Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi! A múltkori UHon megkértem a nőcit, hogy nézze meg, hogy rá van-e tekeredve a köldökzsinór a gyerekre, mire mondta, hogy nem nézi meg, mert 90%ban igen a válasz, ezért ezt sosem nézik meg, hogy a kismama ne idegeskedje végig a terhesség hátralevő részét :shock: Azért jó lenne tudni...
Vendég

barbi
ez remek!
persze értem én de szerintük most nyugodtabb vagyok?
a védőnő egyébként azt mondj vszínű frontérzékeny a pici ill a körülmények sem voltak az igaziak :evil: szóval nincs gáz

ja és tuti magas a stresszhormon szintem :shock: mondtam hogy most már biztos de szerdán még tök jól voltam...

a dokim tegnap azt mondta ne izguljak és nem is érti miért ijesztget a kollégája :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Én egyszer próbáltam fonendoszkóppal hallgatózni, hogy mi folyik odabenn, de miután 20. próbálkozásra sem találtam Buksi szívét, feladtam, nem bosszantom magam. Persze, egy ilyen védőnői készülékkel (gondolom nem sima fülhallgató), jobban lehet hallani! :)

Barbi!
Azt mondta Bali, hogy ma 2-kor elindul, mert még el szeretne menni az anyjához is felköszönteni nőnap alkalmából. Este 7-re megyünk van Gogh kiállításra, azért bízom benne, addig hazaér! :D :D

Töltött paprikát ebédeltem, baromira ég a gyomrom tőle!!! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi! Nyugi, biztos minden OK, csak kicsit nagyobb hévvel él a kisasszony odabent ;)

Timi! De jó nektek! Jó szórakozást!! :P Bali dolgozik holnap?
Én tejszínes zöldborsós husit sütöttem - még nem érzem a borsót :D
Közben meg küzdök a puzzle-val :D
Ja, és ma megyünk a kendőért ha végzett Gábor :P
Vendég

timo
tegnap én is bohóckodtam a fonendoszkópommalde csak a köldökzsinór surrogását találtam meg amit csak azért tudtam hogy az mert az én frkeimmel azonos ütemben surrogott, gonodltam ez nem lehet a gyerek :shock: :lol:

ma mondta védőnő hogy fonendoszkóppal ne is lehet megtalálni szívhangot, csak a régi tölcséres sztetoszkóppal...

ez a kis kütyü amit itt hagyott , UH lapján működik és a gondozóban ezzel nézik szívhangot, számolni nem számolja de azt megtehetm én is.

de rég ettem töltött paprikát :D :D :D na a hétvégi menü azt hiszem megvan :wink:

én ma egy tyúkot sütöttem egy kis rizi-bizivel

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most megyek pihizni egyet

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi!
Nem dolgozik, csodák csodája képes volt egy nap szabit kivenni! :) Ja, persze ez így nem igaz... mert hétvégén van a Lakáskultúra kiállítás és a cég is kinn van kiállítani. Így holnap napközben kinéz ő is. Én meg itthon leszek anyuval. Úgyhogy azért nem úgy megy ám, hogy csak itthon marad! :lol:
Megírhatnád priviben a receptet, jól hangzik! :)

Mazsi!
Jó pihit!!

Én tegnap és ma is észrevettem, hogy sokkal jobban dagad a bokám. Hiába rakom fel a lábam, már nem segít semmi... de még kibírom a fennmaradó 5 napot! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy kívülállóként beírok, igazából Lorcáról szeretnélek kérdezni benneteket, egy másik topikból ismerem, és aggódom értük. Tudom, hogy megvan már a baba, de sajnos besárgult. Vajon már otthon vannak? Tud valaki esetleg róluk újabbat?
Sajnos elhagytam a mobilszámát, így nem tudom keresni őt.
Köszi előre is, ha segítetek, boldog babázást a már megszülteknek, és könnyű szülést a még előtte állóknak! :)

Sziasztok,
Klára
klara

Timi! Nekem tegnap reggelre dagadt be a kezem és kezdtek el fájni az izületeim, aztán estére a bokám is bedurrant :shock: De már nincs sok hátra, még szerencsések vagyunk, hogy nem kezdődött korábban ;)

Elküldtem a receptet! :D

Mazsi! Jó pihenést!

Klára! Mi is csak annyit tudunk, hogy tovább kellett bent maradniuk, de azóta nincs hírünk... Én sajna nem tudom a mobil számát! Ha időközben megtudsz róla vmit, megteszed, hogy megosztod velünk is?
Vendég

Szia Klára!
Sajnos mi sem tudunk többet. :( Szerintem már otthon vannak, csak nincs ideje a két gyerkőc mellett jelentkezni. Legalábbis remélem hogy így van!

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi, Timi, sziasztok!

