Új privát üzeneted érkezett!

Gyermekágy:

Ötágyas szobába kerültem, ezt már nem élveztem annyira mint anno Zsuzsával a háromágyasat. Sokan voltunk, cserélődtek mindennap a kismamák, sokan (minket is beleértve) bénáztak a szopival, és volt akinek egyáltalán nem sikerült mellre tennie, ezért inkább hagyta ordítani a babáját. :( Ez annyira szomorú volt, pedig az Istvánban igazán van szaksegítség, jönnek a nővérek és ha kell félórát, órát rászánnak minden alkalommal hogy megmutassák, segítsenek, hogy kell mellretenni a babát. Két olyan anyukát is elengedtek velem együtt, akiknek nem sikerült mellre tenni a babáját többszörös próbálkozás után, de úgy engedték haza őket, hogy megmutatták hogy kell fejni, hol kell pumpát bérelni. Senki nem kapott pótlást, csak lefejt anyatejet.

Szóval már alig vártam hogy hazajöjjünk.

Az első nap sokat aludt Szilvi, de azért pár óránként jelentkezett egy kis szopira... nagyon-nagyon bénáztunk, azt hittem hogy én már haj de rutinos vagyok, de a mellbimbóm ugyanúgy nem akart együttműködni eleinte, és Szilvinek meg kellett tanulnia beszippantani és úgy kihúzni, mert az enyém tök lapos, a mellem viszont hatalmas és széles, tehát nem olyan egyszerű mint akinek szép csúcsos a mellbimbója és a bimbóudvara és szépen csak becsúsztatja a baba szájába. Szóval küzdöttünk, és én is igenis elcsoszogtam újra a nővérekhez, hogy segítsenek már... mert láttam hogy kezd kis hólyagokat szopni bimbóimra, mert nem tudja elég mélyen bekapni, és ha azok felszakadnak, az rohadtul fáj. :(

Végül második napra belejöttünk, egyre gyakrabban ment a dolog. A második nap EGÉSZ NAP a cicin csüngött. Halál komolyan. Szinte nem is aludt. Hála Zsuzsának, ezt tudtam, hogy ez menetrendszerű, hogy a második nap arról szól hogy a pár csepp kolosztrumot feltornázza valami mennyiségre, ezért szopik ilyen intenzíven. De még így felkészülve is baromi fárasztó volt, mert ugye első nap aluszékony a baba, akkor kéne anyukának is pihennie, de akkor még pörög ezerrel mert dolgoznak a hormonok. Mire kidőlnél, addigra ébred a baba és követeli a cicit egy egész napon át.

Második nap beálltunk a 15 percenkénti szopira. 5 perc cicin, beájulás, 10 perc alvás, kezdjük újra...

Ennek köszönhetően harmadnapra úgy beindult a tejem, hogy csöpögött. Ezt is hatalmas sikerélménynek éltem meg, mert Zsuzsával csak 5-6. napra sikerült ezt elérni, és már otthon voltunk és pánikoltam hogy nem lesz elég tejem. De a maratoni szopik a második és harmadik napon megtették a hatásukat, és a negyedik nap már egyre hosszasabban aludt Szilvi szopik között, mert volt elég tej hogy megtömje a pociját. Ma reggel 4 (!!!!!) órát aludt két szopi között én meg csak lestem... ilyet Zsuzsa többhetesen csinált először.

Annyira de annyira sajnáltam a babákat akiket nem tudtak/akartak mellrerakni... látszott hogy anyukák elkeseredtek a sikertelenségtől, és inkább ringatták, altatták a babákat, akik ennek megfelelően hosszas órákat aludtak, mikor felébredtek, rekedtre sírták magukat. Akiket szoptattak, azok ugyan sokkal de sokkal gyakrabban ébredtek, de max pár percig sírtak, mert be lett tömve a szájuk.

De ami nagyon-nagyon tetszett, hogy a zárójelentésekre mindenkinek ráírták, hogy tessék a babákat igény szerint szoptatni, de minimum 8-szor 24 óra alatt. :) Na többek között ezért választottam az Istvánt.

Csak futtában pillantottam rá itt a szopis kérdésekre, nem akarok beletrafálni semmibe. Csak a kétcicis/egycicis kérdést láttam, meg a 20 percet...

Gyakori, hogy ilyen pici babák még akár órákat is eltöltsenek a mellen, szeretnek komfortszopizni is, és ha egyik mellből kifogyott (tehát nem feltétlenül 20 perc után) át lehet rakni a másikra, ha a baba még igényli. Sőt, vissza lehet rakni az elsőre ha még mindig igényli... ha nincs elég tej és szaporítani szeretnétek, ez a legjobb, leggyorsabb módja: jobb-bal-jobb-bal amíg a baba le nem ájul, és ismételni ahogy újra jelentkezik hogy éhes. Ez egy-két nap alatt (de lehet még annyi se kell) olyan jó sok tejet csinál, hogy ihaj...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ágiboldi:

Hallottam hírét, hogy nem volt neked jó élmény a szülés. :( Nagyon sajnálom, és abszolút megértem... az első szülést én is úgy éltem meg, hogy marha szar volt... de erről már sokat írtam itt. És láttátok mennyit vaciláltam, agyaltam azon, hogy a fenébe is lehetne jobbra (ha nem is élvezetesre) sikeríteni a másodikat... és arra jutottam, hogy nekem se a "tálalással" volt gondom első alkalommal, hanem a saját hozzáállásommal... hogy menekülni akartam, de nem lehetett. :( Ezért most tudatosan arra készültem, hogy ezt felvállalom, átengedem magam neki, stb... borzasztó nehéz volt már csak erre az elhatározásra jutni, de az első élményt nem akartam megismételni... És szerintem most is a hozzáállás tette meg igazán a hatását...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Köszi a szüléstörténetet, nekem nagyon szép! Kár, hogy valszeg én nem élhetek át ilyet... :( De a legfontosabb Lillus és a saját épségem! :lol:

Mamik!
Ti isztok szoptatós teát? Ha igen, milyet és milyen gyakran?

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

En a korhazban ittam Milusan-t, a csecsemodoki mindenkepp ajanlotta a teat, Lactoherb-et meg nem akartam, mert tobbektol is hallottam, hogy hasfajast okozott a babanak es nem jo. Ebbol a Milusanbol napi 1 litert ittam - hogy emiatt-e vagy, sem, 3. nap estejere beindult a tejcsim... Amikor ez elfogyott, mar nem vettem ujat, tehat most sem iszom semmit.

