Ablakpucolás:
Én ilyesmire azért nem vetemednék
Örülök, hogy a fürdőszoba tükröt átlátható állapotban tartom. Tegnap mondjuk túlhúztam a redőnyt, ami kicsit kínos. Nati ugyanis csak sötétben alszik délután is. A létrát nem bírom el, úgyhogy jót akrobatikáztam. Ki kell állni a nyitott ablakba a székről, jó nagy lendülettel, a két felső ablakszárnyakat kinyitni úgy, hogy mindig le kell lépni a székre, mert különben fejbevág és kiesek. A redőny 3 m magasan van, az egyik kezemmel kapaszkodok, a másikkal azt rángatom, miközben a harmadikkal tartom a redőny zsinórját, hogy engedje. Mindezt normál panel méretben 5. környékén. De persze nálunk ez csak a harmadik. Jó a 3.9 belmagasság, csak ilyenkor átkozom. Anyós is ott volt, de nem elég magas, én is épp, hogy csak felérem. Szerintem az utcán mászkálók azt hitték, hogy egy pocakos elefánt a kiugrásra gyúr. Ja, és Nati közben megpróbálja vagy kihúzni alólam a széket, vagy felmászni rá és kinézni az ablakon. De a lényeg a sport!
Móni,
A brokkolis tészta nagyon jól hangzik. Kedvencünk brokkoli.
Én tegnap vettem a Spárban egy adag franciakrémest, az volt az ebéd. A dobozra 540g volt írva
, de nem kellett egy nap, és elfogyott.
Jó tanácsok:
Pár hónap?
Ne gondoljátok! Soha nem lehet tőlük megszabadulni. Kedvenceim: Te nem ismered a gyereket, én kettőt neveltem fel! (Nat 1,5 éves, anyukám max hetente 1x látja) Délelőtt 11kor: Nem kéne már ebédelni ennek a gyereknek?! délután 1-2 kor szoktunk, addig evett reggelit: 1 banánt, 1 almát, kiflit, túrókrémet és max 3 órája van fent. A maiak: A gyerek kinőtte a cipőjét. Meg kéne mosni a kezét! - a fürdőben voltunk. A szoptatás a legrosszabb: Miért nem adsz teát? Miért szoptatsz még mindig (kb fél éves kortól)? Miért zavar, ha itt van a családod, inkább örülhetnél (6an beszélgetnek, a pár napos gyerek ordít, mert zavarnak minket, közben tanácsokat adok unokaöcsinek, hogy kell a számítógépes játékokkal játszani)? Ja, és amikor felháborodok, hogy miért tömi bolti tartósítószeres mézespuszedlivel délben, evés előtt
: Nem méreg az, ti is esztek! - Én nem veszek chipset, üdítőt, tartósítós sütit, csak krémest, magamnak
. További jótanácsok az élet miden területén, mintha nem laknék 10 éve külön! Ráadásul anyukám kb 10. éve lepődik meg teátrálisan, hogy tudok főzni. Amíg nincs baba, nem is lehet tudni, mi rejtőzik egy nagyiban. Én addig azt hittem, hogy nem szokásuk beleszólni abba, amit csinálok
Kami,
Pár hónap után már egész jó technikát lehet kialakítani arra, hogy fogadja az ember a keresetlen jótanácsokat. Ld fent
A poén, hogy annyira gyorsan változnak a picik, hogy még én sem tudom, hogy a tanács jött-e be, vagy megoldódtak a problémák. Jó meghallgatni, mert időnként van használható is, és egy idő után, mikor már a 10. különböző megoldást kapod ugyan arra a problémára, rájössz, hogy úgyis neked van igazad. Sokszor meg a változatosság gyönyörködtet módszerrel mindet érdemes bevetni, mert úgyis csak 2-3x jönnek be, de legalább nem neked kell gondolkodni. Amíg nem mászik, kb 2 percenként kell kitalálni új dolgokat a szórakoztatásukra, és nincs az a hülye jótanács, amit ne vetne be az ember.
Kéztömés: tankönyvi példája a baba éhes vagyok jelzésének. A jó, hogy ez megelőzi a sírást, így meg tudod etetni, mielőtt még éhségében annyira kiborulna, hogy ne tudjon enni. Persze ez sem vonatkozik minden esetben, minden babára
Cumi:
Döntöttetek már? Nem tudom, ki hogy van vele, de pár hét/hónap után nagyon jól jöhet. Pl egy zsúfolt buszon, amikor nem a legjobb nekiállni szopizni. Ha akartok, akkor viszont az elején kell adni, utána már nem működik. Nekem 4 napig voltak szigorú cumiellenes elveim
Május,
Több, mint egy év durva gyomorégés két terhesség alatt sokmindenre fényt derít!
Kész nyomozó lesz az ember.
Úgy látszik, a menstruációval kapcsolatban, csak én vagyok gyengeelméjű.
Ági,
Nagyon tetszenek a képek. 4D tényleg olyan, mintha egy fénykép lenne, teljesen felismerhetőek a vonások! És szerencsétek is volt, hogy ilyen rendes babó, és megmutatta az arcocskáját. Most megint ott vagyok, hogy nem baj, ha pici, de én MOST szeretném picikémet nézegetni!