Szilvi??!!!
Gátmetszés: Marcsihoz hasonlóan, én is már csak akkor éreztem, mikor stoppoltak. Nekem az első 2 nap volt rossz, aztán jobb, amikor meg kiszedték a varratokat teljesen ok volt. Inkább fekve szoptattam az első napokban. Pedig Zs elég nagyot vágtak, mint eslő gyerek. zs nem akartak vágni, sokat próbálkoztak, de feladták, egy picit vágtak, de pár öltés lehetett, szinte másnap már ülve szoptattam. (Ugye Klári, ha ide is be szoktál nézni?) (Nagy volt a súlykülönbség a 2 gyerköc között=fejátmérő..)Szal inkább vágjanak, mint repedjek. Ahogy Marcsi írta, sztem is sokkal kellemetlenebb lehet, és akár fájdalmasabb is. Ja és tanács, minél több zuhanyozás, nekem nagyon bevált, kevésbé húzodott a heg. (2003ban azt mondtáka felkészítőn, h első szülések alkalmával 95%ban vágnak. És én úgy hallottam, h az edától lehet nagyon jól kitágulni. Nem egy edával szült bnőmnél nem kellett vágni. De nem olyan kellemetlen, mint ahogyan hangzik...
)
Szopizás, vhol a kettő között.
Az én fiaim kisgyomrúak, így áltban 3 óránként szoptattam őket. (sokszor kevesebbet bírtak szopizni, később enni is. zs annyira nem, de Zs még most is inkább többször kevesebbet.) De vhol olvastam, h sokat számít a születési súly is. Hiszen nem lehet összehasonlítani egy 2700gmal született újszülöttet egy 3500g, v akár 3800g babóval. Meg sztem sem standardak, minden baba egyéniség.
Ja Zsófi ezt már annyiszor meg szerettem volna tőled kérdezni, csak tudod, szita az agyam..Szal engem egy bnőm látott szoptatni, és nemtetszően kérdezte, mért hagyom bealudni a babát a mellemen, erre én, mér nem így kell...Erre ő azt mondta, - csecsemős volt az anyukája - , h álomba soha ne egyen a baba, mert nagyon veszélyes, félrenyelhet..
Gondolom ez is a Suttg. ból van, csak kérdem, h ez nem veszélyes??!!
De javítsatok ki, ha hülyeség.., én is csak hallottam.
Mondjuk nekem is bármikor, bárhogyan el tudnak aludni a kölkök. Ha bajuk van, fáj a poci, fogzás, meghűlés, akkor persze jobban igényelnek. Rendszer nálunk 3 havonta változott, és talán fixen 1 éves kortól van: reggeli, 10órai, játék előtte, utána, ebéd, alvás, uzsi, játék, vacsi, fürdés, alvás.
Niki, bababörze?
Fatima, holnap majd én is dobok neked levelet, mert közben eszembe jutott még vmi.
Mindnekinek pusszok, jó éjt