Új privát üzeneted érkezett!

DANIMAMA!

Még nem egész 3 óra van, hogy felsírhassál, de akkor nem valószínû, hogy a gép elõtt leszek, ezért most KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT neked.KépKépKépKépKép
Én már reggel elintéztem a felsírást, így én már tudok beszélni. Na ezt csinálja utánam valaki, hogy alig pár órásan már beszél, sõt ír is.KépKép

Talizósoknak jó találkozást kívánunk holnapra, és majd kérjük a beszámolót róla. KépKépKép

Most csak bekukkantottam, mert van egy kis dolgom a gépem elõtt, ezért gyorsan írtam ide is.
Sziasztok
Zsuzsa + az egyre jobban alvó Beababa

beababa

Zsuzsa, Danimama: Boldog szülinapot Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SZiasztok!

Most csak gyorsan írok, mert épp a diétás ebédemet sütögetem Kép - ha minden jól megy, nagyon fini lesz! REmélem, ehetek ilyet és nem leszek rosszul tõle! Kép Még az a szerencse, hogy mindig is nagyon szerettem fõzni, a legfõképp a kísérletezõs részét - hát, ennek most hódolhatok! Ebbõl is láthatjártok: köszi, jól vagyok! KépKépKép

Cory! Esetleg mi is mennénk - valszeg babakocsival! Beférünk még? Kép Nem mondom biztosra, mert ha reggel úgy ébredek, hogy nagyon nincs kedvem cipekedni, akkor nem megyünk, de titeket már annyira szívesen látnálak, hogy a szívem nagyon arra húz!

Bszilvi! Ha mi megyünk, akkor a Kálvin tértõl (vagy a Deáktól, mert ott nem muszáj lépcsõzni Kép) megyünk a 47-sel! Én ugyan még nem jártam Coryéknál, viszont nem szoktam eltévedni, úgyhogy esetleg társulhatunk mi is! Vagy Andiékkal hármasban? A kb. negyed tízkor pld. a Kálvin téri villamosmegállónál való találkozó nekünk ideális lenne, mert akkor Andrássalindulnánk reggel és õ cipekedné a kocsit a lépcsõkön! Cory, az nektek nem túl korai?

Andi! Nagyon házias Luca! Kép És hagyományõrzõ (a hamuból gondolom!) Kép Már Ármin is tud segíteni: tergetéskor a mosdótálból adogatja a ruhát - igaz, ha nagyon lassúnak találja, ahogy elveszem tõle, akkor a földre szórja KépKép

Norci! A foghoz én is gratulálok! Az alvás miatt pedig sajállak titeket - de okosat nem tudok mondani Kép És köszio a padlizsánreceptet - majd ki kell írnom, mert elvész az archívok közt és most biztros nenm ehetek olyat a hagyma miatt.

Zafi! Mozi Kép Mi is voltunk tegnap! Kép A gyûrûk urát néztük meg. Vacsi nem volt, csak szikkadt sósperec.

Na, elküldöm, mert már vagy négy órája kezdtem írni, azóta a kaja készenklett, mi ettünk is, tényleg jól sikerült, Ármin viszont már majdnem három órája alszik, lassa õt is etetni kell. Aztán majd folyt köv - és írok a többieknek is, visszafelé kezdtem el haladni!

Márti++

Na, fel is ébredt!
márti

Sziasztok!

Márti és mindenki! Akár mindenki jöhet babakocsival, majd megoldjuk Kép Ha más nem, néhány elfér a folyosón is, sok kukkolós nyugdíjas "örzõ-védõ" lakik az emeleten (legalább egyszer haszna is lesz a szomszéd nyanyának Kép).

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsa! Danimama!
Boldog szülinapot! KépKép

Márti!
De jó, hogy írtál! Örülök, hogy jöttök holnap. Ne félj, majd segítek cipekedni, én úgyis babakocsi nélkül megyek. Nekem jó, ha a Kálvin téren találkozunk reggel, majd telefonon egyeztetünk.
Hagyományõrzõ Luca ruháját egybõl dobtam a mosógépbe, annyi volt rajta a hamu. Még a füle és az orra is szürke volt (mint Kisbence a dalbanKép) Szerencsére teregetni már csak akkor segített, miután tisztára csutakoltam. Fejére húzta Zsófi egyik bugyiját, nyaka köré csavart egy vizes harisnyát, úgy szaladgált.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok

BMárti
Hogyan telt az éjszaka apával? Szerintem tök nyugisan aludtak mind a ketten nem?
Nálam legalább is ez a tapsztalat, ha nálam alig alszik valamit napközben ahogy kiteszem a lábam egy kicsit, apjánál mindjárt 2 óra szundi van, mire életem párja hülyének néz, hogy mondhatom hogy ez a gyerek alig alszik! KépKépKépKép
Nem szép töletek hogy minket vacsoráztatok! (Debreceni)KépKépKépKép

Bogancsi
Palacsinta sütö mi? Kép Köszi, íme egy gyermekes mamik egy bölcs tapasztalt anyuka szívböl jövö jótanácsa tuti módszer felkészülést nem igényel, némi eszköz szükséges ugyan de gyors és biztos és hosszú távon is hatékony! KépKépKépKép
Márk is uszodában kapta el a talpán lévö szemölcsöket, szerencsére már a mút, de azóta is jár és féltem is rendesen de hát az úszs egy hasznos dolog.

Márti
látom már jobban vagy és szerencsére a kedved is vissza tér a régi kerék vágásba, én utálok fözni, velem mi lenne ha diétáznom kellene? Kép

Norci
Fogacskához gartula, szerintem amit írtál már napirend, kitartás nem sokára már jókat alhatto

Ha apuka hajlandó rá szerintem nagyon jó ötlet ha legaláb hétvégén anyuka átaludhat egy éjszakát! Nálam ez nem volt sajna, így eszembe se jutott!

Zsuzsa, Danimama
Boldog SZÜLETÉSNAPOT kívánok! KépKépKépKépKépKép

Meg volt a szülinapi bulink Napocska aranyos volt torát nem annyira szedte szét /legalább nekem is maradt/ a szeletet viszont amit vágtam belöle teljesen tönkre vágta.
Megkezdtük a baba gyüjtögetést mindjárt kapott kettöt is egyiket apja vette egy rongy baba aminek lehet a kezát hajlítani a pocakját nyomcva meg kinyitja a száját és énekel, azt mondja hohy LÁ-LÁ-LÁ,amit Napocska is utánnoz tetszett neki nagyon. Anyuéktól egy sírós babát kapott aminek cumit kell a szájába dugni hogy csandben legyen amit el kezd szopizni. Apja legnagyobb bánatára ez is tetszett neki csak kicsit félt töle mert nagyon gyerek hangon sír ezért elöszöe odaszaladt hozzám át ölelt ujjacskája a szájába másik kezében a pólom és hozzám bújt mint amikor védelmet vár, édes volt. Most már látja hogy baba csöndben van ha cumit kap és türelmesen próbálja a szájába tömni a cumikát, ami lévén kicsi a lyuk nem egyszerü mutatvány, idönként a szemébe megy. Apa már megoldotta a hangzavart kivette a babából az elemeket! KépKépKépKépKépKép
Késöbb majd teszek fel képet róla ha nem bánjátok!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

BMárti,
nálunk teljesen bevált a módszer, de most, hogy beteg volt, 2-3-szor felkelt éjjel, és nem tudott visszaaludni, mert tele volt az orra meg minden, nekem meg nem volt szívem sírni hagyni, úgyhogy most majd vissza fogunk szokni az alvásra. Majd meg is szeretném venni a Vágre elaludt a gyerek! c. könyvet. Interneten is meg lehet rendelni.

