Új privát üzeneted érkezett!

JAJDEJÓ!! Szia Lilla! Gratula Timinek és az APÁNAK :P

Most sírás rívás van a háttérben, úgyhogy szaladok...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Timi! Nagy gratula! Ezek szerint hamarosan mehetünk együtt sétáltatni a babókat! :D :D :D

mazsi! Téged csak befektetnek hétfőn vagy meg is indítják a szülést?

Sági! Üdv újra neten! Ezek szerint még hagy a Petike egy kicsit gépezni! :lol:

Barbus, Róki: Nézegettem a kendős oldalt és nekem az "erszény" nagyon tetszik, de még ingadozom közte és a hordozó kendő között. Ti miért döntöttetek a kendő mellett? Az erszény egyszerűbbnek tűnik és ők is írják, hogy nyáron nem olyan meleg, viszont féloldalasan terhel... :roll:
Vendég

Timi:
Tényleg nagyon aranyos a kis Lilla, remélem minél hamarabb itthon lesztek és jösz beszámolni.

Mazsi:
Én úgy érzem nincs már sok hátra, már száll lefele a hasam, legalábbis anyuék és szerintem is. De majd kiderül, egyépként már alig várom hogy látthassam az én kis csöppségemet. Apa is minden este kérdezgeti a kisasszonyt, hogy mikor tetszik már kibújni, már nagyon várja.
Nekünk azt mondták a szülésfelkészítőn, meg apuci is, aki azért ért hozzá, hogy ha elfolyik a magzatvíz mindenféle képpen mentőt kell hívni. Gondot is okozhat, ha kocsiba ülünk vele, pont a köldökzsinór miatt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

sági!
üdv újra itt! gratula mégegyszer, fényképet légyszi...

drága drusza!
gratuláció a csodaszép lilla babához, már csak az a kérdés, h megvolt-e még a kiállítás?! :lol:
(disznóság, neked nem is égett a gyomrod durván, pedig lillának nem semmi haja van :wink: )

pann
én is asszem kendőt fogok rendelni, mint barbusék, nekem az döntötte el, h az erszénynél n sok méretet figyelembe kell venni, és szeretném, ha nem csak én tudnám benne a babát hurcolni, ha úgy adódik

kórházi csomag
tudom, h lerágott csont, de egy újszülöttnek minden vicc új és én még csak most kerültem ide, szvl elkezdtem összepakolni a kórházi cuccot, és el vagyok ájulva, h nem fog egy táskába beleférni :oops: pedig nem vagyok vlmi nagyigényű, hajszárító, köntös, stb. fel sem merül, de így is hihetetlen sok a cucc. még az a szerencse, h közel van a kórház, apa majd behozza, ha vlmi kimarad (bár izgi lesz távirányítással megtalálnia, mi hol van :))

anyukák
gratula a sétákhoz, n ügyik vagytok és a friss levegő tuti jót tesz testnek-léleknek :)

majus3

Egy kérdés: ha a kezemben alszik az baj? Olyan jó, nem akarom visszatenni a kiságyba!!! Ide fog szokni, aztán majd nem tudom letenni? :roll: :?
Vendég

Pann:

Én úgy vagyok vele, hogy addig jó amíg kicsi és hajlandó a kezedben aludni! :) Hidd el, nem sokáig tart, élvezd minden pillanatát. Nem muszáj hogy MINDIG a kiságyában aludjon, anélkül is tudni fogja, mire való.

Szerintem. :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Panni, nekünk is ölben alszik mostanában, kiságyban nem szeret. Én már feladtam a "nevelési elveimet".. ill. szüneteltetem őket :D

Sági, mesélj, mi volt. Mesélj a mellbedurranásról is, én már túl vagyok rajta, nagyon megszenvedtem, de még jöhet megint, úgyhogy minden info érdekel.

Hordozókendő alatt a hagyomásnyosta is értitek vagy csak ezt a rugalmasat amit Róki mutatott most. Én vettem egy hagyományosat de még nagyon bizonytalannak érzem magam ha beleteszem egy 10 percre Boldit, úgy össze van gömbölyödve szegényke benne.

Május, ha emlékszel nekem ez a kórházi csomag kulcskérdés volt, semmibe se fért bele.. :D Egy dolgot ne hagyjatok otthon: a mellszívóóót!! Életmentő lehet.

Barbi, ma megint voltam kint, vagyis fél órára a boltban, és egyre javul a hisztériám :D Annyira borzasztó mikor magamat se tudom elviselni, közben meg tudom, h na ezt nem lenne szabad csinálni..

Aki már szült lányok, ugye nektek is van még poci??? És egyetlen egy régi nadrágom se jön fel rám :( Ennyire nem éreztem, h megnőttem, most a húgom farmerje az egyetlen amiben ki tudok mozdulni. És ez aztán a csapda, mert ugyebár terhesnadrágot csak vett az ember végül egy párat. De most nem fogok nagyobb méretű gatyákat venni, abban bízom, h egyszer még rámjönnek a régiek... Hogy van ez??? Akinek már van gyereke válaszoljon. Egyszer még jók lesznek rám vagy a csípőm is menthetetlenül szétcsúszott??

Kép
Kép
agiboldi

pann
a hétfő és indítás Gabira vonatkozik :D

kézben altatás
bár én még nem vagyok anyuka, de azt olvastam mindehol hogy az első időben nem ngyon lehet elkényeztetni szóval szerintem ne aggódj miatta

engem vszínű a kiírt időpont(ápr.6) előtt fog befektetni a doki a távolság miatt

majus
nekem a kami féle lista volt a segítség és elférek egy sporttáskában...úgy hogy Lea cuccai közül csak néhány pelus ill popsitörlő került így elsőre bele

ha gondolod elküldöm priviben a listát :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann,
Ma próbáltam először a kendőt, elég vicces volt. Néztem a leírást, közben próbáltam begyömöszölni babót. Nem tudom, hogy jól sikerült-e, kicsit olyan érzésem van, hogy nem fog levegőt kapni. De Szabinak tetszett, kb fél perc alatt elaludt, majd roppant módon megsértődött, amikor kivettem.
Kendő-erszény : A kendő variálható, az erszényben max pár hónapig tudod bent tartani. Igazán tapasztalatom nincs, csak hallomás.
Nekem a kedvencem, amikor szopi után elalszik és a mellkasomra fektetem. Ha lehet, le sem teszem, inkább olvasgatok egy kicsit. Szerintem nem is emlékeznek rá, hogy mi történt velük pár órával azelőtt, úgyhogy nem aggódok a kiságy miatt. Nem is ragaszkodok hozzá túlságosan, önvédelmi okokból, hogy abban aludjon.

