Új privát üzeneted érkezett!

Timka, Juc, Tamesz,
köszönöm a gastro infókat. Én is csak Veress doktort találtam a neten, de úgy döntöttnk, maradunk a Bethesdában. A Madarásszal is próbálkoztam, de ott már nem fogadnak minket. Most már a gyerekeket sem lehet akárhova vinni. A Bethesdával jók a tapasztalatok, ott nem szoktak egyszerre sokan lenni. Türelmesnek kell lennem, nincs más választásom

Apával beszéltünk a március 11-ről, Ő is benne lenne, csak Marci betegedett le mára egy felelőtlen rokonnak köszönhetően. Erről ennyit. Remélem gyorsan túl leszünk rajta.
Mutattam Marcinak a topikos gyerekek fényképét és nagyon örült neki, hogy talán találkozhat velük. Tamesz Marcijára "kattant rá", 5 percig csak Kunka fényképeit akarta nézegetni :).

Timka,
a Horváth cuki nagyon jó. Mi sem számítunk semmi jóra az itthoni munkát illetően, csak vészhelyzet esetére tartogatjuk.

Nyuszkó,
csak most nézem, hogy Te már szinte minden percben szülhetsz!!! Azért drukkolok, hogy Dóri még bent akarjon maradni legalább 2 hétig.

Eveka

Kép
eveka

Szegedi képek:
Kép Varázslóköpeny és sétapálca

Kép

Kép Kedvenc kutyaszobor

Kép Belenyúlok kutyus orrába

Kép Fáradtan

Kép Repülő!

Kép Én :)

Ez most jó sok lett. Ígérem egy ideig nem teszek fel újabbakat!

Eveka

Kép
eveka

Szegedi képek:
Kép Varázslóköpeny és sétapálca

Kép

Kép Kedvenc kutyaszobor

Kép Belenyúlok kutyus orrába

Kép Fáradtan

Kép Repülő!

Kép Én :)

Ez most jó sok lett. Ígérem egy ideig nem teszek fel újabbakat!

Eveka

Kép
eveka

Bocs a duplázásért! Szimplán béna voltam.

Kép
eveka

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, kiütések még megvannak, de normalizálódott kissé, használt talán a Fenistil csepp? Meg nagyon gyanakszom a mandulára, mogyoróra, ugyanis Apa imádja, és Viola is rákapott! :oops: Meg a müzli: abban is mindenféle van, és azt is eszegette mostanában. Úgyhogy eltiltás van, majd meglátjuk!

Eveka!
Nagyon sok kitartást kívánok nektek, ha kiderül a lisztérzékenység, talán tudok majd sokat segíteni, mivel dietetikus vagyok! Egyébként szerintem nincs annyira elmaradva Marci a súlyával, és a magassággal sem! :shock: Van más tünete is? Miért gyanakodnak erre?
Szegedi képek nagyon szépek!

Mukika!
Szerintem se aggódj, egy csomó más tünete is van a cukorbetegségnek!

Csilla!
Örülök, hogy jelentkeztél, Adrinak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Nyuszkó!
Nagyon huncut Ákos a szőnyeg alatt? Boldog Névnapot Ákosnak, ha ma tartjátok! :wink:

"Anyás" téma: Viola is hihetetlenül anyás, egyszerűen az apja "nem jó" neki, ahogy ő mondani szokta! "Apa nem jó" :?:
A múltkor elszaladtam bevásárolni, amíg aludt, és csak 5 perccel értem haza később, mint ahogy felébredt, hát azt a cirkuszt!!!
Szóval én is jól elkényeztettem sajna!

Sajnos most csak ennyire futotta, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

sziasztok

Tamesz
gyönyörüséges Lili és persze Kunka is,hihetetlen ,hogy már a hugi is iylen "nagy"

Köszi a kérdést meggyógyultunk,egyenlőre kínlódom a hányingerrel és állandóan ennem kell :roll:

Nyuszkó
izgulsz?csomid kész?már én is szeretnék ekkora pocakot:-)
Boldog névnapot Ákosnak ,ha ma tartjátok!

Timka
nekem is tetszik a atapéta:-)
majd a kész szobát is mutizd ám meg :-)
mutass ám majd Kitti képeket :-)

Eveka
tök jó ez az esőkabátos kép :-)

ADRI
BOldog szülinapot kicsit utólag!
Kép
Mond anyukádnak,hogy meséljen kicsit rólatok:-)

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Akartam jönni napközben is, de nem volt egy szabad percem sem ettől a Marcigyerektől... Most végre hamar elaludt, nappal persze egy szemhunyásnyit sem alszik :shock: :? , ez már általában így megy, max. autóban v. babakocsiban hajlandó egy órácskát aludni. Én kornyadozom mellette, nem bírom a tempóját, estére totál kipurcanok, ha nem fizikailag, akkor lelkileg... ilyenkor elgondolkodom, hogy ha terhes lennék vagy meglenne már a kistesó, mi a csudát csinálnék??? :shock: Ha nagyon nem bírom, el tudom altatni nappal is, de ez egy-másfél órás macera, utána meg lenyom 3 órát egyhuzamban (persze én is a kimerültségtől), és este 7 körül kelünk, mint a hétvégén... Na, akkor aztán éjfél körül lehet csak lerakni... :? :? Szóval simán lehet, hogy neki most éppen nincs szüksége a nappali alvásra, csak nekem lenne néha...

Bocsi, hogy most ilyen panaszkodós kedvemben vagyok, nagyon lehangolódtam :( , itthon gyakran fáradt, savanyú és mogorva vagyok (Marci és a férjem örömére), Marci tök könnyen kiborít a rosszaságaival, nem bírok vele... Egy hete a gyomrom is fáj, ég folyamatosan, sajna erre is hajlamos vagyok, már próbáltam mindenféle természetes gyógymódot (kamilla, Salvus-víz), de lehet, hogy megint szednem kell vmi savcsökkentőt. Bár lehet, hogy inkább nyugtatót kéne... :? :lol:

Na, mindegy, próbálok egy kicsit másra is koncentrálni.

Timka, még a múltkor kérdezted a nyelvtanítást. Én sem támogatom ilyen korban, sztem nincs túl sok értelme. Nyilván ha vmelyik szülőnek más az anyanyelve vagy idegen országban élsz a gyerekkel, akkor persze, tanuljon két nyelvet, de itthon sztem tök felesleges, bőven elég iskoláskorban elkezdeni. Jó, a kiejtése állítólag anyanyelvi szintű lesz a gyereknek, ha ilyen korán kezdi tanulni, de azt is lehet később is fejleszteni.
Thomasból nem azért van nekünk angol, mert tanítani akarjuk, hanem mert nincs magyar Thomas-dvd, és ezt az öcsémék hozták Amcsiból. :lol: Jó, azóta már megkaptuk mi is apósomtól a tv-ből letöltött magyar epizódokat is, de egyelőre, amíg nem zavarja, hogy ezt nem érti, ezt is uyganolyan szívesen nézi. Szóval ha gondolod, lemásolhatod te is! (Most Tameszéknál van.)

Torta: én is láttam Thomas-os marcipán tortát, de nekem az volt vele a bajom, hogy ezeknek a marcipánbevonatú tortáknak olyan gáz a belseje, vmi vajas, csokis egyentrutymó van benne, és az én finnyás fejem azt úúútálja... :x :lol: Így nálunk Sacher torta meg egy túrótorta volt a zsúron, a családi bulin meg az anyukám-féle mozdonytorta meg az én gyümölcstortám.

Nyuszkó, gratula az autóhoz!!! Te is vezeted?
A pocak meg szuper!!! :) :) :) Hogy bírod így a végefelé?
Ákosnak meg én is boldog névnapot kívánok!

Eveka, nagyon aranyos Marcid a képeken! :D Gyors gyógyulást neki! Mi baja lett?

Évi, remélem, hamar rendbejönnek a kiütések, és kiderül, hogy mi volt a ludas!

Ja, anyásság: én azt furcsállom, hogy nálunk most kezdődött (!), eddig nem nagyon volt jellemző Marcira, jó, persze, azért mama mindig egy fokkal jobb volt, mint papa, de papával is ugyanúgy beérte, ha kellett.

Timurr, jó, hogy meggyógyultál! Vigyázz magadra!

Na, megyek, nem rontom itt tovább a hangulatot... :? :lol:

Juc

Kép
juc14

Juc,
látom egyszerre lettünk depisek :). Nekem mára már egy kicsit jobb lett a hangulatom, remélem nálad is bekövetkezik holnapra a javulás.
Marci belázasodott, nagyon érzékeny, más tünete nincs, de akitől elkapta, az éppen antibiotikum kúrán volt hörgő- és torokgyulladással. Ezt el is árulta másfél együtt töltött nap után, ami persze minden óvatosság nélkül telt, így reggel jön a dokinéni. Tudom, hogy hülyeség ez a nagy aggódás, de nem szeretném, ha minden hónapban átesne Marci egy antibiotikumkúrán. Március végén oltják, aztán lehet kísérletezni, hogy többet bír-e már az immunrendszere.
Én is sokszor kiborulok, ha Marci zizi, nem vagy vele egyedül. Nem is bírnám, ha nem aludna napközben. Valamit érez, mert ma napközben legalább 10-szer odajött hozzám, átölelte a lábam és azt mondta, hogy "szeretem anyát". Azt hittem megzabálom.

