszaaludni egy csomó ideig és figyeltem magam, hogy tényleg folyik-e? :o

Hogy vagytok betegek??? És hol vagytok többiek? Mindenki úgy el van tűnve... vagy ez a tavasz miatt van???
szerika

elfojt = elfolyt :D
szerika

Marietta,
nagyon sajnálom :cry: én bizom benne, hogy hamarosan beköltözik a babóca a te pocakodba is. Mindenesetre konzultálj az orvosoddal azért.

Meri,
nagyon szép volt amit írtál. Kérdezted, hogy fájdalmasnak éltem-e meg álmomban a szülést.
Tulajdonképpen most már minden éjjel azt álmodom, hogy a karjaimban tartom a frissen megszült kis Gabi babát és nem fájdalmat, hanem határtalan boldogságot álmodok. mellettem van a párom és együtt nézzük a kis alvó tündérkét. Minden olyan természetes és semmi kétségem nincs. teszem a dolgom körülötte, mintha örökké igy tettem volna. Tudjátok, mondtam, hogy aggódom sokat azon, hogy vajon el tudom-e jól látni a picit. Az ámomban minden természetesen magától megy. Amikor reggel felébredek, egyre jobban szeretném a kezemben tartani a kis picikénket. :oops:

Szeri,
szerintem a rossz álom a tudat alattid félelme. Már a 29. héten tartasz, sőt a 30., a babák szerintem jól érzik magukat bent. Nekik ez az idő még nem jó, nem tavasz, inkább tél. Miért jönnének ki idő előtt a termálvízből, és miért adná fel az ALL INCLUSIVE ellátást? :lol: :lol: :lol:

Nán-dorka, Porsika,
tegnap szinte végig aludtam a napot, ma megint egy icipicit jobban vagyok, de ezt csak halkan mondom.

Csütörtökön (márc. 15.) megyek megint a nődokihoz és most már lesz CTG is. Úgy szeretném már hallani a kisbabám szívhangját. :)

Kép
Kép
adrienna

Adirenna: de jó lesz Nektek csütörtökön. Jobbulást!

Érdekes, hogy én sem álmodom soha semmi fájdalmat és minden a lehető legtermészetesebb, hogy szopizik a baba, hogy gyerekem van, stb. Annyira tökéletes minden.

Már megint nem jelentkeznek sokan.
Hol vagytok?????

meriann

sziasztok

vagyok én is, köszi a kérdést Szeri most már egész jól, csak az orrom folyik rendületlenül. És nyáladzok, mint egy kutya :shock: , ez kezd megijeszteni...

A hőm egyelőre fent, de ezt még betudom a betegségnek. Ha 1 hét múlva is így lesz, akkor majd tesztelek, addig nem.

Szeri, szörnyű lehetett az álmod, és milyen jó lehetett felébredni belőle!

Meri, a tied meg pont fordítva! Lehet, hogy a gyógyulás útjára léptél lelkileg, és azért álmodtad???

Én is álmodtam már többször babával, de mindig olyan fura érzés volt, mintha nem a sajátom lenne, hanem "kölcsön".

Arwen, túlélted a vérvételt? Merre vagy??

Porsika, gratula a nővérkédnek :D :D Jó sűrű, emlékezetes év áll előttetek! :D

Adri, örülök, hogy végre jobban vagy! Jó lesz ám Nektek csüt-ön!!

Többiek, hol vaygtok?

V.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Marietta,
nagyon sajnalom :(
De gondolj arra,hoyg a doki azt mondta,most nincs esely.... :wink:

Meri,
olvastam a hazas sztorit...nehez ugy....De bizom benne,hoyg megoldodik,es meg sokkal jobb lesz ahelyzet,mint amit almodban gondoltal volna :wink:
Jo lehetett ez az alom!Es valamit jelenthet,hoyg ugyanazzala pofival latod ot mindig :lol: :lol:

Adri,
mar CTG?Huuuuuuuuu de rohan az ido!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!De jooo :lol: :lol:
Pihengess,jobbulast tovabbra is!

Esztora,
nagyon szep lett az ostoros retes :wink: :wink: :wink:

Szeri,
jaj nekem is volt egyzre egy rossz terhesseggel kapcsolatos almom,es nagyon megviselt... :(
Hiaba alom,ezeken nehez tullepni :( Legalabbis nekem meghatarozza az egezs napomat :shock:

Porsi,
jo kis idoszak jon Nektek!!!
Hu en is ugy mennek lagziba :lol: :lol: Bar ha belegondolok tancolni tuti nem mernek,merthogy nehogy kirazzam a gyerkocot,pedig ugy az igazi a lagzi,ha mulatunk ezerrel :wink:

Vicky,
orulok,hogy Nalatok is sikert aratott a recept!
En nagyon drukkolokhogy ne jojjon meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ma kellene ugye?
Nagyon szoritok....

