Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Meme!

Én is írtam privit, akkor azt sem tudtad megnézni?
Majd akkor írok mailt is, vagy írd meg priviben a címeteket, hová roboghatnak Thomasék :wink:

Lilla!

Nagyon jók a képek :) És mindig csidálkozom, hogy mennyit nőnek a gyerkőcök, mikor valaki tesz fel képeket. Én a sajátjaimon nem látom annyira, de most pl. Dávid ezen az utolsó képen kész fiatalember :) (És nagyon hasonlít a mosolya életem első pasijához :lol: ) A játéktároló doboz nálunk is csak éjszaka tárolja a kockákat, nappal hasolnó a felhasználása, vagy beleülnek vagy a plüssöket ültetik bele és rohangálva tologatják :shock:

Ennyi, mennem kell takarítani míg alszanak, romokban alakás (már megint :evil: )

Ditke
ditke62

Lilla!

Nagyon jó képek! Dávidon elájultam, annyira jóképű pasi! Ha egy kicsit idősebb lenne....... :D :D :D Niki igazi kiscsaj, így rövid hajjal is nagyon csajos!!

Brigi!
Sokszor én is csak az őrangyalunkban bízom.....

Szóval ma megvolt az oltás! Volt nagy zokogás már a mérés alatt is.
Gergő majdnem nem kapta meg, mert ez a száj összevarrás kisebb műtétnek számít és ilyenkor a dr.nő várni szokott egy hetet, de aztán mikor meglátta, azt mondta, óó, ez semmi és magkapta ő is az oltást.
Agyhártyagyuszit (menjugate) már nem kell nekik adni. Ez úgy van, hogy 1 éves kor alatt kettő vagy 1 éves kor után egy oltás. Ha én ezt tudtam volna...., de a régi dokink egy szóval sem említette. Én sem szurattam volna őket kétszer.

Mai mérésünk eredménye:

Vendel 9190 g és 77 cm.
Gergő 9480 g és 79 cm.

További jó napot Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Nettke!

Mi volt a szemészeten? Minden ok?

Ditke!
Bár az enyémek egy évvel kisebbek, nagyon érezhető, hogy egyre anyásabbak és (apásabbak is). Egyre jobban csüngenek rajtunk. Mi lesz később???? :roll:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Ma szuper napunk van eddig, úgyhogy a tegnapit már el is felejtettem! :wink:
Front volt, meg a drágáim nem voltak hajlandóak elmondani mi is a bajuk.
Bár, teljesen el vagyok keseredve, mert minél többet beszélnek annál nehezebben értem őket, egyszerűen pöszék!

Lilla!

Ne fájdítsd a szívem! ( Dávid adidas-a, még jó, hogy képeket nem olyanokat raktál! ). :wink: :lol:
Most odáig jutottam, hogy lehet veszek nekik Szabadkás sportos cuccokat!Már egész jókat is láttam.
Szombaton én is megyek turni, jönnek haza nővéremék, s ő is imád, nem hagyhatjuk ki! Gondolatban együtt lehetünk. :wink:
De, persze, továbbra is kérlek, ha szép, márkás, sportos cuccokat találsz jöhet!!!!

A hétvége: mi alkalmazkodunk mindenhez, időponthoz is! De, szerintem hamarosan le kéne fixálni, mert 2 nyaralást tervezünk, s egyiket júliusra.
Körkérdéssel kellene szerintem hogy vagy június vége vagy július vége?!Nem?

Nagyon vagányak a gyerekek! De, mit tanítasz nekik? Már talán a fejen állást? :lol:

Cat!

Kuki kérdés nálunk is aktuális, mert sehogy sem jó Zsombinak! Apa próbálta, de mondtam neki Kristófnál is pillanatok alatt megoldotta dr.bácsi, itt is az lesz. Én sem krémezem.
Akkor ezek szerint nektek kész?
Alsópáhokra sok nyugodt percet kívánok !!!

Brigi!

Holnap egyeztetünk? GYerkőcök már nagyon be vannak sózva, s nem különben én!

Kata!

Tudod, gyerek baleset nélkül nem nő fel! Lehet baromi hülyén hangzik, de az, hogy nálunk még nem volt, csoda, s szinte már várom, mert ez az izgága Zsombi mindig alkot valamit!
Jobban vagytok? Bár, a gyerekek olyan gyorsan tudnak regenerálódni!!!

Edit!

Olyan szépek vagytok a képeken!
Ha egy " külsős" megnézi, el sem hiszi, mi mindenen mentek át! Hiszen milyen szép, nyugodt, kipihent ez az anyuka! A gyerekek milyen kis nyugodtan elüldögélnek nála!! Komolyan, ez jön le!
Dávidodat meg most észleltem, hogy most volt 10 éves!!!
Igy utólag is: minden jót kívánunk neki, hiszen ő már egy kész nagyfiú lett!!!!

most ennyi ment, bocsi akinek nem írtam.

Lilla, nekem is szokott rakoncátlankodni a babanet!

További szép délutánt ( annyira imádom ezt mikor így jön a tavasz)

Meme
szinta

Ditke, Kata!

Egyszerre írtunk! :lol:

Ditke!

Megkaptam a privit ( nem tudom tegnap mi volt ), már válaszoltam is.
Jaj, ez az anyás korszak, - nálunk katasztrófa.
Zsófi nagyon anyás, s nem tudunk vele mit kezdeni. Zsombi egy ideig nagyon apás volt, de ez megváltozott. Most ő is anyás, de koránt sem olyan szinten mint Zsozsó.
Szerintem életkori dolog, majd kinövik.
Meg ugye, egyik gyerek anyásabb felnőttként is akár. Lehet Cseni és ZSófi mindig is az lesz. :wink:
Még ebben is egyformák???? :wink:

Meme
szinta

Sziasztok :)

Lilla :)
A Százados úti művésztelepre költöztünk a Népstadionhoz. Igazából azt hiszem, hogy csak annyival vagyunk közelebb, hogy a Dunán nem kell átjönni, bár nem emlékszem, hogy ti hol laktok pontosan. Csak az rémlik, hogy mintha valahol Rákoskutykurutyon? :) Egyébként mi a címe a turinak, mert ha esetleg most van bálabontás szombaton, akkor lehet, hogy kimennék. Néhány cuccal tudnánk azért még mit kezdeni. Nyárra meg a tavalyi rövidnacikon kívül semmink nincs.
A taliról meg majd egyeztetünk, ha hazajöttetek.
És nagyon jók a képek. Tényleg nagyon helyes gyerkőcök. El sem hiszem, hogy ez a bájos kislány egy egész napot végig tud nyűglődni. :wink:

Meme :)
Persze még egyeztetünk. Holnap reggel kell felhívnom a dokit, aki megnézi a kezemet, és tőle függ, hogy végül tényleg minden sikerül-e úgy, ahogy terveztük. Remélem délutánig azért tud fogadni. Artúr szerint kicsit több, mint egy óra alatt odaérünk, szóval nem is kell nagyon korán indulni.

Ditke :)
Sztem ez az anyásság visszatérő dolog. És biztos el fog múlni, de sztem azért kicsit próbálhatnád őket máshoz is szoktatni (persze nem most anyás korszakban, hanem utána), mert nagyon nehéz lesz elválni tőlük és nekik is csak előnyükre válik. Én úgy látom, hogy az enyémek mindig nagyon élvezik, ha mások vannak nálunk, akár úgy is, hogy én elmegyek. Egyrészt, mert máshogy játszanak velük, másrészt pedig pihentebbek, lelkesebbek és utána én is. Éppen a múltkor volt, hogy a volt főnököm eljött segíteni a kezem miatt és láttam, hogy ugyanabból a mesekönyvből egészen más dolgokról beszél, mint én. Sztem érdekes nekik nem csak az én szememmel látni a világot.

A tali nekünk mindegy. Én csak egy hétre tudok előre tervezni. A nyaralásunk is mindig meglehetősen spontán szokott lenni. :oops: És hogy a férjemnek (korábban meg nekem is) mikor van tervleadása, azt teljes rejtély ilyen távlatokban. Szóval mi alkalmazkodunk.

Ja és akartam még írni, hogy Borkán egy pici piros folton kívül délutánra nem maradt semmi nyom. Gondoltam, hogy végül nem olyan szörnyű az egész, mert kb. 5 perc alatt teljesen megnyugodott és simán hason elaludt. Még csak nem is érzékeny neki. Sztem a nagy része a sírásnak az ijedtség volt, meg gondolom azt is érezte, hogy mi megijedtünk. Nagy mázlink volt. Pedig a férjem rémisztgetett, mert a huga megcsinálta uezt és neki még most is látszik a nyoma. Csak gondolom ott forróbb volt a cucc és nem ment keresztül 3 réteg ruhán. Még jól is elsülhetett volna a dolog, de nem az én kislányomnál, aki a saját hülyeségéből sem tanul. :roll: Ugyanúgy kepeszt mindenért az asztalon. A múltkor egy kutya morgott az arcába kb. fél centiről, de szó szerint, és ugyanúgy ment utána simogatni. :roll: :roll: :roll:

Na megyek, mert férj jönne játszani. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe ezeket a cikkeket, köztük az oltásról is szól az egyik:
http://www.szendi.net/hirlevel-2007-februar-17.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas ... ecsemo.htm

Eri
simones

Sziasztok,
Kata,
köszi az érdeklődést :D
hálistennek a szemészeten minden OK volt!!!!! rendben a szemük, legközelebb 1 év múlva várnak minket. És nem is volt szadi nekik, sőt, egy csomó játék volt. Ezt a Tömő utcát csak ajánlani tudom! (Bár most mondták, h ezt is összevonják a másik szemklinikával, szóval ki tudja mi lesz, hogy lesz..)
Cat,
22 hónaposak vagyunk - az már majdnem 2 év... - , azért gondoltam, h megcsinálják. Ftorocort-tal kell kenni, azt mondta nyárra jó lehet már.
Nincs mit tenni, hiszek benne, bár jobb lett volna ha megcsinálják, de óva intett, h az állandó pelus miatt a keletkező mikrosebek elfertőződhetnek, és fitymaszűkület alakulhat ki. Több a rizikó, mint a haszon. Ismerős sebész, bizom benne :)
nettke

Sziasztok:)
Nettke :)
Ne haragudj...most ültem csak gép elé, mert már hétvége óta dögrováson vagyunk a kicsikkel és még a sz.gépemet sem volt erőm bekapcsolni...:( Látom már túljutottatok a szemészeten és örülök, hogy minden rendben van :) Én egyébként nagyon elégedett vagyok velük! Minket Sényi dr-nő szokott megvizsgálni de mindenki nagyon kedves és türelmes szóval szivből ajánlom mindenkinek a helyet :)

Sajnos mi sem úsztuk meg ezt a fránya influenzát :( :cry: Lilcsike sugárban hányt+nagyon magas láza volt, Gerinek nagyon magas láz mellé köhögés társult én meg arc-homloküreg gyulladással és iszonyatos mellkasfájdalommal köhögéssel küzdöttem. Mindhárman antibiotikumot szedünk és mostanra kezdünk kilábalni a dologból kop-kop-kop-kop-kop :roll:
A "jó" a rosszban, hogy Anyósom nagyon segitőkész volt és az exférjemre is számithattunk most, hogy ekkora volt a baj! Ezt sem gondoltam volna :!:

Bocsi lányok, hogy nem irok mindenkinek de nem tudtam követni az eseményeket :(
Jobbulást kivánok a kis betegeknek és jó pihit az utazni készülőknek :)

Puszi:Doris
doris

Nettke!

