Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi!
Elküldenéd Lorca számát priviben? Róki kérné..

Timi
Kép Kép
timocska

Két tapasztalat: Avent kézi fejő szuper. Életmentő!!! Ha nem lenne nem tudom mi lenne a melleimmel. Később nem nagyon akarom használni, de mikor bedurrant a mellem és sírtam a fájdalomtól muszáj volt lefejni és kézzel nem tudom. A Schöpfiben van anyatejes, úgyhogy profi nő is kimasszírozta, de ezt egy ideig folyton kell, és fejőgép nélkül brutál volna.

Másik: légzésfigyelő. Rosszul vagyok tőle. Van, és egy nap alatt már kétszer bepittyent, Vagyis nem riasztott, de elkezdte a figyelmeztető sípolást, aztán mire odaértem (az odarohan az nem fejezi ki azt az érzést ahogy álmomból mindenen keresztül mint az őrült odavetődtem) már nem is volt semmi riasztás. Megkérdeztem a védőnőt és dokinőt, mindketten azt mondták, h hülyeség az egész, ne aggódjak, az újszülöttek néha tényleg nem vesznek sok másodpercig levegőt, aztán vesznek egy nagyot (ahogy Kami is írta, mert nagyjából visszaolvastam), és a gép meg ezt érzékeli.
Ez igaz? Most mit csináljak?? Ugye tényleg csak erről van szó, nincs valakinek tapasztalata??

Én se tudom, h mikor mit akar a gyerek, enne, vagy fáj a hasa... Kami, isszuk az édesköményt, jónak tűnik, aztán majd kiderül. Amúgy is innia kell teát mert még sárga (tudom, h ez korszerűtlen, és valszeg félreértésen alapul, de a kórházban is a nagyon szimpi öreg nagyon tapasztalt dokibácsi ill. a védőnő és gyerekorvos is ezt mondta)

Kép
Kép
agiboldi

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172772555.91.jpg[/img] Boldizsár [/img]

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Felrakok egy képet Gregőről, és megpróbálom bepötyögni a történetünket.

