Új privát üzeneted érkezett!

Sági
fájás, hát az alhasam az fáj szinte folyamatosan, de az semmi :cry: Néha a derekamat is érzem, és ennyi. Inkább ma én is ingerültebb vagyok, van akinek ez is jó jel. szerintem inkább csalódottság, hogy hiába kaptam pár nap haladékot a kicsi csak nem akar kijönni.
Ja, és ma megint nyugisabb a kicsi
A párom komiszan meg is jegyezte tegnap, hogy semmi, pedig ma még takarítottál is :? :? :? mintha máskor a lábamat lógatnám.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Tudom, igazatok van... Nem sértődtem meg, és én sem akartam senkit megbántani,csak kikívánkozott belőlem :wink: És igen, iagazad van Sági, már nagyon türelmetlen vagyok, biztos ez is közrejátszik... Sebaj, már nincs sok hátra :) Legalábbis próbálom magam győzködni a 3hét az nem sok :?

Kami! A barátnőmnek ez a keresztcsont fájás vezetésnél jött elő :shock: Kocsival ment a 6 hetes kontrollra, és utána mesélte, addig és utána neki sem volt! Áronnal meg minden rendben lesz! Valszeg tornáznotok kell majd kicsit, de remélhetőleg tetszeni fog neki, és akkor még jó kis progi is lesz ;) Tök jó, hogy mentek sétizni!

Nekem ma keményedik a pocim egész nap... Biztos ezt a meleg frontot érezzük :? Emma ma is olyan aktív, hogy mostmár megkérdezem csütörtökön, hogy ez normális-e...
Vendég

Jajjj, ezek a kemenyedesek! Lanyok, ez nagyon komoly! Itt egyszerre fogtok nekem szulni oten! :D

Hat, tartok tole, hogy Aron meg nem fogja elvezni a tornat, mert joreszt a nyakat kell majd buzeralni es hat valljuk meg, kisebb dolgokto is sirva tud fakadni... ugyhogymarhakivancsi vagyok, milyen ujdonsagot tud mondani a dokineni, Gabornak nagyon szimpi volt a telefonban, en meg azt hallottam rola, jo szakember (dr- Lengyel Zsuzsanna, nemtom Roki vagy valaki, hallottatok-e rola valaha...)
kami

Kami! Ok, nem ugyanaz, de nekem anyu mesélte, hogy anno a csípőmet kellett tornáztatni és hogy eleinte nem tetszett, de aztán kimondottan élveztem ;) Majd meglátjátok, Áronnal hogy lesz!

Szerintetek mitől van, hogy ilyen aktív a gyerkőcöm??? Persze, jobb, mintha nem mozogna, de szinte egész nap fönt van, és tök nagy hévvel "jön-megy", huzigálja a kis fenekét ide-oda, meg a lábaival, kezeivel is non-stop kalimpál, és nem kicsit, hanem úgy erőteljesen, tempósan :roll:
Vendég

Barbi,
Szerintem Emma csak egyszerűen jól érzi magát odabent és jól eljátszadozik!Emiatt ne aggódj!!!!!! :P
Vendég

jó reggelt :P

aludtam egyet ami tuti jól esett, de a fájdalmakon nem változtatott :cry:
eredetileg nem akartam aludni ,betettem a Jane Eyre-t , de elaludtam :lol:

barbus
én nem vagyok köztetek olyan régen, de én is ezt érzékeltem amit Te:lol:
persze ez szerintem norm, amire akkor fogunk rájönni, ha a mi kis törpilláink is lesznek velünk.csak most még egy kicsit nehéz :oops:
kicsit hülyén jön ki ha próbálok a babások problémáira reagálni (pedig csak a gyerekosztályon eltöltött tapasztalatokat próbálom ilyenkor előásni :lol: ) , félve attól hogy nehogy okoskodásnak tűnjön,ha meg nem reagál az ember akkor az is hülyén jön ki...
szerintem 1 hónap múlva semmi gond nem lesz és mindannyian büszke szülőként fogunk itt fecsegni :lol: :lol:

Emma miatt ne aggódj!jól érzi magát.vagy...készül kifelé és próbálkozik melyik helyzet a legklasszabb :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Köszönöm, hogy aggódtok értem. Most értem haza. Ctg-n minden rendben, a méhszájam az elmúlt héthez képest nem nyílt, de rövidült. Nem is baj, hogy ilyen szépen lassan finoman alakulnak a dolgok, így talán rövidebb lesz a vajúdás ideje. Gergőt az uh alapján 3000g körülire becsülte a doki. Legközelebb jövőhéten szerdán kell mennem, hacsak addig nem történik valami változás. De légyszi szurkoljatok, hogy szerda és vasárnap között ne legyen semmi, mert a dokim elutazik.