A Kecskeméti kajákra én nem nagyon panaszkodom, de azért mondjuk van jó pár olyan kajája, amiben cukor van, amit még nem adnék a ráírt korú gyereknek. De most már lehet próbálkozni Hangánál is. Van jó sokféle: alma + sertésmáj, kapros burgonya hallal, brokkoli pulykahússal, alma-mandarin pulykahússal, vegyeszöldség pulykahússal + sajttal, paradicsomos burgonya hallal, hawaii pulykamell rizzsel, tökfõzelék sonkával,meg még egy csomó. Nekem tetszik, hogy rizsliszttel van sûrítve (a gyümölcsösök is), mert így nem olyan folyós az állaga. Van mondjuk olyan is, amelyik olyan száraznak tûnik, de azt meg át lehet turmixolni, meg egy kis langyos forralt vizzel elkeverni. Hanga bírja ezeket a kajákat, meg szerintem örül a változatosságnak.

A debreceni meg biztos ízlett Lacikának! Mustárt is evett hozzáKép?

Úgy látszik, ez a tegnapi nap kajakóstolgatós nap volt: Hanga székelykáposztát kóstolgatott. Ma meg borsólevest evett, aztán krumplit meg töltött oldalast, hozzá pohárból gyümölcslét.

Na, a ruha méretét múltkor írtam, hogy a 86-92-es Kengurus kezeslábas még tuti jó rá. Ahogy így elnéztem, nem biztos, hogy kihúzzuk vele, míg ez a hideg tart. Jól el van méretezve.

Tikk,
jó lehetett Hanna is a csülökkel, õ tormát is kapott hozzá?Kép

Márti,
de jó, hogy visszatért a jókedved!KépKép Mit fõztél?

Norci,
gratula a foghoz! Nálunk is végre készülõben van a felsõ fogKép, remélem, hamar ki is bújik!

Zsuzsa, Danimama,
boldog szülinapot nektek!Kép

Itt egy táblázat is:
Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Fogakhoz köszönjük a gratulát Kép MÁr mossuk is õket esténként Kép

Alvás: egy idõben kendõben altattam Vilit, tutin bejött, tovább is bírta éjjel (nem büfi nélkül tettem le így, ha cicin altattam akkor elõfordult), és én hülye rájöttem, hogy miért nem múködött mostanában, mert a kendõ a bundazsákra volt állítva és túl laza volt, átállítottam és nappal is tök jól elaludt benne Vili és most este is, és abban nem tudott felállni, meg elmászni az altatás elõl, így nem pörgött túl Kép
Biztos ami biztos beszereztük az Aludj jólt és az Aludj kicsim aludjált is, a derekam nem sokáig fogja már bírni a ringatást így.
Viszont ma megint alig evett szopin kívül Kép
Ha meg nem eszik, ha felkell éjjel muszáj megszoptatnom, akkor aludj jólt nem lehet alkalmazni Kép Bár egy-kétszer kibírom.

Norci
norci

Sziasztok!

Danimama, Zsuzsa!
Nagyon boldog szülinapot kívánok nektek!

Márti,Andi!
Nagyon jó lenne reggel találkozni, csak reggel még jön hozzám a tejesember, aki általában 9-1/210 között szokott ideérni. Ha esetleg elõbb jön, akkor rácsörgök valamelyikötökre, hogy merre vagytok.
Márti nagyon örülök, hogy most már az örömöt is megtalálod az ürömben! Mi jót fõztél?

Szilvi és Peti
bszilvi

felkell=felkel

Norci
norci

SziasztokKép

Most,hogy végre rátok találtam jól el is tûntem pár napra - bocsiKépA hétvége zsúfolásig megtelt családi programokkal,így csak most sikerült kicsit leülni a gép elé.
SzilaKépKlassz ez a táblázat!Ki is nyomtattam magamnak,hogy ismerkedhessek kicsit veletekKép
MindenkinekKépköszönöm a kedves üdvözlést!
Zsuzsi,EditKépKértétek,hogy írjak kicsit magunkról:
Kecskeméten lakunk.A kisfiam,Gergõ,2001.09.19-én született,reggel 4:35-kor,a szabadszállási szülõotthonban,amirõl csak ódákat tudnék zengeni,de inkább bele sem kezdek.Én idén leszek 30 éves,végzettségemet tekintve pedagógus,valójában pályaelhagyó,jelenleg GYED-en (remélem még jópár évig).Drága férjecskémmel csodaszép szerelemben éldegélünk,immáron 4 éve,házastársakként pedig másfél éve.Távlati terveim:...anyaságKépMinél elõbb szeretnénk Gergõnek kistesót,esetleg kettõt is...
Alvás témához nehezen tudnék hozzászólni,mert azon szerencsés (és ritka) szülõk közé tartozunk,akik nem ismerik ezt,mint problémát.Gergõ hazaérkezésünk utáni második naptól egyszer kelt fel éjjel szopizni,2 hónapos korától pedig átalussza az éjszakát este fél8-tól reggel kb 7-ig.Nagy alvásigényt örökölt tõlünk,ami mostanra (16 hónapos) 3-4 órát jelent napközben,jellemzõen ebéd után.
Egyetlen aprócska gondot az okoz,hogy nem nagyon alszik el a kiságyán kívül máshol,legfeljebb némi hiszti árán az utazóágyában.
Evéssel sincs gond,gyakorlatilag mindent nagyon szivesen megeszik,egyellõre még nem önállóan.Kedvence a bundás kenyér,és a virsliKép
A fogai sajna mostanság sok szenvedést okoznak szegénykémnekKép
Nem tudom ti hogy vagytok a szobatisztaság kérdésével,Gergõ egyellõre még bilit sem látott.Talán majd nyáron...
Hû,ez jó hosszúra sikeredett....

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

Üdv mindenkinek, immáron gyógyultan. Túltettük magunkat a "majdnem-tüdõgyulladás" nevû betegségünkön, hála Istennek szövõdménymentesen. Az egész következménye ismét fogyás lett, most Bálint annyi kiló, mint kb. másfél hónapja.

A holnapi talira mi is mennénk, ill. mentünk volna, de holnap derül ki, hogy van-e más programunk vagy sem, ha nem lesz, nekiindulnánk!
Cory, ha mennénk, odaszólok, jó? Az útleírást lejegyeztem, szerintem nem lesz gáz! Kép

Viszont apropó, tali! Ha a jövõ héten még mindig nem lesz lehetõségünk Rebiékhez menni (bocs, errõl a részrõl lemaradtam, hogy meddig nem tudunk oda menni), akkor jövõ hét hétfõn szívesen látom a bandát nálunk! Elõljáróban annyit, hogy mi az Ecseri úti (M3) metrómegállónál lakunk, a házhoz is egyszerû odatalálni. Nos, lenne kedvetek? Kép A héten feltenném én is a profilomba az odatalálási leírást...

Márti, remélem, nem lesz semmi baj, drukkolok, hogy hamar és problémamentesen elröppenjen az a pár hónap a szülésig! Kép Sok-sok +++++-t Nektek! Kép

Norci, gratula a metszõhöz! Kép

Zafi, Nektek is gratula a 9.-hez! (Mi jól le vagyunk maradva, még mindig csak 6 db. van...)

Végignézegettem én is a profilképeket, nagyon helyesek a porontyokKép
Zafi, Réka irtó csini! Holnap meg is mutatom a képet Bálintnak... Kép
Tikk, a lehetõ legédibb képeket tetted felKép
Cory, Balu nem aprózza el a banánozástKép
Zsu26, a lányod szerintem nagyon hasonlít RádKép
GOrsi, Peti még mindig gyönyörû! Õrület, hogy megy az idõ, már mindjárt 1 éves.... Kép

Na, egyelõre elég ennyi, sok lesz belõlem...

Pusszantás mindenkinek,

Beja + Bálint
beja

Sziasztok!

