Új privát üzeneted érkezett!

Vica!
Apám, de szép a kisfiad. :lol:
No hallod, jól megszenvedtél érte!!! :?

Én story elején dühöngtem, aztán sírtam, majd röhögtem a végefelé pedig ez utóbbi kettőt egyszerre majd ismét bőgtem.

Baromi nagy érzés lehetett!

Látom Ati is besárgult. Remélem csak élettani... Leventének is szép szoláriumos volt a színe. Sokaknak fel sem tűnt, mert nyár volt. :wink: :lol:
Az utolsó képen alig találtam meg a fiad... :lol:
szilbee

Sziasztok!

Olga, a terhesgondozós orvosokkal nekem is ugyanez a tapasztalatom (bár a vizsgálatot nem is engedném), és a kórházi uh-on is úgy kellett mindent kihúznom az orvosból, mert csak az asszisztenssel kommunikált (vele is csak a számokat). De valakiknek biztosan ők is félistenek :wink: Nem lehet ezt tényleg általánosítani. Nekem Jakab doki jött be. Bízom benne, hogy a szülésnél is olyan lelkiismeretes lesz, mint a vizsgálatok alkalmával :)

"Néhány nap múlva majd egyikőtöknek vissza kell mennie a lepecsételt, iktatott nyomtatványokért."

Ha a legfelső emeletre kell menni, akkor az nem én leszek :lol:

Fanna, szófogadó babucitok van :D

Súlyfelesleg: 3 hete mázsáltak, aszerint 3 kg-t építkeztem magamra (azóta talán négy lett...), viszont az alap nem volt kevés :oops: , úgyhogy nem is bánom. Pedig kajálok rendesen :)

Annyiszor olvastam már tőletek, hogy a védőnő házhoz jön...nálam még egyszer sem volt szó róla. Mikor "szokták" elkezdeni a családlátogatást?!

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

Halihó Csajok!
Bocsi,hogy eddig nem jelentkeztem,de rengeteg dolgom volt,bár mentségemre legyen,hogy elolvastam minden hozzászólást.Eszméletlenek vagytok! :D hát,ha mindent tudni akartok,hozzáfogok.Szóval:25 vagyok,a párom 35.Én egy cégnél dolgozom,mint könyvelő és üzletkötő.De imádom a másik szakmám,ami divattervezés.A férjem egy fejvadászcégnél igazgató Pesten,tehát nem a nyugis életvitel jellemző ránk.Szerencsénk,hogy elég jól elviseljük a másik hülyeségét és a munkájával járó feszültséget.Ja és nagyon Szeretem! :D Azért ez elég fontos,nem? :D Kb fél éve beszélgetünk a babáról,csak hát még nem rendeződött a gyerekvállaláshoz a nyugodt háttér.Na mindegy.Rengeteg félisten van itt Szolnokon úgy látom!Én is az egyikhez járok.Olgával egyetértek,Zoboki Dr. tényleg az! :D Nagyon meg vagyok elégedve vele.Mindig kedves és mindent korrektül elmagyaráz.Leginkább azt szeretem,hogy sokat rendel és időpontosan.Úgy hallottam,hogy Dinya Dr. is jó fej,meg Erődi Dr.ról sem hallottam rosszat.Akiket lealáztak nagyon,talán felejtsük el,abban reménykedve,hogy soha nem kell,hogy megvizsgáljon.Van egy-két mókás történet itt,de a minap olvasgattam egy amerikai topicot és el voltam borzadva.Hát Lányok,meg kell mondjam,hogy itt Magyaro.-on a szülészet nagyon korszerű és hihetetlenül jó orvosaink vannak.Minket Németo. előz meg igazán.De ez talán nem is csoda.Hirtelen nem is tudom mit írjak,hiszen még nem is ismerlek benneteket.Jaj!Valaki a szülésznőt kérdezte.Én azt hallottam,hogy Komáromi Kati nagyon ügyes.Apropó:Olvastam,hogy van köztünk egy szülésznő növendék,Bettinek hívják,ha jól emlékszem.Ő nem adott nektek "szakmai" tanácsokat?Úgy értem,hogy Ő csak benne van a sűrűjében ennek az egésznek,nem?Na majd este még visszanézek!
Sziasztok
yda

Sziasztok!

Meg kell, hogy dícsérjelek benneteket, nagyon felélénkültetek mostanában! :lol: Szó szerint jegyzetelek egy A/4-es lapra, annyi mindent írtok.

Elin drága! Nem tudom kivel ismerkedsz priviben, de én nem kaptam tőled telefonszámot! :lol: Ha még eszemben lesz a levél végén is, akkor majd én is elküldőm neked az enyém.

Swen! Teljesen igazad van a terhesgondozással. Mikor a védőnő beállított a 39.héten, hogy menjek AIDS tesztre, tüdőszürőre, laborba, székletesdobozért, hát majdnem agyvérzést kaptam! Persze tesztre nem mentem, tüdőszürőre sem. Bementem székletesdobozért, naná, hogy egy darab se volt nekik. Aztán elküldtek laborba, de az eredmény még a mai napig is ott figyel a rendszerben.

Anna! Örülök, hogy a drága Nimid ilyen kis szófogadó! (Nem akarok vészmadárkodni, de nekem is Balázs ilyen kis ügyes volt a pocakban, de azóta...!) Balázskámnak 17 hetesen azért könyörögtünk Zoboki doktor urral, hogy 28. hétig bírja ki bent, majd 28.héten, hogy 32-ig, majd 32.héten, hogy 36.-ig. Aztán nagyon-nagyon ügyes volt a kis drágám, mert 40hét+1 napra bújt ki! A lényeg, hogy tényleg örülök, hogy a párod is bent lehet így veled. Szerintem ez közelebb hozza a párokat, és így apuka is aktív részese lehet a kicsi érkezésének, nem csak egy kis csomagot kap majd kézhez 3 nap múlva.
Gyerekorvost én csak egyet ismerek, a miénket, 5 sz. körzet, dr. Viczián Katalin. Se jót, se rosszat nem tudok mondani róla. Idáig elégedettek vagyunk a munkájával.

Judit (bbj)! Ho, találtál neten gyógyszer árakat, összehasonlításokat? Én próbálkoztam a terapia2007.hu-n, de mindig nincs találatot írt ki, bármit beírtam neki. Vagy valamit rosszul csináltam?

Kriszta! Örülünk ám, hogy olvasgatsz minket. Nem semmi életviteletek van! De biztos össze tudjátok majd egyeztetni a kis jövevénnyel. És persze bármilyen kérdésed van, csak írd meg bátran!

Balwin! Biztos mindent megtesz majd Jakab doktor értetek a szülésnél. Nekem is van egy ismerősöm, aki nála szült és imádta. Hát ez van! A Hetényi valóban a félisten szülészorvosok munkahelye!
Női nőgyógyásznál a Gyenes Orsolya doktornőnél voltam az SZTK-ban, hogy hivatalosan is megerősítsék, hogy valóban babát várok. Aranyos volt! Mondtam, hogy sejtésem szerint babát várok. Megkérdezte, hogy örülnék-e neki. Mondtam persze, szeretnénk babucit. Aztán mondta, hogy örülhetünk!
Védőnő, ha jól emlékszem nálam kétszer, esetleg háromszor járt a terhesség ideje alatt. A második trimeszter elején jött először. Elmondta mit ehetek, mit nem ehetek, stb. Aztán a szülés előtt is biztos volt, a 39.héten biztos. Akkor szétnézett, hogy rákészültünk-e a baba érkezésére. Kiságy, pelenkázó, megvan-e a 10 textilpelenka (ez komoly!), vannak-e ruhái. Persze nem olyan őrmesteresen adta elő a dolgokat, de azért szétnézett.

