Új privát üzeneted érkezett!

Roki!

Nem gondoltam meg magam - a vedonom tudni akarja minden heten a baba sulyat. Es ha mar ilyen "eroszakos", inkabb nem vitazom - mellesleg le tudom merni, mennyit eszik egy alkalommal. 1 honapra fogom berelni, 2500 Ft lesz - remelem eleg lesz az egy honap a vedono celjaira...
kami

Jóreggelt! :D :D

Tiszta szégyen, vasárnap van, én meg fél 7 óta kukorékolok! :) Bali meg édesdeden szundizik... :lol: :lol:

Ági!
Semmi baj, én meg már itt aggódtam, hogy mi van! :)
Sajnálom, hogy nem volt jó élményed Lukival. Na, ezt írtam én is a múltkor, hogy Hábi nekem sokkal finomabb... akkor most nagyon drukkolok, hogy péntekig Petike benn maradjon! :D Gondolom uh nem is volt.. :( Ugye pénzt nem adtál?

Róki!
Szilvi is marad akkor még egy darabig odabenn!
:D
De a lényeg az, hogy jól érzi magát és minden rendben van vele! Zsuzsa után meg egy új 4 kg-os baba meg sem fog kottyanni neked! Főleg, ha olyan szépséges lesz, mint Zsuzsa! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Mazsi! Én 170 cm magas vagyok. Most, hogy Emma befordult, nem hiszem, hogy lenne akadálya a természetes szülésnek! :)
Nagyon klassz a facsiga! :D

Kami! Tök jó, hogy nem fájt a varratszedés :D És Te ülni is tudsz ;)

Bea, úgy látom Szofinak is elege lett az UHból a végére :D Édes kis kerek pofija van!

Timi, jó, hogy kérdezted ezt a pénz-odaadósdit, én is akartam :D
Jól megugrott a Te pocid is! :D
Úgy látom, mi kukorékolunk itt reggelente :D

Május! Nekem azt mondta szerdán a védőnő, hogy ááááá, tutttti érezni fogom, mert már akkora a picúr és ez egy egyseri, de nagy mozgás. Hááát... Én nem éreztem semmit, csak azt, hogy egyszer-kétszer hevesebben mocorgott, de nem jobban mint azelőtt, aztán péntek reggel mondta az UHos nőci (Bea, az alagsoriban voltam!), hogy fejvégű a baba :D

Róki, köszi a linket, erre gondoltam! :D

Sági! Ez elképesztő! Lehet, hogy csak rossz napja volt, de akkor se rajtad mag a többi betegen töltse ki a mérgét!!! Ne aggódj, szerintem Peti tudja mi a dörgés, jó fiú lesz és megvárja Hábit :D
Vendég

Szia Barbi! :D :D

Nálunk én vagyok a koránkelő, Bali az éjszakai bagoly. Tegnap is vagy hajnal 2-ig focizott a szg-en! :lol: :lol: Most meg K.O van! :D :D
Már a reggelin is túl vagyok, vajas-mézes kenyeret ettem... nyam-nyam! :)

Főzöl ma valamit?

Ja, Ági!
Még neked akartam írni, hogy Luki péntek reggel óta dolgozott, lehet, hgoy az volt a baja. Mert a múltkor mondtad, hogy neked nagyon szimpi volt! Persze, ez nem ok arra, hogy a betegeken vezesse le a feszültséget... :evil: :evil: Kell még menned hozzá?
Mi meg holnap reggel együtt ketyegünk a ctg-n?! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat! Asszem a lényeg a kitartáson van....

Ha valakinek hasonló problémája lenne, mint nekem (egyik mellből nehezebben jön a tej és kevesebb is, így nem akar enni belőle) AKKOR kaptam egy hasznos tanácsot, úgy tűnik (bár nem akarom elkiabálni) de beválik: Bimbóvédővel szoptatni azt az oldalt, amiből rendesen, könnyebben jön a tej. Így azért is meg kell dolgozni a jobban, tehát ha átkerül a nehezebben szívható cicire nem adja fel.

Kami! Mi mondjuk saját ágyba még nem tettük, de hajnali 4-8-ig mást se csinált csak sírt-evett....

Mérleg: tényleg idegölő. Mi is béreltünk, egyelőre szintén 1 hónapban gondolkodunk (2500 Ft). Szerdán fürdetés után lemértük, tegnap ismét és CSAK 20gr-ot hízott!! :cry: Jön is a gyerekoros megnézni hamarosan.

Rókica: febr 14-én született Petra, még csak 11 napos.
elmo

Sziasztok!

még mindig nincs újabb bébi :D :shock: :D :D
akkor ez a hévége bébimentes lesz? :lol:

már mi is régóta fent vagyunk csak próbáltam lustizni egy kicsit...
de most már fáj mindehol úgyhogy kimásztunk az ágyból...

május
én megéreztem amikor Lea megfordult,annyira más és fura volt mint az addigi huncutkodásai :D
nem tudom ti mikor éreztétek az első mozgolódásaikat de én az t is már 16 hetes kora körül éreztem pedig állítólag az első bébinél később érzik meg a mamák.

légzésfigyu
mi kölcsönbe kapunk egyet, aztán meglátjuk meddig használjuk...

mérleg
na ez nagyon kétélű dolog, egyenlőre azt mondom nem kell, nem akarom feleslegesen izgatni magam.de lehet hogy pár hét múlva én is úgy járok mint kami :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kami,
A védőnő az első 6 hétben hetente jön, és szeretné tudni a súlyát a babának. Utána havonta, de ha nincs oltás, akár el is lehet bliccelni a havit vagy kihívni, ahogy kellemesebb. Az egészséges rendelésen mérik, pelusban, ha nincs mérleged otthon. Nálunk a havi ellenőrzés tiszta kamu, nem tudom máshol hogy van, de ahogy vizsgálják a gyereket, semmit nem ér szerintem. A másik, hogy a gyerek lehet, hogy egészséges, de a mamik nem mindig. Ezért jó a mérleg, de NE méregesd az etetéseket! Már ha jót akarsz magadnak. :wink: Nat egy alkalommal ált 30-80 g-t evett, ami nem számít túl soknak. Miután nem mértem, sokkal elégedettebb volt. Nem kellett először éhesen, majd teli pocival méricskélni :D Nálunk 3 hónapig volt, mértem fürdés után. Amikor visszavittük, kész elvonási tüneteim voltak. De annyiból megérte, hogy nem kellett idegen helyen, váróban vetkőztetni és béna védőnőnk kezébe adni.

