Új privát üzeneted érkezett!

Hat ez az, barbi, ilyenkor olyan kis voros meg merges, legorbul a szaja es legszivesebben felfalnam, olyan kis cuki, de ettol meg nem hagyja abba a sirast...

Roki! Aron is az elejen beveszi-kikopit jatszik, kb 5 percen at - de aztan benyeli a fel cicimet es csung rajta ezerrel! Ez meg eszembe se jutott, hogy sok lenne a tejcsim - az mar inkabb eszembe jutott, hogy az elejen tul nagy a mellbimbom neki...
kami

Kami!
Nálunk is hasonló a helyzet (cici-szoptatás). :shock:
Kismamák! Náltok nem nehézkes néha a picinek a vákum "elkészítése"? Néha 5-10 perc is eltelik, mire sikerül. Addig persze szerencsétlenkedés és hiszti. Mire megvan úgy elfárad ez elöbbi hisztiben, hogy eszik egy keveset és elalszik... innen meg lelket verni belé.... aztán kezdődik elölről. Néha pedig pikk-pakk és megy. Van valakinek valami tanácsa???

Barbi! Anno a szülésfelkészítőn én is azt gondoltam, hogy tök jó az alternatív szülőszoba. Biztos kipróbálok majd néhány dolgot vajúdás közben. Hát örültem, hogy éltem és a levegővételre figyeltem... egy porcikám sem kívánta a bordásfalat vagy a labdát... :D
elmo

megjöttünk a kétnapos nyaralásból, úgyh bocsi, h ömlesztve reagálok, olyanra is, ami már rég nem téma esetleg...

timó!
tök szupi a tábla, n jó, h még a babák képei is ottvannak!

SÁGI!
N N NAGY GRATULA PETIHEZ, MINDEN JÓT KÍVÁNOK! PETI GYÖNYÖRŰ BABA!
(Apukának külön köszönet, h írt ide!) N várom a részletes beszámolót, kül. tekintettel arra, h használtad a homeós bogyókat végül, v nem volt rá mód?

fórumszakadás :P
szinte mindenkivel egyetértek :lol: én is érzem sokszor, h egy csomó embert nem érdekel (már) amit írok, ugyanakkor azt is, amit kami írt, h én leírom, aztán biztos van, akit érdekel.
viszont én is úgy láttam más fórumokon, mint rokica, h még n fiatal a mi csapatunk, és ez még a legzökkenőmentesebb időszak, de később a szoptatás-tápszerezés, felvevés-sírnihagyás, stb, ne adj isten később a szobatisztaság kérdése képes ádáz vitákat generálni
n jól esett, amit ágiboldi írt, h izgatottan várta, h van-e újabb babás, szvl azért még él bennem is a remény, h mire én (kiírás alapján utolsók között) sorra kerülök, lesz még, aki észreveszi :P

babakendő
nekünk a szülésfelkészítőn pont azt mondták, h azért jó n a kendő v bármilyen ilyen kötős módszer, mert nem egyenesen tartja a babát, ami főleg az elején fontos, mert ugye a méhben végig, főleg a végén totál össze van gömbölyödve, szvl jól esik neki, ha nem egyenesen kell feküdnie

palacsintások :D
hát én is hihetetlen kívánós lettem így a végére, most is a "wellness"szállóban végigettem a menüt reggel és este is, nyoma sem volt a jajdekicsimáragyomrom érzésnek :)

hétfőn reggel még voltam dokinál, aki elszámolta sztm a terhességemet, mert 36-ot -írt 35 hét helyett és így csinált ctg. tök jó volt, biztos azért is, mert meglepetésként ért, de ez már olyan komoly dolog :)

megcsinálta a kókusztesztet is, és azt mondta, h fejvégű a fekvése a babának, szvl n úgy néz ki, h megfordult magától :!: jobban örültem volna egy uhnak, mert az a tuti, de végülis a doki is határozottan állította, h az ott a feje, szvl most n örülök (és rem, h nem fog visszafordulni a hátralevő időben..)

majus3

Ohóó, bőgni azt mi is tudunk...

Kép

De békésen is tudunk szuszogni...

Kép

Így alszunk a puha mózesben:

Kép

Ez pedig itt a nagy átverés:

Kép

És ilyenek vagyunk fürdés előtt:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jajj lányok, annyira édesek a babák!!! :D :D :D :D Most már én is nagyon szeretném, ha kibújna Lilla!
Egyszerűen tündériek!!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Gyönyörűek ezek a gyerekek.
a párom szerint túl sok babás képet nézek azért nem jön a mi babánk még kifelé :lol: :lol: :lol:
De mikor olyan jó nézni őket :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Én most értem vissza a túrámból, ami 3,5 órás lett. Nagyon jó volt, de már mégjobb itthon lenni. A virgácsaim zsibognak, annyit sétáltam, de nagyon jó idő volt.

Kami, neked a babádat pásztázzák stikában, én meg azt vettem észre, hogy mindenki a hasamon legelteti úgy egészen véletlenül..... :lol: :lol: És ezeken én is mindig jókat mosolygok magamban...... :lol: :lol: Így az ember lánya egyedül is jókat szórakozik...:)

Tényleg nagyon tündériek a képek!
A Szilvi baba tekintete az utolsó képen tök nagylányos már!!!! Pedig még csak 1 hetes...:):)

A mai aggodalmam az, hogy megittam majd.2 liter vizet és alig jön ki belőle valami pisiléskor, ráadásul narancsos színe van. Vagyis nem olyan könnyed majdnem vízszín, hanem sötét..... Szerinetek aggódjak?

Most megyek és lefekszem, felpolcolom a lábam és pihenek egyet.....