Na megyek. Semmi önálló gondolat nem jut eszembe.

Üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Vica,jó hogy leírtad a szülésedet,annyira jó volt olvasni!

Amúgy Tiszasülyön a védőnőnél fizettem vizitdíjat,mondtam neki,hogy úgy tudom nem kell,de közölte,hogy náluk a számítógép nem dobja ki a kismamikat kedvezményezetteknek!!!!!
Én azt mondtam neki is,hogy bosszant de kifizetem,de tudom,hogy van olyan család ahol ez a 300forint,kiadást jelent.Mert jó nekem is de nem a kiló kenyerem múlik rajta!Felháborító!!!!!!

Kép

Kép
katlina

Olga! Mi meg ugyanabba a körzetbe tartozunk! :lol: Juditka a védőnőtök, ugye? Képzeld, elfogyott a fürdetőnk. Pénteken telefonáltam (vagyis már hamarabb is, csak nem tudtam beszélni senkivel), a dr-nő asszisztense leírta mi kell nekem, Mondta, hogy Juditka szabin van, de majd odaadja a recepteket a helyettes védőnőnek. Képzeld, hétfőn be volt dobva a recept. Juditka szerintem 1 hétig hozta volna....

Ja, biztosan elfelejtetted a számodat megadni, mert nem kaptam meg!! :lol: :lol: Küldök megint én is privit!

Yda! Te itt dolgozol Szolnokon, a párod meg Pesten?? Vagy te sem szolnoki vagy? Nem értem...
Betti nagyon ritkán jelentkezik mostanában, nem tudom, miért?
HALLOD BETTIII!!???

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!
Igazad van Elin,tényleg elég kusza! :D
Szóval, szolnokiak vagyunk.A párom majdnem minden nap eljár Pestre,ha nem, akkor itthon dolgozik.Én itt Szolnokon dolgozom.

Tehát jól emlékeztem a szülésznő nevére.Biztosan aranyos lehet.Találkoztatok már vele élőben?A barátnőm ismerőse nem rég szült és mikor bent voltunk nála,gyakorlaton voltak ott csajok.Lehet,hogy Ő is ott volt?Na mindegy.Ti mivel foglalkoztok?Ja!Van valamelyikőtöknek kutyája lakásban,úgy,hogy baba is van?Vagy az veszélyes?Közben megint csak érdeklődtem és azt hiszem,Komáromi Kati lesz a befutónk.Tényleg!Valakinek nem volt esetleg a szülésznője?

Üdv Mindenkinek!
yda

Sziasztok!

Ez egy egy nagyon jó honlap, nemcsak az ára, hanem a hatóanyaga, a teljes betegtájékoztató is rajta van, sőt, rá tudsz keresni a hatóanyag alapján helyettsíthető gyógyszerre is. Szóval a honlap:
www.drinfo.eszcsm.hu

Sziasztok
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok, megint én! :lol:

Igen Nóri, közben eszembe jutott, hogy én nem küldtem el neked a számom. :oops:
A védőnős sztoridon fel vagyok háborodva! Nekem Judit nem említette, hogy esetleg ilyet is lehet, hogy ő hoz receptet! Sőt!!!! Emlékszem egyszer megemlítettem neki mikor nálunk volt, hogy valamit szeretnék felíratni, esküszöm már nem emlékszem, talán popsikrémet, és akkor azt mondta, hogy igen, majd mondani kell a doktornőnek! Úgy látszik nem csipázza a fejem! :evil: Tegnap (kedden) voltunk a 3 hónapos oltáson, és csak megerősíteni tudom, hogy Judit szabin van, egy fiatal, vékonyka védőnő van most helyette. Egyébként nagyon haragszom Juditra! Képzeljétek, Balázs még néhány naposan szopizás közben elaludta a fülét, de olyan szinten, hogy kézzel kellett visszalapítgatnom a fejéhez. A lényeg, hogy azóta a bal füle valamilyen szinten eláll a fejétől. Akkor kérdeztem Juditot, és azt mondta, hogy le ne ragasszam! Most tegnap kérdeztem a doktornőt, és mondta, hogy szerinte még helyrejön HA LERAGASZTOM!!! Olyan mérges vagyok magamra, hogy akkor nem hallgattam a józanabbik eszemre, és nem akkor ragasztottam le! Az én hibám! Rohadt szar érzés!

Yda! Arcról biztos ismerem, de nem tudom ki lehet az a szülésznő. Az enyém keresztneve Teréz volt. Találkoztam Bettyvel személyesen néhányszor a kórházban, mikor voltam NST-n, illetve szülés után a gyermekágyas osztályon. Tényleg aranyos. Sajna a szülésemre nem jöhetett be, a füll, orr, gégén, vagy valami hasonló helyen volt gyakorlaton akkor.
Ha már kérdezted, akkor én 27 éves vagyok, a párom 34. Mindketten Cegléden dolgozunk egy szivattyúgyártó cégnél. Én a termelési osztályon, az emberem a műszaki osztályon fejlesztő mérnök. Hát kb. ennyi. Kutyánk nincs a lakásban. Akinek van, mint gondolom nektek is, ha már kérdezed, nagy dillemma lehet, hogy menjen, vagy maradjon a kis/nagy kedvenc.

Katlina! Teljesen fel vagyok háborodva már megint csak, hogy a védőnő vizitdíjat fizetetett veled! Rohadjon meg! Nagyon mérges vagyok! Valahol ezt jelenteni/jelezni kellene, nem?

Na üdv mára!

Olga

Kép
juhaszolga

Nóri, most néztem meg a privit. Már eleve a fejlécben írta, hogy nincs privim, majd mikor megpróbáltam belépni, kiírta, hogy általános hiba! Ez a szemét szivat engem! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Olga

Kép
juhaszolga

Szia Olga!

Ne hibáztasd magad!!!!!!!!!! Nekik lenne a dolguk pontos és megbízható információkat adni mindenről, elvégre ezért tanultak!!!!!!!! Balázsnak biztos nem lesz semmi baja, legfeljebb ez lesz a szexepilje :lol: és csípik majd a csajok (ugye nem sértődsz meg!) :lol:

A vizitdíjas védőnőnek üzenem hg én mint eü.-s fel lehet jelenteni!Ilyen meg nincs a gép még azt is kidobja ha vki nem töltötte be a 18-at! Mert ugye attól sem lehet szedni! Milyen statisztikát küldenek ezek a TB-hez hóvégén?