Elmo,
Ha szépen rakosgatod jobbra-balra, szépen megszokja a dolgokat. Bimbóvédővel meg elég macerás a szoptatás és más is a technikája a babára nézve. Csak tényleg vész esetén használd szerintem. Ha tényleg gondban érzed magad, jobb látni egy szakembert. NEM védőnőre, dokira vagy anyukára gondolok :wink: Én még ugyan nem beszéltem szoptatási tanácsadóval, de ez az ő területe. Ahogy én is, anyukák a saját tapasztalat alapján gondolkodnak, kevesebb alternatívát tudnak mondani és nem biztos, hogy a neked legmegfelelőbbet.
A bimbóvédő egyik hátránya még, hogy több levegőt nyel, amitől fájhat a poci.
Nem csinálsz egy vonalzót?

A mérlegelést minimum egy hét átlagaként kell nézni. Vannak ugrások, amikor hirtelen hízik, azután hossz és hízik. Amikor ugrás van, számíts arra, hogy "kevés" lesz a tej. Kell pár nap, amíg beáll, de a kereslet kínálat viszony nagyon hatásos. Ahogy barátnőm fogalmazta, nem tudnak két dolgot csináni egyszerre. Meg van néhány baba, amelyik az első hónapokban iszony gyors, mint Nati mások lassabb kezdéssel egyenletesebben jutnak ugyan oda. Nati és két barátnője egyforma magas, pedig születési súlyuk 3700/3500/kb 2 kg volt és emellett fél évesen 2-3 kg különbség volt. A végig legkisebb babó, annak ellenére, hogy egy hónappal fiatalabb Natinál beszél a legjobban és van a legnagyobb súlyban.

Sági,
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak a dokinál. Remélhetőleg ha nincs túlhúzva, akkor normálisabb. Nem lenne szabad hagyni, hogy egész nap bent legyenek a kórházban, szerintem mindenki robban, ha már második napja dolgozik alvás nélkül.
Meg imádom, amikor ilyen figyelmesek. Nekem a csúcs az volt, amikor meg kellett kérnem a dokim, hogy ha már a vizsgálathoz totál plánban az ablak felé kell fordulnom, legalább csukja be, még ha csak egy fa is van ott, nem pedig egy épület. Utána viccesen közölte, milyen igazam is van, mert időnként gyerekek fel szoktak oda mászkálni. :shock:

Most, hogy már készülgetek, végignéztem a SOTEs kórlapokat is. Először olvastam végig normális aggyal, milyen nyilatkozatot is irattak velem alá. :evil: Este 11kor, 4-5 perces fájásokkal nincs ember, aki megért egy kb 7es betűvel sűrűn nyomtatott A4es oldalt. Most jöttem rá, hogy lazán felhatalmaztam őket, hogy kényük-kedvük szerint azt csináljanak velem, amit akarnak. Pedig normális aggyal soha nem egyeztem volna bele csak úgy, hogy pl tanulók bármikor ki-be mászkálhassanak és vizsgálgassanak. Szerencsémre nem voltak, de akkor is! Meg azt is aláírtam, hogy milyen tájékoztatásokat kaptam szóban. Még a nyilatkozat aláírására sem emlékeztem :roll: Azt viszont tudom, hogy tájékoztatás egy nagy nulla volt az említett témákban. Vajon ha nem írom alá, akkor kidobnak a kórházból??

Téraránytalanság, még egyszer:
Nati egyik kedvenc játéka, hogy négykézláb állunk, mászkálunk a padlón és ő időnként átbújik a lábunk között. Ma ezt hárman játszottuk. Az új ötlete: én másszak át apa lába között, a hasa alatt. Na ez az, ami tuti nem fér át :D

Kép KépKép
lorca

Látom, nincs ma valami nagy pörgés :D

Csajok, ez az álomkór kikészít... Tegnap 6kor (!!!) elaludtam délután, aztán 9 körül bemásztam a hálóba, még beszélgettünk kicsit Gáborral, aztán megint szunya reggel f8ig, majd ma f12től 2ig aludtam... És megint tudnék... :D

Timi, nálunk is Gábor éjszakai bagoly :D Ő inkább netezni szokott, de jó sokáig fent szokott lenni, én meg korán kidőlök, és normál időben kelek :D Ezért van, hogy reggel mindig van időm elolvasni az előző napi termést, meg reagálni :D

Ma csak egy sóskát dobtam össze sült virslivel, maradt holnapra is, majd holnap kreatívkodom :D

Na, megyek vissza pihizni - nem mintha rám férne ;)
Vendég

Csajok!

Nektek a köldök alatt futó sötét csík (linea negra) a köldök fölött nem tart? Mert nekem nemcsak lefelé, hanem felfelé is van! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

babafordulásról írhatna még vlki, mert most 1-1 (barbus-mazsi) aki észre se vette és aki igen :lol: úúúúúúúgy szeretném, ha megfordulna! bár próbálok arra is koncentrálni, h vlmilyen szinten rá van bízva, ha úgy akar maradni, hát legyen, de én mégis hajlok a hüvelyi szülés felé... önzőség??

linea negra
nekem egyáltalán nincs is :? lesz még szerintetek, v már lemaradtam róla? mert azt olvastam, h nincs mindenkinek

barbus
tök irigylem az álomszuszékságodat, én lassan 8 hónapja nem aludtam egy normálisat. a terhesség elején a sok szorongástól nem bírtam, most meg fizikailag nem bírom. folyton felébredek fordulásnál és rögtön megérzem a gyomorégést és onnan nincs tovább, órákig fennvagyok. b verzió, h ma pl arra ébredtem hajnalban, h fuldoklom, annyira feljött a gyomorsavam, brrr... szvl ha nyerek egy rosszalvó babát, akkor el is fogom felejteni még az emlékét is a jó alvásnak :D

sági
sajnálom, h ilyen szar volt ez a vizsgálat és bunkó a doki. hát ezzel tényleg nem tudsz mit tenni, mint várod vissza a saját dokidat, ezt meg próbálod mielőbb elfelejteni

majus3

timo

nekem is fut tovább a köldököm felett, vmelyik nap kérdezte épp a párom hogy mi az :shock:
ráadásul a köldököm is úgy néz ki, mint ami nem látott még vizet ill. szappant ... :shock: :D

majus
ne izgulj, az utolsó pillanatban is megfordulhat :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Timo: Linea negra nekem is volt es van is koldok folott is.