Nyuszkó,
Ákos nagyon édes a szőnyeges képen.

Megyek, mert ma festettek nálunk, a takarítás fele pedig mostanra maradt. Apa bezzeg elaludt...

Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Anyásság: Marci mindig nagyon anyás volt, de Apával is nagyon jól eljátszogatott. Viszont egy éves kora óta nem aludt el nélkülem. Vannak dolgok, amiket csak velem hajlandó csinálni. Egyébként semmi extra. Talán mostanában többször van szívesen kettesben az Apjával.

Most már tényleg húzok...

Kép
eveka

Juc!
Édeskés illat milyen??? Hát mintha vmi cukorkát szopogatott volna előtte.

Amúgy ma voltunk dokinéninél, kaptunk beutalót vérvételre, de azt mondta dokinéni, hogy ha vmi anyagcsere betegség lenne, akkor pl a pisije vanília illatú lenne. Meg hát összességében véve állatira csodálkoznék, ha cukorbetegség lenne, mert a családban közel s távol nincs jelen ez a betegség. Úgyhogy köszi Évi a nyugtatást, én is csak arra tudok gondolni, hogy nincs semmi baj. Most próbálom megfigyelni, hogy nem cumizás után érzem-e inkább, mert úgy tűnik mintha igen..........

Még mindig Juc!
Óóó, ne aggódj, esetenként én is ki tudok borulni bőven, habár nekem legalább Lizu nappal alszik. Nem is tudom mi lenne, ha nonstop menne a dorbézolás. Kistesó témában én mindig arra gondolok, hogy azért ha mostanság teherbe esek, akkor is Lizu majdnem 1 évvel idősebb lesz mint most, és hát az értelme annyira gyorsan feljlődik, hogy 1 év múlva azért csak másabb lesz vele megértetni a dolgokat, legalábbis remélem.
Gyomorégés :(

Nyuszkó!
Tényleg jó nagy az a poci! Tök jó, hogy a dokid mégis dolgozni fog, akkor gondolom megnyugodtál kicsit. Gratula az autóhoz! Huncut Ákos aranyos! Ja, és boldog névnapot a nagylegénynek mára!!!

Tamesz!
Gyerkőcök továbbra is édik :)

Timurr!
Örülök, hogy meggyógyultatok!

Eveka!
Jók a képek, Marci nagyon aranyos kiskölök :) Remélem,hogy mégsem találnak nálatok lisztérzékenységet. Asszem az pl hasmenéssel+hasfájással is jár, ha olyan kaját eszik az ember, nem?? Persze nem akarok okoskodni.

Tudom kiakasztó vagyok, de most meg a vérvételtől parázok :oops: ! Éhgyomri, vénás lesz elvileg. Tudom már jónéhányan közületek sokkal gázosabb dolgon is túl vagytok, de én olyan béna vagyok ilyen téren........én képes vagyok az ilyesmitől frankón elájulni, úgyhogy azon is parázok, hogy Lizunak ne nagyon fájjon, meg azon is,hogy el ne vágódjak :oops: Dokinéni azt mondta,hogy inni ihat, csak ne cukros lötty legyen. Juc, úgy emlékszem, Nektek volt már éhgyomri vérvétel. Akkor totál semmit nem adtál Marcinak előtte, se víz se semmi??? Mert mintha azt modnta, volna dokinénink, hogy 1 órával a vérvétel előtt már ne egyen......na, de akkor az nem éhgyomri.........úúúúú, nemtom mert ahogy feljött a téma, én már figyelni sem nagyon tudtam. :oops:

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Jóestét!
ÚGy látom én már csak éjszakai műszakos lesz?:D

Nyuszko,
annyira jó nagy pocakod, nagyon drukkolok Nektek, gondolom már mindent előkészítettél, összecsomagoltál!!
Ákos nagyon jó fej a képen, Marci is kedvet kapott a mutatványhoz!!:D
gratula az autóhoz, azért úgy sokkal könnyebb lesz mozogni, főleg már két gyerkőccel!

Eveka,
nagyon jók a képek, az esőkabátos nagyon cuki, na meg a pulis is!!!!!!!! jó az árnyékod!!!!!!!:D:D:D:D
Depit tessék elfeljteni, a felelőtlen rokont meg megnevelni, ha ennyi esze van, hogy betegen gyerekhez megy!! Remélem semmi komoly nem fog Marcin kitörni, és tényleg sikerül 11-én összefutni, akkor élőben is rákattanhat kunkára!:D
milyen oltást fog kapni Marci???

Juc,
nem semmi Marci, hogy alvás nélkül pörög egész nap, a miénkkel is előfordul, hogyha alszik a kocsiban 15-20 percet, akkor már nem alszik délután semmit, de estére akkor már nagoyn zizi, azt hiszem minden nap én sem bírnám ezt. Nálunk szigorúan megy aludni délután mindenki, mert máshogy nem lenne szerintem estére tejem, csak így, ha pihizek velük én is egy kicsit.
Kistesót pedig fogod bírni, Marci addigra már okos nagyfiú lesz, és annyi mindent meg lehet már velük beszélni, és mindent megértenek. A kistesóhoz szerintem kinyílik valami újabb tartalékraktár az emberben, hogy bírja a terhelést, nem mondom, hogy nem vagyok fáradtabb, mint egy évvel ezelőtt, de azért nem vészes a helyzet, szerintem a 9 hónap pont arra való, hogy felkészüljön rá az ember testileg, lelkileg, és főleg "türelmileg" (ez szép szó lett, de nálam ez kellett legjobban, nem hittem volna).
Szerintem én majd akkor fogok padlót fogni, ha Liló is elkezd mászni és állandóan rajta kell tartani a szemem.
Mikor akartok kettesben kikapcsolódni??? Nem lehet, hogy ideje lenne???:D:D:D

Timka,
várjuk a Kitti képeket, na meg a szobáról is ha kész lesz!!!
Akkor Fanni is be lett rendesen oltva a Thomasokkal, majd visszük a DVD-t, akkor a magyart, meg Jucéknak a másikat köszönettel!!
Azért a harmadikat még ne emlegessük, mert apánk kiszalad a világból, majd meg kell még érnünk rá, vagy nem!

Timurr,
jó, hogy meggyógyultatok, émelygés meg lassan elmúlik. Maja mit szól hozzá, hogy lesz kistesója????

Na megyek gyorsan eldobom magam, mert ma elfáradtam az ügyintézésbe, lefoglaltam az időpontot a plébánián Lili keresztelőjére, meg okmányirodáztunk, és persze első emelet, és lift nincs, Lili aludt, így babakocsit fel kellett cipelnem, mert a tapló bizt. őr azt mondta, hogy hagyjam lent a gyereket kocsivla együtt, na tudod mikor, szóval ma súlyemelést gyakoroltam!:D
Szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hahó, csak gyorsan..

Köszi a biztató szavakat mindenkinek! :)

Muki, az éhgyomri vérvétel előtt Marci nem evett semmit, asszem cukor nélküli teát ihatott. Sőt itattam is rendesen (vízzel is), mert állítólag akkor könnyebb vénát találni rajta, ha van benne elég folyadék. Ne aggódj nagyon, mi már többször túlestünk rajta, minden simán ment, remélem, nálatok is!!!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Nagyon gyorsan írok egy keveset....
Nekünk is rohangálós napunk volt, most meg tapétázunk a változatosság kedvéért....

Ákosnak akartamnagyon boldog névnapot kívánni.

Tamesz, Juc
Akkor jöhet még az angol dvd is, mi is átmásoljuk majd.
Ja és Juc, jöhetnek a 24-ek is, azt is felmásoljuk majd a vinyóra.
Köszi!

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!

Húha, mennyit írtatok, követni sem tudom :D !

A lényeg: Mi is tudunk menni Fanni bulijára 11-én. Mi előző nap tartjuk Panni családi szülinapját, de vasárnap tudunk menni! Timka, köszönjük a meghívást!

Nálunk most szerencsére nincs betegség, sem extra depi, csak szipmlán idegeskedések a férjem munkahelye körül. Kb havonta kirúgnak egy kollégát "nevelő célzattal" a többiek számára :? :? . Ettől kicsit stresszesebb az életünk, főleg a férjem zizi, amit megértek, de néha nagyon nehéz elviselnem a hangulatát :roll: .

Azért van valami általános "tél végi" lehangoltság a levegőben, főleg, ha egész nap ömlik az eső....

Juc
Szerintem is ki kellene kapcsolódnotok a férjeddel kettesben, sokat segítene a helyzeten. Vagy kicsit több MArci-mentes program? Pl gyere velem tornázni szerdánként :) :) ! Az alváshoz nem tudok hozzászólni, tényleg elég gáz lehet, ha nem alszik a törpe egész nap! Esetleg igaz lehet, amit a múltkor mondtál, hogy korán elálmosodik délben, és ilyenkor ha nincs lehetőség lefektetni, túlpörög...? Azért jó lenne, ha vissza szokna a délutáni alvásra, már csak miattad is.