Na gyorsan visszaolvasok!

Móni

Kép
móni23

Lányok, kezdek megnyugodni, hogy nem én vagyok akkor tök hülye :lol: Ez az átmeneti helyzet kicsit faramuci, aztán ha már mindenki babázik, akkor magától megoldódik majd a dolog :P
Gondolom, hogy Emma jól érzi magát, remélem legalábbis, hogy már jelt adott volna, ha nem ;) Csak furi, hogy mindenki azt írja, hogy nyugisabb napok így meg úgy, nálunk meg híre sincs a nyugisabb napoknak :shock:
Mazsi! Én nem tudok mostmár szinte egy filmet sem végig nézni :oops: Az az, amin tuti bealszom... :lol: Egyedül a Prison Break-en maradok ébren :D
Vendég

szerdán megyek az első NST-re :lol: kíváncsi vagyok a keményedések mennyire fájások? most a 4x1 Mg mellett is ennyi van mi lesz ha leállítják :shock: lehet hogy mégis márciusi lányom lesz :D

gabi
nem túl nagy vigasz hogy 5 hétig így fog fájni :D :D :D
neked gondolom már nem tud hova tágulni a medencéd ami tök jó mert ezek szerint felkészült a szervezeted....
én is csak ezért próbálom meg abbahagyni a nyavalygást...
de azért jó megbeszélni és tudni hogy nem egyedül vagyok :lol:

ágiboldi
ha eszik rendesen, gyarapszik , jól mozog szerintem nem lesz baj. norm eredményekkel engedtek haza, idő kell hogy elmúljon a sárgaság. a gyerekorvos most úgyis hetente jár nem?
1 hetes kor után a legnagyobb veszélye a sárgaságnak (magicterus) már jelentősen csökken, mert ekkorra a sejthártyák átjárhatósága megszűnik a bilirubin számára.
úgyogy csak szopizzon jó sokat Boldi :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hát sajnos a szoptatós altatós témához még nem tudok hozzászólni, de érdeklődve olvasom amit írtok, hátha később nekem is hasznosak lesznek.

Timo, Sági,
Nagyon izgalmasak nálatok a dolgok. Lehet hogy már tis is hamarosan babáztok?

Gabi,
Eszti pontosan tudja, hogy mikor akar megérkezni, ne izgulj. Mikor kell befeküdnöd, ha nem indul meg?

Lorcáéket sajnálom, hogy még bent kell maradniuk, de remélem hamarosan hazajöhetnek.

Barbi,
Teljesen megértelek, de hamarosan mi is hozzás tudunk szólni ezekhez a témákhoz. Én a többieket is megértem, hogy nem nagyon van idejük arra, hogy minket bíztassanak, és most ezek a témák a fontosak számukra. Biztosan én is így lennék vele.

Mazsi,
Nem semmi, hogy még mindig ennyi magnéziumot szedsz, bár azon gondolkoztam, hogy én is elkezdem ebben a pár napban, mert nem szeretnék a dokim nélkül szülni.

Móni

Kép
móni23

Köszi Mazsi :D na ugye, h működik a "keresztbe" kommunikáció, most jól megnyugtatott egy még-nem-babás.

Én is értem Barbi, amit írsz, de én minden reggel azzal kelek, hogy valamelyikőtök szült-e már, ez érdekel a legjobban :) és aztán jönnek a technikai kérdések, hogy miért bőg a gyerekem...

Nektek olyan fura, h ilyen sok a keményedés, nekem egyáltalán nem volt, legutóbb decemberben, és a végén egy párszor.