üdv

fanna3

Óó, Olga! Ne háborogjál, hisz nem vagy te tenger :lol: !
Szóval én már a múltkor is írtam neked, hogy jóformán csak telefonon érintkezek Juditkával. Elmondom neki, milyen recept kell, ő meg hozza, bedobja. Szerintem ha legközelebb felhívod, kereken mondd meg neki, hogy vigyen receptet! Vagy miért van? Azért, hogy hülyeséget beszéljen és félrevezessen?? ...ja...
Amúgy egy barátnőmet is megszívatta. Augusztusban, dinnyeszezonben az ő lánya már 9 hónapos volt. Kérdezte, adhat-e neki. Juditka meg hüledezett, hogy dehogyis. Én meg nem is kérdeztem, csak adtam Lilcsinek, 5 hónapos volt. 2 hét múlva találkoztunk mindhárman az utcán. Mondom Juditkának, hogy adok Lilcsinek dinnyét. Helyeselte. Erre meg a b.nőm esett neki, hogy akkor neki miért mondta, hogy Dorkának még nem lehet adni??? Juditka meg csak heherészett, hogy miket beszélt ő... Marha vicces volt.
Így utólag visszagondolva tudom már, mit akart az az ember mondani nekem, aki azt tanácsolta, hogy "csak a szívemre, az ösztöneimre hallgassak", ne másra. De gondolom, a 2. babánál már mindenki okosabb.

Orvos. Ez most egy kicsit más lesz, de azért leírom. Én meg ezen akadtam ki. Apám 79 éves, és már vagy 20 éve ugyanahoz a háziorvoshoz jár. Tavaly nyáron combnyaktörése volt. Ez a "kedves" dr-nő kijött hozzá, miután apukámat hazaengedték, azóta felé sem nézett. Háziorvos, az. Most meg már 2. hete nem tud neki receptet írni, mert múlthéten szabin volt, most meg Pestre mentek. Erre megkérdezte apukámtól, hogy miért nem íratja át magát másik orvoshoz, aki közelebb van? Ilyet!!! Sok-sok borítékot otthagyott apukám nála az évek folyamán, engem is hozzá protezsált be, hogy minnél több kártyapénzt kapjon a dr-nő, és amikor kifogyott a persej, mit érdemel apám? Miért nem íratja át magát... De teszem hozzá, itt laknak tőlünk 5 percre.... Azt a nyamvadt receptet csak be kellett volna dobnia neki is a postaládába... Szóval ez nem a kormány hibája. Na, kidühöngtem magam estére
Jó éjt!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Hello Csajok!
Orvos...Az én Nagypapámnak,aki már sajnos nem él, egy kezdő háziorvos félrediagnosztizálta a szívrohamát influenzának.Azért ez durva egy kicsit,nem?Na de ilyenek mindenhol vannak.Örüljünk neki,hogy a mi félisteneink ekkorát nem bakiznak...
Képzeljétek,ma reggel voltam vérvételen,kivizsgáltatom magam és lassan belevágunk a babaprojektbe! :D Holnap megyek Zoboki Dr.-hoz konzultációra.Ti tudatosan terveztétek a Lurkókat?Szedtetek vitaminokat,vagy ilyesmiket?Olyan sok kérdés kavarog bennem.Na de majd kialakul minden(gondolom)...

Sziasztok!
yda

Szia Yda!
Majd írd le mit mondott a doki!!
Nekem véletlenül jött Lilcsi, így smmilyen rákészülés nem volt. Vitamint szoktak szedni terhesség előtt is, valamelyik magzatvédőt, Elevitet, Gravidát. Én akkor kezdtem el szedni a folvasat (ami amúgy nagyon fontos lenne), amikor már teljesen mindegy volt :cry: . Mégpedig azért, mert az a terhesség első heteiben hasznos. Ugyebár én meg nem is tudtam az első 3 hétben még, hogy mi az ábra... Aztán még gondolkodtam a dolgon, és majd utána kezdtem el szedni, mikor már 2 hónapos voltam. Addigra meg már ki volt fejlődve ugye mindene a bébinek. Magzatvédőt nem szedtem, mert azt mondta a doki, hogyha elég széles spektrumú az étkezésem, változatos, vitamindús (ami nyár végén, ősszel nem volt nehéz), felesleges. Mikor már tél volt, akkor írt ki vasat, de az meg a vérképem miatt kellett. A vaslekötő képessége volt alacsony a véremnek. Pedig 5 hónap alatt 80 kg almát ettem meg :oops: !
Most jönnek majd a tavaszi zöldségek, gyümik, megint lesz kínálat bőven!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Yda, én úgy hallottam, hogy a folsavat (és ha mellé még gondolod valamilyen magzatvédő vitamit pl. Elevit) legalább a tervezett terhesség előtt két-három hónappal kell elkezdeni szedni, mert ennyi idő kell, hogy feldúsuljon az anyuka vérében. A vitamit van aki ajánlja, van aki szerint ha elég gyümölcsöt, zöldséget eszel nem annyira fontos.

A szülésznő nevét feljegyeztem, mert én (is) érdeklődtem iránta, esetleg valaki hallott valamit Kőművesné Kecskés Mónikáról, hogy milyen?

Üdv,

Kriszta
kiss krisztina

Sziasztok!

Olyan jó, hogy annyi mindent lehet mostanában olvasni a topikban!!! :D

S tényleg olyan jó lenne ha Betti visszatérne közénk!!!! Érdekelne, hogy hogyan sikerültek a vizsgák, van-e még gyakorlaton a szülészeten, mi van a kislányával....Betti, íííírrrrrjjjjjjjjjj!!!!!

Balwin! A védőnő házhoz jövéséről szerintem a te védőnőddel kell egyeztetned, mert mindenkinek más a szokása. Elvileg -ha jól tudom- szülés előtt legalább kétszer ki kellene mennie a lakásra, szülés után meg a baba egy hónapos koráig minden héten, ahogy a gyerekorvosnak is, utána meg ritkábban. De ez egyénfüggő, úgyhogy kérdezz rá nála nyugodtan!

Yda! A dokikkal kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy mindegyikükről lehet jót is meg rosszat is hallani, úgyhogy szerintem ne ez alapján válassz! Én még a topikban legjobban favorizált dokikról is hallottam rémtörténetet, s a legjobban szidottról is hallottam csupa jókat. A lényeg szerintem, hogy neked legyen a dokid nagyon szimpatikus és bízz benne maximálisan!!! Ha a bizalom megrendül akkor meg szívfájdalom nélkül keress mást, mert életed nagyon jelentős szakaszát kell végigkísérnie, s ott lenni a gyermeked világrajövetelénél. Én bevallom - s remélem nem leszek sértő- de mindegyik dokit embernek látom, a magamét sem sztárolom félistennek, de maximálisan megbízom benne, s nem cserélném le senkire! Remélem most is velünk lesz úgy, mint Botondnál! A babákat mi tudatosan terveztük, én az első terhességem előtt fél évvel leálltam a fogamzásgátlóról s csak utána próbálkoztunk. Vitamint én Elevitet szedtem, Botonddal elejétől végig, most csak első három hónapban, utána meg nagy ritkán.

Olga! Na én is így álltam a tüdőszűréshez, meg székletvizsgálathoz! :D Érdekes AIDS szűrésre nem küldtek...Ja és ezeket a vizsgálatokat most is kihagyom! Ma voltam laborban az utolsó vérvételen, úgyhogy innentől oda sem megyek többet! :) Azért a védőnőd nem semmi, hogy szétnézett a lakásban, hogy megvan-e a gyereknek minden. :shock: :shock: :shock: És ha csak kilenc textilpelusotok van, akkor szól a Gyámhatóságnak? :shock: Balázs fülecskéje meg száz százalék hogy rendeződni fog, ne aggódj!!!! Magadat meg főleg ne hibáztasd ilyen butaság miatt!!!!

