Sziasztok!
Köszike megvagyunk,csak mostanában mászkáltunk mindenfelé,így nem sok időm volt/van...szerencsére itt a jó idő,és nem lesz már ez a csúnya bezártság
Szeee!
Így könnyű....
aki ilyen jól beszél nyelveket,mint te,könnyű dolga lesz Melcsikének
én is először arra gondoltam,hogy veszek könyveket,cd-ket és én majd itthon tanítgatom,de miután beszéltem egy anyukával,akinek odajár a gyereke angolra,ahova mostmár mi is,rájöttem,hogy nem sok értelme lenne.
Ha nincs rá kényszerítve az ember,hajlamos el hanyagolni a dolgot,és a kiejtésről nem is beszélve,és ha úgy rögzödik,akkor később nehogy próblémái legyenek-kihangsúlyozom,hogy ez mind rám vonatkozik.
Csütörtökön ott voltunk és nagyon szuper volt,és hogy mennyire van értelme a következő példán keresztül szemléltetem:
rengeteg kis aranyos dalocska van,az egyik:
"Up,up,up,
down,down,down,
turn around and round and round"
(erre jó volt,hogy jártam tanfolyamra,értem a "tanár nénit" és segíteni tudok majd a gyereknek.)
Dávid itthon elkezdi énekelni magától,hogy fönt,fönt,fönt,lent,lent,lent,fönt,fönt,fönt,lent,lent lent-csak ennyit,de majd elájultam,hogy honnan tudja,hogy mit jelent?-az igaz,hogy szemléltetik nekik,de miért nem azt mondta,hogy láb,láb,kéz,kéz például?És ott csak angolul lehet megszólalni.
Micsoda fülbetegséggel küzdötök
Jaj de aranyos a mérgesen alvós kép,imádom!
Gombócka!
Istenem ,de tündéri lehet Mincsike,ahogy dumcsizik.
Nem csoda,ha össze vissza csókolgatod.
szopival egyelőre minden okés,csak az egyik cicimet nagyon nehézkésen fogadja el mostanában,a másikat is csak akkor,ha éhes
tudom,hogy ez a normális,de emlékszem Dávid csak a cicitől nyugodott meg,nála nem lehetett kialakítani egy rendszert,amit most a Rékánál előszeretettel alkalmazok. (Pedig Dávidnál is jó lett volna,mert akkor tudtam volna mikor éhes például)
Úgy látszik beigazolódni látszik a teória, miszerint minden gyerek más
ő ha nem kéri már, kiköpi és nem lehet visszaadni,sose eszi túl magát,egszer vagy kétszer bukott még csak ,amióta megszületett,annyira nem eszi túl magát. Szép súlya van nem panaszkodom,mert 5 és fél kiló körül mozog,csak hogy szemléltessem Dávid 3 hónaposan már 7290g volt
persze ő állandóan cicizett
de neki kellett,a cumit nem fogadta el,csak cici....
Réka 3-4 óránként eszik,ezáltal meg itt tudom hagyni anyósomra,és Dáviddal eljárogatunk ide-oda.
Sajnos a cumit is elfogadta,így néha bevetésre kerül,remélem könnyen sikerül leszoktatnom róla.
Mincsinek van cumija? Már nem emlékszem csak a Pogiéra.
Dávid úgy alszik külön,hogy külön ágyon,de velünk van mindkettő egy szobában
idén már elkezdjük a felső szintet megcsinálni és akkor lesz külön szobájuk,mert így már nagyon zsufoltan vagyunk.
Persze,hogy áll még a meghívás!Most szerdán nem biztos,hogy megyünk(adóbevallást csinálok),jövőhéten megyünk le a telekre már szerdán,itt lesz a 4 napos ünnep,és utána ha jó nektek,eljöhetnétek.Mit szóltok?
Kicsilány!
Ez a közös játszóházas dolog jó ötlet,és nyáron meg is lehetne valósítani,sok szépet hallottam az állatkerti játszóházról
Gratula Lizusnak a lépésekhez!és a kiflievéshez!
Nagyon édi a hintában!
Szabus!
Mi van veletek?
Mi kint voltunka FEHOVA-n vasárnap:(Dávidnak is ez volt az első nagyobb kiruccanása két éve
)
Ilyen tök pici motorok is voltak:
Réka végig aludta:
Nekem ez a sárga BMW volt a kedvencem:
Ildikó