Új privát üzeneted érkezett!

Tontica :)
Csak neked most, mert már hulla álmos vagyok és még be kell fejeznem egy prezentácoiót, mert leadási határidő van.

Szóval nekem Milánnál 2 volt, aztán felszívódott.
No para.

Edit
Kép

Kép
reditke

Megint csak gyorsban Tontica-nak, mert indulunk sétálni.
A tegnap esti nagyon nyúlfarknyi lett.
Most megnéztem a jegyzeteim.
5+4 hetesen volt 2 petezsák, egyikben nem látszott semmi.
8+3 hetesen már csak egyetlen volt. Aki Milán.

Nagyon szorítok és küldök sok-sok tapasztó energiát, hogy minden rendben legyen a babával/babákkal :)

Többieknek csak Mukk. Bocs

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Hát mi karácsony óta állandóan minden nyavalyát beszedünk. :( Persze ha egyszer leereszt az immunrendszer, nehéz újra helyrekalapálni. Lili január vége felé megint köhögött egy hetet, aztán meg múlt hét kedden én nyeltem be a nem létező influenza járvány vírusait, 39,8-cal kezdtem, és 2 napig nem is ment 39,5 alá se éjjel, se nappal.. . Kicsit legyilkolt. És ahogy az elő van írva Lili már szerda este követett 39-es lázzal .. No és tüdőtkiköptető köhögéssel mindkettőnk részéről... Szóval volt megint dögrovás volt, bár most úgy tűnik, /kopp-kopp-kopp a nagy fafejemen/ hogy elég gyorsan levonult a kórság, és most elég volt a jól bevált homeós bogyeszok segítsége.
Apájával kapcs. mi is reméljük, hogy nem lesz gyakran rosszul, de ahogy Moszi is írta a stresszes helyzetek sajnos elkerülhetetlenek az életben. Azért egy kicsit több odafigyeléssel valamennyit csak lehet csökkenteni.:)

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan jöttetek, öröm volt olvasni ezt a sok hozzászólást! :) Egytől egyig gyönyörűek a babák! Nem tudom Ti látjátok-e a saját törpéiteken, hogy milyen nagyot változtak, de olyan "nagy" GYEREKEK már mind!! /eddig babás topik voltunk, most már kisgyerekes :)/ Bocs, hogy nem gratulálok mindenkinek külön-külön! :)

Moszi!! Hogy repül az idő! :) Mindjárt finishelsz!! :):) Valahogy a saját terhességem nagyon lassan telt el, most meg másoknál azt veszem észre, hogy pikk-pakk már szülnek is! :) Drukk megy! :)

Nikk! A sok rossz után majd jön a jó is, kitartás!!!! Ilyenkor nehéz, tudom, de aztán majd átbillen a kerék és elindul felfelé is!

Macsek! Doki: a mienket fel lehet hívni hétvégén is, csak nehezen. Bár őt hétköznap is nehéz elérni :). De azért ha meg kell nézetni, akkor irány az ügyelet, telefonon úgy sem hallja a doki a tüdejét.

Szobatisztaság nálunk szerencsére nagyon jól alakul, mondhatnám 100%-ig az, még a délutáni alváshoz sem kell már pelus. Azért ha autóval megyünk, vagy pl. bevásárló kp.-ba, akkor ráadom, mert nem biztos, hogy azonnal meg tudom pisiltetni, ha szól, de olyankor is megkérdezi tőlem, hogy "Anya, van rajtam pelus, pisilhetek?". Már csak olyankor van bepisilés ha véletlen felfázik, de ez meg érhető.. Éjszaka viszont még kell a "védőöltözet" :)

Liv! Nagyon nehéz döntést boncolgatsz, szerintem majdnem mindenki ilyen dilemmával találkozik, amikor visszamegy. :( Remélem a legjobb választást sikerül majd megtalálnod, még csak tanácsot sem merek adni, mert ami az egyik embernek nem jön be, az a másiknak lehet hogy sikerül, de egyáltalán nem biztos. :) A kis tesó projekt átmeneti bukása ne vegye el a kedved!! Majd meglátod, egy kis pihi után minden rendbe jön, és minden rendben fog zajlani.

Ani! De jó látni Titeket is!!! Ügyes duplamutti vagy!

Juti! Gratula a vizsgákhoz, édes a kutty!!! Alapítványi oviról mesélnél kicsit bővebben, engem érdekelne :)

Áron Andi! Hiszti mindenkinél van ebben a korban:) Szerencsés vagy hogy ilyen jó két kislurkód van! :) Síelés klassz lehetett.

Kata! Szuper, hogy ilyen jól visszazökentél a melóba és hogy Marci így szereti a bölcsit!:) TB-t NE IS EMLEGESDDD!!!!! :evil: Remélem nálatok sincs már betegség!

Reditke! Biztos klassz lehet megint melózni, pláne hogy ilyen rugalmasan tudod majd kezelni a munkaidőt! :) Srácok édesek lehetnek együtt:)

Tontica! Nagyon drukkolunk a 2. léchez! :):):) Jó hogy jöttél. Lelked megnyugodott már a veszteség után?

Kormi! Lili is ilyen felmászós volt!: ):):) Nem elkeseítés miatt, de azóta is szereti a magaslati levegőt!

Csengő! Ne add fel, nehéz kettővel, de már csak egy kis idő, és mindkettő lesz olyan nagy és értelmes, hogy könnyebben menjenek a hétköznapok! Pszichomokus remélem segít Mikinek! Eg barátnőm évek óta használja a mosódiót, árulja is. A honlapján érdeklődhetsz róla, szívesen segít: www.dorkalapja.fw.hu
Mi simán egy kevés gyerekfogkrémet használunk. Dínósat. Mert a csőrikés nem finom! :)

Kriszti! Neked is jobbulást kívánok!!! Apud hogy van?

Mi fülgyertyát használunk naaaagyon ritkán, ha szükség van fülpuckálásra, inkább betegségek után. Igaz, hogy kicsit macerás addig nyugton tartani Lilit, egyszer próbáltuk ébren, azóta inkább álmában :) De remekül kitisztítja és gyógyítja is.. :) Mondjuk jóval drágább, mint a fülpuci :)

Zsombi Erika! Lubickol a lelkem a belőled áradó optimista és pozítiv szemléletben! :) CSak így tovább, biztos vagyok, hogy ez Zsombi szívecskéjének is sokat használ!

Noémi! Nagyon jó volt olvasni Téged, remélem gyakrabban jössz majd, ha tudunk segíteni, kérlek jelezd!!!

