Új privát üzeneted érkezett!

szal én nem értek egyet a napi 12x etetéssel, nyekkre szoptatással. samu csak nassolni tanult meg. 30-50 eket evett 120 helyett. az egész nap rendszertelen és értelmezhetetlen volt, és éjszaka is ébredni kezdett. nekem nem működött. és samunak sem.
kerekpocak
 
 


Hello Csajok!

Ugyan én még nem szoptatok :), de miután az anyukám valaha védőnő volt, így tőle sok mindent "tanultam". Pl ő is arra voksol, hogy mindenképpen legyen rendszer a baba életében. A napi X óránkénti etetés sokkal jobb a babának és a mamának is. Így mindketten tudják, hogy mikor van etetés/evés idő. Lehet tervezni és nem utolsó sorban az alvások is valószínűleg hosszabbak és nyugodtabbak, ha nem éhes a pici.

Így én is a rendszerességre szavazok, nem pedig arra, hogy nassolásra tanítsam a gyerekemet. Anyukám amúgy azt is mondta, hogy az anyának oda kell figyelnie arra, hogy a baba szopizásnál tényleg szopjon, ne csak játszon a cicivel, mert akkor valóban elhúzódnak a szoptatások akár 1.5 órásra. Állítólag az a jó, ha viszonylag rövid idő alatt (20-25 perc) hasznos szopizással tölti a baba az időt, nem pedig nézelődéssel.

Na, nem okoskodok tovább! Csak azt akartam elmondani, hogy egyetértek Marcsival és Zsófival. Így tervezem én is a dolgokat! :) :wink:

Ja! Zsófi + Marcsi!
Adjátok át plíz az üdvözletemet Nórinak, Kisjulcsinak és Katának az anyukásból. Sajna nincs időm ott is lenni! :(

Puszik,
F.

fatima
 
 


Sziasztok!

Csak röviden, mert keményedek. Voltam CTG-n a szülésznő szerint lehet, hogy még az éjjel visszamegyünk. Viszont csak 1 mini ujjnyira vagyok nyitva.
Ha holnap nem jelentkezek, akkor Ákossal kibújosdit játszunk!
Bízok benne, hogy nem viccel meg! :D

Puszi mindenkinek és szép hétvégét!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 

 
 

Szilvi gondolunk rátok!
Ügyes légy és sok-sok energiát kívánok!
Niki

Kép
niki30
 
 


HUH, SZILVI! VIRTUÁLIS HIPERMEGADRUKKOK!!!!!!!!!!VÁRJUK AZ INFOKAT!!!!!!!!!!!!!ÁKOS, LEGYÉL ÜGYES KISÚJSZÜLÖTT, ÉS SEGÍTS ANYÁNAK!!!!!!!!!!!!!!PUSSZOK, RENGETEGET GONDOLOK RÁTOK!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D (ha tudsz, igyál még szülés előtt meg egy teával, hátha az segít a tágulásban. Mint Nikinek is írtam, én is ripsz ropsz kitágultam, talán 2-3 ujjnyira voltam nyitva, amikor felvettek az osztályra... :oops: 8) :wink:, onnan 3 óra múlva találkoztam kicsizsvel. )
mazsolák
 
 


Niki, akkor örülök, h te sem maradtál ki. Majd most megy egy másik mél, amiben összegyűjtjük, ki mit hoz. :D :D

Pusszok, azért még benézek, hátha nagy hírek lesznek! ha nem ma, akkor holnap reggel. 8) :wink:
mazsolák
 
 


HAJRÁ,HAJRÁ SZILVI,ÁKOS!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
logi
 
 


HAJRÁÁÁ SZILVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GONDOLOK RÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!! HAJRÁ ÁKOS!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


[quote="mazsolák"]
írta:
mazsolákha tudsz, igyál még szülés előtt meg egy teával, hátha az segít a tágulásban. Mint Nikinek is írtam, én is ripsz ropsz kitágultam, talán 2-3 ujjnyira voltam nyitva, amikor felvettek az osztályra... :oops: 8) :wink:, onnan 3 óra múlva találkoztam kicsizsvel. )


Bocsi, kicsit kuszán fogalmaztam, látszik, h "pasiztam" közben. :oops: :oops: 8) szóval egy csésze teára gondoltam... :oops: :oops: 8)
mazsolák
 
 


[b]Vagika! Gratulálok pici Bálint babához! :D
Mariann! Marcinak hogy telik a második hete? Élvezitek? [/b]
:D

Szilvi! Akkor már lehet, h pont babázol is! Hú de jó! Kicsi Ákos csak kibújik egyszer, ha már nyitogatja a kiskaput! :D Drukkolok, hogy könnyű és szép szülésed legyen! :wink:

Fatima :D ! De aranyos vagy, hogy hiányoltál!
Vagyon én, csak Barnus amióta áll, azóta csak állni akar, bármibe kapaszkodva, nadrábom, hűtő oldala, ágy, etetőszék lába stb. Ott kell állnom, mert különben esne akkorát, az meg persze nem lenne jó!
Már oldalazva lépegetett az ágy mellett, nagyon cukkancs volt!

Málanlevelet nem csak a 36. héttől lehet, ahogy Edus is írta? Mert 32-t írtatok, szerintem akkor még nem szabad, mert koraszülést okozhat!