Roki,
Nem tudom, hogy másoknál hogy van, nekem mindkét szülésnél jobb volt, amikor megrepedt a burok, függetlenül attól, hogy magától, vagy unszolásra. Főként amikor a doki csinálta, akkor egy ideig egész kellemesek voltak a fájások.

Ágiboldi,
A bordák, a derekad, csípőd mind széjjel húzódott. Nem is beszélve a pociról, ami még egy darabig úgy fog kinézni, mintha jönne a következő. A csontok néhány hónap után kb visszaállnak. A poci szerencsés esetben teljesen eredeti méretére húzódik vissza. Érdemes egyszerűbb tornagyakorlatokat csinálni, ha más nem, azért, hogy úgy érezd, teszel valamit. Mivel nem csaszi volt, már remekül lehet terhelni a hasizmaidat. Persze fokozatosan. Nem kell megfelelni a gyerekszülés utáni "megasszonyosodott" cimkének. Tesómnak gyerek után 40 évesen totál lapos hasa van, mintha soha nem szült volna. Ez sajna rólam nem mondható el, Nati után maradt a poci.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok,

Altatásra most kaptam egy jó tippet, nem is tudom eddig miért nem jutott eszembe magamtól is. Ugye Szilvi a pólyabetéttel bélelt puha mózesben alszik a bőlcsőben. Erre mondta egy ismerősöm hogy a fia hasonlóképpen aludt először, de ő még a feje köré rakta a szopipárnát is hogy teljesen körülölelje. Merthogy az újszülöttek nem szeretik a tág tereket, többek között általában ezért utálják a kiságyat, és ezért szeretik a kendőt/pólyát. Úgyhogy még beraktam a feje köré egy hengerre csavart puha takarót, és tényleg tök nagyot aludt így. Bár lehet azért mert a reggeli kiruccanás anyukámhoz jól kifárasztotta.

Gondoltam megosztom veletek, egy próbát esetleg megér.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! csak röviden: most már egész jól vagyunk, s kezdenek kialakulni a dolgok. Sajnos a kórházban nem sikerült se nekem se a csecsemősnővéreknek rájönni, hogy rosszul helyezem mellre Csengét, ebből viszont 3 hét kőkemény szenvedés lett. A végén szó szerint üvöltöttem a fájdalomtól (szerencsére akkor már volt időpontom a szoptatási ambulanciára ) Ilyet nem kívánok senkinek sem - ráadásul a rossz szopizás miatt nem is gyarapodott Csenge. A lényeg, hogy úgy néz ki sikerült átállni a helyesre. Még van mit tanulni, de talán Csenge szopi-sztrákja elmúlt, és azért a jövő kedden is újra megyünk a dokinőhöz, mert van még egy csomó kérdésem. De már nem gyűlölöm a szoptatást és ez mindennél többet ér. Szóval többek közt zért sem jelentkeztem - meg inkább eszem és pihenek a szopiszünetekben :)
Egyébként már voltunk többször sétaálni, az a napom fénypontja.
Na megyek fürdetni,pá.
Ja, és mindegyik baba gyönyörű :D :D :D

Kép
Kép
deako

Végre elaludt! Egész eddig nyűgi volt, úh kivagyok. Elvileg most kéne fürdenie, de én fel nem keltem! :lol:

Mazsi! Bocs, igen én is észrevettem, hogy rossz helyre címeztem a kérdést! :oops: :oops:

Ági! Nekem még van egy kis pocak, de olyan puha, hogy bele tudom gyűrni a nadrágba! :lol: Lehet, hogy kéne tornáztatni, de nem nagyon merek még ugrálni a gátseb miatt, így megelégszem a krémezéssel. :)
És ha már szóbahoztam a gátsebet, ugye normális, hogy még mindig érzem? Nem fáj, de érzem - főleg a belső varratot (bocs, hogy ilyenekről írok). :oops: :oops: Vajon tényleg kell hat hét, hogy rendeződjenek a dolgok? Már amennyire rendeződhetnek. Bevallom, ilyen mértékű változásra (csontok helyzetváltoztatására) nem voltam felkészülve. :( :shock: Kérdeztem is a dokimat ezzel kapcsolatban, de szerinte minden rendben van. :? Ilyen szempontból lehet, hogy jobb lett volna császárral szülni. :roll:

És ha már itt tartunk, én szívesen megszabadulnék a fent maradt hat kilómtól. Szerintetek lehet egy kicsit fogyókúrázni úgy, hogy a tej ne kezdjen apadni? Vagy bírjam ki, míg letelik a hat hét és csak mozgással próbáljam meg lefaragni? :roll:
Vendég

Pann, nálunk is fürdeni kéne, de pont most csönd van, dehogy keltem fel...
és még én is érzem a gátsebet, nem fáj de bizonyos helyzetekben kellemetlen.
A csontok engem is megleptek, és hogy én 1 éve belefértem azokba a nadrágokba!!!

Deako, nagyon érdekel mi volt a baj a mellrehelyezéssel pontosan. Mert nekem is voltak mell gondjaim, belázasodás és iszonyú fájdalom, masszírozás stb. Félek, h nehogy visszatérjen, remélem én jól csinálom. Róki anno küldött egy linket, videókkal, és szerintem én úgy csinálom. Illetve mióta bimbóvédőt használok nem pont úgy, de talán így is bekapja a bimbóudvart is. A gyarapodása miatt is aggódom, h elég-e..

Kép
Kép
agiboldi

Róki! Ez már nekem is eszembe jutott, hogy a szopipárnát betegyem a kiságyba, mert a kórházi kiskocsik (amikben a babák vannak) is a szopipárnához hasonló poliakármilyen gyöngyös betétekkel voltak ellátva, de még nem mertem, nehogy belefulladjon.

Viszont van egy "nyűgi-zsákja" ami egy tulképp egy plüss kezeslábas kapucnival, és azt hiszem ez a lényeg, mivel a kapucniba gyakorlatilag be tud fordulni az arcával és ettől megnyugszik. Szóval tényleg működik a dolog, amit írtál! :)

Azért lehet, hogy kipróbálom a szopipárnát is! Felbátorodtam! :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Lilla nagyon édes! Tényleg tiszta Timi!! :P

Sági! De jó, hogy otthon vagytok! Remélem, hamar gyógyul a sebed! Majd tegyél fel képeket Petikéről!! Ki vagyunk éhezve a babafotókra :P Na és persze mesélj!!