Katlina! Ha az áldott állapotoddal kapcsolatban mentél a védőnődhöz, tuti, hogy jogtalanul szedték el a pénzt!!! :evil:

Fanna! Nimród nagyon nagyon ügyes!!!!Örülök, hogy jó élményeid vannak az NST-vel kapcsolatban!!!! :D Héééé én nem akarlak lebeszélni a további tanácsadásról!!! Csak leírtam, hogy én nem megyek, de azért nem bujtogatlak arra, hogy te se menj! :wink: A tüdőszűrésre meg székletvizsgálatra nekem azt mondták, hogy azért kell, hogyha majd sok tejem lesz és majd le akarom adni, akkor meglegyenek ezek a vizsgálatok! :evil: Ezért sugarazzák a gyerekem azzal a százéves géppel! :evil: De ahogy mások már leírták mindenkinek mást mondtak erre indokul, olyat is hallottam, hogy azért kell a tüdőszűrés, hogy a tbc-s anyuka nem szoptathatja a gyerekét. :shock: De hogy erre miért az utolsó héten kell rájönni???? :shock: De ahogy Olga is írta, nyugodj meg mert ezeket az eredményeket a kutya sem kéri majd tőled a kórházban, illetve nem kötelezhetnek ezekre a vizsgálatokra! Egyébként hogy érzed, mikor lesz a nagy találkozás a kisfiaddal? Én valamelyik nap úgy ébredtem, hogy március 17 és 20 között fogok szülni, kíváncsi leszek bejön-e. :D Hogy honnan ez a dátum, fogalmam sincs, meg az az igazság hogy az én ilyen irányú megérzéseim általában semmit sem érnek. :D De ennek ellenére még mindig nem pakoltam be, mivel addig is még van egy csomó időm! :D :D :D

Elin! Apukád orvosa :evil: :evil: :evil: Tökéletesen igazad van, ez nem a pénzen meg a kormányon múlik!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!
Yda!
Én sem szedtem előtte semmit(jó nálunk nem is volt tervezve)Amikor megtudtam azután keztem el szedni az elevitet,most meg Gravidát,de ha tervezitek akkor nem árt elkezdeni szedni előtte valamelyik magzatvédőt!!

juhaszolga!
Én is fel vagyok háborodva,és keresni fogok olyan oldalt ahol ez pontosan levan írva és a védőnő orra alá fogom dugni az biztos!
Most pl.azon filóztam,hogy megvan a cukorvizsgálat eredményem,ha most beviszem neki akkor is elkéri a 300ft?????Ez kész nevetség!!!Ez az egészségügy!!

Kép

Kép
katlina

Swenson!
24hetes vérvételes papírért mentem!!!!
És nálunk nem jár ki a védőnő,se előtte se utána.Azt mondta a családi körülményeinket ismeri,tudja hogy minden szükségest megveszünk a babának,így ő nem jön ha csak nincs valami problémám,és én szólók neki hogy jöjjön.Inkább a nehezebb körülmények között lévő családokhoz megy!
De jó mi falun lakunk itt mindenki ismer mindenkit!

Kép

Kép
katlina

http://www.fn.hu/belfold/0701/vizitdij_ ... 153716.php

A tavaly év végén elfogadott törvény értelmében nem kell vizitdíjat fizetnie a gyermekeknek, a terhesgondozásra járóknak, a hajléktalanoknak, továbbá a kötelező népegészségügyi ellátások, a meghatározott szűrővizsgálatok után sem.

Kép

Kép
katlina

Sziasz :D

Swenson! Most nézem te már milyen régi motoros vagy ebben a fórumban.....2004....... :P húúú. Hát igen! a nem összepakolás az helytelen! :shock: incselkedel az idővel?? Én nem bízom senkire,mert abból csak kavar lenne.Már szépen az ágyon van készítgetve.... Szóval Enese akkor jön,jó neked hg ilyen megérzésed van!!És hg olyan komolyan veszed :lol: :lol: nem szokott bejönni??? :lol: Nekem meg olyanom van,amiért a környezetem haragszik hg 22-e előtt szeretném (27-re van írva) mert az már a kos havába esik és nem tudom hg bírnék egy olyan kis vadállattal :roll: Jó tudom ez nem helyes,de akkor is!!

Katlina! Nem biztos hg nem jó hg ilyen a védőnőd,sőt! Így könnyebb bizalmas viszonyt kialakítani és hátha segítőkészebb lesz mint itt.
Swen: apropó,mivel neked is valószínű ua.a védőnőd,írj már róla vmit,hozzátok jár????Csak én vagyok így kitüntetve???

Az a receptfelírás durva!!!!!! Hg előre nem lehet és teljes áron kell beszerezni az első pár napra valót!!!

Yda! Mi teljes mértékben terveztük Nimit,én olyannyira hg 3 hónappal előtte álltam le a gyógyszerrel és az utolsó hónapban hetente 2 terhességi tesztet vettem :D :D :D biztos nem néztek hülyének a patikában...... :D :D
Igen érdemes előtte pár hónappal vmilyen vitamint szedni hg jól feltöltődjenek a raktáraid! És úgy ahogy Elin mondja a folsav lett volna még igazán fontos az elején,de nekem sem mondta senki,később láttam amikor önállóan olvasgattam utána :cry: Magamtól szedtem Gravidát 3 hónapig,azután vasat(2x1) írtak fel,majd vizesedés ellen magnéziumot (3x2)illetve kálciumot pezsgőtablettában.Ezeket most is szedem.plusz gyógybogyót is.És 2 hónapja minden nap 2-3 narancs kifacsart levét :lol: persze azért a télen egyszer voltam beteg...

Hogy vagytok a külön szoba kérdéssel? Nálunk van,de én úgy gondolom pár hónapig vele alszunk (figyelő fázis.. :) lélegzik-e,megvan-e mindene) aztán költözünk apával a másik szobába. És a tv mennyire zavarja a kicsiket tapasztalatotok alapján???

üdv:)

fanna3

Katlina: plusz rákbetegek és cukorbetegek!

fanna3

Sziasztok!

Én még most írok ebbe a topika először, de egy páran ismerhettek a szolnoki kismamikból.

Yda! Nekem a második babucikámat a Komáromi Kati segítette a világra és most a harmadikat is ő fogja remélem. Én nagyon meg voltam, vagyok elégedve vele, bár nekem félig meddig rokonom, úgyhogy az ismerettség nem mai.
Az első két gyermekemet Varga Dudásnál szültem, de már nem vállal szülést, így most Zobokinál fogok szülni. Én eddig meg vagyok vele elégedve, bár csak a magánrendelésére járok.

Ha valaki akar velem is dumcsizni, írjon.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Szia Ildi!

