Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Csajok!!!

Viki :)

Mesélj a Drágaságokról!!! Hogy telik egy nap???
mot

Sziasztok csajszik! Jórrrreeeeggeeelt mindenkinek!

Share, gratulálok!!! Majd mesélj!! És képeket is kérünk!

Tegnap voltunk 2 hónaposak. Kaptak oltást is a gyerekek, jó nyűgösek lettek, meg Lucának hőemelkedése is volt. Gyerekorvos megmérte, 61 centi és 5 kiló! Kis hurkagyurka. Öcsikéje legalább olyan emberi léptékben növekszik, 4500 gramm és 56 centi. De hát Luca beszarás. Pedig nem eszik többet, mint Zsombor. A végén még fogyókúrára kell fognom. A rossz hír az, hogy Zsombornak lágyéksérve van, úgy néz ki, műteni kell, ha minden igaz, kb. két hét múlva, hogy az oltásokat ne zavarja. Hát nem tudom hogy lehet megoldani hogy az egyik gyerekkel kórházba megyek, míg a másik itthon van.

Viki, mizujs veletek? Látom te sem írsz valami gyakran.. Hogy bírod??

Cesti, Mot, gyönyörűek a csajszikák, az a kezeslábasos kép zabálnivaló! Na és a pucér is. :oops:

Zsebi, emlékszem Rád a Beültetések ... érzésekből. Olyan egész lúdbőröztető, hogy a bébijeid pont abba a melegítőkádba kerültek, mint amibe az én babáim voltak! Minket január 19-én engedtek el, és ha minden igaz, akkor a te ikreid 19-én hajnalban születtek. Fekete hajam van, meg vékony is vagyok, de inkább pici, mint magas, lehet hogy nem engem láttál. Hogy vagytok? hogy bírod?

Én is teszek fel mindjárt képet!

Puszi mindenkinek, jók legyetek!

Lucia
lucia1

Kép Imádok fürdeni... és most én vagyok az első!
lucia1

Lucia!
Akkor találkozni biztos nem találkoztunk csak a csemetéimet láttad, mert én 20-án jöhettem ki az őrzöből.
Tényleg érdekes, hogy pont egymást váltottuk.
Jól vagyunk köszönöm. Nem panaszkodom szerintem elég jó gyerekek. Esznek alszanak, nézelődnek ritkán hallom őket sírni. :) Éjjel csak enni kellnek fel.
Ma megint kevesebb a tejem én ezt nem értem három napig ömlik aztán pár napig vacakol.No de ez van. Eddig nem igen kellett nekik más csak anyatej, aminek nagyon örülök.

Nem semmi a kiscsaj nálatok. Nálunk is ő a nagyobb bár már csak grammokkal vezet. :) De cm-ben születésnél 6 cm-vel volt nagyobb és azt tartja is valamennyire.

És te hogy bírod?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Igen, köszönöm a figyit. Javítottam :wink:

Ikresek!
Holnap a Spektrumon 16:30-tól "Öröm és küzdelem"
Érdemes megnézni :idea:

chesti

Lucia!!

De jó hallani a hangodat!!! Mesélj napjaidról!!! :)

Mindenkinek millió puszi!!!

:)
mot

Sziasztok! :D

Csak gyorsan dobok néhány képet, mert lehet, hogy ébredezik a csajszi. Tegnap egész nap nagyon nyűgös volt, :( biztos az idő, ma még egész jól bírja, délelőtt kocsikáztunk, lehet, hogy azért. Brendonban voltunk és végig aludt az úton oda-vissza.
Holnap mi is mázsálunk. :lol: Tartok tőle, hogy már nagyon közel az 5 kg. :lol:

Hallott már valaki az alkoholmentes maláta sörről? Talán Karamaz a neve, állítólag nagyon sok tejet csinál! Jövőhéten kipróbálom! :shock:
Kép Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok! :lol:

Gratulálok, minden baba gyönyörű!!!!!Nem lehet betelni velük!

Chesti! :lol:

Leírtam a hiányzó adataimat valamelyik elöző oldalon, de leírom mégegyszer.
Dunaújvárosban fogok szülni, augusztus 24-re vagyok kiírva.
A köv. vizsgálatom AFP 03,19-én.

Ikres anyukák!Milyen lett nektek az AFP eredménye?
Általában ikreseknél nem pontosak az eredmények?
Ja, és ti mikor voltatok?Pontosan 16 hetesen +,- pár nap?
Köszi, a válaszokat!

Üdv Mindenkinek! :lol:

Brigi :wink:

Bár mi már voltunk fent Pesten az Istenhegyi klinikán, és ott minden negatív lett.

Kép
brigii

Sziasztok!

Én vettem a bátorságot múlt vasárnap, és a http://www.angyalokszulei.hu-n készítettem Emese babának gyertyát.
Ma készült el. Aki úgy érzi gyújtson Ő is gyertyát érte.

chesti

Bekukkantottam ide is, hogy megnézzem a gyönyörű babákat. Látom Share picije még nem érkezett meg a fórumra, de hát ne legyek telhetetlen, ugye?
Mindenki babája eszméletlen édes, az ikrek is csúcsok, nem lehet könnyű kettővel. :)
Puszi mindenkinek!
Estrella

Brigi:
Kinél fogsz szülni? És hogy-hogy itt a városban? Majd írj ha lesz időd!
Vendég

Sziasztok csajszik!

