Új privát üzeneted érkezett!

Nezzetek a Kitti csikjat az alairasomban. :) Azt irja, hogy 8 honapos, 4 hetes es 1 napos. :roll: En meg csak tortem a fejem az hogy a fenebe lehetseges. :) Hat persze, hiszen nincsen 29-e februarban. :)

Rita

Kép
Kép
trita

sziasztok!

felbuzdulva Rita és Orsi gyors sikerein én is beálltam a sorba, és igen hamar siker koronázta tettem. Na persze nem mindig, de 1 gatyó csere után már szólt is h pisilni kell. ÉÉÉS sikerült is bilibe! Na aztán meg toporzékolt miközben hajat szárítottam, kérdeztem h csak nem kakilni kell, de tagadta.. kár volt hinnem. Aztán meg odavolt, mert alsógatyába ment. Én is odavoltam.. aztán este már apa volt a bébiszittyó, és pelus. Én meg barátnőztem :-)
Ma is szólt, de sajna kicsit belement a pisi a gatyóba, de sebaj.. aztán már megint sikerült. Azért alvás pelusban megy, látom is h pisis.. Elindultunk az úton, nincs megállás :-)

Rita, hihetetlen h a kiscsaj mikre képes.. 27- én volt Tüncike is 6 hós!!! Mindjárt feláll, és megy.. Mi lesz velem pici baba nélkül???
egyre nagyobb a hangja, visít mint akit nyúznak ha akar v.mit, és ez éjjel..
Kaptam egy csomó cuccot a barátnőmtől, az ő második kislánya 18 hós, és igen ici-pici, most kezdett el 74- est hordani, meg már 80-as pulcsikat.. nem lesz egy hatalmas nő, de a mamája is kis filigrán.. Mondtam is Tündinek, fogja vissza magát, mert mi fogunk nekik adni rucikat, ha így halad.. megfogadta, mert már jó régóta 68- ast hord. Aggódtam is mert Levinek is csupa 74- es nyári cucca van.

na pusz
ma én vagyok a bébiszittyó..mweg általában legtöbbször :-)

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

hűha, el is felejtettem h belekezdtem a vonalzó projektbe..
:D kiváncsi vagyok mikorra sikerül

babafalva.hu vonalzó
meske

hé hahó, hol vagytok????? :roll:
meske

Sziasztok!

En is meglepodtem, hogy senki nem irt. Hol vagytok? Jelentem megvan a laptopom. Egeszen szuper, csak meg a francia billentyuzetet kell szoknom. Megcsinaltuk a vezetek nelkuli internetet a hazban, igy barhol neg a kertbol is netezhetek. Most a teve elott internetezek, eppen a sztarok a jegent nezem. Lanyok mar alszanak, Endre meg sorozik a haverjaval. :)

Mese: Haladunk Lilikevel szobatisztassagban. Bar volt egy ket baleset de azert nagyon ugyes csajszi. Ma egy baratnomnel voltunk egesz nap, ott is ugyesen wc-re jart. Egy kisebb baleset volt, de utana voltunk a mc donaldsban es ott is kikereszkedett a wc-re.
En holnap koran reggel megyek itt Godon a muvelodesi hazban tartando bababorzere. Beszerzek Lilinek nyarra. :) Jovoheten meg a BNV-re.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Szia Mindenkinek!

Kicsit betegek vagyunk Bercivel, a jó öreg takonykór. :( Remélem már kifele kászálódunk belőle és nem is tér vissza egy darabig. Főleg, hogy a fiatalúr semmilyen gyógyszert nem hajlandó bevenni. :? Még jó, hogy van Panadolom, ha esetleg belázasodik.
Pocaklakó egyre nagyobbakat rúg és már túl vagyunk a félidőn. :D

Manó :)
Hogy vagytok? Mikor lesz a köv. UH? Olvastam a másik topikon, hogy Eszter néha kiakaszt. Nem egyedi eset, Bercinek is vannak napjai. :roll: Ráadásul, mostanában kevesebbet alszik délután és estére sokkal nyügibb. :?

Rita :) Orsi :) Mese :)
Ügyesek a gyerkők a bilitémával.:) Berci is halad, de a kaki még mindig csak pelusba. Inkább visszatartja, mint bilibe menjen. :roll:

Üdv Mindenkinek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó hajnalt! :lol:
Kidobott az ágy. :?
Először is nagyon köszönöm Orsinak,hogy felrakta a képeimet!!! :D Többieknek pedig a dícséreteket,olyan jól esett! :lol: már nem emlékszem,ki mit írt,úgyhogy úgy általánosságban:nekünk is ezek a kedvenc színeink,olyan meleg,barátságos lett a lakás.Pedig eddig is hasonló narancsos volt,de ezt most nagyon eltaláltuk.Az antikolás is szuper lett,ez volt a főpróbája egy új festéknek.Azóta már másnál is használták Attiláék,és nagy sikere volt.Most a mi lakásunk a referenciamunka. :lol:
A kandalló elektromos,mi csak látványnak használjuk,de két fokozatban fűteni is tud.Nem gondoltam,hogy egyszer ilyenünk lesz a panel 9. emeletén,de a párom teljesen beleszeretett a tavalyi BNV-n. :)

Orsi,Rita,Mese:gratula a szobatisztaság közeledéséhez!!! :lol: Én még nem látom semmi jelét Bencénél.Mondjuk Gergő egyik napról a másikra lett az (szó szerint) 3 éves korában.

Szerdán volt a farsang Gerinél,és első lett a méhész jelmezével. :D Bence méhecske is nagy sikert aratott!

Rita:melyik nap mész ki a BNV-re?Én is gondolkozom rajta,rám férne egy kis kikapcsolódás :oops: ,csak szombat munkanap,pedig én szívem szerint akkor mennék.

Hú,mit is akartam még? :roll: A képek minden babáról gyönyörűek!próbálok egy kicsit visszaolvasgatni,hátha még hagy Bencus.Ma nagy banzáj lesz nálunk,úgyhogy nem biztos,hogy tudok még jönni,mert készülődnöm kéne,de próbálkozom.

Addig is puszi:Anikó
vakili

Egcsi:jobbulást és vigyázz Magadra!

Rita:laptop:irigy-irigy.nekem mindig kunyerálnom kell egy gépet,ha le akarok ülni egy fél órára. :twisted:
Jó börzézést mára is!

Orsi drága:remélem még időben jöttem,hogy ne légy mérges! :wink: Egyébként úgy néz ki,hogy végre meggyógyultunk.KOpp-kopp....De a mostani influenzás időszakban még nem szívesen mennék.Csak elmúlik már?!

na,ez volt ezen az oldalon! :lol:

Anikó
vakili

Akkor még egy kicsit:

Timi:hogy van a fejed?Ugye nem lettél beteg?

Rita:Aranyos vagy,ha kell tanács,szólok! :lol: Az az igazság,hogy a nagy átalakításba végül nem fogtunk bele. :oops: Túl nagy falat lett volna,most az anyagi helyzetünk elég gázos. :cry: Ez is elég húzós volt,a vizes helységek már nem is férnek bele pár évig. :?

Egcsi:SZUPER KÉGLI: köszi,aranyos vagy! :lol: Este még jobb,rengeteg mécsest használunk,a csilláron is gyertyák égnek,a kandalló pedig akkor igazán élethű.Még parázslik is a fahasáb. :D

Andi:hogy vagytok????

Eszter:jól rémlik,már 2 hónapja voltam beteg,talán mostanra gyógyultam meg. :?
szobatisztasághoz nektek is gratula!! :D

Manó:én sem tudom elképzelni a lakásunkat fehéren,vagy pasztellszínekben. :lol: Nálatok milyen színek vannak? Milyen a kályhátok? Pocis kép?????

Vera:meggyógyultatok??? Enyémeknek nem ízlett a gumitamin. :? A héten végre befejezte az asztalos a szekrényt.Röpke 2 hónap alatt sikerült neki. :evil: Vettünk egy komódot,meg néhány fa kiegészítőt,afrikai szobrot,vázát stb.,úgyhogy most van készen igazán a szoba.Majd küldök képet.Látom,Te is nagyon ritkán jutsz ide. :cry:

Na,felébredt Kisbence,mennem kell,puszi mindenkinek:

Anikó
vakili

Sziasztok!

Jó régen jártam erre, most ébredtem téli álmomból. Csak egy kicsit olvastam vissza, látom nagyjából mindenki rendben van.

Anikó, nekem is nagyon tetszik a lakásotok, klassz lett. Olvastam hogy rendesen betegeskedtetek a télen, remélem a tavasz közeledtével jobban lesztek. Mi elég jól megúsztuk pár nap takonykórral. Én Béres cseppet adot nekik, mert mind a három fiú másik vitamint akart az meg jó sok pénz.

Rita, nem semmi hogy már dolgozol is a két lány mellett, le a kalappal!

Egcsi, jobbulást! Gratulálok pocaklakóhoz!