Most muszáj lépnem, majd otthonról még lehet hogy teszek fel képet is :)

Pusz

Macs
maccs

Sziasztok!
Macs!
Köszönöm kérdésedet apu a helyzethez képest jól van.Igaz novemberben találtak a bőrén rossz indulatú elváltozást.Most kemoterápiára jár amit szerencsére nagyon jól visel.Nem akarom elkiabálni de a mellékhatásokból eddig semmi nem jelentkezett remélem ez így is marad.Már az is felmerült a dokiban,hogy nem a nyaki daganat volt előszőr hanem a bőrön található.De ezen már késő gondolkozni

Van néha előnye annak ha a gyerek nem türelmes.Ilyen volt a tegnapi napom.Dokinál voltam vittem vissza a röntgen eredményemet.Leültem gondoltam nem pofátlankodok be mert már ment a váróban a vita,hogy ki mikor érkezett.Szerencsére Adrienn ezt nem így gondolta és "sajnos" be kellett pofátlankodnunk.Kinlódott,szenvedett.Így is másfél óra volt a várakozás.
Megyek mert lassan ébreszteni kell a lányokat mert Ágota megy oviba.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Itt van egy "pár" kép, ahogy ígértem:

Maciháton :

Kép

Mosolyogj egyet légyszi!:

Kép

Az én "jó kislányom" nem hazudtolja meg önmagát.. :)

Kép

Még egészségesen készülünk a karácsonyra:

Kép

Bölcsis karácsonyon lenyűgözve nézi a bábjátékot.

Kép

Lili a kórházban:
Kép

És a kórház után nyúzottan:

Kép
maccs

Sziasztok!
Koszi a valaszokat!
Elmex fogkremet vettem neki, arra tenyleg ra van irva, hogy nem tiszta fluor van benne.

Ful: hat eppen ez a bajom. Ha hagyom es nem palcikazom (meg nem tettem) eleg randa. Es az az erzesem van, hogy a fulebol kilatszo nagy gombocskektol nemcsakhogy apolatlannak tunik Miki, hanem ot is zavarja.

Kukac ugyben ugy latom egyontetu a velemeny: csak vizzel mosogassam.

Tontica! Ne legy megijedve! A barnazas eleg gyakori, nekem mindket terhesegemnel volt. Az elhalt ikerterhesseg is gyakori, de attol a masik baba szepen kifejlodhet! Majd jelentkezz ha van valami fejlemeny!

Maccs! NEm semmi kiscsaj a Lilid! Jo husos, azert latszik hogy fogyott a betegseggel.

Kriszti! MEggyogyultal?
Tobbieknek mukk:
csengo
Vendég

Jelentem olvasok :)
Csengö:)

Hát ez a fül kérdés érdekes. Én nem kételkedem a többiek szavában, hogy öntisztulás meg ilyenek, de nálunk mindkét fiúnak minden nap ki van mosva a füle és kb 2 naponta kiszedem fülpiszkálóval, ami kívül van, a lyukba nem nyúlok csak a külső látható felületére.
Szóval, típus kérdés is tuti, mert ugyanúgy kezeljük nekik és Bálintnak 2 naponta hihetetlenül ronda a füle, Milánnak alig van valami, van hogy nem is kell kitörölni.

Haj öntisztulás: nekem volt egy barátom anno, aki kipróbálta. nem volt semmi, bírta 6 hétig vvvvaaaahhh! de nem bírta tovább és újra elkezdte mosni. Mondjuk hozzátartozik hogy nyár volt és ha samponos mosás nem volt, azért tiszta vizes meg uszodás minden nap.

Macs :)
Remélem most már nálatok is véget ér ez a fene betegség hullám.
Kis menyasszonyunk (ha még nem ígérte el másnak magát azóta) fotói nagyon jók. Ő is egy igazi kis ördögfióka lány :lol:

Juti :)
Ez az alapítványi engem is érdekelne.
Bálint ugye augusztiusban betölti a 3-t, szeptembertől nagyon kellene neki az ovi. itt a faluban van kettő, de 3x-ros a túljelentkezés és mivel mi betelepültek vbagyunk, semmi protekcióm nincs, így nagyon nem valószínű hogy felveszik.
Bár valszeg addigra megint állományban leszek, de ez sem számít.
Szóval sajnos Budapestben vagy egyéb megoldásban is gondolkoznunk kell. bár ott sem jobb a helyzet.
Eddig holt nyugiban kezeltem, hogy tuti felveszik, de aztán rá kellett jönnöm, hogy tavaly millióan költöztek ide új lakóparkokba, sok kiskölkes és a helyi újság szerint idén várhatóan 3x-ros lesz tényleg a túljelentkezés.
Na mindegy.

megyünk sétálni, mindenkinek MUKK.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Anita,
jól emlékeztél, tényleg szenvedek az ekcémával, fülemben is, meg újra az arcomon is. Még nem próbáltam az Ökonet cuccokat, de már tervben van, hogy rendelek graphruitmagcseppet meg a mosógépbe mágnesgolyót. Csak utól kell érnem a barátnőmet, ami mostanában valahogy nem megy. Én most Elocomot használok, de csak kis sikerrel.

Csengő,
elvileg tervezzük a harmadikat, csak most nagyon ki vagyok a kettőtől is készülve. Azt mondtam eddig, hogy a harmadik jöhet a pekingi olimpiára, akkor lesz Levente 2.5 éves, s akkor folyamatosan gyesen maradhatok, nem lesz gond tb-vel. Nem tudom, ha nem érzem ennyire plattyul magam, akkor belevágunk. Ja, egy nagyobb lakás nem ártana hozzá, s a kocsiban se fér el 3 gyerekülés.

Ovi:
nagyjából az egyetlen vonzó dolog nekem itt a kerületben az intézménysűrűség. A legközelebbi ovi egyik épületének az udvarát csak egy fal választja el a miénktől, a másik épületére, ha egy kicsit pipiskedek, innen a számítógéptől is rálátok. Még 2 másik esélyes is van, a legtávolabbi is max 10 perc gyalog. De van 5 percen belül 2 általános iskola, egy gimnázium és legalább 2 szakközép (most még). Állami ovi van vagy 8 a kerületben, meg azt hiszem, 2 magán is, ebből az egyik buddhista (ezen jót derültünk, mellesleg engem még érdekelne is)
A három lehetőség, amin vacillálok:
a legközelebbi, a Csicsergő ovi, valószinűleg ez a körzetesünk. Vegyes korcsoportos ovi, ezt még nem tudom, hogy negatívum vagy pozitivumnak tekintsem. A régi épület eléggé lepukkant, s nagy, meredek lépcsősor visz fel, nem tudom, ha kicsivel megyek a nagyért, babakocsival biztos nem menne. Állítólag itt vannak a legjobb ovonénik. Viszont problémás a gyerekállomány, az egyik ismerősünknek azért kellett a kislányát kivenni innen, mert összetűzésbe került egy túlkoros cigány kislánnyal. Udvaruk nem sok van, majd még megnézem, milyen.
A legtávolabbi az Óbester utcai ovi, ez a Haller park közepén van, s akkora udvara-kertje van, amit még nem láttam oviban. Vagyis a belvárosban elképzelhető legjobb levegő, gyönyörű nagy udvar, vadiúj játékokkal. Anyám rendszeresen vitte a mellette levő játszóra Benedeket, s azt mondta, sose látott síró gyereket, s az ovónénik nagyon szépen foglalkoztak velük. Erre az ovira azt mondják, kicsit régimódi, poroszos rendszerű, nagymamák szerint nem baj, ha rendhez szokik. Párom akarja reggelente oviba hordani B.-t, neki nagyon kiesne az útvonalból, nemigen van oda érte.
Szóba került egy harmadik ovi is, pár utcányira. Egy nő szólított le minket a villamosmegállóban, Benedeket, mint kis szembeszomszédot köszöntötte. Kiderült, hogy a harmadik oviban dada, s hogy vigyük oda, mert milyen jó ovi, meg úgyis protekciónk van oda. Egy jól felszerelt ovi, tornateremmel, van uszodájuk, stb. Ismerős szerint fullra járatott, kicsit túlzsúfolt ovi.
Ez a helyzet, majd elmegyek mindbe nyílt napon megnézni. Nagyon azon leszek, hogy bármelyiket is válasszam, legyen oda protekciónk (itt sem árt, mivel itthon vagyok a kisebbel)