Chesti, nagyon szép dolog ez a gyertya, megyek én is gyújtok egyet. Zsókuci hogy van? Nem nagyon ír ide. Sokat gondolok Rájuk.

Zsebi, mázlista vagy hogy van elég tejed, nekem kb. a felére/kétharmadára elég. De ez tényleg napfüggő, van amikor rengeteg, máskor meg alig. Egyszerre szoptatsz? És hányszor esznek egy nap? Nálunk 5x esznek, 150-160 akat, és már megy egyszerre is a szoptatás, egyik bébi az ölemben, másik a hónom alatt. Mókás. Az éjszaka általában nálunk is nyugis, este 8-kor esznek, aztán reggel fél 8kor, közte valamikor egyszer felkelnek, úgy éjfél és 3 között. De Zsombor nagyon nyűgös, meg állandóan tekereg evés után. És hát most ez a sérvdolog, holnap megyünk a sebészhez, hogy pontosan mikor is műtik. Szegénykém, úgy sajnálom.

Brigi, nálam 120 ng/ml volt az AFP, azt 3,7 MoM-nak kalkulálták. Mi is voltunk 4-es integrált teszten a 16. héten, az alacsony kockázatot számolt, de biztos ami biztos elmentünk genetikai UH-ra is külön.

Estrella, jó látni! Mi újság veled?

Megyek dodozni, puszi mindenkinek!

Lucia
lucia1

Chesti!
Gyújtottam két gyertyát Emese babáért.

Puszi:pocilo Kép

Kép

Kép

Kép
pocilo

Lucia! :D

A Genetikai UH-ot, csak kérésre csinálják?Az nem az egyébbként is kötelező 18-20 hetes UH?Mi a 12-ik héten voltunk fent Pesten, majd a köv.a 18-20 hetes lesz.Elvileg.

Estrella! :D

Dr Kolos Jánosnál fogok szülni.A BMC-ben beszéltem az orvosommal és ő javasolta, hogy ikrekkel inkább a lakóhelyemhez közel szüljek, így ő ismert 1-2 orvost a városból ezután döntöttünk, hogy maradunk itt.

Szép napot mindenkinek!! Nálunk süt a nap!!

Üdv Brigi :wink:

Kép
brigii

Hello Lányok!

Végre van net... újra... csütörtök óta ma reggel először :evil:

Én is gyújtottam gyertyát Emese angyalkáért.

Anyukák, Apukák!
Tüneményesek a kis csöppségek!Egytől egyig! :lol: Nem lehet betelni velük!

Brigii!
Már Te is 15 hetes vagy? Hogy repül az idő? :shock:
Örülök, hogy jól vagy!

Megérkeztek 24. hetes pociképeim. Mindjárt felrakom őket.
Hát elborzadtam képeken mekkora :shock: esküszöm a valóságban nem tűnik ekkorának.... legalábbis felülnézetből... :?

Ja a változatosság kedvéért újra tiszta takony vagyok.... :( :shock: :evil:

lanett

Sziasztok!

Küldök képet Mátéról, aztán majd néhány nap-hét múlva jelentkezem. Jól vagyunk, viszont szopi gondjaink adódtak. :cry: Máté besárgult, állandóan aludna, nincs elég tejecske, de nagyon igyekszünk. Etetés 2 óránként: cici és pótlás - amíg be nem indulunk. Már csak kóválygunk a fáradtságtól apával, de Máté ébren töltött percei kárpótolnak mindezért. :lol: :lol: Rengeteg mesélnivalóm lenne. Eddig szinte az összes gyerekneveléssel-ápolással kapcsolatos elgondolásunkat megdöntötte a kisember. :wink:
Puszi mindenkinek!

Hazaértem, átöltöztem, bealudtam...
Kép

Lekakálom a világot, jól érzem magam...
Kép

Nem akarok felkelni ebédelni...

Kép

Kép
Kép
share

Lucia:
Köszi, megvagyok, csak ritkán jutok el ide erre a fórumra, én még nem idevaló vagyok, de remélem hamarosan csatlakozhatok. Holnap lesz az uccsó inszemem, majd gondoljatok Rám. :)
Brigi:
A városban nekem is keresnem kell majd valakit, mert ha sikerül a terhesség, nem valószínű hogy lesz felesleges 100.000 Ft-om hogy szüljek Pesten. És hát nekem is KJ-t ajánlja mindenki. Bár én itt senkit sem ismerek.
Share:
Édes a picúrod, örülök, hogy "jól" vagytok. Puszi nektek, és jó nevelgetést! :)
Vendég

Zsókuciéknak is puszi :)
Vendég

Drága Bibike, Taptau, Chesti, Mot, Agnesm, Jucicuki, Süni, Lanett, Zuzmó, Rozus, Gil, Lukrécia, Kriszti, Naposoldal, Bibar, Mamm, Niki baba, Málna, Gabicsibe, Teo, Gombahölgy, Pociló, Csibe, Nellike, Madrin, Baby!