Sagi, Lukacs dokin csodalkozom, o nem ilyen - de szoritok neked, hogy kihuzd Habiig.

Na, Aron vegigaludta a tegnap ejszakat, illetve folkeltunk negyed 2-kor, 3-kor aludtunk vissza, majd 6-kor is ehes lett es utana gyorsan vissza is aludt 8-fel9-ig. Ugy tunik, a titok a delelotti nem-alvas es a bufiztetes kaja utan (amit eddig nem csinaltam, mert ugy gondoltam, ha nem nyel levegot szopi kozben, akkor nem is kellhet bufiznie...) Hat, majd kiderul, igazam van-e, mivel ma ugyanigy volt: delelott aktivkodas, delutant teljesen ataludta, mindjart furdes, pelus, oltozes, uj szopi, villanyoltas - kiderul, hogy a tegnap este veletlen volt-e csupan...

Agiboldirol azota van hir?

Babafekves: ma a Realityn szinte egesz delelott-delutan szulos musorok mentek. Oszinten szolva en nem banom, hogy Aron csaszival szuletett. Volt egy megforditos-kiserlet is, az egyik kismamanal a 35. heten meg akjartak forditani a farfekveses babat. Nem ment, pedig jol meggyomroztak a mamat. En azt mondom, fogadjatok el, ahogy a baba fekszik. Mindegy, hogy szuletik, az egyik kozben faj, a masik utana, az egyiknel o is megszenved, a masiknal nem, az egyik marhara faj a masik egyaltalan nem... okmindegy, csak neki legyen jo. Kar ezen kattogni, hogy fekszik es megfordul-e, sajatmagatokat frusztraljatok vele. Aron nem fordult meg, bar eleinte nagyon szerettem volna, ha megteszi. Ma mar ugy gondolom, jo, hogy nem fordult meg: ugy szuletett, ahogy neki kenyelmes volt.

Hu, csajok, Caterine jol eltunt. Igazan kivancsi lennek, mi van vele-veluk. O is lassan idoben lehet...
kami

Május,
Savlekötőt nem használsz? Kréta vízzel, de egész jól hat. Nekem szerencsére egy kis tej is elég többnyire, de sokszor kapkodok azért bogyókat is. Natival ki sem mertem mozdulni nélküle. :roll:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Nagy itt a nyugi,mindenki pihizik!

Kami!
Szuper,hogy Áron egyre ügyesebb vagy az anyukáját dícsérjük?! :P
Én is sokszor gondolok Catre,hogy mi lehet vele.Majd visszakeresem az e-mail címét és írok neki hátha jelentkezik.
Lukács nekem is csalódás volt,de nagyon látszott rajta,hogy én nem vagyok az ő kismamája csak szivességet tesz másnak-nyögve,nagymuszályból!Nem baj,azért szeretném a Hábit megvárni!Már csak ötöt kell aludni! :P

Timi!
A linea negra nekem teljesen lentről kezdődik és teljesen a végig megy a hasamon,fel a cicimig. :P
Holnap talizunk!Mit csinálsz utána?

Barbi!
Én is nagyon sokat alszom!Akár mennyit alszom nappal,frankón jól alszom éjjel is-szerencsére!!! :P

Ma megint voltak jóslófájásaim,de most napközben és utána valami kis cuccos távozott belőlem,többször is.De még van 5 napom!!! :lol:
Vendég

Ági és Peti ma töltötték be a 39. hetet!!! :P :P :P

Kép
Vendég

Május:

Próbáltál már négykézláb fejjel lefelé, fenékkel felfelé időzni? Állítólag ebben a pózban valószínűbb hogy megfordul a baba... mindjárt dobok róla egy képet...

Kép

Nem feltétlenül kell lépcsőket igénybe venni hozzá. ;) Elég ha a fejedet a padlóra hajtod, a feneked meg az égbe nyomod. Nem veszélyes a babára nézve, és ha még van helye, akkor lehet hogy megfordul. Állítólag minél gyakrabban szánod rá magad hogy 20-20 percet így tölts, annál valószínűbb hogy megfordul... Esetleg próbáld meg egy jó lazító fürdő után mikor az izmaid amúgy is lazák.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)

Apa épp a pékségben van és hozza a reggelimet! :D :D

Köszi a válaszokat a linea negra ügyben! :)

Druszám!
Nekem Buksi nem hajlandó megfordulni, simán ki tudom tapintani a fejecskéjét. Igaz, én nem is tettem érte semmit, nem akrobatikáztam stb... ha így akar maradni, maradjon így. :shock:

Sági!
Jó nagy már a pocid! :) Bár úgy látom még fenn van, szerintem megvárjuk Hábit! :) A ctg után majd mennem kell a melóhelyre bevinni a táppénzes papíromat, de nem sietek! :lol: :lol:

Kami!
Majd dobj képeket a cuki bébiről! :) Olyan jó nézegetni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Sági! Tényleg jó nagyot nőtt Peti a tali óta! :D

Timi, nekem is folytatódik a csík a köldököm felett és ahogy Mazsi is írta, a köldököm körül is sötétebb lett a bőr!
Ja, akartam írni, hogy jól megnőtt a hajad! :D Nekem is mintha gyorsabban nőne most. Még akarok egyet vágatni a végéből, aztán hagy nőjjön, úgysem lesz sok időm fodrászhoz járogatni egy darabig miután Emma megszületett ;)

Én is dobok egy pocifotót :D 35+4 voltunk amikor szombaton készült!
Kép

Hú, most nézem, hogy holnap mi is betöltjük a 36. hetet :shock:
Tegnap este nekem is volt jósló fájásom (arra érbredtem a TV előtt :D ) - olyan rendes keményedés + fájás :shock:

Vigyázzatok ma magatokra, ha kimozdultok, mert úgy nézem, hogy nálunk ónos eső esik!
Vendég

Javítanék: nálunk már havazik :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Trugyi idő! :twisted: :twisted: :twisted:
Esik, fúj a szél...A legjobb idő fodrászhoz menni :D merthogy oda készülök...

