Új privát üzeneted érkezett!

Szabus,
jó, hogy jelentkeztél.
Huhh, de ügyi már Zazi is!
2. gyerek??? Én is szeretnék, de nem tudom h lesz-e. Ha igen, akkor is csak később... én megmondom őszintén önző dög vagyok, nem bírnék két mini gyerekkel, az tuti. Az egyik már legyen nagyobb és menjen oviba, úgy talán könnyebb...

Ne viccelj, nem fárasztasz, mindig várjuk, hogy írj! :)

Gombócka,
igen, busszal voltunk, villamos tabu...
Ok, mehetünk sétálni holnap.
Hová?

Kép
szeee

Azt nem tom. Neked van vmi Ötlet? Ja és Nektek mikor lenne jó? 10 körül?
Egyébként leszállni könnyebb a babakocsival a villamosról és egyáltalán nem akadályoztál, sőt köszi a segítséget!

Kép
gombocka

Azt nem tom. Neked van vmi Ötlet? Ja és Nektek mikor lenne jó? 10 körül?
Egyébként leszállni könnyebb a babakocsival a villamosról és egyáltalán nem akadályoztál, sőt köszi a segítséget!

Kép
gombocka

Bocs, de szórakozik velem

Kép
gombocka

Hát én sem tudom, találj ki valamit holnapig :)

A 10 körül nekünk elvileg jó, bár ma korán feküdt le a gyerkő, félő, hogy 6 és 7 között fog kelni, ami lehet, hogy azt jelenti, hogy 9, fél 10 körül visszaalszik reggel.
Mindig kiszúr velem, ha készülünk vhová, mint hétfőn is.
Úgyhogy majd felhívlak holnap, h mi a helyzet.

Kép
szeee

Szeee,
nálunk a telepen lehet sétálni, ill. van nem messze egy sétáló utca.
Van 2 elég normális játszó is, ha gondolod ott tudnak hintázni is a gyerkők.
Mi már fenn vagyunk, úgyhogy bármikor jó, csak dél körül kellene hazaérnünk, mert akkor már biztos álmos lesz.
Remélem, Melinda még alszik, és tudunk talizni.
Még egy ötlet:
ha esetleg szeretnél DM.be menni, akkor átmehetünk kőbányára. Onnan a 17-es busszal haza tudtok menni.
Hirtelen több ötlet nincs. De mehetünk mi is felétek.

Kép
gombocka

OK, megyünk akkor a 9.50-es busszal. 10-kor érünk oda hozzátok a megállóba.
Még alszik amúgy :shock:

Nem akarok dm-be menni, vagy mondtam ilyet?.. :roll:

Kép
szeee

Nem, nem mondtál, csak kérdeztem.
Ok, 10-re lemegyünk elétek. :lol: :lol: A vill. megállóban várunk tiiteket!
Ha vmi közbejön hívj.
pusz

Kép
gombocka

Látom, meglepődtetek a 2. gyerek témán. Elvben nem kérdés, hogy szeretnénk tesót, bár már pedzegettem Apának, hogy mi lenne, ha egykénk lenne, de nem foglalkozott érdemben a kérdéssel :lol: És őszintén szólva, szeretnék tesót, mert az nagyon jó dolog, magamból kiindulva (imádom a Hugomat)

Hát egyetértek Szeee, én is azt érzem, amit Te, csak közben az is bennem van, hogy jó lenne hamar "letudni" (jó ronda szó, bocs) úgy értem, hogy túl lenni a kezdeti nehezebb időszakokon. Talán mire Zazi oviba menne, a kicsi csak akkor kezdene cirkálni, így több időm jutna rá. Nem tudom, Ildi, írj, hogy nálatok hogy vannak ezek a dolgok!!!! Bár már ott tartok, hogy nem foglalkozom vele, lesz ami lesz, csak elrontja a napjaimat ez a sok gondolkodás. Már megfigyelmet, hogy mindig találok vmit, amin parázok, úgyhogy asszem a mai szép napsütéses nappal be is fejezem ezt :lol:

Kép
szabus

Szeee,
ezt jól kicentiztük. Még jó, hogy nem szórakoztunk tovább a Mincsivel, hogy tolja a babakocsit. :oops: :oops:
Örülök, hogy taliztunk, tök jót sétiztünk, sztem.
Egyébként Mincsi hazafelé végig dumált és még itthon is. :shock:
De 10 perc múlva aludt. :P

Szabus,
én is mindig találok valamit amin parázni tudok, nem vagy egyedül. A józan ész nekem is azt mondja, jobb hamrabb "letudni" a 2 gyerkőt, mint később. Nincs ebben semmi rosszalni való!