Bea

KépKép
babzsak27

Róki!
Szilvire hányas ruhákat adsz? Az 56-os jó még rá? (mert hogy 58 cm-rel született)

Gabi!
Hidd el, most már te jössz! :) Nekem még van egy hetem, neked már nincs! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Róki, vagy valaki, esetleg az én problémámra nincs valami ötletetek? Gyakorlatilag nincs vége a szoptatásnak, mert az első intenzív 5 perc után csak alszik rajtam egy órát, ha átrakom a másikra és közben felébresztem akkor ott megint bealszik, de ha leraknám az ágyba akkor felébred és úgy csinál mint aki éhes. Ha nagyon alszik nem is mérem, de ha mérem kiderül, h két mellből átlag kb 70 g-ot megevett (tényleg mennyit kéne?). Van, h csak 30-at, de ha alszik nem tudom rávenni, h folytassa, viszont én nem mehetek aludni, mert mire leesik neki, h nem csüng a mellemen elkezd bőgni. Tehát a gyerek kb úgy képzeli a napot, h a mellemre tapadva alszik, és néha szív egy kis tejet. Hmmmmmm? :?:

Kép
Kép
agiboldi

Bea!
Én is észrevettem, hogy mostanában sötétebb a vizeletem. De tegnap csináltak egy teljes laborvizsgálatot, aszerint nincs semmi gáz... majd azért figyelgesd és említsd meg a dokinak, ha mész!
És most tessék pihizni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Barbi, a fenti miatt persze sétálni se tudtam menni :(

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Én nem tudok sok okosságot mondani, de amiket olvastam, abból az derül ki, hogy Boldi komforszopizik. Jól esik neki melletted lenni, érezni az illatod stb. Ha van rendesen széklete stb, akkor eszik eleget. Neki így a legjobb, a legközelebb anyához!!! :D Aztán, hogy mi a megoldás a leszoktatásra, nem tudom. :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi! A barátnőmék azt csinálták amikor hasonló probléma volt, hogy szopi nélkül csak simán magukra fektették a pici, és hagyták hogy így aludjon :roll: Esetleg próbáld ki, lehet, hogy elég neki ha érzi ott vagy teljesen a közelében :P
Vendég

Bea, nekem is sötétebb a vizeletem! Nem tudom mitől lehet :roll: Ez eddig nem foglalkoztatott :D

Lányok! Olyan jó nézni a képeket! Még-még-még!!! :P

Én most fejeztem be a takarítást :? Ebéd után kezdtem... Tiszta hülye vagyok, most úgy fáj a derekam, hogy mozdulni alig tudok :shock: De legalább csilli-villi minden :P
Vendég

Ja, Timi, én holnap leszek szalma - Gábornak üzleti vacsija lesz: jön vmi atyaúristen a cégtől... Most meg a prezire készülnek, úgyhogy még el sem indult bentről :cry: :cry: :cry:
Vendég

Agiboldi! Nekem Aron azt csinalja, hogy leteszem a mellkasomra aludni - alszik is, de aztan szerintem megerzi a tej illatat es mint egy vak kolyokkutya, elkezd maszni (!) a cicim fele, mig vegul megtalalja a bimbot, nehany bolintas utan (ugy bologat, mint a hatso szelvedore tett kutya, meg alig tudja tartani a fejet, igen vicces) ratapad es elkezd szopizni!!!

Nekem is van, mikor bealszik a cicin (Pl a mai szopis foto utan az a kis magzati poz az egy ilyen alkalom utan van!). Olyankor csipkedem az arcat, masok a pajeszt huzogatjak - lenyeg a lenyeg, amikor ilyet csinal sokszor egymas utan, leveszem a cicirol es magam mellett hagyom. Odabujok hozza kozel meg ilyenek. Akkor elalszik, beteszem a kisagyba es vagy folebred, vagy nem. Ha folebred, szopi folyt. kov. Persze attol is fugg, elotte hany percig szopizott - negyedora, husz-huszonotperc utan azert mar jol van lakva es nem is erinti annyira tragikusan, ha vege a szopinak. Legfeljebb a kovetkezot nem 3, hanem csak 2 ora mulva kapja... Hat, ki kell tapastalni.

Gabor ma vett nekem egy konyvet Miert sir a baba? cimmel. Nagyon sokat varok tole es ha jo dolgokat olvasok benne, megosztom veletek!!! Aron most este is hisztizett, igaz, a kotelezo gyogytornakat csinaltattuk vele - 2 sorozat felules meg kell ma es egy kis roptetes is. A hasratetelt amugy is csinalom magamtol is... Hat, nem lelkesedik a sportert, szo mi szo... olyan, mint az apja... :shock:

Pisi: anno nekem is keves volt es sotet. No para, teljesen normalis!

Szalma: en is holnap leszek szalma, Gabort bucsuztatjak a cegnel. Asszem szkippelem a furdetest is... de meg nem biztos, lehet, hogy raszanom magam egyedul is... kellene a meztelen suly... ahhoz az egyhez ragaszkodom...
kami

Pisi-dolog: teljesen normális. Ill. nem kóros, sajna a szervezet több vizet tárol mint kéne. nekem napközben általában ilyen , sötét, és kevés jön hiába kell sokszor mennem :shock:
Viszont éjjel beindul, akkor jó sokat pisilek, és világos színűt :wink:
A múlt héten amikor védőnőnél voltam, ott is alig tudtam produkálni egy pici pisit, mutatott is ki a tesztcsík fehérjét :shock:
Akkor borzalmasan donga lábaim voltak, annyira be voltak vizesedve. Mostanra lement, és 2 kg-mal kevesebb is voltam most mint egy hete :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Barbi!
Azért csak óvatosan azzal a takarítással! Emlékezz csak vissza, Lorca is hogy járt! :) Vagy lehet, hogy ez a célod? :lol: :lol: Kicsalogatni Emmát? :D :D
Szerintem Bali most hagyja abba a focit és bízom benne, hogy fél óra múlva már itthon lesz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Írtam az iwiw-en! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Alkalomadtán cseréld majd ki légyszíves a táblázatban a Bajcsy kórházat SOTE II-re, mert végülis ott szültem. Köszi!
Vendég

Megneztem, Timo, koszi szepen! :D
kami

Kami:

Olyankor is szoktak kiköpősdit játszani, ha túl feszes a mellbimbó, mert tele van tejjel... és ahogy egy picit leszopiznak róla, már nem gond rácsatolódni.

Timocska

Szilvin lifegnek az 56-os ruhák! A pelenkája is újszülött 2-4 kg-ig, a nagyobb méret túl nagy.

Pann

Nálunk is van egy menetrendszerű délutáni ébereb periódus, Zsuzsával emlékszem ezt hívtuk a délutáni nyűginek. Szilvi még nem nyűgizik, de ébren van és csak kézben vagy cicin jó neki.

Ágiboldi:

Ha belealszik a szopiba, próbáld meg a tarkóját simogatni, ha erre sem ébred, akkor levetkőztetni! Ettől éberebb lesz.

