Új privát üzeneted érkezett!

Kami! Ezek szerint Gábor jövő héten már az új helyen kezd? De jó! :P

Takarítás: nem akartam én túlzásba vinni, de nem tudtam abbahagyni :? Mikor befejeztem egy részt, akkor elkezdett idegesíteni, hogy van még amit nem csináltam meg :? Éjszaka úgy fájt a derekam, hogy az egyik frodulásnál sírva is fakadtam, hogy milyen sz.r érzés ilyen bénának lenni... Kellett nekem rendetlenkedni :D Hátsó szándék egyébként nem volt benne ;)

Zsebi! Tényleg durva ez a csaszi arány! Várjuk a képeket meg a sztorit ;)

Gabi! Gondolok majd rátok! Remélem, minden rendben lesz! ;)

Timi! Ne legyél rossz kedvű! (OK, bagoly mondja verébnek... :D ) Vannak ilyen napok, ma sajna a napocska se nagyon süt :? Gondolj inkább a jövő hét szerdára! :P

Pann! Gratula Gergőnek a gyönyörű gyarapodáshoz! :D

Móni! Mi is úgy fogjuk csinálni ezt a mérleg dolgot, ahogy Te is írtad ;)

Mazsi! Nyugi, ha azt mondják, hogy ez OK, akkor higgy nekik! És ne stresszeld ezzel magad! Fel a fejjel! :P

Lányok, ez a röfögés nagyon viccesen hangzik :D

Ja, nekem is bedagadt reggelre a kezem és iszonyatosan fájnak az izületeim :(
Vendég

Káposztásmegyeri szopis baba-mama csoport!!!
Kedd, március 13 10-12
A káposztásmegyeri LLL csoport bababarát környezetben várja az érdeklődőket, minden hónap második keddjén 10-12-ig, természetesen kisgyermekeikkel együtt.
Cím: KFÁMK Közösségi ház, 1046 Lóverseny tér 6.

A csoportot vezeti: Schneiderné Diószegi Eszter
Tel.: (20) 565-3940

--------------------

Én szeretnék elmenni! Meglátjuk hogy Zsuzsával és Szilvivel mennyire kivitelezhető... Érdekel még valakit? Pocakosokat is szeretettel várnak!!! Jó a társaság és szopis kérdésekre is tudnak válaszolni :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ma így a kifáradásra nem csináltam semmit, viszont én ma érzek minden egyes porcikámat fájni.
Minden mozdulat rossz, fáj a hátam, derekam, fáj a medencecsontom, a szeméremcsontom, a csípőm.

Nekem tegnap hajnalban roppant egy akkorát a csípőm, hogy zengett az egész szoba, amit a Rókica is írt tegnap.

Egyépként jól vagyunk, szerintem csúszik lefele a kisasszony, megállapítottuk ma apával, hogy lentebb van a hasam.

Ja nálunk apa beteg, tegnap egész nap lázas volt, folyik az orra, fáj a torka.
Mondjuk ez nálla lassan természetes állapo, mert mindig elkap valamit. Mondtam is neki, ha meg lesz a lány a másik szobába alszik. De lehet, hogy közben a pici is megedződik majd úgy mint én. Én már teljesen imunis vagyok rá, már két-három éve nem kaptam el tőle semmit.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Andi!
Köszi a szüléstörténetet, tényleg jó rövid idő alatt meglett Bence! Remélem már "kisárgult"! :) Majd tegyél fel képet is, ha tudsz! :)

Linda!
Nekem is minden csontom fáj... Azért vigyázz magadra, nehogy elkapj mégis valamit apától!

Róki!
Engem érdekelne a dolog, de 13-án már befekszem a kórházba! Viszont, ha meglesz a bébi, akkor lehet, hogy elnézek egy ilyen összejövetelre! :)

Megettem egy zacskó ZIZI-t, sokkal jobban vagyok! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbus!
Örülök, hogy minden oké, de ettől függetlenül bármikor kibújhat a bébi. :)
Mit szólsz hogy én is Gimesnél szültem?

Rokica!
SOTE II-n szültem. Nem tudom hogy átlag arány ez-e de akkr abba a szobába így összejöttünk. Aztán az is lehet hogy egyféléket raknak egy szobába. Nem tudom.
300 ml tejet kifejtél szopi után nem semmi. Gratulálok. Eszel valami tejszaporítót vagy nem? Én még brom a két kicsinek tejjel nem tudom meddig de egyenlőre kettőjüknek elég a 210 ml az mindig meg van és reggel sikerülni szokott a 250-280 is de a büvös 3-ast még nem értem el.

Pann!
Nekem minden féle pelusból sikerütl kipisilnie a fiamnak és mondták a titkot a kukira is figyelni kell hogy lefelé álljon a pelusban mire erre figyelek azóta egy baleset volt csak.

Timi!
Örülök hogy azért kicsit jobb a kedved. Nekem így indult a szülés hogy nem találtam a helyem.

Bemutatom nektek Balázst

Kép

És Esztert

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebori!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök! :D :D Nem igazán hasonlítanak egymásra, de olyan cukik! :)
Kiváncsi vagyok, Lillus milyen lesz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Zsebi! Kicsi a világ ;) Órülök, hogy Te is meg voltál elégedve vele! :P
Gyönyörűek a gyerekeid! Balázs olyan kisfiús, Esztin meg látszik, hogy kislány :P Tényleg, a kórházban fúrták ki a fülét?

Andi! Hogy-hogy apás szülés tilalom volt? Nem is hallottam még ilyet! Remélem jól van már Benci! :P Mielőbbi jobbulást nektek! :)

Lin! Jobbulást a párodnak! Tényleg nehogy elkapjatok valamit így a végére!

Róki! Engem is Emmával együtt érdekelne majd egy ilyen előadás! ;) Ahogy Timi is írta, tegnap nekem is csakontotta a védőnő szopis infókat - nem tudom, hogy mi maradt meg :roll:

Timi! Jól tetted a Zizit!!! :D Én megsütöttem a sütit, ettem belőle egy jó adagot egy naaagy bögre kakaóval és bealudtam :lol: Most keltem, majd' 2 órát csucsultam :oops:
Képzeld, meghoztad a múltkor a kedvem a puzzle-hoz, úgyhogy most hoztam kettőt is apától: mindkettő 1500 darabos - elleszek vele egy ideig :lol: Ti gondolom befejeztétek már!
Vendég

Na sziasztok,

Vegul csak elmentunk setalni, mert bar a nap nem sutott, azert meleg volt. Elmentunk a ceghez, mi tobb, fol is mentem es mindenkinek megmutattam a babat. Utolag kicsit meresznek tartom magam, itt az influenzajarvany kozepen, de halistennek senki se tunt betegnek...