Csatlakoznék Cat-hez szteroidos krémmel kapcsolatban. Nézd csak mit találtam! Elég durva mellékhatásokkal, és ráadásul csak 5 napig lehet kenni? Ezt nem nagyon értem, de lehet, hogy rosszul értelmeztem a Ftorocort-ot?
Bocs, hogy belebeszélek, a doki csak tudja mit írt fel, de azért mégis....

http://www.hazipatika.com/drugs/prod?pid=449

Andi

Kép
gandi75

Nettke :)

Olinak is 22 hónaposan csinálták meg a fütyköst, de majdnem nem csinálta meg a doki, csak azt mondta, hogy ne kelljen mégegyszer jönni, ezért látja el. Kenegetni utána nekünk is Ftorocorttal és Betadinnal kellett de szigorúan csak 3 napig engedte a doki a szteroidos krémet. Azóta Olinak sokkal jobban működik mint Samunak, és sosem gyulladt be. Zoli volt bent vele, és azt mondta, hogy iszonyú trutyi jött ki a bőr alól, szerinte úgy volt egy időzített bomba, hogy mikor fog begyulladni.

Itt a fórumon Liv a 2004. őszi topikból kenegette sokáig Dávidnak, esetleg kérdezz rá nála, hogy volt-e hatása. De többször olvastam, hogy visszaesett a dolog.

Doris :)
Örülök, hogy jobban vagytok! :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

Szomoruan láttam hogy bezárt a Csinibaba.
Elköltöztek a lányok vhova vagy csak befejezték?
A mostaniaknak az árukészlete közelükbe sem ér,és be se vesznek semmit.
Más.

Most lesz a bölcsis elsö szülöi és nyilatkozatot kell tenni hogy dolgozok és hogy nem veszek igénybe semmilyen juttatást.Ez állami bölcsi.
Én szeretném ugy megoldani hogy csak 4 orában adom be ,alvás elöttig és megtartom a gyest.
Az uj vivmány szerint meg nem ugy van hogy iskolás korukig kapjuk a gyest?
Vagy az csak akkor van ha nem dolgozik vki?
Én kozmetikusként egyéni vállalkozó vagyok de teljesen rendszertelenül dolgozok.
Ha tud segiteni ebben a kérdésben vki annak örülnék mert bár nem sokat kapunk azért nem bánnám ha meg maradna és a lányok is mehetnének délelött bölcsibe mert már nem tudunk mit kezdeni egymással.

Más

Rászoktak a csajok a kakaóra.
Kapnak reggel,kapnak a du.-i alvás elött,és este is kérnének ha nem félteném a fogukat.
Adjak este is mert a babatej legalább olyan cukros vagy igy 2.5 évessen már tejbe tegyem?
Felforraljam a tejet?
Mert erröl is megoszlanak a vélemények a társaságunkban.
Ja és a kakijukat keményiti vajon a kakaó?
Használunk banános és epres nesquiket is.

Köszi ha van ötletetek!
Ha meglesz az idöpont esetleg mi is mennénk a lányokkal ha még nem tulkorosak a csapatba.
Rita
bellissima75

Sziasztok!

Tali: mivel úgy tűnik,hogy Caten és rajtam kívül mindenkinek mindegy az időpont,ugye nem baj,ha mi egyezkedünk???? :lol:
A július 21 utáni időpont nekünk is jó,mert június vége nem!!!!
Ha figyelembe veszük Nettke kérését,akkor 22-e vagy 29-e lehetne (ezek vasárnapok)!
Többiek? Javaslat?Kinek melyik a szimpatikusabb?
Azért,ha mi mégse érnénk oda,ugye nem haragszotok meg,hogy ennyit kavarok-keverek??!
Apáéknál nyílik a másik étterem,ahogy elkészül a pláza és a 2-t egyenlőre a mostani csapat fogja csinálni. Így semmit nem tud ígérni nekem (nekünk) a nyárra! A nyaralást is csak azért foglaltuk le,mert csak 10.000Ft-t foglalót kell befizetni.

Lilla!
Szenzációsak a képek!Megint!Látom,nagyon várjátok már a nyaralást?! :lol:

Nettke!
Szuper,hogy minden rendben a szemészeten!!Dobhatnál föl képet a lurkókról!

Cat!
Hogy vagytok?Mentek Páhokra?
Nettkéék 1héttel idősebbek nálunk, a mi csíkunk alapján tudsz következteni.

Nettke!
Ugye milyen hihetetlen,mindjárt 2évesek!

Doris!
Minden rosszban van valami jó!-szokták mondani.
Jobbulást nektek!Te mit adtál lázra?
Nálunk 3 napja a Marci beteg úgy,mint a Lilcsike. Le se lehet vinni a lázát és nem tud a láztól aludni.Kb. 20 percre elbolint,aztán 1-1,5órát ébren. Az antipiretikus kúp kb. 2óra alatt viszi lejjebb 0,5-1fokkal a hőjét,majd 2órán belül ismét visszakúszik,de hirtelen.Pillanatok alatt forró lesz,olyankor olyan furcsán rángatózik.Be vagyok parátva nehogy lázgörcsöt kapjon!
Amúgy inni se akar,fecskendővel nyomom bele a folyadékot.De ezt egész nap csinálom.
Közben meg üvölt a Benike,mert iszonyú féltékeny lett a Marcira. Totál kivagyok tőlük és a következő 3nap egyedül leszek a 4gyerekkel.

Rita!
Bölcsi ügyben nem tudok segíteni.
Kakaó: én vigyáznék vele,mert aki arra hajlamos annak szorulást okoz. A foguk miatt este bizti nem adnék csak tejet,de napközben mehet a kakaó,tejes kávé,vaníliás tej.Maci kavét,vaníliás tejet nem szeretik?Ja és már szerintem felesleges a babatej,a sima tehéntej is jó,ha amúgy is ízesíted.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Akkor lecsapom a fényképészt! Most kellene jönnie, a Marcival meg a fekete karikáinkkal a szemünk alatt nagyon fotgének lennénk!!!!
Nyugodtak? :roll: :twisted: :twisted: :twisted:
Eddig még bárki járt nálunk,haja égnek állt attól,hogy mit műveltek a fiúk! Na majd a talin bemutatkozunk.Benike - ha van nézőkönzönsége - extra vadóc tud lenni! :roll:
Köszönjük a jókívánságot és a figyelmességet!

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönjük a jókivánságokat :)
Edit :)
Sajnos Lilcsike is lázgörcsre hajlamos, erre direkt fel is hivta a neurológus a figyelmemet, úgyhogy különösen résen vagyok láz esetén. Megmondom őszintén mostanában nagyon ritkán mérem meg lázmérővel. A kezemmel is meg tudom állapitani, hogy hőemelkedés vagy komoly lázról van szó. És az esetek 90 %-ában a lázcsillapitó nekünk önmagában semmit nem használ az ég világon úgyhogy mindig együtt alkalmazom a hűtőrüdővel vagy prizniceléssel. Most, hogy Gerivel együtt lázongtak a hűtőfürdőt helyeztem előtérbe mivel én is nagyon gyenge voltam. Tudom, hogy ez az utálatosabb, de rövidebb idő alatt megvolt igy a két gyerkőc és a lázcsillapitót mindig a fürdő után adom be :) Igy sem lehet óriási eredményeket elérni de legalább rövid időre enyhiti a lázát. Szegénykém....:( El sem tudom képzelni mindezt négy gyerekkel... Le a kalappal és kitartást kivánok :)
Az Antipiretikus kúpott most hagytuk el és a vasárnapi ügyeleten Suppositorium Noraminophenazoni 200 mg-osat irtak fel. Ez átmenetileg segitett. Természetesen ebből is csak napjában max.3 adható de Lilcsikénél szájon át napokig nem kisérleteztem a hányás miatt. Nálunk az ivás ment és azon nyomban jött is vissza... Aztán igyekeztem betartani, hogy 10 percenként két kortyot engedjek de ennek is sokszor lett hányás a vége... Embertpróbáló időszak lehet mögöttetek meg még elöttetek is....sajnálom :( Segitséget nem tudsz kérni? Nálunk Anyósom szegényke eléggé betojingolt mert Ő pánikolós tipus de a teafőzésbe, mosogatásba meg a vasalásba nagyon nagy segitséget tudott adni a közértbe szaladásról már nem is beszélve...

Puszi és jobbulást kivánok minden kis betegeskedőnek :)

A pocakosoknak meg nagyon boldog babavárást és hosszú-hosszú terhességet kivánok :)

doris

Sziasztok!

Mai napunk fantasztikus volt!!!!
Brigiék meglátogattak bennünket,( bocsi Brigi, hogy megelőzve elújságolom előtted) mint mentek haza Pécsről.
Gyönyörűek és csodálatosak a kis csajok. Teljesen elájultam tőlük.
Majd rakok fel képeket, csak még nincs gépen.
Olyan aranyosan eljátszottak, hogy nem győztem őket csodálni.

Aztán, megérkeztek nővéremék, úgyhogy tele a ház. az ikrek állandóan a nagyokon lógnak, de bevallom ezt vártam, mióta megszülettek.
:wink: :oops:

Brigi!