Benedek rákattant a popsikrémre:
Kép
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok
Az oviról:
Gergő a budai várba jár oviba, a Dísz térre. Ez a Budavári Kolping Katolikus ovi. Ez tavaly még nem volt szigorúan, de az idén már ellenőrzik az alapítványi ovikat, így komolyabban veszik a hittant.
vegyes csoportos.
Váltják egymást az ovónők/bácsik, délelőtt, du.
Montessori módszerrel dolgozik az óvóda. kézműveskednek, sokat énekelnek, mondókáznak. van tornaóra.
van foci, úszás, angol, népitánc lehetőség.
a nagyokat viszik színházba, bábszínházba.
Van udvar játszótérrel.
5 eFt havonta az alapítványi befizetés.
Most már ide is nehéz bekerülni.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok:)

Együttesen:
Annyira szépek a lányok és a fiúk a képeken, nagyon sokat nőttek, annyira gyorsan repül az idő .......
Külön-külön
Moszi:)
A Kispillangó jelmezes és a cicás kép nagyon tetszett :D
Pocaklakó tuti kislányhoz gratulálok :D , nyelvkidugás a kiváncsiskodóknak jár :lol:
Heléna a pocaklakó képeken nagyon szégyenlős volt, most meg sztriptizel az ágyon(remélem később ebből azért visszavesz:)
Nikk:)
Tényleg szomorú dolgokkal kellett megbírkóznod:(
Építkezéshez kitartást....
Nekem nagyon jó csapatot sikerült kifognom nem is merem leírni de 3 hét múlva készen vagyunk kulcsra, kivéve a külső hőszigetelés, annak száradni kell.
Macsek:)
Márknak erősödést, kerüljék el a bacik, én is csak addig adtam AB-t amig lázas volt és a dokim sem erölteti, a bélflórát rendesen tönkreteszi, de sajna néha muszáj.Ilyenkor adj mellé és utánna pár napig normaflore-t.
Liv:)
Munkahely, suli gyerek mellett is bele kell/lehet vágni de nem egy sétagalopp, sokszor nagyon nehéz otthon hagyni Helénát főleg ha beteg, szerencsém van hogy anyukám van vele, de nekem egyszerűen nincs választásom , az a szerencséd hogy viszonylag rugalmas a munkahelyed.Itt hol nincs munka hol meg túlórázni kell, kiszámíthatalan. :(
Grafológia:) Érdekes, később elemezhetnéd a rettentő ronda írásom... :wink:
Vasani:)
Joggal lehettek büszkék Esztire :D Tüneményes "nagylány" :)
Itt is vannak ekcéma gondok, nem kenem semmivel, már belefáradtam, most sokat javult, talán ha tavaszodik is többet süt a nap jobb lesz a helyzet.A kütyü ára gondolom húzós, remélem használ majd.Bence nagyon helyes kisfiú, "jól sikerült" ő is :oops: :D Őrizze meg a nyugodt természetét.
Juti:)
Vizsgákhoz gratula :wink:
A képek alapján nagy kópék a fiaid! Biztos jó lehet a katolikus ovi, és szerintem nem is olyan drága.
Áron:)
Simon már fél éves? kicsit lemaradtam :oops: Forgással pedig szerintem ráér bőven.
Síelős képek nagyon jók, hol találtatok havat? :wink:

Sajnos főnöki terror miatt csak holnap tudom folytatni :evil:
Na azért nem annyira komoly, elutazott de azért onnan is megtalál sajnos
Azért az eddig írtakat elkküldöm

Puszi
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Bálintjainknak boldogat, a többieknek meg jó romantikusat! :):)):)

Kép

Macs
maccs

Reditke Bálintjának utólag is Sok Boldog Névnapot:)

A sok munka miatt késik a folytatás.....

UI:
Tegnap sikeres forgalmi vizsgát tettem:) Reszkessetek utak:)

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!Eddig tartott a nagy lelkesedés?Hol vagytok?
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Köszi a névnapikat:)
Persze megint a Thomas állomány bővült :lol: :lol:

Benedeknek biztos pihepuha lesz a bőre:)

Juti:) Ovi nem hangzik túl jól. Mármint hogy nehéz bekerülni.

Jaj csajok:)
Szorítsatok, hogy holnap reggelre ne betegedjen le egyik kölyköm se.
Már 1 hónapja nyugi van betegség fronton és most hétvégén (szomb-vas) 2,5 év után először eltölthetnénk apával kettesben egy rövid hétvégét. Anyámékhoz visszük pöcsiket, de ha lebetegszenek, akkor nem hagyjuk ott őket.

Dobok 2 friss, szerintem nagyon jól sikerült fotót a gazfickókról. Kép

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Kriszti, én lelkesedek, csak nem volt időm írni. :)

Noémi :), jó, hogy hírt adtál magatokról, vizsgához gratula, és majd ha tudsz, tegyék fel fotót Helénáról!

Edit :), remélem, nem betegszik meg két szépséges kisfiad, írj majd a hétvégéről!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mindenkit szeretettel várunk egy bárányhimlő-partira, aki el szeretné kapni és ezáltal a védettséget megszerezni! :) :(

Szóval félre a tréfával 2 hét bölcsibe járás után is mét betegség és hogy ne legyen uncsi, most a barihimlő örvendeztetett meg minket. Nem tudom hogy sikerült összeszedni, Márk az első, akin kijött a bölcsiben. Más közösségben nem voltunk, tehát akkor az utcán valahol....
Egyelőre jól viseli, nem vakarja a pötyiket, időnként mondja, hogy "anya viszket, nem kaparom, csak nyomom". Úgy sajnálom szegényt, jó a rosszban, hogy legalább ezen is túlleszünk.

Edit,
remélem a hétvégétek jól sikerül, skacok szuperek!

Noémi,
gratulálok a jogsihoz!!! Normaflore tippet köszi, szoktuk használni. Ügyes csaj vagy, hogy ilyen jól irányítod az életeteket!

Maccs,
Lilli örületesen hasonlít rád, vagány csaj, remélem bacik most már titeket is békén hagynak!