Kb 1,5 orat voltunk oda, itthon aztan megevett Aron, most csak 50 grammot, azota alszik. Illetve volt egy kis "anyucivegyelfeeeeel" hiszti, a hasamra tettem es lefekudtem TV-zni, edesen elaludt, meg el is bogtem magam, hogy itt ez a kis koalamaci a nyakamban es EN vagyok az anyukaja, nekem kell rola gondoskodni, ha torik, ha szakad... olyan furi ebbe belegondolni!!!!

Most pedig fo a rizotto, vegre-valahara! Ehes vagyok!!! Hazafele beugrottunk egy cukraszdaba, vettem 4 szelet sutut: 2 dobostortat, 1 turosat meg egy eszterhazyt, azokat mar megettem, de ezeken kivul meg egy bananon kivul meg semmit nem tudtam enni ma! Es ez minden nap igy megy, tok keveset eszem, egyszercsak majd jol nem lesz tejem :( De hat minden percben a kolokkel kell lenni, kulonben sir, hacsak nem alszik, mint most!!!!!!
kami

Kami! Tök jó, hogy elmentetek sétálni! Tényleg csak annyi volt ma, hogy nem sütött 7 ágra a nap, de meleg volt! :P Gondolom nagyon örültek nektek bent! :D
Én is ettől félek, hogy nem lesz időm "rendes" kaját csinálni... Nekem azt mondta a védőnő, hogy szoptatás alatt az is teljes értékű étkezésnek számít, ha az ember megeszik egy szenyót, amin van margarin, felvágott (lehetőleg vmi sovány sonka, stb), sajt, friss zöldség! Erre apa is tud figyelni, hogy mindig legyen otthon, és egy szenyót összedobni nem sok idő - bár ha a gyerek ordít, akkor biztos minden másodperc számít :?
Na, most biztos megint olyat írtam, amivel egy csomó gyakorló anyuka nem ért majd egyet...
Tényleg, nem is vagy éhes? Vagy a sok teendő eltereli a figyelmed?
Vendég

Hat ez a baj, hogy mire eszbekapok, hogy meg semmit sem ettem, mar du. 2 van - leginkabb ugy eszem, hogy nem is vagyok ehes!!! Ugy repul az ido, hogy mire eszbekapok, mar este van. Most is. A setak ebben mondjuk sokat segitenek, mert olyankor Aron alszik, csak magammal kell torodnom - es rogton megjon az etvagyam is.

ja, a szenya osszedobasa - nemtom ki hogy van vele, en egyedul vagyok itthon es az egy dolog, hogy elhatarpzom, fozok valamit / ossuzedobok egy szenyat, de az beletelik kb 2 oraba, mig meg is csinalom :D El is hataroztam, a hetvegen megvesszuk a kengurut, mert olyankor, mikor a nyakamban log, legalabb fozni / maszkalni a lakasban fogok tudni... A multkor a WC-be is vele ultem ki, a nyakamban logott jo kolyokkoalamacihoz huen...
kami

Értem :D
Na, én is ezért veszem meg azt a kendőt, hogy tudjam majd magamon is cipelnia kis picúrt, ha arra kerül a sor :D
Tényleg, milyen kengurut vesztek végül? Van vmi tuti modell?
Vendég

Köszönöm a dícséretet a gyerköcökről. Hát nem igazán hasonlítanak egymásra.

Barbi!
Igen a kórházban fúrták ki a fülét. Az utolsó nap vittem a fülbevalót és megkértem Ica nénit (ő volt a mi szobánkhoz tartozó csecsemős) elvitte és úgy hozta vissza hogy a fülbevaló a helyén volt. 2000 forintot kérnek érte. Nem is kell semmit csinálni otthon a fülbevalóval mert ők ott lefertőtlenítik csak utána kell alkoholal törölgetni neki, de Esztinek egyáltalán nem gyulladt be.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

BabyBjorn City fekete vagy kek. Nekem ez tetszik a legjobban. A KIKA-ban lehet kapni - akar meg a kolkot is vihetjuk magunkkal!!!
kami

Zsebi! Tényleg kicsi a világ, Ica nénit meg anyukám kolleganőjén keresztül ismerem! :P Igyekszem majd hozzá kérni magam szülés után!
Kami! Ezt tényleg lehet újszülött kortól is használni? Rákerestem és azt írják róla! Az tök jó!
Vendég

Sziasztok!

Én ma egész de. vasaltam és pakolásztam, a szünetekben pedig pihentem. A pisim mára világosabb lett és több is....:):) Elnézést a túl sok infoért, úgy néz ki egyik nap visszatartom, másnap kijön.....:):) :lol: De legközelebb már nem fogok parázni ezen...

Gabi, szorítunk neked!!!!

Reggel jól összevesztem anyukámmal, aki egyébként egy tündér (ha leköti magát mással), de annyira sok volt belőle kora reggel, 7:30-kor itt pörgött, mert erre járt.... Eldarálta, hogy mit hogy csináljak a kommunális adóval és mire figyeljek és oltassam majd be a gyereket, mert a TV-ben is nyomják a pneuomo reklámot, az ő idejében pólyában hozták haza a babát és fizessem be a csekkeket, hívjam fel a kéményseprőket, de el ne felejtsem, és ő jön vasalni és elviszi a mosni valót, mintha nekünk nem lenne m.gép, én meg egy mozgáskorlátozott lennék, aki nem tud vagy képes vasalni És a helyemben a kertbe ültetne egy kis répát, zöldséget, salátát, stb, hogy legyen majd....Holott az egész kert direkt be lett füvesítve, mert mi ezt így szeretnénk élvezni apával és a kicsivel...... Na erre elöntötte az agyam a méreg......és akkor még csak a töredékét írtam.....Hozzáteszem, 2000. óta külön élek tőlük és eddig is rendben éltük az életünket, mindenféle okoskodás nélkül.....
És nyúl a seprűért, mikor tegnap fullra kitakarítottam a konyhában!!!!!! Erre azt éreztem, hogy azonnal felrobbanok!!!! Pedig higyjétek el, enni lehetett volna a földről!!!
Mire én mondtam neki, hogy nem vagyok már gyerek, felnőtt ember vagyok/vagyunk és kézben van itt minden tartva nélküle is, ne foglalkozzon már ennyit velünk, túlságosan ránk ér..... (táppénzen van már pár hónapja és szerintem uncsizik) Mindenkinek meg van a maga élete, biztosan neki is van dolga otthon.......Na jól felhúztuk magunkat, majd sértődötten elviharzott, hogy pedig ő jót akart és mindig az a hibás, aki segíteni szeretne.... Kicsit kétségbe is vagyok esve, hogy mi lesz itt később????? És hogy lehetek ilyen béna, hogy egyszerűen nem tudtam ezt ügyesebben kezelni........... :cry: :cry: De annyira erőszakos volt, hogy valahogy le kellett állítanom.....

