Új privát üzeneted érkezett!

Dino
Én mindenképpen megnézném a két tanítónénit és az alapján döntenék, szerintem alsóban (is) ez a legfontosabb. meg az iskola mennyire szimpi, milyen a légkör.
Amúgy mind2 lehet jó döntés.
A zene is nagyon sok pluszt ad. Én ének tagozatos voltam :lol: :lol: jó hatása van állítólag a helyesírásra és a nyelvtanulásra is 8)
megnézném a kéttannyelvű mennyire felkapott, kik járatják oda a gyereküket, mert ez is számít sztem, hogy milyen lesz a társaság.

pusz most csak ennyi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Jővő hétre már 20 fokot is mondanak, hátha megjön a tavasz, s vége lesz ennek a víusos nyavalyás időszaknak. Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást!

Egygyerekesség: szombaton elvitték Benedeket, itt sajnálgattam szegény Leventét, hogy mennyire fog egyedül unatkozni. Ő az első napokban piszkosul kiélvezte, hogy azzal játszik, amivel csak akar, nincs senki, aki hisztizve kirángatná a kezéből. Én 2 napig döglődtem, annyira fájt a fejem. Most viszont Leventén kitört az, hogy nem bír egy pillanatig se egyedül lenni, folyton kapaszkodik a lábamba, meg fel akarja vetetni magát, aztán csak ücsörög az ölemben. Ugye ő sose volt egyedül, de amíg Benedek a közelében volt, időnként szépen eljátszogattak, de most ragaszkodik hozzá, hogy ki ne kerüljek a látóteréből. Netezni egyáltalán nem hagy, azt se tudom, minek kapcsolom be reggel a gépet ha egész nap nem tudok tőle ideülni. A hab a tortán, hogy nagyon felborult az alvásrendje, tegnapelött éjjel negyed 1-kor, tegnap fél 1-kor aludt el.
Azért nyugisabb az élet, hogy nincsenek Benedek überhisztijei. Azokkal most a nagyszülőket szórakoztatja, ott se akar enni.
Igazából én azt várom, hogy ha visszajön Benedek, akkor jobb lesz a helyzet, mint mielőtt elment. Anyáméknál valahogy kicsit helyrezökkentik, pl ott rendszeresen bilizik, s mivel jobban bírják idegileg, nem adják meg magukat olyan könnyen a hisztijének, vamelyest le is szokik róla.
Voltunk a kicsivel egy éves méretzkedésen, meg megkapta az agyhártyagyulladás elleni szurit. 11 kg és 78 cm, igaz, ki volt éheztetve, előtte egész délelött nem evett, mert vásárolni voltunk, s onnan vittem egyenest a dokinőhöz. Párom ma hajnalban elment Svájcba, ketten maradtunk. Ha szép idő lesz, mászkálunk, bár a napokban nem merek elindulni itthonról, mert mégis sikerült a neten szereznem a kölyköknek egy FP dinót, s nagyon nem akarom elszalasztani a postást. Remélem, az új játék meg leköti majd Leventét, hogy tudjak egy-két dolgot olyankor is megcsinálni, amikor ébren van. Van bérletem is, így még mindig tervben van a hosszabbtávú mászkálás.

Tontica,
én is belestem ám a másik topikba! Párod megemésztette már a hírt?

Nem tudtok esetleg megbízható bébiszitert ajánlani? Párom nyaggatot, hogy nézzek már utánna, néha jó lenne elmenni itthonról egy kicsit gyerek nélkül.

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Felhívtam anyámékat. Benedek étrendje: reggelire vajas kalács kakaóval, egyébként sültkrumpli kakaóval. :roll: Én azt hittem, nálamnál szigorúbbak, következetesebbek tudnak lenni, s valami normál kajára rászoktatják.

Kormi

kormi

Na. Embrrr nem ért haza (ma sem) fürdetésre, így most sikerült ágybadugnom a kölyköket és jöttem kicsit trécselni magányomban.

Nikk:) az évveztes

Edit
Kép

Kép
reditke

Mi történt? Hozzá se nyúltam a küldés gombhoz....na mindegy folytatom.

Nikk:)
Ez az évveztes kérdés bennem egész múlt hétig fel sem merült, amíg egyik barátnőm (egyidős a lánya Bálinttal) fel nem hívott, hogy akkor én most erre a kérdésre mit reagálok. Merthogy gyerek pszichológusok, meg tapasztalatok, meg szakirodalom meg anyám kínja, mind mind mást mond. Az igazság, hogy én októberi vagyok, anno nálunk ez nem volt ilyen nagy kérdés. 3 évesen ovi és a nagy csoportot ismételtük. De mondja ő, hogy ez mekkora törés a gyereknek. Hát én nem tudom, én nem éltem ezt meg törésként. Voltak csoporttársak akik már iskolába mentek és voltak akik nem. Bennem semmi rossz érzés nem maradt, de lehet hogy csak én vagyok (voltam) ilyen elfogadó alkat és másnál ez tényleg rossz volt.
Szóval, végiggondolva a dolgot, én nem tudom mi a legjobb megoldás (ezért én is kérem más is írja meg a véleményét).
1. az hogy se bölcsi, se ovi - nekem nagyhalál :twisted: nemcsak magam miatt, de már neki is szüksége van a kortársaival ellenni naponta és szocializálódni. Bár lehet h helyhiány miatt nem veszik fel oviba, akkor lesz nagyhalál, amit szintén túl fogunk élni.
2. még egy év bölcsiben - nekem ez tűnik most a legjobb megoldásnak, aKkkor ha valaki már jár bölcsibe, de mivel enyém nagyfiú nem jár, meg bölcsi sincs a faluban, így ezt egy évre elkezdeni tuti nem fogjuk
3. kiscsoport ismétlés - sztem rossz, ha hozzászokik egy csapathoz, belerázódik, és akkor lemarad még egy évet
4. nagycsoport ismétlés - saját példát leírtam, nekem ezzel eddig semmi gondom nem volt és az az igazság hogy korábban nem is gondoltam, hogy más lehetőség is lehet
A 3-4-es sztem azon is múlik, hogy jó-e, hogy mennyi évveztes van a csoportjában, mert ha sok és pl a legjobb barátai is maradnak, akkor tuti kisebb törés még az erre érzékenyebb gyerkőknek is.

Nnnnna, ezt jó hosszan jól megaszontam, aztán semmi konkrétum :roll: :lol:

Macs :) aranyos vagy, hogy kalapot emelgetsz, de semmi extra, csak pont 10-11 között szokott Milán aludni egy fél órácskát (ha nem megyünk sétálni, akkor logikusan benn) és azalatt Bálintnak mindig van egy fél órás zöld út a mesenézéshez, mert addig legalább csendben van. Na, ezt szoktam én netezésre használni :)

Juti :)
Jól vagytok? Füles dolgok? Remélem mostanában kevesebb a betegség nálatok is :)
Csirkesz duplamutterról :) nem tudsz semmit? Rég járt erre és ti elég jóban vagytok, ha jó a memóriám.

Kormi :) hát igen...tuti hiányzik neki Benedek nyüzsgése, azért a csavargás biztos változatos lesz neki.
Kaja :) vagy :( szerencsére nekem mindkét fiú nagyon jóevő, így ilyen problémáim nincsenek. A nagyszülők következetessége meg nálunk a béka segge alatt. Egy mamás túra után alig bírom a gyereket visszaállítani arra, hogy nem egész nap nassolunk, hanem vannak fő étkezések, amikor rendesen kell enni és közötte gyümölcs meg joghurt. Nálunk a mamák az a tipikus úgy szeretjük a gyereket, hogy tömjük.
Majd tégy fel erről a FP Dinoról egy képet lszi. Milyen csodákat tud!

Most megyek, mert éhes vagyok. Puszi lányok. Tessék kommunikálni!

Edit
Kép

Kép
reditke

Tontica :)
Én se bírtam ki. Megkerestelek a másik topikban.
Ez hihetetlen! Nagy gratula!!!!!
Párod kezd felocsúdni?

Na mára tényleg elköszönök. Apa elindult a melóból.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Megint köszönöm a válaszokat!!!
Ma voltunk megnézni az ének-zenei sulit, nagyon szimpatikus volt, a tanító nénik is egytől-egyig rendkívül megnyerőek. Ez egy egyszerűbb iskola, nem az a puccos fajta, egyszerű, hétköznapi emberek járatják ide a gyerekeiket, ami még pozitívum, hogy nem kell használni BKV-t, és gyalog is csak 10 perc.
A kéttannyelvű, olyan elitebb iskola, valószínű el is vethetjük, mert közel 700 jelentkezőből 87-et vesznek fel, abból is a felét zuglói gyerekekkel kell feltölteniük (ehhez az önkorm. ragaszkodik). 6-án megyünk felvételizni, majd meglátjuk, de gondolom a maradék 43 helyből x mennyiségű a protekciós, így aztán sok esélyt nem látok a bekerülésre, de hátha.....

Andi,
Áron simán végigülte a bábszínházi előadást? Én is annyit gondolkodtam már, hogy elviszem Bernátot, de még nem mertem. Azt gondoltam, nem ülné még végig ennyi idősen. Van egy nagyon jó előadás a Marcipáncica (nem tudom ismered-e), Donát imádta 3 éves kora körül. Na, ezen felbuzdulva, lehet megpróbálom elvinni rá a srácot. :)

Macs,
remélem nem lett Lili megint beteg! Emlékszem az első ovis évben, nekünk is volt egy ilyen időszakunk. Azt hittem sosem lesz vége. De aztán jött a tavasz és minden megoldódott. A második évet szinte betegség nélkül vészelte át Donát, akkor csak Bernátnak hordozta haza a bacikat, de Ő nem betegedett meg tőle. Remélem Lili is hamarosan megerősödik, és vége lesz ennek a rossz periódusnak!