Amúgy ma én is nyűgös vagyok. Ja, és ez a szülés utáni sírósság ez is nagyon súlyos. Nem depi, mert jó kedvem van, ill. nyűgös de nem rosszkedvű, viszont tényleg folyton bőghetnék :shock:

Kép
Kép
agiboldi

móni
én végig szedtem a 15. héttől.a keményedések 27-28 hetesen jelentkeztek először.
de bszéltem anyuval ő z öcsémmel szintén az 5. hónaptól keményedett csak anno nem adtak rá semmit.
remélem minden rendben lesz , azért.

lehet hogy én ezért vagyok ilyen nyugis? a sok Mg és B6 vit? :shock: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi!

Én úgy érzem sok és sokféle téma is van, hisz mindenkinél besűrűsödtek a dologok (kivéve ahol még nem), nincs idő mindenre reagálni, csak ha mondanivalóm, tapasztalatom van valamiről. És ez vice versa érvényes, gondolom.

Mikor mész ctg-re?

Biztos a front miatt akítv a bébid. Amúgy a három hét nem kevés, ami még hátravan, esetleg több is. Én is érzem ezt sokszor, hogy tempóeltérésben vagyok a dokival, ill. környezettel. Merthogy én visszaszámolok, ők meg csak legyintenek-hol van még az én szülésem!

Na, sziasztok.

Bella
bella2

Sziasztok!

Ági! A sárgaság ha egyszer elkezdett csökkenni, akkor már nem fordul vissza. Ha elengedtek, akkor minden ok, csak az arcon marad meg legtovább a sárga szín. Gergő is viccesen néz ki, amikor a rózsaszín kezét a sárga arcára teszi. :lol: Engem is a doki néni nyugtatott meg, úh. te se aggódj!

Kami! Megvolt a séta? Irigyellek titeket, hogy ez szóba jöhet. Azt hiszem, nekünk még egy kicsit várni kell ezzel, pedig ma olyan szép idő volt! :(

Barbus! Kitartás! És tudom, hogy mindenki ezt mondja (én is untam már), de tényleg próbáld meg kihasználni az utolsó napokat...most még elmehetsz moziba, vásárolni, alhatsz sok órát egyhuzamban, bár tudom, hogy ez az utolsó hónapban már nem olyan egyszerű...bár nekem nem is volt utolsó hónap, úh. nem is tudom. Be is fejezem. :oops: :?

Uh.: az uh.-os eredményekből a szülés napján sikerült végleg kiábrándulnom, ugyanis néhány órás különbséggel készítettek két uh-ot, uabban a kórházban, uazon a gépen, és - láss csodát - a második uh-ra vagy összement a Gergő (két héttel kisebbre), vagy nem mérvadók az uh-os eredmények. :evil:

Megírom még a mai napi szenvedésemet, bár tudom, hogy nem sok sorstársam van: szúrnak a felszívódó varratok....odabenn. :oops: :oops: Vajon mit lehet ezzel csinálni? És meddig fog tartani?
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak sokat kell ám visszaolvasni!!!!:):)

Barbi, osztom az érzéseid, én is úgy próbálom felfogni, hogy ez csak egy átmeneti állapot..... remélhetőleg, aztán mi is anyák leszünk és már nem fognak a pocakos kérdések izgatni. :lol: :lol:

De én vagyok a sorban az utolsó és bennem is kéne tartani a lelket majd áprilisban!!!!! :lol: :lol: :lol:

Barbi, Móni, holnap jöttök a kórházba?

Lányok, nekem is elég gyakran keményedett a pocóm az utóbbi 2-3 napban. Igen, tuti a front, illetve lehet, hogy hülyeség, de a teliholdnak nincs ehhez köze?
Tegnap azt hittem 3 percig, hogy meg fog jönni, aztán persze kioldott a görcsöm..... :cry:

Szegény Lorca + Szabi, szurkolunk, hogy mielőbb itthon legyetek!!!