Csajok!Mekkora pocitok van !!! :shock: De mindenki nagyon csini.
A hétvégén sógorom barátnője azon örömködött hogy látva engem, nem is kell hogy elhízzon az ember terhesség alatt...Eddig többnyire olyan kismamaikat látott akik kifordultak addigi testformájukból és teljesen kiakadt, hogy mi lesz vele :shock: :D De megnyugtattam, hogy én egy csomó csini kismamit látok itt a neten is :D :D :D

sági
kitartás! :D :D :D

kami
egyre ügyesebb leszel Te is és Áron is megszokja a rendszert :D

Tegnap bébilátogatóban voltunk egy 5 hónapos kiscsajszinál.Nagyon édes, kiegyensúlyozott baba. Ő pl. nem mindig teszi ki a fölös cuccost, hanem visszanyeli... :shock: :shock:
Én még ilyet nem láttam :shock: Nem tudom mennyire egészséges ez, lehet hogy ő így érzi jól magát?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Én is pont azon gondolkodtam, hogy elmegyek ma fodrászhoz :D Nem vagyok az a sűrűn fodrászhoz járós, mióta itt lakunk (1 éve), talán kétszer ha voltam :oops: Most gondoltam átnézek ide szembe, van egy szimpi kis fodrászat, lehet hogy kipróbálom :D Ha csak a végéből vágatok, azt csak nem tudják elrontani és legalább közel van :D
Vendég

Sziasztok!

Hát nem semmi ez az idő és én ma megyek ctg-re, meg dokihoz, nem tudom hogy fogok odáig eljutni :shock:

Mazsi, Barbi,
Úgylátszik ugyanaz a gondolatunk én is tegnap gondoltam rá, hogy a szülés előtt meg kéne látogatnom a fodrászt. Már vagy 1,5 éve nem voltam, mert eddig növesztettem a hajamat, de már annyira törik a vége, hogy muszáj lenne.

Sági, Barbi,
Mindkettőtöknek szépen nőtt a pocija, mióta utoljára taliztunk. :D Majd én is csináltatok este fotót a párommal!

Róki,
A havazás nem hozta meg Szilvinek a kedvét a kibújáshoz?

Timi, Sági,
Mi volt a ctg-n?

Ágiboldi,
Már nagyon várjuk a képeket Boldiról :D

Kami,Olyan jó, hogy mindig teszel fel képet Áronról, ne hagyd el ezt a jó szokásodat. :D

Nagyon vigyázzatok magatokra, ha ma kimerészkedtek. Délután, ha hazaértem a dokitól, majd még írok!!

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Nagyon szépek vagytok - Sági/Barbi a pocifotókon! És abszolut csini kismamák vagytok!!!. :lol: :lol:

május, nekem a 30. héten még fejjel lefelé lógott a kicsikém, aztán a múlt hétre befarolt. Nem vettem észre, hogy megfordult volna. Viszont úgy érzem, amikor éppen jó pózban van, akkor bármikor be tudnék pisilni, visszatarthatatlan ingerem van....Már bocsánat. És tegnap óta ezt érzem....:):):)

Nálunk is szakad a hó, vagy havaseső??? Nagyon gáz az idő. Ennek ellenére ügyesen kivasaltam a hétvégi kimosott ruhákat. Mondjuk örülök, hogy végeztem és leülhettem.

Kami, igen, ha csinálsz új képeket feltétlenül rakj fel belőlük...... :lol: :lol:

Timi, nekem nincs linea negrám, a bokámon viszont most már egyre többször és egyre mélyebb csík van estére a zoknitól.....
De gondolom ez normális jelenség estére.... Ja és apró májfoltjaim is vannak az arcomon.... :cry: :cry: Mindenkinek máshol jön ki a rosszaság.... :lol: :lol:

sági, szorítok, hogy kibírjátok azt az 5 napot! :lol: Én sem szülnék szívesen másnál, főleg ha ilyen a stílusa..... :cry: :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Mi is ma megyüng NSTre. Meg lesz uh is, doki is. Kíváncsi vagyok, fiú lesz-e vagy lány :D Apuci azt mondta, most már ne kérdezzem meg, majd meglátjuk. Max nem mondom el neki, de nekem az első kérdésem lesz :)

Fodrász: Én is gondolkodtam rajta, de végül lemondtam. Aggódok, kicsit hülyén érezném magam, ha a fodrászszékben folyna el a magzatvíz. Szülés után úgyis veszettül nekiáll majd hullani. Majd akkor vágok belőle én :D

Csík:Natival volt, a szülés után jóval megmaradt, most meg a köldököm felé félúton megállt és sokkal vékonyabb. Nem értem én ezt.

Kép KépKép
lorca

Nya szasztok.

Aron a valtozatossag kedveert MOST arenazik :) De most nem fogom olbe kapni: nem ehes, nincs tele a pelus (asszem), nem fazik, csak nyuszog, hogy menjek oda. De most epp eszem, ha befejeztem, meg ezt is nektek, repulok hozza.

Ma beultem az autoba (igen, epp ma kellett, ebben a fasza idoben) es elralliztam a vedonoig berelni csecsemomerleget. Eddig 1x mertem Aront, 40 + 20 grammot evett, szoval asszem aggodalomra valoban nincs ok. Meg parszor lemazsalom kaja elott + utan, oszt kisz. Meg furdes utan puceron is lemerem.