Persze, ha megtudok valamit, akkor rögtön írok én is. :)
Sajnos szerintem nincsenek még otthon, mert ahogy ismerem Lorcát, biztos bejelentkezett volna már! :(

Klára
klara

sziasztok!

lorcaról már én is akartam kérdezni, van vlmi friss infó? és deako is rég nem jelentkezett, n kiváncsi vagyok rá is, h vannak!

köldökzsinórtekeredés
a szülésfelkészítőn a dokinő azt mondta, h ezen tényleg kár parázni, mert egyrészt n gyakori, másrész a babára alapból nem veszélyes. szvl ha bármi baj van, akkor nem maga a k.zsinór helyzete (nyakon, lábon, stb tekeredve) a gáz, hanem az áramlás kimaradása-megszakadása, pl, ha megakad a baba kitolásnál és elszorítja a zsinórt. rem, érthetően írtam, a lényege ez volt, de biztos lehetne pontosabban fogalmazni. a lényeg, h ne aggódjatok!

babzsák
anyuvita miatt mélységes részvétem és megértésem, nálunk n sűrűn van hasonló konfliktus, és n ki bírok tőle akadni. főleg, h mindig én érzem magam rosszul, ő meg csak megsértődik. de ennek ellenére azt gondolom, h igenis ragaszkodj ahhoz, ah neked jó, ez mindenképp az az időszak, amikor a te igényeidet kell előre sorolni

drusza
gratula a dugótávozáshoz :) vicces lenne a kiállítás után szülni, lillának biztos fejlett lesz a szépérzéke :)

vasalás
rokicánál elkaptam egy félmondatot és n felcsigázott. :wink: anyukák :!: mindenki vasal a babára?

gandi
jó, h írtál, külön köszi a szüléstörténetet. örülök, h meg tudtad őrizni a humorodat, én is n bízom benne, h nem fogok nekikeseredni. sajnálom, h apuka nem lehetett benn, de jó látni, h enélkül is mennek a dolgok, így talán nem leszek szomorú, ha úgy alakul, h nekem is egyedül kell végigcsinálni

mazsi
az az 50kmes autózás még mindig borzasztóan hangzik, minden elismerésem!

majus3

megintén

rokica és aki még rendelt a babakozelben.hu ról!
babaerszény v rugalmas hordozókendő :?: mi alapján választottatok? nálatok apuka is használja/fogja használni? segítsetek légyszi! mindenképp vlmilyen kötözőset szeretnék venni, de nem bírok dönteni :oops:

majus3

Május:

Én szívem szerint mindkettőt vettem volna, de végül a hordozókendőt is ajándékba kaptam, és már annyi kendőm van, hogy nem akarok még egyre költeni... van egyébként egy lenvászon rövid kendőm amit hasonlóan lehet használni a babaerszényhez, megpróbáltam Szilvit belerakni, de nem tetszett neki. Igaz, ez nem rugalmas...

Bezártság:

Na a tegnapi éjszaka után gondoltam hogy a mai napot pihenéssel töltöm, az idő is rossz, kimenni se lehet...

... de már most érzem, ha nem tudok innen kimozdulni a csendes lakásból a szopizó/alvó/síró babával, akkor én nagyon rövid időn belül be fogok kattanni. Zsuzsával egy kicsit tovább tartott a bekattanás, kicsit aggaszt hogy Szilvi még nincs 2 hetes és már nem bírom, de ez van. Ezért nem szeretem ezt a gyermekágyas periódust, mert arra még nincs erőm hogy úgy mozogjak ahogy szeretnék, a baba még tök összevisszaságban él, kiszámíthatatlan hogy az ember mikor tud egy picit pihenni, de nekem már olyan igényem lenne egy kis felnőtt társaságra...

Holnap megpróbálunk mi átmenni anyukámhoz, legalább ott nem vagyok egyedül. De még ma este be kell pakolnom a cuccainkat a táskába mert holnap reggel tuti hogy a fele cuccot itthon felejteném...

Többiek, ti hogy vagytok vele?

Lorca:

Küldtem neki SMS-t de még nem válaszolt...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Kiváncsi vagoyk, hogy nálam meddig fog tartani ez az állapot, mármint hogy bírom-e a bezártságot. Én alapból szeretek itthon lenni, de most még megvan a lehetőség, hogy bármikor kimozduljak. Egy pici babával nem hiszem, hogy lesz... főleg úgy, hogy nekem szinte minden segítségem vidéken van.. úgyhgoy mindenhová cipelnem kell Buksit!