Márti: örülök, hogy jobban vagy már! Kép

BMárti: még nem gondolkozunk fiúnéven, van még idõnk rá... Kép

Danimama, Zsuzsa: boldog szülinapot kívánok nektek! Kép

Nagyon jó talizást nektek holnapra!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Krisztinke: az én fiam 7 nappal idõsebb a tiédnél, de bilit még õ sem látott, és szerintem egy darabig nem is fog Kép

Beja: ok, figyelek a telefonra Kép Nekem tetszik a jövõ heti ötlet KépKép

Most megyek még kicsit pakolni Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Beja
KösziKép

BMárti
Peti is mindig felállt az elején. Mi hagytuk, egy idõ után úgyis lefekszik. Peti sosem ütötte meg magát, hiszen biztosan áll a lábán kapaszkodva, és nem "dobja el" magát.

A tegnap este nálunk is kicsit gázos volt, valszínûleg egy újabb fog, a mai napon is kész nyügi volt a Kincsem.Kép Remélem a holnapi tali feldob minket egy kicsit.Kép

jó éjt
Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!

Képzeljétek par napig nem tudtam még csak belekukkantani se a babanetbe,mert egyszerüen a gép nem töltötte be.Nagyon mérges voltam!

Danimama és Zsuzsa!
Nagyon boldog szülinapot kivanok nektek!KépKépKép

Krisztinke!
Gergônek tényleg jo alvokaja van!Kép
A tesokhoz elôre is sok sikert kivanok!Kép

Norci!
Lehet,hogy tényleg jobb lesz a helyzet,ha mar kint lesznek Vili felsô fogai.
Rikit is nagyon megkinozzak a felsôk.Létezik,hogy lassabban jön ki,mint az also?
Azt szerettem volna tôled kérdezni,hogy eléggé elfarad napközben Vili?Ha mar irtal errôl korabban,akkor bocsi!Csak azért kérdezem,mert Rikinél tapasztaltam olyat,hogy almos,majd kidörzsöli a szemét,de lathatoan mozognia kell még!Jar keze-laba,hiaba probalom altatni.Arra gondoltam,hogy biztos nem faradt el eléggé a teste.Lehet,hogy hülyeség,amit irok!
Csak ugy kérdezem,hany kilo most Vili?

Marti!
De jo,hogy irtal végre és,hogy jobban vagy!Kép

Cory!
Mi most vettünk Rikinek olyan cuccokat,amiben nyugodtan kuszhat,mivel még mindig nem jött ra,hogyan kell maszni.KépNe mar a jo kis ruhait tegye tönkre!Kép
Jol körülnéztünk,mert itt is nagy learazasok vannak.Egész olcson tudtunk venni nadragokat és pulcsikat is.Direkt sötétebb szinüeket,amik megfelelnek erre a célra.Kép

Ma bementünk megnézni Apat a délutani müsorban.Képzeljétek Riki ugy félt mindenkitôl,annyira sirt,hogy mar én is sirtam vele,mert ugy sajnaltam szegénykémet.Pedig ugy varjak,hogy bevigyük megmutatni ôt.
Mi lesz velünk otthon????Mert otthon is mindenki latni akarja!

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok!

Hétvégén nagyiztunk, hát alig bírom követni az eseményeket.

Kaja ügy: nálunk nem jöttek a Kecskeméti kaják, viszont most már Cumikának nem nagoyn adok, 1-1 üveggel csak. DE a régebbi Kismama újságokat átnéztem, és nagyon jó recepteket találtam benne, könnyen elkészíthetõk, és a gyerkõcök is ehetik (egy év körüliek). Szakács tudásommla elkápráztattam a páromat és a hugomat is, úgyhogy tényleg jók a receptek. Ja, és persze Cumikát is.

Alvás:
nálunk volt iylen BMÁrti, hogy felállt és belém csimpaszkodott stb. Egy idõ után leült magától és úgy aludt el. Mikor bementem a szokásos dumát úgy adtam elõ (szegényke), hogy nem tudjon elérni, majd megfogtam és lefektettem, közben puszi, és elköszönés kimentem. Vagy mondtam kicsit késõbb visszajövök. És mindig visszamentem, amikor mondtam, még akkor is, ha nem hallottam semmi szipogást.
Összeszedem magam és írok e-mailben, ha érdekel, hogy hogyan alakult nálunk esti szopi elalvás, alvás tanítás, alvás, felébredés...

Azt hisezm nem volt rossz, DE higgyétek el igaza volt Pelének, mikor korábban (még nyár végén) azt írta nekem, hogy a babáknak meg kell érniük az alvásra, és el fognak aludni, és át fogják aludni az éjszakát. Mindenkinek ajánlom a www.egyszervolt.hu oldalán Ranschburg Jenõ rovatát, érdemes beleolvasni.
Mint írtam elõbb, nagyiéknál voltunk, és úgy aludt éjszak mint a bunda, pedig eddig, mindig 3-4x felkelt, ha ott voltunk, nem bírta ha egy szobában aludt velünk, úgy gondolta, akkor már inkább egy ágyban.Kép

Dzsili,
nálunk már tényleg nagyon gáz volt a helyzet, és igen a babát is megviselték az éjszakai felébredek, a nem alvás, pedig akkor ugrottam, szoptattam, altattam, de ennek ellenére úgy nézett ki napközben a gyerkõc mint akit min. 3x kimostak. És ez nem vicc! Én a mai napig 1-2x felkelnék, semmi kivetnivalóm nincs az éjszakai szoptatásról, de az már nem cska rólam vagy apukájáról szólt.

Hát nem tudom mekkora gyerkõcökkel sétáltatok, de elismerésem. Most Cumika 11 kiló, azért vele éjszakánként sétálgatni még 1-2 hónap ezelõtt sem lett volna semmi. Vannak izmos vállaim, de azt hiszem már indulhatnék nemsokára a Ms OlimpiánKép

Boldog szülinapot az ünnepeseknek!KépKépKép

Jó éjszakát Ágci

Kép
Ágci

Márti,
azt elfeljtettem, írtam levelet, megkaptad?
Ágci

Kép
Ágci

Edit!
Sajnos most örülök a szerencsétlenségednek, ugyanis így már biztos, hogy nem csak rám haragudott a Babanet a hétvégén! Most sikerült csak letöltenem!

Moat, hogy az alvásról olvasgattam, elõbb felsírt Sárám, aztán Mátém...

És most megpróbálom milyen az, ha az ember gyereke legalább 5 órát alszik egyhuzamban. Legalábbis remélem...

Sziasztok!
Solya
solya

Sziasztok!
Teljesen meghatodtam! Nagyon szepen koszonom a szulinapi jokivansagokat mindenkinek! Kép

Zsuzsa! Neked is nagyon boldog szulinapot kivanok! Kép Mar korabban akartam irni, csak nem jutottam gephez! Ti hogy unnepeltetek? Mi elmentunk egy jot vacsizni. Kaptam a fiamtol egy szep cserepes tulipant Kép a papatol meg voros rozsat. Kép