Nikk,
igen, sajnos jó régen találkoztunk már. :(
Persze járunk a játszótérre rendületlenül. :)
Én viszem Bernátot oviba, bölcsit semmiképpen nem kezdenék már vele. Szerintem, ha most nem menne, az nem olyan jó, nagyon szükségük van a gyerektársaságra. Én Donátot majdnem 4 évesen vittem oviba, de akkor olyan jó és nagy társaság jött össze a játszótéren, olyan volt mintha közösségbe járna, csak én lennék az "óvónénije". Szinte egész nap lent voltunk a gyerekekkel. Viszont Bernáttal nem sikerült ezt megvalósítani, így a játszón is magányoskodunk -néhány kivételtől eltekintve-, egy kislány van csak, akivel hajlandó játszani, és együtt lenni.
Azt hogy melyik évet ismételje, azon még nem gondolkoztam, de biztos minden ovinak megvan erre is a maga verziója, majd megpróbálom megkérdezni Donát óvónénijét erről.
Meg mennem is kell teljes állásba vissza 3 éves korától , így meg sem tudnánk oldani a felügyeletét másképpen.

Judy,
hogy vagytok?
Nekünk is mondták, hogy a zene alapja a matematikának és a nyelvtanulásnak is, állítólag könnyebben tanulják.

Kormi,
Nagymamák szigorúbbak, mint a szülők??? Én még nem láttam olyat. :lol:

Reditke,
fiúk hogy vannak?

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Kormi :), belepofázhatok egy kicsit a dolgaitokba? :D
Szóval szerintem hagyjátok Benedeket azzal a kajával. Nem akar enni? Ne egyen. Persze kínáljátok meg, de ha azt mondja, hogy nem kér, akkor ne kezdjétek el győzködni, mert annál inkább, már csak dacból is, ellen fog állni. Persze akkor ne legyen nasi se. Hanem szerintem egyszerűen üljetek le főzeléket ebédelni, és hidd el, izgatni fogja a fantáziáját, hogy ő most miért "nem kap". Sőt, lehet, hogy 1-2 napig nem is kínálnám. Csak leülnék enni, és tuti, hogy jönne, mert 1. éhes, 2. megkívánná azt, amit az asztalon lát.
Bocs, hogy elmondtam a véleményem. 8)

Liv

Kép

Kép
liv

Edit,
majd ha megjött a dinó, lefotózom, felrakom. Előtte meg jól kipróbálgatom, miket tud. :wink:
Én is kérdezgettem az évvesztes témában, én mindenképp el szeretném Benedekkel kezdeni ősszel az ovit, aztán meg igazodunk az intézményhez. Nem agyalok azon, mekkora törés lenne...

Dino,
nálunk azért lehetne abban bízni, hogy a szüleim szigorúbbak, mint én, mert gyakorlatilag ők nevelik Csillát, s elég szépen megrendszabályozták. Sőt, a papa egy kicsit túl is, annyira félti, hogy baja lesz, hogy egy csomó mindenben azonnal rászól, s én pl a kislány mozgásán látom, hogy sokkal ügyetlenebb, mint Benedek, én meg, amig konkrétan nem látom, hogy nagyon veszélyes, amit csinál, hagyom, had ügyesedjen. No meg folyton mondja anyám, hogy majd ő erre meg arra tanítja meg Benedeket, majd nyáron is adjam oda egyedül hosszabb időre, s akkor majd ő helyrerázza. Az is igaz, hogy Csillával valamennyire mázlijuk van, nála igen enyhe formájú a dackorszak, le is padlóztak attól, amit most Benedek bemutatott náluk.
Megy a drukk suliügyben!

Liv,
alapesetben igazad van a kajával kapcsolatban, csak két dolog miatt nem valósítható meg nálunk. Benedeknél megvan az, hogy ha pl nem eszik délelőtt, akkor egész nap teljesen kezelhetetlen, egyre durvább a hisztije, s egyértelműen látszik, hogy ha sikerül valamelyest normális evésre rávenni, akkor teljesen jófej is lehet, egész nap. Ő meg ugye nem fogja fel, hogy azért nem érzi jól magát mert nem evett. Az meg, hogy álljunk neki enni előtte, nos, izé, szóval totál családi rossz szokás, de mi nem eszünk rendesen, egyszerre, asztalnál. Tudom, hogy legalább a gyerekek miatt rá kellett volna szokni, de valahogy nem sikerült. Az egész családot jól meg kellene nevelni, beleértve magamat is.
No meg az is gyakran előfordul, hogy megmutatom, mi készül, esetleg lelkesen segít elkészíteni, pl megmossa a zöldséget, ő rakja az edénybe, majd amikor kész, egyszerűen jön a hiszti, s egy falatot sem eszik. vagyis sokszor szó sincs győzködésről, tud ő hisztizni anélkül is.
Most arra gondoltam, hogy mire megjön, eltüntetek a lakásból minden nassolnivalót, az segítene, bár nem tudom, a párom mit szólna hozzá. Csak az utóbi időben úgy voltam vele, hogy hagytam a nasit, mert akkor legalább valami került a gyomrába. Az az egy mázli, hogy legalább a gyümölcsöket szereti.

Kormi

kormi

Sziasztok

Köszi az érdeklődést, hát, azért vannak még betegségek.
A műtét óta is voltak fülgondok, igaz 3 hónapig nem, de azóta 2-szer is, viszont sokkal enyhébb formában. Dokker megnyugtatott, hogy azért kell egy év, hogy kitisztuljon ott minden :roll:
A Gellike nem beteg annyit, de neki meg 2-szer volt kruppja, először karácsonykor, meg most 7végén, nem is voltunk itthon, bálban voltunk Siófokon- Még szerencse, hogy anyunak elmondtam mi a teendő és beadta a kúpot, amitől megszűnt a nehézlégzéses roham. anyum meg nem mert aludni egész éjjel :roll: :roll:

Gergőm is októberi, ő nem volt bölcsis, de 3 évesen elkezdte az ovit, tényleg már kellett, én is úgy láttam. Viszont ő vegyes csoportos oviba jár, így mindig változik az összetétel, nem lesz abból gond, hogy 4 évet jár. Most azon agyalok, hogy a tesójával egy csoportba legyenek-e. Az óvónő mondta, hogy nekünk kell eldönteni, mert a gyerekektől függ, hogy jó-e, vagy nem. Nem jó ha egymást gyilkolják, meg az sem, ha a kicsi mindig a nagyon lóg.
de szerintem nekik jó lenne.

most csak ennyi, nyúznak :roll:

Mi van Tonticával, ne csigázzatok, vagy hol lehet megkukucskálni????

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ja, Csirkeszékről:
telefonon beszéltünk, jól vannak. azt mondja nem ér rá babanetezni.
vizsgára is készült, meg síelni is mentek.
Botival is beszéltem telefonon :lol:

na pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csak egy szóra:

Reditke!

Az ovis csoport kérdés két esetben biztos nem jön szóba:
- Nem veszik fel a gyereket, csak a kötelező utolsó évre (5 évesen), ekkor, mivel már nagycsoportos, de évvesztes, biztosan a nagycsoportot ismétli. Ez sajnos itt az agglomerációban eléggé esélyes, itt Szigethalmon amúgy is erőteljes túljelentkezés van az oviba. Igaz, Hanna nem ide járna Halomra, őt valószínű felvennék oviba, mivel mindkét testvére ugyanoda jár/t.
- Vegyes csoport esetén nem kérdés a dolog, mert ott megszokják, hogy nem egykorúak, vannak kisebbek és nagyobbak is, akik esetleg korábban mennek suliba. Ott nem érdekes, és tuti nem fog a lelkükben törést okozni. Egyébként én nem emlékszem, nálunk hogy volt (én is decemberi vagyok, tehát évvesztes), de ha nem emlékszem, akkor törést biztos nem okozott! :D
Mondjuk én amúgy sem nagyon aggódnék a törés dolgon, hisz nem teljesen más környezetbe kerül akkor sem, ha a nagycsoportot ismétli. Ugyanabban az oviban, esetleg oylan óvónénivel, akit már ismer, és valószínű több csoporttársával. Én azt gondolom, hogy a gyerekek nagy része nagyon rugalmas ilyen idősen, az ovis barátságok még nem annyira mélyek.
Egyébként én pont az előbbiek miatt a nagycsoportismétlést választanám, egy "frissen" oviba került gyerkőcnek szerint rossz, ha megint váltania kell, 3-4 évesen még fontos a dolgok megszokottsága, állandósága az idegen környezet esetén.

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali,

Na engem is kiváncsivá tettetek Tontica ügyileg, és vissza lapoztam az előző oldali hozzászólásához, hogy megnézzem a vonalzót, hogy melyik a másik topik.. Egyből látszott a nagy hír! De azért bemásolom ide a 2007. őszi babás topikból a hozzászólásának egy részét:

Tontica írta:

"... Minden ok, nem verzek (azert kaptam ra utrot) helyrejott a herpeszem es ket kis sziv dobogasat hallottam, nagyon aranyos volt a doki mert megmutatta es meg is hallgattatta velem a babakat. A nagyobbik: 7,4 mm a kissebbik: 6,8 mm Szerintem a nagy a fiu a kicsi a lany!
....
Apa szerintem kiakadt mert nagyon komoly es nem szol hozzam aztan elment egyedul aludni, gondolom ido kell Neki amire felfogja!"

GRATULÁLOK!

Macs
maccs

Csak annyi, mert közös anyás játék van, hogy köszi az ovis hozzászólásokat, és hogy nekem tulajdonítottátok végül a főkérdést:), de Nikk kérdezte eredetileg, nem akarom eltulajdonítani :lol: :lol:

Beszti:)
az kamu, hogy nálatok most nyílik egy 200 fős ovi?

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Nem, nem kamu. Állítólag szeptemberben nyit, bár én még nem láttam nyomát, nem tudom, hol lesz. :shock:
Viszont a kiköltözők miatt nagyon-nagy volt eddig a túljelentkezés, kérdés, hogy elég lesz-e. Nálunk a nagyobbak nem ide járnak/tak, hanem Dunavarsányba, oda Nátánt 3 évesen felvették.
Viszont talán Kormi kérdezte, viszont nálunk is jó lenne:
Nem tudsz véletlenül jó bébiszittert? :)
Azért tőled kérdezem, mert ti itt vagytok a "szomszédban", hátha ismersz olyat, aki hozzánk is eljönne, ezt Bp-i nem biztos, hogy bevállalná...