Az előbb hihetetlenül megfájdult a hasam, szúr lenn a jobb oldalon, kisugárzik az egész lábamba.. alig bírtam felállni. Most már jobb, de ez azért csúnya volt! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Szasztok.
Aron ma egesz nap vagy eszik, vagy alszik. Meg a 24-et is tudom nezni, mar 5 reszt megneztem!!! Beteg ez a gyerek????? Raadasul 2x a hasamon aludt el, azt szeretem a legjobban, mert olyankor tudom olelgetni (es egesz kozelrol hallhatom a boldog rofogest :D), csak az elobb jott a bogarirto bacsi es le kellett tennem, most meg nem merem visszavenni hasra, nehogy folebredjen...
Szoval ez van velunk. Tudtam enni-inni, 2 adagot mosni - a lakas szalad, mosogatni se mosogattam, de hagyom is, Gedeiapu nemsokara jon es remelem besegit: vagy atveszi a gyerekfelugyeletet (es adott esetben a lenyugtatast is), vagy elmosogat :D
Nya, megyek, nezem tovabb Dzsek Bauert :D
kami

Bezartsag-bekattanas: en ma nem voltam kint, de elotte 3 napja minden nap (es szeretnem is ezt tartani, csakis az idojaras fuggvenye) es hatarott valtozast erzek magamon, miota kijarok. Elotte mar ott jartam, hogy minden szaron sirtam, ha epp olyanom volt (na jo, csak pityeregtem, de a gyerek miatt inkabb visszafojtottam) es este Gedeiapun toltottem ki a mergemet. Aztan 3 napja kivittem az utcara a kolkot es arra az 1-2 orara mindenkepp megnyugodtam, bar seta kozben annyit asitottam, hogy aki kicsit is ert hozza es latott, tuti levagta ,hogy "gyermekagyas" vagyok :D es a nap tobbi reszet is konnyebben viselem seta utan. Ma meg a trotty ido miatt nem is hianyzott a seta - eleve delben keltunk fol a kolyokkel, delutan gyorsan betettem a mosast, kiirtam a 24-eket es azokat nezem, vagy Aront etetem (vagy mindketto egyszerre :D) Szoval mindenkeppen nagyon hasznosak a setak, embernek erzem toluk magam, nem pedig szoptatogepnek!!! Aki teheti, menjen, a kolyok is bekesen atalussza (emiatt este talan kicsit nehezebb letenni mndjuk, de a friss levego neki is kell!!!) es nekunk is kell egy kis mozgas friss levego, emberek latvanya, netan kommunikacio... szerintem...
kami

Sziasztok!
Nem tudom, hogy 2 percem, vagy két órám, így lehet, hogy kicsit össze-vissza leszek. Úgyhogy csak egy gyors beszámoló, azután próbálok visszaolvasni.