Eveka
Remélem nem találnak semmit Marcinál, nagyon szorítok! Jó lenne, ha tudnátok jönni vasárnap, olyan jól szoktak sikerülni ezek a talik :lol: :lol: ! Nagyon aranyosak a szegedi képek!

Nyuszko
De izgulok, mekkora nagy már a pocid!! Ákos nagy zsivány, a szőnyeg alatt 8)! Gratulálok a kocsihoz! Mi lett az új laborvizsgálat eredménye?

Muki
Vanília illatú pisi :shock: :shock: :D! Ne aggódj a vérvétel miatt, erős leszel, már csak Lizi miatt is :wink: !

Tamesz
Olyan jók ezek a tesós képek! Tessék sokat felrakni! Mikor lesz a keresztelő?

KépKép
fanka

Sziaszok!

Nagyon örülök, hogy ennyien tudtok jönni a buliba, van hely elférünk!!!

Akkor eddig akik tutira jönnek:
- Tamesz család,
- Juc család
- Fanka cslád

-Eveka? remélem meggyógyultok addig és itt lesztek Ti is!!!!!!

Már csak az időpontot kellene kitűzni a vasárnapon belül, kinek mikor lenne jó??? Én a 3 órát céloznám meg, addig talán minden gyerkőc alszik egy picit, ha máskor nem az idáig vezető úton szundít egyet.

Fanka
Férjedhez türelem, elhiszem hogy frusztrált az állandó stresszelés miatt. Csak azt nem értrem a munkáltatókban, egyesek miért teremtenek ilyen légkört. mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha az ember nyugodtan végezhezné a munkáját, főleg ha szereti is amit csinál.

Juc
Szerintem a mai nap se fog feldobni Téged, elég lehangoló depis idő van.De küldöm a ++++++ energiát.
Igaza van Tamesznak, nekem is kinyíltak a rejtett tartalékaim és bírom a pocakosodást és Fanni hülyeségeit, amiből van bőven.
Most például egy üveg vizet borított ki itt mellettem.

Képzeljétek gyerekdokit kell keresnem Kittinek, mert a mostani aki Pesten van nem trudja bevállalni. Én nem fogom tudni úgy bevinni hozzá a picit, ő meg nem tud majd hetente kilátogatni hozzánk mert megörökölt egy idősebb dokinéni csomó betegét.
Azért rendes volt hogy szólt időben. mondta hogy bármikor hívhatom meg mehetek hozzá, de szerinte a picivel jobb lenne egy közelebbi dokit keressek.

na ennyi voltam, mennem kell

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok,

Először is köszönjük szépen a névnapi jókívánságokat, na meg az autós gratulákat. Talán te kérdezted Juc, hogy fogom-e vezetni? Már alig várom, eddig csak a régi Dáciánkat volt alkalmam vezetni és mondanom sem kell azzal inkább kín a vezetés, mintsem élvezet. Úgyhogy nem szívesen ültem a volán mögé. De most már alig várom, hogy kipróbálhassam az autót :) .

Laboreredmény,
Hát a strepto sajnos itt is kijött, de legalább most már biztos, hogy csak ez az egy van. Remélem második nekifekvéssel most már sikerül megszabadulni tőle.

Csomagom megvan már persze, még egy-két dolgot kell csak bepakolnom, de ezek olyasmik, amiket minden nap használok, úgyhogy majd utsó percben teszem be. A pocakkal hogy hogy bÍrom? Hát van ilyen nap is meg olyan is. Van mikor elég nyűgis vagyok, fura pl az, hogy egyre nehezebb Ákost öltöztetnem, mert alig tudom ölbevenni a pocak miatt :D . Na de ezek csekélységek és már amúgy sincs sok hátra. Viszont egyre jobban parázok a kórházi napok miatt. Hogy hogy lesz Ákossal? Illetve milyen lesz nekem nélküle és neki nélkülem. Meg hogy hogy fogadja majd a tesót, stb.

Mukika,
Szorítok a vérvételre. Én is gondoltam rá, hogy Ákost elvigyem egy pár analízisre, hogy lássam, nem-e vérszegény vagy ilyesmi, de még nem vettem rá magam.

Kép
Kép
nyuszko

sziasztok

Mukika
vanilíás pisiszag?na hát Mjaának olyan nincs :-)
Viszont neki is szagos a szája cumija,főleg cumizás után.Mindig elhatározom ,hogy ez az utolsó cumide a kifinomult terhes orrom nem bírja a szagos cumit :?

Tamesz
milyen kis rendes biztonsági őr ,kíváncsi vagyok mit csinált volna a síró Lilóval.Egyszer nekem a postánál mondták,hogy ne vegyem ki a babát a babakocsiból majd ők vigyáznak rá,két idősebb néni,gondolotam oké úgyis csak egy csekk,nem voltam bent 3 percet Maja úgy üvöltött mint a sakál ,mert kiesett a cumija a néni meg nem merte megfogni és visszadni neki :-) olyan két hónapos volt.....

Szerintem Majának fogalma sincs mi készülődik,majd ahogy tellik az idő,nő a pocak,egyébként részt vesz mindenben,jön uhra,terhesgondozóba mindenhova velem,velünk.Aztán nyáron készül az új szobája ,elő kerül a kiságy úgyhogy lesz változás bőven a kis lelkének.

Fanka
jujj de nem bírom az ilyen stresszes munkahelyeket :-(issmerős sajnos :-(

Juc
kitartás,én is sokszor bekattanok,ma extra nyügi nap volt Majánál,semmi se jó,csak nyikk meg nyekk,meg sírás meg anya vegyél fel,vháááááááááá
na ezzel jól megvigasztaltalak ,gondolom

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Tervezzük a 11-ét, mindenképpen. Marci nagyon lázas. Látta ma a gyerekorvos, azt mondta, hogy piros a torka, egyelőre nem vészes, hagyjuk egy kicsit küzdeni a szervezetét. Remélem tényleg megússzuk antibiotikum nélkül.
Nekem 8-án lesz egy nem túl kellemes vizsgálatom, aminek ha nem lesz nagyon-nagyon rossz az eredménye s nem esem tőle depibe, no meg Marci is rendbe jön akkor zöld az út a talihoz.

Timka,
nekünk a 3-4 óra elvileg jó, csak így az autóban fog aludni. Ettől kicsit zizi szokott lenni, de a gyerekek láttán remélem felvidul. Majd mondd meg, hogy mit vigyünk. Rágcsálnivalót, innivalót biztosan viszünk, mert Marcinak már most is sok dolog tiltott. Mégegyszer köszönjük a meghívást!

Évi,
előre is köszi a segítséget! A lisztérzékenység gyanúját az indokolja, hogy Marci az elmúlt 1 évben 1 dekát sem hízott (sőt, fél kilót fogyott), rengeteget eszik, naponta 4-szer kakil (igaz, ez nem hasmenés) és a legutóbbi vérvételnél a vasszintje is az alsó hatérértéken volt. Glutént 1 éves korától kap. Ha a lisztérzékenység negatív, akkor növekedési hormon vizsgálat következik, mert ilyen probléma viszont van a családban.

Nyuszkó,
Ákosnak mi is boldog névnapot kívánunk! Remélem a bacikat az utolsó előtti pillanatban sikerül majd kiírtani. Aztán csak óvatosan száguldozz!

Muki,
Marcinak is édeskés a lehelete. Emiatt még nem jutott eszembe aggódni :shock: Mi csak mindig csodálkozunk rajta, hogy ugyanazt eszi, amit mi, még sincs reggel "szájszaga" :lol: ! Nekem azt mondták, hogy csak vizet ihat reggel a gyerek a vérvétel előtt.

Tamesz,
gondoltam, hogy tetszeni fog az árnyékos kép :). Szerintem is az utóbbi időben ez a legjobban sikerült kép rólam :lol: !
A rokont 2 éve neveljük. Hiába :evil: . Nekem már nincs több ötletem. Erről ennyit.
Babakocsiemelés: legalább karban tartod a bicepszedet :). Az enyém már kezd satnyulni. Viccen kívül, tényleg bunkó volt az őr, legalább segíthetett volna.

Juc,
örülök, hogy javult a "hangulati helyzet". Szerintem is csinálj több Marci-mentes programot. SZerencsés vagy, hogy van kire hagynod Marcit.

Remélem marcinak lemegy az égig szökött láza, mire felkel.

Szép napot Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!
Na ma is "szép" napunk van, talán most éppen nem esik, de most meg alszanak, szóval mefint szobafogság van, és Marcin nagyon látszik, na meg Lilinek sem árt a babakocsis szundizás!

Muki,
na mi volt ma? hogy viseltétek??? eredmény mikor lesz???