Nya jo, megyek, ranezek egyszem porontyomra. Uvolt szegeny. Jajjjj!!!
kami

Sziasztok, na itt vagyok! :)

Megvolt az uh és a ctg is! :D Minden a lehető legnagyobb rendben!
Itt vannak az uh adatok:

BDP: 88,8 mm
AC: 317 mm
HC: 319 mm
OFD: 112 mm
Becsült súly: 2761 gramm! :)

Nem lesz kuglifejű lányom! :D A méhlepényről nem volt szó, most nézem a leletet... :shock: :shock: Még mindig faros, úgyhogy marad a csaszi!

A ctg-n Ságival együtt ketyegtünk, Lilla nagyon beizgult Petitől, aki viszont rá se hederített! :D :D Amúgy minden okés, hétfőn kell újra menni!

Én pár hete voltam fodrásznál, úgy terveztem, még márciusban elmegyek egyszer, de lehet, hogy nem...

A pocakok nem keményednek ebben a trutyi időben? Mert nekem igen..
:roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Próbáltam hívni Hábit, de nem veszi fel senki a telefont. De még próbálgatom.

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Péntek fél 12 és 3/4 12 Hábi! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Most értem haza. A ctg-n minden rendben volt Gergő szívhangjával, de a fájásmérő sajnos nem működött.
Utána voltam dokinál, megvizsgált és a méhszájam egy ujjnyira kitágult.
Az uh adatai:
BPD: 92mm
HC: 323mm
AC: 300mm
FL: 72mm
Becsült súly 2650g
Szóval nem biztos, hogy kihúzom március végéig.

Lorca,
Mi volt az Nst-n?

Timi,
Ahogy nézem nagyjából egyformák az uh adataink, pedig te majdnem 2 héttel előttem jársz. :shock:

Móni

Kép
móni23

megjöttem... :D

egész nap csavarogtam :D eljutottam a fodrászhoz úgyhogy most még szebbenk érzem magam :lol: :oops:
már nagyon kellett, mert nekem rövid a hajam és már nem tudtam mit kezdeni.még egyszer a szülés előtt szeretnék elmenni de majd meglátjuk.most nem a saját fodrsázomhoz mentem hanem sógorom barátosnéjához aki közelebb(25km) van mint a sajátom (55km) .A vezetés már nehézkes úgyhogy megbeszéltem vele hogy most egy kicsit hozzá járok.
de nem szeretm mert nem fogad el pénzt...mondtam hogy ott maradok cserébe hajat mosni, csak kicsit hamar el fogok fáradni... :D de megesett a szíve rajtam úgyhogy elengedett :lol:

aztán elmentünk apával menüzni, délután pedig barátnőm kislányát öriztem amíg aludt.
a gond ott kezdődött amikor felébredt, ugyanis miután már 11.5 kg nem emelgetem és ki kellett varázsolni a kiságyból :D nem volt egyszerű de már egyébként is kezdi a kimászász a kiságyból ami egy kis segítséggel sikerült is ....csúszda a kiságy elé és miután kilépett a csúszdára még élvezte is hogy így jutott ki :D
tudom nem a legjobbb módszer de szükség törvényt bont :oops: :D

keményedés
nekem mindig a frontok előtt keményedik főleg így már 2 nappal ezelőtt jeleztem hog yjön a hideg :D ma is volt némi keményedés, ami érdekes és már akartam tőletek kérdezni pár napja hosszabb ideig kemény marad sokszor 1-1,5 percig is ... :shock: ez normális? eddig csak 10-15 másodpercig tartottak...

barbus
letesztelted a fodrászatot?

babzsák
én kifejlesztettem az ülve vasalást dagadó lábú kismamiknak... :lol: csak egy fokkal könnyebb mint az ácsingózás,mert így a karom fárad el hamarabb de legalább a lábam nem daga be :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Na akkorát aludtam,hogy csak na! :lol:
Minden ok volt a ctg-n,Petike csak úgy módjával megmutatta,hogy ott van és ok minden,de nem vitte túlzásba a mocorgást!

Timi!
Koszi a bejelentést,megmondom őszintén én teljesen elfelejtettem. :oops: Tök jó,hogy nem kell estig várni!!! :P
Vendég

Móni!
Én is úgy látom. Na, de neked fiú pocaklakód van, nekem meg lány! És a fiúk mindig nagyobbak kicsit! :) Legalábbis ez az átlag! Vagy az én kis buddhám kisebb! :D :D
Na, meg végülis az a lényeg, hogy még 2 hétig bírjátok egyben, a 37.héttől már nem számít koraszülöttnek a baba! :)

Jujj, de izgi, jönnek sorban a babák! :)

Vajon Boldiék mikor jöhetnek haza?

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Tök rendi volt a bejelentős nő, mert kétszer sem vették fel a telcsit, aztán meg visszahívott! :D :D

Mazsi!
Ha keményedik a hasam, nekem sem tart kevesebb ideig, mint 1-1,5 perc. És elég kellemetlen.. de gondolom ez természetes.. vagy nem? :roll:
És tök jó, hogy voltál fodrásznál, néha olyan jól esik az embernek egy kis kényeztetés! :)

Lassan felszed a párom és megyünk bevásárolni.. aztán bedőlök egy kád vízbe! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Voltam uh-n és ctg-n. Lehetne a táblázatba egy kis változást kérnem? A mai állás szerint ketteske Szabolcs, nem Dorka. Én lányt szeretnék!! Remélem, az elkövetkezendő két hétben még lesz változás.

Most olyan 2700gra tippelte, de csak nagy unszolásra volt hajlandó számot mondani. Ahhoz képest, hogy 10 nap van a kiírásig, elég picike, a méhlepény is túl "fiatalos", a méhszáj meg túl messze van. Úgyhogy bejegyezték, hogy terminus bizonytalan. Legalább nem indít:) Jó nyolc hónap győzködés után elhitte, hogy nem eshettem teherbe az ő hivatalos előírásuk szerint! Most már csak az a gáz, hogy én, aki már a 37. hétben megszültem volna szívem szerint, jó, ha a 40 után látom. De legalább nem dönt a fejem felett. Arra a kérdésre, hogy akkor mikor is jön, csak annyit mondott, nőgyógyász ő, nem pedig jós :D Ami nekem jó hír, mert csak akkor tudná a választ, ha beindítaná a szülést. Azt is mondta, hogy ha nem lehet a 28 napos menstruáció alapján számolni, akkor nem lehet pontos adatokat mondani. Még nem találkoztam dokival, aki hajlandó lett volna ezt a nyilvánvaló tényt bevallani. Inkább azzal a verzióval, hogy ami beavatkozás létezik, bevetik, csak hogy nekik legyen igazuk.