Na, elnézést a kitörésért, de páromnak is csak kutyafuttában tudtam panaszkodni, még haza sem ért, aki persze 100%-ig igazat adott, de nekem végem lesz ha hamarosan nem megy vissza dolgozni anyám, mert én biztosan megbolodulok, ha ez így fog folytatódni.....
Bocs még1x mindenkitől!!!!!!

Zsebi, nagyon aranyosak a gyerekeid! Gratulálok hozzájuk!!!! Egyáltalán nem látszik rajtuk, hogy korábban születtek..... :wink:

Na megyek, apa hazaért és jönnek a tesómék nőnapozni..... :lol:

Szép estét mindenkinek!!!!! És bocs a panaszáradatért.........!!!!!!!! :cry: :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Bizonyam, Barbi, ez hasznalhato ujszulott kortol... Zsebi a 4. heteben lesz (bocsi, Aron), mire elkezdjuk hasznalni... es igy hurcolhatom mindenhova a lakasban, mint egy igazi Zsebibabat :D
kami

Kami! Ez szuper :D

Bea, megértem, hogy kifakadtál! :? Biztos megtaláljátok majd a hangot! Abból meg szerintem következetesen ne engedj, amit Ti másképp szeretnétek! Legalábbis mi ezt csináljuk. Anyósomnak is vannak dolgai... ;)

Megyek, ledőlök, mert iszonyatosan elkezdett dagadni a lábam :shock:
Vendég

Sziasztok!

Ma nagyon jó napunk volt összességében. Zsuzsa egy tündér volt egész nap, Szilvi baba is aludt/evett, csak akkor sírt mikor a szemét tisztogattam. (Kicsit váladékozik a szeme... egyelőre tisztogatom és cseppentek bele amit a kórházban kaptunk cseppeket... remélem ennyivel megússzuk. Zsuzsa szeme is váladékozott, de idősebb volt, jobban ki lehetett nyomkodni a könnycsatornából a cuccot, Szilvi meg vagy alszik vagy sír és akkor csukva a szeme, nem tudom belecsöppenteni a cseppet!!! No mindegy, folyt.köv.)

Sétálni is kimentünk együtt, meg délután a gyógyszertárba Tena betétért, a tütüs módszerrel. Zsuzsa a testvérfellépőn, Szilvi a babakocsiban. Majd csinálok képet, oltári aranyos. A gyógyszertárban azonnal lehuppant a gyerekeknek kikészített kisasztal mellé és elkezdett a ceruzákkal játszani, Szilvi pedig végigaludta az egészet.

Itthon tök aranyosan eljátszogatott, aztán kijött velem a konyhába és egy székre állva "segített" nekem salátába zöldséget aprítani, amit nagyon élvezett. Ezt most csináltuk először, hogy odaállítottam a pulthoz egy széken, hogy lássa mit csinálok. Közben Szilvit apja tartotta kézben, a szó legszorosabb értelmében...

Aztán Szilvi az autósüléséből "nézte" míg vacsorázunk, utána ő is bekajált, majd az este többi részét bevackolva töltötte a kendőben, míg Zsuzsa fürdött.

Szóval a mai nap szinte idilli volt. :) Legyen a többi is ilyen...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi!
Látogatási tilalom volt az influenza járvány miatt. A szenyon jót nevettünk. Milyen zöldséget ajánlott a védőnő? Mert az enyém kapásból közölte hogy a paradicsom, uborka , hagyma tilos. Olajbogyó szintén. Marad a saláta levél és a paprika aztán kifújt. A gyümölcsből a banán meg az alma. Hát nem túl bőséges repertoár...
Babzsák!
A saját anyósomra és anyukámra is ráismertem hirtelen.Néha elég nehéz türelmesnek lennie az ember lányának.
Zseboroszlán4
Tündériek az ikrek. Egyik szebb mint a másik.
g.andi

Kép

Apával fürdés közben. Kicsit még mindig sárgák vagyunk... :cry:
g.andi

Zseboroszlán:

A SOTE-re kerülnek a komplikált terhességek, ha jól tudom, tehát ott ezért lehet magasabb a császár arány... bár nekem még így is iszonyat magasnak tűnik, szerintem vannak kórházak ahol egyszerűen ráállnak a császárra, mert kényelmesebb az orvosnak (nem kell malmozni a vajúdó anyuka mellett és várni, mikor mehet haza vacsorázni) és az anyukákat nem nehéz meggyőzni, hogy feltétlenül szükség volt rá, tehát még hálásak is... Most lehet kicsit rosszindulatú voltam, de nekem nagyon gyanús, hogy ha egyik kórházban 20% alatt tudják tartani a császárok arányát, akkor a másikban miért van 40% felett...

Ikrek tündériek!!! Hogy bírod velük? Milyen napirendet alakítottatok ki? Szopit hogy csinálod?

Egyébként a 300 ml-t én nem egyszerre fejem le!!! Hanem a nap folyamán. Általában 60-80 ml-t fejek egyszerre! Te le tudsz fejni 200 ml-t egyszerrre???

Barbus!

A szopis csoport nem előadás! Inkább olyan mint egy tali.

Kami!

Szopi érdekében igyál rendesen, a kaja kevésbé fontos! Nekem sincs túl nagy étvágyam... Rendelni nem akarsz ebédet? Én hetek óta hozatok, azt szoktuk vacsorázni.

Baby Bjorn nagyon tuti kenguru!

Tejserkentő:

Bocs, már nem tudom ki kérdezte, de nem szedek/iszom semmit, csak sima vizet, de azt literszám... minimum 3at. Mert ugye baba szopik valamennyit (átlag fél liter 6 hós korig az adag), plussz 300 ml fejve, tehát majd egy liter ki is megy belőlem csak tejre.

Tapasztalatom szerint az igény szerinti szopi mellett minden más csak hab a tortán. A lényeg hogy mennyi tej hagyja el a mellet, mert annyi újra is termelődik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Andi!