Pann! Én valahogy úgy érzem, hogy a kendőt jobban a pici méreteihez tudom igazítani szorosságban, ezért választottam azt! Itthon fel is kötöttem :D
Egyébként nekem látatlanban is megvan ez a dilemmám, amit írtál a kézben altatásról - tuti legszívesebben egész nap le sem teszem majd :P

Ágiboldi! Örülök, hogy a séták ilyen jó hatással vannak :D Nekem még mindig nagyon hullámzó a hangulatom, és a legnehezebben saját magamat viselem :( Már nagyon szeretnék szülni és babázni (inkább ez utóbbit, de sajna az első nélkül nem megy :D ), és iszinyat türelmetlen kezdek lenni... Valamennyit nekem is dob a kedvemen, ha kimozdulok, de azért már bennem is ott a para, hogy mit csinálok, ha útközben a távolságin indul el a dolog :?
Ja, és a barátnőm is mondta, hogy elsőre nem fért bele a régi gatyóiba. Most 2 hónapos Zsombor, és nála minden a régi ;)

Orsi! De jó, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy ilyen nehezen indult a szopi, remélem mostmár minden rendben lesz! :P Engem is érdekelnének a tapasztalataid!
Vendég

Ja, Gábor mondta, hogy ma kéne szülnünk, mert akkor hétfő-kedd-szerda kórház, és a 4 napos ünnepre már itthon lennénk, ő addigra mindent elrendezne bent, és a 4 napot még 2 hét szabival megtoldaná :lol: Nem mondom, hogy rossz ötlet, de miért hiszik a pasik, hogy ez kívánság műsor? :lol:
Azért nem bánnám, ha bejönne, mint Timiéknél :lol:
Vendég

Timi!
Cuki kislányod van!

Sági!
Majd ha lesz időd, írjál az uzsokiról, meg az egészről, hogy hogy sikerült.

Ágiboldi! Pann
Nektek akkor az még jó, h. csak nem tlejsen ok a kinézetetek, ennek vannak ugye fokozatai. Na, engem annak idején váratlanul ért, sőt sokkolt a látványom.
Aztán szopi alatt nem is ment le, csak ahogy csökkent a tej mennyisége, úgy fogytam magamtól. De van, aki a szopi alatt fogy.
Látod, ez megint alkati dolog.
A has visszarendeződése szintén alkati, gondolom a bőr kötőszövetével függ össze.
Én úgy egy -két év alatt egész normálisan visszafogytam 59 kg-re (56 helyett) és akkor jól is éreztem magam, de a felépítésem megváltozott. :cry:

Kézben, ágyban altatás- erre is illik- Először voltak az elveim, aztán meg lettek a gyerekeim! :lol:

Barbi- egy barátnőméknél (két hét múlva kiírt időpont) a férj ugyanezt találta ki- praktikus férfiak!
De még be is jöhet.

Szép vasárnapot! Úgy látom lehet menni levegőzni.
Bella
bella2

Pann,
A torna szülés után nem ugrálós. Náhány: Pedálozás - hanyatt fekve előrefeszíted felváltva a lábfejeket. A levegő kifújásakor befeszíted a hasizmodat, picit bent tartod, kifúj. Ezt már a kórházban lehet kezdeni. Utána egyszerűbbek, hanyatt fekszel kezed keresztben a hasadon, vállat, fejet megemeled, miközben a kezeddel a pocid szorítod. Napi 2x. - gyakorlatok terheskönyvből

Gát: Nem jó, ha fáj, de vannak pechesebbek, akár 6 hét sem elég. Én is érzem, a kórházban a varratszedésig nagyon szörnyű volt, pláne, hogy a korszülött osztályon kizárólag egy széken tudtam szoptatni. Amin csak ülni nem tudtam. Ha edzed a lenti izmokat, gyorsabban javul. Pl Kegel gyakorlatok:
http://www.szexualitas.hu/page.php?p=3&id=51&catid=2
A linken van egy csomó felesleges info, mazsolázgass.

6 kg marad? Az egész jó. Én döbbenten tapasztaltam, hogy 10 nap után csak 8at adtam le. Előzőleg már 11nél tartottam ilyenkor. És én 20at szerettem volna leadni... Szoptatáskor is lehet egy picit fogyizni, de általában a kezdeti lelkesedés után nagyon nehéz. Több kalória kell, mint terhesen, és ezt a szervezet jelzi is. Akit ismerek, szinte mindenki inkább felszedett szoptatáskor, minthogy az elvárásnak megfelelően fogyott volna. 1800 kalória alá nem mehetsz, mert akkor nincs tej, de ennyi amúgy is csak az éhenhaláshoz lenne elég. Ha eleget iszol, van tej, kicsit vissza lehet fogni a kaját. Persze, ha tudod :D Ha csökkenne, még mindig visszaállhatsz, a babó nemigazán érzi azt meg.

Agiboldi,
A gyarapodás miatt ne aggódj, nagyon egyéni, melyik babának mi a jó. Ami fontos, hogy vissza ne essen és legyen elég pisis pelus. Amikor pont nőnek, többnyire nem is híznak és fordítva. Persze van olyan baba is, aki egyszerre tudja csinálni :D Nati megfontoltan váltogatta, és hasonlóképpen az ismerős csemeték is.

Csontok:
Azt hiszem, a Barátnőim a terhességről c. könyvben olvastam egy jó részt a témában. Nem tudom pontosan idézni, csak kb. 9 hónapra volt szükség a terhességhez, így természetes, hogy a visszaúthoz is szükség van 9 hónapra. Szerintem nagyon találó.

Barbus,
Szabit, most, hogy végre megkaptam, én sem teszem le, ha van rá lehetőség. Ma hajnali 4kor felébredtem, és egy órát bámultam. Pedig nem csinált semmit, csak aludt mellettem az ágyon. Még arra sem volt lelkierőm, hogy a kiságyba tegyem. 5kor felébredt, szopi. Utána meg még az ágyra sem akaródzott letenni, inkább a mellkasomon altattam. Szerintem nincs annál jobb, minha valaki a saját gyerekét és egyben magát is kényeztetheti :D Majd megnevelem, amikor muszáj lesz. Egyszer már ez bejött.