Alvas tema: en is legalabb olyan bizonytalan vagyok, mint BMarti – sot, meg bizonytalanabb. Amikor azt olvasom, hogy sikerult az „aludj jol” modszerrel babakat ravenni az esti elaltatasra akkor en is hajlamos vagyok arra, hogy ne vegyem fel Danit. De igazabol nem birom sokaig a sirasat es a vege mindig az, hogy bemegyek. A helyzet nalunk is rosszabbodni latszik. Eddig cicin aludt el, minden gond nelkul. Mult hetig zomeben ataludta az ejszakat, akar reggel 1/ 2 10-ig is. Most talan ismet egy fogacska akar kibujni, igy ismet gyakoribban a felsirasok.
Az elaltatas par napja katasztrofa! Sajnos kb. 2 napja nem kell neki a cici, igy ugy tunik vege a szopiknak. Kép( Ebbol kifolyolag az elaltatas is nagyon nehez. Altalaban estere mar iszonyu faradt, dorzsoli a szemet rendesen, de aludni azt mar nem! Ahogy Norci is irta, a jatekok erdekesebbek. Ha be merem tenni az agyaba olyan mintha tuzes vasra akarnam fektetni ugy uvolt es mar all is fel. Ha kimegyek egyre jobban uvolt, mar kohog is tole. Muszaj visszamennem. Ha lefekszem melle a foldre simizem, beteszek relaxacios zenet, halkan elmondom neki az Altatot. Egy ideig ugy marad; latom a sotetben, hogy pislog, majd felul es probal a sotetben tajekozodni, hogy hol vannak a jatekai. Az olemben szinten nem marad sokaig, ki akar maszni. Probaltam hintaba tenni (sokszor elaludt ugy) tegnap akkor is uvoltott. Nagyon hehezen tudtam a foldon fekve elaltatni.
Dzsili, teljesen igazad van, hogy bennem is azert van turelmetlenseg az altatasnal, mert mar nagyon varom, hogy legyen egy kis nyugi. Hogy vegre a parommal lehessek. Vagy sokszor olyankor tudok fozni csak. Sokszor van lelkiismeret furdalasom, mert szeretnek olyan onfelaldozo anya lenni, mint Te; hogy semmi mas nem fontos csak a gyerek. De erzem en is magamon amit Norci is irt, hogy ha nem alszom ki magam akkor nem vagyok olyan turelmes Danival es hiaba imadom neha nagyon nehez teljesen felretenni a sajat igenyeimet...

Agci! Nekem is leirnad e-mailban, hogy tortent az alvas tanitas? Azt hiszem nalunk is idoszeru lenne! Nagyon koszonom!

Marti! Nagyon szoritok Neked, hogy minden a legnagyobb rendben legyen es meguszd mutet es epegorcs nelkul a terhesseget. En is azt tanacsolom, hogy menj el homeos/termeszetdokihoz hatha tud vmit ajanlani...

Meg akartam irni, de kesore jar...
Sziasztok!
Danimama
danimama

Bocsi, most latom, hogy elirtam a jelet. A vege a szopiknak melle egy Kép vagy inkabb siros jelet akartam tenni, mert nagyon szomoru vagyok.... Kép

Danimama
danimama

Sziasztok!

Sürgõsen el kell dicsekednem! Az én kis KeljfelLacim az egész éjszakát végigaludta! Kép Fel nem foghatom!!! Egyelõre semmin nem változtattunk az elõzõekhez képest. Három éjszakát végigcirkuszolt, az Apjának is nyomatta a mûsort szombat éjjel, aztán tegnap este letettem aludni, és ma reggelig kukkja se volt. Kérdeztem is az Apjától reggel, hogy ma éjjel is õ kelt hozzá?! Mondta, hogy õ nem. Hát, én sem! Kép Lehet, hogy meghallotta tegnap, hogy az "Aludj jól" módszer bevezetését tervezgettük? Kép

Most rohanok, majd jövök még elolvasni a termést, de a szokásos 'hétvége után összecsapnak a fejem fölött a tennivalók' állapotban vagyok. Kép és most kivételesen érzek is magamban elég lendületet, hogy úrrá legyek a helyzeten! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Cory! Hüpp-hüpp, nehem meheteühünk tahalihizni!...KépKép
Rékán kitört a torokgyuszi, iszonyúan köhög, és részint ápolászni kell, részint én is terjeszteném csak a kórt.
Bánatos Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory mi megyünk ha Vili felébredt, és megebédeltünk.

Edit!
Vili 8250 gr most. Kb. 73 cm.
Fogorvos barátnõm elmondta, hogy a felsõ metszõ fogak tényleg sokkal jobban megviselhetik a babót, mivel nagyobbak, mint az alsók. Nálunk az sokkal gyorsabban jött ki, nyilván azért is fájt jobban. Este mi is azt hittük nem elég fárat, fárasztani akartuk, de nem igaz egyszerûen túl pörög olyakor, no azt nem szabad megvárni. Most délelõtt szopizott, büfi, magam mellé fektettem elaludt, betettem a kiságyba és alszik is. ÉS sokkal jobban aludtunk, hogy nem vele aludtam, nem ébredtem fel a legkisebb neszre, csak amikor tényleg kellettem. Sajna háromszor kelt, nyilván fáj pocija már három napja nem kakilt szegénykém, no de ez az éjszaka nem volt vészes. Fõleg, hogy nem volt elõtte két és fél órás altatás.

Most ennyi, megyek melózni.

Borcsa!
Jobbulást.

Norci és a 4 fogú Vili Kép
norci

BMárti!

Gratulálok az éjszakához!! Az én fiaim kb. 9 hónapos koruktól átaludták az éjszakát, ez nekünk csoda volt.
Decemberben elkezdtek betegeskedni és a kórház óta az Ádi éjszaka 4-5ször felsír. Zolika szerencsére végigalussza az egész éjszakát és nem kell fel a sírására. De néha már kezd elegem lenni, mert mindezek mellet még a 3éves kislányom is felkel 2-3szor pisilni vagy inni. Szóval nálunk is zajlik az élet éjjel-nappal. De abban reménykedem, hogy egyszer vége lesz ennek és akkor lehet majd aludni.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Picit vagyok, mert Peti nagyon hamar kiszúrja, hogy netezek.

Nálunk semmi különös újság nincs, jól vagyunk. Peti szépen eszik mostanában végre örömet szerzett Anyukámnak, végigette az étlapot szombatonKép rántottcsirke, krumpli, áfonyás, majd túrós bukta, délután tejbegríz (amit nekem sosem evett meg).
Írtam már azt hiszem, hogy a rendes tejet nem hajlandó meginni, és találtunk a tesco-ban egyy direkt 1-3 évesig tejet tele vitaminnak, kalciummal, stb. Megkóstoltam, olyan pedig mint a rendes tej, egy picit édesebb. Na ebbõl reggel este 350 ml-t megiszikKép Lehet, hogy az étvágya is ettõl jobb. Hányni sem hány már annyit mint régen, már arra gondoltam, hogy a BEBA 2+-tól hányt. lehet, hogy volt benne valami, ami zavarta a gyomrát.
Ja, és még egy jó hír: Persze, nem fûzök vérmes reményeket csak elmesélem: este 1/4 9-kor!!! lefeküdt, 5-ig hangja nem volt. Akkor Apja odaadta a vizét neki, visszaaludt rögtön. Aztán 1/2 7-kor odajött mellém, megkapta a kakaóját, megitta az egészet, és aludt 1/4 10-ig!!!! Ilyen, amióta megvan (kivéve hat hetes kora körül volt olyan másfél hónap, amíg végigaludta az éjszakát) még nem fordult elõKép Két dolognak tulajdonítom: Nem csak a fürdõvizébe tettem johnson aromaterápiás fürdetõt, hanem le is mostam vele. A másik, van egy tente-kutyusa amivel elalszik az utóbbi idõben (mi ugyebár specko hátradönthetõs hintában altatunk). Este is az volt: Be a hintába, kezébe a kakaó, megitta, odaadom tente-kutyát, mondom: -"most aludj szépen a kutyussal" és magáhozöleli, oldalrafordul, elalszik. Úgy 5 perc múlva szoktuk az ágyába tenni. De eddig a kutya nem ment, mert féltem, ráfekszik, nyomja, és akkor meg azért nem alszik. De úgy látszik, megtalálta éjjel és megnyugodott tõle.Kép Úgyhogy veszünk ilyen aromaterápiás testápolót isKép
Akinek csak ringatva alszik a gyereke annak ajánlanám a hintát. Mi is amikor egész kicsi volt, a kicsi autósülét akasztottuk az ajtófélfára. Aztán kinõtte. Utánna vagy fél évig nem volt rendszer sem a déli sem az esti elalvásban. Nagyon nehezen ment. Aztán kapott egy hintát. (Tescoban 1700 ft körüli áron van, dudás) Egyik délután beleültettük, kettõt löktünk rajta és aludt. Több hónapig ez ment, bele a hintába, fix idõben. Délben már nem is mindig kell. Megfogja a cumisüvegét, lefekszik a játszószivacsra, és alszik. A hintába meg betettük a mi alvós kispárnánkat a fejéhez, meg a hátához, és így hátra tudott dõlni, és elaludt. De ügyes Apósom csinált egy szuper hintát, ami olyan szögben dönthetõ, hogy kényelmesen el tud aludni.