Febr. 14-én éjjel vérzés miatt mentünk be a választott kórházamba, ahol jó sok infúzióval és gyógyszerekkel sikerült elállítani. Már ekkor közölték, hogy ha mégis megindulna a szülés, akkor át fognak szállítani másik kórházba, mivel nekik nincs koraszülött részlegük. Következő éjjel (hajnali 3-kor) arra ébredtem, hogy folyik a magzatvíz. Elsétáltam a szülőszobára bejelenteni a hírt, majd felhívtam a páromat, hogy azonnal jöjjön, mert visznek máshová (akkor még nem tudták megmondani, hogy hová fognak átszállítani) és szülünk!!! Mire a kórház végzett a papírmunkával, már fél öt volt, de jól elvoltam, üldögéltem a szülőszobán, beszélgettünk az ügyeletes dokival - nem voltak fájásaim, csak csurgott a víz. Kb. 5-re értünk át a SOTE II. Női Klinikára, ahol a vajúdóba toltak. Itt nem volt labda, bordásfal, kád vagy bármi, sőt örültem, hogy elengedtek wc-re vagy sétálni egy kicsit a folyosóra. Ezen kívül csak feküdtem az ágyon és mértük a fájásokat. Közben - hogy ne unatkozzunk - boldog boldogtalan, aki arra tévedt megvizsgált és közölte, hogy hány ujjnyira vagyok kitágulva. :? :evil: És ezt értsétek úgy, hogy gyakorlatilag nem tudom megmondani, hogy hányan... :( Telt múlt az idő, de csak a fájások szaporodtak, de a méhszáj nem nyílt, így kiérdemeltem egy oxitocin infúziót. Na ezzel már jóval erősebb fájásaim voltak, de a méhszáj még így is csak két ujjnyi volt, mikor átmentem a szülőszobára. Itt az egyik szülésznő (mert volt vagy három) - szerintem - kézzel tágította a méhszájat. Csak annyit mondott, hogy a következő fájásnál majd csinál valamit, amivel órákat nyerünk. Ekkor nekem már mindegy volt mit csinál, mert már 15 órája vajúdtam, kezdtem az erőm végére érni és még nem is szültem! :shock: Lassan azért csak eljutottunk a kitolásig. Ekkor már vagy 8-10 ember volt a szülőszobában rajtunk kívül, ami kicsit frusztrálóan hatott, hiszen nem egészen úgy képzeltem, hogy a szülésem társasági esemény lesz. Ott feküdtem hát felhúzott lábakkal és nyomtam amikor mondták. Ja, ekkorra már egy fiatal doki állt mellettem és csak mosolygott és vezényelt. Páromnak jutott a feladat, hogy a fejemet tartsa a nyomások ideje alatt, mert ezzel is erőt spórolhattam. Aztán elunhatták a dokik a dolgot, mert a fiatal mosolygós doki megkért, hogy húzódjak egy kicsit odébb, mert a következő fájásnál ő is segíteni fog. Feltérdelt a fejem mellé, majd megnyomta a hasamat, s lőn BABA! :D Gyorsan elkapta a koraszülött részleg, kicsit tisztogatták, majd kb. két percre rám tették egy pokrócba csavarva aztán már vitték is. :cry: A lepény gyakorlatilag kiesett, legalábbis én nem éreztem belőle semmit hogy kijött. Később mondta a doki, hogy darabos volt, így lehet, hogy ezért nem tűnt fel. (Egyébként lehet, hogy a lepény rossz állapota volt az oka a szülés korai megindulásának.) Ezután már csak egy és egy negyed óra stoppolás következett. :shock: Volt gátmetszés seb és jó hoszú, jó mély hüvelyfal repedés, amihez még gyorsan lehívtak egy harmadik dokit is konzultálni (nem voltak elegen), hogy tegyenek-e bele csövet vagy sem. Hát tettek, két napig hordoztam, mire kiszedték. :( :( Mikor velem végeztek, párom felment a csecsemőosztályra és csinált néhány képet a Gergőről, hogy lássam őt. Négy órát kellett mé a szülőszobán töltenem, majd két nővér feltámogatott a kórterembe.
A magzatvíz elfolyásától a baba kipottyanásáig 19 óra telt el. Fárasztó és fájdalmas dolog a szülés. Érdekes, hogy nekem az oxitocinnal erősített fájások voltak a legrosszabbak, a kitolás meg a varrás már egyáltalán nem fájt.
Ez a történet első része. Ekkor azt hittük, hogy túl vagyunk a legrosszabbon, de ekkor jött csak a java. Megpróbálom röviden összefoglalni: negyedik napon közölték, hogy a Gergőt át kellett tenni az intenzív koraszülött részlegre, mert fel van puffadva a hasa és nem eszik + pneumococcus fertőzés mutatható ki a tüdejében, de ez egyelőre tünetmentes. Senkinek nem kívánom, hogy így kelljen látnia babáját, inkubátorban, csövekkel, amiket rendületlenül tépked ki magából és ezért újabb és újabb helyekre kötnek. Erről nem is akarok többet írni. :cry: :cry: :cry:
Végülis kiderült, hogy a haspuffadást meconium (magzati szurok) -dugó okozta, s miután ez kiürült elkezdhettük lassan az etetgetést. Összesen 13 napot töltöttünk a kórházban, de végre hazaértünk és élvezzük, hogy nem kell megadott időpontokban, megadott mennyiségeket, megadott idő alatt szopizni. :)
Így most nagyjából kétóránként van etetés, teljes mértékben a
Gergő igényeihez igazodva. Nagyjából ennyi, majd még teszek fel itthoni képeket is, de mennem kell fejni! :lol:
Kép
Vendég

Gyorsan csatlakozom Ági véleményéhez fejő ügyben: gyakorlatilag e nélkül nem tudtuk volna megoldani a Gergi etetését az intenzíven + nekem is nagyon bevált mellgyulladás kezelésére! Szóval ne menjetek szülni nélküle! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ági, le a kalappal! Ügyesek voltatok Boldival és nagyon gyorsak!!! De legalább nem tartott sokáig..... :cry: :cry: :lol:
Klassz kis fickó ez a Boldi! Kis életrevaló!
Én tegnap hallgattam végig az egyik barátnőm panaszait, hogy őt kikészítette a légzésfigyelő. Neki is voltak riasztásai, hasonlóan, mint neked, de ezek téves riasztások voltak. Arra voltak jók, hogy jól felcukkolják a szülőket és paranoiásak azóta is emiatt. Ha meg nem lett volna, lehet azon idegeskedtek volta.....Ki tudja....
Én most már teljesen bizonytalan vagyok ezt illetően...... :oops:, de egyelőre nem vettünk.