Kép KépKép
lorca

Hogy álltok szülőkkel? Nekem egyre kínosabb. Anyukám, akivel Nati előtt remekül elvoltam, Natinevelésen rendszeresen összecsttantunk. Most egyre rosszabb, már félek, amikor meg akar látogatni, pedig jól jönne e segítsége, de olyan ideges vagyok, amikor jön, hogy aznap a gyerek egész nap bömböl.

Bella,
Nem csinálsz vonalzót?

Kép KépKép
lorca

Lorca-csinálok mostmár vonalzót! de mindig csak bejövök, reagálok, emilek olvasása és már megyek is, mert ez így is hosszú idő.
Szülők- Luci előtt minden szép volt és jó, utána, mikor itt volt anyós, akkori hangulatomban nagyon besértődtem rá. Most előre félek, hogy megint rá leszek szorulva. Amúgy messziről utazik ide, tehát nem csak egy du-ra marad.
Ha itt lesz, akkor majd azért nem alszom, h. rágódom a megjegyzéseken, ha meg nem lesz , akkor meg szenvedhetek egyedül. Melyik a jobb?

B.
bella2

Bella,
Akkor hasonló cipő nyomja a lábunkat :wink: Még szerencse, hogy anyóssal én jól elvagyok, sokkal jobb természete van, mint nekem, úgyhogy ez inább az ő érdeme. Csak összeugrik a gyomrom a gondolatra, hogy anyukám majd jön, és "segít", azaz folyton kritizál. Ráadásul külsőre, belsőre nagyon hasonlítunk. Az ember a saját hibáit utálja legjobban másokban :roll:
Tegnap is nagyon kínos jelenetek voltak. 11-12re igérkeztek. Agárdról jöttek fel Pestre, 12.30ra értek ide. Addigra mindkét gyerek aludt, nem is keltek fel, csak Szabi egy kis szopira, majd visszazuhant. Egy órát voltak itt, addig óvatosan kerülgettük egymást. Ráadásul jól felhúztam magam. Apukám a wc után rohant be a gyerekhez. Óvatosan megkértem anyukámat, hogy mosson kezet, hátha ért belőle. A válasz erre, hogy miért lenne piszkos valakinek a keze?! Jól megalapozta a hangulatot.

Kép KépKép
lorca

Engem anyóssal kapcsolatban az zavar, hogy minden áldott nap felhív minket (hiába kértük többször szépen, hogy ne tegye...) - egyenlőre Gábort, engem csak időnként, de félek, hogy ha meglesz az unokája, akkor engem fog hívogatni, hogy mi történt aznap... Nem érti meg, hogy nem történik velünk minden nap akkora nagy dolog, ami miatt feltétlenül beszélnünk kellene... Ha van vmi, úgyis hívjuk...
Szerencsére az én szüleim nem ilyenek. Anyu nekem is szinte a legjobb barátnőm, viszont gyerekkel kapcsolatos kérdésekben már idáig is többször összevitatkoztunk :roll: Azt hiszem ő lesz a keményebb dió Emma születése után :lol: Szerencsére ha van is félreértés, mindig meg tudjuk beszélni :P

Én ma olyan furán érzem magam, mintha meg akarna jönni... Még hányingerem is van, pedig semmit nem csináltam másképp mint eddig :shock: Emma meg vígan ficánkol a pocakomban :lol:
Vendég

Hellóka!

AZ én párom is azt akkarja, hogy szüljünk már. Ma reggel is felkelt és azt mondta, hogy egész éjszaka a lányával álmodott és hogy most már muszály szülni.
Tényleg be tudják programozni a férfiak a szülés, mer az csak úgy megy ahogy ők gondolják.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Barbi:
Az én anyósom dettó. Mostanában majdnem minden nap hív, hogy mi van már. Pedig úgy is szólunk neki, ha beindul a szülés. Meg pénteken is csak azért eljött 10 percre, hogy lásson, mert nem látott már vagy öt napja. Nagyon idegesítő tud lenni.

Ma én is szarul vagyok, mondjuk most néztem a vérnyomásom is és a szokásos 100, 100 alattihoz képest most volt 120. Elég szar szédülök, hányingerem van.
Tegnap meg olyan szúró fájdalmaim voltak a szemérem tájékán és Gréta meg egyfolytában ott mozgatta a fejecskéjét. Lehet hogy helyezkedik már be?

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin! Nekem is van pár napja ilyen nyilalló érzésem... Nem bánom, helyezkedjen csak, aztán induljon is :lol:
Lehet, hogy a meleg frontot érezzük :roll: Nálunk legalábbis 7 ágra süt a nap, tegnap meg iszonyat sz.r idő volt :roll:
Szomszédék meg ma is dörömbölnek :evil: Kezd a türelmem a végére érni :evil: Mostmár több mint egy hete ez megy minden nap, nem lehet itthon megmaradni olyan idegesítő zaj van :evil: Belekötni meg nagyon lehet, mert mindig a házirend szerinti időben csinálják, csak én már kezdek begolyózni...
Vendég

Sziasztok!

pann
szerintem ne izgulj az alakod miatt! egyenlőre az a fontos hogy legyen elég tejcsid.Egyébként én is azt olvastam, hogy óvatos tornával lehet már kezdeni de túlzásokba nem kell esni...
a szoptatás alatt is lehet fogyózni persze ésszel de én gyermekágyas időszak alatt tuti nem kezdeném el.
azután sem biztos (nekem soha nem jöttek be a "koplalások") inkább a rendszeres mozgás.

egyébként már alig várom :lol: jól kiropogtatni minden porcikámat...hmmm

tegnap azon gondolkoztam (miközben nem találoma megfelelő fekvési pozíciót) milyen jó lenne már végre hason aludni :lol: (mindig hason aludtam)
de már kiegyeznék egy sima hanyattfekvéssel is csak kapjak levegőt :lol: merthogy most egyre nehezebben jön össze :shock: :lol:

vérnyomás
ismerős a téma...
újabban egy-egy keményedés alkalmával :shock: furán érzem magam, megmértem a vérnyomásom és vagy 90 vagy 130 körül teker :shock:( alapállásban 120 körül szokott lenni) aztán néhány másodperc és rendeződik :shock: éreztétek már ezt?

anya+anyós
az örök téma... :lol: egyet tudunk tenni, kiállni a saját érveink mellett :lol:
mocsok módon én már csináltam olyat hogy nem vettem fel a telefont ha épp nem volt kedvem beszélni ha ők hívtak...aztán amikor összeszedtem magam visszahívtam őket...
hálistennek a segítséget nálunk a párom nyújtja, miután főz,mos takarít stb. nem kellenek az anyukák :lol: itthon tud maradni 2 hetet ,utána pedig már remélhetőleg egyedül is boldogulok ha pedig vmi gáz van miután itt dolgozik a városban 10 percen belül itthon van :lol:
megkértem a szülőket is hogy 1 hónapig ne nyaggassanak bennünket ha nem muszáj...

barbus
timonak volt egy ilyen hányingeres napja a szülés előtti napokban :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok.