Kép
gombocka

Gombóc,
Tényleg jót sétáltunk.
Ez a busz tényleg épphogy volt... Amúgy 55-re a Baross u.-nál voltunk, tehát elvileg ha hasonlóan nincs forgalom, akkor egészre tényleg oda tudnátok érni a babaklubba, igaz hogy épphogy, de szerintem hétfőn is kicsit később kezdtük, nem?

Amúgy még jó hogy nem mentünk fel hozzátok, mert mire hazaértünk kilyukadt a zoknim :oops: :lol: :lol: :lol: pedig ép volt mikor felvettem, esküszöm :lol: milyen ciki már vendégségben lyukas zokniban :lol: :lol: :lol:

Szabus,

igazából azt gondolom erről a 2. gyerkő témáról, hogy nem tud elég okos lenni az ember. Van akinek tényleg az a jó, hogy viszonylag rövid idő alatt letudja a nehezebb időszakot, van akinek pedig nem. És ez általában utólag derül ki :) Én úgy érzem hogy az utóbbiak közé tartozom, de az is lehet, hogy tévedek... Majd meglátom, ha lesz egyáltalán 2. baba. Bár én mindig két kislánnyal látom magam "álmaimban", úgyhogy... :)

Kép
szeee

Ezen a zoknis témán jót nevettem. :lol: :lol: :lol: Semmi rosszra nem gondoltam volna.Tényleg!
Sztem, ha már ilyen jó idők lesznek, akkor lehet, hogy a korábbi busszal megyünk, max. sétálunk egy kicsit. A múltkor is gyalog mentünk, az tök jó volt, csak visszafelé kéne a busz. De gondolom az meg csak később megy?Vagy megvan az 50-es?Mert azt elérnénk.
Majd megnézzük legközelebb.
Nézd, ezt találtam, csak kár, hogy itt is húzós árak vannak:
www.mamavar.hu

Kép
gombocka

Hahó!

Majdnem 2,5 órát aludt Rotyi :shock: Úgy látszik jót tett neki a hosszú séta.

Kb. 50-52 kor van visszafelé a busz a Baross u-nál. Azt el tudjátok érni.
A honlapot megnéztem, nagyon jó!!! Tényleg kicsit húzósak az árak, de nagyon jó foglalkozások vannak! És nekünk a 17-es busszal tökéletes :)

Mennem kell, mert sirdogál.

Kép
szeee

Sziasztok!

Dávid
a topik minden kisebb- és nagyobb hőlgyeményének boldog nőnapot kíván!

És sok puszit küld:

Kéri János:
Nőnapi köszöntő

Tavasz hajnalán
Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek
Életünk köszönhetjük.

Ki mindent
Megtesz értünk, a nő,
Dajkál, ápol,
És felnevel ő.

Hálánk szálljon
Lányra, anyára,
Ki a családot
Összetartja.

Szépséges nők,
Jó asszonyok,
Kívánunk boldog,

Víg Nőnapot!!!!!!!!

Kép
ilgya1

ez nagyon kedves, köszönjük!!!!!!

Kép
szeee

Én is nagyon köszönöm Drága Dávidka!Nagyon megható ez a vers!
Mincsike is minden leányzót szeretettel köszönt!

Kép
gombocka

Mincsike!
Neked is köszönjük!!!

Mi már megjártuk az Újhegy udvart, korán mentünk, mert esőt mondtak mára... Ahhoz képest süt a nap :)
CBA-ban voltunk, meg elmentünk a kőbányai Rossmannba is Hipp-ért és mázlink volt, mert ott csak 2 fajta volt, de az egyik pont az (tészta sonkával), amit Kispesten nem kaptam pedig Melinda imádja.
A CBA-ban pedig a Kecskeméti gyümölcsök kerülnek 139,-be, azt vettem. Meséltem Gombóckának, hogy az én lányom a sima friss gyümölcsöt egyszerűen nem eszi :shock: Csak az üvegest :( Esküszöm már arra gondolok, hogy a gyártók tesznek bele vmi függőséget okozó cuccot, vagy nemtom. Mondjuk a főzelékeimet legalább megeszi...

Anna,
Ti jól vagytok? Rég jelentkeztél.

Kép
szeee

Közérdekű:

Kiagyaltam magam tgyás/gyed témában 2. gyerekre vonatkozóan :oops:

Szóval ha vki gyed alatt lesz újra terhes, akkor a következőt lehet csinálni. Megszakítani a gyedet és elmenni táppénzre. Ez annak jó, akinek magas a fizuja, mert a táppénzt a legutolsó fizuk alapján számolják ki, annak a 70%-a.
A tgyás alapja a második gyereknél a szülési szabadság idejére a minimálbér (asszem ez 65.500,- most) kétszerese .
Ahhoz hogy a fizu 70%-át kapja valaki tgyás-ként, mint az első gyereknél, ahhoz 180 napig dolgozni kell rendesen, a táppénz nem számít.