A fogak: Szegénynek 8 foga van, és most már áttörve az ínyt itt -ott kijött a két felsõ szemfoga a jobb alsó és a bal felsõ örlõ... szegény...Kép és mégis jól alszik. Pedig ma reggel látszottak a pöttyöcskék. De hogy mekkora egy darab örlõ!!! Nem tudjátok, most folyamatosan jön mind a 20? Mert az ismerõsünk kisfiának emlékszem, a nyáron jött ki a 4 utolsó örlõ, és õ óvodás most.
Mett akkor ugye reménykedhetek, hogy már csak a kéta alsó szemfog. és az örlõk párjai vannak visszaKép Amúgy a másik két örlõ is várható, mert nagyon be van dagadva.

Mennem kell, mert felmászott a kanapé pereméreKép

Puszi, és igérem lassan reagálni is fogok.

Kata + Peti
LadányiKata (ladán

KataKépA fiaink közt egy hónap van (az enyém javára),és fogilag is kb ott tartunk,mint ti.Gergõnek 9 van kint,köztük egy örlõ,és szerintem most egyszerre jön 2-3.Hogy pontosan melyik,azt nem tudom kideríteni,mert nem enged belenézni a szájába,ha pedig ki akarom tapintani,akkor úgy megharap,hogy majd' felsikítok.
Jót mosolyogtam,mert Gergõ is azonnal kiszúrja,ha a gép elé készülök ülni,és olyankor tombol...
Pontosan mi a neve annak a tejnek,amirõl írtál?

krisztinke
krisztinke

Sziasztok

Bocs, hogy csak így bepofátlankodok, de lenne egy kérésem:
Vettem a fogzás megkönnyítésére a 9 hónapos manómnak Chamomillát/remélem így írják/ 30CH-s higítást. Írjátok le légyszíves az adagolását.

Köszi elõre is

Üdv

Shane
Shane

Sziasztok!

Szila: köszi az infót. Anyósomék mellett van DM is, meg Rossmann is, holnap megyek Kép

cory, Tikk: nagyon jól érezték magukat itthon a fiúk. Nagyokat játszottak, viháncoltak. Igaz, a kakival megvártak Kép De Dani máskor is vállalja Tomit, azt mondta.

Szilvi: bizonyítékom éppen nics rá, hogy a bébiúszáson szedtük össze, de hát akkor meg hol ???

Zsuzsi, Danimama: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Dzsili: Napsugárnak nagyon sok boldogságot kívánunk szülinapja alkalmából!!! Kívánjuk, hogy mindig beragyogja a családot és nevéhez hûen vidámságot hozzon szüleinek és testvéreinek Kép Kép Kép

BMárti: Gratulálok!!! Ma is csináljatok mindent ugyanúgy. Drukkolunk ezerrel!!!!!!!!!!!!!!

Borcsa: gyorsan gyógyuljatok Kép Kép Kép

Milyen volt a tali??? Annyit gondolok Rátok... Kép Azért remélem, hogy amikor már jobb idõk lesznek, mi is eljutunk a talikra, mert nagyon jó lenne Tominak is találkozni a netes kortársaival Kép Hátha tanul valami jó kis huncutságot Kép

Tegnap vettünk Tominak egy bilit! Törtfehér, gyöngyházszínû, semmi csicsa, kormánykerék, ormány, stb., teteje sincs (ezen különben mindig elképedek: van olyan, aki benne hagyja a termést, letakarja és idõnként nézegeti???). Egyelõre a gyerekek fürdõszobájában van, még meg sem mutattam neki. Majd alkalomadtán bemutatkoznak egymásnak Kép

Egy itteni anyukától hallottam, hogy a Csalogány utcában lehet kapni egy kapualjban nadrágpelenkát, ami természetes anyagból készül és jóval olcsóbb, mint a Pampers és társai. Holnap megpróbálom megkeresni, mert pontos címet nem tudok.
Ti ismeritek?

pusz
bogancsi és Tomi, aki ismét széket taligál körbe-körbe

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Nekem is, nekem is!!! Kép Most vettem meg a Camomillát én is, nekem 15-öst adtak, de semmit nem mondtak se az adagolásról, se arról, hogy hogyan kell beadni. Fel kell oldani valamiben, vagy csak úgy, bele a szájába?

BMárti

BMárti
bmárti

Kata!

Légyszí' írd le a mi a neve annak a tejnek! Sára sem issza a tejet!

Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Talán még emlékesztek rámKép, már egy hete csak olvasgatlak benneteketKép. Szóval remélem mostmár mindenki meggyógyult, de sajnos most én dõltem ágynak.Kép

Zsuzsa,Danimama!
Picit késve, de boldog szülinapot!

LKata!
Ti már adtok neki tejet? Én még nem merek neki és valszeg 2 éves koráig maradunk a tápszernél. Tényleg a 15 hónapos oltást már megkapta Peti? Mi szerdán megyünk szurira és kiderült, hogy kettõt kap.KépKépKép

Fogakról:
Én is megdöbbentem, hogy mekkorák az örlõk! Szerencsére mi "könnyen" átvészeltük és remélem egyenlõre vége a fogzásnak. Jelenleg 12 van, de persze nem a "nagykönyv" szerinti sorrendben bújtak.Kép

Bébiételekrõl:
Az AUCHAN-ben akciós a kecskeméti! Desszert 109, húsos 129...

Képzeljétek Zsani bõre úgy kiszáradt, pedig lanolinos fürdetõvel fürdik. Én azt hittem, hogy ettõl nem lesz semmi baja, de olyan érzékeny a bõre, mint az apjának. Megpróbáltam bekenni Gabi babakrémmel, de ennek következtében ahol bekentem teljesen kiütéses lett. Szegény manó véresre tudta volna vakarni. Kb. 1 hét alatt múlt el, de még imitt-amott van némi kiütés. Kicsit tanácstalan vagyok... Kénytelen leszek visszatérni a jól bevált gyógyszertári fürdetõkrémhez? Ti mit használtok?

Off:
Úgy el voltam keseredve, amikor elõhívattam a fényképeket Zsaniról, olyan rosszak lettek, hogy Zsaniból szinte alig látszott valami.Kép Szerencsére a barátnõm fotós és megkértem, hogy próbáljon javítani a fotókon, mert ezek förtelmesek. Még aznap el is hozta és olyan szép képek lettek!KépKépKép Kiderült, hogy egy kis odafigyeléssel(a gyerek legyen éles ne a háttér!) szupi képeket lehetett csinálni belõlük. Ennyire nem mindegy, hogy az ember hol hívja elõ.... Na, majd kuksizzatok a profilomba!Kép Holnapra igyekszem a montázst is elkészíteni.

Szilvi, torokgyuszival és eldugult nózivalKép
sztigris

Bocsi, de már elment! Szóval "emlékeztek"...
sztigris

Sziasztok!

Szilvi,
nálunk is ugyanez a helyzet volt. Visszaváltottunk a gyógyszertári fürdetõre és NEOGRANORMON testápolóval kenem Hangát fürdés után. A bõre teljesen renbejött. Kaptunk még egy gyógyszertári hidratálót is, ki is váltottuk, de azt még nem próbáltuk. Szerdán megyünk dokihoz, elkérem a receptjét, ha gondolod.

Jaj, most mennem kell, mert gyakorolja az önálló járást már aktívan a jány és most éppen a kisszobából ordibálKép.