KépKép
KépKépKép
beszti

Dino :)
Igen, Áron simán végigülte. Ő különben is rajong a mesékért. Apja ölében ült, aki kommentálta a mesét a fülébe. A marcipán cicát mi is kinéztük, következő alkalommal azt nézzük. Volt egy néhány gyerek, akit ki kellett vinni előadás közben, mert félt a sötéttől vagy valamiért sírt. Kissebbek, nagyobbak egyaránt voltak köztük, nem korfüggő a dolog. Mi most rendeltünk egy rakás diafilmet a Libriből, pénteken estéként diafilmezni fogunk. Ha valkit érdekel a Pagony honlapján is sokféle dia rendelehető.

Mi is készülünk oviba, esélyünk nem sok, Áron ugyebár november végi.

Tonticának én is gratulálok :)

Kormi :)
Még nem késő megrendszabályozni magatokat. Nálam alapelv a családi étkezés. Bár férjem gyakran nem ér haza vacsorára, de hétvégén szeretünk együtt enni. Jobban is esik az étel :)

Andrea

KépKép
Áron

Igen, ez a túljelentkezés mizéria megy nálunk is. A tavalyiaknak még jó volt, mert tavaly nyitott a 2.ovi a faluban, a református ovi, és mindenki aki a nagyoviból kimaradt, oda még befért, viszont idén erre már nincs lehetőség, mert a ref ovi túl pici, már csak 1 csoport indul, viszont nálunk állítólag sokkal több most 3 éves van, mint tavaly volt és a helyi lap szerint kb 3-4x-es túljelentkezés várható. Ergo protekció nélkül totál esélytelenek vagyunk, még úgy is, hogy ha nem vagyok otthon a picivel, hanem dolgozom.
Ezért is kezdtünk el keresni egyik helyi ismerőssel közösen ovikat a 11.kerületben, mert a melóhely ott van, hátha......bár az is katasztrófa lehet minden reggel autóztatni a gyereket (ezt még apa megoldaná), de aztán délután meg pont a pici alvásidejében nekem értemenni, mert ember 1 millió%, hogy 4-5 körül soha nem tud szabadulni a munkából. Na, majd lesz valahogy, hamarosan kiderül.

Milyen szittyó kellene? Idős vagy fiatal? Rendszeres időbeosztással vagy alkalmanként beugrósnak? Inkább nappal vagy éjszakai kiruccanásokhoz?
Nekem volt egy htk-i néni (pont most akkora az unokája mint Bálint, velük lakik), mi azért köszöntünk el egymástól, mert lánya visszament dolgozni és így nem tudott olyan sűrűn és akkor jönni amikor én akartam volna. De úgy tudom, hogy még nem talált új helyet. Nem tudom lányával is mi van, mert elvileg azóta megszűnőben a munkahelye, de mondjuk úgyis tudja előre az időbeosztását (eü-ben dolgozik a lánya). Na nem bonyolítom tovább a szót, ha kérdésed van írj, akár priviben is, ne untassuk a többieket a részletekkel enaszados@hktv.hu és ha a válaszaim után még mindig bepróbálnád, akkor felhívom megkérdezem neked.
Pusz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Szerintem aki nem jár bölcsibe, azt 3 éves kortól (kevéssel 3 éves kor előtt) inkább csak ovi veszi fel. Bölcsiben leginkább azok maradnak, aki ősszel még mondjuk csak 2,5 évesek.
Általános szabály nincs, minden intézmény és túlterheltség függő.
Óvodában most szinte mindenhol a vegyes csoport "divat".
Nálunk Márk valószínűleg még marad bölcsiben, mert 1.) protekciós
2.) méretileg jóval kisebb a kortársainál.

Most csak ennyit, majd még jövök.

M.

Kép

Kép
macsek11

Reditke,
ha XI. kerületi ovikat kerestek, itt reklámoznak nyílt napokat egy kerületi oviban:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=179562

Kormi

kormi

Üdv anyukák/apukák/manók!

Hát... Jó régen nem jártunk már erre, nem is nagyon volt még időm végigolvasni az egészet...

Bocsánat, ha már felmerült a kérdés, de most jutottunk el odáig, hogy Mózi ugyan tudna már úgy motorozni a kis háromkerekű műanyag motorján, hogy nem kopna el a cipője, csak éppen a kismotor lett szó szerint túl kicsi, és szinte a térde is leér.

Ebben a korban milyen járgányt lenne érdemes venni? Gondolkodtam pótkerekes kerékpáron, de van, aki a triciklire esküszik. Azon belül is van műanyag, meg fém, meg mittoménmilyen...

Kinek melyikkel milyen tapasztalata van?Milyen árkategóriában érdemes gondolkodni? Érdemes börzén keresni? Nem szeretnék vagyonokat költeni, pláne nem valami használhatatlanra...
Üdv:
Zsópapa, PapZsó (Zsómama?), Mózi
zsopapa

Sziasztok!
Tudom kicsit későn de az ovi kérdéshez szeretnék írni.Mi is elgondolkoztunk mert Ágóéktól kb.3 gyerek megy el és a helyüket fel kell tölteni és úgy gondoltam nekem egyszerűbb egy csoportba tenni őket.De beszélgettem a hasonló problémákkal küzdő szülőkkel és arra jutottam,hogy az esti "békesség" érdekében nem jó ha az egész napot együtt töltik.Így legalább este majd örülnek egymásnak.Az is probléma,hogy Ágota nagyon egyengeti Adrienn útját és ezt a kicsi nem biztos,hogy az óvodai közegben értékelné.
Tehát a gyekőcök egy szinten lesznek de teljesen külön csoprtban.
Évvesztesség:A mi csoportunkban (25fő) 3 gyerek járt 3 évig a többi még marad egy évre.A bölcsből el kell jönni mert túljelentkezés van és az oviban (itt nálunk)nem annyira rossz a helyzet.Nekünk szerencsénk van mert a sok "visszamaradó" gyerek miatt minden marad a régiben.(óvónénik,dadusok)

Bicikli:nehéz kérdés.Nekünk Ágóról megvan minden járgány de Adrienn nem olyan léptékben fejlődik mint Ágó.Ágó két éves korára már ment a triciklivel teljesen ügyesen.Tavaszra már a kétkerekű pótkerekes biciklivel tekert.Adri néha keveri az előrre hátra menetet és még "csak" a triciklivel közlekedik.Elég elhasznált állapotban van de nem tudom vegyek e újat mert annyira rövid időre kell,hogy csak pézkidobás lenne.

Péntekre kész lett Ágota allergia vizsgálata.Két dologtól tartottunk mind a kettő bejött.A tehéntej és a cica.Ma megyek az orvoshoz és megbeszéljük a további dolgokat.Még két valamire allergiás de azt nem tudom mi (remélem ma mindent világosan látok).
Az,hogy eddig eljutottunk csak magamnak köszönhetem mert minket senki nem küldött sehova.Ha én nem megyek a bőrgyógyászhoz,allergológushoz Ágó egyik antibiotikumot szedné a másik után.Így végre életében először (márciust írunk)nem evett ezen a télen antibiotikumot.Mivel az ekcéma tarós betegségnek számít kértük az emelt családipótlékot.Hiába kezelte a gyerkorvos ekcéméval szeptember óta ha nem szakorvos mondja ki a diagnózist nem érvényes.Ez annyit jelent,hogy két hónapot kell a bőrgyógyászhoz jári és majd utánna kiállítja a papírt.Persze addig míg ez a papír nincs meg közgyógy nem kaphat és a kenőcsök rengeteg pénzt visznek el.De végre olyan kencéket kapott ami használ.

Megyek mert lassan ébresztem a lányokat.Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

Kormi:)
Köszi az infot.

Bringa: nálunk a kismotor a menő még mindig. Van triciklink, meg kisbicikli 2 kis hátsó oldalkerékkel, meg utánfutós traktorunk meg minden fene, amit a rokonság összevásárolt, de Bálint motorozik halált megvető bátorsággal :twisted:
Úgyhogy nem tudok érdemben válaszolni.

Kriszti :) Allergia :( nem jó hír, de legalább már tudjátok mi a baj.

Rólunk csak egy gondolat:
Képzeljétek! Most várom a fogorvosom visszahívását, mert ilyet még nem láttam egyiknél sem, amit most Milánnál.
A két alsó 4-es foga (azt hiszem kisörlőnek hívják talán) annyira van beduzzadva, hogy olyan magas a duzzanat mint egy rndes fog és két fognyi helyet elfoglal széltében. Teljesen kinn van a fog, de nem szakadt át az íny, csak elvékonyodott és tiszta fehéren átsejlik alóla. és 3 napja csak sikítva zokog icipici szünetekkel. Tuti át kell neki vágni. Úgyhogy kapunk majd még egy adag antibiotikumot a beavatkozás előtt az fix. Őrület!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Kép

Sziasztok!

Talán még "kósza" emlékeitekben élünk :lol:
A mai naptól ismét van netünk,már több mint 6 hónapja nélkülöztük..Nagyon hiányzott a fórum..

Szerencsésen és gyorsan befejeződött az építkezés,a szilvesztert már itt töltöttük :lol: Nagyon nagyon jó itt,remélem ez már a végleges otthonunk lesz!

Most csak dióhéjban,mert szeretnék visszaolvasni,hogy mi történt veletek.Míra még itthon van velem,a héten indulok bölcsi vagy óvi nézőbe,még nem tudom melyik lenne jobb.Borzasztóan igényelné a gyerekközösséget,ezért lehet hogy félnapos bölcsit megpróbálok ha lesz rá mód.Okos,cserfes és még mindig igazi rosszcsont a lányka..Még pelus is van nem akar se bilizni,se wc-re ülni,talán nyáron.

Megpróbálok visszaolvasni kicsit,addig is puszi MINDENKINEK!

Viola
h_viola

Ezt nektek is megmutatom (tegnap este készült :lol: ):

Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lányok :)

Nem sikerült megint a "gyakran" jelentkezés... :(

Most is csak picit benéztem, gondoltam, akkor már írok is pár sort.