Látom többen próbálkoztok a bilizéssel. Dáviddal is próbálkoztam, szerencsére bilit egyáltalán nem akarja (én utálom!), WC-re ráül, de nem engedi el a "terméket". Levettem a pelust is róla a lakásban, de sajnos így is bepisil és már a WC-re sem akar menni. Pedig muszáj lesz erőltetni, szeptember oviba kell mennie.
Ti beíratjátok a nagyokat az oviba?

Orsi, irigy vagyok a nagy hó miatt, nálunk is volt szerencsére egy kicsi. Balázs is pont itthon volt a héten és nagyot sétáltunk a hóesésben. Szegények másnap is ki akartak menni, de a hó már elolvadt.

Hiszti nálunk is jelen van, párszor haza kellett jönnünk a játszótérről, Dávid olyan jelenetet rendezett.

Közben elvégeztem a Weblapkészítő tanfolyam start és haladó részét, már csak a vizsgamunka van hátra. Na és persze munkát találni ami itthonról is végezhető.

Egyelőre ennyi, vendégeink jönnek, megyek husit sütni.

Mindenkinek jó hétvégét!

Sziasztok
Andrea
Vendég

Sziaztok!

Csak pár sorra futja...

Mindenkinek hatalmas gratula a bilizéshez/WCzéshez!
Mi is tartjuk magunkat, Olivér azóta is pelusmentes reggel, este! :) Egy-egy malőr becsúszik, de jócskán felülmúlja minden elképzelésemet!

Rita!
Köszönöm szépen a tanácskat!
Jelentem egy hete van kutyánk! :)
menhelyi, három-négy hónapos, nagyon keverék kislány. Ha kinn vagyunk, nagggyon őrzi a házat, gyalogos, autós egykutya, megugatva. Ha egyedül van kinn, akkor azért visszahúzódóbb, ki se jön a házából. Szorgalmasan gyakoroljuk a "leülsz", "marad", "gyere ide" parancsokat, valamint a pórázon való közlekedést. Szerencsére egészséges az állatorvos szerint is. Pupuc cicával még nincsenek beszélő viszonyban, majd idővel. És a neve.... Olivér keresztelte "Pancsi kutyára". Ne kérdezzétek miért, nem tudom. :?

Vitaminok...
Mi Vitacolinozunk, eredményt majd meglátjuk. csütörtöki bölcsinapból szerencsére nem hoztunk haza semmit.

Ovi
Már néztem, mikor van nyílt nap, és nyári szünet ilyesmi. remélem felveszik Olivért, mert nagyon kell neki.
Bár azt hiszem akkor ősztől nekem is kell valaki, mert Marci nagyon rá van gyógyulva, csak akkor van meg, ha ott van vele, nagyinapok rosszabbak, mint amikor mindeketten itthon vannak! :shock:

Most egyébként is kicsit erőszakosabb korszakát éli. Meske! Megértelek. Marci is olyan agyszaggatókat tud kiadni, hogy a házból is kifutnék legszívesebben, és milyen kitartó!!!! :evil:

Ettől függetlenül szépen gyakorolja az állást, természetesen rajtubónk, így már szinte az összes pólóm nyakát elnyújtotta. Ja, és rásegít a kapaszkodásra, a fogai a harmadik kézként üzemelnek. :shock:
Csütörtökön voltunk méreckedni, így tíz hónaposan 8930gr és 77cm a drágám....
Meske! Hol vannak már a 74-es ruhaméreteink.... :?

No megyek, mert nyúzzák Apát....

Mindenkinek pusszancs! Ritkán jelentkezők, csak tessék jönni!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

csak hogy ma is legyen hozzászólás :) biztos ami biztos :)

Mese!
www.drlenkei.hu itt megtalálod a vitamint 100 darabos kiszerelésben van.

Mi most még nem kezdünk neki a bilizés wc-éshez, bugyit csak pelussal hajlandó felvenni :) de majd a 15-ei hosszú hétvégén bepróbálkozunk :)

Rita!
Én ide a Lenkei utcai óviba fogom beíratni, nincs is messze,közelebb mint a bölcsi :) majds megyünk 29-én :)
Jók a csajokról a képek :)

Orsi!
Ügyi Gergő :) Mi mire eljutottunk volna h. hóermbert építsünk már elolvadt :( Flóra úgy megváltozott, nagyon aranyos a képeken :) vagy ezt már írtam ?

Tandrea!
de jó h. te is írtál :) Múltkor már hiányoltalak :) Te is ügyi vagy ám h. három gyerek mellett még van energiád tanulni :)

Eszter!
Kőcök kuttyot h. fogadták? S apjuk? Nálunk 3 napos láz volt :) sajna mikor utoljára írtam utána még lázasodott szerdán volt az utsó napunk :) aztán újra igazni Mimim lett :)

Anikó!
Bnv-re én is kimennék, de mikor van a hosszú hét :( 10-én még melózom, annyira gáz :( Csak túlélem vhogy :)

Manó, Egcsi: pocakbabák jól vannak ?

no ennyire futotta, mennem kell világróbert (világjáró groovert) nézni :)

pussz vera

KépKép
viranka

Sziasztok,

Én is bekukk, és jó sokat írtatok :)

Egcsi, Hiszti :(hát igen!Bár most el ne kiabáljam 2 napja talán jobb!Már naponta ccsak 1x van valamiért!De persze az is értelmetlen dolog, de mind1 :? legalább nem minden órában!
Másik topik???? :wink: szoktál olvasgatni?! :)
Pocisom nekem is már jó nagyokat rúg, és kifele is látszik, olyan cuki!
Náthátokhoz jobbulást :)

Anikó, Nálunk minden szobának megvannak a színei.napsárga, zöld, narancssárga!De erről most nem küldök képet, mert nemsoká nem ilyenek lesznek! :wink:Vagyis a napsárga marad az Esztié a kis macikás bordürével :)
Most viszont több féle lesz mert nagyon tetszik nekem, ha a nappali falai más színűek!Szóval halvány vaniliás lesz a konyha fal, és pirosas bordós a nappali többi fala!
A kályháról is rakok majd képet, meg a pocakról is, ígérem! :wink:
A szobáról meg festés után, úgy jobb lesz, már alíg várom!

Vera, köszi az érdeklődést neked is :) pocisom jól van!És imádom már nagyon!Neme még titok, de talán a cukorterhelés után, ha lesz a köv UH már megmutatja magát! :)

Eszter, Mi is beiratjuk Esztit oviba áprilisba!Igaz, nemtom hogy pocakkal megyünk mennyi esélyem lesz, de hátha!Neki nagyon jót tenne, mert hiányzik a gyerektársaság!Én őt nem tudom úgy lekötni, és szokta is mondani, hogy menni akar oviba a gyerekekkel játszani!Ja, meg ő már soxor itthon is olyan kis szerepjátékot játszik, hogy kabátot vesz fel, meg táskát a vállára, és az iskolába megy! :) Mondtam először még menjen csak az oviba :lol:
Nekünk is jó közel lesz, mert a mi utcánkba építettek tavaly egy vadi új ovit!Kb. 100 m-re van a házunktól, szóval tökéletes!
Gyönyörű szép, mivel minden új, a csoportok is, meg az udvaron az a sok tök jó játék, elég EU-s! :D :D
manóci

Sziasztok :D

Nehéz dolgom lesz, mert napok óta csak olvasni jutok ide, de írni már nem, így reagálni nem emlékszem kire mit kéne. És ahogy az órát elnézem már nem hiszem, hogy visszaolvasok. :?
Ugye nem haragszik meg senki?? :roll:

A grtalulációkat Gergő nevében köszönöm! :D Nagyon kis édes, ha pisilnie kell elkezd kiabálni, hogy "Pisi, pisi!" és szaladunk a wc-re én közben mondom neki, hogy még tartsa vissza, de ma is gyönyörűen lepisilte a kezemet este. :lol: 8) Igaz bocsánatos bűn volt, mert pelusban volt, a Tescoba azért úgy mentünk el, de nem akart belepisilni és már csak addig bírta visszatartani a drágám, amíg lehúzom a pelust, a pisi akkor már jött, így én kaptam a javát. 8) Szerencsére azért még nem hord neki olyan messzire a kis himbilimbi és csak a kezem lett pisis. :D Éjszaka még pelusban vagyunk.

Flórácska meg "mászik"!!! :shock: Eddig csak hátrafelé csinálta, de Anyukám ma látta előre is araszolgatni, valamelyik játéka után ment így. Emeli a kis fenekét és tolja előre, vagy hátra magát! Forogni most épp csak hasról hátra forog, azt sem sokat, de azért az előfordul, a másik már nem izgatja, bitztos túl könnyű neki. :lol:
Tüneményes kiscsaj, állandóan vigyorog (kire ütött??? :D ) és tényleg egy mintababa, egy szavam sem lehet! Olyan hihetetlen, hogy mindjárt 6 hónapos, lassan elkezdjük a kajcsizást is. :D Már nagyon érdekli, a Konakionnál ki akarja venni a kezemből a kanalat és ha úgy iszom, hogy a kezemben van,. akkor a kezemből a poharat. :D

Lányok!
Minden kis bilizős, vécézős manónak nagy gratula és persze az Anyukáknak is! És kitartás! :wink:
Ha lesz időm majd visszaolvasok és megpróbálok reagálni, de ha nem sikerül ne haragudjatok légyszi!