Ági, Timi, Gabi???? Szerintem még ma vagy holnap lesz új babásunk.......:):):) Valami lóg a levegőben...... :lol: :lol:

Róki, tényleg nagyon szépen leírtad a szüléstörténeted. Teljesen ott éreztem magam melletted.
Jó lenne, ha így sikerülni nekünk is. :lol:

Cukik a gyerkőcök képei......:)

Még valami. Málnalevél tea ügyben valakinek van tuti beszerzési forrása? Nálunk egyáltalán nem lehet kapni.

Bea

KépKép
babzsak27

KépKép
Vendég

Pann,
Már akartam kérni,hogy csinálj vonalzót!Klassz lett!!! :P

Babazsák,
Budapest,Lehel téri piac-én ott vettem a málnalevélteát 2x.
Jó lenne ha tényleg jönne egy új baba,mondjuk az enyém! :?
Na jó,mindenkié akinek idő van. :lol:

Amúgy a vizsgálat óta megint egy csomó nyálkás,barnás valami távozik belőlem,néha kicsi vér is van benne. :oops: BOCS A GUSZTUSTALANSÁGÉRT!
5 perces fájások,40-50 másodpercig,erősebb mint egy jó kis mensis görcs.De nem mondok semmit mert a múltkor is elmúlt! :roll:
Vendég

Köszi a málna tippet, holnap megyünk és megveszem....:)
Hújujjj, hátha.... :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Bea, én szerintem megyek holnap! :)

Sági! Hajrá! A vonalzód már nagyon optimista ;) Lehet, hogy igaza lesz? ;)
Vendég

Bea,
Ha a Lehelen is megnézitek akkor van egy gyógynövényes a földszinten és az emeleten is.
Vendég

Csajok! :)

Engem nem fusztrál, hogy átmenetileg "két táborra" szakadtunk! Teljesen megértem, hogy a babásoknak már az a legfontosabb, hogy miért bőg a bébi, miért kakil zöldet, miért nem büfizik stb. Nekünk, akik még várakozó álláspontban vagyunk, meg az, hogy mekkora a baba, mikor szülünk stb. Én ugyanolyan élvezettel olvasom az írásokat és próbálom elraktározni a megfelelő infókat! Persze akkor lesz igazán jó, ha megint "egyek" leszünk, mindenkinek meglesz a babája és szervezünk egy jó nagy talit!!! :D :D Sok mami és sok babi!!! :D :D :D
Egy valamire szeretném megkérni a babásokat: KÉPET, KÉPET, KÉPET!!! :D :D :D Én totál odavagyok a csöppekért!!!

Remélem senkinek sem okozott rossz érzést, amit írtam!

Még jövök, csak ideengedem az uram is! :P

Timi
Kép Kép
timocska

Már megint szülnek és babáznak a Vészhelyzetben.Én meg csak sírok rajta! :oops:
Vendég

Sági! Ezek nagyon jó tünetek! Hamarosan baba lesz!?! :D :D
Vendég

Bea,
Nagyon jó lett volna elmenni a holnapi előadásra, de már nem szeretnék mászkálni, nehogy előbb beinduljon a szülés, de remélem elmesélitek, hogy mi volt az előadáson.

Sági,
Én is Vészhelyzetet az előbb :D
Amúgy nagyon jók a tüneteid, szurkolok nagyon!

Pann,
Jó lett a vonalzód :D

Mazsi,
Én is szedtem magnéziumot, de a szülésznőm azt mondta, hogy a 36. héttől már ne szedjem, ezért hagytam abba.

Kép
móni23

Na én is bekukk egy kicsit.
Nagyjából elolvasgattam amiket írtatok. Olyan furi én még tökre nem unom a terhességet, de azért már jó lenne szülni. Annyira kiváncsi vagyok már a kislányomra. :roll:
Fotókat én is nagyon szeretnék a babásoktól, mindegyik olyan édes!