Nyuszko,
bunkó voltam, elfelejtettem írni Ákos névnapját, szóval utólag is sok bolsogságot neki!!!
Remélem sikerül a bacit kikezelni, a pocakméret pedig tényleg már nem sokáig tart. Marci nagoyn jól viselte a 3 napot, amíg én nem voltam, hiszen minden nap bejöttek, itt volt az apja és apukám is, főztek neki, csavarogtak, élvezte. Nekem viszont baromira hiányzott, már első délután, amikor hazajöttek bőgtem, és vsz. ezért is jöttünk hamarabb haza a kórházból, mert már nagyon hiányzott. Szerencsére a dokim megértette a helyzetet és elengedett, de a csecsemős doki már nehezebb dió volt, de végül én győztem!
Pocakmértehez a legszebb az volt, amikor kerestem Marcit, hogy hol van, és kiderölt a pocak alatt állt, csak én nem láttam!:D

Timka,
tényleg beszéljük meg, hogy ki mit vigyen, mert éppen elég lesz Neked a megszállára készülni, meg utána a nyomainkat eltakarítani, én pl szívesen sütök valamit, ......
És Kitti képet mikor kapunk???:D
Ja és a 3-4 nekünk is jó, majd korán rakom le aludni őket.
És most merre keresel gyerekorvost? Veresen? Gödöllön? gondolom nem lesz könnyű, én anno itt a kerületi fórumban faggatóztam és nagyon jót sikerült találnunk, és szerencsére elvállalt minket, mert már rengeteg betege van, de ő mindig házhoz jön ,mi csak egyszer voltunk a rendelőben, amikor Marci 1 éves méréseit csinálták. Most a kétévest már cska bediktáltam a védőnő által mért méretekkel. Bár hozzá kell tennem, hogy Marci nem nagyon volt még beteg, max félévente taknyos, kopp-koppp-kopp!

Ja, Dvd-ket átmásoljuk nektek, hogy ott már ne ezzel kelljen játszani, bár gondolom az apák élveznék, ha kicsit prüntyöghetnének????:D:D:D Valaki kéri még őket????

Eveka,
nem túl biztató a magas láz, de reméljük gyorsan legyőzi Marcitok, és tudtok jönni 11-én.
Nem tudom milyen vizsgálatod lesz, de szorítok, hogy jó eredményt kapjál, és ne essél depibe!!!!!!!!!
Ja nálam nincs hiány izomban, na meg hájban sem!!!:D:D:D

Fanka,
apátoknak kitartást a munkahelyi stresszhez, anno szerintem nekem azért nem maradt meg az első két baba, mert túl sokat idegeskedtem és elég sz@r időszak volt az egyetemen, megnyertem 23 milliót felújításra, de nem volt mindegy, hogy melyik cég csinálja, hanem eleve eldöntött volt, na és persze ritka szar munkát végeztek, én emg szétrobbantam a dühtől, hogy hiába pályáztunk. Na és persze egyesek jó kis "jutalékot" kaptak az összegből. Na amikor eldöntöttem, hogy nem érdekelnek az ilyen emberek, rúgjanak ki ha akarnak, vagy fel is fordulhatnak, akkor jött MArci!
Ja, és próbálj türelmes lenni vele, mert a "hátország" nagyon fontos, én a párom nélkül nem bírtam volna.
Képeket majd teszek fel, de mostanában el is felejtek fotózni, úgy mennek a napok.

na gyorsan befejezem az adóbevallásom, mert postára kellene adnom mielőbb. Ja képzeljétek hogy megyszívtam, nincs annyi jövedelmem és persze adóm, hogy igénybe tudjam venni a lakáshitel után visszajáró adókedvezményt, ja és jövőre sem lesz, pedig ez az ötödik, azaz az utolsó év.
Itt már megint felhős, mire befejeztem, napsütést akarok!!!!!!!!!!!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Hú, mennyien írtatok, látszik, hogy a rossz idő miatt mindneki inkábbb bent maradt...

Hát nálunk továbbra sem rózsás a helyzet, viszont kiderült, mi okozza Marci extra nyügijét és anyásságát (meg az éjszakák is zűrösek pár napja): jönnek az utolsó fogai... :? :? :? Ma már semmit nem evett, mondta is, hogy "foga, foga", és órááákon át bőg, nyafog... :cry: :cry: :cry: MOndanom sem kell, hogy az én pocsék hangulatomat ez sem dobta föl, és én sem voltam képes őt rendesen megvigasztalni, szóval ma együtt is bőgtünk egy félórát... :cry: :cry: :cry: Érdekes, hogy az eddigig fogaival semmi extra baj nem volt, az utolsók ennyire fájdalmasan bújnak ki? Más tapasztalt ilyet? Persze adtam neki Panadolt, de már el is felejtettem, hogy mit lehetne még ilynekor tenni. Van vmi homeo bogyó is fogfájásra, nem?

Magamtól viszont megijedtem, mert egyre elhatalmasodik rajtam a depresszió, sajnos volt már ilyenem jópár éve :( , gyogyót is kellett szednem, nem szeretném, ha megint előjönne, mert mi lesz így Marcival, nem akarom megijeszteni, nem szeretném, ha ő is megbuggyanna, amiért az anyja idegbeteg... :lol:

Ilyenkor aztán abban is bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán szeretnék-e még egy gyereket, ha ezzel az eggyel sem bírok... Meg nemcsak azon aggódom, hogy hogy bírja majd Marci a kistestvért (meg persze én), hanem attól is, hogy egészséges lesz-e a baba, merthogy már túl öreg vagyok hozzá...

Bocsánat, hogy megint így lerohantalak titeket a nyavalygásommal, siránkozom itt, mikor különben semmi komoly bajunk nincs... Igyekszem összeszedni magam...

Köszi az ötleteket, segítséget mindnekinek: Marci-mentes program mostanában csak a magántanítás van, az meg elég fárasztó, bár nagyon élvezem agyilag. :lol: Biztos az is baj, hogy egy jó ideje eljártam ugye táncolni a suliba, ezzel volt heti egy szórakoztató műsorom, kicsit lazítani tudtam, és ennek ugye február elejétől vége szakadt. Belekóstoltam a jóba, aztán tessék... :lol: :lol: :lol: Tudom, hogy közületek páran egyáltalán nem tudnak elmenni otthonról, aztán mégsem szomorkodtok, csak én vagyok ilyen hisztis...

Eveka, Marci gyógyuljon hamar!!! Neked meg szorítok a vizsgálathoz, remélem, jó lesz az eredméyne!!!
A növekedési hormon-problémát hogy lehet kezelni? Gyógyszert kell szednie a rokonodnak?

Timka, nekünk is jó a kb. 3 óra, Marci eleve könnyebben alszik autóban, mint itthon. :lol: Viszünk mi is vmi rágcsát meg innivalót, ha kell!

Fanka, férjednek kitartás a munkahelyén, neked meg a férjedhez!!! :) Remélem, elmúlik az idegeskedős időszak!

Szép estét!

Juc

Kép
juc14

Juc,
én sem érzem magam képesnek arra, hogy két gyereket neveljek, csak tudom, hogy Marcinak jobb lenne, ha lenne testvére és nem lenne túl nagy a korkülönbség. Valahogy mindenhonnan azt hallom, hogy ahol rosszcsont az első gyerek, ott a második gyerek kisangyal. Persze lehet, hogy ez nálunk nem jön be :). Én tudom, hogy nekünk még legalább egy év, mire jöhet a második, így könnyen vágunk bele. Én örülök, hogy leírtad ezt, mert mindenki már boldogan készül a másodikra, miközben én tele vagyok kétségekkel. Remélem bogyószedésre nem kerül sor. A múlt héten egyszer én is teljesen magambazuhantam, zokogtam egy napig, aztán valahogy jobb lett. Én abban bízom, hogy jön a tavasz, szép idő lesz, többet tudunk majd kimozdulni, utazni. Én ebből próbálok erőt meríteni. Ha más nem lesz, majd közös depitalálkákat szervezünk :lol: ! EGyébként én azt találtam ki, hogy áprilistól Marcit hetente 2-szer elviszem játszóházba 1-2 órára, hogy ennyi Marcimentességem legyen.
Marci is nagyon szenvedett az utolsó 4 fogával, ráadásul tövenként nőtt, mindegyik 1-1 hétig. Legalább 2 hónap volt. Én Dentinox géllel kenegettem egy kicsit segített. Nekünk a Panadol nem jött be. Marci mondjuk mindegyik fogával szenvedett. Amióta kijöttek fogai, nyugisak az éjszakák. kivéve most, mert a lázcsillapítóktól Marci nem tud aludni :( . Délután is összesen 1 órát aludt a szokásos 2 és fél helyett.

Köszönöm a drukkokat a vizsgálattal kapcsolatban. Jó sajnos semmiképpen nem lesz az eredménye, csak az a kérdés, hogy félig lesz rossz vagy teljesen. Mindegy, a dokim rendes volt, felpörgette a dolgokat.

Tamesz,
még régebben írtad, hogy Marcinak majd keresel óvodát. Ugye jól emlékszem, hogy a XVII. kerületben laktok? Ott van Waldorf-óvoda,ami nekem szimpatikus.

Na, megyek családozni.