Két hete:
BPA: 84 mm
HC: 308 mm
FL: 67 mm

Most:
BPd: 89 mm
HC: 318 mm

Más méret nincs is leírva, csak annyi, hogy 36-37 hétnek megfelelő biometria.

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Na, de legalább minden rendben van! Javítom a táblázatban Szabolcsot! :D :D Ez amúgy tiszta vicc, hogy ennyit vacilálnak rajta! De ha kinn lesz, majd meglátjuk! :)
A leírásod alapján akkor nem is lehetsz 38 hetes. Ahhoz képes nem kicsi a bébi. Látod, nekem szinte pont ugyanakkora a HC-m és a súly is. Igaz, hogy a gép 36 hetesnek mondta, tehát egy héttel fiatalabbnak. De én erre nem adok, én pontosan tudom mikor fogant! És így is a vonalzóm fiatalabbnak mutatja 5 nappal! :shock: :shock: Mindegy, akkor jön, amikor akar. Vagy amikor a doki akarja! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi,
Nati is 11,5 kg. Szerencsére ő már nem kiságyas, de attól még sokat kell emelgetni. Nagyon szeret a pocim tetején üldöglélni :D

Keményedések: Nekem is kb egypercesek szoktak lenni. Olyankor kicsit lassabban lépkedek vagy abbahagyom amit csinálok. Nem túl kellemes :?

Ma kettős front van, szerdán meg jön a melegfront. Az még lehet, hogy hoz babát :D :D :D

Kép KépKép
lorca

Én szerdán nem szülhetek, mert a férjem Debrecenben lesz, a dokim meg még szabin! :D :D :D Valaki más legyen a soros, jó? :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!
Ezt nem hiszem el!!! :shock: Nem látják biztosra akkor minek mondanak bármit is???Te láttad a fütyit vagy azt a valamit amire azt mondta,hogy fiú?

Nekem is 1-2 percig szokott keményedni a pocim.Ma csak kétszer volt jóslóm.Eddig. :lol:
Amúgy a hideg vagy a meleg front viseli meg jobban a kismamikat vagy ez egyéni?
Bejelentkeztem 4d uh-ra.Ne nevessetek ki,de engem zavar,hogy ezer éve nem volt uh és ha esetleg a dokim még akarna azt is már csak a jövő héten lehetne.Nem szeretnék meglepődni,méretek,köldökzsinór egyebek terén.Ez gáz a végén egy uh?
Vendég

A NAP KÉPE!!!! :P :lol: :P (bocs)

Kép
Vendég

érdekes módon nekem csak a hidegfront előtt ill. a szeles időre keményedik a pocak.
ha meleg jön nincs semmi bajom

lorca
csak azért féltem maunkat - önző módon - mert 15 hetesen bevéreztem egy emelés miatt...nem kívánom azt a 3 napot senkinek...

fiú-lány :shock: :?:
nem értem ennyire nem "rosszul" fekszik?
hogy nem tudják beazonosítani?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

bocsi "nem " nélkül

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Halihó!

Sági, Timi! Tök jó, hogy minden rendben volt a CTGn!
Szerintem Róki lesz a következő ;) És csak aztán Sági :D

Móni! Nálam sem működött a fájásmérő... És a dokimnak is el kellett mennie, úgyhogy vizsgálat nem volt, majd most csütörtökön lesz, de amilyen méretekkel bír Emma, lehet hogy mi sem húzzuk ki március végéig ;)

Lorca, nem érzi kellemetlenülmagát a dokid? Kicsit vicces ez az egyszer lánynak,egyszer fiúnak látja dolog... Inkább mondja azt, hogy nem látja rendesen... Mindenesetre az eddigiek alapján még lehet lány ;) :D

Délután lementem sétálni az egyik barátnőmmel meg a kislányával. Jó kis csiga tempóban, de majdnem másfél órát mentünk! Avégén már alig bírtam vonszolni magam :D De nagyon jó volt a jó levegőn!!! :D Mióta letettem a fenekem, Emma teker mint a hörcsög a mókuskerékben :D

Ja, lesétáltam reggel a fodrászatba, és le is teszteltem :D Hát arra amire most kellett, arra tök jó volt (nagyon rám fért már, 3-4 centit is le kellett vágni, annyira el volt vékonyodva a vége...), de "frizurát" azért már nem csináltatnék velük - arra van egy tuti kis helyem a Ferencziek terénél, ott fél szavakból is megérti a csaj, hogy mit szeretnék ;) Mindenesetre most is elégedett vagyok :D

Szerintem Ágiboldiék ma jöttek haza! Majd biztos tesz fel képeket, ha lesz egy szusszanásnyi ideje :D

Sági! Tuti a fotó :D És még hány hasonló helyzettel fogjuk mi magunk is szemben találni magunkat ;) :D
Vendég

sági
uh sztm nem gáz egyáltalán, mi is fontolgatjuk még, bár mi leginkább ugye a fekvés miatt, mert én ugyan nem érzem, h mi micsoda a pocakomban :oops: csak hát ugye a pénz....

lorca
nem semmi, h mennyit csintalankodik veletek ez a kölyök, tök fura lehet így várni, h teljesen bizonytalan, h fiú v lány érkezik-e. persze tudom, h vannak egy csomóan, akik nem is akarják tudni, csak nekem fura, mert nekünk jó korán látszott.
savlekötőből (rennie) több dobozzal bekajáltam már, de max 10-15 percre segít vlmennyit, szvl legink csak elalváshoz használom, napközben meg sóhajtozom jó nagyokat

mazsi
25 kmre a közelebbi fodrász? atyaég, az nem semmi! egyébként én is voltam fodrásznál és kozmetikusnál is, sőt még egy pedikűrt is tervezek.
sőőőőt! még egy fotóst is, szeretnék magamról néhány profi, pocakos képet, rem, jól fognak sikerülni.