Es ne band, hogy nem elheted at, amit Roki irt eloszor en is olyan furinak tartottam a csaszit, nem is azt mondtam magamrol, hogy "szultem", hanem hogy kivettek Zsebibabat - de hidd el, semmivel sem kevesebb a csaszi, csak a fajdalom nem annyi. Elsore talan "potyazasnak" tunik egy Agiboldi-fele szules mellett, de hat nem mi tehetunk errol :( Szoval ne legyen emiatt rossz erzesed!!!
kami

Sziasztok!
Kami! Petrának is száraz a bőre. A gyerekorvos valami gyógyszertári "vízes krémet" írt fel. Úgy néz ki, hogy jó.

Én Lactoherb teát iszok napi 4-5 csészével. Mellette valami homeos bogyót szopogatok... :D

Rókica! GRATULÁLOK! Jó, hogy sikerült úgy végigcsinálnod, ahogy tervezted, ahogy készültél rá!

Ágiboldi! Köszi az infót, kipróbáljuk! Remélem nálunk is bejön!
elmo

Kami!
Tudom, hogy nem az én hibám (vagy nem is tudom ez-e a jó szó) a császár! Már megbarátkoztam a gondolattal, Hábi mondta, hogy közben majd beszélgetünk, rögtön megmutatják a picit stb. Bali is végig mellettem lehet és ez jó! :D :D

Vajon Ságival mizu? Reggel talizunk a ctg-n vagy már nem? :lol: :lol:

Elmo!
Majd te is mutass képet a kiscsajról, ha lesz időd! :)

És köszi a szopiteás tippeket! :D

Már nagyon várom, hogy kibújtassuk Buksit! :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Vegig bent lehet veled Bali? A mutet alatt is? DEJONEKEEED!

Hozzam is probaltak beszelni a dokik, de valahogy nem voltam beszedes kedvemben. Kaba is voltam es vartam is Zsebibaba erkezeset nagyon. Erre elkezdtek enekelni :D
kami

A reklám helye:

Kép

Bár van már másfajta kendőm, EZT nagyon tudom ajánlani... pont Szilvi születése előtt kaptam ajándékba attól a csajtól aki csinálja őket. Tőle vettem egy pár másfajta hordozót még Zsuzsának, és kölcsönadott egy könyvet, amit szülés előtt gyorsan visszaszolgáltattam neki. Elbeszélgettünk, és reklamáltam, hogy a kendőim mind vastag vászonból vannak és milyen jó lenne egy sztreccs kendő amit az interneten láttam. Erre ő diadalmosollyal előkapott egyet a szekrényből, hogy ő már gyárt ilyeneket, és adott is egy szálhibásat ajándékba.

NAGYON szuper!!!! Pihe-puha, rugalmas, kényelmes, nem nyom sehol, és baba úgy összegömbölyödik benne mint a pociban... és szuszog boldogan :) Nekem nagyon bevált, így két kezem szabad ha netán Szilvi picit nyűgizik, de nem akarom sírni hagyni, viszont Zsuzsa is igényli a foglalkozást.

Itt lehet megrendelni: www.babakozelben.hu

Másfajtákat is gyárt ez a nő, de én most ebbe a sztreccs kendőbe vagyok beleszerelmesedve.

Egyébiránt Szilvi nagyon jó baba, sokkal hosszabbakat alszik mint Zsuzsa ilyen idős korában, mert ő másfél óránként szopizott átlagban, Szilvi meg már van hogy alszik 3-4 órákat.

Igaz, én nem problémázom azon se ha félóra múlva kér újra enni, kap... nem is nagyon figyelem az órát. Szerintem egy csomó idegeskedést megspórolok magunknak.

Fejéstéma:

Mivel Zsuzsa is még anyatejet iszik, én is kénytelen vagyok fejni, hogy az ő adagjait kiváltsam. Még van a hűtőben abból amit kaptunk/vettünk neki, de szeretném ha az ő igényét is tudnám fedezni, ezért elkezdtem fejni. Tegnap még csak olyan 40 ml-t tudtam lefejni neki és hozzáadni az adagjához, igaz, tegnap jöttünk haza és nem ezzel foglalkoztam. Ma már sikerült 150-et összegyűjteni a nap folyamán azon felül amit Szilvi szopizik. Napközben miután Szilvi teleette magát és letettem aludni, nekiállok kifejni mindkét mellemet (én kézzel szoktam, nekem így kényelmesebb). Ha rögtön szopi után fejek, sokkal könnyebben jön a tej.

Zsuzsa adagja most napi 300 ml amit lefekvéskor/éjjel kap meg... ezt kéne valahogy előállítani neki, sőt még annyi plusszt hogy tartalék is legyen... kiváncsi vagyok mert egy kicsit megrettentem mikor így utánaszámoltam hogy ez mennyi plussz fejést jelent.

Még nem próbáltam cicire édesgetni, az nem érdekli mikor Szilvi szopik, viszont mikor látja hogy fejem, akkor mindig megjegyzi, hogy MÜK! :lol: (milk) Tehát tudja hogy onnan tej jön. Gondoltam, megvárom míg maga akarja kipróbálni a szopit, illetve még várok hogy ülepedjenek az újdonságok mielőtt felajánlom neki.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Még mindig egyben,semmi változás.Pedig ma sokat mentünk hátha.Végig Róki rád gondoltam,hogy jó lenne egy kis cipekedés is. :lol:
Róki,különben le a kalappal előtted!Igyekszem hasznosítani azt amit írtál.Már egy ideje arra gondolok,hogy átengedem magam a fájdalomnak mert nincs más kiút.Remélem menni fog elsőre,valamennyire!
Nagyon jó az a kis hordozókendő!

Ági,
Nem a tapasztalat beszél belőlem csak a barátnőm nekem adott tanácsit próbálom tovább adni hátha bejön valakinek.Szóval hasfájásra nekik az Espumisan jött be,van valami kifejezettem babáknak való kiszerelés.
De van ismerősöm aki azt a teakeveréket itta amit a Plázában mutattam és az ő kisfiának nem fájt a hasa,az anyuka mindent megehetett sok teje volt,sőt még mindig van!

Timi,
Akkor holnap 9-re megyek én is és ott találkozunk.
Vendég

sziasztok
már tökre izgultam, kivel mi van, de a bnet egész hétvégén nem engedett be

infacol
barátnőmék is azt használják a koraszülött babával, nekik bejön, rem, kami neked is hosszútávon beválik!