Szerdán jöttünk haza, még mindig csúnya bilirubin értékekkel - a sárgaság mértékegysége. Ma volt kontroll, még mindig magas, de biztonságos és csökken.
A szülés utáni harmadik napon csapta ki az érték a határt, azonnal levitték a koraszülött osztályra és infúziót kötöttek rá. Nagyon szörnyen nézett ki a fejéből kilógó kanüllel. :( Ami egy kicsit "segített" az az volt, hogy az egész osztályon ő volt a legnagyobb baba, pedig volt még két hónapos is. Végig napozott a kék fényben és kapta az infúziót, de így is csak az 5. napon tudtunk hazajönni. De az ottani gyerekeket elnézve, nagyon szerencsésnek érzem magunkat. Kész tűpárna lett szegényke, ahol van egy kis hely rajta, oda biztos lett egy tű szúrva. Kézfej, könyökhajlat, csomó lyuk a fején, de szerencsére a fennmaradó időben jól érezte magát.
Mielőtt még bárki aggódni kezdene terhesen, nyugodjon meg. Nálunk vércsoport gondok vannak és ő már a második baba, tehát az első biztonságban van.
A szülés is érdekes volt. A Péterfyben akinek nincs orvosa, életveszély. Szerencsére nekem volt, és ott. Akinek nincs, a kutya sem néz rá. Ennek ellenére nagyon jók a tapasztalataim, nagyon barátságos kórház, bababarát. Pár nap után már a takarítókkal is megismerkedtem, nem tudtam végigmenni a folyosón anélkül, hogy valaki meg ne állított volna, hogy kérdezősködjön.
Ami nagyon nem tetszett, az tényleg a kallódó, orvos nélküli szülő nők voltak. Két anyuka is volt, akit napokig hagytak vajúdni, majd megcsászározták őket. Ez sajna nem csak itt jellemző. Ez végképp meggyőzött, hogy a szabad orvosválasztás rossz rendszer. Szívsz, ha nincs pénzed, de úgyan úgy, rossz, ha perkálsz rendesen, de a dokid pont nem ér rá. Nem egyedi eset, más kórházakban is így megy.
A szülés is elég viccesen alakult. Most sem volt tiszta, hogy beindult-e, vagy csak jósló. Ismét az volt a helyzet, hogy régóta voltak jósló fájásaim, ez nem volt új, szüléshez viszont nem voltak elég erősek.
Délután 4 körül jöttem rá, hogy órák óta nem mozog a baba. Pánikolva ébresztgettem, majd még 5 előtt felhívtam a dokit, hogy mit csináljak. Beküldött a kórházba, hogy csináljunk egy NSTt. Várni kellett, hogy Robi hazaérjen, mert pont egyedül voltam itthon Natival. 6 körül felraktak a gépre, uh. Az NST elég rossz görbét adott, még mindig nem mozgott. Voltak apróbb fájásaim, de a gép azt mutatta, hogy nyaralok. 7 előtt felhívtam a dokim, addigra hosszas tanakodás után eldöntötték, hogy maradjak bent, biztos, ami biztos, és majd este 9.30kor még egy NST. Doki is vizsgált, teljesen zárt méhszáj, szépen kiszámolta a régi uh-k alapján, hogy március 15re várható a baba (feb 28án). 9 után egy kicsit rákapcsoltak a fájások, szóltam, hogy mintha görcseim lennének. Kb 5 percesek. Szépen leintettek, hogy menjek vissza a szobámba, úgyis mindjárt lesz NST, az majd kimutatja. Mutatta egy fenét. A fájásérték 30%ról 0-ra zuhant egy-egy fájás alatt. Gondolom, a méh összehúzódott, és kimászott az érzékelő hatásköréből :? Nagy nehezen jött az ügyeletes, akkor kicsit rákapcsoltak. 5-6cmre nyitott volt a babakapu. Ennyit az NSTről és arról, hogy meg lehet különböztetni a jósló fájást a szüléstől. Ismét nem ijesztgetni akarok, elsőre nem így megy :lol: Robi már otthon volt, felhívtam, hogy jöjjön, mert szülök. Aznap 3. alkalommal jött be, mert előtte még behozta a kórházi cuccomat is. 9.41kor telefonáltam, pont fürdetett. :wink: Anyós szerencsére ott volt, így gyorsan lerázta a gyereket és rohant be. Szerencse, hogy pár percre van a kórház! Még így is kellett neki negyed óra. A dokival együtt érkezett, még kezében volt a táska, épp vetkőzött. Időközben elindították az infúziót. Kettőnek le kell menni, mielőtt bekötik az EDAt. Az egyik indok, hogy ezt a kórházat választottam az volt, hogy itt kezdték az edát, és reméltem, hogy nem szúrják el, mint a SOTEn.
Doki vizsgált, pikk-pakk a 6 cmből 8 lett :evil: Előtte már elfolyt a magzatvíz, úgyhogy nem kellett azzal szórakozni. Készültünk az edára, nem akarták megvárni, amíg lecsorog az infúzió. Fájás közben a doki próbálta megtalálni, hogy hol is lehet a derekam, szépen lemosták a hátam. Na ennyi volt. A következő pillanatban elég hangosan bejelentettem, hogy jön a baba. Teljes pánik, elépzeltem, ahogy a 8 centin keresztülcsörtet. Kijönni nem akart, doki kicsit próbálkozott, hogy ne legyen gátmetszés, aztán gyorsan feladta. Szólt, hogy akkor nyomjam. Megpróbált rásegíteni, én meg azzal voltam elfoglalva, hogy leszedjem magamról a kezét. :shock: Rájöhetett, úgyhogy így nem megy békénhagyott, így a festegetéstől számítva 4 perc alatt megszületett Szabolcs. Nem volt nagy feje, 32.5, csak az volt a gáz, hogy az édes odadugta a kezecskéjét behajtva a füle mellé, amitől igencsak megnőtt a keresztmetszet.
Ezzel együtt nem én tartom a gyorsasági rekordot. Még a héten szült egy 4. babát egy anyuka. Már nyitott volt, úgyhogy burkot repesztettek a fertőzések elkerülése végett. 45 perc múlva felsírt a baba, ő meg már aznap békésen grasszált a folyosón, mint aki csak egy szemvizsgálatra jött be és véletlenül bent fogták.
Képet majd próbálok mellékelni aprónépről, de még a bénaság akadályoz.
Tej már a második naptól volt rendesen, nagy szerencse volt. A bilirubin csak akkor ürül rendesen, ha van tej. Lehet, hogy különben tápszert kapott volna.
Azért a koraszülött osztályon is voltak problémák, az egyik éjszaka nem engedtek le, le kellett fejni a tejet. Másnap jó nagy hisztériát rendeztem, így lejárhattam hozzá egész nap 3 óránként.

Kép KépKép
lorca

Köszönöm mindenkinek az aggódást és érdeklődést, nagyon jólesett!!

Bezártság:
Ahogy kiengedtek a kórházból, mi nekiindultunk. Már voltunk anyósnál, vásárolni babuccal. Ma sajna csak Nati sétál, mi csak a kórházig mentünk. Nem hinném, hogy feltűnne bárkinek is, hogy gyerekágyas vagyok. Natinak tuti nem :wink: Robi szerencsére itthon van, jövő héten is, majd utána meglátom.

Rokica,
Hogy megy a dolog két gyerekkel? Én még nem látom, hogy fogok egyedül boldogulni.

Kendő:
Még csak Brumin próbáltam ki, nem tudom, hogy fog tetszeni Szabolcsnak. Remélem bírja, mert babakocsija az nincs, kenguru meg még nem az igazi.