Strep-hoz és nem tudok hozzászólni, nem volt, aztán meg a 36. héten csináltak volna újra tesztet (vagy mit), de 2 héttel hamarabb jött BArnus, aztán a kh-ban az ügyeletes ugyan vett kenetet, de hogy azzal mi lett, gőzöm nincs, mert egyszer rákérdeztem a dokimtól, de nem tudta. :shock:

Puszi mindenkinek! Nikiknek is! Új pocis Mamiknak is! Anyukák meg jöhetnek a másik topikba is, várunk benneteket! :D

J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


SZILVI???
kerekpocak
 
 


KisJulcsi, én is úgy hallottam, hogy nem szabad olyan korán elkezdeni a málnalevél teát. A 36 hét környékén már szabad.
Fatima, Te se kezdd előbb! Nehogy baj idő előtt tágulgass!

Kép
niki30
 
 


Sziasztok Lányok!!

Ismét itt lennénk, nem tudom hogy emlékeztek-e rám, de decemberig sokat voltam itt, csak sajnos azóta nem volt interetünk...
De most újra, úgyhogy ha megengeditek ismét csatlakoznék! :)

Aki pedig nem ismer, egy pár szóban bemutatkozom. :)
Első babánkat várjuk június 20-ára, és nagyon úgy néz ki, hogy kislányunk lesz! :)

Ha lesz egy kis időm, elolvasom visszamenőleg, hogy mi történt addig veletek! :)

Puszi!
Verus

Kép
buborka.
 
 


Szia Verus! Üdv újra közöttünk! :D :D :D

Jaj, Szilvi izgulok értetek! Gondolom, már Ákosoztok, h nem hallani felőletek! :D (most elmegyünk kirándulni, így azon fog járni az eszem, mikor jelentkeztek.. :oops: 8) :wink: ) DRUKKOK!!!!!!!!!!!!

Puszi Minden Kismaminak! :D
mazsolák
 
 


ja a 32. hét (málnalevél t.) szerintem is túl korai. Én is a 36. hétről olvastam/hallottam, h akkor kezdjük el legkorábban, előtte ne, a fent leírtak miatt... :oops: 8)
mazsolák
 
 


Sziasztok!
Vaklárma volt! :oops: :oops: Nagyon rendik vagytok! :) Egész este keményedett, majd hajnaltól meg sem moccant. Pánik stb… :? Most jöttem meg a dokitól, szerinte a tegnapi CTG csak arra utalt, hogy Ákos helyezkedik. Ma megnézte, minden rendben van. Egy ujjnyira nyitva. Szülésznő szerint akár már az éjjel kibújhatott volna. Kicsit csalódott vagyok. Azt mondta, hogyha nagyon fáj menjek.

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


A csalódottság nem a szülésznő miatt van! Szerintem már nagyon szeretnék Ákossal talizni ez az oka. + Ma nem volt bent, reggel küldtem neki sms-t és máris intézte a CTG-t + a dokibával is beszélt helyettem. Mindenki nagyon rendi volt a kh-ban , csak én éreztem magam kellemetlenül, hogy „feleslegesen” kell foglalkozni velem.

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


Mentek a bababörzére?
Mi tervezzük.
Remélem érdemes.

Kép
niki30
 
 


szilvi ne legyél csalódott! ákos jön majd ne aggódj!!!
mi a helyzet? hogy érzed magad?
kerekpocak
 
 


szasztok!

hajrá Szilvi és Ákosbaba!! :wink:

Fatima édes vagy :lol: ugyan nem adták át a csajok még, de látod én bekukkantottam ide is és olvastam :lol:

szoptatás téma:
Lizu ha valóban éhes volt, kapott cicit. és imádtam az esti 1 órás összebújós szopikat. és olyan hamar eltelt az az idő. és az meg isteni amikor egy sírós, védtelen picike kis csöppség megnyugszik ahogy a cicidre teszed!!!!!!!!!!!!!

igény szerint azért nem egyenlő az óránkénttal az én olvasatomban. az nem is egészséges a baba gyomrának.

nálam azért minimum 2 órának el kellett telnie, de nem is igényelte Lizu sűrűbben a cicit. de soha nem néztem hogy na irgumburgum meglegyen az a 3 óra...... vagy 4 vagy akármennyi.
90%-ban simán magától 3 óránként evett.

Nálunk igazából a mai napig akkor eszik Lizu amikor kér.
van hgy 6-szor, van hogy7szer, van hgy csak 5ször....

jó, nem alussza végig az éjszakát, de ez van. felkel, eszik, alszik tovább.
nem egyformák, ő ilyen típus. elfogadtam, eleinte próbáltam átnevelni, megváltoztatni, de nem igazán volt sikere.

mondjuk én alapból laza típusú emberke vagyok, nem szokásom semmit túlparázni....... csak úgy érzésre.

napirend nálunk alapból kivitelezhetetlen, mert anniyt és olyan változatos időben vagyunk úton a hét minden napján szinte.
ha kell megyünk, útközben alszik Lizus többnyire, majd felébred ha muszáj, vagy épp eszik, alszik tovább....
és egyáltalán nem gáz, totál kiegyensúlyozott, nyugodt babó!!!
de szerintem mert ő ilyn típus. biztos más gyerekekeket meg kikészítene ez a nyüzsi....


szóval csajok csak ÉRZÉSRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:wink: :wink: :wink: :wink:

PUSSZANCSOK!
lmkata
 
 


