Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eloszor is gratula Pocoknak a masodik kislanyahoz!!!KépKépKép

Beja!
Jobbulast Balintnak!!! Sok gyogyKépKépKép

Edit!
Drukk a hosszu uthoz! KépKép
Hidd el nemelyik gyerek jobban viseli a hosszu utat mint jo nehany felnott. Mi amikor Madison 3 es fel honapos volt elautoztunk Dallas-bol Memphis-be, ez egy kb. 10 oras autout, igaz nekunk hosszabb volt a tobbszori megallas miatt. De o akkor nagyon jol viselte. Persze nektek most kicsit nehezebb lesz, hisz a fiad mar eleg nagy es ugye mozgekony. Ha viszel neki sok jatekot meg ha hallgat zenet, a kedvenc zenejet, az sokat segithet, hogy nyugodt legyen. A barataink is tobbszor tettek meg a Nemetorszag - Magyarorszag utvonalat 3 gyerekkel (mindharom pici volt) es nem volt semmi gond. Remelem nektek is minden rendben lesz, es az ido is jo lesz.

Lenne egy kerdesem azokhoz akik surun autoznak babaval:
Mikortol lehet megforditani a babaulest a kocsiban? Nem a szabalyok erdekelnek igazabol, hanem ti mikortol tartjatok biztonsagosnak? Vagy ti mikor forditottatok meg vagy mikor forditanatok meg?
Nalunk Madike kocsiulesere ra van irva, hogy 0-12 kg-ig menetirannyal hattal, 9-18 kg-ig pedig forditva. Jelenleg Madike 10.700 grammos. Tehat mar meg lehetne forditani az uleset, de ra van irva a hasznalati utasitasra, hogy 1 eves korig menetirannyal hattal ajanlott hasznalni. Mi jelenleg igy hasznaljuk, de Madike nagyon kivancsi mi is tortenik elore fele es kezd rovid lenni neki igy az ules, mivel menetirannyal hattal dontve van az ules es ugye hozzaer a hatso ulestamlajahoz es ugye a laba is odaer mar. (jelenleg 74 cm hosszu a kisasszony) En most nagyon dillemazok, meg is forditanam meg nem is. Es ugye fo a biztonsag. Ti mit gondoltok errol? Bocsi, kicsit hosszura nyult. Remelem erthetoen fogalmaztam. Kép

Lassan megyek, kinyujtozom egy kicsit. Miota Madike tud ugy menni, hogy fogjak a kezecskeit, azota egyfolytaban gyakorolni akarja, csak sajna az en hatam meg nem szokott hozza. Vagy nem is fog Kép

Na jo most befejezem, hagyok mast is szohoz jutni.

Meg csak annyit, hogy minden betegeskedonek jobbulast!

Andysj
andysj

Sziasztok!

Bogancsi, Nyuszimanó! Én nem irígykedek, csak annyira meghatott a pici baba fotója. Jaj, olyan édes, olyan kicsi, olyan régen (és mégis szinte tegnap) volt Lacika ekkora. Kép

Norci! Gratulálok Vilinek a gyors mászáshoz! Nagyon ügyes! Ezt Lacika még most se igazán tudja a maga 1 év 24 napos korával! Kép Lehetett tegnap napközben valami, mert Lacika is alig aludt, és egész nap nyûgizett. Viszont átaludta az éjszakát! Reggel 5:15-ig kukkja se volt, de akkor is könnyen visszaaludt, és még 7-ig húzta! Kép Ti hogy aludtatok?
Azt, hogy mikor éhes, és mikor nem Lacika, eleinte egyszerûen az órára nézve állapítottam meg. Sokáig mértem, hogy mennyit evett, és amikor jó sokat szopizott, és egy óra múlva elkezdett nyikorogni, akkor tudtam, hogy nem lehet éhes. Ha a következõ kaja ideje közeledett, akkor persze már elbizonytalanodtam, és könnyebben cicire tettem. Jó teszt volt az is, hogy a karomba vettem, és ha fordult a cici felé, akkor feltételeztem, hogy éhes. Persze ha felkínáltam, akkor Õ is mindig elfogadta, és tele is ette magát alaposan, ha cicihez jutott. Kép Azért persze ha nagyon el volt keseredve, és nem tudtam ölelgetéssel, dajkálással, énekelgetéssel megvígasztalni, akkor én is cicire tettem megnyugtatásul is, szóval azért rugalmasan kezeltem én a dolgot. Azt én se állítom, hogy tutira bánat-evõ lesz, akit kicsi korában cicivel vígasztalnak, csak mivel én hajlamos vagyok rá, féltettem Lacikát ettõl. Egyébként az igen is gyakori, hogy az emberek isznak bánatukban! Kép Bár ez inkább Kép.

Dzsili! Megfogalmaztad a lényeget gyermekeink apáival kapcsolatban: férfiak. Nem várhatjuk el tõlük, hogy úgy mûködjenek mint mi, õk a Mars-ról jöttek. Kép
Pont azon gondolkoztam ma reggel, amit írtál. Az én Drága Kicsi fiam elzsákmányolta a kanalat a kávémból, és nagy boldogan rágcsálta. Szerintem mocorognak már a rágófogai is, mert örökké hátrafelé kotorászik a szájában. Szóval elsõ pillanatban rámozdultam, hogy jaj, ez is veszélyes lehet, elveszem. Aztán meg az jutott az eszembe, hogy ha minden ilyesmit elveszek, akkor mivel masszírozza szegénykém azokat a fránya fogakat?! Plüskutyával nehezen. Kép De legalább nagyon figyeltem, és ugrásra készen álltam, hogy elkapjam, ha megbillen. Meg a csavarhúzó az azért tényleg túlzás volt.
Én is az asztal közepére pakolok már mindent, mert Lacika is nagy nemszabad-vadász. Sõt, az étkezõ asztalról teljesen megszoktam, hogy mindent lepakoljak, mert arra már régen rájött, hogy az abrosszal szépen le lehet húzni az asztalon maradt tárgyakat. Erre mit mûvelt tegnap ez a Szép és Okos??? Kiszedte a hancúrszõnyegébõl a nagy I betût, és ügyesen lekotorta vele az íróasztalomról a manikûr készletet. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Képzeljétek, mi történt: Balu végigaludta az éjszakát!!!

Beja: gyógycupp megy Bálintnak Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Gratula!!! Balu nagyon ugyiKépKépKép

Andysj
andysj

Sziasztok!

Pocoknak gratula a babuhoz!KépKépKép Még én is emlékszem rá, az elsõ babánkat közel egyidõre vártukKép

Danimam!
Néhányat leírok a játékok közül: 1 éves babóval bújócskázni lehet a legjobban. pl. tiszta textilpelussal letakarod az arcod vagy az övét és lassan kikukucskálsz.Kép Zsani nagyon szereti a mai napig, sõt egy idõ után õ kezdeményezte. Ha már biztosan ül, akkor labdát gurigathattok egymásnak. Az építõkockázás is izgalmas lehet neki, bár eleinte csak rombolni fog, de azt annál nagyobb örömmel. Kergetõzhettek is 4kézláb vagy ha már tud menni úgy is. Zsanival sokáig csak 4kézláb kergetõztünk és mindig megérintettem a "lemaradt" lábát, mire õ sikongatva próbált gyorsabban teperni.KépKépKép Most ennyi jutott hirtelen eszembe.

Andysj!
A gyereküléssel kapcsolatban mi azt hallottuk, hogy a gerincüket kell félteni az esetleges ütközéskor. Súlytól függetlenül 1 éves kor alatt a gerinc nagyobb veszélynek van kitéve, mert még talán nem olyan erõs? vagy valami ilyesmi Szóval mi megvártuk az 1 éves kort, bár Zsani akkor már átlépte a 9kg-t.