Timi, Barbi, köszi, akkor ha felmegy a hőm akkor algo, addig pedig csak kímélően kúrálom magam....... :cry: :cry: Nyűgös vagyok, fáj a torkom és még az orrom is elkezdett ma folyni..... :cry: :x

mazsi, hát ez az, hogy mennyi időnk van még, aztán mi meg babáznánk már........ :D :lol: :shock: De jó helyen vannak még odabent a csajok!

bella, nekem is olyat nyilalt tegnap a derekamba! Azt hittem már fel is vagyok fázva, de csak 1-2 ilyen hülye nyilalás volt, aztán azóta semmi.

móni, én is szeretnék kb. 20 nap múlva szülésire menni, de nem gondoltam, hogy ahhoz külön papírok után kell még caflatni......???? Én azt hittem, csak bejelentem a munkahelyen, hogy akkor mostantól nem TP, hanem szülési és kész. De valóban valami igazolásféle lehet, hogy kéne. No majd rákérdezek!

Na további szép estét, én azt hiszem bebújok a takaró alá egy teával..... :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Szia Pann,
Gyorsan elolvastam a szüléstörténetedet, hát akkor te is jól megszenvedtél vele. Gyönyörű baba lett Gergő, egyáltalán nem látszik rajta, milyen megpróbáltatásokon ment át. Ki van simulva, mintha csak császáros lett volna..... :lol:

Gratulálok nektek még 1x!!!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Teszek fel egy mai képet, aztán majd holnap olvasgatok egy kicsit és írok is.

Addig is gratula Lorcanak.
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Babzsak,
jó, h írod ezt a légzésfigyelőről, már teljesen roszul vagyok, kb zsibbadok a parától, pedig a gyerek szemmel láthatóan kól van. Ezek szerint másoknak is van téves riasztás...
Most pl. megint riasztott... nekem meg hányingerem van az idegességtől.

Pann, nekem is az oxitocin volt a legrosszabb, meg a kézzel tágítás, a nyomásnak már legalább volt értelme. Gergő cuki!!! :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
ÁgiBoldi! GRATULÁLOK Boldihoz!!! Mire oda jutottam volna, hogy leírom a kórházi tapasztalatokat, már azt olvastam, hogy Boldi megszületett!! :-)

Lányok, akik már babáztok! Hogy telnek az éjszakák? Nektek milyen sűrűn esznek a picik?
elmo

Szia Elmo, még nem alakult ki, eddig kb semmi rendszer, 2-3 óránként sír, aztán a fene tudja, h éhes-e, persze eszik. Ha aztán azonnal megint enne, akkor ellenállok, és hátha elalszik. Persze fogalmam sincs, h mikor miért bőg... néha azt gondolom, h fáj a hasa, és akkor jön a Kami féle édesköménytea (ill. az mindenképpen jön :) )

Nektek van légzésfigyelő???

Kép
Kép
agiboldi

Pann!
GRATULÁLOK Neked is! Nagyon nehéz lehetett, de gyönyörű a kisfiad!!!!
elmo

Igen, mi a kórházban vettük Elvira nővértől!!! :-)))
Sajnos 2x bent befulladt Petra és úgy beparáztunk, hogy azonnal vettünk egyet! Tökéletesen működik.
Mi volt a véleményed a kórházról?

Édeskömény teát hogy adtok a picinek? Mennyit? Mikor?
Hány percig szoktak enni a picik?
elmo

Zsuzsibo!
Én is kérdeztem anno a szülésznőt, szerencsére ő mondott áratl 30ezer. Ez kicsit kevesebb a felénél, mint amit a doki kapott (70e).
Tudom, nem kevés. Nem sajnálom tőlük, mert rengeteget segítettek végig!
elmo

Szia Elmo!