éjszakai babasírás
hát biztos kétségbeejtő lehet, h már mindent kipróbáltál és mégis sír és sír és sír. tartsatok ki, jobb lesz ez, ti mindent elkövettek és ez a lényeg!

rokica
n n köszi a szüléstörténetet, úúúgy bele tudtam élni magam (lehet, h azért is, mert én is az istvánba készülök, tök a szemem előtt láttam mindent), vlmint én is n fontosnak tartom, h a fájdalomra fel kell készülni és meg kell próbálni előre elfogadni (bár nyilván nem tudom, miről beszélek, első baba lesz...)

és n köszi a hordozókendő-linket is, épp akartam kérdzeni, h ki vesz, mert én n szeretnék. ez most n tetszik, mert a simával az a bajom, h sok helyen hallottam, h elég bonyolult megtanulni megkötni, ezen meg úgy látszik, h "csak" fel kell venni, szvl én fogok rendelni

barbi, drusza
nekem is volt egy mélypontom csüti éjjel, amikor kifejezetten elegem volt az egészből. annyi negatív gondolat támadt rám, mint ami egész 8 hónap alatt se. biztos segíti a babától való különválást :)

holnap elutazunk apával 2 napra még romantikázni, kivi vagyok, milyen babaesőre érek vissza (sági, rajtad a világ szeme :))

majus3

Megint mennyit írtatok!

Szopiról -csodálkoztam először, hogy ti milyen profik vagytok, hogy 20 perc alatt jóllakik a pár napos gyerek, meg hogy tartani tudjátok a 3 órákat!
Szóval nekem először bizony 40 percet is igénybe vett a szoptatás és 2 óra múlva ismételni kellett. És mindkét mellből, amelyikkell abbahagytam, azzal kezdtem újra később, lassan a szoptatási idő csökkent és a szünetek nőttek. Aztán egyszercsak hónapok múlva eljutatottunk az ötperces szopikig, slutty és kész.

Vannak ezek a fejlődési ugrások, 6 hét, három hónap, stb, ezzel vigasztaltak, hogy utána mindig könnyebb lesz, és tényleg.

Espumisan- nekünk azt ajánlották, nem csodaszer, valamennyit segít, ahogy az Infacol is.
Szoptatós teát nem ittam-rostos sárgabaracklét igen! Állítólag az is tejszaporító és jól is esett akkor.

Róki- az első szülésem hasonlít a tiédhez, oxitocin, stb.
Örülök, hogy pozitív élmény volt az egész, bár ahogy leírod kemény menet volt ez is. Meg aztán most otthon sem lehet könnyű, rögtön ellátni a másikat is. Kiváncsi vagyok hogy alalkul majd nálatok a
nagyobbikkal a helyzet. Ha lesz rá időd, én szívesen venném a tapasztatokat, meg a többi többgyerekestől is. :?:

Mazsi- én is vizesedem. Sajnos, pedig próbálok sószegényen enni, ezt javasolta a doki. Néha iszom csalánteát, azt szabad, nagyon gyenge vízhajtó. Ja és én is 13 kg-nál tartok, ahogy hétre is megegyezünk. De az én hasam a tiédhez képest óriási-107cm.

Sági- ha az tényleg a nyákdugó volt, akkor....

Majus-én kapok hordozókendőt is meg van egy olyan bébihordozóféle, amiben feküdni tud, meg ringatni is lehet, azt is kipróbálom párhuzamosan. Kicsit félek, hogy ha mindig hordozókendőzöm, akkor meg nagyon megszokja a cipelést.
De ezt is majd a baba dönti el én meg megyek majd a kisebb ellenállás irányába.
Elsőnél volt kengurunk és bár erős kiscsaj volt, tartotta a nyakát pici korától, csak 4-5 hónaposan mertük belerakni.

Timi- egy ismerősnek közvetlenül a szülés előtt fordult meg a kisfia. :)

A hétvégén nekem is nyugi volt. De én ezt szeretem, nem aggódom, inkább megnyugtat. Amikor nagyon-nagyon pörög, akkor gondolom, hogy valami nem jó neki. És van, hogy megtalálom az okot, pl. tévé lekapcs és megnyugszik a hullámzás. :D

Bella
bella2

Jó reggelt!

Sági
már este azt hittem Peti baba nagyon pontosan betartja a kiírást :shock: aztán látom, hogy Neked sincs semmi :shock:

Bella
szülésélmény olyan érdekes. Adrikát Gyöngyösön szültem, vajúdáskor egyedül hagyott a szülésznő a gépen, borzasztó volt, burokrepesztés után szülőágy, kikötözött lábak, még jó, hogy onnanmár nem volt sok idő, míg megszületett Adrika :wink: viszont olyan szépen gondoltam mindíg vissza rá. Ahogy Krisztiánt vártam a vége felé rendesen halálfélelmem volt :oops: , hogy miért azóta sem tudom. Nagyon féltem a szüléstől. Viszont vele amikortól megrepedt a burok (2. indítás közben)onnan már jó volt. Voltak jó erős fájások mert ugye ment az oxitocin, viszont ezek már hasznos fájások voltak, és még több erőt adtak nekem :D A járkálás az nagyon jó volt, tényleg szinte végig talpon voltam :wink: :wink:
Most már nagyon várom, hogy kibújjon a pici. Félelem inkább a körülmények (indulás) miatt vannak bennem, nem magától a szüléstől :wink: :wink:

Testvér hozzáálás: nekem Adri pont 5 évvel idősebb a kicsinél. Eleinte itthon volt 1 hónapot, na mikor szopiztattam ő is mindíg enni akart. Nálunk itt jött ki legjobban a féltékenység.
Amikor már ki lehett menni sétálni akkortól volt könnyebb, na és mikortól oviba járt már. Ő kérte még mi nem akartuk vinni :wink:
Most ő már nagyon várja kicsit, de a pici is :wink: :wink: Most úgy gondolom ügyesen megértette, hogy anya pár napig kórházban lesz, addig apuci lesz vele, de bejönnek hozzám minden nap :wink: :wink:

Róki
örülök hogy a szülésed a Te elképzeléseid szerint történt :wink: :wink: Mind két kislány nagyon szép :wink: Nekem mintha Szivinek még kerekebb lenne az arcocskája függetlenül attól, hogy ő volt a kisebb :wink:

Rólunk: nálunk semmi. Tegnap délután egy csomót keményedett a hasam, de inkább a mocorgások hatására mert az volt bőven :wink: Éjszakára viszont semmi :cry: Számításaim szerint holnap kéne megérkeznie a kicsinek, háááát majd kiderül :wink: :wink:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jóreggelt! :)

Én nagyon sz.rul vagyok... tegnap 10 percenként keményedett és fájt a pocim, azt hittem, ha lefekszek aludni, elmúlik. De nem, éjszaka is többször felébredtem rá. Aztán most reggel jobb kicsit. Viszont, rámjött a fosás (bocs), 1 óra alatt már 2-szer voltam wc-n és nagyon hányingerem is van! :shock: :shock: (bocs a panaszáradatért).
Nemsokára indulok uh-ra és ctg-re, aztán jelentkezem!