Nem is tudom, hogy hol kezdjem, és mit írjak… Nincs szó erre… Igazi barátok vagytok, és sosem hittem volna, hogy ilyen létezik, mármint, hogy úgy segítetek, hogy nem is ismertek szinte. Fantasztikus emberek vagytok, és hihetetlen a csapatszellem Bennetek.

Azt hiszem, erre a tettetekre egy sima köszönet nem elég. De nem tudom megfogalmazni azt, amit érzek, így mégis csak ez marad: KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNJÜK.
Zokogtam, amikor kibontottuk.

Találtam egy szép verset, mely talán jobban kifejezi, amit érzek:

Heather Bay : Köszönet

Bár nem szólsz hozzám,
hangod mégis hallom,
mert nem kell hogy itt légy
ahhoz, hogy szívem átkaroljon.

Bár nem vagy velem,
Hogy is lehetnél…
Azért a tavasz lassan jő
És megy a tél…

Mert reményt adsz,
Ahhoz, hogy éljek,
Hogy tovább már ne féljek
S ezt köszönöm Neked.

Chesti drága,
Neked külön köszönet, hogy elhoztad, kár, hogy nem voltunk itthon. (bár akkor nagy verés is lett volna mellé :wink: )

Most nem is tudok többet írni, bár jó lenne. De nem tudom tényleg megfogalmazni, amit érzek és gondolok. Döbbenetes. Komolyan. Köszönjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsókuci és Zozó

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!
Hááát, elolvadok a sok szép baba látványától!!!!!Imádom őket!!!MIndengyik babuci csodálatos, gratulálok a szülőknek!!!!Páromnak is megmutattam a babákat!!
Remélem hamarosan tényleg mi is ide tartozunk!!!!

Mot!
Tényleg tiszta apja a kis Krisztike!!! :wink: Imádnivaló!!!

Chesti!
Nem is gondoltam, hogy ilyen hurkás Niki!!!Megharapdálnám... :lol:

Lucia!
Lucának mekkora haja van!!! :shock: Nagyoon édes!!! :lol: De Zsombor se maradjon ki, ő is csodálatos...Olyan kis elégedett babák....
Bár ha szabad ilyet mondani, én mostmár lánypárti vagyok!Eddig fiút akartam, de ennyi szép kis csaj láttán, meggondoltam magam :wink: :lol:

Zuzmo!
Jázmin nagyon édes!!!! Kis hurkás ő is!!Nekem az utolsó képen tetszik, amikor csak a kis csodaszép arcocskája látszik!!!

Share!
Mekkora Máté!!!!!!El vagyok ájulva tőle!! Az utolsó képen nagyon édes!!!Ahogy oldalasan van!!! :lol:

Jajjj, egyre jobban akarok anya lenni!!Ennyi szép kép láttán...Pedig még várnom kell... :cry:
MIndenkinek nagyon jó egészséget , sok tejcsit, hasfájás mentes napokat, éjszakákat,könnyű kakilást kívánok! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lucia!
Hát... akkor te is mázlisat vagy csak te azért mert átalusznak ennyi időút. De mióta. Nálunk ez úgy van ált esznek 10 körül 1 és 2 között és 5-6 között. Szóval azért nálunk rendsen nyomják bár most kétszer aludtak egybe 5 órát.
Nekem nem szopnak fejek és úgy kapják. sajnos a koraszülöttségük miatt nem ment nekik aztán meg már így kialakult a napirend és én nem erőltetem. Vannak akik ezért elitélnek, de nekem már ez cígy jó. Nekem azért még nem esznek annyit így azért is bírom anyatejjel 110 amit megesznek fejenként.
Próbáltál amúgy tejserkentpőket?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Hello drágáim!

Zsókuci!
most megint egereket itatok itt a gép előtt :cry:
ez a minimum, bár többet is segíthetnénk vagy az lenne a legjobb ha nem lenne az a helyzet amiben segítettünk :cry: :cry: :cry:

Chesti!
Köszönjük Neked a szervezést és a lebonyolítást!

Sok puszi mindenkinek!
Elmegyek aludni, a hőm megint 37,6. Azt hittem egy megbetegedéssel megúszom ezt a telet.....de tévedtem. Most még csak az orrom folyik, nagyon remélem a torkom nem gyullad be.

lanett

Lucia de édesek az ikrek :) Annának mekkora haja van :)
Hogy telnek a napok? Tök jó hogy megy az egyszerre szoptatás, tényleg mókás lehet :) Barátnőmnek nem ment.
Holnap gondolok rátok, mindenképp írj majd.

Zuzmó Jázmin nagyoon huuussii :) Beöltözteted és így alszik? :) Niki az végig üvölti általában az öltöztetést, nagyon nem csípi. :)

Brigii ne haragudj ha írtad már, a kövben benne lesz már. Bocsi.