Mi minden etetes utan adunk Aronnak edeskomeny teat babakanallal, fel kanal / korty, igy nem boritja ki es lenyelni is konnyebb. Osszesen 4 fel kanallal kap. Hihetetlen, hogy minden alkalommal nyitja a kis szajat, pedig utalja a teat, allandoan fintorog, de megsem tolja el a kovetkezo fel kiskanallal... okos kisfiu :)

Nalunk ejszakankent szokott lenni a legtobb hiszti, sajna. De az edeskomyen nelkul meg rosszabb lenne a helyzet, ugyhogy nem panaszkodom. Kb 3 orankent kel es eszik - ejfel, 3 ora, 6 ora, kb igy. Mindig a reggel 6-7 oras etetes soran eszi a legtobbet, ma pl 100 grammot evett reggel 7-kor a merleg szerint!!!! A pucer sulya is naprol napra no, mindig furdes utan merjuk pelus nelkul. Ma elerte a szuletesi sulyat (3,6 kg), tegnap csak 3,56 volt, azelott 3,54 es azelott 3,5 asszem.

Egy szopi nalunk kb 10-15-20-25 perc, amennyit bir. Van, hogy 10 perc alatt megeszik 30 grammot es maskor 20 perc alatt termeli be ugyanezt... Hajnalban eszik a legmohobban, ahogy font is irtam.

Remelem tudtam segiteni, bar hangsulyozom, minden baba mas....

Joccaka nektek, megyek furdeni es most leuritem a jobb cicimet. Kicsit meg van "nove".

Puszi!
kami

Szia Elmo, még nem alakult ki, eddig kb semmi rendszer, 2-3 óránként sír, aztán a fene tudja, h éhes-e, persze eszik. Ha aztán azonnal megint enne, akkor ellenállok, és hátha elalszik. Persze fogalmam sincs, h mikor miért bőg... néha azt gondolom, h fáj a hasa, és akkor jön a Kami féle édesköménytea (ill. az mindenképpen jön :) )

A kórházban nagyon rendesek voltak. A csecsemősök főleg, mindig segítettek, a mellemet is fejték akár hajnalban is, szóval elégedett vagyok mindenkivel, tényleg. Éa az se igaz, h hétvégén nem cserélik a lepedőt stb.

Éjszakában még nincs rendszer, ill. a napközbenben se, fogamam sincs mikor miért sír, ha kapott enni, akkor feltételezem, h a ahasa fáj. Mérleget bérlünk, de ztem bizonytalan h mennyit eszik. Van, h fél óráig eszik, van h csak bóbiskol rajtam, de kaki van, úgyhogy valamit biztos eszik. Most elküldöm ezt mert elszáll megint.

Kép
Kép
agiboldi

Kami! Etetés után a tea??? :shock: Petra evés végére úgy bealszik, hogy nem tudok lelket verni belé!!! Megpróbálom evés előtt, hátha segít! Köszi az infót!
Mi is béreljük a mérleget. Próbáltam is mérni evés előtt-után, de nem vált be. Amikor azt gondoltam, hogy sokat evett 10gr volt a plusz, amikor azt, hogy alig evett valamit, a mérleg szerint 40gr. Csak stresszeltem magam, így úgy döntöttünk, hogy hetente 2x fürdés után mérjük.
elmo

Elmo, mérleg témában ugyanez a tapasztalatunk, feladtuk.
Tea: azt mondta a doki, h napi 2 deci édeskömény tea is mehet, mert kimossa a sárgaságot, meg jó a hasára (tudom, h ez meghaladott nézet, de a kórházi öreg szimpi dokibácsi is ezt mondta). Etetés után. Nálunk is bealszik, úgyhogy mikor legközelebb nyüszíteni kezd, azaz amikor a saját ágyába tesszük... :shock:
Boldi is úgy bealszik, h már böfiztetni se nagyon lehet..