Sziasztok!
Köszi, hogy gondoltok rám!
Hogy érzem magam?
TÜRELMETLENÜL!
Semmi jel nem utal jelen pillanatban arra, hogy meg akarna születni. Én viszont halálra idegesítem magam, ha nem mocorog. Ilyenkor probálom ébresztgetni, fürdeni, mert azt imádja stb.
A fiúkkal nem volt így. Ezt egy ördögi körnek érzem, mert most csak azt szeretném, hogy kijöjjön, aztán majd, hogy eleget szopik e, miért sír stb.....Már előre kivagyok magamtól!
:? :? :?
Ha visszaolvasok oldalakat akkor sem találok még egy ilyent mint én! :oops: :oops:
Mindenki elment szép csendesen szülni és nem agyalta túl magát! :x :x Ezer bocsi mindenkitől! :oops:


Na, jó éjt mindenkinek! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


olvass csak engem vissza bátran. 3 héten át idegeltem... nekem 2 héttel korábbra tették a szülésemet erre túlhordtam 1 héttel... őrültek háza voltam!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de úgy látom, rengeteg mindenki szólt a szoptatási témához. Nagyon szépen köszönöm. Most olvastam őket végig, és igazán tanulságos volt. Jó hallani a különböző történeteket. Persze minden baba más és más, és tudom, nekünk kell kialakítani, de jó olvasni, hogy milyen próbálkozások, milyen módszerek vannak.
Most úgy gondolom, hogy a rendszeresség jót tesz mindkettőnknek, és Marcsi, Fatima, Kerekpocak történetei megerősítenek ebben. Ugyanakkor olvastam, hogy Kata te Lizuval próbálkoztál a rendszeresség bevezetésén, de nem igazán ment. És ebből sincsen semmi gond. Ennek ellenére sem lett követelőző Lizu, és nem kezdett el nassolni.
Valószínűleg a rendszerességre való szoktatás eleinte a mamának jobb, hiszen, akkor lehet valamihez igazodni, de talán később a babónak is jobb, mert kiszámíthatóbbá válik az evés.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, lesz min elgondolkoznom!!!

Mircike, a zombi arc kicsit megrémít! :-) De majd arra fogok gondolni, hogy más is hasonlóan érezte magát, és remélem az segít. És messzire elkerülöm a tükröt!!!

Köszönöm Mariann, Szilvi a kórházi első órákról írtakat. Ezek szerint, teljesen mindegy, hogy rögtön, vagy csak később kerül mellre a baba, nincs hatással a későbbi szoptatásra. Azért kérdeztem, mert azt olvastam, hogy annál több tejci lesz, minél gyorsabban kerül cicire a baba. Gondolom, akkor inkább arra gondolhattak, hogy napokkal később, esetleg koraszülötteknél.

Zsebi, köszi a könyv ajánlást, mindenképpen meg fogom nézni a könyvet. Már csak a címe miatt is, nagyon édi: A suttogó mindent megold. Sokat mondó!!

Mégegyszer tényleg köszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szilvi, türelem, Ákos tudja mikor kell érkeznie! A többiek csak találgatnak. Akkor fog érkezni, amikor a legjobb neki!!!!
Mi is nagyon drukkolunk, így ismeretlenül is.
ui.: Nem csodláom, hogy türelmetlen vagy, ki ne lenne az ilyen közel a célhoz.

Jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Még annyit a rendszerhez, hogy ez még plusz szülőfüggő is. Mi nem vagyunk valami rendszeres evők, tutira nem tudtam volna következetes lenni ebben mindig. Ezért nem is próbálkoztam :)

Illetve persze túlzok kicsit. Van rendszer, mindig is volt. Törekedtem rá, de nagyon minimálisan. Az első három hónapban semmi rendszer nincs. Vagyishogy egyik nap ilyen, másik olyan. Ez fontos infó sztem, mert én ezen bírtam sokat stresszelődni :)
Óránként sose etettem én se. Igyekeztem minél tovább húzni, de nem nagyon. Ki volt csukva, hogy három órákat várjak. Sokkal többet akart enni.
Egy éves kora körül gondoltam, hogy a rendszernek adunk egy lehetőséget, illetve kettőt. Az egyik: délben ebéd, szopi, utána alvás. Szigorúan. És ezt tartjuk a mai napig. A többi evés és program nagyban függ attól, hogy mikor kel, illetve, hogy hová megyünk. Másik: este 8-9 között fürdés, szopi és utána alvás. Mindkettő működik, közte pedig szabadság van :) Nem nassol, ha éhes, akkor szól, hogy hammot. Ha nem éhes délben, mert tízórai kicsit később volt, akkor nem ebédel akkor se, ha fejen állok :) Viszont alszik.

Na szóval azt akartam röviden :wink: érzékeltetni, hogy az igény szerinti szoptatásba is lehet rendszer csempészni :)

Pusz mindenkinek. Drukk mindenkinek :) M.
mircike
 
 


jééééééééééé Mircike eben a hsz-edben pont ugyanazt írtad le ahogy én élek Lizuval !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: minden szó stimmel!!! :lol: :lol: :lol:

nálunk igazából egy nagyon fix dolog van: hogy 18-19 közt fürcsi, vacsi majd azonnal csiccsantás. ezt először amikor megpróbáltam nem fűztem hozzá sok reményt hogy rendszerré válik, és láss csodát, eszméletlenül bevált!! tulképp azóta van az hogy totál magától sírás nélkül elalszik Lizu (este) az esetek 98%-ban.