Május,
Én mielőtt bementem, kivasaltam. Most húzza ki azon, apucival együtt. Majd egy-két év múlva ismét lelekesedek ilyen irányban. :twisted: Gyűrött pelus vagy vasalt, mindenképp leköpi, lepisili, és megy a mosásba. Párat tartalékolok a doki látogatására :D És teregetéskor szépen kihuzigálom a ruhákat.

Kép KépKép
lorca

Húú de sokat írtatok!

Csak röviden, mert egész nap nem tudtam ránéznia netre: Barbi, de jó, h azóta megvigasztalódtál :) borzalmas a váltakozó kedv, szerintem engem nem lehet túlszárnyalni, csoda h még tányérokat nem hajigálok.

Én ma mentem ki először 2 hét után!! Egyedül egyelőre a boltig. Megváltás volt, Róki, én a kialvatlanságtól érzem ahogy golyózok befelé..

Timi, a nyákdugó az már valami!! Jajde izgi, várom mi lesz :D

Ja, Barbi az ellentétes véleményekről: a kórházban akartam ezttől gutát kapni. Bedurrant ugye a mellem. Ugyanazon kórházon belül MINDENKI mást mondott, öt perc eltéréssel: "kenjen rá disznózsírt", "csak disznózsírt ne kenjen rá", "hideg borogatás, jégkocka", "nehogy hdeg, hanem meleg borogatás", "ki kell fejni", "nehogy kifejje mert még több lesz" stb. Illetve most meg a védőnő és a gyerekorvos, fél óra különbséggel jöttek, és totál egymásnak ellenkezőt mondtak.

Timi, szerintem legyen nálad a tea, de ne kezdd el inni, várd meg mi lesz. mert ha amúgy is sok lenne a tejed, és még a tetejébe serkented is, akkor borzalmasan fog fájni esetleg! Én elkövettem ezt a hibát egy alkoholmentes sör formájában, és másnap már bőgve ébredtem :(
Inkább azt csináld amit Kami, Róki mondd, ha kevés csepp jön, akkor is tedd mellre sokszor. Én nem vettem észre, h már van tej, és nem tettem. Aztán egész éjszaka bőgve jártam a folyosót és könyörögtem minden nővérnek, h segítsen kifejni. (Nem ijesztgetés, csak, h ne ijedjen meg ha valakivel ilyen történik, még ez sem jelent mellgyulladást, én is megúsztam - egyelőre)

Kép
Kép
agiboldi

hali!

timo
milyen volt a kiállítás?bejutottatok?

lorca
örülök hogy jól alakulnak a dolgok.mégegyzser gratula Szabolcshoz és minél előbb tegyél fel fotókat mindkettő csemotáról! :lol:
Nati mit szólt a kistesóhoz?

május
én is kivasaltam így első körben mindent, aztán majd meglátom.de van vmi abban amit lorca mond :lol:

meghallgatuk Lea szívhangját apával együtt :lol: :lol: :lol:
itthon semmi baja :shock: :lol: ketten is számoltuk a frekit és minden alkalommal 150 körül volt, úgyhogy remélem tényleg rendben van minden.egyszerűen csak utálja a kh-i levegőt :shock: :lol:

na megyek alucikálni!
nyugodalmas éjszakát mindenkinek :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi most írt:
"2007. március 10-én hajnali 3 óra 10 perckor megérkezett Lilla! 2950 gramm és 51 cm. Mindketten jól vagyunk, sok puszit küldünk. Timi és Lilla baba"
Vendég

A szombat 3 óra összejött nekik, csak hajnalban ;)
De jó de jó!!! Nagy gratula!!!
Vendég

GRATULA! :lol:
Nagyon klassz!

Akkor a kiállítás meghozta eredményét... :shock: Ha egyáltalán eljutottak odáig.Tegnap du-n pont azon gondolkodtam, hogy nehogy ott kezdődjön a szülés... :shock: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Akkor most Gabi jön és aztán Te Barbi? :lol: :lol: :lol:

Tegnap hogy itt volt a védőnő kérdeztem tőle, hogy elmegy-e mindig a magzatvíz? Mert ha nekem mindez itthon történik akkor nem szülhetek Kecskméten mivel a mentő nem oda vinne hanem Kiskunhalasra :evil: ... :cry:
Azt mondta hogy akkor szokott elfolyni, ha vmi fertőzés van vagy mint kamiéknál belekakil a gyerek a magzatvízbe stb. ill a végén amikor a gyerek már annyira megfeszíti...
Szóval most remélem simán fájásokkal indítnk mi is és kocsikázhatunk Kmétre... :lol:

Ti hogyan tudjátok mindezt csajok?

