Ma délután megvolt az első pelusozás, amit nem bömbölt végig. És a leghosszabb ébrenlét, 2 óra egy huzamban. Eddig nem az a sírós, de én amúgy is az első nyikkanásra felveszem és betömöm a száját egy cicivel, úgyhogy nem sok esély van nyafira. Majd ha letelik ez a 2-3 hét és rájön, hogy van élet az alváson túl, akkor jön csak a nemulass.
Mazsi,
Igen, jó lenne, ha még maradna! Szólhatsz neki, hogy négy napos ünnepen csak alukáljon és produkálja magát odabent, majd utána lehet egyéb programról is szó
Ágiboldi,
Ha nem elég a tej, akkor azt a pelus jelzi. Sötétebb a vizelet vagy nem elég pisis, azaz nincs meg az 5-6 egy nap. Ha növekedési ugrás van, nem elég egy pár napig, de nem kell kétségbe esni. Ha méred, egy heti átlagot kell nézni. A lényeg, hogy emelkedjen a súlygörbe, hogy mennyire, azt majd ő eldönti. Egy-egy nap akár vissza is eshet, az nem probléma.
Szénsavas dolgokat nem szokták ajánlani, nem tudom miért.
Natinál soha nem mért tisztességes mennyiséget a mérleg, mégis nőtt, mint a gomba, kb egy éves koráig végig a 90 percentilis érték fölött volt. Még ha a fiúkat néztem, akkor is kilógott a normál kategóriából. Most meg akkora, mint a kortársak, igaz, még mindig a magasabbak közé tartozik és jó húsban van. De ez elvárható egy gyerektől, akinek a borsó a nagy favoritja.
Szopi:
A többség azt mondja, hogy egyik mellből teljesen (már ha lehet ilyent mondani) majd a másik mellből szoptassunk. A következő szopit a másik mellel kezdjük. Aztán van a másik párt, aki szerint szopinként kell váltogatni. Azaz azt csinálsz, amit akarsz. Mi most az egy szopi egy cici verziót nyomjuk. Tegnap mindkét oldalról szopizott, majd képen köpött kb fél deci tejjel.
Éles elmém ezért azt tanácsolta, hogy melléfogtam.
Az egycici párt fő érve, hogy a második mellnél az elején vizesebb a tej, így teletömi a pici pociját és hamarabb ébred. Sok baba ettől állítólag pocifájós is lesz. Csak növekedési ugráskor tanácsolják, hogy duplázz, mert az fokozza a termelést.
A kétcici párt szerint kell az inger mindkét mellnek az elegendő tejtermelés érdekében. Meg egy blabla a mellgyulladásról.
Párton kívüliek még fejést is javasolnak. Na ezt már túlzásnak tartom, de van, akinek bejön. Én pártatlan vagyok, éjszaka próbálok aludni szopi közben, úgyhogy első verzió, meg akkor is,ha bealszik, hosszú ébrenléti szakaszokat egyik cicivel nyitom, másikkal zárom.
Barbus,
Nekem valami olyan fájásszerűséggel indult a buli, mint amikor nagyon kell pisilni, annyira, hogy már szúr. Simán a szokásos kellemetlenkedésnek tulajdonítottam, és lehet, hogy az is volt. Csak épp megszültem aznap, ez egy kicsit jobban fókuszba helyezte eme szurkálásokat.