Engem most épp ez a szülésznő dolog érdekel nagyon, mennyit tud ő segíteni? A lányok azt mondták korábban, hogy a Hetényiben mindegyik szülésznő rendes, de biztos azért mert nekünk első baba lesz, engem nagyon megnyutatna, ha előre tudnám, hogy ki lesz mellettem, azaz választott szülésznőm lenne. Írnál pár szót a Komáromi Katiról, türelmes, szakmailag jó, segítőkész?

Egy nevet ismerek még, de nem tudom milyem, nem hallottál valamit a Köművesné Kecskés Mónikáról?

Köszi,

Kriszta
kiss krisztina

Sziasztok!

Nagyon pörög a topik alig győzök utánna olvasni!

Olga!
Tetszett a honlap? Minden megtaláltál amit szerettél volna?

Katlina!
Felháborító, hogy vizitdíjat kellett fizetned! Ez is az bizonyítja, hogyha én meg jól is értelmezem a jogszabályt, az még nem biztos, hogy mentesülök, ha az asztal túloldalán ülőnek fogalma sincs az egészről!

Yda!
Én személy szerint nem tűrnék meg semmilyen állatot sem magam, sem a gyerekek körül. A macskáról tudom, hogy veszélyes a magzatra nézve, de a kutyáról nem hallottam semmi ilyesmit, de az nem jelenti azt, hogy az nem vészes.
Nálunk mind a két baba tervezett volt, így már jó előre szedtem az Elevitet, majd folytattam az egész terhesség alatt is. Meg persze ösztönösen egészségesebben táplálkoztam. Sok zöldség, gyümi, kizárólag idős nénik, bácsik kertjéből. gondolom, nekik a kis nyugdíjból nem telik a drága vegyszerre.

Elin!
Erre mondja a férjem,hogy hiába kapna a doktor több pénzt, attól még nem nőne meg a hivatástudata. Méghogy menjen másik dokihoz!?

Balwin!
Szerintem majd idejében beszélj a védőnővel, hogy mikor jön. Hozzánk hat hetes koráig hetente, aztán havonta jött, jön. Viszont megbeszéltem vele, hogy mikor vagyunk fogadóképesek. Volt hogy amikor jött volna, még aludtunk! Hát persze, hogy a másik oldalamra fordultam, és szunyiztam tovább!

Na sziasztok!
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na egy pár kép, remélem jól csináltam!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

fanna!
Nem rosszindulatból írtam ezt le,csak azért hogy van ilyen is!Mert persze az biztos ha gondom van én hétvégén is tudok vele beszélni,amit viszont sokan nem tudnak megtenni!Na meg ha olyan gondom lenne biztos hogy jönne és megpróbálna segíteni!Elősször fura volt ahogy mondta de,utána ésszerűnek tartottam,minek jöjön ha tudja hogy nincs semmi különös!

Kép

Kép
katlina

Ildi!!Nekem megnyitotta!!
A szülésznő dolog engem is érdekelne,én ezzel a témával még nem is foglalkoztam!

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Anna! Nem, nem sértődöm meg. Igazából úgy gondolom, hogy még ez a kis füllhiba sem tudja elcsúfítani a fiam szépségét! :oops: De azért remélem, hogy helyrejön. A KOS jegyében születettek nevében kikérem magamnak! Meg az uram nevében is! Mindkettem kosok vagyunk! :twisted:
Most úgy gondolom, hogy a gyerköc 6 hónapos kora körül költözik a saját szobájában. Remélem addigra befejezi a 3 óránkénti éjszakai evést, és a fél óránkénti felkeléseit! Tévé nálunk bent van a szobában, ha Balázs alszik halkabbra vesszük. Néha ő is nézi, persze csak messziről, gondolom a fényvillodzás miatt érdekli.

Yda! Mi terveztük babucit. Február elején eldöntöttük, hónap végére meg is foggant babuci! 8) 6-8 hetesen kezdtem el szedni az Elevitet és még mindig szedem. Egyébként szerintem neked is jelezni fog a szervezeted, hogy mikor mire van szüksége. Most nem linkelek, de a terhesség elején egyfolytában sárgadinnyét ettem volna. És később olvastam a Spar-os újságban, hogy mennyire fontos a terhesség elején, mert fontos vitamonokat tartalmaz, amely az idegrendszer fejlődéséhez szükséges.

Katlina! Itt is utánna tudsz nézni a vizitdíjnak: www.terapia2007.hu

Judit! Gréti és Leti annyira édesek a képeken!!! Az a kedvencem, mikor Gréti az ölében fogja a kistesót!
Sajna nekem az a honlap se igazán ment! Egész pontosan a helyettesíthető gyógyszereknél nem írt ki semmi más gyógyszert. Piros sáv jelent mega képernyőn és kész. Pedig próbáltam az Inafcolt is beírni, de csak arról adott tájékoztatást, helyettesíthetőt arra se írt ki. :? Hát igen, ilyen nyomi vagyok. De azért majd még próbálkozok.

Szülésznő témában még annyit, hogy én akkor is nyomi voltam. Az apás szülés felkészítő tanfolyamon szembesültem azzal, vagyis a körbevezető védőnő mondta, hogy az orvos nincs ott végig a szülésnél. Hát én ezt nem tudtam. Bár gondolom ez fogadott orvosnál máskép van, mert Zoboki doktor úr végig ott volt velünk. Na, a lényeg, hogy mi addig úgy gondoltuk, hogy az orvos a lényeg, végül is minden rajta múlik, ő hoz döntéseket ha komplikáció lépne fel.

Na üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

sziasztok!!!!

Élünk még csak nagyon kevés időm van

örülök nagyon hogy kerestetek, de a hétvégén jövök és írok, addig is sok puszi a piciknek

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Még nem jártam itt nálatok csak a szolnoki kismamikba szoktam írni. Éppen csak pár percem van de vica 1982 ahogy leírtad a szülésedet azt nem lehetett nem végig olvasni.

Én is sírtam annyira beleéltem magam. Jó lenne megint babut várni.

Csaó mindenkinek

Gyönyörűek a babaák!!!!!!!!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74

Sziasztok!!

Judit! Tünemények a lányaid! Gréti tiszta csinibaba, Leti meg hát... Nosztalgiát keltett bennem! Mikor még az enyém is így aludt a pólyájában,...a kezeit felcsapta...eszméletlen jókat tudott aludni. Hagyhatott volna ezekből mostanra is :cry:
És milyen szép lakásotok van!!

Yda: Pont a mai vagy tegnapi Néplapban volt szó a macskatartásról terhesség alatt!! Amiatt a toxoplazmózis (vagy mi) miatt lehet veszélyes, ami a macskák ürülékében van. Koraszülést és egyéb bajokat okozhat. Még porrázással is a levegőbe kerülhet. DE: akik már régóta tartanak macskát, azok már több, mint valószínű, hogy átestek ezen a fertőzésen, ami felnőtt emberre nem veszélyes, észre sem veszik. És hogy a kutya nem veszélyes :?: :!: :?: :!: Hányszor volt már róla szó, hogy hány meg hány gyerek vakul meg azok miatt a kutyaszarok miatt, amik a játszótereken, parkokban vannak elejtve?? És semmit nem tesznek... Én meg ettől megyek a falnak! Ma is a Szecskán a homokozóban akkora rakás volt, hogy nekem 3 napit is kitett volna. Undorító.