Beszti:)
Kép nagyon édes!!!! :):) Egyszer majd tehetnél fel egy olyan fotót, amin az összes gyerkőcöd rajta van. Már ha ráférnek még egy fotóra :lol: :lol: A picike már beépült teljesen a család mindennapjaiba? Tényleg, annyira kíváncsi vagyok, milyen négy gyerkőccel?? :) :oops:

Viola :)
Úgyse hiszed el, de nekem tök sokszor eszembe jutsz ám. Hogy mi lehet Veletek, elkészült-e az új kéró (bocsánat: házikó :D ).
Örülök nagyon, hogy jelentkeztél és főleg, hogy mostmár gyakrabban fogsz.
Hát, a lánykád egyszerűen gyönyörűűűűűű!!! :)
Eszti is rosszcsont, ráadásul Bencét nagyon szórakoztatja Eszti bohóckodása, így általában még rátesz egy-két lapáttal és úgy adja elő magát... :lol: :lol:
Egy-két fotót dobsz majd az új kuckótokról?

Olyan jó, hogy itt a tavasz!! Legalábbis remélem, hogy nem átverés... :)
Nem tart fél óráig egy öltözés séta előtt, tovább is kint lehet maradni, egyszóval szuper! Igaz, Eszti most igazán lányosan viszonyul a bogarakhoz (hanyatt-homlok menekül, ha meglát egyet), így van, hogy idő előtt be kell jönnünk. Remélem újra megszokja majd őket.

Nagy hírem van: képzeljétek, Bencének kereken 4 hónapos korára, egyszerre kibújt 2 foga!!!!!! :D :D :D
El se hittem, semmi előjele nem volt. Visszagondolva, talán egy kis nyűgösködés, rágcsálás, de minden másra gondoltam volna, csak a fogakra nem... Aztán egyszercsak megharapta a sógornőmet, ő meg felvisított, hogy ez fájt. Mondtam neki, hogy azért nem kell úgy betojni egy kis ínyecske-rágcsitól. Eltelt fél óra és engem is megharapott és akkor éreztem, hogy nahát, ez szúr!! Hihetetlen iramban fejlődik ez a kölyök: fogacskák, hasról-hátra és hátról-hasra is forog, dumál ezerrel... Nem tudom, hova rohan...
Imádnivalóak ám együtt a tesók! Ha Eszti produkciózik, Bence hangosan kacag. Ezt sem nekem, sem Apának nem sikerül elérni egykönnyen.:)

Na, megyek, nem áradozok itt tovább!

Remélem mindenki jól van!

Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Viola :)
de jó, hogy jelentkeztél. Gyönyörű a nagylány. igen-igen kérünk képeket házról, gyerkőcről. Tessék pótolni!!! Majd mesélj mi van bölcsi-ovi ügyben.

Beszti :) ez szuper fotó :lol:
Bébiszitter ügyben nem reagáltál a kérdésemre.

Anita :) nagyon helyesek a tesók. Amiket írsz nagyon ismerős. nekem is őrületes tempóban fejlődött/fejlődik Milán.
4 hónaposan forgás, 2 fog. 6 hónaposan felállt-6 fog. 10 hónaposan elindult.
Most 1 évesen meg 8+2 fog és szalad és dumál (ana ana, mammamm-ezek a leggyakoribbak). Szerintem az ilyen kis korkülönbségnél utánozzák és utol akarják érni nagytesót. A nagy szórakoztatja a kicsit dettó. Most még ennyival megspékelve, hogy most már ugyanazt csinálja is. Sikít, szalad utána, kismotorozik!!!, ugrálni akar, de még nem tud csak rogyasztja a térdét. Tegnap pl este Bálint evett, ült a széken, Milán meg jött-ment és produkálta magát. Sikongatott, berregett, dobálta a játékokat, rugózott és figyelte Bálint reakcióját, aki persze jókat rötyögött kisöcsi ténykedésén. Szóval már a pici is szórakoztatja a nagyot. Nagyon viccesek (kivéve mikor együtt hisztiznek és szétdurran az agyam :twisted: ).

Edit
Kép

Kép
reditke

Mindenkinek nagyon köszi az ovis válaszokat :)
Csütörtökön megyek megnézni egyet,és remélem szupi lesz mert nagyon akarom hogy ez legyen :) Ez egy magán bölcsi-ovi vegyes csoport, igaz fizetős, max 10 fő van és én pont ilyet kerestem,mert Bandóka "írtja" a korabeli gyerekeket ezért szeretném ha előbb egy kisebb csoportban szocializálódna. És közel van az új helyhez ahova költözünk.

Viola
De jó újra látni :) :) :)
Mira még mindig gyönyörű :)
Örülök hogy ennyire jól érzitek magatokat a lakiba, írj többet magatokról

Képek szuperek (Beszti, Anita) :lol:

Nálunk is a motorozás megy még, igaz van egy triciklink de még egy kicsit nagy neki nem ér le rendesen a pedálra a lába és úgy hajtja még mint a motort :)

Kép
Kép
nikk0830

Jöjjön pár kép...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
h_viola

Sziasztok!

Végre eljutok írni is, nem csak olvasásra van időm. Eddig hol Viki volt beteg, hol energiám nem volt, hol megtakarítottam a lakást. :?

Nagyon jók a képek. :D

Betegeknek jobbulást. :)

El sem hiszem, hogy szalad az idő, hiszen a kistesók is beszélnek már. Gratula hozzá anyukák. 8) :lol:

Nikk! Részvétem a nagypapád miatt. :(
Bérleti díj: :cry:
Megy a drukk a szigorlathoz!, ha még nem vagy túl rajta.

Macsek! Minden doki más, mert mi majdnem kaptunk AB-t.
Viki 2 napig lázas volt, azaz péntek dutól, szombat estig, majd 2 nap hőemelkedés. Hétfőn (múlt héten) mikor voltunk dokinál, már azt mondta, hogy mivel már nem lázas, így nem kell antibogyó. Azaz valami szép kis vírust nyelt be Viki. Valami volt Viki tüdejével is, mert múlt hét szerdán nagyon hallgatta a doki, de nem szólt semmit, gondolom várni akart, hogy mit hoz az idő.

Anita! Eszti tényleg szupi kislány, képek és leírás alapján sem semmi, mennyire aranyos, és értelmes.
Viki csak most kezd mondatokban beszélni, de már olyan édes.
Fogakhoz gratula! Látom Eszti imádja öcsikét. :)

Juti! Gratula a vizsgákhoz! Mekkorák már a fiúk. : :lol:

Andi! Kösz: Bár néha nem érzem a nosztalgiát, mikor szét megy a hátam, és a lábam, de élvezem, hogy pici sarkacska nyomkodja a bordámat. Viki nem tette, így most pótol Melcsi.
Gondolkozok én is a diavetítőn, mert Viki még nem szereti, ha mesét olvasok neki, ott hagy, így hátha ez lekötné. Fel tennéd a webcímet?

Kata! Én megmondtam volna a doki néninek, hogy nem akarom súlyos bajjal vidékre vinni, ahol több kilométerre van ügyelet... :evil:

Liv! Kistesó: :(

Tontica! Gratulálok a kistesókhoz! :lol: :lol:

Csengő! Bálint fogához gratula.
:D Úgy tudom, hogy az ovinak nem feltétele, hogy dolgozzál. Max nem maradhat egésznapra. Szobatisztaság stb. a feltétel. A körzeti ovinál úgy tudom fel kell, hogy vegyék.
Kérdezz rá. Május 1 hetében lesz beiratkozás országosan, nekem eddig ezt mondták 3 oviban is. Gondban is lennék, ha Viki bölcsi után nem mehetne oviba.
Néha mi is használjuk a fültisztítót (biztonsági típusút), csak úgy tudom, gyakran nem szabad.

Kriszti! Kérünk képek Jázmin hercegnőről.
Mit mondott a doki? Mire allergiás még Ágota? Remélem ki nőhet belőle, és nem kell élete végig ezektől szenvednie. :?

Kormi! Milyen egygyerekesnek lenni?
Étrend: a nagyik már csak ilyen engedékenyek. :)

Viola! Jó újra hallani rólatok! Mekkora lett már Míra. :D

Reditke! Boldog szülinapot Milánnak! És nektek is gratula a fogakhoz!
:D Kép

Farsang: Viki pont kimaradt a bölcsisből, mert beteg lett. Fánk sem lett, így farsang nélküli évünk lesz. :roll:

Szobatisztaság: Viki itthon nem hajlandó bilire ülni, csak a bölcsiben. Ott sem tett még semmit a bilibe. Itthon kétszer kért bilit önként, de nem sikerült eredményt is beletenni. Azóta hiába kérdezem, hogy ráül-e csak nemmel felel. :roll:

Rólunk: Múlt héten Viki volt picit beteg, így itthon volt, hétvégre meg én lett az, de nagyon nehezen mászok ki, de remélem nem így megyek szülni. :)
Már nagyon közel vagyok a finishez, és remélem Melcsi hallgat rám, és nyuszi előtt 1 nappal érkezik, így lenne a legjobb mindenkinek. Sőt nagyapa igazi szülinapi ajándékot kapna. :)
Lassan már pakolnom kell, de igyekszem de-ttönként még rendbe tenni a lakást, amit Viki 1/2 óra leforgása alatt, újra "rendbe tesz".
Már csak 1-2 apróság van hátra, és persze Melcsi ruháit kell kimosnom még.

Viki még nem igen fogta fel, hogy hamarosan 4en leszünk, de remélem jól viseli majd. :roll:
Már mondatokban beszél, néha annyira mondja magáért, hogy nem értem mit akar. :)

1 hónapja így nézett ki a pocak:
Kép
Kép

20-án megyek UHra, amit nagyon várok, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit nyom becslés alapján a kisasszony. :)

A többieknek mukk, mert most csak ennyire futotta az energiámból. Igyekszem majd gyakrabban írni, de nem tudom sikerül-e, :? :|

KépKép
Kép
moszmota

Csak fél percem van.

Moszi, nem is értem, miért akart nektek az orvos ab-t adni (sok orvos csinálja ezt) vírusra. Az ab csak baktériumok ellen hatékony!
Fültisztító: ritkán se szabad, mert csak beljebb tolja az ember a zsírt a fülben.

Viola, nagyon jók a képek.

Milánnak boldog szülinapot!

Most mennem kell.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv :)
Légyszíves írd meg nekem, hogy amikor Dávid fütyijével voltak a gondok, akkor kihez mentetek. Emlékszem, hogy megúsztátok a műtétet és kaptatok egy krémet. Felettünk is a műtét réme lebeg, hátha el tudnánk kerülni. Tudnál nekem adni valami elérhetőséget? És még annyi, hogy kell e beutaló?