Róki ez a kendő dolog nagyon vagány! De nekem vannak fenntartásaim. Ez nem rossz egy ilyen picike babának mármint ha a kendőben van? Nem tudom nem értek hozzá de így laikusként azt gondolom biztos nem tesz olyan nagyon jót a gerincének meg az egyéb csontozatának. Persze lehet hogy ez hülyeség. Én mondjuk csak e miatt nem használnám még újszülöttnél, később persze lehet bár akkor meg azért nem tetszene, mert már nehezebb a baba egyébként meg azért nem mert, hogy melegít. Jó sok bajom van mi? :lol: :lol: :lol:

Tényleg fura hogy így ketté szakadt a társaság de ez szerintem is természetes. Én úgy vagyok vele hogy amíg még a terhesek táborában vagyok addig figyelek mik a tapasztalatok aztán hátha tudom majd alkalmazni. :wink:
Főleg a szoptatós téma érdekes, mert ugye én attól parázok főleg hogyan fogom megoldani majd. És hát látom vannak nehézségek. És ki tudja lehet hogy mire mi megszülünk a babások rátalálnak a megoldásokra és bármi gondunk lesz már csak a válaszért kell bekukkantanunk. :D

Na megyek sütök egy kis palacsintát az én drágámnak. Egyébként Ő is általában 7 körül szokott hazaérni vagy még később, mondjuk nekem könnyű dolgom van nem vagyok egyedül van egy kutyusunk aki szórakoztat egész nap és meg is mozgat.

Kép
kukuruc

Csajok!
Ez nem gyenge!
De nagyon jó szolgálatot tesz a cseresznyemagpárna és a muskotályoszsálya illóolaj! :D
Vendég

De ha megint elmúlik.... :(
Vendég

Naaa, Ági, fáj még??? Nagyon szorítok, annyira ismerős, pont így éreztem 22-én este :)

Jól kivagyok. EGÉSZ DÉLUTÁN ordított! Csak és kizárólag akkor volt csendben, ha szopinak álcázta azt, hogy a mellemen csüngve aludt, és amint megpróbáltam letenni 20 perc múlva kezdte a bőgést. Na, eddig bírtam, egy órája csatlakoztam hozzá és már én is bőgök. Borzalmasan frusztráló, tehetetlen dolog. Pedig a tegnap éjszakánk olyan ígéretes volt.

Leendő gyermekes csajok, ezt is jegyezzétek meg, h itt bőgök hogy miért bőg, legalább Ti már nem lesztek annyira frusztráltak, tudván, h mindenki az :? Illetve fájdalmas mell és lázasodás témakörben is nagyon otthon vagyok.. :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Ne sirj - adj neki infacolt! Egy egesz cseppentovel kaja elott! Max nyoszorogni fog, amikor futkarozik benne a fosika, utana megnyugszik!!!!! ne add fel!

En akkor bogtem, mikor a tesom itt volt es Aron orditott es a tesom valtig allitotta, hogy nem a hasfajas miatt ordit. En meg allitottam, hogy de. Gabor es a tesom is azt akarta, hogy fejjek - tesom csak a lefejt mennyisegre volt kivancsi, hogy kap-e eleg kajat Aron, Gabor viszont azt akarta, utana cumiztassam is meg! Magamra maradtam a kisebbsegi velemennyel, miszerint a hasa faj. Es en nyertem... de nem volt jo bognom, olyan "gyengenek" ereztem magam... nem szabad! Mar csak azert sem, mert a baba megerzi es megjobban bog...
kami

Sági
nagyon szorítok értetek :lol: :lol: ez már szülésre utaló jel.
Nekem az alhasi fájdalmon kívül semmi. Délután kivasaltam mindent, még azt is amit ma mostam ebben a szupi időben minden megszáradt. Üresek a szennyestartók is, úgyhogy mehetnék :wink:

Kicsi fiam olyan ari volt. Mindíg odamegy a kiságyhoz megnézi benne van e Esztike. Mondtam, hogy legkésőbb jövő héten, és úgy elkezdett örülni :D Kiabálta Adrinak, hogy Esztike jövő héten, hurrá, persze az ő nyelvén, mert ő nem beszél ám ilyen szép tisztán :wink:

Pann
miért nem viheted még ki Gergőt? Két hetes korától már ki lehet, főleg ilyen szép tiszta időben :wink: Először 10-15 percre.