nálunk még az ebéd is mozog, de annyi még hogy 2 alvás/nap: egy de. és egy du. persze van hogy akár 3 is összejön, de ritkán.

na uff, befogtam :lol:

örülök Andi hgy segítenek ezek, csak télleg az a nagyonfontos hogy ne legyenek nagy elvárásaid / ragaszkodásod elképzelésekhez mert nagyon frusztrálhatja ám az ember lányát ha mégsem úgy alakulnak a dolgok mert a gyermek totálisan más fazon! érted ? :wink: :wink: :wink: :wink:


Szilvi&Ákos?????????????????????????????????????????????????
nem írom h türelem, mert sztem ettől simán nekimész a falnak ebben az állapotban :P :wink: :lol: :lol: :lol:


pusszok
lmkata
 
 


ja Mircike még az is stimm, csak nem írtam eddig hogy alvás apától külön... nálunk ő egy dolgot kért: bármit megcsinál, megtesz, elkészít, előkészít, pelenkát vasal, fürdet, tápszert készít, vizet forral stbstb csak éjjel tudjon aludni egyben 8 órát mert amúgy használhatatlan. ilyen volt világéletében, mármint hogy az alvás az egy központi dolog nála - már 18 évesen ilyen volt.
szóval nálunk is ez nagy respect :wink:
ő dolgozik, én meg itthon azért bármikor ledőlhetek a gyerekkel szunyálni :wink:
(cserébe persze nem téma a háztartás meg főzés meg ilyenek...)

na most már télleg befogtam, megyek készülődni, megyünk világgá! :lol:
lmkata
 
 


húúú én már 1-2 hónaposan akartam rendszert és ki is alakítottunk egyet. a 4x evés éjjel alvás fix evés-alvás időpontok 3 hós korától vannak. azóta is tartjuk- vannak persze nehezebb napok de ennyi.
kerekpocak
 
 


ami a mi rendszerünk lényege: evés után (5 hós korig, mert onnan minden átrendeződik) mindig játék a mellen elaludt gyereket sosem tesszük be az ágyba (mert akkor nem fog tudni magától elaludni ergo ha éjjel felébred sem tud magától visszaaludni) az 1-2-3-4 stb napos kisbabával is úgy kell bánni ahogy majd később folytatni akarod. tehát nem úgy altatjuk a kisbabát h járkálunk vele, ringatjuk, mellen elaltatva ágyba csempésszük, mert amior már 7-8-9-10 kg akkor ez nem túl vicces, órákig járkálni és ringatni...
én etettem, utána rövid játék (igen már 1 hetesen is!) és aztán ágyba betenni (esetleg bebugyolálva - babagami) és hagyni h megtanuljon magától elaludni.
az etetések közötti időtartamot lehet szépen tudatosan növelni: amikor a baba már elérte a 6 kilót és 4 óránként eszik akkor éjjel 8-10 órát alszik ébredés és evés nélkül. célszerű kipróbálni az álometetést nagyon sokat segít. (fürdés fektetés 8kor majd amikor a szülők fekszenek meg kell etetni a babát : megszoptatni az alvó állapotban. automatice enni fog de nem ébred föl- így éjjel nem kel majd föl enni). sztem a rendszer NEM ÓRAREND minden babának fontos mert megnyugtatja h mi után kb mi jön. és biztonságban érzi magát tőle. de pesrze az is MAXIMÁLISAN igaz h kinek mi jön be. én meghalnék rendszer nélkül, h ne tudjak tervezni, h minden napom kusza és mindig más jön mert a gyerek ahhoz szokott hozzá . én szeretem azt h pl ha vmit el kell intéznünk akkor 3 nappal előbb tudni fogom h erre pl a de 10-12ig tartó időpont lesz jó, mert akkor samu bizti nem alszik.
de nyilván ahány anya annyi stílus, annyi baba.
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy megszakítom a renszeresség folyamatát....:)

Jártunk kint a bababörzén. Nagyon helyes kis cuccokat lehet kapni.
Sok szép használt babaruha van.
Örülök, hogy bővült a babakelengyénk:)

Tovább napsütéses napot kívánok Mindenkinek!

Niki

Kép
niki30
 
 


De jó, hogy csak pár sort írtam és abban is rengeteg a hiba.... :oops:
Sorry.

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Továbbra is nagyon köszi az infókat. Azt hiszem, már kezd alakulni bennem, hogy mit is teszek. NAGYON NAGYON SOK hasznos dolgot írtatok, de azt hiszem, Kata, talán neked van igazad. Ne legyenek nagy elvárásaim, elképzeléseim, mert ha nem úgy alakul, akkor attól depressziós lehet az ember. De már van elképzelésem, hogy mit szeretnék. Azt hiszem, a rendszeresség mindenképpen fontos egy baba életében, és talán a lehető leghamarabb ki kell alakítani. De nem feltétlenül az elős naptól. Majd meglátjuk, hogy a mi kis Tóbiásunk, mennyire lesz partner.
Kerekpocak, az álometetésről már én is hallottam, és csak jókat. Azt gondolom, hogy mindenképpen ki szeretném próbálni, mert talán ha nem is az első naptól, de a babának is fontos, hogy egyhuzamban sokat tudjon aludni, és nem óránként felébredni.
Szóval, szoktatás és rendszeresség, de nem minden áron. Illetve a látszólag nem rendszerességben is lehet rendszer, ahogy Mircike is mondja. (hiába hangzik értelmetlenül :D )
Nagyon, nagyon köszi mindent. A papát hagyjuk aludni, pedig teljesen egyet értek. Ő is dolgozik, mi is, de máshogy. Attól mert nem kel fel minden egyes etetésre, még ki tudja venni a részét a csemete körüli teendőkből.