Ha kiveszed a szájából a melled, azonnal felébred? Vagy alszik tovább? Ha megvárod amíg teljesen elernyed, nagyobb eséllyel lehet lerakni (kb 20 perc éberebb alvás után szokott bekövetkezni). Érdemes valami meleg puha dolgot rakni az ágyába, mert lehet a hőmérsékletkülönbség ébreszti fel mikor lerakod.

A 30-70 gramm nagyon jó mennyiség egy 2 hetes babának!!! Pláne ha naponta sokszor eszik.

Egyébként mást nem tudsz tenni, mint újra meg újra lerakod, ha felébred és sír, akkor felveszed, megvigasztalod, és így tovább. Egyszer majdcsak megszokja az ágyát és tovább alszik benne.

Zsuzsa nagyon hasonlóan működött egyébként...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Csak beugrottam, most hogy volt egy kis időm, és végignéztem a legújabb kis bébiket, és csak gratulálni szeretnék mindenkinek, gyönyörűek a kis lurkók :)
A finishben lévőknek pedig drukkolok :)
Na megyek, nem is zavarlak titeket!

KépKép
KépKép
akíra

Ja, igen, ruhameret: Aron is 57 centivel szuletett es siman jok az 56-os cuccok, mind! Ezt mar akartam is irni...

Na, joccaka, Roki, koszi a mellbimbo-infot, ez mar realis! Ma egyebkent 3x mertem Aron "eveset" - 2x volt 60 gramm es most este 50. A hajnaliakat ugye nem merem, se a reggelit... csak delutan meregettem. Es most efejtem 40 ml-t, mert kicsit feszult a cickom - azt is beadom neki holnap!

Na, telleg megyek. Elfaradtam!!!!

Puszi nektek!
kami

Barbus!
Kezet foghatunk nekem is Gimes az orvosom és maximálisan meg voltam vele elégedve. :) Minden nap bejött hozzám a gyerekágyon és érdeklődött a gyerekek iránt. Igaz nekem a babák fekvése és a koraszülés miatt azonnali császár lett elrendelve, de végig éreztem hogy velem van és azért hogy mindhármunkkal minden rendben legyen.

Én amíg bent feküdtem a kórházban 15-en fordultak meg mellettem az 5 ágyas szobában és az arány a szülést illetően (nagyon durva szerintem) 12 csaszi és 3 hüvelyi.

Pann!
Nem találkoztunk. Január 19-én születtek a babák és onnan voltunk két és fél hetet a kórházban csak most jutottam odáig hogy jó napirendem van és tudok netezni. :)

Neked mennyit gyarapodott Gergő a szüléshez képest? Illetve ti mennyit voltatok a PIC-en?

Nekem is így kellnek 1 körül és utána 4 körül majd már csak reggel. Elviselhető, bár egyre többet alszanak át éjjel. A doki néni azt mondja hogy este minél többet egyeenk és szépen megszokják hogy sokat kell éjjel aludni. :)

Bea!
Hozok szülés történetet is és képeket is. :)

Kami!
Nekünk is ugyan ilyen ágyunk van és mi is úgy tettük hogy a fal felé van az a két kivehető rúd. :) Nagyon szép a kisfiad.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Ágiboldi!

Ha jól értem, az a gond h. egész nap szopizna és szunyókálna rövideket. Luca is ilyen volt-meg gondolom még sok baba.
Szóval egy ötlet, de ehhez idegek kellenek, mert sírással jár-
kicsit hagyni éhezni, hogy ürüljön a pocija, és esetleg ha utána telerakja, annyira tele lesz és elfárad, hogy hosszabban kibírja.

És azt is tudni kell, biztos tudod is, h. az elején (szopi elején jön a hígabb része a tejcsinek), ha nincs hely, mert mondjuk még nem ürült ki teljesen a gyomra, akkor mindig csak ezt a hígabb (ú.n. levest) issza és a zsírosabb hátsó tejhez nem jut hozzá. És ez nem sokáig elég neki. Szerinted?

Május-
én biztos figyelek majd rád, mert hozzám közel lesz a Te napod is! :)

Móni, Mazsi- nem lusta ez a gyerek, hanem túl virgonc. :) Rosszul fogalmaztam, nem befordult, hanem MEGINT befordult!

Kami-nekem szimpi a Csapó stílusa. De nyugtával dícsérem a napot.

Timi- Berci a név, csak még nem tudjuk Bernát v. Bertalan?

Nagyon jók a képek, mindenkinek mondom, mert tényleg.

B.
bella2

Róki, Bella, köszi a szopis tanácsokat :) Asszem türelmesebbnek kell lennem. Kicsit hagyom éhezni, az mégse járja, h félóránként rámmászna, aztán ha tényleg bealudt várok szépen és lerakom. És nem rémülök meg a délutáni nyüszitől se... Igenigen, azt tudom, h hígabb az eleje, és kb 20 perc után jönne a zsírdús, de addigra ez a lusta kutya már javában durmol, hiába babrálom a tarkóját, pofiját. Mondjuk a mérés az fel szokta ébreszteni/bosszantani.

Kami, az jó is, h írod, h mennyit eszik, ezek szerint Boldi is eleget. Viszont a gyarapodással nem vagyok elégedett. Hogyis kéne? Szülés után 2 héttel kellene elérnie ismét a születési súlyt és aztán heti 125 g? Hát mindjárt 2 hetes, de még nem érte el.. :shock:

Eddig hagyományos mérlegünk volt, a védőnéni azt javasolta, de nagyon sz.r volt. Még szülés előtti lányok, tök jó a digis mérleg, minket eltérített a védőnő, merthogy az nem mér ha a gyerek kalimpál. Ez nem igaz, ezerszer jobb mint a régi típusú, olyat béreljetek ha kell egyáltalán.

Ja igen, még eszembe jutott, h Boldi 53 cm-vel született, és kicsit lötyög rajta az 56-os cucc, de jó. És azok a listák, ahol 1-2 db body és rugi kell 56-osból, nagyon optimisták. Dehogy növi ki, viszont naponta 3-szor öltöztetem teljesen át, úgyhogy newm lenne elég az 1-2 db, így is folyton mosok. És fürdőlepedő se elég 2 nekünk, mert mindig összepisili, folyamatos rotációban van a 2 db, ami miatt meg se áll a mosógép..

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Még gyorsan bejelentkezem. Spontán semmi, sajnos :? :? Esztike még mindíg jól érzi bennt magát.
Na, mindegy, ma vonulok be, majd akkor a nógrádi topicot figyeljétek!!!!Reméljük nem sokáig várat már magára a kis pocok.