Mg.: én kis naív azt gondoltam mivel most alig szedtem, majd előbb szülök. 32. héttől kb. egyáltalán nem szedtem egy szemet sem. Mondta ezt a védőnőm, hogy nem igen jelent semmit, hát igaza lett :evil: :evil:

Barbi
a sok mocorgás miatt ne izgulj. Úgy fekszik, hogy minden mozdulatát érzed :wink: :wink:
Én mostanában jobban díjazom ha többet alszik, mert már eléggé kellemetlen tud lenni a mozgás :shock: :shock:

Kami
a tornát, és a masszírozást is meg szokták szeretni. Először idegenkednek tőle, mint minden új dologtól :wink:

Ágiboldi
valami babazene, v. ének nem jön be Boldinak? Nekem imádták a gyerekek. nekünk felhúzhatós zenélők vannak, nem a kiságy felé tevős változat, de arra mind a ketten megnyugodtak :wink:
De én rengeteget énekeltem is nekik, éjszaka főleg, hogy nehogy elaludjak amíg szopiznak :twisted: :twisted:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Csak gyorsan belinkelem annak az anyukának a történetét, akitől én Zsuzsának tejet szereztem mielőtt megszületett Szilvi baba.

Nagyon tanulságos lehet szopis gondokkal küzdőknek.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=#1359859

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kedves Mindenki!
Polányi apuka ír most Nektek. Na nem sokat, mert meglehetősen fáradt (de biztos nem annyira, mint a kedves anyuci).
Csak címszavakban:
ma éjfél után ültünk az autóba, 10 perc múlva már a kórházban voltunk, a doki bácsi megrepesztette a magzatburkot, a kívánt mértékű tágulás csak nem akart összejönni, úgyhogy infúzió és egy fenékbe szuri következett. majd engem kitessékeltek a "vajúdóba" és anyucit elvitték... Mondanom se kell, ez volt életem leghosszasabb várakozása.
És 2 óra 50 perckor meghozták a kis Petikét!!! 3450g, 57cm, Apgar 9/10. NAGYON ÉDES ÉS NAGYON ARANYOS VOLT! Felöltöztették és elvitték az anyukájához. Majd hozták nekem, a kezembe fogtam és elmeséltem Neki, hogy én vagyok az Ő apukája. Ő is beszélt sokat. Én annyit vettem ki belőle, hogy jól van a kis Drágám és hogy a többit később szeretné megvitatni...
Majd később behozták Ágit a megfigyelőbe és ott beszéltünk egy keveset, mert volt ott más is aki már aludt.
Sok puszit küld mindenkinek és majd a részleteket Ő írja le.
Most mellékelek egy képet, ha sikerül és írom az SMS-eket, hogy a nagyiék reggel majd nagy örömmel olvassák.
Sziasztok! A legjobbakat!

Kép Polányi Péter
Vendég

Sági
nagy-nagy garatula Petihez!!!
Nagyon szép kisfiú :D :D

Jó reggelt
nálunk semmi változás. Az éjjel olyan hancúrt csinált a kicsi a pocimban, pedig mostanában éjjel alszik :shock:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

SÁGI ÉS A BÜSZKE APUKA! NAGYON NAGY GRATULA PETI BABÁHOZ!!! :P
Jól értettem, hogy a nem kellő tágulás vége csaszi lett?
Mielőbbi felépülést, sok tejecskét és sok-sok boldogságot nektek! :P
Vendég

Gabi! Kitartás! :?
Nálunk is nagy hancúr volt tegnap este... Mire végre megnyugodott Emma, Gábor odabújt, és ahogy átölelt, rátette a kezét a hasamra - na, több se kellett a kis törpillának, persze muszáj volt Apával is "beszélgetnie" :P
Vendég

Ágiboldi:

Tudom, nem vigasztal a bőgő gyerek mellett, de az átlag baba átlag napi 2 órát sír! Nem azért mert valamit rosszul csinálnak vele, hanem azért mert baba! Kitartás! A gyermekágy 6 hete a legnehezebb, anyukának is, a babának is. Mindketten szokjátok az új helyzetet, de hidd el, egyre könnyebb lesz.

Barbus:

Kitartás, nemsokára újra egyesül a csoport! Legalábbis ebből a szempontból! :) Mert innentől kezdve több lesz az olyan téma, amiben el lehet térni egymástól... a terhesség nagyjából mindenkinél ugyanúgy folyik, de a gyereknevelés... hajjaj... olyan szakadások/nézeteltérések/viták lehetnek még belőle hogy ki mit hogyan csinál... a két legnagyobb csatatér az etetés és az altatás...