Lanett szépen alakul a poci :) Még mindig nem mutatta meg magát a kis huncut? :)

Share újra köztünk :) Máté igazi kis pasi :) Na igen, emberlánya tervez, aztán a picik máshogy gondolják. :) Előre nem nagyon lehet tervezni, nem minden úgy van ahogy a nagy könyvben meg van írva. :) Várjuk a szüléstöridet. :)

Zsókuci drága mi beszéltünk már. Puszillak, és tudod.... :)

Kriszti, én mondtam Nikicimnek jó az evőkéje :) szerintem már a 7 kilót döngetjük, és hidd el én állandóan szétharapdálom azokat a kis "sonkákat" :)

Mi tegnap voltunk megint babaúszáson :) elvileg jövő héten már gyakoroljuk a vizaalatti dolgot...háááátt, hhhhhmmmm :)
Rakok fel megint kedvcsináló képeket.
Ja és 5 "pasi" között egyetlen kis csajszi, minden apuka "ránk mozdult" hozzák csajozni a fiukat. Bent a pelenkázón Nikivel egykorú kisfiú rámenősen megfogta Niki ruháját, és húzta teli vigyorral magafelé. :) Szétröhögtük magunkat. :)

Kép Kép

chesti

Sziasztok!

Újra itthon, megérkeztünk Szegedről, ahol egy nagyon jó hosszú hétvégét töltöttünk el.

Most csak dobok pár képet, holnap visszaolvasok és jelentkezem.

Már a kezemmel is csapkodok
Kép

Függőleges merülés után
Kép

Azt hiszitek elfáradtam?
Kép

Úszás után édes a pihenés
Kép

Puszi Mindenkinek!

Ági

Kép
agnesm

Sziasztok!

Utólag is Boldog Nő és Zoltán napot minden érintettnek!!!

Rengeteg új képet raktam fel a honlapunkra- bocsi, hogy oda de igen
lusta lévén oda, egyszerübb volt. Ha van kedvetek irjatok a vendégkönyvbe is.

Jó Éjt Mindenkinek!
üdv:wolves
wolves

Jó reggelt Csajok!!! :)

Nagyon jók a fotók!!!

Drágaságunk az utóbbi pár napban, hajnalban alvás közben nyekereg!!!! Cumi ki-be, ki-be!!!! Aztán folytatódik az alvás!!! Izgi játék!!!

Vagy ez a hülye idő okozza!!!

mot

Mot!
Nálunk ezt a Lili csinálja!! Szem becsukva, cumi ki-be és az ötödik után félszemmel felnéz, hogy ott van e valaki, egy sanda mosoly és folytatja tovább.

üdv
wolves

Sziasztok! :lol:

Talán van egy -két percem írni, olyat játszunk mi is mint Moték és Wolvesék, csak mi nappal. Kb. 10 perceket alszik egyben, aztán cumi és ha kiesik a szájából felébred. Illetve evés után (persze bealszik rajta)amíg büfiztetem alszik, ahogy letenném felébred.
Szerencsére éjjszaka nem így van, kivéve a tegnap éjjelt- viszont tegnap előtt este 10-től reggel 6-ig aludt, nem hittem a szememnek. :shock:

Szóval nappal nyűglődünk persze ha levegőn van a babakocsiban alszik, illetve a hordozóban autózás közben.

Tegnap este mértük, hát jól sejtetettem 4990g a csajszi. 3780-al jöttünk haza. :D

Chesti!Kriszti!
Köszi a dicséretet, a fotó akkor készült amikor hazajöttünk sétából és még nem volt levetkőzteteve, de amúgy szerintem tudja már, hogy az öltözés sétát jelent és várja, úgyhogy nem nagyon szokott üvölteni csak néha.

Chesti neked külön köszönet az intézkedésért!

Share!
Abszolút megértelek, az első néhány nap nagyon nehéz volt, de majd belejössz. Én kicsit kibuktam :oops: mert tehetetlennek és ügyetlennek éreztem magam és sajnáltam Jázmint, hogy sír és én nem tudok vele mit kezdeni. Szerencsére ez a -talán kicsit depis- időszak elmúlt és napról-napra magabiztosabb vagyok és élvezem a dolgot. Lassan 6 hetes lesz a leányzó és egyre izgibb ahogy fejlődik. Szóval csak előre bátran, bár sztem nem kell téged félteni.

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek, de :oops: tőlem már megszokhattátok, hogy sitty-sutty írok, ettől függetlenül mindenkit puszilok, növesszétek a pocikat és a gyerkőcöket.

Ja, 14-én megyünk doki nénihez, 19-én koponya-, hasi- és csípő UH. Április 4-én pedig 2 hónapos oltás.

Pussz

Kép
Kép
zuzmó

ZSÓKUCI+ZOZÓ

öszinte részvétünk.

Sajnálom, nem olvastam a topikot már hosszú ideje, az elmúlt napok hozzászólásai nagyon megindítóak voltak.

Lányok,
jó emberek vagytok.....

monyo (kaáli)
monyo

Agnesm tündériek a képek, nem tudom miért rejtegeted Ádámot, több képet is rakhatnál fel. :) Nagyon édes a vizben :)
Mióta jártok?