Kata,
Marci akkorát változott, hogy meg se ismerném! Klassz, hogy a bölcsi bevált.

Tontica,
mi újság? REmélem, minden rendben!

Dinó,
mi van veletek, rég jártál itt!

Mindenki másnak mukk, jó hétvégét, most kidőlök...

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sunimum-Móni is rég volt errefelé, meg Tcis, meg még sokan...
Lányok, legalább pár sort írjatok!

Kép

Kép
liv

Ötleteket kérek szépen: márciusban szeretnénk elmenni egy hétvégére hármasban valahova, nem túl messzire, valami szép helyre, nem kell semmi extra, csak jókat lehessen sétálni, kirándulni, hogy élvezze a gyerkőc (na meg mi is). :)

Kép

Kép
liv

sziasztok!!!
Láttom itt is megállt az élet. BIztos otthons osk az elfoglaltásogotok. Sajnos nekem is. A suli elveszi minden időmet:-(

Most is csak beköszönni jöttem. Meg aztkívánni hogy ti ne legyetek betegek, mert mi azok vagyunnk ( én és a párom) és kutyául érezzük magunkat:-(

puszi
Betty

Kép
kbernadett

Sziasztok Lányok!
Mi van veletek?Mindenki készülődik a farsangra?Én is varrom a jelmezt de,hogy ne legyen vita (mert az könnyen van a lányoknál)mind a kettőnek kell.Jasmin hercegnő szeretne lenni Ágota.Majd ha elkészül rakok fel róluk képet.
Megyek mert indul a nap és kelnek a lányok.
GnéKriszti
gnékriszti

Koszi a valaszokat!

Betty jobbulast!

Kriszti, en azt sem tudom ki az a Jazmin hercegno :( Fius anyuka vagyok.
Farsangot en elinteztem azzal, hogy sutotottem fankot.Amugy ma van hushagyo kedd, holnaptol mar bojt :roll:

udv:
csengo
Vendég

Én meg úgy intéztem el a farsangot, hogy a férjem sütött fánkot. :):):):)

Kép

Kép
liv

én meg úgy, hogy hétvégén anyukám :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Nekem holnap hozza az anyósom a fánkot! :wink:

Amúgy sziasztok!

Tegnap szülinapoztunk, eljöttek a szüleim, felhozták Csillát is, holnap is szülinapozunk a férjem szüleivel.
Magamat idézem egy másik topikból:
Szombaton meg elviszik Benedeket!!!! Úgyhogy lehet engem csúnya rossz anyának becézgetni, de úgy örülök most ennek, mint majom a farkának. Elviszik meghatározatlan időre, eddig anyám szavaiból min. 3 hetet vettem ki. Kicsit kifújom magam, meg már tervezgetem, mi mindent csinálunk Leventével kettesben. (párom meg megy Svájcba). Választhattam, hogy lemegyek a gyerekekkel Kecskemétre, vagy csak Benedeket küldjük le. Végül úgy döntöttem, kell egy kis pihi az idegeimnek, meg olyan jó lenne egy kicsit teljesen Leventére odafigyelni. Időnként lelkiismeret furdalásom van, hogy nagyon háttérbe szorul a nagyobb mellett. Mondjuk az egész hangulatának betehet ez a csúnya fogzás, eddig két éjszakát nyűglődtünk át, teljes az alvásmegvonás. Úgy tudom élvezni az egygyerekes anyaságot! :wink:
Pl terveim közt szerepel vásárlás (két gyerkekkel be nem jutok egy boltba), megyünk shoppingolni (piszok rég nem mászkálhattam viszonylag szabadon), nem kell egy órán át veszekedni és könyörögni, hogy lemehessünk sétálni, kipróbálhatom, hogy ízlik-e Leventének, amit főzök (Benedek kajamizériái miatt a kicsinek többnyire csak annyi energiám jut, hogy kinyitok egy üveges kaját), sőt ha túlteng bennem az energia, esetleg elkezdek tornázni. Aztán a végén úgyse csinálok meg a nagy terveimből semmit, ahogy magamat ismerem...

Kormi

Kormi

kormi

Jó egygerekességet te csúnya rossz anya :)!

Élvezd ki, mert tényleg aranyat ér. nem tudom neked Benedek a visszajövetel után dupla nehéz-e, mint nekem Bálint, de élvezd ki amíg távol van, mert tényleg bazi sok tud lenni a kettő.

Ha meg nem csinálsz semmit csak pihensz már az is olyan, amit kettejükkel úgysem tudsz :lol:

Boldog névnapokat az érintetteknek:)

Edit
Kép

Kép
reditke

Benedeknek 38 fok feletti láza van. Lehet, hogy nem lesz semmi a szombati utazásból. Amúgy csak bágyadt volt egész nap, meg nem akart enni, s a pociját fájlalta, de annyira, hogy sírt is. Én azt hittem, tegnap elrontotta a hasát, mert magához képest rengeteget evett anyám főztjéből, de lehet, hogy nagyobb a baj. :cry:

Kormi

kormi

Lányok!
Kivel mi van? Nem ír ide már senki?
ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti:)
Én vagyok. és olvasnék, ha lenne mit :(

Kormi:)
Mi a helyzet betegség fronton? hogy van a nagyfiú?

Nálunk szerencsére semmi extra, hacsak az nem hogy horror éjszakánk volt. Nem tudom mi ütött a fiúkba, de 23.30-tól 4.30-ig fél óránként sírt valamelyik, vagy együtt a kettő. Mondjuk icipicit taknyosak lettek reggelre, lehet az volt a bajuk és remélem nem bújkál bennük vmi komolyabb.
Lassan indulunk sétálni.
1-2 tegnapi -mai gyerekszáj (egyes szám első személyben van írva, mert a babanaplójából másolom és azt úgy írom, mintha ő írná):

1. Anya mit főzöl? Brokkolis lasagnet kicsim. Szemmel láthatóan nem tudtam eszik-e vagy isszák, erre azt mondtam: Az jól hangzik :)
2. Délben borsófőzeléket ettem és este már egyben ki is jött néhány szem a kakival. Mivel mostanában mindig megnézem milyet kakiltam, teljesen meglepődtem, nem igazán értettem mit keres ott a borsó. Anya elmagyarázta, hogy megesszük az ennivalót, bemegy a pocakba, szép nagyra növünk tőle, és ami már nem kell a pocaknak, azt kikakiljuk. Gondolkodtam-gondolkodtam, majd megszólaltam: Értem. Akkor azért lesz büdös a szánk, ha eszünk :)

Edit
Kép

Kép
reditke

még valami.

Liv:)
Márciusi túrával kapcsolatban van már ötletetek?