Eveka

Kép
eveka

Jóestét!
Eveka,
igen, a 17. kerületben lakunk, és van Waldorf ovi, de én nem hiszem, hogy oda fogom adni, mert amikor tanítottam az egyik örökölt osztály waldorfos volt és hát nem voltam elájulva tőlük. Nekem túl szabadelvű volt a nevelésük, egnem marhára zavart, ha óra alatt mászkáltak, vagy csak úgy bekiabáltak. Viszont nagyon kreatív kis banda volt, szóval nem egyértelmű számomra a dolog.
Jövő héten jön hozzánk egy ovónéni, akivel egy házban nőttünk fel, és mint kiderült itt laknak és itt dolgozik, őt akarom kifaggatni a kerületi ovikról. Bár vsz. nem veszik fel csak 2008 ősztől, mert nagyon nincs hely.
Hú nekünk még egy csomó foga hiányzik Marcinak, mi vár még rám te jó ég, addigra Lili is elkezdi majd a fogzást, akkor én is benevezek némi bogyóra!:D:D:D

Juc,
kitartás a fogzáshoz, én Chamomilla C15-öt adtam Marcinak a fogzásra. Sajnálom, hogy így megszendvedtek velük!!!
Nekem az szokott segíteni a depis időszakokon, ha kitűzök valami célt, egy utazást, nyaralást, valami olyat amikre nagyon vágyom, és amíg az be nem teljesül addig az a cél, és arra készülök. Szerintem tényleg keressetek egy időpontot, segítek a szállást foglalni ha tudok, és menjetek el kettesben. Nekem a nyári Dubrovniki 3,5 nap apával kettesben még mindig tart, és már tervezzük, hogy idén nyáron is kellene valami csak kettesben, persze ha már Liló lecsatolható a cickókról!!!:D
Egyébként pedig remélem most már jön a tavasz, a napsütés, és akkor többet lehet emberek közé menni, játszótérre, állatkertbe, kisvonatozni, .... szóval én benne vagyok minden programban!! Ja és hozzánk is lehet jönni bármikor a kertbe rohangálni, sőt apukám már tervezi a játszóteret Kunkának, úgyhogy lesz mivel játszani.
Marci tegnap már homokozni akart, de hát azért ahhoz még hideg van!! A lényeg, ne hagyd elhatalmasodni magadon az érzést!!!

Na megyek altatni, mert még mindenki kiabál!!!!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!
Sajna még nem vagyunk túl rajta, mert péntekre tervezzük a menetelt....

Juc!
Még 1 kérdés a vérvétellel kapcs-ban. Akkor Marcival is úgy volt, mint a felnőtteknél,hogy éjféltől nem ehet semmit? Mert ez nálunk elég gáz, mivel Lizi 4-5 között szokta követelni a cicit, és ha nem kapja meg, bőgés van. Most hogy értessem meg vele,hgoy nem kaphat? :(
Többiekhez is: szerintetek, ha pl 2-3 körül hajnalban adok Lizinek egy jó adag tápit, az bezavarhat? Végül is nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy inni igyon sokat, csak ne cukrosat, mivel vércukrot is kért. Viszont a tápiban lehet, hogy van cukor, meg az anyatejben is, de ez a cukor csak nem olyan amit most nem lehet, ugye??? Naaaaaa, tiszta hülye vagyok.....

Még mindig Juc!
Na hagyd magad!!!!! Gondolj arra, hogy igenis legyőzöd a depit, és szerintem is minél többet kimozdulni, ha lehet Marci nélkül is. Nnnnaaaaa, erős vagy Te!!!! Azok a fogacskák meg reméljük minél hamarabb kibújnak.

Timka!
Köszi Neked is a biztatást! Én erős??? hi-hi-hi. Annó mikor Lizi 4 hósan kapta a dupla szurit, utána a váróban hajszál híján elájultam, még jó,hogy a párom ott volt, és tudta Lizut öltöztetni, amíg én üldögéltem a földön :? Én ennyire gáz vagyok szurka-piszka téren :(
Nem semmi, hogy most új dokit kell keresned.....remélem hamar találsz vmi jót!

Eveka!
Drukk a vizsgálatodhoz! Marci remélem mihamarabb meggyógyul.

Fanka!
Kitartást Neked is és a férjednek is! Rühellem az ilyen példa statuálást :x A főnököt kéne inkább kirúgni a jó francba!

Nyuszkó!
Streptococcus jó anyját! Hogy ez miért ilyen ragaszkodó fajta??!! Amúgy van bármi tüneted is? Azért remélem csak elmúlik, de ha nem, akkor ne feledd, hogy hívd fel mindenki figyelmét erre a dologra a szüléskor!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Alig győztem elolvasni a napi termést, mert én már csak ilyen esti/éjszakai műszakra tudok jönni.

Talira még kitaláljuk, hogy mit hozzatok, egyenlőre azt se tudom hétvégén mi lesz a szülinapi menü a családnak, aki elég válogatós, csak a hagyományos kajára buknak, de abból sem mindegy mit hogyan kászítünk. (após például semmi tej,vaj, apukám rántotthús párti...)
Remélem megérkezik addig a Zsolnay étkészlet is, ha már megrendeltük.

Bocsi, de nincs erőm a szkeneléshez, szarakodni szokott a csatlakozásnál, így még vármotok kell egy kicsit a Kitti képre.

Tamesz, köszi a dvd-t.
Itt helybe két doki van, egyik se túl jó. Erdőkertesen állítólag van egy "új" doki, de még nem kerestem. Valki ajánlott egy gödöllői idősebb férfi dokit, akiről nem tudni hogy praktizál-e még,de azt igen,hogy kimegy házhoz. Nekem ez egy nagyon fontos szempont. Aztán lakik itt Veresen egy gyerekorvos, aki a 16. kerületbe rendel, vele korábban már beszéltem, de úgy jött le,hogy oltásokat csak a rendelőben adja be, na ez nem szimpi.
Keresgélek, jövő héten vagy utána már jobban lesz erre is időm.

Ma is intéztünk pár dolgot, voltunk Fannival nődokinál is. Még van 4-5 nyugis hetem, akkor kell majd bemennem ctg-re a klinikára.
Nekem még nem is vettek le kenetet, hogy megnézzék van-e baci benne. Anno Fannival is valamikor a 36. hét körül erre sor, ha jól emlékszem, kipp-kopp nem vagyok hajlamos az ilyesmire.

Még mindig van tapétázni valónk, tegnap nem nagyon haladtunk. Mára meg szegény apánk annyira fáradt lett azegész napos munkától +4 órás alvásoktól, hogy hazajött és fél 9-kor lefeküdt aludni. Azt mondta éjfélkort kel és tapétáz. Remélem én is ébren leszek addig, nekem ugyanis van jóadag vasalnivalóm.

Eveka
Drukkolok én is a vizsgálathoz és hogy lemenjen a láza a legénynek!

Juc
Húhh, Te aztán tényleg nem vagy túl jó passzban, annyira érződik az írásodból is. Sajna tudom én is milyen ez az érzés, néha rám is rámtör, olyan üresnek érzem akkor az egész életem, pedig hát nem az! Tessék kimozdulni otthonról, sétálni nagyokat a friss levegőn (ha nem esik éppen)!
Fanninak még nem jön az utcsó 4 foga, remélem nem szülésre időzíti. Nálunk a Panadol váltbe ilyenkor,meg mikor már nagyobb volt magától kérte a Dentonoxot.

Mukika
Drukk a vizsgálathoz! Meglásd, jó fogja Lizi viselni.
Fanninál vénaszúrásnál az volt a legnagyobb gond, hogy lefogták és sehol nem talátak rajta rendes vénát mert már kezdett kiszáradni. Szerintem itasd vízzel nyugodtan, az nem befolyásolhatja az eredményt. Ja meg készülj fel, hogy nem olyan gyors ám a piciknél a vérvétel mint nálunk, Fanninak baromi sűrű volt a vére,alig folyt. Én folyamatosan bíztattam,hogy milyen ügyes,meg meséltem,énekeltem neki, hogy megnyugodjon.
Kitartást!!!

Na megyek mert meló van!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!

Köszi az együttérzést meg a biztatást mindenkinek, igyekszem nem hagyni elfajulni a dolgokat... :lol:

Eveka, azért remélem, nem depi-talikat fogunk tartani, hanem jókedvű talikat!!! :D :D :D Tényleg gyertek ti is 11-én, biztos jó lesz egy időre még a gondokról is megfeledkezni.

Köszi a közösségi-tippet, valóban az is lehet az oka a nagy túlpörgésnek Marci részéről, hogy idén még nem vittem sehová rendszeresen, tavaly meg egész ősszel-télen jártunk tücsökzenére, csiribirire. Csak valahogy ki akartam hagyni ezt a beteges téli időszakot, meg ugye telelni is voltunk, úgyhogy nem nagyon jártunk még idén közösségben. Lehet, hogy mégis vinni fogom, és nem várom meg vele a tavaszt, mint ahogy terveztem.

Marci hogy van?

Tamesz, már foglaltunk is szállást wellness-hétvégére :D , de képzeld, a lipóti szállodában meg még csomó helyen, amit hívtam, már múlt héten nem volt szabad szoba a márc. 15-i hosszú hétvégére!!! Úgyhogy végül egy puccos kastélyszállót választottunk, ami marha drága ugyan, de a férjem nagyon rendes és azt mondta, elvisz kényeztetni egy kicsit... :oops: :lol: :lol: Remélem, tényleg jót tesz nekünk!