Irj majd nekem egy címet privibe, köszi.

Edit!

Zsombinak csak a cataflan viszi le a magas lázat mikor mandula gyuszi bácsija van. Bár, ezt csak vényre adják, de neki muszáj, mert gyógyszer érzékenysége van a kúp összetevőire!
Szerintem hívd fel nyugodtan az ügyeletet, ha úgy érzed hétvégén, s ők megmondják. A magas lázat sokáig nem szabad hagyni. ( barátnőmék is így voltak, s az ügyeletes orvosnő a 1/2 algopyrin, 1/2 rubophen párost javasolta 1 óra elteltével, de igaz, hogy Áron már nagyobb nálatok majd egy évvel)
Jobbulást nektek!!!!!!!! Kitartást!
Majd ha meggyógyultok, s több erőd lesz, megkérdezlek, hogy Dávid nem kamaszodik? Mert én nem bírok Kristóffal. Nem fogad szót, dacol, jobban kikészít most mint a picik.

Nekünk a július 22-e a jó, mert 29-i hétvégén Lászlókámnak strand foci, ami mh-i elfoglaltság, s ő a csapat vezetőjük, nem hiányozhat.
De, ha mindenkinek a 29-e a jó, megyek egyedül, alkalmazkodom.

Ja, és Benike az exrta vadóc kisfiad, lehet a Zsombikám párja a talin.Majd alkotnak együtt. Most is jól bemelegedett, mikor Brigiék itt voltak, a végére. Megmutatta miket tud mondani.

Rita!

Csak azt tudom írni kakaó ügyben mint Edit! hajlam kérdése. Bár, az enyémek este is kapnak, de utána szigorú fogmosás van!

Jó éjszakát mindenkinek!

Meme
szinta

Doris!

Ezt még olvasni, is elég volt. :cry: De, örülök, hogy jobban vagytok.
Valamint, pont az jutott eszembe,mint Editnek, hogy minden rosszban van valami jó, itt az, hogy volt férjed és anyukája bemutatta, hogy számíthatsz rá.
Bár, azt kívánom, ne ilyen esetekben mutatkozzon ez meg!

Gyors regenerálódást kívánok nektek!

Meme
szinta

Sziasztok!

Tali ügyben továbbra is a mindegyre voksolok, mert mi sosem tudunk előre tervezni, még azt sem tudjuk, mikor veheti ki a férjem a szabiát, így ez részemről az utolsó pillanatban dől el véglegesen.

Edit!

Lázra szerintem legjobb a hűtőfürdő. Leírom, hogy kell csinálni, mert sokszor láttam míg dolgoztam ügyeleten, hogy nem jól csinálják. Persze lehet, hogy Ti jól, csak hátha másnak esetleg segít. Szóval a lényeg, hogy nem szabad hideg vízbe ültetni a gyereket, mert sokszor azt láttam, hogy engedtek vagy 20 fokos vizet aztán azzal zuhany vagy fürdő, a gyerek meg üvöltött. Ha lázas, akkor min. 38 fokos a gyerkőc, tehát ha engedsz egy kellemes 33-35 fokos vizet, az is lehúzza a lázát. Én úgy szoktam, hogy meleget engedek, mondjuk olyan 35-36 fok, abba szívesen beleülnek, aztán fokozatosan, lassan engedek hozzá hideget, szépen kavarom benne, 30 fok alá sosem viszem. Ebben a vízben szívesen elpancsolnak és így játék közben ez le kell hogy vigye a lázat (fizika: ha meleg dolgot nála hidegebb vízbe teszel akkor lehűl :wink: ), érjen a mellkasáig a víz, hogy minél nagyobb felületen legyen benne. 10 perc alatt kész, utána felöltöztetem, lázcsillapítót is adok. Keverheted a különböző típusú lázcsillapítókat, így gyakrabban adható, mondjuk Panadol, aztán Algopyrin, aztán Nurofen. Egy a lényeg, gyereknek Aspirint sosem szabad adni, ún. Reye szindrómát okozhat. Amit Doris írt kúp annak ugyanaz a hatóanyaga (noraminophenazon) mint az Algopyriné.
A priznicelés is jó, én csak azért nem szeretem, mert utálják a gyerekek és macerásabb mint a hűtőfürdő, ott legalább nem ordítanak. Itt meg az a fontos, hogy ne csak a bokájára, csuklójára, homlokára legyen a vizesruha, az úgy semmit nem ér, a nagy felület a lényeg, hogy hűtse a testet, tehát a testén kell körbetekerni, és néhány percenként cserélni, mert ahogy felmelegedett már nem hűt. Ja, és nem forró tát kell inni, csak szobahőmérsékletűt, a folyadék is hűt. (persze nem hűtőből, hogy még betegebb legyen )
És a hűtőfürdő másik előnye számomra, hogy nincs mellékhatása és akárhányszor alkalmazható egymás után. Ja , és a kályameleg takaró sem kell, csak ha megizzad akkor át kell öltöztetni, nehogy megfázzon a vizes ruhában.

Bocs, hogy hosszú meg szájbarágós voltam, de tényleg soszor tapasztaltam, hogy mentem ki a lázas gyerekhez és bedugva a dunyha alá egy bögre gőzölgő teával, homlokán egy zsebkendő meg kapott egy fél Algopyrint vagy azt sem, anyuka meg nem érti miért nem megy lejjebb a láza :(

Doris!

Örülök, hogy túl vagytok a betegségeken, nem lehetett semmi :(

Lekopogom, mi egész jól megúsztuk ezt a telet két kisebb takonykórral. Vagy ne kiabáljam el? :?

Valakinél felmerült a steroidos kenőcs: én sem kenném vele tartósan a gyereket. A felület mondjuk pici, így szisztémásan nem nagyon szívódik fel belőle, így a mellékveséjét nem bántja, viszont a szteroid nagyon elvékonyítja, pergamenszerűvé teszi a bőrt, sokkal sérülékenyebb lesz, a kis sérüléseken meg bemásznak a kórokozók és könnyebben begyullad. Fütyi témában nem vagyok jártos, de szerintem néhány napnál ne használjátok tovább. Én a lányok ekcémáját szoktam szteroidos krémmel kenegetni ha nagyon bedurran, de max 2-3 nap és teljesen rendbejön.

Cat!

Jó pihenést a hétvégére :)

Ditke
ditke62

Ditke,Doris!

Kösz!Éppen várom,hogy lejárjon a mosógépem,amely az esti "gyomor-ürítés" nyomait tünteti el.
A rosszban a jó: olyan édes volt a Dávid,ahogy sajnálta meg szeretgette a lefürdetett,átöltöztett Marci hányás után! :)

Ditke!
A hütőfürdőt én is így tudtam 1 különbséggel: a lázcsillapítót én fürdés előtt 15-20perccel szoktam beadni,hogy az amire felszívódik és elkezd hatni,akkor fürödjünk. Állítólag (dokinénink szerint) így egymást erősítve fejti ki a hatását a 2módszer.Ez szerinted hülyeség?
Priznicelni sosem szoktam,nálunk ez nem vált be.Inkább én is beülök az ötödik fürdésnél vele a kádba,ha nagyon üvölt miatta.

Doris!
A szájon át adható lázcsillapítóktól most én is tartózkodom,de a kúpot 4* be adhatom,ha nagy a gáz. Majd meglátom,hogy alakul reggel,de ha megint kihányja amit ezsik-iszik,akkor valószínűleg beviszem az ügyeletre. Lehet,hogy az antibiotikum miatt hány? Bár Ospent kaptunk és azt már használtuk.
Segítség: anyósom itt van,ha muszály.De a síbolása csak felidegesít,mert rögtön temeti az embert.Így inkább megfőzettem vele (már holnapra),meg kivitték apóssal a Beni meg az Olivért. Amikor nagy a gáz,a Dávid is szokott segíteni (már kérnem sem kell),de azért nem akarom totál kihasználni. Az uram délután 4-től itthon lesz,így igazából csak a délelőtt lesz nagyon gáz.

Meme!
Cataflam nálunk is van itthon (tudod öreg szülőnek minden van :P ), Dávid használta régen,mostmár tablettában kapja.Csak a hányás miatt nem akarom a gyomrát túlterhelni,meg nem is biztos,hogy fel tudna szívódni,mielőtt távozik.Uez a tabletta.
Kamaszodás: hajaj :roll: :evil: !Nincs határa a szájának! Hű de sokszor összeveszünk miatta! Állandóan a határait próbálgatja,mint a kicsik.Sokszor iszonyú fárasztó,hogy még vele is meg kell küzdeni,de persze próbálom megérteni az ő lelkét is!Meg a rendetlensége őrjít meg és hogy ő ebben jól érzi magát.Ha látnád,hogy most is mi minden van az ágyában!Sokszor meg is kérdezem tőle,hogy akkor ő most hol alszik.
Nálunk dac azért még nincs,max elengedi a füle mellett,ha szólok valamiért (tanuljon már,rakjon rendet,kapcsolja végre kis a tv-t stb.) De ha rádörrentek,rögtön nekiáll.Csak sokszor 1-2óra múlva veszem észre,hogy nem csinálja,amit kértem és ez rengeteg idő és energia.

Most mennem kell!
Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönjük mindenkinek a jókivánságokat :)
Szinta :)
Bizony, én is erre a következtetésre jutottam :)
Köszi a hűtőfürdős infót :) Én nagyjából igy szoktam csinálni de a hőmérséklettel - kezdő hőmérsékletre gondolok - mindig gondban vagyok, most már ez is tiszta :)
Jaj ez a hányás, éjszakai többszöri ágyhúzás meg lakástakaritás ismerős... :cry: Nekem is egész héten megy a mosógépem de volt, hogy 3-szor is bekapcsoltam a teregetésről már ne is beszéljünk... Még takarókat is hozattam át a gyerekeknek, mert volt egy pont mikor mindenből kifogytam mert minden vizes volt... Remélem holnapra jobban lesztek :)
Első este Cataflam-al kezdtem én is a lázcsillapitást de azonnal hányta is ki úgyhogy maradtam a kúpnál.
Jól teszed, hogy Anyósodékat is befogod segiteni. Most volt az első alkalom, hogy én sem voltam szivbajos és megkértem jöjjön át segiteni + két éjszaka is kértem, hogy aludjon itt. Mivel pánikolós igy tevőlegesen képtelen aktivan segiteni mert mire ráeszmél a tennivalókra már el is végeztem. Viszont ha az ijedségtől sir valamelyik legalább melléjük tud ülni...stb.

doris

Sziasztok!