Wolves megnéztem a képeket, a két kis csaj gyönyörű!

Zuzmó nagyon ügyes Jázmin, hogy éjszaka alszik :) Akkor kezdesz kicsit helyrerázódni? :)

Monyo, köszönjük, igen ez egy jó kis csapat.

Nálunk elkészült az újabb klipp :lol: Igazi kis csajés lett :)
Akit érdekel nézze meg a klippekben. :)

Eszti

chesti

Chesti

Pont tegnap néztem,hogy van-e már új klipp....
Akkor most megnézem.Puszi
lukrécia

Sziasztok!

Micsoda gyönyörü babák! Gratulálok mindenkinek és sok-sok fényképet rakjatok fel, mert ez nekünk, a másik topicból átkukkantóknak eröt ad. :)

Chesti! írtam pü-t.

Puszi minden baba hasára :wink:
nellike

Sziasztok!

Share, a topik legifjabb legénykéje nagyon édes, örülök, hogy láthatom és hallhatok rólatok. Remélem, hogy megoldódik a tejcsi kérdés. Ügyesek vagytok, biztosan menni fog, csak ne idegeskedj. Kitartást és sok türelemt a tejcsi szaporításhoz!

Zuzmó, Lucia, Wolves: tündériek a picik. Amikor nézem őket, kicsit nosztalgiázok. Olyan hamar megnőnek, nagyon gyorsan elillan az első pár hónap. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan gyarapodnak és fejlődnek.

Lanett, nagyon csinos kismami vagy! Hogy érzed magad? Remélem, hogy nem lett rosszabb az állapotod.

Taptau, Ti hogy vagytok? Máté élvezi a jó időt?

Chesti, nem rejtegetem, csak próbálok nem túl sok lenni és nem túlzásba vinni a képeket. Ha nem fognám vissza magam, már rég ránk untatok volna! :lol: :lol: :lol:
Nikid szemei a páromat is elkápráztatták, kedvet is kapott hozzá, hogy a kistesó majd leányzó legyen (annyi szép kislány van itt, hogy ez nem is csoda).
Január végén voltunk először babaúszáson, és közben azért egy - kettő kimaradt, pl. amikor a szüleinkhez utaztunk. Ezek a picúrok nagyon ügyesek, és a víz alá merüléstől/merítéstől sztem mi jobban félünk, mint ők. Ők max meglepődnek, de ennyi. Én nagyon szeretem nézni, amikor Ádám önfeledten pancsol.

Mindenkinek jó éjszakát és szép álmokat kívánok!

Kép
agnesm

Lucia,

sajnálom, hogy Zsombort meg kell operálni. Remélem, hogy minden komplikáció nélkül zajlik majd, és hamar felépül a Kisfiad. Gondolom, hogy ez nem vígasztal, de állítólag minél kisebb korban orvosolják ezt a problémát, annál hamarabb regenerálódik a picik szervezete és gyakorlatilag nyom nélkül eltűnnek még a hegek is.
Hol fogják operálni?

Ági

Kép
agnesm

Jó reggelt Csajok! :)

Bepüföltem amit akartam és elszállt!!! :(

Szóval tegnap 4,5 kg mutatott a mérleg!!! :)

Újabban az esti cici után tekergés-giliszta játék van, aztán hirtelen KO és alszik mint a bunda!!!

Imádom!!!

Így szundizok!!!

Millió puszi!

Kép
mot

Sziasztok!

Gyönyörüek a babák , az uszos képek nagyon tetszenek.
Chesti, megnéztem a videot nagyon édes rajta a kis Niki.

Lanett ,
Hogy vagy?

Én egyre erösebben érzem a kis drága rugásait teljesen kész vagyok töle, :lol: este vagy 20 percen keresztül rugkapált, nagyon élveztem . Jövöhéten megyünk utrahanga már nagyon várom! :lol:

Puszi mindenkinek

Kép
bibike27

Sziasztok!

Látom, mindenki élvezi a tavaszt! Nagyon helyes, jobb ilyenkor a levegőn. Mi is megyünk nemsokára egy jó hosszú sétára, ha Ádám felébred a délelőtti és mostanában egyetlen nappali szundijából. Mostanság hintázunk is, mindketten szeretjük. Én ebbből nem tudok kinőni.

Bibike, nem csodálom, hogy "kész vagy", ha mocorig a picid. Én alig vártam, hogy esténként haza érjek melóból. Felpolcoltam a lábamat, és vártam, és általában pár perc után a fiatalember elkezdett mocorogni. Imádtam érezni!!!! Hát még azt, amikor már azt a mutatványt is tudtuk, hogy a pocimra tettem a kezem, vagy apa odabújt a pocimhoz, ő pedig odakuporodott és ott rugdosott vagy boxolt. Csodás napok ezek, és egyébként is most vagy a terhességnek abban a részében, ami a legkényelmesebb és legélvezhetőbb. A kezdeti rosszullétek és félelemek talán már elmúltak, a vizsgálatok is ebben a harmadban a legritkábbak, és a pocid akkora, hogy mindenki látja, hogy babát vársz, és nem beebédeltél, viszont még nem akadályoz a mozgásban. Ráadásul tavasz van!! Kell ennél több a boldogsághoz?