Cory!
Balu ügyi!Kép Sajnos nálunk mostanában minden éjszaka felsír ZsaniKép Remélem nem jön most több foga, mert már a 12. is kint van (1 hónap alatt 6 jött Kép)

Na, jövök csak leszedem ma már kb. tizedszer Zsanit az étkezõrõlKép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

POcok! Mi is gratulálunk a kislányodhoz.

Cory! Akkor kipihented magad?Kép Én nem akartam eddig az éjszakákról beszélni, mert ilyenkor mindig rácáfol Hanna, de kb 2 hete egész éjjel alszik, persze én meg éjfélig-egyig reszelek minden hülyeséggel, pedig aludhatnék.Kép

Beja! GYógyuljatok és ne izgulj semmi baj nem lesz! Ha bármi van hívj nyugodtan, hátha tudok segíteni.KépKép

BMárti! Lacika nem kapkodta el a felüléstKép

Szilvi! Biztos hamarosan nyugisabbak lesznek az éjjelek, ha már megvannak a fogakKép

Andysj! Igazából mi már hamarabb megfordítottuk, mert így sokkal türelmesebb volt. kb 10hónapos volt. De mi nagyon keveset utazunk kocsival.

Na megyek, Hanna korán kelt és most alszik én meg nekilátok a 7.számú dobozhozKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Borcsa. köszi (gyerekeimmel kapcs) Imádom Fekete István könyveit!!!

eszter: a 4 gyerek csak javít a helyzeten: ha itthon van valamelyik nagy, akkor Tomira már szinte nincs is gondom Kép
Én se hagyom Tomit turkálni a kajában. A többieket se engedtem, aztán milyen szépen esznek már késsel-villával Kép

Danimama: köszi! Lehet, hogy önzõ vagyok, de nekem szükségem van a babanetre és RÁTOK!
játékok Tomival: huzivona (rongyocskát fogunk ketten és húzgáljuk), kukucska, építés-rombolás, fogócska, utánzás (én õt) labda-gurítás, kosárba dobálás - most hirtelen ennyi jut eszembe.

BMárti: elképzeltem a mezõn bilizó papádat! Kép Kép Kép
Ne izgulj!!!

Szila: nagyon ízlett mindenkinek a vacsi Kép

norci: Sose izgasd magad, hogy nem MINDIG tudod, mi baja a babónak! Ha NAGY a baj, úgyis tudni fogod! Én se tudom mindig, pedig 3 gyakorlási lehetõségem is volt Tomi elõtt Kép

Beja: Ne izgulj! Zsófinak 9 hónaposan volt láztalan tüdõgyuszija. Semmi szövõdmény nem volt! Itasd sokat!

Andsyj: nálunk már hátul ül Tomi és nagyon élvezi.

cory: akkor volt egy tök jó éjszakátok Kép

Tominak kijött fent a második foga!!! Most már 2 egész és 2 fél fogunk van Kép
Na, hogy nehogy azt higgyétek, én sose félek: totál be vagyok tojva a jövõ heti szemölcs-leszedõ mûtéttõl Kép Olyan jó lenne túllenni rajta. Szegény Tominak látom, hogy viszket, biztos fáj is neki Kép Úgy különben vidám, de idõnként elkezd hisztizni vagy vadul sírni. És annyira megijed, ha ugat a kutyánk Kép Ha nem ugat, akkor nagyon szereti és vigyorogva mondja, hogy vau-vau.

Na, eldugulok. Pá
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Pocoknak nagy gartula az új jövevényhez!Kép Minden irigykedõnek mielõbbi gyermekáldást kívánok!Kép

cory
Tök jó!Kép Ügyesek vagytok!

Andysj
Peti lába már nem fért el és sokszor utált már beleülni a kicsiknek való hordozóba, úgyhogy múlt héten vettünk végre nagyobbat és most már a forgalom irányában utazik õ is.

Beja
Ne aggódj nagyon! Meglátod hamar elmúlik.Kép Sok-sok gyógyot küldök.

Edit
Készülj fel rá, hogy esetleg sokat kell majd foglalkozni Rikivel az úton, de amikor pl. mi mentünk Erdélybe, Petivel nem volt gond, pedig féltem tõle. Drukk megy.Kép

Hihetetlen, de apa azt mondta, hogy milyen jó, hogy van a Babanet, meg hogy sok infót hallok így és ha nincs, akkor szerinte az altatással sem tudtunk volna mit kezdeni, stb.Kép Mindezt azután, hogy Peti most már pár napja valóban jókedvûen fekszik le és egyáltalán nem sír. Az éjszaka is nagyon jó volt, reggeli ébredésnél is csak jelzett, de nem sírt.Kép Eddig ui. volt, hogy birizgált azért, hogy mennyi idõt töltök a gép elõtt, meg mit lehet annyit beszélni.

Szép napot!
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Danimama! Hát, szoktunk játszani kipakolósat, bepakolósat, hancúrozósat, dögönyözõset és tanítgatósat. Kép Komolyra fordítva a szót, hát, khmm, úgy igazán játszani, hogy most akkor gyere, üljünk le, és játszunk, nem nagyon szoktunk. Lacika szinte mindig jön velem, akárhol és akármit csinálok a lakásban. Eljátszik a környezet adta lehetõségekkel, amíg én a szekrényébe berakom a nadrágait, addig õ a fiókból kiszedi a zoknikat. Akkor leülök mellé, mondom neki, hogy rakjuk be a zoknikat, és akkor együtt berakjuk. Vagy pl. amíg fõzök, addig kipakol a szabadababának konyhaszekrénybõl, aztán mikor már lépni se tudok a sok mûanyag doboztól, meg más kacattól, akkor lecsüccsenek hozzá, és szépen méret szerint egymásba rakjuk a dobozokat. Nagyon élvezi. Szokott elpakolni saját jószántából is, ilyenkor kerül csipkebugyi a férjem fekete zoknijai közé, meg úszósapka a meleg harisnyákhoz. De kinn nem marad semmi! Kép Ezen kívül jövet-menet gyakran megdögönyözöm. Azt nagyon szereti. De ezek olyan 3-5 perces bohóckodások. Meg szoktunk olyanokat hancúrozni, hogy beültetem a kisautójába, és éktelen berregéssel és dudálással körbeszáguldozzuk a lakást. De ez se tart tovább 5 percnél egy-egy alkalommal, és hintázni is naponta 20szor 2 percet szokott. Kép Aztán szoktam 5-10 perces tanítgatásokat tartani, ilyenkor megnézzük a könyvében, hogy melyik a cica, és emlyik a kutya, meg hol az orra, szeme, füle, szája, stb. De ezek is leginkább csak úgy alkalmilag, ha éppen a könyvet nézegeti, akkor melléülök egy kicsit, vagy ha hozza a kutyáját, akkor megnézegetjük, hogy hol a füle, stb. Szóval én leginkább úgy szoktam csinálni, hogy miközben csigalassúsággal haladni próbálok a napi teendõimmel, mindig hagyom magam körül tevékenykedni, persze közben mindig szemmel is tartom, hogy mivel foglalkozik Lacika. Aztán ha éppen van egy kis idõm, vagy olyasmit csinál, amibe jól bele tudok kapcsolódni, akkor foglalkozok vele egy-egy kicsit. Persze kivétel, ha nyûgös, mert akkor aztán dajkálhatom órákig.