Hű, kicsit elmaradtam.

A tali nekünk is mindegy, mert egy fix programunk lesz a nyáron, egy vitorlázórepülő tábor Békéscsabán, de nem a mi klubunk szervezi, ezért az időpontját még nem tudjuk. De ha épp egybe fog esni, én akkor is feljövök a csajokkal. :wink:

Nem tudom, mikor aktuális, hogy elhagyják a gyerkőcök a délelőtti alvást? Mert nálunk mióta előrehoztam az esti lefekvést, a csajok a 6-os szopi után még kb. 8-ig alszanak, aztán nem akarnak kifáradni sehogyse. Azt hittem először, hogy ez csak véletlen volt, de már egy hete ez megy. Ma is 3/4 12-kor ez lett a vége:

Kép
:lol: :lol: :lol:

Ja, és karámja csak Kilimanéknak van? Úgy emlékeztem, hogy karácsony tájékán írkáltatok karámról. Valaki?? Szeretnék venni, de nem tudom hogy rögzíthetők ezek? Stabilak, nem borulnak?

Bocsi, de most csak ennyi.

Kép
baba888

Jobbulást Marcinak! Nekünk enyhébb esetekben jó a Nurofen és a Panadol felváltva, de mandulagyulladás vagy hányás esetán csak a Noraminophenazoni kúp segít, amit Dorisék is kaptak, de abból is csak a 200 mg-os, a 150-es már nem. Szerencsére hűtőfürdőznünk még sosem kellett, de a szisztémáját ugyanúgy mondta el nekünk a Bethesdában a gyerekorvos, mint Ditke. :D

Talira jó nekünk a július 22-e.

Rita :)
Abbahagyták a lányok a Csinibabát, visszamentek mindketten állásba dolgozni. :( Én is nagyon sajnálom.

2007 januártól GYES mellett visszamehetsz 8 órában is dolgozni, és kapod a gyest a lányok iskolakötelezettségi koráig. Tehát a bölcsiben ezt rosszul tudják. Viszont vihetsz bármilyen igazolást, hogy dolgozol, mert nem néznek utána, ezt hiteles forrásból tudom. :wink: Nekem apósom adott a BT-jéből papírt, amíg vissza nem mentem dolgozni ténylegesen.

Kakaót én nem adnék nekik este, de nappal keveset igen. Esetleg próbáld ki az Ovomaltint, sokkal egészségesebb mint a Nesquick, ez egy vitaminokkal dúsított zsírszegény malátakivonat. Corában és nagyobb bevásárlókban kapható, és nagyon finom.

Baba :)
Nekünk volt karámunk. Nagyon stabil, csak 1,5 évesen tudták kb szétszedni. Viszont már nem kapható, csak esetleg használtan.

Tündéri ez a kép! :D

Rólunk: Voltunk a Kolpingban. Nagyon szuper volt! Összehasonlíthatatlanul jobb volt mint 1 éves korukban. Az étteremben mindenki irigyelt minket, hogy ilyen szépen esznek a fiúk velünk, nem szaladgáltak össze-vissza, nem dobálóztak a kajával stb. Azért volt persze hiszti rendesen, főleg azon vesztek össze, hogy mit csináljunk, az egyik játszóházazni akart, a másik úszni, és persze mi sem voltunk túl határozottak velük, és ezt meg is érezték. Samu néha odacsapott egy-két gyereknek, de főleg Olinak. A szülők elhűlve nézték, hogy milyen vadóc, szégyenkeztem miatta eleget. :oops: Annál inkább bevadult, minél inkább rászóltunk. Ja és persze mára mindkét gyerek, de főleg Oli nagyon köhög, ezt a szép emléket onnan hoztuk. :evil: A játszóház tele volt taknyos gyerekkel, és minden szülő magyarázkodott, hogy csak a termál víz hozta ki a gyerkőcöknek, ott oldódott fel a váladék. :P Képet majd holnap dobok fel, most töltöm át.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Örülök, hogy jól sikerült. Én is azt érzem, hogy egyre könyebb velük és talán egyszer megérem, hogy könyvet olvasva fekszem a tengerparton 8)
Az éttermet irigylem, nálunk ezt a szép evést nem lehet eljátszani, sajnos. Régebben még lehetett, 1 éve még minket is megdícsértek, erre ahogy nőnek egyre rosszabb :( Kaját ők sem dobálnak, egyszerűen képtelenek egy helyben ülni. Bár nálatok esznek a fiúk, gondolom addig azért megmaradnak, de nálunk 2-3 falaton eléldegélnek a csajok :( És utána már nem izgalmas ott ülni :evil:

Baba!

Nekem másfél éves korukig aludtak délelőtt és délután is, sőt, Petra még néhány hónappal tovább is, de mondjuk nálunk 5 órakor kezdődött egy éves korukig a nap, utána is csak nagyon lassan tolódott későbbre (nyáron a Balatono azon röhögtünk, hogy azt hittük, mi leszünk az egyetlen nemnormális család, aki reggel fél 7-kor már hintáztatja a gyerkőcöt a játszótéren, de aztán jópár sorstárssal összekadtunk :lol: )
De tetszik a kép, nálunk is volt ilyen jópárszor :)

Edit!

Szerintem mindegy, hogy mikor adod a lázcsillapítót, a lényeg, hogy hasson :) Kb. 15-20 perc múlva hat, ezzel lehet számolni (már ha nem hányja ki), a kúp szerintem valamivel előbb szívódik fel. Én 38 fokig nem szoktam csillapítani, csak ha magasabb. Először gyógyszerrel, aztán ha nem elég csak akkor hűtőfürdő. Szerencsére még csak 2x kellett, egyszer az egyik oltás után, egyszer meg mikor Pepe laryngitises volt. :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Marci valamivel jobban,láz és hányás elmúlt.De még nem a régi,enni-inni nem akar.Ezzel nagyon ki tud borítani!Így maradt egyenlőre a fecskendő-ivás.
Nincs valakinek valami jó ötlete,hogy lehet rendbehozni gyorsan és kímeletesen a bélflórát???

Cat!
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat!Ahogy a tieitek is épp meggyógyultak az utazásra,szerintem mások is hasonló gondokkal küzdhettek.Mivel anyagilag nem olcsó és elég nagy bukta indulás előtt lemondani a szállást,sokan még betegen is elviszik a babót,gyerkőcöt.
Erre a kúpra rákérdezek legközelebb a dokinéninktől!
Ez az Ovomaltin olyan,mint a Maci kávé? Ízre milyen? Én még nem hallottam róla,de szívesen kipróbálnám,mert mi nem kakaózhatunk.A Marci egy ideje allergiás rá és tele lesz kiütéssel,meg horkol a kakaótól.Így a többiek sem isznak szolidaritásból.Viszont így meg csak a tej,meg a Maci kávé maradt,ami nem túl változatos.Főképp hogy nem rajonganak annyira a tejes kávéért.

Baba!
Miért nem kelted fel őket az esti alvásból?Nagyon cvíderek lennének? Én a 6-os kaja után max. 45 percet hagynám aludni,utána kis játék,majd fél 8 körül fürcsi,kaja.De ha később fürdettek,akkor se engedném 1óránál többet aludni.Egy idő után ezt is megszoknák és nem kellene ébreszteni őket.

Ditke!
Megnyugtatalak!Az enyémek evés közben is ezt csinálják.Nem is tudom őket máshogyan etetni csak etetőszékben. Hiába rakom eléjük a falatokat,hogy egyenek egyedül,akkor is feláll a kezében az étellel, piszkálja a másikat,bohockodik,meg ilyenek. Ha nagyon bepipulok és rájuk morgok,akkor leülnek és az ülés háttámlájához verik a törzsüket.Ezzel löknek egy nagyot az etetőszéken,ami csúszik a kövön egy picit és egyre messzebb kerülnek tőlem.BRRRRR!!!!! :roll: :evil: :evil:
Szóval ez szerintem gének kérdése is!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Az Ovomaltin nagyon finom. Még mi is azt isszuk, szerintem sokkal jobb mint a kakaó. Narancssárga nagy dobozban kapható, és 800 Ft körül van. A G-Robyban is láttam már.

Nálunk ez az evés közbeni fegyelmezettség azért van, mert Ök nagyon szeretik a hasukat. Képesek velünk végig csipegetni egy komplett több fogásos ebédet. Ha nem ennének, akkor Ök sem lennének ilyen nyugodtak, mert unatkoznának.

Dobok néhány képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ja és még azt le kell írnom, hogy Samumon csüngtek a kislányok. Én meg meg voltam örülve, hogy szeretnék egy kislányt, mert olyan édesek voltak, csak olvadoztam. Teljesen mások mint a kisfiúk, még fogásra is. De ezt a lányos szülök nem érthetik. :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat!

A " vegyes szülök " viszont igen. :wink:
Nagyon megértem az érzéseidet, s hidd el ha lányaid lennének akkor ugyanígy éreznél, vágyakoznál egy kis pasi után! :wink: :lol:
Zoliban nem mozdult semmi egy kislány után?

Nagyon élvezték a fiúk látszik, hihetetlen mennyire átsüt a képeken. De, a szüleik is!!! :D
Olinak kimondottan nagyfiús lett az arca! Samu meg tényleg olyan " csajozós", huncut kis belevaló! Kell még rá figyelnetek!