Köszi szépen! Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Tegnap voltunk bölcsi nézőben,barátnőm kislánya oda jár már fél éve,velük mentünk.Míra az első 10 percben a játékokkal elvolt,de aztán neki állt csapkodni,döntögetni :oops: Elvileg vihetném már jövö héttől,de kikötés hogy akkor plusz 1 évet ott maradjon,ez ellen párom nagyon tiltakozik.Másik dolog,hogy a helyi óviban is voltunk pár hete ismerkedni és ott olyan jól érezte magát,hogy alig tudtam hazahozni.Úgytűnik a nála nagyobbak társaságaban sokkal jobban el van(vegyes csoportok vannak)és az én szívemhez is közelebb áll ez az hely...Módszertani óvi,zene és kézművesség a "fö profil"nagyon aranyos gondozónőkkel.Igazából a gyerek társaság miatt fontolgattam csak a bölcsit,de úgy döntöttünk akkor nyáron célkitűzés a szobatisztaság és szeptembertől irány az óvoda.

Nikk :)

Olvasom mennyi minden történt veletek is az utóbbi időben...Még csak most tudtam nyugodtan megnézni a nyári esküvőtök képeit(pont akkor már nem volt netünk)nagyon szépek voltatok :) Talán egyszer én is rá veszem magam a férjhez menésre :oops: és ide csődítem az őszi babásokat...Le a kalappal elötted:munka,tanulás stb.Remélem beválik ez magán bölcsi-óvi!Picit több időm lesz írok emailt is...

Anita :)

Először is gratulálok a gyönyörű nagy fiadhoz,nekem már csak a terhességed miatt is sokszor eszembe voltál,látod a telepátiánk még mindig működik :lol: Eszti is igazi hölgy már,szuper a közös kép róluk!Én galád módon még mindig tartom magam ahhoz,hogy Míra egyke marad de azért ha kopogtatna a kistesó nem küldenénk vissza :lol: Annyira jó ez a családiházas lét,hogy nem bírok betellni vele,a jót könnyü megszokni...Igaz őzikék nincsenek :lol:

Reditke :)

Milánnak én is boldog szülinapot kívánok utólag is,jó hogy vannak ezek a"vonalzók"lehet puskázni is :lol: Leírtam hogy az óvi mellett döntöttünk,nyáron vihetem beszoktatni és a telkünk végében van ezért reggel nem kell korán utaztatnom majd.A hazahozatal még kérdéses lesz ha már dolgozok,mert max 5-ig loda kell érni értük és már 4 után alig van gyerek..Az utcánkban mindenki kisgyerekes és Szombathelyről többen áthozták ide a gyerkőcöket(Szhely melleti falúban építkeztünk)talán közösen megoldjuk majd

Moszi :)

Látom már közel vagy a finishez,pocak fotók :lol:

Köszi.Fültisztítót én se használok,nekem kis koromban tényleg visszatolták vele a zsírt és átkellett mosatni a füleimet :cry:

Tontica :)

Nagy gratula a babócákhoz!

Míra ébredezik,mennem kell azért írjatok mert látom már nem pörög úgy a topik mint régen...

Puszi:Viola
h_viola

Gigi, dr. Kálmán Attilát nagyon tudom ajánlani, nem kell beutaló, I. sz. Gyermekklinika, Bókay u.: 3343186

Kép

Kép
liv

Köszönöm szépen, hétfőn fel is hívom! Hátha olyan szerencsések leszünk mit Ti! :wink:

Jó éjt!

KépKép
gigi28

Lányok, olyan pocsékul érzem magam, ilyen helyzetben még nem voltam, hadd írjam le, miért.
Tőlünk 100 m-re van egy közért, oda járunk ezer éve. Jól ismernek minket, ugyanaz a tulajdonos stb. Dávid SOHA nem rosszalkodik boltban és ilyen helyeken, jól viselkedik, sőt, példásan, mindenkivel mindig kedves, barátságos stb. Na, ma ez nem így volt. Most először nagyon kellemetlen helyzetbe hozott a boltban. Nem akarom szépíteni, leborogatott néhány dobozt, többször kiborította a nyalókákat, ledobta a gyufás dobozt stb. Én álltam nyitott pénztárcával és a szatyrommal a kezemben, közben a másik kezemmel összefogtam a két kezét, igyekeztem megfékezni, miközben a "harmadik meg negyedik kezemmel" szedegettem össze a ledobált cuccokat. Elég kínos volt. Dávid nem hisztizett, egyszerűen rosszalkodott, dacból dobált le mindent, szerinte nyilván ez jópofa játék volt, szerintem nem annyira. De nem emiatt érzem magam szarul.
Hanem hogy miközben igyekeztem uralni a helyzetet, és sikerült is, mert lefogtam Dávidot, összeszedtem és a helyére tettem mindent (hozzá kell tennem, már előtte is rászóltak párszor, pedig csak levett a polcról és megnézett valamit, majd vissza is tette!), föláll a kasszából a nő (a tulajdonos; ez az egész kasszánál történt), és MINDENKI ELŐTT ELKEZD MEGALÁZNI. Megbántani, és igen: megalázni. Miközben KÖRÜLÁLLTAK MINKET AZ EMBEREK, és, néztek minket, szó nélkül, nyilván gondolva magukban, hogy milyen pocsék anya vagyok. Sírni tudtam volna, de persze visszafogtam magam, csöndben összeszedtem mindent, kértem Dávidot, hogy hagyja abba, és amikor lefogtam a kezeit, abba is hagyta, úgy értem, már nem próbált hadakozni. (Na jó, egy valamit még előtte felrúgott, de aztán abbahagyta.) Kellett volna 4-5 kéz ahhoz, hogy mindent meg tudjak csinálni szépen, ahogy e l v á r t á k t ő l e m, mert közben épp fizetnem is kellett, meg pakolnom a szatyrot. Azt mondta a kasszás nő (akinek van gyereke), hogy igen, így viselkedik egy gyerek, HA HAGYJÁK. Ha hagyják???????? Én hagytam?? Összeszedtem mindent, lefogtam a gyerekem - hagytam? Megkérdeztem tőle, hogy én most hagyom? Erre ő lekezelően, hangosan: Ühüm. És nézett le rám föntről, a k.... kasszájából, mire próbáltam menteni a helyzetet, hogy én igyekszem mindent a helyére tenni, és leállítani a kisfiamat, de egy kisgyerek időnként csinál ilyet (hozzá kell tennem, hogy az enyém nem szokott, és ezt ők is tudják). Erre megjegyezte, hogy náluk ilyen még nem történt, szóval az volt a lényeg, hogy ilyet ők még nem láttak, így csak mi viselkedünk, mindenki tudja kezelni a gyerekét, csak én vagyok olyan hülye, hogy nem stb. Úgy megalázott a többi ember előtt, mint még soha senki, emiatt azóta is borzalmasan érzem magam. És mindeközben álltak körülöttünk az emberek, és csak néztek, hogy na, ez a hülye még erre sem képes. Miközben bennem az volt, hogy az én kisfiam igenis JÓ, ÉS KEDVES, ÉS OKOS, és most ilyet csinált, na bumm, és akkor mi van, összeszedtem, semmi nem történt.
Persze Dávidnak megvolt ezért a maga kis "büntije", de egyáltalán nem az bánt, amit ő csinált, hanem hogy így bántak velem. Túlreagálom?
Mindenesetre - ezt mondtam ott is - ott utoljára voltunk, mert egy ekkora paraszt nőnél többet nem vásárolok. Sajnos az egész faluban csak ott van normális zöldség és gyümölcs, de az sem ér annyit, hogy mások előtt megalázzanak, és arra célozzanak, hogy a gyerekem neveletlen és hülye, én meg rossz anya vagyok.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csak Livnek gyorsan, aztán majd jövök még:

Dávid igenis jó gyerek, és tényleg teljesen normális, hogy valami miatt most épp így viselkedett. Te meg, mivel nem ez az általános nálatok, nem nagyon vagy edzésben ilyen téren (sem a tombolás kivédésében, sem a bunkó beszólások lesz..ásában :)). Örülj neki, hogy eddig még sosem kerültél hasonló szituba, és készülj fel, hogy tuti lesz még ilyen. Mert minden normális gyerek csinál ilyesmit, ez teljesen természetes. Szóval, megértem, hogy rosszul esett a bunkó hozzáállás és a tehetelenség, én is ennyit szoktam rágódni, ha valami hasonló élményben van részem (konkrétan ilyen még nem volt, de ki tudja, mikor lesz...), de azért próbáld magad túltenni rajta. De azt hiszem, én sem mennék oda egy darabig...

Na ennyi, szóval nyugi!

Majd jövök még. Pussz mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Liv: elhiszem hogy kiakadtal, ez tenyleg durva hogy idegen emberek akarnak kioktatni hogy hogyan is neveld a gyereked! En is azt mondom hogy teljesen normalis hogy a gyerekek neha "rosszul" viselkednek foleg most a dackorszak kellos kozepen es nagyon valoszinu egyre surubbek lesznek ezek a szarnyprobalgatasok. Azt a not meg tojd le es lepj tovabb!!!

Viola: elontott a sarga irigyseg a kislanyod fotoi lattan, GYONYORU!!! :D

Moszi latom mar csak par het van vissza, jo nagy a pocid. Jo Neked hogy mar itt tartasz!!!

Reditke: NAGYON BOLDOG SZULINAPOT MILANNAK!!! Hihetetlen hogy mar ilyen nagy!

Nalunk meg mindig ket baba van 1 mm kulonbseggel. :lol: Szoval remenykedem hogy mar ketten is maradnak es minden rendben lesz. Jovo heten megyunk haza Mo-ra es jo egy honapig otthon leszunk.

Mi lehet Csirkesszel?

KépKép
KépKép
tontica

Erika, Ani, köszönöm, amiket írtatok.