Muki, sztem 4-5 körül már nem ihat tejcsit Lizi :( , nem tudod teával vagy vízzel megnyugtatni olyankor?
Kitartás a vérvételhez, ha nagyon ájulós vagy, ne nézz oda, ahol szúrnak, csak fogd jó erősen Lizit az öledben! Férjed nem tud veletek menni?

Waldorf: nekem nem a szabadelvű nevelésükkel van a bajom, sőt az nagyon szimpatikus lenne, de közben meg bizonyos téren olyan merev ez az egész Waldorf-szemlélet (pl. tilos tévézni, számítógépezni, arc nélküli babák stb.), szóval annyira furcsa, hogy egyrészt ilyen szabad meg kreatív, másrészt meg ilyen kötött... :?
Tamesz, amúgy az én óráimon is be- bekiabáltak ám a gyerkőcök a suliban :lol: , engem nem zavart, csak ha nagyon szemtelenek voltak vagy már a saját hangomat se hallottam.

Nyuszkó, remélem, a streptococcus elmúlik a szülésig, de tényleg lehet, hogy jobb, ha biztos ami biztos alapon kapsz antibiotikumot szülés közben. Klebsiella ismerős :? , nálam ő az állandó "vendég"... :? :?

Timka, hú, a Zsolnay étkészletet nehogy elővedd, amikor ott vagyunk! :lol: Az veszélyes lenne rá nézve!!! ma Marci "termése" egy üveg csemegeubi széttörése... :?
Gyerekdoki-kereséshez sok sikert! Van egy régi bnőm Veresen, megkérdezzem, hogy ő kit ajánl?

Juc

Kép
juc14

Sziasztok,

Nálunk ma derült égből villámcsapásként Ákos belázasodott. Nem tudom mi lappanghat benne, de ahogy hallottam ismét valami járvány terjeng a gyerekek között. Enni sem akart, beletömtem a lázcsillapítót és lefektettem. Hátha jobban lesz miután kialussza magát. Pedig reggel semmi baja nem volt, még sétálni is voltunk kinnt. :shock:

Tamesz, Eveka,
Köszönjük a névnapi jókívánságokat.

Mukika,
A streptonak nincs tűnete nálam. Érdekes módon a tesómat már jó párszor elküldték garatviszgálatra, mert arra gyanakodtak, hogy streptoja van, mivel állandóan begyúllad a torka. Nála meg nem találtak semmit :shock: . Az is lehet, hogy én csak hordozó vagyok. Mindenesetre remélem most kikezelődik.

Juc,
Fel a fejjel! A táncórákat nem lehetne folytatni?

Kép
Kép
nyuszko

Sziasztok!

Hú, Nyuszkón kívül mindenkit kiirtottam ma??? :( :lol:

Csak gyorsan bejelentkezem, mert holnap Marcival és anyukámmal elmegyünk Tokajba keresztanyámékhoz (hirtelen ötlettől vezérelve), remélem, jót tesz egy kis változatosság. Marci ugyan velem lesz, csak a férjemtől szabadulok meg egy kis időre... :lol: :lol: :lol: Szombaton este jövünk vissza.

Mindenkinek szép hétvégét, jó pihenést, szülinaposoknak jó készülődést!

Juc

Kép
juc14

Ja, és Ákosnak mielőbbi gyógyulást!!!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!
Nyuszko,
jobbulást Ákosnak, vigyázz magatokra is, remélem semmi komolyat nem szedtetek össze így szülés előttre!:D

Juc,
nagyon helyes, biztosan jó lesz Tokajban, szép hely, és kicsit kényeztetni is fognak, gondolom.
Mi ma megyünk Győrbe és vasárnap duán jövünk csak, majd hármasban a kölykökkel hétfpn megyek Egerbe, úgyhogy mi sem fogunk unatkozni.

Nálunk most az Elmű a héten két napon sem szolgáltatott áramot karbantartás miatt, így ma a csöpögő eső miatt az Ikeaban rosszalkodtunk, Marci nagoyn élvezte, ki is alduta magát a 20 perc alatt hazafelé a kocsiban, most pakolunk, hogy mire apánk megjön indulhassunk.

Kellemes hétvégét mindenkinek, szülinaposoknak jó készülődést!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szóval mindenki lelép egy kis környezetváltozásra.....Jól teszitek!!! :)

Túl vagyunk a vérvételen, képzeljétek szerencsére elsőre meglett a vénácska, és tök gyorsan végzett is a nő, így Lizu nem is sírt, csak már kint 1 kicsit, mert nem szerette,hogy azt az izét szorítom a szúrás helyéhez. úgyhogy nagyon büszke vagyok rá! És én sem lettem rosszul, habár már a várakozásnál kezdtem azt hinni, hogy gáz lesz, nagyon ideges voltam, de hál Isten nem.

Szopit már hajnalban nem kapott, úgy oldottam meg a helyzetet, hogy éjszaka negyed 12-kor adtam még neki az esti 180 ml tápi mellé 150-et, így ezzel a dupla adaggal bírta reggelig.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Tényleg mindenki lelép.... nekünk meg jönnek a vendégek.

A mai(vagyismár a tegnapi) napom katasztrófális volt. Semmi nem jött igezán össze: nem érkezett meg a Zsolnay, a Fanni szülinapjára szánt ágyikóba a kókuszmatrac, a függönyt elmérték vagy én adtam meg rosszul....csupa apró kis bosszúságok,amiket egyáltalán nem terveztem be.
Viszont voltunk ma helyben Csiri-birin, ami nagyon jó volt, Fanni nagyon élvezte a gyerkőctársaságot.
Délután átmentem málhásszamárba, a nem túl kis méretekkel rendelkező Seatot sikerült csurig megtölteni: elhoztam a tisztítóból a szőnyeget, Fanni szülinapjjára na és az utóbulira a héliummal felfújt lufikat, bevásároltam a hétvégére....
Most még vasalok, aztán húzok aludni.

Mindenkinek jó kikapcsolódást és a jónak ígért időben kellemes pihenést kívánok!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!

Muki,
Lizike igazi hős volt! Marcitól eddig kétszer vettek vért, mind a két alkalommal üvöltött. Nagyon ügyes kislány!

Juc, Tamesz,
jó pihenést és kikapcsolódást Nektek!

Nyuszkó,
remélem Ákos már jobban van és Te sem kaptál el Tőle semmit.

Timka,
Nektek pedig jó készülődést! Inkább már most előre kívánunk Fanninak nagyon sok boldog szülinapot, mert lehet, hogy holnap nem tudok jönni.

Kép Boldog szülinapot Fanninak!

Mi nem készülünk bulival Marcinak, csak reménykedünk, hogy addig meggyógyul. Persze lesz lufi és torta, de a azülinapján Marci-nap lesz. Ha jó idő lesz, elmegyünk állatkertbe, kisvasutazni. Azért átjönnek majd az itteni rokonok, de a nagyiékhoz mi megyünk majd a 15-ei hosszú-hosszú hétvégén. Már alig várom. Sajna a férjem most egész hétvégén sokáig dolgozik, persze én is takonykóros lettem és Marci mikorra is időzítené az 1 órás hisztijeit :twisted: ?!? Megyek is, nem rontom tovább itt a levegőt.

Kép
eveka

Sziasztok,

Fanninak boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Voltunk Ákossal a dokinéninél, hát még az sem tudta, hogy a láz mitől lehetett. Állítólag a foga. De én gyomorrontásra gyanakszom, mert enni sem nagzon evett és a széklet rettenetesen büdös volt, meg a lehelete is. Most már jobban van, remélem így is marad.

Kép
Kép
nyuszko

Hahó!

Remélem, mindenkinek jól telik a hétvége!

Tamesz, jó pihenést Győrben! Jó utat Egerbe is!

Nyuszkó, remélem, tényleg meggyógyult Ákos!!!

Eveka, Marcinak és neked további gyógyulást!!!

Muki, Lizi nagy hős volt!!! És persze te is!!! :lol: :lol: Mikorra lesz eredmény?

Mi megjöttünk a villám-rokonlátogatásból, jó volt kicsit kimozdulni, de azért nem tudtam teljesen ellazulni, mivel Marci ördögfiókát játszott a keresztanyáméknál, folyamatosan ajtót csapkodott, rohangált, kurjongatott, ő persze marhára élvezte... :lol: :lol:

Majd teszek föl 1-2 képet is, most viszont az elmaradt szalagavatós báli képek jönnek, mert végre megkaptam őket! :D

Szalagot tűzök:
Kép

Keringő:

Kép

Kép

Kép

Kép

További szép hétvégét!

Juc

Kép
juc14

Nyuszkó!
Reméljük Ákosnál tényleg csak vmi gyors betegség volt.

Juc!
Nagyon szépek a képek!!
Eredmény hétfőn lesz. Érdekes emiatt már nem izgulok, nem tudom elképzelni, hogy bármi baj lehet.

Timka!
Fanninak holnapra nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Lizi és én!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

A kis Fanninak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Kép

KépKép
fanka

Sziasztok!!!