Valaki tapasztalt segitsen!!! Aron valami nagyon furat csinal. En csak "maszasnak" hivom, de gyanitom, ez nem a nagykonyv szerinti maszas: a hatan fekszik, ivbe gorbiti a hatat a fejet a matracnak nyomja (lefele) es a labaval tolja magat. Van, hogy 1 perc mulva fel meterre talalom attol a helytol, ahova letettem! Kozben keservesen nyuszit, szerintem az egeszet az inditotta el, hogy pukiznia kell es igy konnyebben "kijon" neki, utana mindig hallom a kis "puuuuu"-t... de ez mar nem biztonsagos igy!!! Raadasul amikor leteszem egy kis fekvo szopihoz, mire melle telepedsek a lomha testemmel, o mar reg nem ott van, igy a tejcsit is kesobb kapja, ami megjobban hergeli... Ez a mostani nem a mi ejszakank volt, most 2 orankent kelt es a "maszas" miatt volt hiszti is... Ez normalis jelenseg??? Jelzem, penteken leptunk be a 4. hetbe... o peersze most alszik edesen, en meg morgok, amiert nekem nem lehet :D

Tegnap vettunk kengurut. Hat, maximalisan dicserni tudom. Eloszor is, papir nelkul is meg egy analfabeta (en) is ossze tudja rakni, annyira esszeru. Gyorsan ossze is raktam, beletettem Aront, aki 10 mp alatt elaludt es nagyon rossz neven vette, amikor veget ert a proba es ki kellett belole jonnie. De igazabol hetkoznap akarom hasznalni, mikor egyedul vagyok itthon es kell a 2 kezem. Remelhetoleg mostmar nem fogok megfeledkezni az evesrol!!!

Kilok: rolam eddig 10 jott le, 7 meg font van. Mindegy, en sokat szeretnek maszkalni a kolokkel, ami elso korben foler egy tornaval. Tegnap pl 3 oran at tartott a KIKA-seta, mivel babakocsival nem lehet olyan gyorsan haladni, mint nelkule... Egyebkent napi 1 ora szokott lenni, tartos utemu, nem tul gyors vagy lassu meneteles. Az azert tobb, mint a nagy semmi, hatha visszakapja a hasam az izmait... aztan johet a kocogas... meg egy kis celiranyos torna... majd meglatjuk.

Timo, en meg csak telon gratulaltam, Lilla baba tiszta anyja!!! Megegyszer nagy-nagy gratula!

Barbi, Lin, nektek meg szoritok, hogy ma beinduljon :D Akkor aszongyatok jovo het vegen hosszu hetvege van? Jajdejo!
kami

Mazsi, a hasonfekvést elfelejtheted! Ha már nem lesz pocak, jönnek a hatalmas feszülő dudák :shock:

Lorca, ez nagyon jó, h írod a gyarapodásról. Igazad van, mintha én is olvastam volna valahol, h vagy nőnek vagy híznak.

Kami, és Áron kibírja szopi nélkül a sétát? Ezt még nem tudom elképzelni, mert néha másfél óra múlva jön rá az ehetnék. Ok, h néha 4 óra. Vagy a séta miatt elalszanak?

Megjött a kedvem a kenguruhoz. De biztos, h ilyen kicsi korban is lehet már használni? A Brendonban azt mondták, h 3 hónapos kortól, ibár az nem ez a Baby Björn márka volt..

Barbi, háthaaaa Emma készülődik :D

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és Kami, Boldi is csinálja ezt a mászást.. még nem halad vele, de ívbe feszíti magát hátrafelé és belefúrja a fejét az ágyba. félelmetes...

Kép
Kép
agiboldi

Akkor megnyugodtam, hogy nem abnormalis a fiam...

Persze, Agiboldi, az utcai zaj mintha "lenyugtatna" oket, ugy alszik Aron a seta alatt, mint akit fejbevagtak Sot meg utana is itthon. Tegnap elfelejtettem, hogy munkanap van es a Beke uton vittuk vegig Aront - akkora volt a hangzavar, mintha a Vacin lettunk volna. Engem rohadtul zavart - Aronnak meg se kottyant. A KIKA-ban aztan lejjebb vetkoztettuk, arra se ebredt fol, majd ruha vissza, ki az utcara es 1,5 ras bolyongas utan haza. Itthon vetkozes - be az agyba, aludt tovabb. Esze agaban sincs olyankor enni! Mondjuk tegnap en is feltem, hogy mi van, ha megis folebred, mehetek a pelenkazoba szoptatni... de nem ebredt fol :D A multkor meg, amikor bevittem a ceghez, az egyik (pasi) kollegam belerugott a babakocsiba - szokasos kezek fol tartas, eg egy nyoszorges - aludt tovabb...

Szerencsere most is alszik a kolok, mennem kene takaritani, de tiszta ideg vagyok, mert ehen halok, Gedeiapu gombalevest foz de ugy elborsozta, hogy szamomra ehetetlen es most itt allok meleg kaja nelkul, o meg fel kilo gombabol csinalta a levest, amit nemtom ki fog megenni, mert o nem egy leveses... ne tudjatok meg, mar hanyszor felrefuszerezett kajakat, volt, hogy vendegeket vartunk es agyonecetezte a levest, majd utanacukrozta (!!!), mindenki szajhuzva ette meg, tisztessegbol - akkor is mondtam, legkozelebb hagyja, hogy mindenki MAGANAK izesitse. Hat most megint ez van: majd o megcsinalja - en eleve utalom a borsot, az nem zavarja??????? Nem ertem... persze szerinte en nem tudok fozni :D

Most viszont megint ehetek szendvicset, amitol kezd kilenni a tokom...
kami

Sziasztok!

Nagyon-nagyon gratulálunk Timinek és Lillának, és a papának is!
Szerintem Babu tiszta apu a kép alapján.