Jó ez a fórum, remélem, ha hasonló segítségre lesz szükségem, szintén fordulhatok mindenkihez bizalommal.
Köszi, Puszi: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok!

SZILVI??????????????????? :roll: :shock:

Mi nem voltunk a tegnapi börzén, de az egy évvel ezelőttin igen. Tényleg jó cuccokat lehet venni az új árak töredékéért.
Niki miket vettél?? Sokan voltak?

Rendszeresség: én egyik gyerkőcnél sem ragaszkodtam az óraműpontosságú rendszerességhez. Akkor ettek, amikor éhesek voltak. Bori többször keveset, Marci ritkábban de nagyobb mennyiséget. Minden gyerek más, mások az igényeik. Nem volt fix 3 vagy 4óránkénti evés. Ha két óra múlva volt éhes, megszoptattam. Soha semmilyen téren nem okozott ez problémát nálunk.
Most,hogy nagyobbak( :D ), már van rendszeresség, reggel reggelizünk,délben ebéd stb...De amig kicsik voltak, nem bírtam kivárni,hogy leteljen a 3 vagy a 4 óra, éhesek voltak, kaptak enni.
Szóval én is az igény szerinti szoptatás híve vagyok (persze azért ésszel, nem non-stop).Nekünk így volt jó, ez vált be.

puszik,Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Én még itthon vagyok és olvaslak titeket. Nálunk nem volt rendszeresség, tehát nem tudok hozzászólni. :oops: :oops:

Bibi: Nyákdugó már nincs! :lol:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


jujjjjjjjjjjjj Szilvi izgis kezd lenni a szitu, persze eddig is izgis volt de most igazán :wink:

Niki, gratu a babakelengyékhez :wink:


Andi, meglátjuk nálatok mi válik be :wink: ez is nagyon izgi :wink:
kíváncsi vagyok! (gondolom hát még te! :lol: :lol: :lol: )

én annyira de oly' nagyon akartam álometetni!!!! de Lizunak ha nagy nehezen a szájába is tömtem a cicit, mert magától alvás közben az istennek nem kapta be, szóval akkor se szívta... :roll:
úgyhogy nálunk ez sem jött be. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

olvastam a suttogót és azt sujkolja hogy mindenkinél műxik a dolog. elhittem. na ekkor volt 1-2 depis hetem mert abszolute nem úgy ment nálunk.... aztán mikor eltettem a könyvet és magunkra figyeltem, lenyugodtam, már tök klappolt minden!
:roll: :wink: :lol:

a mi esetünk azért kicsit más.... de egyáltalán 1 percig sem bánom h Lizu igenis néha igényli h kézben legyen. sőőőőőt van hogy lelkifurim van h régebben (amikor néhány hetes volt) oly nagyon ragaszkodtam ahhoz h ne dajkáljuk :oops: :oops: :oops:
és érdekes, talán Nóri írta eccer még az anyukásban, h hozzászoksz a súlyához. tök igaz!!!!!!!!!! pedig 8 kg azért húzós így hallásra :lol:

nem ragozom tovább, nyílván én ezt a "módszert" istenítem, más meg a rendszereset. de egy biztos: el tud magától aludni, bárhol, bármikor, ha meg rossz passzban van és vágyik az ölelésre, dajkáljuk. semmi hátrányát nem érzem annak h az ő igénye szerint csináltuk, max annyi h éjjel ébred. ha ez hátrány... :roll:

na megyek megnézem a gyermekem mit csinál, elrabolták a tesóim :lol: :lol:

ja még! tejbeindulás, mellretétel
Lizut 3 naposan tehettem először mellre egy székben görnyedve miközben belőle infúzió lógott, meg monitoron volt... és ennek ellenére volt tejem az elején még sok is.
titok: bár nem volt velem, de azonnal fejtem és fejtem és fejtem........

dugultam. :oops: :oops: :oops:

pusszantás mindenkinek!!!!!!
lmkata
 
 


Sziasztok!

Értem én, a rendszeresség nem mindig célra vezető. És ezek szerint sok múlik a mamin is. Hiába határozom én el a rendszerességet, ha hiányzik az ölelése, hogy a karjaimban tarthassam, akkor felveszem, és ezzel vége a rendszerességnek. :D
Jó hallani a tapasztalatokat, mert így bárhogyan is lesz, remélem nem keseredem el, hogy a mi kislányunk miért nem olyan, mint másé. Nem csak egy véleményt, egy tapasztalatot ismerek, hanem nagyon sokat. Így nem is gondolom már, hogy bármit teszek az helyes, vagy helytelen, vagy hogy esetleg olvasok valamit, aztán meg nem jön be, és ettől rossznak gondolnám magam. Majd igyekszem észben tartani amiket írtatok, és akkor remélem bárhogyan is lesz nálunk, legalább a depis korszakot ilyen téren megúszom.
Hát, a másik téma a szopiztatás. Annyit olvastam már róla, hogy elvben már megy is. Tudok fejni és szopiztatni, de csak fejben. :D :D :D Nagyon készülök rá, mindenképpen szeretném szoptatni, és csak szoptatni amíg csak lehet. Remélem, a nagy akarás nem lesz inkább gátja a dolognak. Kata, mindenképpen észben tartom, hogy fejni kell!!! Az első perctől fogva, amikor csak lehet.
Fú, hihetetlen mennyiségű infó, rövid idő alatt. A málnalevél teát is úgy látom, lassan elkezdhetem. Amikor voltam a kórházban szülés felkészítőn, azt mondta a csaj, hogy a Jánosos dokik általában mindig csinálnak gátmetszést. Ez egy kicsit megrémiszt, mert én ha lehet, szeretném inkább elkerülni. De nem tudom, hogy ha jól tágul az ember, akkor is megcsinálják e. Gondolom, érdemes lenne a dokival megbeszélni. De remélem, a tea hatásos lesz. Mindent bevetek.
Mivel itt a fórumon mostanában sok baba született, és mivel Szilvinek is mindenki úgy drukkol, én már alig bírom kivárni a mi időnket. Türelmetlen lettem én is. Biztos az együttérzéstől. :)
Normális, ha még van egy hónapom, és ilyen dolgokat kérdezgetek? Pedig tudom, hogy nem tudok mindenre felkészülni. Nem is lehet.

Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Andi tök normális h ilyeneket kérdezgetsz :wink: :lol:
mikor máskor ha nem most??? :lol:

amúgy nagyon jól állsz a kérdéshez szerintem! erről van szó!

télleg az a lényeg h ne máshoz meg a hallottakhoz hasonlítgasd, hanem elfogadd amilyen épp a te csöppséged!!!!! + ugye te is vagy valamilyen beállítottságú és ebből a felállásból kidolgozzátok majd közösen ami nektek a legeslegjobb!! :wink: :wink: :wink:
az h ennyi mindent hallasz, arra jó hogy széles repertoárból válogathass "taktikát" :wink: :lol:

fejés - ebben is megoszlanak a vélemények, van aki nem fejt sosem. de ha szaporítani akarod a tejcit, akkor mindenképp a fejés a célravezető (pihi meg folyadék mellett) vagy a minél gyakoribb mellretétel :arrow: cicin át az agy úgy érzékeli többet kell termelnie és így fog is .
nekem ugye nem volt más választásom mert egyrészt nem volt velem Lizus h kiszívja másrészt vinni akartam neki a tejcsit, h ne tápszert kapjon az intenzíven.
hála a szintén szorgosan fejő szobatársaimnak a kórházban, akikkel oylan volt mintha mindig is ezt csináltuk volna :lol:
(én nem Jánosban szültem egyébként, és olyan szobatársakkal voltam akikne szintén intenzíven volt a baba)

de nem kell bedőlni a divatos paráknak mintpéldul a jujjurisssten nemtommilesz ha nem teszed születés után 10 másodpercen belül cicire a kicsit. persze most eltúloztam, de értitek... :wink:
nyílván szerencsés akinek megadatik, de ha nem vmi miatt, akkor aztán még egyáltalán nem dől össze a világ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:wink:
lmkata
 
 


andi:

a málnalevél teától nem a gátizmod, hanem a méhszájad tágul :) :) :)
kerekpocak
 
 


ja, császárral szültem 24 órán át nem tettem mellre. simán tudott tökéletesen szopizni, nem volt gond 1 szál se. attól h a szülőszobán 1 perccel később nem szoptatssz nem lesz semmi gáz.még most is szoptatok. 2. naptól 3 óránként szopizott, sok tejem volt. ivott cumisüvegből is néha, nem zavarta SOHA össze. nem szokott le a mellemről, sőt.
kerekpocak
 
 


Andi, én nem vagyok orvos, de szerintem a gátmetszés még mindig jobb, mint a gátrepedés. hamarabb gyógyul. pl. Melba már rég írt, de ő írta, h. neki esélye sem volt a gátmetszésre, mert vákuummal kirobbantották a kisfiát, szanaszét repedt, 4 hónap után is alig tudott ülni. én csak 3 hétig nem tudtam.. :lol: :arrow: engem gátmetszettek.
én nem tudom, h. a Jánosban rutinból vágnak-e első babánál {én naiv úgy gondolom, h. nem, hanem csak akkor, ha szükséges.}.
amúgy kitolás közben én nem is tudtam, h volt gátmetszésem, csak akkor jöttem rá, amikor már varrtak. szóval a kitolási szak fájdalmai mellett fel sem tüünt a nyissz-nyissz. a dokim szépen is varrt, ma már nem látok kívülről semmit.
nekem a gátmasszász {gátvédelem} elég bizarr by szülésznő, ami ha jól tudom hüvelymasszázst jelent inkább. és meg mondom őszintén nem is vágytam erre, h. pluszban még oda nyúlkáljanak szülés közben. elég volt a folyamatos méhszájvizsgálat.

amúgy tök jó, h. gyüüjtöd az ilyetén infókat, engem szülésig semmi sem érdekelt, meg sem tudtam volna fogalmazni ezeket. bár én nem vagyok jó etalon erre.. :oops:
mostmeg már átestem a ló túloldalára, próbálkozom tapasztalatokat, infókat begyüüjteni mindenről.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


h. pluszban még oda nyúlkáljanak szülés közben. = h. pluszban még oda nyúlkáljanak VAJÚDÁS közben.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Szilvi??!!! :shock: :roll: :D