A nő már fente ránk a fogát, mert előtte is már szólt minden hülyeségért (az
igazságtalanság és a megalázás bánt legjobban), pl. ahogy elmentem egy nagy
doboz mellett, a kabátommal véletlenül meglökhettem, és az odébb csúszott
kb. 5 cm-t. Nem esett le, semmi nem történt, észre se vettem, annyira
jelentéktelen dolog volt, és már akkor utánam szólt, hogy tegyem már vissza
a helyére. Szólt mindenért, és utána jutottunk el ide.
Sokat gondolkodom azon, hogy "ha hagyják". Biztos arra gondolt, hogy meg
kéne vernem. Mert mi másra? Ha olyan lennék, aki megveri, és amilyen sosem
leszek, akkor meg nyilván az lett volna a baj, hogy hogy bánok a
gyerekemmel, és miért a boltban nevelem.
És igenis büszke vagyok magamra, hogy helytálltam, mert HIGGADTAN oldottam
meg a dolgot, és kapja be mindenki, aki olyat mond, hogy CSAK MI vagyunk
ilyenek, mert náluk ilyen még nem történt. Nyilván az ő gyerekével sem, ő
biztos soha, egyszer sem rosszalkodott. Nagyon dühös vagyok erre a nőre. És
igen, pont azért, mert Dávid annyira jó, kedves, jószívű kisfiú! Ezért bánt
annyira. És mert úgy érzem, igyekszem jó anyuka lenni, és itt most pont azt
mondták, hogy nem vagyok.

Na jó, lépjünk tovább. :)

Ani, ikrek, jaj de jó, nagyon vigyázz magatokra! Mekkorák most? Férjed megemésztette a hírt?

Kép

Kép
liv

Liv tokeletesen igazad van: Kapjak be!!! Ne menj oda tobbet, nem eri meg! Valamiert nem vagy szimpi a nonek es most vegre okot latott hogy ki is fejtse.

A baba: 22,2 mm
B baba: 20,9 mm
Dobog mindkettonek a szivecskeje. Mindvegig megvolt ez a kis kulonbseg koztuk igy valoszinu ketpetejuek lesznek. Nagyon remenykedem legalabb egy kislanyban!!! :lol:
Apa mar ugyanugy varja Oket mint en pedig hogy mondogatta mindig hogy csak ikreket ne!!! :lol: :lol: :lol: Most jol megkapta az elettol mert O csak 2 gyereket akart! :mrgreen:

Nem baj ha folrakom a kepeket? Olyan edesek bar B bababol csak egy folt latszik.
Kép
Kép

Rate meg mindig hallani sem akar a bilirol :roll: nem tudom mi lesz igy velunk de majd csak megtanulja 18 eves koraig! :lol:
Tok edesen beszel mar es egyre konokabb, O nem szokott hisztizni hanem direkt az ellenkezojet csinalja amit kerek Tole. :lol:
Szeptembertol megy sulielokeszitobe, csak felek mert nem veszik fol ha meg pelusos.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok:)
Próbálok írni, de nem tudom mikor ébrednek a törpjeim, mert mostanában elég összevissza, hogy egy picit megreformáltam a napirendjüket:)

Először is Milán nevében egy nagy köszönöm, a szülinapi jókívánságokra!

Időrendben hsz-ok:
Viola :) köszi a még több fotót :lol: Nemes egyszerűséggel: szépek vagytok :) Miénk házikó is hasonló egyszintes. Nem vagyok normális, néztem a fotókat és amikor párod van Mírával, akkor elkezdtem veszettül gondolkozni, hogy én pedig ezt a pasit ismerem. tudod lepergett a szemem előtt, sulik, munkahelyek, ügyfelek, baráti társaságok, majd rájöttem, hogy együtt voltatok az állatkerti játszóházban :oops: :)
Mi ez nálad vagy nálatok, hogy egyke lesz Míra? Van valami oka? Tényleg érdekel, miért dönt az ember emellett?

Moszi :) hű mekkora pocak (pedig a kép óta csak mégnagyobb lehet), emlékszem még mikor a kórházban találkoztunk az első pocakkal, akkor is kb ekkora lehetett már :) Megint a Tétényiben szülsz? tényleg hogy van ez most? mert te nem oda tartozol körzetileg, ugye?

Liv :) Én ezt a fültisztító kérdést tényleg nem értem. Ha nem nyúlok bele a füllyukba, csak azt szedem le vele, ami kilóg, meg ami a lyuk közvetlen peremén van, akkor nem lehet gáz, igaz? Bálintnak nagyon durván zsírosodik a füle, ha 3-4 napig nem nyúlnék hozzá, már az úttest túloldaláról látnád neki :roll:

Zsombi-Erika :) tényleg gyere, ne csak ígérd! Mesélj mi van a nagyfiúval!

Tontica :) újra gratu és duplán :lol: Férjed örömének külön örülök, az rossz lett volna ha nehezen emészti vagy negatív érzései lesznek. Majd ha nagyobbak a törpék, akkor is kérünk ám UH képeket. nagyon izgi.
Csirkesz :) -ről írt múltkor Juti, nincs ideje netezni, tanul, meg 2 gyerkec, de jól vannak.

Szobatisztaság: sztem nem kell parázni. Jön a nyár, észben már ott vannak ezek a kis büdösök, de lusták, meg dacolnak. majd leszoknak. Mi sem állunk sehogy, pedig Bálint augusztusi ráadásul, gyönyörűen beszél, szóval szólni tudna, gyönyörűen érzi ha jön a pisi vagy a kaki, ha a fürdőkédban van gyönyörűen vissza is tartja akár pár percig is, de nem hajlandó wc-re ülni. majd nyáron, ha csípi a fenekét. Ja, és mondja is, hogy majd ha már megyek oviba, akkor nem kérek pelust, de addig abba pisilek, mert akkor nem kell kimenni a wc-re. Ennyi. :lol:

És végül, de nem utolsó sorban újra Liv :)
azért hagytam a végére, mert lehet hosszú leszek.
Te jó anyuka, nehogy ilyenen kiborulj, bár tudom és át is érzem mennyire szörnyű, amikor jogtalanul és igazságtalanul bántják az embert idegenek. Tudom miről beszélsz és talán emlékszel is kb 1 évvel ezelőtti hozzászólásomra, amikor elmeséltem, hogy engem szabályosan kidobott Bálinttal a Camponából a biztonsági őr millió "kedves" ember megjegyzésének kíséretében. Akkor én is kiborultam, nálad meg még hab a tortán, hogy ismerős, aki ráadásul szolgáltat és neki kéne inkább a vevőinek a "szolgálatára" lenni. Megj: anyukámnak is van egy kisboltja és múltkor épp szemtanúja voltam, hogy egy kissrác balhét vágott ki, anyja zavarban nem tudta mit és hogyan, anyám mondta neki, gyorsan kapd a hónod alá, vidd ki, addig én visszapakolok, számolok neked, aztán ha megnyugodott gyertek vissza. nyugi! Szóval sztem ez lenne a normális hozzáállás.
Szóval: Dávid hihetetlen jó kisgyerek és szerintem úgyis a csodával határos, hogy eddig semmi ilyen nem volt nálatok. Ha Bálint anyukája lennél, akkor már keményen edzett lennél úgy gondolom, és emellett nem hiszem, hogy Bálint rossz kisfiú lenne, mert igenis lehet vele beszélni, szófogadó, értelmes és telis tele van szeretettel. Szóval, az hogy Dávidod csinált egy ilyet, teljesen normális dolog és gondolj arra, hogy a régi öregek is azt mondták, hogy ha nem "rosszalkodik" (bár ők a gyrekek világ megismerését is soxor rosszalkodásnak veszik-felnőtt léptékkel számolva) egy gyerek, akkor azzal valami baj van. most nehogy ettől parázz be, semmi baja a fiadnak, csak nyugodjk meg, ez tök normális.
És! Ami sajnos szintén normális, hogy az emberek pedig igazságtalanok. Szeretnek oktatni, elítélni, lekicsinylően kezelni másokat és azt éreztetni, hogy bezzeg ők. mindennel így van ez és a gyereknevelés meg aztán egy tényleg közkedvelt téma. Erre szokták azt mondani flegmatikusan, hogy nekem is van egy lehetőségem, hogy elrontsam a gyermeknevelést, de önnek is volt.
Sajnos az emberek szeretik a saját gyereknevelésben szerzett tudásukat túlértékelni, és csak a jóra emlékezni vagy legalábbis azt hangoztatni.
Ha ilyen gondod van, gyere ide, majd mi megnyugtatunk, hogy igen a mi gyerekeink is ezt csinálják és igen, sajnos ránk is úgy néznek néha, mint a véres rongyra.
És igen, az is benne van, hogy néha túlreagáljuk ezt, mert 2,5 éve napi 24 órában a gyerekkel, a gyerekért él és dolgozik az ember lánya és próbál a legjobban teljesíteni és akkor egy idegen, beszól. Ilyenkor tényleg az lenne a legjobb, de a legkevésbé kulturált megoldás, ha az mebre leugatná annak az idegennek a fejét, mert akkor talán nem utána emésztené a dolog, de sztem kevesen teszik ezt.
Szóval nem ragozom.
Dávid normális, mint egy 2,5 éves kisfiú, és sajnos a boltos néni viselkedése is normális (de legalábbis jellemző), mint egy átlagos ember.
Van egy sztorim, ami kicsit más, de a tiédről eszembe jutott, majd egy másik hsz-ben leírom, de most már érzem a rizsfelfújt illatát, megyek kicsit segget növelni :cry: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke: rizsfelfujt?! Hmmmmm! Ezt nem kellett volna mondanod! :lol:
Kivancsi vagyok a sztoridra! Gondolkoztam hogy velem tortent-e ilyen eset es arra a kovetkeztetesre jutottam hogy bizonyara igen de annyira de annyira nem erdekel mit mondanak vagy gondolnak az emberek hogy egyszeruen nem veszem fel, meg sem hallom.