Puszi Mindenkinek,

Ági

Kép
agnesm

mocorig = mocorog

Kép
agnesm

Sziasztok!

Igen Én is úgy látom mindenki "napozik" :)

Agnesm, hát ez egy babás topic, itt nem lehet "túl soknak" lenni a képekkel. Én magamból indulok ki, imádom amikor újabb és újabb képeket raktok fel, olyankor itt mosolygok a gép előtt. :) Ádám is tüneményes, igenis tessék képeket felrakni, nem fogjuk megunni azt hiszem. :)
Vagy Niki már unalmas? :oops: :roll: Akkor bocsi mindenkinek, de gondoltam hátha másokat is mosolyra vidítanak a képek :lol:

Bibike, igen ezt az időszakot imádtam Én is, ahogy szerintem mindenki. :) Agnesm jól le is írta, már látszódik a poci, jelezz a pici, és még kényelmes. :) A legszebb dolog pocisnak lenni, egy kis csoda növekszik benned. :)

Mot Krisztina milyen kis békésen alszik :) Kis husi :)
Nem akarsz egy vonalzót csinálni? :)
Szépen gyarapodik. :)

Kép

chesti

Chesti,

ne tessék engem félreérteni!!!!!!!!!!!!!! Dehogy unalmas Niki, mint ahogy egyetlen másik tündérke sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tényleg nem így értettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
agnesm

Agnesm, ne tessék ám komolyan venni, ott a vigyorgós fej ám. :lol:
Ne fogdd vissza magad a babákkal nem lehet betelni. Ha már nem irogatunk túl sűrűn, legalább képek legyenek. :lol: :lol: :lol:

chesti

Sziasztok Csajok! :)

Drágaságom ma megkapta első oltását!! Hősként viselkedett!!! :)

Hétfőn jövök!!

Jó pihenést!!!

Millió puszi

mot

Sziasztok Drágáim!

Nem tűntem ám el,csak hol én ,hol Máté betegeskedett,aztán meg itt ez a gyönyörűséges idő,így egyfolytában kint vagyunk!Sétálunk,kertészkedünk,csavargunk!
Máté annyira szeret kint lenni,hogy ha már készülünk be ,iszonyú hisztibe kezd!Alig birom fölhozni a lépcsőn!

Megnéztem a képeket,meg a klippet!Nagyon gyönyörűek a babák,és hát a klipp valami fantasztikus!

Külön gratula(mégegyszer) Sharenak és Mátéjának,formás kis emberke!Hát,így van ez,mi eltervezzük,aztán a babák tök ellenkezőleg csinálnak mindent.De ez legyen a legnagyobb bánatunk!

Puszi nektek,további szép napot! :lol:

Kép
taptau

Hello drágáim!

Nem tűntem el, csak megint kifektetett ez a megfázásos nyavalya. Ezt már tényleg nem hiszem el.... :( gonoz baci hogy mindig engem bír megtalálni...
Talán most még rosszabb mint elöző alkalommal, és valami extra ragadós valami lehet, mert ma a kerifiam anyukája meglátogatott nagy mellénnyel, hogy ő ugyan semmit nem szokott elkapni, itt volt egy órát és amikor ment el, már folyt az orra és kapart a torka...
És tegnap éjjel már szegény Apa is köhögött....

Zsókuci drága!
Nem felejtkeztem el Rólad,amint bírok, válaszolok. Addig is puszi Neked!

Taptau!
Remélem már meggyógyultatok!

Chesti!
Csodaszép ez a kisleány!És azok a szemek még mindig olyan varázslatosak....

Bibike!
De jó hogy már Nálad is ilyen jól beindult a rugdosás! Hát nagyon lehet élvezni, mit bírnak művelni néha. :lol:

Mot!
Puszi a kis hősnőnek!

Zuzmó!
Örülök, hogy jól vagytok! Szépen gyarapodtok! Bevált a sör?

Ágnesm!
Nagyon szép a kisfiad!És milyen kis huncut mosolya van a kapucnis képen!

Share!
Remélem a szopigondok azóta már rendeződtek!

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét, jó pihenést!
Használjátok ki ha jó idő lesz, kiránduljatok, sétáljatok ezekkel a gyönyörű csöppségekkel csak kerüljétek el jó messzire a tüntetéseket.... bár remélem nem lesz az mint október 23-án.

Bacimentes puszi mindenkinek!

lanett

Sziasztok!

Nagyon szép az összes baba! Majd én is teszek föl képet, csak még a fényképezőgépben vannak az újak.