roki
köszi a képet, attól tartok, én egyszer 20 percet se bírok ki ilyesmi pózban, irtó rongy kondiban vagyok, de azért ki fogom próbálni!

barbi, sági
n csinik vagytok, semmi elhízás, csak pocak, barbi, te konkrétan úgy nézel ki, mint aki csak egy jó nagy lasztit dugott a felsője alá :D

majus3

Na, most jöttünk haza a bevásárlásból! Vettünk a bébinek pelust: Libero newborn, Huggies newborn és Pampers newborn. Mindegyikből kis csomagot, úgyhogy kipróbálgatjuk! :)

Ági!
És mikor lesz az uh? Lehet, hogy azért nem lesz túl jó, mert annyira be van már ékelődve a feje, hogy az arcából nem sokmindent fogtok majd látni. De a méreteket biztos meg tudja mondani!
Amúgy ma Sztakó doki csinálta az uh-t és nagyon csodálkozott, hogy miért nem a 38.héten megyek, hisz az egy kötelező uh!!! Úgyhogy neked is kellett volna múlt héten egyet csináltatni!!! Aztán amikor meglátta, hgoy faros a bébi, mondta, hgoy akkor biztos ezért.

Druszám!
Én ma is beszereztem egy doboz Rennie-t, mert esténként borzalmasan kínoz a gyomorsav... :evil: :evil: :evil: Na, de hetek kérdése és elmúlik! :)
Majd a profi fotókat, ha publikus, mutasd meg nekünk is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szisztok!

Sági, Barbi:
Tényleg nagyon csinik vagytok.

Lorca:
Tényleg eldönthetné már, tulajdonképpen mi is a kis pocaklakó.

Mi is voltunk ma ctg-n, minden rendben van. Gréta mostanában egész nap mozog, alig hadja abba egy-egy fél órája. Persze ez megnyugtató, ugyanakkor néha kellemetlen is.
Meg mostanában az a szokása napont vagy 15-ször valamilyen testrészét (főleg a fenekét, vagy az egész hátát) nekifeszíti a hasfalamnak az egyik irányba. Na olyankor alig tudok mozdulni, annyira feszül.

Front:
Általában én a melegfrontot érzem meg és ezek szerint pár nap múlva várhatom is.

Róki tegnap se és ma se jött még?
Pan meg teljesen eltünt?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Havazás ide vagy oda, Szilvi bevackolt.

Ma reggel voltunk CTG-n a kórházban, hát két órán keresztül ott tartottak mert a kiscsaj annyira bealudt hogy nem volt hajlandó produkálni nekik magát, pedig lökdösték, böködték, vibrálták, ő max átfordult a másik oldalára és aludt tovább. :? Ma ilyen kis lusti napja volt. Siklós megnézett, méhszáj tök zárt, sehol semmi.

Ennyit rólunk.

Lorca:

Húha! :) Nem semmi hogy eddig lánynak nézték! :) Szerinted az elkövetkezendő két hétben elveszti a fütyijét, ez az a bizonyos változás amiben reménykedsz? :)

Nagy a szám, aztán kibújik Szilvi és kiderül hogy Olivér!!! Nagyot néznék...

Egyébként hogy volt az elején? Voltak ciklusaid, csak hosszabbak mint a tankönyv szerinti 28 napos, vagy teljes rendszertelenség volt?

Nekem egyébként standard 6 hetes ciklusaim voltak, és tudtam hogy ha 28 napos alapján számolják, akkor szerintük 2 héttel korábban lenne a terminus, ezért szépen azt hazudtam, hogy két héttel később volt a menstruációm mint valóban, így teljes egyetértésben vagyunk a dokival arról, hogy mikorra vagyok kiírva. De az UH-k alapján is akkor fogant a baba mikor én gondolom, nem pedig a nemlétező 28 napos ciklusom alapján. Ha ez így érthető.

Barbus:

Nem esküszöm hogy én leszek a következő... :) Bár minden lehet. De tartom magam a márciushoz, a feb 23.-i kiírásommal. Sőt, most néztem, hogy még ÉPPHOGY belefér, hogy Szilvi is 7.-én szülessen, mint Zsuzsa, és akkor PONT 18 hónap lenne a két lány között. Milyen tuti lenne, olyan szép szimmetrikus, nem? :)

Május:

Próbáld meg korlátozni vagy kiiktatni a cukros/szénhidrátos ételeket, meg a savasakat... ha már mondtam, akkor bocsi. De nekem ez segített csak a savval. Hogy nem ettem fehér kenyeret, fehér tésztát, rizst,cukrot/édességet egyáltalán és onnantól kezdve nem volt gondom a savval. A legrosszabbak az édes-savas dolgok mint pl a gyümölcslé, az azonnal borzasztó gyomorégést váltott ki.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Rókica, Lorca! Köszönöm a szoptatási tanácsokat! Sokat segítetenek.
Lorca! Asszem teljesen igazad van a bimbóvédővel kapcsolatban! Első 1-2 használatkor jónak tűnt, de már látom, hogy több hátránya van, mint előnye. Tehát marad a türelem és kitartás.

Lányok! Nektek mi a véleményetek a szoptatós párnákról? Könnyebb így etetni a picit?
elmo
elmo

Rokica,
Ez a negyedik, uh, ahol a nemet kérdezem. Ma: fiú, 13 napja: lány, dec 29: fiú, vmikor még az elején: lány. Ilyen múlt után joggal várhatom, hogy a szülésnél kívánságműsor legyen :)

Menszesz Nati előtt volt átlag 35 napos. Szülés után a 9 hónappal jött meg először, amolyan jelzés értékkel kétszer, majd egy normál. 4 hónap alatt össz 3x. Ezt nem nevezném standard 28 napos ciklusnak. Egyetlen alkalomra be tudom lőni, hogy mikor "készült": jún 15 vagy utána pár nappal. Én is gondoltam, hogy igazítok az utolsó dátumon, mivel Natit is napra be tudtam lőni és ott sem érdekelt kutyát sem, ott a hőmérő dobta ki. Akartam igazítani, meg is volt a dátum, hogy mit mondok, aztán meg mint jó kislány, bediktáltam a valós dátumot. Én hülye.