Meme
szinta

Sziasztok!
besz...rt a gépem, csak most tudok válaszolni....

edit73
hallgattam rád(rátok) és megfogadtam a tanácsot, tegnap félnapra
anyóséknál voltak a kölkök,én meg másfél órát áztam a kádban,
aztán vasaltam ugyan, meg teregettem, de már ez is kész felüdülés
volt egyedül....:-)
egyébként egy kicsit most jól esett, hogy nem csak az én anyósom olyan
amilyen, hanem másé is...:-) hogy-hogy alattatok lakik? Emeletes családi,
vagy társas, panel?Már csak azért, hogy külön lakás legalább???

roen
nem is tudom, hogy jó lenne-e, ha annyira messze laknának anyósék...
Azért minden rosszat egybe vetve tök jó néha, hogy csak bedobom őket a
babakocsiba és átzötyögünk.Bár azért ha kell kocsiba vágnám őket, ha messzebb
lakna a mama, de azért ne annyira, mint neked!egy fél falu elég lenne...:-)
Értem, mi a problémád, hogy teljesíteni szeretnél, és hogy elismerjék, milyen
fasza anyuka vagy!ez sajnos a nők sajátja.aki nem szeretne jó anya és jó feleség
lenni, az ne is szüljön...csakhogy ahogy te is és én is, néha túlzásba visszük
a "tenni akarást", pedig lenne aki segítene......Igen, hülyék vagyunk(mábocs:-) ),
de ha van segítség kikéne használni, csak olyan nehéz, ha visszaélnek az ember
elesettségével, gyengeségével...nem ez a gond?Hogy gyengébbnek és sebezhetőbbnek,
olyan ráutaltnak érezzük magunkat, ha segítséget kérünk?Főleg attól, akit nem is
szeretünk annyira....

ditke62
jó ez a popsitörlős story, remélem nem a használttal törölget!:-))
bocsi, de nem tudtam kihagyni!!
igen, anyum nekem is így van vele, pontosan, mint a tied....oldjam meg egyedül..
néha talán úgy érzem megkéne erőszakoljon valaki(már nem szó szerint), hogy beadjam
a derekam és oda adjam a kölkeimet, de pont anyutól várnám el, hogy néha beállítson és
elvigye őket csakúgy, mert tőle még el is tűrném, de nem teszi, mert tudja,megoldom...
:-))

kiscsillag
sajnos én is úgy tudom, hogy segítség csak 3-as ikreknél, és csak néhány helyen "jár",
de akkor is kikell harcolni....sajnos,,,,bár egy vadidegenre bízni őket??hmm....
nemtudom.....erről Cat tudna többet írni.nekem nincs tapasztalatom...én nagyon belennék
sz...rva, hogy mit csinál velük, amíg nem vagyok otthon, de mondjuk olyan segítség nekem is
jól jönne, hogy otthon vagyok én is és ellátom a házimunkát, amíg valaki elven velük...

lilla
tündériek a kis pucsítósok, feje tetején áll a világ, mi?
:-)))

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Helló!

Cat,
nagyon klasszak a képek, tök jó, hogy mennyire élvezték a dolgot! :lol:
Gyanús volt, hogy miért nem találok a neten karámot, de akkor már értem. Nem tudod miért nem lehet kapni? :shock: :?:
Pedig olyan jól kitaláltam egy játszósarkot. Mert most a járóka áll a fal mellett, már nemigen férnek meg benne, elé meg le van téve a habtapi, amin ténylegesen elvannak (csak sokszor lekúsznak róla), így csaknem az egész nappalit ők foglalják el. A járókát "megszüntetném", a karámmal meg el tudnék keríteni nekik a fal mentén egy nagyobb részt. Na akkor keresgélek használtat.

Edit,
amit írtam, az a reggeli 6-os szopira és visszaalvásra vonatkozott. Csak azért írtam elé az esti korábbi lefekvést, mert így már többet alszanak éjszaka, mint eddig, és gondoltam azért nem fáradnak ki délelőtt. Kicsit félreérthető volt a mondat :?: :D

Amúgy este már tök jól működik, fél 9 körül szopi, aztán alvás. Mikor megyek lefeküdni álometetés, és így bírják 6-ig. Úgyhogy köszönöm a tippeket! Igaz Zsófi még mindig felébred 4-5 között, de csak kicsit nyafog, aztán visszaalszik. Gondolom rájött szegény, hogy olyankor nem jön a cici. :P

Ditke,
az a másfél év nagyon jól hangzik, az 5 órás kelés annál rosszabbul!! :shock: :lol: Akkor inkább így. :P

Amúgy ma kidőltek normálisan, mint eddig, most épp alszanak, úgy fél órája.

Kép
baba888

Próbálj keresni a babaszobán karámot, vagy a német oldalakon. Spielzenternek hívják németül. A Kika forgalmazta, kint is, de kivezették a termékek közül, pedig rengetegen keresik. A miénkre egyböl lecsaptak vagy 30-an amikor árultam, még azóta is kapok érdeklödö emaileket. :shock: Nagyon hasznos találmány.

Örülök, hogy bejött az álometetés. Én is minden kisbabás ismerösnek ajánlom, mert nálunk is ez hozta meg a nyugalmat. :lol:

Meme :)
Sajnos Zoli hajthatatlan. Ennek több oka van. Már látja, hogy egyre könnyebb a fiúkkal, és nem adná fel újból ezt. Másrészt nincs garancia, hogy kislányunk lesz, lehet akár megint fiú is. Tudod egy boszorka van.... :lol:
Na és pont a Kolpingban volt egy 1,5 éves kislány a gyerekmegörzöben, akinek a szülei otthagyták, hogy elmenjenek összepakolni. A kislány Gréti rettenetesen elkezdett sírni az Anyukája után, de úgy, hogy teljesen belelilult, és szinte görcsrohamot kapott, remegett.(mondjuk én ott nem hagynám a fiúkat magukra, pedig már sokkal nagyobbak) Hívták a szüleit azonnal telefonon, de amíg odaértek a kislány nagyon sírt. Na Zoli azt vonta le belöle, hogy a lányok ilyen görcsös hisztisek. :evil: Tény, hogy nagyon el volt keseredve Gréti, dehát ugye ez alkat kérdése is, hogy ki hogy reagál dolgokra, na és gének.Én úgy ahogy volt hazahoztam volna a kislányt, olyan édes volt. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,
Csendes olvasója vagyok az ikres topicnak. Az ikreim 2 és fél évesek Anna, Kata és Bence

Edit73, érdeklődtél a bélflóra kíméletes rendbehozásáról. Normaflore-t szoktál ilyen esetekben használni?
pramprampram

Borka ma szörnyen hisztis, úgyhogy kivagyok teljesen. Állandóan kiabálok vele. Persze aztán Rékával is, ha olyat csinál. Tizedszer már nincs kedvem szépen elmondani uazt.
Ebéd előtt viszont voltunk kint madarakat lesni. Teljesen le voltak nyűgözve. Alig akartak bejönni, de a végén főleg a homokozó miatt. Borka viszont a szomszédos óvodásokat is megirigyelte. Ott kacagott a kerítésnél, aztán szomorkodott, hogy ő nem mehet át játszani. Annyira sajnáltam. Csak a madarakkal lehetett elcsalogatni végül. Legközelebb megpróbálom elkerülni azt a részt. Annyira élvezi a rohangáló gyerkőcöket. Játszóra kellene kivinnem őket, de nem tudom itt merrefelé van, már ha van egyáltalán.
Egyébként annyira kis bogarász, az ember nem is gondolná. De állandóan bogyókat szedünk. Most kitettük a madaraknak egy sziklára, ahol láttam, hogy üldögélni szoktak, hátha látjuk őket, amikor megeszik. Az biztos nagyon tetszene neki.

A péntek délutánt mi is nagyon élveztük Memééknél. A lányok imádják a társaságot, na meg persze a sok játékot.

Sztem elég korai az egyszeri alvás, nálunk is sokáig volt kettő. Borkát még ma sem lehet stabilan ebéd utánig ébren tartani. Persze utána délután nem alszik, úgyhogy így is egy, meg úgy is, csak nem egyszerre csinálják, ezért nekem kicsit fárasztó. Ha jó napom van, akkor értékelem, hogy tudok velük külön foglalkozni, ha rossz, akkor ..... :twisted:
Mi a járóka rácsait kötöztük oda bútorokhoz és abból "építettük" a karámot. Mondjuk nálunk meg tudtuk úgy oldani, hogy nem kellett kanyarodni, hanem csak egyenesen menni. A kanyart is meg lehet persze egy stabil bútorral a sarkon. A szépséghibája az volt, hogy nem volt szép, mert úgy volt összekötözve, és hogy nem volt ajtaja, de gondolom egy gyerekajtóval ezt is meg lehetett volna oldani. Így meg gyakoroltam a lábemelést. Nálunk a karám a járókához képest nagy áttörés volt, mert akkor tanult meg Borka mászni. Előtte nem érdekelte, mert mindent elért.

Távoli anyós pártiak :)
Értékeljétek, hogy közel a tietek és gondoljatok bele, hogy az milyen lenne, ha csak úgy tudna segíteni jönni, hogy akkor viszont éjjel nappal ott van. Engem rémesen idegesít, hogy ha rábízom is a gyereket, akkor sem tudok egy jót pihenni, mert milyen már az, hogy ő szenved az én gyerekemmel, én meg olvasgatok. Persze, ha elmegyek otthonról az egy fokkal jobb, de még akkor is van bennem egy pici tüske, hogy mit gondol. Imádnám, ha csak úgy fognám a gyerekeket, egyszer egy héten és átvinném délután. És én azt csinálok otthon, amit akarok és úgy, hogy nem látja. Ráadásul anyáknak, anyósoknak általában tevési kényszerük van. Nem tudnak csak úgy az unokákkal elleni, nekik takarítani, mosogatni, főzni kell. A múltkor, mikor kihívtam az orvost, elkezdte pucolni az ablakot, de csak ott, ahol kilátszott a függöny mellett. Hogy a doki meg ne szóljon. Mondtam elég lett volna, ha eléhúzza a függönyt. :oops: :roll: Na mindegy. Nekem azért rendes anyós jutott, kicsit túl kedves is, ha lehet ilyet mondatni, de 4 nap után hónapokig nem óhajtom látni. :wink:

Edit, Ditke :)
Azért ne higgyétek, hogy ti lennétek az egyetlen esélyesek egy rossz evő gyerek versenyen. :lol: :lol: :lol: Nekem a barátnőm mondta anno, hogy az evés az evés, ne rohangáljak a kajával a gyerek után. Pont mint, ahogy Ditke csinálja. De akkor az én kölykeim is csak három falatot ennének, azt meg nem akarom. Inkább bedugok egy falatot itt, egyet ott. Ma is kezdtük asztalnál, de végül tényleges mennyiséget már rohangálva ették meg. :evil:
De inkább így, mint sehogy. Uszi, tízórai viszont ülve is megy. Csak a főztöm nem akar csúszni. :cry:

Cat :)
Nagyon helyesek a srácok.
Akkor majd, ha hazajöttek Lilláék egyeztetünk időpontot. :)

Ja még leírom a péntek ebéd után sztorit. Ebéd után letette őket anyósom aludni, mire mi hazaértünk. De gondoltam benézek, hogy nem másztak-e ki. Hát mit csináltak?!!!! VAstagon krémezték a babát a lába között a popsikenőccsel, ezer popsitörlő elővéve, és már készültek a pelenkára. Akkorát röhögtünk. Mindezt persze teljes egyetértésben, szép csendesen, alvás helyett.
Borka egyébként hetek óta azzal kerget az idegbajba, hogy minden baba, állat, stb. kakás és kell neki popsitörlő, hogy megoldja a "problémát".