Anikó, TAndi
Olyan jó, hogy jöttetek!!! :D Remélem most, hogy már tényleg itt a tavasz, többet jöttök majd Ti is!

És majd nemsoká megint TALIZHATNÁNK!!!! :D

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Egy gyors hozzászólás a hosszú hétköznapok előtt. :? Rettentően nincs kedvem holnap 5-kor felkelni, főleg, hogy Berci a hétvégén is korán kelt. :( Jövő héten pszichológiát tanulunk, végre valami érdekes a hónapban. Eddig a protkók és a fogszabályzás volt a téma, nem nagyon dobott fel. Mondjuk van a számról gipszlenyomatom, majd elteszem emlékbe. :D

Anikó :)
A kandalló bizti nagyon hangulatos. :) Farsang. :D

Andrea :)
Igazság szerint még Berci sem teljesen ok a bilizéssel, szereti a pelenkát, bár tegnap egyszer sem pisilt be, de csak azért mert 2 óránként vittem pisilni. Ma ráadtam a kisgatyát, de nem szereti, tiltakozott, aztán egy idő után meg kiabált, hogy "bepisilek gatyába". Szerintem a pelussal nagyobb biztonságban érzi magát.
Szeptember még jó pár hónap, addig Dávid is simán szobatiszta lehet. :) A tesók mikor lettek szobatiszták?

Vera :)
Pocakbaba jól van, ma rengeteget böködött. :) Most már nem aggódom annyira, tök jó, hogy küldi a jeleket. :D

Bele szoktam olvasni a 2OO7 júliusba is, de nem jelentkeztem be, úgysem tudnék lépést tartani. :?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kispöcsös lesz-e nálatok a 2. baba. :wink: Nevek vannak már? Ha írtad már akkor bocsi...
Az ovinál is számít, hogy otthon van-e az anyuka? Azt hittem csak a bölcsinél kavarhat be. :?

Orsi :)
Hú, Flóra már tényleg mindjárt 6 hónapos....rohan az idő! :shock:
Gergő megy oviba szeptembertől?

Mentem. Mindenkinek jó hetet! (baci és vírusmenteset!)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Lányok

Sajna tuti nem tudok visszaolvasni megint, így csak mi eszembejut:

Eszter
Írtad a Vitacolan-t, mi is azt szedjük. :D Gergő már elég rég nem volt beteg, és mikor a mandulagyuszim volt, akkor sem kapták el szerencsére! Kopp-kopp!!!
Kutyushoz gratula és sok kitratás! :wink:

Rita
Irígykedek a laptopod miatt is és a klassz állásod miatt is, amit otthonról tudsz csinálni!
Sztárok a jégen :D Én is nézem, az első adásokban olyan jókat röhögtem, de most már olyan ügyesek! A Hujber Feri valami fantasztikus!!! A múltkori annyira tetszett! Szuper volt a zenéje, meg is szeretném szerezni, de sajna nem tudom mi az. :?

Egcsi
Igen, Gergő szeptembertől ovizni fog! Már nagyon várjuk mindannyian, mert nagyon kéne neki már most a gyerektársaság. Néha tuti azért olyan kis hisztis, mert mi már nem vagyunk elég jók neki, másra is vágyna szegénykém. Igaz, most már itt a tavasz, csak könnyebb lesz, sokat leszünk kint! :D

Most ennyire futotta, kicsi lányom reklamál, hogy miért van Ő a járókában? 8)

Orsi

avocado

Orsi,

Ovi, igen én is azért szeretném mindenképp Esztit beadni, mert mi már kevesek vagyunk neki!De azért te elég optimista vagy, hogy azt írod járni fog!Vagy nálatok nincs annyi gyerek, kaptál már valami ígéretet, hogy tuti fölveszik?
Mert az egy dolog, hogy mi is elmegyünk beiratkozni, de ugyebár én is itthon leszek egy kistesóval, és akkor????Ki tudja fölveszik-e most vagy csak jövőre!
manóci

Manó
Igen, megértem a dilemmádat! :roll: Nekünk szerencsénk van, mert minket ismernek az oviban, még mikor elkezdtünk itt dolgozni és Gergővel terhes voltam, akkor már jártunk hangszerbemutatózni az ovikba. Személyesen ismerjük a főovóvévit. Így tuti protekciónk van. Különben 1 sarokra van tőlünk az egyik ovi. Sajnos itt is nagyon sok a gyerek, ezért is van Szilason már 2 ovi. Remélem felveszik ide a közelibe, de ha nem akkor sem gond, de felvenni tuti fel fogják.

Egcsi
Láttam mit írtál Manónak. Sajnos az oviban is bekavarhat a kistesó, mármint ha az anyuka otthon van, mert ha nagyon nagy a túljelentkezés, akkor elutasíthatják. Az ovi is csak 5 évesen kötelező, azt hiszem akkor már muszáj járnia, de addig nem kötelesek felvenni. :? Elég gáz ez így, hisz már egy 2,5 évesnek is látszik menyire szüksége lenne más környezetre, legalább fél nap! El sem tudom képzelni, mit kezdenék egy 4-5 évessel itthon! :roll:

Lányok!
Én totál fel vagyok töltődve ettől a gyönyörű időtől!!! :D Olyan klassz már kimenni, igazi tavaszi a levegő! Megnéztem ma a fáinkat és már rügyeznek a drágáim! :D

Most mennem kell, mindjárt fürdetjük Mókuskát. :D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ma voltam eloszor dolgozni 4 orat a munkahelyen. Oktattam SAP-t a Bucaresti corabol jott romanoknak. :) Nagyon jol sikerult az oktatas. Mindenki meg volt velem elegedve, az elmondasok es velemenyek szerint.
Bar kicsit ciki is volt az egesz, igazan kellemetlenul ereztem magam, mert valojaban azert is akartak engem minel elobb, hogy dolgozzak, mert mar ki akartak rugni azt a not akit "helyettesemnek" felvettek. :( Nagyon nem voltak megelegedve vele, ketoldalas figyelmezteto levelet kapott es a mai napon ki is rugtak. :( Negyszemkozt beszelt velem es csak sirt... Tenyleg kellemetlen volt. En ezt nem tudtam, es hirtelen jott az egesz. De a vegen a no mar nevetett velem, mert biztattam es igertem, hogy segitek neki elhelezkedni mashova a kapcsolataim reven, ha elkuldi az oneletrajzat. :) Amit mar el is kuldott. Sok minden baj volt vele, de minden abbol indult ki, hogy nem tud franciaul es nem is szereti oket. Igy ez ereztette a hatasat.. Pedig fonoke francia. :?
Szoval erdekes egy munkanap volt. Meg ha csak 4 orat is voltam bent, iszonyatosan hianyoztak a lanyok.. Allandoan rajuk gondoltam. De jol viselkedtek nagyon, Lilikenek vettem egy kis ajandekot is, mert kulon megkert engem, hogy vegyek es jo kislany lesz. :)

Ovoda: Nalunk Godon 170%-os tuljelentkezes van minden ovodaba. :shock: Nagyon sok fiatal gyerekes hazaspar koltozott Godre, ami jo is, de a varos nem fejlodik a kozoktatassal annak aranyaban. Lilit fel se vettek volna az ovodaba, a Kitti miatt, ha nem volna protekcionk. Szerencsenkre az ovoda logopedusa jo baratnonk, igy o bejutatja Lilit, de igy is csak 4 orara plusz az ebedre. :) Ha Lilinek tetszik az ovi es ott akar aludni, meprobalom ravenni az ovit, hogy vegyek fel egesz napra, vegul is van munkaszerzodesem. Majd meglatjuk Lili hogy birja az ovit.
Szoval nagyon sok a gyerekes csalad itt es keves az ovoda. Mar az iskolakba is tuljelentkezesek vannak. Nem tudom mi lesz itt kesobb. :?

Jelentem mar szobatisztak vagyunk nappal. :) Tegnap voltam egesz delelott west-endben vasarolni a Lilivel. Nagyon ugyes volt es pisilt is a nyilvanos wc-be. :) Szolt nekem, hogy kell. :) Bar en utalom a nyilvanos wc-ket, de muszaj volt mennunk. Es Lilike hozza se er semmihez a wc felett tartva pisiltetem. :roll:

Eszter: gratulalok a kiskutyahoz. priviben mar kitargyaltuk. :wink:

Vera: Jo, hogy irtal. :) En megse megyek a bnv-re, mert rengeteg cuccot vettem Lilinek a Szombati babaorzen itt Godon.

Orsi: gratulalok Flora maszasahoz. :) En dacbol nem adok pelenkat Lilinek akarhova is megyunk. Szerencsere baleset nem volt sehol nyilvanos helyen, de ha lett is volna, akkor atoltoztettem volna. :)
Gergot rogton egesz napra viszitek az oviba, vagy az elejen csak 4 orara? Mi az elejen 4 orara plusz ebedre es ha Lilike akar maradni, akkor megprobalok beszelni az ovodavezetovel. Most mar en is joban vagyok vele. :)

Egcsi: Ugy van ahogy Orsi irta. Ha tuljelentkezes van az oviba, akkor szamit, hogy van-e kisteso. :(

Kepzeljetek megtette a hatasat az egesz napos levegon valo tartozkodas. Lili furdes kozben a kadban elaludt. :roll: Alvas kozben toroltem szarazra, oltoztettem es rogon fektettem le. :roll: Kitti is par perc alatt elaludt furdes utan cicin.
:)

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Szijjasztok!

