Sziasztok
Borka ma szörnyen hisztis, úgyhogy kivagyok teljesen. Állandóan kiabálok vele. Persze aztán Rékával is, ha olyat csinál. Tizedszer már nincs kedvem szépen elmondani uazt.
Ebéd előtt viszont voltunk kint madarakat lesni. Teljesen le voltak nyűgözve. Alig akartak bejönni, de a végén főleg a homokozó miatt. Borka viszont a szomszédos óvodásokat is megirigyelte. Ott kacagott a kerítésnél, aztán szomorkodott, hogy ő nem mehet át játszani. Annyira sajnáltam. Csak a madarakkal lehetett elcsalogatni végül. Legközelebb megpróbálom elkerülni azt a részt. Annyira élvezi a rohangáló gyerkőcöket. Játszóra kellene kivinnem őket, de nem tudom itt merrefelé van, már ha van egyáltalán.
Egyébként annyira kis bogarász, az ember nem is gondolná. De állandóan bogyókat szedünk. Most kitettük a madaraknak egy sziklára, ahol láttam, hogy üldögélni szoktak, hátha látjuk őket, amikor megeszik. Az biztos nagyon tetszene neki.
A péntek délutánt mi is nagyon élveztük Memééknél. A lányok imádják a társaságot, na meg persze a sok játékot.
Baba
Sztem elég korai az egyszeri alvás, nálunk is sokáig volt kettő. Borkát még ma sem lehet stabilan ebéd utánig ébren tartani. Persze utána délután nem alszik, úgyhogy így is egy, meg úgy is, csak nem egyszerre csinálják, ezért nekem kicsit fárasztó. Ha jó napom van, akkor értékelem, hogy tudok velük külön foglalkozni, ha rossz, akkor .....
Mi a járóka rácsait kötöztük oda bútorokhoz és abból "építettük" a karámot. Mondjuk nálunk meg tudtuk úgy oldani, hogy nem kellett kanyarodni, hanem csak egyenesen menni. A kanyart is meg lehet persze egy stabil bútorral a sarkon. A szépséghibája az volt, hogy nem volt szép, mert úgy volt összekötözve, és hogy nem volt ajtaja, de gondolom egy gyerekajtóval ezt is meg lehetett volna oldani. Így meg gyakoroltam a lábemelést. Nálunk a karám a járókához képest nagy áttörés volt, mert akkor tanult meg Borka mászni. Előtte nem érdekelte, mert mindent elért.
Távoli anyós pártiak
Értékeljétek, hogy közel a tietek és gondoljatok bele, hogy az milyen lenne, ha csak úgy tudna segíteni jönni, hogy akkor viszont éjjel nappal ott van. Engem rémesen idegesít, hogy ha rábízom is a gyereket, akkor sem tudok egy jót pihenni, mert milyen már az, hogy ő szenved az én gyerekemmel, én meg olvasgatok. Persze, ha elmegyek otthonról az egy fokkal jobb, de még akkor is van bennem egy pici tüske, hogy mit gondol. Imádnám, ha csak úgy fognám a gyerekeket, egyszer egy héten és átvinném délután. És én azt csinálok otthon, amit akarok és úgy, hogy nem látja. Ráadásul anyáknak, anyósoknak általában tevési kényszerük van. Nem tudnak csak úgy az unokákkal elleni, nekik takarítani, mosogatni, főzni kell. A múltkor, mikor kihívtam az orvost, elkezdte pucolni az ablakot, de csak ott, ahol kilátszott a függöny mellett. Hogy a doki meg ne szóljon. Mondtam elég lett volna, ha eléhúzza a függönyt.
Na mindegy. Nekem azért rendes anyós jutott, kicsit túl kedves is, ha lehet ilyet mondatni, de 4 nap után hónapokig nem óhajtom látni.
Edit, Ditke
Azért ne higgyétek, hogy ti lennétek az egyetlen esélyesek egy rossz evő gyerek versenyen.
Nekem a barátnőm mondta anno, hogy az evés az evés, ne rohangáljak a kajával a gyerek után. Pont mint, ahogy Ditke csinálja. De akkor az én kölykeim is csak három falatot ennének, azt meg nem akarom. Inkább bedugok egy falatot itt, egyet ott. Ma is kezdtük asztalnál, de végül tényleges mennyiséget már rohangálva ették meg.
De inkább így, mint sehogy. Uszi, tízórai viszont ülve is megy. Csak a főztöm nem akar csúszni.
Cat
Nagyon helyesek a srácok.
Akkor majd, ha hazajöttek Lilláék egyeztetünk időpontot.
Ja még leírom a péntek ebéd után sztorit. Ebéd után letette őket anyósom aludni, mire mi hazaértünk. De gondoltam benézek, hogy nem másztak-e ki. Hát mit csináltak?!!!! VAstagon krémezték a babát a lába között a popsikenőccsel, ezer popsitörlő elővéve, és már készültek a pelenkára. Akkorát röhögtünk. Mindezt persze teljes egyetértésben, szép csendesen, alvás helyett.
Borka egyébként hetek óta azzal kerget az idegbajba, hogy minden baba, állat, stb. kakás és kell neki popsitörlő, hogy megoldja a "problémát".
Kérdés:
Volt aki már "nagykorában" szúratta ki a fülét a leányának? Hol, hogyan? Mintha Lillánál így lett volna, de ő gondolom most mással van elfoglalva. Írjatok valami tippet.
Puszi,