Nandorka,
ha oda rugdos en is mindig elkezdek tornazni,hatha o is pozt valt :lol:

Hajni,
gratula a 12. hethez! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Csak kapkodom a fejem,hyog hoyg telik az ido!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikor is mentek 4Dre?A heten ugye?De jo lesz latnotok!!!!

Hetvegen elmentunk Dragammal a Brendonba,megneztuk a kisagyakat,meg mindenfelet.Lassan majd megvesszuk azt is,nem akarom az utolso hetekre halasztani.
Na meg renegteg aprosag van,amiket mar irogatok,hoyg venni kell.
Aztan mivel gyonyoru ido volt,elmentunk romantikusan az egyik kedvenc allohajonkra ebedelni :lol: :lol: :lol:
Olyan jooooooooooooo volt!!!!!!!!!!

Muszaj osszeszednem magam (meg mindig haloingben vagyok
:oops: ),mert csomo helyre kell mennem.
Holnap meg muszaj elmennem vervetelre...de uuuuuuuugy nincs kedvem...nem akarom halogatni....pedig holnap vagy max szerdan muszaj :( :(

Gyonyoru az ido,igy legalabb van kedvem kimozdulni :lol:

Hol vannak az eltunt baranykaink?????

Puszi Mindenkinek!!!

Kép

Kép
arwen07

Helló lányok!

Köszönöm kérdéseiteket "jól vagyok".
Reggel beszéltem a dokimmal. Már csak azért is mert úgy van nekem ez a hónap hogyha megjön a mensim annak a 3-ik napjától elkell kezdenem szedni a clostit(ma van a 3-ik nap) aztán a mensi 13-ik napján uh és ha minden oké akkor kapok tüszőrepesztő szurit és elvileg készülhet a baba. Csak tanácstalan voltam most ez az egész miatt hogy bevehetem-e agyogyit vagy nem?! :roll:
Azt mondta hogy nyugodtan kezdjem el szedni nem lesz semmi gond. Így látatlanul ő is azt gondolja hogy volt egy pici terhességem ami a mensimmel el is ment. Mondta hogy amikor a nők nem is figyelik ez elég sokszor megtörténik hogy az adott mensivel egy kis terhesség megszünik. Ennek jele lehet egy erősebb vérzés stb..........
Úgyhogy az elöbb bevettem a gyogyit irány neki az újabb hónapnak. Megpróbálok bizakodva tekinteni a jövőbe ami nem könnyű.
Ja és az egyik ismerősöm bejelentette hogy terhes. A második hónapban össze is jött neki. Ja és azt ecsetelte nekem hogy nem is gondolta volna hogy ilyen hamar stb,stb......... :evil:

Vicky!
Megy a drukk neked nagyon!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
csipcsab

Marietta,
nagyon tapintatlan ez az ismerősöd :evil: :evil:

Porsi,
nem fogsz unatkozni az elkövetkezendő időszakban :lol:

Arwen,
hivatalosan a 36. héttől van CTG, de én ugye szerdán töltöm a 34.hetet a mensi szerint számolva viszont a 35-öt a méretei alapján. Ezt elég következetesen tartotta az elejétől kezdve máig, tehát valószinüleg ő tényleg 1 héttel idősebb. Szóval ha már megyek, akkor megcsinálják. izgulok :lol:

Vicky,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
adrienna

most hivott az Anita (baba diszkontos) hogy van v.mi tuti babakocsi,nagykerekű,könnyített vázás stb bébihordóval együtt 55e Ft-ért.ha R.-t rátudom beszélni megnézzük még ma (én látni akarom!!!!!!!!!!!)

Vicky ha nincs bedagadva a nyirokcsomód (ez látható lenne) akkor ez a nyáladzás 1 jel is lehet.nagyon szoritok!

Bridzsi

Kép
esztora

Csajok arik vagytok, köszi a drukkokat!!! Bezsebeltem őket :D

Aztán már úgyis eldőlt minden, ha a baba most akart hozzánk jönni, akkor már ott van :D Ha meg nem...arra az esetre még fel kell készülnöm...

Arwen, az elmúlt 5 hónapban napra pontosan a 29. napon jött meg mindig. De korábban voltak 33 naposak, sőt még hosszabbak is.