Úgy látom mindenkinek bejön a szuper idő. Mi is kint voltunk tegna délelőtt. Nagyon jó volt. Csigi vagy aludt, vagy nézelődött a babakocsiban, Lilla meg jászóterezett. Isteni volt!

Mi is meglátogattuk a kiválasztott ovit. Ide is kell protekció, de az is kell, hogy körzetes legyen a gyerek, mert különben nem veszik fel. Szerencsére van mindkettő, így reménykedem, hogy odajárhat majd Lilla. Kicsit messze van, macerás lesz reggelente elhordani, mert Ricsi jár a kocsival dolgozni, és még fél hétkor elindul. Szóval majd én viszem busszal, de az ovi megéri. Ez a legjobb a városban. (Persze csak szerintem, más szerint lehet, hogy nem) Lilla nem akar oviba menni, vagyis neki a gyerekekkel van gondja. Eléggé fél tőlük. Bár, ha megszokja , hogy mindig ugyanazok a gyerekeke lesznek,a kkor nem lesz gond. (TEgnap is tele volt a játszótér, mikor lementünk, erre Lilla közölte, hogy "dehát itt gyerekek vannak!" :( :) ) Viszont biztatott az óvónéni, hogy a legsírósabb gyerekekből lesznek a legjobb ovisok. Hát így legyen. Ide egyébként nincs beszoktatás. VAgyis aug. végén el lehet vinni egy-két napra a gyereket, de szept. 1-jén be kell vinni, és már ott is kell hagyni. Háromra, ébredésre ott kell lenni, hogy akkro ne ijedjenek meg. Nagyon kíváncsi leszek. :D :roll:

Nagyon ügyesek a "friss szobatiszták". :wink: Én is tartottam magam ahhoz, amit Rita is írt, hogy ha már csináljuk, akkor csináljuk teljesen. Szóval én sem adtam soha, sehová pelust Lillára. Egy váltás ruha mindig volt nálam, de sosem pisilt be. Ügyesen megtanultunk fűbe pisilni, ha más lehetőség nem volt. Sőt, azt is megoldottuk, mikor Lilla az autópálya kellős közepén a belső sávban közölte, hogy neki pisilni kell. :lol: Nagyon ügyesek tudnak lenni a kölkök, és én már rájöttem, hogy többre képesek, mint amit kinézünk belőlük. :)

Lillácskám sántít, és nem tudom eldöntetni, vagy valóban fáj e a lába, vagy csak játszik. :? Bár fájhat neki, mert öltözéskor nem bírt megállni a jobb lábán, szóval akkor csak nem játék. TEgnap apósnál fociztak. SEmmi baleset nem történt, de órákig futott a betonon. Lehet, hogy ez tette be neki a kaput....nem tudom. És azt semtudom, hogy tennem kell e valamit, vigyem e orvoshoz. De ő sem látna rajta semmit...nehéz...

Megyek, Csigim visszaaludt egy kicsit, gyorsan megcsinálom a reggeli teendőimet!

Pussz Mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok,

Timi,

Nagyon ügyes csajszi Lillácska :wink:
Nálunk is megy a nappali szobatisztaság, már azz ytcára is pelus nélkül megyünk, ott is minden ok.De alváshoz még kell.Éjjel után érezni a pisit, nappali alvás után viszont soxor már nem.De egyszer próbáltam pelus nélkül altatni,pisis volt az ágy :( Szóval akkor én ezt még nem eröltetem, kicsit az alvásnál még várok!
Annak is örülök, hogy nappal már minden tuti rég óta!
Ha szerinted megéri az az ovi amit kinéztél, akkor biztos megéri az a pár buszmegálló is :)
Lilla meg tuti be fog szokni.
Nálunk meg pont az ellenkezője van.Gyerekek ügyileg.Állandóan itt jövünk ugye el az ovi mellett, mert itt van hozzánk közel, és sóvárogva nézi a kerítésnél őket, még beszélget is velük, azok meg jönnek oda, és hívják be :lol: olyan édesek.Itthon is szokta mondogatni, hogy menjünk játszani az oviba :)
Ugyhogy remélem nem lesz gond.
Lábikóval, én lehet elvinném azért, ha még ma is sántikál.Nehogy hétvégére durranjon be neki valami, ha mégis húzódás, vagy szalag probléma van :!:

Rita,Orsi,

Kis protkósok :lol: :lol: hát így könnyű! :P
Ma megnézem én is hátha ki van már írva mikor lesz itt a beiratkozás.Valahogy áprilisban szokott asszem.
Nem tudom mennyit számít azt mondják a tapasztaltak, hogy vigyem oda rögtön első nap,, az számít!Hát mi ott leszünk :wink: ha ezen múlik!
Lili is nagyon ügyes :wink:

Idő :) :) szuper, és ma különösen meleg lesz.Minnyá meg is főzök gyorsan, hogy mehessünk is ki!
manóci

Sziasztok!

Nagyon irigy vagyok a szobatisztaságra! Nálunk sehogy sem megy a dolog, ordít ha a WC-re akarom ültetni és miután 2x összepisilte magát, visszaadtam a pelust rá. Még várok egy kicsit a jobb időig akkor megint megpróbálom. Nem is a ruháját féltem hanem a szőnyeget meg az ágyakat.
A másik két fiú is 3 éves kora körül lett szobatiszta.

Balázs ovijában nem szóltak hogy csak 4 órára vihetem őt mivel én itthon vagyok. Sőt, náluk van egy "elő-beiratkozás" amikor először a sérült gyerekeket (enyhe testi fogyatékosokat vesznek fel), majd a testvéreket már március végén be lehet iratni az oviba.

Rita, gratulálok az első naphoz! Minden nap be kell menned vagy csak időnként? Lányokra ki vigyáz ilyenkor?

Manó, szerintem is kell már ilyen korú gyereknek a társaság, remélhetőleg akkor is szeretni fogja Eszti az ovit ha minden nap menni kell. Balázs középső csoportra szokta meg az ovit, a tavalyit végigszenvedtük még nevelési tanácsadóba is elküldtek minket.

Ma voltam nyílt napon az oviban (már volt egy novemberben is), valami katasztrófa volt. Pedig idősebb már az óvónéni de nagyon rossz foglalkozást tartott.

Na, tanulok egy kicsit mielőbb Dávid felébred. Mióta ilyen jó idő van nem akar hazajönni a játszótérről addig amíg a többi gyerek el nem indul.

Sziasztok
Andrea
Vendég

Andrea,

Szobatisztaság miatt ne emészd magad!Ráértek bőven a nyáron is! :) A lényeg, ha a gyerek nem mutat hajlandóságot semmiképp ne eröltesd, mert a visszájára fordulhat !Az egy dolog, hogy te elhatározod, hogy akkor holnaptól bekeményítesz, és nem adsz pelust.De ha a gyerek ennyire ellenáll, nem szabad eröltetni!Semmiről nem késik le, és nem rosszabb képességű mint más gyerek!Hidd el :wink: :) Fel a fejjel, lehet előbb lesz magától mint gondolnád :)

Öreg óvónéni foglalkozása :? hááát csak ne az ő ccsoprtjába járjatok majd, és akkor semmi gond :lol:

Na, csajok megnéztem én is hazafele sétából a beiratkozást!Itt nálunk 4 ovi van, és mindegyikbe, április 16-18-ig lehet menni! :)
manóci

Sziasztok!

Ovi
Tegnap én is bementem megnézni az ovit, amit szeretnénk. Addig stimmel, hogy kerületiek vagyunk, de nem teljesen körzetesek (két utcán múlik), de remélem beférünk. Bár se protkó se semmi.
Beszéltem az ovivezető helyettessel, de testbeszédileg sem volt valami nyitott... :?
Ahova tartozunk, az is közel van, de szűkebb és tudtommal zsúfoltabb is, mint ez a másik, amelyiknek hatalmas kertje van, és előző félévben láttam, judot is tartottak plussz foglalkozásként. Most már nem láttam, de remélem lesz még. Nagyon szeretném, ha megtanulnának jól esni, sok baleset megelőzhető lenne.
Nyílt nap áprilisban lesz, beiratkozás május első hete és júniusban függesztik ki, kit hova vesznek fel.
De már most rákérdeztek, főleg, mivel hátihurcigámban ott volt Marci, gyesen vagyok-e. Mondtam igen, de szeretnék legalább négy órában visszamenni dolgozni....
Jól kezdődik!

Szobatisztaság!
Nagyon ügyesek vagytok! Csak kitartás!
Tandrea ne aggódj, ha kettővel már sikerült, a harmadik sem marad pelusos élete végéig! Nem hiszem, hogy épp ebben akar majd különbözni a többiektől!