Fanna: Én is kikérem magamnak a kosok nevében!! A lányom is és én is március 27-én születtünk, az apja is kos, anyukám is kos, bátyám is kos. Meg is látszik... :lol:

Kriszta: Mónika nevű szülésznővel találkoztam többször is, mikor úgy kellett NST-re mennem, hogy nem a 6. emeletre az NST szobába, hanem fel a 7-re a szülészetre. Nekem ő mutatta meg a szülészetet, csak úgy spontán, mert látta rajtam, hogy kiakadtam a látványtól, míg vártam a gépre. Egy nagyon kedves, tüneményes kis hölgy, mikor másodszorra találkoztunk, már messziről mosolygott rám. És a doki is nagyon dicsérte. Most csak az a kérdés, hogy csak ő az egyetlen Mónika? Mert azt nem tudom, hogy ennek a Mónikának mi a teljes neve?
De Dúcza Bettiről is nagyon sok embertől hallottam már dicsérő szavakat.

A légzésfigyelő szerintem is felesleges, ha ugyanabban a szobában lesztek! A barátnőmék is vettek, 2x tévesen riasztott, ki is vették az ágyból.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!
Örülök, hogy ebben a topikban is tudok segíteni.
Krisztina!
Majd tíz éve, amikor a lányom született, nekem sem volt fogadott szülésznőm, akkor ez még nem volt divat. A szerencsém az volt, hogy egyedül voltam a szülőszobán és csak velem foglalkoztak. Én nagyon meg voltam elégedve a szülésznővel de ő már nem dolgozik itt. A második szülésemnél a Komáromi Kati volt a szülésznő. teltház volt a szülőszobán. Ő éppen szabadnapos volt, de nem csak velem foglalkozott. Az orvos nem ül ott az anyuka mellett, csak néha ránéz az emberre. A szülésznőnek sem az a dolga, hogy állandóan ugrásra készen álljon, Ők pontosan tudják, mikor kell ott lenni. Amúgy amikor Kati éppen mással foglalkozott, hozzám is oda-oda lépett egy ismeretlen szülésznő. Egyfajta biztonságot jelent, ha valaki ott van veled, pláne ha egyedül mész szülni.
Eléggé kiszolgáltaott az ember ebben a helyzetben és olyan jól esik, ha valaki együttérzően rádtekint. Az biztos, hogy nagyon nem szeretik, ha valaki ordítozik, vagy esetleg káromkodik. Olyankor rászólnak, szerintem teljesen jogosan.
Amúgy sokkkal liberálisabb mind a szülőszoba, mind a gyerekágyas osztály, mint amikor először szültem.
Ne felejtsétek el, szabad emberek vagytok, emberi jogokkal. Tudom, hogy akor nem foglalkozunk vele, de nagyon rosszul tudnak esni dolgok.

Például, ha nem megy be veled senki és a vajúdóban vagy, nem kell feltétlenül feküdni, mert az sokkal rosszabb. Lehet járkálni is.
Hú most egyenlőre ennyit írok, de szívesen írok még, ha valakinek van kérdése.
Amúgy a legfontosabb az, hogy teljesen megbízz a fogadott orvosodban és a szülésznőben és hogy maximálisan működj velük együtt.

Sziasztok, jó éjszakát.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Helló mindenki!

Látom pegnap óta még senki nem írt, így tudom folytatni. Szóval a Komáromi Kati, nagyon rendes, figyelmes. nekem mindig ó csinálta az nst-t és a harmadik alakalommal, amikor mentem, azt mondta, na akkor holnap szülünk. Én meg azt mondtam, á dehogy.

Este még elmentem a lányom szülőértekezletére,de már alig tudtam végigülni. Szinte egész ejszaka a hintaszékben ültem, és reggel tényleg elfolyt a magzatvíz.
Ő már korábban is mondta, hogy ha fájásaim lesznek, akkor hívjak mentőt. Így is volt.
Amúgy én a lányomat is és a fiamat Varga Dudás főorvosnál szültem. A fiammal 36 hetes voltam amikor azt mondta az uh után, hogy hamarosan szülni fogok. Mikor megkérdeztem, hogy ezt mire alapozza, akkor elmondta, hogy ilyen tipusú a méhem. Kifejlődnek teljesen a babák, de nem tudom tovább hordani őket, spontán beindul a szülés.
A harmadik babát már nem nála fogom szülni, Kati ajánlotta Zoboki dokit. Vele is nagyon meg vagyok elégedve. nem kell állandóan a maszek rendelésére járkálnom, sőt azt is mondta, hogy ha megyek uh-ra nem kell őt keresnem, mert bárki megcsinálja.
Jobb előre tájékozódni, merrt az uh-n dél körül már nincsenek olyan sokan.
Azt hallotttam, hogy Zoboki nagyon pártolja a gátvédelmet. kíváncsi vagyok harmadjára miként fogok szülni.

A terhességi vitaminokról annyit, hogy nekünk mind a három terhesség tervezett volt, de én a terhességek előtt egy hónappal kezdten el szedni a vitaminokat. A béres aktivált szedtem, miután kiderült a terhesség, akkor kezdtem szedni a terhes vitamint.
A lányommal a maternát, a fiammal az elevitet, a babucival most az elevitet szedem, de egy hónapig szedtem a gravidát. nekem nem vált be, mert szégelegtem és rosszul voltam tőle, nem tőle nem tudom, de amióta ismét az elevitet szedem, semmi bajom.

A terhesgondozásról leheangoló a véleményem, főleg azért, mert egy épületben van a betegekkel.
Anno 1996-ban még a Fehér Házban volt, aranyosan kialakított környezetben. Mindig kellett vinni vizelete, amit a védőnők megvizsgáltak, Julika, meg levette a vért. Akko valahogy nem éreztem tehernek az egészet. Főleg az a borzasztó, hogy sokat kell várni és kb. 2 percet töltessz az orvossal. Szerintem úgyis mindenkinek, vagy legalábbis sokaknak van saját orvosa és az úgyis elvégzi a szükséges vizsgálatokat. Szerintem a portás is megtudná kérdezni, hogy miújság velünk.
Ez persze nem a tanácsadó orvos hibája, hanem a rendszeré.

Na most lépek, hagyok időt az olvasgatásra.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

( :cry: Azt gondoltam hg valakinek biztos lesz akinek a lelkébe fogok ezzel a márc.27-e,kosos témával gázolni,de hg ilyen sokan vagytok arra nem gondoltam. :cry:
Így tehát érzem magam kitagadva és elbujdokolok........ :cry:)

fanna3

Ugyan már Anna! Nem gázoltál bele senkiébe!! :P Sőt, n kifejezetten drukkolok, hogy te is 27-én szüljél!!! :lol: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Egyetértek Olgával, én sem győzök olvasni :)
Női nőgyógyásszal én is találkoztam (szintén babavárás megerősítése okán); Szalay Márta (vagy Mária?!), nagyon helyes nő, alapos, és rengeteget beszél :) Viszont nem vezet szülést, és szolnoki orvost sem "hajlandó" ajánlani.

Swen, a védőnőnél rákérdezek majd a látogatásra, csak azt furcsállottam, hogy még meg sem említette ezt, mint bevett gyakorlatot...persze szülés előtt nem is hiányzik annyira :oops: ;)

Katlina, mindenképpen reklamáld meg a vizitdíj-kedveményt, bár nekik kellene ezt az EüM felé jelezni - ha tényleg a progi a hibás :?