És asszem aki max. gyedet kapott az elsővel, az a másodikkal is azt kap.

Ennyit tudtam meg. Remélem jól értelmeztem az olvasottakat.

Gombócka,
írtam neked privit.

Kép
szeee

Szeee,
ment a válasz!!! :lol: :lol:

Jó nagyot sétáltatok megint! Remélem Melinda megint jót alszik!!!

Kép
gombocka

Gombócka,
hát az Istennek nem akar elmenni az a privi.
Na, szóval a 93-as busszal (a 15-kor induló pont jó) kell jönni a Margó Tivadar u-ig (nektek ez 2 megálló) és ott a M.T. utca elején van a 136-os megállója, azzal pedig 5 megálló a Kondor Béla sétány.

De ha jó idő van, akkor mehetünk úgy is, hogy a Kemény Zsigmond u.-nál szálltok le (3 megálló) és akkor besétálunk a lakótelepre.

Majd még beszélünk.

Kép
szeee

Sziasztok!

Szeee!
A motorba biztos,de belém????? :D :shock:
milyen mocija van a párodnak?

Anyósom ragaszkodik hozzá,hogy vigyázzon a Rékára,de nem bánom,mert Dávidnak is kijár az a kis idő,amíg csak ketten vagyunk.Igaz anyósék sokat vannak lent a telkükön,de ha itthon vannak szívesen vigyáz,sőt.

Most szerdán hamarabb kész lettem a bevallással,mint hittem és elmentünk mégiscsak Tücsire az utolsó pillanatban beestünk,és azt akarom kihozni belőle,hogy két gyerekkel mentem,hát ne tudjátok meg,nem volt egyszerű menet.
Azért a kicsi még nem volt hozzászokva a gyerekzsivajhoz,és nem bírt elaludni a nagy hangzavarban,fel kellett vennem,akkor Dávid oda akart rohanni a Mónihoz(oktató),erre megbotlott és olyan szerencsétlenül esett,hogy beverte az arcát az asztal lábába :x tökre vérzett neki és iszonyatosan bepirosodott körülötte. :cry:
Akkor letenni a kicsit,aki ordít,mert nem tud aludni,rohanni a mosdóba a Dáviddal,hogy lemossam az arcát,aki úgye sír,mert azért fájhatott szegénynek,amellett,hogy megijedt...és mindemellett csináld a feladatokat,még szerencse,hogy ott voltak a barátnőim és segítettek...
szóval vannak extrém helyzetek,és néha jól jön a kis segítség egy anyós személyében.Főleg,ha még ilyen pici a kicsi,majd ha kuszik,mászik,akkor jobb lesz,de még most ki tudnak alakulni nem várt" nehézségek". Mindezek ellenére Szabus én csak biztatni tudlak,vágjatok bele a kistesó projektbe,mert ez a kis árnyoldala semmi ahhoz képest,amit nyújtani tud a másik fele. :D

Ez a szolgálati közlemény tök jó! Mi lesz velem később? :(
Remélem én is kapok néha :wink:

Tök jókat sétáltok....

Zokni: :D :D :D

TGyásGyed ügyben igazad van,ügyesen kiokosodtál :D
ja erről az előnyéről nem is beszélve a kicsik közötti korkülönbségről :wink: mondjuk én nem ezt néztem,mert nem a max. Gyedet kapom,de legalább nem Gyest :D mert az tényleg semmire se elég. :oops:

Gombócka!

Örülök,hogy Mincsinek negatív lett a vizelet eredménye!

Mire jutottál a pneumococcus vagy milyen oltással kapcsolatban? Én nem tudok róla,csak amennyit a tévében mutatnak,de felfigyeltem rá..és eléggé érdekelne a dolog. Én is rá fogok kérdezni a dokimtól,igaz ő oltás párti,de rosszalja a média ezen hatásait :shock:

Persze,hogy megdícséri mindenki,ha ilyen kis okos nagyfiú már! :D

Nem új a babakocsi,még tavaly vettük a Dávidnak sportkocsiként,kisebbet akartam,olyat,mint te,de velünk volt a sógórnőm mikor nézegettük,és azt mondta belead egy 10-est,de olyat vegyünk,ami vizszíntesig dönthető,így kihasználtuk az alkalmat.

Milyen képeket akarsz feltenni,már várom...

Szabus!
Ismerős a helyzet,nekünk is volt egy ilyen korszak,élvezd ki! :wink: :D :P most nehéz,de elmúlik :shock: :D :wink:

Képzeld,lehet,hogy neked lesz igazad a fogi tabi és a hajhullás összefüggésével kapcsolatban :? amióta szedem tökre hullik a hajam,előtte egyáltalán,már csodálkoztam,hogy mi van,csak korpásodott,de nem hullott,erre tessék most mindenhol találok hajszálakat :? :? :?