Ágiboldi
ismerős szitu. Krisztián is két naponta egész adagra való ruhát termelt. Minden éjjel legalább 1-szer teljesen át kellett az ágyát húzni, pedig 3 óránként kelt szopizni :shock: minden tiszta pisi volt, főleg a Pempers pelus mellett :shock: :shock:

56-os ruha, a tesómnak mind kettő gyerkőc 4 kg felett volt, de simán hordták egy pár hétig az 56-os ruhákat :wink: :wink:
Nekem talán bodyból csak1 db van ilyen kicsi a többi 62-es, de abban meg úgysincs jelentősége, hogy hosszabb alul egy kicsit :wink:

Na mindenkinek kitartás, már senkinek sincs sok hátra :D :D Jó egészséget kívánok mindenkinek.
Anyukáknak meg nyugis babákat :wink: :wink:

Remélhetőleg már jövőhéten itthon leszünk mi is :wink: :wink:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Akkor mennek a drukkok, holnap már meg is lesz Esztike? :)

Vajon Lorcaék mikor jöhetnek haza? Vagy már otthon is vannak?

Én ma nagyon kedvetlen és ingerült vagyok... igazából semmi okom rá.. 9 körül jön a védőnő, nem tudom hogy fogom kibírni, semmi kedvem hozzá és hallgatni a tanácsait!!!! :evil: :evil: :evil: Este jönne a barátnőm, de lemondom őt is! Annyira sz.r az ilyen állapot!

Bocs...

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Zsebori! Közben én is rájöttem, hogy nem találkoztunk, mert amikor én voltam, nem voltak ikrek a PIC-en. Egyébként egy hetet voltunk bent a PIC-en és elég szörnyű élmény, azóta is próbálom feldolgozni... :( Főleg az zavar, hogy fogalmam sincs, mi történt vele azokban a két és fél órákban, és éjjel, amíg én nem voltam ott. Annyira kiszolgáltatott helyzet volt......persze lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny. :oops: :roll:

Kami és többiek akik mérnek! Nektek nem üvölt a baba a mérlegen? Nekünk ez a nap mélypontja. Mindig fürdés előtt mérjük, meztelenül és ettől teljesen kiakad. Van ötletetek, hogy miért? Biztos, hogy nem fázik, mert egy hősugárzó is megy pluszban a fűtés mellé, ott vagyunk vele, beszélünk hozzá és nyugi is van egészen addig, míg pucér nem lesz. Ekkor kezd sírni, majd kétségbeesett ordításba csap át a mérlegre kerülve. :? :shock:

Ha már a mérlegelésnél tartunk, muszáj megírnom, hogy tegnap elértük a 3 kg-ot!!! Egészen pontosan 3040g volt! :D :D :D
2650g engedtek haza a kórházból pont tegnap egy hete, szóval egy hét alatt 390g-ot hízott! Éljen az igény szerinti szopi!!! :D :D

Ági! A mosással én is így vagyok, gyakorlatilag minden másnap kell mosnom, mert ennyi idő alatt összebukizza, összepisili az összes jó méretű ruháját + a lepedőjét, a textil pelusait, és igen, a törölközőjét is (nekünk is kettő van, állandó forgásban)! :?

Pelenkából már túl vagyunk a Libero-n és a Pampers-ön, most épp a Huggies-t teszteljük. Egyelőre ebből még nem folyt ki semmi, de nem akarom elkiabálni! :roll:

Timo! Fel a fejjel! Valószínű, hogy ez a szürke idő hat egy kicsit negatívan! Sajna a védőnőt mi is megnyertük mára, de én is jobban érezném magam, ha nem jönne. Egyetlen előnye, hogy megnézheti a leesett köldökcsonkot...van mit nézni rajta, ugyanis nem üres a köldök mélyedése, hanem van még benne maradvány. :? :shock: Fogalmam sincs, mit lehet vele kezdeni... :( Mindenesetre tettünk rá alkoholt, meg hintőport, aztán majd meglátjuk.
Vendég

Sziasztok!

Gyors bejelelentkezés, aztán indulunk a CTG-re. Tegnap du-n próbáltam pihizni, de tudatalatt biztos izgultam mert egész du-n keményedett a pocim :cry:

lin
nem irigyellek a takaírítás miatt, én már csak úgy lightosan bírom a dolgokat, pedig hol van még a vége?

kami
a barátnőm kislányának néhány hétig szintén ilyen volt a pofija és most 1,5 évesen egy gyönyörű kiscsaj :D minden nyom nélkül egyszercsak eltűnnek ezek a kis ragyák :lol:

fotók
mindegyik gyerkőc annyira édes!!tényleg gratula hozzájuk na és persze sok-sok türelmet :lol:

gabi
MEGY A DRUKK!!! :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jo reggelt!
Most keltunk fol :)
Megint 3x kellett enni adni Mikromakinak ejszaka: pontban ejfelkor (!), pontban 3-kor es 5-kor, meg most 9-kor. De az mar nem ejszaka... Egyszer (asszem 5-kor) pelust is csereletem, mert minden eveskor hallottam irdatlannagy rotyogasokat, gondoltam, mar jol tele lehet... tele is volt...

Figyuzzatok, akinek mar megvan a bebije: a ti gyerekeitek nem rofognek??? Mert Aron rofog! Meg mindenfele furcsa hangokat hallat, amit emberek altalaban nem szoktak, de kiskutyak talan igen... es kismalacok... Bocs a hulye kerdesert, de mar arra is gondooltam, lehet, hogy a torka faj...?

Merleg: mi digit bereltunk es akarhogy is rugkapal rajta Aron (es szokott am rugkapalni rajta!), egy ido utan kiirja az egyik ertek melle, hogy "HOLD" es ehhez meri az uj sulyt, meg a kulonbseget is kiirja. Pl HOLD-at mutat 3,92-nel, aztan szopi utan HOLD-at mutat mondjuk 3,98-nal es rogton mutatja azt is, hogy 0,06, ebool tudom kivonogatas nelkul is, hogy 60 grammot szopizott a kolok... Nekem ez igy teljesen rendben is van!

Panni! Lehet, hogy furcsi elott meg tul elenk Gergo, vagy ha akkor kelt fol, epp azert bogicsel, mert duhos, hogy fol kellett ebredni. A furdes mindenkepp lenyugtatja (legalabbis Aront - kepzeljetek, tegnap ELALUDT a kadban, mikozben folyattuk ra a vizet!!!), nem lenne erdemesebb furcsi utan merni?