Olvasom itt a jelmezkészítő hozzászólásokat és van egy csomó ismerősöm is, aki maga készíti a jelmezt a gyerekeknek. Én meg el vagyok ájulva. Az kizárt, hogy én valaha saját magam képes legyek készíteni egy jelmezt a gyerekeknek. Enyém szegények majd kölcsönzöttben kell, hogy menjenek......:(

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke,
Benedeknek semmi baja, már tegnap reggel se volt. Érdekes, nála többször is volt ilyen magas lázzal egy nap alatt lezajló kitudjamivolt betegség. Így holnap utazhat.
Kicsi még mindig pocsékul alszik, nemcsak az a baj, hogy gyakran ébred cicizni, hanem nagyon sokat forgolódik is. Így esett meg, hogy hajnalban legurult az ágyról. Nem ütötte be magát, mert azon az oldalon van lenn a földön egy takaró, csak picit begurult az ágy alá. Csak míg a tök sötétben kihalásztam onnan, többször bevertem a buksiját az ágy aljába meg a mellette levő polcba. :oops:

Kiváncsiskodni akartam még: Milán mit kap a szülinapjára? Én nagyon nagy gondban voltam, mivel ugye van egy fiú nagytestvér, nagyon ötletem se volt ajándékra, ami nincs már meg. Végül kitaláltam, hogy veszek neki egy Fisher Price golyópályás dinót, mert az elég nagy, hogy mindketten tudjanak játszani vele, s így talán Benedek nem veszi el tőle (mert mindent, ami érdekesnek talál, elkoboz a kicsitől). No, mire ezt kiötöltem, addigra kivonták a gyártásból a dinót, s sehol se lehetett kapni. Végül rátaláltam a neten egy használt, kicsit sérült FP nagykockára, azt megvettem, megnyugodtam, hogy van ajándékom erre anyám egy mozdulattal (kezembe nyomta az árát) lenyúlta tőlem az ajándékot, mondván, hogy akkor ezt tőlük kapja a kicsi. :cry:
Így tőlem csak apróságokat kapott: egy zenélő könyvet, meg fürdőállatkákat, meg holnap megyünk Tescoba, ott az újságból kinéztem aranyos pólókat, olyat akarok még.
Bezzeg közben Benedeknek ezer ajándékot találtam (ő is kapott Levente szülinapjára, hogy béke legyen) Kapott egy jópofa puzzles színtanító társasjátékot, meg egy FP zenélő zselés rajztáblát, meg van még egy csomó minden a névnapjára talonban.

Lehet, hogy megvan Levente első értelmes, rendeltetésszerűen használt szava! A köv. beszélgetés mostanában többször lezajlott Benedek és Levente között:
-Babúúú, NEEEEM!-mondta Bendek.
-De!-Levente válasza.
-NEEEEM!
-De! :wink:

Kormi

kormi

Kormi:)
Mi karácsony óta, azt mondtuk, hogy 2-féle dologra állunk rá, legyen az szülinap-névnap-húsvét vagy csak úgy a nagyik szeretnének venni valamit eseméyn. Az egyik a Thomas és barátai mágneses járgányok minden fajtában (eddig 13 db van, de még van vagy 20, amit Bálint emleget:) )
a másik a Lego duploból bármi, így előbb utóbb csak komplett lesz a készlet.

Szóval tök mindegy, hogy 1 éves Milán, vagy nyáron 3 éves Bálint valamelyiket kapják a kettő féléből.
Milán úgysem értékeli még annyira, illetve nem jól mondom, inkább az van, hogy neki úgysem kellenek a babás dolgok, az kell neki, amivel Bálint játszik.

Mi karira is olyan dolgokat kértünk, amit majd nagyobbacskán is tudnak mindketten használni.

Benedek gyors gyógyulásának örülök.

Nálunk a következő "szavak" vannak Milánnak, amik rendeltetésszerűek:
te - tessék
tata-tapsi tapsi
tátá - táncitánci
baba - saját maga a tükörben
áháháh - vauvauvau
nem

Pusz

Edit
Kép

Kép
reditke

ja és a mammmammm (ez Bálintnál is az elsők között volt) - a kis zabagépeim :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, akkor már ketten nem fogunk jelmezt készíteni farsangra. :)
Tök jó, ha valaki tud varrni, vagy kötni, horgolni, én semmi ilyesmi tudományom nincs.

Sopronba megyünk márciusban, meg átmegyünk majd Bécsbe, már írom össze a programot, van látnivaló bőven, csak szelektálni kell.

Kép

Kép
liv

Sziasztok :)

Reditke :) Liv :)
Én is csatlakozom a jelmezt kölcsönzők táborához :D
Az az egyik nagy vágyam (már régóta), hogy megtanulok varrni, de idáig sem az idő, sem az igazi "rászánás" nem volt meg hozzá. Én is rettentően irigylem azokat, akik saját kezük munkáját "villogtatják" meg a farsangok alkalmával, kicsit lelkiismeretfurkám is van emiatt :?

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Reditke :) Liv :)
Én is csatlakozom a jelmezt kölcsönzők táborához :D
Az az egyik nagy vágyam (már régóta), hogy megtanulok varrni, de idáig sem az idő, sem az igazi "rászánás" nem volt meg hozzá. Én is rettentően irigylem azokat, akik saját kezük munkáját "villogtatják" meg a farsangok alkalmával, kicsit lelkiismeretfurkám is van emiatt :?

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Erőt veszek magamon és írok egy kicsit.
Fiúk szerencsére jól vannak, január 4. óta nem voltunk betegek. Kopp-kopp.... Ami igazán leköt most minden szabadidőnket, az iskola és az óvoda keresgélése. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora dilemmát fog okozni, ez az iskolaválasztás. Igazából az lenne a jó, ha a suli és az ovi közel lenne egymáshoz, illetve a lakóhelyünkhöz közel kell választanunk, mert nem tudjuk Őket messzire vinni. Két iskolát néztünk ki egy ének-zeneit, ami 5. osztálytól angol nyelv oktatására tér át, a zene helyett, a másik pedig egy kéttannyelvű iskola, ahol már elsőtől megkezdődne a nyelvoktatás, és 5. osztálytól már bizonyos tantárgyakat angolul tanulnának. A kérdés csak az, hogy kell-e ez egy 6-7 éves gyereknek, vajon mennyivel több terhet jelentene, mint egy átlagos suli? Szóval, ha nem gond, írjátok le a véleményeteket légyszi, Ti mit gondoltok erről?
Donát egyébként egy teljesen átlagos teljesítményű, nagyon nagy megfelelni vágyással rendelkező, ici-picit lusta, de nagyon érdeklődő gyerek. Légyszi, segítsetek a véleményetekkel!
Bernát nagyon aranyos, állandóan karattyol, be sem áll a szája, kissé akaratos, és nagyon féltékeny a tesójára. Rengeteget veszekednek, már nem tudom mit kellene velük csinálni. :roll:

Megnézegettem a fényképeket, hatalmasat nőttek a gyerkőcők, mindegyik egytől-egyig gyönyörű. :D

Macsek,
köszönöm a hiányolást! Barihimlővel mi újság? Elmúlt már? Márk hogy viselte?

Noémi,
jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy minden oké veletek!