Timi
Kép Kép
timocska

Május!
Jó pihenést! :D :D

Ha jól látom, Móni egész hétvégén nem volt... vagy ennyire rossz a memóriám!? :roll: Remélem minden rendben van velük!

Bella!
Én is vizesedem... de rájöttem, akármit is csinálok, ez jobb már csak a szülés után lesz... reggelre az ujjaim dagadnak be és fájnak az ujjperceim! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó regelt!

timo
csak nem? :shock: :shock: :wink: :lol: Vki elkísér azért az UHU-ra? Ilyen állapotban nem túl szerencsés egyedül. elindulni...

roki
remélem mi is ilyen "simán" megússzuk a szülést :lol: klassz hogy Szilvi ilyen kis nyugodt,kiegyensúlyozott már most.vszínű érzi hogy Te is másként készültél rá :wink:

egyenlőre én még nem félek a szüléstől nem tudom ez mennyire norm, lehet hogy ott fogok beparázni? de csak nem :wink:
tegnap délután a zone reality-n mentek a születéstörténetek, na most először elpityeredtem a meghatottságtól :oops:

vizesedés
egyre jobban zavar :cry: ill leginkább az hogy a kezem fáj, sokszor alig tudok vele fogni :shock:
na és persze 1,5 év után le kellett tenni karikagyűrűmet :cry: már úgy megszoktam...és most furi hogy semmi nincs az ujjamon

barbus
remélem jól sikerült a tegnapi nap :D

most megyek mert mindjárt áramszünet lesz du. f3ig.
így marad a hűtötakarítás, táppénzes papír a háziorvostól ja és az okmányirodába el kell mennem aházassági anyakönyvi kivonat másolatáért a gyerkőc anyakönyvezéséhez...

délután jövök

hátha lesz újabb bébi :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Hú, nagyon jól sikerült a tegnapi napunk! Megtalálán, az éttermet is - mentünk az orrunk után, és meglett ;) Az idő is gyönyörű volt! A depis hangulatom viszont itthon visszatért :( És ma még talán rosszabb, mint a hétvégén volt :( :( :(

Róki! Tündériek a Lányok a képeken! És tanulságos a szülés történet! Csak legyek annyira észnél, hogy majd eszembe jusson... :)
A rugalmas hordozókendő nekem nagyon megtetszett! A simával kapcsolatban eddig az tartott vissza, hogy nyáron szaunázni lehet benne - ez egy fokkal jobbnak tűnik ;)

Bea, igen, én abbahagytam a magnéziumot a 36. betöltött hét után! Én orvosomat kérdeztem, hogy kivel szeret együtt dolgozni, és ahhoz a szülésznőhöz mentem. Nem kérdeztem egyiktől sem tarifát, mert szült már náluk ismerősöm és az alapján megvan a saját elképzelésem ;) Meg úgy tudom, hogy amúgy sem szoktak válaszolni erre a kérdésre ;)

Május! Jó utat, jó pihit nektek! Lehet, hogy babaeső lesz mire visszajöttök ;)

Timi!! Csak nem??? :D Tudod, a hasmenést itt mindenki mondta aki már babázik ;) Lehet, hogy Lilla mégis maga akarja irányítani a dolgokat? :D Jelentkezz mindenképp!

Móniról tudtok valamit? Már régen nem volt!!! :shock:
Vendég

Írtam Móninak sms-t, de ki van kapcsolva...
Vendég

Sziasztok!

Timo! Ezek a jelek tényleg arra utalnak, hogy vmi elkezdődött, úh. vigyázz magadra az orvoshoz menet! Még szerencse, hogy most mész ctg-re, mert így minden kiderül! :D

Róki! Vki nekem azt mondta, hogy a rugalmas anyagból készült hordozókendők nem támasztják eléggé a kicsik hátát. Te ezt hogy tapasztalod?

Kicsit félálomban vagyok, mert Gergő hajnalban 4-kor és 5-kor is szopizott (és Ági, mi ma is fent voltunk 1-kor és gondoltam rátok
:lol: ), de nem bánom a rendszertelenségét, mert mindemellett nagyon szépen gyarapszik, talán ma vagy holnap már elérjük a három kilót! :D :D :D Lehet, hogy ez viccesen hangzik, de sajna mi ebben a súlytartományban mozgunk. :(

Teszek fel egy tegnapi képet:
Kép
Vendég

Ó, nem ezt a képet akartam! Próbálom újra: Kép
Vendég

Bocs a bénázásért, de a képek címe megegyezik. :oops:

Ezen a képen szépen látszik, hogy egy darabig még nem jönnek szóba az 56-os ruhák! Még az 50-es méret is lötyög szegényen... :? :roll:
Vendég

Pann
dehogynem kellenek nemsokára azok az 56-os méretek. Úgy nőnek ezek a kis porontyok mint a gomba :lol: kb. 2 hét és már bele is nőtt :wink: :wink:

Timocska
háááát ezek tényleg jó jelek :lol: mármint a szüléshez :wink:
Szorítok nektek nagyon :wink:

Vizesedés: egy hete olyanok voltak a lábaim (bokánál), hogy valami borzalom :? :? viszont elkezdtem teázni, hogy az e v. más, de most lement, most normális méretű :D
Ujjaim nekem is be szoktak dagadni, viszont én nem vettem le korábban a gyűrűmet, most meg már nem bírom :?
Így marad :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Pann! Meglátod, hamar megerősödik a kisember! ;) Főleg, hogy ilyen odaadóan segítitek ebben :)

Gabi, hogy bírod? Nekem most nagyon elegem van hangulatom van :cry:

Írt Móni! Minden OK, csak hétvégénnem tudott jönni, most meg CTGn van :D Ha végzett, akkor jön!
Vendég

Gabi!

Milyen teát iszol ödéma ellen?
Nekem a kedvem is rosszabb, ha felpuffadok.