Visszatérve a 2. gyerekre ,én úgy gondolom,hogy az elején tényleg szokatlan és vannak nehéz helyzetek,de összeségében én csak ajánlani tudom.
Majd később lekötik egymást,,arról nem is beszélve,hogy nem esel ki a gyakorlatból,és nem 5 év múlva kezdesz előlről mindent,persze annak is megvannak az előnyei,én nem is tudom elképzelni,hogy mi lesz velem,ha nem lesz kicsi babám,és felnőnek,annyira imádom,hogy ilyen kicsik,szívem szerint most belevágnék egy harmadikba,sőt.....

Én még hamarabb szerettem volna kistesót,hogy még kevesebb különbség legyen köztük,de azért nem bánom,hogy így alakult. ÉS a Dávidra is jut időm,legalábbis úgyérzem.
Inkább a kicsire nem jut annyi,mint annak idején a Dávidra,de ez a kistesók sorsa,de úgy vagyok vele,hogy mire odajut,hogy érdemben kelljen vele foglalkozni,addig Dávid már ovis lesz,de ha nem is,akkor őt is bevonom a közös játékokba,foglalkozásokba.Sokan megcsinálták már előttem :D hihihi.és általában a kisebbek okosabbak,mint a nagyok :D magam ellen beszélek(én vagyok a legnagyobb a tesók között) ,de tényleg így van. :D

Nem könnyű,és minden változatnak vannak előnyei és hátrányai is,ez igaz. Mérlegelni kell,hogy kinek a szempontjait veszed figyelembe,ha kicsi köztük a korkülönbség neked nehezebb valamyilen szinten,ha nagyobb,akkor neked könnyebb,de nekik nehezebb.Mondjuk a 3 év nem olyan sok,de most akkor meddig maradsz otthon?
Én meg nem akartam kihasználni a Dávidot,hogy nagyobb korkülönbséget hagyok köztük,mert akkor akaratlanul is ugráltatja az ember a kicsi körül,vagyis több segítséget vár el a nagyobbtól,dobd ki légyszi a pelenkát,vagy hozd ide ezt,vagy vidd oda azt,ezt se szeretttem volna. Neki is megcsináltam,a kicsinek is megfogom-szóval ilyeneket mérlegeltem,mikor döntöttem. :shock: :D

Hú de belemélyedtem......mennem kell,csak úgy örülök,hogy végre egy kicsit tudtam jönni,apa elvitte Dávidot,mentek nőnapozni,mi meg a kisasszonykával pihizünk :D de már fürcsi idő van,pedig biztos lenne mit irnom.

Puszi nektek!

Ildikó
ilgya1

Ildi, de jó, hogy ilyen sokat írtál.
Most belém is belémbújt a "kisördög" kistesó ügyben....

Szeee,
akkor reggel beszéljünk. A 9.15-ös busszal megyünk, majd 9 körül amikor indulok rádcsörgök, hogy hol szálljunk le.
Szívesebben választanám a 2. megoldást, mármint, hogy együtt besétáljunk a lakótelepre.
Reméljük nem esik.

Azt olvastam, hogy ne vigyünk a gyereknek, enni, inni valót és játékot. :shock: :shock:
Én innivaló nélkül sehová nem indulok el!!! :shock:

Kép
gombocka

Hahó!

Ildi,
épp azt akartam írni, mint Gombócka :D Egész kedvet kaptam hozzá :)
(Amúgy én szeretnék sokáig itthon lenni, mert tetszik, nem unom egyáltalán. Soha nem lesz mégegyszer szerintem ilyen korszak az életünkben, szóval én nem bánom, hogy minél tovább tart... Meg hát lusta, munkakerülő vagyok, valljuk be :) Remélem a mhelyem továbbra is olyan családbarát lesz, mint eddig és nem lesz gáz, ha mondjuk 4-5 év után megyek vissza 4 vagy 6 órás állásba. Nálunk van erre példa, szerencsére. Sőt, remélem hogy átrendeződnek kissé a dolgok mire visszamegyek...Álmodozom, hehe...)

szegény Dávid, remélem az ijedtség nagyobb volt, mint a sérülés...

Gombócka,
Ok, reggel beszélünk. Ezt az innivalót olvastam én is. Én is viszek mindenhová, ez marhaság... Bezzeg a Tipegő Klubon hogy előkapta a néni a cicijét, ott bezzeg lehetett itatni....:wink: :lol: :lol: :lol:

Ja, amúgy Ringatóra megyünk, csak hogy ne legyünk olyan titokzatosak :oops:

Kép
szeee

Gombócka,
egyelőre itt nem esik.
ha így marad akkor sztem a Kemény Zs utcánál talizzunk. mi is kb akkor érünk oda a busszal, mint Ti.
ha kicsit esik, mint a múltkor akkor sztem menjünk 136-ossal.
ha nagyon esik, ne menjünk.
OK?