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Lányok!
Annyira cukik a babák!!!! :D :D :D El se hiszem, hogy nemsokára nekem is lesz! :D :D

Pann!
Jól megszenvedtél ezért a kis gazemberért. De megérte, annyira édi baba! :) Most már minden rendben lesz, gyorsan megerősödtök mindketten! Majd még tegyél fel képeket! :)

Ági!
Nálatok is tuti hamar beáll a rend, még össze kell szoknotok! Boldi is nagyon édi, de ugye azért nem csak sír? :wink: :wink:
Sajnálom, hgoy a légzésfigyelő vacakol veletek, én is nagoyn parázok ettől... aztán lehet, hogy nem is fogjuk használni, ha sokszor szórakozik velünk. Ezeknek a babáknak nagy életösztönük van!

Lin!
Csini pocid van! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Lehet, hogy hülyeség, de én látlak Boldiban! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

timi

elküldtem lorca számát priviben

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Éljen a péntek! Holnap megint hétvége!!! :D

Ágiboldi! Nagyon jó a kép Boldiról! Olyan mint egy kis manó :D Éééééééééééédes!!!! És igaza van Timinek, szerintem is hasonlít rád! ;)
Sajnálom a légzésfigyelőt! Azért ne parázz sokat, mert ha stresszelsz, az átragad a kis manóra is! Nem lesz semmi gond, tudja ő, hogy levegő nélkül nem műkszik a dolog, hidd el ;) Ja, és nem tudom, hogy milyen légzésfigyelőtök van, de ha Angelcare, akkor azon lehet állítani az érzékenységet! Esetleg próbáljátok meg lejjebb venni!

Panni! Sajnálom, hogy ilyen kálváriát kellett végig járnotok! :( Azért nagyon örülök, hogy Gergővel mostmár minden rendben! A lényeg, hogy otthon vagytok!! Kívánom, hogy mihamarabb összeszokjatok! :D A képen tényleg nem látszik, hogy min ment keresztül szegényke! Nagyon aranyos kis szöszi :D

Sági! Hogy vagy? Azt mondja bennem a jós, hogy ma éjszaka indul el Peti ;) :D Nagggyon kíváncsi vagyok már!!!

Timi, Móni! Aztán lassan mi jövünk :D Már én is nagyon babáznék!!!
Vendég

Sziasztok!

Ági!
Nagyon helyes legény Boldizsár,nagyon szép az arca!!! :P Ha állítassz a légzésfigyelő érzékenységén lehet jobb lesz.

Pann!
Örülök,hogy minden rendben van veletek!!!Nagyon aranyos Gergő!!! :P

Nekem nem múltak el a fájások,de nem is erősödtek.5-ös skálán 2-es erősségűnek mondanám és most reggel 7 percenként jelentkezik.Éjjel nem ébredtem fel rá csak a pisilésre és utána éreztem a fájásokat,de sikerült mindig visszaaludni.Úgy tervezem ha nem erősödik a dolog akkor úgyis menni kell Hábihoz és akkor majd ő megmondja a frankót! :P
Vendég

Ági!
Nem azért mondom, de én meg veled álmodtam: Peti 3500 grammal és 53 centivel jött a világra! :D :D :D :D
Kiváncsi vagyok mit mond Hábi!
Ugye jól emlékszem és fél 12 körül kell menni? (a pontos időpontra már nem emlékszem...) :oops: :oops:

Barbi!
Azt hiszem ezek a hetek lesznek a legrosszabbak. Kezdünk türelmetlenek lenni, nagyon várjuk már a mi kis békáinkat! :)

Tegnap anyósom azt mondta, hogy nagyon lenn van a hasam (már több, mint egy hete nem látott és akkor még fenn volt szerinte)...
Bali azt mondta, hogy szombat délután szüljünk, mert az nagyon kényelmes lenne! :roll: :roll: Tiszta lökött, szerinte kívánságműsor lesz! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap elfelejtettem megkérni Balit a fazonigazításra, úgyhogy most szenvedhetek egyedül... :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Nálunk még mindíg semmi. Nyugodt éjszakáink vannak :D :D leszámítva a sok pisilést :?

Bea
már a terhességnek ebben a szakaszában nem lehet bevenni Algopirynt!!!!
Ha belázasodsz, akkor Rubophent lehet szedni a terhesség vége felé :wink: :wink:

Pann
nagyon szép kisfiú Gergő :D :D Hát lényeg, hogy minden rendben veletek.