Liv,
sajnálom a tesó dolgot!!! Soproni úthoz sok sikert, biztosan nagyon jól fogjátok magatokat érezni, nagyon szép hely.

Kormi,
el tudták vinni Benedeket? Ha igen, akkor jó shoppingolást, sétálást, tornázást stb.....

Reditke,
én sem készítek jelmezt, focista akar lenni Donát, így szerencsére egyik barátunk kisfiátől kölcsön tudtuk kérni a focis szerkót.... :D Az kellett volna még nekem, jelmezkészítés........ :shock:
Fiúk remélem nem lettek betegek!

Anita,
Gratulálok Bencéhez!!!

Maccs,
remélem meggyógyultatok, és mostmár elkerülnek Titeket is ezek a fránya betegségek!!!

Tontica,
Neked is gartulálok, meglestelek ám a másik topicban. :D Nagyon örülök, hogy minden rendben, vigyázz nagyon Magatokra!!!

A többieknek nagy mukk, de mostmár mennem kell.

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Dino:)
csak gyorsan neked, mert fennforgás van - ergo fenn vannak, tehát ez mindig igaz :)

Szóval egy semmilyen szinten nem szakértő (nincs iskoláskorú gyerekem, nem vagyok pedagógus és korábban még nem gondolkoztam ezen a kérdésen), de így csípőből, nekem az a véleményem, hogy manapság a nyelvtanulás azaz a nyelvismeret egy nélkülözhetetlen tudás (a gyerekeink esetében sztem meg még brutálisabb lesz a melóhelyekért a verseny), szóval szerintem tök jó, ha van olyan lehetőség, hogy a gyerek nmyelvet tanuljon, normál iskolai körülmények között és ez ne pluszban a délutáni idejéből vegyen el órákat.
Nem vagyok híve a gyerek egész napjának a beosztásában (ilyen óra, olyan szakkör, olyan sport stb stb), pedig ez manapság már nagyon így megy sajnos, de én ha lehetne nyelves suliba adnám.

Csak egy vélemény......
Úgy összevissza.
Pusz

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Dinó!

Jó, hogy jöttél! Én se vagyok híve, hogy agyon terheljük a gyereket, de szerintem az angol tagozat még nem számít annak. Amúgy észre sem vesszük, de már a reklámok fele pl. angol szavakkal van tele, a számítógép mint életünk szoros velejárója manapság, szintén angol beállítottságú, még akkor is ha magyar programokkal dolgozol. Én a németet 3-os koromtól tanultam, húgom az angolt elsőtől, Márk unokatesója angolt, németet elsőtől. Három különböző korosztály, de egyikünk esetében sem volt megterhelő. Úgy is fokozatosan kezdik a nyelvoktatást és nagyon fogékonyak is a gyerekek ebben a korban. Szóval én a kéttannyelvűt választanám.

Aranyos vagy, hogy kérdezed a barihimlőt (többiektől kicsit rosszul esett ám, hogy egy mukk sem jött), szóval a vége felé tartunk. Nem volt egy egyszerű eset, mert hozzá kaptunk egy fofós+hányós vírust is, amit ránk is átragasztott Márk. Éber állapotban jól viselte a viszketést, de összesen 6 sebét kaparta el álmában, ezek teljesen nem fognak eltűnni. Szerencse bennük, hogy ebből kettő a haja alatt van, kettő a combján, egy a mellkasán, egy a vállánál, tehát egyik sem olyan helyen, ami mindig nagyon látszana. Következő gyereknél már el fogok gondolkodni az oltáson, nehéz okosnak lenni. Mondjuk ha lányom lenne, akkor nem oltatnék, inkább essen át rajta, nehogy terhesen kapja pont el.

Nálunk már eső helyett hó esik, jó lenne azért idén egyet szánkózni.

Mennem kell.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Dino :)
Én is csatlakozom Macsekhoz, szerintem is a nyelv egy nagyon hangsúlyos dolog.
Hanna nem kéttannyelvű suliba jár, de már most, elsőben van angolórája, nagyon szereti. És tök jó a könyvük is, mivel írni még nem igazán tudnak, a könyvükben csak képek vannak, amihez tartozik egy kazetta, minden órán a kazit hallgatják és úgy haladnak a könyvben. Így tanulják a szavakat, mondókákat, énekeket. Hanna imádja, itthon is igényli, hogy angolozzunk vele és nem terheli meg egyáltalán. Volt októberben nyílt óra, ami nekem is nagyon tetszett, teljesen játékosan van felépítve az órájuk.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Macsek:)
Bocsi, tényleg nem kérdeztem én sem. Azért örülök, hogy már kifelé. Fosós-hányós meg ismerős. Mi utána 3 hét múlva még simán fertőztünk :(

Mi megint betegek, 5 és fél hét után először. Ma voltunk dokinál. Csúnya köhögés, nátha, hőemellkedés. Milánnál kezdődő hörghurut újra, és mivel tudjuk hogy pikkpakk tüdőgyull vagy egyéb veszélyes betegsége lesz a rossz mellkasi vérellátottsága miatt, így ismét antib. Már a 6dik rövidke egy éve alatt, de inkább ez, mint újra egy kórház.
Bálint a sima gyógyszer adagok. Szóval, megint úgy érzem magam, mint egy ügyeletes ápoló nővér, kinek mikor milyen gyógyszert. És ráadásul én is + uram is gödhös. evvan, majdcsak kikeveredünk, de volt 5,5 hetünk :) Az jó.

Edit
Kép

Kép
reditke

Bebizonyosodni látszik, hogy nem elég kommunikációra invitálóak a hozzászólásaim, mert most már sokadszor figyelem meg, hogy ha beírok, akkor naggggyon megtorpan a topik :roll:

Hahó!

Egy nem babás kérdés. Ti milyen husihoz tudjátok elképzelni köretnek a spenótós tésztát (amit vöröshagyma, fokhagyma, spenót, só, bors, tejszínnel készítek)?

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!!!!!!! :)
Ha estleg valakinek még kedve támadna véleményt írni, ne tartsa vissza. :D

Macsek,
legalább túl vagytok a barihimlőn, sajnálom, hogy még mellé más is volt adaléknak. A kettő külön-külön is szörnyű, hát még együtt. Mi is átestünk január elején ezen a fosós-hányós szörnyűségen, nem volt valami kellemes. Jár már Márk bölcsibe, vagy még otthon kell tartani?

Kata,
mennyi angol órája van Hannának egy héten? Ez egy normál iskola, ahol már elsőtől elkezdik a nyelvoktatást? Mennyit kell tanulnia otthon? Ha lesz egy kis időd írjál, légyszi pár szót az iskolakezdésről, hogyan is rázódtatok bele, mekkora változás volt ez, Hanna életébe?

Reditke,
jöttem kommunikálni. :lol:
Sajnálom, hogy megint betegek lettetek. Gyors gyógyulást!!!
A spenótos tésztát én szárnyassal, konkrétan pulyka, vagy csirkemellel tudnám elképzelni.