Beja! Mi az, hogy "majdnem" tüdõgyulladás?! Ez nekem olyan anyukaijjesztgetõ dumának hangzik. Naná, hogy nem lesz semmi baj, és "Hajrá, Beja néni!". Kép

Andysj! Pontosan így voltunk a kocsiülés témával, ahogy ti. Lacika végigarénézta az utat a menetiránynak háttal fordított hordozóban, a lába már elérte a felnõtt ülés háttámláját, a napfénytetõt is le kellett venni, mert már elérte a buksija, de még nem volt se egy éves, se 9 kiló. Hiába, õ egy hosszú, de vékony alkatú gyerkõc. 10 hónapos korában már Soprontól Bp.-ig üvöltött, akár mit csináltunk vele. Mondanom se kell, az út második felét már én is végigbõgtem. Ha megálltunk, és kiszálltunk, akkor minden oké volt, de amint visszatettük a hordozóba, már örjöngött is. Ja, és habzott a háta az izzadástól. Végsõ kétségbeesésünkben Laci próbaképpen berakta neki a nagyfiú ülést, menetiránynak szemben. Mondjuk nagyon klassz ülés, nászajándékba kaptuk Kép, magas, állítható szélességû az oldala, és dönthetõ is, szóval igazán tuti. Beletettük a gyerkõcöt, õ meg vigyorogva nézelõdött egész úton, és nem volt egy nyekk se. Szóval szerintem egy dönthetõ, 5 pontos biztonsági övvel felszerelt ülésben, pláne, ha jó magas oldala is van, simán bele lehet tenni a babákat amikor már stabilan meg tudnak ülni.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Cory! Jóféle éjszaka volt ez! Se foront, se szél, se takony, se telihold? Kép Merthogy Lacika is 5:15-ig aludt egyhuzamban, sõt, még akkor is lazán vissza tudtam altatni! Kép Jaj, de jó is aludni!!! Kép

Tikk! Lacika semmit sem kapkod el. Kép 10 hónapos volt, amikor elõször felállt, és még most se áll meg kapaszkodás nélkül. Menni csak úgy hajlandó, ha mindkét kezét fogom, vagy ha fal mellett araszolhat. Sebaj, majd akkor csinálja, ha már tutira megy neki. Kép Viszont tegnap elcsórt két body-t, amikor pakoltam el a ruháit, és nagy boldogan lóbálta õket. Mondom neki, add ide a fehér body-t, mert el akarom tenni. A kéket meg majd felvesszük. Erre az én Okos Ügyes Nagyfiam ideadta a fehér body-t, és a kékkel a kezében elindult a pelenkázó felé, ahol öltöztetni szoktam. Kép Leesett az állam a földszintig! Kép Persze a színek eltalálása akár véletlen is lehet, de már az is nagy szó egy 1 évestõl, hogy az egyiket ideadta, a másikkal meg elindult felöltözni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Beja
ne idegeskedj, nem lesz semmi gond Bálinttal! gyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKép

... huhh, most olvastam végig a "termést", de most hirtelen nem tudom, kinek mit akartam még írni .. bocsiii Kép

Kérés:
Akinek már van nagyobb autósülése, leírnátok, kinek milyen van, és hogy vált be? Nemsokára aktuális lesz nálunk is, és teljesen tanácstalan vagyok Kép 18 kg-ig, vagy 36-ig? Én szeretnék olyat, ami 36-ig jó, van külön 5pontos öve, és dönthetõ... egyáltalán van ilyen? köszi elõre is Kép

BMárti
Ne becsüld le PiciLacit... egészen biztos, hogy tudatos volt, hogy mit adott oda, és mivel indult el felöltözni... Kép komolyan .. Kép

.. na mennem kell, mert Csenge minden tiltásom ellenére szét akarja szzedni a hangfalakat... amikkel a konvektorhoz vezetõ utat próbáljuk elzárni .. Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi!
Én már láttam 9-36kg-os, dönthetõ stb. nekem is nagyon tetszett (COSCO), de biztos más márkában is van. Nekünk 0-18kg-os, 3 pontos, 3 fajta övmagasság, különféle ülõ és fekvõpozicióval. Szerintünk teljesen biztosnágos és kényelmes is Zsaninak. (A Brendonban vettük, mivel olcsóbb volt a MegaToys-nál. Bocsi ez nem a reklám helye...)
Most olvastam a leírásban, hogy 0-10kg-ig 9 hónapos korig ajánlják menetiránynak háttal beszerelni, de vastagon és nagy betûkkel áll, hogy "Ne használja menetiránnyal megegyezõen, míg a gyerek súlya el nem éri a 9kg-t"

Szilvi
sztigris

BMárti!
Lassan maga választja majd ki a szekrénybõlKép Nincs közeletekben egy csinos kislány?KépKépKép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Ötöst kaptam a komédia vizsgán!!!

Este még jövök!

h.
gesztenye

Henke!
Gratula!KépKépKép Látom itt csak "okos" kismamák vannak, pedi gyerkõc mellett nem lehet könnyû! Még1x gratulaKép!

Este még benézek, sziasztok!

Szilvi
sztigris

Henke!
Gratula!KépKépKép Látom itt csak "okos" kismamák vannak, pedig gyerkõc mellett nem lehet könnyû! Még1x gratulaKép!

Este még benézek, sziasztok!

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés: érkezett egy "kedves" bacilus a családunkba, végigment már mindenkin, és akiben jól érezte magát, abba újra belebújt. Kép Kép Kép

Majd még jövök, sziasztok: beteges Lauráék
p_laura

SZiasztok!

Megjöttünk a "tanácsadásról", ami egy nagy nulla volt!!!!!!! És úgy döntöttünk, nem megyek amniora, sem más veszélyes vizsgálatra, mert nagyobb a kockázata, mint amennyi elõnyt hozhat! KépKépKép Úgyhogy mostantól (remélem) nyugodt, boldog kismamahónapok elé nézek, nyáron pedig megszületik a második csodababánk! KépKépKépKépKép Örömömben vettem sütiket és már kettõt meg is ettem Kép Mondjuk, mérleg közelébe nem kéne mennem Kép, ha meg akarom tartani a jókedvem! Kép

Henke! Nagy gratula a vizsgához! Kép Mi az a komédia?

Beja! Árminnak 2,5 hónaposan volt "majdnem tüdõgyulladása" és elhiheted, nem azlért, mert nem vigyáztunk rá! Már 2 hete hordtam akkor a dokihoz, aki mindig azt mondta, ne aggódjak, csak köhécsel, aztán egyszercsak azt: komoly baj van! Tüdõröntgen és lehet hogy bent tartják a kházban! Kép Én meg azt hittem, elájulok a félelemtõl! DE meggyógyult! KépKépKép

Betegeknek gyógypuszik mennek! KépKépKép

Andi! Merre jártok?

Jövök még este, remélem! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

sziasztok

laura Kép
jobbulast!

danimama
ismered az 'anya, tanits engem' c. konyvet? nagyon jo otletek vannak benne egeszen 6 eves korig.

bogancsi
fogacska Kép nekunk is jon a felso ketto EGYSZERRE! megviseli a lurkot rendesen. szoritok nektek a jovo heten.
melyik gyerekkel a legnehezebb? egy 4 gyerekes ismerosom azt mondta, a harmadik a legrosszabb, kettovel konnyu 'elbanni' es a negyedik mar meg sem kottyan. nalatok hogy volt?

autosules: mi mar regota - miota biztosan ul - menetirannyal szemben ultetjuk, mert a masikat igen hamar kinotte. nem hosszban Kép

sziasztok
eszter
ádámbaba

Rebi!

Két évvel ezelõtt mi nem találtunk ilyen "álom" ülést, ezért úgy döntöttünk, Römer Kinget (9-18 kg.) veszünk. Azt mondták kb. 3-4 éves koráig tudja majd használni. Mindene megvan, amire úgy gondoltuk, szükség lehet. Nem olcsó, de szerintem a gyerek biztonsága mindennél fontosabb. Máté is ilyet kap majd. Egyetlen dologra figyelj nagyon, ami nekünk nem jutott eszünkbe: az anyagára. Sára nagyon izzadós és nyáron csupa víz alatta az üléshuzat. Nem tudom, van-e olyan, ami strapabíró is és pamut is?