Ma reggel a kicsi lányom azzal ébresztgetett hogy "simizte a pocakom" (ill. nem tudom mit csinál ,de én így hívom) :lol: :lol: :lol:
Éjjel is tök aktív volt megint itt ez a hülye trutyi idő... :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

barbi hogy vagy ma? jobb a kedved?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

timo csaszival szült ugye?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Én is úgy tudom, hogy nem feltétlenül folyik el a magzatvíz! Alapesetben fájásokkal indul a szülés, és csak a vajúdás vége felé reped a burok (nagy átlagban!!) - persze ha nincs burokrepesztés mesterségesen ;) Szóval ne izgulj!
Én meg azt kérdeztem a dokitól, hogy ha kihívom a mentőt, akkor mindenképpen abba a kórházba visznek-e ahova én kérem, mert ha nem, akkor engem se a sajátomba szállítanak... Mondta, hogy nem tudoja, hogy most a sok változás miatt mi lett a szabály, de nem hiszi, hogy Dunakesziről átfuvaroznának a város másik felére :roll: Szóval én is remélem, hogy akkor indulnak be a dolgok, amikor Gábor itthon lesz :D
Ja, Timi csaszival szült, de egyéb részleteket (hogy indult a dolog, stb), én sem tudok! Majd lehet, hogy este felhívom, csak most még nem nagyon mozoghat! Meg hagy pihizzen :D
Háát a kezdem az hullámzik... Megjött a fizum (illetve a táppénz), és kb 45e-rel kevesebbet kaptam mint előző hónapban :shock: Persze nem tudom, hogy miért... :evil: Na és persze pont a legjobbkor... Ennyivel azért nem volt rövidebb hónap a február...
Vendég

Pont most néztem be a nógrádi topikba: Gabinál változatlan a helyzet, sehol egy fájás :?
Vendég

Május! Én is a hordozó kendőt vettem! Azt jobban tudod méretre igazítani - de ez az én véleményem! Egyébként nagyon kedves a csajszi aki varrja őket (tegnap személyesen mentünk el a cuccért), szerintem nyugodtan írj neki, vagy hívd fel és kérdezd meg a véleményét! Biztos segíteni fog! :P

Lorca! Akkor nem volt zökkenőmentes a dolog :? A lényeg, hogy Szabolcs mostmár kezd jobban lenni! További gyors gyógyulást mindkettőtöknek! :P

Ági! Hát tegnap nem voltam messze a toporzékolva sírástól :? A legnehezebben magamat viselem :( És ez csak rosszabb lesz... Este vmit félreértettem, mire Gábor megjegyezte, hogy ne értsek már félre mindent, én meg emeltebb hangon közöltem vele, hogy örüljön, hogy "csak" félreértettem vmit és nem bömbölök amikor itthon van - azt lerendeztem egyedül :D Mondta, hogy OK, OK :D
Vendég

most értem vissza a reggeli beszerző körútról :lol:
eddig tök jó volt a pékáru ebben a boltban,de mostanában (már harmadszor járok így) a kakóscsigáimból kispórolják a kakaót :twisted: :twisted: :twisted:

a mentő tényleg nem visz a választott kh-ba hacsak terülteileg épp nem az az illetékes... :evil:
ezért akar engem is a kiírás előtt befektetni a doki...

időben leadtad a táppénzes papírokat? lehet hogy azzal kavartak vmit. :evil: a céged kifizetőhely vagy az OEP-nél kell verned az asztalt?

Eszter jól érzi magát odabent... :lol: de hétfőn kipaterolják onnan így is úgy is

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ma szombat hajnali 3:11-kor megszületett Lilla baba 2.950 g és 51 cm méretekkel. A mama és a baba egyaránt jól van!

Az Apa

:lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Nagy nagy GRATULA az APÁNAK újdonsült kiscsaládjához!!!!!!!

Ha tudsz dobj fel 1-2 sztárfotót a csajokról :lol:
Üdv timonak és pihizzen sokat!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, pont most telefonáltam be a céghez (szerencsére TB kifizetőhely), és kiderült, hogy előző hónapban számoltak el vmit, ami miatt a múltkor többet utaltak, és ezt a különbözetet vonták most le :evil: Táppénzes papírjaim rendben voltak, mindig megkérdezem, hogy meddig kell a többieknek leadni a jelenlétit, és én is addig a dátumig viszem a pappert... Hát ez van... Csak persze a lehető legrosszabbkor jött :evil:
Vendég

Bali!! Nagy nagy gratula! Sok puszi mindhármótoknak! :P
Vendég

hát ez nem túl jó hír Barbi :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi és Bali!!!
Hurrá!
Nahát, ez nagy hír. Bár az a nyákdugó már elég gyanús volt.
És nem is kicsi Lilla. Majdnem 3 kiló. Az már átlagos méret.

Lorca!
Jó, hogy jöttél már. Klára nagyon izgult érted, azt hittük még kórházban vagy. Gratulálok a kisfiadhoz. De most jól értem, h. mire hatott volna az Eda már meg is született a kiscsákó?
Ez a fejetlenség a kórházakban, meg hogy csak akkor vagy biztonságban ha perkálsz, nagyon megkeseríti az egészet. A nővérek meg akkor kedvesek, ha kapnak bombont, hát egy agyrém az egész.