Kérdés:
Volt aki már "nagykorában" szúratta ki a fülét a leányának? Hol, hogyan? Mintha Lillánál így lett volna, de ő gondolom most mással van elfoglalva. Írjatok valami tippet.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lehet, hogy hallania kellett volna a fiúkat, amikor a bölcsibe szoktattad őket???
Egyébként mi már készülünk a "kisfiúra", férjem nagyon szeretné. Már gondoltam rá, hogy én azért vágok bele ilyen könnyen, mert még nem érzem eléggé, hogy "felszabadultam" volna. Lehet, hogy egy év múlva már nehezebben adnám a szabadságom? :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Pramprampram :)
Megnéztem az albumodat, és gyönyörüek a gyerekeid! Nagyon helyes család vagytok! Mesélj magatokról kicsit! Mikor, mennyivel születtek ? Hogy bírod a 7köznapokat, van-e segítséged stb.

Brigi :)
Én visszakaptam a szabadságomat, ennyi elég is volt, jöhetne a 3. :D Mondjuk már nagyon vágytam rá, hogy dolgozhassak, és imádom is, szerencsére. Mivel a gyerekvállalás közös döntés kell legyen, így beleegyezem a párom akaratába. :lol: Majd kapuk kislány unokát és akkor kiélem magam. :lol:

Cat
Kép
cateye

Megpróbálom a lehetetlent, válaszolni sokatoknak.

Edit!
Bár én nem vagyok szakértő, de nálunk is Normaflore volt a nyerő bélflóra ügyben. Ha jól emlékszem, akkor a dokinéni a Smectát is javasolta. Bevallom ez utóbbit, én még csak felnőtt esetében alkalmaztam, de akkor nagyon bejött.

Baba!
Karám ügyben sajna nem tudlak bíztatni, kb 10 hónapja én is nagyüzemben kerestem (még Cat-tal is pirviztünk róla), de sehol nem találtunk. Pedig már Németországban és Ausztriában is kerestük a Kikás verziót. Számos weboldalon is kutattam, de semmi. Összesen egy olyan helyet találtam ahol gyártottak karátom fából (Diósdon), de megnéztem és most már az ő honlapjukon se volt. Annyi viszont jó hír, hogy nagy néha hirdetnek eladásra. Kb. 1 hónapja láttam egyet a babaszoba-n (megnéztem Neked, de már eladta a csaj pedig jó árban adta 15000 illetve 17.000 volt darabja, újonnan 2 db kb 70.000). Szóval jó vadászatot! Bevallom én 2 hónap után feladtam.

Egyalvás ügyben mi kb. 14 hónapos korukban álltunk át a csak délutáni alvásra. Volt egy hónapos felváltott ilyen-olyan nap, de aztán szépen beállt, és ebéd után alszanak csak. Igaz, ez eleinte 13:00-től volt, most meg ebéd után még van egy kis könyvnézegetés és 14:00-kor indul az alvási akció. Este 20:30-kor mennek aludni, és reggel 07:30-ig alszanak.

Cat!
Jó nézni az Alsópáhokos képeiteket! Pláne azért mert májusban mi is megyünk ráadásul egy ikres baráti párral, úgyhogy már várom, hogy mi lesz. :-)

Kislány ügyben teljesen megértelek: még a fogása is más Lucának, mint Bencének (Ígérem az ikrestalin kipróbálhatod!), és mint sokmindenben másban abban is megegyezünk, hogy nálunk is a párom ágál a 3. gyerkőc ellen. Pont tegnap jött elő a téma, és azt mondta, hogy nehezen tudnám csak meggyőzni. Én meg mondtam neki, hogy a világért sem akarom őt meggyőzni, mert csak akkor legyen 3. ha mindketten szeretnénk. Na majd kiderül...

Brigi!
Isteni ötletet adtál a járókarács dologgal. Ezer hála! Egyfolytában küzdök a nappali biztonságossá tételével, mert ugye mindenre felmásznak, mindent eltolnak. Este előkapom a rácsokat, és szerelek. Ti mivel rögzítettétek? A gumikötél elsőre jó ötletnek tűnt (magamban ezt gondoltam ki), de aztán rájöttem, hogy ha a kislurkók rájönnek, hogy hogyan kell leoldani, akkor nagyot üthet, úgyhogy elvetettem ezt. Merő egy lakberendezés az életem, ma pl. a szemetesnél lévő gyerekzár nyitjára jöttek rá! :-)

Pramprampram!
Gyönyörű családod van! A kedvencem az a kép ahol ülnek 3-an a babakocsiban egymás felé nézve. A képeket nézegetve az ugrott be, hogy ha jól számolok akkor Cat Fiaival szinte egyidősek vagytok, a mi ikreinkhez képest meg egy év előnyötök van! (Bencém nekem is van!)

Amúgy mindenkinek üdv! Itt a tavasz! :-)

Na megyek, mert ma még nem ebédeltem...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Visszajöttem...
Annyira büszke voltam magamra, hogy fejben tudtam tartani, hogy kinek mit szeretnék válaszolni, hogy közben meg elfelejtettem, hogy én is szeretnék kérdezni valamit.

Csajok! Van valakinek tapasztalata kerti játszóval? Tudjátok arra a fából lévőre gondolok, amit elég sok ház udvarán lehet látni. Mi most gondolkodunk rajta, és gondoltam hátha Ti okosabbak vagytok a témában. Érdemes cisnáltatni ilyet? Milyen korú gyerkőcöknek? Ha van ilyenem, akkor egyfolytában komoly felügyelet kell a gyerkőcök mellé? Várom ha tudtok valamit. Köszi.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Pramprampram! :)
Üdv itt is :lol:
Írtam neked e-mailt, ill. válaszoltam neked. Megkaptad?

Cat!
Irigykedem a hétvégéért :)

Vikóka!
Nekünk vannak az udvarban fajátékok. Jó, csak sajnos mára már kissé leamortizálódtak. Sok gyerek használta, és nem újították fel. :( De egyedül nem merem őket otthagyni, ui. olyan mutatványokat csinálnak, hogy frászt kapok néha.

Eri
simones

Sziasztok!

Sajnos jól lebetegedtek a lányok, lázas mind a kettő. Csenge délután egy órát feküdt az ágyunkon és meg se mozdult. :( No ez igazán nem jellemző egy kétévesre.
Remélem jövő hétre rendbe jönnek, megyünk Munchenbe. :)

Vikóka!

Kerti játszónk sajnos nincs, így nem tudok segíteni. De én nem merném egyedül hagyni őket, tuti fejbekólintanák egymást a hintával, szemükbe szórnák vagy megennék a homokot, leesnének a mászókáról... kész életveszély amit a lakásban is művelnek, játszóházban is folyton fejjel lefelé lógnak minden mászókán :evil:

Baba!

Asztalossal nem lehetne olyan karámot csináltatni? Tulajdonképpen csak lécek kellenek, és így akkora méretűre és alakúra csinálná, mint amilyen pont jó Nektek. Elég horror áron lenne az a karám, szerintem ennyiért egy asztalos is megcsinálná, nem?

Pramprampram!

Üdv:) Majdnem egyidősek a gyerekeink :)

Cat!

Nagyon jók a képek :)
Egyébként értem mire gondolsz kislány ügyben, a barátnőmnek kisfia van , és tényleg mások a lányok. Mondjuk Apjukkal mindig azt mondtuk, hogy ha csak egy gyerekünk lehetne, akkor inkább lány legyen, így örültünk a csajoknak, bár én kettőnél inkább a vegyespárosra voksoltam volna :wink:
Apa nálunk is meggyőzhetetlen harmadikat illetően, illetve azt mondta a múltkor, hogy majd ha már nagyok lesznek a csajok akkor talán. De addigra én megöregszem :( Mondjuk ma meg épp nézegettük az ausztrál bevándorlási feltételeket és azt a következtetést vonta le, hogy terhesen kell kimenni, ott gyorsan megszülök és akkor a gyerkőc állampolgár lesz és maradhatunk :lol: Tipikus férfi gondolkodás. Ennél már csak az az indok tetszik jobban a harmadik gyerekre, hogy adókedvezmény jár utána :lol:

Edit!

Normaflore, Smecta egyaránt adható a gyereknek. Nekünk még nem kellett, meg gyerekorvos se vagyok így tapasztalatom nincs vele, de elvileg jó.

Brigi!

Én ha anyósoméknál vagyok rá sem nézek a gyerekre. Nem izgat, hogy mit gondol, de igazából szerintem örül neki. Legalább unokázhat, én meg nem idegesítem magam azon, hogy mit művel. Mert náluk lehet cipővel ugrálni az ágyon, necsak hogy hagyja, hogy felmásszanak az asztalra, de direkt ráteszi őket, szalad utánuk az ennivalóval, bekapcsolja a tv-t, szobába viszi a kaját, és még sorolhatnám. Egyszerűen ha látom az agyvérzés kerüleget, de már belefáradtam az állandó kioktatásába, meg persze ez mindig sértődéshez vezetett. Így ha ott vagyunk akkor szépen bemegyek az egyik szobába hímezni, vagy csak alszom egyet, ő meg csak unokázzon :) Szerencsére ők ritkán jönnek hozzánk , de már megszokta, hogy nálam nem csinálhat semmit. Néha bepróbálkozik, de nem engedem. Egyszerűen számomra kellemetlen lenne, ha a bugyijaimat hajtogatná vagy neki kellene kivakarni akoszt a bútorom alól vagy a kádamból. Inkább akkor magamnak. Ez nekem valahogy az "intim zónám".
Evés: nálunk ténylegesen 3 falatot esznek. :) De úgy vagyok vele, majd behozzák a következő evésnél. Egyébként épp valamelyik nap került a kezembe a kiskönyvük, belelapoztam és elhűlve láttam, hogy Petra egy évesen alig volt több mint 6 kilo :shock: A barátnőm kislánya 3 hónaposan több volt :? Szóval lehet, hogy mégis éheztetem őket ... :lol: Egyébként ha éhesek esznek ők, csak ritkán éhesek :roll:

Olyan érzésem van, mintha elfelejtettem volna valamit...