Barbi!
Én is rosszkedvű. És férj későn jár haza nálunk is. :(
Egy megoldást tudok, menni otthonról bárhová.

Bella
bella2

Bella, ez januárban még vígan működött is, de mostmár olyan keveset bírok fizikailag :( Ez a legnagyobb bajom! Ha tudnék jönni-menni, akkor vígan ellenék! De így... Egyedül itthon... Olvasni nem tudok egész nap, mert nem bírok annyit feküdni, a TV műsort inkább hagyjuk, meg úgy egyébként is olyan kedvetlen vagyok :(
Bocs a kifakadásért... :(
Vendég

Bella
sima gyümölcsös teát főzök. Az volt a baj, hogy egyszerűen hiába ittam én mentem is pisilni alig jött valami. Így a sima tea is beindította a vizet :wink: :wink:
Amúgy csipkét szoktam még inni :wink:

Barbi
nekem is már elég a terhességből. Imádom ezt az állapotot, de már elég. amit Te is írtál az nálam is van :? Ha lefekszek, akkor általában aludnék, kisgyerek mellett nem kivitelezhető :shock:
a takarítást útálom. Tegnap is mire 2 helyiséget kitakarítottam, persze négykézláb, már elegem volt :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!
Bella2! Én is csak csodálkozom, hogy 2-3 óránként szoptat pl Kami! :shock: Áron nagyon ügyes lehet... Én általában óránként 10-15 percet!!! Néha csak 2 óra múlva ébred fel...

Sokak szerint szoptatás mellett napi 1x mindkét cicit le kell fejni, hogy több tej legyen, mások szerint ez felesleges! Ti hogyan csináljátok?
elmo

Elmo, szerintem ha ennyit szoptatsz, akkor simán növekedni fog a tejed mennyisége és nem kell fejned mellé.
Szóval beáll a mennyiség.
De-ezt csak mint olyan mondom, akinek nem volt baja a tejmennyiséggel, ha valakinek gondjai vannak, kevés tej, mittudommi stb. ott biztos segít a fejés.

Barbi- Mégiscsak, inkább nyögdécselj mint szomorkodj! Menjél csak sétálni.

Gabi- neked is késtek rendre a babáid, merthogy indításokról írsz, meg most is túl vagy a terminuson? Ez lehet alkati dolog? Nővérem gyerekei is mind később születtek. Az én elsőm is 9 napot késett, erre számítsak most is, vajon?

Bella
bella2

Sziasztok! :)

Megjöttem!
Volt uh, Buksi múlt hét óta nem nagyon nőtt, még mindig 2771 gramm. :shock: Vagy az uh-n mért adatok tévednek! :)
A ctg-n produkáltam két igen erős méhösszehúzódást, az egyiknél kiakadt a fájásmérő.. :shock: :shock: Aztán Hábi megvizsgált, a méhszáj zárt. Azt mondta, ha bármi gond van, menjek vissza. Úgyhogy így állunk. Keményedések azóta is vannak!

Barbi!
Sajnálom, hogy depis lettél... de ez tuti abból is adódik, hogy a pocakosság végén járunk és amit már írtunk, elegünk van a pocakunkból és a bálnalétből! Remélem szülés után megváltozik és visszatér a jókedv! :D :D Na, és persze a fittség! :)

Láttam a kórházban ici-pici babócákat, nagyon megjött a kedvem! De azért még mindig félek kicsit.. :)

Pann!
Nagyon édi Gergő baba! De hogyhogy nem nagyok rá az 56-os ruhák? Nem azt írtad, hogy 57 cm-rel született? Vagy ez elírás?

Bella!
Apa nálunk is későn jár haza, Barbival szoktunk ezen keseregni. A mai nap kivétel lesz, fél 2-kor randizom vele! :D :D Aztán elmegyünk a Brendonba (kukazsákot venni az Angelcare Captiva pelustartóhoz) meg egy lámpaboltba, éjjeli lámpát venni Buksi szobájába! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bella
nekem a lányom 1 nappal született előbb mint ki voltam írva.
A fiammal el lettem számolva 4 nappal :? elvileg őt 25-re kellett volna kiírni, és én 21-re lettem, ezért volt 2 indítás :?
Most a dokim megint koronggal írta ki a 4-et, de mensi szerint 7-e.
Szóval nem tudom alkati dolog e. Én a fiammal és most is napra pontosan tudom mikor lettem terhes Krisztián pont aznap született amikor kellett. Elvileg Esztikének holnap délután lenne esedékes a megszületés, kíváncsian várom :shock: :D :D

Timocska
pedig a hányingerre azt hittem elkezdett nyílni a méhszájad :? :? remélehetőleg nem szedtél össze valami vírusos nyavaját :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Nem tudom, hogy nálam mennyit számít, hogy nyílik-e a méhszáj... persze, azt sem tudom, hogy mikor dönti el a doki, hogy előrébb hozza a császárt. Na, remélem ő tudja! :D :D

Nálad semmi változás?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Már azt hittem, hogy ott is tartottak a kórházban :D Olyan jó, hogy Te legalább látod a végét! Bárcsak én is látnám... Tudom, nem kívánság műsor :D
Tényleg, Sági volt CTGn??? Mi van vele???
Aprogi miatt irigy irigy :D
Vendég

hmm..nem volt áramszünet...
azért kitakarítotam a hűtöt és felmostam a konyhában ,folyosón.
Elintéztem a papírokat is, de totál elfáradtam.
Azt hiszem elkezdtem szétcsúszni én is. :shock: Úgy értem a medencém minden pontján (szeméremcsont, forgók, stb.) fájok most már, úgyhogy a nagy sétálásból az lett hogy a párom 1/2 12 kor felvett a postánál :oops: és együtt jöttünk haza ebédelni...még jó hogy kisváros és itt dolgozik így ebédre hazaugrik.
Naggggyon "kellemes" ez a fájdalom :shock: :lol:
Na de nem siránkozok, csak meglepődtem hogy így egyik napról a másikra ennyit változott a helyzet...Tegnap még simán elsétáltam a cikuba egy kis rétesért és krémesért... :oops: :lol:

timo
ezek szerint téves jelzés volt...pihenj sokat, hátha jobb lesz
elmúlt egyébként a hasmenés, hányinger?

sági
mi újság? Peti nem akar még kibújni? A végén még Lilla is megelőzi :lol:

pann
ne izgulj gyarapodni fog Gergő! olyan gyorsan hogy csak figyelsz.
édes ezen a képen, de nem a legjobb hangulatában kaptad le :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nem akarok Ági helyett nyilatkozni, együtt ketyegtünk a ctg-n. Neki is voltak fájásai. Aztán utána elváltak útjaink, gondolom majd jön! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi!
A keményedések azóta is tartanak, megpróbálok nem állandóan arra koncentrálni. Bár amikor fáj, akkor menni is alig bírok... de hát így van ez rendjén!!!
A szeméremcsont és forgófájás borzalmas, nekem az éjszakáimat ez keseríti meg legjobban. Minden fordulásnál felébredek.. :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Mikor mész ctg-re vagy dokihoz?