Chesti, Ági, Mot! És aki még babaúszásra jár!
Mi is szeretnénk menni, az interneten keresgéltem is, igazából valami közeli lenne jó, ami ugye nincs, tehát mindegy hova megyünk, ha már egyszer utazunk :lol: . Ti hova jártok? Hogy működik ez a dolog? Bérletet kell venni? Van előírás, hogy milyen pelus kell a babáknak? Az öltözést hogy lehet megoldani? (nem tudom elképzelni, hogy hova tenném Verust, amíg én öltözöm, hiszen nem tud ülni, az uszodák padjáról meg legurul) Abból indulok ki, hogy voltam uszodákban még rég, mondjuk akkor a babaúszást nem figyeltem, van e, szóval az sem világos, hogy hol a baba, amíg az ember zuhanyozik. Mondjuk a férjem is jönne, de ha a női öltözőbe viszem Verust, akkor nem tud addig vigyázni rá, amíg én öltözöm, és fordítva. Meg mi van, ha nagyon sír, mert nem tetszik neki a víz, vagy fázik, akkor mit kell csinálni? Veruska gyakran bukik, és nem tudom garantálni, hogy a vízbe nem fog. Ezt más hogy oldja meg?Most "csak" ennyi kérdés jutott eszembe, kérlek, ha van időtök, segítsetek, mert minél hamarabb szeretnénk elkezdeni az úszást.

Puszi
Rozus

KépKép
rozus

Szia Rozus!

Próbálok válaszolni a kérdéseidre, ha valamit kihagynék, vagy újabb kérdésed van, nyugodtan kérdezz újra!

Először is, többféle módszer létezik a babaúszás terén is, ha valamelyikhez ragaszkodsz, akkor ugye lényegesen csökken azoknak a helyeknek a száma, ahová tudod Verust vinni. Most nagyon felkapott az ún. Kalovits módszer, állítólag nagyon jó.
Mi a Pancs-Mancsékhoz járunk az Újehgyi Uszodába. Itt szombaton de. 8-tól délig órás váltásokban vannak a turnusok, és vasárnap du. fél öt és fél hat között is van foglalkozás. Mindig jelen van egy védőnő, egy lány, aki tartja és egy úszómester. Bérletet nem feltétlenül kell venni, először mi sem vettünk, mert szerettük volna látni, hogy Ádám egyáltalán mit szól a vízhez. Mivel tetszett neki, ezért aztán vettünk. Ha az ember aklalmanként fizet, akkor a legdrágább, de létezik 4 és 8 alkalmas bérlet, így jóval kedvezőbb az ár.
A babáknak úszópelus kell, ez spec. pelenka. Létezik eldobható és mosható változat is. Tudomásom szerint az érvényben lévő ÁNTSZ rendelet szerint az eldobhatóra kell mindenképpen egy kis úszónaci, ami úgy néz ki, mint egy biciklis naci. Az eldobható úszópelus kb 10 db-os kiszerelésben van (Libero, DM Babylove, Huggies) és elég változó az áruk sztem 1200-2000 Ft körül márkától függően. A méretezésük mint a rendes pelusé. Nekünk mosható úszópelusunk van, nekem ez szinpatikusabb volt. Kényelmes, könnyű fel és levenni. Ennek az ára szintén márkától függően 2300 és 4000 Ft között van az én tapasztalataim szerint.
Az öltözőben (női) vannak pelenkázó asztalok, ott lehet öltöztetni a babákat, illetve a medence szélénél is ki van alakítva jó néhány olyan hely, ahol szintén lehet őket öltöztetni. Mi általában hárman megyünk, én megyek a női öltözőbe, a férjem bemegy Ádámmal a medencéhez, és amikor készen vagyok ott találkozunk. Én öltöztetem Ádámot, apa pedig megy a férfiöltözőbe. A foglalkozás végén gyorsan megtörlöm és felöltöztetem a csemetét, addig apa is felöltözik, bejön érte, elviszi és aztán én nyugisan el tudok készülni. Nálunk ez vált be. Akik egyedül jönnek, általában babahordozóban hozzák a piciket, akik addig amíg anya öltözik, a hordozóban vannak.