Gátmetszés: Marcsihoz hasonlóan, én is már csak akkor éreztem, mikor stoppoltak. Nekem az első 2 nap volt rossz, aztán jobb, amikor meg kiszedték a varratokat teljesen ok volt. Inkább fekve szoptattam az első napokban. Pedig Zs elég nagyot vágtak, mint eslő gyerek. zs nem akartak vágni, sokat próbálkoztak, de feladták, egy picit vágtak, de pár öltés lehetett, szinte másnap már ülve szoptattam. (Ugye Klári, ha ide is be szoktál nézni?) (Nagy volt a súlykülönbség a 2 gyerköc között=fejátmérő..)Szal inkább vágjanak, mint repedjek. Ahogy Marcsi írta, sztem is sokkal kellemetlenebb lehet, és akár fájdalmasabb is. Ja és tanács, minél több zuhanyozás, nekem nagyon bevált, kevésbé húzodott a heg. (2003ban azt mondtáka felkészítőn, h első szülések alkalmával 95%ban vágnak. És én úgy hallottam, h az edától lehet nagyon jól kitágulni. Nem egy edával szült bnőmnél nem kellett vágni. De nem olyan kellemetlen, mint ahogyan hangzik... :oops: 8) :wink: )

Szopizás, vhol a kettő között. 8) Az én fiaim kisgyomrúak, így áltban 3 óránként szoptattam őket. (sokszor kevesebbet bírtak szopizni, később enni is. zs annyira nem, de Zs még most is inkább többször kevesebbet.) De vhol olvastam, h sokat számít a születési súly is. Hiszen nem lehet összehasonlítani egy 2700gmal született újszülöttet egy 3500g, v akár 3800g babóval. Meg sztem sem standardak, minden baba egyéniség. :oops: 8) :wink:

Ja Zsófi ezt már annyiszor meg szerettem volna tőled kérdezni, csak tudod, szita az agyam..Szal engem egy bnőm látott szoptatni, és nemtetszően kérdezte, mért hagyom bealudni a babát a mellemen, erre én, mér nem így kell...Erre ő azt mondta, - csecsemős volt az anyukája - , h álomba soha ne egyen a baba, mert nagyon veszélyes, félrenyelhet.. :shock: :roll: :oops: :? Gondolom ez is a Suttg. ból van, csak kérdem, h ez nem veszélyes??!! :shock: :roll: De javítsatok ki, ha hülyeség.., én is csak hallottam.
Mondjuk nekem is bármikor, bárhogyan el tudnak aludni a kölkök. Ha bajuk van, fáj a poci, fogzás, meghűlés, akkor persze jobban igényelnek. Rendszer nálunk 3 havonta változott, és talán fixen 1 éves kortól van: reggeli, 10órai, játék előtte, utána, ebéd, alvás, uzsi, játék, vacsi, fürdés, alvás. 8)

Niki, bababörze? :roll: :D

Fatima, holnap majd én is dobok neked levelet, mert közben eszembe jutott még vmi. 8)

Mindnekinek pusszok, jó éjt :D
mazsolák
 
 


Ja Zsebinek akartam még - aztán tényleg elteszem magam holnapra...-, h Te csak Kaposváron tanultál az eüfősulin v más is köt oda??!! Köszi!
mazsolák
 
 


Jó reggelt!

Még itt vagyok! :? Olvasok és csendben tanulok tőletek. Ma takarítás + 12h-ra dokibá. :D

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi
 
 


edu nem nyel félre. nem alszik, csak olyan mintha. majd idézek neked pontosan de most mek aludni. (samu 2 hónapon át etettük így, egyszer sem nyelt félre. meg ha veszélyes lenne, nem engedték volna forgalomba a lektorok a könyvet. és/vagy beperelték volna azóta ezermillióan :) :) :)) tsóóók
kerekpocak
 
 


aludni egy fenét... tanítani. teljesen hülye vagyok.
kerekpocak
 
 


Sziasztok pocakos/friss, és kisgyermekes kismamik! :D

Szilvi, akkor mára is mennek a drukkok. :D :D Nekem 2 nappal előtte ment el a nyákdugó, aztán szivárogni kezdett a magzatvíz, aztán megemeltem Zsigut, és akkor elfolyt szintén egy része. De az a tipikus fájás sem volt, csak amikor mentünk be a kórházba, de akkor egyből 3-4 percesek voltak, ja meg a méhszájamat érzetem. Így a napokban már bármi lehet... :oops: 8) :wink: Drukkok továbbra is!!!! :D

Zsófi, köszi! :D :D

Most leviszem a kertbe a fiúkat, mejd du benézek, mi újság! :wink:

Addig is pusszok Mindnekinek! Vigyázzatok Magatokra! (és akinek van még..) Azoknak jó pocakosodást ezen a gyönyörű napon!!! :D :D
mazsolák
 
 


Helló Lányok!

Nah a bababörzén sok jó dolog volt. Bár mi elsősorban használtan vettünk kisrucikat. Pár száz forintért is nagyon szépeket árultak az anyukák. Képzeljétek, vettünk egy olyat, amire az van írva: The Boss
Na párom mondta is, ezt elvből megvesszük. :D
Aztán vettünk kiskádat, vettünk hálózsákot.
Meg kinnt volt egy margit krt.on található üzlet, szopis melltartókkal. Én egyenlőre nem vettem, mert még nem tudom mennyit növök mellesleg...de nagyon olcsó. 1200 Ft és pamut. Ha valakit esetleg érdekel, megírom a pontos címet.