Kép
szeee

ok, itt sem esik. akkor 3. megállónál szállunk le. ha elkezd esni csörgünk, ok?
pusz

Kép
gombocka

Pneumo: én annyit tudok róla, hogy valóban 16 e/db az ára, hacsak nem adja meg a gyerekorvos a támogatást, mert az -70%, ez febr. közepe óta jár a veszélyeztetetteknek. Én kíváncsi leszek, hogy nálunk ad-e, nem azért, mert Zazi veszélyeztetett, de azért nem mindegy, hogy 5 ezer egy oltás, vagy 16 ezer (két oltásból áll 1 éves kor után, tehát elvileg 32 e...) hanem mert már akkor megállapodtunk benne, hogy beadatom, amikor még nem volt támogatásról szó. Lehet, hogy kicsit körülményesen fogalmaztam meg, de remélem értitek, hogy mit akartam írni. Mi beadatjuk Zazinak.

Ildi, köszi, hogy bíztatsz, tök jól esett, aranyos vagy!!! Én is a kis korkülönbség híve vagyok, vagy a nagyon nagyé (pl. 9 év, a tesóm és köztem ennyi van, és nagyon jó) a köztes 5-6 év sztem nem annyira lehet jó. Mivel már nincs 9 évem a köv. gyerekig (29 vagyok) így a kicsi lenne a jó, tehát 3 éven belül, hogy egyhuzamban itthon tudjak maradni. A férjem felől már rég jöhetne a második, sőt hármat akar, de én biztos, hogy megállok kettőnél :lol: Orvoskeresésben is vagyok, mert nekem az a megoldás nem tetszik, hogy a 30. héttől egy vadidegenhez menjek át, viszont szeretnék az Istvánban szülni, szóval elég nehéz. Kértem tippeket egy Istvános topikból, hogy tudnának-e ajánlani vkit, de sz.rtak rám, nem válaszolt senki... :twisted: :(

Gombócka, igen készülök Zazi szülinapjára, nem lesz figurás menő torta, hanem banános kefírtortát kap, nem olyan mutatós, de legalább simán ehet belőle (én még mindig nem nagyon adok neki cukros dolgokat, és 4 fog mellett nem árt, ha pépesebb a kaja...) Kinéztem neki ajándékba egy Berchet triciklit, olyasmi mint egy babakocsi, mert tolni is lehet, amíg nem tudja hajtani, és 10 hós kortól 4-5 éves korig használható. Igaz, hogy jó drága, de a család összedobja, jobb, mintha mindenki venne vmi játékot, amire két nap után rá se néz... Ezzel legalább ki tudunk menni a játszóra, meg vásárolni itt a faluban, remélem, hogy élvezni fogja!

Egyébként képzeljétek, hogy tegnap lelki beteg voltam, mert annyira figyelek, hogy türelmes legyek Zalánnal, és szépen szóljak rá, ha vmi "rosszaságot" csinál, (ez nálam elég sok energiába telik, mert nem vagyok egy türelmes alkat) és ennek ellenére ha szépen rászólok, csapkod felém!!!! Tudom, hogy még pici, de annyira sz.rul esett, hogy ilyen kis agresszív velem, és nem tudom az okát....

(én hiszek a horoszkópban - nem a Blikk-félékben :lol: - és utána olvastam, hogy a kos gyerekeknél nem lehet erőszakkal, tehát hatalmi szóval elérni semmit, mert egyből a csakazértis hadműveletet vetik be, csak kedvesen, szeretettel, stb. hát most ezt próbálom, de eredmény még semmi, sőt, még kapok is az arcomba egy-két "pofont")

Na, lelövöm magam! :lol:

Kép
szabus

Hahó!

Szabus,
A kefíres banántorta szerintem teljesen jó.
Egy másik fórumon az egyik lány kisfia is "agresszív". Van ott köztünk egy lány, aki fejlődéslélektannal foglalkozik, gyerekpszichológus, ő azt mondja, hogy simán lehet, hogy előfordult korábban, akár csak egyetlen egyszer, hogy felédcsapott és Te nem a megszokott módon reagáltál. És mivel marha okosak ezek a picik, rögtön leveszik, hogy hoppá ez vmi különleges és csinája tovább.
Szóval az a csaj ezt mondta, nemtudom... Nálunk még nem volt ilyen. Talán az lenne a legjobb megoldás, ha nem reagálnál ezekre a csapkodásokra sehogy sem, de ez csak az én véleményem.