Timo! Ne legyen rossz kedved! Mar nincs egy egesz het es meglesz a kiszkolok, aztan te is isztozhatsz a bomboleles ejszakakban velunk :D Na, amjd akkor ilyen rossz kedved lesz!!!! Es en meg nem is panaszkodom, mert az edeskomeny-probalkozasok ota (kb egy hete) minden ejszakat atalszunk a szopi kivetelevel!!!

Ma, ha jo lesz az ido, eltaszigalom seta gyanant a kolkot a cegunkhoz. Szolok 1-2 csajnak, hogy le lehet jonni, megerkeztunk :) De ha hideg van nagyon, akkor nem megyunk. Majd kiderul, del korul indulnank ugyis... de most nem olyan szep az ido, mint az elmult 2 napban :(
kami

Sziasztok!

Gabi,
Drukkolok nagyon!!!

Nagyon jók a babás fotók, olyan jó nézegetni őket.

Barbi, Lin,
Csak óvatosan azzal a takarítással, már én is csak nagyon lightosan csinálom.

Timi,
Sajnálom, hogy ilyen rossz kedved van.
Hozzánk ma este egy egész csapat jön. Még szülés előtt utoljára összejön a baráti társoság, úgyhogy még valami kajcsit is össze kell dobnom, szerencsére a lakás már rendben van.

Bea,
Te aztán jól bírod a sétát, 3,5 órát én nem bírnék ki.

Móni

Kép
móni23

Már megszült lányok,
Mindenkinek van otthon mérlege? Csak azért mert én is gondoltam rá, hogy bérelek, de a védőnő határozottan lebeszélt róla. Azt mondta csak idegesítene az állandó méricskélés. Most akkor jó vagy nem jó, ha van itthon mérleg????

Kép
móni23

Kami! Nem hiszem, hogy a fürdés utáni mérlegelés jobb lenne, mert ahogy kivesszük a vízből kezdődik a bömbi, és egészen addig tart, míg fel nem öltöztetjük. :(

Móni! Én nem akartam mérleget, mert a kórházban csak idegesített, hogy állandóan méricskélni kellett, hogy mennyit evett, de a gondos apuka egyszercsak hazaállított vele. Így aztán esténként mérünk egyet. :)

Pelus-story:Gergő legyőzte a Huggies-t is! Most öltöztettem át... :? :(
Vendég

Móni!
Nálunk most volt a védőnő. Kérdeztem tőle a méricskélés dolgot. Azt mondta, ha napi több pisis-kakis pelus van, akkor nem szükséges mérni, mert úgyis eszik eleget a baba. De hozzá is bármikor be lehet vinni stb. Apósomék viszont karácsonyra megleptek minket egy digitális csecsemőmérleggel, úgyhogy nekünk van. Használni is biztos fogjuk kiváncsiság képp. Idegelni nem szeretném magam... de majd kitapasztaljuk!

Mazsi!
Mi volt ctg-n?

Pann!
Én 3 féle pelust vettem kipróbálni: Libero, Huggies, Pampers... eddig egyikről sem írtatok túl jókat... :shock: De biztos ez is babafüggő, kinek mi jön be. Aztán lehet, hgoy egyik sem lesz jó nekünk és dobhatjuk ki! :D :D

Ja, megkaptam a "várandós mamik csomagját"! Marha izgi, van benne egy anyák lapja, egy liberó pelus minta és 1 db teafilter!!! :shock: :shock: :shock: Ja, és a kupon, amit ki lehet váltani...

Timi
Kép Kép
timocska

Hangok: hát, fura hangokat tud adni a Gergő is, az biztos! Főleg, mikor nyomizza kakit! :lol: Ma hajnali 4-kor pont azon röhögtünk, hogy milyen hangok jönnek a kiságyból!
Nektek mikor röfög Áron?
Vendég

Panni! Bocsi, de biztos, hogy jol pelusoztok? Amikor kesz vagy az atcsomagolassal, mindig nezz be a kolok labanal es ha belatsz a "kukijaig" (enyhe tulzas), akkor nem jol adtad ra a pelust. A belso zaroreteg miatt (Huggies-nal zold) nem lenne szabad belatni egeszen.
kami

Sziasztok!

Igérem ide is felteszem a képeket, csak lehet némi fáziskéséssel...

Képzeljétek, tegnap sikerült több mint 300 ml-t lefejni azon felül amit Szilvi megevett! Hurrá!

És még nagyobb hurrá, hogy teljesen kulturált éjszakánk volt... igaz, egy több órás ébrenlét után este, ami csakis kézben volt jó őnagyságának, én meg már kilenckor majd elájultam a fáradtságtól. De kb 10 óra felé ő is elaludt, és aztán 2:30-kor jelentkezett újra, 3-ig szopi, utána 6-kor újra (ekkor már Zsuzsa is kelt) utána 8-kor újra és azóta alszik. És a bölcsőjében! igaz beleraktam a puha mózest is megtévesztésképpen

Zsuzsa viszont olyan oltári hisztit csapott tegnap este hogy ilyet ritkán láttam tőle... teljesen belelovalta magát, pedig David be is vitte őt a lehomályosított szobájába (time out), és ott is csak hisztizet... :( Nem egyedül, persze. A hiszti kiváltó oka hogy engedtük hogy TV-t nézzen, de aztán kikapcsoltuk. Hát erre teljesen kikelt magából. Nagyon sajnáltam. Aztán hálistennek Szilvi éppen kidőlt és akkor tudtam vele játszani egy kicsit. Az az érzésem, hogy anyahiánya van. :( Reggel tudok vele egy-két órát foglalkozni mielőtt anyukám elviszi, meg délután mikor hazahozza, de akkor is csak úgy ha Szilvi éppen nem szopizik.

Jövő héttől azt csináljuk, hogy én viszem ki anyukámhoz, és akkor mindkét lánnyal ottleszünk, hogy legalább együtt legyek Zsuzsával, és ha kell akkor anyu tud segíteni. Csak az annyira nem gyerekbarát az a lakás... no mindegy. Alig várom hogy olyan erőben legyek, és Szilvi annyira rendeződjön alvásügyileg, hogy Zsuzsát be merjem vállalni egész napra, és akkor kimehetünk a játszótérre meg programot csinálni mint régen.