Szóval, ami késik, az nem biztos, hogy múlik...de én nem bánom, ha megjön...mondjuk 1 év múlva :lol:

Adri, lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de mi az a CTG?

Kép
vickybabe

Esztora, igen, én is olvastam - Mentségemre szóljon, hogy előbb nyáladzottam, mint hogy olvastam volna, hogy ez lehet 1 tünet. Tehát nem pszichés :lol:

Marietta, hajrá ez a hónap!! Tudtad, hogy ha márc-ban fogan, akkor pont karácsonyra fog érkezni??? :D

Kép
vickybabe

Vicky,
inkább én mondom, hogy ne haragudjatok, de mostanában hajlamos vagyok mindent úgy kezelni, mintha baromi természetes lenne. Amig nem vártam babát, sőt kb 5 héttel ezelőttig fogalmam sem volt róla, hogy mi az a CTG, csak láttam, amikor mentem a dokimhoz, hogy a nagy pocakos, utolsó hetes kismamikat rákötik erre a gépre és utána lehetett hallani a baba szívhangját. Aztán mindent kiolvastam róla és most megosztom:
CTG (kardiotokográfia): többnyire a 36. héttől csinálják hetente, túlhordás esetén 1 héten 2szer. DE már a 26. héttől alkalmazható.
"A magzati szívműködés és a méhtevékenység egyidejű, folyamatos regisztrálására szolgál." A méh összehúzódás hatással van a magzat szívműködésére és azt vizsgálja, hogy ez nem okoz kóros oxigénhiányos állapotot. Akkor van gáz, ha a magzati szívfrekvencia csökken. A fájások alatt illetve még most előtte, mikor már lehetnek méhösszehúzódások, amiket nem érzünk, a szivfrekvencia nő, de ez normális. Szóval ülök egy kényelmes fotelben, pocakomon 2 korong alakú tappancs és hallgatom a picikénk szivét. :lol: Bocsánat, hogy túlzásba viszem... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
adrienna

megvettük a babakocsit holnap teszek fel képeket is.
chicco és nayon tetszik nekünk.

Bridzsi

Kép
esztora

Vicky: aranyos volt az előbb nyáladzottam mondatod. Drukk Neked! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adrienna: szerintem nem viszed túlzásba. Mindig szeretem én is tudni, mi miért, mi a jó eredmény, stb. Jesszusom 45 nap. Vagy még annyi sem. Hihetetlen. Hogy fogjuk megtudni a friss híreket?! Addig a párodat avasd be, hogy valakinek legalább egy mailt küldjön közülünk. Különben tövig rágjuk a körmeinket.

Esztora: klassz. Várjuk a fotókat.

meriann

holnap csinálok képeket.
megvan a laborom elégedett vagyok mert a vasam 14,1.
kicsit sok(minimálisan) a fehérvérsejt de hát megint beteg voltam egy kicsit.
a hemoglobin kicsit alacsony 113 a 120 és 155 helyett lehet kapok vérszaporitót mert a dokim erre az értékre volt kiváncsi.leálltam a napi újjnyi vörösborrol de szerintem folytatom.

Bridzsi

Kép
esztora

Hahó Lányok!

Képzeljétek, 4 hónap után sikerült internetet kötni a vonalunkra!!! Mit szóltok ehhez a hihetetlen gyorsasághoz?
A lényeg a lényeg, hogy mostantól már gyakrabban tudok jönni! Tesómnak sem kell annyira segédkezni már, mert Nimródka, ha tetteiben még nincs is rendszer, jó kisfiú :-)

Nagyon le vagyok maradva, kb. 30 oldallal... :-( Ha be is kukkantottam néha, elsősorban fotókat néztem, mert nagy örömömre, egyre több fotó van fent.

Mindenkinek nagyon szép a pocija, no és a Manókája!!!. Az enyén azóta is nött. De jól vagyunk. Most a fitballon ülök,így a derekam sem fáj (sokáig nem tudok egy helyben ülni). Csongor már úgy mozog, mint egy kis Alien ;-) kinyomja valamelyik testrészét, elég határozottan. Imádom!

A lábam vizesedik, az arcom is kezd puffadni kissé. Voltunk dokinál, mindent rendben talált, szerencsére, sőt, azt mondta, nagyon jól tartom magam, és ne izguljak, nem túl nagy a pocim. Különben is, a babókánk biztos olvassa az orvosi könyveket, mert pont akkora, amekkorának lennie kell.

Sokszor kell pihennem, de mégy megy a házimunka (persze nem viszem túlzásba).