Timi
Kép Kép
timocska

lorca írt sms-t:
Szabolcs besárgult,így nem jöhettek haza. Most megy a kék fény,infúzió ráadásul így egy emelettel lentebb van, lorca pedig depis ezerrel... :cry: Várják az újabb szérum eredményeket és ha jöhetnek haza jelentkezik...

Remélem rendeződik a helyzet hamar.

most megyek egy kicsit pihizni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, a legjobbakat Lorcaéknak! Remélem Szabolcs minél hamarabb "kisárgul" és jöhetnek haza!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Megjöttünk mi is.
Szóval tegnap estétől megint vannak fájásaim,a ctg is mutatta.Azóta is fáj,néha 2-3 percenként jön néha ritkábban.
Megvizsgált a doki,1 ujjnyira nyitva van a méhszáj,megsimogatta Peti kobakját! :P De még nincs elsimulva a méhszáj,azt mondta még nem szülünk és szerdán megnéz megint,de ha van valami csak menjek!
Uhun 3600 gr-nak mérték Petit. :P

Pann,
Nagyon ari Gergő!Nyugi,biztosan nagyon gyorsan belenő a rucikba!!! :P
Vendég

Sági! Nagyon drukkolok Nektek! ;) A lényeg, hogy Peti jól van, minden OK! Szép kis súly ;)

Timi! Csütörtökön megyek CTGre, meg előtte lesz egy vérvétel is... Szerdán meg jön a védőnő, hozza a recepteket.
Durva, hogy ilyen erős jósló fájásaid vannak! :shock:

Lorcáéknak mihamarabbi hazajutást! :P
Vendég

Mazsi! Na, ez az, ami miatt nem nagyon merek már "hosszabb" útra elindulni én sem! A pocak alatti részen tényleg olyan érzés, mintha szét akarnék csúszni :shock: :?
Vendég

Lányok, nálunk olyan szép tavaszi idő van! Már ez is javított a kedvemen :P Azon gondolkozom, hogy beöltözöm és kiülök az erkélyre :roll: Egész nap nyitva vannak az ablakok, süt be a napocska :P
Jó lenne, ha maradna a tavasz, és tovább melegedne az idő! Szeretném Emmát mihamarabb kivinni a jó levegőre! Már ha az erkélyre kiülünk, az is elég eleinte, olyan jó itt a levegő :P
Vendég

Május:

Azért ezt a kendőt is meg kell tanulni megkötni! De a csaj ad hozzá képes útmutatót, vagy találsz az interneten is.

Így kell megkötni (ahogy rajtam volt):

http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=0

És így kell beletenni a babát:

http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=2

Barbus:

Tudom milyen borzasztó a végefelé a bálnaság, de jól van kitalálva... annyira eleged lesz már a végére a terhességből, hogy a szülést (amitől a legtöbb anyuka fél a terhesség elejétől fogva) megváltásként fogod várni. :)

Rólunk:

Én sokkal jobban érzem magam már most, igaz, tehermentesítve vagyok mert Zsuzsa anyukámnál van, és "csak" Szilvivel kell foglalkozni. Még mindig nem vagyok százas, hamar kifáradok, de napközben ledőlök Szilvivel együtt szopizni, belealszunk, nem baj, este meg általában köztünk köt ki az ágyban, és csak odanyomom neki a mellem mikor nyöszörög, tisztába teszem ha hallom hogy rottyantott egyet, különben alszunk.

Most is már órák óta alszik, még ő sincs tisztában a nappallal, éjjellel, de nem baj... majd eljön az is.

Egyébként én is a legkisebb ellenállás irányába haladok, ha sír, és már régóta alszik pl, akkor egyértelmű hogy megetetem. Ha belealszik, lerakom. Ha pici idő után felébred és újra sír, megnézem a pelenkát, megpróbálom büfiztetni, esetleg ringatni, de megérzésből is ha úgy gondolom nem szopizott eleget, akkor visszarakom cicire, akár 15 perccel a legutóbbi evészet után is. AZtán ha már úgy tűnt, tényleg bekajált, de még nem akar ellenni magában, akkor berakom a kendőbe és ott úgy elalszik, hogy le lehet rakni valahova és ott tovább durmol.

Van egy cikk az újszülöttek alvásáról, érdemes elolvasni a frusztrációk elkerülése végett...

Elmo:

Ha igény szerint szoptatsz, és úgy tűnik, igen, akkor nem muszáj fejni, hacsak nem akarsz valamire tartalékolni. De akkor sem érdemes annyit, hogy kicsorogjon a mélyhűtőből, mert csak ki fogod dobni hónapok múltán.

Szopi gyakorisága:

Babafüggő, ne is agyaljatok rajta. Zsuzsa fél, másfél óránként szopott hetekig. Ezért vagyok elájulva, hogy Szilvi már pár naposan tud 3-4 órát is aludni szopik között. Persze éjjel ennél gyakrabban kel, de majd egyszer megtanulja a helyes rendet. Meg napközben sem mindig tartja be. Én alkalmazkodom hozzá.

Persze mint a kórházi példa mutatja, lehet ám tanítani a babákat. Ők borzasztó rugalmasak, megszokják a három órás etetést, ha ragaszkodtok hozzá, és következetesek vagytok vele. Gondolom az első pár nap/hét az necces, mert akkor valahogy meg kell két szopi között vigasztalni az üvöltő gyereket, mert hát ő azért nem stopperóra, és át kell szoktatni. De megtanulják.

A baj az időre szopival (amit nem a gyerek szabályoz), hogy mellé MUSZÁJ fejni, mert különben a baba nem tudja szabályozni a tejmennyiséget. A legtöbb időre szoptató anyuka akit ismerek, 3 hónaposan már pótlásra kényszerült, mert a baba nem tudta feltornázni a tejmennyiséget mikor növekedésugrás következett (azt csak úgy tudta volna, ha gyakrabban szopizhat), ezért elindult a tápszerezés, és volt hogy a hozzátápi is már 4 hónapos korban. :(

Ez persze egyéni döntés, mindenkinek szíve joga eldönteni, mi a fontosabb, az hogy rendszer legyen az életében mert csak így nem kap idegbajt, vagy az, hogy a baba 6 hónapos koráig kizárólag szopizzon.