Egyébként korán kezdtem, tegnapelőtt a DM-be mentünk (20 perces kiruccanás össz-vissz, autóval mentem, az előkészület kb 3 óra volt, és jóóóól kifáradtam bele). Tegnap elsétáltunk a gyógyszertárba meg a piacra kenyérért. A Graco-ra raktam az autósülést, és abszolút meglepődve konstatáltam, hogy kocsi+autósülés+gyerek még mindig lényegesen könnyebb mint kocsi+Zsuzsa.

Mára anyukám visszahozta az ősrégi Peg Peregómat amin van testvérfellépő is, kimostam a huzatot, összeraktam, és ma már azzal mentünk ki pár percre sétálni reggel, mivel Zsuzsa azonnal rájött hogy mire való a testvérfellépő, és a lakásban kellett körözni a böhöm nagy babakocsival "tütüzve", úgyhogy megigértem neki, hogy kimegyünk vele "tütüzni". Igen ám, de akkor Szilvi még szopizni szeretett volna, akkor Zsuzsa bekakilt, akkor mindkét lányt meg magamat is fel kellett öltöztetni, szóval nem semmi összeszedni magunkat.

De aztán kimentünk sétálni, Zsuzsa IMÁD a testvérfellépőn utazni, összetalálkoztunk anyukámmal, elmentünk a sarki boltba zsömlét venni, és aztán haza. Bár fárasztóak még ezek a 20 perces kiruccanások is, jót tesznek a lelkemnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami! Már nekem is eszembe jutott, hogy én vagyok a béna, de szerintem minden ok. Fodrok jól állnak, nem is laza a pelus, figyelek a belső rétegekre is, úh. passz.
Vendég

Pann, csak azert kerdezem, mert mi is huggies-t hasznalunk, loszor 2-5 kilosat, most 3-6-ost es teljesen jo. De oda kell figyelni, hogy a combresznel teljesen passzoljon a babara, volt mar, hogy nem foglalkoztam vele es kifolyt a pisi. Kaki meg sose jott ki, 1x a korhazban, de akkor a csecsemos pelenkazta Aront, nem en...

Hat Aron folyamatosan rofog-morog-szuszog, meg persze amikor tojik,akkor is. De "jatek" kozben is - hadonaszik a kezevel es rofog :D

Ma nem megyunk setalni, eleg vacaknak nez ki az ido. Majd maskor talalkozom a kollegakkal... fo, hgy Aron ne fazzon meg!!!

Most elmegyek vegre rizottot csinalni, 2. napja tervezem, eddig csak a zoldseget sikerult megpucolnom hozza...
kami

Zseboroszlán!

Nagyon-nagyon durva ez a császárarány!!! Hol is van ez?

Ágiboldi:

Nem úgy működik ám a mell, hogy 20 perc után átcsap a tej zsírdúsba, hanem fokozatosan, folyamatosan egyre zsírosabb lesz minden korttyal... mikor már csak cseppek jönnek, akkor a legzsírosabb. Ez azért is jó, mert pl általában délután/este úgy tűnhet hogy kevesebb a tejed, de az ami van, az nagyon zsíros és tápláló!

Szerintem ne aggódj ha Boldi nem a tankönyv szerint gyarapszik, ő már most egy külön kis személy! Nem a nagy átlag! Amíg hízik, addig nincs baj.

Pelenka:

Nekünk a Huggies 2-5 kg-s bejött, nem csurgott még ki sehol. De minden babának más az alakja, tehát megéri kisérletezni.

Sírni hagyás:

Hát azt kell hogy mondjam, hogy Szilvi más világba született mint Zsuzsa. Egyrészt már nem rándulok görcsbe (mint anno Zsuzsával) mikor nyekken egyet, sőt akkor sem ha torka szakadtából ordít. Sajnos van olyan, hogy ez van és nem tudok rögtön odamenni hozzá. Pl ma reggel megszoptattam, beraktam a babakocsiba, és ott kellett hagynom mert Zsuzsa bekakilt és őt is ki kellett ganajozni. Közben Szilvi felébredt és pár másodpercre irtózatos ordításba kezdett... aztán láss csodát mire Zsuzsát befejeztem, édesdeden aludt...

Zsuzsával azonnal kikaptam volna a helyéről hogy megvigasztaljam, illetőleg hogy az apja kezébe nyomjam, mert ha nem szoptatni kellett, akkor nem tudtam vele mit kezdeni. Komolyan. És rossz anyának éltem meg magam, ha sírt egy picit is a gyerek.

Most már előre tudatosan rákészültem, hogy igenis lesz olyan, hogy egyikük sír mert a másikkal vagyok elfoglalva, és hogy nekem ezt higgadtan kell kezelni, mert ha görcsbe rándul a gyomrom és ideges leszek miatta, csak rontok a helyzeten.

Ezenkívül szerintem pszichésen sokat dob a dolgon az, hogy azért nem tudok azonnal odamenni, mert a másiknak is szüksége van rám, nem pedig azért mert önző vagyok és nem vigasztalom meg a gyerekem. Pedig igenis van olyan hogy az embernek WC-re kell mennie. Emlékszem Zsuzsával volt olyan hogy inkább nem fürödtem amíg David át nem tudta venni tőlem, minthogy sírni hagyjam...

Timocska:

Védőnő... :evil: Ne is mondd. Itt volt kedden, és hát borzasztó, egy katasztrófa. Egy öreg néni, össze-vissza beszél, semmi újat nem mond, amit mond azt nem fejezi be, vagy elmondja háromszor. És természetesen pont akkor jött mikor épp elszundítottam volna, de inkább beengedtem, mert ha nem akkor visszajön máskor :evil: Azt jó sokszor elmondta, ha csuklik a baba mit csináljak vele, meg azzal van még mindig elfoglalva, hogy egyszer megbeszéltük hogy bemegyek egy leletért amit hozzá küldtek, de nem hagyta ott hanem bedobta a postaládánkba, és pont elkerültük egymást, na azóta ez foglalkoztatja és mindig elmeséli hogy hogy is történt. Katasztrófa.

Kis_plútó:

Megy a drukk. Miért indítanak be?

Mosógép:

Napi három adag eddig a minimum. :evil: Kislányruha, nagylányruha, anyukának az összetejezett ruhái, apukának a ruhái... borzasztó... Még szerencse hogy nem vasalok.