Szerintem egyél ami jól esik, a legtöbb babának semmi baja nincs a zöldség-gyümölcstől. A leggyakoribb pocifájás-okozó a tejtermék, érdemes azzal kezdeni a kiiktatást ha arra gyanakszol, hogy attól fáj a hasa amit te ettél.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, nekem elment a kedvem az írástól...
OK, nekem még nem született meg a gyerekem, így csak azokat tudom leírni, amiket az ismerősöktől / szülőktől / védőnőtől / orvostól stb hallottam. Természetesen ez itt az a fórum, ahol mindenki megosztja a másikkal a tapasztalatait, amivel nem kell feltétlenül egyetérteni, ez tök normális. Nem is sértődtem meg semmin, csak kezd olyan kudarc érzésem lenni (pedig még meg sem született a lányom...), meg az egész szüléssel kapcsolatban is olyan ellenérzésem kialakulni, hogy ezt nem akarom tovább fokozni...
Biztos én vagyok az érzékenyebb, meg nem tudok még sok mindent megérteni, mert még csak a pocakomban van a gyerkőc, de akkoris ezek az érzéseim... Senkire sem haragszom, csak kb az életkedvem is elment, hogy én mindent rosszul tudok...
Olvasni biztos fogok, mert már annyira beépültetek a mindennapjaimba, de azt hiszem eldugulok kicsit...
Vendég

Barbi!
Ez úgy van (ha jól figyeltem meg) hogy x szobánként van egy csecsemős. Én a 128-ba voltam és oda ő volt beosztva. Egy tündéri nő az biztos. Onnan nem ment haza senki úgy hogy ne lett volna teje, vagy ne tudott volna szépen szopizni a babája. Tényleg nagy segítség az újdonsült anyukáknak. :)

Bea!
Ismerős amit írsz. Nekem is mikor egyedül maradtam itthon a picikkel (egy hétig volt a párom csak itthon sajnos) anyu minden reggel jött hogy akkor ő segít.Na nekem két nap alatt durrant el az agyam hogy nem vagyok béna meg tudjuk oldani a dolgainakt. Néha jól jön a segítség de nem a nap 12 órájában.
Belátta anyum és a tiéd is belátja. :)

Andi!
Szuper a fürdős kép. Ugyan a pofiját nem lehet nagyon látni, de így messziről is látni milyen formás aranyos kisgyerek. :)

Kami!
Szuper az a kengurú. Ebből a szempontból irigylem az egybabásokat nekem nincs lehetőségme hurcolni őket.
Zsebibaba imádni fog a pocakodnál lenni.

Rokica!
Hát igen ebbe van valami hogy azért a SOTE összeszedi a komplikált eseteket, de valóban a másik magyarázat is benne lehet egyszerűbb az orvosoknak.

Szopi.... hát nálunk ez egy érzékeny téma (bár már túl vagyok rajta) a PIC-en kezdütnk két és fél hétig BAlázs 1860 g-ra fogyott vissza és nem tudnak szopizni. Igazából a fő baj az volt hogy három óránként mehettem be fél órára a két gyerekhez és ha cicire tettem és nem ette meg az adagját (ami igen magasra volt ott állírva szerinte) akkor szondázták őket. Na most két kicsi babát aki meg tud szoptatni fél óra alatt annak gratulálok. Ígymegszokták a cumit és sajnos akárhogy terniroztam magam 20-30-nál nem eszenk ciciből öbbet. 100-120-at ezsnek és ha kifejem a mellem mire végzek addigra már megint éhesek lennének a 20-30-tól és akkor nincs mit a ciciből enni, teheát üveg. Így mostmár beletörödtem hogy két gyerekkel nem tudom az igény szerinti szopit csinálni hisz egybe érne a napom. Most fejek mint a gép és cumiból azt kapják. Nekem a fontos mostmár az hogy anyatej legyen a többin től vagyok lelkileg.

A napirend az úgy néz ki hogy mostmár egyre többször csak három és fél négy óránként esznek gyorsan egymás után aztán én fejek és ők alszanak.Bár sokat kezdenek figyelni a világra akkor beszélek nekik forgójukat nézik az ágy felett és az álványos csögört is ütögetik már. EGyszóval nekem nagyon krek a vilgá boldog vagyok hogy két bébi anyukája lehetek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok! :)

Gondoltam gyorsan beírom a nagy hírt, aztán visszaolvasok! Most reggel elbúcsúztam a nyákdugeszomtól! :D :D :D Azt hiszem az lehetette, nem volt ugyan véres, de egy jó 20 forintos nagyságú nyálkás vacak volt a wc-ben... :oops: :oops: (bocs)

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Ne csináld már!!! Én most vagy nagyon lemaradtam valamiről vagy nagyon nem értek valami! Miért írtad, hogy többet nem írsz csak olvasol? Ne mááá! Nekem tök fontos volt, hogy itt vagy és dumcsizunk! És azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül!!!
A fórum azért van, hogy leírjuk a gondolatainkat és ezzel nem feltétlenül kell mindenkinek egyet érteni! Még vitázni is lehet, csak emberhez méltó módon. Szóval, gyere továbbra is és "eszmecseréljünk"! :D

Bea!
Az anyukák sokszor hajlamosak az ilyesmire! Tudom, hogy rossz most, én sem szeretek "haragban" lenni anyával. De néha helyre kell tenni őket, mert képesek azt képzelni, hogy még mindig az ő kicsi lányuk vagyunk és nélkülük nem boldogulunk. Az enyém most azt vette a fejébe, hogy biztos azért nem hízik a bab (2776 gramm), mert nem eszek rendesen. Úgyhogy teljes kommandófelszerelésben jön holnap, hogy főzzön vagy 3 hétre előre! :D :D Aztán mondtam neki, hgoy nem vagyok béna vagy beteg, ha nekem ez így jó, akkor legyen az neki is! Igaza van Barbinak, következetesnek kell lenni! Még akkor is, ha megbántjuk egymást. Aztán majd kibékülünk! Fel a fejjel!!!!

Róki!
Az írásodból az derült ki, hogy Zsuzsa egy tündérke! De hát ilyen ábrázattal lehet másfajta is? :D :D Remélem a továbbiakban is jól kijön majd a tesóval! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Andi!
Nagyon cuki a bébi! :)
Én is kaptam amúgy egy listát, amin rajta van, hogy miket lehet enni vagy inni szopi alatt. A nyers hagyma, paradicsom "tiltólistán" van. Bár én úgy vagyok vele, mint minden mással, hogy kicsi semmiből sem fog megártani!!