Kutyusunk
Kép
Kép
Már az apportírozás is megyeget, bár az EREszd, még gyakorolandó.
Gyerekek hatalmas puszikat kapnak, Olivérnek kevésbé, Marcinak annál inkább tetszik....

Bocsi, megyek
Később... :)

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Nem ertem miert kelnek a lanyok par napja reggel 6-kor???? En meg aludnek! 8)
Amugy jol vagyunk. Megyunk ma Piliscsabara egy baratnomhoz. Megnezzuk az ujonnan epitett hazukat es persze ot is a kisfiaval. Majd ebed utan jovunk vissza. Remeljuk azert kegyes lesz az ido hozzank. :? De esot se bannek, mert fumagot szortam a kertbe...
Kittike elkezdte a hisztizest. :? Ha valami nem tetszik neki, mert raszolok, vagy elveszek tole valamit, sirasra gorbul a szaja, hasra veti magat, es elkezd uvolteni. :shock: :) Ugyanugy mint anno Lili. Csak egy kicsit korabban kezdi. :) Viszont fantasztikusan kedves kislany, allandoan mosolyog. :) Es allandoan all. :? Az ules keves neki.. Nagyon jo evo, mar darabos eteleket is megeszik. Kis csirkehusdarabkakat siman elragcsal. Kiflit is ugyesen majszolja. :)

Timi: miert fel Lilla a gyerekektol? Volt valami rossz elmenye veluk? Hogy van Lilla laba? Tenyleg akartam mar kerdezni, hogy nalatok nem feltekeny Lilla a kistesora?
Ovi: Hat nem konnyu tenyleg ha nincs protekcio..

Mano: Furcsa, hogy most iratkoztok be az oviba. Nalunk mar szeptemerben is lehetett, amit mi akkor meg is tettunk. Es helyesen, mert mar akkor is jo sokan voltak a listan. De valojaban nem szamit a bejelentkezesi sorrend, mert mas szempontbol valasszak ki azokat akiket felvesznek. Drukkolok, hogy sikeruljon.

Andrea: Mano tokeletesen leirta, amit en is gondoltam a szobatisztassag ugyeben. Raer meg David. Meg en beszelek, hiszen kozulunk te tudod ezt legjobban, hiszen mar ket fiut is szobatisztassagra neveltel. :wink: En onnan tudtam, hogy Lili megerett a szobatisztassagra, hogy o egyszer mar volt, tavaky nyaron, de Kitti miatt visszaesett. Es sokszor direkt dacbol vagy hisztibol csinalt a pelenkaba. Igy elvettem tole. :wink: Es sikerrel. Nappal most mar teljesen szobatiszta. :)
Munka: nem kell bejarnom minden nap. Talan egy honapban maximum 2x vagy 3x. Amugy itthonrol dolgozom. Igy nagyon kenyelmes, es mivel kaptam laptopot, meg megcsinaltuk a vezetek nelkuli halozatot a hazban, barhonnan netezhetek vagy dolgozhatok, akar a kertbol is. :) Amugy inkabb olyankor dolgozom amikor alszanak a lanyok, vagy csendespiheno van. Mert szeretek veluk jatszani, meg foglalkozni veluk. :wink: Lehet, hogy jo ovono lennek. :wink:

Mano: A mi ovodankban pont az oreg ovonenik a rosszak. :( Csak ulnek es olvasnak es a gyerekek azt csinalnak amit akarnak.. :? Nincs foglalkoztatas... Sajnos szemtanuja volt ennek a logopedus baratnonk, aki minden nap bejar oda. :(

Eszter: gyonyoru a kutya! :) Nekunk is ont ilyen volt Csibesz a regi keverek kutyank. :) Mit mondtak arra, amikor te kozolted veluk, hogy szeretnel 4 oraba visszamenni?

Fantasztikus. A BBC-n minden reggel 7-kor van egy musor ahol egy fekete no es egy feher ferfi tancos-tornat csinal a gyerekeknek. Lili fantasztikusan utanozza oket. Rendkivul ugyes es elvezi nagyon. El fogom vinni jovo heten ovodas jazz-balettre. Kivancsi vagyok hogy fog neki tetszeni, bar ahogy o szeret tancolni, szerintem nagyon. :)

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Szijjasztok! :)

Rita!

Nem tudom, hogy miért fél. :( Nem emléxem, hogy lett volna valami, ami kiváltotta. De ha megszokik valakit, akkor utána nincsen már gond...
LÁba jobban van, tegnap még sántított, meg nem tudott a járdáról lelépni, ha rossz lábbal próbálta, de estére már javult. Szerintem betett neki a betonon rohangálás, még nem teljesen szabályosan szalad, eléggé a sarkára érkezik.
A féltékenység nem vészes. Ha csak hárman vagyunk, akkor nincs is. Akkor tudja, hogy Csengét etetni kell, pelenkázni...stb. Ha meg játszok vele, akkor ő is játszik velünk együtt, sőt nagyon jól tudja Csengét szórakoztatni, ő meg ragyogó szemekkel nézi. :D Viszont ha hazajön apa, akkor apa csak az övé. Még addig sem foghatja meg CSengét, amíg én esetleg cipőt húzok, kabátot veszek (általában ha hazajön Ricsi, már indulunk is sétálni, bicizni, boltba...) Akkor visítás van. De ez is elmúlik öt-tíz perc alatt.

NÁlunk most március közepe-végén van beiratkozás. Itt a bölcsikbe lehet úgy beiratkozni, ahogy Ritáéknál, hogy minél korábban annál jobb. És ott a sorrend is számít azt mondják, bár nem vagyok benne olyan biztos.
Oviba meg van adva két-három nap, mikor kell menni.

Megyek, Csigi felébredt. Most szadizom kicsit a csajszit, nem kap csak három óránként enni. Már ott tartottunk, hogy állandóan rajtam lógott volna, és éjszaka is kelt két óránként. Így egy kicsit sírósabb a csajszim, de hamar rászoktatom, hogy illik eleget enni egszerre, hiszen van miből.
Viszont azt nem tudom, hogy hogy szoktatom a cumisüvegre. nagyon nagy szükség lenne rá, mert így nem tduok elmenni suliba. Vinni magammal nem akarom, mert Vác nem itt van. :( Viszont ahogy meglátja az üveget, már üvölt is. Tök mindegy, hogy mi van benne, tolja ki a szájából. :? Elképzelésem sincs, hogy mit csinálhatnék.

Na, tényleg L!

Pussz!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok,

Hú jó sokat írtatok:)
Ovikérdés nálunk is porondon van. A körzetis a bölcsi mellett van közvetlenül, azt mondták h akik bölcsisek őket 99%-ban be szokták venni az oviba. De máshova ne is próbálkozzunk mert úgysem fogják felvenni, protekciónk meg nekünk sincs. Ti milyen szempont alapján választottatok?

Timi,
Veronika sem volt hajlandó elfogadni a cumisüveget, amikor elkezdtem a sulit még csak 3 hónapos volt. Anyu próbálta kiskanállal, pohárból de ő sztájkolt. Így apa hozta utánam Győrbe amikor csak tudta. Nem volt egyszerű bár Győr közelebb volt nekünk mint neked Vác. Hogyhogy nincs beszoktatás? Ez furcsa mert nálunk még azoknak is van külön akik a bölcsiből jöttek mert hogy új hely, új társaság.

Rita,
Gratulálok a munkádhoz. Ügyes vagy h így meg tudod szervezni két gyerek mellett. Engem is oktathatnál:) Milyen modult oktatsz?

Eszter,
Kutyáért irigy, manó is egyre többször emlegeti h szeretne kutyát vagy cicát de Robi nem híve a lakásban tartásnak. Igaz időm sem lenne egy kutyát elégszer levinni sétálni.

Bocs most csak ennyit tudtam mert munkahelyről írok.
Puszi
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Húúú, mire végigolvastam!!! Klassz, hogy megjött a tavasz és újra van kedvetek írni! :wink:

Timi
Cumisüveg: hááát, nem tudom. Gergő is ilyen volt, mi teát akartunk neki adni, de a cumisüveget SOHA nem vette a szájába. Később nem is bántam. Flóránál meg sem próbáltam, mert Ő nem hasfájós és szerencsére nem volt rá szükségem. Viszont kérdezd meg Vácon, hátha van szoptatós helység, meg ahol ellehet az Apuka a babával, állítólag elég sok helyen csináltak. Szurkolok! :)
Lilla lábfájása :(

Rita
Örülök, hogy ilyen sikerélményed volt a munkahelyeden! :D Mennyire kell az ilyen az embernek, mikor már majdnem 3 éve otthon van!!! Én is már nagyon fuvoláznék valaholg csak 3 órára tudok elszabadulni a szopik miatt, addig nem nagyon fog menni. :roll:
Ovi :D

Andi, Andrea
Puszi :D

Eszter
Édes a kutyus! :D Puszik :lol:
Ovihoz szurkolok!

Manó
Ovihoz neked is megy a drukk!