Kami:

Dehogynem röfög!!! :) Oltári aranyos! Hörög, zörög, röfög, sípol, mindent csinál. :D

Pann:

Azért üvölt a mérlegen, mert a babák általában nem szeretnek meztelenül lenni, max ha testközelben vannak, magyarul szeretik ha a bőrüket éri valami érintés. A másik meg hogy gondolom a mérleg billeg és nem érzi magát biztonságban. Ugye azt csinálja hogy megfeszíti magát, kidobja kezét-lábát a négy égtáj irányába és üvölt? Ez a Moro-reflex, akkor csinálja mikor elveszti az egyensúlyát. Egy ilyen pici baba még egyenesen fekve is elveszti az egyensúlyát, megijed. Azért sír.

Móni:

Nekünk nincs mérlegünk. Zsuzsával volt, és csak felhúztam magam rajta. Lehet hogy most már tényleg jobbakat lehet bérelni, de nekem konkrétan volt olyan, hogy kevesebbet mutatott szopi után mint előtt, és akkor marhára bedühödtem. Szerintem ha jól szopik a gyerek, hetente egyszer elég megmérni, ehhez én be fogom vinni a védőnőhöz, itt vannak 5 perc sétányira. Egyébiránt meg mint itt a többiek is megmondják, a baba utálja, meg fel is ébred rá ha már bealudt a szopiba. Ezenkívül szerintem anyukák (már bocs, nem akarok senkit sem megbántani) csak magukat aggasztják azzal hogy állandóan lesik, most csak 30-at evett, most csak 10-et, uramatyám... Szóval szerintem egy egészséges csecsemőnél felesleges, és csak bosszankodást és aggodalmat okoz anyukának is, babának is.

És az a baj, ha már ott van, akkor nehéz neki ellenállni, ezt jól tudom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

De de de RÖFÖG. Nagyonis röfög. Én is tegnap tűnődtem el rajta, h ez vajon üzemszerű-e.

Pann, a mérlegen nekünk is ordít, ezt használom arra, h valahogy felébresszem a két mell között. Semmi másra nem akar felébredni, ettől a viszont totál kiakad...

Mi is a Liberón és Pampersen vagyunk túl, most próbáljuk a Huggiest. Eddig a Libero nem vált be. Ill egyszer totál összepisilte magát, és észrevettük az anyukámmal, h úgy pelenkáztuk be véletlenül, h kilógott a kukija... vagy kidugta...? :shock:

Móni, szerintem kell a mérleg. Mi is bérlünk, digis, olyan mint a Kamié, vagyis úgy működik. Először azt gondoltam, h nem kell. De mikor egy óráig szopott a gyerek, és utána fél óra múlva tömködi a kezét a szájába, és tátogva keresi a kaját és ordít, akkor elbizonytalanodsz, h evett-e, van-e tejed, ébren volt-e, szopta-e, stb. Vagyis, h lehet-e éhes és rakjam vissza, vagy csak a hasa fáj, úgyhogy pont nem kéne többet ennie, h ne keveredjenek benne a különböző korú tejek. Szóval olyankor annyira jó érzés, h megmértem előtte, utána, mérleg jelzi, h evet pl. 70 g-ot, tehát valszeg nem éhes..úgyhogy hagyhatom kicsit nyűglődni, nem vagyoik rossz anya aki a gyereket éhezteti.

Kép
Kép
agiboldi

Barbi, fel a fejjel, süt a nap, vegyél valamit magadnak! Vagy valami színes újsággal gubózz be otthon. Készülj rá, h ha megszületett Emma, akkor lesz utána nagyon durva sz.r kedved, nekem volt ilyen a múlt héten, a világon mindenen bőgtem, minden tragikusnak tűnt és kilátástalannak. Persze Boldit akkor is imádtam, de mindenki másnak át tudtam volna harapni a torkát. Asszem pusztán a kialvatlanság miatt. Hülye érzés, és nem tudsz rajta uralkodni. Szerencse, h egy huzamosabb (3-4 óra) alvás elmossa a nagyját :)

Kép
Kép
agiboldi

Rókinak persze igaza van, mi se mérjük folyton, csak ha rámjön a para, h van e elég tejem és evett-e stb.

Róki, pont ezt érzem néha, h ha nem kell szoptatni vagy pelenkázni és sír nem tudok mit kezdeni vele. És rossz anyának érzem néha magam, kicsit olyan mintha a "feladatok" közti időben nem lennék anya, csak a régi én, aki vágyik ki sétálni és tévét akarna nézni meg olvasni.

Gabi, szorítunk, de izgi :)

Kép
Kép
agiboldi

Megjöttem...
Egy fokkal jobb lett az eredmény de zömében ma is 160-170 frekije volt.De legalábbb nem 180-200.
Adokik szerint nincs gáz. :shock: 14-én kontroll.
Lehet hogy a nem túl jó utakon történő autókázás (45-50perc) viseli meg nem tudom ...De vogy be kell jutni a kh-ba...
Remélem nincs baj.

Most megyek pihizni.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Köszönöm a mérleges válaszokat. A kórházban úgyis mérnem kell majd, ott majd meglátom mennyire idegesít és hazajövetelkor még mindig tudunk bérelni.

Mazsi,
Ne izgulj, ha a dokik azt mondják, hogy minden ok, akkor az úgy is van. és lehet, hogy tényleg az autókázást nem szereti.

Timi,
Én is valami hasonló csomagot kaptam, de az enyémben nem volt kupon. Na mindegy biztosan ott sem adtak volna sokkal többet.

Hát látom ezt a pelus dolgot tényleg ki kell tapasztalni. Mi Pampers-t vettünk és ajándékba kaptunk Liberot, úgyhogy az elején ezt fogjuk használni, aztán majd meglátom beválik-e valamelyik.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Reggel voltam vérvételen, CTGn, meg a dokimnál, aztán apunál ebédeltem - nemrég értem haza, éppen diós sütit sütök :P
CTGn minden rendben volt, méhszáj zárt! Jövő szerdán megyek megint, akkor UH is lesz! Már ha addig nem szülünk - mondta a dokim :lol:

Na, gyorsan visszaolvasok!
Vendég

Sziasztok lányok!

Először is gratulálok minden babának és az anyuciknak, apuciknak! Jó sok picurka született ez alatt a 2 hét alatt!
A kismamijainknak pedig kitarás, nem sokára itt az idő. Addig meg pihenni tessék. Utána úgy sem lehet!