Este jövök.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Zafi! Dehogynem hallja meg az Apja! Nálunk is az megy, hogy Laci fel se néz az éjszakai mûsorokra, ha úgy alszik el, hogy tudja, én fogok felkelni, ha Lacika felsír. Viszont ha azzal a tudattal alszik el, hogy õ az ÜTI, akkor fenn van minden mocorgásra. Ha meg nem, akkor megbõkdösöm... KépKépKép

Zsuzsa, Danimama! BOLDOG SZÜLINAPOT! Kép

Dzsili! Az éjszaka apával úgy telt, mint az elõzõ kettõ velem. Kép Szerencsére. Kép Õ se hitte volna el, hogy cirkusz szokott lenni éjszaka, ha neki produkálta volna az átaludt éjszakát. Kép Mondjuk az elsõ felsíráskor még nekem kellett felébreszteni Lacit, és még két másik alkalommal is felébredtem, de azért az is jó volt, hogy nem kellett felkelnem. Annyira fájt a fejem, hogy nem is bírtam volna. Azután amikor enyhült a fejfájásom, akkor úgy beájultam, hogy már meg se hallottam, hogy sír a gyerek, és hogy kel az Apja hozzá. Kép
Nálunk akkor volt elõször ilyen, hogy az Apja kelt a gyerkõchöz, amikor azt a nagyot estem, és meghúzódott, meg jól össze is verõdött a lábam. Anyáéknál voltunk, utazóágyban aludt Lacika, egyszerûen nem tudtam volna annyira lehajolni, hogy felvegyem. Akkor annyira jól esett az az egy átaludt éjszaka, hogy kilátásba helyeztem, hogy ezentúl minden hónapban beleesek valami gödörbe, max. a gyereket teszem le elõbb. Laci meg azt mondta rá, hogy nem kell összetörnöm magam, havonta egy éjszakát bevállal anélkül is. Na, mondanom se kell, a másodikat még tényleg bevállalta, de az azóta eltelt fél év alatt hiába vártam a következõ felajánlást. Most aztán megérett rá a helyzet, hogy finoman szóba hozzam, hogy hol egy nagy gödör, mert én már inkább esek, mint hogy keljek... Kép

Szila! Én is megrendeltem a "Végre elaludt a gyermek"-et, itt, a lakótelepi könyvesboltban. Ma kértem, holnapra itt is lesz, és mivel törzsvásárló vagyok, még 10% kedvezményt is kapok az árából. Kép Az Interneten való rendeléstõl elment a kedvem, mikor az Avent melltartó betéteket megrendeltem, és a 2 doboz melltartóbetét postaköltsége valami 600 Ft. körül volt. Kép
Az szerintem minden babakajára igaz, hogy nem adnám a ráírt korú gyermeknek. Kép Akkor majd kipróbáljuk mi is ezeket a kecskemétieket. Most jött az új CORA katalógus, január 29-tõl baba-mama hetek lesznek, akciós lesz egy csomó minden pl. a kiskecskés és a Nestlé bébiételek is. (A debreceni kolbász sajnos nem! Kép)

Örökre le vagyok maradva a válaszokkal, de már megint mennem kell. Almás palacsintát ígértem Életem Párjának vacsorára, legalább elõ kellene készülnöm hozzá, hogy gyorsan elkészüljön, ha Laci végre hazajön.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Megpróbálok végre írni!
Vizsga elég gáz volt, és csak 4-én derül ki, megvan-e. Kép Nagyon remélem... (Tikk: téma Nature versus Civilization in English Literature - 4-5 oldal, legalább három korszak, 2-2 mûve, mindhárom mûnembõl... cuki)

Sajnos talira nem jutottunk el, Barnika kitolt velem reggel (elaludt, maratoni szopi, stb, és 2-re vissza kellett volna érnünk oltásra, persze mikor aludt el délután? 2-tõl 4-ig klasszul átaludta a rendelési idõt...
Na mindegy.

Zsuzsa, Danimama: Boldog születésnapot nektek!!! (Andrisom ma 29 éves Kép)

Bogancsi: igen, nekem Andi3 mutatta, szuper!!! Kukoricás pelenkának hívják, kb 40-48 forint között van mérettõl és minõségtõl függõen darabja (van bevizsgált és nem bevizsgált), és van olyan jó, mint bármelyik másik "márkás". Állítólag 98%-a lebomlik... Csak ajánlani tudom. Egyetlen hátránya, hogy nem kapható bárhol.

Szilvi: jobbulást! Igen, ezek szerint van a Gabiban valami, amire Zsanid bõre érzékeny... Esetleg próbálj más márkát, de a gyógyszertári teljesen jó szerintem.

Márti! Annyira sajnáltalak!!! De örülök, hogy már más szemmel nézed a dolgokat! Tényleg, mit fõztél?

Apropó, képzeljétek, úgy néz ki, bagyógyult a cicim!!! Annyira örülök!!!! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, Márti és Menta!

Errõl jut eszembe: Danimama: elég gyakran és változatos helyzetekben kínálod Danit cicivel? Nem lehet, hogy jön a foga? Menta, van esetleg ötleted?

KépKépzeljétek, Barni tegnap megtanult bólogatni és rázni a fejét a megfelelõ hívószavakra: igen-nem. Ma pedig teljesen önként és dalolva bemászott a kiságyába, és ott játszottunk csomó ideig, ki-bemászott... Pedig épp tegnap beszéltük Andrissal, hogy az ágy-dolgot rontottuk el, mert elég szóba hozni Barninak, máris ordít, teljesen kialakult benne a tõle való félelem... Erre ma rácáfolt! Bár nem aludt még benne, de ez is egy lépés. Nálunk amúgy továbbra is beválik az együttalvás, így végig tudjuk aludni az éjszakákat... Én biztos nem bírnám az éjszakai keléseket...

Andi, megyek holnap táncolni! Kb 1-2-tõl itthon is vagyunk (elõtte vásárolni megyünk), jöhettek nyugodtan!

Beja: örülök, hogy meggyógyult Bálint!

Puszi mindenkinek,
Henke+Barnika

Bocsánat, ha nem reagálok mindenkire, ezt is olyan kapkodva írom!
gesztenye

Sziasztok!

Gondolom és remélem, jót taliztatok, sajna nem jutottunk el Cory-ékhoz, egész nap végül is lótnunk-futnunk kellett, ráadásul S.O.S.-ben Bálintnak még új cipõ után is futkostunk, ugyanis tegnap kiderült, hogy miért is ordít, ha cipõben járni kezd... No comment... Tikk ajánlott Kispesten egy cipõboltot, ahol gyerekcipõk is vannak, 20-30%-os árengedménnyel voltak Siesta és Siesta-jellegû cipõk, nekünk végül is egy 4.500,- Ft-os cipõt sikerült megvennünk, nagyon szupi. Ez már nem bélelt, most még két zoknival jó, remélem, mire lemegy a két zoknis idõszak, még jó lesz rá. Ha esetleg valaki el tud oda jutni, elmondom (vagy Tikk), hol találja ezt a boltot, nagyon jók a csukák!!! Szandálok is vannak folyamatosan, azok is árengedménnyel.

Szóval ha lehet és benne vagytok, jövõ hétfõn nálunk talizzunk, remélem, van kedvetek hozzá. A profilomban már megtalálható az útleírás, ízelítõleg.

Most megyek, még ezer ingem és egyebem van vasalni...

cuppantás mindenkinek!

Beja + Bálint
beja

Sziasztok,
Chamomilla,
kicsiknek 2x1, nagyobbacskáknak (1 éves kor körül) 2x2, legalábbis nálunk így volt. Egy nagyon pici vízben fel lehet oldani, ha gyõzitek kivárni, én nem tudtam, íígy beadtam a babi szájába, mindig jókat mosolyog rajta. Arra figyljetek, hogy kajától 15 perc min. teljen el, mert egyébként hatástalanítja.
Van homeopátiás topic, ott talán még jobb tanácsokat olvashattok.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Krisztinke,
szia!!!KépKép Ne haragudj, hogy nem írtalak bele a táblába, de teljesen kiment a fejembõl, és automatikusan illesztettem be a képet. De a következõben már ti is benne lesztek "becsszó". Hû, ezért a hétalvásért irigyellek ám nagyon!