Egy kep az en "budos kolkomrol": :lol:
Eppen tomi a fejet:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Ani, nekem sajnos egy kép se jelenik meg. Biztos csatoltad? :):) De komolyan, én nem látok egyet se. Pedig kíváncsi lennék!
Rate ráér szeptemberig a szobatisztassággal, hiszen az még fél év! Dávid is csak pelusba pisil, kakil, de majd nyáron.
Dávidnál is ez van, nem hisztizik sosem, ő is az ellenkezőjét teszi annak, amit kérek. És mindez 4 napja. Mindenki mondta, hogy a dackorszakot senki nem kerüli el, de én naivan azt hittem, mi megússzuk. Hát nem. Nem baj. Ebből is tanulunk. Ő is, én is. Túl leszünk rajta, de attól tartok, ez még csak a kezdet. :)

Edit, igen, a lényeg, hogy a lyukba ne tömje bele az ember a zsírt. De próbáld meg csak az ujjaddal mosni, egy kis fürdetővel, sőt, esetleg csak sima vízzel, és hidd el, hogy egy idő után nem fog annyira zsírosodni, elkezd majd öntisztuló lenni. Ezt írtam múltkor is, de az öntisztulót ne úgy értsd persze, hogy sose mossa az ember, hanem hogy elég 2-3 naponta egy kis sima vízzel ujjal kimosni, és kész. (Nálunk ez bevált.)
Szülinapozás hogy sikerült?
Igen, eszembe jutott ma a camponás eset, és vigasztaltam is magam vele, hogy nemcsak én találkozom bunkókkal. :)
Anyukád hozzáállása tök jó, igen, így kellene másoknak is.
Én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy Dávid jó gyerek, és teljesen normális, amit csinált, minden gyerek csinál ilyet, ez egy fejlődési szakasz, túl kell esni rajta, nem is csináltam volna abszolút nagy ügyet belőle, Dáviddal nincs is semmi gondom, csak az dühített nagyon (már nem, már túl vagyok rajta), hogy mások ezt miért nem így gondolják, miért kezelnek le, különösen olyan nő, aki maga is anya.
És az is igaz, hogy én eddig voltam elkényeztetve, ez most olyan hirtelen jött, furcsa - sőt, kicsit ijesztő -, hogy egyszeriben kiszámíthatatlan lett számomra a gyerekem viselkedése, de ez van, megoldjuk, majd én is megedződöm idővel. :)
Különben tök jókat írtál, és máris sokkal jobban érzem magam. :) (Komolyan!)
Tudtam, hogy ide kell jönnöm, és akkor megint jó lesz minden. :) (Szal köszi mindenkinek ez ügyben a hozzászólást.)
De akkor már még egy kérdés ezzel kapcsolatban: ki hogyan kezeli az ilyen helyzeteket?
(És Edit, várom a sztorit!)

Erika, szopival hogy álltok?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Most, hogy elküldtem a hozzászólást, a képek is megjelentek. Még csak 2 cm, és máris milyen babaformája van, hihetetlen!

Kép

Kép
liv

Nem akartam ezt így leírni, mert túlságosan fel voltál dúlva, de egyszer már régebben kifejtettem, hogy az általam ismert gyerekek egyike sem hagyta ki a dackorszakot, maximum kicsit később jelentkezett, mint a többi kortársánál, és ha szerencséjük volt a szülőknek, akkor egy enyhébb variáció jutott nekik. Ezek alapján gondoltam, hogy Te is előbb-utóbb jelentkezel majd valami hasonló sztorival :).

Persze, amíg nálunk nem voltak jelei a dacolásnak, én is reménykedtem benne, hogy az én áldott jó gyerekem meg fog minket kímélni a nagy küzdelmektől. Hát nem :D:D. De nem nagyon vészesen csinálja ő sem, csak az általatok (Ani) is leírt ellenkezés az állandó. Viszonylag jól lehet kezelni, főleg mert engem ez rettenetesen mulattat. Olyan ádáz kis pofája van közben, hogy általában inkább azzal kell kűzdenem, hogy ne üljön ki a képemre a vigyor :). Ebből következik, hogy még a hisztiket is viszonylag nagy nyugalommal viselem, így általában gyorsan el is múlnak. De épp tegnap este voltam szem- és fültanúja egy játékboltban annak, mikor egy 5 év körüli kislány extra nagy méretű hisztirohamot kapott, amit a szimpatikus apukája viszonylag jól kezelt, (ami azt jelenti, hogy egy ideig győzködte, majd amikor már az egész bolt zengett az artikulálatlan üvöltéstől, gyorsan a hóna alá kapta a kislányt és kiszaladt vele a parkolóba), viszont a "közönség" kevésbé. Záporoztak a csúnya tekintetek szegény hapsira, én meg igyekeztem minél távolabb kerülni tőlük, hogy ne érezze magát még jibban feszélyezve. Közben pedig azt kérdeztem a páromtól halkan, hogy ránk vajon mikor kerül a sor. Mert hogy lesz nekünk is ilyen, abban biztos vagyok.:):)

Szopizásról való leállás projektünk katasztrófálisan alakul eddig: volt olyan 2-3 hetünk, amikor egész jól ráálltunk a kizárólag csak elalváshoz és ébredéskor szopira. Ennek következménye, hogy Zsombi "hirtelen" normálisabb mennyiségű egyéb kaját is eszik már + nekem három év után újra megjött a menzim (=azaz elkezdhetjük megalkotni a kistesót:)). Mindezek után néhány hete újra visszatértünk az állandóan cicin lógásra, és már mondja is, hogy "én mindig és mindenhol nagyon szeretek cicizni" :D:(. Gyagyafej. Pedig most már komolyan jó lenne leállni vele, mert én már spéci unom. Az még jó lenne, ha tényleg csak ritkán szopiznánk (nagyon szeretem, mikor ott kunkorodik a karomban és jóízűen szuszog :)), de ez az állandó cicizés őrjítő. Talán ahogy jön a jó idő, és állandóan kint leszünk, sikerül leállnunk. Majd tudósítok :).

Bilizés: nálunk is a Reditke Bálintja által frankón megfogalmazott szemlélet érvényesül. Erre is majd a nyári csupaszfenekes időszaktól várok megoldást :).

Viola:)
Nagyon szép a kiscsajszid! És olyan jó olvasni, hogy nálatok is ilyen szépen elmúltak a bajok, mint Maccséknál.

Moszi:)
De jó neked, hogy már mindjárt ott lesz a karjaidban a kisebbik lányod is. Addig is jó pocaknövesztést, és kitartást! :)

Kormi :)
Látszik, hogy ezek a kicsik mennyire hozzá vannak szokva a tesó állandó jelenlétéhez és a folyamatos szórakoztatáshoz. Én is kisebb testvér vagyok, és mindig különösen nagy büntinek éreztem, ha a nővérem nélkül kellett töltenem akár pár napot is. Úgy emlékszem, hogy egy nap után már egyáltalán nem élveztem a nyúzásmentességet és a szüleim kizárólagos figyelmét. Sokkal érdekesebb volt az élet, mikor ketten voltunk :):).

Ja, és Kormi védelmében csak annyit írnék, hogy akármilyen jól hangzanak a nem jól evő gyerekekkel kapcsolatos tanácsok (ne ez legyen a központi téma, ha nem kér, ne adjunk neki, stb.), ISZONYÚ nehéz őket megfogadni, mikor a gyereked tényleg szinte semmit nem eszik egész nap. Én azért tartottam és tartom magam ehhez, de nehéz. Pedig nálam még saját emlékek is segítenek. Én rettenetesen keveset és kedv nélkül ettem egészen addig, míg Zsombi be nem költözött a pocakomba. És nagggyon utáltam, hogy ha nem ettem, akkor azzal foglalkozott a környezetem, ha meg véletlenül ettem, akkor meg látványosan örültek neki :(. Viszont az is igaz, hogy akár egy napig is el lettem volna kaja nélkül, mert szinte SOHA nem éreztem éhséget.

Nikk :)
Jó rólatok is hallani:). És köszi a hiányolást! Hova költöztök végülis? Én sem tudom, mi legyen az ovival. Majd meglátom, ha elmegyünk a nyílt napokra, melyik milyen, és mennyi esélyünk van a bekerülésre. Egyrészről jó lenne, ha Zsombi gyerekek között lenne, másrészről nem érzem még rajta, hogy egész nap szeretne távol lenni tőlem. Viszont szerintem fél napos ovira meg kevés esélyünk van. Én egyébként mindenképp itthon maradok még egy fél évig legalább (vagy a kistesó miatt, ha már pocakban lesz, vagy ha nem, akkor Zs szívbetegsége miatt lehetek tovább Gyesen). Szóval, majd meglátjuk. Egyébként az ovis ismerősök egyöntetűen állítják, hogy a legtöbb gyerek inkább marad még egy évet oviban, még akkor is, ha már mehetne iskolába. Szóval elég nagy rá az esély, hogy ahogy Krisztiéknél is, szinte a teljes csoport ismétli a nagycsoportot.

Vasani :)
Gyönyörű kislányod van! És persze a pici is nagyon szép. Jó lehet, hogy ennyire jól kijönnek a picik egymással. Nálunk is dúl az atópiás darmatitisz. Egész csúnya tud lenni szegény kismanóm bőre. Most megpróbálkozom egy kis probiotikum kúrával. Már több helyen is olvastam, hogy akár az is lehet ezeknek az allergiás betegségeknek a hátterében, ha a bélflóra egyensúlya felborult. Az egyik rokonom honlapját szerkesztem (még csak most kezdtem ezt a területet tanulgatni), aki egy finn gyógyszergyár termékeit értékesíti itthon. Nem reklámozni akarom, de egész jó termékeik vannak, a többi hasonlóhoz képest nagyon jó áron. Többek között ilyen szimbiotikus készítményük, amivel most próbálkozom Manónál. (Lactoseven a neve, de persze a többi gyártó probiotikus készítménye is ugyanilyen jó lehet. Ebben biztos, hogy nincs laktóz és cukor.) Eddig jó, bár a bőre ugye magától is szokott jó lenni. Majd meglátjuk. Ha érdekel valakit: www.vitabalans.hu.
De ha a mosódióval, az Ökonetes termékekkel vagy bármivel javulást értek el Esztinél, szólj azonnal! Azokat is bevetjük majd. :)

Macsek :)
Én ugyan nem reagáltam, de gondoltam rátok a bárányhimlő közben. Én is így voltam utána, mint te az oltással. Mackónak is maradt hét nagy kráter a bőrén, ebből kettő a pofiján, a többi a hátán. Mára már alig látszanak. Szerintem Márknál is eltűnnek majd. Ami pici megmarad, az meg nagyon jól is állhat egy hapsinak :)

Dino:)
Sulival kapcsolatban tényleg a suli hangulata és legfőképpen a tanítónéni a lényeg. Minden mást lehet pótolni. Az unokahugim német tagozatos iskolába jár pl.: a német egyáltalán nem megterhelő neki, viszont sikerült így egy eléggé gáz tanítónénit kapnia, aki teljesen elvette az egész osztály lelkesedését a tanulással szemben. Még szerencse, hogy a német tanító néni és a napközis (!!!) lelkesedése kellőképpen ellensúlyozza a megfáradt osztályfőnöke unalmasságát.