Ágiboldi
Boldi is nagyon szép kisfiú :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Mi is nagyon jól vagyunk! Nekem továbbra sincsenek fájások és keményedések :? Nem baj én úgyis majd csak jövő hét csütörtökön szeretnék szülni :lol:

Ma voltam már a munkahelyemen és megkérdeztem mi a teendő terhességi gyerekágyi segély ügyben. Azt mondták, mivel én táppénzen vagyok még, hogy majd ha megszültem akkor kell intézni, mert ki kell tölteni egy nyomtatványt a munkáltatónak amin igazolja a terhesség alatti jövedelmeket. Ahhoz viszont hogy ezt ki tudja adni tudnia kell a szülés pontos dátumát. Ehhez kell majd csatolni a baba tb kártyáját születési anyakönyvi kivonatát és a terhes kiskönyvet. Ha ez mind megvan akkor lehet beküldeni a tb-nek és ez alapján fogják utalni a pénzt 168 napig. Utána a GYED-hez úgyanígy majd kell igazolás a munkáltatótól de az még odébb van. Előbb szüljünk meg.

Kép
kukuruc

Sziasztok!

Nagyon cuki mindkét baba! :D

Pann-a klinikán ez szokás, hogy egy csomó ember betódul (+tanulók) és boldog-boldogtalan vizsgál. Viszont pont ezért biztonságban is vagy, mert mindent megkonzultálnak, pláne, a kisbabát figyelik nagyon alaposan.

Timi, Sági- szerintetek akkor mi van, ha éjjel születik a kisbaba és az Uzsokiban nincs ott a gyerekorvos? Ki veszi észre, ha valami gond van? Nekem most ez jutott eszembe. Nem is értem, miért nincs egy szülészeten folyamatos gyermekorvos ügyelet.
Timi, hétfőre nem hiszem, hogy kapok időpontot, majd csak most telefonálok be. Szerdán viszont egész nap benn leszek uh, meg vérvétel ügyben.

Két név között vacillálunk továbbra is!

Sági- te szép lassan kinyílsz, aztán csak felfekszel és potty!

Kisbaba- nem vesz levegőt, igen megerősítem, hogy az enyémnek szokása volt szundikálás közben, de aztán sóhajtott egyet és megoldotta. Volt, hogy elkezdtem rázni, úgy megijedtem.

Bella
bella2

És még azt akartam írni a betegeknek:

Én 3x voltam beteg a terhesség alatt nátha köhögés és 37,5 fokos hőemelkedés. Nem szedtem gyógyszert hanem csinálatam magamnak reggel este 3-4 gerezd fokhagymából fokhagymapürét adtam hozzá egy kis citromot hogy ne legyen olyan hagyma szagom :lol: és egy kis olivaolajat hogy ne bántsa a hasamat, és mindhárom esetben másnapra nem volt hőemelkedésem nem fájt a torkom és kb két három nap alatt helyre jöttem. Elég brutális kúra de nem kell gyógyszerezni és hamar túl van rajta az ember. Ha gondoljátok próbáljátok ki. És még mellé tudom ajánlani a mandarint minden mennyiségben az még nagyon jó náthára és meghülésre.

Kép
kukuruc

Gabi, nekem az orvos mondta az Algopyrint!
Vendég

Bella!
Nem tudom mi van olyankor. Kami éjszaka szült, szerintem Áront csak reggel látta a gyerekorvos.
Sági!
Te tudsz erről valamit? :shock: :shock:

Gabi, Kukuruc, Sági!
Hajráááá! :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Fél dél és háromnegyed dél,az emlékeim szerint! :P

Bella!
Az Isten szóljon belőled!!!! :P
Vendég

A gyerekorvosról nem tudok semmit,sajna.De nem lehet,hogy van mindig bent olyan valaki aki ért a kicsikhez?Ha az osztályon is valamelyik babával van valami a szülész kezelgeti? :roll:
Vendég

Jó reggelt!

légzésfigyelő
mi kölcsönbe kapunk egyet aztán meglátjuk mi lesz belőle, de legalább addig is nyugodtabb vagyok.
nem sok emberrel találkoztam aki hosszabb távon tudta használni pont az általatok elmondottak miatt