Kérdeztem a védőnőt a tejserkentő teákról is. Azt mondta, hogy addig nem szükséges szerinte, míg van elegendő tej és eszik rendesen a baba. Biztonság kedvéért beszerzek egyet (Milusan vagy homeos bogyók), de a kórházba nem viszem be. Aztán lehet, hogy kelleni fog, majd meglátjuk!

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Milusant vegyel ES vidd be a korhazba! Jo az erzes, hogy mig nincs tejed (mert az elejen nincs), teszel azert valamit, hogy legyen. Nem biztos, hogy ettol lesz, ez inkabb amolyan "placebo". Ami igazan nagyon fontos, az a napi 4 liter folyadek, rostosle kizarva. Enelkul tuti nem lesz tejcsi... (mondom en, aki elozoleg epp arrol panaszkodtam, hogy nincs idom inni se...)

Barbi! Mi a baj???? Ne aggodj, mindenki mindig mast mond - a lenyeg, hogy majd te is kitapasztalod a dolgokat es aszerint fogsz elni. Ne erezd magad szarul, ha mindenki mast mond!!!! Ez mar cak ilyen. Es ami meg dobbenetesebb (volt legalabbis az Uzsoliban): csecsemos es csecsemos is mast mondott nekunk pl a fejesrol, az etetesrol, satobbi!!!!

Most megyek, Aron bugyborekol...
kami

Jó reggelt!

Nekünk nem annyira jó, mármint a reggel, mert pont az ablak alatt bontják az utat... :evil: Gergő már nyekereg is! Miért pont most? Miért pont itt? ÁÁÁÁ! :evil: :evil: :evil:

Barbi! Próbáltam visszaolvasni, hogy milyen válaszokat kaptál és nagyjából értem, hogy mi a problémád, de szeretném, ha nem tűnnél el! Naaaa, ne meeeenj!

Timo! Ez tök jó! Én is láttama nyákdugót (nekem sem volt véres), de azt gndoltam, hogy attól még hordhatom néhány hétig a Gergőt, de nem. Onnantól kezdve három nap volt! Szóval készülhetsz! :wink: :D

A tejserkentő teával szerintem várd meg, hogy mennyi tejed van "alapból" és ha nincs elég, csak akkor igyál! Nekem például annyi van, hogy bőven sok a Gergőnek. Nem is értem, hol érvényesül itt a kereslet-kínálat elve!
Róki tudnál erre mondani vmit? Néha lefejem legalább egy részét, mikor már majd szétdurran a mellem és fáj, de próbálom visszafogni a fejést, mert akkor még több lesz. Tegnap pl. egy mellből lejött 125 ml (kb. 5 perc alatt), és ezután még simán megetettem Gergőt ugyanebből a mellből. :?

Tegnap nekem azt mondta védőnő, hogy egyek mindent nyugodtan, aztán ha észreveszem, hogy vmi negatívan hat a Gergőre, csak akkor száműzzem az étrendből. Persze azt is mondta, hogy a tejtermékeket azért mértékkel fogyasszam, és ha gond van, először ezt hagyjam el.
Vendég

Kami!
A védőnő mondta nekem is, hogy rostos levet ne igyak, de ásványvíz, tea, szűrt lé jöhet! :) Ja, Sági mondta, hogyha a csecsemősöknek adunk kis bonbont, csokit stb, akkor sokkal kedvesebbek lesznek. Kiváncsi vagyok erre! :D :D

Pann!
A párom mondta, hogy szombat 3-kor menjünk szülni, mert az úgy olyan kényelmes, ebéd után! Lehet, hogy igaza lesz? :lol: :lol: Végülis pár nap ide vagy oda, nem számít! :)
Azért remélem nem hetekig bontonak majd az ablakotok előtt! Amúgy már akartam mondani (mivel közel lakunk egymáshoz), hogy ha majd nagyobb lesz Lilla, talizhatunk és babázhatunk együtt! :D

Ez a kereslet-kínálat tej ügyben nekem egyáltalán nem világos, de majd ha aktuális lesz, akkor biztos érteni fogom! :?

Timi
Kép Kép
timocska

Hat annal kisse kedvesebbnek sem nehez lenni, mint amilyenek a csecsemosok az Uzsokiban. Nagyon nem motivaltak! Van ketto, egy hosszuhaju fiatal lany es egy Vilma nevu noci, na oket kettojuket kiemelnem, ok jo szakemberek es rendesek, latszik rajtuk, hogy szeretik a gyerekeket. Van meg "Ursula", o katonatiszt, de verprofi. A tobbi hanyagolhato, mar-mar rosszindulatu!!!

En 100% szurt almalet ittam mindig es mentes vizet, plusz persze a Milusan teat.
kami

Sziasztok!

Lányok, köszönöm a bíztatást, én is úgy értékeltem magamban a tegnapi esetet, hogy ezt szépen leülni, megbeszélni nem lehet egy anyukával, hogy ne jöjjön és ne szóljon bele a dolgainkba, mert így is úgy is sza..ul esik neki. Remélem ezzel nem lesz örök harag, csak egy kicsit hagy levegőhöz jutni.

Barbi, nehogy má' ne gyere!!!! Sorstárs, kortárs!
Én annyit sem tudok újdonsült anyák problémáira reagálni, mint te, de jót meg végképp nem, mert hiszen nem vagyok még anya. És látod, 2 szakember véleménye között is van/lehet különbség!!!! A fórumot meg az mozgatja, ha eszmétcserélünk és tényleg nem kell mindenkinek mindennel egyetérteni......
Szóval nekem hiányoznál innen, ha nem jönnél és írnál!!!!!! :lol: :lol:

Andi, nagyon aranyos a babátok! Szép kis formás arcú baby, meg van mindene! :lol:

11:00-re megyek dokihoz, úgyhogy gyorsan össze kell szednem magam, remélem minden rendben lesz. Aztán beugrunk az IKEÁ-ba lámpákért. Alig várom az ottani csavargást.......:)

Na mindenkinek szép napot!!!!!

Ja, hajnalban gondoltam minden szoptatós anyukára, mert ismét nem tudtam aludni és tényleg megnyugtató, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki virraszt..... Gondoltam mindenkire, hogy lehet, hogy éppen szoptattok, vagy pelust cseréltek, vagy sír a baby és nyugtatgajtátok.... :):):)

Na tényleg húzok!!! :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Jóreggelt!

Barbus!

Lehet hogy nem nekem címezted név szerint, illetve az is, hogy nem nekem szántad...