Barbi !
Hajrá a hosszú 7végére! Hátha Kibújik Emma!

Gabinak is szorítunk továbbra is...

Hát nem gondoltam volna hogy ez a szopi ilyen nehéz dolog. Erről senki sem beszél általában...
Kami, Boldi
Benci ugyan még nem mászik, de ő pár nappal fiatalabb is. Viszont olyan jól kifeszíti magát néha hogy sem öltöztetni, sem vetkőztetni nem lehet.Ezek szerint szép dolgoknak nézünk elébe...pár nap múlva.

Üdv Sági! Reméljük jól vagytok Petikével együtt.

Még 5 oldalt vissza kell lassan olvasnom csak idő ugye kevés akad hozzá.
A babucok nagyon szépek mind egytől egyig. Lehet hogy már nem is lesz idő végigolvasni csak a képeket végignézni. Nem érem utól magam soha....
Most ráadásul anyáék is itt vannak pár napra így nem sok idő jut netelni.
Megyek is szopiidő.
Andi, Benci

Kép
g.andi

Kedves türelmetlenkedő férjeket tegyétek szépen helyre. Jobb nem bent lenni a kórházban egy négy napos ünnepen, bmilyen kényelmesen is hangzik. A kutya sem ér rá, ha valami gond van körbefuthatjátok az egész kórházat. Nekem még a varratokat sem szedte ki vasárnap (4. nap), csak hétfőn. 3-4. nap nyugisan megcsinálhatta volna, megkérdeztem, de a hétvége az kész állóvíz. Amikor dokit próbáltam előásni, hogy tán a 4. nap nem normális, hogy annyira fáj, hogy nem tudok járni, flegmatikusan csak annyit válaszolt a nővér, hogy ja, itt vasárnap a fű sem nő. Így plusz egy napot szívtam. Az éjszakás még aranyosabb volt, megkérdezte, hogy nem piros-e a gátseb, mert az azt jelentené, hogy begyulladt :evil:

Barbus,
Ne aggódj, a szomszédokkal majd jól kiszúrsz, ha meglesz Emma. Ők is hallgatni fogják hajnali 2kor :twisted: És ők sem szólhatnak egy szót sem.

Mazsi,
Az igazi segítség nem az elején kell, hanem hónapok múlva. Amikor megszületik a babó, kicsit olyan, mintha egy magaslati edzés után lennél. Sokkal nagyobb terheléshez van szokva a szervezeted. Az első két hétben még a kólikás babák is nyugodtan és sokat alszanak. Egy 4 hónapos szerencsés esetben épp, hogy forogni tud, de órákat fent van és szórakoztatni kell. Az a kemény meló! Még szerencse, hogy pont nyár lesz :D
Nálatok az egy hónapos tiltás hatásos? Én az előző hsz óta már azért is megkaptam a magamét, mert tegnap a gyerekek aludtak, amikor itt voltak :oops: Pedig valójában normális szüleim vannak!

Kami, egy tipp mászkálásra:
A babák túlélés miatt úgy születnek, hogy közvetlenül születés után fel tudjanak mászni az anya hasán és tudjanak szopni. Gondolom, a majmoknál ez beválik, de nálunk már csak ijesztő. Szabolcs teljesen lekoptatta a térdeit, mert mindig mászkált. Ráadásul neki egy infúzió lógott a fejéből, a véna meg szétdurrant, ha odanyomta a vasrácshoz a fejét. Ezért lehet, hogy az éhséget megpróbálja a kódolt módszerrel csillapítani. Ez még mindig a szerencsésebb végkifejlet. Sajnos a rosszabb, hogy sok baba lemászik a pelenkázóról és nagyon súlyosan megsérül, mivel azt hiszik, hogy nem tud mozogni, csak feküdni.
A kenguru teljesen életmentő, mi nagyon szerettük. Ha elalszik, nem kell kivenni. Hasalj rá az ágyra/pelenkázóra, kapcsold ki, rakd a helyére. Majd kiveszed, ha felébred. Őket ez nem zavarja. Már a 4. héten is, bár nem tartja a fejét, rövid ideig benne lehet tartani, pl amíg leugrasz a sarki boltba.
Gombaleves: Rakj bele tejfölt, kb ehető lesz. Ha nagyon borsos, max átnevezed gombás tejföllevesnek.

Ágiboldi,
6 hetes kortól lehet használni, persze fokozatosan kell hozzászoktatni. Ha csak 3 hónaposan kezded, lehet, hogy annyira utálni fogja, hogy nem tudod belerakni. Igazából az adja az útlevelet, hogy ha már rendesen tartja a fejét, de már előtte is jó. Pl büfi közben is függőleges, és naponta akár órákat is mászkálhat "büfizve".

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Kikában, Ikeában, Árkádban stb van baba-mama szoba, ahol szoptathatsz. Csak vigyél melltartóbetétet. Nat egyszer a Kenguru Goldban kezdett bömbölni. Beültem a próbafülkébe, ott meg szépen összefröcskölte a tej a tükröt. Próbáltam letörölgetni, majd szép csendben kiosonni... Mindig utáltam utcán szoptatni, de ha muszáj, azért kibírom. Irány egy park vagy játszi, gyereket póló alá be, és mehet a hami. Persze azért reménykedek, hogy működik a cumi vagy a rázogatás, de van, amikor semmi nem segít, pedig egy órája sincs hogy mini evett.

Kép KépKép
lorca

De erted, Lorca, Aron nem HASOn maszkal, hanem HATON!!! Ez benne a fura! Mintha meg akarna fordulni!!!! Ez meg azert kisse korai, nem???
kami

Jó reggelt!