ágiboldi
boldi úgy látom tornáztatja légzőizmait :D nagyon édes! :lol:

pann
Gergő nagyon szép és ez a póz... :shock: :lol: tényleg ne mlátszik rajta min ment keresztül

neked csináltak Streptococcus szűrést?

azt nem tudom hogy mely Streptococcus törzseket nézik ezzel a vizsgálattal és hogy a pneumococcus benne van-e? de ma megkérdezem a dokimat

a pneumococcus (hivatalosan Streptococcus pneumoniae) leggyakrabban légúti fertőzéseket okoz és már létezik ellene védőoltás...de persze számotokra ez ezután lesz érdekes (azt hiszem csak választható oltás, nincs a kötelezők között,de kérdezz rá a gyerekorvosnál mi a véleménye róla)

a lényeg hogy tulajdonképpen nem okozott fertőzést Gergőnél és már jól vagytok :lol: :lol: :lol:

lin
csini,hegyes pocid van :D jó nagyot nőtt az utóbbi hetekben

minden újdonsült anyukának
kitartást az elkövetkezendő hetekre és vigsztaljon benneteket hogy egyre jobb lesz :D

rólunk
Éjjel 2 óránként fent voltam (pisijárat) :cry: Úgyhogy már a 2 éjszaka után úgy ébredek mint akin az úthenger ment át...
a keményedések száma sajnos nem hagy alább (napi 15-20-25x) de talán nem görcsösek legalább és már ez is vmi :lol: ma este kell mennem kontrollra, jövőhéttől pedig NST.
Egyfolytában szomjas vagyok....Aztán meg nem győzötk pisilni.Ti hogy vagytok ezzel?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

[quote="barbus66"]G írta:barbus66abi, nekem az orvos mondta az Algopyrint!

Én olvastam is, hogy a terhesség utolsó 6 hetében már nem szabad, na meg rákérdeztem a védőnő is a Rubophent mondta és a doki is, hogy azt lehet szedni.
Szerencsére nem sokat kellett.
Bár én azért már jobban a szülés közelében voltam, nekem már biztos azért is nem lehettett Algopirynt :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gyerekorvos: Nálunk a kórházban évek óta nincs gyerekosztály :cry: :cry:
szülészet is azért (is) maradhatott, mert elvállalta a gyerekosztály volt főorvosasszonya, hogy minden nap jön és megvizsgálja a babákat :wink: :wink:
Szóval itt is csak minden reggel egyszer néz szakember a picikre. Sőt szerintem hétvégén nincs is,

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Na, dugába dőlt a fazonigazításom, már tükörrel sem megy... :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

mai fotó

Kép Lea pocak 35.hét :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nekem is az Algopyrint mondta a doki lázcsillapítás gyanánt és ezt szerinte végig lehet szedni... :D
sőt de ezt már talán írtam az Aspirint biz. országokban a bébi tüdőérlelése gyanánt is adják a kismamiknak

de jól hangzik a fokhagymakúra is
:D (a bűz csökkenthető ha hosszában félbevágjátok és kiveszitek azt a középső "eret".így nem bűzölög az ember 3 napig fokhagymás kajcsi :shock: :lol: után.

nekem a hársfa-kamilla tea koktél segített sokat, iszonyú mennyiségű narancs,mandarin, citrom kíséretében :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Nagyon csini vagy! :) De gondolom te eredetileg is ilyen vékony vagy? :D

Timi
Kép Kép
timocska

timo

én már rég feladtam a fazonigazítást... :D

pocak
persze :lol: csak egy kispárna van a pocakomon :lol:
pedig már megint híztam, így már+13kg :shock:
6 éve azon küzdöttem hogy erről a súlyról tornázzam vissza magam és már megint itt tartok :shock: :shock: :lol:
na de ha kibújt a kisasszony...fitt kismami leszek :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most megyek egy kis ebédet csinálni

anyukámék féle hurka+kolbi, krumplipürével :lol: nyami nyami

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Szerintem nagyon sok kismami örülne, ha így nézne ki! És ezt most nem csak azért mondom, hogy mondjak valamit! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi! Nagyon csini vagy! Hova bújtattad Leát? ;) Nem úgy festessz, mint egy 35 hetes kismami ;) +13 kiló: én +14nél tartok :shock:
Timi! Én kb 1 hónapja adtam fel a fazon igazítást :oops: Már sehogy sem látok oda le :lol:
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!!
ÁgiBoldi! Nekem is szimpi volt a kórházi idős doki bácsi. Két etetés között adsz teát Boldinak? Jól értem? Cumisüvegből vagy kiskanállal? Nekem 2 dl nagyon soknak tűnik... :shock: Nem veszi el a "helyet" az anyatejtől?