Barbi-
sajnos ez nem a dúskálás kora, ami jön, a lóvé csak apad, csak apad, legszebb a gyes.

Róki, Kami- bezártság téma, hú! Erre nem is akrok gondolni, beszélni, mert akkor ténylleg elvesszük a kismamák kedvét.

Mazsi- magzatburok repedés magától szerintem sem gyakori, ezért a sok repesztés. Nekem repesztették, de nem fájt, mert fájás közben csinálták.

Köldökzsinó-dolog-úgy tudom, h. a köldökzsinór nagyon is kemény valami, alig lehet elvágni, ezért, ha tekeredik is méhen belül, nem zárul el, csak ritkán.

Bella
bella2

Jó reggelt!

Micsoda hírek. Gratula Timiékneknek!!!!!!!!!!! :D :D

Nekem is tegnap szőrnyű hangulatom volt, nagyon váltakozik. Mindenért csak duzzogtam, mondta is apa, hogy hisztis vagyok.
Ma se sokkal jobb, látva ezt a hülye időt. Remélem holnap már sütni fog a nap.

Ma lettünk 37 hetesek, már koraszülöttek nem lehetünk.
Hétfőn megyünk ctg-re, meg uh-ra. Nagyon kiváncsi vagyok mekkorra a kisasszony.

Nekem már bezártsági érzésem van, nem merek elmenni már sehova, nehogy véletlen beinduljon a szülés útközben, pedig úgy lennék társaságban. Akkor mi lesz, ha megszületik Gréta baba, bele se merek gondolni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

lin
már lassan mi következünk :shock: :lol:
hogy érzed előbb jön Gréta? vagy lehet hogy egyszerre szülünk? :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lin! Én is megyek jövő héten UHra :P Amilyen tempóban nő a pocakom, tuti nőtt Emma is :D

Na, én megyek ma anyuhoz ebédre! Jól be van borulva :( De legalább az eső elállt, úgy nézem... Megyek, összeszedem magam :D

Szép napot Mindenkinek! :P
Vendég

Timocskának nagy gratuláció!!! Remélem, hamarosan hazajöhettek!

Mazsi,
Ha magzatvízzel indítasz, attól még nem kell mentő. Simán kocsival bedöcöghetsz. Csak ne áztasd át túlságosan :wink: Mi először taxival mentünk, másodszorra gyalog. Azért az utóbbi gondolom nemigazán vonzana :D Az egy napba belefér sokminden, nem biztos, hogy azonnal lesznek fájások is. Nekem egyszer sem ment el a magzatvíz a kórházba érkezés előtt, először doki csinálta, másodszorra babó.

Bella,
Nem az EDAig nem jutottunk el. Csak a hátamat fertőtlenítették le és 4 perc alatt kint volt. Még az ágyat sem tudták összerakni, úgyhogy semmi kapaszkodó nem volt. Hátul tartottam magam az ágy fejénél, hogy le ne csússzak :D A karomban jól meg is húzódott egy izom. A szülés után meg majdnem összecsuktam az ágyat, mert a fejénél van a leengedő pöcök és véletlenül ráfogtam. Úgysem szerettem volna felpolcolt lábakkal szülni :lol:
A nővérek között volt néhány nagyon aranyos, bonbon nélkül is. Amelyik meg undok volt, szerintem jellemileg volt olyan, nem hinném, hogy bmi segített volna rajta.
Én a koraszülött osztály nővéreinek vittem be egy nagy csomagot tele mindenféle káros dologgal. Remélem, boldogan híznak majd tőle. Akiket ott láttam, azok tényleg teljes elhivatottságból dolgoznak, döbbenetes, mekkora energiával. Sajnos napokon keresztül, órákon át figyelhettem őket. Sok munkahelyen jártam már, de ennél keményebben dolgozó embereket még nem láttam. 12 órás műszak és egy fél szendvicsni idő is csak futtában jut, egy nővérre kb 10 gyerek, és bírják!! Úgy gondolom, akkor nekem akkor a kettőt meg sem szabad érezni.

Köldökzsinór: kemény, mint egy pici felfújt gumibelső. A gond általában ott van, ha a feje és a méhszáj közé szorul vagy egy elhúzódó kitoláskor beakad. De az uh-n látszik, és azért kell jó kis 9dő, amíg rossz helyre mászik. És jól be van olajozva, kicsúszik, ha gondban van :D Meg azért van ott a CTG is.

Linda,
Használd ki a fennmaradó időt :wink: Ha beindul, nagyobb valószínűséggel fájásokkal, azzal meg bejárhatod a fél várost, mire komolyra fordul. Ha meg jön a magzatvíz, max ciki végigcsorgott naciban hazamenni, de egyéb gond nem lehet. Csak legyen nálad egy XXLes betét, amikor császkálsz a városban. Natival 40 hetesen órákat sétáltam, hogy legyen már valami. Persze meg se moccant.