Bocs, hogy csak most tudunk jelentkezn volt egy kis gondunk. Benci a harmadik napon annyira besárgult hogy átvitték a gyermekkorházba, ott töltöttünk még plusz 7 napot. Márc 1-én jötünk haza, aztán meg kellett küzdeni a cicire szoktatással mert tejem csak a 6. nap után lett, az is csak egy pici. Így picurt a szopi mellett tápoztuk is nem tudtunk mit tenni. Egész nap vele lehettem, gyakorlatilag reggeltől estig. Csak este volt rossz hazajönni az üres kiságyhoz. Viszont most egy hét küzdés után csak ciciből eszik. A tápszert amit hazahoztunk még ki sem bontottuk, és 1 hét alatt 220 g-ot híztunk. Ugyhogy már minden rendben.

A visszaolvasás feléig sem jutottam még el. Az elejébe és a végébe olvastam csak bele. Nagyon szépek a picik. Mindegyik tüneményes.
Barbus gyerekszobáját láttam az elején, meseszép. Timocska fájásgörbéjét. Az se semmi! Meg a végében olvastam hogy május aggódik. Ne aggódj, senki sem fog elfelejteni örülni a babádnak! Ez nem egy olyan topic... :D

Szüléstörténetet elkezdem írni, aztán ha Benci felébred akkor legközelebb folytatom.
Szóval 20-án 14 órára mentünk vizsgálatra. Aztán kiderült hogy a dokinknak valami előadása csúszott be, és csak 16 után érkezik. Addig CTG. Nem volt rajta semmi érdemleges.
Aztán 1/2 5 körül kiderült 5 cm-re vagyunk tágulva, maradunk. Utána kúp, tisztulás, zuhanyzás. Fájások semmi. 6-1/2 7 körül aztán burokrepesztés. Nem éreztem semmit úgyszintén. De aztán egy 25 perc múlva indult a menet. Rákötöttek a ctg-re, ami 40% -os fájásokat mutatott. Két kis orvostanhallgató gyámolított nagyon siokat segítettek, ugyanis apa nem jöhetett be, lévén látogatási tilalom, apás szülés storno. A vicc az hogy persze másnap reggel már feloldották a tilalmat...Ilyen a mi szerencsénk!
Amikor közölték velem hogy ez még csak 40%, hát körvonalazódott bennem hogy nem tudom ezt hogy fogjuk bírni, főként miután a mellettem levő szobában már reggel 8 óta vajúdott valaki és még szerencsétlen 3 cm-nél tartott...Rossz volt hallgatni mit szenved, és a kiszürődő hangok nem voltak túl bizalomgerjesztőek. Teljesen be voltam rezelve... Aztán nemes egyszerűséggel kirántottun a ctg azon csatlakozóját ami a fájásgörbét mutatja. Jobb volt nem látni. Feküdni nagyon nem volt jó, járkálva ahhoz képest elviselhető volt a fájdalom. Ja a ctg nem hordozható volt, így azon jót mulattam hogy az ember úgy érzi magát mint egy kikötött kutya amint sétál az ágy körül madzagra kötve...Eltelt 1 óra még 7 cm nél tartottunk. Akkor ráültünk a labdára. Itt ücsörögtünk még 1 órát. Jó volt, jobb mint sétálni, közben még mindig folyt a magzatvíz kifelé, a baba pedig csúszott lefelé. 8 cm nél kaptam vmi egyszerű fájdalomcsillapító injekciót a hátsófelembe amit előtte úgy gondoltam nem akarok, de aztán akkor már nem volt erőm tiltakozni, sőt be kell vallanom örültem neki mert utána fényévekkel elviselhetőbb volt minden. Aztán 15 perc alatt hirtelen 9,5 cm jött, elkezdtük bekötni az infúziót de hirtelen teljesen eltünt a méhszáj a ritka jó vénáimba pedig csak többedik nekifutásra sikerült bekötni az infúziót, az sem csepegett rendesen, de már nem volt idő nyomni kellett. Aztán nem voltam túl ügyes, babóca nehezen jött, beszorult. Ekkor vágni kellett. Ezt is jó lett volna kihagyni, de a szülésznő azt mondta hogy ilyen magas gátat még nem látott, mindenképpen szükség volt gátmetszésre. Bencike 21.07-kor született meg 51 cm-rel, és 3170g-al. Azonnal elvitték nem hallottam sírni, ez nagyon rossz volt, meg a bizonytalanság hogy minden redben van-e. Hála istennek rendben volt. A szülés után amikor visszahozták, akkor papát is beengedték hozzánk. Jó lett volna ha bent lehet bár nem is tudom lehet jobb nem végignézni a vajúdást nem egy felemelő látvány. Végülis kb 2,5 óra alatt lett meg a gyönyörű kisfiunk. Mindenkinek aki még előtte áll hasonlóan rövid szülést kívánok...
Az orvosom és a szülésznő és az egyetemista lányok is tüneményesek voltak, sokat segítettek hogy könnyen vegyük az előttünk álló megpróbáltatásokat.
Tréfásan meg is jegyezték hogy a következő csemete ha jön tessék azonnal elindulni a kórházba, nem várni semmire, nehogy útközben kipottyanjon a baba...

Ennyit rólunk. Képeket papával majd teszünk fel. Folytatom a visszaolvasást még 15-16 oldal vissza van.

Ja azt elfelejtettem hogy Benci is röfög. Főleg cicizés közben ha nagyon éhes...

Mindenkinek minden jót kivánunk!
Sok puszi Andi+Benci. Hamarosan jelentkezünk.
g.andi

Na, áztam kicsit a kádban, hajat mostam, kicsit jobban érzem magam... persze, nem az igazi, főleg miután hívott a kedves uram, hogy 4-től tárgyalása lesz, ki tudja mikor ér haza!!! Pedig úgy elterveztem, hogy nőnap alkalmából kicsit kényeztetjük egymást, főzőcskézünk együtt stb... na, ebből se lesz semmi! :evil: :evil: :evil:

Barbi!
Örülök, hogy minden okés! :)

Csajok!
Én is szeretném, ha már itt röfögne az én kis malackám! :D :D :D

A védőnő mondott egy csomó dolgot a szoptatással kapcsolatban, de ezeket egyenlőre nem tudom sem értelmezni, sem használni mindaddig, míg ki nem tapasztalom! De azért próbáltam odafigyelni és elraktározni az infokat! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?