De azért úgy magamra ismertem, mert én vagyok aki minden orvost és védőnőt megkérdőjelez és nagyon határozott véleményem van általában mindenről, de legfőképpen a szülésről és a szoptatásról. És tudom hogy van egy bizonyos stílusom amivel már bajba keveredtem máskor is. Megpróbálok belőle visszafogni, de addig is hidd el, nem kioktatni akarok senkit vagy úgy éreztetni, hogy nem (jól) tud semmit, hanem megosztani egyrészt a tapasztalataimat másrészt az ismereteimet. És sajnálom ha benned sikerült ilyen negatív érzéseket keltenem a hozzászólásaimmal, ez egyáltalán nem állt szándékomban. :(

Zseboroszlán!

Én is épp arra gondoltam, hogy még egy gyerekkel is borzasztó fárasztó az igény szerinti szopi a legelején amikor nagyon gyakran kérnek enni, és hogy kettővel tuti fix hogy muszáj megpróbálni valami rendszert becsempészni, különben anyuka totálkáros lesz... Minden tiszteletem a tiéd, hogy két babának fejsz, nem semmi munka lehet mellettük még erre is időt keríteni.

Timocska!

Hajrá! :) Akkor már neked sincs sok hátra... :)

Zsuzsatündér (anyukám így hívja) azért nem mindig olyan tündéri mint tegnap, de nem panaszkodom! :) Én is remélem hogy majd jól összeszoknak Szilvivel, mindenki azt mondja, az első év a nehéz, utána egyre könnyebb lesz...

Rólunk:

Hát a tegnap éjjel nem volt olyan ideális... 10 órakor sikerült Szilvit valamelyest lenyomni, addig éberkedett... 10-től 1-ig következett valami bóbiskolásszerű mikoris ágyban ő a mellemen lógott, de állandóan kiejtette/kiköpte és vissza kellett neki rakni... tehát aludni nem sokat aludtam mellette... utána 1-től 6-ig kb óránként ébredt, és csak úgy akart enni, ha felültem és ráraraktam a szopipárnára... és 6-kor végérvényesen felébredt. :(

Most is itt lóg rajtam a kendőben, de emelgeti a fejét, nem alszik igazán mélyen... azért lehet megpróbálom lerakni és én is aludni mert különben baj lesz...

Ágiboldi:

Nagyon is jól tudom, milyen pszichózis-jellegű tünetekkel jár a kialvatlanság, most próbálom ezerrel elkerülni, mert mikor Zsuzsa ilyen idős volt, nagyon kiborultam a fáradtságtól. Csak hát sajnos netfüggő is vagyok, és nekem most ez a kikapcsolódás, hogy idejövök babanetezni,és néha belefeledkezem ahelyett hogy aludnék Szilvivel együtt, kihasználván hogy Zsuzsa anyuval van.

Pann:

A tejtermelés az első időkben hormonális alapú, és kb 6 hét után áll be a mechanikus kereslet-kínálatra, amit kizárólag a szopási inger és a mell ürülésének a mértéke szabályoz... Tehát ha 6 hétig igény szerinti szopi megy fejés nélkül (ahogy az ideális) akkor addigra beáll, hogy Gergőnek mennyire van szüksége, és kb annyit fogsz termelni.

Most úgy hangzik, túltermelésben vagy, és ezen a fejés csak ront... próbáld meg óvatosan csökkenteni, de óvatosan nehogy bedurranjon a melled...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timocska!

Miért nem világos a kereslet-kínálat?

Nem akarok tanítónénis lenni, és esetleg ezzel megbántani, de nagyon szívesen elmondom! Kedvenc témám!!! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Valójában az elméletet értem, hogy annyi tej termelődik, amennyit a baba kíván. Ha fejek, akkor több lesz. Csak gyakorlatban nem tudom még elképzelni, mint ahogy magát az egész szoptatás folyamatát. Nekem ez még annyira misztikus, hogy lesz egy élőlény, aki belőlem fog táplálkozni, hogy a szervezetem képes lesz őt ellátni... szóval inkább ilyen gyakorlati dolgok vannak, amiket nem tudok elképzelni. De remélem hamarosan élőben is megtapasztalom és akkor meg is értem! Amúgy én szívesen hallok ilyen témáról, majd ha én is benne leszek, akkor remélem hozzá is tudok szólni! :D :D

Kicsit tartok attól, hgoy a baba hazahozatala után jön a nővérem és anno, amikor ő szült, 10 éve, akkor minden szopi után kellett fejni. És nem szeretnék vele összeveszni, de azt sem szeretném, ha rámerőlteté azt a dolgot, ami régen volt. Remélem megtaláljuk az arany középutat! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Olvastam Gabiról a Nógrádi topicban: 2 ujjnyira nyitva van, a beindítással várnak hétfőig, hátha addig beindul magától a dolog.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Kami módszerrel szülsz? Neki is így volt, nem, előbb nyákdugó, utána magzatvíz, irány az uzsoki.
Láttam Ságit folyosón, ha ő volt! Mikor is jönnek ők haza, már várom a tapasztalatait. Foglaltál végül szobát?

Bella
bella2

Bella!
Háát, nem tudom, majd meglátjuk mi lesz ebből az egészből! :)
Szobát úgy gondoltam, majd hétfőn kérdezem meg... :shock:
Mi volt a kórházban?

Timi
Kép Kép
timocska

Beszéltem Ságival, jól vannak, mondta, hogy ne szüljek most, mert teltház van a kórházban! :shock: :shock:
Tegnap bedurrant a cicije, az nagyon fájt, de mára jobb és már szopizik rendesen Peti!
Holnap mehetnek haza! :D
Puszil mindenkit!

Timi
Kép Kép
timocska

Tökéletes volt a ctg. Semmi jel, nem is csodálkozom.
Ja, és nekem is azt mondta a nővér, hogy bolondokháza van, és most ne szüljek. Én ebből semmit se vettem észre, a folyosó üres, a ctg szoba magányos.
Na, megyek, mert nemsoká megyek a gyerekért, bocs, hogy nem mindenre reagáloki.

B.
bella2

Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a tegnapi összejövetelünk a barátokkal, csak jól elfáradtam, így 10 után keltem fel ma :shock:

Csak nagyjából olvastam vissza, de
Barbi,
Nehogy már ne írjál. Én direkt nem szólok hozzá a babás dolgokhoz, mert tapasztalataim nincsenek és amiket olvastam, hallottam néha eléggé eltérnek attól amit a többiek írnak, de biztos mindenkinél más jön be a szoptatás, sírás, altatás stb. terén.