Yda, bár nekem kutyám nincs lakásban, de egy másik fórumon ismerek olyan kismamit, akinek van, és nem okoz semmiféle problémát. Gondolom megfelelő higiénés szokások mellett - de ezeket úgyis ösztönösen felveszi az ember, ha háziállatot tart :) De természetesen kérdezd meg majd az orvosodat is. Nyomós ok nélkül azt biztosan nem fogja mondani, hogy szabaduljatok meg a kutyitól :)
Nekünk a gyerkőc tudatos elhatározás eredménye, de ahhoz képest, hogy másfél évig próbálkoztunk, nem szedtem semmilyen "elő"vitamint...most nyomatom a Gravidát, mellette Maltofert (az első pillanattól, mert korábban már voltam vashiányos), és Vigantol olajat (D-vitamin). Remélem másra nem lesz szükségünk... :)

Anna, nálunk kezdettől külön szobája lesz a kislányunknak, de az első pár hétben/hónapban vele fogok aludni :) Azt helyhiány miatt nem tudjuk megoldani, hogy a hálónkban kialakítsunk egy babasarkot (épphogy befér a franciaágy), így megkapja a "szobánkat", mi meg kitelepülünk franciágyastul a nappaliba.

Judit, az időpont nálunk is kényes dolog, akármikor nem vagyunk vendégfogadóképesek :) Fő is a fejem amiatt, hogyan alakul majd babucival a napirend...jelenleg hajnalban fekszünk, és délelőtt kelünk. De gondolom úgyis ő lesz majd az úr(hölgy) a háznál :D
Nagyon tündériek a kislányaid! :)

Ildikó, a terhesgondozásról nekem is ez a véleményem: mostanra már teljes nyűgként élem meg. Odamegyek, testsúly/vérnyomásmérés, 1 óra ácsingózás, várva az adatrögzítésre, újabb 1 óra ücsörgés, 1 perc orvos, majd megint a számítógéphez, oszt elment a fél napom. Mire is?!

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!!!!

Hát nah itt vagyok eddig is itt voltam csak nem tudtam írni mert nem volt időm!!!! :-(

szóval a vizsga időszakomnak vége januárban vége lett egy hármas és két négyes a többi ötös lett az eredmény:-D

Bettike jól eddig nem kapott el semmi nyavaját, pedig mi én és a párom nagyon betegek voltunk:-S

A suliról még annyit hogy április 17 fele megyünk gyakroltara....kismamák közül van aki akkora tájt van kiírva?

Most keményen járok suliba, ki is borít rendsen alig vagyok az én kis hercegnőmmel:-S észre is veszem a viselkedésén is sokkal nyugtalanabb ő is...

Judit!!!

Beszéltük mi azt hogy majdnem egyidősek a lányaink? keményen öt nap van köztük ha jól számoltam:-D

Swen köszike hogy kerestél, valamit írni is akartam neked de már elfelejtettem.

amugy üdvözlök minden új kismamit aki írt közénk...:-D

Holnap majd megpróbálok többet írni

Vica nagyon részletesen leírtál mindent:-D
jókat mosolyogtam de nagyon aranyos volt.-D
Gratulálok a picihez és sok egészséget kívánunk az egész családnak:-D
Judit ezt rárok is értem:-D

puszi
Betty

Kép
kbernadett

Betty!

Na látod írok neked is. Az én kisfiam lassan két és fél éves lesz, majdnem egyidősek a gyerkőceink.
Nem tudom az előzményeket, bocsi, Bettike már bölcsis?
Az én lányom, aki már iskolás, két évesen bölcsibe járt. Nagyon szerette.

Ismered Komáromi Katit? Nála fogok szülni. A fiam is nála született. Nagyon aranyos. Már írtam róla, egy páran érdeklődtek utánna.

Most lépek, majd még visszanézek hozzátok.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Mit lehet tenni, most már egy napja tartó erős fejfájással? Mivel szoptatok a gyógyszer szóba sem jöhet, de mi van a homeopátiás bogyókkal. Ilyent szedett már valaki? Valami tapasztalat? S.O.S. mert megbolondulok!

Sziasztok
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

Én sajnos nem tudok segíteni ebben :cry: ! Homeobogyót a tejcsire szedtem anno, hát nem öntött el tőle... de egy próbát megérne.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

:? Szia!

Segíteni én sem,de sürgős esetben elküldhetsz vkit a Korona patikába úgy tudom ott nagyon tudják ezeket a dolgokat és fognak segíteni ha érdeklődtök!

fanna3

Sziasztok!

Bocsánat az elmaradásért meg a rövidségemért, de Botondot utolérte a takonykór s elég kemény három nap áll mögöttünk. :cry: Igazából csak meghűlt szegénykém, láza nem volt, a torka is rendben, csak az orrdugulástól nem tudott aludni, ezáltal tiszta nyűg volt, ami miatt én sem tudtam aludni, mivel állandóan keltem hozzá, s bizony az idegeimet is megtépázta ez a nyűgi. :oops: :cry: Tegnap éjszaka már végigaludta az éjszakát, úgyhogy remélem a javulás útjára léptünk. (Érdekes, hogy tegnap aludhattam volna, de így meg azért neszeltem fel mindenre, hogy vajon mikor ébred, nincs-e valami baja...)

Fanna! Írtam privit. Az összepakolással egyszerűen lusta vagyok. :oops: Nem az idővel incselkedem...annyit azért megcsináltam, hogy egy hete már írom a listát, hogy kinek mit kell pakolnom, így hátha nem felejtek el semmit. Meg tudod 17-éig van még idő! :lol: Igen a Babanetre 2004 óta írok, de nem a szolnoki topikban voltam aktív, hanem a 2004. nyári kisbabákban! Milyen jó is volt együtt várni a babákat! :)

Ma beszéltem a védőnővel, a doki előre felírja a receptet, s az itteni gyógyszertárban ki is adják! :)

Nálunk Botond az első naptól kezdve külön szobában kezdett, igaz a mi szobánkból nyílt az ajtaja, úgyhogy mindig hallhattuk minden hangját. Enike most velünk lesz egy szobában egy ideig, hogy ne ébressze fel a bátyust. Számomra egyébként a kórházban hihetetlenül meglepő volt, hogy mennyire nem reagáltak ezek a pöttöm babák a zajra. Volt egy elég brutál anyuka szobatársunk, aki hihetetlen módon csapkodta a vasszekrény ajtaját, állandóan kiabálva beszélt, abszolút nem volt tekintettel sem a babákra sem az anyukákra...de azt tapasztaltam, hogy a babákat ez csöppet sem zavarta, sosem ijedtek fel még a hangos csapkodásra sem, csak ha a pocakjuk jelzett. Bezzeg mi nem nagyon tudtunk ott pihenni. Aztán nálunk itthon is hosszú ideig Botond alvása alatt porszívóztam az ő szobájában is! tv-ztünk, normálisan beszéltünk stb. s egyáltalán nem ijedt fel a zajra, s ez a mai napig is így van, ha alszik, akkor alszik. :wink: Nyilván érzékenyebb, mint volt tehát már nem porszívózok mellette, de halálos csöndben sem vagyunk, s ez jó nekünk is.