Megérkezett a bútor a babszobába, jövőhéten kezdünk neki a szoba átalakításának, tapétázásnak...már a függyönyt is megvarrta a dédi :-)
Már csak sok apróság van hátra. De azokat is megvesszük a következő héten. Ki tudja, mennyire leszek képes mozogni már az elkövetkező hetekben.

Tesómon keresztül sokat tanulok a gondozásról. Szoktam pelenkázni, öltöztetni, altatni, böfiztetni...
Ám amiről most infokat gyűjtök, az a szoptatás. Tesómnak nem nagyon van teje sajna, de Ő azt tartotta be, hogy3-4 óránként. De máshol azt olvastam, minél többször cicire kell tenni. Nektek mi a vélemények? Merthogy a tej a kereslet-kínálat alapján termelődik. Szóval, akinek tapasztalata van, vagy elképzelése, kérlek osszátok meg velem. Nem örülnék, ha tápszerezni kellene, mert attól aztán hasfájáshegyek, és nem is egészséges!

A ruhatárat illetően is tapasztalta, mi az, amit szabad venni, és mi az, ami telejesen praktikátlan. Mivel az időjárás annyira kiszámíthatatlan, hogy egyelőre csak az első szériát vettük meg, a többit majd Apa veszi meg ;-).

Képzeljétek, Apa most épp növényt gyökereztet a kicsi Fiának, és már nagyon sündörög a gyerekszobában :-) Imádom!

Nem is mondtam, hogy Csongorral 28 hét 3 naposan voltunk az UH-n, és a gép 29 hét 1 napra saccolta, tehát teljesen a korának megfelelő.

Lassan kell készítenem a kórhézi csomagot. Hihetetlen. Még 4 hét, és már nem koraszülött a Mikimanónk! Nagyon telik az idő!

KépKép
KépKép
ragota

Olvasgatva az írásokat.

A mo-i helyzet valóban felháborytó. Én is úgy tudom, hogy, júniustól lép érvénybe az új törvény. De ez annyira képlékeny, annyira nem tud senki semmit, hogy még benfentes sem tudott semmit sem mondani...
Szuper. Az én kórházamat (Honvéd) nem szüntetik meg, ámbátor egyéb gond van vele. Nem tudom ismeritek - e, de mi a Királyhágó útra jártunk eddig. No de ezt az épületet megvette egy magánszemély, így épp kültüzőfélben vannak, immáron elég régóta. A Róbert Károly krtra költözik az új részlegbe, de az időpontját még senki sem tudja (elvileg december elején kellett volna) Csak a szülészet, ami nem költözött. Félek, hogy a régirúl már kiebrudalják őket, az újba még nem tudnak beköltözni.... Jó helyzet!!

A légzésfigyelőt mi megvettük már. Az Angelcare-t. A 2 in 1 megoldást (bébiőr is van benne). Nagyon jó áron vettük, a Nagykörösi úton (utánanéztünk, itt a legolcsóbb 5-6 e Ft-tal).
Ha használtan veszed én úgy tudom, hogy be kell vizsgáltatni, legalábbis érdemes. De mi azt mondtuk, hogy bármin, csak ezen nem spórolunk.

A mellszívóval kapcsolatban, mi Medea-t veszünk majd. Azt, amelyik kompatibilis a kék elektromos mellszívóval (ezt bérelni fogjuk). Állítólag ez szívja ki a legjobban (ez imitáéja leginkább a szopást). Ez csővel együtt kb. 6000 Ft.

Bocsi, hogy ennyit beszélek, de Apa éjszakás, és élvezkedem a neten :-)
Pusza

KépKép
KépKép
ragota

sziasztok!

Ágota, ez jó hír :D Mármint hogy gyakrabban tudsz majd jönni :D

Hihetetlen, mekkora már a kis Csongi bébi!

Adri, köszi az infót, teljesen természetes, hogy természetesnek kezeled ezeket a dolgokat, hiszen a babavárásról szóltak az elmúlt hónapjaid!

Nekem sajnos éjszaka megjött :( továbbra is atompontosan a 29. napon...

Úgyhogy, Marietta, csatlakozom a karácsonyfa alá babát gyártók táborához...

Pussz, szép napot Nektek!
V.

Kép
vickybabe

Sziasztok Drágáim!