Lányok, nagyon sok hasznos infót tudok itt meg, olyan jó.
Most képzeljétek olyan állapotban vagyok, hogy egyáltalán nem félek a szüléstől. Remélem ez így marad.
Emma egyenlőre még nem fordult be. Egyébként azt lehet érezni. A körzeti dokim azt mondta (egyidős terhes velem), hogy neki már befordult, és hogy annyi csak, hogy erőteljesebben, intenzívebben ficánkolnak olyankor.
Mit gondoltok? És tényleg a 34 hétig van még idő? Vagy esetleg tovább?

Puszika
Niki

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Valahogy annyira el vagyok foglalva a baba helyének az elkészítésével, hogy a géphez nem is nagyon szoktam ülni. De mindig okosodok, ha olvaslak Benneteket, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek azt a papírt, amit a szülésznőmtől (Bencze Tünde) kaptam: homeós bogyók szülés előttre, vajúdásra, és szülés utánra.
Ha érdekel valakit, el tudom küldeni mailban vagy ide is fel tudom tenni.

MÁLNALEVÉL TEA: Tünde azt mondta, hogy a 36.héttől először 2 csészével naponta majd fokozatosan emelni a mennyiséget. Én már alapból 6-8 decivel kezdtem/ nap, mert későn kezdtem beszélni erről a Tündével.
Ja és múlt héten a külső méhszájam ujjnyira ki volt nyílva, a méhszájam peig már 2 hete fel van puhulva , hogy a teától vagy nem, azt soha nem fogom megtudni.

Egyébként eddig nagyon örülök, hogy választottam szülésznőt, írtó készséges, eddig minden crg-met ő csinálta, az eheti 2-t is ő fogja, szóval nagyon támogatva érzem magam, ami végülis a legfontosabb az egészben.

Szilvi!

Nagyon izgi, ami Veled történik, olyan hihetetlen, hogy pillanatok kérdése, és pici csöppséget tartunk a kezünkben.:)
lkt
 
 


Sziasztok!

Igen Kerekpocak, közben rájöttem, hogy tegnap hülyeséget írtam, de akkor már kikapcsoltam a gépet, és nem volt kedvem újra indítani. :) Bocsi!!! És köszi, hogy figyelmeztettél.
Valahogy nagyon rémisztőnek hangzott ez a gátmetszés dolog, de úgy érzem, sikerült meggyőznötök, hogy inkább metszés, mint repedés. És így, hogy írtatok róla, már nem is tűnik olyan rémisztőnek. Azt tudom, hogy maga a vágás nem fájdalmas, mert sokkal inkább mással van elfoglalva az ember lánya, de a varrásról nem hallottam jókat. Mert ugye akkor már nincs ami nagyon lekösse a figyelmet, és sokkal jobban érzi az ember, hogy mi történik vele. Erre a fájdalomra egyetlen módszer a relaxáció? Próbáljon az ember másra koncentrálni? Úgye amikor varrnak, akkor éppen a picur nincsen velünk? Vagy ez változó?

Köszönöm, hogy megértőek vagytok velem, és a sok sok kérdést nem tekintitek tolakodónak. Már nem dolgozom, és bár vizsgázom lassan és inkább azzal kéne foglalkoznom, sokkal inkább ezek a kérdések röpködnek a fejemben. Ilyen szempontból, kicsit aggódós vagyok, és szeretek felkészülni, bár tudom nem lehet 100%-osan. De még annyi kérdés van, és lesz is. Jó, ha az ember tud valakikhez fordulni, és itt az a legjobb, hogy olyan nagyon sok vélemény és módszer merül fel, hogy ettől majd remélem nem érzem magam bénának bárhogyan is alakul. Mert úgy tűnik, mindent lehet sokféleképpen csinálni, de attól az még jó. :D :D :D

Ja, a szopiztatásról tényleg még annyit, hogy a könyvek és cikkek azt sugallják, hogy amint csak lehet cicire kell tenni, és az elolvasásuk után, az a benyomásom támadt, hogy ha nem így lesz, akkor biztosan nem lesz tejem, vagy legalábbis nem annyi, amennyi kellene. De sikerült megnyugtatni, egyáltalán nem ettől függ. Mégsem orvosok vagytok, és a tapasztalat sokkal inkább hasznos, mint néhány szakkönyvi blabla.

Ikt (bocsi,, nem tudom a neved :( ) engem érdekelnének a homeopátiás bogyók. Ha tudod, légyszíves küld el nekem mindenképpen, de ha ide felteszed, az is tök jó. Előre is köszönöm.

Köszi mindent: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Andi, varrásnál totál érzéketlen vagy, injekció {asszem Lidocain érzéstelenítő} nem érzel semmit, csak azt, h. "matatnak".
legalábbis nálam így volt.
szülés után van egy kb. 2 órás megfigyelés {ami nekem 4 lett, mert elfeledkeztek rólam, pontosabban 1 szülésznő volt, és a függönyösben szült vki, és nem tudott engem átadni az osztályra.. :? }, akkor együtt lehettek. varrás közben nálunk úgy volt, h. a baba csodaszépen, mázsálás, miegymás után kirittyentve kisruhában ott volt Apukája kezében, és álltak a fejemnél, várták a stoppolás végét. amikor kész lett, megkaptam én is, próbáltuk a cicit, Laura ügyes volt, sikerült elsőre.. de amúgy emiatt tényleg no para !

miből vizsgázol?

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?