Andysj!

Ez nekünk is nagy probléma volt nemrég. Azt hiszem a döntõ érv, hogy tökéletesen tudjon ülni a gyerek, hogy egy esetleges ütközésnél a gerince is bírja a strapát.

Sziasztok
Solya
solya

Sziasztok!

Danimama!
Igen, ma telefonált a párom, hogy megkaptuk a lakástKép Holnap este érkezik anyósom, éjjelre érnek ide, haza. Szombattól meg indul a nagy pakolás. Kedden pedig költözünkKép Olyan jóKép

Viszont Donci megint elkezdett hurutosan köhögni. Vettem neki köptetõt meg orrcseppet, holnap megyünk védõnõhöz, megmutatom Doncit. Fogalmam sincs, elvigyem-e orvoshoz. Eddig úgy gondoltam, hogy nem kell, hiszen jó kedvû, eszik rendesen, alszik is, no és nem lázas. Te tényleg nagyon csúnyán köhögKépKépKép
Viszont Beja történetét olvasva jobb az óvatosság. Jobb idejében lépniKép Szóval viszem holnap. Majd írok, mi volt.

Játékról:
Szó szerint mi is azokat játsszuk, amit a többiek írtak. Most perpill. Donci kedvenc játéka a kinyitás-becsukás. Úgyhogy mikrót, mosógépet, postaládát, ...nyitogatunk ezerrel. Õ is a konyhaeszközöknek örül legjobban, és ha kipakolhatja a fiókokat, polcokat. Imádja a mûanyag edényeket, a fedõket (egymáshoz ütni, a földön tolni, habverõvel dobolni rajtuk) Ill. a héten a nagy sláger a liftezés. Napjában 10-szer kivisz a bejárati ajtóhoz és mutatja, hogy ki akar menni. Ilyenkor mászkálunk a folyósokon, lépcsõt mászunk no és liftezünk. Csak sajna nagy a hiszti, mikor anya úgy gondolja, hogy talán már elég voltKép Szóval ennyi.

Puszi, megyek aludni. NYuszimanó és Donci
nyuszimano

Sziasztok!

Rebi! Igazad lehet, PiciLaci biztosan érti már a színeket. Kép Ezek szerint tudatos volt az is, hogy amikor ma este a fürdés végén az Apja mondta neki, hogy "Add ide a sárga kishajót!", akkor Lacika odaadta a kéket, azután mindjárt a pirosat is, a sárgát meg lenyomta a víz alá. Kép Persze nagyon nehéz eldönteni tényleg, hogy mi az, amit megért, csak nem akar megtenni, és mi az, amit nem ért meg.

Szilvi! De, van csinos kislány, az Unokatestvérem kislánya 5 héttel idõsebb Lacikánál. A két kis Csibész úgy néz ki egymás mellett, mintha ikrek lennének. Kép

Henke! Gratulálok! De, khmm... hogyhogy komédia vizsga? Az meg mi? Meg kell nevettetni a vizsgabiztosat? Kép

Laura! Jubbulást kívánok nektek! Mennek a nagy gyógyKépKépKépKépKépKépKépok! Kép

Márti! Gratulálok az elhatározásodhoz! Naná, hogy gyönyörû, szép és okos csodababa lesz a második is, bár nehéz lesz túlszárnyalnia az elsõt! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Most csak elolvaslak titeket, mert nagyon álmos vagyok, úgyhogy megyek aludni, Hanga ma egész nap pörgött, én meg kivagyok teljesen.

Üdv
Szila

Ui.: Az Anya, taníts engem! nekünk is megvan.Kép
Szila

Sziasztok!

Ma volt nálunk a Védõnénink. Nagyon megdícsérte Lacikát, hogy milyen ügyes, okos, stb. Utána rátért a nagy kérdésre, hogy olyan régen nem voltunk tanácsadáson (egészséges rendelésen), hogy talán már nem is a Nagy Doktornõhöz járunk?! Mert akkor azért szólni kellene, hogy a kartonunk átkerüljön a másik orvoshoz. Ha meg nem váltottunk, akkor legalább az 1 éves státuszvizsgálatra be kellene már menni. Elmondtam neki, hogy igen, azóta nem voltunk, amikor a doktornõ Lacika kukiját olyan csúnyán helybenhagyta, és igen, váltani szeretnék gyermekorvost, mert az a nõ az én kisfiam kukijához ne nyúljon mégegyszer. Erre elmondta, hogy ez sajnos ilyen horror, akármelyik gyermekorvos csinálja is. Be fognak nyúlni a fityma és a makk bõre közé valami orvosi eszközzel, és szépen körben felfejtik a letapadást. Mostmár nagyon kell, mert szerinte valami összegyûlt váladék is van már a letapadt bõr alatt, amitõl be fog gyulladni. Szerinte. Szóval újra napirenden a kuki-ügy, hétfõn vagy szerdán be kell mennünk tanácsadásra, és nagyon nem tudom, hogy mit csináljak. A multkor kézzel húzta a doktornõ vissza a fityma bõrt Lacika kukiján annyira, hogy 5 helyen berepedt, ebbõl 2 vérzett is. Szegény gyerek akkor még alig múlt fél éves. Máig meglátszanak a kis repedések helyei. Kép Akkor itt kibeszéltük, hogy nem is kellett volna még bántani. Most itt problémázok, hogy mit is kellene csinálni. A Babaszobában az egyik cikk azt írja, hogy 1 éves kor elõtt nem kell bántani, a másik meg azt, hogy 2 éves korig hagyjuk békén, hacsak be nem gyullad. Szívem szerint nem engedném a doktornõnek bántani a fiamat, hanem inkább várnék még, vagy elvinném urológiai szakrendelésre, de ha ott is ugyanezt csinálják vele, akkor kár a balhézásért. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Másoknak ez az állítólag teljesen természetes letapadás, amivel a kisfiúk túlnyomó többsége születik, tényleg spontán oldódott meg? Esetleg orvosi kezelésen volt valaki ilyen problémával?

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Zsuzsi!

Sikerült végre rákeresnem, hogy te írtad az Apukádról, hogy urológus, és Szentendrén rendel. Ez magán rendelés, vagy hívatalos? Lehet menni hozzá beutaló nélkül is, vagy a gyermekorvosunknál kell elérnem, hogy elküldjön? Én akár Szentendréig is elmennék azért, hogy ne bántsák fölöslegesen a kisfiamat. Végül is Békásmegyerrõl hipp-hopp el lehet hévezni addig.
Esetleg megkérdeznéd Apukádtól, hogy mikor indokolt a beavatkozás? Lacika egészséges, vastag sugárban pisil, és én nem látok semmiféle gyulladásra utaló jelet a kukiján. Igaz, a védõnõ se azt mondta, hogy van gyulladás, hanem azt, hogy lesz. De szerintem inkább csak lehet. Kép Úgy tûnik, hogy nem szûk, hanem csak le van tapadva a fitymája. Ez talán még spontán is megoldódhat? Esetleg jót tenne neki egy kis kamilla-teás áztatgatás-mosogatás? Elõre is örök hálám minden információért!

BMárti

BMárti
bmárti

Szia BMárti!