Edit,
mi is most akarunk ilyen szabadon nyûhetõ ruhákat venni, majd ha jön a fizetés, megyek turizni egy nagyot!

Ágci,
mi is nagyizni voltunk hétvégén és Hanga is hajnal négyig (8-tól) egyhuzamban aludt. Itthon bezzeg egy ébredést azért beiktat olyan egy óra körül.

BMárti,
jó éjszakátok lehettKép. Biztos ma is így lesz. Cora katalógus nekünk mostanában nem szokott jönni, de feliratkoztam a hírlevélre, és emailben szokták küldeni. De most nem küldték. Majd utánanézek, hogy mi van.
Azért apa nálunk is segít sokat, ha éjszakázás van, mondjuk, ha cici után visszaalszik, akkor nem kell, de ha nem alszik vissza, akkor együtt dajkálja velem, együtt sétálgatunk a lakásban, úgyhogy nem panaszkodhatok. Azt a könyvet csak rendelére hozzák? Mennyibe kerül?

Borcsa,
Rékának sok-sok gyógyKépKépKépKépKépKépKép!

LKata,
hihi, a kanapéra? A kis komisz. Hangam még csak lemászni tud, de azt annál gyorsabban.Kép Na azért a dobozaira, puffra õ is felkapaszkodik.Kép

Lányok, ez a chamomilla engem is érdekelne. De megpróbálok utánanézni én is azért, és ha találok valamit, írok.

Henke,
biztos sikerül!!!!!KépKépKépKépKép
Gratula Barni új tudományához!Kép

Beja,
engem érdekelne, hogy hol vettétek a cipõt.

Hanga egyre többet megy egyedül (no nem km-eket, hanem 5-6 lépést is akár, vagy többet), sokszor álldigál csak úgy. Ma meg közölte velem, hogy "ami-ami"Kép, és úgy csinált, mintha valamit a szájába vett volna. Úgyhogy ettünk. Ha kérdezem tõle, hogy hol van a tánci-tánci, akkor mutat a magnóra. Az elmúlt napokban a Brillantin nevû rockabilly zenekart hallgattuk, és kifejezetten tetszik neki. Van egy számuk, ami úgy kezdõdik: "Csattog az olló: csitt-csatt, kész van a frizura pikk-pakk, ütött az óra: tikk-takk...". Ez a kedvence. Szoktunk táncolni is, meg pörögni, nagyon imádja.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok LÁnyok!

A Madárházas topikban fent vannak a mai tali képei.Kép

Rebi! Remélem ügyes leszel holnap, hajrá!!

Beja! Örülök, hogy találtatok cipõt!!

Cory! Nagyon jó volt a tali, Hanna kidõlt hazafelé a villamoson, jól elfáradt.Kép

Henke! És hogy mászkált Barni ki be a kiságyából?? kivettétek a rácsot? Bár ma láthattuk ahogy Luca bemászott a Balu ágyába. Csenge én odafigyelnék,m ert elég rutinosan mászott be.KépKép

Márti! Jó volt látni benneteket is!

Gorsi! Peti megnyugodott? Elaludt hazafelé?

Borcsa! Hiányoztatok, de gyógyuljatok gyorsan!!Kép

Bszilvi! Ma már azért jobban bírta Hanna Petit, nem??Kép

jóéjt mindenkinek!!

Tikk
tikk

Sziasztok!

A chamomilláról ezt találtam:

Chamomilla 15-30 CH: akár félóránként, óránként 5 golyócska
általálában gyors javulás észlelhetõ. Amint a fájdalmak megszûntek, abba kell hagyni a gyógyszer adását. Gyakran a kedves, csendes babák dühkitöréssel reagálnak a fájdalmas fogzásra, ingerlékenyek, szeszélyesek lesznek. A viselkedési zavarok ringatásra javulnak. Jellemzõ, hogy az arc egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hideg.

Fogzáskor a következõket is ki lehet próbálni:

Podophyllum 9 CH: minden székelés után
ha a fogzás alatt hasmenés is jelentkezik, gyakran reggelente, vagy hason fekve.

Phytolacca 9 CH: napi 3x5 golyócska
a fájdalom csillapítására, ha a csecsemõ erõsen összeszorítja a fogínyét.

Borax 9 CH: napi 3-5x5 golyócska
aftákkal kísért fogínygyulladás. Kis érintés kiváltja a fájdalmat, a baba ezért nem akar szopni v. cumizni.

Az infók a "Homeopátia mindenkorra" címû, a patikákban ingyenesen beszerezhetõ kiadványból valók.

Nekem olyan homeobogyóm van (borax meg echinacea), aminek nem ch-ban van megadva az erõssége, hanem D-ben. Ezek (amik nekem vannak) D6-osak.

SZila
Szila

Sziasztok!

Cory! Köszi a talit, meg a vargabélest!Kép Nem is laktok ám olyan messze!Kép hazafele valahogy gyorsabb volt!

Andi! A te sütidet is köszi mégegyszer, nagyon fincsi volt az is!Kép

Borcsa! Kár, hogy nem jöttetek! Rékának sok gyógyKépKépKép a kis Rékától is!Kép

Ladányikata! Nem félsz, hogy késõbb is majd csak a hintában fog elaludni Peti? Én sokszor tartok attól, hogy valami olyan rossz szokást rögzítek Rékában, amibõl késõbb nagyobb gondjaink származhatnak.

Bogancsi! Igen, már én is nagyon várom, hogy egyszer végre gyertek tallira! Hát csak össze kéne mérni a két egyidõst, nem? Kép

Rebi! DRUKK!KépKépKépKép

Tikk! WOW, ezt nevezem gyorsaságnak! (Rebi?) megyek képeket nézeketni!Kép

Pussz,
zafi
zafi

Sziasztok!

Krisztinke!!Kép Milyen érdekes, hogy ennyire egyformák a gyerekekKép Én úgy nézem meg a fogát, hogy:
1.) Mondom Neki, mutasd a fogacskádat, erre vicsorog. Vagy, mit csinál a kígyó?? Erre megint vicsorog, és sziszegKép
2.) Mondom: Harapd meg Anya ujját! Akkor igaz, meg is harap, de gyorsan ki tudom tapintani egy fogát. Aztán annyiszor, ahány fogra kiváncsi vagyok. (a végén sormintás az ujjamKép )
Krisztinke! Solya! A tejci: A TESCO-ban a tejeknél van ott, ahol a habtejszín, fõzõtejszín, reggeli ital, stb.
Fél literes dobozos (de nem tartóstej) elvileg a hûtõrészben van, de Anyós már vett a CBA-ban nem hûtõbõl, én mindenesetre felbontás elõtt is a hûtõben tartom, bár az van ráírva, hogy ajánlott ott tartani. Ezt csak azért írom, mert lehet itt is ott isKép
Szóval, az egész doboz elején egy szõke kislány fényképe van (csak az arca), felülre középre fehér betûkkel egymás alá ez van írva: Latte
Prima
Crescita

A legaljára van írva, hogy parmalat, fölé:
1-tõl 3 éves korig Vasban és vitaminokban gazdag tejalapú táplálék.

Még ami érdekes lehet és rajta olvastam: A cseperedõ kisgyermekek vasban és vitaminban gazdag tejalapú tápláléka. Homogénezett, ultrapasztõrzött.