Mi is kívánunk nagyon boldog szülinapot Fanninak!!
Kép

Juc!!!
Őreg vagy már a második babához???Ezt sértésnek veszem!! :evil: :evil: :lol: :wink: Egyébként ujra egy közös vonás én is erőteljesen hajlamos vagyok a depire,én is voltam már dokinál is emiatt,de a gyógyszeres kezelés javaslatakor inkább elbucsuztunk egymástol.Nem igazán támogatom az ilyen gyógyszereket,inkább a gyógynővényekre hagyatkozom ilyenkor.Egyébként én is depis vagyok napok ota,ugyhogy reggelente egy bőgre citromfű teával inditok,ugyanis nekem ez a depi átmegy pánikbetegségbe,és akkor még kimozdulni síncs kedvem,zavar a tömeg,az erösen sűtő nap stb...Szóval tudom miröl beszélsz,probáld a citromfűvet,vagy a naturlandnak bármelyik nyugtato gyógyteáját,meglátod mennyível higgadtabban állsz bizonyos dolgokhoz.

Mi nem jővünk Timkáékhoz,mert Kíra beteg Apával eggyütt benyalták ezt a fránya ínfluenzát.Most kezelem ezzerel őket mert szerdán nyílt nap lesz a suliba,nem igazán akarjuk kihagyni.
Mult vasárnap voltunk az Esztergomi aquafürdőbe,iszonyuan jó hely,mindjárt rakok be képeket,természetesen Miront nem lehetett kiszedni a vízböl! :lol: :lol: :lol:
Pedig olyan jó lett volna kicsit nyugisabban ellazulni,nem állandoan szaladgálni az urfi után egyik medencéböl a másikba.De azért infraszaunáztam fél orát,meg jakuzziztam is. :lol: :lol: :lol: Jót tett a lelkemnek.Ma terveztük hogy elvonatozunk Esztergomba és sétálunk a Duna-parton,dehát Kírának most nem hiányzik ez a párás nedves idő!!
Mennem kell mert főzésbe vagyok,de délután még lehet,hogy jővők,mert ma főzésen kivül semmit nem kell csínálnom.Vagyíshát németezni kéne Kírával,mert írt az én drágám egy 30-25 pontos németdogát mult héten 5 hibája volt,aztán Apa bekeményített,nincs gépezés amig nem ír egy 100%-os németet,mert eddig csak olyanokat produkált.
Na ténnyleg ennyí jővők délután!!
Akkor rakom be a képeket is,mert most nétem és még le se kicsínyítettem.
Mégegyszer BOLDOG SZÜLINAPOT FANNINAK!!!!Jó bulizást nektek!!
Vendég

Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk Fanninak!!!

Kép

Juc

Kép
juc14

Timka

Fanninak, utólag, mi is nagyon boldog születésnapot kívánunk!!! :lol:

Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!!
Akartam jönni délután de nem jött be a babanet!! :x :x :x
Bosszubol aludtam eggyet!! :lol: :lol: :lol: De nem kellett volna most még nyomibb vagyok!

Juc!!
Nagyon szépek voltatok,elhiszem,hogy élvezted a ceremoniát!!! :lol: :lol: :lol: Egyébként nekem is jót tesz az a heti egy torna,már az is felüdülés ha csak Kírával vagyok!! :lol: :lol: :lol: Szombaton elmentem vele uszni is,ugy örűlt!(már egy ídeje egyedül járkált,mármint a barátnöivel)Csak aztán most nem akart menni,pedig elötte szeretett,de aztán kiszedtem belöle,nagynehezen,hogy mi a probléma!Hát kérem szépen ő aki már tők jól uszik,uszogumit kapott,mármint az egész csoport,aztán ez szerinte cíki és ezért nem akart menni.Valami seggfej anyuka találta ki,hogy a kar meg a lábtempot meglehet ugyís tanitani ha uszogumi van rajtuk,és akkor legalább nem arra koncentrálnak a gyerekek,hogy nem ér le a lábuk!! :shock: :shock: :shock: Hát ezen az anyukán kivül mindenki kivolt ezen akadva az edzöt is beleértve,aki kapva az alkalmon hogy melette állunk közölte a nővel,hogy vigye a gyerekét a srtrandra egy gyerekpancsoloba. :lol: :lol: :lol:
Ennek a két uszogumis alakalomnak az lett a vége,hogy némelyik gyerek most nem akar anélkül menni.Kíra ígen,ugyhogy őt szombaton felmérték és átrakták a nagy csoportba.Most már nem "kacsa"hanem "fóka" :lol: :P :P :P Ezek után megnyugodott a lelke és természetesen már akar uszni járni!!Na meg persze holnap már tuti befizethetem neki az uszótábort nyárra!Eddig kétes volt gondolom ez miatt nem tetszett neki.
Nyuszko!!
Hu már izgulok,közeleg az idő!!Ákosnak jobbulást!!A büdös széklet és a rossz lehelet miatt ne izgulj,nekünk is volt már sőt most is van,én adtam neki két napig normafloret és elmult!
Muki!!
Hát a vérvételell mi eddig Kírával rendesen megszenvedtünk egyszerüen még 7 évesen is ugy kell őt lefogni,pedig a közeljővőbe mennem kell vele megint,mert olyan sápadt fáradékony és karikás a szeme. :o :o :o Remélem semmi komoly csak a szokásos vérszegénység-vashiány.De hála ístennek tünetei ami fájnak nincsenek.Miron viszont észre se veszi ha szurkálják,őt most viszem 28-án a kullancs ísmétlésre,utána pedig a bárányhimlöre.
Tamesz!
Irigyellek,hogy két gyerekkel is ilyen aktiv vagy és utaztok össze-vissza.Én képtelen lennék rá.Apával azért is döntöttünk ugy hogy most ők maradnak mi megyünk!Már nagyon várom a 23-át,de olyan lassan telnek a napok!!
Na jó rakok be képeket aztán lépek,mégegyszer át kell vennünk a németet Kírával,mert délután nem volt sok kedve. :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval az Esztergomi fürdőzés:

Kép Kép Kép Ugrok!! Kép Kép Ők azért tudnak pihenni már ha ugy érzik!! Kép Megéheztek!! Kép A végére azért már Miron is elfáradt!!:):):)
Befejeztem!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hahó!

Köszi a képdicséreteket! :)

Andi, a ti képeitek is szuperek, jó lehetett a lubickolás!!! Miért várod 23-át? Hova mentek? Bocsi, ha írtad, de elfelejtettem... :oops:

Mi a hosszú hétvégén megyünk kettesben "tavaszolni" egy kicsit, hát már én is nagyon várom...

Köszi a depis ötleteket, most orbáncfű-kapszulát szedek, meg néha iszom olyan Naturland nyugtató teát. Én sem szeretnék most belevágni egy "dilibogyós" kezelésbe, bár nekem nem volt vele semmi gondom anno, nem szoktam rá, de azért az minimum fél év, amíg azt szedni kell. :?

Timka, milyen volt a szülinap?

Sziasztok, szép hetet!!!

Juc

Kép
juc14

jóestét!
Megjöttünk, gyorsan visszaolvasok

Muki,
nagy hősök voltatok mind a ketten, remélem jó esedményt kaptok majd a jövő héten! Marci sem tűrte az oltás után, hogy rászorítsam a papírkát.

Timka,
nagyon sok boldog szülinapot kívánunk FANNInak!!!!!!!!
Nem semmi napokat szervezel magadnak, azért néha pihenj is. Apró bosszúságokon ne idegeskedj, majd megérkezik egyszer minden!!:D

Eveka,
remélem azóta már jobban vagytok, és tényleg tudunk egy hét múlva találkozni. Apátoknak jó pihit a hétvégi munka után!!

Nyuszko,
örülök, hogy semmi komoly nincs Ákossal, néha Marci is túl eszi magát, de ő olyankor pl csak hányni szokott, majd röhög és kutya baja. Így tett tegnap este is, össze evett anyósoméknál mindent, majd lefeküdtek együtt, meegitta a tejet, majd lehányta anyósomat a nagyágyukat és magát, szóval 10-kor jó kis móka kezdődött. Ma meséltük neki, hogy rókát tett az ágyba, hát nem igazán értette először, de utána ezen poénkodott!! Azt hiszem anyósomnak nem volt ennyire vicces a dolog!!:D:D
jól vagy? Vannak már jósló fájásaid??? Nagyon izgulok már!!!

Juc,
húúúú, nagyon csini voltál, ne is látszik, hogy idősebb vagy náluk!!!:D:D:D
Mi Marcink is iszonyatosan csibész volt, mindenkit szórakoztatott és ugráltatott Győrben, Lili pedig ordított mint a sakál első nap, majd utána kezdett megbarátkozni velük meg a hellyel. Szóval én sem sokat pihentem, mad talán holnaptól Egerben apunál, mert ott lazább tudok lenni, nem kell "viselkedni"!
Várjuk a tokaji képeket!