Mindegy, majd eszembe jut :)

Ditke
Ditke
ditke62

Hát lányok, köszi szépen! Ez elég elrémitő, amiket irtatok, meg küldtetek, mármint Ftorocort-ilag! Szóval megfogadjuk a tanácsot, és abbahagyjuk, most 4 kezelés után!! Köszi :D
Majd megyünk a sebészetre ha elmult 2 éves.
Edit, Doris
őszinte részvét a betegség miatt!!!! :(
Teljesen rémes, amiket irtok!!! Mi olyan jol megúsztuk, le is kopogom! 1 nap magas lázzal, kicsi nyafogással.Kitartás!!!
Cat,
örülök, h jó volt a Kolping!!! Mindig úgy feldobódik ott az ember!!! Kiszolgálnak egy kicsit, meg a gyerekek is jobban lekötik magukat. És kevésbé minket.. vagy legalábbis nem ugyanúgy, mint itthon.
nettke

Pramprampram (szia Gabi :D )
gyönyörűek lettek ezek a gyerekek!!!!!!! A két lány, hát valami bűbáj!!!! Bencéd hasonlit kicsit Benimre.

Edit,
kép majd jön, de olyan nagy, h nem birom feltenni.. az örök probléma. Ki kell találnunk még valami tömöritési eljárást :(
nettke

Sziasztok!

Hű,felrobbanok az idegtől!Annyira felhúzott ma egy hülye csaj a volt munkahelyemen. Megkérdezte,hogy jöttem-e nosztalgiázni. Én meg mondtam,hogy eszembe sincs.Még jó sokáig nem óhajtok visszamenni dolgozni,mert sokkal jobb dolgom van nekem otthon.
Na erre ő: ugyan nem cserélne velem,meg úristen 3 pici egyszerre,abba bele lehet bolondulni (neki is van 2 gyerkőce),nem is érti,hogy én hogyan bírom stb.
Mondtam neki finoman,hogy nem tudja miről beszél.Legszívesebben jól beszóltam volna neki! :cry:

Most mondjátok meg,hogy én nem vagyok normális?Azért mert szeretek itthon lenni?Szeretem hogy vannak és boldog vagyok mellettük,velük!Az fáj másnak,hogy nem panaszkodom? De mire is kellene panaszkodnom? Hogy van 4 egészséges,nagyszerű fiam,akikre nagyon büszke vagyok!Néha nem értem az embereket!
Akkor nyugodtan aludnának,ha másnak legalább olyan rossz lenne,mint nekik!Az életét mindenki maga választja meg!Kinek a karrier,kinek a család!

Más:
Beninek sikerült benyalni a Marci bacijából,így ma ő végigokádta a napot!(haleluja!már azt hittem,ez kimarad) De legalább ő nem lázas. (egyenlőre)

Vikóka!
Én sose hagynám egyedül őket az udvaron bármilyen játék vagy csak fű van az udvaron.A barátnőm csak a telefonért ment be,mert hallotta,hogy csörög.Na ezt az egyik gyerek szeme bánta!!!!
Normaflore: dokinénink szerint kb. annyit ér,mint 1kanál élőflórás joghurt, viszont sokkal drágább. Még várok 1-2 napot,aztán majd meglátom,hogy alakul.

Pramprampram!
Kösz!Csatlakoznék az előttem szólokhoz:mesélj magatokról!

Baba!
Bocs,akkor én félreértettelek!

Ilduci!
Emeletes családi ház,de teljesen külön tőlük.Hú,még az kellene!Még a fiúk előtt jóvel egyszer lent laktunk náluk 1hónapig,mert itt felújítás volt. Hát a végén totál kész volt!Egyetlen kérésem volt: reggel 1/2 7-7 között ne üljenek be a fürdőbe,mert én dolgozni megyek és akkor szoktam készülődni (wc,fogmosás,mosakodás,smink,friuzra).Na a kb. 20 napból 18szor valamelykiküknek pont akkor volt ott dolga! Majd megőrültem,hogy minden reggel kapkodva tudtam csak elindulni!
Ja és ma persze feljött anyós "segíteni",de tisztára belebeszélte a gyerekekbe a beteget!!!!Lefektette őket a mi ágyunkra,betakargatta és persze fennhangon sajnálta őket,meg sóhajtozott.Amikor lement,rögtön ugrálta,rosszalkodtak.Hú totál lefárasztott!!!
Egy pozitívum volt benne: reggel tudtam reggelizni.
Örülök,hogy jól telt a napod!Szerintem csinálj belőle rendszert!!!

Cat!
Nagyon jók ezek a képek!Ovomaltint veszünk és majd beszámolok róla!

Brigi!
Az enyémek nem olyan rossz evők,inkább átlagosnak mondanám. Csak éppen nem érnek rá enni! Inkább felállnak éhesen az "asztaltól" csak hadd menjenek,játszanak stb.Szóval ők nem tekintik játéknak az evést és ez nem túl jó ebben az életkorban!

Most mennem kell!
Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Csajok!
Amit a fajátszónál kérdeztem azt ne úgy vegyétek, hogy egyedül hagynám őket, hanem úgy, hogy nem ott ülök fél centire, hanem mondjuk két méterre vagyok. :-)

Edit!
Én eddig egyszer adtam Bencének Normaflore-t, nekünk bejött. Ezért mertem javasolni. :-)
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nettke!
Ha átküldöd a képeket,én lekicsinyítem neked!

Ditke!
A talin cserélhetnénk gyerekeket!Utána megkérdezem azért,hogy szeretnél-e 1(2 v. 3) ilyet????
Én másodiknak (harmadiknak?negyediknek?) kislányt szerettem volna.
A múltkor én is szóba hoztam az újabb baba kérdését.Megrökönyödésemre,nem lettem elutasítva! :wink: :lol: Csak míg én 3-4év múlva tudnám elképzelni,apa inkább most.Mondván,hogy akkor most mindegy lenne,hogy 3 vagy 4 gyerek üvölt.Míg pár év múlva már túl lennénk (leszünk :twisted: ) a nehezén és akkor újrakezdeni?! :roll:
Jobbulást nektek!
Míg is várjuk 2 nap múlva az újabb beteget! :roll: :shock: Épp az este mondtam,hogy akkor inkább holnapra legyen beteg az Olivér és akkor legalább 3 napig nem kell etetnem! :twisted: :twisted:

Edit

Kép

Kép
edit73

Szia Gabi :) Jó, hogy idetaláltál ! :)
Pedig én is szivből javaslom a Normaflor-t mert nagyon jó. Én mindkettőnek adom és Geri hasmarsa végre megállt mert szgényt kicsinálja az antibiotikum :( Ezen kivül még az jutott eszembe, hogy próbálkoztál esetleg pici jogiitallal? Tudod, azok élőflórásak :) Igaz, hogy nagyon drágák, de nálunk annyira tetszik a gyerkőcöknek a kicsi flakon, hogy örömmel kiisznak egy-et egyet minden reggel és ezzel próbálom a kis szervezetüket helyrepofozni :)A Plus-os egy kicsit olcsóbb mint a Danon :) Ne bosszankodj másokon! Nem vagyunk egyformák, még ez a szerencse :) Sajnálom, hogy a betegség nem állt meg... Nálunk mindenkin végigment.
Vikóka :)
Nálunk csak homokozó van Anyóséknál meg hinta és csúszda is de nem fa változat, hanem műanyag és szép szines fém kivitelben :) Nagyon szeretjük :)

Jaj Ditke :( Nagyon sajnálom ezt a fránya betegséget...:( Olyan rossz nézni mikor olyan kis elesetten mozdulatlanul fekszenek... Nekünk három ilyen napunk volt de már szó szerint könyörögtem, hogy rosszalkodjanak, viccelődjenek mert a szivem szakadt meg a látványuktól :( Jobbulást kivánok :)
Baba:)
Karám ügyben még az jutott eszmbe, hogy korábban Németországban a Baby-one üzletekben láttam a Kika-s változatot és nem volt drágább mint itthon a Kikaban. Esetleg ott lenne érdemes megnézni és ha valaki jár kint akkor hozatni vele. Az ikres barátnőmet megkérdezem, hogy megvan-e még a szomszédjukban mert én a szomszédjának adtam el az enyémet. Ha jól számolom talán Ők már kinövik és lehet, hogy továbbadnák :)
Nagyon jó lehetett Alsópáhok és milyen jó kis lasztis játszót csináltak! Klasszak a képek :)
Brigi :)
Nagy kópék a gyerkőcök :) Én Lilcsikének nyáron lövettem be a fülét mert már nem hagyott vele, annyit nyaggatott :oops: Pedig én úgy gondoltam, hogy majd ha nagyobb lesz - kiskamasz vagy ilyesmire gondoltam - akkor eldönti, hogy szeretne-e és ha igen akkor kap fülbevalót. De a múlt nyáron (majdnem 3 évesen) hónapokig hallgattam, hogy Ninnukának is szép fülbevalót Anyuci! És rendszeresen sirva is fakadt ha valakinek látott a fülében és potyogtak a könnyei :roll: Lényeg, hogy egyik vásárlás alkalmával beadtam a derekam és elmondtam neki az ékszerüzlet elött, hogy ha szeretne kaphat fülbevalót, de egy pici pisztollyal lövik be és az bizony fáj, sajog utána és kellemetlen lesz :? És ennek ellenére is kérte :!: Picit sirt, de néhány perc múlva abba is maradt :) A fülbevalót Ő választhatta ki a dobozból szóval szabad utat engedtem és azóta is tényleg nagyon sokat emlegeti, hogy szép fülbevalója van Ninnukának, piros csillagos, csillogós :) :) Megérte kilövetni, én sokkal jobban izgultam meg féltem tőle mint amilyen végülis volt :)

Nálunk Lilcsike megkapta a szép új szemcsijét és nagyon ügyes, hihetetlen de már a második naptól egész nap viseli :) Sajna a látásán még úgy veszem észre, hogy nem javitott a dolog, de állitólag időre van szüksége, mig a kis agya megtanul szemcsiben "látni" :)

doris

Azt hiszem nem nagyon alszom ma este, így kicsit még írogatok :wink: , Csenge folyton ébred, sír, inni kér :( Persze 39 alatt alig tudom tartani a lázát, úgyhogy most gyakorlom is amit a múltkor írtam lázcsillapítás címén :( Szegény meg nem érti minek az éjszaka kellős közepén fürdeni :( De az legalább leviszi, utána alszik egy picit. Beköltözött az ágyamba persze :( Még jó, hogy apa nincs itthon, mert reggel már szűkösen szoktunk lenni négyesben :lol:

Vikóka!