Nálunk mindkét fiúnak fel kellett húzni a kukiján a bõrt.
A nagyfiamnak 3 éves korában csinálták meg Urológián, és semmi, de semmi baja nincs azóta, saját maga tisztítja azóta.
A Mikinek (középsõ) megcsinálták 7 hónaposan (egy mûtét során, amikor a lágyéksérvét operálták), utána azt mondták ne bántsam. Nem bántottam. 2-3 éves korában ismételten fel kellett húzni a letapadt bõrt, de akkor a körzeti doktor bácsink csinálta. Én is megcsinálhattam volna, állítólag, de amikor a doki szakavatott kézzel megcsinálja, miért kínozzam én a gyerekemet. Aztán valahogy nem figyeltünk oda egyikünk sem, és 7,5 évesen ismét meg kellett ismételni a mûveletet, szintén a doktor bácsi segített. Semmi berepedés, semmi cirkusz utána. Egy kicsit érzékeny volt neki 1 napig, de utána semmi baja nem volt.
Szerintem ne engedd a doktor néninek, hogy birizgálja Lacika kukiját, inkább ha nagyon erõlködik, hogy meg kell csinálni, menjetek el az Urológiára vagy lehet, hogy a gyerek sebészeten is megcsinálják.
Szerintem a 3 év körüli felrángatás, bocsánat huzogatás a legideálisabb kor. De ha nem nyugszik doktor néni, akkor két lehetõséged van. Vagy tényleg dokit váltotok, vagy elviszed Urológiára, és ha õk is azt mondják, hogy meg kell csinálni, akkor csinálják meg õk.
A doktor néni váltás miatt meg ne fájjon a fejed, mert nálunk is a Miki ennyi idõs volt, mint a Te PiciLacid, mikor dokit váltottunk, és egyáltalán nem bántam meg a váltást.

Olvasgattalak Benneteket egész nap, de most nem tudok másra reagálni, mert van egy kis mellékes dolgom, most csak elsõsorban olvasgatlak Benneteket.
azért ha konkrétan van mondanivalóm, akkor fogok írni, mint most is.

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

BMárti: kuki-ügyrõl én csak annyit tudok, hogy egy ismerõsnél mûtét lesz a kisfiúnál, de azt mondták, 3 éves koráig hozzá sem nyúlnak. A kisfiú 3 éves, és semmi baja, pedig nem húzkodták fel, nem tépték fel...

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nagyon rossz mostanában nálunk a net, igy csak olvasni tudtalak benneteket, de nem mindent.

Laura, Beja és többi betegeskedõk: gyógyuljatok meg gyorsan, remélem hamar átvészelitek ezeket a nehéz napokat!Kép

Márti: Én nagyon örülök, hogy igy döntöttél, én is igy döntöttem volna a helyedben. Meglátod semmi baj nem lesz. Milyen nagy a pocakod? 3D UH-ra nem mentek el, ott legalább sok minden kiderül pl. a neme is, na és a belsõ szerveit is jól megvizsgálják, ez talán megnyugtatna? Már úgy várom a tavaszt, akkor végre kint a szabadban találkozhatnánk, persze a többiekkel is!Kép

Mégegykata: mi is megyünk sielni (nincs hosszú i-m), de mi még sosem voltunk, igy elég érdekes lesz. Fertõtlenitõszerrel, forralóval és sok ruhával készülünk, ja meg bébikajával, felszerelést kint fogunk bérelni, csak Dorka szánkóját visszük majd. Lehet, hogy csak szánkózni, forralt borozni fogunk és sétálni. viszek panadolt, kúpot, kencéket, játékokat, zenét... Ti mit visztek? A fogamzásnak jót tesz a klimaváltozásKép

BMárti: megkérdezem apámat, mit tanácsol neked, de nyugodtan mehetsz hozzá beutaló nélkül is, rám hivatkozhatsz, ha akarod megkérdezem, mikor jobb, ha mész, mikor vannak kevesen. (Rendes szakrendelõ a Liget utcában, a belvárosban a patak mellett, délelõtt van rendelés kivéve kedden, akkor délután). De utána kérdezek, nehogy feleslegesen menjél.

Nyuszimanó: Dorka ugyanezt játssza velem, mi is állandóan lépcsõzünk, és a lakás elõtti úton járkálunk! És imádja a csúszdát, ami ilyen kellemes minuszokban nagyon jó játék, csak mi vagyunk a játszótéren, én meg emelgetek, jól nézhetünk ki...Kép

Henka, Zafi: gratulálok! A férjem ma vizsgázott 4-re, én is úgy örülök! Nekem a nyelvvizsgám nem hiszem, hogy sikerült, mert a létezõ összes hibát elkövettem a szóbelin, amit régen a tanitványaimnak tanitottam, hogy nehogy elkövessenek, nekem sikerült mindet produkálni: megsértõdtem a bizottságra ahelyett, hogy aranyosan mosolyogtam volna...Kép hülye vagyok (elözõ éjjel Dóri nem aludt, igy tök álmosan és fáradtan mentem vizsgázni)

sziasztok:
Zsuzsi és 13,5 hónapos Dorottya
zsu26

Sziasztok,
Mégegykata,
mi megyünk síelni és voltunk egy hetet most karácsonykor "nyaralni".
Ha gondolod, írj e-mailt, és értekezünk.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Eloszor is nagyon szepen koszonok minden hozzaszolast a jatekokkal kapcs! Kép Nagyreszt mi is hasonloakat jatszunk; de inkabb a szobajaban ahol semmi (legalabbis remelem Kép ) balesetveszelyes dolog nincs. Tegnap eleg nyugi volt es ugy ereztem, hogy mar vegigjatszottuk a "repertoarunkat" - ezert is kerdeztelek Titeket.
Hat a nyuginek az oka: mi is bealltunk a betegeskedok koze. Kép Ferjem inditott kb. 2 hete torokfajas, kohoges, orrfujas - utana en. Dani kb. 1 hete szurcsog .Tegnap hajnalban 5-kor keltett nem lehetett visszaaltatni. Egesz nap nyugi volt majd du. nagyon melegnek tunt, megmertem a lazat (felig, mert elmaszott) es 37.6 volt. Nagyon megijedtem, szaladtunk a dokihoz. Azt mondta, hogy vmi felso leguti virus - igazabol csak lazcsillapitot ajanlott. Ma hajnali 4-kor ebresztett es csak rovid idokre aludt vissza. De a szurcsogesen (es idonkent felbukkano lazon) kivul mas tunet egyelore nincs. Viszont ma nagyon szepen eljatszottunk, nyugi nelkul. Most alszik (en is majdnem... Kép )

Beja! Ijesztonek hangzik, de tutira minden rendben lesz! Eros fiu ez a Balint gyerek! Kép Kuldok gyogy Kép Kép Kép -kat!

BMarti! Ma en is ledobbentem, hogy mondtam Daninak, hogy hozza ide azt a konyvet amiben a kutyus ul az autoban es korbenezett, mint aki keresi, majd celiranyosan odament, felvette es odahozta! Kép Egyre tobbszor veszem eszre, hogy mar sokmindent megert! Eleg egy-egy dolgot parszor elmondani es ha visszakerdezem megmutatja. Illetve ma megint felvette a jatektelefonjat es szerintem azt mondta, hogy hallo. Mondjuk nem ismetelte meg; lehet, hogy csak azt akartam hallani Kép, de tisztan azt hallottam (mi mindig hallozunk neki a jatektelefonba). Utana mar babanyelven karattyolt tovabb a telefonba. Kép

Eszter! Megvan az a konyv. Majd megint atnezem, a korabbi idoszakban ajanlott dolgokbol is hasznaltam belole. Illetve van egy itteni is, azt is szoktam nezegetni. De nem mindnet tudok hasznositani.