Amúgy én sem vagyok egy türelmes alkat, de eddig csak éjszakánként szakadt el néha a cérna, amikor képtelen voltam elhallgattatni, mert nem bírtam rájönni, hogy miért sír.... :oops:

Gombócka,
sikerült felszállni a villamosra? Bocs, hogy nem segítettem, de pont jött a mi buszunk is. Miért nem busszal mentetek Ti is? Pont akkor volt ott amikor a villamos.

Mincsike elaludt? Mert Melinda az utolsó 20 méteren itt a ház előtt igen, meg sem ebédelt, azóta is alszik.

Kép
szeee

Amúgy én is kos vagyok. Március 30, ugye :twisted:

Kép
szeee

Szeee,
bocs, hogy úgy átzavartalak benneteket a zebrán :oops: :oops: , de attól tartottam, hogy nehogy amiatt késsétek le a buszt. Olyan sokára váltott amikor jöttetek is!
Mi végül villamossal jöttünk, mert azt előbb láttam, hogy jön, persze mire odaértünk a vill. megállóba, láttam, hogy jön a busz is...na, mindegy. Ráadásul sorompót is kaptunk...addig megetettem a Mincsivel egy fél babánt...most meg itt játszik....egyáltalán nem álmos... :shock: :shock: :shock:

Kép
gombocka

Köszi a tippet Szeee, kipróbálom mindenképpen, hátha bejön. Van benne logika, mert tényleg lehet, hogy tetszik neki, hogy rámordulok, sőt, még lehet, hogy azt hiszi, hogy hülyéskedek, mert ugye nem merek ráijeszteni, ezért félig viccesen, félig mérgesen nézek...

Kép
szabus

Szeee,
bocs, de valahogy megint egyszerre írtunk...
szal most olvastam csak.

Kép
gombocka

Gombócka,
Én nem is emlékszem, hogy átzavartál, hehe...
Na, mindegy, lényeg, hogy hazaértetek.

Szabus,
még a dokikkal kapcsolatban akartam, hogy nekem szimpi volt nagyon a Horváth Mihály (jó nagydarab nagyhasú ember) és a Kodaj Imre.
Aki viszont nekem nagyon nem volt szimpi (bár sose volt közöm hozzá, csak a folyosón jött-ment mindig és láttam, hogy hogy beszél némelyik beteggel), az a Horváth Tamás.
A női orvosok közül pedig a Petik Dóra, aki tök aranyos. Aki pedig nem szimpi, az a Boros Judit.

(Mivel én az alagsorba jártam CTG-re, volt szerencsém több dokihoz, sőt a ctg alatt a függöny mögül végighallgattam jónéhány vizsgálatot...:shock: )

Kép
szeee

Szabus,
nálunk meg a Mincsi mindent dobál. Az autót is. Nem tolja, dobja. Néha már tolja is , de úgy gondolja, ha elhajítja gyorsabban halad...

Feltetted korábban a kefírtorta receptjét??Akkor visszakereem. Ha nem, akkor majd alkalom adtán felteszed?

Én most vettem meg a Túlélőkalauzt, pont ezen esetek miatt, hogy hogy reagáljak bizonyos dolgokra, mert türelmet sajnos nekem is keveset osztottak...Oroszlán...hát igen.

A b.nőm annál a dokinál fog szülni akit a Fazekas doktor ajánlott neki, azt hiszem Szeee, Te is nála szültél. Ő május elejére van kíírva, akkor tud már tuti véleményt mondani, de neki most is szimpi.

Kép
gombocka

Szeee,
azon a papíron azok a mondókák voltak, amiket most is mondogatott a csajszi?
Szted e-mailen nem lehetne tőle elkérni?
gondolom szgépből nyomtatta...

Kép
gombocka

Ja, és a másik b.nőm az egyik nő dokinál szült, de nem tudom a nevét, majd megírom, mert ő megvolt vele elégedve.
Mindenesetre én szülésznőnek a Schlenker Évát tudom ajánlani, nekem nagyon bejött!!!

Képzeld Szeee, most tök simán feltettem a kocsit a villamosra. Persze az egész villamos végignézte, azt is ahogy leszálltunk!!! :twisted:

Engem vizsgált egyszer a Horváth Mihály...én azt mondtam, hogy ez az ember hozzám többé nem nyúl...de persze, ez csak egy vélemény.

Közben Mincsi is alszik már. :lol: :lol:

Kép
gombocka

Gombócka,
igen azok a mondókák vannak rajta + mások is.
Horváth Mihály, hehe... Én mindig akkor találkoztam vele ezek szerint, amikor jó passzban volt. Mondjuk engem nem vizsgált, csak UH-n volt ott.

Sztem próbáld elkérni mailen a mondókákat, csak megvannak neki. Fenn van a ringato honlapján a címe, vagy az oldalról is tudsz neki írni, én is onnan írtam és válaszolt is hamar. Asszem Hazay Annamária a neve.