Nálunk minden rendben, még mindig megúsztuk a kórságokat, remélem ez így is marad!!! Kopp-kopp!
Most muszáj mennem egy kicsit piheni, úgy látszik érzem már a tavaszi fáradtságot. 8)

Orsi

avocado

Rita
Kimaradt pár szó, biztos az "insert" billentyű miatt. Szóval: fuvoláznék valahol, de amíg csak 3 órára.... így lett volna. :roll:

És persze pihenni 2 n-nel. :roll:

Pusz
:D
Orsi

avocado

sziasztok!ű

csak gyorsan
mindenkinek gratula a bilizéshez, nálunk is minden ok, rekord gyorsasággal.. bár ha elmegyünk akkor pelust adok rá, de legtöbbször akkor is szól. Max megengedem h pelusba.. mert mondjuk ha épp vezetek, igen nehéz megoldani.. De majd én is gyakorolom a váratlan helyzewteket. 1 babóval azért könnyebb lenne, mert ha szól, ok, de akkor Tüncit is még vinni kéne, és az néha problémás (pl ha azonnal kell :-)

ovi,
én most szerzek épp protkót :-) lassan, óvatosan, tutira akarok menni. azt modták a sulimban is csoporttársak, h ha hozok papírt, h suliba járok, az olyan mintha dolgoznék.. meglátjuk..

mennem kell, bocsi

Mese
meske

Sziasztok,

Timi,

Cumisüveg nálunk is úgy volt mint Orsiéknál.Esztinek sose kellett, még a frissen lefejt anyatejjel is próbálkoztam, de az se kellett neki, és a cumi se!Ő újjszopós,, elalváshoz, vagy ha fáradt akkor újjcumi van :)
6 hós kortól ahogy elkezdtük a hozzátápit, rögtön kanál,pohárból ivás volt!
Ugyhogy nekem ha lett volna bármi munkám vagy dolog amit nekem kellett volna elintéznem meg sem tudtam volna oldani!
De nem volt, mert apa :) mindent megcsinált!

Rita,

Szeptemberi beiratás?? :roll: nekem meg ez furi. Én ilyenről még nem is hallottam, pedig pedagógus lennék, vagy valami olyasmi :) és hát az összes suliba tavsz a beiratkozás, felvételi stb!Oviba meg ugye nincs kereszt félév mint egyes fősulikon :lol: :lol:
Na mind1 hát helye válogatja ezek szerint!Itt úgy van, hogy rendelkezésre áll 3 nap, és kész.A sulikba szintén!És majd júli vagy aug. kapod az értesítést, hogy felvették-e!
Amúgy mit dolgozol?Vagyis nem jól kérdeztem,, hogy kerülsz ilyen munkakörbe?Csak azért mert nekem mintha úgy rémlene, hogy építészet, vagy lakberendező,ilyesmi lennél! :roll: Vagy most lemaradtam valamiről, és átnyeregeltél informatikára?

Csajok, én biztos lusta vagyok, de nekem egyáltalán nem hiányzik még a munka!Én tök jól elvagyok Esztivel, és bőségesen lefáraszt estére.El sem tudnám képzelni még,(bár ez lesz majd, mert ez az élet rendje)hogy meló loholás haza, és utána még házimunka, stb. meg még a párommal is foglalkozzak, családi életet is éljek, magamról már nem is beszélve! :oops:
Mondjuk, ha most nem jönne a kistesó lehet, hogy vágynék kicsit újra a régi életemhez, bár gyerekkel már nehezebb ugye ugyanazt élni.De így, hogy jön a baba, megint olyan jó érzéssel nézek egy kis babázás elé, és várom a kis pici babusgatását meg a vele való teendőket!Lázba vagyok megint, hogy lesznek pöttöm rucik, amiket imádok meg miegymás ami egy csecsemővel jár :wink: Engem ez az érzés most bőségesen kielégít!
Szóval munka,, áááá egyenlőre anyának élvezek lenni! :)
manóci

Sziasztok!

Nagyon nincs időm, de Manó annyira a szívemből szóltál munka ügyben hogy muszáj írnom! Annyira remélem hogy lesz itthonról munka és nem kell munkahelyre bejárnom!!!
Én is nagyon szeretek itthon lenni!

Többieknek üdv de férj küldöldön a fiúk meg ölik egymást.

Sziasztok
Andrea
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jo ejszakank volt. Jol aludtunk, csak megint 6-kor kukorekoltak a lanyok. :?

Timi: amit leirtal Lillarol az nalunk is hasonlo. Lili is ugyanolyan Kittivel, bar neha tulfesziti a hurt. :? De azert egyre tobbet es egyre jobban jatszanak egyutt. Bar mostanaban Lili nem apas. Hiaba jon haza apa, nagyon orul neki, de akkor is en kellek neki. Eddig ez nem igy volt nemregibben. Most nagyon anyas korszakot elunk. :? Az oviba a sorrend elvileg akkor szamit csak ha nincsen nagy merteku tuljelentkezes.
Lehet, hogy nem jo cumisuveggel probalkozol? En Kittinel jartam igy. Nem tetszett neki az avent, de kapott egy Nuk-ot, aminek a cumija jo puha es mas alaku. Azt nagyon szereti. :) De tegnap eloszor megkaparintotta Lili avent csoros cumiat, es ugyesen ivott belole. Ugyhogy legkozelebb az auchanba veszuink neki olyat es attol kezdve o is kap olyat. :) Szoval ne add fe, csak kiserletezz. Foleg ha nagyon fontos.

Andi: Mi az ovit hely es hallomasok alapjan valasztottuk. En ismerem az ovit, voltam bent es nagyon tetszik. Nemreg ujitottak fel, szep a kertje, jo nagy, es belul is tiszta, rendezett. Es ha mar a legjobb ovonohoz bejuttatjak Lilit, miert ne? :)
En tulajdonkeppen bazist oktatok. Szoval hogyan kell dolgozni sap-ban. :) Tulajdonkeppen minden modult oktatok ami nalunk be van vezetve es azokon belul egyes tranzakciokat megmutatok, hogy hogyan kell hasznalni. De reszletesen nem mutatom be. Szoval mi az sap, hogyan hasznaljuk, mi az adatbazis, az mire jo, az hogyan van kihatassal a munkara, milyen rendszerek vannak, mik a szerepuk, mikor melyik rendszerben kell dolgozni, hogy mukodnek a jogosultsagok, melyik gombot mire hazsnaljuk az sap-ban, hogy mukodnek a nyomtatasok, lekerdezesek, kilistazasok stb... Szoval csupa olyan amit tudnia kell a felhasznalonak, hogy tudja hasznalni es ertse az sap-t. :)

Orsi: hat igen. Jo erzes ha elismernek a cegnel meg 3 ev kihagyas utan is. :) Nemsokara te is fuvolazhatsz, ha Flora mast is fog enni es egy szopi ki fog maradni. :)

Mano: Hidd el, hogy oviba itt Godon szinte mindenki olyan koran iratja be csemetejet. A suli az mar mas. Oda nem. Nekem meg a ti modszeretek furcsa. :wink: Nalunk barmikor beiratkozhatsz, elvileg ha minel elobb annal nagyobb az eselyed, ha nincs nagy tuljelentkezes. Majd marcius vegen elbiralas es aprilisban ertesites, hogy felvettek-e. :)
Melo: Ne ugy kepzeld el, hogy bejarok. :) En itthonrol dolgozom es nagyon jol fizetnek. :) Mivel en nagyon szeretem a munkamat es bent is jol kijovok mindenkivel, ezert boldogan is csinalom. :) Ettol fuggetlenul en is imadok a csajokkal lenni, de nagyon jo erzes, ha reggel es este a magam modja szerint dolgozhatok. :) Szeretem csinalni es buszke vagyok a tudasomra. :wink:
Es szerintem ez tolunk is fugg, hogy milyen tipusuak vagyyunk. En nagyon tarsasagi ember vagyok es hiaba van ket kislanyom, szuksegem van valakikre, akikkel beszelgethetek, kibeszelhetem magam. A lanyok meg tul kicsik, hogy komoly dolgokrol beszelgessunk. :) Ha Endre hazajon, akkor is folyamatosan dumalok vele. :) Ettol fuggetlenul azert a lanyokkal is rengeteget foglakozok. :)
Bar ha en is terhes lennek megint, biztosan nem dolgoznek. Minek? :wink:

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Flórácska elbeszélget magával, Gergő most ébredezik, remélem hagyják, hogy írjak kicsit! Muszáj nekem is hozzászólnom a munka témához! 8)

Manó
Annyira úgy érzek, mint Te! Imádok tanítani, de meg kell mondjam őszintén, semmi kedvem visszamenni dolgozni. És igazándiból a manócskáim miatt. Mert mi ugye délután tanítunk, tehát Ők majd elmennek oviba, de én csak délben megyek a suliba és este 6 után jövök haza, így egész nap nem fogom őket látni! :(
Szóval én is komolyan gondolkozom valami itthonról végezhető munkán, mert úgy érzem nekik is és nekem is többre lesz szükségünk ennél. Aztán ha nem sikerül, akkor biztos nagyon fog fájni a lelkemnek. Ha nyernénk a lottón, akkor Flóra 6 éves koráig itthon maradnék. Persze a fuvola jöhetne mellette, de azt ha sikerülne hotelben megcsípni 1-2 estét, akkor tudnám úgy szervezni, hogy jó legyen. Szóval én így vagyok a dologal. :?