Szia Ildikó! Mi meg egy suliba jártunk általánosba! Gratula a gyerekeidhez na és a pocaklakóhoz!!! :)

BBJudit! Gyönyörűek a lányaid!!!! De tényleg!!!! Majd el olvadtam, mikor a képeket nézegettem, nagyon büszke lehetsz rájuk!!! :)

Betti! Gratula a vizsgáidhoz, s kitartás a sulihoz!!! Gyere gyakrabban!

Mindenki mástól elnézést ha nem reagálok, de mennem kell!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swenson!

Írnál többet magadról? Így sajnos nem tudlak beazonosítani. Hú de nehéz szó :P

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Elmúlt a fejfájásom, de az inkább már görcs volt! iszonytos! Lehet, hogy a jó időt éreztem meg ennyire?

Swen!
Remélem már a gyógyulás ösvényére léptetek, és élvezhetitek a jó időt! Igazából én is még itthon a fájások között gyorsan csináltam egy listát, hogy akkor mi is kell tul.képpen, meg egyet a férjemnek, hogy mit hagyok itthon, amihez nem volt kedvem keresgetni, és hozza be. Talán már többedszeri terhességnél már egy kicsit hanyagolja az ember ezt az összepakolásos dolgot.

Sziasztok!
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

Swenson! Fanna! Helyzetjelentést kérünk!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Judit! És a mi 3 hetesünk hogy viselkedik??

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Judit! Hála az égnek tényleg csak egy kis meghűlés volt. Még van egy pici orrfolyás meg talán nyűgibb, mint egyébként, de alszunk éjszaka!!! :) Örülök, hogy túl vagy a fejfájáson!!!! Tényleg hogy boldogulsz a csajokkal?

Elin! Jelentem ma voltam Nst-n, a görbe mindenféle bökdösés nélkül tökéletes lett, ahogy a szülésznő mondta! :D Egyébként aki az Nst-n volt szülésznő egy tündér! Annyira kedves, barátságos és beszédes, nagyon jól esett, hogy nemcsak mért, hanem beszélgetett is velem. :) Persze amilyen lyukas az agyam a nevét elfelejtettem, talán valamilyen Krisztina. :oops: :cry: Remélem ő lesz jövő héten is, és akkor megjegyzem. Volt uh is, a doki szerint még jól érzi benn magát Enike, van még magzatvíz is, a lepény sem túl érett, a keringés jó.

Azért te is írhatnál magatokról!!!! Merre jártok, mit csináltok, hogyan telnek napjaitok stb.

Képzeljétek, kórház után megnéztük a férjemmel a Munkácsy kiállítást, hát az valami gyönyörű!!! Aztán jót sétáltunk, élveztük a jó időt na meg a kettesben töltött időt, jégkrémeztünk, nagyon jó napom volt! Kis Botondom addig a nagyszülőknél volt, ahol nem aludt ebéd után, így aztán mostanra már elájult, úgyhogy én is pihizhetek mostantól! :wink:

Vica! Mi újság veletek?

Olga! Te is rég voltál, remélem nincs semmi baj!

Fanna?

Katlina! Te is írhatnál gyakrabban és sokkal részletesebben magatokról!!!!

Jó éjt mindenkinek!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Swenson!
Örülök, hogy jól vagytok mind a hárman!

Velünk minden ok, most ebben a szép időben nagyokat sétáltunk dél körül, a csajszik nagyon élvezik, legalábbis Gréti, Ő mondja meg, hogy merre vegyük az irányt. Kis GPS.
Az éjszakánk nem volt valami túl fényes. Letit 1/2 7-7 körül szoktuk kelteni, egy kis családi élethez, de ez tegnap nem sikerült, így meg is lett a böjtje éjszaka, ugyanis a kisasszony 3/4 1- 3/4 3-ig úgy gondolta, hogy most akkor eljött az Ő ideje, és akkor jó lenne egy kicsit Vele foglalkozni. Apa át is ment a másik szobába, viszont Gréti jól tűrte a mi hadakozásunkat. Én folyamatosan próbálkoztam Letivel megértetni, hogy most pedig már alszunk, viszont Ő visítással adta tudtomra, hogy Ő akkor sem fog, és akkor én sem! Gréti jókat forogcsikált, és aludt tovább, úgyhogy Ő ebből semmit sem vett észre!
Na, dehát lesz ez még így se!

Egyébként a fejfájásom esténként mindig elővesz! Talán frontérzékeny vagyok?

Hahó Többiek! Írjatok, kivel mizújs!?

Sziasztok!
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Kicsit szórakozott vagyok a banános-műzlis turmixomba fahéj helyett fehérborsot raktam :? NE próbáljátok ki! :shock: :shock: :shock:

Jól vagyunk,de holnapra visszahívtak Nst-re még a héten nem jártam sikerrel a dokinál,nem tudtam elkapni így uh-m sem volt.

Bejelentkeztem jövő hétre fodrászhoz :lol: úgy szépülnék már,kicsit bálnának érzem magam,jót fog tenni a kényeztetés :D

üdv néktek
anna

fanna3

Sziasztok!

Nálunk nincs semmi baj (ha az éjszakai nem alvásokat nem számolom). Most úgy csináltam, mint Betty és csak olvastalak benneteket. Ráérő szabadidőmben átírtam a 2006-os naptárból a 2007-esbe a fontosabb dátumokat, (persze nem ez a lényeg) és akkor látom, hogy én marha felírtam, hogy hogy van anyakönyvi ügyintézés az apasági nyilatkozathoz. Úgyhogy ha még nem túl késő: minden hétfőn 8.00-12.00; valamint minden szerdán 8.00-16.00-ig. Vagy legalábbis tavaly szeptemberben még így volt.

Képzeljétek gyerkőc bevezette az este 10 órás evést is. :cry: Eddig úgy volt, hogy fürdés után evett, 9 körül elaludt és 11-éjfél körül kelt fel enni. Úgyhogy hiába 9-kor alszik el, (7-kor etetem fürdés után) tízkor már sírdogál. Most két napja is így jártunk. Úgyhogy nem hogy ritkulna, még sűrűsödik is az etetések száma. Lehet, hogy nem lakik jól? Mondjuk betyár, és csak 10 percig szopizik, aztán bealszik. Ha ébresztgetem akkor meg sír. :roll:

Idősebb babucik anyukái! Nektek a hozzátáplálás hogy volt? Védőnő vagy doki szólt, hogy ideje elkezdeni? Vagy menjek el tanácsadásra? Vagy hívjam fel a védőnőt? 2 napja kezdtem el a teáztatást, ma már egy kicsit ivott belőle. Az almalé és reszelt alma még nem ízlik neki. Vettem már neki vaníliás grízt, jövőhéten megkóstoltatom vele. Hátha mostmár az éjszakai felkeléseket lehetne csökkenteni. Írtam, hogy éjszaka még mindig tartja a 3 órás evéseket? Próbáltuk már visszaaltatni néhányszor, de általában csak ordít tovább, ha meg vissza is alszik akkor fél-egy órát alszik csak. :(

Úgyhogy nehéz az élet.

Na jó, nem panaszkodok tovább.

Üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?