Kép
szeee

Ja igen, Sziklai Pétert kifelejtettem, nála szültem, sztem hasonló stílusban a Fazekas dokihoz. Nekem semmi bajom nem volt vele.

Kép
szeee

köszi az infókat.

Én is a Schlenker Évával szültem, és meg voltam elégedve vele. Én a Surtya Zsuzsát fogom sztem megpróbálni (egy rákszűréssel letesztelem :lol: ) ő ott rendel a Vácin, ahol régen a Fazekas. A Sziklai gondolom, hogy jó, különben nem ajánlaná a Fazekas sem, ennyire már ismerem, csak olyan hülyén veszi ki magát, hogy átad, akkor már számomra logikusabb, hogy eleve hozzá járjak, de nála meg a magánrendelés budakeszin, vagy hol van, szóvla nekem messze nagyon.

A kórházátrendezés után én a Jánosba tartozom, de tuti, hogy nem szülnék ott, majd csengethetek egy csomót, ha az Istvánba akarok menni....

Gombóc, nem tettem fel a receptet, talán Szeee írta, nem tudom, de majd elkérem Anyumtól, és bemásolom jó?

Kép
szabus

Ja, én hétvégén megveszem a Suttogó 2-t, állítólag nagyon jó, sok okos tanáccsal!!!!!

Kép
szabus

A Suttogó2-t is megvettem tegnap, csak elfelejtettem mondani.
Az 1-et is jó lett volna, mikor még nem volt meg a Mincsi. Beleolvastam...a szerint sok mindent elcsesztem. Sőt van egy olyan könyvem is, hgy nyugodt babák és mamálk könyve...na, a szerint szinte mindent rosszul csináltam, úgyhogy félre is tettem....
Abban óramű pontossággal van leírva, mikor mit csináljon az ember... :roll:
Azt hiszem a Sziklainak máshol is van rendelője, majd megkérdezem a b.nőmet, mert már hozzá jár!

Kép
gombocka

Szeee, írtam e-mailt a csajszinak, közben meg a honlapon a letöltéseknél találtam pár mondókát. Ha a papíron is az van, hülyének fog nézni... :oops: :oops:

Kép
gombocka

:lol: ez jó, hogy félretetted, mert mindent másképp csináltál :lol: ha ilyen szar az a könyv, ki is kell dobni :lol: :lol:

Remélme, a Suttogóban lesznek okosságok!!! És nem még nagyobb baleknak fogom érezni magam!!

Köszi, érdekel az elérhetősége a Sziklainak!!!

Kép
szabus

Gombócka,
ha lesz időm, leírom neked a mondókákat és átküldöm mailen.

Kép
szeee

GOmbócka,
csak most olvasom, hogy írtál neki. Nem, a papíron sokkal több van és nem is azok...

Kép
szeee

Mégegy, aztán kussolok :oops:
Gombóckával épp ma beszéltük h megvan mindkettőnknek a TÚLÉLŐKALAUZ SZÜLŐKNEK. sztem nagyon jó!

Kép
szeee

Most kezdtem el olvasni a Túléőkalauzt. Nagyon jó, komolyan!!!
Szeee,
Várjuk meg, hátha ír mailt, ha nem akkor majd lefénymásoljuk valahol, ne csinálj ebből ügyet!!!

Tényleg, hétfőn? Megyünk?

Kép
gombocka

Sziasztok!

Én úgy örülök,hogy a Fazekas doktornál szülhettem...most nem is tudnék hirtelen másik dokit,aki ugyanolyan szimpi lenne,mint ő. :D

Végül is olyan doki szerintem nincs,aki mindenkinek bejön,lsd. Sziklai. Szeee-nek bejött,nekem nem. :? (lehet,hogy aranyos különben,egyszer találkoztunk :oops: )
A Petik Dóra is aranyosnak tűnt,de valahogy nem szülnék nála...
A Horváth doki,hát.........úgy látszik,hogy foglalkozik a pácienseivel,de érdekes :?
A Hetényi doki se jött be,talán a Ruttner és a Kodaj :?náluk voltam uh-n...... nem tudom....én most nem tudom kinél szülnék???a kórházat is csak a szülőszobák miatt választanám újra. 8)

Én is mindig az alagsorba mentem CTg-re (Dáviddal 10X,Rékával 8X,ebből kétszer voltam talán a szülőszobán,de többségében lent az alagsorban :roll: és a mi dokink volt a legszimpibb az egész közül)

Hú,Szabus,ez a korszak is ismerős nekem,Dávidnál is volt ilyen ,és nagyon nehéz az embernek jól csinálni,ne legyél e miatt lelki beteg!
Vagyis az vigasztaljon,hogy mindenkinél van ilyen,(Gómbócka erősítsd meg lécci! :wink: )