Valamit valamiért.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Alvás cikk:

http://www.lll.hu/node/187

És egy egész csokor alvásról, alvástanításról, éjszakai gondoskodásról szóló cikkgyűjtemény:

http://www.lll.hu/cikkek/ejszakai

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok, én olyan izgatott vagyok minden reggel mikor bekapcsolom a gépet, h született-e valaki. Tessék már igyekezni kifelé akinek itt az idő :P

Szegény Lorca, átérzem, olyan rossz volt mikor Boldi besárgult és éjszakára "bekerült a Kékfénybe" (ahogy az apja mondta :) ). És még mindig sárga a pofija, és engem ez aggaszt. De ugye ha a második szérum eredmény már normális értéket mutatott és hazaengedték, akkor ez normális, csak arról van szó, h lassan húzódik vissza. Hmm? Valaki ért hozzá? Mazsi?

Elmo, nekem a melleim miatt kéne lefejni, h nehogy megint belázasodjak. De miután szopott, alig jön valami. És azt mondják, h üresre, amit meg nem tudok értelmezni, mert ha öt percenként megpróbálom, mindig jön öt csepp, aztán kész. Nagyon nagyon ritkán sikerül úgy elkapni, h spriccel a fejőgépbe (eddig kb 3-szor láttam ilyet), amúgy csak kínlódok, és nem is csinálom minden szopi után, csak ha eszembe jut, utálom.

Pann, én is ébren voltam 1-2 között, illetve Boldi 4-től 5-ig is folyamatosan intenzíven szopizott! Így azért jobb, mint amikor csak bóbiskolunk egymás tetején, ami általában jellemző (értsd szó szerint, ő a mellemen alszik, az én fejem meg lebicsakolva az ő vállán kómázva..de ha abba akarom hagyni és visszatenni az ágyba, akkor felébred és ordít)
Napközben viszont szpen 3 óránként ébred és minden ok.

Elmo, megerősítem a tippemet. Boldinak határozottan bejön a kétmelles megoldás, egyet jó puhára eszik (hogy van-e még benne azt a fent említett módon nemtom megállapítani), aztán a másikat elkezdi, és bealszik. Ha az első is bealszik, akkor kicsit felébresztem, h a másodikba is belekezdjen. Szóval ha a másodikon is bealszik, akkor utána irány az ágy és alvás ha sikerül.. és ilyenkor böfiztetni se nagyon szoktam, azt olvastam a Szoptatás könyvben, h alvó gyereket nem kell.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok, én olyan izgatott vagyok minden reggel mikor bekapcsolom a gépet, h született-e valaki. Tessék már igyekezni kifelé akinek itt az idő :P

Szegény Lorca, átérzem, olyan rossz volt mikor Boldi besárgult és éjszakára "bekerült a Kékfénybe" (ahogy az apja mondta :) ). És még mindig sárga a pofija, és engem ez aggaszt. De ugye ha a második szérum eredmény már normális értéket mutatott és hazaengedték, akkor ez normális, csak arról van szó, h lassan húzódik vissza. Hmm? Valaki ért hozzá? Mazsi?

Elmo, nekem a melleim miatt kéne lefejni, h nehogy megint belázasodjak. De miután szopott, alig jön valami. És azt mondják, h üresre, amit meg nem tudok értelmezni, mert ha öt percenként megpróbálom, mindig jön öt csepp, aztán kész. Nagyon nagyon ritkán sikerül úgy elkapni, h spriccel a fejőgépbe (eddig kb 3-szor láttam ilyet), amúgy csak kínlódok, és nem is csinálom minden szopi után, csak ha eszembe jut, utálom.

Pann, én is ébren voltam 1-2 között, illetve Boldi 4-től 5-ig is folyamatosan intenzíven szopizott! Így azért jobb, mint amikor csak bóbiskolunk egymás tetején, ami általában jellemző (értsd szó szerint, ő a mellemen alszik, az én fejem meg lebicsakolva az ő vállán kómázva..de ha abba akarom hagyni és visszatenni az ágyba, akkor felébred és ordít)
Napközben viszont szpen 3 óránként ébred és minden ok.

Elmo, megerősítem a tippemet. Boldinak határozottan bejön a kétmelles megoldás, egyet jó puhára eszik (hogy van-e még benne azt a fent említett módon nemtom megállapítani), aztán a másikat elkezdi, és bealszik. Ha az első is bealszik, akkor kicsit felébresztem, h a másodikba is belekezdjen. Szóval ha a másodikon is bealszik, akkor utána irány az ágy és alvás ha sikerül.. és ilyenkor böfiztetni se nagyon szoktam, azt olvastam a Szoptatás könyvben, h alvó gyereket nem kell.

Kép
Kép
agiboldi

Lányok!
Úgy ketté szakadt a társaság... Tudom, hogy ez normális, hiszen aki mellett már ott a pici, annak minden percét, gondolatát ő köti le, de akkor is olyan rossz, hogy mostmár totálisan "két malomban őrölünk"! Az is OK, hogy ez csak átmeneti állapot, hiszen hamarosan mindenkinek megszületik a babája, de akkoris...
Tudom, hogy most nekem szar kedvem van, de már pár napja érik bennem ez a dolog, és most megírom, aztán lehet hogy utálni fogtok érte... Kéretik nem félreérteni: nem arra vágyom, hogy mindenki velem beszélgessen!!! És a tapasztalatokat is nagyon jó olvasni, mert szerintem így nekünk, akik később szülünk már eleve több ötlet lesz a tarsolyunkban ha hasonló szituációkba kerülünk, mint most Ti!
Ti is tartottatok ugyanitt, mint mi, hiszen már ott van mellettetek a gyönyörű babátok, úgyhogy tudjátok pontosan, hogy a többiek most mit éreznek! Nem azt mondom, hogy bárkinek is könnyebb, vagy nehezebb, mindenkinek megvan a maga baja, és természetesen az a legfontosabb! Engem csak az zavar, hogy babás és még-pocakos szinte nem is beszélget egymással (tisztelet a kivételeknek!!!) :( Így látatlanban mondom, hogy tuti nekem is a lányom lesz az első, tehát nem arról van szó, hogy elítélek bárkit is, csak szarul esik, hogy eddig mindenki mindenkire kíváncsi volt, most meg mintha nem is ugyanazt a fórumot olvasná az ember...
Na, befejeztem. Sajnálom, de nem vagyok az a típus, aki magában tartja, ha bántja valami...
Lehet utálni...
Vendég

Sziasztok!

