Sziasztok!
Gyorsan írok pár sort, míg lehet...
Pociló, nem tudom, hogy tejkiütés-e amit látsz a képen, ugyanis sajnos nem sok tejcsit kap Nándi. Te mennyi időre viszed ki Marcust a levegőre? Mit javasolsz, mennyire lehet kivinni egy ennyi idős babát?
Egyúttal válasz ez Finike kérdésére is, sajnos tápi a kaja. Nincs tejcsi, vagyis mondjuk úgy, hogy 2 nappal ezelőttig olyan napi 1-1,2 dl volt ami még egy étkezésre elég volt, de most már alig-alig csurran-cseppen. Nándika mióta hazajöttünk az itthon töltött 3. naptól tápit kap mert kevés volt a tejem, és ahogy ez valószínűleg lenni szokott, egy ideig fele-fele arányban volt ez is az is, majd lassan csak a táp maradt, mert a tej elfogyott, nem növekedett a mennyisége az igényével együtt. Így az utóbbi napokban van, hogy csak fél deci a termés, de nem tudok mit csinálni. Kipórbáltam már mindent, sőt mintha a homeopátiás bogyó szedése után csökkent volna a hozam, de lehet hogy ez téves megállapítás, és egyéntől függ, ne vonjon le senki semmilyen közvetkeztetést ebből. Még mindig lelkiismert furdalásom van, hiszen az ember nem úgy készül a gyerekvállalásra, hogy tápszerrel eteti, olyan mintha valami nagyon fontosat nem adnék meg neki (ami végül is így van), de nem tudom hol rontottam el, mit tudnék még tenni. Ráadásul mindenki hozza a sok finomságot apósom is rengeteget segít mégis tehetetlen vagyok. Még csak 3 hetes, kellene neki a tejcsi.. Már a neten sem nézelődöm inkább, mert mindenhol statisztikákat írnak, hogy a tápszeres gyerekek mennyivel "betegesebbek" mint az anyatejjel etetett babák. Csak reménykedem, hogy a kivétel erősíti a szabályt...
A mélyhűtőbe tehető anyatej lefagyasztására szolgáló zacsikat pedig elteszem, jó lesz majd a sógornőmnek, neki hátha több szerencsére lesz e téren.
Judit! Milyen volt a bábszínház? Élvezte Danca?
Szamikám! Ti is orrszívóztok még Szofival? Sajnos a múlt hét szerda (?) vagy csütörtök (összefolynak a napok) óta Nándi is szörcsög és mi és tisztítjuk az orrocskáját. Felhívtam a doktornőt, aki a Sterimart ajánlotta, így azzal együtt tisztítunk, és talán néha mintha egy jelentős javulás lenne, de nem tudom meddig tart majd ez, és mikor szóljak a doktornőnek, hogy nem múlik el. Láza nincsen, azt nézzük, ez valószínűleg egy szimpla kis nátha, és lehet hogy tölem kapta el mert én is az voltam a múlt héten.
Szandra! Nagyon aranyosak a Tami mint búvár képek! Nálunk is van uszi, és egy időben úgy gondoltam visszük is majd a babát, de állítólag az utóbbi hónapban valami nagy fertőzés volt és mindent le kellett cserélni az usziba. Nem valami bizalomgerjesztő hírek...
Dóri! Nagyon eltüntél! Minden OK?
Egyébként sajnos a hasfájás megvan, de a tápos babák hajlamosabbak is rá mint az anyatejesek. Van olyan, hogy három étkezés közötti időt is fent van, esetleg 10-20 perceket elszunyál, de fent van és a legtöbb esetben sír, ha szerencsénk van nézeget egy ideig. Ha nagyon-nagyon szerencsénk van akkor nappal van ez az ébrenléti szakasz, és este minden etetés után beájul...
A védőnő két hete nem volt, nem is értjük a párommal miért, főleg úgy hogy ígérte, jön a múlt héten. Nekem kellett felhívnom pénteken pár kérdésem volt (pl. hogy adjuk-e a K-vitamint hiszen már tápszer a kaja, és akkor ezt el lehet hagyni, hiszen a tápszer tartalmazza). A védőnő újfent megígérte, hogy eljön ezen a héten, így most várjuk....Lenne azért pár kérdésem hozzá, bár ha tőletek kérdezem meg, előbb választ kapok.
A legjobb az lenne, ha valakinek itt a közelben rengeteg teje lenne, és eladná, ugyanis hallottam már olyan esetet, hogy kiöntötték a sok anyatejet annyi felesleg volt, hogy már nem bírták hová tenni, és hallottam olyan esetet is, amikor a kismama többet keresett az eladott anyatejből bejövő összeggel, mint amit Gyed-re kapott. Igaz, ez már 3-4 éve volt, de akkor érdekes eset...
mazsuzs