Ja, hát két méterre én most is simán otthagyom őket, sőt nyáron már otthagytam, mert ha egyedül megyek velük a játszóra akkor néha az egyik a csúszdán, a másik a mászókán, vagy homokozik... szóval a fél szemem egyiken, a fél meg másikon. Azóta ugyan kicsit kancsalítok... :lol:

Edit!

Oké, a talin kicsit átállok fiús anyukába :D
A férjed nem semmi :wink:
Mondjuk én is úgy érzem, hogy könnyebb bevállalni míg kicsik, valahogy ahogy nőnek kezdek elkényelmesedni és néha már úgy érzem, hogy jó, hogy már túl vagyok az éjszakai szoptató-fejőtúrákon, meg a bébiételen :) Nehéz lenne újrakezdeni.

A mindenféle élőflórás jogjurtitalokkal is rendbe lehet hozni a bélflórát, csak ne adj nekik túl sokat, mert akkor meg attól fog menni a hasuk, elvileg ezeket 3 éves kor alatt nem ajánlják. (Gyakorlatilag meg az én gyerkőceim is isszák)

Karrier: én azért hagytam ott az előző munkahelyemet, mert a főnökasszonyom szerint 20 hetesen már be lehet adni bölcsibe egy gyereket, így még könnyen beszokik, nincs sírás, mint később :evil: Naná ... Meg a Klinkán 8-9 hónapos gyerek mellé már üzengetnek, hogy illene visszamenni dolgozni, a többség max 1 évig van otthon. Utána meg munka este 5-6-ig, sokszor azért hordják a Klinikai bölcsibe-oviba a gyereket az orvosok, mert ott a gondozónénik azokat a gyerekeket akikért nem mentek a szülők leadják a munkahely portáján záráskor :shock: Így anyuka "nyugodtan" dolgozhat :?
Na én köszöntem nem kértem belőle :(
Mondjuk így meg a jó kis kiemelt kórházi munkahelyem helyett itt vagyok gyakorlatilag munkanélküli :( De még így is azt mondom, hogy megérte, ezeket az éveket nem pótolja semmilyen szakmai karrier vagy pénz. Persze ha kimondom, hogy 3 évig itthon maradok, a kollegák többsége furcsán néznek rám, ha meg azt mondom, hogy 6 évig jár a gyes és lehet, hogy maradok még, no akkor írják a beutalót a pszichiátriára :lol: De kit érdekel? :lol:
Mondjuk tény, hogy lesz mit tanulnom, mire munkába állok megint... :P
De ki mondta azt szerinted a halálos ágyán, hogy "sajnálom, hogy nem töltöttem több időt a munkhelyemen" viszont szerintem sokan, hogy "sajnálom, hogy nem töltöttem több időt a gyerekeimmel". Én nem szeretnék sajnálkozni a halálos ágyamon :lol:

Baba!

Én pont jövő héten megyek Németországban. Munchenben van ilyen üzlet? Mondjuk kérdés mekkora egy ilyen karám, mert nem tudom hová férne be a kocsiba...

Brigi!

Na, tudom, ezt felejtettem el az előbb. Nálunk sincs fülbevalójuk a lányoknak, én majd akkor akarom megcsináltatni mikor ők kérik, gondolom valamikor ovis korukban. Úgy mint Doris.

Ditke
ditke62

sziasztok lányok!
jön valaki a bababörzére?
:lol:

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

En a mi karamjainkat az ebay.de-rol vettem. Nezz korbe. Itt van egy par pelda:

Fakaram1
Fakaram2
Fakaram3
Muanyag karam
Kikas karam

bgy

Sziasztok!

Húúú, annyit írtatok, nem is nagyon tudok reagálni mindenkinek.....bocsánat érte.

Cat!
Nagyon jók a képek!!!! Látszik, hogy tényleg jól éreztétek magatokat, ti is a labdák közöt.... :D :D
Ti hogy oldjátok meg a bölcsit? Úgy értem hányra viszitek a gyerkőcöket és mikor kell elhoznotok őket? Én sokszor 1/2 8-ra értem haza...., nem tudom hogy lesz. Mondjuk még nem mennék vissza dolgozni, csak egy állpapírt adnék nekik.... 8) és fél napra adnám be őket októbertől. Na persze, ha felveszik őket...., még jelentkezési papirounk sincs...

Baba!
Tündéri a kép.... :D Mi is most próbálkozunk az 1 alvással és bizony még sokszor nem megy. Annyi idősen, mint ti vagytok most, javában 3 x aludtak., de ebből a délelőtti kb. fél óra volt..., aztán olyan 10 hós körül fogtam magam és kihúztam az időt, hogy inkább 2 hosszabb legyen. Most meg az 1 alvás az, ami nem mindig sikerül, vagy ha igen, akkor már 6 kor annyira álmosak. Én most azt próbálom, hogy azt az egyet toljam későbbre, mondjuk 1 órára. persze ma is letettem őket 1/2 12-kor. Egyszerűen nem bírják.
Szóval sztem nektek még bőven 2 alvás kell...., nem? De nem akarok okoskodni..... :oops:

ja és a karám... én a barátnőmtől kaptam kölcsöm egy kb. 3x4 m-es fa karámot, amit asztalossal csináltatott 1,5 éve 20.000,- Ft-ért a kislányának. Nekünk sikerült tönkretenni ... 8) A karám fenyőfából készült, tudjátok az jó puha fa és szépen elkezdték megenni...., jó kis darabok hiányoznak... :roll: Aztán most már vissza is adtuk, mert nem bírtam nézni, hogy eszik a fát. Mondjuk az enyémek mindent megesznek.... :roll:

Ditke!
Én sem értem azokat az nyákat, akik 1 éves kor alatt beadják a gyereküket bölcsibe..., akkor minek szül???? Bár biztos vannak kényszerhelyzetek, ezért nem akarok ítélkezni. Én 2 év után azért akarom beadni őket fél napra, hogy gyerektársaságban legyenek, tudom, hogy én már most sokszor kevés vagyok nekik, főleg, hogy délelőtt próbálok főzni, meg csinálni a dolgomat...vagyis addig úgyis kevesebbet vagyok velük. Addig én itthon nyugodtan megcsinálhatnék mindent, elintézhetném a dolgomat, magamra is jutna idő és szerintem sokkal türelmesebb lennél velük délután. Most elég sokszor vagyok türelmetlen és akkor kihoznak a sodromból....Ilyenkor meg lelkiismeretfurdalásom van.... ja és még a sötét telet is talán könnyebb lesz úgy kihúzni...., na majd meglátjuk.

Nálam újabbaknak üdv itt.

További jó napot, betegeknek jobbulást!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Kedves BGY! :D

Tessék ám többet írni magatokról meg a csajokról! Ejnye-bejnye! :evil:

Kata :)
Én 1/2 8-kor viszem be a fiúkat a bölcsibe, és 1/2 4-kor megy a bébiszitter értük. Kb 5-re érek haza, utána kezdödik a 3. müszak, mert házimunka, játék, és vacsora-fürdetés a program. 2 hónapig csak úgy jártunk mint Te gondolod, hogy a gyerektársaság miatt, mert egy kamu munkahelyi igazolással adtam be öket a bölibe. Apósom BT-jéböl volt egy papírom, és gond nélkül elfogadták. Egyébként 13 hónapos korukig eszembe sem volt öket lepasszolni, a munkára gondolni sem bírtam. Akkor tele lett a hócipöm, hogy nincs segítségem, a férjem késön jár haza, így felvettünk egy bébiszittert, heti 2-3 alkalomra, hogy pár órát velünk legyen. Csak kevés idöre hagytam öket magukra, de nekem nagyon jól jött a segítség. Aztán 1,5 éves korukra kezdtem érezni, hogy hiányzik a gyerektársaság nekik, és így mentek 2 éves kortól bölibe.

Az ideális az lenne, ha csak 4-6 órát dolgoznék, de sajnos erre nincs lehetöség. :(

Vikóka :)
Nekünk az udvaron egy kopott rönkjátszónk van, amit imádnak a fiúk. Csak felügyelettel játszanak ott, a házban csak a 4-5 év felettieket engedik le egyedül játszani. Én sem tenném hamarabb. Nem kell öket fogni, másznak egyedül, de ott kell azért állni. Dobok egy képet, hogy milyen. Csak közeli képem van, de van mellette még 2 hinta is.

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat!

Én is 2 éves kortól gondolom, csak én alvás után elhoznám őket és akkor együtt lennénk.... nekem is kamu papírom lenne, szintén egy családtag BT-jétől.... :wink:
Néha lelkiismeretfurdalásom van a böli miatt, de sokszor már nem birom. Nyáron majd sokat kint leszünk, de a tél, amikor egész nap be lennénk zárva...., azt nem tudom hogy viselném. Mindenesetre ki szeretném próbálni, aztán meglátjuk.
Bár munka mellett, mint Neked biztos nehéz, nehezebb mert hozzájön még a háztartás + az otthoni dolgok, amit csak este vagy hétvégén tudsz megcsinálni...., nem tudom, én hogy csinálnám, de tuti türelmesebb lennék a kölkeimmel, ha mást is csinálnék. Egyébként én minden péntek délután szabadnapos vagyok, akkor jön 2-re anyósom, a férjem meg 1/2 5-re ér haza és akkor ők vannak a fiúkkal én meg fel tudok egy kicsit töltődni. Bár jobb lenne, ha ez a nap mondjuk a hét közepén lenne, kicsit megoszta a hetet, de már ennek is örülök. Anyós csak pénteken nem dolgozik, azért pénteken jön.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Csak nagyon kevés időm, van, pakolok ezerrel. Már elég jól állok, de azért van még mit csinálni.

Úh csak elköszönni jöttem: viszlát jövő hét közepén!

És drukkoljatok nekünk, hogy ne legyenek betegek, kibírják az utazást és aludjanak rendesen!

Minden betegnek jobbulást! És jövő hétre 20 fokot kívánok! :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?