Pusz,

Dino

Kép

Kép
dino

Kormi!
Hogyan állsz a terveiddel? Élvezed az egygyerekes létet? Én egy pár nap után majd megpusztulok, hogy Áron itt sertepertéljen a szoknyám körül. Utoljára akkor volt a nagyszülőknél, amikor Simon született. Nekem is sokszor eszembe jut, hogy Simonnal kevesebbet foglalkozom, de a tesó kárpótolja, nem? Simon körül sokkal érdekesebb a világ, hiszen Áron körülötte játszik, megyünk a programjaira. Nincs az a ne recsegjen a parketta effektus. Nekem az a könnyebbség, hogy a bébiszitterünk kedden délelőttönként kirándul Áronnal. Én akkor intézem dolgaimat.

Edit!
Karácsony után Áronnal mi is megjártuk. Két és fél hét nagyszülőzés, apázás után Áronnal dupla olyan nehéz volt. Kellett vagy két hét mire visszaszoktunk a régi kerékvágásba és nem hisztizett mindenért.

Spenótos tésztát én leginkább hallal, azon belül lazaccal tudom elképzelni. Étteremben láttam még csirkemellel is.

Betegség:( Mi a helyzet a műtéttel? Mikor kell műteni Milánt?

Dinó!
Nekem mindkettő szimpatikus. Én az ének- zene tagozatost választanám, középiskolában ráér kéttannyelvűbe járni. Addigra kiderül, hogy milyen a nyelvérzéke.

Macsek!
Nekem is van egy-két elkapart bárányhimlő helyem, mégis elkeltem:) Jó, hogy túl vagytok rajta. Mi oltattunk, majd közösségben kiderül hasznos volt-e. A többiek elkapták a bölcsiben?

Csengő!
Én nem érzem olyan pokoli nehéznek. Ami leginkább megvisel az a cipekedés. Fáj a derekam, karom, mindenem. Vannak nehezebb időszakok, amikor Áron féltékeny és gyepálja a kicsit, de összeségében nagyon aranyosak. Már úgy várom, hogy összenőjenek és együtt játszanak. Nálunk az lesz egy kicsit húzós. Áron nagyon féltékeny a játékaira. Szerencsém van a két kölökkel, nagyon jól alvó és évő gyerekek. Este 9-től reggel 6-ig nyugalom, szopi majd alvás. Áron ébreszt valamikor 7 és 8 között. Délutáni alvás is úgy alakult, hogy 2-kor együtt fekszenek. Tényleg nem panaszkodom:)

Tontica!
Nagyon örülök a tesónak.

Liv!
Ez a Kútvölgyi nem igazán jön össze neked:( Kitartás és hozzátok is hamarosan látogat a gólya.

Vasani!
Elírtam: Linola fett. Ausztriában, Karintiában voltunk síelni. Indulásunk napján egész Ausztriában szakadt a hó, pár nappal korábban is havazott a magasabb térségekben. Folyton néztük a hójelentést, hogy essen már végre, összejött.

Noémi!
Hogy megy a vezetés? Én is viszonylag későn tanultam vezetni (Áronnal pocakosan), elég nehezen is ment eleinte.

Tapasztalatként leírom, hogy voltunk bábszínházban a gyerekekkel.
Futrinka utcát néztünk, Áron nagyon élvezte. Számtalanszor eszébe jut és meséli a történetet. Jegyet kb. egy hónappal kell előre vásárolni, de megéri.

Andrea

KépKép
Áron

Edit, leírnád nekem a spenótos tésztád receptjét?
Én is szoktam csinálni, darált húst (bármilyen lehet) hagymán megpárolok, fűszerezem, arra jön a spenót, kicsit összefőzöm, majd tepsiben összekutyulom az előzőleg kifőtt spagettitésztával, a tetejére sajt-tejföl, és megsütni. Nagyon finom.

Kép

Kép
liv

Mivel rohanásban vagyok melózni, most gyorsan csak Dinonak írnék pár sort :)
A sulikezdés teljesen zökkenőmentes volt, én baromira paráztam, hogy mi lesz, de mint kiderült: ez volt a sok hűhó semmiért :D
Hanna imádja a sulit, egyáltalán nem kívánkozik vissza az oviba, hétvégéken is csak kérdezgeti, hogy mikor lesz már hétfő, mikor mehet iskolába.
Hetente 2x van angol, az órai munkájukat nem igazán tudom nyomon követni, mert - ahogy írtam korábban -, a könyvükben csak képek vannak. Viszont megvettük neki az "Angol gyermekeknek" c. társasjátékot, ez tartalmaz 220 kártyát, mindegyiken szavak vannak, egyik oldalon magyarul, a másikon angolul, képekkel és minden kártyán van az adott szóval egy példamondat. Hannával ezzel szoktam játszani, már egy halom szót tud :)
Szerintem a suli miatt egyáltalán ne aggódj, nem fog fájni :D :D

A suliban egyébként most dúl a bárányhimlő járvány, most örvendezek nagyon, hogy mi már ezen túlvagyunk.

Pusz, rohanok,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Na végre be tudtam lépni. Nem volt egyszerű :(

Megpróbálok gyorsan írni, mert Milán épp a délelőtti alvását nyomja, Bálint meg szokás szerint addig mesét nézhet (addig csendben van:) )

Köszi a tésztás húsos hozzászólásokat. csak azért kérdeztem, mert elég sűrűn szoktam csinálni ilyen tésztát (csak így tudom megenni a spenótot, főzinek nem) és gondoltam köretnek is jó lenne. Én konkrétan fokhagymás-ketchupos csirkére voksolnék, de nem vagyok biztos benne, azért érdekeltek a vélemények.

Liv:) olyan egyszerű a recept ahogy leírtam. kis vöröshagyma dinsztel, spenót bele, fokhagymárt nyom rá, só, bors (spenót alap tulajdonképpen) és mikor kész, akkor főzőtejszínnel felfőz és így összekeverem a kifőtt tésztával. ez a tipikus 2 gyerekes 5 perces verzió, nem süt, nem reszel sajtot, semmi extra. és szeretik a fiúk is nagyon.
Múltkor túróval főztem fel. épp ami van. Semmi különös, de jó sztem.

Áron:)
június 5-én kontroll, akkor valszeg már műtéti listára kerülünk, ha minden igaz. Előbb akkor kell mennünk, ha nagyon sokat lesz megint beteg (felső légúti).

Most mennem kellk állatkertet építeni :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Dícséreteket köszönöm Lili nevében /Reditke, Csengo, Macsek/! :)
Sajnos múlt héten megint csak 1 napot tudott menni bölcsibe, kedden már 39 fokos láza volt, és a hétvégéig tartotta is magát a betegség. Az a borzasztó, hogy a 39 fokos lázak mellett a doki néni nem lát semmi okot rá.. :( Szóval úgy néz ki a betegeskedő periódus még nem járt le.. :evil: Én már nem is mertem otthon maradni vele, most 2 napot apája, 2 napot anyám volt vele otthon szabin.. .. :shock: Hétfőn már ment megint bölibe, de tegnap megint olyan szörnyen nyűgös, hisztis volt, hogy félek, megint nem stimmel valami vele....