Most hívnak a drágaságaim. :D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Rita!
Innen is nagyon köszi!

No semmi titokzatosság, csak bajban voltam kutya ügyben és most egyik szemem sír, a másik meg nemhogy nevet, de kacag!!!!

Pancsi sajnos olyan butaságot csinált, amit nem tudtam elfogadni két ilyen kicsi gyerek mellett, így visszavittem a menhelyre. Sejtem mit gondolnak rólam, de nem érdekel, mert sosem bocsátanám meg magamnak, ha a két gyerekem baj érné, de még azt sem, ha félne a kutyától.
Séta közben nekirontott a járókelőknek, akik épp a hévtől igyekeztek haza. Kertesházas övezetben azért ez nem tömeget jelent, hanem tíz méterenként kb 5-6 embert. Pancsit lefogtam, nehogy tényleg lekapja valakinek a nadrágját, de a harmadik alkalomnál már megharapott, ami nem komoly, hiszen kabátban voltam, így igazán nem is éreztem semmit, de elég a tudat, hogyha kiborul, harap. Még akkor is ha fél. Ha a fiaim tíz évesek lennének, és tudnák mi a teendő egy kutyával különböző helyzetekben, maradt volna, de így....nem. :cry:
De hogy kutyaharapást szőrivel, elmentem egy helyre, ahol több kölyök közül sikerült kiválasztani Marci alteregóját.
Igen ez az én hülyeségem, de nekem annyira hasonlítanak a vonásaik, hogy nem tudtam nem hazahozni a kis labrador babát. 6 hetes sárga szuka.

És megérte!!!!
Olivért a Nagyi este hozta haza, kereste a meglepetést, ekkor hoztam fel a pincéből a kis ideiglenes vackáról a kutyót, és valami hihetetlen dolgot láttam! Rita! Ez hiányzott nekem Pancsiból! Megszaglászta Olivért, Olivér pedig teljesen spontán akkor cuppanóst nyomott a búbjára, hogy na! Pancsival szemben meglehetősen passzív volt, így eszembe sem jutott, hogy ilyet látok életben, nem csak filmen. Egy pillanat alatt összebarátkoztak. nevet is adott neki, Pamacs. Kergetőztek, Pamacs hívta azon a kis jellegzetes kutyatartásban, ahogy egymást is hívják játszani (leengedig a melső lábaikat a földre a fenekük égnek mered és csapkod a farkuk mint a zászló viharban). Tündériek voltak. Marci is megtapogatta a mancsát, és nagyon tetszett neki, hogy le akarja venni a zokniját.
Szóval valami csoda!!!!
Pupuc cica azért óvatosabb. Hólyagra fújta magát, jól megköpködte az új jövevényt és feltelepedett az ablakpárkányra. Igaz, őt kergette meg alaposan Pancsi, nem minket. Majd kiheveri!

Ovi
nem is tudom, most jut eszembe, összefutottam kollégával a múltok, amikor bennt voltam. Neki mindkét gyereke oda jár. Talán..... de meg kell vallanom, se a hálapénzezés, se a protekciózás nem megy nekem. Valahogy olyan, nem is tudom, több mint kellemetlen érzés. Pedig tudom, a gyerekeimért be fogom nyelni a békát, még ha kicsit meg is akad a torkomon. :(

Munka
Én már várom, hogy ősszel újra rajzoljak, már ha sikerül visszamosolyogni magam és még munka is lesz!
Én biztosan itthon fogok dolgozni, még akkor is, ha most nem tudom mit, ha nem a rajzot.
Meglehetősen nem vagyok társasági lény, mármint olyan nagy céges szempontból, és nagyon nem szeretek együtt dolgozni emberekkel, mert eddig mindig csak bajom volt. Én dolgoztam, ő meg el****ta. Nagyon ritka kivétel volt, és akkor is fiúk voltak, lányokkal képtelenség együtt dolgozni. Már nekem legalábbis.
Bocsi mindenkitől! De ez van....
Ráadásul én szeretném, ha a kölkeim majd olyan büszkék lennének egyszer rám, mint én Apukámra, aki jelmezeket varrt nekme, zokszó nélkül tablót rajzolt, és még miegymás. A mai napig olyan jó érzés, hogy nekem ilyen ügyes Apukám volt-van!

Hopp!
Mennem kell!
Üdv!

ui. képek vannak, majd igyekszem!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Lemaradt....

Rita!
Arra nem mondtak semmit, hogy visszamennék dolgozni. tekintet alapján..."aha, persze...", de talán inkább (remélhetőleg) beképzelem.
A fiaim isígy kelnek pár napja, úgyhogy Olivérnek megint elővettem az ébresztőórát. Ha csörög, jöhet ébreszteni, addig viszont a szobában kell maradni. Hol bejön, hol nem, de valamit ki kellett találni, mert reggel hatkor azért húzós a minimax! :shock:
tényleg mentem....

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Halihó!

Itt vagyok ismét, túl a témazáró teszten. Végre magam mögött tudhatom a protkókat. :D

Ovi téma:Ezt nem is tudtam, hogy nem kötelező felvenni a gyerkőcöket 5 éves korig. Azért ez elég durva, egy 3 éves gyereknek már kell a korabeli társaság. Mindenkinek hajrá, remélem felveszik a manókat oda ahova szeretnétek! :) Nekem jövőre kell találnom valamit Bercinek, 4 éves korától akarom beadni iskolaelőkészítőbe-oviba, addig jó lesz neki a barátnőmnél+itthon.
Nem lesz semmi jót és megfizethetőt találni. :roll:

Rita :)
Gratu a munkához! Ez nagyon jó, hogy otthonról meg tudod oldani. :)

Pocis kép????? Ne tessen rejtegetni!!!!! :) Mikor is mész UH-ra?

Eszter :)
Pancsi :( Majd dobj egy képet az új kutyusról! :)

Anikó :) Vera :) Andi :) Többiek :)
Pussz! :D

Most ennyire futotta.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali,

Munkatéren pro és kontra :D Én is hasonlóan érzek mint Rita. Én is nagyon szeretek emberek között lenni, benne lenni a dolgok sűrűjében, pörögni, intézkedni. Nekem már nem volt jó otthon lenni, megőrültem attől h nincs kivel beszélgetnem, felnött emberrel a gyereknevelésen kívül Ráadásul Robi mindig is késön járt/jár haza. Hiányzott a munkám, az ezzel járó sikerélmény és a felnőtt társaság. Hiába jártam iskolába is akkor is úgy éreztem h teljesen elszigetelödtem. Emellett szerettem és szeretek most is anya lenni és manóval foglalkozni de nekem szükségem van külső ingerekre is. Én nem bántam meg h visszajöttem dolgozni bár az bánt engem is h jóval kevesebb időm van rá mint szeretném. Viszont azt vettem észre magamon h több a türelmem még akkor is ha fizikailag sokkal fáradtabb vagyok. Jobban megbecsülöm azt a kis időt amit együtt töltünk mint amikor egész nap vele voltam. Próbáltam én is a 4 v 6 órás munkaidőt de sajnos nem mentek bele. Túl sok munka van h csak egy részmunkaidős legyen. Én próbáltam otthonról dolgozni még tavaly tavasszal de az sem volt nekem való.

Rita,
Pont ezt az összefoglaló alapot hiányolom én :D Kicsit összevisszaság van a "tudásomban" mert én az MM modult használom de sok mindent kénytelen voltam magamtól megtanulni mert nem tanították meg. Manó is mostanában 6-kor kel, biztos átállt nyári időszámításra :D

Egcsi,
Gratula a tesztedhez :D A kozmetikusom is most jár fogászati asszisztensi képzésre. Mond ő is érdekes dolgokat.

Eszter,
Hogy is van ez az órás dolog?Régen olvastam róla valamit de már nem emlékszem pontosan. Kérünk képet Pamacsról is.

Megyek dolgozok tovább mert sajnos nekem ma munkanap van :?

Puszi mindenkinek akinek nem írtam személyesen

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok,

Most én is csak beugrok, mert mi meg megyünk el ebéd után!Kicsit shoppingolni :wink: Meg Esztivel játszóba!