Május,
Próbálhatnál egy másik savlekötőt is. Bár vszínűleg majdnem ugyan az van mindben, hátha a majdnem elég ahhoz, hogy változtasson. Nekem a Nilacid jött be, egy csomót be lehet venni belőle egy nap, de többnyire egy-kettő elég hosszú ideig hat. Vagy dokival irathatsz fel, nem savlekötőt, hanem ami magát a savtermelést csökkenti. Mondjuk az nekem nem jött be, akkor kilószámra zabáltam a mandarint. Nálam nagyon furcsán jelentkeznek a dolgok. Ami egészséges, azt többnyire bírom. Ha van tartósító a kajában, mert mondjuk készétel, attól rohanhatok a konyhába egy kis tejért vagy bogyóért. Két korty kóla kikészít, amíg narancsot, mandarint tömegével ehetek. A paprikát nem tudom megenni azonnali gyomorégés nélkül, de egyéb zöldség nyersen vagy párolva kilószámra ok. Sütemény jöhet minden mennyiségben, de egy ananászlétől (kedvencem) elhalálozok. Azaz semmi rendszert nem látok a dologban. Ja, anyukám főztjét nem bírja, anyósét, aki erősebben fűszerez, azt igen :D
Ha nagyon fent van a bébi akkor nem sok segítség van, csak a szülés :( De addig lehet próbálkozni, hogy milyen kaját is enged a gyomrod :D

Barbus,
A doki akkor látszott zavartnak, amikor két hete kislányt mondott. Egy jó ideig keresgélt. Most is és a múltkori fiús alkalommal nagyon határozottnak tűnt és gyorsnak. Szépen kirajzolta az uh a fütyijét, nekem is egyértelműen mindkét alkalommal, csak épp a múltkor eltűnt. Azért én reménykedek, hogy csak a köldökzsinór vett fel enyhén furcsa formát :D :D De mindenesetre sárga rugit vettünk a hétvégén is.

Mazsi,
Az elején én is tartottam az emelgetésektől, sokat kellett Natit cipelni a terhesség elején. Sokkal rosszabb is volt, mint most. Natin kívül mást nem is emelek, őt is csak azért, mert muszáj. Ezért pl már egy hónapja nem vittem le egyedül, mert felfele nem merem hozni, de nagyon magas harmadikon lakunk, annyit nem bír a lépcsőn, ha fáradt. Azt hiszem, a terhesség miatti aggodalmam részben abból is fakad, hogy nem tudom úgy kímélni magam, ahogy tán azt kéne. Nem terhesnek való pl a napi 6-7 óra éjszakai alvás. Pláne az én alvásigényemmel :D Hétvégén ugyan pótolom, de nem heti átlagban kéne kijönnie az elégnek :wink:

Sági,
A kép nagyon tetszett :D Gyorsan elküldtem kedvenc babás ismerőseimnek is.

Timocska,
A gond, hogy a vonalzóm már így is igazított, jobban van köze a valós adatokhoz, mint a hivataloshoz. Nem is a mérettel van gond, hiszen 3 kg fölé megy vszínűleg, ha hagyják, akkor meg teljesen normális. Én is 3 kgmal születtem, most meg egy nagy bálna vagyok :oops: Csak mivel Nati lényegesen nagyobb volt, tartok attól, hogy azért ekkora, mert egy kicsit le vagyok amortizálva fizikailag, nem pedig azért, mert ilyen az adottságom vagy a picié. Pláne ha fiú, akik ált 10 %kal nagyobbak. Ahogy már írtam, emelgetések, pihenés hiánya stb, ami miatt inkább félek. Mivel van egy nagyobb, nem tudok úgy pihizni. Most is éjfél, én meg ahelyett, hogy szundiznék, inkább irogatok. De mivel du összeestem a fáradtságtól és egy picit aludtam, most nem tudok. Így reggel majd megint fáradtan kelek, indul a buli. A helyzet nem rossz, nem aggódok naphosszat, arról gondoskodik törpe. Kisgyerekkel sokkal kevesebbet foglalkozom a terhességgel, mint első babásként.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Lorca!
Nekem az utolsó mensim május 13-án volt. Eszerint már meg kellett volna szülnöm! :) Viszont tudom, hogy júni 20-án voltam dokinál, hgoy miért nem jön már meg, amikor mondta, hogy peteérésem van. Ezért tudom, hogy akkor fogant Buksi. Az uh szerint júni 25 volt a fogantatás. Ezért azt "füllentettem" (Rókihoz hasonlóan), hogy júni 11-én volt az utolsó mensim. És így valójában majdnem jó a vonalzóm is! :D :D

Mazsi!
Veled álmodtam! :lol: :lol: De igazából már nem emlékszem, hogy mit... de az biztos, hogy a babóddal és veled! :lol: :lol:

Remélem mindenki jól van!
Hozzánk ma jön a védőnő az utolsó látogatásra! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Mégsem szültem az éjjel... :shock: :D
Tegnap este 8-10 ig olyan keményedések, mensis fájdalommal kísérve jelentkeztek ami még eddig soha :shock:
Kicsit be is paráztam, de aztán elaludtam és most talán jobb egy kicsit.
Szegény párom is izgult, azt mondta akkor ő most nem is alszik... :D
De persze elaludt, mondjuk amikor 3 körül felébredtem a szokásos pisijáratra egyből kipattantaka szemei, hogy mi a helyezet, pedig sosem ébred fel egyébként ha kikelek az ágyból :lol:
Vszínű most már ezeknek lesz itt az ideje, úgyhogy most gyorsan megszokom ezt a jellegű "fájásokat" :shock:

timo
remélem csak jókat álmodtál :lol:

remélem pann és ági már otthon babáznak és élvezik az anyaságot :D :D :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?