Kép KépKép
lorca

barbi akkor mára megúsztad a főzést tök jó :lol:
én épp feltettem a töltött paprikát :lol: nyami-nyami

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lorca
a gond az hogy nekem Kiskőrösről kell beérjek Kecskemétre ami a legrövidebb (és egyben legszarabb) úton is 50-55 km :shock:
ha apa odatapos, akkor is 40-50 perc :cry: :lol: merthogy nem autópálya ez a szakasz :wink:
a doki azt mondta nem indulhatok el ha elfolyt a magzatvíz!

na de nem fog elfolyni és úgyis befektet előtte szóval ott fogok szülni ahol terveztem :lol: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
Ha elfolyt a magzatvíz és nincs fájás, akár órákig nem történik semmi. Ha van idő, szerintem várd meg apucit, még sietnie sem kell. Majd a másodiknál :lol: Ülve nagyon pocsék fájásokkal utazni, szépen megérzel minden kavicsot. Úgyhogy ne számíts nagy rohanásra. A mentő viszont nem fog a kedvedért lassabban menni. Burokrepedéssel könnyebb lehet, utána nekem mindig volt egy kisebb megkönnyebbülés, mert a nyomás csökkent. A dokik is sokmindent mondanak, pl nekem 28án, nem egészen 4 órával Szabolcs előtt, hogy a várható időpontom márc 15. Amire ezzel gondolok, hogy senki más nem tudhatja, mi a jó, csak te. Ha inkább bekocsizol, minthogy egy másik kórházban szüljél, én teljesen meg tudom érteni, én vszínüleg felülbírálnám a dokit.
Bent feküdni, várni, hogy történjen valami, az szörnyű! Az egyik csajci a kórházban több, mint egy hetet várt a csaszira. Haránt baba volt, nem akartak kockáztatni. A 61 centijével nem is igen tudott volna forogni túlságosan :D

Kép KépKép
lorca

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:39-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Micsoda hírek!
Hatalmas gratula Timiéknek!

Lorca,
Jó hogy jelentkeztél, tényleg jó gyors szülésed volt. Sajnálom, hogy Szabolcs besérgult, de jó hogy most már jól van.
Várjuk a képeket.

Mazsi,
Nekem is azt mondta a doki, hogyha elfolyik a magzatvíz, azért még nem kell fejvesztve rohanni, de azért igyekezzünk minél előbb beérni.

Barbi,
Tegnap nekem is nagyon rossz kedvem volt, nagyon nyűgös voltam, de szerintem csak az időjárás miatt. Amúgy amit már nagyon unok, hogy egész nap itthon vagyok. Egyedül már nem merek menni sehova, Krisztián meg ugye egész nap dolgozik, sajnos még ma is.

Róki,
Hát biztos, hogy én sem fogom sokáig bírni a bezártságot. Szerencsére lakik itt a házban egy barátnőm, aki decemberben szült.

Móni

Kép
móni23

Timocska,
Milyen szép kis rózsaszín! Úgy látom, hogy a hajacskája nem is a magzati egyenes sötétbarna, hanem már a végleges! Édes kis dundigombóc!!!

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :P
Megjöttünk!Mi nagyon jól vagyunk,túl egy kemény "mellbedurranáson",de most már minden ok!

Beszéltem Timivel,szegénynek nagyon fáj a hasa!Viszont Lilla nagyon édes,kis szöszi haja van és tiszta Timi-szerintem!!!

Ha lesz több időm jelentkezem,de most ,még pakolászok.
Remélem mindenki jól van és minden ok.
Jöhet a következő babóca! :P :P :P
Vendég

Timi!
naggggyon édes Lilla! :lol:

sági
de jó!
ezek szerint minden rendben !kitartás az elkövetkezendő napokhoz,hetekhez :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na mire ideértem volna jelenteni, hogy Lorca válaszolt, addigra ő maga is előkerült. :) Örülök! :)

És hatalmas gratula Timocskának és Lilla babának!!!

Mazsi, Barbus!

Nekem azt mondták, ha a doki ír valamit a terheskönyvbe, hogy melyik kórházba vigyen a mentő, akkor oda fog vinni!!! Én már nem jutottam el odáig hogy be is irassam, mert addigra megszültem, és mi taxival mentünk.

Magzatburok:

Háborítatlan szüléseknél általában VAGY fájások kezdete előtt reped (tehát ezzel kezdődik a szülés), VAGY csak 8 cm után, akár a kitoláskor.

Kórházban 4-5 cm táján szeretik repeszteni, hogy gyorsítsa az eseményeket. Nem egyértelmű, hogy jót tesz a babának, és "szárazon" vajúdni fájdalmasabb mint mikor a burok tompítja az összehúzódásokat.

Sági!

Welcome home! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?