Lau Ákoskájának, ha olvassa valaki illetékes, boldog névnapot kívánok!

Judy! Köszi az ovis infót.. Kár hogy már ott is túljelentkezés van :( Pedig ez az 5.000 nagyon baráti ár lenne! :)

Noémi! azóta sem fejezted be a hozzászólásodat! :)

Kriszti! Örülök, hogy apukád ilyen jól viseli a terápiát! Tovvábi minden jót kívánok! Jelmezvarrás ügyileg nagyon ügyi vagy! :) Nálunk pont múlt héten lett volna, de hát ugye Lili beteg volt, így ez a probléma viszont rövidre zárult.
Micimackós jelmezt szeretett volna nagyon, azt látott valami reklámújságban, ha ment volna akkor meg is vettem volna, mert kb. 3000 ft volt, és annyit megér az idő és fáradtság :)

/Hihetlen mennyire igazi nő, neki kell legelőször "elolvasnia" az akciós újságokat, különben balhé van:):)/

Macsek! Barihimlőhöz én sem szóltam hozzá, mentségemre legyen mondva, hogy azóta még máshoz sem! :) Azért örülök, hogy jól gyógyultok.

Liv! Én is úgy szeretnék már egy kicsit kiszakadni ebből a mindennapi mókuskerékből, úgyhogy nagyon irigyirigyirigy Sopron miatt! :) Azért nektek jó pihenést kívánok!

Betty! Remélem már meggyógyultatok, sulihoz sok energiát kívánok!

Kormi! Benedek mentesség hogy telik /telt/? Bocsi, tudom, hogy nem mókás, de én megvigyorogtam Levi ágy alá gurulását.. :)

Beszélő ketteskékhez gratula, borzalom, hogy nem olyan régen még az "egyeskék" első szavait lestük.. :shock:

Dinó!
Suli: én nemzetiségi suliban tanultam /hasonló mint a kéttannyelvű, csak itt nem kezdik a nyelvoktatást az elején, hanem a nyelvtudás a bekerülés feltétele./ Én tapasztalatból tudom neked azt mondani, hogy a nyelvtanulás nem jelent akkora plusz terhet, sőt a későbbiekben egy esetleges második nyelv tanulását nagyon elősegíti. Igaz én nagyon jó fejű gyerek voltam, de azt láttam, hogy a kevésbé jó tanuló osztálytársaim továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségei is sokkal jobbak voltak, mint a nyelveket nem tanuló párhuzamos évfolyamoké. A nyelvtanulást minél hamarabb ajánlott elkezdeni. :) Ugyanakkor szerintem a legfontosabb a szimpatikus és jó tanárcsapat, mert hiába tanítják a nyelvet vagy akármi mást, ha neurotikussá teszik a gyerek, meggyűlöltetik vele az egész iskolát! Remélem sikerül jó döntést hozni, én örülök, hogy még nem tartunk ott!!! :)

Kata! Szuper hogy Hanna így örül a sulinak, biztos szereti a tanárokat is és az osztálytársait is! Marcit remélem mostanában elkerülik a bacik.

Áron-Andi! Nálunk egy fél napos anyátlanság is kőkemény vonzatokkal jár! :) Az egyik barátnőm mesélte, hogy neki a nagycsoportos lánya, amikor rákérdezett, hogy mi ez a hiszti, már meg is fogalmazta ezt az érzést a következő szavakkal: "Itt hagytál a nagyinál, most szívját Te is egy kicsit!" Teljesen seggre ült a csaj, mert ez a nyers beszédmodor sem stílus az egész családban... :shock:

Reditke!

Nem hiszem, hogy miattad torpanna meg a topik, csak Te olyan időpontban tudsz írni, amikor a legtöbben nem érnek rá :):)

Még áll az alku mennyasszonyság téren, de azért már ideje gyúrnia egy kicsit a dologra bálintnak, mert egyre több jelentkező akad!:):):) El vagyok rettenve, milyen népszerű MÁR MOST a kiscsaj a pasik körében. Félelmetes, bele sem merek gondolni.. .. .. :):):) Főleg ha eszembe jut saját "fénykorom" :):)
Gyerekmentes hétvégét remélem kihasználtátok! :) Gyerekszáj csúcs volt! :) Remélem azért a bacik hamar elmenekülnek! :)

Na megyek, vissza a melóhoz.. ..
Pusz
Macs
maccs

Macs:)
ezek szerint szar az időbeosztásom... :lol: :lol:

Jobbulást Lilinek, illetve most nem megbetegedést! Remélem sikerül összeszedni a kis szervezetének magát és újra az az alig megbetegedős kiscsaj lesz, aki volt a tüdőgyula előtt.

Bálintnak majd szólok, hogy csipkedje magát, bár mostanában egy 10 hónapos Lilikéért van oda meg vissza (velük naponta talizunk a játszón, ha megyünk). Úgy látszik, azért a Lili névhez ragaszkodik :)

Most csak ennyi

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke! :)

Vagy irigylésre méltóan jó.. :)

Nekem akkor sincs szusszanásnyi időm délelőtt Lilivel, ha otthon vagyok vele, neked meg 2 gyerek mellett is összejön 10-11 magasságában a netezés..! kalap le 8)

Macs
maccs

Sziasztok
Jövök én is :)
Nem tudom mennyi időm lesz mert bandó lassan felkel
Igazán most foglalkoztat nagyon egy kérdés az ovival kapcsolatban,ugye a gyerekeink évvesztesek.Ti beadjátok most oviba őket vagy maradnak otthon esetleg bölcsibe,vagy melyik csoportot ismételtetitek velük ha oviba megy már most ??

Macs
Bandó is nagyon hisztis már két napja megint,nálunk ugye a munkám miatt sokat van a nagyikkal és folyamatos büntetésben vagyok,de nagyon nehezen bírom már,most ez a fránya suli is csak idegesít,ha rá gondolok felmegy a pumpa egyből.

Betegek mi is múlt héten voltunk 2 napig 39 láz majd orrfolyás köhögés,ez már másodszor volt 1 hó alatt. A doki nem adott egyikre se gyógyszert csak erigon szirup c vit és kész.

Dino,MAcsek
Régen láttalak benneteket :(
Dino jártok még le a játszótérre? Én talán a nyelves sulit választanám,bár nálunk apa mindenképp zongoráztatni akarja a gyereket pár évig .Nyelvet szerintem sokkal könnyebben tanul most mint középsuliba és ma már nélkülözhetetlen.
Macsek nektek meg gyors gyógyulást vagyis remélem már teljesen rendbe jöttetek.

Erika
Zsombival minden rendben? Régen voltatok már erre.

Reditke
remélem nem kell előbb mennetek műtétre,elkerül benneteket a betegség,most már csak jön a jó idő

Többieknek bocsi most mennem kell,este még próbálok jönni

Kép
Kép
nikk0830

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?