A foglalkozásnak van egy tematikája, ezt követik mindig (legalábbis nálunk). Átmozgatják a baba minden tagját, ezt első alkalommal a védőnő csinálta, aztán már én. Bemegyünk a vízbe, kicsit játszunk, majd kezdődik a foglalkozás. Aki tartja, az egyesével üdvözöl minden babát. Mindig mondják, hogy mit kell csinálni, és az újakra külön figyelmet fordítanak, megmutatják a fogásokat és a gyarkolatok helyes kivitelezésére is figyelnek. A gyakorlatokat kicsit másképpen kell csinálni a kezdő babákkal és másképpen a már "haladókkal". Minden egyes gyakorlathoz mondóka vagy ének társul. Minden anyuka-apuka versel és énekel, amitől egyrészt jó a hangulat, másrészt pedig a babák egy idő után tudják, hogy mi következik. A foglalkozás végén újra lehet kicsit pancsolni kötetlenül, ha a baba még bírja, de ez már csak pár perc álatlában. Ha a baba közben elfárad, vagy fázik, akkor természetesen nyugodtan ki lehet őt vinni. Ha megnyugszik, akár vissza is lehet menni, és újra bekapcsolódni. Ha úgy látják, akkor mondani szokták, hogy most X vagy Y babával inkább próbáljanak meg csak játszani, hogy megnyugodjon, vagy volt már olyan, hogy az anyukának tanácsolták, hogy inkább arra a napra legyen elég annyi, mert a baba csak nem akart megnyugodni, szemmel láthatóan fázott (pedig van erre is trükk, de csak nem akart felmelegedni). Mindezt természetesen nagyon kedvesen tették (szóvla nem elküldték őket).
Nekünk azt mondták, hogy uszi előtt egy órával már ne egyen a baba, elkerülendő a problémákat. Utána viszont a legtöbb bébi azonnal éhes, és álmos is, nagyon elfáradnak és jót alszanak, főleg az első pár alkalommal.
Szerintem érdemes elmenni az általatok kiválasztott usziba és belenézni a foglalkozásba, meg beszélni azzal, aki majd tartja. Mi is így tettünk, és szerintem nagyon hasznos volt, hogy mielőtt mentünk élseben, végignéztünk egy foglalkozást, megnéztem az öltözőt, ilyesmi.
A gyermekorvostól kérni kell igazolást, hogy a baba úszhat, közösségbe mehet, vagy valami ilysemi szöveg. Van olyan uszoda, ahol az anyukának kell úszósapi, de van ahol ettől eltekintetnek.
Szerintem senki nem tudja garantálni, hogy a gyereke nem fog a vízben pisilni, kakálni esetleg bukni. Az előzőekre ott az úszópelus, az utóbbi meg kicsit szerencse dolga.

Van egyébként itt a közelben egy uszi, ahol a már említett Kalovits módszerrel tartják a babaúszást, holnap előveszem a névjegykártyát és megírom a számát és a pontos címét. Mi végül nem ide mentünk, mert csak sokára tudtunk volna bekerülni egy csoportba, de állítólag nagyon jó hely. Csak most Ádám már szundikál, és a pelenkázótáska ott van, ahol ő alszik, és abban van a névjegykártya.

Jó hosszú lett, de rendesen le akartam írni, amit tudok.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Ági

Kép
agnesm

Benéztem, és megnéztem a Chestis videókat.... azóta is bőgök.
Vendég

sziasztok
igen,igen,minnél több képet kérünk,én is azt kukkolom állandóan,annyira gyönyörü mindegyik baba itt :lol: :lol:

Chesti
szuperek a videók,és ez a kép amit utoljára felraktál,hát ez valami zabálnivaló,ahogy néz a gyönyörü szemeivel...csodálatos :lol: :lol:

bibar

Sziasztok!

Erőt vettem magamon, és írok Nektek. Igazából napok óta tervezem, de valahogy mindig elmaradt. Minden nap olvaslak Benneteket, és nyomon követem az eseményeket.
Igazából azért sem írtam ide, mert valahogy nehéz… Szóval rossz, mert igazából most ide sem tartozom, meg a „sima” BMC-sbe sem, bár minden ideköt Hozzátok. Néha nem is tudom, hogy írjak-e, mert annyira rossz ez az egész. Gondolom, nem kell magyaráznom, úgyis értitek, hogy mit akarok írni, és hogy mit érzek…
De aztán rászántam magam, mert nagyon szeretlek Benneteket, és mégiscsak sokáig ide (is) tartoztam. Szóval nem úsztok meg :wink: Bár még sok idő eltelik, míg visszakaptok a „régi” formámban. Addig türelmeteket kérem. :D

Anyucik, Apucik,
Gyönyörűek a gyerkőcök!!!! :D:D:D:D Nem győzök betelni velük, de tényleg :wink:

Lanett drága,
Nagyon szép a pocid! Nem semmi lesz a végére! :wink: :D
Vigyázz magadra, egyél sok-sok gyümit, zöldséget. Remélem már jobban vagy!!!!

Share,
Neked külön is szeretnék gratulálni Mátéhoz, nagyon helyes kissrác!!!! :D:D:D:D

Monyo,
Köszönöm.
És tényleg szuper a csapat, büszke vagyok rájuk nagyon. Hihetetlen amit tettek… iszonyatos jó emberek!

Mot,
Örülök, hogy Kriszti drága jól viselte az oltást, ügyes kiscsajszi! :D De hát akinek ilyen fantasztikusak a szülei… :wink:

Taptau,
A lényeg, hogy már jól vagytok. Használjátok is ki ezt a remek időt, nem csoda, ha Máté nem szeret bent lenni :D

Rozus,
Várjuk a képeket Verusról! :D

Lucia,
Hú, az nem jó, hogy szegény Zsombort műteni kell. De meglátod, hamar meg fog gyógyulni, ezek a kisemberkék annyira gyorsan regenerálódnak! Puszillak!

Millió puszi mindenkinek.
Kép

Kép

Kép
zsókuci

Drága Zsókuci!
Te mindíg hozzánk fogsz tartozni!Bármelyik topikról is legyen szó!!
Nyugodtan írjál ide is és hozzánk is,szívesen hallunk rólad és egy kis vígasztalásra vágysz megkapod tőlünk!
gabicsibe

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?