Bocsi csajok, most abba kell hagynom a kisnovellámat, mert megyünk ki a jóidőbe virágokat átültetni családostul :):)

Ja, még egy. Ha még nem láttátok, nézzétek meg ezt ma: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_pa ... where_tv=1. Nagyon jó, érdekes. Különösen ajánlom Tonticának, akinek ezúton is gratulálok a szép kis babáihoz, és sok-sok szerencsét és egészséget kívánok a babaváráshoz!

Puszi

Erika

Kép

Kép
zsombi

Erika, 3 év után csak most jött meg? Ez nem semmi!
Mindig és mindenhol. :)
Én is szeretem, amikor Dávid szopizik, úgy alszik el, úgy ébred, de az tényleg fárasztó már néha, ha egész nap szopizni akar. Nyáron kinn jobban el lesznek foglalva, biztos akkor Zsombinak is sokkal ritkábban fog eszébe jutni a szopi.

Kép

Kép
liv

Liv!

Szerintem sem érdemes olyan emberekkel foglalkozni, akik a saját fruszráltságukat rajtad akarják levezetni.
Az ember többször átéll hasonló dolgokat mind a saját gyereke részéről, mind idegen részről, minél több gyerek van, annál nagyobb valószínűséggel.
Szerintem ne bánd, hogy Dávidnál is eljöttt ez a korszak, nekem ez a saját gyerekeimnél is azt jelenti, hogy egészségesen fejlődnek, neked meg lehetősséged van rá, hogy neveljél. A dackorszak fő kérdése a gyerek számára, hogy hol vannak a korlátok, és ezek felállításával szerintem most nevelhetsz "jó" gyereket. És nem lehetetlen, hogy fogsz még hisztivel találkozni, mert az egészen biztos, hogy kettőtök akarata nem fog mindig egyezni.
És csak azzal tudlak bíztatni, hogy elmúlik, és után egy csendesebb korszak jött a gyerekeim életében, amikor különösen élvezet együtt lenni velük (minden korszak érdekes és szép, de ez nagyon), mert már tényleg értelemmel lehet rájuk hatni, a hisztizés elmúlik (vannak kisebb durcik, de olyan földhözverősek nem).
Ja, és általános megfogadandóként: a legtöbbször jobb, ha ilyen esetben az ember rövid úton elhagyja a helyszínt, még a vásárlást sem érdemes feltétlenül befejezni, hanem lehet akkor, ha lehiggadt a csemete.
Reditkének teljesen igaza volt, hogy talán mi is érzékenyebbek vagyunk, hisz mi vagyunk velük otthon a nap 24 órájában, és egyáltalán nem esik jól az embernek, ha megkérdőjelezik az eőfeszítését, ahelyett, hogy elismernék. Egy kismama úgyis sokszor úgy él a köztudatban, hogy semmi dolga, ingyen él otthon a jódolgában...

Reditke!

Utólag is: boldog szülinapot Milánnak! Mit kapott?
Bocs, hogy nem választoltam a babyszitterrel kapcsolatban:
- kor nem annyira számít, de kell annyi tapasztalatának lenni, hogy elbírjon 3-4 gyerekkel (akik ugye még nem is nagyok)
- nekem inkébb nagyon alkalmira kellene, de összevissza időpontokban, napközben is, de egy-egy estére is.

Gnékriszti!

Én is gondolkodtam a közös csoporton Nátánnal, de nálunk nem is lesz rá lehetőség, mert az ő csoportjukból senki nem megy. Viszont épületen belül azért meg tudják oldani (két épület van), és állítólag a gyerekek is átjárhatnak egymáshoz. De azért még azt sem tudom biztosan, hogy Hanna járjon-e, mindenesetre beiratom. Aztán melátjuk. Bár ha ugyanúgy tud járni, mint Nátán, akkor az jó lesz (ő most heti 2-3 napot fog csak), de ez nálunk függ attól is, hogy Benit hogy tudjuk iskolába vinni.

Anita!

Nagyon aranyosak a gyerekek!
Nálunk még csak egy kép készült, amin mind rajta van (karácsonykor), egyébként meg vegyesen sikerül.
Négy gyerekkel változó nehézségű, sok függ attól, milyen kedvük van. Ha épp jól eljátszanak, akkor nagyon könnyű, egyébként meg fárasztó. Simon már jól beilleszkedett, csinált magának napirendet, éjszaka is jól alszik (kivéve a múlt éjszakát, ezért msot iszonyú fáradt vagyok, de ugye hiába alszik, én nem alhatok, amíg a párom haza nem érkezik).

Zsombi!

Szerintem a páromat nem feszélyezné az idegen emberek pillantása ilyen hisztihelyzetben, engem jobban zavar. Őt egyébként is sokkal kevésbé izgatja a "ki mit gondol" kérdés.

Ovi: tényleg nem feltétel, hogy az anyukadolgozzon, ennek ellenére a zsúfolt helyeken nem veszik fel a nemdolgozó anyukák gyerekeit. Sőt azt se szabadna megszabni, hogy csak félnapra maradhat, hiszen a normatíva utána is egész napra jár.

Rólunk:
Hanna nálunk is nagyon kis ügyesen fejlődik. Már szépen beszél, ugyan a kiejtése még nem tökéletes, de teljes választékos mondatokban. Ismerkedik a színekkel és a számokkal, és nagyon követi Nátánt mindenben.Nagyon sokmindent ugyanúgy akar ő is csinálni, és ez sokszor versengéshez, súlyosabb esetben veszekedéshez vezet. Olyan komoly dolgokban, hogy ki hozza Simonnak a pelenkát vagy a popsitörlőt, még visítás is szokott lenni. :D
Szobatisztának nem szobatiszta, csak akkor akar mindenáron WC-re ülni, ha azt épp Nátán is akrja ,de ő előbb szeretne! :D

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Beszti de jo Rolatok is hallani, olyan szep csalad vagytok!!! Szuper de egyben nagyon nehez is lehet 4 gyerekkel, azert en azt mondom csodallatos a nagycsalad, a gyerekek irtora elvezik es ezt tapasztalatbol mondom!!!
Olyan jo lenne kepeket latni Toletek!!!

Zsombi: szuper hogy meg mindig ciciztek de gondolom tenyleg nehez lehet, 3 ev menzi nelkul? :shock: :lol: Az jo!!! :lol: :lol:
En lattam az ikres filmet es lehet belole tanulni de annyira nem tetszett mint az egyes valtozat.

Liv es Mindenki ma mi is kellemetlen helyzetbe kerultunk, irtora szegyeltem magam pedig igazabol nem tehetett rola szegeny kicsim. Itt volt nalunk egy baratnom az egy honapos babajaval es Raticot alig lehetett leallitani, annyira szeretett volna jatszani a babaval es bar nagyon figyeltunk egy pillanat alatt folugrott az agyra ahol a baba fekudt es rault a fejere aztan meg meg is rugta szegenyket egy kicsit, baba nagyon sirt en meg irto rosszul ereztem magam, Ratet bezartam a szobajaba. Annyira sajnaltam szegenyket de valahogy meg kellett buntetnem.
Most igy belegondoltam hogy mi lesz velunk ha tenyleg megszuletnek a babak bar akkor mar 3 eves lesz Rate azert sokszor ugy erzem nehezebb egy 2,5-3 evessel mint egy csecsemovel.

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!

Rate találkozott már ilyen közelről ennyire kicsivel? Mert előfordul, hogy nem rosszaságból ilyet csinál egy ekkora gyerek. Nekik ugye főleg a játékbaba lehet mérvadó, ha nincs még tesó, és azt lehet úgy szeretgetni, hogy ráfekszik, akkor sem sír, ha a fejére ülnek:D, vagy megrúgják (egyiksem feltétlenül agresszió).
A tesók eleinte biztosan furcsák lesznek neki, de addigra még nagyobb lesz, mint most.
Nálatok ilyen idősen már iskolaelőkészítő van?:shock:

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, jó, hogy jelentkeztél, és írtál magatokról, és azt pedig köszönöm, amiket nekem írtál. Olyan jó, hogy ha az ember valami miatt feszült, kétségei vannak, akkor itt válaszokat kap, vagy vigaszt, támogatást, ha kell. :)

Irod, hogy Nátán heti 2-3 napot fog oviba járni, és lehet, hogy Hanna is. Leírnád (és akár mások is) a véleményedet, mi az előnye annak, ha a gyerek csak heti 2-3 napot jár, úgy értem, te már tapasztalatból tudod talán, hogy általában egy ilyen kisgyereknek elég heti 2-3 de. (+ du.?), vagy vannak, akik igénylik, hogy minden nap mehessenek oviba...? Azért kérdezem, mert nekem is úgy lesz a munkám, hogy csak heti 2 napot kell a munkahelyemen töltenem, ezért Dávidnak is elég lenne 2-3 napot menni oviba, az én szempontból, persze kérdés, mit akar majd ő. Másik: az ovik tolerálják azt, hogy csak heti 2-3 napot megyeeg gyerek, vagy jobban szeretik a rendszert, hogy minden nap ugyanakkor meni, jönni? Bocs, ha zavaros vagyok, de Dávid meg a férjem már kiabál, hogy menjek, ráadásul megjelent valami a képernyőn, angolul, nem értem, és nem látom tőle a fél képernyőt, tehát lehet, hogy hibák lesznek abban, amiket írok.

Kép

Kép
liv

Tontica, el is hiszem, hogy kellemetlenül érezted magad, holott nem tehetsz arról, ami történt, sőt, Rate se tehet róla, hiszen ő nem akart rosszat csinálni. A barátnőd mit szólt?

A boltos nővel történt sztorit anyám elmesélte 1-2 ismerősének, mindegyik mondta, hogy ó, ez semmi, sok mindenkivel így viselkedik, mert mániás depresszióban szenved, szóval sokan jártak már így. Már nem vagyok rá dühös - inkább sajnálom?

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?