Bea,
Sajnálom, hogy így alakult anyuddal. Nekem meg néha az hiányzik, hogy egyáltalán nem szólnak bele semmibe. Néha jó lenne, ha elmondanák a véleményüket, hisz ők már mégis csak felneveltek egy-két gyerkőcöt. Sajna a szüleim és anyósomék is elég messze laknak :(

Andi,
Sajnálom, hogy apa nem tudott ott lenni a szülésnél. A gyors szülés miatt meg kicsit irigykedem:
Nagyon szép a kisfiad.

Timi,
Gratula a nyákdugesz elvesztéséhez :D

Gabi,
Szurkolok nagyon!!!

Móni

Kép
móni23

Róki,
Én majd a későbbiekben biztosan el fogok nézni az LLL-es talikra, mert legutóbb is nagyon tetszett, nagyon családias a légkör. Csak most már nem szívesen megyek sehova, legfőképp oda csak többszöri átszállással tudnék eljutni, de majd szülés után :D

Lányok, nektek is ajánlom ezt a talit, mert tényleg nagyon jó a hangulat, mindenki nagyon kedves és persze mindenki babóval érkezik.

Kép
móni23

Barbi!
Bocsánatot kérek ha miattam van a rosszkedved.
Ne haragudj, remélem nem sértettelek meg semmivel, nem azért írtam, hanem mi is el vagyunk keseredve, hogy a védőnő szerint jóformán csak kenyér és víz... Ha miattam nem akarsz jönni többet akkor inkább én lépek ki mint hogy ne gyere.
Igaza van Rókicának, majd kisérletezünk aztán meglátjuk mit lehet és mit nem.
Első gyerek lévén olyan hülyének és tanácstalannak érzi magát az ember. Persze mindenki mást mond mindig.
Róki
Kösz a tanácsot. "Jó" éjszakátok lehetett....
Köszi lányok bezsebeltük a dícséreteket. Aranyosak vagytok.
A bedurrant cici nagyon rossz. Volt benne részünk a tapasztalatlanságom miatt. Azt hittem hülyéskednek amikor mondták hogy attól hogy csak pár csepp tej van fejni kell, még akkor is ha nincs itthon a babó. Hát igazuk volt.
Timi
Akkor hajrá szombat 3 óra!
Zsebori
Egy gyerekkel sem könnyű, hát még kettővel...Főleg etetésnél.
Pann
Hát a Huggies nekünk sem jött be tegnap éjjel...
Kami
A kajarendelés jóóóóó....
Legalább eszel főtt kaját rendesen, jobban táplál, na és nem kell vele bíbelődnöd. Idő ugysincs most főzésre meg ilyenekre...
Móni, Babzsák, Timi, Barbi.
Már csak pár hét vagy valakinek nap, és mindenkinek meg lesz már a babája. Addig meg jól pihenjétek ki magatokat. Egyetek finomakat. Mozizzatok. Minden olyan jót csinálhattok még, amit utána majd csak pár hónap múlva...

Mégegyszer bocs a tárgyilagos stílusért ha esetleg megbántottam vkit vele. Nem szándékos...

Megyek szopiidő van.

Kép
g.andi

Na, nem hagyjátok, hogy csöndbe maradjak... :D

Andi, Róki!!! Szó sincs róla, hogy megbántottatok!!! Írtam, hogy nem haragszom senkire, és csak én vagyok most hiperérzékeny (amit bevalom k...va nehezen viselek - úgy ingadozik a hangulatom hogy az kész őrület)! Andi nehogy ne gyere! Róki, semmi bántót nem találtam az írásaidban, sőt! Nehogy még valaki magára vegye! :) Ja, és mielőtt vki félreértené: nem arra vártam, hogy hívjatok vissza, hanem per pillanat magamat sem tudom elviselni, úgy ingadozik a hangulatom :( Az egyik percben tiszta boldog vagyok, minden OK, aztán hirtelen elkezdek sírni és nem tudom negyed órán keresztül abbahagyni... Mindezt teljesen egyedül produkálom, anélkül, hogy bármi különösebb inger érne... Azért nagyon jól esett, amiket írtatok, köszönöm! :)
Hogy kicsit világosabb legyek: amiket a szüléssel kapcsolatban írtam, na arra aztán kaptam hideget-meleget! :D Aki már túl van rajta, az ugye a saját bőrén tapasztalta meg az egészet, én viszont még ott tartok, hogy életem legnagyobb eseményére készülök lelkileg (és teszem ezt lassan 9 hónapja :P ), és OK, nem tudom elképzelni, hogy mit takar az, hogy k...vára fáj, de attól még megpróbálok pozitívan hozzáállni a dologhoz és a célt látni magam előtt! Hiú ábrándokat azért nem táplálok ;) Na, erre mindenki írta, hogy majd úgyis így fáj meg úgy fáj, hogy semmire se lesz energián koncentrálni... Lehet, hogy így lesz! ... de lehet, hogy nem! És úgy gondolom, ahogy Bea is írta: ha csak 10%ot sikerül javítani a dolgon, már megérte ;)
A babás kérdésekkel kapcsolatban nem vettem fel semmit, de valszeg Móninak van igaza - majd a saját tapasztalatait írja le ;) Én csak abból indultam ki, hogy mivel minden baba más,ezért tök mindegy, hogy az a tanács a sajátom, vagy a barátnőmnél láttam, vagy anyukám mesélte, stb - ha én kétségbe leszek esve, minden megér majd egy próbát ;) Majd igyekszem megtalálni az arany középutat ebben a témában is, csak hát ismertek - nem vagyok az a típus, aki befogja a száját :D
Na, nem akarok itt hisztizni, nem rólam szól ez az egész, csak azt szerettem volna, hogy egyértelmű legyen a dolog, és ilyen túlérzékeny hangulatban meg akartam kímélni a társaságot magamtól :) Úgy megszerettelek Titeket, úgysem tudnék teljesen eltűnni, nagyon hiányoznátok!!! :P

Timi! Gratula a nyákdugeszhoz! ;)
Gabinak megy a drukk!!!
Vendég

Barbi!
Azt hiszem osztozom a hiperérzékeny hangulatodban, nekem is baromira ingadozik: egyik pillanatban semmihez sincs kedvem, a másikban mehetnék mindenfelé... ok nélkül én is simán elbőgöm magam, valamelyik nap is zenét hallgattam és közben sírtam... Bali néha úgy néz rám, mint egy ufóra, hogy mi bajom van. Aztán közlöm vele, hogy semmi, csak "terhes" vagyok! :)
Tegnap is Bali este fél 8-ra ért haza... duzzogtam egy sort, mert nagyon rosszul esett, hogy Nőnapon sem tud időben hazajönni. Pedig szegény nem tehet róla, hogy benn kellett maradni, aztán meg fél órát sorban állt a virágboltban! Na, mindegy, ez van... csak győzzenek elviselni bennünket! :D :D

Remélem azért, mert elvesztettem a nyákdugeszt, lehet fürcsizni, mert most megyek és elmerülök egy kád vízben! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi,
Az én hangulatom is folyamatosan ingadozik, sokszor szinte semmihez sincs kedvem :( De szerintem ez csak a hormonoktól van.