Ágota :D
De jó, hogy jöttél!! Örülök, hogy végre valahára-ha nem is gyorsan, de- megoldódtak a net-prblémák. :D
Csongor tündéri lehet, ahogy kidugdussa a kis tetrészeit...és Apától is nagyon aranyos, hogy ennyit sündörög a gyermek körül. Az én Uram is nagyon várja már, hogy számára is "kézzelfogható" legyen a várandósságom. Ugyan nagyon tetszik neki, ahogy nő a pocim, meg az ultrahangokat is nagyon élvezi, de iszonyúan várja, hogy már ő is érezze, ahogy rugdal Ákosunk (még csak én érzem) , arról nem is beszélve, hogy mennyire szeretné kézben tartani. De mondtam neki, hogy ilyeneket csak halkan, mert amilyen jó gyerek, még képes, és előbb születik meg néhány héttel, csak hogy örömet szerezzen...úgyhogy azóta csak azt mondogatja, nagyon várja az augusztust. :D
Hihetetlen, hogy repül az idő! Csongor is nemsoká kibújik, Adri Gabi babájának is már csak 44 nap van...jönnek a Bébik szép sorban .D:D:D:D:D:D
Klassz, hogy Nimród is ennyire jó baba, nagyon hamar megszokta a kinti létet. :D És tök jó az is, hogy már benne leszel a gyakrolatban rendesen, mire Csongi kibújik. :D

Vicky:D
Hajrá karásonyi babák!!!!:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D

Hajnikám:D
Még nem is gratuláltam a betöltött 12. héthez! Remélem, megnyugodtál! A prü-t illetően megértem az aggodalmad, de biztos minden rendben lesz, remélem, azóta már Te is nyugodtabb vagy! Ja, és a vizsgálatokat én is így csinálnám! Hogy áll a pocid? Mikor lesz legközelebb uh?

Fioona:D
Remélem jól vagytok, rég nem láttunk. :(

Adri:D
Örülök, hogy -halkan- kicsit jobb, remélem, csak tovább javul a hét folyamán. De jó lesz az a CTG!!!

Millió puszi mindenkinek:D

porsika

Vicky!

Sajnálom. :cry:
Akkor együttes erővel induljunk neki a karácsonyi babánknak.
Jó lenne együtt pocakosodni! :D :D
csipcsab

Vicky: nagyon sajnálom. De tudod, már közelebb is kerültél megint egy hónappal a babádhoz.

Ragota: jó, hogy jöttél, hiányoztál ám nekünk.
Örülök, hogy minden rendben.

Most megint elkezdtem a hormont szedni. Már-már csoda lesz, ha amíg szedem összejön a babó. Lányok, mint aki visszament gyerekbe a hancúrt illetően. A kedvem mínuszban áll folyamatosan.

A melóhelyen megint annyit kavarnak, hogy a gyomrom fájdogál szépen komótosan. Egyszerűen felemészt ez a morál. Nem bírom, hogy ma délelőtt A a megoldás valamire felsőbb utasításra, délután meg az a baj, hogy miért nem B verziót alkalmaztam. Hányok az egésztől. Remélem hamar letisztulnak a dolgok, és megnyugszanak a kedélyek. Hatalmas változás volt nálunk, és nem nagyon látni merre tartunk. Csak a kapkodás, az idegesség, az egymás piszkálása megy. Itt a tavasz, az ébredés ideje, remélem az egész melóhelyre kihatással lesz. Nem baj ha sok a meló, csak azt lehessen normálisan csinálni.

Na, húzok is vissza.

Fioona, Bodzi merre jártok????

meriann

Sziasztok!
Vagyok én is, csak tegnap nem volt időm jelentkezni. Hétvégén elkezdett görcsölgetni a hasam, hol jobb, hol a bal oldalon. Kicsit megijedtem, nem tudtam mitől lehet. Tegnap hamar megnézettem, hogy van-e szívhang, és szerencsére minden rendben volt, így megnyugodtam.
Ma vetettem le a 15. hetes vért. Remélem minden rendben lesz.

Hétvégén előszedtem a picurka ruhákat, amiket tesóm elraktározott nekünk. Szerencsére nem igen van rózsaszín, így akármit is mutat az Uh, nagyon sok használható ruhánk lesz. Jó volt nézegetni őket, de visszadobozoltam, és visszavittem a padlásra. Még bővel ráérek előszedni őket.

Arwen: túlvagy már Te is a vérvételen?

Ágota: milyen gyorsan telik az idő. Hamarosan itt van Csongi baba is.

Esztora: várjuk a kocsi képet.

Vicky, Marietta: :cry: de tudjátok milyen szép ajándék karácsonyra egy babuci?

Fio: merre jársz?

Porsi: Te mióta érzed a rendes, erős mozgásokat? Én még nem találkoztam sajna vele.
vivi79

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?