Hu, olyan izgi olvasni, hogy Timo, Sagi es a tobbiek is keszen allnak...

En egesz nap Aront tutujgatom. Mostmar nemcsak azert huppog, ha faj a pocija (egyebkent mintha mar nem is fajna neki, hala az Infacolnak), hanem azert is, mert anyuci nincs a szobaban :) Ennek egyreszt orulok, mert kezd talan kialakulni valamifele ragaszkodas, felismer vagy valami, masreszt viszont ijeszto - nem ulhetek mindig bent!!!! Enni nem tudok sokszor, mert nekiall bombolni es rohanok vissza... rossz anyanak erzem magam, ha hagyom bombolni...

Ma megyunk ortopedushoz, aki megnezi ultrahanggal a kis nyakat. Remelem nem kell semmi drasztikus gyogymodot alkalmazni, szepen tornaztatassal is kiegyenesedik Aron nyaka... de majd kiderul...

Barbi, itt is sut a napocska! Ma mondjuk megyunk a dokinenihez, de ha holnap is ilyen klassz lesz az ido, en kiviszem Aront egy kis babakocsis setara!!!! Nekem is jot tesz es neki is!!! Madarcsiripeles, napsutes, gyerekzsongas - jo lesz!

Etetes
: hat igen, en is furcsallom, de Aron szabalyosan kel fol 2-3 orankent! Ma mondjuk kivetelesen 5 (!) orat aludtunk, ettunk egyszer 6-kor es legkozelebb csak 11-kor... de jo is volt aludni!!!! A szopik ideje pedig altalaban 15-20-25 perc. 40-50 grammokat szokott enni atlagban, a legtobb eddig 120 gramm volt, de volt mar, hogy csak 10 grammot evett, olyan is... tegnap este puceron, furdes-pisi-kaki utan 3,68 kg volt a sulya, ami azt jelenti, hogy 80 grammot folszedett a szuletesi sulyhoz kepest (de meg jobb, ha azt vesstuk alapul, hogy az elso meresemkor csak 3,5 kilo volt, egy hete kb, most meg 3,68... akkor mar 180 grammot gyarapodott, ami a heti 125-hoz kepest igen jo...) nekunk is van egyebkent olyan, hogy 20 perces szopi utan 0-t ir ki a merleg... mindegy, ezen nem stresszelem magam, vegulis a nap vegi meztelen suly a lenyeg. Az ejszakai mereseket mar kihagyom, csak napkozben nezem, mennyiket eszik es asszem hamarosan mar ezt sem fogom merni...
kami

Barbi
sétálj egy jót ebben a szuper időben és egyből jobb lesz a kedved :D :D
Hát az biztos, hogy az egész terhességből a vége a legnehezebb, és az telik legjobban. Én is olyan robbanékony vagyok egész nap. A kicsi fiamnak egész nap be nem áll a szája, de néha úgy kivagyok tőle :oops: :oops: Főleg ha nyafizik valami miatt :twisted: :twisted:

Timocska
súllyal kpcs.-ban délelőtt elfelejtettem a kicsit nekem is 36 hetesen (hétfőn) 2700g-ra mérték köv. hét csütörtökön pedig 2800g volt. Nekem sem nőtt olyan sokat mint elvileg ilyenkor szoktak, de mivel megnyugtatott a doki, hogy jó a köldökáramlás is, a méhlepény is jól működik így nem érdekel. Majd idekinnt megnől :wink: :wink:

Én az uh.-ok miatt kicsit irigy vagyok. Nálunk a 36. hét után már nincs. A múltkor is ugye én kértem és azért néztek meg :? pedig olyan jó látni őket, na nem baj, remélem nemsokára élőben gyönyörködhetem a picurkámban.

Mazsi
a csontfájás nekem mostanramár elmúlt :D kb. bő 2 hete. Viszont ha mocorog és megyek néha olyan érzésem van mintha ki akarna pottyanni a pici :shock: :shock:

Lorcáéknak kitartás. nekünk szerencsére a sárgaság miatt nem kellett ráhúznunk, mert én eleve délután szültem, az meg ugye nulladik napnak számít, legalábbis nálunk.
És nálunk 5 napra lehet hazajönni, azért látom máshol előbb is. Ja, császár után meg 8 nap v. 10 azt nem is tudom pontosan, de sok...

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ja, csontfajas: kepzeljetek, azota sem faj a keresztcsontom! En nem tudom akkor mi jott ram, de mozdulni is alig birtam - es mar ejszaka a szopizasnal siman tudtam Aront emelgetni. Azota se erzem a keresztcsontomat. Milyen hulye tud lenni neha a termeszet!! Vagy csak igy jelezte, hogy pihennem kell, vegyem magam takarekra es nagyon is okos???

Barbi! En ertem, mirol irsz, amikor aszondod, mintha masik forumban lennenk. Tok sokszor ugy erzem, csak irok-irok, de senkit nem erdekel. Szinte semmi visszajelzest nem kapok. Csak a mar babazoktol :) De annyit biztosan nem, mint azelott. De en ezt ugy veszem, majd lesz nektek is babatok es megint egy forum leszunk. Addig meg leirom a tapasztalataimat - oszt vagy erdekel valakit, vagy nem :)
kami

Barbi!
Ne legyen rossz kedved!!!
Ha belegondolsz ez fordítva is igaz,mert mi sem tudunk annál többet beszélni azokkal akik már babáznak,hogy nagyon aranyos baba és milyen ügyesek voltatok....nem tudunk még érdemi dolgot hozzáfűzni a témához és nekik pedig már ez a legfontosabb!Szerintem,de bocs ha ezzel megbántottalak.És már csak max.22 nap és neked is Emma és a körülötte zajló dolgok,nehézségek megoldása lesz a legfontosabb! :P De szerintem már csak a türelmetlenség beszél belőled mert te is szeretnéd már Emmát a kezedben tartani! :P

Kami,
Remélem minden ok lesz az uh-on.Biztos csak egy kis tornát javasolnak majd Áronnak!Tök jó,hogy ilyen jó idő van és mentek majd sétálni!!! :P :P
Az Infacol receptre van?

Gabi,
Hogy állsz,valami fájás vagy más???? :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?