Most keltünk, mert a fiatalember végigbőgte az éjszakát, úh úgy érzem magam, mint a "vad egyetemi évek" alatt egy-egy átmulatott éjszaka után. Csak most nem lehet nappal pótolni a lemaradást, mert az egész családom tiszteletét kívánja tenni nálunk, úh készülni kell (legalább beágyazni!!!)! :lol:

Tegnap ettem egy tál műzlit - tejjel. Lehet, hogy ez volt az éjszakai szenvedés oka? Ha igen, akkor mikorra ürül ki? Adtam neki homeo-bogyókat, aludt utána 2.5 órát, de aztán kezdődött minden újra. :? Hajnalra eljutottunk az együtt bőgésig (mélyül a kapcsolatunk :lol: ), reggel óta viszont csak három óránként ébred. :D Remélem rendbejön szegény! Többet nem iszom tejet, az tuti! :evil:

Mazsi! Ahogy Ági írta a hason alvás továbbra is álom marad, mert úgy fájnak a cicik, hogy eszedbe sem jut ráfeküdni! Esetleg a kórházban, szülés után, amíg nem indul meg a tej, alhatsz hason! használd ki! :)
Vendég

na megjártuk a kórházat... :shock:
Lea egész éjjel meg se moccant és még ma délben se semmi... :shock: persze bepánikoltam ahogy kell, aztán mondtam a páromnak hogy nem bírom ki menjünk be a kh-ba.
mire a kh kapuba értünk elkezdett mocorogni, de gondoltam ha már idáig elkocsikáztunk felmegyek :lol:
a szülőszobán csináltak egy CTG-t és minden rendben (semmi tachycardia ) hozzá kell tegyem most legalább fekvő helyzetben teték rám a CTG-t és nem egy kényelmetlen karosszékben ültem végig a 40 percet.

gondoltam hogy nem lesz még egy darabig semmi a hasonalvásból :lol: :wink: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kami,
Hason vagy háton, szerintem mindegy. Szabi azért mászott hason, mert a koraszülött osztályon hasra szokás fordítani a piciket. A mászás a lényeg. Egy nem túl kövér, határozott baba meg tud fordulni már ilyenkor is. De ez még csak olyan véletlen, reflex szerű, el is felejtik, hogy azután 4-6 hónaposan ismét felfedezzék. Nat még 4 hónaposan is elfelejtette, 6 hónapos koráig feküdt, mint a tök. Egyszerűen túl dagadt volt :lol: :oops:

Mazsi,
Nem elég, hogy fájnak a cicik és nem férnek alád. De még csorognak is, ha ráfekszel :D És a betét sem használ, mert az meg elázik és nem jó, ha kissé romlott tejben áztatod a cicid jó melegben :wink: Vígasztaljon, hogy nem feltétlenül durran be, ezt az egyet én mindkét alkalommal megúsztam. A szétrágást nem, csak az idő csökkent. Natival 6 hét, Szabival két nap.

Vágyálmok: Én inkább egy kellemes forró fürdőre vágyom.

Pann,
Nem tudom, hogy ha a tej okozta, mikor ürülhet ki. Naponta iszom tejet, nem bántja Szabit. Úgy gondolnám, elég gyorsan. Apuci ilyenkor nem tud besegíteni? Ok, hogy dolgozni kell, de te sem aludhatsz napközben és 1-2 óra gyerekkel sétálás neki is bele kell, hogy férjen az apaszerepbe.

Kép KépKép
lorca

Mazsi,
Görcsök nem voltak? Én is azért mentem be a kórházba, mert nem mozgott a baba.

Kép KépKép
lorca

nem lorca, semmi görcs :D
pont az jutott eszembe, hogy timi Lillája is produkált egy ilyen lustizós napot a szülés előtt azt hiszem a múlthéten :shock:
Leának még lrgalább 1 hetet bent kellene maradnia :shock:
remélem addig kibírja

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

sziasztok!

Bocs, hogy megint régen jártam erre, de MEGSZÜLETETT
RÉKA BABA. március 5-én érkezett 03.20-kor 3360g és 54cm volt. Viharosan és gyorsan érkezett. Nagyon jó baba, remélem ez így is marad. Rengeteget alszik és utána minimum 3 óra szunya.

GRATULÁLOK TIMIÉKNEK IS!

zsuzsibo

Zsuszsi, gratula Rékához!!! :P Ennél részletesebb ismertetést kérünk a viharos, gyors születésről :) , és persze fényképeket!

Pann, az együttbőgés nekünk is nagyon megy, folyik a könnyem a gyerek fejére.. :(

Lorca, nagyon jók a tanácsok!

Kérdés: szoptatós kismama ihat szénsavasat? Vagy az is belemegy a tejbe és puffasztja? Az alkoholmentes sör miatt kérdezem, mert az állítólag serkentia tejet, és én most aggódni kezdtem, h mi van ha nem elég.
Tényleg, azt honnan lehet tudni, ha nem elég a tej??? Mindkét mellből szopik, mérem (általában 60 - 80g, de most pl. 100 g volt, ha hihet az ember a mérlegnek. Erre azt mondtátok, h az jó egy ekkora babánál) De ma mintha elégedetlennek tűnt volna, és nem tudom, h a hasa fáj, vagy kevesli a tejet?

Deako, ha voltál szoptatási ambulancián, mit mondtak? Egyszer egyik mell, egyszer másik, mert én most mindkettőt szoktam mindig adni neki, bár úgy emlékszem ezt már Róki vagy Lorca jóváhagyta :) és nekem is úgy tűnik, h beválik.

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! En kerulom a szensavasat es a K betuket, na meg a koffeint (kolalajt duplan kilove, A FENEBE!!!), de szerintem egyeni, hogy melyik babanak ezek mit okoznak. Ha van kedved, kiserletezd ki - en inkabb nem hivom ki a sorsot magam ellen :D

Rajottem, hogy a babahordozo idealis hintaszek a babanak! Most beleultettem Aront, a szekbol alul kilogo zsinort huzgalom, igy folyamatosan hintazik :D

Ket mellbol etetes: nekem Aron ritkan eszik 50 grammnal tobbet egyszerre (igaz, tegnap egyszer 150 grammot mert a merleg!!!!! De ezt inkabb nem hiszem el...), igy mostanaban en is rarakom a masikra is. Holnap jon - elvileg - a vedono, majd megkerdezem tole, mizu, mert nekem gyanusak ezek a "keves" evesek, de a kolok sulya meg megy fol, mint a szel, tegnap este 3,89 gramm volt!!! Ruhaban meg siman tulvan mar a negy kilon... tehat gyarapodni gyarapszik, csak hat...
kami

Kami, akkor jó. Ha Áron is 50 körül eszik megnyugszom végre. Bár Boldi úgy tűnik csak most kezdett gyarapodni esti pucér súly alapján, még a születésit se érte el, de amiatt már nem aggódom, már megnyugtattatok itt páran :D

A hordozóban hintázást a gyerekorvos is javasolta!

