Zseboroszlán!
Nagyon-nagyon durva ez a császárarány!!! Hol is van ez?
Ágiboldi:
Nem úgy működik ám a mell, hogy 20 perc után átcsap a tej zsírdúsba, hanem fokozatosan, folyamatosan egyre zsírosabb lesz minden korttyal... mikor már csak cseppek jönnek, akkor a legzsírosabb. Ez azért is jó, mert pl általában délután/este úgy tűnhet hogy kevesebb a tejed, de az ami van, az nagyon zsíros és tápláló!
Szerintem ne aggódj ha Boldi nem a tankönyv szerint gyarapszik, ő már most egy külön kis személy! Nem a nagy átlag! Amíg hízik, addig nincs baj.
Pelenka:
Nekünk a Huggies 2-5 kg-s bejött, nem csurgott még ki sehol. De minden babának más az alakja, tehát megéri kisérletezni.
Sírni hagyás:
Hát azt kell hogy mondjam, hogy Szilvi más világba született mint Zsuzsa. Egyrészt már nem rándulok görcsbe (mint anno Zsuzsával) mikor nyekken egyet, sőt akkor sem ha torka szakadtából ordít. Sajnos van olyan, hogy ez van és nem tudok rögtön odamenni hozzá. Pl ma reggel megszoptattam, beraktam a babakocsiba, és ott kellett hagynom mert Zsuzsa bekakilt és őt is ki kellett ganajozni. Közben Szilvi felébredt és pár másodpercre irtózatos ordításba kezdett... aztán láss csodát mire Zsuzsát befejeztem, édesdeden aludt...
Zsuzsával azonnal kikaptam volna a helyéről hogy megvigasztaljam, illetőleg hogy az apja kezébe nyomjam, mert ha nem szoptatni kellett, akkor nem tudtam vele mit kezdeni. Komolyan. És rossz anyának éltem meg magam, ha sírt egy picit is a gyerek.
Most már előre tudatosan rákészültem, hogy igenis lesz olyan, hogy egyikük sír mert a másikkal vagyok elfoglalva, és hogy nekem ezt higgadtan kell kezelni, mert ha görcsbe rándul a gyomrom és ideges leszek miatta, csak rontok a helyzeten.
Ezenkívül szerintem pszichésen sokat dob a dolgon az, hogy azért nem tudok azonnal odamenni, mert a másiknak is szüksége van rám, nem pedig azért mert önző vagyok és nem vigasztalom meg a gyerekem. Pedig igenis van olyan hogy az embernek WC-re kell mennie. Emlékszem Zsuzsával volt olyan hogy inkább nem fürödtem amíg David át nem tudta venni tőlem, minthogy sírni hagyjam...
Timocska:
Védőnő...
Ne is mondd. Itt volt kedden, és hát borzasztó, egy katasztrófa. Egy öreg néni, össze-vissza beszél, semmi újat nem mond, amit mond azt nem fejezi be, vagy elmondja háromszor. És természetesen pont akkor jött mikor épp elszundítottam volna, de inkább beengedtem, mert ha nem akkor visszajön máskor
Azt jó sokszor elmondta, ha csuklik a baba mit csináljak vele, meg azzal van még mindig elfoglalva, hogy egyszer megbeszéltük hogy bemegyek egy leletért amit hozzá küldtek, de nem hagyta ott hanem bedobta a postaládánkba, és pont elkerültük egymást, na azóta ez foglalkoztatja és mindig elmeséli hogy hogy is történt. Katasztrófa.
Kis_plútó:
Megy a drukk. Miért indítanak be?
Mosógép:
Napi három adag eddig a minimum.
Kislányruha, nagylányruha, anyukának az összetejezett ruhái, apukának a ruhái... borzasztó... Még szerencse hogy nem vasalok.
Kami:
Dehogynem röfög!!!
Oltári aranyos! Hörög, zörög, röfög, sípol, mindent csinál.
Pann:
Azért üvölt a mérlegen, mert a babák általában nem szeretnek meztelenül lenni, max ha testközelben vannak, magyarul szeretik ha a bőrüket éri valami érintés. A másik meg hogy gondolom a mérleg billeg és nem érzi magát biztonságban. Ugye azt csinálja hogy megfeszíti magát, kidobja kezét-lábát a négy égtáj irányába és üvölt? Ez a Moro-reflex, akkor csinálja mikor elveszti az egyensúlyát. Egy ilyen pici baba még egyenesen fekve is elveszti az egyensúlyát, megijed. Azért sír.
Móni:
Nekünk nincs mérlegünk. Zsuzsával volt, és csak felhúztam magam rajta. Lehet hogy most már tényleg jobbakat lehet bérelni, de nekem konkrétan volt olyan, hogy kevesebbet mutatott szopi után mint előtt, és akkor marhára bedühödtem. Szerintem ha jól szopik a gyerek, hetente egyszer elég megmérni, ehhez én be fogom vinni a védőnőhöz, itt vannak 5 perc sétányira. Egyébiránt meg mint itt a többiek is megmondják, a baba utálja, meg fel is ébred rá ha már bealudt a szopiba. Ezenkívül szerintem anyukák (már bocs, nem akarok senkit sem megbántani) csak magukat aggasztják azzal hogy állandóan lesik, most csak 30-at evett, most csak 10-et, uramatyám... Szóval szerintem egy egészséges csecsemőnél felesleges, és csak bosszankodást és aggodalmat okoz anyukának is, babának is.
És az a baj, ha már ott van, akkor nehéz neki ellenállni, ezt jól tudom.