Nekem szimpi, mert kicsiknek van kifejlesztve, és biztosan nem terheli meg úgy a gyomrát, mint a tehéntej, meg több benne a tápanyagKép

Tényleg kínlódtunk eddig a táppal is, a tejet már adtam neki mindenhogy kiköpte. Már 2 hete issza és még mindig nem hiszem el. Ráadásul hányós a szentem, és 3,5 dl után még mozgatni se mertem eleinte, de semmi baja nem lett. Már nem azért, de én is hánynék 3,5 dl kakaótólKép Amúgy elég "tuningosan" kapja, 3 dl tejbe 4 lapos teáskanál kakaó, (Nesqick) és egy teáskanál cukor. Majd szép lassan csökkentem, de egyenlõre így nagyon ízlik neki. Nem tudom hogy lehet, de szemlátomást gömbölyödik végreKépKép olyan hurkás kezd lenni a combja!!! Utoljára 6 hónaposan volt hurkás. Persze nem dagi, inkább baromi izmos (hogy kitõl örökölte.?Kép Ma pl belerántott egy közepes törölközõt a kádba, kiállt a sarokkád ülõ részére, és váltott kézzel szedte ki a vízbõl , emelte magasra. Majd megszakadt, és akkor kitapogattuk, hát olyan izmos a karja, meg a combja, hogy lassan nem merek kötözködni vele...a 3,6-os mosóport, már régebben egyszer kivonszolta a fürdõbõlKép

Szilvi! Igen, mi is úgy voltunk, hogy táp 3 éves korig, a tej amenyit megevett (max 50-et) ki is ütötte, ezt a tejet csak kiváncsiságból vettem, nem gondoltam, hogy ennyire bejön. Ez tulajdonképpen szerintem inkább a táp felé hajlik, mint a tej felé. Mert ugye tejalapú táplálék...

HHúûûûû egy fontos kérdés: Mikortól kaphat egy gyerek kiskanapét? Vagy legalább szivacsot az ágya helyett? Mert egy ismerõs hasonló korú gyermek kimászott a rácsos ágybólKép és persze fejre esett. Baja nem lett, de az én fiam aktivitása mellett egybõl a pelenkázón keresztül mászna le....Kép Csak attól félek, felkel, lemászik, elindul a sötétben, vajon megtalál-e minket???

Pusz: Kata

Mennem kell, mert nagyon álmos vagyok!!!
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Norci!
A baratnôd nem most fog a napokaban szülni?
Az én baratnômnek elvileg van még egy hete.Remélem megvarnak,mert nagyon szeretném latni a nagy pocijat.KépAllitolag nagyobb,mint az elsô terhességénél volt.Kép
Rikinek is kibujt ma reggelre a harmadik fogaKép és utban van a negyedik is.Egyszerüen nem engedi,hogy megnézzük,ezért lopva bepillantunk,amikor nevet.Még bekenni sem engedi Dentinox-szal.

Henke!
Nem lehet egyszerü,ahogy Barni ki-be maszik az agyabol!KépKép

Szila!
Hanga édi lehet ahogy tancizik!Kép

Szilvi!
Küldök sok-sok gyogyot!KépKépKépKép

Most csak ennyi,pedig valamit tuti elfelejtettem!

Ja!Nem biztos,hogy holnap tudok jönni,ezért:

NAPSUGARNAK nagyon-nagyon boldog születésnapot kivanok Riki nevében is!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Szilvi: jobbulást!! Mi Johnsons hidratálós fürdetõt használunk, és eddig minden ok vele. Mikor jobban kiszárad az arca vagy keze, akkor Bübchen krémet kenek rá. Nagyon helyes Zsani KépKép

Ezen már sokat gondolkoztam. Hogy tudom meg, hogy kinõtte a gyerkõc a cipõt?

Edit: Gratulálok az új foghoz Kép

Talit túl éltük, nagyon jól éreztük magunkat, fiúk alszanak, holnap jövök bõvebben.

cory

cory
Budapest

Kicsi Napsugár!
Nagyon Boldog 1. Születésnapot Kívánunk!
Kép
Helena és Menta
menta

Sziasztok!

Henke! Andrisodnak BOLDOG SZÜLINAPOT! Kép
Barninak gratula! Édes lehet, ahogy rázza a fejét és ahogy bólogat. Laciak még "csak" ott tart, hogy a két kis kezével legyeget maga körül, ha valamit nem akar, de már ezzel is meg kell zabálni, olyan aranyos! Kép

Dzsili! Napsugárnak BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK! Kép

Szila! Tudsz valami jó turit a környéken? Nekünk is kellenének majd 86-os "nyûvõs" ruhák.
A CORA hírlevélre én is fel vagyok íratkozva, de az még nem jött meg. Végül is még csak holnaptól kezdõdik az akció. Ha nem lesz nagyon ronda idõ, lehet, hogy elsétálunk holnap. Laci nélkül sokkal ráérõsebben nézelõdhetünk. Kép Vannak a katalógusban szép kis csúszásgátlós zoknik 189 Ft.-ért, és azt írja, 18-23-ig van méret, az nagyon jó lenne nekünk. Ja, és harisnyák is 590,- és 790,- Ft.-ért, ezer felett vettem a mostaniakat, ráadásul már csak éppen hogy jók. Kár, hogy bébiõrzõ nincs az akcióban. Ritkán kellene, csak ha Anyáékhoz megyünk, így sajnálok érte annyit adni.
A könyv most éppen nem volt készleten, de meghozzák rendelésre. Ez egy nem túl nagy könyvesbolt, viszonylag kis választékkal, de van egy cikktörzs listájuk a nagyker kínálatáról, ahonnan hozzák a könyveket. Abban megnézik, és ha a nagykernek van az a könyv, amit keresek, akkor 1-2 nap alatt meghozzák. Nem emlékszem pontosan az árra, amit mondtak, olyan hétszáz-valahány forint volt.
Babacipõk a SÜBA-ban is vannak akciós Siesta-k.
A Chamomilla adásáról pontosan ennyit tudott mondani a gyógyszerész hölgy, akinél vettük. Gondolom ez a kiadvány volt meg neki. Kép Viszont nekem rémlik olyasmi, hogy itt írta egyszer valaki, hogy azt a homeobogyót, amit õ szed, nem szabad fogmosás (menthol) után bevenni, amiket meg Apukám kapott, az nem érhetett fémhez, és nem volt szabad kézzel megfogni sem. Direkt erre a célra beszerzett mûanyag kanállal vette be Apa. Ilyen szigorítások a Camomillára nincsenek?

Lacika ma éjjel készer volt fenn, egyszer nem sokkal elalvás után, amit nem is csodálok, mert az Apja akkora hévvel mesélt a munkahelyi dolgairól, hogy szerintem a szomszédok is felébredtek rá. Kép Lepisszegtem néhányszor, de három mondaton belül újra elragadta a HÉV Kép, és szép fokozatosan emelte a hangerõt. Szóval fél órával a lefektetés után teljesen újra kellett altatni Lacikát, viszont ezután csak egyszer kellett felkelnem hozzá, és akkor is elég volt odaadnom a cumiját. Nem tudom, mi lehet ez a hirtelen jött jófiúság, de egyik fohászt a másik után mormolom, hogy így is maradjon... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Napsugár!
Boldog szülinapot kívánunk!!!KépKépKép

Menta
Olyan jó, hogy hamarosan mi is ünnepelhetünk, nem? Nagyon elszaladt ez az egy év!

Tikk
Alig ültünk be az autóba, már aludt is a lelkem.Kép 2 napja nagyon nyûgös a foga miatt + állati fáradt volt már, mert délelõtt szinte semmit sem aludt. Remélem a köv. talin megint mosolygós lesz.

cory
Peti hisztje ellenére is jól éreztük magunkat.Kép

Üdv: Gorsi+Peti
gorsi

Sziasztok

Szila

Köszi az infót!

Shane
Shane

Sziasztok!

Dzsili,
Napsinak nagyon boldog születésnapot kívánunk!
Kép

Szila+Hanga
szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?