Edit! Drukk a hosszu uthoz. Kép
Mi 5 honaposan repultunk haza Danival 12 ora + atszallasi ido. Mondjuk annyiban mas, hogy a repulon olunkben es kisagyban volt. Az biztos, hogy nagyobb babaval nehezebb hosszu kocsiut a mozgekonysaga miatt. Mindekepp hatraulj hozza (gondolom amugy is ugy akartad) es vigyel jatekokat.
A zenehallgatas is jo otlet, ahogy Andsyj irta.

Andsyj! Mi most 1 evesen vagyunk 9 kg-k. Meg hatrafale nez az ulese, de a napokban megforditjuk.

Marti! Orommel olvastam, hogy dontottel. Egeszen biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz es egy gyonyoru, egeszseges kistesoja lesz Arminnak! Kép A legfontosabb a nyugalom!

Nyuszimano! Jo koltozkodest! A Te peldadon felbuzdulva en is varakozassal tekintek anyosom nyari latogatasa ele - hatha nalunk is csodat muvel Dani! Kép
Mi volt a dokineninel? Remelem, nincs semmi komoly!

Bogancsi! Mar csak "parat kell aludni" es tul is lesztek a szemolcsokon! Kép

Jobbulast minden betegeskedo babocanak! Kép
Mennem kell Dani felsirt (kb. 30 percet aludt a sozkasos 2 ora helyett - pedig iszonyu almos).
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Gyógyok mennek a beteg babáknak és mamáknak.

Márti
Örülök, hogy túl vagy a döntésen és további boldog kismamaságot kívánok.Kép

Síelõk: hova mentek síelni? Tudtok család-gyerekbarát helyet?

Lányok
Mondjatok nekem nem húsos bébifõzelékeket! Peti az én fõzijeimet nem eszi meg, viszont nem akarok mindig húsos kajákat adni neki, mert a paradicsomon kívül azt hiszem nem nagyon találkoztam mással.

Henke
Ügyi vagy.Kép

üdv:Gorsi
gorsi

BMarti!
Csak annyit tudok irni a kuki-ugyrol, hogy mi most voltunk a dokinal 1 eves viziten es kerdeztem a kukijat es egyertelmuen azt mondta, hogy 2 eves koraig nem is foglalkoznak vele ha mas rendben (rendesen pisil, stb.) es megegyszer hatarozottan kijelentette, hogy nehogy huzogassuk. Annak magatol kell megoldodnia. Ez csak egy velemeny. A helyedben elmennek a Zsuzsi papajahoz - addig szerintem ugysem nyugszol meg. Elvegre o szakember es egesz biztos vagyok benne, hogy ott nem esnek neki ha nem tartjak indokoltnak... Ha elmentek legyszi feltetlenul kerdezd ki es irj le mindent amit mondott! Kép

Danimama
danimama

Sziasztok!

Zsuzsa! Köszi az infót és a biztatást. Az orvosváltással az a bajom, hogy nem ismerek jobbat. A védõnénink szerint Nagy doktornõ a legjobb a környéken, én meg nem is ismerem a többit.

Cory! Neked is köszi az infót!

Zsuzsi! Elõre is köszönöm, ha megkérdezed. Nagyon várom az információkat!

Danimama! Nagy gógyKépKépKépKépKépok Daninak! Én is aggódok, hogy jön ránk valami vírus. Életem Párja elment tegnap este a szokásos csütörtöki összejövetelre a barátaival. A megszokott hajnal 1-2 óra helyett már éjfél elõtt itthon volt. Kérdezem, hogy mi történt, erre azt mondja, hogy á, semmi, csak az egyik csaj nem volt jól, infulenzás, de már gyógyulófélben! Kép Szerintem finoman szólva bunkóság társaságba menni fertõzõ betegen, még akkor is, ha már gyógyulófélben van valaki. Ha most betegek leszünk, ne kerüljön a szemem elé az a liba. Kép Én itt nagy körültekintõen kerülök minden fertõzésveszélyt, pl. tegnap elsétáltam inkább a DM-ig, és nem mentem be a gyógyszertárba Lacikával Sterimarért, Laci meg hozza haza nekünk az influenzát. Kép Grrr.... Kép
Nagyon ügyes Dani! Az nem semmi, ahogy a könyvet odavitte! Kép Lehet, hogy tényleg mindent értenek már ezek a kis csibészek?! Kép A beszéddel mi is így állunk. A multkor érteni véltem, hogy azt mondta nekem, hogy deje (vagyis gyere), miközben húzta a kezem, hogy sétáltassam. Ja, és tegnap, miközben az Apjával beszéltem telefonon, magára rántott egy kis könnyû polcot, záporoztak a fejére a teás és mûanyag dobozok, és az Apja a vonal túlsó végén határozottan érteni vélte, hogy zuhantában anyát kiáltott. Kép
Kuki ügyben nagyon szimpatikus az orvosotok hozzáállása! Ha lesz valami hír, mindenképpen elmesélem! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti: nagyon jó, hogy sikerült döntened! A legfontosabb a nyugalom a babának és Neked is. No, és Árminnak is! Kép

Henke: jót szórakoztak a vizsgáztatók??? Tényleg, mit jelent ez a vizsga?

Nyuszimanó: hajrá!!! Nem irigyellek most. Én csak 3x költöztem felnõtt fejjel, amikor már én csináltam a pakolást, de a hátralévõ életemben már nem szeretnék többször Kép A legjobb - figyeld meg - az lesz, hogy már az új lakásban kicsomagolás után semmit nem fogtok megtalálni. Illetve minden meglesz, csak mindig más, mint amit éppen kerestek Kép

gorsi: 5-6 hónapos korig vannak hústalan fõzelékek. Tomi se eszi meg az én fõztömet Kép

BMárti: Vidd el Zsuzsi papájához, az a legbiztosabb. Nálunk Daninak a tûzoltó utcában csinálta egy hentes, azt hittem, belerúgok, olyan állat volt - bocs, de még most is idegrohamot kapok, ha csak rágondolok. Kép Igaz, azóta nincs vele baj. Tominál is van egy kis szûkület, de a doktornõ azt mondta, hogy elég, ha fürdetésnél kicsit !!! húzkodjuk, de csak alig. Majd 2 éves korban kell megnézetni urológussal. Addig õ nézegeti Kép

eszter: nekem szerencsém van a gyerkõcökkel. Zsófi abszolút nyugodt, bölcs, mint a neve Kép Már csecsemõnek is higgadt volt Kép Juli, vidám, kötelességtudó, de nagyon makacs tud lenni. Dani 3. és fiú Kép Amikor Dani megszületett, Julinál bejött egy kis féltékenység - néha úgy megmakacsolta magát, hogy inkább majd egy napig egy szót se szólt. Hát, az nehéz volt. Idõnként pofont is kapott, mert egyszerûen nem lehetett kibírni. Aztán szerencsére elmúlt. Danival meg az van, hogy 1-1 ember nem szimpatikus neki és akkor annak annyi. Az oviban volt egy óvónõje, akit imádott, és egy másik, akinek soha nem fogadott szót. A suliban alsóban is volt egy énektanárnõ, akivel nem jött ki. Most már javult a helyzet, mert egy kicsit benõtt már a feje lágya. Kép Tomi pedig egyszerûen egy angyal Kép Egyelõre... Bár néha már õ is hisztizik, de igyekszem nem észrevenni, hátha akkor már nem lesz neki érdekes és abbahagyja.

Szép napot! Remélem, nincs nagy locs-pocs és tudunk babakocsizni!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

GORsi,
a Mildinek vannak egész jó natúr fõzijei, meg a kecskemétinek is. Hanga sem eszi meg a fõztöm, pedig nincs vele semmi baj. Lehet, hogy az a baja, hogy inkább a rendes, felnõtt kajákat akarja már enni?

Idõnként én is vélek - a szokásosokon kívül - értelmes szavakat kihallani a mondókájábólKép Hangának.