Kép
Kép
agiboldi

Itt vagyok, ragyogok :D
Na, ez azért túlzás... :D

Ma ebéd után sétálni akartunk menni, gondoltuk előtte gyorsan megvesszük a mellszívót (már csak az hiányzott), de járkálás közben annyira felerősödtek ezek a nyilallások, hogy haza kellett jönnünk, mert alig bírtam menni :shock:
Közben nem keményedett a pocakom, meg nem is volt hosszú, inkább folyamatosan, de csak pár másodpercig tartott... Aztán itthon, amikor leültem, meg lefeküdtem, mintha elfújták volna :shock:
Ja, és ma hasmenésem volt :shock: Nekem, aki egyébként 3-4 naponta tud vmit is produkálni (bocs...) :shock:

Mazsi! Jó, hogy végül minden rendben volt! Most nem is volt magasabb a frekvencia?

Zsuzsi! Gratula Rékához :P Várjuk a sztorit, meg persze kérünk sok-sok képet!!! :D
Vendég

zsuzsi
GRATULA Rékához!!!!!
fotókat,fotókat minden mennyiségben :lol: :lol: :lol:

barbi
nem, most tankönyvbe illő CTG eredményt produkált 140-160 között,de ahogy írtam feküdtem közben :lol:

viszont továbbra sem viszi túlzásba a mocorgást :shock:
a vizsgálat alatt végig rugdalózott, a hazafelé úton dugdosta a kis tappancsait és most 1-1 halovány mocorgás és ennyi :cry: :shock:

csajok létezik, hogy egyik napról a másikra ennyire leállna a mocorgással az én eddig izgő-mozgó leányzóm?
ennyire kicsi lenne a hely?

vagy mégiscsak szülök az éjjel? :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nyilalást néha én is érzek már barbi...
lehet hogy a végét jelzi?
de én még megvárnálak benneteket :lol: elsőbbséget élveztek :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jaj, Barbi, a hasmenés már nagggyyyon gyanúúús :D Holnap reggel alig várom, h bekapcsoljam a gépet, hátha. De ha még ne, az se baj, minden reggel izgi lesz.
Mostmár az anyukám hazament, de jött helyette az "anyósom" (nem vagyunk összeházasodva, szóval a pasim anyukája :) ) Szerintem jól kijövünk majd, és olyan jó, h nem leszek még mindig egyedül.

Kép
Kép
agiboldi

Hat ja, Agiboldi, Aron olyan 40-50 grammokat eszik. Neha produkal mast is poersze, most pl 60 grammot evett, utana meg beletukmaltam egy keveset, abban a remenyben, hogy bealszik es hajnal 2-ig beken hagy :D

Mazsi, Barbi - na, melyikotok fog hamarabb szulni? Olyan dobbenet, lanyok, hogy meg csak 3 hete van meg Aron - nekem olyan, mintha mar tobb honapja velem lenne. Ez a reggeltol estig osszezartsag megteszi a magaet...
kami

Ma délután megvolt az első pelusozás, amit nem bömbölt végig. És a leghosszabb ébrenlét, 2 óra egy huzamban. Eddig nem az a sírós, de én amúgy is az első nyikkanásra felveszem és betömöm a száját egy cicivel, úgyhogy nem sok esély van nyafira. Majd ha letelik ez a 2-3 hét és rájön, hogy van élet az alváson túl, akkor jön csak a nemulass.

Mazsi,
Igen, jó lenne, ha még maradna! Szólhatsz neki, hogy négy napos ünnepen csak alukáljon és produkálja magát odabent, majd utána lehet egyéb programról is szó :D

Ágiboldi,
Ha nem elég a tej, akkor azt a pelus jelzi. Sötétebb a vizelet vagy nem elég pisis, azaz nincs meg az 5-6 egy nap. Ha növekedési ugrás van, nem elég egy pár napig, de nem kell kétségbe esni. Ha méred, egy heti átlagot kell nézni. A lényeg, hogy emelkedjen a súlygörbe, hogy mennyire, azt majd ő eldönti. Egy-egy nap akár vissza is eshet, az nem probléma.
Szénsavas dolgokat nem szokták ajánlani, nem tudom miért.
Natinál soha nem mért tisztességes mennyiséget a mérleg, mégis nőtt, mint a gomba, kb egy éves koráig végig a 90 percentilis érték fölött volt. Még ha a fiúkat néztem, akkor is kilógott a normál kategóriából. Most meg akkora, mint a kortársak, igaz, még mindig a magasabbak közé tartozik és jó húsban van. De ez elvárható egy gyerektől, akinek a borsó a nagy favoritja. :)

Szopi:

A többség azt mondja, hogy egyik mellből teljesen (már ha lehet ilyent mondani) majd a másik mellből szoptassunk. A következő szopit a másik mellel kezdjük. Aztán van a másik párt, aki szerint szopinként kell váltogatni. Azaz azt csinálsz, amit akarsz. Mi most az egy szopi egy cici verziót nyomjuk. Tegnap mindkét oldalról szopizott, majd képen köpött kb fél deci tejjel. :shock: Éles elmém ezért azt tanácsolta, hogy melléfogtam. :wink:
Az egycici párt fő érve, hogy a második mellnél az elején vizesebb a tej, így teletömi a pici pociját és hamarabb ébred. Sok baba ettől állítólag pocifájós is lesz. Csak növekedési ugráskor tanácsolják, hogy duplázz, mert az fokozza a termelést.
A kétcici párt szerint kell az inger mindkét mellnek az elegendő tejtermelés érdekében. Meg egy blabla a mellgyulladásról.
Párton kívüliek még fejést is javasolnak. Na ezt már túlzásnak tartom, de van, akinek bejön. Én pártatlan vagyok, éjszaka próbálok aludni szopi közben, úgyhogy első verzió, meg akkor is,ha bealszik, hosszú ébrenléti szakaszokat egyik cicivel nyitom, másikkal zárom.

Barbus,
Nekem valami olyan fájásszerűséggel indult a buli, mint amikor nagyon kell pisilni, annyira, hogy már szúr. Simán a szokásos kellemetlenkedésnek tulajdonítottam, és lehet, hogy az is volt. Csak épp megszültem aznap, ez egy kicsit jobban fókuszba helyezte eme szurkálásokat.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Mazsi, úgyis a gyerkőcök döntik el, hogy mikor bújnak ki ;)
Ma Esztike a soros! Hajrá és nagy drukk Gabinak!!!

Tegnap belegondoltam, hogy ha 1 hét túlhordást engednek, akkor akár 3 hetünk is lehet még hátra :shock: :shock: :shock:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?