De Egcsinek /meg persze a többieknek/rakom már a képet!Ez tegnapi egész friss.Anyósnál készült, mert kérte vigyük el a gépet valamit meg akar örökíteni!Aztán mondja olyan édes pocim van lefotóz!Na abban a pillanatban jutott eszembe, hogy az tök jó lesz, mert ígérem már mióta!
Amúgy tegnap voltam dokinál, megvizsgált, minden rendben! :) 2 hét múlva kell mennem a 19.-ei héten a cukorterhelésre, majd telóznom neki mi volt az eredmény, és ápr. első hetében lesz a következő vizsgálat!Meg ahogy számolgattam talán akkor UH-is!
Addig még titok a neme :)

pussz

ja, a kép

Kép
manóci

Csini poci. Jó nagy. :D Az enyém is növöget. :lol: Akkor már mindjárt UH. Itt is kell valami cukros vackot inni, kíváncsi vagyok az amerikai módszer milyen. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Eszter
Sajnálom a Pancsi-ügyet, de teljesen megértelek! MÉg jó, hogy így derült ki és nem a gyerekekkel lett valami! :roll:
Pamacs :D Édes lehetett a jelenet!!! Az ilyeneket kell gyorsan eltárolni egy életre és amikor majd 198 cm-es nagy laklik lesznek visszagondolni, hogy milyenek is voltak ilyen kis manóknak! :)
Nálunk meg Gergő tüneményes Flórával, állandóan puszilgatja, ha nyekereg rögtön odamegy és kérdezgeti, meg dugja a cumiját. És a Hugi kisfiával is egyre inkább ilyen! Megitatta cumisüvegből, szóval tiszta óvóbácsi! :lol: Bercike is imádja Gergőt, Flóráról nem is beszélve, szóval nyáron itt teljes őrület lesz, a két kicsi tuti állandóan a sarkában lesz és utánozni fogják. 8)
Munka: szurkolok majd, hogy legyen! :D

Manó
Édes a pocid! :D Nekem nem tűnik nagynak, hisz nekem mindig óriási volt. :wink:

Egcsi
Gratula! :D

Többiek

Bocsi, de ennyire futotta, ma egész nap mentem. Megvettük végre a gyümölcsfákat, el is ültettünk 3-at, holnap még a meggyet kell, meg a pöszmétét. Teljesen bezsongtam a tavasztól, nekifeküdtem a kert-tervrajznak, összeírogattam miket kéne idén tavasszal beültetni, már alig várom!!! :D

Flórácskám ma fél éves! :D Olyan hihetetlen, hogy már ennyi idő eltellt!!! Reggel lemértem és kereken 7,5 kiló. És nem tudok Róla csak jót írni, mert egy kis tündér, gyönyörű, állandóan mosolyog, szóval egy kis ajándék mindannyiunknak! :D

Megyek is, mielőtt megrohannak az érzelmeim! :oops:

Orsi

avocado

Orsi :)
Gratula Flóra "fél" szülinapjához! :) Lassan férjhez megy, készítheted a stafírungot. :lol:

Ma megint baleset volt nálunk. Semmi komoly, csak Berci hanyatt nekiesett a fal élének.(megint :roll: ) Persze vér, könny, apa kiakadt, mindjárt kórházba akart rohanni. 3 perc múlva már nem volt vér, csak lesz megint egy heg a gyerek kobakján. :? Én nem tudom mi lesz itt, ha előkerül a bringa, a gördeszka és egyéb nyalánkságok. Jobb lesz apa edződik, mert ugye 2 fiú mellett folyik a vér is. 8)

Na,megyek, mert itt már órát állítottunk, úgyhogy egy órával hamarabb lövik fel a pizsamát. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

hello!

csak így visszaolvasás nélkül:

tudtok nekem mondani v.mi hotelt, vagy szállást, a hétvégére, péntek- vas, ahol üdülési csekket is elfogadnak? (és éttermük is van, hogy a kaját is)
már rákérdeztwem pár helyen, de mindenhol telt ház van.
Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen gazdagok az emberek??? Mi mindig síelni mentünk ilyenkor, de most gondoltam van üdülési xcsekkem, és elkölteném, mert kénytelen voltam megint igényelni az idei keretből- munkahelyen- és akkor megint lesz.. kár h külföldön nem lehet felhasználni.

szóval már nem sok esélyt látok, kissé későn kezdtem el, eszembe se jutott h előre kéne ennyivel..

szóval ha van v.kinek ötlete, megköszönném..

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!

Most csak Mesenek gyorsan. Nalunk Godon van egy hotel. Jo kis elmenyfurdoje van bent is es edzoterme. En ide jarok ezeni. :wink: Oliver nagyon elvezne az elmenyfurdot, kifejezetten gyerekbarat. Ott tartanak babauszast is. :) A kornyeken jokat lehet setalni es kirandulni. Kozel van a Veresegyhazi medvepark.
Nem tudom, hogy elfogadnak-e udulesi csekket, de kerdezd meg.
Itt a link: http://www.aphroditehotel.hu/
Vannak rajta kepek is a hotelrol.
En ajanlom neked, bar azt nem tudom milyen a kaja es a szobak...

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Egcsi
Köszi, drága vagy! :D Esküvő :lol:
Baleset :( De sajna ez benne van a pakliban. :? Nálunk az a szerencse, hogy Gergő elég óvatos, de így is letört már szegénykém egyik fogából egy kis darab. :?

Mese
Na, ilyenkor irígykedek, hogy ilyen gondjaid vannak, hogy hol költsd el az üdülési csekked! Nekünk remény sincs ilyenre és jövőre, amikor már nem lesz a senki tanároknak 13.havi sem, mert minek is az nekik, akkor már nem lesz nekünk sem nyaralás, mert idén is abból megyünk a Balcsira. :( De nehogy félreértsd, örülök, hogy nektek van és kicsit pihenhettek! Sajna én nem tudok jó üdülőt, gondolhatod miért! :roll: Igaz, ahol nyaralni szoktunk a Balcsin, az klassz hely és ü.csekket is elfogadnak, csak az sima appartman, nem Hotel. :?

Tegnap elfelejtettem írni nektek, hogy Flórácskával elkezdtük az almát. Olyan édes volt, ahogy fintorgott, nem nagyon tetszett neki először, de ma már úgy láttam jobban élvezte és mikor látta, hogy a maradékot megeszem, akkor ki akarta venni a kanalat a kezemből. :lol:

Most mennem kell fürdetni.

Puszi mindenkinek. :D

Orsi

avocado

Sziasztok!
Először gyorsan a képek....

Bocsi! nem tudtam tovább szortírozni, így ha uncsi, csak ugorjatok!

Kép Olivér és a hajmosás, ami egyébként nem szokott ilyen sima menet lenni... :twisted:
Kép Merthogy együtt fürdenek két hete, na meg a pdló, a szekrény, az ajtó... :shock:
Kép itt a piros, hol a piros :lol:
Kép krókuszaim, amit nem gyalult le Olivér és Pamacs Kép
Kép
Kép és akkor itt van Ő
mielőtt megszakad a net....

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

éa a folytatás :oops:
Kép ismerkedés a körtefával
Kép a felállás... :lol:
Kép melós és meos
Kép
Kép Anya hülye találmányai....
Kép igen, valóban egy bevásárlószatyorba van belehúzva a gyerek!

Ennyi!
Majd még jövök....

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter :) Nagyon cuki a kutyus, gyönyörű a virágod, és a gyerekekről már nem is beszélek!
Igazi kis tündérek :) :)

Szatyor??? :shock: Anyuka ott mit akart???Nem jöttem rá :roll:
Gyerek díjazta? :lol:
manóci

Eszter
Akkorát röhögtem a bevásárlózatyron!!! :lol: Ha jól gondolom (kiindulva a Hugicám 10 hónapos kisfiából) a hasonkúszás és mászás miatt raktad rá, ugye? Haláli ötlet!! Ha beválik szabadalmaztathatod! 8) Hugim is most azon görcsöl, hogy Bercike csak kúszik, így hogyan mennek majd ki. Itt a megoldás! :lol:
Kutyus tüneményes, képek úgyszintén.:)

Most csak ennyi voltam.

Orsi

avocado

Eszter :)
Olyan helyesek a gyerekeid! :) Reklámtasak... :lol: A fiam meglátta a kutyust és közölte, hogy "én szeretem a kutyákat" és "apa vesz házat, lesz nekünk is kutyus. Egy kicsi és egy nagy." :D

Ma voltam dokinál, minden ok Bencével. Legközelebb ihatom a cukros lötyit. :roll: Itt úgy működik, hogy megiszod a piát-narancssárga, kb. 2 dl, nem túl bizalomgerjesztő-és beballagsz vérvételre. Nem kell éhgyomorra, csak a megivástól számított egy órán belül le kell venni a vért. Ideadták a flaskát, most egy hónapig szemezek vele. :?
Ma sikerült a kocsimat összetörni. Mentem a belső sávban, egyszer csak nekem jöttek oldalról. A csajszikám sávot akart váltani, csak éppen a szemét nem használta. Pedig nincs kicsi kocsim, dzsip kategória, tehát, ha valaki nem vak az észreveszi. :roll: Utána meg meg akarta magyarázni a rendőrnek, hogy ő már a sávban volt és én mentem neki. Na ettől a húzásától felment a vérnyomásom. :evil: Még jó, hogy a rendőr nem volt hülye, elmagyarázta neki, hogy a sérülésekből nem ez következik. Na, lényeg a lényeg, van egy 6 hetes enyhén megtört autóm. Hiányzott mint hátamra egy púp. Most holnap mehetek a biztosítóhoz, ahelyett, ogy lógatnám a lábam, ugyanis szünnap van a suliban. :?
Na,csak ennyi.
Mindenkinek üdv.
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?