Még akartam írni, de megyünk reggelizni, mert már nagyon ráncigálja a gatyámat.Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Márti!
Biztos a lehetõ legjobban döntöttél Kép

Orsi!
Úgy látom Vilinek sem nagyon ízlenek az én fõztjeim, fõleg ha anyatejjel higítom, azt csak az eredeti csomagolásban szereti. Anélkül meg talán túl sûrûre sikerednek. A mildi sem ízlett neki, szerintem az is srõ volt.

Henke!
Gratula, de tényleg írd le, hogy mi az a vizsga, itt kínoz mindenkit a kiváncsiság Kép

Andi!
Merre jársz?

Hírek rólunk:
Vili nagyon beindult, mászik gyorsan, azóta is fogócskázunk egésznap, ezzel párhuzamosan elkezdett enni Kép délelõtt kicsi zöldség, este fél (nagy) üveg gyümölcs és éjszaka alszik egyben 12 órát. Este 9-tõl reggel kilencig közben egyszer vagy kétszer szopizik. Felsír közben párszor, de simán visszaalszik magától, ha nem akkor szopizik. A felsõ metszõ fogak hegye már látható, de még nem törtek át teljesen.
Napközben viszon alig alszik, vagy egy nagyobbat, vagy sokszor keveset, azért ez a múlt héthez képest kibírható, sõt Kép

Lányok aki jár egyetemre, tényleg ingyenes gyed mellett? Kapam papírt az egyetemrõl júliusig el kell döntenem, hogy beíratkozom-e, de muszáj lenne, több halasztásom már nincs.

Rólam: emlékeztek még tavalty csináltam egy referencia melót. Most megkaptam az egészet, sõt olyan jól sikerült, hogy egy másikat is rám sóztak Kép Ami Kép , de a mászó Vili mellett reméelm, nem lesz belõle Kép Sebaj, majd a nagyik itt töltik a szabadnapjukat Kép

Valaki fõzött a babónak cékla fõzit? Hogyan?

Tegnap barátnõztem 26-ra van kiírva szülni, írígyeltem, na és egy kicsit feltõltõdtem Kép Vili pedig élvezte, hogy egy újabb lakást is fel lehet fedezni Kép

Márti!
Padlizsán krém recept lemaradt. Szóval padlizsánt meghámozva felvágva pici zsíradékon megpirítasz, tehetsz hozzá hagymát, fokhagymát, egy fej paradicsomot, 1 db paprikát és sót, bors és olivaolaj majd turmix. A hagymát és a fokhagymát nem kell pirítani csak apróra vágni.

Van egy másik recept is, amit nagymamám csinált mindig Erdélyben téli konzerv néven fut, ha érdekel utánanézek a receptnek.

Puszi:
Norci
norci

Sziasztok!

Norci! Gratulálok Vilinek a nagy alvásokhoz (téged meg vadul irígyellek! Mikor fog Lacika 12 órát aludni?!?!), neked meg a munkához.
A túl sûrû fõzik eleinte nálunk is okoztak gondot, ha te fõzöl, akkor a fõzõvízzel, ha nem, akkor tisztavízzel is hígíthatod.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, mi lassan indulunk Sopronba nagyizni. Hétfõn jövök, addig írjatok jó sokat! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Márti!
A helyedben azt hiszem én is így döntöttem volna. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!Kép

Norci!
Én már fõztem céklafõzeléket, íme a recept.
Hozzávalók: 1 db cékla, 1 db burgonya (kb. uakkorák), víz, csipetnyi só (bár vigyázni kell vele, mert megkeményedik a cékla tõle). Felteszed a minél apróbbra vágott céklát a vízzel fõni, mivel lasabban fõ meg mint a burgonya. Mikor már majdnem teljesen megpuhult belerakod a burgonyát és puhára fõzöd mindkettõt. Utána összeturmixolod vagy ahogy szereti Vili. Remélem ízleni fog VilinekKép! Mellesleg megjegyzem Zsani minden fõztömet imádja, de a céklát csak az apja készítheti el.KépKép

Hétvégén dédizünk, így most kívánok kellemes hétvégét egyre ügyesebb babákat Mindenkinek!KépKépKép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

BMárti: Apám beutaló nélkül is tud fogadni benneteket, Szentendre Bükköspart u. 29., a Hév-tõl egyenesen az aluljárón át, a pataknál balra, még a sétáló utca elõtt (a hídnál), végig a patak partján. Urológia szakrendelõ, hétfõn-szerdán-csütörtökön délelõtt bármikor mehettek, rám hívatkozzál.

majd írok többet, de most Dorkázom

Üdv
Zsuzsiék
zsu26

Norci!
Igen, ingyenes. Nálunk a beiratkozáshoz kellett vinni igazolást a GYED-rõl (hogy mettõl meddig vagy GYED-en, ill. GYES-en), az egyetemen még ki kellett tölteni egy papírt, és semmi más gond nem is volt vele.

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

sziasztok

bmarti
nekem is azt mondta a csaladi orvos, hogy 2 eves korig nem szabad hozzanyulni. nem uaz az orvosunk, mint a danimamanak Kép
azert en is nagyon haragszom, ha valaki ugy megy - foleg gyerekes - tarsasagba, hogy beteg, meg akkor is, ha mar gyogyulofelben van.

gorsi
ugyanugy fozol petinek, mint magatoknak?

danimama
jobbulast nektek! mi a kanadai konyv cime? en itt meg nem lattam hasonlot.

bogancsi
most is van meg feltekenyseg a gyerekek kozott? a lanyokra mar ra lehet bizni tomit, nem?

erdekes ez a dolgok megertese nalunk is. tegnap mondtam adamnak, hogy kapcsolja le a villanyt, odanyult a kapcsolohoz es lenyomta! en meg majd' hanyatt estem a csodalkozastol. persze, lehet, hogy total veletlen volt. azt mar tudja, hogy 'hol van anya/apa/lampa/cica (naptar a falon)' de ennel bonyolultabbat eddig meg nem ertett meg.

jaj, de nyugos, megyek.
eszter
ádámbaba

Sziasztok!

Soha többet nem mesélem el nektek milyen szépen alszik Hanna, mert természetesen megint rácáfolt, már nem elõször. Rettenetesen aludt. Nappal is egész nap fáradt volt. Mondjuk aludt is nagyot. Aztán farkas éhesen bevágódott a székébe megette a fõzelékét, meg az én ebédem felétKép
Délután megpróbáltam vele fogócskázni, ráfáztam. Annyira élvezi, hogy én meg kiköpöm a tüdõmetKép Ha meg nem megyek akkor kiabál, elindul aztán ha látja, hogy sehol nem vagyok visszajön értemKép

Norci! Én is úgy tudom, hogy a papírok kellenek a TO-ra és akkor ingyenes, de én úgy tudom, hogy max 2 év, de ez nem biztos.

Akik elutaznak hétvégére, jó pihenést.

Gorsi! Úgy érted üveges csak zöldséges kaják vagy amiket te tudsz otthon csinálni.

Na mennem kell, majd még jövök
pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szilvi! Cékla receptet köszi. Kép

Rebi! Tikk!
Köszi az infót. ÉS ez akárhányadik diplomára igaz?