Nézegetve a vonalzókat... hamarosan újabb babaeső lesz! :D
elmo

Rakok én is még pociképet, remélem most már ez ténylegesen az utolsó, babás képre vágyom :D :D :D
Kép

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

sági, kisplutó
a vonalzók alapján most már tényleg n közel jártok

pann
n n gratula mégegyszer, gyönyörűséges babátok lett!! n n köszi, h leírtad az egész sztorit, sajnálom, h így megszenvedtél, de tényleg az a lényeg, h gergő egészséges és már otthon vagytok!

timo
fazonigazítás! te aztán bátor (és ügyes) nő vagy! én már hónapok óta kozmetikushoz hordom :lol:

gyerekorvos
az istvánban 24 órában van, de én mégis úgy értettem, h ettől függetlenül nincs ott a szülésnél és csak 8 órán belül látja a babát (ha nincs komplikáció)

majus3

Sziasztok!

Az Uzsokiban reggel 8-tol 12-ig van csecsemoorvos, igen jo orovos meghozza - de ezen kivul nincs senki. Ezert van az, hogy ha 12:05 perckor szuletik a baba, az a nulladik napnak szamit, mert csak masnap lathatja a csecsemodoki. A durva rendellenessegek nelkule is kiderulnek, ami meg nem durva, varhat... En 1:55-kor szultem Mikromakit es csak masnap latta ot a dokineni. A kenyszertartas miatti kis fere nyakat az en dokim is tudta diagnosztizalni, a tobbi pedig raert (nem volt mas szerencsere :D)

tegnap is furdettunk, csajok, egyre inkabb elvezi Aron a furcsizest. Ennek annyira orulok! vegre valami ugy (vagy meg jobban is) sikerul, ahogy terveztem meg pocakosan!!! Nezelodik, egy hangja sincs, nyugis - tok edes!!!!

Elmo! Bizony, etetes utan tea. Aron is alszik illetve kaba, DE a szajat kinyitja, mert jokisfiu :) Kicsit stimlalom neha a szajat, de vegul kinyitja es akkor zutty. Lenyeli. Fintorog, ennek ellenere a 3 ujabb felkaveskanalnyit is lenyeli. Agiboldi szerintem napi adagnak gondolja a ketdeci teat - a 8 etetesre lebontva ez nem olyan sok szerintem... Mi babakanallal adjuk (kb akkora, mint a kaveskanal) es igy csak ritkan megy melle, amikor a kolok megis ugy dont, nem kell neki :D De ilyen telleg csak ritkan van...
kami

Sziasztok!

Gergő nagyon rendes volt, egész éjszaka nem balhézott. Két óránként szopizott 10-15 percet, aztán zutty vissza a kiságyba és alvás. :D Most viszont reggel óta nyekereg, pedig már minden megvolt: szopi, rotyi, büfi, tiszta pelus... :? Persze ha felveszem, a kezemben simán elalszik.

Kami! A fürdetés nálunk hasonlóan alakul: tegnapelőtt végigbőgte, de tegnap már csöndben volt és nézelődött. Csak addig volt üvöltés, míg bekerült a vízbe, meg miután kivettük.

Tea: eddig nem próbáltuk. Mi van a cseppekkel (Epi...akármi)? Nekünk a védőnő azt javasolta.
Vendég

Na, beiktattunk még egy szopit, talán most csend lesz. :roll:

Légzésfigyelő: tegnap vettünk, mert a kórházban is volt, így jobban érzem magam, ha itthon is van. Még csak tegnap este óta megy, de eddig nem riasztott feleslegesen.

úh! Mindjárt jön a doki néni, mennem kell egy kis rendet vágni! :(
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?