Timi,
Én ehhez már hozzászoktam. Az én párom is 7-kor már nincs otthon és este hét előtt nagyon ritkán ér haza, tegnap a buli miatt kivételesen időben lelépett és már 6-kor itthon volt, mondtam neki, hogyha majd megszületik Gergő, akkor legalább az esti etetésre, fürcsi érjen haza minden nap.
Amúgy nekem azt tanácsolta a doki, hogy már ne fürödjek, mivel 1 ujjnyira nyitva vagyok, biztos ami biztos.

Kép
móni23

Sziasztok!
Barbi! Nézd! Én a vajúdással-szüléssel kapcsolatban saját tapasztalatokat írtam -mint mindenki szerintem! Ez nem azt jelenti, hogy Neked is tök ugyanígy lesz! Sőőt! Biztos, hogy nem! Mindenki mésként éli meg. Én azt gondolom, hogy azért van (többek között) ez a fórum, hogy leírjuk a tapasztalatainkat, tanácsokat kérjünk...
elmo

sziasztok!

barbi!

csatlakozom az előttem szólókhoz!!!!!!!!!!!!és durcis leszek ha nem jössz :evil: :lol: légyszi,légyszi!nehogy már így az utolsó hetekben lépj le.

nekem is vannak elképzeléseim dolgokról és úgyis azt fogom először kipróbálni (mint ahogy eddig is miden téren ezt tettem) aztán lehet hogy nem jön be és akkor jöhetnek a javaslatok ill. lehet mazsolázni belőlük...
szerintem ez így teljesen rendben vanés különben is gyakorlat teszi a mestert :lol:

timo
megelőztél :lol:
én is épp most kukkantottam be a nőgrádi topikba hogy miz újs Gabival.

g.andi
látom apa hősiesen fürdet :lol:
az én párom is készül már a fürcsiztetésre a pelenkázást még nem döntötte el (főleg ha kakis pelusról lesz szó) :lol: :lol: :lol:

zseboroszlan
az ikrek tündériek és tényleg minden elismerés a tiéd.
az egyik ismerősünknél két csajszi van és nem volt egyszerű ,még most sem az bár már lassan 4 évesek lesznek.

csecsemősök
én nem értem őket... :shock: pénteken kh-ba mentünk be a dokihoz mert ügyelt és a láttunk egy-két "arcot" épp mondtam a páromnak hogy ezektől a nővérektől megáll a növésben a gyerek :lol:
pedig ennél vidámabb munka nem sok van az eü-ben
egészsége piciket és tulajdonképpen egészséges anyukákat látnak el nap, mint nap...
ha pedig elfásult akkor könyörgöm miért nem lép tovább :shock: :shock: :evil:
az egyik szociológus tanárunk azt mondta a fősulin hogy 2 évente munkaváltás kell ahhoz hogy az ember ne fásuljon bele.Persze lehet hogy ez egy kicsit túlzs de vmit változtatni kell hogy ne égjen ki az ember...

rólunk
mostanra egy kicsit összeszedtem magam... :shock: tegnap du-án és még ma rggel is pityeregtem a CTG miatt.
aztán beszéltem barátnőmmel aki ugyanígy járt a terhessége végén szinte nponta CTG de egészséges lánya van.végül kiderült hogy a köldökzsinór a nyaka köré tekeredett...
nálunk ez talán nem jön szóba mert a legutóbbi UH rendbe n volt, de ha szerdán is ezt produkálja Lea kérni fogok egy UH-t
a védőnőm most itt hagyta a Dopplert hétvégére,hogy megnyugtassam magam,de szigorúan csak 1x hallgathatom meg a kicsi szívét :lol: de így legalább apa is hallhatja ,úgyhogy kedves esti programunk lesz.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Elmo! Tudom! Szerintem ha akarod, akkor érted, hogy mire gondoltam ;)
Hagyjuk is ezt a témát!

Timi! Gábor 11 után ért haza a vacsiról... Amit Te is írtál, hogy az az áldott jó szíve: még hazavitte Kőbányára az egyik kollégáját (pont ellenkező irány) miután végeztek. Aztán mondta, hogy ma egy órával korábban kell bemennie, de megpróbál korábban eljönni. Kérdeztem, hogy ez mit takar, mire mondta, hogy 5-kor... Amikor egyébként is lejár a munkaideje... Na de sebaj! Megegyeztünk, hogy a fürdetés az ő feladata lesz, majd max korai fürdetéseket rendezünk ;)
Vendég

móni
ha nem beszélnek maguktól a mamák, kérdezd meg őket....
nálunk próbálták az anyukák ecsetelni a dolgokat de miután mindkettem kb 25 évvel ezelőtt szültek és rég megváltozott minden nem igazán értettünk egyet s mindehhez még hozzájött az eü-s énem inkább hanyagolom a dolgot :lol:
anyósom különösen vészmadár :twisted: merthogy neki viszonylag nehéz szülése volt és próbált engem is beparáztatni, meg hogy milyen keskeny a csípőm , nem fog kiférni stb. stb...Mondtam hogy na most itt hagyjuk abba és elkezdtem ecsetelni a jelenlegi szokásokat azót akicsit visszavett :lol:

babzsák
ne izgulj ! jól tetted hogy kifakadtál, sokszor ez kell a szülőknek ahhoz hogy rájöjjenek nem vagyunk már gyerekek...
az eber ha szépen beszél, próbálja elmagyarázni sokszor hasztlan aztán ha kikelek magamból és elmondom mit miért teszek/teszünk úgy ahogy akkor leesik nekik

aztán lehez hogy mi is ilyenek leszünk :shock: :D

timo
de jó most már bmikor indulhat a banzáj! :shock: :lol: lehet hogy mégis bejön a szombat du-n 3? :lol:

hangulatingadozás
egyenlőre én még nem érzem lehet hogy nektek is a kismamlét végét jelzi mindez? :lol:

én eddig az aggódás miatt pityeregtem, na jó az elejeén sokszor kiakadtam de aztán az elmúlt
persze most jön a java! :shock:
de leglább együtt pityegünk majd :D :D :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?