Én is kipróbáltam minden módszert,van ami nem vált be,de az idő megoldja :oops: (ez most nehéz :? :? :? és tudom,hogy nem vigasztal,de el fog múlni)
próbáld meg megfogni a kezét,ha megakar ütni és szép hangon mondani,hogy ez fáj anyának,nem szabad...,ha nem veszed észre,akkor,azt fogja hinni,hogy lehet neki,majd üt akkor,ha figyelsz...a másik módszer a figyelem elterelés,szerintem ez a legjobb,ez mindenre elég jól beválik,csak nekem se volt mindig türelmem hozzá. Ha látod,hogy valami rosszalkodásra készül,akkor próbáld meg elvonni onnan és egy érdekesebb dolgot mutatni neki,és olyan hangsúllyal,hogy fel keltsd a figyelmét.
Ha azt mondod,hogy ezt nem szabad,akkor még azért is azt fogja csinálni horoszkóp ide vagy oda.
Emlékszem Dávidnál is volt egy időszak,mikor észrevettem,hogy megőrülök,Dávid azt nem szabad,Dávid azt haggyad,na akkor lakásátalakítás történt és gyerekbarát lakásunk van azóta is. :D
A nappalink egy játszótér,de legalább nem minden második szavam az lett,hogy Dávid nem szabad,Dávid neeeeeeeeeeeeee.... :o
Tök fura,hogy én adok tanácsokat,és közben én is sokszor tanácsra szorulok :D :D :D hihihi
végül is minden kornak megvan a maga "szépsége",nálunk most a dackorszak van előtérben,ja és amúgy ma én is ingerültebb vagyok. :twisted: :evil: :x :shock:

Szeee!
Te mit dolgozol? Jó kis munkahely lehet :D
Én is szeretnék itthon maradni amig csak lehet,és tényleg nem lesz ilyen többet,úgyhogy csajok élvezzük ki minden percét! :D

Gombocka!
Én is megvettem a Túlélőkalauzt,csak még nem volt időm elolvasni :D A Suttogóval is úgy jártam Dávid idejében :x :D :D jól megvettem,majd mire alkalmazni is tudtam volna már rég kinőttünk belőle. Most megrendeltem a 2. részét ,de még bele se olvastam....

Tök,jó,hogy eljártok együtt mindenfele :D :wink: jókat mosolygok ezeken a villamos és buszos sztorikon :D átzavartalak a zebrán,de nem zavartál át,vagy felsegítettelek a villamosra,de nem segítettél....tök arik vagytok! :D

Anna! Merre vagy?
ilgya1

addig szutyogtam,hogy már nem is aktuális a hsz-m

máskor rövidre fogom :D :shock: :shock:
ilgya1

Ildi,
igazad van ezekkel a buszos témákkal...tényleg viccesek!!!
Most én is jót röhögtem magunkon. Bocs, Szeee.
Ezt az utolsó mondatot nem kellett volna, tessék csak sokat írni!!!
Valóban a figyelemelterelés nálunk is bejön. Mondjuk Mincsin még eddig nem tapasztaltam "agresszív" jeleket, bár nagyon akaratos az biztos...ma pl. teljesen rákattant a foglalkozáson egy béna, koszos lámpára és csak azt akarta fogdosni. Próbálkozhattam én mindennel, de 2 perc múlva újra azt mutogatta...ugye Szeee?Aztán oda kellett vele állni az ablakhoz, mert nézegette kint a madarakat. :shock: :shock: Mindenki szépen ült az anyukája ölében, énekelgettek, mi meg...na, mindegy ez egy ilyen nap volt ma.
Egyébként a Mincsi is szokott csapkodni, két kézzel, de ezt ő akkor csinálja, ha nagyon örül vminek. Szóval sztem minket is ezért szokott csapkodni, nem bántásból. LEgalábbis gondolom. Én ilyenkor meg szoktam fogni a két kezét és végigsimítom az arcomon, hogy: ciróka-paróka pusz-pusz pusz (és megpuszilom a tenyerét) jó magyokat szokott rötyögni és megy tovább.
Remélem, érthető voltam,,, :oops: :oops:

Tényleg Szabus, mi a helyzet a szopival?Már bocs... :oops: :oops:

Kép
gombocka

Ja és én is elpakoltam vagy felpakoltam amire azt kell mondanom: nem szabad. Jó van-egy két dolog, de most már azokat is megszokta, hogy ott vannak, nem nyúl hozzá. Nálunk az egész lakás játszótér... :lol: :lol: :lol:
Még a konyhában a hűtő előtt is hab-tapi van, mert előszeretettel rámolja a hűtőmágneseket, így nem a kövön ül, de legalább eljátszik amíg megcsinálom a reggelijét, stb.

Na jó, most már engem is lőjjetek le. Csakhát, tegnap kitakarítottam, Mincsike meg alszik.... :oops: :oops:

Kép
gombocka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?