Sziasztok!
Solya! Úgy érted, hogy tavasztól õszig nõtt ennyit Sára, vagy úgy, hogy egy év alatt? Megnéztem a profilodat, hogy milyen idõs is most Sára, és nini, a 30. szülinapomon született!
Norci! Lacika naponta kétszer kakil, de ehhez be is fal 8-10 dl. kaját naponta. Nem tudom, mit jelent pontosan, hogy Vilinek megjött az étvágya, de gondolom azért ettõl a mennyiségtõl még messze van.
Sajnos nem emlékszem pontosan, hogy hogy is voltak a kakik a hozzátáplálás kezdetén, de arra igen, hogy sokat paráztam miatta. Életemben annyi õszibaracklét még nem ittam!
Ha úgy látod, hogy kemény a kaki, és nagyon erõlködve nyomja ki Vili, akkor esetleg érdemes megpróbálni neki is adni egy kis õszi- vagy sárgabaracklét. Nálunk az mindig segített. Ha meg nem kakil nehezen, nem nyûgös, nem hasfájós, nem látod úgy, hogy feszítené a pociját a felgyûlt kaki (olyan kemény tud lenni, mint a dob), akkor ne aggódj. Mondom ezt én.
Tikk! Vannak helyek, persze, de sajnos sosem tudtam meg, hogy melyik a jó.
Van a buszvégnél egy jó nagy konditerem, meg itt, nem messze tõlünk egy csak nõi is, és talán a SÜBA-ban és iskolák tornatermeiben nem súlyzós edzésfélék is. Nekem sajnos egy órácskára sincs kire hagynom Lacikát, úgyhogy nem nagyon tudom kipróbálni õket.
Szila! Ha megtudsz arról a pomázi helyrõl valamit, és tényleg lehet menni babástól is, akkro engem is érdekelne.
Éva! Az én kisfiam holnap lesz 13 hónapos. Most 78 cm. és nincs egészen 10 kg. Tényleg gazdaságos megoldás lenne ilyenkor megvenni a jövõ téli cuccokat, de ha meg nem lesz jó a méret, akkor kidobott pénz. Mondjuk a CORA-ban tényleg nem nagyon volt semmi igazán neki való. Döbbenet, hogy a baba részen a 74-essel szite teljesen véget is ér a kínálat, a gyermek részen meg 98 körül kezdõdik.
Vagy csak én vagyok béna, és nem találtam meg a 80, 86, 92 méretet?
Kanga! Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
GOrsi! Megértelek. Nálunk is ez megy, hõsiesen alig ebédelek, aztán délután hõsiesen befalok egy tábla csokit. Ez nem is volt gond, amíg Lacika szopizott rendesen, de amikor kezdett egyre kevesebbet szopizni, akkor bizony én nem kezdtem egyre kevesebbet nassolni.
Úgy ugrott a súlyom 4 kilót, hogy észre se vettem. Most ott tartok, hogy sikerült (talán) megállni, még az ünnepekben se híztam tovább, és nekem már ez is sikerélmény. Pedig egyáltalán nem tornázok, még itthon se, egy lusta dög vagyok. Ha Lacika végre elalszik, akkor is inkább jövök Babanetezni.
Eddig annyi a módszerem, hogy nincs itthon a kedvenc csokimból. Így, az ünnepek után minden tele van még szaloncukorral, meg télapó hozta csokikkal és szülinapi bonbonokkal, amiket nem szeretek igazán. Vészhelyzetben ezeket eszegetem, aztán ha elfogynak, akkor (megfogadtam!) nem veszek többet!
BMárti