Természetesen mindenki mindent a legjobb meggyőződése szerint csinál, de pont ezért olyan nehéz elfogadni, hogy másnak más a (teljesen jogos, és létjogosultságot élvező) meggyőződése. De reméljük a legjobbakat. :)

Kendő, háttámasz:

Nem tudom ki kérdezte a támasztással kapcsolatban, hogy megtámasztja-e a hátát a hordozókendő. Igazából nem tudom, hol állok a témában, mert ez a magyar szakembereknek a mániájának tűnik, az amcsi fórumokon, orvosoktól ezt az aggodalmat egyszer sem olvastam, hogy a kendő ne tartaná meg a gyerek hátát, illetve hogy nem szabad őt függőlegesbe rakni, mert az rosszat tesz.

Zsuzsával ez nem volt kérdés, ő UTÁLTA a bölcsőtartást, és ráadásul eszméletlen feszes volt az izomzata, ő már újszülöttnek megtartotta magát, és 3 hetes korában raktam először kenguruba (nem kendőbe!) ahol teljesen függőlegesen megtartotta a fejét és a hátát. Na, Szilvivel ezt nem fogom megcsinálni, mert ő olyan igazi újszülöttes nyekli-nyakli, állandóan valamerre bukik a feje.

De a kendőbe nem muszáj függőlegesen rakni, sőt, a képsorozaton amit belinkeltem, mutatják is hogy meg van döntve és úgy tartja a kendő, bölcsőtartásban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Az előbbit Szilvi egyik hajnali ébredésekor írtam, de csak most sikerült elküldeni...

Hatalmas gratula Ságinak és párjának a kis Petikéhez!!! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki! Engem meggyőzött a kendő! A sima, szövöttől az anyaga tartott vissza, de ez a pamut ez nagyon szimp ;) Már egyeztettem is a csajjal, aki varrja őket, és nekünk is lesz egy :P
Vendég

Sziasztok!

Látom Polányi apuka megelőzött!!! :D :D :D De azért leírom, hogy Peti 3450 gramm és 57 cm!!! :D :D :D
Nagyon édi baba! Holnap benézek hozzájuk, úgyis megyek a kórházba! :P

Gabi!
Most már rajtad a világ szeme! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Bocs, látom Szabolcs már megírta... tiszta lütyü vagyok ma reggel! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Gabi után meg Te jössz ;)
Vendég

Vagy Te Barbi!!! :) Még simán beelőzhetsz! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Valamiért az az érzésem, hogy nemhogy beelőzni nem fogunk, de még inkébb rá is húzunk :? :wink:
Vendég

Hát sosem lehet tudni! :wink: De azért Emma elég nagy baba, lehet hogy korábban kikívánkozik majd! :D :D

Átállítottam a vonalzóm a kiírt csaszi szerint! Így már csak 8 nap van vissza! :)

Timi
Kép Kép
timocska

És pont egy hét múlva kell befüködnöd, igaz?
Timi, én vagyok zizi, vagy jól értettem, hogy Ságinak is csaszi lett a vége?
Vendég

A táblát már csak két részletben tudom feltenni: egy babás és egy mamás tábla:

Kép

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Gratulálok én is Petihez!
Én sem értem, de úgy tünik csaszi lett végül.

Timi!
Holnap de. az Uzsiokiban leszek Uh-on, meg vérvételen, pénteken megyek ctg-re. Te hány felé leszel?

Bella
bella2

Barbi!
Nem tudom, de én is úgy vettem ki Szabolcs írásából. Az sms-ben erről nem ír. Lehet, hogy majd délután küldök egy üzit Áginak, addig nem szeretném zavarni. Azért kiváncsi vagyok miért, ha igen.

Timi
Kép Kép
timocska

Bella!
Én 12-re megyek konzira az anesztes illetőhöz. Előtte szerintem beugrok Ságihoz. Te hogy leszel?

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, amúgy miért kell ctg-re menned a 33.héten? Lehet, hogy írtad már, de nem emlékszem... vagy rossz a tábla?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?