Fanka,
nagyon szépen a cicusok, de Ti jól vagytok??? :)

Andi,
hú nagyon jók a képek, szuper helyen voltatok, Miron is nagyon bátor már. Ő is tud úszni???
Kíra pedig szuper ügyes, az úszótábor bentlakásos vagy minden nap vinned kell??? Apátok is élvezte a fürdőt vagy csak a sört???:D:D:D Jó pihizést apátokkal kettesben, én ilyenre a szopi miatt még nem tudok menni!:D De majd ha vége akkor elmegyünk romantikázni kicsit. Addig is jó készülősét. Mi elvileg cslaádilag, nagyszülőkkel meg sógornőmékkel megyünk egy várgesztesi házba a hónap végén, remélem összejön és jól fog sikerülni, apum is jön hátvédnek!:D

Na megyek, mert mióta megjöttünk csak mostam, teregettem, bepakoltam apánknak a böröndjét, vasaltam, meg a mi cuccainkat is átgondoltam. Elég volt a mai napból.
Szép álmokat, kellemes hetet, majd Egerből jelentkezem!
Ja, TIMKA, várjuk a szülinapi képeket!!!!!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Juc
Nagyon szuperek a képek, tényleg simán elmennél 18-nak is :lol: :lol: :lol: ! Még Panni is felismert, mondta, hogy a néni a Marci anyukája!

Andi
Jó lehetett Esztergomban, nem is tudtam , hogy ilyen szuper hely van arrafelé. Azért ha meggyógyultok, jöhetnétek a szülinapi talira, jó lenne megismerni titeket is!
Németdoga :shock: :shock: ? Nem elsős Kíra? Azt hittem csak írni-olvasni tanulnak ilyenkor még a skacok? Megjegyzem nálunk már most megy a harc a gyerek iskoláztatásával kapcsolatban: apa szeretné valami spéci versenyistállóba iratni a lányt, én meg azt szeretném, hogy ne annyira az agyát pakolják tele, hanem inkább gazdagodjon érzelmileg, és legyen inkább kreatív. Jó, hogy ezt nem most kell még eldönteni :lol:.

Nyuszko
Ákosnak jobbulást!!!

Tamesz
Róka az ágyban :lol: :lol: :lol: . Látom, Marci humoránál van! Pihend ki magad Egerben!

Rólunk: Panni nagyon elemében van, néha asszem nem tud túltenni magán hülyeségben -de mindig tévedek :roll: . Rettentő hiszis, akaratos, vannak napok, amikor szinte csak "rosszat csinál", és lesi mit lépek... amúltkor azért aranyos volt: este mikor már a 356987654-odik őrültségét követte el, én csak ültem, bámultam magam elé, már nem volt energiám rászólni sem, ő odajött és megsimogatta a karomat, majd szó nélkül visszatette a polcról lehajított mesekönyvét.

KépKép
fanka

Sziasztok!

Andi,
nagyon jók a fürdős képek!

Juc,
tényleg simán elvegyülhetsz a tanítványaid között :)! Nagyon szépek voltatok.

Tamesz,
jó pihenést, lazulást Neked Egerben!

Képzeljétek, Apa vasárnap csak itthonról dolgozott egy keveset, nem kellett bemennie. Annyira örültem! Ráadásul hagyta, hogy teljesen ráhagyjam Marcit, mert reggel elég vacakul voltam. Úgyhogy csak olvasgattam 1 órát még az ágyban, aztán pancsi, hajmosás. Szóval egész délelőtt Marci-mentes voltam, úgy, hogy közben még hallottam is, hogy Marci milyen boldog. Aztán Marci kidőlt, már félálomban öltöztettük és lementünk ajándékot venni a szülinapjára. Marci végig aludt az autóban az Apjával, én meg egyedül garázdálkodhattam :). Csak sajna a kinézett 5 Lego-ból csak egyet kaptam meg, pedig voltunk a Corában, a Buy-Way-ben, az Árkádban. Az Árkádba már Marcit is be kellett vini, aminek nem nagyon örültem, de Ő élvezte. Sajna most már mindketten nagyon köhögünk, Marcinak pedig szívni kell az orrát is, amit nehezebben visel, mint eddig. Ez a második szakasza a betegségnek. Remélem hétvégére jobban leszünk. Mindenesetre majd megkérdezem a dokinénit, hogy meddig fertőzünk.

Mennem kell, mert befejezte a reggelit, elfogyott a türelem :).

Eveka

Kép
eveka

Mégis még egy kicsit...
Fanka,
Ti a XI. ker.-ben laktok, ugye? Ott van egy nagyon jó suli, a Kincskereső. Ez állami, Winkler Márta az igazgató. Ezt nagyon tudom ajánlani. A férjemnek most mindkét unokatestvére idejár. Borzasztó kreatívak, a gyerekek SZERETNEK iskolába járni. Először nagyon szabadelvűnek tűnt, de látom a gyerekeken, hogy megtanulnak tanulni, gondolkodni, mindezt játékosan. Mire odakerültök, a nagyobbik gyerek már továbbtanul, így kiderül, hogy máshol is megállja-e a helyét! Ennek a sulinak kapcsolata van egy óvodával is. Oda csak az egyik gyerek járt nagycsoprtba, mert későn bukkantak rá. Majd megkérdezem. Persze mindkét helyre nagyon nagy a túljelentkezés. Én is idevinném Marcit, de nekünk messze van és csak kerületieket vesznek fel.
Egyébként az Ő példájukon kerestem én a környéken valami hasonló szellemiségű óvodét/iskolát. EZért gondolkodom a Waldorfon. Bár amit Juc írt (arc nélküli baba) egy kicsit elbizonytalanítot. Még utána kell olvasnom. Én azt tapasztalom, hogy "normális" iskolákban, megbecsültség, elismerés hiányában nagyon sok a "sérült" pedagógus, akik sok kárt tehetnek a gyerekben. Tisztelet a kivételnek. A tesóm is tanít, sok rossz dolgot mesélt.
Szerencsére még van 1-2 évünk:).

Eveka

Kép
eveka

Fanni
BOldog szülinapot!!!!

várjuk a képeket :-)

Timurr Kép
Vendég

Sziasztok!

Fanninak nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is!

Kép

Violka ma nem aludt, így nem nagyon tudok írni, bár most elég jól eljátszik!
Jól vagyunk szerencsére, eddig még elkerült minket az influenza, kopp, kopp, kopp...
Szinte egész nap mondókákat mond, ha nem, akkor is egyfolytában beszél, estére már tele van a fejem, de nagyon imádom!

Depi: én is hajlamos vagyok rá sajna, és nekem időjárás-független a dolog, én pl. kifejezetten szeretem az esőt, még ha szakad is, és nem tudunk kimenni! :shock:
Képzeljétek: tartsatok lököttnek, de 29 éves fejjel csináltattam egy tetkót magamnak! Már régi vágyam volt, egy rózsa, és a bal mellem fölött van! Nem bántam meg, most még hámlik rendesen, de egy hét múlva már szép lesz!
Viszont a fodrászt most kerülöm egy ideig, már szépen nő az eredeti hajam, csak sajna sok az ősz szál benne! :cry:

mennem is kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Évi,
nagyon bátor vagy:). Remélem a férjednek is tetszeni fog!

Fanka, Panni,
mi inkább már ma kívánunk Panninak nagyon-nagyon boldog szülinapot, nehogy holnap elmaradjon!
Isten éltesse a kicsi lányt!

A képet sajna nem sikerül csatolni, így az holnapra marad :(.

Eveka

Kép
eveka

Jó estét!

Jövök 1-2 tokaji képpel, ha már a Fanni-szülinaposakra várni kell... :)

A vonat császára :lol: :

Kép

Libikóka:

Kép

Ennyire tetszett Marcinak a libikóka:

Kép

Ja, és egy régebbi: a bokszzsákot szeretgetni is lehet ám :lol: :

Kép

Evekának, Marcinak további jobbulást!

Most Marci is taknyos, szerintem csak a foga miatt, mert más baja nincsen, nem kaptuk el tőle, remélem, a hétvégére ez is elmúlik, és mehetünk Fanni bulijára.

Évi, nem semmi vagy a tetkóval!!! :lol: Majd kérünk róla képet (már ha nem korhatáros :oops: :lol: )!

Most mennem kell, vár a konyha... :?

Szép estét!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Eveka
Köszia az iskola tippet, megnéztem, és elég szimpi. Meg közel is van hozzánk, ha költözünk is addig, biztos, hogy kerületen belül.

Évi
tetkó :shock: :shock: ! Tényleg mutass már róla képet, ha publikus! Nem fájt, mikor csinálták?

Juc
Marci nagyon vagány a vonatos képen. elképzelem, hogy kb 15 év múlva egy csinos csajszit fog így stírölni ezzel a tekintettel :lol: :lol: !

Mi 20-tól utazunk egy hétre a szokásos tavaszoló helyünkre, Sopronba. Húúú, annyira várom már!

Képzeljétek a holnapra tervezett szülinapi babazsúrunkat mindenki bojkottálta :roll: . Két anyuka lebetegedett, Juc Marcija meg takonykóros lett. Itt áll halomban a muffin, a hűtőben a hercegnős sacher torta + csomó kaja. Még ilyet! Így holnapra kitalálok Panninak valami jó kis programot, amivel kárpótolom, mert már nagyon izgult, hogy jönnek a gyerekek.
Azért fura, hogy 2 éve ilyenkor már irogattam a fájásaimat (Megasztár alatt :lol:), kb 10 percesek voltak, majd éjjel 1kor bementünk a kórházba, ahol 12 órát küzdöttem még, míg megszületett a kisbabám. Istenem...!

KépKép
fanka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?