Tikk!
Nálunk is a fogócska a menõ. Õ elmászik v.mi nem szabad dolog felé és én onnan a lakás legtávolabbi pontjába viszem, majd visszamászik Kép . Közben nézi, hogy ott vagyok-e mögötte és nagyokat kacagunk.
Alvás, lehet én se mesélek többet, Vili még mindig nem alszik Kép , igaz ma a megszokottól eltérõen rengeteget aludt napközben Kép És ebédre megette a fõzeléket, amit én csináltam, felhigítottam, ahogy BMÁrti javasolta, aztán jól be is vacsizott Kép
norci

Míg írtam Vili egy nyikkanás nélkül elaludt magától Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, aranyosak vagytok, bár nem a dicséretekért írtam, hanem csak meg akartam osztani veletek, hogy túl vagyok rajta Kép. (Nagyon nehezemre esett ez is, és a szigorlat még sajna hátra van jövõ pénteken, szorítsatok!!!!)
Igaziból nem az én tudásomon múlt, hanem a tanár úr jóindulatán is, pl háromszor megkérdezte, jó lesz-e az a tétel, meg a "nasty question"-jei (kellemetlen kérdések, amiket a tétel elmondása után tesz fel innen-onnan) olyanok voltak, amiket elõtte elmondtam már... Kép Ja, és megkérdezte, hogy van a kisfiam Kép(Négyesnél rosszabbat még senkinek nem adott amúgy!)

Nem gondoltam, hogy ez a "komédia" így felcsigáz titeket! Szóval ez egy spec óra, lehet, hogy jobb, ha vígjátéknak fordítom, bár nem minden darab volt kifejezetten "vicces". Ilyenek vannak benne, hogy Oscar Wilde, Synge, Shaw, Beckett, Pinter, Tom Stoppard (19-20. század)... Érdekes nagyon, na de ez aztán annyira off itt... Bocsánat attól, akit nem érdekel!

Ha már a suliról beszélünk, én múltkor nem szóltam hozzá az érettségi-munka-anyaság témakörhöz.
Elõször is, én sem gondolom úgy, hogy csak az VALAKI, akinek diplomája van, sõt, az emberséget, egyébséget nem adják a diplomához sajnos... (Gyakran az észt sem Kép)

Másrészrõl igazság szerint nagyon tisztelem azokat, és minden elismerésem az övék, akik teljes értékû anyák tudnak lenni, és kielégíti õket az anyaság. Sajnos én nem vagyok ez a típus, mindig is millió dolog érdekelt egyszerre, és egyszerûen szükségem van arra, hogy mással is foglalkozzam Barni mellett! Úgy érzem, sokkal kiegyensúlyozottabb anyukája tudok lenni így, és észben tartom azt is, hogy egyszer minden gyerek felnõ, és nem szeretnék akkor úgy járni, mint anyósom (aki amúgy tündér, és ha õ nem lenne, iskolába sem tudnék járniKépKép), aki nagyon nehezen tudja magát elfoglalni, mert se munkája, se hobbija...

Lelövöm magam mára, csak még annyit, hogy Márti, szerintem is jól döntöttél, és ne félj, csodagyereketek fog születni!!!

Holnap még megpróbálok írni, jó!?

Puszi mindenkinek,
Henke
gesztenye

A lényeget felejtettem el: Beja, drukkolok Bálintnak, hogy hamar meggyógyuljon! Ne aggódj, Barninak 2 hónaposan volt kezdõdõ tüdõgyulladása, két napig kórházban is voltunk, de csak azért, mert olyan kicsi volt, meg nem tudtam beadni a gyógyszert. De 1 hét alatt meggyógyult!

h.
gesztenye

A lényeget felejtettem el: Beja, drukkolok Bálintnak, hogy hamar meggyógyuljon! Ne aggódj, Barninak 2 hónaposan volt kezdõdõ tüdõgyulladása, két napig kórházban is voltunk, de csak azért, mert olyan kicsi volt, meg nem tudtam beadni a gyógyszert. De 1 hét alatt meggyógyult!

h.
gesztenye

Sziasztok!

Itt vagyok én is, olvasok rendszeresen, de írni nem mindig van idõm. Ma Henkééknél vendégeskedtünk, utána együtt elmentünk táncolni. Én nagyon élveztem, szerintem Henke is.Kép (Hogy van a lábad??Kép) Ha valaki esetleg kedvet kapott, lehet csatlakozni!

Laura! Jobbulást a családnak! Kép

Beja! Nektek is küldünk egy nagy adag gyógypuszit!Kép

Márti! Örülök, hogy döntöttél! Most már nyugi, nyáron tényleg csodababátok fog születni. KépKép

Nyuszimanó! Lakáshoz gratula, költözéshez szorítok. Remélem, ott is lesz net, és tudsz majd jelentkezni! Kép A kis betegnek köhögés elleni gyógypuszik mennek!Kép

Bogancsi! Az én Zsófim is bölcs, de nem a nyugodt fajtából...Kép Már ha van ilyen... Talán most, alvás közben néz ki a legbölcsebbnek.Kép Napközben meg jól álcázza.

Norci! Gratula a munkához, szorítok, hogy meg is tudd csinálni.

Lányok! Talizunk valahol jövõ héten? Na??? (Rebi! Ugye a lakás már nem szabad?)
Most megyek, Luca kicsit nyöszörög. Mindenkinek kellemes hétvégét!
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Írtam délután egyet, de most látom, hogy valamiért nincs fent.Kép

dolgok megértése: csak, hogy dicsekedjek: nálunk már nagyon régem mindig õ kapcsolja le fürdés után a villanyt a fürdõszobában (mindig mondom neki, hogy kapcsold le a villanyt - sokszor játszunk "sötét-világos"-t), és este lefekvés elõtt is õ oltja el a villanyt a szobájában.Kép Aztán van olyan dolog is, amit hiába kérek...
Hanga is tudja, melyik a vau-vau-s könyve, melyik a babás könyve. A kutyákat általában mindig felismeri.
És lefekvéskor kis rafinált szokott lenni, mert álldigál a járóka végében és ordibálKép nekem, aztán ha bemegyek akkor hátatfordít, hasraveti magát és elkukacol az ágya másik felébe és úgy csinál, mintha aludna (közben röhögKép).

Játékok közül nálunk most az a menõ, hogy a feje lent van a földön, a lábaival viszont terpeszáll, nekem meg be kell néznem a lába(feneke) alatt, és akkor jót kacag.Kép Ja, meg lógatni kell, ha nem csinálom, akkor rám mászik, és addig forgolódik, míg nem lógatom. Meg imád kukucsolni: mindig elbújik a függöny mögé és hangos kacagással kukkol ki onnan. Az olvasás is nagy favorit (könyv, újság, apa szakfolyóiratai, anya tankönyvei, stb.).

Norci,
tényleg ingyen van, a papírt minden iratkozáskor (félévente) be kell mutatni (már, hogy GYÁS/GYED/GYES-en van az ember lánya), és azt hiszem, hogy 3 év (de utánanézek).

Üdv
Szila

Kép
szila

Sziasztok!

Tikk: a mi éjszakánk is rémes volt Kép Nem részletezem. Viszont reggel aludt volna ezerrel, de vissza kellett vinnünk megmutatni a dokinak, ezért fel kellett kelteni.

Balu megint egyre többet dumál. Énekelget. Már a szöveget is próbálja mondani. Luca még elõrébb van a Hinta-palintával, de Balu is nagyon ráhajtott Kép Pakol, és rendszeresen hív, hogy megmutassa mit alkotott. Állandóan belelép a cipõmbe, és próbál vele menni, de szegénykém nem tudja megemelni a lábával Kép
Ja, és elkezdett feleselni. Ha valamit mondok, rögtön közli, hogy nem. De már nem-de-nem-de... párbeszéd is zajlott le köztünk Kép

Én is szívesen taliznék, de most még nem merem felajánlani, hogy legyen nálunk, mert csak akkor megyünk, ha Balu 100%-os lesz.

A betegség miatt úgy néz ki, február 5-én kapjuk a 15 hónapos oltást (addigra már majdnem 17 hónapos lesz Kép) A mi dokink nem javasolja az agyhártyagyulladás ellenit, úgyhogy azt nem kap.

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?