Ágiboldi:
Tudom, nem vigasztal a bőgő gyerek mellett, de az átlag baba átlag napi 2 órát sír! Nem azért mert valamit rosszul csinálnak vele, hanem azért mert baba! Kitartás! A gyermekágy 6 hete a legnehezebb, anyukának is, a babának is. Mindketten szokjátok az új helyzetet, de hidd el, egyre könnyebb lesz.
Barbus:
Kitartás, nemsokára újra egyesül a csoport! Legalábbis ebből a szempontból!
Mert innentől kezdve több lesz az olyan téma, amiben el lehet térni egymástól... a terhesség nagyjából mindenkinél ugyanúgy folyik, de a gyereknevelés... hajjaj... olyan szakadások/nézeteltérések/viták lehetnek még belőle hogy ki mit hogyan csinál... a két legnagyobb csatatér az etetés és az altatás...
Természetesen mindenki mindent a legjobb meggyőződése szerint csinál, de pont ezért olyan nehéz elfogadni, hogy másnak más a (teljesen jogos, és létjogosultságot élvező) meggyőződése. De reméljük a legjobbakat.
Kendő, háttámasz:
Nem tudom ki kérdezte a támasztással kapcsolatban, hogy megtámasztja-e a hátát a hordozókendő. Igazából nem tudom, hol állok a témában, mert ez a magyar szakembereknek a mániájának tűnik, az amcsi fórumokon, orvosoktól ezt az aggodalmat egyszer sem olvastam, hogy a kendő ne tartaná meg a gyerek hátát, illetve hogy nem szabad őt függőlegesbe rakni, mert az rosszat tesz.
Zsuzsával ez nem volt kérdés, ő UTÁLTA a bölcsőtartást, és ráadásul eszméletlen feszes volt az izomzata, ő már újszülöttnek megtartotta magát, és 3 hetes korában raktam először kenguruba (nem kendőbe!) ahol teljesen függőlegesen megtartotta a fejét és a hátát. Na, Szilvivel ezt nem fogom megcsinálni, mert ő olyan igazi újszülöttes nyekli-nyakli, állandóan valamerre bukik a feje.
De a kendőbe nem muszáj függőlegesen rakni, sőt, a képsorozaton amit belinkeltem, mutatják is hogy meg van döntve és úgy tartja a kendő, bölcsőtartásban.